ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.11

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ NATURA

Φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθείται για τις περιοχές Νatura, ύψωσαν εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κάτοικοι της Σκοπέλου, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες. Παρά την έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε στο νησί, οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία από το Δημοτικό Καφενείο έως το Δημαρχείο Σκοπέλου, όπου θυροκόλλησαν κοινό ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου για την «Βιοποικιλότητα - Natura 2000».
http://skopelos-news.blogspot.com/

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 400 ΑΤΟΜΩΝ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ!!! ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ !!!

Ο Εθνικός προδότης και πρωθυπουργός της Χώρας μας Γεώργιος Παπανδρέου, προκηρύσσει εκλογές την άνοιξη, με το πρόσχημα να λάβει νέα εντολή από τον ελληνικό λαό για την ολοκλήρωση  του καταστροφικού  έργου του, και τη πλήρη διάλυση της χώρας  σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. 
Θα ζητήσει από τον ελληνικό λαό ανανέωση συμβολαίου, για ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. 
ΜΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Αναγνώστης.
www.amanpoiare.blogspot.com

Kτηματολόγιο και Πολυτεχνείο.Περίεργες συμπτώσεις........ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΒΙΑΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ!!!

O κυριος Αρβανιτης ειναι υπευθυνος της  πτυχιακης εργασιας της Τιτίκας Καλημέρη:
http://rp.web.auth.gr/rp/supply/show.html?id=518
. θα πείτε που είναι το περίεργο? 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο κύριος Αρβανίτης είναι  ο πρόεδρος στο κρατικό κτηματολόγιο και ταυτόχρονα καθηγητής στο Πολυτεχνείο θεσσαλονίκης.Δηλαδή διπλοθεσίτης. Ο πατέρας της φοιτήτριας Καλημέρη είναι ο Δημήτριος Καλημέρης.
  Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο (http://www.paraskhnio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=209:---l-r&catid=4:politiki&Itemid=2) λοιπόν ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης, υπάλληλος στο Κτηματολόγιο και  η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου!

Και πάμε στο ζουμί.Τον Ιούνιο του 2010 ο Πρόεδρος Αρβανίτης κατόπιν διαταγής της Μπιρμπιλής προσπαθεί να απολύσει κόσμο.Δεν είναι εύκολο όμως να διώξεις δημοσίους υπαλλήλους.Ζητά βοήθεια από τους διευθυντές της εταιρείας αλλά όλοι αρνούνται να εισηγηθούν απολύσεις υπαλλήλων.Με μία εξαίρεση.Τον κύριο Καλημέρη.Η κόρη του οποίου κάνει πτυχιακή εργασία με τον Πρόεδρο Αρβανίτη.Με θέμα βέβαια...το κτηματολόγιο.

Ρε μας δουλεύεται? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά;
Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται; Είναι δυνατόν τα παιδιά κάποιου υπαλλήλου να κάνουν πτυχιακή με τον προιστάμενο του και μετά αυτός ο υπάλληλος να εισηγήτε απολύσεις κατόπιν παράκλησης του προισταμένου-καθηγητή διπλοθεσίτη?Τυχαίο? Μας δουλεύεται?
Οι φοιτητές στο πολυτεχνείο τι κάνουν? Δε βλέπουν εδώ κάτι περίεργο?

Κυρία Μπιρμπιλή δε μετανομάζεται το Κτηματολόγιο ΑΕ σε ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ? Μήπως σε ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΑΕ? Έχεις κάλυψη Υπουργέ από δεξιούς και πασόκους δημοσιογραφους (εσύ ξέρεις το λόγο) αλλά δεν μπορείς να τους  κοροιδεύεις όλους και για πάντα.

Πράσινα άλογα και πράσινη ύφεση

Από το Μαρικάκι
Η πράσινη ανάπτυξη όπως την έχει φανταστεί ο επικοινωνιόπληκτος πρωθυπουργός περιλαμβάνει φανφαρονικές εξαγγελίες για επενδύσεις μαμούθ στις ΑΠΕ και την ίδια ώρα τη διάλυση των συγκοινωνιών ακόμα και των πιο φιλικών στο περιβάλλον όπως ο σιδηρόδρομος.
Χωρίς λεπτομέρειες, αλλά με ασυγκράτητη μεγαλοστομία και αερολογία ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χτες από την Κοζάνη «επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού, πολύ μεγάλου βεληνεκούς, που θα συνδυαστεί με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή». Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW, μεγαλύτερη από οποιοδήποτε φωτοβολταϊκό πάρκο λειτουργεί μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Αλίμονο. Η μικρή και αγρίως χειμαζόμενη από την κυβέρνησή του και την τρόικα Ψωροκώσταινα πρέπει να διαθέτει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο το οποίο βεβαία θα δημιουργηθεί χάρη στα ευγενικά αισθήματα κάποιου φιλάνθρωπου στρατηγικού επενδυτή από την Εσπερία. Από την άλλη υπάρχει πάντα η περίπτωση να έχουμε να κάνουμε με επένδυση τύπου Κατάρ – σήμερα είναι, αύριο το πρωί δεν είναι. Αυτό προς το παρόν δεν το ξέρουμε.
Την ίδια ώρα οι αστικές συγκοινωνίες στο επιβαρυμένο από τους αέριους ρύπους και το κυκλοφοριακό λεκανοπέδιο μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας μέσα από τις τεράστιες αυξήσεις εισιτηρίων και την διακοπή ή συγχώνευση δρομολογίων τροφοδοτώντας ένα ακόμη κίνημα «Δεν πληρώνω», αυτό των επιβατών που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τον χαρακτήρα του δημόσιου αγαθού που παρέχεται δωρεάν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακολουθώντας το παράδειγμα των επιβατών της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον η κυβέρνηση καταργεί δρομολόγια του ΟΣΕ που θεωρεί ζημιογόνα αλλά και τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου ακόμα κι αν αυτά χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικά κονδύλια για τη συντήρησή τους.
Ιδού τα «πράσινα» κατορθώματα της κυβέρνησης: Με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου σημειώνουν ότι η «η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του ν. 3891/10 που αφορά τον Ο.Σ.Ε., προχώρησε ήδη στη δραστική περικοπή δεκάδων περιφερειακών δρομολογίων και στην ανακοίνωση της συρρίκνωσης κατά 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου. Σε αυτό συμπεριέλαβε και το τμήμα Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, στο οποίο μάλιστα έγιναν πρόσφατα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους ύψους 75 εκ. ΕΥΡΩ»!
Γνωρίζει η κυβέρνηση ρωτούν οι βουλευτές ότι «παραβιάζει τον ευρωπαϊκό κανονισμό συγχρηματοδοτούντων έργων με την κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, στο οποίο έγιναν πρόσφατα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους ύψους 75 εκ. ΕΥΡΩ, γεγονός το οποίο θα επισύρει μια σειρά από πρόστιμα σε βάρος της χώρας»;
Για το τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τις περιφερειακές γραμμές και δρομολόγια οι δύο βουλευτές αναφέρουν:
«Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, όμως, περιλαμβάνουν και διατηρούν αυτό που έχει καθιερωθεί να λέγονται «περιφερειακές» (regional) ή «επαρχιακές» (rural) γραμμές. Στο πλαίσιο, μάλιστα, μιας υγιούς, ισορροπημένης και κυρίως κοινωνικά προσανατολισμένης πολιτικής μεταφορών, οι σιδηροδρομικές εταιρείες λειτουργούν επιχορηγούμενες από το δημόσιο. Η κρατική αυτή επιχορήγηση αφορά και τα περιφερειακά δρομολόγια.
Ενδεικτικά τονίζουμε ότι, οι κρατικοί Γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) επιδοτούνται με περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να εκτελούν περιφερειακά δρομολόγια.
Οι 100% κρατικοί Αυστριακοί σιδηρόδρομοι επιδοτούνται με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως από τη κυβέρνηση για περιφερειακά δρομολόγια.
Οι Σιδηρόδρομοι της Δανίας (DSB), από όπου κατάγεται ο κ. Π. Τόμσεν της τρόικας, επιδοτούνται με 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (με δίκτυο σε μέγεθος αντίστοιχο του ΟΣΕ)».
Βέβαια, ό,τι και να λέει ο πρωθυπουργός η διεθνής γνώση κι εμπειρία λέει ότι ΔΝΤ και ανάπτυξη δεν πάνε χέρι χέρι. Με καμία κυβέρνηση όμως. Επομένως ποια «πράσινη» ανάπτυξη. Μάλλον «πράσινη» ύφεση είναι αυτό που εφαρμόζει....
Το  Ποντικι

Ελλάδα: Εφάπαξ γιοκ

- Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν χιλιάδες δικαιούχοι
- Πάνω από τρία χρόνια θα περιμένουν για να πληρωθούν
- Τουλάχιστον 500 δημόσιοι υπάλληλοι πέθαναν χωρίς να το εισπράξουν

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα για εφάπαξ 37.000 δικαιούχων και ο μέσος όρος αναμονής υπερβαίνει τη διετία.
Οπως αποκαλύπτει το Έθνος στο Ταμείο δεν υπάρχει ούτε ''σάλιο'' και ψάχνουν 1,62 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει η καταβολή του.
Αυτές τις ημέρες πληρώνονται όσοι έκαναν αίτηση πριν από δύο χρόνια ενώ πάνω από 500 δημόσιοι υπάλληλοι πέθαναν περιμένοντας το βοήθημα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εαν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όσοι υποβάλουν μέσα στον μήνα αίτηση, θα πάρουν το εφάπαξ έπειτα από τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια.
Τα μηνιαία έσοδα από τις εισφορές αρκούν για την έκδοση 600 με 650 βοηθημάτων, ωστόσο υποβάλλονται πολύ περισσότερες αιτήσεις όπως τον Ιανουάριο που θα κατατεθούν στο Ταμείο πάνω από 1.200.
Και όλα αυτά ενώ έρχεται η σειρά άλλων 120.000 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ήδη κλείσει 25 έτη ασφάλισης και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Η ΑΔΕΔΥ ζητεί συνάντηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο δανεισμού του Ταμείου Πρόνοιας ενώ δεν δέχεται τα κυβερνητικά σχέδια για επιβολή εισφοράς 2% έως 3% στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, για να στηριχτεί το Ταμείο και αντιπροτείνει τη θέσπιση πόρου 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου υπέρ των Ταμείων.
Και όλα αυτά ενώ καραδοκεί η τρόικα που προτείνει επώδυνες λύσεις στο θέμα του εφάπαξ, όπως ακόμα και άτοκη επιστροφή των εισφορών, που θα σημάνει πως δημόσιος υπάλληλος με 35ετία στην κατηγορία ΠΕ αντί για εφάπαξ 60.000 ευρώ, θα πρέπει να περιοριστεί σε 17.000 ευρώ.
Σ

ΣΟΚ: Η Ελληνική χρεοκοπία είναι η απόλυτη κομπίνα.

Όλοι πλέον ξέρουμε ότι από τα 110 δις πληρώνονται οι  τραπεζίτες δανειστές κερδοσκόποι που νικήσαν στην περσινή μάχη τον Παπανδρέου στον αγώνα του για την αναμόρφωση του καπιταλισμού και της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Πληρώνονται όμως με δόσεις ανάλογα  το πότε λήγουν τα χρεόγραφα που έχουν στα χέρια τους. Και πληρώνονται με χρήματα της τρόικα για τα όποια σε ένα απίστευτο εθνικό παραλογισμό είμαστε αναγκασμένοι να τα να υποστούμε εμείς κάθε τρίμηνο εξευτελιστική επιθεώρηση.
Εμείς δεχόμαστε εξευτελισμό για να πληρώνονται αυτοί που έφτιαξαν την κρίση. Μέσα από αυτή την διεθνή διαδικασία κλοπής καθαρίζουν το  χρήμα από ένοχες. Το ιδεολόγημα έχει περίπου ως έξης: Το χρήμα που παίρνουν από τους έλληνες είναι πιο αθώο και είναι πιο αποδεκτό στην αγορά ότι εάν το έπαιρναν απευθείας από τους λαούς μέσω πακέτων στήριξης των τραπεζών δεδομένου ακόμη ότι τα πακέτα στήριξης εγείρουν απαιτήσεις απο τα κράτη.
Για να σταματήσουν μάλιστα τα ανήθικα ιδεολογικά πακέτα στήριξης πανευρωπαϊκά, έφτιαξαν μηχανισμούς διάσωσης οι οποίοι τιμωρούν  και στοχοποιούν τους λαούς πρωτού στηρίξουν τις τράπεζες.
Βάζοντας μάλιστα τον Γερμανό να πληρώσει για να σωθεί η Ελλάδα και η Ιρλανδία χωρίς να του πουν ότι στην βάση του αλληλο-διασώσεων σώζει και τις γερμανικές τράπεζες που δάνεισαν την Ελλάδα δημιουργούν διχασμό ανάμεσα στου λαούς και κρύβουν τον κυρίως ένοχο. Το τραπεζικό σύστημα.
Ερώτηση κρίσεως γιατί δεν δίνουν απευθείας τα χρήματα στους κερδοσκόπους και στους τραπεζίτες και να μας αφήσουν ήσυχους; Αφού  αυτό θέλουν να κάνουν στο κάτω κάτω και ούτως ή άλλος θα τα πάρουν  και το τραπεζικό σύστημα δεν θα απειληθεί.
Εμείς γιατί τους δίνουμε το άλλοθι για να το σώσουν αποδεχόμενοι την κρίση ως Ελληνική;.
Απάντηση γιατί χωρίς το άλλοθι των χρεοκοπιών και των τεμπέληδων ελλήνων η  των χρεωκοπιών και των χαμηλών φορολογικών συντελεστών της Ιρλανδίας αν έδιναν χρήματα στις τράπεζες θα γίνονταν μύλος και καρτικοποιήσεις.
Πολύ μεγάλο κόλπο. Συνολικά το πακέτο του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης έχει 700 ζεστά  δεσεκατομύρια έτοιμα για να τα πάρουν οι τράπεζες που ψάχνουν να βρούν λαούς και ηγέτες ως άλοθι.

Η απαίτηση του λαού να βρεθούν «ποιοί φάγαν τα λεφτά», γιατί δεν πήγαν φυλακή καί δεν κατασχέθηκαν οί περιουσίες τους ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ…

«Εδώ μέσα» κλώσησαν "κάποιοι...", το αυγό του φιδιού, και από «εδώ μέσα» χάθηκαν 340 δίς ευρώ πού τώρα καλείται ο λαός, κι΄ όχι αυτοί, να πληρώσει !Έγιναν άφαντα, μέσα από κάθε παράνομη κομπίνα, μισθοδοσία, ή κακό προγραμματισμό και συναλλαγή, κι΄ έρριξαν το βάρος αυτής της κλοπής στις πλάτες φτωχών και μισθοσυντήρητων υπαλλήλων , ανέργων, και συνταξιούχων, αγροτών, και φτωχών πολυτέκνων, πού τους άρπαξαν φρέσκο, άμεσο, και ζεστο χρήμα μέσα από τους τρέχοντας μισθούς τους…

Πού τους «κάλεσαν» να πληρώσουν για κάτι πού αυτοί δεν έφταιγαν, πού τους στέρησαν το φαϊ, τα ρούχα, και τα φροντιστήρια των παιδιών τους με περικοπές πού απέφεραν κέρδος μόνο 1,6 δίς, ποσό ασήμαντο μπροστά στις εκατοντάδες δίς πού απαιτούνται, φέρνοντας μόνο την αγανάκτηση και το ανάθεμα του λαού επάνω τους…Δεν αρκούν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα των ευρισκομένων στην πολιτική σκηνή σήμερα, ότι «…μαζί τα φάγαμε », γιατί εμείς, και χιλιάδες άλλοι Έλληνες φορολογούμενοι «δεν τα φάγαμε ! ».

Υπήρξαμε συνεπείς και δεν φάγαμε μία!


----------------------------------------
 Οί Στρατιωτικοί πού απελευθέρωσαν την χώρα πεθαίνοντας στίς μάχες γι΄ αυτήν, ενώ στήν αρχή ήσαν ισότιμοι με τούς πολιτικούς πού πούλαγαν μόνο διπλωματία καί έντεχνα λόγια, γρήγορα παραμερίστηκαν από τούς πολιτικούς καί τούς έβαλαν στό περιθώριο...

Θά τούς χρειασθούν μόνο όταν τούς ξανακαλέσουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα πού οί ίδιοι οί πολιτικοί με τα λάθη τους  έφεραν...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Συνεπώς, πρέπει επειγόντως να βρεθούν ονομαστικά και πρακτικά πού πήγαν τόσα λεφτά, και να κατασχεθούν οί περιουσίες αυτών πού τα πήραν. 

Αυτών πού έκαναν λάθη. Αυτών πού τα διαχειρίστηκαν !
------------------------------------------

 Ιωάννης Καποδίστριας. Ένας πραγματικά Χριστιανός κυβερνήτης πού έδωσε όλη την περιουσία του για την ανόρθωση τής χώρας...

Στό τέλος, γιά ανταπόδοση, τόν δολοφόνησαν στήν πόρτα τής Εκκλησίας τού Αγίου Σπυρίδωνος ( κάτω ), πού πήγαινε πρωί - πρωί, Πρωθυπουργός αυτός, για νά ψάλλει !
---------------------------------

Σήμερα, 1.000 σύγχρονους πολιτικούς να στίψουμε, έναν Καποδίστρια δεν θα βγάλουμε !

Το παρακάτω άρθρο πού διαβάσαμε τις μέρες αυτές ( για το οποίο όπως μάθαμε ο δημοσιογράφος πού το έφερε στο φώς απολύθηκε τηλεφωνικά ), μας έβαλε σε ακόμη σοβαρότερες, από τις προϋπάρχουσες ήδη, σκέψεις μας, μια και φαίνεται ότι ο γιγαντισμός της Ελληνικής Βουλής δεν ξεμπλοκαρίστηκε αλλά ζεί και βασιλεύει…

Κι΄ ότι τα μέτρα πού ψηφίστηκαν είναι για τους «άλλους>..» κι΄ όχι για τους έξυπνους πού ζούν και βασιλεύουν σαν αστέρες της πολιτικής σκηνής πίνοντας και τρώγοντας είς βάρος των αφελών, πού τους ανέβασαν για μια ακόμη φορά στα ύψη της πολιτικής κυριαρχίας!

================

«….Πρωτοπήγα στη Βουλή, στις 4 Μαΐου, μία μέρα πριν από την ψήφιση του μνημονίου. 

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, βουλευτές, υπάλληλοι και αστυνομικοί ανησυχούσαν μήπως οι διαδηλωτές έσπαγαν τον κλοιό και εισέρχονταν στο κτίριο. Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι πόρτες κλειδαμπαρώθηκαν και οι επίδοξοι εισβολείς απωθήθηκαν με χημικά αέρια.

ΝΟ PHOTO...

Στη συνέχεια συνεργεία του δήμου ήρθαν και κλάδεψαν τις μουριές στη Βασιλίσσης Σοφίας. «Διαταγή από τον φρούραρχο, για λόγους ασφαλείας», με ενημέρωσαν όταν ρώτησα. Hδη όμως από τις αρχές του καλοκαιριού, το κλίμα είχε αλλάξει αισθητά και η ηρεμία είχε επανέλθει.


Τα εμπόδια...


Απευθύνθηκα αρχικά στο γραφείο Τύπου του προέδρου και στη συνέχεια στον γενικό γραμματέα της Βουλής, Θάνο Παπαϊωάννου. Ζήτησα να μου επιτρέψουν να παρακολουθήσω, συνοδεία φωτογράφου, κάποιες μικρές στιγμές της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας αλλά και να με φέρουν σε επαφή με τους επικεφαλής ορισμένων Διευθύνσεων, προκειμένου να αντλήσω κάποια επιμέρους στοιχεία. Από την αρχή προσπάθησαν να μου ορθώσουν εμπόδια...«Φωτογράφος απαγορεύεται από τον κανονισμό να έρθει μαζί σας, θα σας δώσουμε εμείς φωτογράφο, οι βουλευτές δεν επιθυμούν να φωτογραφίζονται στις προσωπικές τους στιγμές», μου ξεκαθάρισαν. 

Zήτησα να μου υποδείξουν σε ποιο άρθρο του κανονισμού αναφέρεται η απαγόρευση. «Οχι ο κανονισμός, κάποια άλλη διάταξη το απαγορεύει», τα γύρισαν. Ούτε όμως τη διάταξη μπόρεσαν τελικά να βρουν, με αποτέλεσμα να ξεχάσουν τα περί απαγόρευσης.

Καθυστέρησαν υπερβολικά να μου δώσουν τα στοιχεία που ζήτησα, αφήνοντας μάλιστα κάποια ερωτήματα αναπάντητα, όπως για παράδειγμα πόσοι λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση. 

«Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω», μου είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας. Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής (με συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα) καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής πλησιάζει για το 2010 τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ η τηλεθέασή του είναι μόλις 0,3%.

Περίμενα επί 15 μέρες να συναντήσω τον διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, Κώστα Σταματόπουλο (οι υφιστάμενοί του δεν θυμούνταν καλά αν έλειπε στο εξωτερικό για το γάμο της κόρης του ή για την αποφοίτηση του γιου του). 

Οταν επιτέλους επέστρεψε και τον συνάντησα, μου έδωσε το χέρι του περιχαρής και μου είπε ότι θα έπρεπε να τον συγχαρώ γιατί είχε μόλις βγει σε πρόωρη σύνταξη και κατά συνέπεια θα έπρεπε να απευθυνθώ στον αντικαταστάτη του. Οπως και έκανα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού τελικά και εκείνος με παρέπεμψε πίσω στον γενικό γραμματέα.


Το λούστρο...


Το κτίριο που στεγάζει το σημερινό κοινοβούλιο κατασκευάστηκε το 1840 ως ανάκτορο του Βαυαρού πρίγκιπα Οθωνα, τον οποίο είχαν επιβάλει ως βασιλιά οι τότε «προστάτιδες δυνάμεις». 

Παρακολουθώντας κάποια ολιγόλεπτη ξενάγηση μαθητών, που αποτελεί μια καθημερινή «ατραξιόν» και προσθέτει κάποια ζωντάνια στο χώρο, πληροφορήθηκα ότι ο χώρος που φιλοξενεί σήμερα τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας ήταν παλαιότερα η αίθουσα χορού και παιγνίων... 

Λευκό μάρμαρο παντού, ακόμη και στο προαύλιο, όπου σταθμεύουν οι κυβερνητικές λιμουζίνες, ξύλο και δέρμα, χειροποίητα χαλιά και πολλοί πίνακες ζωγραφικής, που αγοράστηκαν σε πλειστηριασμούς τα τελευταία χρόνια, ενόσω βούλιαζε η πραγματική οικονομία της χώρας.


Πίνοντας καφέ...


Η μεγαλύτερη κίνηση μέσα στο κτίριο παρατηρείται στο καφενείο, ιδιαίτερα στην αίθουσα καπνιζόντων, και μπροστά από το ΑΤΜ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σχηματίζονται μόνιμα ουρές. 

Κάποια κινητικότητα υπάρχει στην αρχή και στην Ολομέλεια, για τα μάτια του κόσμου, όπως και στις συνεδριάσεις των αμειβόμενων επιτροπών ( 246 ευρώ ανά συνεδρίαση).  

Σύντομα όμως οι αίθουσες αδειάζουν δραματικά, ενώ αλλεπάλληλες βάρδιες στενογράφων συνεχίζουν να εναλλάσσονται στα έδρανα.

Αλλά και οι ελάχιστοι που παρίστανται για κάποιο διάστημα κατά κανόνα δεν παρακολουθούν τον ομιλητή και περιορίζονται σε δημόσιες σχέσεις κάνοντας αστειάκια ή συνομιλούν μέσω κινητού τηλεφώνου για άλλες υποθέσεις, πίνοντας τον καφέ τους. Παρ' όλες δε τις φαινομενικά αγεφύρωτες απόψεις μεταξύ των διαφορετικών συνιστωσών του πολιτικού φάσματος, θα δει κανείς στους διαδρόμους πως όλοι σχεδόν χαριεντίζονται μεταξύ τους.

Αλλωστε, τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.


Απολαβές και προνόμια...


Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ. 

Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται σε 10.000 ευρώ. 

Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα. 

Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών. 

Αλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.  

Σημειώνεται ότι για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια, ενώ όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια. Ο πρόσφατος σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τους επαγγελματίες της πολιτικής.

Επιπλέον, στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Κώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστο χώρο στον δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.

Οσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.  

Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στο Δημόσιο, ή και τρίτη ( σύνταξη ) στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στους συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.

Οι βουλευτές δικαιούνται: 

ένα κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως), 

οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ), 

αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ), 

δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως), 

γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, 

ταχυδρομική ατέλεια, 

ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα,  

καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα. 

Εχουν επίσης τη δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες. 

Και βέβαια, κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Δεν φτάνουν οι καρέκλες...

Εκτός από τους 1.200 αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους και τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών, άλλοι 1.340, που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό, ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της Βουλής.  

«Το θέμα δεν είναι αν θα μας περικόψουν τους μισθούς τώρα, αυτό θα το αντέξουμε. Το θέμα είναι, όταν βγω εγώ σε πέντε χρόνια στη σύνταξη, θα υπάρχει τότε κάτι;» είναι το ερώτημα ενός παλαιού υπαλλήλου στον γ.γ., κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης που μου έκανε ο τελευταίος στον πρώτο όροφο. Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση.

Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν έρχονταν όλοι, θα εδημιουργείτο το αδιαχώρητο. Περιμένοντας στον προθάλαμο του γ.γ., είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά πως δεν φτάνουν οι καρέκλες. Μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο, αμέσως τη θέση του, πάντα πίσω από μια οθόνη κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο Facebook, καταλάμβανε ένας άλλος.

Οι 1.340 θα στοιχίσουν το 2010 στο Eλληνικό Δημόσιο 54 εκατ. ευρώ. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως. 

Συνολικά, το 2010, οι υπάλληλοι της Βουλής (μόνιμοι, μετακλητοί, εξωτερικοί συνεργάτες) θα κοστίσουν στο ελληνικό Δημόσιο 106 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τους δύο επιπλέον μισθούς (15ο και 16ο), που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση, οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν μια σειρά από άλλα προνόμια. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και μετά. 

Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 - 150.000 ευρώ ο καθένας). 

Περιέργως, το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων, του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών (Εθνική Τράπεζα κ.λπ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.

Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηνιαίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.


Χαμάμ και λάπτοπ...


Οταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, καταγγέλλοντας ότι τους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής και ακόμη ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση λαμβάνουν δωρεάν από τη Βουλή καινούργιο προσωπικό φορητό υπολογιστή. 

«Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Ελληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».

Και, βέβαια, οι διαπιστευμένοι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα) αλλά και να γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ) με εννέα γυμναστές στο ιδιόκτητο πλην του ισογείου κτίριο της οδού Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.

Ατιμωρησία...


Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180. 

Και ακόμη πιο χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία-προσθήκη, βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.  

Προβλέπει επίσης ότι, αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή. «Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες», με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας.

Την ίδια στιγμή δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεγχθούν διότι είναι ανώνυμες.

Το πλέον προκλητικό είναι ότι τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές και οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. 

Ο περιορισμός της βουλευτικής ασυλίας, που είχε προαναγγείλει στον νέο Κανονισμό της Βουλής ο Φίλιππος Πετσάλνικος, έμεινε στον αέρα, αφού τελικά και πάλι «θα ερευνάται» αν το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο βουλευτής συνδέεται με την πολιτική του δραστηριότητα, όπως δηλαδή υποτίθεται ότι γινόταν μέχρι σήμερα...

Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε. 

Του ΝΙΚΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΗ / φωτογραφίες ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Ανάλυση και Κριτική του δόγματος Νταβούτογλου (το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας)

Ανάλυση και Κριτική του δόγματος Νταβούτογλου (το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας)                                                                   

ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Γράφει ο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
Οικονομολόγος
antonisandroulidakis@gmail.com
Όταν ο Κοραής άλλαζε το όνομα του κράτους της Φραγκίας -που προερχόταν φυσιολογικά από το France- σε Γαλλία και τους κατοίκους του από Φράγκους σε Γάλλους, επιχειρούσε ουσιαστικά να αναβαπτίσει τη δυτική αποικιοκρατία, που σαν τέτοια ήταν οριστικά καταδικασμένη στη συνείδηση του ελληνικού έθνους. 
Έτσι στα χρόνια που κύλησαν, κανείς δεν αναρωτιέται πλέον γιατί και με ποια ετυμολογία ο Φράγκος ονομάζεται πλέον Γάλλος. Αυτή η επιτυχής αναβάπτιση, είναι ένα ελάχιστο δείγμα, ενός ολοκληρωμένου συστήματος αποδόμησης του ελληνικού κόσμου και παρασιτικής πρόσδεσης του στο δυτικό Ιmperium.
Από τότε και μέχρι και σήμερα, κοντά 200 χρόνια «ελεύθερου» εθνικού βίου, το ίδιο αυτό το σύστημα αποδόμησης εμμένει να  «αναβαπτίζει» και να εξωραΐζει κατ’ εξακολούθηση τη δυτική αποικιοκρατία.
Από τότε και μέχρι και σήμερα, η δυτική αποικιοκρατία και κυριαρχία μεταμορφώνεται στη συνείδηση του λαού σε πρότυπο-αιτούμενο υπόδειγμα κοινωνικής ευζωίας και λειτουργικότητας.  Οι έννοιες του εκσυγχρονισμού, του εξορθολογισμού και του εξευρωπαϊσμού, κατέληξαν σήμερα σχεδόν ταυτόσημες. Ανάλογα η «δυστυχία του να είσαι Έλληνας» ορίζεται πλέον ως η απόσταση από τον ζητούμενο εξευρωπαϊσμό. "Εύλογα", κάθε είδους αδυναμία ή έλλειμμα αποδίδεται όχι στο δυτικό αποικιοκρατικό έλεγχο επί του ελλαδικού κράτους, αλλά στην ελληνική κληρονομιά του κράτους και των παραδόσεων του. Κάθε τι ελληνικό καταδικάζεται στη σιωπή και στην αφάνεια ενώ ότι καταφέρνει να επιζήσει υφίσταται μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση και συκοφάντηση ή  "ακινδυνοποιείται" ως μουσειακό έκθεμα.
Αν όπως ορίζει ο Κίρκεγκαρντ «ο φθόνος είναι κατακερματισμένος θαυμασμός», εδώ ο ορισμός του φθόνου συναντά το πλήρες περιεχόμενο του. Αναφέρω εντελώς ενδεικτικά το διοικητικό σύστημα των κοινοτήτων το οποίο αντλούσε τις πηγές του αδιάλειπτα ήδη από τις αρχαίες αμφικτιονίες και το οποίο συνέτριψε η Βαυαροκρατία στην πρώιμη φάση του ελλαδικού κρατιδίου, για να εγκαθιδρύσει το συγκεντρωτικό μοναρχικό πολίτευμα που εξυπηρετούσε τις αποικιοκρατικές επιδιώξεις της. Το ότι -με άλλα λόγια- η χώρα δεν διαθέτει σήμερα ικανό σύστημα αποκεντρωμένης περιφερειακής ανάπτυξης δεν οφείλεται κατ’ ουδένα τρόπο στην ελληνική κληρονομιά και παράδοση, αλλά ακριβώς στην υποχώρηση και στρέβλωση αυτής της παράδοσης από τους δυτικούς επικυρίαρχους. Είναι δε ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι οι δυτικοί υιοθέτησαν για λογαριασμό τους και εφάρμοσαν με ευλάβεια (βλέπε στο παράδειγμα μας τα καντόνια που σχεδίασε ο Καποδίστριας στην Ελβετία), ότι καταδίκασαν και αποδόμησαν με μένος στον ελληνικό χώρο.
Όμως το σύστημα αποδόμησης του ελληνικού κόσμου και παρασιτικής πρόσδεσης του στο δυτικό κοσμοσύστημα έχει και σήμερα τους «άξιους» συνεχιστές και εκπροσώπους του.
Δεκάδες δημοσιογράφοι, καθηγητάδες και διανοούμενοι της δεκάρας, με αναλυτικό ύφος γραφής ανάλογο ενός μαθητή γυμνασίου και ήθος υπάκουου υπαλληλίσκου, καταγγέλλουν τον Τόπο και την Πατρίδα, το Λαό και το Έθνος, την Ιστορία και την Κληρονομιά, το μεδούλι του τρόπου μας, ως υπεύθυνους για τη χρεωκοπία. Ως υπεύθυνους δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Ακόμη και η φοροαποφυγή ερμηνεύεται ως κληρονομιά μιας στρεβλής αντίληψης της σχέσης πολίτη-κράτους που αποδίδεται στις έξεις που δημιούργησε η οθωμανική τυρρανία. Κουβέντα για τη σπάταλη και διευθαρμένη πολιτική τάξη, κουβέντα για την αυτονόμηση των εσόδων του κράτους που κατανέμονται άσχετα με την ίδια την κοινωνία και τις ανάγκες της. Κουβέντα για την φοροδιαφυγή στην εσπερία ή μήπως είναι ελληνικό φαινόμενο; Κουβέντα για το ενδεχόμενο η φοροδιαφυγή να αποτελεί -ίσως και- οιωνεί πράξη εθνικής αντίστασης, αφού στερεί από τους διαχειριστές του συστήματος την οικονομική δυνατότητα να παραδώσουν τους πόρους της κοινωνίας στους διεθνείς πάτρωνες τους.
Αντίθετα, αυτοί οι ίδιοι οι απολογητές της υποταγής του τόπου, έχουν ενιαία στάση και στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των ευρύτερων συμφερόντων της δύσης. Οι ίδιοι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν το διαλυτικό σχέδιο Ανάν, υπερασπίστηκαν επίσης τους βομβαρδισμούς στη Σερβία και την εισβολή στο Ιράκ. Οι ίδιοι που υπερασπίστηκαν τον σημιτικό εξευρωπαϊσμό/εκσυγχρονισμό, δηλαδή την ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση της χώρας από το ευρωπαϊκό χρηματιστικό κεφάλαιο, οι ίδιοι υπερασπίστηκαν τη Μαδρίτη και την τραγωδία των Ιμίων, οι ίδιοι υπερασπίστηκαν την παράδοση του Οτσαλάν αλλά και τη διεξαγωγή της αθλιότητας των Ολυμπιακών αγώνων. Φανατικοί του νεοφιλελεύθερου Θατσερισμού παλιότερα, έγιναν αργότερα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κλίντον  και του μανιχαϊσμού του Μπους, ενώ μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν και το λευκό πουκάμισο της αλλαγής του προέδρου Ομπάμα.  Οι ίδιοι κατακεραυνώνουν τον κάθε υπαλληλίσκο ως υπεύθυνο της χρεωκοπίας του σήμερα. Και καθόλου τυχαία, οι ίδιοι υποστηρίζουν τη στρέβλωση της σύγχρονης Ιστορίας μας με τους «συνωστισμούς» στη Σμύρνη και την «προσάρτηση» των νησιών του Αιγαίου. Και επίσης καθόλου τυχαία, οι ίδιοι υποστηρίζουν την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, με την στρατηγική του κατευνασμού, των κοινών επιχειρήσεων και των συνεχών παραχωρήσεων και υποχωρήσεων.
Πίσω απ’ το «μαζί τα φάγαμε», «καταναλώνουμε περισσότερο απ’ ότι παράγουμε», «ας έρθει η τρόικα να μας σώσει αφού δεν μπορούμε μόνοι μας», «φταίει η ελληνική δημοσιουπαλληλία», «φταίει η φοροδιαφυγή του τάδε ψιλικατζή», «φταίει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας»  και τόσα άλλα στερεότυπα, αυτό που μεθοδικά υποκρύπτεται είναι η πραγματική αιτία του ελληνικού προβλήματος. Και αυτή δεν είναι άλλη από την βίαια πρόσδεση της χώρας στη Δύση και μάλιστα ως παρασιτική της απόφυση. Ως εξάρτημα ενός ιμπέριουμ.
Για την κατάντια του τόπου δεν φταίει το έλλειμμα ευρωπαϊσμού και εξορθολογισμού, αλλά το πλεόνασμα της εξάρτησης από τη Δύση.
Άρα, όποιος αποδίδει την σημερινή τραγωδία του τόπου στην απόσταση του από τη Δύση, επιδιώκει ουσιαστικά και συνειδητά να αποκλείσει την πιθανότητα μιας εθνικής αφύπνισης που θα οδηγούσε στην διεκδίκηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και στην ολοκλήρωση του ’21. Όποιος αποδίδει το ελληνικό πρόβλημα στην απόσταση του κράτους και της κοινωνίας μας από τη Δύση, επιδιώκει ουσιαστικά την διαιώνιση της εθνικής εξάρτησης από το δυτικό κοσμοσύστημα.
Το να αυτομαστιγωνόμαστε γιατί δεν έχουμε γίνει ακόμη «εφάμμιλοι των καλυτέρων ευρωπαϊκών», είναι σαν να απαιτούμε από ένα όργανο σαν την σκωληκοειδή απόφυση να γίνει καρδιά ή πνεύμονας.  Και γνωρίζουν πολύ καλά όσοι «διαμαρτύρονται» για κάτι τέτοιο, ότι αυτό είναι ανέφικτο. «Διαμαρτύρονται» μόνο για να μην γίνει αντιληπτή αυτή η πραγματικότητα. Για να αποκρύψουν σαν νέοι σταυροφόροι-μισθοφόροι την πραγματική αιτία του ελληνικού προβλήματος. Να μην συνειδητοποιήσει ποτέ η απόφυση, τον πραγματικό της παρασιτικό ρόλο.
Γι’ αυτό, η μόνη μας ελπίδα είναι –κόντρα στην κρατικοδίαιτη και εξωνημένη διανόηση- να αποκατασταθεί στα ίδια τα μάτια μας ο ελληνικός κόσμος και να αποκτήσει ο τόπος μας τη δική του σάρκα, δίχως να είναι απόφυση κανενός. Πρέπει ο τρόπος μας να σαρκωθεί ξανά σε τούτα τα βράχια, αφού πετάξει πρώτα από πάνω του το στενό πανωφόρι που του φόρεσαν με το ζόρι οι ντόπιοι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής τυραννίας του χρήματος και της ευκολίας.


Οι «πράσινες» προσλήψεις του κ. Σηφουνάκη

Όπως γράφει ο Χαμαιλέων στο euro2day η στελέχωση του γραφείου του, με ειδικούς συνεργάτες και υπαλλήλους, απασχόλησε κατά κόρον τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Σηφουνάκη το πρώτο τετράμηνο της θητείας του στη νέα κυβερνητική θέση την οποία ανέλαβε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Με βάση τις αναρτήσεις αποφάσεων του προγράμματος «Διαύγεια», ο κ. Σηφουνάκης υπέγραψε μέχρι σήμερα 26 αποφάσεις, εκ των οποίων οι 14 αφορούσαν σε .,…  διορισμούς ειδικών συνεργατών και σε αποσπάσεις υπαλλήλων στο νέο του γραφείο στο ΥΠΕΚΑ.
Φαίνεται ότι έχει πέσει πολλή δουλειά στο υπουργείο (εξ ου και οι απανωτοί διορισμοί), αν και τα αποτελέσματα της… υπερ-ομαδικής αυτής εργασίας δεν είναι ακόμη ορατά.
Και είναι αμφίβολο αν τελικά θα φανούν στο άμεσο μέλλον.
Bookmark It

η γίνεται τελικά αληθές. Το καλό, το κακό και το χειρότερο σεναριο.

Ο Μπαρόζο σήμερα δήλωσε χωρίς ντροπή ότι δεν είναι έξυπνο” να μιλάμε δημοσίως για αναδιάρθρωση του χρέους και όλοι καταλάβαμε ότι αναφέρονταν σε κάτι που είναι  πρόωρο ακόμη. Πρόωρο δεόμενου ότι η Ελλάδα αντέχει λίγο ακόμη πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά την αφαίμαξη  της τρόικα και θα ήταν πολύ κορόιδα οι ευρωπαίοι να σαμποτάρουν  με δηλώσεις αυτη την διαδικασία. Παραλληλα ο Μηχανισμός έχει κάποια λίγα λεφτά ακόμη για  να πάρουν τα λαμόγια και -διάολε- οι τραπεζίτες μας πήραν μόλις τέσσερις δόσεις. Διόλου τυχαίο ότι οι Γερμανοί αρνούνται να ανεβάσουν το ποσό  και να βάλουν και αλλά λεφτά υπέρ  όλων αυτών των λιγούρηδων.
Οι υποβαθμίσεις συνεχίζονται και τα spread είναι πάρα πολύ ψηλά και  αποδεικνύουν ότι η αγορές μας έχουν ξεγράψει και απλώς βγάζουν χρήμα απο την καθυστερηση μας (ξανά) να αντιληφθούμε το μοιραίο. Όσο παράδοξο και εάν ακούγεται το μόνο πρόβλημα αυτή την στιγμή σε μια αναδιάρθρωση είναι η Ελληνική κυβέρνηση και Παπανδρέου που είτε αρνείται να συμβιβαστεί με την Ήττα του είτε παίζει παιχνίδια σκοπιμότητας υπέρ των ξένων είτε -το πιθανότερο- πάλι δεν ξέρει τι του γινεται.
Είναι γεγονός ότι πήρε μια προβληματική χώρα και ετοιμάζεται να την παραδώσει διασυρμένη, εξευτελισμένη, στο ΔΝΤ  σημαντικά πτωχότερη και μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, συνεχίζοντας στα βήματα του Κ. Καραμανλή που πήρε την Ελλάδα του 2004 και παρέδωσε ένα μπάχαλο. Δυστυχώς όλα αυτά ήταν αναμενόμενα από τον γνωστό σε όλους μας Γ. Παπανδρέου αλλά  από τον ανεπάγγελτο Καραμανλή και παρόλα αυτά τους δώσαμε την ευκαιρία να μας διαλύσουν. Οι ευθύνες της Γενιάς του πολυτεχνείου στην επιλογή αυτών των δύο  είναι ιστορικές.
Αρνούμενος σήμερα να αποδεχτεί ή μη δυνάμενος να αντιληφθεί την ζοφερή πραγματικότητα  ο ΓΑΠ το παλεύει, και εφόσον αυτή η μάχη δίνει χρόνο στις αγορές να σπεκουλάρουν στην ευρωζώνη, τόσο οι αγορές θα τον στηρίζουν.  Κανένα κέρδος όμως για την Ελλάδα  ή την ΕΕ δεν προκύπτει.  Αντιθέτως κινδυνεύει η ευρωζώνη απο την ρεσυτότητα και την αμφιβολία. Πληθαίνουν οι φωνές στην ευρωζώνη που τον ωθούν  διακριτικά και τον στριμώχνουν να σταματήσει αυτή την σπέκουλα. Διόλου τυχαίο ότι το γερμανικό κράτος αρνείται να ανεβάσει το ποσό  του μηχανισμού, δεν μίλα για ευρωομόλογο, ούτε για επιμήκυνση ενω λίγους μήνες πριν ο Προεδρος της Μπούντεσμπανκ  βράβευσε τον Παπανδρέου.
Ίσως παίζεται ακριβώς το ίδιο σενάριο με πέρυσι που οι αγορές μας είχαν μυριστεί αλλά εμείς δεν το γνωρίζαμε ή δεν το αποδεχόμασταν και παίρναμε μάταια μέτρα μα τελικά οδήγησαν στο  Καστελόριζο και το  ΔΝΤ.
Κατά τα αλλά κύριοι καλά το σχέδιο εξελίσσεται πλήρως με την Ελλάδα να αργεντινοποιείται καθημερινά χωρίς κανείς  ευρωπαίος να ιδρώνει.   Οι κερδοσκόποι σιγουρεύουν τα λεφτά τους  μέσω CDS ή παίζοντας αστραπιαία και με κάθε αστεία αφορμή όπως πχ οι δηλώσεις Πάγκαλου προ ημερών. Το ίδιο σενάριο με το βαθύ λαρύγγι   παιχτηεκ εκαι περισι. Καθημερινά διασυρόμαστε μέσω δημοσιευμάτων μην τύχει  και κάποιος κακομοίρης  (τυφλός, κουφός, ξεμωραμένος) επενδυτής την πατήσει και αγοράσει ελληνικά ομολόγα. Ο Παπακωνσταντίνου παλεύει να τσιμπήσει λίγο χρόνο για τον ΓΑΠ και για τον ίδιο. Οι τραπεζίτες στεγνώνουν την αγορά από ρευστό παρόλο που το παράθυρο ευκαιρίας  σταδιακά κλείνει.  Οι πλουσιοι στελνουν τα λεφτά τους στην Ελβετία. Όλοι τους βολεύονται και κάπου εκεί, αργά αργά ο λαός ξεπερνά την διχαστική προπαγάνδα και τον κοινωνικό αυτοματισμό  και μαζικοποιεί κινήματα απειθαρχίας.  Η εξέγερση είναι προ των πυλών και απειλεί να δώσει Ιστορικές δικαιολογίες στον Παπανδρεου αντίστοιχες με του έκπτωτου τ. Βασιλιά ή του μ. Χριστοδουλου. (ξερετε τώρα “υπόγραψα με την τρόικα μα δεν χαμογελούσα”“δεν συναντήθηκα ποτέ μαζί τους” και ” δεν ξέρω  τι έγινε εκείνη την εποχή είχα διάβασμα” κλπ.. κλπ).
Εξέγερση που θα παρασύρει  και πρωτοκλασάτα στελέχη από αυτά που σήμερα σώζουν την χώρα σε βάρος των πολιτών της και αποφεύγουν να κάνουν οικονομία πολιτικού κεφαλαίου, παραδομένα πλήρως στην πρόσκαιρη εύνοια των ΜΜΕ. Θυμίζω ότι αυτή η εύνοια χάθηκε για τον Καραμανλή  μέσα σε ένα ζεστό φθινοπωρινό απόγευμα στην ΔΕΘ.
Καλό σενάριο: μόλις αρθεί η λεπτομέρεια  Παπανδρέου με οποιονδοίποτε τρόπο η ρημαγμένη Ελλάδα θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία έχοντας κάνει με την καθυστέρηση της  πάρα πολύ πλούσιους, πάρα πολλούς κερδοσκόπους και πάρα πολλούς Έλληνες πάμφτωχους. Είτε έτσι είτε αλλιώς η χρεοκοπία είναι δεδομένη το 2013 παρεκτός εάν υπάρξει κολοσσιαίων διαστάσεων κύμα ανάπτυξης πάνω από 5-6%  ή καταστραφεί ο κόσμος νωρίτερα.
Κακό σενάριο: Η Ευρώπη μέσω καθυστερήσεων και δήθεν ολιγωριών στέλνει πάλι τον Παπανδρέου στο Καστελόριζο από όπου ανακοινώνει στάση πληρωμών, πάγωμα καταθέσεων, αναδιάρθρωση χρέους,  δήμευση περιουσιακών στοιχείων Ασφαλιστικών φορέων, και διαφεύγει στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη ακαθόριστης διάρκειας όπου… τελικά υποκύπτει στις πιέσεις ισραηλινών ώστε να δεχτεί το άσυλο που του προσφέρουν.  Στην Αθήνα ξεσπούν ταραχές. Το σενάριο αυτό γίνεται χειρότερο όταν μετά 10 χρόνια ο Παπανδρέου επιστρέφει από την “αυτοεξορία” του και μαζευόμαστε  όλοι στο Αεροδρόμιο για υποδοχή.
Χειρότερο Σενάριο: Τελειώσουν τα λεφτά νωρίτερα ή λήγει το μνημόνιο ομαλά και μας κρεμούν οι ξένοι σε ένα νέο μηχανισμό στον οποίο θα ζούμε περίπου ως λαθρομετανάστες άνεργοι σε κούτες και παγκάκια. Ο όρος μόνιμος μηχανισμός προδιαγραφεί και το μέλλον μας.  Το κίνημα δεν πληρώνω γιγαντώνεται εξ ανάγκης αφού λεφτά δεν υπάρχουν. Οι μόνες δουλειές που υπάρχουν είναι η βιομηχανία πορνό κάτω των 18, ο σεξοτουρισμός ακόμη και με ανήλικους τοπικά, το εμπόριο οργάνων και  βρεφών τύπου Βουλγαρίας, το greek kamaki τοπικά και  η εκδρομή σε εκκλησίες στα όρια της συνοικίας. Στην επαρχία βόσκουν πρόβατα μαζικά ακόμη και σε περιοχές νατούρα ενώ επιστρέφει η ζωοκλοπή ή βεντέτα κα στα πιο φτωχά μέρη η φουστανέλα. Στο Mega  η Μπιρμπίλη και ο Χασαπόπουλος πανηγυρίσουν που οι έλληνες ανακάλυψαν εκ νέου την πρώιμη μεσογειακή διατροφή (πλιγούρι, τραχανάς, χορτα διάφορα,  βρύα, λειχήνες, σαλιγκάρια φανουρόπιτα, ταχίνι χυλός απο καλαμπόκι  αυγό και αρνί ψητό το Πάσχα, αρνί από το οποίο τρώμε μέχρι και τις πατούσες σε πατσά).  Ως νέα τάση της μόδας σύμφωνα με την προπαγάνδα  κυριαρχεί κύμα  ρομαντισμού και επιστροφής στην επαρχία και στα πάτρια  ήδη και έθιμα. Ο Γερουλάνος κάνει το όνειρο του (φολκόρ ήπια αναπτυξη και πιότητα) πραγματικότητα. Ο Λοβέρδος εμφανίζεται να ανησυχεί καθώς η μεσογειακή διατροφή ενδέχεται αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και το ασφαλιστικό  θα καταρρεύσει. ο Καπελερης κυνηγά με τα άλογα φοροφυγάδες στην πίνδο και στο Σούλι.  Μα οι Έλληνες είναι χαρούμενοι περίπου όπως τώρα. Έχουν βεβαίως το ευρώ σε εικόνισματα σε  στρώματα, μπαούλα ή σε τάματα στις εκκλησίες και μια ενοχή στα μάτια διότι ως γνωστό εμείς φταίμε.
20 χρόνια μετά από αυτό -έχω ελπίδες από την Νέα γενιά πτυχιούχων και φοιτητών- θα γίνουμε Τυνησία. Ξέρετε τώρα ελικόπτερα, διαφυγές, ταραχές, κρεμάλες, γουδί, τυφεκισμοί,  αυτοεξορίες, τριανταφυλίδης, δημοψηφίσματα κλπ.
Υ.Γ: παρόλο το τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως δεν κάνουμε καθόλου πλάκα.