ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.6.09

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ....... "ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ"

Με αφορμή την αποκάλυψη του press-gr και την επιστολή ΒΟΜΒΑ Μανώλη.. (πατήστε εδώ για το πλήρες κείμενο)..
την 21 /07/08 με αποδέκτη τον κύριο Αλογοσκούφη, μας δημιουργούνται ερωτηματικά για την συμπεριφορά του βουλευτή Αργολίδας με γνώμονα πάντα την δεδομένη και συνολική του στάση από τότε έως και σήμερα στα πολιτικά δρώμενα εντός του κοινοβουλευτικού ελέγχου ,αλλά και των εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία είχαν ως βάση την εμπλοκή προσώπων του κόμματος στα αποκαλυφθέντα σκάνδαλα.

==================================================
Στην ουσία η επιστολή Μανώλη έχει ως αντικείμενο την καταγγελία αλλά και ομολογεί τα ανομολόγητα που η κομματική γραμμή του κόμματος του απαγορεύει αυστηρά να βγουν στον "αέρα".


Ο βουλευτής Αργολίδας "παρατηρεί" τον τότε Υπουργό Οικονομίας ότι "δεν τον αφήνει να μιλήσει".... και μιλά δια της επιστολής αυτής......

Για το θέμα Γερμανός και Βουρλούμη, ο βουλευτής Μανώλης δεν "διστάζει" να ομολογήσει ότι η κυβέρνηση την οποία στηρίζει "συναλλάσσεται" με υπόδικους "Το λογικό ερώτημα στην κοινωνία δεν είναι γιατί πολλοί βουλευτές ασκούμε κριτική στον κ. Βουρλούμη, το κάνουμε γιατί κατηγορείται από την Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος και γιατί με τις πράξεις και την συμπεριφορά του εκθέτει την παράταξη που τον επέλεξε για αυτή την θέση".

Ομολογεί την πολιτική του Καταλληλότερου που στέναξε τα χαμηλά εισοδήματα φορολογώντας τα προκειμένου "εξαργυρώσει" τις επιταγές στήριξης του στην εξουσία με τις... "χαριστικές, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες με αποκορύφωμα αυτή της ALPHA BANK"

Ομολογεί την "γένεση" των GOLDEN BOYS με "σπέρμα" την συναίνεση-έγκριση της κυβέρνησης Καραμανλή ....." Α)για την φωτογραφική, προκλητική συνταξιοδοτική διάταξη του τότε Γενικού Γραμματέα κ. Κουρή;
Β)στις ρυθμίσεις για τους διευθυντές που με μία μέρα στον βαθμό παίρνουν σύνταξη 1.200 ευρώ παραπάνω;
Γ)σε ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα που υλοποιούν σκληρές και νεοφιλελεύθερες συνταγές;
"

Ομολογεί την χειραφέτηση και την απαξίωση των θεσμών από τους ίδιους που έχουν δώσει όρκο στο σύνταγμα και στον ελληνικό λαό να τους προστατεύουν ...

" Οι βουλευτές δεν είναι διορισμένοι, όπως ο κ. Ζορμπάς, για να τους απαξιώνετε και να τους καταργείτε."

Και τέλος ομολογεί την δεινή θέση του φουκαρά Ελληνικού λαού που έχει καταβαραθρωθεί από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η οποία ήρθε στην εξουσία ως εξυγιαντής και μεταλλάχθηκε σε πραματευτή ....."Έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν και παρακολουθούν άναυδοι τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί σε μίζες και μεσάζοντες;"
===============================================================


Η ομολογία, λαμβάνεται σαν ελαφρυντικό τεκμήριο..... στην περίπτωση όμως του κύριου Μανώλη η επιστολή του φέροντας τον τίτλο του "ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ" χάνει τον χαρακτήρα του ελαφρυντικού, αφού ως βουλευτής του κόμματος ήξερε την αλήθεια αλλά στήριζε δια της ψήφου του ένα κόμμα που κυβερνά ως δυνάστης τον Ελληνικό λαό


Η επιστολή Μανώλη έχει ιδιοτελή κίνητρα και αυτό γιατί δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό αφού από την ημερομηνία της επιστολής έως και πριν από τις ευρωεκλογές η στάση Μανώλη συνηγορούσε κατά βάση με τις γραμμές του κόμματος τις οποίες ομολογούσε και κατάγγελλε δια της επιστολής του.


Αγαμέμνων και μούμια…

o ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ

Το Rapidshare παραδίδει την Ip ενός Uploader σε δισκογραφική εταιρεία;


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, το Rapidshare γνωστοποίησε στοιχεία χρήστη του (ip adress) στην δισκογραφική βιομηχανία. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα έρευνες στο σπίτι του χρήστη.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Arstechnica αναφέρει πως η δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων φέρεται να έχει ξεκινήσει να παραδίδει στην μουσική βιομηχανία στοιχεία χρηστών προκειμένου να διωχθούν όσοι διαμοιράζουν αρχεία. Οι εταιρείες εμφανίζονται να κάνουν χρήση της παραγράφου 101 της γερμανικής νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι περιεχομένου μπορούν να ζητήσουν από τον πάροχο με δικαστική εντολή τα στοιχεία του χρήση που κρύβεται πίσω από μια IP.

To θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από την καταγγελία χρήση σύμφωνα με την οποία έγινε έρευνα στο σπίτι του. Ο συγκεκριμένος χρήστης είχε ανεβάσει στο Rapidshare το νέο άλμπουμ των Metallica με την ονομασία "Death Magnetic", μία μέρα πριν την παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα του. Η δισκογραφική εταιρεία ζήτησε πληροφορίες από το Rapidshare και σύμφωνα πάντα με τις αναφορές το Rapidshare ανταποκρίθηκε δίνοντας την διεύθυνση ip.

Ήταν η σειρά της εταιρείας του χρήστη, της Deutsche Telekom, η οποία πριν ακόμα εκδοθεί η δικαστική εντολή παρέδωσε στην δισκογραφική τα στοιχεία του κατόχου της συγκεκριμένης ip.

To Rapidshare έχει αρνηθεί προς το παρόν να κάνει κάποιο σχόλιο στο Arstechnica, όμως το γερμανικό site (Gulli) που αποκάλυψε την υπόθεση έχει δημοσιεύσει σκαναρισμένο αντίτυπο της δικαστικής απόφασης ενώ ισχυρίζεται πως το Rapidshare του επιβεβαίωσε την ιστορία σε off the record email.

Οι επισκέψεις του Rapidshare στα γερμανικά δικαστήρια δεν χαρακτηρίζονται ως λίγες. Τον Ιανουάριο του 2008 χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την GEMA, την γερμανική εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας πως δεν είναι υπεύθυνο για το τι επιλέγουν οι χρήστες του να ανεβάζουν στο site. To τοπικό δικαστήριο του Ντίσελντορφ δεν πείστηκε και αποφάσισε πως το Rapidshare είναι υποχρεωμένο να διερευνά κατα πόσον κάθε αρχείο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή όχι. Ακόμα περισσότερο το δικαστήριο διευκρίνισε σε νέα απόφαση του τον Οκτώβριο πως το Rapidshare έχει την υποχρέωση να αφαιρεί άμεσα υλικό που παραβιάζει την νομοθεσία, παρά την διαβεβαίωση του site πως 6 νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι του απασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα αρχεία.

Δεν λείπουν οι σκεπτικιστές στην υπόθεση οι οποίοι φοβούνται, μετά τα τελευταία γεγονότα, πως έχει ξεκινήσει στην Γερμανία μία "δημιουργικότερη" ερμηνεία της παραγράφου 101, σχετικά με την αντιστοίχιση ονοματεπώνυμου και διεύθυνσης ip. Με άλλα λόγια την ίδια μεθοδολογία μπορεί να ακολουθήσουν οι εταιρείες και στην περίπτωση των p2p δικτύων.

Η θέση του Rapidshare όμως κρίνεται ως δύσκολη αφού δεν έχει, σύμφωνα με το Arstechnica, πολλά περιθώρια και πρέπει να υπακούσει στην GEMA η οποία το έχει θέσει στο στόχαστρο αφού εικάζεται πως πάνω από τα μισά αρχεία που κατεβαίνουν(diresct download) στον κόσμο είναι αποθηκευμένα στο Rapidshare.
blog-tou-fititi

Συλλογή φωτογραφιών από το Μουσείο της Ακρόπολης

Σήμερα είναι η επίσημη έναρξη του Μουσείου της Ακρόπολης και επειδή είναι αδύνατο να το επισκεφτούμε, το καφενειο σκεφτηκε να φτιάξει μια συλλογή από φωτογραφίες .
Κάντε κλικ σε όποια φωτογραφία θέλετε για να ανοίξει











200.000 τόνοι RDF θα καίγονται στη Θήβα! Θα το δεχτούμε;

Και ενώ ο Δήμαρχος Θήβας Σβίγγος ανακάλυπτε τον ..... Γκαίμπελς πίσω απο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και ο Νομάρχης Βοιωτίας Περγαντάς αρνιόταν οτι γνωρίζει σε ερώτηση του Νομ.Συμβούλου Γ. Γκικόπουλου, αποκάλυψη τώρα απο την Καθημερινή δια στόματος ΗΛΕΚΤΩΡ (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Εργοστάσιο - κλίβανος για RDF στη Θήβα
Της Εφης Xατζηιωαννιδου
To πρώτο εργοστάσιο που θα κάψει το παράγωγο της μηχανικής ανακύκλωσης (RDF) το οποίο παράγεται από το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης στα Ανω Λιόσια και πετιέται στα σκουπίδια, πρόκειται να κατασκευαστεί στη Βοιωτία, στον χώρο όπου βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Θήβα. Το εργοστάσιο θα καίει αγροτικά σκουπίδια, αλλά και το παράγωγο που μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι είναι ενεργειακά αξιοποιήσιμο, κατέληγε στη χωματερή της Φυλής από το 2003. Στη χώρα μας η πρωτοτυπία ήταν μοναδική. Ενώ σε όλο τον κόσμο πρώτα αποφασίζεται ποιος θα πάρει το καύσιμο (RDF) και μετά αποφασίζεται η κατασκευή του εργοστασίου που θα το παράξει (εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης) εμείς πρώτα κατασκευάσαμε το εργοστάσιο και μετά επιδοθήκαμε σε έναν ατέλειωτο διάλογο για το ποιος θα πάρει το καύσιμο. Ετσι από το 2003, καθημερινά, από τους 6.500 τόνους απορριμμάτων που παράγονταν στην Αττική οι 1.300 κατέληγαν στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης. Από αυτούς το 33% (περίπου δηλαδή 430 τόνοι) ήταν το παραγόμενο RDF που παρέμενε στα αζήτητα. Η προσπάθεια να μπεί σε κλιβάνους, στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στην ΑΓΕΤ, οδηγήθηκε σε αποτυχία.
Τώρα η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΩ Α.Ε., η οποία θα αγοράσει το καύσιμο από τον αρμόδιο φορέα, και θα παράξει ενέργεια και θερμότητα. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γ. Κατρής «η θερμότητα θα διοχετεύεται στην πόλη της Θήβας». Η δυναμικότητα τους εργοστασίου (40 mv) θα έχει τη δυνατότητα να κάψει περίπου 200.000 τόνους RDF τον χρόνο.
Αν και η επένδυση είναι ακόμη στα σπάργανα (έχει πάρει το πράσινο φως από την αρχαιολογία και την ΕΥΔΑΠ), ο κοινωνικός διάλογος για το έργο μόλις αρχίζει. Ο νομάρχης κ. Κλ. Περγαντάς υποστηρίζει ότι αναμένει να εγκαινιαστεί η δημόσια διαβούλευση για το θέμα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Σβίγγος, που είναι και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Θήβας, υποστηρίζει ότι κανείς δεν ζήτησε την άδεια κατασκευής εργοστασίου καύσης βιομάζας και RDF.
Πολιτική αντιπαράθεση

Και ενώ οι τοπικοί άρχοντες δεν φαίνεται να επιθυμούν να εγκαινιάσουν τον διάλογο με τους πολίτες, το θέμα γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αντίθεσή του στη χωροθέτηση του εργοστασίου σε απόσταση αναπνοής από τη Θήβα. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «πρόκειται για εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων που θα αποδεσμεύει διοξίνες και φουράνια».
Οπως εξηγεί στην «Κ» ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ε. Κακαράς «από την καύση της βιομάζας και του RDF θα προέλθουν υδροχλώριο, υδροφθόριο, διοξίνες και φουράνια (σε οριακά -σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία- επίπεδα). Ομως για να αδειοδοτηθεί μία τέτοια μονάδα θα πρέπει να αποδείξει στα αρμόδια όργανα του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι μπορεί να ελέγχει και να καταγράφει συνεχώς τα επίπεδα των ρύπων που θα παράγει. Παράμετρος επίσης σημαντική είναι και η δυνατότητα συγκράτησης σε χαμηλά επίπεδα των επιπέδων των εκπομπών βαρέων μετάλλων (θαλίου, υδραργύρου κ.ά.) που επίσης καθορίζονται από ευρωπαϊκές προδιαγραφές».
viwtika

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΚΑΤΟ, Ο ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ, ΚΟΜΠΑΖΕΙ ΠΕΡΙ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Τούτο το αμερικάνικο σκατό, ο Μιλόσοσκι, υπουργός Εξωτερικών του άθλιου Γκρουέφσκι της ΦΥΡΟΜ, δήλωσε με θράσος και περίσια αλαζονεία για την ανοησία της Μπακογιάννη:

«Η ελευθερία της διακίνησης αποτελεί βασικό δικαίωμα στο οποίο εδράζεται η σημερινή σύγχρονη δημοκρατία και θεωρώ ότι η άδεια για να μεταβεί η μακεδονική αντιπροσωπεία στην υπουργική διάσκεψη στην Κέρκυρα είναι κάτι το φυσιολογικό που θα έπραττε κάθε φυσιολογικό κράτος»

Μακεδονική αντιπροσωπεία, ε;

Και δεν μου λες, ρε κοπρίτη, αν αύριο έρθει και προσγειωθεί στα Σκόπια ένα δικό ΜΑΣ αεροπλάνο που θα γράφει στα φτερά του "Η Μακεδονία είναι ελληνική" και έχει φάτσα κάρτα τον ήλιο της Βεργίνας, θα το θεωρήσεις... φυσιολογικό ή τότε, επειδή έτσι σε βολεύει, θα μιλήσεις για πρόκληση;

Μαθήματα δημοκρατίας από έναν δασκαλεμένο από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν θα πάρουμε!
ΜΠΟΜΠΕΡ

Πρόταση ΣΟΚ του Προέδρου της ΓΣΕΕ για δανεισμό των ασφαλιστικών ταμείων για να πάρουν μέρος στην αύξηση του μ/κ




Την συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που ανακοίνωσε η τράπεζα, θα υποστηρίξει η τράπεζα δήλωσε ο πρόεδρός της κ Τακης Αράπογλου τονίζοντας ότι βούληση της διοίκησης είναι να ασκήσουν όλοι οι φορείς του Δημοσίου το δικαίωμα προτίμησης, καθώς κατέχουν συνολικά το 14,50% του μετοχικού κεφαλαίου (12,75% τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης - Ν.Π.Δ.Δ. και 1,75% τα Ταμεία - Ν.Π.Ι.Δ.).

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση αν θα χρηματοδοτήσει τους φορείς του δημοσίου να συμμετέχουν στην αύξηση είπε «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη δυνατότητα για να χρηματοδοτήσουμε τους φορείς του Δημοσίου ώστε να μετάσχουν στην αύξηση. Άλλωστε το 2007 τροποποιήθηκε ο νόμος 2190 και αφήνει σχετικά παράθυρα».
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν γνώστες των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων ενδεχόμενη προσφυγή σε δανεισμό από τα ασφαλιστικά ταμεία, που ήδη έχουν μεγάλες απώλειες στα χαρτοφυλάκια τους τόσο από την χρηματοοικονομική κρίση όσο και από την πτώση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας ( που έχουν το 12.75% του μ.κ ) θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.
Στο μεταξύ έκπληξη προκάλεσε ότι στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ της τράπεζας, που ζητά από την τράπεζα να δεσμευθεί ότι θα δοθεί η δυνατότητα στα ταμεία να συμμετέχουν. Και μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι η ΓΣΕΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει ότι τα οικονομικά των ταμείων είναι στο κόκκινο, ενώ είχε ζητήσει να μειωθούν τα επενδυτικά ρίσκα τόσο σε μετοχές όσο και σε παρόμοια επενδυτικά προϊόντα.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζα ότι η θέση αυτή του προέδρου της ΓΣΕΕ διακατέχεται από συντεχνιακή νοοτροπία καθότι είναι συνδικαλιστής της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχει εδώ και χρόνια στα διοικητικά συμβούλια της ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων της τράπεζας. Μάλιστα προ διετίας προήχθη και σε διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας κάτι που είναι ηθικά και πολιτικά ασυμβίβαστο με την συνδικαλιστική του θέση. Μάλιστα τόνιζαν ότι τίθεται και νομικό ( πέραν το ηθικοπολιτικό) ζήτημα αφού ο συνδικαλιστικός νόμος απαγορεύει τον συνδικαλισμό σε επίπεδο διοικήσεων σωματείων διευθυντικών στελεχών.
Πάντως επισήμαναν ότι υπάρχει μια προσπάθεια από συνδικαλιστικούς θύλακες στην Εθνική Τράπεζα είτε για προσωπικούς , είτε και συντεχνιακούς λόγους να διατηρηθεί υψηλό το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλιστικών ταμείων στο μ/κ της τράπεζας και μέσω των κομματικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν «βέτο» σε αρκετά ζητήματα λειτουργίας της τράπεζας
/www.asfalisinet.gr/


Μείωση του κινδύνου στους εμφραγματίες καπνιστές



Ένας στους τρεις εμφραγματίες στην Ελλάδα εξακολουθεί να καπνίζει, αυξάνοντας κατά τρεις φορές τον κίνδυνο να υποστεί νέο έμφραγμα μέσα στην επόμενη δεκαετία αλλά και τον κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο, ανεύρυσμα αορτής και περιφερική αγγειοπάθεια.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Ασκληπιείο της Βούλας και καθηγητής Καρδιολογίας στο Emory University των ΗΠΑ, Αθανάσιος Μανώλης, η πνευμονολόγος Χριστίνα Γκράτζιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, και η πνευμονολόγος Παρασκευή Κατσαούνου, λέκτορας της Ιατρικής Σχολής Π.Α.


Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στα ευρήματα διεθνούς μελέτης (συμμετείχαν και Έλληνες), από τα οποία προκύπτει ότι το 47% των καπνιστών με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου που έλαβαν θεραπεία με βαρενικλίνη κατάφεραν να διακόψουν το κάπνισμα και να παραμείνουν σε αποχή από αυτό κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες της θεραπείας (9η-12η εβδομάδα) σε σχέση με μόλις 13,9% των καπνιστών που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Στο τέλος των 52 εβδομάδων (από την έναρξη της θεραπείας) παρέμειναν σε αποχή το 19,2% των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο κατά τη φάση της θεραπείας, σε σχέση με 7,2% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Η εφαρμογή προγραμμάτων σε ανάλογη ομάδα ασθενών από τη Μονάδα Νοσημάτων Θώρακος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποδεικνύει ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας φτάνει το 66% όταν ακολουθείται βάσει προγράμματος υποστήριξης, όπως εφαρμόζεται στα Ειδικά Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ:


1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.

2.
Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:

ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ- Βασιλιάς Δαβίδ,
ΚΟΥΠΕΣ- Καρλομάγνος,
ΣΠΑΘΙΑ -Μέγας Αλέξανδρος
ΚΑΡΟ
- Ιούλιος Καίσαρας

3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321

4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα ,σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη.
-
Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη.
-
Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε
φυσικό θάνατο
.

5. 'I am.' : Είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα.


6. Ερώτηση: Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα 'a' ?
A
πάντηση: One thousand.

7. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν , το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου , η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser ?
A
πάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες.

8. Ερώτηση: Πιο είναι το μόνο φαγητό που δεν χαλάει?
A
πάντηση: Το μέλι

9. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών
κατασκευάζονταν από σχοινιά
. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά ,έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό ,για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.

10.
Στην Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πίσω συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο ,ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό ένα <υδρόμελι> για να πίνει. Το υδρόμελι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην σελήνη (moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon.

11.
Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας).
Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του
Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ
.
Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή 'Fornication Under Consent of the King' (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά)..

12.. Στη Σκοτία , ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. Ο τίτλος του ήταν << Gentlemen Only, Ladies Forbidden >> έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα.


KAI.........
13. TO 1981

1) O
πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε

TO 2005

1) O
πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε

Eαν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί
και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό του Champions League,
παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Πάπα....

ΤΕST .....ΠΟΥ ..."ΚΟΥΦΑΙΝΕΙ"

TEST που._.κουφαίνει

19.6.09

1.000.000 ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!

1.000.000 ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,

ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ!!!

1.000.000 ΚΛΙΚ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!!!

ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΟΧΙ!

ΨΗΦΙΣΤΕ TO ΤΩΡΑ

ΕΔΩ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ

ΚΑΝΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ

www.NOIAZOMAI.net

Μέλος Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη απολαμβάνει αντιμισθίες από τη ΝΔ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής, ήρθε από την δημοτική αρχή ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, το οποίο είχε να κάνει με τις αντιμισθίες των αντιπροέδρων των νέων δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων. Σε μια από αυτές ο Ηλίας Ιωαννάκης, το μέλος (!!!!!!) της Συντονιστικής Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στις Σάπες Ροδόπης, ο σοσιαλιστής με την LEXUS και τις αντιμισθίες από τον «γαλάζιο» Δήμο Κομοτηνής και την «γαλάζια» ΤΕΔΚ Ροδόπης, θα ξαναπαίρνει αντιμισθία και από την νεοσύστατη δημοτική επιχείρηση «Ορφέας» του Δήμου Κομοτηνής!
Η αντιμισθία του θα είναι μόλις 750€ μικτά σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Και χωρίς καμιά ντροπή θα την δέχεται την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων στην Κομοτηνή παραμένει απλήρωτοι εδώ και μήνες!!!
Και να φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος «κύριος» παρουσιάζεται στην τοπική μας κοινωνία ως συνομιλητής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, φίλος και κολλητός του! Δύο ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα συντομότατα. Πρώτον τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου για τα πεπραγμένα του Ηλία Ιωαννάκη και του κάθε Ιωαννάκη και δεύτερον αν η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διαγράφοντας τον!
Ακούστε την συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο…



piazza

Drunkorexia μετά την anorexia


Μεγάλωσε

Η Drunkorexia είναι ο slang μη Ιατρικός όρος για την άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος, αντισταθμίζοντας θερμίδες από τα τρόφιμα.

Όπως και οι διατροφικές διαταραχές η ανορεξία και η βουλιμία ετσι και η drunkorexia προέρχεται από την ενασχόληση με το βάρος και την επιθυμία να είναι τόσο λεπτές όσο το δυνατόν.

Ουσιαστικά μιλάμε για τον περιορισμό της πρόσληψης τροφής, πριν από τη νύχτα του clubing ώστε να μπορούν να πιούν αλκοόλ, να παρουν τις θερμίδες από εκεί και να μην υπάρξει ο κίνδυνος για αυξηση του βάρους.

Προσοχή κορίτσια κυρίως γιατί ο τρόπος διατροφής αυτός δεν είναι δίαιτα αλλά πολύ επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας για τις νέες γυναίκες.

Εκτός από τις άμεσες συνέπειες, υπάρχει, επίσης, είναι μερικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την εν λόγω συμπεριφορά.

Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι το γυναικείο σώμα δεν επεξεργάζεται το αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο όπως το ανδρικό σώμα. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πάθουν εξάρτηση από το αλκοόλ ενώ ταυτόχρονα μπορούν να πέσουν ευκολα θύματα βίας

Στη χώρα μας είναι ακόμη σε μικρή κλίμακα, αλλά κάθε τάση έρχεται εδώ με καθυστέρηση. Οι θερμίδες από το αλκοόλ, δεν έχουν καμιά θρεπτική αξία, και μπορεί να καταρεύσει ο οργανισμός.halkida.tv

Ανευθυνότητα

H ανευθυνότητα ορισμένων δικαστών έχει υπερβεί κάθε ανεκτό όριο νομιμότητας!!!. Ένας από τους αρθρογράφους μας ο δημοσιογράφος Ευγένιος Ανδρικόπουλος έχει από τριετίας καταθέσει αγωγή κατά τον εταιριών Ford Motor Hellas και Velmar ΑΕΒΕ για την ανήκεστη βλάβη που υπέστη η υγεία του εξ’ αιτίας ενός ατυχήματος που είχε, από την αγορά μέσω των εταιρών αυτών ενός κακοκατασκευασμένου «καινούριου» αυτοκινήτου το οποίο ήδη από την Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, το Εργαστήριο Οχημάτων του Πολυτεχνείου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αλλά και την Δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων χαρακτηρίστηκε κατηγορηματικά ως «ΕΝΑ ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΡΟΪΟΝ!!» που παρανόμως κυκλοφορούσε!!!!!!!!!! Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί και πάλι ( Διάβασε εδώ)

Η υπόθεσή του εκδικάσθηκε πρωτοδίκως την 07-02-2008 και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η απόφαση όφειλε να έχει εκδοθεί το αργότερο ως την εβδόμη ημέρα του δωδεκάτου μήνα του ιδίου έτους. Ωστόσο σήμερα και επτά μήνες μετά η απόφαση παρανόμως δεν έχει εκδοθεί και όχι μόνον αυτό αλλά παρά την αίτηση ανασυζήτησης της ως ο νόμος ορίζει η δικογραφία εξακολουθεί να κρατείται αυθαίρετα από τον εισηγητή της κ. Λάμπρο Μανώλη.

Επειδή μάθαμε διάφορα περί των θλιβερών δικαιολογιών που προέβαλε ο συγκεκριμένος εισηγητής για την από πάσης πλευράς αναιτιολόγητη καθυστέρηση μηνύουμε στον υπουργό δικαιοσύνης κ. Δένδια πως αυτή η υπόθεση δεν θα περάσει στα ρηχά. Ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος στον αγώνα του για την ηθική και οικονομική βλάβη που υπέστη θα έχει εμάς στο πλευρό του. Έτσι όπως τον βοηθήσαμε να αποκαλύψει ότι το αυτοκίνητο που αγόρασε είναι αγνώστου καταγωγής και φέρει παραστατικά μεταξύ τους τόσο αντιφατικά που μοιάζουν πλαστά και που εμπλέκουν ως προς αυτό και ελληνικές κρατικές υπηρεσίες (υπουργεία μεταφορών και οικονομικών), έτσι θα αποκαλύψουμε σε ποιους λόγους οφείλεται η πλημμελής αν όχι ύποπτη λειτουργία της δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή.

Κίνησή μας πρώτη είναι η δημοσίευση της καταγγελίας του κ. Ανδρικόπουλου προς τον Γενικό Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου κ. Γιάννη Παπανικολάου κοινοποιούμενη προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Νικόπουλο και τον Εισαγγελέα κ. Σανιδά με την οποία ζητά τον έλεγχο του συγκεκριμένου δικαστή αλλά και την ανασυζήτηση της υπόθεσής του αφού ο εν λόγω εισηγητής έχει με την στάση του αυτό-ακυρωθεί. Μείνετε στο ακουστικό σας. Η υπόθεση έχει ψαχνό που δεν αφορά μόνο την δικαιοσύνη αλλά όπως γράψαμε και ύποπτες διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών με τις οποίες εκκολάφθηκε σκάνδαλο εισαγωγής και εμπορίας για λόγους δασμοδιαφυγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που εμπρός του το Βατοπέδι φαντάζει ψιλικατζίδικο.


Και η επιστολή.

Προς τον κ. Ιωάννη Παπανικολάου Αθήνα 15-06-09
Κοιν:Πρόεδρο του Αρείου Πάγουκ. Νικόπουλο
Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά.

Αξιότιμε κ. πρόεδρε,


«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας αναφέρω ότι παρά την συμπλήρωση επτά μηνών από την εκ του νόμου καταληκτική ημερομηνία έκδοσης δικαστικής απόφασης της οποίας ο ενάγων είμαι εγώ και εναγόμενες η Ford Motor Hellas και η Βελμάρ ΑΕΒΕ, αυτή όχι μόνον δεν έχει εκδοθεί αλλά έτι χειρότερο βρίσκεται ακόμη και παρά το αίτημα ανασυζήτησης της εις χείρας του εισηγητή κ. Λάμπρου Μανώλη. Το σημειώνω επειδή μου είναι ακατανόητο το ότι σε ηπιότερες περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων δικαστές έχουν απαλλαγεί των υπηρεσιών τους με διαδικασίες σχεδόν συνοπτικές, ο συγκεκριμένος να απολαμβάνει το καθεστώς μιας ιδιότυπης ασυλίας.

Η υπόθεση κ. Πρόεδρε εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του οποίου προήδρευε ο σημερινός εφέτης κ. Ντόκας την 07-02-08 και αφορούσε αίτημα αποζημίωσής μου για την εξ αιτίας των συγκεκριμένων εταιριών πρόκληση ανηκέστου βλάβης στην υγεία μου με αποτέλεσμα να ........
καταστραφώ βιολογικά οικονομικά επαγγελματικά και κοινωνικά.


Η επιμήκυνση έτσι των διαδικασιών επιδεινώνει την κατάστασή μου αφού οι πόροι της ζωής μου έχουν μειωθεί δραματικά. Θα σας παρακαλούσα ως εκ τούτων κ. Πρόεδρε να επιληφθείτε όχι μόνο προκειμένου να πάρει ένα τέλος η ταλαιπωρία μου, αλλά και δεδομένης της οικονομικής ισχύος των αντιδίκων μου να αποβληθεί των καχύποπτων νοών κάθε υπόνοια ευεργετικής προς αυτές διαχείρισης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Τέλος θα σας παρακαλούσα να ενημερωθώ για κάθε περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσής μου.»

Μετά τιμής

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Συγγραφέας-Δημοσιογράφος Μέλος της ΕΣΗΕΑ
Μέλος της Διεθνούς Ενωσης Δημοσιογράφων

This will blow your mind (ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!)

QUIZ:ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ?


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟ

Η Τουρκία προμηθεύτηκε θωρακισμένες πλατφορμών γεφύρωσης μεγάλων ποταμών. ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)



Οι παραβιάσεις από τους γείτονες Τούρκους παίρνουν και δίνουν. Η παρουσία τους με αλλαγή της διάταξης των στρατιωτικών δυνάμεων της γείτονος και οι πτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι αφήνουν ελεύθερα τα σενάρια τόσο των επίδοξων πολεμικών σεναριογράφων όσο και των "υποψιασμένων" για την σταθερή αυτή στάση της Τουρκίας η οποία εδώ περίπου και ένα χρόνο προκαλεί με ένταση αριθμητικής προόδου, και επιπροσθέτως η Τουρκία έχει προβεί σε απόκτηση θωρακισμένων πλατφορμών γεφύρωσης μεγάλων ποταμών. (πηγή εδώ)

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ..... ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΒΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Και μην ισχυριστεί κανείς ότι οι "γέφυρες" μπορεί να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις εναντίων των Κούρδων ή για την άμυνα της Τουρκίας γιατί η ενδοχώρα της Τουρκίας όσο και η περιοχή των Κούρδων στερούνται μεγάλων ποταμών σε πλάτος.
.

Παρόλα αυτά η χώρα μας και η ηγεσία του ΥΕΘΑ αναδιπλώθηκε χωρίς κάποια "ευκρινή" και εξιόλογη δικαιολογία.
Θυμίζουμε τις δηλώσεις του κυρίου Μεϊμαράκη
" Δεν θα αφήσουμε ανοχύρωτη τη χώρα όταν οι απέναντι προκαλούν"...... "Δεν αντιμετωπίζουμε μία δημοκρατία δυτικού τύπου, αλλά ένα καθεστώς που στρατοκρατείται σε μεγάλο βαθμό"

Τι συμβαίνει λκοιπόν και η κυβέρνηση της χώρας αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν επιβάλλει σιωπητήριο???

Εκτός του σιωπητηρίου το χειρότερο δε είναι ότι η Ελλάδα έχει αναστείλει όλες τις προμήθεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων της στο όνομα της εξυγείανσης και της οικονομίας....δηλαδή από μια χρεωμένη ήδη χώρα τώρα θα είμαστε και μια άοπλη χώρα.

Εάν είναι δυνατόν οι εξαγγελίες Μειμαράκη της 29/01/2009 να ήταν και αυτές ένα επικοινωνιακό τρικ ...γιατί περί αυτού πρόκειται αφού πλέον είναι γνωστό ότι το ΚΥΣΕΑ έχει αναστείλει όλους τους εξοπλιστικούς διαγωνισμούς

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ...
ΠΑΝΤΩΣ ...Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ....
"ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ"