ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.3.14

«Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!»


Του Γ. Δελαστίκ
Καταπέλτης ήταν ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, τιμημένος με βραβείο Νομπέλ Οικονομίας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Καλημέρα, Ιρλανδία» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTE: «Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!» τόνισε χωρίς περιστροφές.
Δεν σταμάτησε εκεί: «Μια κατάσταση στην οποία το ευρώ χρησιμοποιείται μόνο προς το συμφέρον της Γερμανίας είναι μια κατάσταση που θα γίνει πολύ χειρότερη» υπογράμμισε.
Η συνολική του εκτίμηση για τις επιπτώσεις του ευρώ είναι καταλυτική: «Το ευρώ, που υποτίθεται ότι θα ήταν δρόμος προς την ευρωπαϊκή ενότητα, θα γίνει δρόμος προς μια πολύ διηρημένη ήπειρο, η οποία αισθάνεται ότι κακοποιείται από τον πυρήνα της» δήλωσε.
Ο Πολ Κρούγκμαν εξέφρασε με σαφήνεια την άποψη ότι, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «κάνουν τον κόσμο να υποφέρει, αυτό δεν βοηθά την υπόθεση της ανάκαμψης». «Το να έχουμε λιτότητα που καταστρέφει τις κοινωνίες στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα και σφίξιμο της ζώνης στη Γερμανία και υπερβολικά επιφυλακτική πολιτική μέχρι πολύ πρόσφατα εκ μέρους της ΕΚΤ είναι ο χειρότερος από όλους τους κόσμους» πρόσθεσε.
«Δούλοι» οι οφειλέτες
Ο Αμερικανός οικονομολόγος δεν έχει αυταπάτες γύρω από τις δυνατότητες που έχουν οι κυβερνήσεις των κρατών που ανήκουν στην Ευρωζώνη να ασκήσουν αναπτυξιακή, πόσω μάλλον φιλολαϊκή πολιτική, αν το επιθυμούν. «Είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση μιας χώρας της Ευρωζώνης να χαλαρώσει τη λιτότητα, εκτός αν συμφωνούν οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη… Υπάρχει περιορισμένος μόνο χώρος για ελιγμούς» επισήμανε.
Με άλλα λόγια, ό,τι και να διακηρύσσει μια κυβέρνηση ή ένα πολιτικό κόμμα πριν πάρει την εξουσία περί της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει, αν αποδεχτεί την παραμονή της χώρας του στον κατά Κρούγκμαν «ζουρλομανδύα» του ευρώ, αποκλείεται να μπορέσει να το υλοποιήσει στο βαθμό που το πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι ασφυκτικό.
Ο Πολ Κρούγκμαν δεν κρύβει την κατάπληξή του και για τη δουλικότητα προς τη Γερμανία που επιδεικνύουν τα κράτη της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση.
«Αυτό που προκαλεί σοκ με την απουσία του είναι ένας συνασπισμός των οφειλετών που να πει “κοιτάξτε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά πρέπει κι εσείς να μας κόψετε ένα μεγάλο μέρος του χρέους”» δήλωσε.
Είναι προφανές ότι δεν χωράει το μυαλό του την έλλειψη κάθε αντίστασης των κυβερνήσεων των μνημονιακών κρατών προς τις απαιτήσεις του Βερολίνου – και ο Πολ Κρούγκμαν είναι κορυφαίος οικονομολόγος του κατεστημένου, δεν πρόκειται για κανέναν επαναστάτη φυσικά!
Περιφρόνηση προς Σαμαρά
Αυτό ακριβώς το κλίμα απαξίωσης της υποτελούς πολιτικής ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αντανακλούσε και ο άκρως περιφρονητικός τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προς τον Αντώνη Σαμαρά ο ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, Νάιτζελ Φάρατζ – ενός κόμματος που στις ευρωεκλογές του 2009 πήρε 17% και αναμένεται να υπερβεί το 20% στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
«Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα! Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται “Νέα Δημοκρατία”, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να το μετονομάσετε σε… “Μη Δημοκρατία”, διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!» είπε ο Φάρατζ στον Σαμαρά εξευτελίζοντάς τον σε πολιτικό επίπεδο.
«Η κυβέρνηση δουλεύει με την τρόικα δεκαοκτώ μήνες και η Ελλάδα έχει πετύχει πολλούς στόχους του προγράμματος» είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο για να λάβει πληρωμένη την απάντηση ακόμη και από τον Χάνες Σβόμποντα, τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ευρωομάδας: «Η τρόικα πρέπει επιτέλους να καταργηθεί… Στην περίπτωση της Ελλάδας, πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας είναι απαράδεκτες και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας»!
Πλήρης ο πολιτικός διασυρμός του Αντώνη Σαμαρά – να του λέει ο Αυστριακός ότι με την πολιτική του καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας και να καταργηθεί η τρόικα, την οποία επαινεί με έμμεσο τρόπο ο Έλληνας πρωθυπουργός! Τι να πει κανείς…
Ευρώ απειλεί Δημοκρατία
«Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση της» είπε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Σαμαράς και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. «Η Ελλάδα θα είναι όρθια και περήφανη σε μια πορεία ανάκαμψης» συνέχισε ακάθεκτος ο πρωθυπουργός προκαλώντας γενική θυμηδία.
Ούτε τους… Financial Times δεν συγκινούν τέτοια φληναφήματα, καθώς η βρετανική εφημερίδα εκφράζει μεν τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να ασχολείται με πολύ σοβαρά προβλήματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δεν διστάζει αρθρογράφος της να κατηγορήσει την ΕΕ και την Ευρωζώνη ακόμη περισσότερο ότι… υπονομεύουν ουσιαστικά τη Δημοκρατία στα κράτη-μέλη τους!
«Στην Ευρωζώνη η εξουσία συγκεντρώνεται σήμερα στα χέρια των κυβερνήσεων των χωρών που δανείζουν τις άλλες, κυρίως της Γερμανίας, και σε ένα τρίο από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες – την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Οι λαοί των χωρών που θίγονται δεν έχουν καμιά επιρροή πάνω τους. Οι πολιτικοί, οι οποίοι είναι υπόλογοι στους λαούς, είναι ανίσχυροι. Αυτό είναι διαζύγιο με την υποχρέωση λογοδοσίας, η οποία χτυπά δυνατά στην καρδιά κάθε είδος δημοκρατικής διακυβέρνησης. Η κρίση της Ευρωζώνης δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και συνταγματική» καταλήγουν στο συμπέρασμά τους οι Financial Times, κάνοντας λόγο για «συνταγματική διαταραχή της Ευρωζώνης».
Φιλο-ΕΕ «καλλιστεία»!
Την ώρα που η ΕΕ κατηγορείται ακόμη και ως υπονομευτής της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος του γραφειοκρατικού μηχανισμού της, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διαπιστώνει περισπούδαστα «άνοδο του εξτρεμισμού από την Άκρα Δεξιά και την Άκρα Αριστερά» στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και διακηρύσσει με πολεμοχαρή διάθεση ότι «η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του λαϊκισμού».
Όσο για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδονται σε έναν αγώνα τύπου… καλλιστείων σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου αφενός να αποδείξουν ότι το δικό τους κόμμα είναι πιο φιλο-ΕΕ από όλα τα υπόλοιπα και, αφετέρου, ότι ο αντίπαλός τους είναι «αντιευρωπαϊστής».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, π.χ., κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι… «υποψήφιος των αντιευρωπαϊστών», ότι «απέδειξε και πάλι την προκλητική άγνοιά του για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών» και ότι «προσέβαλε ακόμη και τη χώρα του στην τελετή ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας»!
Πρέπει σίγουρα να βρίσκεται κάποιος σε κατάσταση πολιτικής «τρικυμίας εν κρανίω» για να νομίζει ότι λέγοντας τέτοιες ανοησίες κερδίζει ψήφους στις σημερινές συνθήκες.
Ο Αλέξης Τσίπρας όμως του απάντησε ουσιαστικά κινούμενος στο ίδιο πνεύμα, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa: «Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα που κατέστρεψαν την ιδέα της αλληλεγγύης και δίχασαν τους λαούς» δήλωσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε μάλιστα και το… «ζουρλομανδύα» της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους ότι, αν διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, θα μείνουν όλοι τους χωρίς ζουρλομανδύα! «Η Ευρωζώνη είναι μια αλυσίδα με δεκαοκτώ κρίκους. Αν σπάσει ένας, σπάει η αλυσίδα και κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο!» τόνισε με έμφαση.
Αυτό που κατάλαβε ο Τσίπρας είναι ότι κανένας Έλληνας και κανένας Ευρωπαίος δεν θέλει να πάθει τίποτα το ευρώ, τρέμει στην ιδέα μη τυχόν και σπάσει η αλυσίδα του ευρώ που τον κρατάει δεμένο χειροπόδαρα!
Μούδιασμα
Το χειρότερο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πιστεύει κιόλας αυτό. Δεν το λέει, δηλαδή, για να καθησυχάσει το ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο προκειμένου να περιορίσουν τα εμπόδια που βάζουν στην ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού.
Φοβόμαστε επίσης ότι, κρίνοντας από το πολιτικό του περιβάλλον, αδιαφορεί για το μούδιασμα που προκαλεί η θέση του υπέρ του ευρώ στον πυρήνα των πιο μαχητικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας ελπίσουμε ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν, όταν θα γίνει πρωθυπουργός, θα τον υποχρεώσουν να αλλάξει θέση και πολιτική. Ίδωμεν…

Ἡ Ἑλλάδα δὲν πουλιέται· χαρίζεται.


.
.
Περιοχὴ πρώην ἀεροδρομίου στὸ Ἑλληνικό: ἀπ’ ὅτι φαίνεται θὰ χαριστεῖ καὶ αὐτή, πάντα ὑπὸ τὸἀδιαπραγμάτευτο δόγμα τῶν ἀποκρατικοποιήσεων ποὺ θὰ ἀποφέρουν ἀμύθητα κέρδη στὸν κρατικὸ κουμπαρά.Ὅλες οἱ κυβερνήσεις τῶν τελευταὶων ἐτῶν παραδέχονται χωρὶς μάλιστα νὰ ντρέπονται καθόλου ὅταν τὸ λένε ὅτι τὸ κράτος δὲν εἶναι σὲ θέση νὰ ἐκμεταλλευτεῖ τὴν περιουσία του ἐπομένως θὰ πρέπει νὰ καλέσουμε ἕναν ἰδιώτη ποὺ θὰ τὴν ἐκμεταλλευτεῖ καὶ – ἂν αὐτὸς φιλοτιμηθεῖ – θὰ μᾶς δίνει καὶ κάτι μέσῳ τοῦ ΦΠΑ. 
Συμπέρασμα πρῶτο:
Ὑπάρχει μεγαλύτερη παραδοχὴ ἀπὸ μία κυβέρνηση γιὰ τὸ ὅτι εἶναι ἄχρηστη ὅταν ἡ ἴδια λέει ὅτι δὲν εἶναι σὲ θέση νὰ ἀξιοποιήσει τὴν κρατικὴ περιουσία ἐξασφαλίζοντας τὸ μέγιστο ὄφελος γιὰ τὸν λαὸ ὁ ὁποῖος τὴν ἔχει ἐκλέξει; Γιὰ ποιόν λόγο τότε νὰ ψηφίζουμε γιὰ κυβέρνηση καὶ ὄχι ἀπευθείας γιὰ ἐπενδυτὲς
Ἡ Ἑλλάδα λοιπὸν γιὰ ἀκόμα μία φορὰ πρωτοπορεῖ. Πάνω ποὺ κατηγορούσαμε τὴν ὑποτιθέμενη ἑλληνικὴ κυβέρνηση ὅτι θὰ ξεπουλήσει τὰ πάντα, αὐτὴ μᾶς αἰφνιδιάζει μὲ κινήσεις οἱ ὁποῖες θὰ ἀποτελέσουν μνημεῖα ἀνιδιοτέλειας εἰς τοὺς αἰῶνες καὶ τελικὰ τὰ χαρίζει ὅλα.  
Tὰ χαρίζουν μάλιστα πρὶν κἂν νὰ προλάβει κάποιος νὰ τοὺς τὰ ζητήσει συνεχίζοντας ἔτσι ἀκάθεκτοι τὸ θεῖο ἔργο τῆς διάσωσής μας.
 
«Οἱ ὑδρογονάνθρακές μας εἶναι εὐρωπαϊκοί»
Κατὰ τὴν ἐπίσκεψη τοῦ Ολάντ τὸν Φεβρουάριο τοῦ 2013 στὴν Ἀθήνα ὁ Σαμαρᾶς φρόντισε στὶς κοινὲς τους δηλώσεις νὰ κάνει ἀπολύτως σαφές ὅτι οἱ ὑδρογονάνθρακες ποὺ διαθέτουμε εἶναι εὐρωπαϊκοὶ καὶ θὰ λύσουν ἐν μέρει τὸ ἐνεργειακὸ πρόβλημα τῆς Εὐρώπης. Ὁ Ολάντ βλέποντας ὅτι ἔχει δίπλα του ἕναν τέτοιον ξεπουληματία πρωθυπουργό ἄρπαξε λίγα δευτερόλεπτα ἀργότερα τὴν εὐκαιρία καὶ σχεδόν βάπτισε τοὺς ἑλληνικοὺς ὑδρογονάνθρακες …γαλλικοὺς, εὐχόμενος νὰ τοὺς συνεκμεταλλευτεῖ ἡ Γαλλία! Στὸ βίντεο (διάρκεια: 50 sec) ὑπάρχει τμῆμα ἀπὸ τὶς δηλώσεις. Περιέργως, καμία ἄλλη εὐρωπαϊκὴ χώρα δὲν βάπτισε τὶς δικὲς της πλουτοπαραγωγικὲς πηγὲς ὡς εὐρωπαϊκές. Ὅποια χώρα διαθέτει τέτοιες τὶς ἀξιοποιεῖ γιὰ τὸν ἑαυτὸ της (καὶ καλὰ κάνει) ἐκμεταλλευόμενη μάλιστα ὑπὲρ της τὸ γεγονὸς τῆς ἔνταξής της στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση ὥστε νὰ πουλάει τὴν πραμάτεια στοὺς «φίλους» καὶ «ἑταίρους».
Ἄλλη μία ἑλληνικὴ πρωτιὰ λοιπόν. Καὶ δὲν ἔχει καμία σημασία ἂν τελικὰ διαθέτουμε ἐξορύξιμο πετρέλαιο ἢ φυσικὸ ἀέριο. Σημασία ἔχει ἡ πρόθεση τῶν κυβερνώντων νὰ τὰ παραχωρήσουν ὅλα πρὶν ἀκόμα τοὺς τὰ ζητήσει κάποιος.
Πάντως εἶναι εὐχάριστο ἔστω τὸ ὅτι οἱ κυβερνῶντες μας εἶναι τουλάχιστον ἀπέραντα εἰλικρινεῖς μιὰς καὶ δὲν χάνουν εὐκαιρία νὰ μᾶς λένε ὅτι ἀκριβῶς λόγῳ τῆς συνύπαρξῆς μας στὴν ἀγαπημένη εὐρωφαμίλια ὅλος μας ὁ ἐθνικὸς πλοῦτος ἀλλὰ καὶ κάθε λογὴς ὑποδομὴ τίθεται ἀφιλοκερδῶς στὴ διὰθεση τῆς ΕΕ. 
Δὲν εἴθισται νὰ ζητᾶμε τέλη γιὰ χρήση ἑλληνικοῦ ἐδάφους ἂν ὑφίσταται εὐρωπαϊκὸ συμφέρον ἀπὸ αὐτὴ τὴ χρήση
Ὅσο μεγαλώνει κανεὶς μαθαίνει. Ὅταν πέρυσι γινόταν ἀκόμα κουβέντα γιὰ τὸν TAP, τὸν περίφημο ἀγωγὸ φυσικοῦ ἀερίου ποὺ ἐνῷ θὰ διασχίσει τὴ μισὴ Ἑλλὰδα παρόλα αὐτὰ δὲν θὰ ζητήσουμε δεκάρα τσακιστὴ γιὰ αὐτό, μάθαμε στὶς 28/6/2013 στὴ συνέντευξη τοῦ  ὑφυπουργοῦ «Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής», Ασημάκη Παπαγεωργίου ὅτι δὲν εἴθισται νὰ ὑπάρχουν τέλη διέλευσης σὲ μεγάλους διεθνεῖς διευρωπαϊκοὺς διασυνδετήριους αγωγούς.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό : MHDEN_TELH_DIELEYSHS.mp3
Μέχρι τώρα, κέρδος ΜΗΔΕΝ ἀπὸ τὴν συμμετοχὴ μας στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση. 
Προκύπτει τὸ ἐρώτημα λοιπὸν ποιό εἶναι τελικὰ τὸ όφελος ἀπὸ τὴν συμμετοχὴ μας στὴν ΕΕ καὶ εἰδικότερα ποιό εἶναι το όφελος ἀπὸ τὸν τρόπο ποὺ συμμετέχουμε σὲ αὐτὴν διότι σύμφωνα μὲ τὶς παραδοχὲς τους, ἂν δὲν ἀνήκαμε στὴν ΕΕ, τότε δὲν θα ἐτίθετο θέμα τέτοιας αὐτοθυσιαστικῆς (ὥς καὶ αὐτοκτονικῆς) ἀλληλλεγγύης ἀπὸ μέρους μας.
Ἡ ἐθελούσια χασούρα ποὺ ἔχουμε ἀπὸ τὴν ἔνταξή μας στὴν ΕΕ ἔχει ὅμως καὶ συνέχεια, ὅπως γιὰ παράδειγμα ἡ βασιλικότερη τοῦ βασιλέως λαχτάρα τῶν ντόπιων κυβερνώντων νὰ ἐνταχθοῦμε στὸ σχέδιο εὐρωπαϊκὴς ὁλοκλήρωσης(βλέπε καὶ ὁμιλία στὶς 12/9/2012 τῆς αὐτοῦ ἐξοχότητος, προέδρου τῆς Εὑρωπαϊκῆς Ἐπιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-12-596_el.htm ἀλλὰ καὶ ἡ μὲ ὑπερβάλλων ζῆλο τήρηση τῆς εὐρωπαϊκῆς συμφωνίας «Δουβλίνο 2» ποὺ μᾶς κατέστησε ὑποδοχεῖς καὶ μὲ τὸ ζόρι κατακρατητὲς ὅσων προσφύγων θέλουν νὰ περάσουν ἀπὸ τὴν Ἑλλὰδα ἀποσκοπὼντας νὰ μεταβοῦν γιὰ ἕνα καλύτερο μέλλον σὲ κάποια ἀπὸ τὶς χῶρες τῆς κεντρικῆς εὐρώπης.
Τὰ δωράκια βέβαια δὲν περιορίζονται μόνο στὶς παραπάνω ἀναφορές. Ἡ συνήθης πρακτικὴ ποὺ ἐφαρομόζεται πάνω στὸν ἑλληνικὸ λαὸ εἶναι νὰ πληρώνει πρώτα ὥστε νὰ στηθεῖ μία ὑποδομὴ ἢ μία δημόσια ἐπιχείρηση καὶ ὅταν τὸ ἔργο ὁλοκληρωθεῖ τότε ἔρχεται μία ὑπουργικὴ ἀπόφαση καὶ χαρίζει τὸ ἔργο σὲ ἕναν εἰσπράκτορα τελῶν χρήσης τοῦ ἢδη ἔτοιμου στημένου ἔργου τὸν ὁποῖο βαπτίζει «συντηρητὴ»,«ἐπενδυτὴ», «παραχωρησιοῦχο» κτλ καὶ τοῦ χαρίζει καὶ μερικὰ ἀστυνομικὰ τμήματα νὰ τὸν προστατεύουν ἀπὸ τὸν κόσμο ποὺ στὸ μεταξὺ διαπίστωσε ὅτι κὰτι ποὺ ὁ ἵδιος ἔφτιαξε μὲ τὸν ἱδρώτα του, τυλίχτηκε μὲ μία κορδέλα σὲ ἕνα κουτί καὶ δωρίστηκε σὲ κάποιον «δικό μας ἄνρθωπο»
Ἐμεῖς θὰ ἐρωτηθοῦμε ποτὲ ἂν θέλουμε νὰ παραχωρήσουμε τὴν περιουσία ποὺ μᾶς ἀνήκει;
Καὶ ἀφοῦ μᾶλλον δὲν θὰ μᾶς ρωτήσει κανένας, μέχρι πότε θὰ δίνουμε λευκὲς ἐπιταγὲς στοὺς διαφόρους ἀπὸ μηχανῆς θεοὺς ποὺ παρουσιάζονται κάθε φορά πρὶν τὶς ἐκλογές;
V Media
Θεοδόσης Εκίζογλου

ΣΧΟΛΙΟ:
Δεν δώσαμε καμία επιταγή ! Ούτε λεύκη, ούτε ονομαστική, ούτε ευκολίας. Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : 
ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2010,
άρθ 14 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ 
παρ 1. Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
παρ. 5 Με την παρούσα ο Δανειολήπτης ( η Ελλάδα δηλαδή) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Τι θα πληρώσουν οι υποψήφιοι ..

Τι θα πληρώσουν οι υποψήφιοι
Στην μάχη των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν ριχτεί για τα καλά οι υποψήφιοι αιρετοί οι οποίοι δεσμεύονται από μια σειρά υποχρεώσεων η εκπλήρωση των οποίων θα...
τους δώσει το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές.

Βασική υποχρέωση, μεταξύ κατάθεσης πιστοποιητικού εγγράφου του δήμου όπου μένει ο εκάστοτε υποψήφιος/α και υπεύθυνης δήλωσης στην οποία δηλώνεται ότι δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα, είναι και η καταβολή παράβολου από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 150 ευρώ ο καθένας. Για τις δημοτικές εκλογές, ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος δημοτικής κοινότητας, του δημοτικού διαμερίσματος στα οποία διαιρούνται οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οφείλει να καταθέσει αντίστοιχα, το ποσό των 100 ευρώ, 50 ευρώ και 50 ευρώ. Να σημειωθεί ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών τα παραπάνω ποσά ενδέχεται να αλλάξουν.
Δαπάνες εκστρατείας:
Τα παράβολα και το τύπωμα των ψηφοδελτίων δεν περιλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες κάθε συνδυασμού, οι οποίες έχουν οριστεί με τον Καλλικράτη ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε δήμου και της κάθε περιφέρειας. Ο κάθε υποψήφιος σύμβουλος σε όλους τους δήμους μπορεί να δαπανήσει ως 3.500 ευρώ. Στις περιφέρειες 13.500 ευρώ στην Αττική. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για έναν συνδυασμό που κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων συμβούλων του. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για ένα συνδυασμό που κατεβαίνει στους δήμους, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του, αλλά προβλέπονται και προσαυξήσεις της τάξης από 20%, 50% μέχρι και 75%, οι οποίες ορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών του εκάστοτε δήμου.

egiakoumis.com

Η Ευρώπη των αποσχίσεων: Σκωτία, Καταλονία, Βενετία ακολουθούν το παράδειγμα της Κριμαίας;


Η περίπτωση της Κριμαίας και η απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία για να αποφασίσει την ένωσή της με τη «μαμά» Ρωσία ανοίγουν ξανά τον φάκελο της διαφορετικότητας και των αιτημάτων για ανεξαρτησία -αυτονομία εντός των κρατών της Ευρώπης.
Άλλωστε, είναι γεγονός ότι η ήπειρος αποτέλεσε για χιλιάδες χρόνια ένα μωσαϊκό λαών και διαφορετικών εθνοτήτων που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε τεράστιες αυτοκρατορίες για να «παγιδευτούν» εκ νέου στα σύγχρονα έθνη – κράτη, όπως αυτά διαμορφώθηκαν με τις τεράστιες αλλαγές στη διάρκεια του 20ου, κυρίως, αιώνα.
Οι κάτοικοι της Κριμαίας δεν είναι οι μόνοι που παλεύουν για την απόσχισή τους, καθώς ήδη στη Σκωτία έχει προγραμματιστεί δημοψήφισμα για ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Καταλονία για να αυτονομηθεί πλήρως από την Ισπανία. Κι αν οι διεκδικήσεις Σκωτσέζων και Καταλανών είναι δεδομένες εδώ και αρκετά χρόνια, αναταραχές δημιουργεί και το αίτημα των κατοίκων της Βενετίας να ανεξαρτητοποιηθούν από την Ιταλία.
Βενετία: Ένα «έθνος» χιλιάδων ετών;
Σε μερικούς μήνες οι κάτοικοι της Βενετίας ψηφίζουν για την ανεξαρτητοποίησή τους από την Ιταλία, σε ένα δημοψήφισμα το οποίο, προφανώς, δεν αναγνωρίζεται από τις τοπικές αρχές της Ρώμης.
Κεντρική μορφή σε αυτό το αίτημα είναι ο Πάολο Μπερναντίνι, καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Ινσούρμπια στο Κόμο, ο οποίος πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις για ανεξαρτητοποίηση της περιοχής. Αναφέρει, χαρακτηριστικά ότι η πόλη ήταν ελεύθερη για περίπου 1.100 χρόνια προτού χάσει την ανεξαρτησία της από τον Ναπολέοντα, το 1797, και τώρα είναι η στιγμή για να γίνει ξανά αυτόνομο κράτος.
Ο ίδιος δηλώνει στο αμερικανικό δίκτυο CNBC «Παρά το γεγονός ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, βιώνουμε αυτή τη στιγμή μια επιστροφή στα μικρά έθνη και τις μικρές σε έκταση χώρες οι οποίες ευημερούν. Ο λαός της Βενετίας έχει αντιληφθεί ότι είμαστε ένα έθνος που αξίζει την αυτοκυριαρχία του, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης οδηγείται προς θρυμματισμό, έναν καλό θρυμματισμό όπου οι τοπικές παραδόσεις αναμειγνύονται με παγκόσμια ανταλλαγή».
Ωστόσο, η αλήθεια δεν κρύβεται μόνο στην «εθνική συνείδηση» των κατοίκων της Βενετίας, αλλά και σε οικονομικούς και, κυρίως, φορολογικούς λόγους. Η Ιταλία λαμβάνει περίπου 71 δισ. ευρώ το χρόνο από την Βενετία σε φόρους, ενώ, από αυτά, περίπου τα 21 επιστρέφονται σε επενδύσεις και υπηρεσίες.
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που διεξάγεται τέτοια διαμάχη στην Ιταλία, καθώς, εδώ και αρκετά χρόνια οι περιοχές του «πλούσιου» Βορρά έχουν προβάλει αιτήματα για ανεξαρτητοποίησή τους και απαλλαγής από τον προβληματικό Νότο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς, όπως συνέβαινε και στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι περιοχές του Νότου παράγουν τα περισσότερα, αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, αλλά προσφέρουν και φθηνά εργατικά χέρια, ενώ η μόνο Νάπολι είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης.
Η περίπτωση της Καταλονίας και η αγωνία της Μαδρίτης
Εάν κάποιος βρεθεί στην Καταλονία, είτε στη Βαρκελώνη είτε σε κάποια άλλη πόλη, θα δυσκολευτεί να καταλάβει πως είναι σε ισπανικό έδαφος. Παντού υπάρχουν οι σημαίες της περιοχής, οι κάτοικοι αρνούνται κατηγορηματικά να μιλήσουν ισπανικά, οι πινακίδες είναι πάντα σε δύο γλώσσες, ενώ οι Καταλανοί περιμένουν με ανυπομονησία το δικό τους δημοψήφισμα για ανεξαρτησία.
Στις τελευταίες εκδηλώσεις είτε πρόκειται για διεθνείς εκθέσεις είτε για ομιλίες και συνέδρια, που έχουν πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα έχουν ακουστεί καταλανικά τραγούδια και ο ύμνος της περιοχής, ενώ, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα εθνικής εορτής για την Καταλονία, εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας τη ανεξαρτησία.
Το τοπικό Κοινοβούλιο ετοιμάζει πυρετωδώς το κείμενο του επερχόμενου δημοψηφίσματος, ενώ ήδη οι 83 από τους 135 βουλευτές δηλώνουν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία.
Τα επόμενα βήματα, έπειτα από το αναμενόμενο σαρωτικό «Ναι» στο δημοψήφισμα, οι ηγέτες της Καταλονίας θα κινηθούν σε τρία επίπεδα:
  1. Απαγκίστρωση από το τεράστιο ισπανικό χρέος για να μπορέσουν να ισορροπήσουν το χρέος της περιοχής
  2. Νέα συμφωνία με τη Μαδρίτη για να πληρώνουν λιγότερα χρήματα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τελικά
  3. Ανεξαρτησία
Τονίζεται ότι σχεδόν όλα τα κόμματα είτε είναι εθνικιστικά είτε κεντρώα είτε αριστερά υποστηρίζουν σθεναρά το αίτημα για ανεξαρτησία.
Ωστόσο, και αυτή η περίπτωση δεν φαντάζει απαραίτητα εύκολη καθώς η Καταλονία, ως τμήμα της Ισπανίας είναι μέρος του ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λάβει όλες τις αποφάσεις μόνης της, ενώ, στην πραγματικότητα το χρέος της περιοχής είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερο από το εκείνο των υπολοίπων περιφερειών της χώρας.
Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» για το Ισπανικό κράτος με τους Βάσκους να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στο βασική τους διεκδίκηση, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που είναι η ανεξαρτησία, αλλά και άλλες περιοχές όπως η Ανδαλουσία να αρχίσουν να διατυπώνουν αντίστοιχα αιτήματα.
Ο γρίφος της Σκωτίας και το παιχνίδι της στερλίνας
Στην άλλη πλευρά της Ευρώπης, οι Σκωτσέζοι υποστηρίζουν ως ένα σημείο το αίτημα ανεξαρτησίας της χώρας, την ώρα που πλησιάζει η ημέρα του δημοψηφίσματος που θα κρίνει εν μέρει το μέλλον της περιοχής.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ήδη σε ένα ποσοστά 40% οι Σκωτσέζοι αναμένεται να ψηφίσουν «ναι» στην ανεξαρτησία, με το ποσοστό που επιθυμεί να ψηφίσει υπέρ της Ένωσης με την Αγγλία να είναι στο 45%,. ενώ απομένει ένα κρίσιμο 15% που δείχνει ακόμη αναποφάσιστο.
Η Σκωτία, με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων και τεράστιο φυσικό πλούτο στα χωρικά της ύδατα, θα ψηφίσει για την ανεξαρτητοποίησή της ή όχι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014. Εφόσον πλειοψηφήσει το «ναι» η χώρα θα ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος στις 24 Μαρτίου του 2016.
Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι το Λονδίνο δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει τα πλούσια κοιτάσματα και εντείνει τις πιέσεις με κύριο μοχλό το νόμισμα, καθώς απειλεί μια η ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα μπορεί να έχει τη λίρα ως νόμισμα.
Οι διαφορές και το παράδειγμα της Κριμαίας που μπορεί να φέρει ανατροπές
Η περίπτωση της Κριμαίας, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική από τη στιγμή που στην χερσόνησο διεξάγεται ένα παγκόσμιο παιχνίδι εξουσίας με τους κατοίκους στο επίκεντρο και τις μεγάλες δυνάμεις να μάχονται για την επιρροή στα διάφορα κομμάτια της κατακερματισμένης και χρεοκοπημένης Ουκρανίας.
Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως, σε περίπτωση που η απόσχιση της περιοχής και η ένωσή της με την Ρωσία προχωρήσει και γίνει αποδεκτή έως ένα σημείο από τη διεθνή κοινότητα, η Ευρώπη θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με πολλές εστίες έντασης και αναρίθμητα αιτήματα για αποσχίσεις και διχοτομήσεις.
Από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης μέχρι την Ισπανία και από το Βέλγιο έως τη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν ακόμη αρκετές εστίες αμφισβήτησης συνόρων και κυριαρχίας και η ίσως η Ευρώπη να αναγκαστεί πολύ σύντομα να δώσει τελικές απαντήσεις σε αυτά τα αιτήματα.
Το μεγάλο ερώτημα: Γιατί τώρα;
Εκείνο που πρέπει να απαντηθεί είναι το γιατί αυτή τη στιγμή δυναμώνουν τόσο πολύ τα εθνικιστικά πάθη και πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα για αυτονομία, ανεξαρτησία σε πολλές περιοχές.
Σε μια ήπειρο η οποία μαστίζεται από αναρίθμητα οικονομικά προβλήματα και περικλείεται από πολλές εστίες πολέμου, που έχουν ως αποτέλεσμα και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, είναι λογικό να δυναμώνουν τα εθνικιστικά πάθη και η ξενοφοβία και να αμφισβητούνται εντόνως ζητήματα που για τις περισσότερες περιοχές είχαν κλείσει σχεδόν οριστικά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Και όσο και αν προσπαθούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να το αποκρύψουν, δύο από τις πιο μεγάλες οικονομίες της ηπείρου, η Ισπανία και η Ιταλία βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ΄ ότι υποστηρίζεται επισήμως, ενώ και οι υπόλοιπες οικονομίες της Ευρώπης βουλιάζουν σταδιακά. Ακόμη και η Μεγάλη Βρετανία, η οποία μπορεί προς το παρόν να κρύβεται πίσω από το επίπλαστα ισχυρό νόμισμά της.
Φόβος μια νέα Γιουγκοσλαβία
Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν οι ηγέτες και οι λαοί της Ευρώπης είναι σίγουρα νέες εστίες ένοπλων συγκρούσεων οι οποίες θα έχουν ως συνέπεια το χαμό πολλών ζωών, την πλήρη καταστροφή των δομών της ηπείρου και μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ σκοτεινές περιόδους.
Άλλωστε το παράδειγμα του εμφύλιου σπαραγμού στη Γιουγκοσλαβία και τα όσα ακολούθησαν στην περιοχή αυτή παραμένει πολύ κοντά ιστορικά.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε πρώτο επίπεδο και πριν επικρατήσουν οι ισχυροί στο διπλωματικό παιχνίδι οι πρώτες χώρες που αντιτάχθηκαν στην πλήρη ανεξαρτησία του Κοσσόβου ήταν η Μεγάλη Βρετανία και η Ισπανία…

Νόμος είναι το δίκιο του διαπλεκόμενου εκδότη



Της Ματίνας Παπαχριστούδη
στη στήλη Media -λογώντας στο "Δρόμο της αριστεράς"

Διδακτική από πολλές πλευρές η πρόσφατη συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή Στον Ενικό, του Νίκου Χατζηνικολάου, με θέμα τη ευθύνη ΜΜΕ και δημοσιογράφων στην κρίση. Όχι τόσο για τη θεματολογία της. Αυτή έπρεπε να τεθεί το 2010, όταν η χώρα, οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ άνοιξαν διάπλατα τα τείχη για την επέλαση της τρόικας.
Αλλά επειδή ανάμεσα στα τόσα που ακούστηκαν, γενικόλογα ή εξειδικευμένα,έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αρμόδιου υπουργού. Του κ. Παντελή Καψή - πρώην υψηλού στελέχους του ΔΟΛ, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Παπαδήμου, νυν αρμόδιου για το χειρισμό της Δ.Τ., ΝΕΡΙΤ και μελλοντικού υποψηφίου στις Ευρωεκλογές.
Ο κ. Καψής, χάνοντας την ψυχραιμία του απέναντι στον Γιώργο Πλειό ο οποίος ψύχραιμα του ανέφερε πως ο νόμος δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση του ΔΟΛ, όταν δεν είχε ίδια κεφάλαια, εξεμάνει. «Θέλατε, δηλαδή, να κλείσει μια εφημερίδα 100 χιλιάδων;». 
Μάλιστα. 
Δηλαδή στην περίπτωση του ΔΟΛ που δεν είχε τις προϋποθέσεις που όριζε ο νόμος, δεν έπρεπε να κλείσει η εταιρία, επειδή η εφημερίδα της οποίας ήταν ο ίδιος διευθυντής, πούλαγε.
Δηλαδή η νυν κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός και οι προηγούμενες τις οποίες υποστήριζε με τη δημοσιογραφική τότε γραφίδα του, δεν ενδιαφέρονται για την εφαρμογή των νόμων αλλά πώς να τους καταπατήσουν για να γλιτώσουν από αυτούς, όσοι «πουλάνε». 

Το τι ακριβώς πουλούσε και πουλάει το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, δεν χρειάζεται, προφανώς, ανάλυση. 

Περαιτέρω ανάλυση και απαντήσεις χρειάζεται να δώσει ο Π. Καψής και η κυβέρνησή του για το πότε ακριβώς παρεμβαίνουν να σώσουν ή να κλείσουν ένα ΜΜΕ.
Γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος, το Alter έκλεισε και ανάμεσα σε όλες τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για αυτό, βρέθηκε πως έβαλε ενέχυρο το πρόγραμμά του για να πάρει δάνεια από τις τράπεζες -τα «Ζουζούνια», όπως ειπώθηκε ειρωνικά.
Το Mega που έκανε ακριβώς το ίδιο πέρυσι και έλαβε πάλι δάνειο βάζοντας ενέχυρο το πρόγραμμά του, τι το διαφορετικό έχει;

Α, ναι. Αντί για «Ζουζούνια» έχει τις «Τρεις χάριτες»! Και η Ελευθεροτυπία έκλεισε, επειδή δεν μπορούσε να πάρει δάνεια κι σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζόμενούς της. Να απαριθμήσουμε μήπως πόσα ΜΜΕ συνεχίζουν να (τα) παίρνουν δάνεια και δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους; 
Κι ας υποθέσουμε, τελικά, πως καλώς δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις κακώς δεν εφαρμόζεται για τους κυβερνητικούς επαΐοντες, ώστε να στριμωχτεί το εκδοτικό συγκρότημα του Σταύρου Ψυχάρη. 

Γιατί τότε έκλεισε η ΕΡΤ; 
Όχι μόνο «πούλαγε» και μάλιστα το «προϊόν» της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με τη λογική του Π. Καψή, αλλά έβαζε στην τρύπα του κρατικού χρέους λεφτά χωρίς πολύ κόπο για το υπουργείο Οικονομικών. Εφαρμόζοντας τη λογική Καψή, η ΕΡΤ έκλεισε επειδή «πουλούσε» ό,τι «πουλάει» και το πρώην αφεντικό του. Ενημέρωση. Και για αυτό το προϊόν, της ενσωματωμένης ενημέρωσης, ανταγωνισμός δεν χωράει. Είναι σαφές.

Η ΕΛΙΑ ΕΠΙΑΣΕ ΔΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟΒΛΗΤΑ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter:@egerssi

            Από το 1974 έως το 2009, δηλαδή κατά τη διάρκεια της επάρατης Μεταπολίτευσης, οι δυο πυλώνες στήριξης της σαθρής και φαύλης, κατ΄ όνομα και μόνο Δημοκρατίας μας, ήταν τα δυο κόμματα εξουσίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών - μεγαλοεκδοτών, που αλληλοϋποστηρίχτηκαν στο μεγάλο φαγοπότι της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και έχουν ακέραια την ευθύνη για την υπαγωγή της πατρίδος μας στα Μνημόνια και τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει αυτή η πολιτική. Έτσι, από τη μια μεριά, αυτά τα πολιτικά αποβράσματα αυτών των δυο κομμάτων, τα οποία ενέχονται σε όλα τα οικονομικά σκάνδαλα της σύγχρονης εποχής μας, αφού έβαλαν βαθειά το χέρι στο βάζο με το μέλι του δημοσίου χρήματος καθ΄ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, στην πενταετία 2010-2014, το βάζουν βαθειά και στις τσέπες των παντελονιών, όλων των Ελλήνων πολιτών. Και από την άλλη μεριά, αυτά τα αρπακτικά όρνεα, οι εγκληματικές συμμορίες «πουλούσαν» καρπούς της εξουσίας τους, στα ΜΜΕ διά μέσω της παροχής θαλασσοδανείων, δηλαδή των δανεικών και των αγύριστων, αλλά και άλλων διευκολύνσεων που αφορούσε ευνοϊκές παροχές από το μοίρασμα της πίτας του δημοσίου κορβανά. Έτσι, εξαγόραζαν τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών – μεγαλοεκδοτών και των υπαλλήλων τους, δηλαδή των θρασύδειλων και πουλημένων συστημικών δημοσιογράφων, αποσπώντας αφ΄ ενός τη σιωπή και την απόκρυψη όλων των πολιτικών και ποινικών εγκλημάτων τους και αφ΄ εταίρου μέσω της καθημερινής προπαγάνδας από αυτά τα Μέσα, μετέτρεπαν το μαύρο σε άσπρο στα μάτια και τις συνειδήσεις των πολιτών για τα «έργα και τις ημέρες τους», παρουσιάζοντάς τα ως το ιδεατό για το συμφέρον του λαού. Δηλαδή, αυτοί οι επίορκοι δημοσιογράφοι δεν μετέφεραν στον πολίτη την είδηση αυτούσια, αλλά την διύλιζαν σύμφωνα με το συμφέρον των πολιτικών προσώπων-πατρόνων τους και του τη σέρβιραν διαστρεβλωμένη. Αυτοί οι «μασκαράδες» δημοσιογράφοι, εξακολουθούν να υπηρετούν τυφλά και σήμερα τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Μέσων στα οποία εργάζονται εις βάρος του λειτουργήματος της Ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας. Αυτοί οι παλιάτσοι-κλόουν που φαντάζουν ως διασκεδαστές του λαού, είναι στην πραγματικότητα οι αιμοσταγείς δολοφόνοι του λαού μας.  
            Σήμερα, ο Ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί. Αυτά τα δυο κόμματα εξουσίας του παρελθόντος επιτέλους, εισπράττουν τη γενική κατακραυγή του λαού μας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους υποταγής στα Μνημόνια. Από παντού ακούς πως πολλούς από αυτούς τους πολιτικούς αυτών των δυο κομμάτων, που διέλυσαν τη ζωή της παρούσας γενεάς αλλά και των επόμενων γενεών Ελλήνων, εάν μπορούσαν θα τους είχαν κρεμάσει!
            Ωστόσο, όλοι θεωρώ αντιλαμβάνεστε πως το Σύστημα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, που πειθήνια την πολιτική τους υπηρέτησαν και εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι δυνατόν να παραδώσει τα όπλα αμαχητί, βλέποντας πως τα δυο αυτά κόμματα ο λαός μας τα οδηγεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν Νέα Συστημικά κόμματα, τα οποία θα υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να παίξουν το ρόλο που έπαιξαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και στην κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρξουν κεντροαριστερά πολιτικά αναχώματα για να συγκυβερνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ, που φαντάζει πως θα είναι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες Εθνικές εκλογές και έτσι να συνεχίσει η κυβερνητική πολιτική να καθορίζεται από τους κατακτητές της πατρίδος μας. Γι΄ αυτό δημιούργησαν την «Ελιά» των Σημιτικών και το «Ποτάμι» του Συστημικού δημοσιογράφου του Mega, Σταύρου Θεοδωράκη!
            Την εργολαβία προώθησής τους στην Ελληνική κοινωνία ανέλαβαν ως συνήθως, τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, Mega, SKAI και Alpha, δηλαδή εκείνα τα ΜΜΕ της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Αυτά έχουν αναλάβει εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος. Μπροστάρηδες αυτής της εργολαβίας, όλοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που υπηρετούν ως μισθοφόροι, τα κατά καιρούς προστάγματα και συμφέροντα του Συστήματος. Πρωταγωνιστές αυτής της εργολαβίας, οι «μεγαλοδημοσιογράφοι», Γιάννης Πρετεντέρης, Νίκος Ευαγγελάτος και Αντώνης Σρόιτερ. Σε όλες τις εκπομπές τους, προσκεκλημένοι τους είναι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί - εκλεκτοί του Συστήματος. 
            Αυτό λοιπόν, το νέο εγχείρημα του Συστήματος ξεκίνησε με μια εκδήλωση της πρωτοβουλίας των 58 για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, η οποία έλαβε χώρα στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν βεβαίως όλα εκείνα τα παλαιωμένα πολιτικά άχρηστα υλικά που έχουν ακεραία την ευθύνη της εξαθλίωσης του λαού μας, όπως ο Κώστας Σημίτης, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Νίκος Χριστοδουλάκης και τόσοι άλλοι! Και επειδή αρχικά το εγχείρημα απέτυχε, δημιούργησαν την «Ελιά» με σκοπό να συστεγαστούν όλα τα Συστημικά πολιτικά απολιθώματα του παρελθόντος. Όμως, ψάχνουν να βρουν ποιος θα ηγηθεί της «Ελιάς». Και βλέποντας πως το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, το παίζουν υψηλά στις κάλπικες δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Μπίστης του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και προσφάτως υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ελιάς, έριξε στο τραπέζι την «μεγαλοφυή» πρόταση, λέγοντας, από πού αλλού, από το Μega: «Προτείναμε στο Θεοδωράκη να έχει ηγετικό ρόλο στην Ελιά που δημιουργούμε. Στη νέα κεντροαριστερά και στη νέα προσπάθεια που κάνουμε»! Επίσης, ο «Μέγας» πολιτικός άνδρας, Πέτρος Τατσόπουλος είπε: «Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσω. Κάποιο από αυτά τα κόμματα θα ψηφίσω, αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Όμως ποιο θα πάει καλύτερα; Μα το “Ποτάμι”. Διότι είναι το πιο φρέσκο, εκείνο που έχει τα λιγότερα πολιτικά βαρίδια, το παρελθόν και τις αμαρτίες». Τέλος επίσης, από το Mega και τον Πρετεντέρη, o παχύδερμος “μαζί τα φάγαμε” και κατά κόσμο Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε: “είτε το θέλουν είτε όχι, το ποτάμι είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος”!  
            Σύμφωνα λοιπόν, με τα παραπάνω ας σκεφτούμε όλοι μας, από τη στιγμή που σε δυο μήνες καλούμαστε να ψηφίσουμε, γιατί το «Ποτάμι» και ο Θεοδωράκης δε μιλούν για την υποδούλωση της πατρίδος μας στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους; Γιατί δεν μιλούν για την απόλυτη εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και την παραίτηση από τις ασυλίες της Εθνικής μας κυριαρχίας; Για τη δήμευση της Εθνικής Δημόσιας περιουσίας, για την ανέκκλητη παραίτηση από τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς του Αγγλικού αποικιακού Δικαίου; Γιατί δε μιλούν για την εκχώρηση της δικαιοδοσίας των δικαστηρίων στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, σε υποκατάσταση των Ελληνικών δικαστηρίων; Γιατί δε μιλούν για την υποθήκευση του μέλλοντος της παρούσας γενεάς αλλά και των επόμενων για τα 50 τουλάχιστον προσεχή χρόνια στα Μνημόνια; Γιατί δε μιλούν για τους ήδη 94 νεκρούς από τον ιό Η1Ν1, όταν στην Ουκρανία είχαμε τους ίδιους νεκρούς (99) από την υποκινημένη εξέγερση των Νεοναζί;
            Αντίθετα, κυρίαρχες προτεραιότητες του κόμματος «Ποτάμι» είναι ο διαχωρισμός της Εκκλησίας και του κράτους. Έτσι, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε:  
«Είμαστε υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους. Έτσι η Εκκλησία αποκτά την αυτονομία της και η Πολιτεία αποδεσμεύεται από περιορισμούς που δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος». Από την άλλη μεριά ο κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Νίκος Δήμου, πρωτοκλασάτος του κόμματος «Ποτάμι», στον Ευαγγελάτο και τον SKAI, δήλωσε για την οριστική λύση του ονόματος της γείτονας χώρας: «Είναι ένα θέμα που έχουμε ήδη χάσει. Το 95% των κρατών έχει δεχθεί το όνομα “Μακεδονία” κι εμείς συνεχίζουμε να το συζητάμε»! Συμφώνησε δε, πως η ΠΓΔΜ μπορεί να ονομαστεί όπως θέλει, ακόμα και “Μακεδονία” και τάχθηκε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
            Οσονούπω, διαπιστώνουμε όλοι μας, πως πολλές από τις θέσεις του νέου κόμματος δε διαφέρουν σε τίποτε από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εξ ίσου αντεθνικές και επικίνδυνες. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζει ο Διεθνιστής Δήμου πως η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να εκχωρήσει για κανένα λόγο το ιστορικό όνομα της “Μακεδονίας” στους γείτονές μας. Και δεν έχει καμιά σημασία αν με το Συνταγματικό τους όνομα, τη γείτονα χώρα την έχουν αναγνωρίσει το 95% των κρατών, όπως ισχυρίζεται! Η μη αναγνώριση από την Ελλάδα τους αφαιρεί κάθε δικαίωμα έγερσης διεκδικήσεων και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι γείτονές μας, όσο και οι “σύμμαχοί μας”. Όσον αφορά το γεωγραφικό προσδιορισμό, που είναι και θέση της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, θα πρέπει να γνωρίζουν τα νεοταξικά όργανα, Θεοδωράκης και Δήμου, πως εάν επικρατήσει το “Άνω Μακεδονία” ή το “Βόρεια Μακεδονία”, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα παντού και για όλες τις χρήσεις θα επικρατήσει το όνομα “Μακεδονία”.
            Συνεπώς, ο Ελληνικός λαός ας μην υποκύψει σε νέα ψευδεπίγραφα διλήμματα, που του προτείνουν ως λύση, όλοι εκείνοι του Σημιτικού περιβάλλοντος, του μεγαλύτερου αρχιερέα της διαφθοράς και της διαπλοκής, Κώστα Σημίτη και της δημοσιογραφικής νομενκλατούρας που οι ίδιοι δηλώνουν πως: «είναι θετικό που το “Ποτάμι” δεν έχει ιδεολογία».


Οι εμετικές δημοσιεύσεις του διαδικτύου είναι επίθεση στο Νου σου...μην τους επιτρέπεις να «πειράζουν» το μυαλό σου...




 

Με άλλα λόγια, μην τους δίνεις θάρρος, μην τους αφήνεις να αναπτύσσονται, μην τους δίνεις δεκάρα,Γ@#$%Ε τους το πέταλο όπου τους συναντάς μέχρι να εξαφανιστούν από προσώπου γης κι από το διαδίκτυο το οποίο βρωμίζουν με τα σιχαμερά δημοσιεύματά τους
 

Τελευταίες ημέρες είδε μεγάλη δημοσιότητα στο διαδίκτυο μια «προφητεία»...

Δήθεν προφητεία...

Τάχα μου, κάποιος μοναχός του Σινά, τον 17ο αι, ο Γέρων Δανιήλ προφήτευσε αυτό που συνέβη με το χαμένο Μαλαισιανό αεροπλάνο.

Δείτε εδώ την σχετική διάψευση της Μονής του Σινά

Ε, λοιπόν, το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως.
Ότι αηδιαστική ανοησία μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς την διαβάζεις στο διαδίκτυο.
Έφτασε να γράφει κάποιος και να αναδημοσιεύουν κάποιοι άλλοι, τρεις μέρες μετά το τραγικό αυτό ατύχημα ότι

 «απελευθερώθηκαν οι πρώτοι τρεις απαχθέντες/αιχμάλωτοι τουboeing».

Απαχθέντες από που ρε παιδιά; Αναρωτιόντουσαν κάποιοι άλλοι αθώοι αναγνώστες του fb.
Από εξωγήινους, τι άλλο ρε; Ερχόταν η «αποστομωτική» απάντηση του αλλουνού. Του «μελετημένου» σ’ αυτή την «σιχαμερή καταστροφική κουλτούρα».

Αναρωτιέσαι πλέον εάν είναι εσκεμμένα ή τυχαία όλα αυτά τα αηδιαστικά νοητικά βοθρολύμματα που διαχέονται σαν αρρώστεια στο διαδίκτυο.

Ξεκίνησε καιρό πολύ πριν την έλευση του διαδικτύου η καλώς εννοούμενη underground έρευνα. Η έρευνα σε πηγές που οι καθεστωτικοί ακαδημαϊκοί ερευνητές για διάφορους λόγους δεν επιθυμούσαν να δώσουν βάση.

Κι εκεί, επι δεκαετίες γεννήθηκαν κι ανδρώθηκαν γενιές ολόκληρες αξιόλογων – άλλοτε καταξιωμένων κι άλλοτε όχι - «περιθωριακών μελετητών/ερευνητών».
Είχε λοιπόν κάτι ιδιαιτέρως θετικό αυτή η προσπάθεια.

Ιστορία, επιστήμη, φιλοσοφία, πολιτική κάθε γνωστικός τομέας αλλά και τμήματα με καμουφλαρισμένα παρασκήνια  της γενικότερης δραστηριότητας της κοινωνίας είχαν τα «απόκρυφά» τους.

Που πάντοτε κάποιοι είχαν λόγους να «κρύβουν». Μαζί τους και τα «επίσημα ΜΜΕ».
Συνεπώς, κάποιοι άλλοι, «περιθωριακοί» - οι underground ερευνητές - είχαν λόγους να «σκαλίζουν» και ν’ αποκαλύπτουν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στα διάφορα wikileaks και στους διάφορους Ασάνζ και Σνόουντεν. Εάν δεν είχε αναπτυχθεί όλο αυτό το διεθνέςunderground παρα-δίκτυο διαδικτυακής (κυρίως τελευταία) πληροφόρησης που τους «στήριξε αποφασιστικά», από μόνοι τους αυτοί οι δύο δεν θα τα είχαν καταφέρει σήμερα.

«Αυτό» ακριβώς το «δίχτυ προστασίας» είναι που «κάποιοι καταστρέφουν» σήμερα. Με διάφορους τρόπους Νοητικής Κοινωνικής Μηχανικής.

Καθ’ ότι, αν αυτό το «δίχτυ προστασίας» το ονομάσουμε «Σύνδρομο», κι αν  αυτό το σύνδρομο το ονομάσουμε – έτσι αυθαίρετα – Alex Jonesθα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ως σύνδρομο, εκτός από τα «δημιουργικά στοιχεία» του αναπόφευκτα περιλαμβάνει και τα «(αυτο)καταστροφικά» του συμπλέγματα.

Ένα γιγάντιο σύνολο αρρωστημένων εγκεφάλων είναι λες και ενώθηκαν μεταξύ τους και νυχθημερόν παράγουν ότι πιο εμετικό μπορεί να κατεβάσει ο κθουλογενής, σιχαμένος νους τους.

Διότι αυτά που παράγουν και γράφουν 24 ώρες το 24ωρο μόνον εμετό μπορούν να προκαλέσουν.
Καθώς γράφονται και διαδίδονται σε τέτοιους καταιγιστικούς ρυθμούς πλέον που στην κυριολεξία ζαλίζουν.

Τίτλοι, θεματολογίες και περιεχόμενα όλο και πιο «χονδροειδή» και «προκλητικά για τη νοημοσύνη, τη λογική και το συναίσθημα».

Ακόμη κι αν μέχρι πριν λίγο έδειχνες ανοχή, αδιαφορία και διάκριση ως προς αυτά που έδινες σημασία, τώρα, ο όγκος τους, η υπερταχύτητα γέννησης και (ανα)διανομής και η προκλητικότητα των θεμάτων τους είναι τόσο μα τόσο μεγάλα που σε πνίγουν αφόρητα. Και σε ανησυχούν. Σφόδρα.

Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, στα περίπτερα, είναι εκεί και σου φωνάζουν σαν τρελλαμένες σφήκες:

 «Είμαστε ολόκληρη Λεγεώνα. Μην αντιστέκεσαι. Θες δε θες, κάποιες απο μας θα μπούνε στο κεφάλι σου και θα γίνουν εμμονές. Θα σου τροποποιήσουν την σκέψη. Παραδέξου το. Είσαι υπό πολιορκία»...
(αναπόφευκτα λες: άντε και γ@#$%^υ)

Και (αφού ξαναβρείς την αυτοκυριαρχία σου) εκεί πια αναρωτιέσαι.

Μα υπάρχει τόσο μεγάλο κοινό γι’ αυτή την θάλασσα ξερατού;
Κι από που «βγάζουν τον κόπο» τους όλοι αυτοί;

Το διαδίκτυο δεν φημίζεται δα για τα τρελλά κέρδη του. Ιδίως στην Ελλάδα. Και γενικότερα στις εκτός ΗΠΑ περιοχές.

Από «που λοιπόν τροφοδοτείται» όλη αυτή η «υπερπαραγωγή εμετού»;
Από «που πληρώνεται»;

Εν πάση περιπτώσει, θα ήταν πιο έντιμο και ηθικό  πχ να έχει αναπτυχθεί μια «διαδικτυακή φανταστική υποκουλτουριάζουσα παραφιλολογία» που να ΛΕΕΙ ότι «ναι, είναι τέτοια».

 Να ξεκαθαρίζει στον αναγνώστη ότι

«κοίτα, αυτά που θα διαβάσεις, μην τα βάλεις και μέσα σου. Φανταστική μυθοπλασία είναι, γκαίγκε εύπιστε ανόητε;»

Όχι όμως. Λανσάρεται ως «αληθινή».
«Νάτο, αναγνώστη, τώρα συμβαίνει».

«Αποκλειστικότητα, αυτή τη στιγμή, συμβαίνει τώρα. Εξωγήινοι με μορφή κάτι μεταξύ γυμνοσάλιαγκα και τσούχτρας κατέβηκαν με εκατονταπύρηνο εκτοπλασματικής πτητικής αιώρησης μετα-σκάφος και αφού τρομοκράτησαν τις γυμνόστηθες τουρίστριες της Σαντορίνης απήγαγαν τον Γαβαλά για να τον πάνε ως πειραματόζωο στον εξελιγμένο πλανήτη τους στην 4η μετα-διάσταση του γαλαξία τους που – ως γνωστόν πια ΜΟΝΟΝ στους αναγνώστες μας  - κατοικοεδρεύει στο κέντρο της γης!»....

Κι όμως, κείμενα σαν το παραπάνω, στην φιλοσοφία την παραπάνω, στην κουλτούρα την παραπάνω,  πνίγουν στην κυριολεξία το διαδίκτυο. Έχουν δε εξελιχθεί κιόλας! Έχουν κατορθώσει να κλωνοποιηθούν σε τόσες μα τόσες πολλές μορφές που αναμειγνύονται πλέον σε κάθε μα κάθε τομέα της πολιτικοκοινωνικής δραστηριότητας.

Κι εσύ μένεις σύξυλος όταν το ανήλικο παιδί σου σου δείχνει στοtablet μια σειρά φωτό που δείχνουν «να, κοίτα την, ολοζώντανη είναι, μια γοργόνα! Κάνει και βουτιά, δεν την βλέπεις;» ή «να κοίτα αυτές τις φωτό, δείχνουν μια τεράστια φάλαινα 120 μέτρα με ανθρώπινο πρόσωπο πάνω σε ένα κονβόι από φορτηγά»! Κάτσε μαλάκα πατέρα εσύ ύστερα να εξηγήσεις στο μικρό τι σημαίνειphotoshop και πως αυτά είναι παιγνίδια μερικών καθαρμάτων με το μυαλό των ανθρώπων....καθώς, τις προκλητικές φωτό τις  υποστηρίζουν και με σειρά «σοβαροφανών άρθρων»!

Ο Θεοχάρης ας πούμε, είναι βεβαίως λαομίσητος, αλλά δεν είναι και ένας καθημερινός άνθρωπος. Σύμφωνα μ’ αυτή την κουλτούρα (που δεν αφήνει τίποτε απ’ έξω) είναι πρωτοξάδελφος εκείνου του ερπετικού κλώνου, του Βαν Ρομπάι και ομο-σωληνογενής εκείνου του ανδροειδούς κλώνου του Ομπάμα (καθώς ο «γνήσιος» φυλάσσεται κάπου σε μια αποθήκη γενετικού υλικού – άγνωστο σε ποιά εξωγήινη διάσταση)...Παρομοίως βεβαίως, κλώνος είναι και ο Θεοχάρης -  μην χάσουν κιόλας «τέτοιο πολύτιμο υλικό»...που ξέρεις; Μπορεί κανένας βαρεμένος να αποκοτίσει να του φυτέψει καμία δηλητηριώδη ζουμερή ντομάτα στο κεφάλι και να μείνει στον τόπο το.... «ανδροειδές»...από «εγκεφαλικό βραχυκύκλωμα», λέμε τώρα...από τα τοξικά υγρά της «Ατλαντιανής Ντομάτας»...

Ναι, τέτοια δείγματα εμετού, υπάρχουν άνθρωποι που τα γράφουν, υπάρχουν άνθρωποι που τα (ανα)δημοσιεύουν και υπάρχουν – βεβαίως – κι αυτοί που τα διαβάζουν! Κι ακόμη χειρότερα αυτοί που τα πιστεύουν και μάχονται φανατικά γι’ αυτά. Και τις τσέπες και τους άδηλους πονηρούς σκοπούς αυτών που τα δημιουργούν και τα διακινούν...

 Προκαλώντας – όλοι τους μαζί - ποιός ξέρει πόσες «αλλοιώσεις/αγκυλώσεις» στο νου αυτών των τελευταίων (αναγνωστών/οπαδών) που «λέγε, λέγε» και «διάβαζε, διάβαζε» στο «τέλος κάτι θα μείνει», όπως έλεγε κι ο πατήρ της Προπαγάνδας Γκαίμπελς....

Και καλά, ας πούμε ότι κάποιοι έχουν λόγους να προκαλούν μια «βραχυκύκλωση» της «επικίνδυνης περιθωριακής παρα-έρευνας» που έβγαζε διαμάντια όσο αφηνόταν ελεύθερη να εξελίσσεται υγιώς και υγιής επί χρόνια. (Προ)έβλεπαν φαινόμενα τύπου Ασάνζ και Σνόουντεν να έρχονται, οπότε, τι καλύτερη αντιμετώπιση υπάρχει από την «υπερ-παρα-πληροφόρηση»;

Ρίξε λοιπόν ότι σκουπίδι μπορείς να υπερ-παράγεις στην αγορά, κάνε τον κόσμο να μπουχτίσει από τα «παράξενα» και στο τέλος δεν θα έχει καμία μα καμία διάθεση ν’ ακούσει τίποτε άλλο από το...βαρετό δελτίο ειδήσεων των 8...κι αυτό, από το κρατικό κανάλι...επίσημες πηγές...όχι ότι κι ότι...
Χώρια που τους κάνεις απόλυτα ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ σε οτιδήποτε περιέχει απλώς και μόνον την λέξη : «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ»...

Κάποιοι λοιπόν ασκούν το αγαπημένο τους παιγνιδάκι...

Κοινωνική Μηχανική...

Προσπαθούν να σε κάνουν να αηδιάσεις...να ξεράσεις από την υπερ-παρα-πληροφόρηση...
Σου δίνουν δε γι’ αυτό ότι πιο σιχαμερό...και μάλιστα σε υπερδοσολογία...

Μην το καταπίνεις....

Όταν βλέπεις μια «εξώφθαλμα προκλητική» δημοσίευση, τόλμα...αντέδρασε...
Το όπλο είναι στο χέρι σου....

Και λέγεται «καταιγιστικά σχόλια» και “email”...

Βομβάρδισε το κάθαρμα που γράφει ή αναδημοσιεύει τέτοιες σιχαμερές αηδίες με την αντίδρασή σου...ακόμη κι αυτόν που κάνει τις σχετικές «τηλεπωλήσεις»...

Σκέψου πως εκείνη την ώρα αυτό το μισθωμένο νεκρόφιλο Όρνεο βγάζει ένα μεγάλο μεροκάματο γράφοντας και δημοσιεύοντας αυτές τις αηδίες με σκοπό να νεκρώσει ή/και να αλλοιώσει τις όποιες υγιείς τάσεις γνωστικού ενδιαφέροντος κι αναζήτησης του κοινού...
Προσπαθεί να του τσακίσει στην κυριολεξία το νου...

Μην τον αφήνεις να στο κάνει αυτό....

Απαιτείστε, στον τίτλο αλλά και κάτω από κάθε τέτοια άθλια δημοσίευση να αναφέρεται πως είναι «φανταστικό δημιούργημα»...
Εκεί, στο χώρο του «φανταστικού» επιβιώνει μόνον ότι αξίζει πραγματικά σαν «στοιχείο σκέψης και προβληματισμού»...

Πολλές «θεωρίες» πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο της λογοτεχνίας και του φανταστικού...δεν είναι εκ προοιμίου κακό...αν αξίζει κάτι, θα δοκιμαστεί εκεί και θα περπατήσει...αν όχι, ας μείνει εκεί στη λήθη...

Να πάνε μ’ αυτόν τον τρόπο να κλειστούνε στην προσωπική τους νοητική κόλαση απ’ όπου ήρθαν όλοι αυτοί και τα σιχαμερά γεννήματά τους...

Να πάψουν να υπάρχουν και ν’ ανακατεύονται στις κοινότητες των υγιών ερευνητών/μελετητών που σκέφτονται πολύ και προβληματίζονται περισσότερο προτού γράψουν και δημοσιεύσουν κάτι...

Να πάψουν αυτά τα σιχαμένα νεκρόφιλα κοράκια να θολώνουν με μολυσμένο μελάνι τα νερά, νεκρώνοντας με την θανατερή ανάσα τους τα πάντα στο πέρασμά τους....

Κι όσο για τους δημιουργούς και ιδιοκτήτες σελίδων που δίνουν έδαφος και βήμα ν’ αναπτυχθούν τέτοιες αρρωστημένες και καταστροφικές δράσεις, είναι δυό φορές ένοχοι και υπεύθυνοι...

Εσκεμμένα και πληρωμένα καταστρέφουν συνειδήσεις...

Κάνουν, πρωτίστως, τον αναγνώστη να μην ενδιαφέρεται (γενικώς) για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του διαδικτύου...(ποιούς συμφέρει άραγε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για το «ελεύθερο διαδίκτυο»;)

Τον κάνουν να είναι προκατειλημμένος και δύσπιστος απέναντι στις «ελεύθερες πηγές γνώμης κι ενημέρωσης»...όπως και στις «γνωστικές αποκαλύψεις» που ξεφεύγουν από ότι δεν ελέγχει ο «επίσημος κάτοχος του Ακαδημαϊκού/γνωστικού Πρωτείου»...

Οπότε, την κρίσιμη ώρα, θα είναι και γενικότερα νεκρωμένος...
Θ’ αρνείται να δώσει σημασία σε «καμπάνες συναγερμών»...

Όταν φωνάζεις διαρκώς «Λύκος, Λύκος» (και μάλιστα δίνοντας σ’ αυτήν την «εικόνα Λύκου» χίλιες δυό ανύπαρκτες εκφράσεις), τότε, την ώρα που θα έπρεπε δεν θα σ’ ακούσει κανείς...

Το όπλο σου είναι τα ενεργά αρνητικά σχόλια και το emailδιαμαρτυρίας....χρησιμοποίησέ τα...

Μην δέχεσαι να σου «πειράζουν» τον εγκέφαλο...
Μην ανέχεσαι κανένα πληρωμένο κάθαρμα να κάνει παιγνίδια με το κεφάλι σου...

Και να θυμάσαι πως καμία νοητική επίθεση δεν είναι αθώα και ακίνδυνη...αντιθέτως...

Η «χειραγώγηση» των καναλιών του Νου σου είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει...
Άπαξ και «πειράχτηκαν» οι Νευρώνες σου, δεν υπάρχει επιστροφή...

Γιώργος Ανεστόπουλος