ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.10.13

Standard & Poor’s : “Παπάρα” το #Success_Story του @PrimeMinisterGR @AdonisGeorgiadi

kalaitzhs piss bankers ΤΡΑΠΕΖΑ,ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ALPHA,ΑΓΡΟΤΙΚΗ,ΑΤΕ,ΕΤΕ,ΤΤ,ΕΜΠΟΡΙΚΗ,ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ,ΣΑΛΛΑΣ,ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΛΑΤΣΗΣ,postal bank,ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ,EUROBANK,ταχυδρομικό ταμιευτήριο

Έκθεση S & P’s: Διαλύει τα “όνειρα” της κυβέρνησης για επιστροφή στις αγορές


Τα όνειρα της κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη στο έτος που έρχεται καιέξοδο στις αγορές για δανεισμό, διέλυσε η Eκθεση της Standard & poor’s. Ο οίκος μεταθέτει χρονικά κατά ένα έτος την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει τις προσδοκίες για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015, ενώ υπολογίζει ότι το Χρέος στο κλείσιμο του μεθεπόμενου έτους θα βρίσκεται περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα απ’ ότι υπολογίζει η Τρόικα!

Στη 3σέλιδη Έκθεση του Οίκου δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά, η παραμικρή νύξη στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης.

Όλα αυτά λίγες ώρες μάλιστα αφότου ο Πρωθυπουργός επί αμερικανικού εδάφους είχε απευθύνει εκ νέου κάλεσμα σε funds να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία και στα ελληνικά ομόλογα, επικαλούμενος το ότι το επιτόκιο του 10ετούς έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 10%. Βέβαια με τόσο μεγάλο (ακόμη) επιτόκιο, δεν μικάμε για επένδυση στα ελληνικά ομόλογα, αλλά για τοκογλυφία.


Η MOODY’S είναι η μοναδική από τους τρεις Οίκους, που δεν έχει παραδώσει ακόμα την έκθεσή του, και που δεν έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Όσι για την Standard & poor’s ο Οίκος διατηρεί στο Β- την πιστοληπτική αξιολόγηση, κυρίως λόγω του ότι παραμένει υψηλό το κατά κεφαλήν ΑΕΠ αν και βαίνει μειούμενο, λόγω των σημαντικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και λόγω του ότι Ευρωζώνη και ΔΝΤ διατηρούν την χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία, κοινώς την κρατάνε “ζωντανή”. Στα θετικά της Έκθεσης συμπεριλαμβάνεται και η επισήμανση για τη μεγάλη μείωση του ελλείμματος στο Ισοζύγιο Πληρωμών, που θα περιοριστεί φέτος στο 1% από 15% του ΑΕΠ.

Από την άλλη ο Οίκος προβλέπει, όμως, ύφεση και το 2014 (1%) και ανάπτυξη μόλις 1,1% το 2015, ανεργία έως το 28,5% το 2014, περαιτέρω μείωση των ονομαστικών μισθών, παρά το ότι είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη από το 2010 υποσκάπτοντας τη κοινωνική σταθερότητα- όπως επισημαίνει η S&P, ενώ θεωρεί ότι το Χρέος, που είναι ιδιαιτέρως βαρύ, θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 177% το 2015.

«Σημειώνουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στην υγειονομική περίθαλψη και στη διαχείριση των εσόδων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και ότι η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων είναι αργή. Ωστόσο, αν η κυβέρνηση πετύχει φέτος ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό θα μπορούσε κατά την άποψή μας, να προκαλέσει μια πρόσθετη χαλάρωση των όρων δανεισμού από τους επίσημους δανειστές. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση να μειώσει ή ακόμη και να εξαλείψει το «κενό χρηματοδότησης» που προβλέπεται για το 2015-2016», καταλήγει η Έκθεση.

Φυσικά όλα αυτά είναι υπεραισιόδοξα, και προϋποθέτουν κοινωνική ηρεμία, η οποία είναι αδύνατον να επιτευχθεί.Πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει επιπλέον μείωση δαπανών, άρα και επιπλέον μείωση μισθών. Οι δε ιδιωτικοποιήσεις, σημαινουν απολύσεις για πολλούς ανθρώπους που θεωρούσαν την δουλειά τους μόνιμη και σταθερή. Ο συνδυασμός της ύφεσης για πέμπτο χρόνο, με το χρέος της χώρας να βρίσκεται σε “γαλαξιακό” επίπεδο, δεν επιτρέπουν στον Έλληνα πολίτη να προσμένει κάτι θετικό στη χρονιά που έρχεται.

Αντίθετα στο νέο έτος προσδοκά έναν φόρο ακινήτων, ουσιαστικά ενοίκιο στην περιουσία του, τον οποίο θα αντιμετωπίσει κυριολεκτικά με “άδεια” τσέπη, και με βάσιμους φόβους ότι σύντομα αυτός και η οικογένειά του θα κοιμούνται στα παγκάκια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
via netakias

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΜΑΝΔΡΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ και ΣΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ !

 
..Μηνύθηκαν για υπεξαγωγή δικαστικού εγγράφου (απολογίας Κασιδιάρη) μετά χρήσεως, Παραβίαση Μυστικότητας Ανάκρισης και Δικαστικής Συνεδρίασης, Κίνδυνο Δημόσιας Τάξης κλπ. και διώκονται με την ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ... 
 
Ποιός είναι ο ΜΗΝΥΤΗΣ ?
 
 
Χθές το βράδυ η Ι. Μάνδρου διάβαζε στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου από φωτοτυπία του δικαστικού εγγράφου κατά λέξη τις ερωτήσεις των εισαγγελέων και ανακριτών στον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής....καταιγιστικές εξελίξεις. 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Πηγή: zoidosia.blogspot.gr
 
 

Ώπα; Αποαρχαιοποίησαν την Στρογγύλη; Γιατί βρε παιδιά, αφού δεν υπήρχε “θέμα”. Συνωμοσιολογιες δεν λέγαμε; Για ρωτήστε τώρα τον κύριο Βενιζέλο…



20131005-184237.jpgΜεσα στην λαιλαπα των προδοσιων, της σταδιακης πωλησεων της Ελλαδος, της προγραμματισμενης καταστροφης της, της καταρρακωσεως της αξιοπρεπειας της σαν Εθνους,
των αυθαιρεσιων, των κλοπων και λαμογιων (και μαλιστα «νομιμοποιημενων), των παρανομων και αντιΣυνταγματικων συλληψεων, εμαθα μολις εχθες (ελπιζοντας ότι αφ’ ενός αληθευει και αφ΄εταιρου ότι θα εφαρμοστη), ότι ο Υπουργος Πολιτισμου, κ. Π. Παναγιωτοπουλος, ανηρεσε την «αρχαιοποιηση» της νησου Στρογγυλης, καθιστωντας την μη γκριζα ζωνη (και ως εκ τουτου, όχι πλεον εις το ελεος των τουρκων), την οποια αυθαιρετα και μπαινοντας στις αρμοδιοτητες του ιδιου, ο «κ.» Βενιζελος,
«γενναιοδωρα» (μια και είναι ιδιοκτησια του), ειχε πραξη.
Φυσικα, τα αποτελεσματα της προδοτικης γενναιοδωριας του «κ.» Βενιζελου, θα τα επωμιζοταν στο μελλον ο κ Παναγιωτοπουλος, ως υπευθυνος της θεσεως που καταλαμβανει και η Ιστορικη και πολιτικη «ρετσινια», δεν θα χρεωνοταν στον δραστη «κ.» Βενιζελο (Τουρκογλου για τους φιλους, ονομα που αν δεν απατωμαι σημαινει «γιος τουρκου»), αλλα στον Υπουργο Πολιτισμου, ο οποιος είναι αρμοδιος επι αυτου του ειδους των θεματων.
Θα ηθελα, σαν Ελληνας, να ευχαριστησω και να συγχαρω τον Υπουργο Πολιτισμου, κ. Π. Παναγιωτοπουλο, που ειχε το Πατριωτικη συνειδηση και το Θαρρος, να υψωση την φωνη του και να σταθη στο Υψος που το Αξιωμα και η Πολιτικη του Αξιοπρεπεια, υπαγορευε.
Θα χρειαζοταν πολλοι Πολιτικοι σαν εκεινον αναμεσα στους πολιτικους μας.
Διονυσος
Dionysio Spiliotopoulos



olympia


ΣΧΕΙΚΑ:Το Θέμα της Στρογγύλης…


Ο Βενιζέλος άδειασε απο κατοίκους και φαντάρους τελείως τη Στρογγύλη!


Πώς έμαθε ο Α. Τσίπρας ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνά του;


Πληροφορίες από άνθρωπο-κλειδί μέσα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ένας εν συνεχεία έλεγχος στο τηλέφωνο του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων σε κινητά και σταθερά, έφεραν έναν οργισμένο Α. Τσίπρα να καταγγέλλει για οργουελικές τακτικές της κυβέρνησης.
  Αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος και στους υπολογιστές του Α. Τσίπρα, όπως και των...
κορυφαίων στελεχών του κόμματος, αλλά και μέσα στο ίδιο το κόμμα, για  να διακριβωθεί αν έχει "φυτευθεί" λογισμικό υποκλοπής των δεδομένων τους, όπως υπάρχει υποψία να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Ο ίδιος ο Α.Τσίπρας πλέον χρησιμοποιεί τυχαία καρτοτηλέφωνα που είναι αγορασμένα από τρίτους, αλλά νγωρίζει πολύ καλά ότι η ΕΥΠ διαθέτει συστήματα αναγνώρισης φωνής και δεν μπορεί αν ξεφύγει από πουθενά...
«Σύντροφοι να προσέχετε. Τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Και το δικό μου, και τα δικά σας», φέρεται να είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, αποκαλύπτοντας ότι "Γνωρίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ΕΥΠ για να κομματικούς λόγους, όπως ακριβώς γίνεται στα ολοκληρωτικά καθεστώτα".
Η διαπίστωση αυτή προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στον Α.Τσίπρα, ο οποίος προχώρησε σε δημόσια καταγγελία.
Το ερώτημα είναι "Τώρα το κατάλαβε;", Φαίνεται πως, ναι ή τουλάχιστον τώρα αποφάσισε να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία.
Η ΕΥΠ, όπως φάνηκε και στην υπόθεση δίωξης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αλλά και από όσα έχει καταγγείλει ο Α. Τσίπρας, έχει εξελιχθεί με εντολές της κυβέρνησης, σε οργανισμό παρακολούθησης των αντιπάλων της τρόικα και των Μνημονίων, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
 
Ο Δε Δενδιας καλεί τον ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ 


Νίκος Δένδιας: Κύριε Τσίπρα διαψεύστε ή καταθέστε μήνυση
Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγα λεπτά το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, για ισχυρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι τα τηλέφωνα, τόσο του ιδίου, όσο και του κόμματός του παρακολουθούνται.«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει - και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων - ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!
Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.
Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί.»

Φορολογίκο…ο Σαμαράς έχει λόγο Τιμής…κι άλλα φαιδρά @PrimeMinisterGR #Samaras


symfonia_empystosinis


ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014 – ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (αλλά δεν είναι νεα μέτρα…)
Στη Βουλή κατατίθεται τη Δευτέρα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο προβλέπει περισσότερες εισπράξεις από φόρους και μικρότερες δαπάνες. Το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ και το έλλειμμα θα μείνει κάτω από το 3%.

Οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 41,4 δισ. ενώ τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ στα 45,1 δισ. ευρώ μέσω πολλαπλών παρεμβάσεων στην φορολογία εισοδήματος και του φόρου στα ακίνητα.

Η μεγαλύτερη περικοπή στις δαπάνες θα προέλθει από την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη (-2,2 δισ. ευρώ).

Από το κονδύλι των μισθών και συντάξεων το Δημόσιο αναμένεται να εξοικονομήσει περί τα 500 εκατ. ευρώ. 
Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) από 300 εκατ. ευρώ που είναι η εκτίμηση για το 2013.
Η ύφεση της οικονομίας για το 2013 υπολογίζεται στο 4% (σύμφωνα και με την τρόικα), ενώ για το 2014 προβλέπεται ανάπτυξη 0,6%. 
Το τελικό κείμενο αναμένεται τον Νοέμβριο μετά τη νέα αξιολόγηση της τρόικας.




newsn.wordpress.com

Καληνύχτα σας …

kalhnyxta-sas
Με τούτα και με εκείνα ολοκληρώθηκε το έργο …
Καληνύχτα Αντώνη, που δεν σε ενδιαφέρει η Χρυσή Αυγή, αλλά οι ψηφοφόροι της.
Καληνύχτα Βαγγέλη, με το συνταγματικό σου τόξο.
Καληνύχτα Αλέξη, που τους έκανες ισότιμους συνομιλητές σου.
Καληνύχτα Δένδια, υποψήφιε Δήμαρχε των Αθηνών που τους εξάρθρωσες.
Καληνύχτα Δικαιοσύνη, με το σαθρό σου κατηγορητήριο.
Καληνύχτα εισαγγελείς και ανακριτές, που εξαντλήσατε την αυστηρότητα σας στην προφυλάκιση του Λάκη Γαβαλά.
Καληνύχτα ειδήμονες φαφλατάδες των τηλεοπτικών παραθύρων.
Καληνύχτα δημοσιογράφοι ρεπόρτερ, τσαρλατάνοι της παραπληροφόρησης.
Καληνύχτα ντόπιο και ξένο κατεστημένο, που εμπιστευτήκατε ηλιθίους να ¨τελειώσουν¨ μέχρι την άνοιξη την Χρυσή Αυγή.
Καληνύχτα στους 425.990 ηθικούς αυτουργούς του δράματος, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Καληνύχτα σε όσους ενοχλούνται από την αντίδραση του Κασιδιάρη και της Ζαρουλια και δεν καταδικάζουν την παρουσία δημοσιογράφων, σε χώρους που απαγορεύεται.
Καληνύχτα σε όλους αυτούς που απόρρητο κατηγορητήριο, μυστικές μαρτυρίες και απολογίες, τις έκαναν σαχλά σκετσάκια στην τηλεόραση.
Καληνύχτα στο κράτος που παραβιάζοντας τους νόμους έκανε σόου την μυστική μεταγωγή των κατηγορούμενων.
Καληνύχτα σε όλους εμάς, που έχουμε εθιστεί σε αυτές τις παράνομες συμπεριφορές και τις έχουμε αποδεχτεί σαν σωστές.
Καληνύχτα σε όλους εκείνους που δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες που γρήγορα διαψεύστηκαν.

Καληνύχτα Δημοκρατία της πλάκας.

Καληνύχτα Ελλάδα.

Και μην ξεχνάτε: Η βάρκα που πέφτει από τον καταρράκτη έχει και εμάς συνεπιβάτες. 
Χρήστος Μπουσιούτας
RAMNOUSIA

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ANNI DI PIOMBO

Dr. Kiriakos Tobras

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ





Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε την απόλυτη “ευαισθησία” και την άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης απέναντι στην “εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”. Συλλήψεις και δημόσια διαπόμπευση εκλεγμένων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση Σαμαρά με εκβιαστικά διλλήματα προτρέπει την “Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” να προφυλακίσει τους εν λόγω Βουλευτές. Ασκεί ωμή παρέμβαση στο έργο των “Ανεξάρτητων Δικαστών”. Αυτή την “ευαισθησία” και την άμεση δράση δεν την επέδειξε ποτέ καμιά κυβέρνηση και κανένας Δικαστικός Λειτουργός κατά της “εγκληματικής Οργάνωσης” του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο πρώην Βουλευτής Επικρατείας και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Τσουκάτος το 2008  αποδέχτηκε πως είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα σε λογαριασμό του από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ! Όταν ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών του κινήματος, Τάσος Μαντέλης,  παραδεχόταν κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, πως εισέπραξε χορηγία από τη Siemens, 200 χιλ. γερμανικά μάρκα, για προεκλογική του ενίσχυση και στη συνέχεια άλλες 250 χιλ. γερμανικά μάρκα. Σήμερα εξ άλλου, η διαλεύκανση του μεγαλύτερου μεταπολεμικού σκανδάλου της Siemens  καρκινοβατεί, από τη στιγμή που έχουν παρέλθει τέσσερα περίπου χρόνια από την ημέρα που απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες κατά διευθυντικών στελεχών της Siemens και αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης, απολαμβάνοντας την ελευθερία τους, μέσω αδράς εγγυήσεως που κατέβαλαν.
Ωστόσο, γνωρίζουμε πως η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή», είναι όμως Ανεξάρτητη; Δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις και εκβιαστικά διλλήματα από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα;     
Το άρθρο 90 του Συντάγματος της Ελλάδος, μεταξύ των άλλων αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «…Οι προαγωγές στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργούνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, με επιλογή μεταξύ των μελών του αντίστοιχου ανώτατου δικαστηρίου, όπως νόμος ορίζει. Η προαγωγή στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενεργείται με όμοιο διάταγμα, με επιλογή μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και των αντεισαγγελέων το. Η προαγωγή στη θέση του γενικού επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργείται με όμοιο διάταγμα με επιλογή μεταξύ των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της αντίστοιχης Γενικής Επιτροπής. Η προαγωγή στις θέσεις….».
Από το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος αντιλαμβανόμαστε πως η Δικαιοσύνη δεν είναι Ανεξάρτητη και πολλές φορές δεν είναι και Αδέκαστη. Είναι μήπως συμπέρασμα του υπογράφοντος; Όχι βέβαια! Είναι και συμπέρασμα του Σημερινού Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα: O Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, όταν ηγείτο του αντιμνημονιακού αγώνα, είχε συστήσει “επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος” με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά από μήνες επεξεργασίας του υπάρχοντος Συντάγματος, η εν λόγω επιτροπή κατέθεσε πόρισμα που περιελάμβανε 31 διορθωτικά σημεία του Συντάγματος. Το 22ο από αυτά τα σημεία ανέφερε: «Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης».
Άρα συνεπάγεται πως σύσσωμη η ΝΔ παραδέχεται πως η Δικαιοσύνη δεν είναι Ανεξάρτητη και γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 90 του Συντάγματος. Να σημειωθεί πως η παρούσα Βουλή είναι Αναθεωρητική και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα το έχουν συνειδητά ξεχάσει.
Άλλωστε, στην αναγκαιότητα μιας Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, είχε αναφερθεί ο σημερινός Πρωθυπουργός, τότε ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2011: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές…Όμως, η πιο σημαντική-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε, είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας». Και σε άλλο σημείο είχε γίνει περισσότερο συγκεκριμένος: «Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη θα έχει ως επιδίωξη…οι δικαστές να είναι επαρκείς σε αριθμό, θα αποφασίζουν ελεύθεροι από σκοπιμότητες, πιέσεις , επιρροές…Θα αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης ηγεσίας των Ανωτάτων δικαστηρίων, με τη συμμετοχή των ίδιων των δικαστικών, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας».
Από τα παραπάνω εξάγουμε πως ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει πως υπάρχει ομφάλιος λώρος μεταξύ Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας! Δηλαδή δεν είναι Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη; Δέχεται πιέσεις και επιρροές εξυπηρετώντας σκοπιμότητες; Παραδείγματος χάριν, σαν αυτές των τελευταίων γεγονότων, όπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως (Δένδιας) και ο Υπουργός Δικαιοσύνης (Αθανασίου, πρώην Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων) άσκησαν ωμή και ιταμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, τρομοκρατώντας τους δικαστές; Σαν αυτή που άσκησε ο ίδιος προσωπικά, ξεχνώντας τις εξαγγελίες τις δικές του αλλά και του κόμματός του για μια Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;
Μήπως, ο κ. Σαμαράς έχει εξαντλήσει στο θέμα του κόμματος της “Χρυσής Αυγής” την “υπέρμετρη ευαισθησία του” στην “απονομή Δικαιοσύνης” και δεν του περισσεύει άλλη, προκειμένου να ασχοληθεί με το πολύκροτο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens; Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ δεν τραβάτε το αυτί του Υπουργού σας Αθανασίου για αυτή την κωλυσιεργία του; Ποια είναι αυτή η αόρατη δύναμη που σας επιβάλει να μην το κάνετε αυτό; Εσείς, ο “αδέκαστος” Πρωθυπουργός του “Δημοκρατικού και Συνταγματικού τόξου”, έχετε αντίληψη δυο μέτρων και δυο σταθμών περί του δικαίου αίσθημα;
Δυστυχώς, κ. Σαμαρά, τελικά για ένα πράγμα μας έχετε πείσει. Πως εξυπηρετείτε πειθήνια τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων μας. Εκείνων δηλαδή, που πολύ σύντομα θα επιβάλλουν σε καίρια Υπουργεία γερμανούς πολιτικούς ή τεχνοκράτες, προκειμένου να υλοποιήσουν απόλυτα τις δεσμεύσεις της χώρας, που είναι η ολοσχερής υποθήκευση των εδαφών της και κατά συνέπεια η αρπαγή όλου του ορυκτού μας πλούτου. Που θα ορίσουν ξένο τεχνοκράτη ως διοικητή στην ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος), προκειμένου να μην έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε ως χώρα σε Εθνικό νόμισμα, εάν και εφ΄ όσον τούτο καταστεί αναγκαίο.
Κε Σαμαρά, αποδεικνύεστε ως ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Ιστορίας. Κανένας πριν από εσάς δεν έκανε ως Πρωθυπουργός τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που διακήρυττε ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γνωρίζω πως είστε δυστυχισμένος με την θλίψη και τη δυστυχία που έχετε δημιουργήσει σε έναν περήφανο λαό, αλλά δυστυχώς οι αδυναμίες του χαρακτήρα σας δεν σας επιτρέπει να οδηγηθείτε στην έσχατη λύση, σ΄ αυτήν που οδηγήσατε εσείς χιλιάδες συνέλληνες! 

 

Ξεχωριστές bad banks ετοιμάζουν Εθνική και Πειραιώς


Ξεχωριστές bad banks ετοιμάζουν Εθνική και Πειραιώς
Σε ξεχωριστές bad banks προσανατολίζονται η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς να διαθέσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προκειμένου να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στελέχη των δύο τραπεζών.
Τα κόκκινα ή αλλιώς τοξικά δάνεια αποτελούν "πονοκέφαλο" για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως από το κούρεμα του 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουνίου, τα κόκκινα δάνεια αντιστοιχούσαν στο 29% του συνόλου των δανείων για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο μέσος όρος για την ευρωζώνη το 2012 ήταν στο 7,5%.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου, δήλωσε, ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές για τη σύσταση κοινοπραξίας, η οποία θα προβλέπει την απόκτηση, από την πλευρά τους, μειοψηφικού μεριδίου σε επιχειρηματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Εθνική Τράπεζα έχει το μικρότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 24,4% του συνολικού της χαρτοφυλακίου και πως εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας bad bank "μέσα στους επόμενους δύο μήνες" ενώ βρίσκεται παράλληλα στη διαδικασία επιλογής συμβούλων για το συγκεκριμένο θέμα.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν δημιουργήσει bad banks προκειμένου να βελτιώσουν τη διαχείριση των απλήρωτων δανείων –συχνά πουλώντας τα σε funds που ειδικεύονται σε προβληματικές επενδύσεις– δείχνοντας έτσι ότι το υπόλοιπο των δραστηριοτήτων τους είναι υγιές.


sofokleousin

Ξέρεις Κάτι Ψηφοφόρε; Εσύ Φταις!


Όσο κι αν νυχθημερόν λυσσομανά η επικοινωνιακή καταιγίδα με επίκεντρο τη Χρυσή Αυγή, μια άγαρμπη κυβερνητική προσπάθεια ανιστόρητων παραγοντίσκων να εκδιώξουν το φασισμό και τη βία με τη λογική τηλεοπτικού πρωινάδικου σε ό,τι αφορά στο πολιτικό επίπεδο της υπόθεσης, αντιλαμβάνομαι ολοένα και περισσότερο πως η επαναλαμβανόμενη αποτυχία επιλογής αξιόλογου πολιτικού προσωπικού δεν πηγάζει καθόλου από την ένδεια ή την καθ' οδόν μετάλλαξη των πολιτικών μας, αλλά στην αδυναμία των ψηφοφόρων να πράξουν το καθήκον τους με τρόπο λελογισμένο.

Απλούστερα, αγαπητέ ψηφοφόρε, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, εσύ είσαι ο απολύτως υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει γύρω σου.

Εσύ ψήφισες  την "αλλαγή", παρέχοντας πολιτική ισχύ σε εκείνους που απροκάλυπτα δικαιολογούσαν "δωράκια στον εαυτό τους" κι εσύ ήσουν που ψήφιζες όσους διόριζαν αφειδώς καθαρίστριες και διοικητικούς υπαλλήλους σε χιλιάδες (ναι! χιλιάδες!) Οργανισμούς τύπου "Κωπαΐδας". 
/tyxaios.blogspot.gr/
Εσύ ψήφιζες όσους σήμερα βρίσκονται ελεγχόμενοι από τη Δικαιοσύνη για μίζες, και μη μου πεις ότι το δικό σου πολιτικό αισθητήριο δεν ήξερε! Και βέβαια ήξερε! Αλλά δεν σε απασχολούσε καθόλου γιατί σου αύξαναν το μισθό με δανεικά.
Εσύ πίστεψες στην "επανίδρυση του Κράτους" όταν μονιμοποιούνταν χιλιάδες συμβασιούχοι και ψήφιζες και ξαναψήφιζες όσους καταδείκνυαν το "στρατηγό άνεμο" ως υπεύθυνο για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Δε ενδιαφέρθηκες ποτέ σου για τους πραγματικούς πολιτικούς υπευθύνους.
Εσύ ψήφισες στο κατόπι το "λεφτά υπάρχουν" μήπως κι αρπάξεις λίγα ευρώ παραπάνω, όταν ο προηγούμενος εξαντλήθηκε πολιτικά.
Και βέβαια όταν οι "κακές αγορές" έπαψαν να σε δανείζουν απηυδησμένες από τη δική σου απίστευτη αδιαφορία απέναντι στα δικά σου σοβαρά προβλήματα (που ακούστηκε χώρα να έχει συνταξιούχο υγιή εργαζόμενο στα 38 του χρόνια;) εσύ τι έκανες;
Εσύ δεν ψήφισες εκείνον που μέσα σε μόλις τρία ή τέσσερα Ζάππεια σου υποσχέθηκε να σε απογειώσει οικονομικά;
Κι αν ήταν μόνο αυτά που έχεις καταφέρει...
Ψήφισες και Χρυσή Αυγή!
Επικαλούμενος την κρίση που εσύ με την ψήφο σου προκάλεσες, ενίσχυσες και συντηρείς, δε διστάζεις να ψηφίσεις ακόμη και την πιο ακραία έκφραση πολιτικού εξτρεμισμού.
Και τώρα πάλι, κρυπτόμενος πίσω από τα γνωστά σου τσιτάτα περί "διαφθοράς", κάνεις πως δεν τους ξέρεις!

Μα καλέ μου άνθρωπε εσύ τους ψηφίζεις!
Και ξέρεις, είμαι απολύτως βέβαιος πως δε θα διστάσεις να ψηφίσεις και τον επόμενο με τα ίδια "αλάνθαστα" κριτήρια. 
Είσαι για άλλη μια φορά έτοιμος να ψηφίσεις τον "επόμενο" που θα "διώξει τα Μνημόνια", θα "διώξει τους δανειστές" ή θα θεραπεύσει τη φαλάκρα!
Μαθημένος τόσα χρόνια από τις συνέπειες των "σοφών" επιλογών σου, σε ένα συμπέρασμα έχω καταλήξει:
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ούτε Χρυσαυγίτες, ούτε διεφθαρμένοι πολιτικοί, ούτε κουκουλοφόροι, ούτε ανίκανοι, ούτε δημαγωγοί.
Εσύ ψηφοφόρε κρύβεσαι πίσω από όλους αυτούς, εσύ τους φέρνεις στο προσκήνιο, εσύ τους δίνεις ισχύ κι εσύ είσαι απολύτως υπεύθυνος για όλα αυτά.
Κι ας σηκώνεις τους ώμους σου αδιάφορα, αποστασιοποιούμενος κάθε φορά από τις δικές σου επιλογές, σαν να μην τους έχεις ξαναδεί ή σαν κάποιος άλλος να επέβαλλε την παρουσία τους στο δημόσιο βίο.
Εσύ ψηφοφόρε φταις. Για όλα.
 
 
 


Και πάλι αφήστε τη Χ.Α. πρόβατα και ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Και νέο κόλπο για να αρπάξει το κράτος τα σπίτια μας πιο εύκολα


Αν προκάλεσε μια φορά σάλο η νομιμοποίηση της αρπαγής των ακινήτων έναντι οφειλών προς το κράτος με διαγραφή πιθανής διαφοράς στο τέλος του...λογαριασμού, τότε τι μπορεί να πει κανείς για τον τρόπο που θα επιχειρήσει το κράτος να ελαχιστοποιήσει ή και να εξαφανίσει αυτή την πιθανή διαφορά.

του Στρατή Μαζίδη

Μπορεί λοιπόν να οφείλετε πχ € 30.000,00 και να έρθετε σε θέση να δώσετε στο κράτος ακίνητο αντικειμικής αξίας € 150.000,00 και λογικά το κράτος να πρέπει να σας επιστρέψει € 120.000,00 αλλά το "καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι".

Διαβάζουμε λοιπόν στη Real:

- η αξία που θα υπολογίζει η εφορία δε θα είναι η αντικειμενική. Θα είναι κάποια άλλη αξία χωρίς όμως να προσδιορίζεται ποια. ʽΕτσι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η εφορία να δέχεται τα ακίνητα των υπερχρεωμένων φορολογούμενων όχι στην αντικειμενική τιμή τους (βάσει την οποίας αυτή υπολογίζει τους φόρους που επιβάλλει) αλλά σε χαμηλότερη τιμή, πιο κοντά στην πραγματική. Έτσι, μονά - ζυγά η εφορία κερδίζει.

Δηλαδή με άλλα λόγια, έχεις εσύ ένα σπίτι που φορολογείται με αντικειμενική αξία (η οποία προφανώς ισχύει μόνο για τα κορόιδα αφού ούτε το κράτος δεν τη δέχεται) € 120.000,00 κι όχι εμπορική γιατί είναι πολύ χαμηλότερη. Χρώστας € 30.000,00. Το ΥΠΟΙΚ με τη μέθοδο του άμπρα - κατάμπρα το κάνει πχ € 50.000,00 και περιορίζει τη γκρίνια, ή το κάνει € 30.000,00 και το φέρνει ίσα βάρκα ίσα νερά ή το κάνει € 25.000,00 και σου λέει "ε ψιτ! Μου χρωστάς κι ένα ταλιράκι!".

Το Τρικ των Πιστωτικών Εσόδων και το Επίπλαστο Πρωτογενές Πλεόνασμα

Περιορισμένο πρωτογενές πλεόνασμα και ύφεση το πολύ 4% οι πρώτες εκτιμήσεις της τρόικας
Τα πιστωτικά έσοδα και τα swaps (συμφωνίες ανταλλαγής) αποτελούν το προσφιλές τρικ όλων των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων. Το τρικ των πιστωτικών εσόδων, παρέχει την δυνατότητα στις κυβερνήσεις, να λογιστικοποιούν τις κρατικές δαπάνες και άρα να παραποιούν το πρωτογενές αποτέλεσμα και το συνολικό κρατικό έλλειμμα. Η συνταγή είναι γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν. Την 1η Ιανουαρίου 2002, όταν η Ελλάδα κατέστη μέλος της Ευρωζώνης, το δημόσιο χρέος ήταν σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ουσιαστικά, η χώρα μας εισήλθε στην Ευρωζώνη, με χρεοκοπημένα τα δημόσια οικονομικά και ένα δημόσιο χρέος που αποδείχτηκε στην πορεία ότι ήταν μη βιώσιμο.  
Τι είναι όμως τα πιστωτικά έσοδα; Τα πιστωτικά έσοδα είναι δάνεια, που συνάπτει το ελληνικό δημόσιο, για να χρηματοδοτεί τις τρέχουσες κρατικές δαπάνες.  Δηλαδή, τα πιστωτικά έσοδα είναι κρατικός δανεισμός, που αθροίζονται στο δημόσιο χρέος, προκαλώντας έτσι την διαχρονική ανοδική του τάση. Το 2012 τα πιστωτικά έσοδα του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ), ανήλθαν στο πρωτοφανές ποσό των 130,5 δις ευρώ. Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, τα πιστωτικά έσοδα του ΓΚΠ εκτιμώνται σε 61,5 δις ευρώ. Τέσσερα είναι τα πρωτεύοντα ερωτήματα, που απαιτούν άμεσης απάντησης από το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο:        
1) Δεδομένου ότι οι επίσημες δαπάνες του ΓΚΠ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013 διαμορφώθηκαν σε 37,4 δις ευρώ, συνάγεται ότι οι πραγματικές δαπάνες του ΓΚΠ την περίοδο αυτή εκτιμώνται σε 98,9 δις ευρώ (61,5+37,4=98,9). Το καίριας σημασίας ερώτημα είναι: Ποιες είναι οι δαπάνες του ΓΚΠ, που χρηματοδοτήθηκαν με το ποσό των 61,5 δις ευρώ;
2) Από ποιες πηγές προήλθαν τα πιστωτικά έσοδα των 61,5 δις ευρώ και ποια είναι η σύνθεσή τους;  
3) Εφόσον με τα πιστωτικά έσοδα των 61,5 δις ευρώ, χρηματοδοτήθηκαν δημοσιονομικές δαπάνες που δεν εμφανίζονται στο ποσό των 37,4 δις ευρώ, το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,86 δις ευρώ της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, είναι ναι ή όχι, εικονικό;  
4) Η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, οι δαπάνες για τόκους για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανήλθαν σε 5,49 δις ευρώ. Από το ποσό των 5,49 δις ευρώ, περίπου 3,2 δις ευρώ εξυπηρετήθηκαν με κρατικά χρεόγραφα, δηλαδή έντοκα γραμμάτια και κρατικά ομόλογα. Η συγκεκριμένη επισήμανση της Τράπεζας της Ελλάδος εγείρει το εξής ερώτημα: Λαμβάνοντας υπόψη ότι σημαντικό μέρος των κρατικών δαπανών χρηματοδοτούνται με πιστωτικά έσοδα, τότε δεν είναι αυταπόδεικτο ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του ΓΚΠ την περίοδο αυτή ήταν πλασματικό;
Η ακόλουθη διαπίστωση ενισχύει την επιχειρηματολογία μας περί ωραιοποίησης των δημοσιονομικών μεγεθών. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, το πρωτογενές έλλειμμα του ΓΚΠ έφθασε τα -3,21 δις ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,86 δις ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών. Για την περίοδο αυτή, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Οικονομικών, εκτιμούν το συνολικό έλλειμμα του ΓΚΠ σε -9,04 και -2,5 δις ευρώ, αντίστοιχα. Τα πιστωτικά έσοδα είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτών των αποκλίσεων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι στις συνολικές δαπάνες του ΓΚΠ, “περιλαμβάνονται δαπάνες ύψους περίπου 4.632 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών”.
Η Κεντρική μας Τράπεζα καταγράφει ροές δαπανών και ορθώς συνυπολογίζει το ποσό των 4.632 εκατ. ευρώ στο σκέλος των δαπανών. Το Υπουργείο Οικονομικών με λογιστικό τρικ, δεν περιλαμβάνει το ποσό των 4.632 εκατ. ευρώ στις δαπάνες του ΓΚΠ, γιατί το έχει χρηματοδοτήσει με πιστωτικά έσοδα και το περνάει κατευθείαν στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. Κατ’ αυτό τον τρόπο, το Υπουργείο Οικονομικών υποεκτιμάει τις κρατικές δαπάνες κατά 4.632 εκατ. ευρώ, με συνέπεια το πρωτογενές πλεόνασμα των 2,86 δις ευρώ να θεωρείται πλασματικό.  
Με το τρικ των πιστωτικών εσόδων, το Υπουργείο Οικονομικών στην επιδίωξή του ο ΓΚΠ να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα, καταφέρνει το ακατόρθωτο. Τα κρατικά ελλείμματα να μειώνονται και το δημόσιο χρέος να αυξάνει! Εφόσον όλα βαίνουν ομαλά με το Μεσοπρόθεσμο Προγραμμα 2013-2016, ο ΓΚΠ έχει πρωτογενές πλεόνασμα και το 2014 θα φανεί φως στο τούνελ, γιατί ο κ. Σαμαράς με τον κ. Στουρνάρα, παρακαλούν τους γερμανούς για μια νέα δανειακή σύμβαση αρκετών δεκάδων δις ευρώ, δηλαδή την δέσμευση της χώρας με τρίτο μνημόνιο; 
Γιώργος Βάμβουκας

Επιτέλους ο Αλέξης κατάλαβε ότι του παρακολουθούν το τηλέφωνο…

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει η “Real News” η
οποία κυκλοφορεί την Κυριακή.
Η “ναυαρχίδα” του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου δημοσιεύει ρεπορτάζ, με “χτύπημα” και στην πρώτη σελίδα της, στο οποίο αναφέρεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που βρισκόταν στην κορύφωσή του το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, δηλαδή η ΕΥΠ, παρακολουθούν το τηλέφωνό του, όπως και τα τηλέφωνα των βουλευτών της Κουμουνδούρου.
“Να ξέρετε ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου, όσο και των βουλευτών μας”, φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα στο πολιτικό σκηνικό.

Ysterografa.gr

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ» και «ΗΡΩΟΠΟΙΕΙ» ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!


Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των στελεχών της Χ.Α. διατηρούσαμε  επιφυλάξεις και είχαμε τις ενστάσεις μας. Οι επιφυλάξεις μας είχαν κυρίως νομικό περιεχόμενο, οι ενστάσεις μας είχαν σαφές πολιτικό περιεχόμενο, ιδίως βασιζόμενες στο ενδεχόμενο να μην κριθούν τελικά προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες λόγω αδυναμιών του κατηγορητηρίου. Οι σκέψεις της κατασκευασμένης και «σικέ» σύλληψης δεν έφυγαν ούτε στιγμή από το μυαλό μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι αξιώνουμε ακόμα και για τους αντιπάλους μας όπως είναι η Χ.Α. την τήρηση της νομιμότητας και την πλήρη εφαρμογή και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Κατάφωρη ήταν και η παραβίαση των διατάξεων που προστατεύουν τους κατηγορούμενους από την δημοσιοποίηση στοιχείων και του προσώπου τους.
            Ολες αυτές τις ημέρες παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ ένα παραλήρημα «δημοσιογράφων» και πολιτικών του συστήματος, οι οποίοι επιδίδονταν σε τηλεδίκες, εξέδιδαν ομόφωνες καταδικαστικές αποφάσεις και επιμετρούσαν τις ποινές. Πραγματικά οχληρό και απαίσιο το θέαμα φασίστες να καταδικάζουν φασίστες σε τηλεοπτικές φασιστοδίκες. Ενας πραγματικός οχετός. Τα «επιχειρήματα» των τηλεδικαστών και οι «αποδείξεις» τις οποίες επικαλούνταν ήταν τις περισσότερες φορές πραγματικά αστείες για την κριτική σκέψη του σκεπτόμενου και έμπειρου πολίτη (π.χ. τηλεφωνικές κλήσεις μετά την άνανδρη δολοφονία του Π. Φύσσα).  Μέγιστη απορία μας προκάλεσε και η διαρροή του απόρρητου ανακριτικού υλικού στα ΜΜΕ, χωρίς κανένας να επέμβει, όπως και η ουσιαστικά προαναγγελία της σύλληψής τους από τα «ΝΕΑ» στο φύλλο του Σαββάτου 28/9/2013. Αλγεινή δε η αποκάλυψη της παρακολούθησης τηλεφώνων από την ΚΥΠ/ΕΥΠ. Χείριστη και επονειδέστερη όλων: η μη άσκηση διώξεων από τις εισαγγελικές αρχές κατά των υπευθύνων για όλες τις παραπάνω και πολλές άλλες παράνομες πράξεις.
            Η πρώτη σκέψη της ανάλυσης του έμπειρου σκεπτόμενου ανθρώπου ήταν και η ορθή: αν αυτά ήταν τα στοιχεία της δικογραφίας τότε οι περισσότεροι θα αφήνονταν ελεύθεροι … και αυτό μπορούσαν να το αντιληφθούν όχι μόνο οι νομικοί, αλλά ακόμα πληρέστερα όσοι είχαν τους χειρισμούς της υπόθεσης. Τότε γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το φιάσκο; Γιατί είδαμε ζωντανά τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών;  Η συνέπεια της εικόνας των αδίκως διωκόμενων και απελευθερωθέντων βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης θα ήταν μια τρομερή ενδυνάμωσή τους, ενδυνάμωση της εικόνας τους προς τον μη σκεπτόμενο μέσο πολίτη που υπόκειται στον κρατικοκυβερνητικό φασισμό, μια κίβδηλη ηρωοποίηση των δήθεν αντισυστημικών οργάνων και ταγμάτων εφόδου της ολιγαρχίας.
            Είναι σαφές ότι για να αφεθούν ελεύθεροι (έστω με περιοριστικούς όρους) οι περισσότεροι από τους ήδη ανακριθέντες και για αυτά τα βαριά αδικήματα, το κατηγορητήριο εναντίον τους δεν ήταν και τόσο στοιχειοθετημένο αποδεικτικά, παρά τα όσα προέλεγαν και προδίκαζαν τα ΜΜΕ και οι συστημικοί πολιτικοί, που ξεσάλωσαν σε υπερφίαλες δηλώσεις προς απόδειξη της «δήθεν» δημοκρατικότητάς τους, την ίδια ώρα που εγκληματούν φασιστικά σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Θα μπορούσε να εξελιχθεί η διαδικασία με πολλή ερευνητική εργασία και με κλήσεις και όχι με συλλήψεις των υπό κατηγορία και μάλιστα live στις τηλεοπτικές κάμερες.
            Βεβαίως, τα «μπουμπούκια» της Χ.Α. παραμένουν εν ομηρία κατηγορούμενοι, αλλά ο συνδυασμός βαρύτατες κατηγορίες – ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παραπέμπει σε σαφείς αποδεικτικές αδυναμίες του κατηγορητηρίου. Εγινε λοιπόν όλη αυτή η φασαρία για να αφεθούν ελεύθεροι και να εμφανίζονται στον λαό ως διωκόμενοι άδικα από το σύστημα οι χρυσαυγίτες ? έγινε όλη αυτή η αντάρα για να ενισχυθεί η εικόνα της δήθεν και ψευδεπίγραφα «αντισυστημικής» τους θέσης ?
            Από την αρχή είχαμε τις επιφυλάξεις μας για το «αποδεικτικό υλικό» που συγκεντρώνουν, αλλοτριωμένες από το ναζισμό υπηρεσίες … για την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητά του.  Κανείς δεν μας απάντησε, ούτε έχει ασχοληθεί για το πού ήταν και τι έκανε (ίσως και το τι έκαιγε και εξαφάνιζε) ο βουλευτής Παππάς, ο οποίος δεν συνελήφθη καίτοι φερόταν ως 2ο τη τάξει στην εγκληματική οργάνωση. Είναι βέβαιο ότι ο ανωτέρω φυλασσόταν από αστυνομικό συνοδό, ο οποίος ήξερε με βεβαιότητα τις κινήσεις του. Η σκέψη μας βρίσκεται στην απόκρυψη στοιχείων για την διασύνδεση και χρηματοδότηση της Χ.Α. από κέντρα της ολιγαρχίας. Θα διερευνηθεί από κάποια ανεξάρτητη αρχή του κράτους – παρακράτους ; ή θα παραμείνει και αυτό εκκρεμές και θα καλυφθεί από τους τόνους της λάσπης που έπεσε ?
            Δεν θα υποδείξουμε την ορθή και σύννομη μέθοδο συλλογής στοιχείων για τις δικογραφίες. Η τεχνική αρτιότητα και η εμπειρία των εισαγγελικών και διωκτικών αρχών γνωρίζει καλά την ορθή και πρόσφορη διαδικασία και θα έπρεπε να την έχει εφαρμόσει και εν προκειμένω να την εφαρμόσει από εδώ και πέρα. 
            Τα ερωτηματικά παραμένουν, όπως όμως παραμένει και η διαπίστωση για το αποτέλεσμα: ενίσχυση και ηρωοποίηση της ναζιστικής υπό έλεγχο συμμορίας.
             
     «Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες»
            Οι ευθύνες για το εξελισσόμενο φιάσκο που ενισχύει την θέση της Χ.Α. είναι βαρύτατες και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.
            Φαίνεται πλέον καθαρά ότι το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου και τα κόμματά τους, όχι μόνο εξέθρεψαν μέχρι σήμερα την Χ.Α. (αδελφό κόμμα της Ν.Δ. είναι άλλωστε) με τις «πολιτικές» τους, αλλά μετά το τελευταίο φιάσκο φέρουν ακέραια και απόλυτα την ευθύνη για την «δικαίωσή» της και όσα θα επιφέρει. Οι υπερφίαλες εξ Αμερικής δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου και η όλη μεθόδευση που εκθέτει τους θεσμούς αυτού που αποκαλούν «δημοκρατία» δημιουργεί ένα τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό «άγος». Η μόνη κάθαρση και θεραπεία είναι η άμεση παραίτηση της παραπαίουσας και γελοιοποιηθείσας κυβέρνησής τους και η προκήρυξη εκλογών.
            Ως δημοκρατικοί πολίτες εκφράζουμε την απόλυτη οργή και αποστροφή μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά και χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Χ.Α. . Θεωρούμε σκόπιμη και κατευθυνόμενη την ενίσχυση του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. από την κυβέρνηση που μετατρέπει καθημερινά την χώρα σε προτεκτοράτο του Δ.Ν.Τ., της Γερμανίας και των ξένων δανειστών. Οι δηλώσεις και το σημερινό άρθρο του συνδαιτυμόνα του Σαμαρά, Φ. Κρανιδιώτη είναι χαρακτηριστικές της εκ καταβολών ταύτισης και του εξέχοντα ρόλου που επιφυλάσσει η δεξιά του Σαμαρά στη ναζιστική ακροδεξιά του Μιχαλολιάκου. «Κύριοι» της κυβέρνησης πετύχατε να εμφανιστείτε για μία ακόμα φορά, αλλά αυτή την φορά σε υπέρτατο βαθμό, αμετροεπείς, γελοίοι, και επικίνδυνοι για την Ελλάδα. Μαζί με τους χρυσαυγίτες γελάει μαζί σας ολόκληρος ο πλανήτης με τα χάλια σας και τα θεωρεί χάλια των Ελλήνων και της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σας υποστεί άλλο, είσαστε η προσωποποίηση της καταστροφής.
            Ακόμα και εάν ανάμεσα στις σκοπιμότητες της σικέ σύλληψης της Χ.Α. ήταν και η αποτροπή γεγονότων από την συγκέντρωση δημοκρατών πολιτών και της Κ.Ε.Ε.Δ. το απόγευμα του Σαββάτου τίποτα δεν μπορεί να δικαιώσει την άθλια επιλογή σας. Απαλλάξτε άμεσα τον ελληνικό λαό από την παρουσία σας, γιατί αυτή είναι από μόνη της ικανή να θρέψει στο μυαλό τον ανθρώπων την αγανάκτηση της απόγνωσης και γεννά επικίνδυνους διχασμούς στη κοινωνία και το λαό.
            Κάθε έγκλημα πρέπει να έχει και την τιμωρία του και στο έγκλημα της καταστροφής της Ελλάδας εγκληματίες και υπεύθυνοι είσαστε εσείς.     
           
Υ.Γ. Το κείμενο γράφτηκε πριν την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου. Το πως προφυλακίζεται (sic «προσωρινή κράτηση») ο «αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης», όταν οι «διευθυντές τομέων δράσης» αφήνονται ελεύθεροι, είναι απορίας άξιον. Το τι διαφορετικό συνέβη (αφού η «οργάνωση» δρα από κοινού) και πως μεταβλήθηκε η θέση των ανακριτών και του εισαγγελέα ώστε να προφυλακιστεί ο Μιχαλολιάκος, μπορούμε να το φανταστούμε, χωρίς να είμαστε βέβαιοι και πολύ δύσκολα θα το μάθουμε στα επόμενα χρόνια. Ισως οι απαντήσεις στο ερώτημα να βρίσκονται σε όσα ζητάμε με το κείμενό μας. Τελικά την εγκληματική οργάνωση ίσως να κριθεί ότι την συγκροτούν οι «Μιχαλολιάκος – Παππάς», αλλά αυτοί είναι μόνο δύο …