ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.10.10

Απόρρητο γερμανικό έγγραφο "θέλει" την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης

Ντοκουμέντο φωτιά φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αποκαλύψεις», το οποίο επιβεβαιώνει τη δυσαρέσκεια αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις που υπάρχουν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, παρά τις θετικές δηλώσεις Γερμανών και άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ ή της Κομισιόν.

Πρόκειται για ένα non paper του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, dr. Roland Wegener και της Διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προς τη γερμανική καγκελαρία και στο γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2010».

Στο απόρρητο αυτό σημείωμα , μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι:

1. « Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί αιτία για ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Η πρόοδος στην εξυγίανση των κρατικών οικονομικών δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως η οικονομία έχει απαλλαγεί από τα προβλήματά της. Αντιθέτως χιλιάδες...


επιχειρήσεις κλείνουν, απολύουν εργαζόμενους. Ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Ο ένας τομέας μετά τον άλλον πλησιάζει την καταστροφή. Τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού θα είναι χωρίς δουλειά».



2. «Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζονται πλέον, ως χώρες μόνο για διακοπές και ως αγορές για την πώληση καταναλωτικών αγαθών. Αυτό δεν μπορεί να τους δώσει διάρκεια ζωής και σίγουρα όχι μέσα στην Ευρωζώνη».


3. «Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται στην κοινή αγορά ως μη ανταγωνιστικές, ενώ διεθνείς όμιλοι αποχωρούν, αφού μπορούν να διαχειρίζονται τη μικρή ελληνική αγορά από το εξωτερικό».


4. «Στον τομέα του σχεδιασμού επικρατεί απόλυτη άπνοια, οι δε μηχανισμοί απορρίπτονται όλο και περισσότερο και γυρίζουν την πλάτη στη χώρα». Επίσης προβλέπεται ότι «θα υπάρξει ένα καυτό φθινόπωρο με βίαιες διαμαρτυρίες», παρότι όπως αναφέρεται δεν αναμένονται σοβαρές πολιτικές αλλαγές.


5. «Ακόμα κι αν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η διδακτορία των άδειων ταμείων θα παρέμενε».


6. Τέλος γίνεται αναφορά στην πρόταση του οικονομολόγου Norbert Braems για «πακέτο 20 δις το οποίο θα διανεμηθεί από το 2012 ως το 2017, προκειμένου να προωθηθούν έργα υποδομής αλλά και να υπάρξει προσέλκυση βιομηχανικών επενδύσεων.»
madata.gr

Ένα φάντασμα από το παρελθόν

G20 – Λονδίνο 2009: «Μια παγκόσμια κρίση απαιτεί μια παγκόσμια λύση»

Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες και ιδίως μετά την τελευταία συνεδρίασης του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου νομισματικού πολέμου. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το γεγονός πως αυτοί που υποτίθεται πως μπορεί να εμπλακούν είναι όλοι μέλη του G20, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «λέσχη κοινών συμφερόντων και στόχων», τότε αρχίζω να ανησυχώ, διότι μου δίνει όλη αυτή η παραφιλολογία την αίσθηση …μπλόφας!
Από το στόμα ενός αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του κ. Γιούργκεν Σταρκ, ακούστηκε για μια ακόμη φορά μια έκφραση η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές και θα πρέπει να μας βάλει λογικά σε σκέψεις. Ο εν λόγω κύριος προειδοποίησε συγκεκριμένα, πως οι συναλλαγματικές διαφορές μεταξύ των χωρών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εξελιχθούν σε έναν νομισματικό πόλεμο, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται καλύτερος συντονισμός για την εξομάλυνσή τους και ανέφερε:
 «Θα ήταν μοιραίο να μπούμε σε έναν πόλεμο υποτίμησης, που στο τέλος θα προκαλέσει περισσότερο προστατευτισμό. Ο προστατευτισμός είναι αυτό που οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση στην δεκαετία του ’30», δήλωσε ο Σταρκ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ας δούμε τώρα τι ανέφεραν οι Financial Times πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, λίγο μετά την περίφημη συνάντηση των G20 στο Λονδίνο:
«Οι ηγέτες των σημαντικότερων 20 οικονομιών στο Λονδίνο την Πέμπτη λένε ότι μια “παγκόσμια κρίση απαιτεί μια παγκόσμια λύση“. Και υπόσχονται:
“Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη τώρα, να αντισταθούμε στον προστατευτισμό και τη μεταρρύθμιση των αγορών και τους θεσμούς μας για το μέλλον… Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η κρίση δεν θα επαναληφθεί”.
“Δεν θα υποχωρήσει στο χρηματοπιστωτικό προστατευτισμό”, λένε.»
Δηλώνουν την πεποίθησή τους σε “μια ανοικτή παγκόσμια οικονομία που θα βασίζεται στις αρχές της αγοράς, σε αποτελεσματική ρύθμιση, και σε ισχυρά παγκόσμια θεσμικά όργανα που θα εξασφαλίσουν μια βιώσιμη παγκοσμιοποίηση με την αυξανόμενη ευημερία για όλους”.
Και λίγες μέρες μετά, στην Καθημερινή, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που περιείχε πληροφορίες πάλι από τους Financial Times και έγραφε:
Απαραίτητη η αποφυγή του προστατευτισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης
Σε έναν κόσμο που αγωνίζεται να γλιτώσει από τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης και οι ηγέτες όλου του κόσμου προσπαθούν να βρουν λύσεις, ένα φάντασμα από το παρελθόν πλανάται πάνω από το οικοδόμημα της διεθνούς οικονομίας: ο λόγος για τον προστατευτισμό.
Ως η τάση που χαρακτήρισε τη στάση των περισσοτέρων κυβερνήσεων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του 1930, ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγήν για τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε αποτέλεσε παράγωγο του εθνικισμού (ενός από τους πυλώνες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου).[…]
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένα εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο εάν επικρατήσει ο προστατευτισμός είναι η έναρξη οικονομικών «πολέμων». Όπως αναφέρθηκε σε άρθρο του καθηγητή Τζαγκβίς Μπαγκβάτι του πανεπιστημίου της Κολούμπια που δημοσιεύτηκε στους Financial Times: «αν οι ΗΠΑ περάσουν στον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου μέτρα που αποκλείουν την Κίνα και την Ινδία από τη λίστα των χωρών που θα λάβουν αμερικανική βοήθεια…τίποτε δεν πρόκειται να εμποδίσει τις χώρες αυτές από το να προβούν σε αντίποινα, όπως για παράδειγμα να αρχίσουν τις αγορές αεροσκαφών από την Airbus αντί της Boeing και πυρηνικών αντιδραστήρων από τη Γαλλία αντί τις ΗΠΑ. Και φυσικά οι Αμερικανοί θα απαντήσουν ανάλογα».
Μια επιπλέον επίπτωση του προστατευτισμού θα ήταν η αναπόφευκτη επιβάρυνση των πιο λιγότερο ισχυρών οικονομικά χωρών. Έχει υπολογιστεί πως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης θα χρειαστούν το ποσό των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2009 για να μειώσουν τα χρέη τους, όπως και 150 δισεκατομμύρια για να αναπληρώσουν τις αναμενόμενες απώλειες λόγω της κρίσης των τραπεζών. Τα μέτρα προστατευτισμού που προωθούνται από τις ισχυρές οικονομίες της Ε.Ε. ενθαρρύνουν τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, στερώντας από τους «μικρούς» την οικονομική συνδρομή που είναι απαραίτητη για να βγουν από τη «θύελλα».
Η τελική κατάληξη, σύμφωνα με το Βόλφγκανγκ Μουνχάου, οικονομικό αναλυτή των Financial Times, μπορεί να είναι εξαιρετικά άσχημη: «ως αποτέλεσμα των λανθασμένων αντιλήψεων των Ευρωπαίων ηγετών, αναμένονται σοβαρές ζημιές σε όλες τις αγορές. Όσον αφορά την ευρωζώνη, πάντα θεωρούσα πως η διάλυσή της είναι ένα ενδεχόμενο πρακτικά απίθανο. Πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος».
Αυτά είχαν γραφτεί πέρσι και έχουμε βιώσει στο μεταξύ «στο πετσί μας» κάποια από αυτά να πραγματοποιούνται…  
Τι εννοούσαν όμως πέρσι οι G20 όταν μιλούσαν για “παγκόσμια λύση στην παγκόσμια κρίση”; Δεν ακούγεται αυτό σαν κάτι με «Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση;»
Και δεν είναι φανερό, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πλέον ένα «βαρίδι» σ’ αυτά τα σχέδια;
Συμπέρασμα: Στόχος τους διεθνούς τραπεζικού συνασπισμού φαίνεται να είναι η διάλυση της ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατευτεί όλα τα διεθνή μέσα (ΔΝΤ, ΠΟΥ, ΠΟΕ κ.λ.π.), στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κύριος Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητα ένα πειθήνιο όργανο της επικείμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Η νέα αυτή κατάσταση δεν αποτελεί απλά μια πολιτική ιδεολογία αλλά μάλλον, μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Την θρησκεία που έχει ονομαστεί NEW AGE και στην οποία φαίνεται να είναι ενταγμένη όλη η διεθνής ελίτ καθώς και η «παρέα του νέου ΠΑΣΟΚ».
Μόνο αυτό το συμπέρασμα μπορεί κάποιος να εξάγει από τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται διεθνώς και τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί στη χώρα μας τους τελευταίους 11 μήνες.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διεθνούς εκστρατείας είναι, η ΒΙΑΣΥΝΗ.
Ναι! Παραδόξως βιάζονται… Γιατί όμως;
Πιστεύω πως δεν θα αργήσουμε να ανακαλύψουμε την αιτία, επειδή όλες οι κινήσεις είναι σπασμωδικές, ειδικά του οργάνου αυτής της εκστρατείας που δρα στην χώρα μας, του γνωστού και μη εξαιρετέου, πολυταξιδεμένου, GAP!

Γκάλοπ: «Πρώτο κόμμα» η αδιευκρίνιστη ψήφος

> 34% Ο .......ΚΑΝΕΝΑΣ !   
                                                                                              
Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ από 5,2% έως και 6% καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις, κατά τις οποίες «πρώτο κόμμα» αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, με ποσοστά πάνω από 32%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον Τύπο της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 27% έναντι 21% της ΝΔ (τον περασμένο Μάρτιο η διαφορά ήταν 12 μονάδες). Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,5%, ΛΑΟΣ με 4%, ΣΥΡΙΖΑ με 3%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 2,5%, ενώ η απάντηση «ΑΛΛΟ-ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ» φτάνει το 34%.

Στο γκάλοπ της Rass για το Παρόν, στην πρόθεση ψήφου, κυβερνών κόμμα είναι μπροστά, συγκεντρώνοντας ποσοσό 26,5% έναντι 21,3% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8%, ΛΑΟΣ με 4,3%, ΣΥΡΙΖΑ με 3%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 2,7%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με 1,7%. Η απάντηση «ΑΛΛΟ-ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ» λαμβάνει ποσοστό 32,5%.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου για τον περιφερειάρχη Αττικής, η έρευνα της Pulse καταγράφει εκλογικό θρίλερ μεταξύ Γιάννη Σγουρού και Γιάννη Δημαρά, οι οποίοι συγκεντρώνουν έκαστος 14,5%. Ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με 13%, ο Θ. Παφίλης με 7%, ο Αλέξης Μητρόπουλος με 6,5%, ο Αδωνης Γεωργιάδης με 5,5, ο Αλέκος Αλαβάνος με 2,5 και ο Γρηγόρης Ψαριανός με 2,5
Nooz

Από ποια χρονολογία είπατε ότι, πρέπει να αρχίσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή κ. Πρωθυπουργέ;; ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΤΕΩΝΑ

Αυτό που βλέπετε είναι η μελέτη της Ε.Ε για τα Στατιστικά του ελλείματος και του χρέους της Ελλάδας, που εκδόθηκε τον Ιαν.2010.
Αν πάτε  στη σελίδα 28 της μελέτης θα εκπλαγείτε και δείτε πως καταρρέουν τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ.
“The reliability of Greek government deficit and debt statistics has been the subject of continuous and unique attention for several years. In 2004, Eurostat produced a comprehensive report on the revision of the Greek government deficit and debt figures, showing how the Greek statistical authorities had misreported figures on deficit and debt in the years between 1997 and 2003
Τι λέει:
“Η αξιοπιστία του ελλείμματος και των στατιστικών χρέους έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεχούς και μοναδικής προσοχής για αρκετά χρόνια. Το 2004 η Eurostat, προετοίμασε μια εμπεριστατωμένη αναφορά, για την αναθεώρηση των στατιστικών της Ελληνικής κυβέρνησης, δείχνοντας πως οι Ελληνικές στατιστικές αρχές είχαν εσφαλμένα στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, την περίοδο 1997-2003
Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να πω:
Τέρμα τα ψέμματα… Έξω οι ΨΕΥΤΕΣ 
Τι έχει να πει το ΠΑΣΟΚ άραγε επ’ αυτών ;;;
Από ποια χρονολογία είπατε ότι, πρέπει να αρχίσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή κ. Πρωθυπουργέ;;
εχω ματια και βλεπω

Άρχισε σήμερα η διήμερη Διεθνής Διάσκεψη: «Ανατροπή του μνημονίου! Αριστερή εναλλακτική λύση και σοσιαλιστική προοπτική»


114news on livestream.com. Broadcast Live Free
Με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αγωνιστών, στελεχών της Αριστεράς, οικονομολόγων, πανεπιστημιακών και πολιτικών διανοητών ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα) η διήμερη διάσκεψη που οργάνωσαν το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών με τίτλο «Ανατροπή του μνημονίου! Αριστερή εναλλακτική λύση και σοσιαλιστική προοπτική».

Κατά την έναρξη των εργασιών, χαιρετίσαν την εκδήλωση οι:

Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας.
Γιάννης Μπανιάς, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλέκος Αλαβάνος, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Τάσος Κατιντσάρος, μέλος του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης είχε προσκληθεί να χαιρετίσει τη διάσκεψη και να συμμετάσχει στις εργασίες της το ΚΚΕ, το οποίο δεν προσήλθε.

Χαιρετισμό απεύθηναν επίσης ο Ροντρίγκο Τσάβες, πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες, όπως και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κούβας.

Στόχος της διάσκεψης, η συμβολή στην επεξεργασία αριστερής εναλλακτικής λύσης και στη λαϊκή συσπείρωση για την ανατροπή του μνημονίου και ευρύτερα των πολιτικών κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η διάσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή την αναμενόμενη άφιξη, την επόμενη εβδομάδα, νέας αντιπροσωπείας ελεγκτών της τρόικας και θα συνοδευτεί από παράλληλες πρωτοβουλίες συμβολικής διαμαρτυρίας καλλιτεχνών και συνδικαλιστών στους δρόμους της Αθήνας.

Την επικαιρότητα της διάσκεψης ενισχύει η προαναγγελθείσα αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού ελλείμματος από το «ενισχυμένο» κλιμάκιο της Eurostat που στέλνει στην Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα, ο επίτροπος Όλι Ρεν, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα ακρωτηριασμού των λαϊκών εισοδημάτων, προς όφελος των μεγάλων ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Άνοιγμα (6.00 – 7.15): Συντονιστής: Αλέξανδρος Χρύσης (πανεπιστημιακός- Πάντειο). Ομιλητές: Στάθης Κουβελάκης (πανεπιστήμιο του Λονδίνου), Γιάγκος Ανδρεάδης (πανεπιστημιακός- Πάντειο), Χρήστος Κορτζίδης (δήμαρχος Ελληνικού), Ευτύχης Μπιτσάκης (φιλόσοφος, πανεπιστημιακός). Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι αριστερών πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων.

Κείμενο από aristerovima

Νομάρχης… ρίχνει μπουνιά σε δημοσιογράφο

Στο δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, εκδότη της εφημερίδας «Νέα Πνοή» των Μεγάρων επιτέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αργά το βράδυ της Παρασκευής ο (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουδάρης έπιασε από το γιακά το δημοσιογράφο και του ζήτησε να σβήσει φωτογραφίες που είχε βγάλει λίγο πριν με τη συναίνεσή του σε εκδήλωση του υποψήφιου της ΝΔ Γιάννη Μαρινάκη.

«Αν δεν σβήσεις τις φωτογραφίες θα σου δώσω μπουνιά», φέρεται να απείλησε το δημοσιογράφο ο κ. Αρκουδάρης. «Ρίξε μου για να καταλάβουν όλοι ποιος είσαι», του απάντησε εκείνος αλλά πριν προλάβει να τον χτυπήσει παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης και αποσόβησαν τα χειρότερα. Προκειμένου μάλιστα, να μην ρίξει λάδι στη φωτιά και κατόπιν παράκλησης και του ίδιου του κ. Μαρινάκη, ο κ. Νικόλιζας έσβησε τις φωτογραφίες.

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον κ. Νικόλιζα ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ότι έχει κάνει και σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr για το περιστατικό ενημερώθηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους κατά των οποίων είχε επιτεθεί ο νομάρχης, λόγω του αποκλεισμού του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8492).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρκουδάρης δεν έχει ταχθεί ανοικτά κατά του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Μεγαρέων Δημήτρη Στρατιώτη και του συνδυασμού του Γ. Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής αλλά είναι κοινό μυστικό στη Δυτική Αττική ότι στηρίζει τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα δεν θέλει να υπάρχουν και πειστήρια. Έτσι εξηγείται και η στάση του απέναντι στον κ. Νικόλιζα που τόλμησε να τον φωτογραφήσει με τον υποψήφιο της ΝΔ. 

Σύστημα παρακολούθησης των χρηστών του ίντερνετ από την ΕΛ.ΑΣ!

«Η Ασφάλεια ξέρει», τραγουδούσε πριν καν δημιουργηθεί το ίντερνετ ο Γιάννης Αγγελάκας. Τώρα ξέρει πολλά περισσότερα. Όχι ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Τρύπες αλλά Ασφάλεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει σύντομα στα χέρια της ένα «όπλο» με το οποίο μπορεί να παρεισφρέει και να παρακολουθεί... οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή! Πώς μεταφράζεται αυτό;

Ότι οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν της περιηγήσεις στο διαδίκτυο, την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις συνομιλίες των χρηστών.

Πηγή

«Κωδικός Μιμή»... Δίνουν κι άλλα λεφτά στις χρεοκοπημένες εφημερίδες

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαγγελθεί σχέδιο για τη... στήριξη των θέσεων εργασίας στο χώρο του Τύπου. Με άλλα λόγια σκέφτονται να στείλουν έναν πακτωλό εκατομμυρίων στα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι ασφαλώς τα Μέσα αυτά θα είναι όμηροι στη συνέχεια στις όποιες ορέξεις της εξουσίας.

Θα είναι προκλητικό να παρέμβει με αυτό τον τρόπο το κράτος για να «σώσει» έναν δοκιμαζόμενο από την κρίση κλάδο, όταν την ίδια ώρα ολόκληρη η χώρα έχει ανάγκη μιας ανάλογης αρωγής. Για ποιόν λόγο, άραγε, πέραν από τον προφανή της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, έχει νόημα μία τέτοια ενέργεια; Δεν είναι προκλητικό το κράτος να δείχνει κάθε φορά το φιλάνθρωπο πρόσωπό του επιλεκτικά μόνο απέναντι στον Τύπο και στις ΠΑΕ, όταν αρνείται τα φάρμακα στο συνταξιούχο που τα έχει απόλυτη ανάγκη για την επιβίωσή του;

Κι έπειτα, για ποιόν Τύπο μιλάμε; Στην... Ελλάδα έχουμε πλειάδα εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, μεγαλύτερο αριθμό από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, που ζουν σχεδόν αποκλειστικά από την κρατική διαφήμιση ή από χαριστικές διατάξεις, όπως η υποχρέωση των επιχειρήσεων στην εποχή του internet να δημοσιεύουν σε εφημερίδες τους ισολογισμούς τους.

Ο Τύπος στην Ελλάδα είναι επιδοτούμενος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. Γι΄ αυτό κι έχει φτάσει στα σημερινά του αδιέξοδα. Είναι ένας χρόνιος ασθενής που ζει μόνο με τη βοήθεια του αναπνευστήρα και με τον κίνδυνο να πάψει να αναπνέει αν κάποιος τραβήξει το καλώδιο από την πρίζα.

Είναι αστείο να ακούει κανείς τους πολιτικούς να κατακεραυνώνουν τη διαπλοκή, όταν οι ίδιοι την επιδιώκουν. Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο ο Τύπος και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Πολύ φοβόμαστε ότι σε λίγο καιρό εμείς οι δημοσιογράφοι θα περπατάμε στο δρόμο και θα φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα, αν δώσουμε στον κόσμο την αίσθηση ότι δεν ελέγχουμε την εξουσία, όπως είναι ο ρόλος μας, αλλά είμαστε υπηρέτες της, τσιράκια της.

Να χαθούν τόσες θέσεις εργασίας; Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θα είχε νόημα να το θέσουμε αν το κράτος ακολουθούσε ανάλογη πολιτική και για άλλους δοκιμαζόμενους από την κρίση κλάδους. Αλλά δεν το κάνει, στο όνομα της Ελεύθερης Οικονομίας. Γιατί οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να αποτελέσουν την εξαίρεση;

Ευχόμαστε να μην προχωρήσει η «ρύθμιση» που γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να σωθούν για άλλη μία φορά με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων οι χρεοκοπημένοι εκδότες. Διότι και στο χώρο του Τύπου θα πρέπει να λειτουργήσει κάποτε, επιτέλους, ο ανταγωνισμός. Την ίδια ώρα που κάποιοι ζουν χάρη στην κρατική διαφήμιση, κάποιοι άλλοι μοχθούν για να κερδίσουν τον αναγνώστη. Επενδύουν χρήματα σε ανθρώπινο δυναμικό, σε νέες τεχνολογίες. Με την παρέμβαση του κράτους ισοπεδώνουμε κι αυτές τις σοβαρές προσπάθειες...

Σχόλιο apneagr: Σκεφτείτε ότι όλα τα παραπάνω τα γράφει ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος... Μπράβο στον κ. Θανάση Μαυρίδη που μας αποδεικνύει ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις και ότι δεν είναι όλοι δημοσιοΚάφροι στον χώρο του!

Ενδιαφέρων έχει επίσης το σχόλιο-άρθρο από το κουρδιστό πορτοκάλι για τον «Κωδικό Μιμή» διαβάστε το και θα καταλάβετε...

420 τράπεζες ζητούν παγκόσμιο νόμισμα



Από: WorldNetDaily (WND)
Σημείωση συντάκτη του WND: Η αναφορά που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το Red Alertτου Jerome Corsi, του τωρινού Νο 1 best-selling συγγραφέα των New York Times με το "The Obama Nation", αρθογράφου του WND και ανώτερου διευθύνοντα συμβούλου της Financial Services Group στο Gilford Securities.
Το Institute of International Finance, (Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής), μια ομάδα που αντιπροσωπεύει 420 από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, έχει εκδώσει ακόμη μία έκκληση για ένα παγκόσμιο νόμισμα, αναφέρει ο Jerome Corsi στο Red Alert.
"Μια βασική ομάδα από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου πρέπει να συγκεντρωθεί και να καταλήξει σε μια κατανόηση," δήλωσε ο Charles Dallara, διευθύνων του Institute of International Finance'smanaging, στους Financial Times.
Μια επιστολή από τον Dallara, (φωτο), με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου, κατέστησε σαφές ότι ο συντονισμός για ένα παγκόσμιο νόμισμα είναι αναγκαίος, κατά την άποψη του γκρουπ, για να αποτραπεί ο διαφαινόμενος νομισματικός πόλεμος.
"Οι μονομερείς και διμερείς δράσεις πολιτικής κατά τους τελευταίους μήνες - συμπεριλαμβανομένων πολλών προτεινόμενων και δραστικών μέτρων για το εμπόριο, της νομισματικής παρέμβασης και της νομισματικής πολιτικής - έχουν συμβάλει στην επιδείνωση των υποκείμενων μακροοικονομικών ανισορροπιών," έγραψε ο Dallara. "Έχουν επίσης οδηγήσει σε αυξανόμενες πιέσεις προστατευτισμού καθώς οι χώρες αγωνίζονται για τις εξαγωγικές αγορές ως πηγή ανάπτυξης."
Ο Dallara ενθάρρυνε μία επιστροφή στην δέσμευση της G-20 να αξιοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα για τη δημιουργία ενός διεθνούς - εναλλακτικού ως προς το δολάριο - νομίσματος ως ένα νέο πρότυπο των συναλλαγματικών διαθεσίμων.
Ομοίως, μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών των Ιουλίου ζήτησε την αντικατάσταση του δολαρίου, ως το πρότυπο για την εκμετάλλευση συναλλαγματικού αποθέματος των διεθνών αγορών, με ένα νέο νόμισμα για όλο τον κόσμο που θα εκδίδεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η 176σέλιδη έκθεση, με τίτλο "United Nations World Economic and Social Survey 2010," ("Οικονομική και Κοινωνική Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών 2010"), εκδόθηκε σε μία συνάντηση υψηλού επιπέδου του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών και δημοσιεύθηκε στο σύνολό του στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για ένα παγκόσμιο νόμισμα, διαβάστε το Red Alert του Jerome Corsi.
Ο συγγραφέας του Red Alert, ο οποίος έλαβε διδακτορικό από το Χάρβαρντ στην πολιτική επιστήμη το 1972, είναι ο συγγραφέας του Νο 1 best-sellers New York Times "The Obama Nation" (“To Ομπάμα Έθνος”).


Το καινούργιο "κόλπο" των Παπανδρέου !!!

Μετά τον Νίκο και ο Αντρικός σχεδιάζει μπίζνες με την ΜΚΟ i4cense



Είναι μια απλή Μη Κυβερνητική  Οργάνωση: Institute for Climate and Energy Security. Έχει ενδιαφέροντα τίτλο : ενδιαφέρεται για την ενεργέιακή ασφάλεια, μια έννοια προβεβλημένη από τους Αμερικανούς, που χρησιμοποιεί­ται σαν μοχλός για την επίτευξη και τη νομιμοποίηση των γεωπολιτικών τους επιδιώξεων. 

Δεν προξενεί εντύπωση η γλώσσα της ιστοσελίδας: αγγλικά και μόνον. Έχει και ενδιαφέροντα πρόεδρο: καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου - πιο γνωστός και ως «Αντρικός», αδελφός του Έλληνα πρωθυπουργού.
Διαβάζουμε για τα έργα που προω­θεί η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση: «θα οργανώσει μια σειρά από εργαστήρια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα... με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και βιομηχανίας για την επιτυχή εφαρμογή των πολιτικών που οδηγούν σε μια αύξηση των επεν­δύσεων σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης». 

Τι ωραία πράγματα! Μετά την «3η Μεσογειακή Διάσκεψη για τη βιώσιμη ενέργεια» (τον περασμένο Μάη) ιδού η επόμενη μεγάλη πρωτο­βουλία της i4cense, που αναγγέλλεται για τις 22 και 23 Οκτώβρη. Δύο μεγά­λες συναντήσεις στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλλάς. Την πρώτη μέρα το θέμα είναι «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλ­λαγή στη Μεσόγειο». Τη δεύτερη είναι το «Φόρουμ επενδυτών για την πράσινη ανάπτυξη στη Μεσόγειο».
 Στο επιτελείο που οργανώνει την «Πρω­τοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» συμμετέχουν, όπως αναφέ­ρεται στη σχετική ιστοσελίδα το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματι­κής Αλλαγής, το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το i4cense. Όπως αντιλαμ­βάνεστε, πολύ «μη κυβερνητικότητα» έπεσε. 
Πιο διαφωτιστική η αναφορά για τα μεγάλα πλεονεκτήματα που προσφέ­ρει στους συμμετέχοντες το «Φόρουμ επενδυτών για την πράσινη ανάπτυξη στη Μεσόγειο»: «έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την τυπική και την άτυπη δια­σύνδεση στο υψηλό­τατο επίπεδο και θα ση ματοδοτηθεί από ένα διεθνές ακροατή­ριο πρωθυπουργών, υπουργών περιβάλ­λοντος και ενέργει­ας, τραπεζιτών, διευθυνόντων συμ­βούλων».

 Προσέξτε ιδιαιτέρως την ανα­φορά στην «άτυπη δι­κτύωση» (informal networking), μεταξύ όλων των ανωτέρω -τι άραγε γίνεται άτυπα μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών; Αν κάτι, εκτός από τα αυτονόητα που όλοι κατανοούμε, αναδεικνύει αυτή η υπόθεση είναι ότι η οικογένεια Παπαν­δρέου διαθέτει πολλά... άξια τέκνα που πονάνε την πατρίδα, όπως συνηθίζει να λέει ο πρωθυπουργός.

 Μετά το Νίκο, που στήνει δουλειές με το Κατάρ και μάλιστα εργοστάσια παραγωγής ρεύ­ματος με το πιο επικίνδυνο καύσιμο, το πετρελαϊκό αέριο, να και ο άλλος αδελφός, ο Αντρικός, εξειδικευμένος στις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και προπαντός στην ενεργειακή ασφά­λεια (μην το ξεχνάμε αυτό). Σκούπα που χρειαζόμαστε... και για τα «μη κυβερνητικά» αυτά κολπέτα αλλά πρώτα και κύρια για τα κυβερνητικά και τα επιχειρηματικά.

Χ.Κ στον Δρόμο

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ": “Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο κι όχι στον Γκιαούρ!”


Επίδειξη δύναμης σε μουδιασμένο κοινό από τους ανεξάρτητους υποψηφίους της μειονότητας Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Χουσεΐν Αχμέτογλου χθες στην Ξάνθη
Σύζυγο και γραμματέα επιστρατεύει στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη στηρίζοντάς τον με όλες του τις δυνάμεις
Αποστάσεις και προσχήματα κρατούν από τον συνδυασμό στην Κομοτηνή οι βουλευτές του νομού Ροδόπης

Φωτό εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»

/
Με κοινό αποτελούμενο από τους ίδιους ανθρώπους που θέλουν με το ζόρι να αναδειχτούν ηγέτες της μειονότητας αντιμετωπίζοντας τους ψηφοφόρους ως άβουλα όντα και όχι ενσυνείδητους πολίτες, έγινε η κοινή συνάντηση μελών των δύο ανεξάρτητων μειονοτικών συνδυασμών δήμων Κομοτηνής και Ξάνθης στο ξενοδοχείο «Έλενα» της Ξάνθης. Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου επανέκαμψε μετά τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα της και μπήκε ξανά στο προεκλογικό παιχνίδι. Πρώτη της κίνηση ήταν να ανοίξει το προεκλογικό της κέντρο επί της οδού Ιωαννίνων και μάλιστα απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της «τουρκικής νεολαίας». Τυχαία η επιλογή του χώρου, ίσως, αλλά το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον οικείο και φιλικό για την ίδια και τους ανθρώπους της.

Επόμενη κίνηση η συνάντηση με το έτερο ανεξάρτητο της Ξάνθης, τον άγνωστο πολιτικά Χουσεΐν Αχμέτογλου, που αναδείχθηκε στην ηγεσία του συνδυασμού, όταν αποχώρησαν παλαιότεροι και εμπειρότεροι. Ο πρώην υποψήφιος με τους 86 ψήφους στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές καλείται σήμερα να συγκεντρώσει ως επικεφαλής την ψήφο της μειονότητας. Στον αντίποδα η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τακτοποιημένη χρόνια σε θέσεις που φρόντισε να της εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά έγινε ανεξάρτητη και θυμήθηκε ότι η μειονότητα αδικείται. Οι ομιλίες των δύο επικεφαλείς των συνδυασμών περιστράφηκαν γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση των ανεξάρτητων καταλόγων, ενώ σημείωσαν ότι είναι καιρός να σταματήσει η αδικία γι’ αυτό και περιμένουν μεγάλη υποστήριξη από όλους.

Η σύμπλευση στο πλευρό των συνδυασμών θα είναι προς όφελος της μειονότητας, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ φρόντισαν να επαναφέρουν το σύνθημα «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο κι όχι στον Γκιαούρ». Κλίμα της συνάντησης μετέφερε στο «Χ» και ο εκδότης της εφημερίδας Θράκη στην Ξάνθη Τένης Καμαρίδης που μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 και στον Δήμο Μπακιρτζάκη λέγοντας: «Υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός, φαινόταν από τις εκφράσεις των προσώπων των ανθρώπων ότι δεν είναι τόσο άνετα τα πράγματα, δεν έχουν τόσο αέρα όπως λέει και η έκφραση. Στην Ξάνθη φαίνεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα τοπικά συμβούλια καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από επίδοξους υποψήφιους. Κάτω υπό άλλες συνθήκες θα περίμενε κάποιος ότι η συνάντηση αυτή να τύχαινε κοσμοσυρροής, θα υπήρχαν πολλοί που θα στριμώχνονταν για να μπουν μέσα, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Άρα εκτός από προβληματισμός στα στελέχη, υπάρχει προβληματισμός και στον κόσμο και ιδιαίτερα στους μειονοτικούς ψηφοφόρους».

Στο κοινό που παρακολουθήσαν τη συνάντηση ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδυασμού Κομοτηνής και πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος του κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο βοηθός ψευτομουφτή Αχμέτ Χράλογλου, οι πρώην πρόεδροι του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού Ξάνθης Χασάν Μαλκότς και Χουσείν Μπαντάκ, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, ο αντινομάρχης Ξάνθης Τουρκές Χατζημεμίς, οι κατά καιρούς υποψήφιοι Μπουρχάν Μπαράν, Ιρφάν Χατζηγενές, Τζελαετίν Δουλγέρ, γενική διευθύντριας της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγά, ο υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καπζά, ο δήμαρχος Σελέρου Ξάνθης Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ, εκπαιδευτικοί, ιμάμηδες. Προτάσεις για την στελέχωση του συνδυασμού έγιναν και σε γνωστά άτομα του δημοσιογραφικού χώρου που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τον Τύπο με δηλώσεις τους σε μια προσπάθεια να φανεί πόσα καρπούζια κρατά η μασχάλη τους.  xronos
 x

ΠΑΣΟΚ: Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν

thumb
Ο βαθύς ύπνος του ΠΑΣΟΚ για πολλούς μή­νες, η σχεδόν μηδενική προετοιμασία του κόμματος και οι ανύπαρκτες οργα­νώσεις, έχουν σωρεύσει τεράστια προβλήματα στην πορεία του προς τις δημοτικές και περιφε­ρειακές εκλογές. Και εκεί που όλοι ζούσαν στη ζάλη της περσινής εκλογικής νίκης και θεωρού­σαν ότι θα κάνουν «υγιεινό περίπατο», τα προ­βλήματα ξεπετάγονται από παντού και όλοι τώ­ρα «τρέχουν και δεν φτάνουν».
Προφανώς η αφασία της περιόδου Ξυνίδη (ό,τι υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ ξεχαρβαλώθηκε), η πολιτική καχεξία του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου όλοι «παρίστανται στις σπάνιες συνεδριάσεις και χαι­ρετίζουν», η ελάχιστη διάθεση να ασχοληθεί με το κόμμα ο πρωθυπουργός, έχουν κάνει το θαύ­μα τους. Έτσι η Λερναία  Ύδρα των προβλημάτων γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.
Αντάρτες και… ανταρτίσκοι, προσωπικές στρα­τηγικές, μίση, πάθη και ανταγωνισμοί στην ημε­ρήσια διάταξη με τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη να τρέχει και να μην φτάνει.
Και σ’  όλο αυτό το… ζοφερό κλίμα ως κερασά­κι στην τούρτα έρχεται το αντιμνημονιακό μπλοκ να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό μείγμα.
Πολλά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι «αδύναμες» υποψηφιότητες, άγου­ρα πολιτικά πρόσωπα και η απροθυμία κορυφαί­ων να βάλουν πλάτη καθιστούν τον δρόμο προς τις εκλογές ένα ανηφορικό καλντερίμι. Με δε­δομένη την ανασύνταξη της Νέας Δημοκρατίας και την αντεπίθεση που επιχειρεί με σημαία την αντίθεσή της στο μνημόνιο, ψαρεύοντας σε θολά νερά, αλλά και την αντεπίθεση της Αριστεράς, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Και μάλιστα σε μια φάση απαξίωσης της πολιτικής, όπου οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ανέλαβε πριν από 20 μέρες επιχειρεί να δώσει έναν άλλο τόνο στην προεκλογική εκστρατεία με συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις, ενώ ο πρωθυπουργός, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο «Π», είναι απο­φασισμένος να παίξει τον θεσμικό του ρόλο και να μην μπει στα βαθιά της στήριξης των υποψη­φίων με ανοιχτές ομιλίες και συγκεντρώσεις.
Από την Ιπποκράτους επιχειρούν να κατεβά­σουν τον πήχη της επιτυχίας θεωρώντας ότι η κα­τάκτηση 8 περιφερειών από τις 13 δημιουργούν συνθήκες εκλογικής νίκης, όπως και η επικρά­τηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις, όπως ο Πειραιάς, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Αλεξανδρούπολη, τα Ιω­άννινα, το Αγρίνιο και η Ρόδος, του δίνουν αέρα υπεροχής…
Εκτιμούν δε ότι θα επιτύχουν έστω και δύσκο­λα και στο παρά πέντε μια ικανοποιητική συσπεί­ρωση των οπαδών του 2009 και θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον… εκλογικό σκόπελο. Μια άλ­λη πτυχή του προβλήματος είναι η εκτίμηση ότι τελικά ήταν λάθος του Γ. Ραγκούση να θέσει ορι­σμό αντιπεριφερειαρχών από την αρχή και αυτοί να μην εκλέγονται μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων.
Ας δούμε αναλυτικά τα προβλήματα και τους πονοκεφάλους που υπάρχουν:
Δήμος Αθήνας: Τα αποτελέσματα από τις δη­μοσκοπήσεις, λένε στην Ιπποκράτους, αποδει­κνύουν ότι ήταν τραγικό το γεγονός ότι η υποψη­φιότητα Καμίνη δεν ανακοινώθηκε από τις αρχές καλοκαιριού, ώστε να υπάρχει χρόνος όχι μόνο προετοιμασίας ενός δυνατού ψηφοδελτίου, ομογενοποίησης των βουλευτών της Α’ Αθήνας, που παραδοσιακά «σέρνονται» στις δημοτικές εκλο­γές, και το σημαντικότερο να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και να περπατήσει τις γειτονιές.
Όπως λένε πολλά στελέχη, αν η υποψηφιότη­τα είχε «δουλευτεί» πιο πολύ, θα είχε περισσότε­ρες πιθανότητες να πλασαριστεί ακόμα καλύτερα στον πρώτο γύρο.
Πάντως δεν παραδίδουν τα όπλα, αφού επιμέ­νουν ότι έστω και στο και… πέντε μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή και αποδίδουν αυτή την αισι­οδοξία στη διαφορετική κοινωνική διαστρωμάτω­ση στις γειτονιές της Αθήνας, που δεν είναι εύκο­λο να αποτυπωθούν στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα ρήγματα που έχει προκαλέσει με συγκεκρι­μένα κοινωνικά στρώματα η πολιτική του Νικήτα Κακλαμάνη στον δήμο.
Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ο προερχόμενος από την ανανεωτική Αριστερά Γ. Καμίνης δεν είχε και την ευκολότερη συνεργασία με τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, αφού τέτοιες υποψηφιότητες θέλουν χρόνο για να υπάρξει «τριβή» και ώσμωση με ένα κομματικό μηχανισμό, με πολύ ιδιαίτερα χαρα­κτηριστικά. Το ψηφοδέλτιο που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες θα δείξει αν μπορεί να συμ­βάλει στο ξεπέταγμα από τα όρια που του δίνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις…
Περιφέρεια Αττικής: Τέσσερις μόλις μέρες πριν από την εκπνοή του χρόνου κατάθεσης των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε Τρίτη βράδυ τους αντιπεριφερειάρχες στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Τελικά ο Παναγιώτης Φασούλας δεν μπήκε στα ψηφοδέλ­τια. Στελέχη και βουλευτές της περιοχής επιμέ­νουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά έκοβε τον νυν δήμαρχο από παντού και το βέτο του να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τέ­θηκε από την πρώτη στιγμή αποδοχής της υποψη­φιότητάς του και κρατήθηκε ώς το τέλος.
Εξ άλλου πολλές σκέψεις, συσκέψεις, διαφω­νίες και υπόγειες συγκρούσεις υπήρξαν και για τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες. Πολλοί, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτοί μπορεί να είναι τα «οργανωτικά κέντρα» της επόμενης περιόδου και έτσι για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στα κεντρικά, φρόντισαν να… κόψουν επικίνδυνους παράγοντες. Νικητές οι βουλευτές Α’ Αθήνας, όπου η τοποθέτηση της δικηγόρου Αννας Τσά­τσου - Παπαδημητρίου (κόρη και σύζυγος των συνταγματολόγων Δημήτρη Τσάτσου και Γιώργου Παπαδημητρίου αντίστοιχα) δεν δημιουργεί ορ­γανωτικούς κινδύνους για τους βαρόνους.
Την ίδια στιγμή κόπηκαν στελέχη του «βενιζελικού κλίματος», όπως ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος και ο Γρηγόρης Φελώνης, και «θριάμβευ­σαν» στελέχη κοντά στην ηγετική ομάδα, όπως οι Χρυσάνθη Κισκήρα, Κ. Παπαντωνίου και Σταυρού­λα Δήμου (που επέβαλε ο  Θ. Πάγκαλος). Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ευάγγελος Βενιζέ­λος διαμαρτυρήθηκε έντονα το βράδυ της Τρί­της για το «κόψιμο» τόσων στελεχών.
Πολλές είναι και οι τριβές του Σγουρού με την Ιπποκράτους, αφού ήθελε να έχει τον τελικό έλεγχο σε όλα και τελικά αποδέχτηκε συμβιβα­σμούς. Ακόμα η ισορροπία είναι εύθραυστη και η σχέση με τα κεντρικά δύσκολη…
Ο Γιώργος Παπανδρέου - όπως κρίνεται από το αποτέλεσμα - επέβαλε τελικά την άποψή του νέα πρόσωπα και πολλές γυναίκες να βρε­θούν σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών, παρά τις εισηγήσεις από πολλά μέρη να οριστούν γνωστά πρόσωπα με ισχυρούς δεσμούς με την κομματι­κή βάση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αριστερών απο­χρώσεων, προκειμένου να τεθεί ανάχωμα στην εντυπωσιακή πορεία του Γιάννη Δημαρά.
Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει το ζήτημα του β’ γύρου για τον Γιάννη Σγουρό, αν και στην Ιπποκράτους επιμένουν ότι στο… τέλος της ημέ­ρας το φαινόμενο Δημαρά θα… ξεφουσκώσει και ότι ο αντίπαλος θα είναι ο Βασίλης Κικίλιας. Αυτή τη «βεβαιότητα» τη στηρίζουν στην εκτί­μηση ότι πάνω από την κάλπη θα λειτουργήσει ο κομματικός πατριωτισμός της Ν.Δ. και θα συ­σπειρωθεί γύρω από το πρόσωπό του. Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι ΠΑΣΟΚοι κατέστησαν έναν… περί­πατο σε απρόβλεπτο θρίλερ…
Δήμος Πειραιά: Ο Γιάννης Μίχας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την οργή του Παναγιώτη Φασούλα, αλλά και το λιμάρισμα 32 εν ενεργεία δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων  – οι περισσότεροι τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ - που κόπηκαν από το ψηφοδέλτιό του χωρίς δεύτερη κουβέντα, γιατί είχαν εκλεγεί με τον Φασούλα. Είναι φαβορί στις δημοσκοπήσεις, αλλά πολλοί επισημαίνουν ότι έχει ανοίξει πολλά και σοβα­ρά μέτωπα στην προσπάθειά  του να κάνει την πλήρη ανατροπή, αλλά και να ελέγξει απόλυτα πολιτικά την περιοχή. Παρότι κανείς δεν εκτιμά ότι ο Π. Φασούλας θα στηρίξει άλλον υποψήφιο, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πώς θα επουλωθούν τα ρήγματα που έχουν ανοίξει. Στην Ιπποκρά­τους εκτιμούν ότι η πίεση να αποδεχτεί ο Γιάν­νης Μίχας την πρόταση εξελίσσεται σε ετερο­βαρή συμφωνία σε σχέση με τη συνεργασία τους…
Δήμος Θεσσαλονίκης: Κυ­νήγι με τον χρόνο αλλά και την απάθεια των κορυφαίων στελεχών δίνει στη Θεσσα­λονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης.
Παρότι, όπως εκτιμούν όλοι, το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος στη στήριξη του Μπουτάρη και μια καλύτερη οργάνωση για το «πέρασμα» της υποψηφιότητας θα υπήρ­χαν καλύτερες προοπτικές.
Περιφέρεια Ηπείρου: Το απόλυτο φαβορί ήταν ο Βαγγέλης Αργύρης, νυν βουλευτής Ιω­αννίνων, αλλά κάτι το τράβηγμα του χαλιού από τον έτερο βουλευτή του νομού Μ. Παντούλα, κάτι η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής για την περιοχή εξαιτίας της κρίσης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες δυσκολίες. Στην Ιπποκράτους ελπίζουν ότι τελικά τα προβλήματα θα προσπε­ραστούν…
Περιφέρεια Ιονίου: Η χαμηλή αναγνωρισιμότητα του Ηλία Μπεριάτου, που μπήκε στο εκλο­γικό παιχνίδι καθυστερημένα στα μέσα Σεπτεμ­βρίου, η κεφαλλονίτικη καταγωγή του - οι Κερ­κυραίοι πληθυσμιακά περισσότερο ήθελαν δικό τους υποψήφιο -, έφεραν το αντάρτικο ψηφο­δέλτιο του πρώην βουλευτή Κερκύρας Γιώργου Καλούδη. Ο συνδυασμός αυτός δίνει «αέρα στα πανιά» του Σπύρου Σπύρου από τη Ν.Δ., που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ως τώρα ο Καλούδης μετριέται τρίτος στις δημοσκοπήσεις και όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Στην Ιπποκράτους θεωρούν με­γάλο ατού του Μπεριάτου την εμπειρία, το επι­στημονικό του επίπεδο και την τεχνοκρατική κα­ταλληλότητά  του για τη συγκεκριμένη θέση.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ο Μάρκος Μπόλαρης κατόρθωσε να καλύψει με τεράστια βήματα την ποσοστιαία άβυσσο που τον χώριζε από τον δημοφιλή Πανίκα Ψωμιάδη. Θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρ­γοπορίας του ΠΑΣΟΚ στις υποψηφιότητες, αφού αν είχε χρόνο θα μπορούσε με μεγαλύτερη άνε­ση να επιδιώξει την ανατροπή
Το ζήτημα είναι αν θα προλάβει να γυρίσει όλη την περιφέρεια ώς τις εκλογές, ενώ θέματα για το ψηφοδέλτιό του θέτουν και διάφοροι δήμαρ­χοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αφού «τσίνισαν» γιατί ο αντιπεριφερειάρχηςτης πόλης δεν προέρχεται απ’ αυτήν. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σκόρπισαν αισιοδοξία στην Ιπ­ποκράτους και ο ίδιος δηλώνει ότι στην πολιτική γίνονται και θαύματα…
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Η πίεση που δέχεται η υποψηφιότητα Τατούλη από τη Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή. Στον χορό της προ­σπάθειας αποσταθεροποίησής του μπήκε και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, αφού σε περιοδεία του στην περιφέρεια τον χα­ρακτήρισε «μεταλλαγμένο». Στη Ν.Δ., όπου το σύνολο της ηγετικής ομάδας (πρόεδρος, αντιπρόεδροι, γραμματέας, εκπρόσωπος Τύπου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) προέρχεται από την Πελοπόννησο, θεωρούν την επιτυχία Δράκου θέμα τιμής. Ωστόσο υπάρχουν από τη Ν.Δ. διαρροές προς το ψηφοδέλτιο Τατούλη, ενώ από όσους γαλάζιους βουλευτές θεωρού­νται επικίνδυνοι να την κάνουν και να μην στη­ρίξουν Δράκο, η Ρηγίλλης ζήτησε 2-3 ονόματα στενών συνεργατών τους για να μπουν στο ψη­φοδέλτιο και έτσι να μετρηθεί και η προσφορά τους. Παράλληλα θα πρέπει να πούμε ότι οι πε­ρισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γκρινιάζουν με τη στάση του Τατούλη, που σε πολλές πε­ριπτώσεις έχει απορρίψει τις προτάσεις λέγο­ντάς τους ότι «συνομιλεί με την κοινωνία». Έτσι η υποψηφιότητα Τατούλη πλαγιοκοπείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ή ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που δεν κρύβουν την αντίθεσή τους με την επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Δημήτρης Ρέππας είναι… ενθουσιασμένος από την πρόταση του έτερου Αρκά Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Τα πράγ­ματα επιχειρείται να διασωθούν με το «παραγέμισμα» του ψηφοδελτίου από γνωστά κατά τό­πους στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Φαβορί ο Τατούλης, που άνοιξε πληγές στο ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. θέλει να κάνει τον αγώνα ντέρμπι…
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μια ιδιόμορφη πε­ριφέρεια με τοπικισμούς και αντιπαραθέσεις δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ο νεαρός φιλόδο­ξος Βολιώτης νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας βρίσκει αντιστάσεις κυρίως στους νομούς Λά­ρισας και Τρικάλων και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Αγοραστός τον «χτυπάει στα ίσια» και σε κάποιες δημοσκοπήσεις τον ξεπερνάει. Εκτων υστέρων, λοιπόν, κάποιοι σκέφτονται ότι αν η επιλογή ήταν πολιτική προσωπικότητα από τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά νομό της Λάρισας ίσως υπήρχε και καλύτερη υποδοχή από τους ψηφοφόρους, που το 2009 έδωσαν ισχυρή πλει­οψηφία στο ΠΑΣΟΚ και στους 4 νομούς.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το ΠΑ­ΣΟΚ επέλεξε τον νεαρό γεωπόνο Δημήτρη Γιαννακίδη απέναντι στον νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή της Ν.Δ. Μια τέτοια επιλογή υψηλού ρί­σκου σε μια περιοχή με ισχυρά «κάστρα» της Ν.Δ. χρειάζεται χρόνο για να περπατήσει. Το ζή­τημα είναι ότι και οι δύο έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας στην περιφέρεια και γι’ αυτό οι ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες στους νομούς θα κρίνουν τον νικητή, αν και όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε δεύτερο γύρο, με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να έχουν αποφασιστικό ρόλο.

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS !!Η "ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ... MADE IN USA ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ


Αναπαράχθηκε κατά κόρον από τα Ελληνικά Blogs το "αποκαλυπτικό έγγραφο" που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου όσον αφορά την χρηαμτοδότηση του τέως πρωθυπουργού προκειμένου ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ με δάκτυλο του MILYTARY COOPORETION και τα ανταλλάγματα τα οποία συμφωνήθηκαν προκειμένου λάβει το πόσον των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ο τέως Πρωθυπουργός.

Με μιά μόνον ματιά, είναι εξόφθαλμο ότι το εν λόγω έγγραφο είναι κατασκευασμένο.

Είναι ποτέ δυνατόν έγγραφο του ''United States Office of Military Cooperation'' να... υπογράφεται...από τον Ανδρέα Παπανδρέου λες και ήταν... διευθυντής του; Και ο... Α. Παπανδρέου να δίνει εντολή (directions) στον... Α. Παπανδρέου να του δώσουν... 100 εκατομ. δολάρια;

 Επειδή η "είδηση" αυτή έκανε την δημοσιογραφική ομογενειακή οικογένεια να σκάει από τα γέλια με το "πάθημα" πολλών Ελληνικών blogs που την αναπαρήγαγαν μην λαμβάνοντας υπόψιν το αυτονόητο αλλά ελαφρά την καρδία αναπαρήγαγαν προκειμένου αυξήσουν τα κλικ τους λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να διορθώσουμε την κοροϊδία .
Όχι για την τιμή ενός πρώην Πρωθυπουργού αν και αυτό είναι ο σοβαρότερος λόγος του επαναπροσδιορισμού της "είδησης' ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υστεροφημία αλλά επιπροσθέτως για την αποκατάσταση της "δημοσιογραφίας των πολιτών" των Ελληνικών blogs .

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τέτοιου είδους "παθήματα" μπορούν να αποτελέσουν έργο εκμετάλλευσης και απόδοσης αναξιοπιστίας στην κοινότητα των ελλήνων bloggers. 

Εμείς με την σειρά μας σας παραπέμπουμε στην ομογενειακή σελίδα ΚΑΛΑΜΙ όπου σχετικό της άρθρο καταδεικνύει με απλή γλώσσα την "πλαστή αποκάλυψη" και όποιον για αυτή θεωρεί υπεύθυνο για την αναπαραγωγή της πλαστής είδησης.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΤΟ ΥΠΠΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγώνια : Και τα 10 εκτ. στην τσ… μας, συγνώμη στα Δημόσια Ταμεία και αρνητική διαφήμιση για Μνημείο και κωλοέλληνες.


ΑΣΕ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ:ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ..

ΙΣΧΥΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΝΤ

Το ξετίναγμα του γυφτοπασόκου υφυπουργού  Πολιτισμού χθες από Χατζηλάου-λάου, Τράγκα, αλλά και Μακρή (που αγανάκτησε μαζύ του !)) ,  επιβεβαίωσε όσα λέγαμε χθες. Δυστυχώς, αυτό το βίντεο δεν βρέθηκε.  Περιέχει έμμεση παραδοχή ότι τους  νέους αρχαιολόγους, φύλακες και άλλους  συμβασιούχους τους κοροϊδεύουν για να τους εξαγριώσουν όσο γίνεται και να στείλουν έτσι,  μέσω της Ακρόπολης, ισχυρά μηνύματα στα πέρατα της γης προς επενδυτές και άλλους.  Μηνύματα σαν αυτά που έστελνε ο γιωργάκης και οι άλλοι προδότες περί Τιτανικού, πτωχεύσεως, γκρεμού που πέφτει η Ελλάδα για να πάμε στη διαδικασία φαστ τρακ εκποίησης μέσω ΔΝΤ (ΗΠΑ)…
Ο ανεκδίηγητος Νικητιάδης προφανώς  μπερδεμένος ανέφερε ότι νομοθέτησαν εκταμίευση 10 εκτ. για να τους πληρώσουν αλλά όπως συναίνεσε κανείς δεν πήρε φράγκο γιατί τους μπερδεύουν με τη γραφειοκρατία. Αυτό δε δεν προέκυψε, από τη γνωστή διοικητική αναπηρία, αλλά επι τούτου, αλλιώς δεν εξηγείται γιατί τους ζητούν δικαστικές αποφάσεις να προσκομίσουν ως δικαιολογητικά. Δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν 400 εργαζόμενους στην Ακρόπολη κι αλλού ?
Απ’ ότι φαίνεται εξαγριώνουν τους νέους επίτηδες.  Η κατοχική διακυβέρνησει τους έχει ως αναλώσιμους και τους ρίχνουν στα ΜΑΤ για τον ντόρο.  Για να “ανεβάσουν” το θέμα τους στα μήντια παγκοσμίως.  Να δεί ο κόσμος όλος ότι ως κυβέρνηση έχουν πρόβλημα με την Ακρόπολη.
Καλύτερα ακόμη, ότι αυτοί οι βρωμοέλληνες αποκλείουν το πρώτο παγκόσμιο μνημείο από τους επισκέπτες τους και πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα. Στο κάτω-κάτω δεν είναι δικά τους τα μνημεία.  Ανήκουν στην παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα.  Αλλωστε ο χώρος είναι αποψιλωμένος.  Οτι μεταφέρεται βρίσκεται στο μουσείο της Ακρόπολης που κατασκευάσαμε γι’ αυτό το σκοπό.  Τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν  να  πωλούνται και να αγοράζονται ελεύθερα στις “αγορές” .  Αποτελούν από μόνα τους μια νέα τεράστια αγορά. Τέτοια θα μπορούσε να είναι η συλλογιστική της εκποίησης.
Για να επανέλθουμε στις μεθοδεύσεις με τους νέους που τώρα τους προτρέπουν απ’ όλες τις μεριές να ξενιτευτούν.  Οπως λέει ο Νικητιάδης στη Βολή, έχουν ήδη προσλάβει 1500 αντικαταστάτες τους μέσω ΑΣΕΠ. Τότε κανείς δεν τον ρώτησε. “μ’ αυτούς που έχεις τώρα τι θα γίνει, πότε θα πληρωθούν” ?   Πάντως φαίνεται να υπάρχει συμπαιγνία, ανάμεσα στα δύο κόμματα.  Ο λόγος ότι η κοροϊδία είναι διακομματική, ξεκίνησε επί Σαμαρά, αφού πολλοί έχουν να πληρωθούν 22 μήνες, σαν τον πρόεδρο του συλλόγου τους, τον κύριο Χασομέρη… ))

neoteranea

Κατάληψη στην καρδιά του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Και ποιός Έλληνας δεν έγινε
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ και ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ
σε τέτοιο ΣΥΣΤΗΜΑ; Πιστεύω ΟΛΟΙ!
Είμαι ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ γιατι απο μικρό
παιδί οι καθοδηγητές θέλαν να με
πολιτικοποιήσουν και να μου
πολτοποιήσουν την δική μου σκέψη.
Μεγάλωσα στην Ναυαρίνου μέσα σε
γνήσιους ανάρχες μουσικούς μικρούς
και μεγάλους οι οποίοι γνώριζαν
απο πρώτο χέρι τον αληθινό εχθρό.
Αυτό που δεχόμαστε να ζούμε με
σκυμμένο το κεφάλι είτε στο όνομα
της Πατρίδος είτε της Αναρχίας.
Εάν ήμουν ενεργός ΑΝΤΙΦΑ θα ήμουν
επικίνδυνος ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ με τέτοια
χτυπήματα. Μπορεί να γίνω ενεργός
μόνον εάν δώ αυτήν την κατάληψη.

Μια μικρη επιστολη ΠΡΟΣ ΤΟΝ Kο πρωθυπουργο ...

 mail ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Κε  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ,  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ,  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,  ΘΕΩΡΟΥΝ πλεον ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,  ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ... ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ... 

1]ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Τ+10 ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ? ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΧΡΗΜΑΤΑ ,  ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ταυτοχρονα  ΣΟΡΤ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ?  [ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΕΙΣ,  Ο ΠΑΠ/ΝΟΥ , Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ]  

  2]ΠΟΙΟΙ  ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ 1999-2010    [ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ,  ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕΧΡΙ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ -ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ κλπ ]  

3]ΠΟΙΟΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙ? [ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ]         

4] ΠΟΙΟΙ ΧΑΡΙΣΑΝ 78 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,  ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 16 ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ? [Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 28 ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ 50 ΔΙΣ!! προφανως  με το αζημιωτο ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ 10ΔΙΣ/ΕΤΟΣ, συνολικα δηλαδη για 30 δις!!!]]    

5]ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΥΠΕΡΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ , ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?   [Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ,  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΜΟΙΩΣ]
 
6] ΟΙ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,  ΜΑΝΤΕΛΗΣ,  ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ,  ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΥΠΕΡΛΑΜΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,  ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ?  
 
7] ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ? [Ο ΠΑΝΓΚΑΛΟΣ  57, Ο ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ 72, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ 53 κοκ]    
 
  8] ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ? [ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ π.χ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!!!]                       
 
              Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ , Η ΔΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ δηλαδη να ψηφιζει εναλαξ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ μεταλλαγμενου ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ....                  [ενας  πολιτης που εργαζεται 31 χρονια AΔΙΑΚΟΠΑ και δεν εχει  προσωπικη περιουσια]

Babis Antigouko