ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.3.11

Ως πότε;


Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ!!!

Έναντι πινακίου φακής ο βαθυστόχαστος πανύβλακας πρωθυπουργός του μνημονίου και της εθνικής μειοδοσίας (μια μονάδα του επιτοκίου και επιμήκυνση μέχρι το 2013 τουτέστιν 6 δισ. ευρώ τα κέρδη) ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 50 ΔΙΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κι αυτό το «δια νόμου θα απαγορεύεται η ...

πώληση εθνικής περιούσιας» τι απέγινε ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ;


ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ «ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ» ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΘΑ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ, ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ, ΘΑ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΘΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ, ΘΑ ΕΚΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΟΤΑΙΣΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ;


ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ;


ΙΔΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ... ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!

.enimerwsi.com

Στο χέρι μας το αν κάθε μια ταμειακή θα γίνει Κερατέα

Όλοι καταλάβαμε ότι υπήρξε σχέδιο. Μια χρεοκοπημένη χώρα για να έχει ψωμί τυρι και μίζες χρειάζεται να πάει στο ΔΝΤ και να ανοίξουν οι μπίζνες και το λεγόμενο «Παράθυρο της ευκαιρίας».  Οπότε η Ελλάδα  της Siemens και της απόλυτης βουλευτικής ασυλίας  χρεοκόπησε.
Μετά οργανώθηκε  στο ποδάρι ένα αποτυχημένο από την πρώτη στιγμή  μνημόνιο- σχέδιο εξυγίανσης-  και  δόθηκαν κάποια χρήματα ώστε να καταστεί η κατάσταση μερικώς ελεγχόμενη.
Το πολιτικό προσωπικό όρισε την τιμή και πουλησε την ανοχή, την σιωπή, την Βουλή και την Ελλάδα στα 110 δις τελική τιμή.
Λίγους μήνες μετά είσαι μπροστά στο αναμενόμενο  αδιέξοδο. Αναγκάζεσαι να πουλήσεις κοψοχρονιά και να λες ευχαριστώ που σε σώζουν.
Το παράθυρο της ευκαιρίας όμως τώρα ανοίγει. Οι ψήφοι των βουλευτών  είναι πλέον χρυσάφι για τους “επενδυτές”. Ευκαρίες ζωής.  Οι  αγορές  απο την άλλη  δεν θέλουν να επενδύσουν θέλουν απλά τις  ταμειακές  μηχανές. Εκεί που μαζεύεται το χρήμα…
Στο χέρι μας  το αν κάθε μια ταμειακή θα γίνει Κερατέα. Αν θέλουν ας κάνουν δημοψήφισμα…


Γιάννης Παπαϊωάννου,

ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1% ΚΑΙ ΝΑ "ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ" ...6 ΔΙΣ!

Σε Σύμφωνο Οικονομικής Εξόντωσης και παράτασης της Ύφεσης και της Ανεργίας προχώρησε η Ευρωζώνη και συναίνεσε η Κυβέρνηση, "επιτυχαίνοντας" την εξασφαλισμένη ήδη - λόγω πίεσης Ομπάμα - επικήκυνση αποπληρωσμής του Ευρωδανείου των 80 δις (Μνημόνιο) και τη μείωση του κερδοσκοπικού επιτοκίου από το 5,2% στο 4,2%, κερδίζοντας όπως είπε ο Πρωθυπουργός 6 δις...
  
   Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ
   Σημειώστε πως η Ιρλανδία δεν δέχτηκε οποιαδήποτε τέτοια διευκόλυνση (!!!), για να μην αυξήσει το ποσσοστό φορολογίας των Επειχειρήσεων και χάσει Επενδύσεις και Ανάπτυξη, διαλέγοντας αντί τα ψίχουλα και την εξάρτηση, την Ανάπτυξη...
  
   ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ 6 ΔΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 50 ΔΙΣ
   Όμως, η Ελλάδα δεσμεύτηκε για να πάρει τα "αυτονόητα", πως θα πουλήσει ("αξιοποιήσει") κρατική περιουσία 50 δις ευρώ, όπως είχε προαναγγείλει η Τρόικα, σε ένα παιχνίδι προσημειωμένο, όπως είχαμε τονίσει τότε, ότι δηλαδή η αναγγελία της Τρόικας ήταν η δημόσια δέσμευση της Αθήνας για να πάρει επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου! Ήταν προαπαιτούμενο! Και η εξαγγελία της Τρόικας ήταν η δέσμευση! Την οποία έπρεπε να παραχωρήσει η Κυβέρνηση για να λάβει προκαταβολικά όσα έλαβε, ώστε με σιγουριά να προχωρήσει σε ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, "θριαμβολογώντας"...Η αρχική ημερομηνία ήταν 3 Απριλίου, ενώ τώρα φαίνονται για τον Μάιο!
   Δηλαδή η Ελλάδα για να "κερδήσει" 6 δις σε τόκους, θα ξεπουλήσει 50 δις σε δημόσια περιουσία!!! Ώστε να εξασφαλιστεί το μισό του δανείου που πήραν οι φωστήρες της Κυβέρνησης...
  
  ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ - ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ
   Εν τω μεταξύ έχουν αναληφθεί και άλλες σκληρές δεσμεύσεις, νομοθετικές, που θα συγκεκριμενοποιηθούν στις 25 Μαρτίου, όπως η υποχρέωση για έκτακτα μέτρα αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, η συμπίεση μισθών (Μισθολόγιο), προσλήψεων ή και απολύσεων, που θα συνεπάγεται εκτός των άλλων και η πώληση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών!
   Μια από τις δεσμεύσεις αυτές θα είναι η νομοθέτηση κόκκινου ορίου για  Έλλεμμα-Χρέος, που θα υποχρεώνει τις Κυβερνήσεις σε σειρά έκτακτων "αιματηρών" μέτρων, ενώ θα σημαίνει "συναγερμό" στην Κομισιόν και την Ευρωζώνη... ώστε να επιλαμβάνεται το Δ΄ Ράιχ!

   50 ΔΙΣ: ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 
   Πάντως για να εισπραχθούν τα 50 δις πρέπει να πουληθεί "γη, ύδωρ, ακρογιάλια, ενέργεια και νήσοι"... και αυτό όχι για να δοθεί χρήμα για την Ανάπτυξη, που μειώνει την απόσταση από το Χρέος, αλλά για να ριχτεί η Ελλάδα ολόκληρη στη μαύρη τρύπα του Χρέους, που δεν είναι δυνατόν να κλείσει με τίποτα, τη στιγμή που υπάρχει και θα υπάρχει ϋφεση, ανεργία, μείωση βιοτικού επιπέδου και γενικό ξεπούλημα!
  Δηλαδή πιο το όφελος εάν από τα 350 δις Χρέους ξεπουληθούμε κυριολεκτικά για να το πάμε μόλις στα 300 δις, με ορατό το ενδεχόμενο έως τη λήξη αποπληρωμήςτου δανείου (2023) να έχει ξαναγίνει 350 δις ή και 400 δις, με καθηλωμένο το ΑΕΠ!!!
   Άλλη μια χαμένη θυσία! Για να διασώζεται μόνο και μόνο το παρών παλαιοκομματικό σύστημα...
   Γαιτί και πάλι το Χρέος δεν θα είναι διαχειρήσιμο! Όσο και εάν μας "εξασλαλίζουν" για δανεισμό οι Μηχανισιμοί Στήριξης, που δεσμεύονται να αγοράζουν κρατικά ομόλογα πρωτογενώς, εάν δεν μας εμπιστευθούν οι αγορές... τη στιγμή που το πιο λογικό και εφικτό, το Ευρωμόλογο, δεν επετεύχθη, κάνοντας όλα τα Σύμφωνα και τις Συμφωνίες "λεόντειες" υπέρ Μέρκελ!

   ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Ή ΚΟΥΡΕΜΑ 100 ΔΙΣ
   Αντιθέτως, αντί να πουληθεί η Ελλάδα, πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση ή κούρεμα του χρέους, ώστε να μειωθεί τουλάχιστον κατά 100 δις, ώστε να εξισωθεί τουλάχιστον με το ΑΕΠ, για να είναι διαχειρήσιμο!  

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ 270 ΔΙΣ
   Το μεγαλύτερο βέβαια σκάνδαλο, είναι η μη αξιοποίηση των Γερμανικών Οφειλών (Επανορθώσεων-Κατοχικού Δανείου) από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είναι με ελάχιστο επιτόκιο βεβαιωμένα 70-80 δις, όσο δηλαδή το ευρωπαϊκό σκέλος του Δανείου των 80 δις (ενώ 30 δις είναι του ΔΝΤ=110)!
   Αυτό σημαίνει, πως η Γερμανία θα αναλάμβανε αναγκαστικά (θέλοντας δε θέλοντας) να εφοφλήσει προς δανειστές της Ελλάδας (ανάμεσα στους οποίους η ίδια η Γερμανία και Γερμανικές Επιχειρήσεις και Τράπεζες) χρέη 70-80 δις! Τα οποία θα διαγραφούν αυτομάτως από τις πλάτες του Ελληνικού Λαού, χωρίς στερήσεις και πωλήσεις της Ελλάδας και ζωτικών Δημοσίων Οργανισμών!
   Έτσι θα πέσει το Χρέος τουλάχιστον κατά 80 δις, δηλαδή γύρω στα 270 δις!

   ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 79 % ΤΟΥ ΑΕΠ
   Αυτά πάλι μπορούν να κουρευτούν κατά ένα 30%, ρίχνοντας το Χρέος στα 189 δις, δηλαδή στο μόλις 79 % του ΑΕΠ, κάνοντας την Ελλάδα να ...πετάει! Και τις αγορές να μαζεύονται σαν τις μέλισσες στο μελίσσι!
  
   ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ
   Την παραπάνω λύση απάιτησης των Γερμανικών Οφειλών και της εγγραφής στον Προϋπολογισμό, τη ζητήσαμε δημοσίως από την Κυβέρνηση εξαιρετικά έγκαιρα,  με Ανακοίνωση Τύπου και παράθεση των σχετικών στοιχείων και ντοκουμέντων, από τις 14 Δεκεμβρίου 2009!!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ http://www.noiazomai.net/epanorthoseis.html
   Η υιοθέτησή της τότε, έδινε ανώδυνη λύση σε έλλειμμα και χρέος, χωρίς να απαιτηθεί καμμία περικοπή μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, που βύθισαν σε τραγική ύφεση και καταστροφή την Οικονομία και χωρίς να χρειαστεί καμμία απολύτως προσφυγή σε ΔΝΤ, Ε.Ε. και Τρόικα!
   Η παράβλεψη της λύσης αυτής, είναι Εθνικό και Πολιτικό Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και παράλογης και επιζήμιας εύνοιας κατά του εθνικού οφειλέτη που λέγεται Γερμανία, σε βάρος της Ελλάδας!
  
   Ο ελληνικός λαός, οφείλει να απαιτήσει τις Γερμανικές Επανορθώσεις εδώ και τώρα και μάλιστα στο ίδιο επιτόκιο με το οποίο μας δανείζει η Γερμανία της Μέρκελ!
   Γιατί είναι εθνική ντροπή, σκάνδαλο και αυτοκτονία, να πουλήσουμε "Ελλάδα" 50 δις, όταν η Γερμανία μας χρωστά 70 με 80 τουλάχιστον δις!
  


Ξεπουλάμε τα ασημικά για μια ... επιμήκυνση

Ακτιβιστής   
Papa11.3.11
Ο ΓΑΠ σαν να ψάχνει τις τσέπες του, για να δώσει και κάτι παραπάνω
Δεν πιστεύουμε ότι οι θριαμβολογίες του ΓΑΠ έχουν σχέση και συνάφεια  με την κατήφεια και απογοήτευση που επικρατεί στους υπηκόους της δύσμοιρης Ελλάδας.
Κι αυτό γιατί πήραμε μια παράταση της εκτέλεσής μας - με την αύξηση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους κατά 7,5 χρόνια και μια ισχνή μείωση επιτοκίου κατά μια μονάδα - αλλά ο ΓΑΠ δεσμεύτηκε να "αξιοποιήσει" (βλέπε ξεπουλήσει) δημόσια περιουσία ύψους 50 δις.
Πρόκειται για την περιουσία που την εκποίησή της ανήγγειλαν οι υπάλληλοι της Τρόικας και δέχτηκαν τις μεταμεσονύχτιες επιπλήξεις της κυβέρνησης αλλά και την κατοπινή δέσμευση (μανία με τις δεσμεύσεις που έχει αυτό το παιδί...) του ΓΑΠ ότι δεν θα εκποιηθεί δημόσια περιουσία.
Άλλο αξιοποίηση, άλλο εκποίηση γράφανε τότε τα παπαγαλάκια.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια περιποιημένη ....  "εκποίηση".
Εμείς το λέμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

Και φυσικά χωρίς να κερδίσουμε τίποτα ουσιαστικά. Η πορεία δεν είναι αναστρέψιμη. Απλώς κατοχυρώσαμε τα συμφέροντα των τοκογλυφικών κεφαλαιοκρατών.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΕΪΚΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ικου ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ

 
Α Π Α Ν Τ Η Σ Η

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

 
   Στο άρθρο μου με τίτλο “ΑΙΔΩΣ, ΑΧΡΕΙΟΙ”, το οποίο αναρτήθηκε από 31 Blogs, στην ανάρτηση από το Blog Μονοπλιό Άρτας, έκανε την εμφάνισή του ανώνυμος σχολιογράφος, προφανώς ντρεπόμενος για το όνομά του, με σχόλιο το οποίο, με απύθμενο θράσος, πέρα από τις βρισιές που διατύπωσε εναντίον μου, στράφηκε και κατά της διαχείρισης του Blog και εισηγήθηκε να μην αναρτώνται τέτοιου είδους άρθρα!!!.

Στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του, οι οποίοι αποδεικνύουν το ποιόν εκείνου που το έγραψε, αλλά και καταδεικνύουν την ανθρώπινη ποιότητα , με παρουσιάζει ως φασιστοειδές και αποφαίνεται, ως ο κάποτε δολοφόνος εισαγγελέας του σταλινικού καθεστώτος, Αντρέϊ Βισίνσκυ, ότι τέτοιου είδους άρθρα δεν πρέπει οι διαχειριστές των Blogs να αναρτούν. Και με την αυθεντία που διεκδικεί, σημειώνει ότι, τα άρθρα αυτά προωθούν τη μισαλλοδοξία, είναι βλακώδη και πολλές άλλες αρλούμπες.


Ο ανερυθρίαστος σχολιογράφος, είτε είναι απολιθωμένο κατάλοιπο του σταλινικού κομμουνισμού, εξ εκείνων που κάποτε θέλησαν να αλλάξουν την κοινωνία με το μαχαίρι, είτε γαλουχήθηκε με τέτοιες ιδέες εξ άλλων εχόντων την ιδέα της εξόντωσης κάθε αντιπάλου, για να επικρατήσει η Σοβιετική Δημοκρατία!!!, είτε είναι θλιβερό απομεινάρι του Κουτσογεωργέϊκου Ναοναζισμού, είτε, ακόμα, είναι από τα αργυρώνητα μέλη του όψιμου Σοσιαλισμού, τον οποίο εισήγαγε και δίδαξε ο εκ Καλιφόρνιας ορμώμενος καθηγητής της συμφοράς, ο οποίος Σοσιαλισμός, οδήγησε τη χώρα μας στο σημερινό κατάντημα.


Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, έδωσε το “παρόν” ένας ακόμα εχθρός της Ελλάδος, ο οποίος, προφανώς και για ευνοήτους λόγους, οχλήθηκε από το περιεχόμενο του άρθρου μου, με το οποίο αποτύπωσα τον εξευτελισμό της κυβέρνησης και την καταρράκωση της εξουσίας. Διότι, ο ίδιος, φαντάζεται την κρατική υπόσταση ξέφραγο αμπέλι, να μπαινοβγαίνει ο κάθε Αφρικανός και κάθε Ασιάτης όποτε θέλει στην Ελλάδα και να διεκδικεί δικαιώματα τα οποία δεν φαντάστηκε να διεκδικήσει Έλλην πολίτης. Αυτή είναι η νοοτροπία των οπαδών του νέου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας.


Δεν θα του έκανα τη χάρη να ασχοληθώ μαζί του. Με ανθρώπους οι οποίοι ντρέπονται για το όνομά τους, ή φοβούνται να το αποκαλύψουν, γιατί νομίζουν πως έτσι καλύπτουν την συμπεριφορά τους και δεν υπόκεινται σε έλεγχο από μέρους της Ποινικής Δικαιοσύνης, λάθος μεγάλο, δεν κάνω δημόσιο διάλογο. Αλλά, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, για να τα έχουν υπ’ όψιν τους όποιοι άλλοι συμμερίζονται τις απόψεις του υβριστή. Η ανωνυμία δεν παρέχει καμία κάλυψη. Είμαι σε θέση, μέσα σε λίγα λεπτά, με παραγγελία του εισαγγελέως, να έχω στην κατοχή μου όλα τα στοιχεία εκείνων που χρησιμοποιούν αυτή τη γλώσσα και υβρίζουν εκείνους που νοιάζονται για την πατρίδα τους.


Πέρα από αυτό, θέλω να τους πω ότι, η περίοδος του Σταλινισμού και του Κουτσογιωργισμού, εκείνου που έλεγε στη Βουλή προς τους αντιπάλους του, “εσείς δεν δικαιούσθε να ομιλείτε…”, έχει περάσει και δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά. Αυτοί δε που βάλθηκαν να καταστρέψουν τη χώρα και χρησιμοποιούν αυτά τα εξαθλιωμένα μπουλούκια, τα οποία λάθρα εισέρχονται στην Ελλάδα, δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Εκείνοι που αντιτάχθηκαν στους τρείς γύρους του ΚΚΕ και συνέτριψαν τις επιδιώξεις του, άφησαν απογόνους που θα συνεχίσουν το έργο των γονέων τους. Και η νέα θρασεία επίθεση θα συντριβεί.


Πρέπει ακόμα να προσθέσω ότι, με το γραπτό μου δεν απευθύνομαι μόνο προς τον κακοπροαίρετο, ή συμφεροντολόγο υβριστή, απευθύνομαι γενικώς προς εκείνους οι οποίοι, αφού έχουν αποβάλλει την εθνική ιδιότητα του Έλληνος, προσπαθούν να εκφυλίσουν κάθε προσπάθεια εθνικής παρουσίας, με χαρακτηρισμούς για φασιστοειδή και τα τοιαύτα. Αν τους αρέσει ο χαρακτηρισμός, διότι συγγενεύει με την ιδεολογία τους, τους τον χαρίζω.-


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

πηγη



ΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ"


ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ                                                                                                   

Ο Πάγκαλος βαθμολόγησε τις επιδόσεις του Καρατζαφέρη στο μάθημα: «Κωλοτούμπες στη πολιτική και οι νέοι συνεργάτες μας»

Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας και ο νέος ρόλος του αμέσως μετά το πέρας της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου 2011...


Κοινό μέτωπο Πάγκαλου-Καρατζαφέρη κατά Moody’s
Επίθεση στον οίκο αξιολόγησης Moody's για την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας μας κατά τρεις μονάδες, εξαπέλυσαν από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου.

Ο κ. Πάγκαλος καταλόγισε στον οίκο Moody's ιδιοτέλεια και συγκεκριμένο σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες.

Ο κ. Καρατζαφέρης στήριξε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Στο πρόσωπό του βοηθάμε την Ελλάδα. Όταν ο πρωθυπουργός είναι σε εθνική αποστολή για να διασωθεί η χώρα, πρέπει κάποιοι να το βουλώνουν γιατί δεν είναι για το δικό του "ονόρε"». ...

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, επικρότησε τη στάση αυτή του κ. Καρατζαφέρη, τονίζοντας ότι "τέτοιες δύσκολες στιγμές μάς επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας".
Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για "κακό παρελθόν" των διεθνών οίκων αξιολόγησης και για "καταχρηστική θέση", ενώ κατηγόρησε την Moody's ότι στην τελευταία αξιολόγησή της αγνόησε αποτελέσματα ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ, ενώ πήρε μόνο ένα στοιχείο, την ανεπάρκεια της είσπραξης των εσόδων.

"Αν θέλουμε να τους τρίψουμε τη μούρη και να μην συνεχίσουν να βρίσκουν έδαφος να κάνουν τα παιχνίδια τους, ένας τρόπος υπάρχει. Να αυξήσουμε τα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και να καταβάλει ο κάθε πολίτης στο κράτος αυτό που οφείλει. Αν γίνει αυτό, τότε ούτε την Moody's ούτε κανένα άλλο θα έχουμε ανάγκη", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει αγωγή κατά της Moody's για να καταλάβουν, όπως είπε, ότι "έχουμε ένα κράτος που δεν φοβάται και προχωρά μπροστά".
Τέλος, με αφορμή επισήμανση του κ. Πάγκαλου ότι το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας επιβαρύνει τις επιχειρήσεις που οδηγούνται σε "λουκέτα", ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει πρόταση νόμου.


Οι Βρυξέλλες έδωσαν αέρα στο καθεστώς…

Του Δημήτρη ΓιαννακόπουλουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Γιώργος τα κατάφερε και το καθεστώς έχει κάθε λόγο να νοιώθει ανακουφισμένο. Η πρώτη φάση του «ελληνικού πειράματος» ολοκληρώθηκε με οδυνηρά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά εξέχοντα πολιτικά. Το καθεστώς που παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας σε ένα αδιαμόρφωτο ακόμη ως προς την τελική θεσμική του υπόσταση υπερεθνικό κέντρο, δεν πρόκειται να βγει από τον αναπνευστήρα στον οποίον το έχουν τοποθετήσει οι αλλοδαποί πάτρωνές του. Χθες στις Βρυξέλλες, το καθεστώς στην Ελλάδα που δομεί η πολιτικο-επιχειρηματική τάξη, έλαβε παράταση ζωής. Η χώρα δεν θα καταρρεύσει, αλλά η κοινωνία θα συνεχίσει να πορεύεται στο τούνελ της φτωχοποίησης, η οποία θα αντιστοιχεί και θα αντανακλά τον βαθμό και την πολιτικο-οικονομική διάσταση της  πτώχευσης του κράτους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου το μόνο πράγμα που διαπραγματεύθηκε τελικά ήταν η χώρα να μην κηρύξει στάση πληρωμών αμέσως. Οι εταίροι μας έδωσαν ....
χρόνο στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας να ανασυγκροτηθεί, δεσμευόμενο ότι από εδώ και στο εξής η χώρα θα υπαχθεί ολοκληρωτικά και αδιαπραγμάτευτα σ’ ένα πακέτο ρυθμίσεων, το οποίο θα ορίζεται από το περίφημο Σύμφωνο για το ευρώ και την ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ. Η κατ’ επίφαση ονομαζόμενη ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε, ή αν θέλετε πέτυχε, να ανταλλάξει την αυτοκυβέρνηση της Ελλάδας με μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας από τον προσωρινό μηχανισμό κατά μία μονάδα και την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης των δανείων στα 7,5 χρόνια.

Στην πραγματικότητα η «διευκόλυνση» αυτή της παραχωρήθηκε αφού βεβαιώθηκαν οι πάντες στην ΕΕ ότι η πολιτική του μνημονίου απέτυχε και ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η διευθέτηση τότε η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να κηρύξει στάση πληρωμών πριν από την τυπική λήξη του αρχικού μνημονίου. Με άλλα λόγια, η ΕΕ δέχτηκε αυτό που από την πρώτη στιγμή γράφαμε, ότι οι όροι του δανεισμού από την τρόικα φέρνουν την στάση πληρωμών πιο κοντά και ασφαλώς πιο επώδυνα για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Την ίδια εκτίμηση έκαναν σίγουρα και κάνουν και οι χρηματαγορές. Μετά από συνεννόηση, λοιπόν, των ΗΠΑ με την Γερμανία δόθηκε στο πολιτικό σύστημα λίγος ακόμη αέρας ώστε να πετύχει με την παράλληλη αναδιάρθρωσή του, την όσο το δυνατόν ομαλότερη φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη νομιμοποίηση ενός πολιτικού πακέτου οικονομικών μέτρων και ευρύτερων διοικητικών σχέσεων που θα ρυθμίζουν από δω και πέρα την αγορά, την εθνική ταυτότητα και το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας.
Από δω και στο εξής οι πολιτικές διεργασίες θα επιταχυνθούν στο εσωτερικό της χώρας έτσι ώστε, με ή χωρίς μία μεταβατική κυβέρνηση, να οδηγηθούμε τα επόμενα χρόνια σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σύστημα, υπό εντελώς διαφορετικούς και ανελαστικούς όρους εξάρτησης από την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Είναι εύλογο ότι η οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δύο αυτών παραγόντων θα προκαλεί αναταραχή στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και θα οδηγεί σε επί μέρους διευθετήσεις. Η Ελλάδα έτσι θα συνεχίσει να αποτελεί το βασικό πεδίο αναμέτρησης συμφερόντων που αγωνίζονται αυτήν την περίοδο να ορίσουν την παγκοσμιοποίηση σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον. Το καθεστώς στην χώρα μας σώθηκε, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την ευημερία και την πρόοδο των δύο τρίτων της κοινωνίας. Το κοινωνικό μοντέλο της χώρας και το αντίστοιχο αναπτυξιακό θα προσαρμοστούν στις ανάγκες αυξημένης ανταγωνιστικότητας της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. 
Αυτό προσπαθήσαμε ευθύς εξαρχής να δείξουμε, επισημαίνοντας την ανάγκη οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις να οργανωθούν και να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη, η οποία θα κρίνει το μέλλον της επόμενης γενιάς των Ελλήνων. Δυστυχώς η κοινωνία αιφνιδιάστηκε, η αριστερά επέδειξε είτε δραματική ανικανότητα και ανωριμότητα, είτε τραγικό αντικαπιταλιστικό δογματισμό και τα κινήματα επικεντρώθηκαν στον λεγόμενο εργασιασμό ή σε αντιδράσεις στις δραματικές αντιφάσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στην φάση της εσωτερικής υποτίμησης. Έτσι η κοινωνία εγκλωβίστηκε από την καθεστωτική πρακτική και ρητορεία, απονευρώθηκε και παρέμεινε στο επίπεδο διεκδίκησης δικαιωμάτων με παλαιό τρόπο, ή στην εκδήλωση συμπεριφορών μη-συμμόρφωσης και «απείθειας». Το κίνημα ανυπακοής ήταν μία απολύτως χρήσιμη κίνηση προσβολής της νομιμοποίησης ευρύτερα του καθεστώτος. Δεν θα μπορούσε, όμως, ποτέ να αποτελέσει από μόνο του στοιχείο μιας προοπτικής εναλλακτικής ηγεμονίας στην πατρίδα μας, κάτι που ήταν και παραμένει ζητούμενο. Προβλέπω σε λίγο το κίνημα αυτό να λάβει την μορφή ευρύτερης ανυπακοής εναντίον της ΕΕ, διασκεδάζοντας όμως στην πραγματικότητα το κυβερνητικό διακύβευμα στην Ελλάδα. Όπως παλαιά διασκεδαζόταν η καπιταλιστική εξέλιξη με την επίκληση κομμουνιστικών δογμάτων, έτσι τώρα θα διασκεδάζεται η παράδοση της χώρας σε ένα κέντρο ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, το οποίο μέσω του «συμφώνου του ευρώ» θα οδηγήσει στην πλήρη αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας.
Την επόμενη περίοδο, αντί οι προοδευτικές δυνάμεις να συντονιστούν και να προσφέρουν μία λύση διακυβέρνησης της χώρας με αυτοκυβερνητικά κριτήρια, θα αναλωθούν σε έναν αγώνα γενικότερης αμφισβήτησης της ΕΕ και του καπιταλισμού. Με αυτόν τον τρόπο ορισμένοι πιστεύουν ότι η φτωχοποιούμενη ελληνική κοινωνία θα επαναστατικοποιηθεί, θα εξεγερθεί και θα διεκδικήσει την κυριαρχία της, την οποία το πολιτικό σύστημα παρέδωσε προσωρινά στην τρόικα και μονιμότερα στο νέο μηχανισμό πτώχευσης που διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο στην Ένωση. Είναι και αυτό μια άποψη! Τελεολογικού χαρακτήρα, ολίγον αντιεπιστημονική που βιάζει την Ιστορία, αλλά τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν όταν κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί το εύρος της πολιτικής δράσης ως πρακτική και «μύθο» που συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη των κοινωνιών. Ας αγωνιστούμε λοιπόν για την κατάρρευση των καπιταλιστικών σχέσεων και όχι για την συγκρότηση μιας προοδευτικής-αντικαθεστωτικής κυβέρνησης! Οι καπιταλιστικές σχέσεις θεωρούν κάποιοι ότι οδήγησαν την Ελλάδα στα σημερινά χάλια και όχι επιμέρους πρακτικές και επιλογές του καθεστώτος, του χρηματοπιστωτικού λόμπυ και αλλοδαπών-εθνικών συμφερόντων που διαγκωνίζονται για την κηδεμονία και τον έλεγχο της χώρας. Ασφαλώς όλα τα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα και οικονομικά προβλήματα στον καπιταλισμό και στην πατριαρχία ανάγονται, αλλά ίσως θα έπρεπε οι «προοδευτικοί» να προβληματίζονται πού οδηγεί τούτη η προσέγγιση, μέσα από ένα «πέπλο άγνοιας» των ιδιαίτερων σχέσεων που ορίζουν και διαμορφώνουν τις πολιτικές αντιλήψεις, πεποιθήσεις, αξίες και κριτήρια στην ελληνική κοινωνία.
Όσο για εκείνους που θεωρούν ότι αυτήν την περίοδο στην χώρα γίνεται ένα είδος «επανάστασης από πάνω» και ότι ο φωτισμένος ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου γκρεμίζει την παράγκα της διαφθοράς και της διαπλοκής που στήθηκε κατά την μεταπολίτευση, πολύ φοβάμαι πως ότι και να γράψω θα πάει χαράμι. Ετούτοι εκδηλώνουν έναν κυνικό δήθεν ρεαλισμό που αγνοεί την ρεαλιστικότητα του κράτους πατρωνίας, το οποίο επί τόσα χρόνια υπηρέτησε ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του, όπως και ο άλλος πόλος του δικομματισμού και το οποίο αναζητεί διέξοδο για να περισωθεί, ρίχνοντας στον Καιάδα, μαζί με τους φτωχότερους πελάτες και συγγενείς του, όλους όσοι δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία της καθεστωτικής δομής. Αυτοί δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι τα επόμενα χρόνια το μεγάλο βάρος της φτωχοποίησης θα πέσει στους ώμους εκείνων που δεν ανήκουν σε όσους τα τρώγανε τόσα χρόνια μαζί, και σε κείνους που δεν υπήρξαν μέλη του πελατειακού μηχανισμού των καθεστωτικών πολιτικών φορέων. Η ανεργία πρωτίστως πλήττει τους μη πελάτες του καθεστώτος και των κομμάτων του. Οι φορείς της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς στην Ελλάδα μοιάζει να συναινούν στην κατεδάφιση της παράγκας που οι ίδιοι έστησαν και συντήρησαν, αφού βεβαιώθηκαν ότι ήταν έτοιμη να πέσει και να τους πλακώσει. Την λύση για το νέο οικοδόμημα περιμένουν να την προδιαγράψουν οι αρχιτέκτονες της «ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής» της ΕΕ. Οι Ιρλανδοί, ακόμη και χθες, έδειξαν ότι στα σχέδια για το δικό τους σπίτι θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι δικές τους ιδιαιτερότητες, ενώ το ελληνικό καθεστώς για το μόνο πράγμα που έδειξε να ενδιαφέρεται είναι η επιβίωσή του και όχι η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κοινωνικού μοντέλου και της ανάπτυξης της χώρας. Έχω πολλούς λόγους να ντρέπομαι γι’ αυτήν την εξέλιξη και να απογοητεύομαι για την έλλειψη γενικότερης πολιτικής ωριμότητας στην ελληνική κοινωνία. Δεν κάναμε τίποτα για να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, παρότι η κρίση βοήθησε να απομυθοποιηθεί ακόμη περισσότερο το καθεστώς. Τώρα οι μίζερες προσεγγίσεις δεν έχουν καμία θέση. Ήρθε η ώρα των διασκεδαστικών προσεγγίσεων για την μιζέρια της κοινωνίας τα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Μην ανησυχείτε, οι διασκεδαστές είναι έτοιμοι!

Δυστυχώς, εάν κανείς αποφύγει τον λαϊκισμό κάθε μορφής, δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει αισιόδοξο σενάριο για την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα, στον βαθμό που η χώρα δεν αυτοκυβερνηθεί και δεν προσδιορίσει το εθνικό της συμφέρον με ένα προοδευτικό και σύγχρονο τρόπο στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των σχέσεων στην ΕΕ και παγκοσμίως. Το καθεστώς στην Ελλάδα δεν είχε το δέμας, το κύρος και την διάθεση να διαπραγματευθεί την ταυτότητα της χώρας και την μοίρα της ελληνικής κοινωνίας. Οι αντικαθεστωτικοί εμφανίζονται μακριά νυχτωμένοι. Υπό αυτές τις συνθήκες ο γράφων αδυνατεί να συντάξει το ρέκβιεμ της ελληνικής κρίσης. Μην ξεχνάτε πάντως ότι το ζήτημα ήταν και παραμένει πολιτικό και όχι στενά οικονομικό και μόνον πολιτική λύση θα μπορούσε να υπάρξει. Ασφαλώς τα συστατικά στοιχεία του καθεστώτος έχουν πολλούς λόγους να επιχαίρουν για την εξέλιξη στην Ελληνική κρίση. Είναι ακόμη ζωντανοί! Μόνον που η κάθε τους «ανάσα» θα κοστίζει πλέον πολύ ακριβά στον κάθε Έλληνα.

“Δεν είναι το τέλος του κόσμου η 25η Μαρτίου”

Γρίφος;

Προφητεία;


Τίποτε από τα δυο.


Είναι η κυνική ομολογία ενός δυνάστη που έχοντας αποτύχει δεν θα διστάσει να θυσιάσει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό προκειμένου να επιβιώσει ο ίδιος.


Χυδαία λόγια μιας χυδαίας διακυβέρνησης Σοσιαλιστών.


Έχοντας οριστικοποιηθεί πλέον η αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ο ηγέτης του κάνει φυγή από την πραγματικότητα λέγοντας απλά πως δεν ήρθε δα το τέλος!


Την 26η Μαρτίου θα ισχυρίζεται σαν τον Καντάφι πως ο...
λαός του τον αγαπά;

Ή σαν την Μαρία Αντουανέτα θα αναρωτιέται γιατί ο λαός δεν τρώει παντεσπάνι;


από το orestios

ΤΩΝ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ


DUSTOFROAD

Καρατζαφέρης - Επόμενη στάση ΕΑΤ - ΕΣΑ

Σε αυτό το βίντεο ο Καρατζαφέρης μας λέει ότι βρίσκεται στο λεωφορείο που θα τον οδηγήσει στην εξουσία, και ότι έσωσε τη χώρα ψηφίζοντας το μνημόνιο.

Παρόλο που ο κωλοτούμπας έλεγε στην αρχή ότι είναι εναντίων του μνημονίου, πούλησε την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ., και έβαλε τη χώρα οικονομικά στο « γύψο » !

Η τελευταία δημοσκόπηση μπορεί να του δίνει 9%, αλλά αν θα τον επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές επειδή ψήφισε αυτή την οικονομική χούντα για την Ελλάδα, δεν είναι και τόσο σίγουρο όπως νομίζει ο ίδιος !

 
P77

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ
ΝΕΟΔΕΞΙΟΙ- ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΕΣ- ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ [=ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ]
ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- ΟΝΕ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ
ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ..................
ΓΑΠΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ
ΤΑ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΧΩΡΑ
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ....
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ 5ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ?
ΕΞΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ -ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ -ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΝΕ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ,  ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΑΠΟ 1993-1999
ΕΙΧΑΜΕ 6% ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑ Μ.Ο
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ηταν 100 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΑ και ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΟ ΑΡΙΣΤΑ [ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΑΛΛΑ  ΜΕΙΩΝΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ]
ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ [επισημα στοιχεια της τραπεζης της Ελλαδας]
ΑΡΑ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ...
Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ
ΕΥΡΩ -ΟΝΕ [= διεθνεις τοκογλυφοι]
ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ
ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΗΟ ΚΑΛΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ........
Η ΝΕΜΕΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝΕ..........

b.a..

Το μεγάλο παζάρι

Στις δύο συνόδους κορυφής τον κε­ντρικό ρόλο τον είχε φυσικά η Γερμανία. Έτσι, λόγω της χθεσινής έκτακτης συνόδου κορυφής, εντάθηκαν οι πιέσεις προς τη Μέρκελ προκειμέ­νου να μην ενδώσει στις πιέσεις για ευέλικτο μη­χανισμό διάσωσης των προβληματικών χωρών.
Ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), ο Σύνδεσμος Γερμανών Εργοδοτών (BDA), η Ένω­ση Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) και η Ένωση Γερμανικών Βιοτεχνιών (ZDH) τάσσονται κατά της έκδοσης «ευρωομολόγου», υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα καθιστούσε την Ε.Ε. «ένωση μεταφοράς κεφαλαίων» και θα οδηγούσε στην «κοινοτικοποίηση» των χρεών των προβληματικών χωρών.

Η ευθύνη
Επίσης οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι τάσσονται υπέρ της συμμετοχής ιδιωτικών κεφαλαίων στο κόστος διάσωσης χωρών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης και ζητούν από την Ε.Ε. να εκπονήσει σαφείς κανόνες διαχείρισης της διαδικασίας πτώ­χευσης κρατών. Οι επενδυτές, οι οποίοι έχουν αντλήσει οφέλη από τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, είναι εκείνοι που θα πρέπει να φέρουν την ευθύνη σε περιπτώσεις κρίσης και όχι οι φορολογούμενοι, αναφέρουν οι σύνδεσμοι.
Έτσι, μετά την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), την ομάδα των 200 οικονομολό­γων και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP), έρχεται τώρα το πανί­σχυρο λόμπι των εργοδοτικών και επιχειρηματικών συνδέσμων της Γερμανίας να υπενθυμίσει στην καγκελάριο τις επιθυμίες της γερμανικής ολιγαρχίας.
Κοινός παρονομαστής αυτών των προσπαθειών είναι να μην ενδώσει η καγκελάριος στις πιέσεις των Ευρωπαίων για μια ευέλικτη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης και κυρίως να μην διευρυνθεί το ταμείο σταθερότητας και να μην του εκχωρηθεί η αρμοδιότητα επαναγοράς του χρέους των προβληματικών χωρών.
Η στάση αυτή των κορυφών του γερμανικού επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου προέρχε­ται από την ανάγκη να προστατεύσει την εξαγωγι­κή δυναμική της οικονομίας, αλλά και το ιδιαίτερα ευάλωτο τραπεζικό σύστημα. Μέσα στο 2011 η Γερμανία θα πρέπει να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα ομόλογα που ανέρχονται περίπου στο 14% του ΑΕΠ της. Όσο περίπου και τα ληξιπρόθεσμα ομό­λογα που έχει να εξοφλήσει η Ελλάδα εντός του ίδιου χρόνου.
Με μια σοβαρή διαφορά: ενώ στην Ελλάδα το 65% των ομολόγων αυτών είναι κρατικά και το υπόλοιπο είναι τραπεζικά, στη Γερμανία το 80% είναι τραπεζικά. Το 2011 είναι για τη Γερμανία μια χρονιά μεγάλων απαιτήσεων για την αναχρηματο­δότηση του χρέους των τραπεζών της. Κι αυτό την εμποδίζει να ενδώσει στο ευρωομόλογο, που θα ανεβάσει τα επιτόκια δανεισμού τόσο του γερμα­νικού κράτους όσο και των γερμανικών τραπεζών κατά 2% ή 3%.
Τι θα γίνει αν δεν δημιουργηθεί αυτός ο μηχανι­σμός της ευρωζώνης που απαιτούν οι αγορές; Το πιθανότερο είναι οι πιέσεις στις αγορές να αυξη­θούν σε τέτοιο βαθμό που θα κάνουν κι άλλες χώ­ρες να λυγίσουν και να προστρέξουν σε «μηχανι­σμούς στήριξης». Η Πορτογαλία κρατιέται ήδη με τα δόντια. Κι όλα αυτά μέχρι να εξαναγκαστεί και η Γερμανία να υποχωρήσει.

το ποντικι

Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αντάλλαγμα για την ευρωβοήθεια;

Τα βλέμματα στρέφονται στις Βρυξέλλες, ηγέτες και πολιτικές ομάδες διατυπώνουν τις τελικές θέσεις τους για τη Σύνοδο Κορυφής. Ελλάδα και Ιρλανδία προσδοκούν οικονομική βοήθεια ή αναδιαπραγμάτευση της βοήθειας

Την ίδια ώρα ..........


Πορτογαλία και Ισπανία παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Ο Γάλλος Ζόζεφ Ντολ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, πιστεύει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα επέλθει συμφωνία, γιατί ...πρέπει να επέλθει συμφωνία.


«Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία, δεν γίνεται διαφορετικά. Και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Δεν μπορούμε στη Γαλλία να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 60 και στη Γερμανία στα 67. Θέλουμε ενιαίους κανόνες για όλη την Ευρώπη, μόνο έτσι θα διατηρήσουμε σταθερό το ευρώ» τονίζει ο Ζόζεφ Ντολ στην Deutsche Welle.


Είναι λοιπόν το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας το αντάλλαγμα της αλληλεγγύης; Ο Γερμανός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάρκους Φέρμπερ προτιμά να κάνει λόγο για «καλύτερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής», για τον οποίο θα πρέπει να έχουμε κατ΄αρχήν συμφωνία την Παρασκευή.


Φέρμπερ: Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Φέρμπερ: "Στόχος είναι η σύγκλιση των οικονομιών"«Πιστεύω ότι το στοίχημα είναι ευρύτερο. Χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία πρέπει να αποκτήσουν ανταγωνιστική βιομηχανία και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, ώστε να επιβιώσουν στην ενιαία αγορά. Στόχος είναι η σύγκλιση των οικονομιών. Η εσωτερική αγορά βοηθάει, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Το Σύμφωνο Σταθερότητας επίσης δεν αρκεί, όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Η γαλλογερμανική πρωτοβουλία επιχειρεί λοιπόν να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στο διεθνές περιβάλλον, αλλά και τη σύγκλιση εντός της Ευρωζώνης».


Ανταγωνιστικότητα = Σύγκλιση;


Η αντίληψη αυτή διατυπώνεται πλέον συχνά σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο: «Σύγκλιση οικονομιών» δεν γίνεται με επιδοτήσεις, αλλά με μεταρρυθμίσεις. «Αλληλεγγύη» δεν σημαίνει μόνο μεταφορά πόρων, αλλά και προσαρμογή σε υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, επισημαίνει ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ζοζέφ Ντολ.


«Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Πρέπει να βοηθήσουμε τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι όλα αυτά. Αλλά θα πρέπει και αυτές οι χώρες από την πλευρά τους να προσαρμοστούν στα δικά μας δεδομένα, υιοθετώντας παρόμοια νομοθεσία, για παράδειγμα στη φορολογία. Ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη».



Διαμετρικά αντίθετη άποψη εκφράζει η Ευρωπαϊκή Αριστερά. Όχι μόνο απορρίπτει την οικονομική πολιτική της πλειοψηφίας, αλλά και αμφισβητεί και την ικανότητά της να συνθέσει τις αντικρουόμενες απόψεις στη Σύνοδο Κορυφής. Η Σύνοδος της Παρασκευής δεν θα αποφέρει παρά γενικολογίες, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Στρασβούργο Λόταρ Μπίσκυ:


Μπίσκυ: Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Μπίσκυ: "Νομίζω ότι θα γίνει πολύς θόρυβος για το τίποτα"«Οι προσδοκίες μου δεν είναι ιδιαίτερα θετικές μετά από όσα έχω δει τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι θα γίνει πολύς θόρυβος για το τίποτα, δεν το λέω απαξιωτικά, απλώς θα ακούσουμε τις γνωστές υποσχέσεις περί ευρωπαϊκής συνεργασίας. Θα ήμουν βέβαια ευτυχής αν υπήρχε συμφωνία. Ο κίνδυνος να διαλυθεί ή να εκφυλισθεί η ευρωζώνη αν πάμε σε μία Ευρώπη των δύο ταχυτήτων είναι τόσο προφανής, που νομίζω ότι θα έπρεπε κανείς να εθελοτυφλεί για να μην τον συνειδητοποιεί» τονίζει ο Γερμανός ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle.



Στο 6% το πορτογαλικό διετές ομόλογο

Λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης η Πορτογαλία δοκίμασε τις αντοχές της: άντλησε στις διεθνείς αγορές ένα δισεκατομμύριο ευρώ με διετές ομόλογο, αλλά πλήρωσε αυξημένο επιτόκιο που πλησιάζει το 6%. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ανησυχητική ένδειξη, που φέρνει την Πορτογαλία πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ έχει διαφορετική άποψη:


«Το 6% δεν είναι ανησυχητικό, είναι απλώς μία ρεαλιστική αποτίμηση της αγοράς. Ανησυχητικό θα ήταν το 10%. Τα σημερινά σπρεντ είναι νομίζω ανεκτά σε σχέση με τις χώρες υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας, αν δούμε το γενικότερο πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί η οικονομία της Πορτογαλίας...» λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτή
 

Γιάννης Παπαδημητρίου, Στρασβούργο

heraklion

"Πετάει αητό" (ακόμη) ο Καμίνης!

Η Καθαρή Δευτέρα πέρασε αλλά ο Γιώργος Καμίνης φαίνεται, ότι "πετάει ακόμη αητό". Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η απόφαση της νυν δημοτικής αρχής, να μην ορίσει δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα.
Το εκπληκτικό, που συμβαίνει με τη παράταξη-Καμίνη είναι, ότι η ίδια είχε καταθέσει πρόταση για διεξαγωή δ.σ. κάθε Δευτέρα αλλά πλέον το κάνει κάθε ...τρεις Δευτέρες. Βέβαια, υπάρχει το εξής θέμα, που η συνεδρίαση αναβάλλεται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πιθανόν, στο επικοινωνιακό τιμ του δημάρχου Αθηναίων, θεωρούν ότι θα βρεθούν "μάτι του κυκλώνα", αφού τα ζητήματα της επικαιρότητας "καίνε" κυριολεκτικά σαν...καμίνι.
Από που να αρχίσει και να τελειώσει κανείς. Νεκροί άστεγοι (δύο είναι τελικά), μετανάστες, συγχωνεύσεις σχολείων, "κύμα" αντιδράσεων για τις απολύσεις στον 9'84 και επεισόδια με μικροπωλητές στο λόφο του Φιλοπάππου.
Με δεδομένο, ότι όλα τα παραπάνω θα έρχονταν προ ημερήσιας διάταξης, οπότε θα γινόταν "της κολάσεως"και με σχεδόν βέβαιο, ότι πιθανόν ορισμένα δεν θα περνούσαν από τη πλειοψηφία ( π.χ.συγχωνεύσεις σχολείων) ο Γ. Καμίνης επέλεξε την οδό της...αναβολής.

Το πρόβλημα για τον Γ. Καμίνη και τους συνεργάτες του, πάντως, είναι ότι όσο και να προσπαθούν να "παγώσουν" ορισμένα ζητήματα, τα πολύ-πολύ δύσκολα δεν έχουν αρχίσει ακόμη και ήδη ο πρώην συνήγορος του πολίτη, αποδεικνύει ότι είναι δήμαρχος περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε περίεργοι, να δούμε για παράδειγμα τι θέσεις θα εκφράσει για τη διπλή ανάπλαση ή το τζαμί.

Για να μη ξεχάσουμε: Ήδη απέναντι του βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, αφού οι σχέσεις με τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται είτε σε οριακό σημείο, είτε έχουν ήδη διαταραχθεί. 

πηγη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον οικονομολόγο και αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη την Παρασκευή  4 Μαρτίου του 2011 στο κανάλι Kρήτη ΤV για την κρίση της αντιπροσώπευσης, τον Ρόλο των Τραπεζών, το Μνημόνιο, την οικονομική κρίση της ευρωζώνης, η οποία στη νέα φάση που εισέρχεται, μετατρέπεται σε πολιτική για το σύνολο των κρατών-μελών, αλλά και για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης που προμηνύεται για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας.
πηγη

Η επιλογή του Παπανδρέου να πιέσει του ευρωπαίους για να πάμε στο ΔΝΤ δικαιώνεται.

Η επιλογή του Παπανδρέου να πιέσει  τους ευρωπαίους για να πάμε στο ΔΝΤ δικαιώνεται. Τα κάθε είδους  καλοπληρωμένα φερέφωνα μεγάλων συμφερόντων παίρνουν αυτό που πάντα ήθελαν.
Ξεπουλάμε: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΚΟ  και ότι βρούμε πρόχειρο κατ εντολή της Μερκελ.  Οι αγορές προτιμούν  δημόσια ταμεία  και ότι φέρνει άμεσα χρήμα. Δεν θέλουν γη δεν θέλουν επενδύσεις,  θέλουν μόνο την ταμειακή. Το σχέδιο βαφτίζεται αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και πλέον αποτελεί την μόνη λύση που μας δίνουν.
Όπως γίνεται συνήθως πίσω από το ΔΝΤ και τις χρεοκοπίες ακολουθούν μια σειρά  εταιρειών που αγοράζουν κρατική περιουσία σε τιμή ευκαιρίας.
Και βεβαίως η πώληση κάθε είδους δημοσίου ταμείου και διοδίων αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για νέα ελλείματα και νέα χρεοκοπία.
Θυμίζω ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία αντιστέκονται σε αυτό τον δρόμο λυσσωδώς ενάμιση χρόνο. Mόνο ένας ανιστόρητος και άσχετος από οικονομικά θα έκανε μια τέτοια κεντρική πολιτική επιλογή.  Εκτός εάν υπάρχουν χοντρές  μπίζνες στο παρασκήνιο.

Το μήνυμα του Αχμέτ

Όποιος δεν μείνει στο χαζοχαρούμενο και επιπόλαιο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων και μελετήσει λίγο περισσότερο τα όσα συνέβησαν μέσα στις λίγες ώρες που έμεινε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Καβάλα, δεν θα δυσκολευτεί να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα. Το πρώτο και σημαντικό είναι ότι ο κ. Νταβούτογλου δεν ήρθε απλά στην Καβάλα επειδή ήθελε κάπου να διανυκτερεύσει, ήρθε για να γνωρίσει το Ιμαρέτ και τα μουσουλμανικά μνημεία της Καβάλας.
Όπως φαίνεται αυτό ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης που είχε με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Μωχάμεντ Άλη, Άννα Μισσιριάν, η οποία εδώ και χρόνια πασχίζει να αναδείξει το οθωμανικό κομμάτι της πόλης και της ιστορίας της. Γι΄ αυτό όλες οι κινήσεις του κ. Νταβούτογλου περιορίστηκαν στο τρίγωνο που ορίζεται από το Ιμαρέτ, το κονάκι του Μεχμέτ Αλί και το τζαμί της Παλιάς Μουσικής. Θαύμασε την ανακαίνιση που έγινε και σίγουρα λυπήθηκε πολύ που τόσα χρόνια μένουν αναξιοποίητα απλά ως χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος.

Αυτά που για μας είναι απλά «τουριστικές ατραξιόν» για να προσελκύσουμε τουρίστες για τον κ. Νταβούτογλου είναι εργαλεία της πολιτικής του. Βέβαια ερχόμενος στην Καβάλα ο κ. Νταβούτογλου είχε και κάτι άλλο στο μυαλό του, το οποίο και φυσικά δεν το συζήτησε γιατί δεν υπήρχε λόγος, αφού γνωρίζει και έχει κατανοήσει περισσότερο απ’ ότι εμείς δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι η Καβάλα κρατάει σε μεγάλο βαθμό το κλειδί των πετρελαίων του Βορείου Αιγαίου και δεύτερο ότι υπάρχει ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας το οποίο εμείς σε κάθε περίπτωση κάνουμε ότι μπορούμε για να το απαξιώσουμε.

Όσο καλλιεργημένος και μορφωμένος και να είναι ο κ. Νταβούτογλου, δεν μπορεί να κρύψει τον λύκο που κρύβει κάτω από την προβιά του αρνιού. Γι’ αυτόν η ιστορία δεν είναι μια ευγενική ενασχόληση για ανθρώπους που θέλουν να γεμίζουν δημιουργικά το χρόνο τους, αλλά είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο το οποίο έχει τόση δύναμη που μπορεί να κινήσει ακόμη και βουνά. Θέλει λοιπόν η Καβάλα και ειδικότερα η χερσόνησος της Παναγίας να γίνει εξάρτημα της τουρκικής εξωτερικής  πολιτικής και για να το πετύχει αυτό θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα που έχει. Σύντομα θα δούμε το τουρκικό κράτος να χρηματοδοτεί και ανοιχτά – γιατί κρυφά ήδη γίνεται – ενέργειες που θα αναδεικνύουν το οθωμανικό παρελθόν της Καβάλας, θα τονίζει σε κάθε ευκαιρία την παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου της, γι’ αυτό και χθές ξεπερνώντας την όποια απέχθεια του προκαλεί η ιδέα του σφαγμένου γουρουνιού, έκανε ναμάζι (προσευχή) στο χώρο του τζαμιού της Παλιάς Μουσικής.

Επίσης θα δούμε σύντομα να διατυπώνεται και το αίτημα της λειτουργίας τζαμιού – ίσως αυτό της Παλιάς Μουσικής – για τουριστικούς και αναπτυξιακούς λόγους, αφού η «νουθεσία» για την ανάγκη ύπαρξής του θα συνοδεύεται και από προτάσεις τουριστικού και επενδυτικού χαρακτήρα…
Αυτά για την χθεσινή σύντομη αλλά ουσιαστική επίσκεψη, κάποιοι άλλοι δεν βλέπουν απειλή σε όλα αυτά αλλά μια ευκαιρία ανάπτυξης της Καβάλας. Κάνουν όμως ένα λάθος, το οποίο είναι γνωστό σε όλους τους εξωμότες, ότι οι Οθωμανοί ποτέ δεν έδιναν κάτι αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν στο δεκαπλάσιο. Όσα προβλήματα και αν έχει, όσο άδικο και σκληρό να είναι το ελληνικό κράτος, η λύση για κάποιους στην Καβάλα δεν θα πρέπει να είναι αυτή που επέλεξαν οι βυζαντινοί άρχοντες της Βιθυνίας τον 13ο και τον 14ο αιώνα, οι οποίοι για να κρατήσουν τις περιουσίες τους και να τις αυξήσουν, εξισλαμίστηκαν….
Το μήνυμα του Αχμέτ προς εμάς ήταν όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται.
Το δικό μας προς αυτόν όμως πόσο ξεκάθαρο ήταν;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΣΠΑΝΕΛΗΣ
Χρονόμετρο Καβάλας

11.3.11

Πουλήστε γιατί αλλιώς δεν έχει μπαγιόκο

Της Μιχαλούς
Η επιμήκυνση του ελληνικού δανείου φαίνεται πλέον να είναι ειλημμένη απόφαση από την Μέρκελ …Την απόφαση της αυτή ανακοίνωσε σαφώς με δηλώσεις της στην εφημερίδα Bild η Γερμανίδα καγκελάριος.
Οκ το είχαμε καταλάβει ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Άλλωστε έτσι και αλλιώς καιγόμαστε να μειωθεί το επιτόκιο του δανείου των 110 δισ. ευρώ…. Τι είναι όμως αυτό που κρύβει πίσω από τα λόγια της, η Μέρκελ;
Μα φυσικά τι άλλο…Η χώρα μας θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε κρατικές αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή με απλά λόγια να πουλήσουμε την κρατική μας περιουσία ώστε να μειώσουμε το επιτόκιο δανεισμού.
Καλά καταλάβατε…Ξεπουλάμε…Έχω, διαλέχτε
Πουλήστε λέει,  εταιρείες του Δημοσίου, νησιά και εκτάσεις φιλέτα προκειμένου να επωφεληθούν τα αρπακτικά του real estate που καραδοκούν στο εξωτερικό για να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί ακίνητα του ελληνικού κράτους και βλέπουμε.
Έτσι “απαντά” η Γερμανίδα Καγκελάριος στον Γ. Παπανδρέου ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι η μη πώληση κρατικής περιουσίας θα γίνει και νόμος του κράτους.
Τωρα το μόνο που μένει να δούμε είναι με πιο τρόπο ο ΓΑΠ θα σερβίρει το μαντάτο στον ελληνικό λαό …
Την πρώτη βόμβα βέβαια την έριξε. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα είναι δύσκολη και σκληρή». Εκείνο που μας μενει για να ελπίζουμε είναι οι σημερινές διαπραγματεύσεις να βγάλουν και κάτι ώστε να διαφυλάξουμε κάτι  από τον σκληρό εκβιασμό
Το Ποντικι

video απο το κραξιμο ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Παραίτηση-βόμβα με Δριμύ κατηγορώτου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Σακκά

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της εκτελεστικής εξουσίας αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε στην Ευελπίδων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, ο οποίος υπέβαλε αιφνίδια την παραίτηση του από τα καθήκοντα του. Μιλώντας στη «Δημοκρατία», κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα και την ατιμωρησία των βουλευτών κάνοντας λόγο 
για «κρατικά κακουργήματα» και για ωμή παραβίαση του Συντάγματος με αποτέλεσμα την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Ο πρώην –πια- εισαγγελέας κάνει αναφορά σε «πολιτικούς εγκληματίες που μένουν ατιμώρητοι και οι πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες» αλλά και σε «δομημένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνώντων», τα οποία δεν ερευνήθηκαν εξαιτίας της περιβόητης βουλευτικής τους ασυλίας.
«Με την παραίτηση μου εκφράζω τη διαμαρτυρία μου για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα λόγων, πέραν του κυκεώνα των νόμων, που η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία δημιούργησαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Δεν ανέχομαι εγώ να υπηρετώ την ποινική δικαιοσύνη και να διώκω το έγκλημα και να βλέπουμε το έγκλημα των πολιτικών να συγκαλύπτεται. Να βλέπουμε το θεσμικό όργανο, τη Βουλή, που είχε από το Σύνταγμα ποινική αρμοδιότητα να ελέγξει και να διώξει τα εγκλήματα των κυβερνώντων να τα αφήνει να παραγράφονται. Μιλάμε για τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και υποκρύπτονται πολιτικά πρόσωπα» τόνισε ο εισαγγελέας. 
Ο παραιτηθείς εισαγγελικός λειτουργός υπενθυμίζει και τις αναρίθμητες περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων, θεωρώντας ως υπαίτιο όργανο της ατιμωρησίας τη Βουλή.
«Μιλάω για τις περιπτώσεις που από τον Άρειο Πάγο διαπιστώθηκαν ότι είχαν παραγραφεί. Η Βουλή ήταν εισαγγελέας. Δεν επιτέλεσε το καθήκον της ως συλλογικό όργανο και έχει ποινικές ευθύνες». 
Στο ερώτημα ποιος θα δικάσει αυτούς που δεν δίκασαν και παρέβησαν το Σύνταγμα ο κ. Σακκάς απάντησε: «Αυτό είναι ένα ερώτημα, Εάν υπάρχει όργανο για να τους δικάσει. Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε με νόμο να αρθεί η ασυλία τους και να περάσουν από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο».
Πηγή : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ξεπληρώνοντας το χρέος με μηνύσεις!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
«Ένας 15χρονος μαθητής υπέβαλε μήνυση κατά του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας διεκδικώντας αποζημίωση, γιατί, όπως ισχυρίζεται, το υπουργείο απέτυχε να του μάθει ανάγνωση και μαθηματικά.

Πρόκειται για τον μαθητή Στέφαν Μπένιτς, οι δικηγόροι του οποίου ανέφεραν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι το μέλλον του 15χρονου είναι αβέβαιο, καθώς στερείται τις απαραίτητες γνώσεις που θα του επέτρεπαν να σπουδάσει και να σταδιοδρομήσει, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της δίκης ο 15χρονος Στέφαν δεν έχει ούτε τις γνώσεις που έχει ένας μαθητής της Α΄ δημοτικού.

Να σημειωθεί ότι ο 15χρονος υπέβαλε και δεύτερη μήνυση κατά της κυβέρνησης για τα χρήματα που θα χάσει στο μέλλον λόγω της περιορισμένης μόρφωσής του».
Εμείς εδώ στην Ελλάδα  πρέπει να πράξουμε το ίδιο (να καταθέσουμε συλλογικές μηνύσεις) αλλά για τον αντίθετο λόγο: Διότι το Υπουργείο Παιδείας με τα  σχολεία και τα πανεπιστήμια έδωσαν απολυτήρια και πτυχία σε δεκάδες χιλιάδες ανεπαρκών  πρωθυπουργών, υπουργών, αρχηγών κομμάτων, συνδικαλιστικών ηγεσιών, πανεπιστημιακών δασκάλων, δικαστικών λειτουργών, παραγόντων όλων των ειδών και κατηγοριών. Ποιός καθηγητής,  για παράδειγμα, έδωσε πτυχίο στον  Αλογοσκούφη; Τι αποζημίωση μπορείς να ζητήσει κανείς για την περίπτωσή του;
Εμείς πάντως  χρεοκοπήσαμε για τον ακριβώς αντίθετο λόγο απ’ αυτόν για τον οποίο προσφεύγει ο Στέφαν Μπένιτς … από την πολλή μόρφωση! Έτσι που παραμορφωθήκαμε για τα καλά!
Αν ήταν δυνατόν να μηνύσουμε και να αποζημιωθούμε για τις βλάβες που υπέστη το Έθνος εξ αιτίας των λάθος πτυχίων …, όχι μόνο το χρέος θα ξεπληρώναμε αλλά θα βάζαμε και την τρόικα να χορεύει μια δεκαετία syrtaki , για την πλάκα μας!

Το Ποντικι

Αν Επικρατούσε το Σχέδιο τους…

Για την στρατηγική σημασία που απέχτησε η Κύπρος λόγω των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου/φυσικού αερίου εντός της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), αλλά και για την ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ, διάφοροι πολιτικοί έχουν άποψη. Και εξηγούν την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί με βάση τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα. Αρκετοί από τους σημερινούς «πρωταγωνιστές», αντιμετώπιζαν διαφορετικά το θέμα το 2004. Είναι χρήσιμο λοιπόν να επαναφέρουμε σχετικές πρόνοιες –ανάμεσα σε τόσα άλλα- ώστε να διερωτηθούμε για το που θα ήμασταν αν επικρατούσε το Σχέδιο τους (το σχέδιο Ανάν).

Ένα από τα κόλπα του Σχεδίου τους ήταν να κρύψουν παγίδες στα παραρτήματα. Όπως στα συμβόλαια εταιρειών οι παγίδες εμφανίζονται με μικρά γράμματα έξω συνήθως από το κύριο κείμενο. Στο Σχέδιο Ανάν, μερικές από τις πιο απίστευτες πρόνοιες-παγίδες ήσαν στα παραρτήματα, όχι στο κύριο μέρος του Σχεδίου. Άλλες παγίδες κρύφτηκαν στις 10,000 σελίδες του Σχεδίου που ήταν σχεδόν αδύνατο να εξευρεθούν και να μελετηθούν.

Κατ΄αρχήν, πρόνοιες του Σχεδίου ΔΕΝ θα επέτρεπαν στο ανανικό κράτος να διακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με οποιοδήποτε άλλο κράτος. Για την συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου, η Τουρκία είχε συμπεριλάβει την ένστασή της στο Σχέδιο καλά «κρυμμένη». Η δε πρόσφατη συμφωνία με Ισραήλ, θα έπρεπε να τύχει της έγκρισης ξεχωριστών πλειοψηφιών. Χωρίς την έγκριση των Τ/κ και Τούρκων εποίκων αντιπροσώπων, συμφωνία γιοκ. Θα αποδέχονταν οι Τούρκοι ρύθμιση της ΑΟΖ με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε;

Το «Πρόσθετο Πρωτόκολλο στη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης» (έξω από κύριο μέρος) αφορούσε τις Αγγλικές Βάσεις οι οποίες αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία. Οι Βάσεις βρίσκονται στην Κύπρο και ανήκουν στην Αγγλία, όμως, ενώ Αγγλία και Κύπρος ανήκουν στην Ε.Ε., οι Βάσεις της Αγγλίας στην Κύπρο δεν ανήκουν στην Ε.Ε.! Συγκεκριμένα, το άρθρο 5 για τις Βάσεις προνοεί ότι: «Η Κύπρος δεν θα απαιτήσει, ως μέρος των χωρικών υδάτων της, τα ύδατα μεταξύ των γραμμών οι οποίες περιγράφονται στην έκθεση που αναφέρεται στο Πρόσθετο Πρωτόκολλο …» Και συνεχίζει πιο κάτω: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να απολάβει πλήρους και ανεμπόδιστης πρόσβασης για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σκοπό στα ύδατα μεταξύ των υδάτων τα οποία η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ θα διεκδικήσει που εφάπτονται στο ανατολικό μέρος … και στο δυτικό μέρος…». Και δεν έχει απολογηθεί κανένας από όσους στήριζαν το Σχέδιο και γνώριζαν. Πιο κάτω, γίνεται αναφορά σε νέα σύνορα («σύνορα» με ό,τι αυτό συνεπάγεται) που θα καθοριστούν από πρόσωπο το οποίο θα διορίσει η Αγγλία, μετά την υπογραφή του Σχεδίου. Δηλαδή, ο κυπριακός ελληνισμός δεν είχε δικαίωμα να γνωρίζει εκ των προτέρων τα «νέα σύνορα» αλλά μόνο μετά την αποδοχή του Σχεδίου. Από πάνω, το Σχέδιο δέσμευε την Κύπρο ότι οποιαδήποτε διαφορά για το εν λόγω θέμα ΔΕΝ μπορούσε να τεθεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.

Μετά την ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας–Ισραήλ, το Ισραήλ κάνοντας στροφή επέλεξε την Κύπρο, εκ των πραγμάτων, ως την μοναδική έξοδο του προς την Ευρώπη. Προς τούτο και η απόφαση για εγκατάσταση του καταληκτικού σταθμού φυσικού αερίου στο Βασιλικό και όχι στο Τσεϊχάν της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή εξυπακούει ουσαστικά ότι οι Ισραηλινοί ματαίωσαν άλλους σχεδιασμούς τους και πλέον κινούνται μέσω Κύπρου. Εν ολίγοις, το όφελος είναι διπλό: η Κύπρος κέρδισε την προοπτική και η Τουρκία έχασε τα οφέλη που θα ελάμβανε. Τώρα λοιπόν που μιλούν λόγω εκλογών, θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί τα πιο πάνω δεν ήταν φανερά το 2004 και έπρεπε κάποιοι να πρωτοστατήσουμε στην αποκάλυψή τους; Και πως γίνεται, εκείνοι που στραβώθηκαν για κάποιο λόγο τότε, σήμερα θέλουν να διαμορφώσουν την πολιτική για το θέμα;

Κώστας Μαυρίδης  mavrides@ucy.ac.cy

στο Syndesmos71