ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.1.11

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς Πολιτικούς : "ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΜΙΑ "ΠΑΤΕΝΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΚΑΖΟΥΜΕ"




Σκληρή ανακοίνωση και δικαίως, αναφορικά με το ποιος φέρει τις ευθύνες για την ατιμωρησία τυχόν ένοχων πολιτικών προσώπων εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κατηγορώντας ευθέως τους πολιτικούς ότι με το νόμο περί ευθύνης  υπουργών έχουν διαμορφώσει νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την ατιμωρησία στους ίδιους. Για το θέμα αυτό είχαμε ασχοληθεί πρό ημερών κατακρίνοντας την «πατέντα» αυτή (διαβάστε εδώ) των απατεώνων πολιτικών, οι οποίοι επιμένουν στις εξεταστικές, για να ταΐζουν με κουτόχορτο τον λαό.

Η Ένωση επισημαίνει ότι «έχει παγιωθεί τον τελευταίο καιρό ως επικοινωνιακή τακτική ορισμένων η απονομή ευθυνών στη Δικαιοσύνη σχετικά με την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων εμπλεκομένων σε σκάνδαλα».

Απαντώντας σε αυτό οι δικαστικοί και εισαγγελείς τονίζουν ότι «οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο ισχύων νόμος για την ευθύνη υπουργών διαμορφώθηκε από τη Βουλή και όχι από το δικαστικό σώμα. Οι δικαστές, συνεπώς, δεν μπορούν να παρανομήσουν κατά την εφαρμογή του, σε διάψευση των προσδοκιών αλλά και των συνηθειών ορισμένων» σημειώνουν.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταλήγει: «Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί, που μέχρι τώρα επιφύλαξαν στους εαυτούς τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι, ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και ας σταματήσουν να στοχοποιούν τους δικαστές και μάλιστα στις ύποπτες ημέρες που ζούμε. Ίσως έτσι επιτύχουν την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού, να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους. Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο».

«Έστειλαν μια υπόθεση παραγεγραμμένη. Γιατί δεν απήγγειλε την παραγραφή η Βουλή; Αφού είναι παραγεγραμμένη η υπόθεση και είναι βέβαιο ότι αυτό θα πει και το συμβούλιο το δικαστικό το οποίο απαρτίζεται από ανώτατους δικαστές, αρεοπαγίτες και συμβούλους της Επικρατείας. Πέταξαν το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη ούτως ώστε να πουν να εμείς κάναμε το καθήκον μας, ερευνήσαμε την υπόθεση, στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη αλλά η Δικαιοσύνη είπε ότι είναι παραγεγραμμένη. Αυτά σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν είναι επιτρεπτά. Δεν είναι νοητά» τόνισε.

«Εμείς κάναμε το νόμο (περί ευθύνης Υπουργών); Γνωρίζει ο λαός μας ότι τα αδικήματα των πολιτικών παραγράφονται πριν ακόμη αποκαλυφθούν; Γιατί δεν το αλλάξανε τόσο καιρό; Γιατί φωνάζουμε τόσο καιρό ότι η παραγραφή πρέπει να είναι ίδια για όλο τον κόσμο; Ότι δεν νοούνται αυτές οι ευνοϊκές μεταχειρίσεις;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η Βουλή δεν ζήτησε ποτέ άνοιγμα λογαριασμού»

O κ. Χ. Αθανασίου άφησε αιχμές και για την υπόθεση Siemens, την παραμονή μάλιστα του πορίσματος: «Ουδέποτε η Βουλή ζήτησε εγγράφως ή προφορικώς να ανοιχθούν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων» είπε. «Ο,τι παρήγγειλε η Βουλή έγινε και επιπλέον όποια στοιχεία συνέλεγαν από την ανάκριση οι ανακριτές τα έστελναν στη Βουλή» συμπλήρωσε.

Απάντηση έδωσε με ομόφωνη απάντηση της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens. Από πολλών μηνών, αναφέρεται, η Εξεταστική Επιτροπή έχει αρμοδίως ζητήσει τον έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων και των λογαριασμών των πολιτικών προσώπων που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Πλην, όμως, για την πρωτοβουλία αυτή, για την οποία υπήρξε δυσμενής κριτική, ανταπόκριση υπήρξε μόνον από την Τράπεζα Ελλάδος, το ΣΔΟΕ και τη Βουλή, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα αποστέλλονται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Επίτροπο για τον καταλογισμό. «Το περισσόν του πονηρού εστί», καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής.
Η «απάτη» την οποία κατασκεύασαν δια της νομοθεσίας, οι πολιτικοί κρατούντες, σιγά-σιγά και με την συνδρομή των ιστολογίων αποκαλύπτεται. Η ατιμωρησία των πολιτικών για παγαποντιές που οι ίδιοι στήνουν, τις οποίες  προστατεύουν και τις περιφρουρούν οι ίδιοι με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, πρέπει να λάβει τέλος, για να εφαρμοστεί επί τέλους το άρθρο του συντάγματος περί ίσης μεταχειρίσεως των Ελλήνων πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: