ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.3.11

Ρίτσαρντ Πάρκερ: Ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα η επιμήκυνση

Ένα 24ωρο μετά την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς ( πατήστε ΕΔΩ ), ένας ακόμα διεθνούς φήμης οικονομολόγος του Harvard και προσωπικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, κατά τις κρίσιμες προ ενός έτους διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία, μιλάει στο SKAI.GR για την περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, στην αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον Θάνος Δημάδης, δηλώνει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ήταν πρακτικά μονόδρομος για τη χώρα μας πριν έναν χρόνο.

"Γνωρίζω ότι αυτό αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι σε εκείνη τη συγκυρία η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε πολλές άλλες δυνατές και λειτουργικές επιλογές. Μόνο το ΔΝΤ και η ΕΕ ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν επαρκή κεφάλαια που είχε ανάγκη η ελληνική οικονομία για τη βιωσιμότητά της" αναφέρει.

"Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, στις οποίες συμμετείχα, υπήρχαν πράγματι στο τραπέζι και κάποιες άλλες εναλλακτικές για δανεισμό της Ελλάδας από τη Μέση Ανατολή ή την Ασία, οι οποίες όμως ήταν σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο" όπως σημειώνει. Και προσθέτει ότι "σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα έπρεπε να κυνηγάει δεξιά και αριστερά από χώρα σε χώρα τα απαιτούμενα διάσπαρτα κεφάλαια για να δανειστεί, κάτι το οποίο ήταν πρακτικά αδύνατον αφού δεν υπήρχε ούτε η δυνατότητα ούτε χρόνος για κάτι τέτοιο".

Ο κ. Πάρκερ χαρακτηρίζει επίσης μονόδρομο την ανάγκη για τον Έλληνα πρωθυπουργό να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της χώρας "αφού η κρίση που προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα μεταφέρθηκε από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στην ευρωζώνη και η Ελλάδα ήταν η πρώτη που χτυπήθηκε αφού ήταν η πιο ευάλωτη χώρα".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο αμερικανός οικονομολόγος δε διστάζει να κοντραριστεί ακόμα και με συναδέλφους του οικονομολόγους του Harvard, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υποστηρίζουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ είναι λύση. "Αυτό είναι ένα από τα σημεία έντονης αντιπαράθεσης με όσους συναδέλφους
Αν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας δε διασώσουν τις μικρότερες και ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης όπως είναι η Ελλάδα τότε αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν τη μετάσταση του καρκίνου να επεκταθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη
μου υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, οι οποίοι μπορεί να είναι εξαίρετοι ακαδημαϊκοί αλλά ως επί το πλείστον δεν έχουν βγει ποτέ έξω από την αίθουσα διδασκαλίας τους" τονίζει. Και λεει ότι "τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται αφενός γιατί για πολιτικούς και ιστορικούς λόγους η Ελλάδα ανήκει στο σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα και αφετέρου γιατί για οικονομικούς λόγους μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία καθώς η επιστροφή στη δραχμή θα διπλασίαζε το δημόσιο χρέος που υπολογίζεται σήμερα σε ευρώ".

Εν αναμονή της επικείμενης συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών μάλιστα, ο οικονομολόγος του Harvard υποστηρίζει ότι "αν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας δε διασώσουν τις μικρότερες και ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως είναι η Ελλάδα, τότε αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν τη μετάσταση του καρκίνου να επεκταθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη".

Για την άτεγκτη στάση που τηρεί η Άγκελα Μέρκελ εκτιμάει ότι "η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά τον καλύτερο πελάτη της Γερμανίας, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια κέρδισε τεράστια ποσά χρημάτων με τις εξαγωγής και το εμπόριο της προς την Ελλάδα και τις άλλες μικρότερες χώρες της ευρωζώνης. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να θέλεις να καταστρέψει η Γερμανία έναν τόσο καλό πελάτη από τον οποίον βγάζει τόσα κέρδη".

Άποψη του Ρίτσαρντ Πάρκερ είναι "το ενδεχόμενο χρεοκοπίας για την Ελλάδα θεωρητικά δεν έχει αποφευχθεί" και υποστηρίζει ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που δόθηκαν στη χώρα είναι "ζωτικής σημασίας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέος "στέλνοντας ένα μήνυμα στις αγορές αυτό το χρέος είναι διαχειρίσιμο". "Μόνο μέσω της επιμήκυνσης η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει" τονίζει.

Στο ερώτημα του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Θάνου Δημάδη αν η αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να θεωρηθεί όπλο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει ότι "αν και δε γνωρίζω τις προθέσεις της, εγώ σαν ακαδημαϊκός τη θεωρώ σοφή επιλογή. Με την ιδιότητα όμως του πολιτικού συμβούλου δεν την συζητώ καν". Για την επιστροφή στην ανάπτυξη λεει ότι αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, δύο τομείς που μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει αποκομίσει όσα θα μπορούσε, ενώ εισηγείται επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων σε στοχευμένους και εξελιγμένους τομείς της τεχνολογίας.

Τέλος, δίνει δύο συμβουλές. Μία προς την κυβέρνηση που την καλεί να περάσει από το στάδιο της νομοθέτησης στο επόμενο και δυσκολότερο στάδιο εφαρμογής των νόμων που ψηφίζονται, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό παραμένουν ανεφάρμοστοι. "Η κυβέρνηση δεν αρκεί μόνο να παλέψει για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά πλέον και για την εμβάθυνσή τους" δηλώνει. Προς τους Έλληνες, τους χαρακτηρίζει έναν λαό φιλότιμο που είναι έτοιμος να θυσιάσει κεκτημένα για να σώσει το μέλλον της χώρας και των παιδιών του και λεει ότι πρέπει να συνηθίσουν σε "συνθήκες αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας".
ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: