ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.10.10

"Σοσιαλιστης Υπουργός"! Το πιο σύντομο ανέκδοτο!...

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να είναι κάποιος Υπουργός Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης! Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όταν ο ίδιος ο Υπουργός δηλώνει ... σοσιαλιστής παλαιάς κοπής! Τα πράγματα βελτιώνονται λίγο, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όπου ως γνωστόν η λέξη "σοσιαλισμός" είναι σαν το φοιτητικό "πάσο", σαν το κλειδί που έχουν οι καμαριέρες των ξενοδοχείων! Τη λες και ανοίγουν όλες οι πόρτες! Συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες σου, ρε παιδί μου! Σου λέει ο άλλος: Κλέφτης είναι, αλλά είναι σοσιαλιστής! Μεθύστακας, δε λέω, αλλά σοσιαλιστής! Σου βάζουν το χέρι στη μέσα τσέπη του σακακιού σου, βγάζουν το πορτοφόλι σου, σου επιστρέφουν τη φωτογραφία της εγγονής σου, κρατάνε το περτοφόλι σου και τους ευχαριστείς με δάκρυα στα μάτια για τη μεγαλοσύνη τους! Είπαμε! Σοσιαλιστές!
Ένας τέτοιος, μπερδεμένος, "παλαιάς κοπής" σοσιαλιστής Υπουργός, είναι και ο κ. Ρέππας! Υπουργός Υποδομών κ.λπ., κ.λ.π.! Αυτή την περίοδο, έχει ένα πρόβλημα! Τι ένα δηλαδή, ένα δεμάτι προβλήματα έχει ο άνθρωπος, συσσωρευμένα από όλες τις άτολμες, φοβικές και υστερόβουλες Κυβερνήσεις των τελευταίων τριανταπέντε χρόνων!
Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, οι εντολοδόχοι του ΔΝΤ, μάλλον τον έχουν στριμώξει άσχημα και δε μας τα λέει καλά! Πριν 2-3 εβδομάδες δήλωνε στη Realnews, "Εγώ στον ΟΣΕ απολύσεις δεν κάνω"! Και παράλληλα διοχετευόταν στον Τύπο η είδηση ότι σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής για τον ΟΣΕ, πρέπει να φύγουν από τον Οργανισμό περίπου 2500 εργαζόμενοι! Στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για 2300 μετατάξεις! Πρακτικά αυτό για τον Έλληνα φορολογούμενο, δε σημαίνει τίποτα, αφού οι πλεονάζοντες δεν "βγαίνουν" από την κρατική μισθοδοσία, αλλά αλλάζουν απλά θέση, στην οποία κατά τεκμήριο, δε θα προσφέρουν τίποτα! Είπε και κάτι άλλο, αλλά μάλλον του ξέφυγε! Ότι το 2004 ο ΟΣΕ του κ. Σημίτη, είχε 8500 εργαζόμενους ενώ το 2009 είχε 2400 λιγότερους, πράγμα που σημαίνει ότι η ΝΔ, δε φόρτωσε τον ΟΤΕ με κόστη μισθοδοσίας! Παρά τη μείωση όμως αυτή κατά 24% η μισθοδοσία αυξήθηκε κατά περίπου 16%! Κάπου εδώ χάνεται η... μπάλα! Κάποια άλλα στοιχεία που ανέφερε ο Υπουργός και δεν πείθουν, είναι ότι το ετήσιο παραγόμενο έλλειμμα είναι 1 δις ευρώ ενώ η περικοπή του ή των δώρων, (δεν το ξεκαθαρίζει) είναι και αυτό 1 δις ευρώ! Τότε Υπουργέ μου τον εξυγιάνατε τον οργανισμό! Κόψτε και κάποια επιδόματα ... ξυσίματος και τον κάνατε κερδοφόρο, χωρίς απολύσεις ή μετατάξεις! Αλλά το νούμερο που είπε ο Υπουργός για τα δώρα του προσωπικού, διαιρούμενο δια του αριθμού των εργαζομένων, δε...βγαίνει! Άλλο μπέρδεμα εδώ! Τέλος και για να μ
ην κουράσω, δήλωσε ο Υπουργός: "Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας"! Δε ξέρω για το δημόσιο συμφέρον αλλά για την κοινωνία με την εξόφληση του ελλείμματος των 10,7 δις, όπως δήλωσε, μέσω του προϋπολογισμού, φόρτωσε σε κάθε φορολογούμενο από 1530 ευρώ! Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα φορτωθούμε και με την "εξυγίανση" των άλλων ΜΜΜ! Όποιος επιθυμεί να διαβάσει όλη τη συνέντευξη του Υπουργού σε απομαγνητοφώνηση μπορεί να μπεί στο προσωπικό του site εδώ και να διαφωτιστεί! Τρόπος του λέγειν!
Υ.Γ. Η αντίκα φωτογραφία με το παλαιό λεωφορείο, είναι από το ΚΤΕΛ Φωκίδας και την έβαλα γιατί... έτσι μου αρέσει!!!
 

ΚΑΙ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ?? Ε!!! ΤΟΤΕ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ! (ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΑΙ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΚΕ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ..)

Κορύφωση της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει την πρακτική τους είναι οι νέες ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τις οποίες παράνομα αποφάσισαν τα τσόγλαν ρεντ boy του κομματικού τυπογραφείου. Οι εργαζόμενοι που έχουν πλέον σειρά για την ανεργία είναι όσοι 
ΔΕΝ είναι παντρεμένοι!!! 
Αντικουκουέ είναι οι απολύσεις, όχι οι απεργίες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και είναι η μόνη πλέον άμυνα των εργαζομένων.Οι απεργίες είναι το όπλο των εργαζομένων για να σταματήσουν το εργασιακό πογκρόμ στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και να μην πληρώσουν την υποτιθέμενη κρίση την οποία άλλοι κομματικοί εγκέφαλοι  δημιούργησαν. Το όπλο των εργοδοτών και όσων ασκούν εργοδοτικό κομματικό συνδικαλισμό είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί για σιωπή των απολυμένων. 


Να θυμούνται ότι «παράνομη, καταχρηστική και αντικουκουε» δεν είναι η αντίδραση μας αλλά το σφαγείο των απολύσεων και περικοπών που θέλουν να επιβάλλουν. Ο βιασμός της ζωής μας. Και μιλούν για δημοκρατία και κομουνισμό. Οι ομαδικές απολύσεις στην τυποεκδοτική θα έπρεπε να απαγορευθούν από το κόμμα, αντί να απαγορεύουν στους εργαζόμενους να υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους.


Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην τυποεκδοτική αποδεικνύεται κατώτερη των αναγκών στις οποίες καλείται ν’ ανταποκριθεί και των προβλημάτων που οφείλει ν’ αντιμετωπίσει. θυμόμαστε ότι είναι οι ίδιοι που όταν στο πρόσφατο παρελθόν γίνονταν απεργίες στον κλάδο αναρωτιόνταν «γιατί να κάνουμε απεργία και στην τυποεκδοτική».


Οι ίδιοι, φώναζαν να μην απεργούμε μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων γιατί είχαν συμβόλαια με τους μεγαλοεκδότες που πολεμούσαν.


Εχθρός είναι η κομματική εργοδοτική πλευρά, αυτοί που απολύουν και τρέχουν πανικόβλητοι να ενεργοποιήσουν τους πιο χυδαίους μηχανισμούς παραπληροφόρησης στο όνομα μιας αφηρημένης κομματικής ομερτά για να τη χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ενάντια στη δύναμη που πρέπει να έχει το κλαδικό σωματείο και οι ταξικές δυνάμεις. 
Μας εγκατέλειψαν οι πάντες. 


Απολυμένος Τυποεκδοτικής

www.typografeio.blogspot.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.................όλοι οι εργοδότες επιχειρηματίες "προσκυνούν" τον νόμο της ΑΓΟΡΑΣ....... Η ΑΓΟΡΑ δεν έχει πιστεύω ούτε κομματικές αποχρώσεις .... αλλά μόνον το ΜΠΑΓΙΟΚΟ!!!! Αλί και τρεις Αλί!!!!!!!!!!! στους φουκαράδες που ακόμα ακούνε και πιστεύουν ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!!!

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 23/9/2010 (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ) (ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ)


Αφιερωμένο στον δικηγόρο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, που αγωνίζεται καθημερινά με ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ για τους συμβασιούχους. Τον ευχαριστούμε που μας δυναμώνει και μας διδάσκει ότι "όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας".\
kapistri

Ο "ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η "ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο πρωθυπουργός του μνημονίου, χαρακτήρισε πρό εβδομάδων τον κ. Χρυσοχοΐδη ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό προστασίας του πολίτη. Χθές όμως ο αντικαταστάτης του, κ. Παπουτσής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως διαπιστώνει αύξηση των μεταναστευτικών ροών και συγκαλεί για αύριο, στην Αλεξανδρούπολη, σύσκεψη για το θέμα αυτό. Η απορία μου είναι αν η επιτυχία του κ. Χρυσοχοΐδη έγκειται στην αύξηση του αριθμού των εισερχομένων λαθρομεταναστών στην χώρα μας , για την υποδοχή των οποίων διέθεσε άλλωστε 73.6000.000 ευρώ (λεφτά υπάρχουν), οπότε ο κ. Παπανδρέου έχει δίκιο. Αν όμως η κυβέρνηση δεν είχε ως στόχο την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών στο Ελληνικό έδαφος, τότε έχω κάθε δίκιο  να πώ ότι η μεταναστευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ μας καταστρέφει και ότι ο κ. Παπανδρέου μάλλον δεν καταλαβαίνει ούτε τι λέει αλλά  ούτε και τι συμβαίνει στον τόπο μας.
Α.Α.
Φ

Κανένας δεν είναι σκλάβος καμμιάς “ανάγκης”…Το επάγγελμα, η θέση, η οικογένεια, τα παιδιά, η εξουσία, που είναι άδικη και εχθρική απέναντι σε κάθε Εθνική Ιδέα, όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο, παρά προσχήματα της δειλίας, πέρα από τις δήθεν ανάγκες, που πίσω τους κρυβόμαστε για να μη κάνουμε το αυτονόητο: ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ!

Ελεύθερη η βούληση του ανθρώπου και ο καθένας ελεύθερα επιλέγει εάν θα είναι με τους… «καθώς πρέπει», με αυτούς που είναι “in”, με αυτούς που είναι κάθε φορά και οι ισχυροί της κοινωνίας. Ο καθένας μας επιλέγει εάν θα διαβεί τον δικό του Ρουβικώνα, εάν θα κόψει τις γέφυρες πίσω του και θα προχωρήσει μπροστά, μόνο μπροστά, χωρίς να υπολογίσει την βουή της αγοράς, την χλεύη των πολλών και των άβουλων, που σαν μηχανικά αυτόματα επαναλαμβάνουν με την υστερική φωνούλα τους αυτά που τους λένε τα αφεντικά τους.

Δον Κιχώτες ή Πρωτοπόροι; Και ο στίχος του Καρυωτάκη πάντοτε ζωντανός. «Παράφρονες και ωραίοι, ρηγάδες που πολέμησαν για ανύπαρκτο βασίλειο»… Ίσως να είναι και έτσι. Καλύτερα έτσι, όμως, παρά καλοκουρδισμένα ανθρωπάκια. Λάμπες ηλεκτρικές, που όταν καίγονται τις αντικαθιστά ο νοικοκύρης με κάποιες άλλες για να κάνει τη δουλειά του. Πάντως το σίγουρο είναι πως ο κόσμος σήμερα, η κοινωνία, τα κράτη, η δικαιοσύνη, αυτά που ονομάζουν… αρχές και αξίες τους, είναι για φτύσιμο, αλλά παρόλα αυτά χρειάζεται μεγάλο κουράγιο για να πεις το δικό σου ΟΧΙ! Σε μερικούς δεν χρειάζεται αυτό το κουράγιο γιατί το έχουν μέσα τους, γιατί είναι ποτισμένη με αυτό αυτή η ίδια ύπαρξή τους.

Είναι αυτοί που πάντοτε αρέσκονται να είναι διαφορετικοί, τα ψάρια τα ζωντανά που κολυμπούν πάντοτε ενάντια στο ρεύμα του ποταμού, είναι αυτοί οι καταραμένοι για τους πολλούς Ιδεολόγοι, που δεν καταλαβαίνουν αυτό που θέλουν οι ψηφομάζες, δηλαδή, το να χορταίνουν και να έχουν την ησυχία τους.

Πρεζάκια, αδελφές και γιάπηδες όλοι μαζί στη μεγάλη δεξίωση, επάνω από το ταριχευμένο πτώμα της ιστορίας, πίνουν σαμπάνια, γελούν όλοι μαζί δείχνοντας τα δόντια τους και είναι έτοιμοι για τον ανούσιο κανιβαλισμό τους. Πέρα από αυτούς, έξω από τα μεγάλα φώτα κάποιοι άλλοι. Κάποιοι που οι πολλοί τους μισούν (γιατί θέλουν την ησυχία τους…) και οι εξουσιαστές τους μισούν ακόμη πιο πολύ, γιατί θέλουν την εξουσία τους.

Πέρα από το ψεύτικο ανθρωπισμό, από τον πολιτισμό των χρηματιστηρίων, πέρα από την ηθική των βομβαρδισμών της «ειρήνης», κάποιοι άλλοι, διαφορετικοί, οι καταραμένοι της “ιστορίας των νικητών”, τα «καμένα χαρτιά», που έχουν την τόλμη να τους φτύνουν στα μούτρα και να παραμένουν Πιστοί στην ΙΔΕΑ και απροσκύνητοι στην αμαρτωλή εξουσία τους.

χ.α.

Gapιάδα vol22: Χτυπά το λαθρεμπόριο στην ρίζα του

http://www.ipanic.gr

Αλητεία και κουτοπονηριά χωρίς όρια.


Σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση άρχισε σήμερα, ενάντια στο εισόδημα τωνΔημοσίων Υπαλλήλων και ενόψει της εφαρμογής της περίφημης ‘Ενιαίας Αρχής Πληρωμών’. Δεν ήταν μη αναμενόμενη, μετά την διενέργεια της πρόσφατης απογραφής, μετά την συστηματική επί πολλούς μήνεςενοχοποίηση και κατασυκοφάντηση των Δ.Υ. ως συμμετόχων και συνυπευθύνων στην κατάρρευση της Οικονομίας (βλέπε ‘μαζί τα φάγαμε’).Καταλλήλως επιλεγμένα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ‘αποδεικνύουν’ τον ‘ανορθολογισμό’, την ‘σπατάλη’ και την ‘ανάγκη περικοπών’ στην μισθοδοσία των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν έχουν παρέλθει παρά μήνες απ’ την οριζόντια περικοπή των δώρων και των επιδομάτων τους.Ακόμη και σε εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία, διαβάζει ο αναγνώστης σήμερα πως:
1. Ο μισθός των Δ.Υ. είναι κατά τόσο τοις εκατό μεγαλύτερος από εκείνον του ιδιωτικού τομέα.
2. Πως τα επιδόματα αποτελούν πολύ μεγάλο ποσοστό των συνολικών αποδοχών, και επομένως πολλά απ’ αυτά πρέπει να περικοπούν τελείως.
3. Αναφέρονται επιλεκτικά κάποια ‘κραυγαλέα’ επιδόματα και τα ονόματά τους, ώστε να καταδειχθεί πως είναι ‘παράλογα’.
4. Αναφέρεται το μεγάλο συνολικό κόστος της μισθοδοσίας των Δ.Υ. ανά έτος (τόσα δις).
5. Αναφέρεται –βέβαια- όρος του Μνημονίου, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει την δέσμευση να μειώσει περαιτέρω (από τις αρχικές περικοπές) το συνολικό αυτό κόστος.
6. Στοχοποιούνται κλάδοι Δ.Υ. και συγκεκριμένα Υπουργεία ως πλέον ‘δαπανηρά’.
Η κυβερνητική επικοινωνιακή αλητεία δεν τολμά να μας πει όλη την αλήθεια. Δεν τολμά να μας εξηγήσει ποιοι και επί πόσες δεκαετίες εφάρμοσαν αντί εισοδηματικής, επιδοματική πολιτική στο Δημόσιο και κυρίως γιατί. Δεν τολμά να μας εξηγήσει ποια είναι η μισθοδοτική σύγκριση του Δ.Υ. στην χώρα μας σε σχέση με τον συνάδελφό του των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ξεχνά τις παρλαπίπες σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, όπου όλοι ανεξαιρέτως έταζαν την ‘πραγματική σύγκλιση’ με την Ευρώπη και τις άλλες αρχιδιές. Αποφεύγει επίτηδες να μας αναφέρει σε ποια θέση βρίσκεται το συνολικό κόστος του Δημόσιου τομέα στην λίστα των Ευρωπαϊκών κρατών. Αποφεύγει να συγκρίνει τον αριθμό των Δ.Υ. στην χώρα μας, σαν ποσοστό επί του πληθυσμού, σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη. Τολμά να συγκρίνει τον μισθό του ΔΥ με αυτόν του Ιδιωτικού τομέα, αλλά του Ιδιωτικού τομέα που η ίδια επί χρόνια τον παραδίδει στα νύχια των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Και βέβαια, δίνει πίνακες μόνο απ’ τους ΔΥ Πανεπιστημιακής μόρφωσης, για να δημιουργήσει τις κατάλληλες εντυπώσεις ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ΔΥ είναι Μέσης και Στοιχειώδους εκπαίδευσης !! Η κουτοπονηριά δεν έχει όρια !!!…..

ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!! Ξεσηκώθηκαν οι Ισλανδοί κατά των τραπεζών!...


Χιλιάδες Ισλανδοι πολιόρκησαν την βουλή της χώρας μετα το ξεπάγωνα των οφειλών στις τράπεζες με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι κατασχέσεις σπιτιών!
sibilla

Μια απίστευτη αποκάλυψη από την ΑΞΙΑ: Ρόντος ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του ΓΑΠ, σύμβουλος της κυβέρνησης Καραμανλή και της Ντόρας μέχρι το 2009,


Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα η εφημερίδα "ΑΞΙΑ" για το ρόλο του 'εφιάλτη' Άλεξ Ρόντο, είναι ίσως μεγαλύτερη σημασίας από οποιοδήποτε άλλο θέμα που απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Δρούτσας προ ημερών δήλωνε...
άγνοια για τον Ρόντο ενώ απεκάλυπτε και τη δυσφορία του για την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε παρασκηνιακές συζητήσεις.

Μάλλον ο κος Δρούτσας έπαιζε ένα παιχνίδι εντυπώσεων εκτός και αν πραγματικά δεν γνώριζε ποιός ο ρόλος του πολυμήχανου Άλεξ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η εφημερίδα και ο συντάκτης της αποκαλύπτουν την ιδιοτήτα του Ρόντου όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην κυβέρνση Πα.Σο.Κ. όσο και στην προηγούμενη της ΝΔ.

Σύμβουλος εξ απορρήτων του ΓΑΠ το 2004, σύμβουλος και του Καραμανλή και της Ντόρας όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που προσκομίζει ο συντάκτης από τη συμμετοχή του Ρόντου σε ευρωατλαντικό forum που πραγματοποιείται με τη σφραγίδα της Ε.Ε..

Πιο επίσημο δε γίνεται...

Κανείς αθώος δεν πρέπει να φοβάται το Γουδί Aνδρέα…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος   βάζοντας το «αν» μπροστά από το αποτύχαμε  και μάλλον θέλει να κερδίσει χρόνο και να σπρώξει την έκρηξη στο μέλλον.
Ο χρόνος όμως τέλειωσε και οι ώρες είναι ιστορικές. Η Ελλάδα -το νιώθει ακόμη και ο μέσος νυκοκύρης -ντεμεκ- αστός- σβήνει.  Υπάρχει ένταση και πόλωση.  Τα γνωστά τζάκια αλληλουποστηρίζονται, ο Εθνικός μας πλούτος ξεπουλιέται και  σώζει την ΕΕ και τις παγκόσμιες τράπεζες. Το ΔΝΤ ακυρώνει 2500 χιλιαδες χρόνια Ελλάδα και την ζωή μας  όλη και- προσέξτε-  ο Γιωργάκης βραβεύεται από την Ντόιτσε Μπάνκ.
Μας έκαναν να αισθανθούμε ένοχες για ότι ζήσαμε. Μα ή αλήθεια είναι ότι ως λαός ζήσαμε  30 χρόνια λιτότητας  που χειροτέρευε διαρκώς. Και  αλλά τόσα χρόνια λαμογιάς και σκανδαλών, χρόνια εξαθλίωσης αρχών, θεσμών, ονείρων, χρόνια  άδικα γεμάτα αλισβερίσι και ξεπουλήματα, 30 χρόνια χωρίς κράτος χωρίς κάτι να πιαστούμε, που στο τέλος μας είπαν ότι το διαλύσαμε και όλας.  Στο τέλος μας είπανε  στα μούτρα οτι μαζι τα φάγαμε.
Μια σπίθα ίσως, μια αφορμή, μια λαμογιά, μια υποψία σκανδάλου,  “κατι απο έξω” το οτιδοίποτε και όλα θα ελευθερωθούν.  Τότε Απίστευτες δυνάμεις μίσους και εκδικησης θα βγουν στους δρόμους.  Όλοι γνωρίζουν,  τόσο αυτό το δεδομένο,  όσο και ότι  χρειάζεται ήδη ένα νέο μνημόνιο.  Νέο μνημόνιο  για την συντήρηση του παλιού και την ύπαρξη ελπίδας ότι το ισχύων καθεστώς δεν είναι το τέλος. Αυτό στα ψηλά.
Όλοι  εδώ στα χαμηλά γνωρίζουν ότι αν ανοίξουν την πόρτα τους  και  βγουν στο δρόμο τώρα -αυτή την στιγμή- θα μπει αέρας στην ψυχή, νερό και φως θα πέσει παντού.  Με μια μόνο κίνηση θα ξεβρομίσει ο τόπος.
Έτσι το έγκλημα της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδας θα πληρωθεί αναλόγως  και ο καθένας ότι έφαγε.
Το έγκλημα της Ελληνικής αστικής τάξης σε βάρος της Ελλαδας θα πληρωθει αναλόγως και ο καθένας ότι έφαγε.
Τα εγκληματα των τζακιών σε βάρος της Ελλάδας θα πληρωθούν όλα. (Αυτοί έφαγαν τα πολλά)
Mα είναι ο νόμος που λέει: ΥΒΡΙΣ-ΑΤΙΣ- ΝΕΜΕΣΙΣ κύριε μου. Νόμος συμπαντικός σκληρός,  μα κανείς αθώος δεν πρέπει να φοβάται το Γουδί
Aνδρέα..
Γιάννης Παπαϊωάννου

ΜΠΟΥΟΥΟΥΜΜΜ!!!!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!Κόβουν 20% επιπλέον τα επιδόματα! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΝ(ΜΙΣΘΟΛ)ΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

   Νέα κατάργηση ειδικών επιδομάτων στο δημόσιο  

Μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έως και κατά 20% επιπροσθέτως σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προωθώντας την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η του νέου έτους. Το εξόχως ανησυχητικό είναι ότι από τις πρόσθετες περικοπές δεν θα «ξεφύγει» ούτε το οικογενειακό επίδομα, το ύψος του οποίου είναι σημαντικό για οικογένειες με δύο απασχολούμενους στο Δημόσιο, καθώς και για τις οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά.

Μπορεί η κυβέρνηση στην παρούσα φάση να αναφέρει ότι δεν θα λάβει πρόσθετα μέτρα, καθώς θα βρει τρόπους να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων, όμως το Μνημόνιο προβλέπει σαφώς ότι μέχρι το 2013 θα πρέπει να περιοριστούν πρόσθετα κατά 2,7 δις ευρώ οι δαπάνες μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων που επηρεάζουν σημαντικά τον κωδικό των ανελαστικών δαπανών του ελλείμματος. Το συνολικό ύψος της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων είναι 11,8 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 6,2 δις ευρώ είναι οι μισθοί και τα 5,6 δις ευρώ τα διάφορα επιδόματα. Ως εκ τούτου, μια σταδιακή μείωση, αρχής γενομένης από το νέο έτος, ισοδυναμεί με μηνιαίες εισοδηματικές απώλειες περίπου 20% των συνολικών αποδοχών. Το επίσης σημαντικό είναι ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος θα πρέπει να μειωθούν υψηλά επιδόματα, όπως το οικογενειακό, εξέλιξη που θεωρείται αναπόφευκτη καθώς το χρονοεπίδομα δεν μπορεί να περικοπεί γιατί καθορίζει το τελικό ύψος της σύνταξης και αποτελεί το κίνητρο εξέλιξης σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα.

Διαρροές

Από τις αρχές της εβδομάδας η κυβέρνηση προχώρησε σε διαρροές περί εφαρμογής του μισθολογίου έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, γεγονός που ήγειρε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, οι επικεφαλής της οποίας δεν συζητούν καμία περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους και απαιτούν την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού. Η κυβέρνηση πάντως έχει και εναλλακτικό σενάριο, αυτό της περαιτέρω περιστολής των υψηλών συντάξεων προκειμένου να ισοσκελίσει τις απώλειες από μια ενδεχόμενη πιο περιορισμένη μείωση επιδομάτων στο Δημόσιο.

Τέσσερα σημεία

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει: α) την κατάργηση ή την περαιτέρω περικοπή όλων των ειδικών επιδομάτων που χορηγούνται από τους ειδικούς λογαριασμούς, β) τη διατήρηση μόνον του κινήτρου απόδοσης, το οποίο -όπως και το οικογενειακό επίδομα- έχει ήδη ενσωματωθεί στον βασικό μισθό, γ) την ενσωμάτωση στον βασικό μισθό ορισμένων επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα σε ευρείς κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου, δ) τη μετατροπή του επιδόματος θέσης σε κίνητρο παραγωγικότητας.

Σταδιακή κατάργηση

Η κυβέρνηση, ταυτόχρονα με τη σταδιακή κατάργηση των ειδικών επιδομάτων, θα προχωρήσει και στην ενσωμάτωση στον βασικό μισθό ορισμένων «κλαδικών» ή και «γενικών επιδομάτων», τα οποία λαμβάνουν ήδη ευρείες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο (νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, κ.ά.). Θα καταργηθούν περίπου 40 ειδικά επιδόματα, σχεδόν 180.000 υπαλλήλων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ ετησίως. Μέρος του ποσού θα είναι το οικονομικό όφελος από το νέο μισθολόγιο, το οποίο ωστόσο θα είναι πολλαπλάσιο αν υλοποιηθεί και η ειλημμένη απόφαση να καταργηθούν και οι πρόσθετες αμοιβές από συμμετοχή σε επιτροπές. Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο να μετατραπεί το επίδομα θέσης ευθύνης σε πριμ παραγωγικότητας. Η εξέλιξη αυτή υπαγορεύεται από την ανάγκη να συνδεθεί το νέο σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο, που καθιέρωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Ι. Ραγκούσης, με το ύψος των αποδοχών των στελεχών που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Δύο «αγκάθια» και μια άρνηση

Θέμα υπάρχει με τη διαμόρφωση του βασικού μισθού των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Υπάρχουν σενάρια να αποδεσμευτεί από τον βασικό μισθό που θα προκύψει για τους ήδη υπηρετούντες από την ενσωμάτωση των επιδομάτων και να εξομοιωθεί με τον βασικό μισθό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Το δεύτερο αγκάθι έχει σχέση με τον νέο βασικό μισθό που θα προκύψει μετά την ενσωμάτωση των επιδομάτων και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Το ζήτημα είναι αν θα αποδεχθεί η κυβέρνηση να επηρεάσει το ύψος των συντάξεων ή θα επιχειρήσει να το αποσυνδέσει. Στην πρώτη περίπτωση, το κόστος του νέου μισθολογίου θα επιβαρυνθεί σημαντικά, γεγονός που οδηγεί συνδικαλιστικά στελέχη στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μεταθέσει το θέμα στο μέλλον, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες που θα κρίνουν τις επικουρικές συντάξεις.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανέναν , τέτοιου είδους, διάλογο και τούτο φάνηκε από τη στάση που τήρησε απέναντι στον πρωθυπουργό το προεδρείο της ανώτατης δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης, όπου αρνήθηκε να παρακολουθήσει την ομιλία του στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της ΔΕΘ. Οι επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ ανέφεραν ότι δεν συζητούν για τίποτα, αν προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών δεν επαναφέρει τον 13ο και τον 14ο μισθό και παράλληλα σημειώνουν ότι ενδεχόμενη περικοπή του οικογενειακού επιδόματος ισοδυναμεί με αιτία πολέμου και ετοιμάζονται να προσφύγουν στα ανώτατα ακυρωτικά δικαστήρια σε μια τέτοια περίπτωση. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πάντως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την πρότασή του προς την ΑΔΕΔΥ και σκοπεύει να το κάνει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πείσει τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.
πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Πού πας ρε... Καραμήτροοο!.......... (Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΗΣ ΓΑΠ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ....)

thumb
Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δύο μήνες από τη στιγμή που έγινε σαφής η στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (προς Ισραήλ μεριά) και ήδη δυο γεγονότα δίνουν μια ιδέα για το κόστος αυτής της επιλογής: Πρώτον, η Συρία πριν από λίγες μέρες αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και, δεύτερον, η Ελλάδα μπλέχτηκε σε μια περίεργη ιστορία διακίνησης (τι είδους άραγε;) όπλων από τη Βόρεια Κορέα προς τη Συρία.
Τα περιστατικά αυτά (είμαστε υποχρεωμένοι να... περιαυτολογήσουμε) δικαιολογούν τις ανησυχίες που είχε εκφράσει στο πρωτοσέλιδό του στις 19 Αυγούστου το «Π» αναφερόμενο στην επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα, με τίτλο «Με τη φωτιά παίζει ο Γιώργος».
Στο πλαίσιο της ένταξης της Ελλάδας στον άξονα των... καλών (ΗΠΑ και Ισραήλ) οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από μυστικές υπηρεσίες αυτών των δύο χωρών ότι πέντε κοντέινερ που είχαν φορτωθεί σε πλοίο (γαλλικών συμφερόντων υπό γερμανική σημαία) από τη Βόρεια Κορέα και είχαν προορισμό τη Συρία ενδέχεται να περιέχουν όπλα ή εξαρτήματα όπλων.
Όταν το εν λόγω πλοίο την περασμένη Τρίτη έπιασε στον Πειραιά, οι ελληνικές αρχές κράτησαν τα συγκεκριμένα πέντε κοντέινερ και με τη βοήθεια ειδικών (και ξένης τεχνογνωσίας) διαπίστωσαν ότι υπάρχει περίπτωση κάποια υλικά από αυτά να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία, πίσω από την οποία «κρύβονται» κάποιες «λεπτομέρειες» οι οποίες αξίζει να προσεχτούν:
- Την ίδια στιγμή που έφταναν στην Αθήνα οι καταγγελίες για το φορτίο του πλοίου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ με δήλωσή του προειδοποίησε τη Δαμασκό ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν καμία πράξη (ή παράλειψη) που θα υπονομεύει τη σταθερότητα στον Λίβανο και το Ιράκ...
- Την ερχόμενη βδομάδα σκάνε μύτη στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας και ο Κινέζος «λιμενάρχης» του Πειραιά και αφεντικό της Cosco.
Σύμφωνα με τη διπλωματική... διάλεκτο, οι δυο παραπάνω «συμπτώσεις» διατυπώνουν τις προειδοποιήσεις του άξονα των καλών (ΗΠΑ - Ισραήλ) προς τους κακούς (Βόρεια Κορέα - Συρία) και τους φίλους τους.
Με πιο απλά λόγια, οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί προειδοποιούν τη Συρία να κάτσει στ’ αυγά της και να μην ανακατευθεί σε «παιχνίδια αποσταθεροποίησης» στον Λίβανο, το Ιράκ και αλλού στην περιοχή, διότι οι δυνάμεις του καλού (με τη συνδρομή και της Ελλάδας) έχουν τη δυνατότητα να δυσκολέψουν τις εμπορικές της σχέσεις. Ταυτόχρονα, με την έρευνα στον Πειραιά, οι Αμερικανοί υπενθυμίζουν στους Κινέζους ότι ο Πειραιάς δεν είναι... κινεζικό έδαφος, αλλά... αμερικανικό!
Συμπέρασμα: Όπως σας γράφαμε από την αρχή του ελληνοϊσραηλινού φλερτ, πριν ακόμη «σκάσει μύτη στην Αθήνα ο Νετανιάχου» με την «ισραηλινή» της επιλογή η Ελλάδα μπλέκει σε ένα πολύ σκληρό και αιματηρό παιχνίδι που παίζεται χωρίς τέλος δεκαετίες τώρα στη Μέση Ανατολή. Υπάρχει, τουλάχιστον, αντάλλαγμα; Και ποιο είναι;
Το Ποντικι

Tι κρίνεται στις 7 Νοεμβρίου;

Ήδη διαφαίνεται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου ότι οι επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν δύσκολο "άθλημα" για τα κόμματα που πρωταγωνιστούν στο πολιτικό σκηνικό.
Χωρίς να παραγνωρίζεται η προσωπικότητα των υποψηφίων αλλά και τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας, η "μάχη" των εκλογών αυτών εξελίσσεται σε πεδίο αντιπαράθεσης με ευθεία αναφορά στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Το εύρος των αρμοδιοτήτων, η πρωτόγνωρη γεωγραφική έκταση, η διάχυτη αντίληψη ότι οι νέοι περιφερειάρχες θα επέχουν θέση ανώτερου του υπουργού μιας κυβέρνησης, καθιστούν καταρχάς εξ ορισμού τις συγκεκριμένες εκλογές περισσότερο πολιτικές από οποιαδήποτε άλλη φορά. Όμως στη σημερινή συγκυρία προστίθεται επιτακτικά το ερώτημα της γενικότερης κατεύθυνσης της χώρας όπως αυτή ορίζεται από τις επιλογές της παρούσας κυβέρνησης.

Δεν είναι μόνο το θέμα των...
δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο ή η χάραξη μιας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής εντός των γραμμών που μας έχουν θέσει τρόικα και ΔΝΤ.

Εκείνο που στην ουσία "κρίνεται" στις ενδιάμεσες αυτές εκλογές είναι το μήνυμα που θέλει να επιδώσει ο λαός στους κυβερνώντες για τη κατεύθυνση της χώρας:
 Θέλει αόριστες υποσχέσεις επενδύσεων από τους πλούσιους Άραβες που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα συνήψαν τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία τους για την προμήθεια σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού;
 Θέλει "συμμαχία" με το Ισραήλ, όπως αυτή δρομολογήθηκε έπειτα από τις επαφές του πρωθυπουργού αλλά και με τίμημα την άμεση αντίδραση παραδοσιακών φιλικών δυνάμεων που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε χτίσει; Η Συρία, για παράδειγμα, έσπευσε να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα λίγες ημέρες μετά την προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ.
 Θέλει "συνεκμετάλλευση" του Αιγαίου, πράγμα που θα φάνταζε λογικό σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη περιοχή, όπου οι σύμμαχοι θα ήταν και φίλοι;
Θέλει μια Ελλάδα μόνιμα εξαρτημένη με παρατάσεις του Μνημονίου και της "βοήθειας", όπως μας υπόσχονται οι καλοί μας φίλοι;

Ή θέλει να δοκιμάσει ένα διαφορετικό δρόμο;
Την οδό της ανεξαρτησίας, την οδό που προϋποθέτει στήριξη στις δικές μας δυνάμεις; Που δεν αρνείται ότι ζούμε σ' ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, αλλά που βλέπει το μέλλον μέσα από συνέργειες και συνεργασίες. Που δεν αποβλέπει στο όφελος που πιθανόν θα προκύψει μέσα από την υποτέλεια, αλλά στην πληρότητα και στην αξιοπρέπεια που θα προκύψει μέσα από την ισότιμη σχέση.

Οι προσεχείς εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για την πορεία της χώρας και του λαού της. Και μπορεί το αποτέλεσμα να δώσει δύναμη στην κυβέρνηση να αντιτάξει εναλλακτικές πολιτικές και λύσεις απ' αυτές που συμφώνησε και μας επέβαλαν. Άλλωστε, τελικοί αρμόδιοι για να κρίνουν είναι οι εκλογείς που είτε θα επιβραβεύσουν είτε θα απορρίψουν δια του ηχηρού μηνύματός τους την πορεία του τελευταίου έτους.

από το online-press

Τι Γιωργάκης, τι Γιωργάκης (μητσοτακικός σοσιαλισμός) - βίντεο

Με αφορμή τον ένα χρόνο πράσινης ανάπτυξης έφτιαξα το βιντεάκι που ακολουθεί. Είναι λίγο μεγάλο (λίγο λιγότερο από 5 λεπτά) αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα αποζημιώσει όποιον το δει μέχρι τέλους. Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοδοξία μου.
Όπότε τα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα παρουσιάζουν:

Απελπισία ...

Αισθάνομαι ότι οι ζωές όλων μας βουλιάζουν αργά και σταθερά ώρα με την ώρα, λεπτό προς λεπτό ... Το καράβι αυτής της χώρας βυθίζεται και μαζί με τα όνειρα και τους κόπους μας, μας παρασέρνει με το...
κουφάρι του στην άβυσσο ... Θαρρείς πως πρέπει να τιμωρηθούμε για κάποιο έγκλημα ... Για κάποιο έγκλημα που τάχα διέπραξε ο ελληνικός λαός.
Δεν είναι μόνο η λογική και η πληροφόρηση αλλά και το ένστικτο όλων μας που μας βεβαιώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά ...

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι τίποτα άλλο από μια ενορχηστρωμένη επίθεση, ένα καλοστημμένο σχέδιο μέσα στο οποίο όλοι είμαστε παγιδευμένοι ... Ο καθένας στον μικρόκοσμο του ...

Αυτό που με πληγώνει περισσότερο όμως ως Έλληνα, ως πολίτη, ως εργαζόμενο, ως άνθρωπο δεν είναι ότι οι δανειστές μας και τα κέντρα εξουσίας μας καταδίκασαν σε θάνατο ... Όχι ... Αυτοί κάνουν την δουλειά τους ...

Από την μία είναι η σιωπηρή συνέναιση, η εσχάτη προδοσία που έχουν διαπράξει πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, δημόσιοι λειτουργοί σε αυτό τον τόπο τα τελευταία 50 χρόνια ...

Δυστυχώς η χώρα αυτή δεν βγάζει μόνο ήρωες ... Βγάζει προδότες και ρουφιάνους ...

Από την άλλη το γεγονός ότι όλοι εμείς, χωρισμένοι και όχι ενωμένοι, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, νιώθοντας ανήμποροι να αλλάξουμε την κατάσταση ...

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου όπου πρέπει οι 30άρηδες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ... Σε όλα τα επίπεδα ...

Η εφαρμογή του Ν.3865/2010 στις συντάξεις του ένστολου προσωπικού

 
 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ LINK ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ
Μετά τη συνολική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά περίπου 1/4 (22-24%), από τις μειώσεις στα επιδόματα της μισθοδοσίας, στα οδοιπορικά έξοδα και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, ήρθε και το ασφαλιστικό, με το Ν.3865/2010.
 
Πρώτη εμφανής αλλαγή η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από τα 25 στα 40 (με 5 πλασματικά) έτη εργασίας (άρθρο 20, παρ.4 - για όσους δε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014). Και μη βιαστεί κανείς να κάνει λόγo για 35 έτη εργασίας πριν υπολογίσει το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί για την αναγνώριση των 5 πλασματικών ετών (υπολογίζεται σε 3.000 € κατά έτος, δηλαδή περίπου 15.000 €!), αλλά και το ποσό της σύνταξης που θα λάβει.

Απαρατήρητη όμως πέρασε μέχρι τώρα η αλλαγή στο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης:

(πάντα για όσους δε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014) σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ.3, η σύνταξη όσων στρατιωτικών θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1/1/2015 υπολογίζεται σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 4 του νόμου, με τα οποία καθορίζεται ο υπολογισμός της σύνταξης γενικά για το δημόσιο. Το άρθρο 3 αφορά τη βασική σύνταξη, ποσού 360 €, και το άρθρο 4 την αναλογική σύνταξη ποσού που εξαρτάται από τα έτη υπηρεσίας. Για να υπολογίσουμε την αναλογική σύνταξη για 35 έτη εργασίας έχουμε ποσοστό αναπλήρωσης 1,31%X 35 έτη = 45,85% (άρθρο 4, παρ.1).

Δηλαδή από το 80% επί των συντάξιμων αποδοχών του τελευταίου μισθού και το νεότερο 70% επί του μέσου όρου της τελευταίας 5ετίας φτάσαμε στο 45% επί του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών όλου του εργασιακού βίου. Βέβαια, σύμφωνα με τη παράγραφο 2 του άρθρου 4 οι αποδοχές που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό "πληθωρίζονται", δηλαδή αυξάνονται κατά το δείκτη τιμών καταναλωτή. Έτσι για ένα πρόχειρο υπολογισμό θα χρησιμοποιήσουμε τρέχουσες αποδοχές και όχι αυτές που πραγματικά καταβλήθηκαν. Αν υποθέσουμε ότι ο μέσος όρος των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου (35 ετών) βρίσκεται κάπου κοντά στις αποδοχές που καταβάλλονται στη "χρονολογική μέση", δηλαδή στα 18 έτη. Οπότε για τον υπολογισμό της σύνταξης ενός στρατιωτικού θα χρησιμοποιήσουμε το μισθό ενός ταγματάρχη με 18 έτη υπηρεσίας προσαυξημένο κατά το ειδικό επίδομα (176 €), δηλαδή περίπου 1.853 € (μικτά). Άρα έχουμε 1.853 X 45,85% = 850 €. Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε τη βασική σύνταξη (360 €) έχουμε συνολική σύνταξη (μικτά) για ένα αξιωματικό με 35 έτη υπηρεσίας 1.210 €. Για ένα υπαξιωματικό το ποσό υπολογίζεται περίπου 100-150 € μικρότερο. Έχουμε λοιπόν μείωση από τα 2.360 (περίπου) στα 1.210, 49%.

Κατά την κρίση σας.
 
Από επιστολή μέλους μας.
sysmed.gr

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ: Αφού μιλάνε πριν τις εκλογές για περικοπή μισθών, φανταστείτε τι θα γίνει μετά


Υποτίθεται ότι έχει πέσει γραμμή στο ΠΑΣΟΚ, για «σιγή ασυρμάτου» μέχρι τις εκλογές σχετικά με τη λήψη νέων σκληρών μέτρων. Παρόλα αυτά όμως ανακοινώθηκαν οι νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα κατά την προσφιλή προπαγανδιστική τακτική του ΠΑΣΟΚ να στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ανακοινώθηκε ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι 40% πιο υψηλές από αυτές των ιδιωτικών υπαλλήλων, με προφανή στόχο να....
στρέψει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εναντίον των δημοσίων και να τους απομονώσει, όπως έκανε με τους φορτηγατζήδες και με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και φυσικά θα συνεχίσει να κάνει με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των συνδικαλιστικών του οργάνων. Σήμερα εκθέτει τους δημοσίους υπαλλήλους στα μάτια των ιδιωτικών και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι χαίρονται. Αύριο θα στραφεί εναντίον των ιδιωτικών, περικόπτοντας μισθούς, δώρα και επιδόματα υπέρ των πλούσιων αφεντικών και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χαίρονται και πάει λέγοντας.

Αν δεν συνενωθούν πολλές μαζί κοινωνικές ομάδες εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λύση δεν πρόκειται να υπάρξει. Όμως εδώ το εμπόδιο λέγεται «κομματικοί συνδικαλιστές» οι οποίοι τώρα ήρθε η ώρα να εξοφλήσουν τα δικά τους πολιτικά γραμμάτια εναντίον των συναδέλφων των.

Αναρωτιόμαστε: Αφού λοιπόν το ΠΑΣΟΚ κάνει από τώρα αυτές τις ανακοινώσεις πριν τις εκλογές και μάλιστα κάνει δηλώσεις για τη λήψη του πλέον ακραίου μέτρου της περικοπής των μισθών της κατ’ εξοχήν πιο σκληρής εκλογικής του πελατείας των δημοσίων υπαλλήλων, φανταστείτε τι μέτρα θα ληφθούν μετά τις εκλογές. Ούτε «ψήλος στον κόρφο μας».

Από τις αρχές του 2010 οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες μιλούσαν για απολύσεις 320.000 δημοσίων υπαλλήλων. Εμείς πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ στο τέλος θα κάνει στους δημοσίους υπαλλήλους έναν εκβιασμό. Ή θα δεχθούν τις περικοπές των μισθών ώστε να έχουν όλοι εξασφαλισμένη εργασία, ή θα απολυθούν χιλιάδες. Άσχετα βέβαια ότι στο τέλος θα γίνουν και τα δύο.

Ας δούνε λοιπόν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι που ακριβώς τους οδηγούν τα κομματικά συνδικαλιστικά τους όργανα και ας σκεφτούν: Θα δεχτούν τις επιλογές της κυβέρνησης ή θα κάνουν απεργία διαρκείας μέχρι το τέλος;

Πάντως, αν έστω και ένας δημόσιος υπάλληλος ψηφίσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τους υποστηρικτές του μνημονίου, τότε τα θέλει και καλά να τα πάθει.
hassapis-peter

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ".....ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.... Ή ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ?? 
i
 ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΣΕΛΓΕΙΤΕ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ

«ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α.Ε.»: ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ (ΤΑΞΙΚΟ) ΚΕΝΤΡΟ (ΨΕΥΔΟ) ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ! ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ! ΜΑΘΗΤΙΚΗ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ !
Οι γραβατομένοι «νταήδες» των μαφιών του χρήματος

Του Θύμιου Παπανικολάου
newstrap

             Είναι να γελά κανείς με τον γραβατοφορεμένο «τσαμπουκά» του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με  την αυθάδεια του πολιτικού ΤΙΠΟΤΑ, αλλά με την πώρωση του δωσίλογου υπηρέτη των μαφιών τού χρήματος, βγήκε από τους άμβωνες των «νταβάδων» να απειλήσει την ελληνική κοινωνία που αντιστέκεται στην καταστροφή και στο θάνατο.

Αυτά τα βδελυρά παράσιτα της καπιταλιστικής κακουργίας, τα ενεργούμενα  των χρηματιστηριακών πειρατών και τα υποκινούμενα από τους  μαφιόζικους μηχανισμούς τους,  έχουν το θράσος να απειλούν τον ελληνικό λαό και να τον κατηγορούν ως «υποκινούμενο».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΡΑ!! ΓΑΛΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΡΑΝΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΜΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)


Πριν από λίγο στον flash radio και  στην εκπομπή του Κ. Χαρδαβελα ,Γαλλίδα δημοσιογράφος η οποία με δημοσιογραφικό συνεργείο πήγε να κάνει ρεπορτάζ στις ΘΕΡΜΕΣ για του Πομάχους κατάγγειλε on air τον προπηλακισμό της και του δημοσιογραφικού συνεργείου της από την "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" όπως αυτοπροσδιορίστηκαν οι προπηλακιστές της μη δεχόμενοι την ύπαρξη ΠΟΜΑΧΩΝ στην ΞΑΝΘΗ και στις ΘΕΡΜΕΣ.
Η Γαλλίδα δημοσιογράφος επεκτάθηκε και κατάγγειλε την ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ίδιας και του Γαλλικού συνεργείου που την συνόδευε για τουλάχιστον 6 ώρες από τους δήθεν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ οι οποίοι παρουσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  δεν παρέδιναν τους ΟΜΗΡΟΥΣ .
Στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα κατόπιν της καταγγελίας βγήκε στην εκπομπή του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Ο ΟΠΟΊΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΊΩΣΕ τα καταγγελλόμενα πλην όμως διέψευσε την ΟΜΗΡΙΑ και περιέγραψε κατευναστικά τα τεκταινόμενα σε αντίθεση με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΣ που εμείς από την σελίδα μας είχαμε αναρτήσει για το ίδιο συμβάν προ ημερών
 Είναι αυταπόδικτο ότι το ΚΡΑΤΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ δεν επεκτείνεται επι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ το οποίο ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΡΑΚΗ, ΞΑΝΘΗ ,ΘΕΡΜΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΩΤΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ!!!!
ΖΗΤΩ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΖΗΤΩ Η ΔΡΑΓΩΝΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ................................

«Ξέχασαν» τις ελληνικές σημαίες από την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου!! TI ZOYME???? ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Ανιστόρητη εντολή δόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, κατόπιν πολιτικών πιέσεων, για να μην εμφανιστούν ελληνικές σημαίες κατά μήκος της λεωφόρου Χατζηιωσήφ, της λεωφόρου, δηλαδή, από την οποία θα διέλθει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου. Όταν πριν από μερικές ημέρες η «Σ» αποκάλυψε την εντολή που δόθηκε άνωθεν και ενόχλησε τους επιτελείς, ηλεκτρονικά σάιτ και κομματικά έντυπα που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση έσπευσαν να μας διαψεύσουν. Τώρα μιλούν από μόνα τους τα έργα και η λεωφόρος Χατζηιωσήφ μοιάζει με κομματικό ακτίβ του ΑΚΕΛ.
Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Σάββας Ηλιοφώτου, που κομματικά προέρχεται από την ΕΔΕΚ, δήλωσε στη «Σ» ότι όπου ο Δήμος ανέλαβε να σημαιοστολίσει, έβαζε μια ελληνική και μια κυπριακή σημαία εναλλάξ. Στη λεωφόρο Χατζηιωσήφ, μας είπε ότι τη δικαιοδοσία την πήρε το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας, και τα συνεργεία του Δήμου δεν εισήλθαν για να κάνουν σημαιοστολισμό. Άλλωστε, μας εξήγησε, το Δημαρχείο και οι περιβάλλοντες δρόμοι είναι σημαιοστολισμένοι με τη συνήθη πρακτική που αποδίδει το νόημα της εθνικής εορτής. 
Πηγη Σ
=======================================================================

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο .
Απλά " κάνουμε " πως ξαφνιαζόμαστε με τα σημάδια αυτής της κατρακύλας .Ηγεσίιες Ξεκάθαρα λέμε ότι η σημερινές " σε Ελλάδα και Κύπρο μόνον τα συμφέροντα του Ελληνισμού δεν στηρίζουν .
Ο Ελληνικός και Κυπριακός Λαός , ευρισκόμενος στριμωγμένος με τα οικονομικά προβλήματα , για τα οποία στην Ελλάδα τουλάχιστον φέρουν ακέραια την ευθύνη οι πολιτικές ηγεσίες του διαχρονικά , προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον που του έχουν δημιουργήσει και εκτονώνεται πότε με τις απεργίες πότε με καταλήψεις λιμανιών και σε λίγο με τις άχρηστες καλλικρατικες εκλογές , ενώ οι ηγεσίες του - ενδοτικότερες όσο ποτέ - είναι έτοιμες να παραδώσουν την Χώρα μας στον νεοταξικό κατεστημένο .
Απαιτείται άμεση αντίδραση για να μην πάθουμε ότι έπαθαν οι Μικρασιάτες που τους απειλούσε ο άθλιος Στεργιαδης [ όπως τώρα κάποιοι νέοι Στεργιάδηδες τους απαγορεύουν να έχουν αυτό που οι ίδιοι επιθυμούν , την Ελληνικότητά τους , ]
Δ. Αλευρομάγειρος

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! Η "ΑΦΙΣΑ" ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παρά τις απειλές του Πάγκαλου και τις εντολές προς την Αστυνομία να «εξαφανιστεί» η αφίσα με τα υβριστικά περιεχόμενα εναντίον του από το κέντρο της Αθήνας..

Oι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στους δήμους, εντείνουν περισσότερο την επίθεσή τους κατά της κυβέρνησης, στέλνοντας ηλεκτρονικά την αφίσα σε χιλιάδες μέλη τους.

Μάλιστα στο site της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ (http://www.poeota.gr/paskeota ) την έχουν βγάλει πρώτη μούρη.

Ο Παπασπύρος της ΑΔΕΔΥ αρνείται να ...
παρέμβει προς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και μόλις βλέπει τηλέφωνο από το Μαξίμου , απλώς κλείνει το κινητό του.

parapolitika

9.809.177 προσκλήσεις για 1 δίλημμα: “με την καταστροφή ή με την ανατροπή”

Το σύνολο των Eλλήνων πολιτών, οι οποίοι καλούνται στις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από την τελευταία αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων, είναι 9.809.177 άτομα, εκ των οποίων τα 5.062.218 είναι γυναίκες και 4.746.959 είναι άνδρες.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 112.552 νέοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 54.662 είναι γυναίκες και οι 57.890 άνδρες. Οι αλλοδαποί και οι ομογενείς που έχουν γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, ανέρχονται σε 12.583, εκ των οποίων οι 9.559 είναι άνδρες και 3.024 γυναίκες.
Ενδεικτικό όμως των αλλαγών στον εκλογικό χάρτη που επέφερε ο «Καλλικράτης» είναι ότι ο περιφερειάρχης Αττικής θα εκλεγεί από 2.781.885 ψηφοφόρους, γεγονός που δικαίως τον αναγορεύει σε έναν «μικρό πρωθυπουργό» της χώρας.

Οι φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων που επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός αιώνα δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να επιβάλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα
Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της επίθεσης είναι και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών του «τοπικού κράτους» μέσα από το σχέδιο «Καλλικράτης». Είναι βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική μεταρρύθμιση που έρχεται να κάνει πράξη τις πολιτικές του «Μνημονίου» γιατί:
Γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Το κράτος περνάει αρμοδιότητες και υπηρεσίες στους υπερχρεωμένους Δήμους, όχι για να «αποκεντρώσει» τις λειτουργίες του, αλλά για να φορτώσει ένα νέο δυσβάσταχτο κόστος στους εργαζόμενους.
Ενισχύει τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία
Επιβάλλει βαθύτερη σύνδεση του τοπικού κράτους με τις τράπεζες και το κεφάλαιο μέσα από το πλέγμα των επιχειρήσεων των Δήμων και των Περιφερειών, έτσι που το «τοπικό κράτος» να γίνει όμηρος των τραπεζών
Προωθεί μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Εντείνει την αυταρχική θωράκιση του τοπικού κράτους απέναντι στο λαϊκό παράγοντα.
Επιβάλλει την πλήρη υποταγή των κάθε είδους σχεδιασμού στις κατευθύνσεις της ΕΕ, καθώς μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού και όχι οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
Βαθαίνει την ταξική διαφοροποίηση ανάμεσα στις πόλεις και ανάμεσα στις περιφέρειες στα πλαίσια της «ανταγωνιστικής» και «ανταποδοτικής» πόλης ή περιφέρειας. Θα οδηγήσει στην περαιτέρω εγκατάλειψη της επαρχίας και της υπαίθρου, ειδικά των πιο φτωχών περιοχών, και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο όνομα της «ανάπτυξης».
Προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα της ριζοσπαστικής κινηματικής δράσης και παρέμβασης στο τοπικό επίπεδο.

Με τον νέο διοικητικό χάρτη, εκτός από τους περιφερειάρχες, ισχυροποιούνται και οι νέες δημοτικές αρχές. Έτσι, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται από 485.788 ψηφοφόρους, αλλά από τον ίδιο αριθμό ψηφοφόρων εκλέγονται και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον αριθμό των ψηφοφόρων που ψηφίζουν για την ανάδειξη των βουλευτών της Α' Αθηνών. Η ίδια σχεδόν εικόνα παρατηρείται σε έξι ακόμη μεγάλους δήμους της χώρας (Πάτρα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Περιστέρι, Ηράκλειο Κρήτης)

Σήμερα δεν χωράει αμφιβολία ότι καμιά πολιτική που να μετατοπίζεται προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό της ΕΕ. Είναι συνεπώς αναγκαίο να τεθεί στο προσκήνιο των αγώνων η πάλη για την αντικαπιταλιστική ρήξη αποδέσμευση από την ΕΕ. Η λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας, μετά την Ελλάδα, σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βρετανία και Δανία δείχνει ότι η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων είναι κοινή επιλογή των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων. Μόνη απάντηση στην επίθεση των αστικών τάξεων και των υπερεθνικών τους μηχανισμών είναι τα κινήματα σε κάθε χώρα αλλά και οι κοινοί, πανευρωπαϊκά συντονισμένοι αγώνες των ευρωπαίων εργαζομένων. 

ΠΡΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΗ...(ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ή ΞΕΡΟΠΟΤΑΜΟΣ??? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ??? ΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ????)
 Χείμαρος η Λιάνα Κανέλη, με μια μεγάλη αποκάλυψη!
http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_1591.html

 ====================================
Κάποτε την άκουγα πολύ και τη δεχόμουν σαν μια ελεύθερη δημόσια φωνή ελπίδας και θάρρους. Σήμερα ζούμε μια ξεκάθαρη κατάσταση εισβολής και υποδούλωσης και τα μασημένα λόγια μέσα από ρητορικές και ευγλωττίες είναι η χειρότερη αρρώστια σε μια κοινωνία αποβλακωμένη και αλυσοδεμένη χειροπόδαρα.
Και εξηγούμε.
Η Λιάνα Κανέλλη βγαίνει σήμερα και λέει, πράγματα και καταστάσεις, τα οποία ποιο απλοί άνθρωποι τα λέγαμε ακόμα και πριν από τις βρόμικες εκλογές της 4-10-2010, όταν ξεχέζαμε το διεφθαρμένο καθεστώς του Καραμανλή, αλλά και προειδοποιούσαμε για το ποιοι έχουν αναλάβει τη πρωθυπουργοποίηση του Εβραίου Τζέφρι Παπανδρέου και περιγράφαμε το τι θα επακολουθήσει. Κι αμέσως μετά τις βρόμικες εκλογές, που διενήργησε η χούντα των Εβραίων των Αθηνών, αποκαλύπταμε με λεπτομέρειες τις πούστικες διεθνώς κινήσεις και επαφές Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Πεταλωτή, Κουβέλη, Παμπούκη και άλλων εβραιοαλητών και μασόνων. Κανείς δεν μας έπαιρνε στα σοβαρά, με εξαίρεση κάποια ιστολόγια.
Όλοι μούγκα, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ και της Λιάνας Κανέλλη. Περί άλλων τίρβαζαν και μπουρδολογούσαν. Τώρα, που το σατανικό σχέδιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, 12 μήνες μετά θα μου ρητορεύσει η οποιαδήποτε Κανέλλη για τη GOLDMAN SACHS και τις αδελφές της???? Και τι είναι αυτές???? Φαντάσματα απρόσωπα???? Νεφελώματα???? Ξωτικά του παιδικού παραμυθιού μου????
ΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΝΑ ΠΕΙ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ????
--- Γιατί είναι ΤΑΜΠΟΥ και "επτασφράγιστο μυστικό", η εθνικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της κυβέρνησης Ισραηλιτών των Αθηνών??? με ΤΣΟΝΤΑ από μεγαλομασόνους μόνο????
--- Γιατί είναι ΤΑΜΠΟΥ και "επτασφράγιστο μυστικό", η εθνικότητα σχεδόν του συνόλου των σημερινών πρωθυπουργών ή προέδρων των χωρών της ΕΕ και η εθνικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών των κυβερνήσεών τους????
--- Γιατί είναι ΤΑΜΠΟΥ και "επτασφράγιστο μυστικό", η εθνικότητα των Επιτρόπων (υπουργών) της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης?????
--- ΑΥΤΗ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΗ????? Είναι συμπτωματική???? Πως επιβλήθηκε (διορίστηκε)???????????????????????????????????????????--- Γιατί δεν λέει ξεκάθαρα και με ονοματεπώνυμα, ποιοι ελέγχουν και τα Ελληνικά ΜΜΕ????
--- Κι αφού δειλά-δειλά λέει και για συνθήκες κατοχής της πατρίδας μας, πνιγμένο μέσα στα ρητορικά κύματα της καθυστερημένης ανακάλυψης, τι δεν προτείνει για να διώξουμε τους ξένους εισβολείς και να εξαναγκάσουμε να πληρώσουν σκληρά, τους ντόπιους και ξένους λήσταρχους του ιδρώτα μας????
--- Μήπως η διασφάλιση εσόδων στο ΚΚΕ και τις εταιρείες του, είναι ο Νο 1 λόγος που δεν μπορεί να στραφεί ουσιαστικά εναντίον των άμεσων και έμμεσων "χορηγών" ή πελατών?????????
--- Γιατί η Παπαρήγα σέρνεται και χασμουριέται κάθε φορά που βγαίνει δημόσια να πει καμιά νερόβραστη μαλακία?????
--- Γιατί το ΚΚΕ κατακεραυνώνει κάθε αγωνιστή που τολμά να εκδηλώσει επαναστατική συμπεριφορά, όταν είναι ομολογημένη η κατάληψη και κατοχή της χώρας από ξένες δυνάμεις????
--- Η σχέση Παπαρήγα και της ομαδούλας της με το ΚΚΕ, είναι σχέση ιδιοκτησιακή????
ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ.---
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ.---

ΑΠΟΔΟΜΗΣΙΣ

Ο Στρατός και η Αστυνομία
ειναι η τελευταία αντίδραση
που τους φοβίζει πάρα πολύ.
Με κάθε παραίτηση φουντώνει
το Στράτευμα των ορκισμένων
ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ.


(ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ & ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ)

Απάντηση κύκλων Καραμανλή στα περί επιστροφής τουΜε αφορμή σενάρια που κυκλοφόρησαν περί δήθεν επιστροφής του Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, βουλευτές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό σχολίαζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής  αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία. Τα σενάρια τροφοδότησε σειρά δηλώσεων με πρώτη αυτή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος τόνισε ότι το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει και κάλεσε τους πάντες να την εκλάβουν όπως θέλουν τη συγκεκριμένη δήλωση. Και άλλοι, μεταξυ αυτών και βουλευτές της ΝΔ, έχουν ταχθει υπέρ της επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού. Και από το ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κ. Καραμανλή ως του ανθρώπου που θα μπορούσε να ανασυντάξει την κεντροδεξιά.
Μιλώντας στο Μega o Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε «Η συζήτηση για την επιστροφή Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται ολοένα και συχνότερα για έναν διάλογο ο οποίος θα αρχίσει με σκοπό την συμπόρευση ώστε να βγει η κEεντροδεξιά παράταξη από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει. Το όνομα του κ. Καραμανλή ακούγεται από την ανάγκη να υπάρξει ένας εγγυητής σε αυτόν τον διάλογο"

Η Ρηγίλλης διαμηνύει οτι δεν υπάρχει θέμα, με τον Αντώ
νη Σαμαρά να τονίζει με νόημα απο την Καστοριά οτι η Νέα Δημοκρατία κοιτάει μπροστά.
nooz

3 ΕΚ. ΕΥΡΩ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (από το fimotro) 
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΑΥΤΙΑΣ!

Αυτή είναι η αγωγή (κλικ) του Μ. Ντουκάκη κατά του Γ. Αυτιά. Το Fimotro την παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα γιατί ο γνωστός φοροτεχνικός κατηγορεί τον Αυτιά ότι τον διασύρει και τον διαβάλει λέγοντας  ότι έχει εμπλοκή με το νέο παραδικαστικό! Ο Ντουκάκης ζητάει 3 εκ. ευρώ (και όχι 300.000 όπως γράψαμε το πρωί). Όπως μάθαμε, ο Μ. Ντουκάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσες συγνώμες και να του ζητήσει ο Αυτιάς. Το κρατάει μανιάτικο γιατί τον φιλοξενούσε στο σπίτι του στην Κρήτη εντελώς δωρεάν! Όπως μάθαμε μάλιστα τη Δευτέρα ο Ντουκάκης ζήτησε να δει τον εισαγγελέα Ντογιάκο και θα τον δει για το θέμα του Αυτιά! Την έβαψε η ποντικομαμή!

ΩΡΑΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΓΑΠ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ?? ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ FBI ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ

Χ. ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ : ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ;

Σε ερώτηση που ανέπτυξε χθες στη Βουλή, σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε σε δύο παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, στις οποίες ο Γιώργος διετύπωνε τη θέση ότι ο χώρος του παλαιού αεροδρομίου πρέπει να γίνει ενιαίο πάρκο. Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Παμπούκης είπε τα εξής: «Τώρα εσείς τι θέλετε, να καταγγείλουμε τον πρωθυπουργό επειδή είπε αυτό, δηλαδή κάτι μη ρεαλιστικό; Δεν νομίζω ότι είπε κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός και, εν πάση περιπτώσει, δεν νομίζω ότι εγώ μπορώ να στερηθώ σοβαρότητος και να πω ότι θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου». Δεν χωρεί αμφιβολία ότι, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας του με τον πρωθυπουργό, η γνώμη του Χάρη για τη σοβαρότητα των λόγων του Γιώργου είναι η εγκυρότερη! (Είναι όμως ανάγκη να την εκφράζει και δημοσίως;)
του κ. Στεφάνου Κασιμάτη, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αγωγή κατά του μνημονίου κατέθεσαν οι Αστυνομικοί!!!

Αγωγή κατά του Μνημονίου κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Υπογράφουν 100 μέλη και προκαλεί μείζον θέμα για τα σώματα ασφαλείας

Αγωγή κατά του Μηνημονίου κατέθεσε σήμερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Υπογράφεται από 100 εκλεγμένα μέλη της και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερη στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των 16.000 μελών της Ένωσης.

“ Η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε περικοπές επιδομάτων και κατάργηση δώρων, πολιτική ευθέως αντισυνταγματική. Οι περικοπές εισοδήματος και οι καταργήσεις των δώρων ουδεμία προοπτική εξόδου από την κρίση δίνουν. Η αγωγή πέραν της διεκδίκησης, κατατίθεται για να λειτουργήσει και ως ανάχωμα σε τυχόν μελλοντικές αρνητικές διαθέσεις της κυβέρνησης” αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο ΕΒΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΕ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα,1 Οκτωβρίου 2010  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ευρεία σύσκεψη με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, συγκαλεί, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, στις 13.45, στην Αλεξανδρούπολη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου. Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού, καθώς και όλοι οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας και του 4ου Σώματος Στρατού.

“Δέσμευση” ή γκάφα ΠΕΤΑΛΩΤΗ?

Ο κ. Πεταλωτής προκάλεσε την αγανάκτηση του δημοσιογραφικού πάνελ του MEGA στη χθεσινοβραδινή παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων, αναγκάζοντας τον Γιάννη Πρετεντέρη, έκπληκτο, να του λέει ότι “είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέτε”.
Τι είπε; Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου “δεσμεύτηκε” στους Ευρωπαίους να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, προκειμένου να “μάθει την αλήθεια” ο κόσμος για την Ελλάδα!
Προφανώς θα εννοεί τη “δέσμευση” του κ. Παπακωνσταντίνου προς τους συναδέλφους του, σ΄ ένα καφέ στο περιθώριο του ECOFIN, πριν από λίγους μήνες, όπου οι ομόλογοί του, του είπαν “πρέπει να γνωρίζετε πώς δουλεύει η ελληνική οικονομία και να την αλλάξετε”!! Διότι, αυτό ειπώθηκε, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες. Το μετέφερε στον Πρωθυπουργό, και έστησαν το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ότι όλη αυτή η υπόθεση βασίζεται στην Έκθεση μιας ομάδας δικών τους, που την βάφτισαν “Επιτροπή για την Αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων”.
Η Έκθεση αυτή είναι ένα κείμενο που αποτελεί μνημείο προχειρότητας και εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και απορίες ως προς τη στόχευση και τις επιδιώξεις των συντακτών του. Στοιχεία αποκρύπτονται, ενώ έχουν προσκομιστεί ως συνημμένα από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής, άλλα παραποιούνται, και τα συμπεράσματα που εξάγονται, προσφέρονται πολιτικά για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης, απέχουν ωστόσο μακράν από το να αποκαλύπτουν την αλήθεια.
Μετά από καταγγελίες που έγιναν, το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί αυτή την περίοδο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβαρύνοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις Βρυξέλλες για την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Στο “πόρισμα” της Επιτροπής βασίστηκε η εισήγηση των ανενημέρωτων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Φεβρουάριο 2010, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα έξι μέλη της Επιτροπής “εμπειρογνωμόνων”, σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, για παραποίηση και απόκρυψη στοιχείων.
statesmen