ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.3.10

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 07-03-10 σε βίντεο...

Η καυτή Λάουρα συγχαίρει την Τατιάνα !

Τατιάνα μου, κουκλάρα μου, βασίλισσά μου, σου βγάζω το καπέλο..!

Ενώ άλλες χωρίζουν με τους πρώην ισχυρούς τηλεοπτικούς άντρες τους, εσύ τον στηρίζεις τον Νικολάκη με κάθε τρόπο. Μπράβο! Σπανίζουν τέτοιες Κυρίες στην εποχή μας. Είσαι πρότυπο, ούτως ή αλλιώς..
Δεν θα ξεχάσω ποτέ, που λίγες μέρες αφού έφυγε από τον ΑΝΤ1, εσύ τον έβγαλες να μιλήσει στο παράθυρό σου για θεματάκι χλιαρό. Στο παράθυρο που αυτός, με τόσο μεράκι δημιούργησε και έστησε στην ελληνική TV, η οποία του χρωστάει πολλά.. Τί να πρωτοπώ;! Αχ, ας όψεται αυτή η εκδικητική Στάη, αλλά έννοιά σου και δεν την βλέπω να έχει μέλλον με τον Κυριακού. Έχει ξυπνήσει τώρα ο Πρόεδρος!
Αλλά μαθαίνω ότι του κάνεις έμμεση και άμεση αβάντα και για το site του, το newsit, δημιουργώντας σκηνικά με αντίπαλα portals. Και τον έβγαλες πάλι να φέρει τον πανικό για τα νέα μέτρα, έτσι που μόνο εκείνος ξέρει και μπορεί να κάνει, δίπλα στην αντιπαθητική Ζαχαρέα. Δικαίωμά σου παρουσιαστριάρα μου να χρησιμοποιείς το βήμα σου όπως γουστάρεις!
Καλέ, εσύ δε φοβάσαι τώρα μην τον χάσεις που πάει Κύπρο; Τέτοιον άντρα, αρρενωπό, όλες οι Tσυπραίες θα τον ήθελαν.. Και είναι κάτι καπάτσες αυτέεες.
Πρόσεξε Τατιάνα μου, πρόσεξε και από κοντά!
Ξέρεις τί σκέφτομαι;!
Δεν αρχίζεις να μαθαίνεις σιγά σιγά γερμανικά, να πετάς καμία πρόταση-υπονοούμενο στους Γερμαναράδες στην Κάντζα να τον κρατήσουν αυτοί και να τον έχεις κοντά σου;!
Σκέψου το και πες μου, γιατί έχω μια καλή καθηγήτρια γερμανικών στα υπόψιν.

Σ' αγαπώ πολύ πολύ!
Φιλάκια,

Η πάντα πιστή σου Λάουρα


Κάτι ξέραν παραπάνω

Αιδώς Αργείοι:Ντροπή σας, δεν ντρέπεστε καθόλου;
Φράση που φώναξε ο Στέντορας στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους Αργείους να δείξουν θάρρος στον αγώνα εναντίον των Τρώων, μετά την αποχώρηση του Αχιλλέα από τη μάχη.
Ιλιάδα,Ε,787

Από μηχανής θεός : Απροσδόκητη βοήθεια από άνθρωπο ή κάποιο γεγονός που εμφανίζεται απροσδόκητα και βγάζει από τη δύσκολη θέση δίνει λύση στο πρόβλημα.
Η φράση προέρχεται από το θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα, κατά το οποίο οι τραγικοί ποιητές εμφάνιζαν στη σκηνή πάνω σ΄ ένα είδος γερανού ένα θεό που έδινε λύση στην αδιέξοδη πλοκή του έργου.

Αρχή άνδρα δείκνυσι : Η εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες του ανθρώπου δείχνει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του.
Η φράση αποδίδεται στο Βίαντα, αρχαίο Έλληνα σοφό, παρόμοια άποψη εκφράζεται στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.
Σοφοκλή Αντιγόνη,62

Ασκοί του Αιόλου: Λέγετε, όταν εμφανίζονται πολλά κακά, σύμφορες
Η φράση είναι από την Οδύσσεια. Οι σύντροφοι του Οδυσσέα από περιέργεια άνοιξαν ένα ασκί δοσμένο από τον Αίολο στον Οδυσσέα και αμέσως πετάχτηκαν οι άνεμοι και καθώς ήταν απομάκρυναν το καράβι τους από την πατρίδα και του έφερε στον νησί των Λαιστρυγόνων.
Οδύσσεια, κ, 1-56

Άχθος αρούρης:Βάρος της γης άχρηστος Άνθρωπος που δεν προσφέρει τίποτε.
Ο Αχιλλέας στο διάλογό με τη μητέρα του αναφέρει ότι αισθάνεται άχθος αρούρης (βάρος της γης) μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας και αποχής από τη μάχη.
Ιλιάδα,Σ,104

Αχίλλειος πτέρνα:Το αδύνατο σημείο
Η φράση προέρχεται από το μύθο του Αχιλλέα, κατά τον οποίο η μητέρα του Θέτις, όταν τον βάφτισε στο αθάνατο νερό, τον κράτησε από τη φτέρνα με αποτέλεσμα το σημείο εκείνο να μη βραχεί και να μείνει το μόνο απροστάτευτο. Μόνο στη φτέρνα μπορούσε να πληγωθεί.

Βίος αβίωτος:Ζωή ανυπόφορη.
Η φράση αποδίδεται στο Χίλωνα, ένα από τους εφτά σοφούς της αρχαιότητας.

Γη και ύδωρ : Σύμβολα υποταγής ,πλήρης υποχώρηση.
Η φράση προέρχεται από τον Ηρόδοτο, κατά τον οποίο οι Πέρσες απεσταλμένοι ζήτησαν από τους Σπαρτιάτες γήν και ύδωρ ως σύμβολο υποταγής σ΄ αυτούς.
Ηροδότου Ιστορία ,V,17-18

Γόρδιος δεσμός : Δύσκολο πρόβλημα, άλυτο πρόβλημα.
Η φράση λέγεται για δύσκολη κατάσταση σαν και αυτή που αντιμετώπισε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν προσπάθησε να λύσει ένα μπερδεμένο κόμπο, το «γόρδιο δεσμό», που σύμφωνα με τον χρησμό όποιος τον έλυνε θα γινόταν κυρίαρχος της Ασίας.
Αρριαννού ,11,3

Ες αύριον τα σπουδαία : Αύριο θα ασχοληθούμε με τα σοβαρά.
Τη φράση είπε ο Θηβαίος Αρχίας, όταν πήρε το γράμμα που τον προειδοποιούσε ότι κινδυνεύει από τον Πελοπίδα.
Πλουτάρχου Πελοπ.,10

Κομίζω γλαύκας εις Αθήνας: Λέω πράγματα πασίγνωστα, σαν να ήταν άγνωστα.
Η φράση λέγεται γιατί στην Αθήνα η γλαύκα, η κουκουβάγια, ήταν πασίγνωστη, σαν σύμβολο της Αθήνας και εικονιζόταν παντού, όπως στις στροφές των σπιτιών, στα νομίσματα κ.λ.π.
Αριστοφάνη, Όρνιθες, 301.
πηγη
pournari.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ή ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ !!!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει.

Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση.

Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.

Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.
Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!

Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.

Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.

Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!

Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.

Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.

Επειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.

Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%!

Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας.

Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα.

Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%,

η Ιρλανδία με 222%,

το Βέλγιο με 219%,

η Ισπανία με 207%,

η Πορτογαλία με 197%,

η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).

Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.

Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.
Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια

Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας!

Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!

Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας.

Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Τελικά Χρεοκοπεί η Ελλαδα ή η...ΕΕ;

EndGame : Το σχέδιο των ελιτιστών για παγκόσμια σκλαβιά




Βγήκε το πολυαναμενόμενο συναρπαστικό ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου Alex Jones με ελληνικούς υπότιτλους: Endgame: blueprint for global enslavement. To "Endgame" είναι το τελικό αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας πάνω σε ιστορικά ντοκουμέντα που εξηγούν γιατί οι ηγέτες αυτού του κόσμου είναι μανιακοί με τον απόλυτο έλεγχο, της κατακυρίευσης και της σκλαβιάς της ανθρωπότητας, χειριζόμενοι τρομαχτική ισχύ για χάρη μόνο της ισχύoς, συγκεντροποιώντας την εξουσία σε ένα αδυσώπητο παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα, και επιδιώκοντας την "τελική λύση τους" για παγκόσμιο πληθυσμιακό αποδεκατισμό. Το "Endgame" ξεσκεπάζει το μακροπρόθεσμο σχέδιο των ελιτιστών και εξηγεί γιατί θα είναι ένας εφιάλτης για το υπόλοιπο της ανθρωπότητας εκτός και εάν ξεσηκωθούμε τώρα και πολεμήσουμε ενάντια στα συστήματα του ελέγχου τα οποία σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν εμάς και τον πλανήτη μας σε ένα πλανήτη φυλακή. Ξεσκεπάζονται ανοιχτά η λέσχη Μπίντερμπεργκ, οι Ροκφέλερ και οι Ροθτσιλντ, η Ευγονική, ο μετανθρωπισμός, και τα εγκλήματα των τυράννων και της ελιτ διαμέσου των αιώνων. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΙΧΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Διαρκεια: 2 ωρες. Ελληνικοί υπότιτλοι

τεφτερι

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Ο αγωγός φυσικού αερίου δρομολογείται


Υπό σύσταση οι εταιρείες που θα αναλάβουν τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορική του εκμετάλλευση


Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB συνολικού μήκους 170 χλμ, θα έχει αφετηρία την Κομοτηνή και κατάληξη τη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Με την εξέλιξη αυτή η χώρα μας αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Χάρης Σαχίνης, σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της ελληνικής εταιρίας, με την ιταλική Edison και τη βουλγαρική Bulgarian Energy Holding, για τη σύσταση των εταιριών, που θα αναλάβουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορική εκμετάλλευση του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου.
Ο κ. Σαχίνης επισήμανε ότι ο αγωγός, που θα έχει αφετηρία την Κομοτηνή και κατάληξη τη Στάρα Ζαγκόρα της Βουλγαρίας, θα συμβάλλει μαζί με τους υπόλοιπους διασυνδετήριους αγωγούς που κατασκευάζονται ή μελετώνται να κατασκευαστούν, στη διαφοροποίηση των διαδρομών μεταφοράς και πηγών φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη, προς αποτροπή κάθε πιθανότητας επικείμενου γεωπολιτικού κινδύνου.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Edison Ουμπέρτο Κουαρντίνο επισήμανε ότι ο διασυνδετήριος αγωγός αναβαθμίζει και τον αγωγό φυσικού αερίου Καρατσάμπεϊ – Κομοτηνής, σε πανευρωπαϊκό δίκτυο.
Στο μεταξύ, ο Ιταλός γνωστοποίησε ότι η εταιρία του στρέφει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
ΧΡΟΝΟΣ

Ποιός ΔΕΝ είδε το DVD;

Το dvd το είδε σχεδόν όλη η Ελλάδα. Και λέω σχεδόν γιατί υπάρχει τουλάχιστον ένας που δεν το είδε. Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί σε ένα dvd;

Μπορεί ο Ανδριανός να μην βλέπει τα dvd ο πρώην καταλληλότερος βλέπει και μάλιστα με μανία. Μόνο που συνήθως βλέπει διαφορετικό dvd από αυτά που βλέπουν οι υπόλοιποι.

Το σχέδιο του Γιωργάκη είναι πολύ απλό. Βρήκε τον τρόπο να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Εντάξει υπάρχει και μια παράπλευρη απώλεια, που είναι ο λαός που κατοικεί σε αυτήν την χώρα. Αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Μικρός Φωκίων

Ο σοσιαλιστής Χρήστος Παπουτσής,τα αντιλαικά μέτρα και τα καρτέλ


Εκπληξη προκάλεσε χθές στούς πολιτικούς παρατηρητές η εκρηκτική προέλαση τού Χρήστου Παπουτσή στη Βουλη .Ο τελευταίος σοσιαλιστής του ΠΑΣΟΚ ξεσπάθωσε με πρωτοφανή πολιτική αγριότητα κατά του υφυπουργού οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και των αντιλαικών μέτρων της κυβέρνησης .

Οι ίδιοι θεατές της πολιτικής σκηνής παρατηρούσαν ότι οι πολίτες έχουν χορτάσει από τίς συμπεριφορές τέτοιου είδους σκληρών σοσιαλιστών, οι οποίοι διαχρονικά είχαν αμφιλεγόμενο πολιτικό στίγμα.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι ο Χρήστος Παπουτσής ήταν ο ίδιος πολιτικός ο οποίος προεκλογικά δήλωνε προκλητικά και δημόσια ότι στήν Ελλάδα δεν υπάρχουν και δεν λειτουργούν καρτέλ.!

Την ίδια στιγμή πού ο λαός έπεφτε θύμα ομαδικής ληστείας από τίς παραπάνω συμμορίες τραπεζιτών και εμποροβιομηχάνων.

Τό σχετικό βίντεο είναι εδώ .Απολαύστε το!



kartel

O Alex αναφέρεται αναλυτικά στην προμελετημένη κατάρρευση της Ελλάδας και τα ανομήματα που έπαιξαν μεταξύ κυβερνήσεών μας και Goldman Sachs.



Για να δείτε υπότιτλους, κλικ στο κουμπί κάτω δεξιά στο βίντεο (με το τρίγωνο μέσα) και πάλι κλικ στο cc για ενεργοποίηση των captions

O Alex αναφέρεται αναλυτικά στην προμελετημένη κατάρρευση της Ελλάδας και τα ανομήματα που έπαιξαν μεταξύ κυβερνήσεών μας και Goldman Sachs.
Στο τέλος (γύρω στο 7:25 λεπτό ) και επειδή ο Άλεξ αναφέρεται σε άσχετα για το θέμα μας,
συνεχίζω με δικούς μου σχολιασμούς που θα εμφανίζονται με κεφαλαία γράμματα.

Σχετικό τόπικ στο φόρουμ μου ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ,

εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtop...
απο ΣΤΟΧΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άκρατος διεθνιστικός λαϊκισμός της εκκολαπτόμενης Ντόρας του ΠΑΣΟΚ


Μαζί με τα ληστρικά μέτρα, η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το σχολείο της νέας τάξης που θέλει για την Ελλάδα. Είναι ακριβώς το σχολείο που θα επιβάλλει σταδιακά την αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα, όπως η κα. υπουργός και τα αφεντικά της επιθυμούν. Παράλληλα, πιέζει μέσω του Π.Ι. να περιληφθούν φιλοπαπικές και φιλοτουρκικές απόψεις στο νέο βιβλίο ιστορίας Στ΄ Δημοτικού!!! Οι πασοκοφυλλάδες όμως που την στηρίζουν ως σαφώς ευκολότερα χειραγωγούμενη από τον Βενιζέλο ή τον Χρυσοχοΐδη, προβάλλουν με πασοκικό λαϊκισμό που θυμίζει '80 πως η κα. "γυναίκα χωρίς άντρα, ψάρι χωρίς ποδήλατο" θα μειώσει την ύλη και θα επιβάλλει ψηφιακά διαγωνίσματα! Η κα. που υποτίθεται πως είναι υπέρ της αξιολόγησης και της εντατικοποίησης εισηγείται ως άλλος Ανδρέας την λαϊκίστικη μείωση της ύλης! Παράλληλα, μας λέει και αρκετά ευχολόγια για αναβάθμιση των σπουδών στο ελληνικό σχολείο! Πώς θα γίνει αυτό, με τους εξαθλιωμένους μισθολογικά εκπαιδευτικούς, να εξαθλιώνονται συνεχώς περισσότερο; Είναι δυνατόν να εξαγγέλλεται αναβάθμιση με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών; Πού το βρήκαν αυτό; Στην αναπτυξιακή λογική Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ; Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούν οι πασοκοφυλλάδες πως η κα. Υπουργός είναι συνένοχη του Σημίτη για την σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς διετέλεσε επίτροπος στα χρόνια της μεγάλης απάτης. Άρα ήταν η μόνη ίσως από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε την δημιουργική λογιστική και την εν γένει απάτη περί συμφέρουσας για εμάς εισόδου μας στην ΟΝΕ. Να την χαίρεστε συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό σας, που αντί για αύξηση που υποσχόταν προεκλογικά έφερε πρωτοφανή μεταπολεμικά μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία. Να την χαίρεστε, και ευχόμαστε ολόψυχα γρήγορα να αρχίσει και τις απολύσεις μπας και τότε ξυπνήσετε!
paideia

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ !...

"ΕΝΩΜΕΝΗ" ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ LATUFF


ΠΗΓΗ: LATUFF
ΠΡΟΣΟΧΗ "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΖΕΦΡΙ":
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΡΙΑ ΜΙΖΑ 4% Χ 5.000.000.000€ Χ 10 ΕΤΗ = 2.000.000.000€, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦ
ΟΡΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ....ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
>>>>> ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Ο "ΑΓΩΝΑΣ" ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ????? ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΑΡΧΗΓΟ.
>>>>> ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΗΣΕ Ο "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" ΤΟΥ ΤΖΕΦ
ΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ?????
>>>>> ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο EΒΡΑΙΟΣ DAVID AXELROD
ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΡΧΗΓΙΣΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?????
>>>>> ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ????? ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΖΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ?????
>>>>> ΚΙ ΑΦΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΖΑ ΣΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ "Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ"?????
ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ "ΜΑΓΑΖΑΚΙ", ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΖΕΦΡΙ????????
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΑΓΧΟΝΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ?????
Μπαρμπανικος

Κατεριν Τεουλερ: "Γιατί καταργήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου";

Εμεις οι Γάλλοι, είμαστε "κολλητοί" με τους Γερμανούς αλλά συγχρόνως γιορτάζουμε και την νίκη του 1ου παγκοσμίου πολέμου και του 2ου χωρίς πρόβλημα. Αυτό γίνεται από την κυβέρνηση για να μην πληγώσει τους Τούρκους;

Μα οι Τουρκοι όταν πρόκειται για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων, την αρνιούνται, λένε πως ήτανε « σφαγές » και όχι γενοκτονία. Το πολύ πολύ, εδώ και μερικά χρόνια, λέγανε πως σφαγές κάνανε οι Οθωμανοι, όχι αυτοί.

Η Ελλάδα δέχεται και τώρα από τους τούρκους καθημερινές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, την Κύπρο δε μπορεί να τη ξεχάσει κανείς. Μα τί άθλιο και λανθασμένο διπλωματικό παιχνίδι είναι αυτό; Τι άγνοια για τα αισθήματα των Ελλήνων, την αξιοπρέπειά τους, την ιστορική τους συνείδηση και μνήμη!

Μιά τέτοια περιφρόνηση των κυβερνώντων είναι απαράδεχτη. Δεν φτάνουν τα πρόσφατα αισχρά άρθρα στον ξένο τύπο, πρέπει δηλαδή να αλλαχθεί και το ιστορικό παρελθόν, να σκύψει το κεφάλι της η Ελλάδα όπως τα χρόνια τα παλιά της δουλείας - που τώρα δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε. Τόσο κακό δηλαδή είναι να γιορτάζει κανείς την απελευθέρωση της χώρας του από τεσάρων αιώνων ξένη κατοχή και τυρανία; Να γιορτάζει την εθνική του ανεξαρτησία;

Ως Eλληνίδα τρίτης γενιάς, αγανάκτησα όταν διάβασα γι αυτή την απόφαση. Είναι ανάγκη να σβύσουμε την ιστορία, να αρνηθούμε την αλήθεια, να την ξαναγράψουμε (όπως στο μυθιστόρημα του George Orwell 1984) αναλόγως με τα σημερινά – υποτίθεται - συμφερόντα ;

Tο ξέρω, η τάση είναι γενική στον κόσμο δυστυχώς, αλλά είναι ανάγκη η Ελλάδα να συμμετέχει σ΄αυτή την παραχάραξη του ιστορικού της παρελθόντος;

Τον Ελληνικό λαό λυπάμαι πάνω από όλα, που πάντα πολέμησε για την ελευθερία και για την δημοκρατία όχι μόνο την δικιά του αλλά όλων των λαών της Ευρώπης. Τον Ελληνικό λαό που τόσες φορές τον πουλήσανε - και τον πουλάνε μια φορά ακόμα. Αραγε, δεν θα δουν οι Ελληνες άσπρη μέρα;

Ενα είναι σίγουρο πάντως, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, την αγάπη τους για την λεφτεριά, κανείς δεν θα μπορέσει να την σβήσει


Κατρίν Τεουλερ
Επιμελητής της γλώσσας ελληνικού πολιτισμού, Γαλλικό Εθνικό Κέντρο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (CNED).
Ex CNED υπεύθυνος για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στις γαλλόφωνες χώρες.
Ιππότης του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων.

πηγη

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Η Ισπανία που διάφοροι, μεταξύ των οποίων και οι κυβερνήτες του τόπου μας, επικαλούνται ως υπόδειγμα χώρας υποδοχής αλλοδαπών και παράδειγμα προς μίμηση για την νομιμοποίησή τους, εξέπεμψε S.O.S. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση παρουσίασε προχθές μελέτη σύμφωνα με την οποία το 77% των Ισπανών θεωρούν τον αριθμό των μεταναστών πολύ μεγάλο. Σε απλά ισπανικά αλλά και ελληνικά, τέσσερις στους πέντε ισπανούς πολίτες χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο για την μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόστηκε στην χώρα τους. Σύμφωνα με την Eurostat τον Δεκέμβριο 2009 οι αλλοδαποί που υπήρχαν στην Ισπανία ήταν πέντε εκατομμύρια, ενώ στην Γαλλία ο αριθμός του έφτανε τα τρία εκατομμύρια. Οι κυβερνήσεις της Ισπανίας του José Maria Aznar (1996-2004) και του José Luis Rodriguez Zapatero (από το 2004 μέχρι σήμερα) υιοθέτησαν τις μαζικές πολιτογραφήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει σχεδόν καθολική και εντονότατη δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη, αλλά και συμπεριφορές που αναδεικνύουν ωμή άρνηση και εχθρότητα απέναντι στους αλλοδαπούς. Παράδειγμα στην Καταλονία αλλά και στα προάστια της Μαδρίτης, οι δήμοι αρνούνται πλέον να νομιμοποιούν αλλοδαπούς με συνέπεια να μην έχουν αυτοί δικαιώματα σε ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Προσοχή:
--μιλάμε για άρνηση νομιμοποίησης, ούτε συζήτηση για απόδοση ιθαγένειας.
--η Γαλλία με 62 .000.000 κατοίκους έχει 3.000.000 αλλοδαπούς, ποσοστό 4,83%
--η Γερμανία με 82.000.000 κατοίκους έχει 7.000.000 αλλοδαπούς, ποσοστό 8,53%
--η Ισπανία με 40.000.000 κατοίκους έχει 5.000.000 αλλοδαπούς, ποσοστό 12,5%
--η Ελλάς με 10.000.000 κατοίκους έχει 2.000.000 αλλοδαπούς, ποσοστό 20%
*Οι Γάλλοι ήδη άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύσουν την εθνική τους ταυτότητα (υποχρέωση ανάκρουσης εθνικού ύμνου στα σχολεία, απαγόρευση μπούργκας κλπ)
*Οι Ισπανοί αρνούνται πλέον να νομιμοποιήσουν αλλοδαπούς και τους αποκλείουν από τις κοινωνικές παροχές,
*Η Ελληνική κυβέρνηση με μοναδική ευρηματικότητα και ευφυΐα θέλει να λύσει το πρόβλημα ονομάζοντας και κάνοντας Έλληνες τους μετανάστες με αντάλλαγμα την ψήφο τους, και έτσι θα περηφανεύεται ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένας αλλοδαπός στην χώρα μας.
Εν όψει των ανωτέρω, μετά την πλήρως αποτυχημένη και κακοσκηνοθετημένη παράσταση από πολιτικούς και ποντικούς της ενημέρωσης, για δήθεν πτώχευση της χώρας μας, της οποίας το διαρκές εισιτήριο πληρώσαμε και θα το πληρώνουμε για πολλές γενιές με αίμα, εφιστούμε την προσοχή των Ελλήνων πολιτών και των αρμοδίων, ή μη, κυβερνητών μας στις συνέπειες που θα υπάρξουν από ενδεχόμενη ψήφιση στην Βουλή του λαθρονομοσχεδίου. Ειδικότερα όσοι βουλευτές που για λόγους κομματικής πειθαρχίας πρόκειται να υπερψηφίσουν το αντισυνταγματικό και εθνοκτόνο ανοσιούργημα που έχει την μορφή νομοσχεδίου, ας σκεφθούν καλά πριν δώσουν την ψήφο τους, και βάλουν την υπογραφή τους σε νόμο που συνειδητά διαλύει την Ελλάδα. Αν παρά ταύτα επιμείνουν να συμβάλλουν στην στήριξη του νομοσχεδίου, θα τους συνοδεύει εφεξής η λαϊκή περιφρόνηση, αλλά και το άγος της ενσυνείδητης καταστροφής του τόπου που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν.
Ακολουθεί αυτούσιο το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδος LE FIGARO
Φ

Τα μέτρα της κυβέρνησης δημιουργούν νέες “τράπεζες αίματος”.

από το in.gr: « τα μέτρα περιλαμβάνουν περικοπή ύψους 30% στον 13ο μισθό (Δώρο Χριστουγέννων) και 30% στον 14ο μισθό (Δώρο Πάσχα και επίδομα άδειας), καθώς και περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ.
Οι συντάξεις να «παγώνουν» για το 2010 και να μην συμπεριλαμβάνονται στις περικοπές του 30%.
Αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% και στα χαμηλά κλιμάκια από 4,5% σε 5% και από 9% στο 10%.
Ακόμη, προβλέπεται 20% αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα. Όσον αφορά στα καύσιμα, η βενζίνη αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,8 ευρώ και κατά 0,3 ευρώ το πετρέλαιο, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Από τις μισθολογικές περικοπές αναμένεται ότι θα υπάρξουν έσοδα περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά από τα μέτρα η κυβέρνηση αναμένει επιπλέον εξοικονόμηση 4,8 δισ. ευρώ τα οποία θα προκύψουν κατά 50% από την επιβολή νέων φόρων και κατά 50% από την περιστολή δαπανών.
Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να εξειδικεύσει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα μέτρα.»
Αυτά είναι κάποια από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο αντιεξουσιαστής πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψη του στον πρόεδρο της «Ελληνικής Δημοκρατίας» (από εδώ και πέρα πάντα σε εισαγωγικά οι συγκεκριμένες λέξεις). Γιατί δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα έτσι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, παρουσιάζει κάποια ομοιότητα με αληθινό Δημοκρατικό πολίτευμα. Ενα ακόμη δείγμα των παραπάνω, αποτελεί το γεγονός, ότι το σημερινό πολιτικό συμβούλιο που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός, θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Τελείωσε άδοξα η προσπάθεια«ανοικτής διαβούλευσης» με την κοινωνία.
Αν και δεν είμαι οικονομολόγος, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι τα μέτρα αυτά οδηγούν την χώρα σε βαθιά οικονομική ύφεση, με τελικό αποτέλεσμα την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Οι επιπτώσεις τους στην καθημερινή οικονομία θα αλλάξει ραγδαία τους ρυθμούς της ζωής μας. Η κίνηση το καθημερινού εμπορίου θα συμπιεστεί επικίνδυνα, ενώ οι περικοπές μισθών και οι έμμεσοι φόροι (αύξηση Φ.Π.Α., αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΚΟ) θα επιφέρουν επιπλέον συρρίκνωση στην αγοραστική δύναμη του απλού καταναλωτή, λόγω της πολλαπλής μείωσης του μηνιαίου εισοδήματος. Είναι σίγουρο ότι οι περικοπές και το πάγωμα μισθών θα μεταφερθούν και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, είτε με απευθείας εκβιασμούς για απολύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας, είτε με σιωπηρή επιμήκυνση του νομίμου ωραρίου εργασίας χωρίς περαιτέρω αμοιβές (πράγμα το οποίο ήδη ισχύει). Αναμένεται αύξηση της ανεργίας και νομιμοποίηση του εργασιακού μεσαίωνα. Ο λύκος (Σ.Ε.Β.) στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Η «περιστολή δαπανών» στον δημόσιο τομέα, σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος της εκμετάλευσης από τον ιδιωτικό τομέα στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τον πολίτη λόγω αδυναμίας στήριξης του από το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος. Φυσικά, το συγκεκριμένο «είδος παροχής» θα αφορά αποκλειστικά όσους διαθέτουν μια ανάλογη οικονομική επιφάνεια, ενώ για όλους τους υπόλοιπους «είναι καθαρά θέμα τύχης και προσευχής». Στόχος η εκποίηση της δημόσια περιουσίας και η μεταφορά του δημόσιου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οσο ο κρατικός τομέας θα συρρικνώνεται, τόσο ο ιδιωτικός τομέας θα γιγαντώνει, δημιουργώντας μονοπώλια σε όλους τους τομείς του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό τρόπο θα βοηθηθούν όσοι συμπολίτες μας βρίσκονται παγιδευμένοι από δάνεια και ακάλυπτες επιταγές. Πως θα διευκολυνθούν με την περικοπή μιθών και την επιβολή νέων φόρων, στο να εξυπηρετήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ή να συνεχίσουν την ομαλή εξόφληση των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.
Πως θα μπορέσει το λιανικό εμπόριο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στηρίξουν τον ήδη καταρρακωμένο κύκλο εργασιών τους. Πως θα κινηθεί η αγορά την περίοδο του Πάσχα. Πως θα ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχείρηση στον καθημερινό «ανταγωνισμό» με τις πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων. Με την δε περικοπή επιδομάτων είμαι περίεργος να δω πως θα κινηθεί ο τουρισμός -η βαριά βιομηχανία της χώρας- κατά την περίοδο των διακοπών.
Ενα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι αυτά τα μέτρα φαίνεται να μην είναι παροδικά, να μην έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Μπαίνουμε ολοταχώς σε περίοδο μακροχρόνιας, παρατεταμένης ύφεσης, προς όφελος όλων όσων έχουν την απαραίτητη επάρκεια κεφαλαίου για να κινηθούν αναλόγως με στόχο την περαιτέρω συσσώρευση του. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απόπειρα αναδιανομής πλούτου τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Και όλα αυτά για να εξευμενιστούν και να επωφεληθούν οι παγκοσμιοποιημένες αγορές. Εχθές το βράδυ παρακολούθησα την εκπομπή ΕΡΕΥΝΑ του Παύλου Τσίμα. Με συγκλόνισε η απίστευτα κυνική ομολογία δημοσιογράφου των Financial Times, συνοδευόμενης μετά χαμόγελου γεμάτο αυταρέσκεια, ότι «όταν οι αγορές μυριστούν αίμα, τρέχουν να εκμεταλλευτούν την περίσταση, να επωφεληθούν της αδυναμίας». Αρα σωστά να υποθέσω ότι οι αγορές τρέφονται με αίμα, με το αίμα μας! Ποιός έδωσε το δικαίωμα στον Πρωθυπουργό της χώρας να πουλάει το αίμα μας στην αγορά, για να καλυφθούν οι χρόνιες παθογένειες των διαχειριστικών επιλογών που προηγήθηκαν. Να το μεταφέρει ως λάφυρο στις ειδικά διαμορφωμένες «τράπεζες αίματος» της παγκοσποιημένης αγοράς. Επιπλέον, πρέπει να καταλάβει ο Ελληνικός λαός, ποιός έχει την ευθύνη για την αφαίμαξη αίματος που πρόκειται να μας γίνει. Να δω ονόματα κομμάτων και ονόματα προσώπων στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όταν μαζεύεται ο κόσμος το πρωί στα περίπτερα της χώρας για να ρίξει μια βιαστική ματιά στην ειδησεογραφία της ημέρας. Για να τους περιλάβει η στιγμιαία θυμοσοφία του απλού λαού. Και μέσω αυτής να ακολουθήσει η συνηδειτοποίηση του λάθους επιλογής στήριξης σε ψεύτικες προεκλογικές παροχολογίες, εν ήδοι μεταφυσικής προσμονής. Ολοι οι υπεύθυνοι μετά την μεταπολίτευση, όχι τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο, όλοι όσοι μας οδήγησαν στο τραπέζι του Προκρούστη.
Και επιτέλους, μα επιτέλους, στον θεό που πιστεύετε, η Αριστερά πρέπει να ξεπεράσει τις εσωτερικές της αδυναμίες και να συντονίσει την δημιουργία ενός πανευρωπαικού και πανελλήνιου λαικού μετώπου αντίστασης απέναντι στα μέτρα και στο νεοβάρβαρο σύμφωνο σταθερότητας. Να σταθεί δίπλα στον απλό λαό. Δεν αγωνιστήκαμε για αυτή την Ευρώπη, δεν ματώσαμε για αυτή την Ελλάδα. Τώρα όμως, ας βιαστούμε, πριν το κόμμα του Καρατζαφύρερ αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου και πριν οι νεοφασιστικές ομάδες αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιχειρώντας να εκφράσουν τα συναισθήματα οργής του απλού κόσμου.
Η κοινωνική ανέχεια, η κοινωνική δυσαρέσκεια δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε οι κοινωνικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα οδηγηθούν a priori σε προοδευτική και αριστερή κατεύθυνση, εάν το πολιτικό υποκείμενο που καλείται να συντονίσει την όλη προσπάθεια, είτε αργήσει να αντιδράσει, είτε φανεί ελλειμματικό στην οργάνωση του.
Οπως η φύση δεν αφήνει κενά, έτσι και η εν γένει λειτουργία της πολιτικής όταν συντελείται σε περιβάλλον κοινωνικής αποσταθεροποίησης επίσης δεν αφήνει κενά. Εαν δεν συμπληρώσουμε εμείς σαν Αριστερά αυτό το κενό, τότε αλοίμονο μας !!!

Έλληνες ενωθείτε!! Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες του παγκόσμιου καπιταλισμού!



ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: 30 ΜΑΡΤΗ 1952 -
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ


Μάρτης 2010...
Κλοιός οργισμένων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.
Οι εφημερίδες κατέγραψαν άλλη μια φορά τη μάταιη, αλλοίμονο, αντίσταση ενός λαού, που πήρε αλληλοδιαδόχως υποσχέσεις με διαφορετικό λεκτικό αλλά με το ίδιο περιεχόμενο ουσίας, για "καλύτερες μέρες" από γαλάζιους και πράσινους εξώστες, μέχρι να φθάσουμε σήμερα στη μη τυπικά αναγγελλόμενη, μα ουσιαστικά ισχύουσα χρεοκοπία.






Η αλήθεια είναι ότι καλύτερες μέρες υπήρξαν! Αλλά δεν ήταν για μας, τους τίμιους δούλους τους...
Ήταν για τους ημεδαπούς εργολάβους και ημεδαπούς και αλλοδαπούς προμηθευτές, για το σύστημα των μιζαδόρων ντόπιων και ξένων, για το πλέγμα των πουλημένων κρατικών αιρετών και διορισμένων υπαλλήλων, που ενέκριναν αυτές τις προμήθειες με τις μίζες τους, ήταν για όλους αυτούς που ήξεραν να "κλείνουν τα μάτια" και ν' ανοίγουν τις τσέπες τους! Για τους σπεκουλαδόρους του χρηματιστηρίου που δούλεψαν με πλήρη κρατική τότε υποστήριξη και ...διαφήμιση. Για τους αεριτζήδες της παραοικονομίας. Για τα τρωκτικά των εθνικών και κοινοτικών επιδοτήσεων που τα έκαναν σκάφη και βίλες με πισίνες και πόρσε Καγιέν και Μερσεντές. Για όλα τα πολυτελή και γκλαμουράτα σαπρόφυτα της κοινωνίας. Για τους πουλημένους πρωθυπουργούς που μας έδωσαν "λάφυρα" στους Άγγλικούς Οικονομικούς Οίκους!
Και τώρα τα μέτρα λήφθηκαν! Και καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό εκείνοι που δεν τις είδαν αυτές τις καλύτερες μέρες. Οι τίμιοι οικογενειάρχες που ζουν από το μεροκάματο ή το μισθό ή αλλοίμονο από τη σύνταξή τους. Και οι οποίοι ίσως πίστεψαν ακόμη μια φορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις εισοδήματος, δεν θα μπουν νέοι φόροι, ότι θα πάνε οι κλέφτες στη φυλακή!!
Μας γυρίζουν πίσω σε εποχές δουλείας όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι ψευτοαριστεροί, ψευτοσοσιαλιστές, δεξιοί και ακροδεξιοί που πλέον έβγαλαν τις μάσκες και αποκάλυψαν το κοινό αποτρόπαιο προσωπείο τους , της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Σήμερα η Διαμαντοπούλου άκουσα περνά νέες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και τελευταία στιγμή αντέδρασαν κάποιοι και δεν πέρασαν το λατινικό αλφάβητο στα σχολικά βιβλία.

Παγωμένη και γεμάτη θλίψη, με το στόμα στεγνό και την ανάσα κομμένη παρακολουθώ την υποδούλωσή μας και ψάχνω μάταια να βρω ένα κόμμα από αυτά που σήμερα λένε ότι μας υπηρετούν, που θα μπορούσε κάτι να κάνει να μας γλυτώσει.

Η παραδοσιακή αριστερά παρά τους λεονταρισμούς της αρκείται στην παράσταση ενός κακοπαιγμένου θεάτρου με πρωταγωνίστρια εκείνη την καρικατούρα της Παπαρήγα, λες και τόσα χρόνια δεν υπήρξε ένας χαρισματικός και επικοινωνιακός άνθρωπος να αναλάβει τα ηνία και να ξεκολλήσει το κόμμα αυτό από τα φαντάσματα του παρελθόντος!
Η ανανεωτική αριστερά παραπαίει και πελαγοδρομεί με τα αιώνια ξεκαθαρίσματά της και τις δικές της συγχίσεις καταλήγοντας τις περισσότερες φορές πιόνι του συστήματος που δήθεν πολεμά!
Η δεξιά αποδεικνύεται η καλύτερη συνεργάτις και συνεταίρος των σοσιαλιστών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και έρχεται καπάκι και η ακροδεξιά του "πατριώτη" Καρατζαφέρη για να πει ότι στηρίζει τα μέτρα κατά του λαού και ότι ο Σημίτης είναι κεφάλαιο για τη Χώρα που πρέπει να το αξιοποιήσουμε!!

Πλήρης απογοήτευση!!
Προδότες!! Όλοι τους!! Ανίκανοι και πουλημένοι!!
Και ο νους μου τρέχει στα παληκάρια που εκτελέστηκαν ως προδότες, προδομένα και από τους συντρόφους τους ακόμη, για μια καλύτερη Ελλάδα, γι' αυτές τις καλύτερες μέρες! Για την ειρήνευση, το ψωμί και τις ελευθερίες.

Η μορφή του Μπελογιάννη που έναν άλλο Μάρτη του 1952 τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο,
στοίχειωσε σήμερα το μυαλό μου!
Ο άνθρωπος με το κόκκινο γαρύφαλλο που πίστεψε κι αυτός σ' αυτό που κι εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε, στην Ελλάδα, και στις καλύτερες μέρες που της αξίζουν και έδωσε τη ζωή του με περηφάνεια και αυτοθυσία, φωνάζοντας:


Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας!! Οι κομμουνιστές θυσιάζονται για ένα καλύτερο αύριο που δεν θα χαρούν οι ίδιοι!!
(Προφήτεψε για τους σημερινούς αριστερούς των υπουργικών θώκων και των υπουργικών καναπέδων).
Ο εμφύλιος πόλεμος είναι μια μεγάλη, ίσως, η πιο μεγάλη συμφορά που μπορεί να πλήξει έναν λαό. Οποιοσδήποτε παίρνει μέρος σ' αυτόν, απ' οποιαδήποτε πλευρά, είναι αναγκασμένος να κάνει πράξεις για τις οποίες δεν μπορεί να καυχηθεί.
Το λαϊκό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να φράξει το δρόμο στους παλιούς και νέους αποικιοκράτες!

Δανείζομαι κι εγώ τα λόγια του και φωνάζω μαζί του:
Απευθύνομαι ... σε όλους τους τιμημένους Έλληνες, σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και τους καλώ να ενωθούμε. Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες των Γερμανών που σήμερα έγιναν υπηρέτες των Αμερικάνων, είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να υποδουλωθεί η χώρα στους ιμπεριαλιστές της Ουάσιγκτων.!!
enomenoiblogers

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ BILD ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Από τη Νόρα Ράλλη

Και μετά μου λένε ότι γράφω υπερβολικά! Διαβάστε, αφού έχετε καθήσει πρώτα, και θα με θυμηθείτε:... Η εφημερίδα «Bild», που πουλάει 4 εκατομμύρια φύλα, έκανε την καλύτερη υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντάς του ένα... γράμμα: «Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα βρίσκεστε σε μία χώρα η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Βρίσκετε στη Γερμανία.

Εδώ οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι τα 67 τους. 14ος μισθός για δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει πλέον από καιρό.

Εδώ δεν πρέπει να πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για λάδωμα, για να βρει εγκαίρως κρεβάτι σε νοσοκομείο.

Ούτε πληρώνουμε συντάξεις για κόρες στρατηγών, που δυστυχώς δεν βρίσκουν σύζυγο.

Σε εμάς τα πρατήρια βενζίνης έχουν ταμειακές μηχανές, οι οδηγοί ταξί δίνουν αποδείξεις και οι αγρότες δεν παίρνουν επιδοτήσεις της Ε.Ε. με εκατομμύρια ελαιόδεντρα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Και η Γερμανία έχει βέβαια μεγάλα χρέη, αλλά μπορούμε και να τα ξεπληρώνουμε.

Επειδή το πρωί ξυπνάμε αρκετά νωρίς και δουλεύουμε όλη την ημέρα. Επειδή πάντα αποταμιεύουμε ένα μέρος του μισθού μας για δύσκολους καιρούς. Επειδή έχουμε υγιείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα των οποίων έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

σήμερα βρίσκεστε στη χώρα, που με τις χιλιάδες τουρίστες της φέρνει ένα σωρό χρήματα στην Ελλάδα.

Που με τον Όττο Ρεχάγκελ σας έστειλε ακόμα και τον προπονητή των πρωταθλητών σας στην Ευρώπη στο ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τους Έλληνες.

Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που η Γερμανία έχει δώσει για τη χώρα σας από τότε που εντάχθηκε στο ευρώ γύρω στα 50 δισ. καθαρά.

Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι επίσης σαφές: ίδιον της καλής φιλίας είναι να λες στον άλλο, όταν είναι αναγκαίο, καμιά φορά και την αλήθεια.

Υπό αυτό το πνεύμα σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό.

Η σύνταξη της BILD

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που θέλετε να μας απαντήσετε, εσωκλείουμε το κατάλληλο γραμματόσημο. Στο κάτω - κάτω θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε οικονομία».
fimotro

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ BILD ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Από τη Νόρα Ράλλη

Και μετά μου λένε ότι γράφω υπερβολικά! Διαβάστε, αφού έχετε καθήσει πρώτα, και θα με θυμηθείτε:... Η εφημερίδα «Bild», που πουλάει 4 εκατομμύρια φύλα, έκανε την καλύτερη υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντάς του ένα... γράμμα: «Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα βρίσκεστε σε μία χώρα η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Βρίσκετε στη Γερμανία.

Εδώ οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι τα 67 τους. 14ος μισθός για δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει πλέον από καιρό.

Εδώ δεν πρέπει να πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για λάδωμα, για να βρει εγκαίρως κρεβάτι σε νοσοκομείο.

Ούτε πληρώνουμε συντάξεις για κόρες στρατηγών, που δυστυχώς δεν βρίσκουν σύζυγο.

Σε εμάς τα πρατήρια βενζίνης έχουν ταμειακές μηχανές, οι οδηγοί ταξί δίνουν αποδείξεις και οι αγρότες δεν παίρνουν επιδοτήσεις της Ε.Ε. με εκατομμύρια ελαιόδεντρα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Και η Γερμανία έχει βέβαια μεγάλα χρέη, αλλά μπορούμε και να τα ξεπληρώνουμε.

Επειδή το πρωί ξυπνάμε αρκετά νωρίς και δουλεύουμε όλη την ημέρα. Επειδή πάντα αποταμιεύουμε ένα μέρος του μισθού μας για δύσκολους καιρούς. Επειδή έχουμε υγιείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα των οποίων έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

σήμερα βρίσκεστε στη χώρα, που με τις χιλιάδες τουρίστες της φέρνει ένα σωρό χρήματα στην Ελλάδα.

Που με τον Όττο Ρεχάγκελ σας έστειλε ακόμα και τον προπονητή των πρωταθλητών σας στην Ευρώπη στο ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τους Έλληνες.

Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που η Γερμανία έχει δώσει για τη χώρα σας από τότε που εντάχθηκε στο ευρώ γύρω στα 50 δισ. καθαρά.

Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι επίσης σαφές: ίδιον της καλής φιλίας είναι να λες στον άλλο, όταν είναι αναγκαίο, καμιά φορά και την αλήθεια.

Υπό αυτό το πνεύμα σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό.

Η σύνταξη της BILD

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που θέλετε να μας απαντήσετε, εσωκλείουμε το κατάλληλο γραμματόσημο. Στο κάτω - κάτω θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε οικονομία».
fimotro

5.3.10

Eπιτέλους κάποιοι ξυπνάνε! Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση Ιθαγένειας στους λαθρομεταναστες

Από Factorx

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόφαση της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης για τους μετανάστες και την Ιθαγένεια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έγιναν οκτώ συνεδριάσεις του οργάνου για να μεταπειστεί η πλειοψηφία η μία μάλιστα με παρουσία και του Γραμματέα κ. Ξυνίδη, με αποτέλεσμα τελικά το κείμενο που ακολουθεί:

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, συμβάλλει στο διάλογο του κόμματός μας , για το δίκαιο της ιθαγένειας, με τις παρακάτω θέσεις , στις οποίες κατέληξε με απόφασή της:

1. Άμεση παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους ομογενείς, χωρίς άλλες προϋποθέσεις πλην της Ελληνικής καταγωγής και συνείδησης. Διευκόλυνση των ομογενών με μείωση της γραφειοκρατίας. Επιθυμητή η δήλωση του ομογενούς στην χώρα προέλευσης ότι είναι Ελληνικής καταγωγής, εκτός αν κάτι τέτοιο τον θέτει σε κίνδυνο.

2. Θεμελίωση του δικαιώματος αίτησης για ιθαγένεια σε αλλογενείς αλλοδαπούς, μετά την πάροδο τουλάχιστον 10 ετών μόνιμης, νόμιμης και συνεχούς διαμονής στην χώρα.

3. Τα κριτήρια απονομής της ιθαγένειας πρέπει να είναι:

α. Επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας, και Ιστορίας.

β. Πλήρης ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία, έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα.

γ. Στήριξη των θέσεων της Ελλάδος στα εθνικά θέματα.

δ. Ασφαλισμένη εργασία καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής του στην χώρα, μη λήψη οποιασδήποτε κρατικής βοήθειας-επιδομάτων, κατά την διάρκεια της 10ετούς παραμονής, για πάνω από 1,5 χρόνο.

ε. Μη τελεσίδικη ποινική καταδίκη για πλημμέλημα τα τελευταία 5 χρόνια, ή για κακούργημα οποτεδήποτε. Σε περίπτωση εκκρεμούς ποινικής δίωξης κατά του αιτούντα αλλοδαπού, αναστολή (πάγωμα) , της αιτήσεως απονομής ιθαγένειας, έως την τελεσιδικία.

στ. Διατήρηση του ισχύοντος «ius sanguinis», ως κανόνα, δηλαδή απονομή της ιθαγένειας, στους απογόνους των Ελλήνων το γένος, με τη γέννηση. Η γέννηση αλλοδαπού στην Ελλάδα και η μόνιμη διαμονή του έως την ενηλικίωσή του να μην οδηγεί στην απονομή ιθαγένειας αυτοδικαίως, αλλά να συνεκτιμάται μαζί με τα άλλα στοιχεία.

ζ. Παρακολούθηση της 9ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε δημόσιο ελληνικό σχολείο.

4. Η ιθαγένεια θα πρέπει να απονέμεται σε αλλογενείς αλλοδαπούς, με φειδώ, και κατ’ εξαίρεση, δεν θα πρέπει να οδηγεί σε αλλοίωση του χαρακτήρα του Έθνους-Κράτους, ούτε να δύναται να δημιουργήσει στο μέλλον έγερση μειονοτικών ζητημάτων, ιδιαίτερα από όμορες, ή ισλαμικές χώρες.

5. Η απονομή ιθαγένειας αφορά τον σκληρό πυρήνα της κρατικής υπόστασης, και το κράτος πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα και την διακριτική ευχέρεια να την απονέμει κατά την κρίση του.

6. Η ψήφος των αλλοδαπών στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός του ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, πλήττει την εθνική μας κυριαρχία, διότι παραχωρείται το δικαίωμα ψήφου, σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι οφείλουν πίστη στα Συντάγματα των χωρών προέλευσης, και υπάρχει ο κίνδυνος εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων από ημεδαπές αρχές (lobbying), ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές. Η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους πολίτες της Ε.Ε., είναι περίπτωση μη συγκρίσιμη με την υπό συζήτηση διότι εδώ δεν υπάρχει ο κανόνας της τήρησης της αρχής της αμοιβαιότητας.

7. Απαιτούμε άμεσο έλεγχο και καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, διότι διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό, επιτείνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα ανεργίας, και εγκληματικότητας, και αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Ελλάδας ως Έθνους-Κράτους, δεδομένου και του δημογραφικού προβλήματος. Στο παραπάνω θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και η Ε.Ε. για την φύλαξη των νοτίων συνόρων της. Τυχόν διευκόλυνση της απονομής της Ιθαγένειας θα οδηγήσει σε μαζικότερη εισροή λαθρομεταναστών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα δίκαια του ελληνικού λαού.

8. Η Ελληνική ιθαγένεια δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα κανενός πλην των Ελλήνων, και η απονομή της είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ελληνικού κράτους, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και του εθνικού συμφέροντος, και έτσι θα πρέπει να παραμείνει. Θα πρέπει να διασφαλιστούν τα νόμιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως και των Ελλήνων, τα οποία καταστρατηγούνται το ίδιο από την αυθαιρεσία του κεφαλαίου. Το Ελλαδικό κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.

9. Η απονομή ιθαγένειας δεν είναι η λύση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών. Σκοπός της ιθαγένειας είναι να ορίσει το Ελληνικό έθνος, και η χρήση της για να καλύψει το έλλειμμα της πολιτείας στην προστασία άλλων δικαιωμάτων, συνιστά κατάχρηση αυτής, που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα, και σε ουσιαστική ακύρωση του αρχικού σκοπού της ιθαγένειας. Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τροποποιήσει άμεσα την σχετική πρόταση νόμου, να πράξει κάθε τι δυνατόν για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, και να απονείμει άμεσα την ιθαγένεια σε όλους τους Έλληνες ομογενείς.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι δηλώσεις του Ε.Βενιζέλου μετά τα σκληρά μέτρα για την οικονομία!


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" (Η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε το εθνικό τυπογραφείο)

Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Εσωτερικών σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιδράσουν στην εξόντωσή την δική τους και των οικογενειών τους τους από την κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία ειρωνεία της τύχης ψήφισαν κατά 70 % , (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της Ομοσπονδίας του Υπουργείου Εσωτερικών η ΠΑΣΚΕ έλαβε 70% των ψήφων ! ) , κατέλαβαν το Εθνικό Τυπογραφείο για να μην τυπωθεί η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τα νέα οικονομικά μέτρα!...
Συγκεκριμένα δεν ισχύουν για τους εργαζόμενους του υπουργείου Εσωτερικών μόνο τα μέτρα που εξήγγειλε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης περί μείωσης 30% των 13ου και 14ου μισθού και 12% μείωση επί των επιδομάτων, αλλά αντίθετα με την διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 8 του ως άνω σχεδίου νόμου προκύπτει περαιτέρω μείωση του συνόλου των αποδοχών τους σε ποσοστό περίπου 30%.
Καταλαβαίνετε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει χάσει τον έλεγχο, το μέτρο και την ντροπή.
Το ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη τελείωσε την 3η του Μάρτη !

Γιάννης Πάγγος
Διοικητικός Υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης

ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΟΓΙΩΡΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ..."ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ"

Μετά το "ευχαριστώ τους Αμερικανούς" που άκουσε ο Ελληνικός λαός για την απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας και την δημιουργία των γκρίζων ζωνών κατά την αποφράδα περίοδο των ΙΜΙΑ σήμερα ......
ο Πρωθυπουργός ΓΑΠ επιβεβαίωσε τον ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ του και τις οσφυοκαμπτικές τάσεις του που είναι απόρροια της ΚΥΔΑΙΝΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ από την περίοδο Σημίτη και μετά.
Το ανάξιο τέκνο του Ευπατρίδη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σήμερα απέδειξε περίτρανα ότι είναι γνήσιο δημιούργημα του Μέντωρα του Κώστα Σγμίτη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ΜΕΡΚΕΛ επειδή "στήθηκε" μπροστά στην Καγκελάριο της χώρας που οι πολίτες της και τα ΜΜΕ έχουν ανοίξει ΠΟΛΕΜΟ με την Ελλάδα.
Παρότι ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΠΟΤΑ..... ευχαρίστησε δεόντως και πολλάκις την Γερμανίδα καγκελάριο . Δηλαδή εάν 'έπαιρνε" τι θα έκανε ???¨

Το χειρότερο δε είναι ότι σήμερα επιβεβαιώνεται η απειρία του Έλληνα πρωθυπουργού ή αναδύθηκε το προφίλ του ΝΕΝΕΚΟΥ και του αποδομητή της ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΕΘΝΟΥΣ?
ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ!!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΑΠ ΕΡΩΤΗΘΕΊΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ "ΠΟΥΛΗΣΕΙ" ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ....ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ!!!
ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ...... ΑΛΛΑ.... ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΠΤΥΞΗ"
ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ??????
Ο ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΣ ΧΑΗΤΖΙΑΒΑΤΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ!!!!


Κάτω η ΧΟΥΝΤΑ της αστυνομίας! Χρυσοχοΐδη παραιτήσου. Τα ΜΑΤ ψέκασαν με χημικά τον Μανώλη Γλέζο…

Η ξεφτίλα της δημοκρατίας. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος, που τίμησε και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, «ψεκάζετε» από χημικά (που απαγόρευσε ο Χρυσοχοΐδης) της αστυνομίας. Η αστυνομία σήμερα χτύπησε την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης της Ελλάδας! Τον άνθρωπο που κατέβασε από την Ακρόπολη την φασιστική ναζιστική σημαία. Αυτή η εικόνα σήμερα θα κάνει το γύρω του κόσμου! Αυτή είναι άραγε η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε;

piazza

Η μετατροπή μίας οικονομικής κρίσης σε κοινωνική.

Η μετατροπή μίας οικονομικής κρίσης σε κοινωνική

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ Πού πήγαν οι αρχαιοελληνικοί θησαυροί;


Πήραν κομμάτια και από το αρχαιολογικό μουσείο της Κομοτηνής


Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο οποίο σημειωτέον πρωτοστατεί ο Μανόλης Γλέζος, το Γερμανικό Κράτος οφείλει:
- 7,1δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα. Πρόκειται για τις λεγόμενες επανορθώσεις.
- Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, πλέον τους τόκους. Στα χρόνια της κατοχής οι ναζί "απέσπασαν" από την ελληνική κατοχική κυβέρνηση αναγκαστικό δάνειο, το οποίο σήμερα με τους τόκους και τον πληθωρισμό υπερβαίνει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ύψος του δανείου το είχαν καθορίσει οι ίδιοι οι Γερμανοί αμέσως μετά τον πόλεμο στο ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (σε τιμές του 1944).
- Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής. Εδώ συμπεριλαμβάνονται υποχρεώσεις για την αφαίρεσης ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
- Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν τα γερμανικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με έκθεση ΕΑΜιτών αρχαιολόγων, που συνετάχθη το 1946, οι Γερμανοί διέπραξαν κλοπές και αφαίρεσαν αρχαιότητες μεγάλης αξίας από τα εξής μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους: Κομοτηνής, Κεραμεικού, Πειραιά, Σκαραμαγκά, Βούλας, Βάρης, Κορωπίου, Κερατέας, Σουνίου, Ελευσίνας, Αίγινας, Μεγάρων, Θήβας, Λιβαδειάς, Ευπαλίου, Γαλαξιδίου, Τανάγρας, Χαιρώνειας, Κωπαΐδας, Δελφών, Χαλκίδας, Ερέτριας, Κορίνθου, Άργους, Λακωνίας, Κυθήρων, Βασιλικού Μεσσηνίας, Πεταλιδίου Μεσσηνίας, Θερμού, Μονής Βελάς, Ν. Αγχιάλου, Λάρισας, Καλαμπάκας, Χασίων (Μονή Αναλήψεως), Μονής Γκούρας, Θεσσαλονίκης, Ποτιδαίας, Μυτιλήνης, Σάμου, Τηγανίου, Μήλου, και Καστελίου Κισσάμου, Κνωσού, Αγίας Τριάδας, Γόρτυνας, Φαιστού (Κρήτη).

ΜΑΤοκαθάρματα χτύπησαν τον 88χρονο Μ.Γλέζο! (ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΔΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ)


Σήμερα αισθάνθηκα μεγάλη ντροπή που είμαι έλληνας.Είχα πολύ καιρό να αισθανθώ αυτό το περίεργο συναίσθημα.
Τον Μ.Γλέζο τον εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο.Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν τον σεβασμό μου.
Δάκρυσα (σπάνια δακρύζω) όταν είδα τις παρακάτω εικόνες.
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο ,αστυνομικοί με κλομπ ,χτυπούν ανελέητα και με μίσος τον 88χρονο Μανώλη Γλέζο.Του έριξαν κατάμουτρα χημικά.
Και μετά προσπαθούν να με πείσουν ότι τα ΜΑΤ νοιάζονται για εμάς και μας προστατεύουν από τα ταραχοποιά στοιχεία.
Και ερωτώ:
Ο 88χρονος Μ.Γλέζος ,σύμβολο της αντίστασης και της Αριστεράς είναι ο ταραξίας?Από αυτόν απειλούμαι?
Μα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο κάθαρμα αυτός που ενώ τον βλέπει (και προφανώς τον αναγνωρίζει) ,του ρίχνει κατάμουτρα χημικά.
Το έκανε με ξεκάθαρη πρόθεση.Από φθόνο και μίσος.Αντί να κάνει την δουλειά του ,έπραξε με βάση τα ακραία ιδεολογικά του πιστεύω.
Κοιτάξτε τι θα κάνετε κύριε Χρυσοχοιδη.Καθαρίστε την Ε.Α. από αυτά τα φασιστικά τομάρια.

Προσωπικό μου μήνυμα προς τον κύριο Γλέζο:

"Κύριε Γλέζο μην προείστε από την προσπάθεια που κάνει η δεξιά για την απομυθοποίησή σας.Είστε ένας ζωντανός μύθος.Ήρωας.Ότι και να σας κάνουν οι πράξεις σας θα μείνουν.Σας ζηλεύουν.Προσωπικά σας συμπαθώ πάρα πολύ ,όπως και χιλιάδες άλλοι έλληνες και όχι.Είστε ένας αθάνατος ήρωας της Αριστεράς.Αυτό να σκέφτεστε.
Καλή ανάρωση."

Πείτε μου ρε παιδιά ,έχω άδικο?

Μερικές αποκαλυπτικές εικόνες:









Δείτε το σχετικό βίντεο που φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή της άνανδρης και φασιστικής επίθεσης στον ανεπανάληπτο Μ.Γλέζο από τις ένοπλες δυνάμεις:



Διαβάστε την βιογραφία του μεγάλου Μανώλη Γλέζου από την Wikipedia
xrimatoskeptikistis

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΨΙΛΟ...Βουλγαρικές αρχές διαφημίζουν χάρτη της Βουλγαρίας του Αγίου Στεφάνου

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 4 3 2010

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ..... ΕΔΩ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΕΡΜΕΟ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Εάν αυτό δεν είναι απόδειξη το πόσο αναξιόπιστη είναι αυτή η κυβέρνηση , και πόσο μπάχαλο είναι οι μηχανισμοί του κράτους τότε τι άλλο μπορεί να είναι.!!
Πριν καν νομοθετηθούν τα νέα μέτρα οι κερδοσκόποι μαυραγορίτες ανέβασαν κατακόρυφα τις τιμές της βενζίνης κερδίζοντας στην πλάτη των πολιτών. Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται από την αδιαφορία του κράτους όταν οργιάζει η μαύρη αγορά και αυτό σφυρίζει αδιάφορα.
Πόσοι αναίδεια μπορεί να υπάρχει από τους τιμητές της πολιτικής στην χώρα μας???
Ο λαός καλείται για άλλη μια φορά να βγάλει το φίδι από την τρύπα και αυτοί των εγκαταλείπουν στο έλεος των κερδοσκόπων!!
ΜΙΑ ΣΎΛΛΗΨΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ???
Πώς θέλετε να πείσετε ένα λαό για τις θυσίες που τον βάζετε για πολλοστή φορά να κάνει??

ΚΕΡΚΥΡΑ : H κατάσταση με την βενζίνη έχει "ξεφύγει" τελείως!!!

ς!!!

Κέρκυρα 5/3/2010 Δείτε που έχει φθάσει η τιμή της αμόλυβδης στην Κέρκυρα!
Δεν υπάρχει κανείς ελεγκτικός μηχανισμός? Δεν υπάρχει καθόλου "Κράτος"?
Δεν φθάνουν τα μέτρα που καθημερινά μας ανακοινώνουν πρέπει να πληρώνουμε και τους "κερδοσκόπους"?
Εκεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης τι κάνουν?
Εκτός και αν τους "συμφέρει" αυτή η κερδοσκοπία διότι εισπράτουν περισσότερο
φόρο!!!
ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ!!!!!!

listonplace

Συνεχίζουν και σήμερα τις προκλήσεις οι Γερμανικές εφημερίδες


Σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντάει την Μέρκελ και οι προκλήσεις των Γερμανικών εφημερίδων δεν έχουν τέλος.
Η Bild δημοσιεύει σήμερα ανοικτή επιστολή προς τον Παπανδρέου (εδώ), με την οποία τον προειδοποιεί ότι έρχεται σε μια χώρα που οι πολίτες της δουλεύουν μέχρι τα 47 , σε μια χώρα που δεν έχει 14 μισθούς στους εργαζόμενους , σε μια χώρα που δεν δίνει σύνταξη στις κόρες των στρατηγών επειδή δεν βρίσκουν άνδρα να παντρευτούν και σε μια χώρα που μας έδωσε τον Οτο Ρεχάγκελ και πήραμε το πανευρωπαικό. Και καταλήγει η εφημερίδα, αν θέλετε κε Παπανδρέου να μας απαντήσετε σας εσωκλείομαι το γραμματόσημο για να κάνετε οικονομία.....
καφενειο

Ελλάς: "Ότι προαιρείσθε"

epetia1Μπήκαμε στη νέα εποχή της επαιτείας και των εράνωνΜπήκαμε στη νέα εποχή της επαιτείας και των εράνων για την εθνική ανασυγκρότηση. Ο πρωθυπουργός περιφέρεται από πρωτεύουσα εις πρωτεύουσα προκειμένου να εξασφαλίσει την βοήθεια των μέχρι σήμερα Ευρωπαίων συνεταίρων μας. Διατείνεται ( και καλώς πράττει) ότι δεν θέλει οικονομική βοήθεια αλλά πολιτική στήριξη: «Η Ελλάδα δεν ζητά ούτε μια δεκάρα από τους γερμανούς φορολογούμενους» δηλώνει.

Όλα τα ΜΜΕ όμως, σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν μετατρέψει την χώρα σε ζήτουλα, αναμένοντας από την Μέρκελ να προχωρήσει σε οικονομική βοήθεια, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις άμεσες ταμειακές ανάγκες μας. Και εμμέσως πλην σαφώς την μέμφονται γιατί αργεί να την ανακοινώσει.

Έχουμε όμως και κάποιους πολιτικούς που πρωτοτυπούν, κινούμενοι προς τον ίδιο σκοπό. Έτσι ο Φίλιππος Πετσάλνικος, Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, καλεί τους Έλληνες να βοηθήσουν την χώρα:

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες και τους εισφοροδιαφεύγοντες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς ανθρώπους με ευαισθησίες και φιλότιμο, οι οποίοι καθημερινά με ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τις όποιες δυνάμεις τους, από το υστέρημά τους ή από το περίσσευμά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν. Γι αυτό θεωρώ ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών. Είναι ενδεικτική η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς των συμπατριωτών μας Ελλήνων της διασποράς».

Περιμένουμε και την Εκκλησία να δείξει παρόμοιο εθνικό πατριωτισμό με τον Πρόεδρο και να ανοίξει το πουγκί της και να δώσει το κάτιτίς της για την σωτηρία της πατρίδας. Ή να βγάλει και δεύτερο δίσκο ζητώντας 50λεπτα από το σεπτόν εκκλησίασμα, για τη ανόρθωση της πατρίδος.

Άντε να κάνουμε και ένα τηλεμαραθώνιο με οικοδεσπότες τις μεγάλες Ελληνικές προσωπικότητες του Πνεύματος, της Πολιτικής και του Θεάματος (συμπληρώστε τα ονόματα...) που θα ευαισθητοποιήσουν τους φουκαράδες συμπατριώτες μας ώστε να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια.

Η σκέψη να συνεισφέρουν, με δημεύσεις και αναγκαστικές κατασχέσεις της περιουσίας τους, οι κλέφτες και αμαρτωλοί των τελευταίων 36 χρόνων δεν μας περνάει καθόλου από το μυαλό.

Αυτοί προορίζονται για μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες.

Άντε συνέλληνες, ας βάλουμε πλάτη ή ακόμη και κ@λ@, για να βοηθήσουμε κι εμείς τις θεάρεστες και πατριωτικές αυτές πρωτοβουλίες.
Aκτιβιστής
===========================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Πάντα εύστοχος ο πολύ καλός και φίλος Ακτιβιστής!!! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Για άλλη μια φορά "παραβλέπεται" τεχνιοτρόπος κατά την συνήθη πρακτική της εκάστοτε εξουσίας ..και το περίεργο δε είναι ότι δεν μιλά κανένας εκ της αντιπολίτεύσεως ... ο "δρόμος του χρήματος και των κλεμένων". Οι αριθμοι κραυγάζουν οι κλέφτες έχουν ονοματεπώνυμο.... και ομως η εξουσία που της έχει δοθεί η εντολή από τον λαό υποθάλπτει τους κλέφτες και προτιμά να καταστά την χώρα επαίτη , και το χειρότερο!!! να εξακολουθεί πουλώντας πάλι ελπίδες στους φουκαράδες να νομοθετεί εις βάρος τους προστατεύοντας τους συνήθεις κηφήνες και τα παράσιτα εκμεταλλευτές των κόπων της Ελληνικής κοινωνίας. Βοηθοί στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Όλοι για το μπαγιόκο και τις υποσχόμενες "ανταλλαγές". ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ???? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ??? ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ!! Ανερυθρίαστα πιάνουν στο στόμα τους την λέξη ΕΘΝΟΣ & ΠΑΤΡΙΔΑ όταν τα έχουν ξεφτιλίσει επί της ουσίας!!! Έχουμε γινει περίγελος εξαιτίας της εμπιστοσύνης που δώσαμε κάθε φορά ως λαός στους κυβερνήτες μας. Έφαγαν αυτοί και τα τζάκια τους. Είναι οι απόλυτα υπευθυνοι για την κατάσταση μας!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ??? ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΚΗΣ?? ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ & ΝΕΝΕΚΟΥΣ??? ΑΠΟ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΕΣ ???
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!! ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!