ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.12.08

Των οικιών, των καταστημάτων, των πανεπιστημίων, των ψυχών ημών εμπιπραμένων, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις...


Φόβοι για κλιμάκωση
Εικονική αερομαχία με τουρκικά μαχητικά πάνω από το Φαρμακονήσι


Με μία υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι, η οποία είχε αρκετά επιθετικά χαρακτηριστικά, απάντησε την Πέμπτη η τουρκική πλευρά στην πρόσφατη διεξαγωγή της άσκησης «Τολμηρός Τοξότης». Η υπέρπτηση έγινε από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία στις 15:14 αποσπάστηκαν από τον σχηματισμό τους και πέταξαν επάνω από το Φαρμακονήσι, σε χαμηλό ύψος, 500 ποδών (120 μέτρων).
Περίπου δέκα λεπτά αργότερα δύο ελληνικά μαχητικά εντόπισαν τα τουρκικά και τα πλησίασαν στην περιοχή νοτίως της Ικαρίας, όπου η διαδικασία αναχαίτισης εξελίχθηκε σε...
εικονική αερομαχία ώσπου στις 15:30 τα αεροσκάφη να αποχωρήσουν από την περιοχή.
Σύμφωνα με Το Βήμα, συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη, σε δύο σχηματισμούς, πραγματοποίησαν 11 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Τα μισά από αυτά ήταν οπλισμένα.
Η πτήση των τουρκικών μαχητικών δεν ήταν πρωτοφανές περιστατικό, καθώς το τελευταίο διάστημα ο εναέριος χώρος του Φαρμακονησίου έχει μετατραπεί πολλές φορές σε θέατρο παραβιάσεων από την πλευρά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και εικονικών αερομαχιών με ελληνικά αεροσκάφη.
Ωστόσο από κάποιους ερμηνεύθηκε ως τουρκική απάντηση στον «Τολμηρό Τοξότη» και οι εκτιμήσεις των ίδιων πηγών ερμήνευαν έτσι και τους λόγους για τους οποίους τα ελληνικά επιτελεία και τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών δεν επιθυμούσαν να δοθούν μεγάλες διαστάσεις στη διεξαγωγή της άσκησης προ τριημέρου.
Σε πολιτικούς κύκλους διατυπώνονται ανησυχίες ότι στο Αιγαίο ενδέχεται να κλιμακωθούν οι εντάσεις το προσεχές διάστημα και από τις αρχές του νέου χρόνου. Από τουρκικής πλευράς έχει ήδη επιχειρηθεί να περιγραφεί εκ νέου σκηνικό έντασης στην περιοχή των Ιμίων και σχετικά δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ αναφέρονταν, για παράδειγμα, προ ημερών σε παραβιάσεις τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά αλιευτικά.
in.gr

Οι άνθρωποι παραμένουν πρόθυμοι βασανιστές εάν τους διατάξουν


Τα Νέα
Κανείς δεν είχε επαναλάβει έως σήμερα το σοκαριστικό πείραμα του Στάνλεϊ Μίλγκραμ
Ουάσινγκτον
Η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε, όταν το 1961 ο καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γιέιλ των ΗΠΑ Στάνλεϊ Μίλγκραμ πραγματοποίησε το διάσημο πλέον -και ανατριχιαστικό- «Πείραμά» του, που έγινε και ομώνυμη ταινία, καταδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βασανίσουν εάν ενθαρρυνθούν από άτομα που έχουν εξουσία.

Και μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Ο καθηγητής Τζέρι Μπέργκερ του Πανεπιστημίου Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια επανέλαβε το πείραμα του 1961, διαπιστώνοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σχεδόν μισό αιώνα μετά. Οι άνθρωποι είναι πάντα διατεθειμένοι και υπάκουοι να λειτουργήσουν σαν βασανιστές των άλλων, κάνοντάς τους επώδυνα ηλεκτροσόκ, αρκεί κάποια προσωπικότητα, περιβεβλημένη με κύρος και εξουσία, να τους ενθαρρύνει για κάτι τέτοιο.

Ίδια ευρήματα

Η νέα έρευνα έδειξε ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις εθελοντές (το 70%) συνέχισαν να κάνουν ηλεκτροσόκ στους εθελοντές-θύματα ή τουλάχιστον πίστευαν ότι κάνουν, αφού, χωρίς να το γνωρίζουν, οι εθελοντές-θύματα ήταν ηθοποιοί που προσποιούνταν ότι υποφέρουν από την εκκένωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Επιβεβαιώσαμε αυτό που είχε ανακαλυφθεί στο προηγούμενο πείραμα: εάν οι άνθρωποι βρεθούν σε ορισμένες συνθήκες, θα αντιδράσουν με αναπάντεχους και συχνά ενοχλητικούς τρόπους. Η προηγούμενη έρευνα διατηρεί ακόμα την ισχύ της» δήλωσε ο Τζέρι Μπέργκερ.

Στο προηγούμενο πείραμα του Μίλγκραμ οι ηθοποιοί-θύματα προσποιούνταν ότι υπέφεραν όταν η ισχύς του ηλεκτροσόκ ήταν 150 βολτ, αλλά οι βασανιστές-εθελοντές δεν δίστασαν να αυξήσουν την ισχύ του ρεύματος μέχρι και στο μέγιστο (τα 450 βολτ).

Ο Μπέργκερ τροποποίησε κάπως το επαναληπτικό του πείραμα, σταματώντας την ισχύ του ηλεκτροσόκ στα 150 βολτ. Όμως το 70% των «βασανιστών» (ηλικίας 20-81 ετών και «μέσοι» Αμερικανοί πολίτες) ήθελε να αυξήσει την ισχύ του ρεύματος πάνω από αυτό το επίπεδο, όταν ο Μπέργκερ τους διέταζε να σταματήσουν στα 150 βολτ.

Σύμφωνα με τον Μπέργκερ, το νέο πείραμα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Psychologist, μπορεί να εξηγήσει εν μέρει τις καταχρηστικές συμπεριφορές των δεσμοφυλάκων προς τους κρατούμενους στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ ή των ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Αμερικανός ψυχολόγος επεσήμανε ότι πρέπει να είναι κανείς επιφυλακτικός όταν κάνει το «άλμα» από τις εργαστηριακές μελέτες στις πολύπλοκές συμπεριφορές στην πραγματική κοινωνία, σχετικά με ζητήματα όπως η γενοκτονία.

Όμως, προσέθεσε ότι είναι σημαντικό να κατανοηθούν καλύτερα εκείνοι οι ψυχολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν, ώστε οι άνθρωποι να δρουν με τόσο απρόσμενο και ανεπιθύμητο τρόπο, κυρίως επειδή είναι επιρρεπείς στο να υπακούουν τους ανθρώπους-σύμβολα της εξουσίας.

Αντί να σταματούν αυξάνουν την ένταση...

Στο πείραμα του 1961 ο Στάνλεϊ Μίλγκραμ είχε διαπιστώσει ότι ακούγοντας έναν ηθοποιό-θύμα να φωνάζει από τον πόνο, όταν του παροχέτευαν 150 βολτ, το 82,5% των εθελοντών συνέχισαν να τον υποβάλλουν σε ηλεκτροσόκ, οι περισσότεροι αυξάνοντας την ένταση στα 450 βολτ.

Το πείραμα εξέπληξε τους ψυχολόγους και κανένας δεν επιχείρησε να το επαναλάβει στα χρόνια που ακολουθήσαν, εξαιτίας του άγχους που βίωναν πολλοί εθελοντές, οι οποίοι πίστευαν ότι πραγματικά έκαναν ηλεκτροσόκ σε κάποιον άλλον άνθρωπο.

«Όταν ακούς κάποιον να φωνάζει από τον πόνο και να λέει 'βγάλτε με έξω, δεν αντέχω', αυτό είναι το σημείο που επέρχεται το πραγματικό στρες για το οποίο ο κόσμος επέκρινε τον Μίλγκραμ» δήλωσε ο Μπέργκερ. «Ήταν μια πολύ, πολύ, πολύ στρεσογόνος εμπειρία για πολλούς από τους εθελοντές. Αυτός είναι ο λόγος που κανένας δεν επαναλαμβάνει, από ηθικής πλευράς, το πείραμα σήμερα».

Ο Μπέργκερ δεν βρήκε διαφορές μεταξύ των εθελοντών του, ηλικίας 20 με 81 ετών, τους οποίους είχε προσεκτικά επιλέξει ως μέσους εκπρόσωπους του αμερικανικού κοινού.

Ποιόν κοροϊδεύουν;

Διαβάσε το οπισθόφυλλο της εφημερίδα"Φίλαθλος" (19/12/2008) που αποκαλύπτει με έγγραφα τα ψέμματα το Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του για το γήπεδο του Παναθηναϊκού:



Click εδώ για μεγέθυνση
http://syriza-watch.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΟ:
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΥΛΟΣ...... ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ!!
ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ "ΧΑΤΗΡΙΑ" ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ......... ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΔΥΓΛΩΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.......
ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ......... ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 3% ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ!!!!

Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ, ΜΠΑΜΠΑ


























ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008
ΜΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.. ΦΥΓΕΤΕ..........ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.

Χρήσιμα και πρακτικά δώρα για τα παιδιά σας.

Αγοράστε τα δώρα σας από τα μικρομάγαζα του κέντρου και όχι από πολυκαταστήματα.
Χωρίς πολλά λεφτά ψωνίστε δώρα χρήσιμα και προπαντός -μέρες και νύχτες που έρχονται- πρακτικά.






ζακέτα με κουκουλα.








μάσκες









έτοιμες για χρήση











λοστός



Οι... κουκουλοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες



http://string-gr.blogspot.com/

ΜΟΝΟ ΜΕ "ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΜΙΞΗ" ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΙ"...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!


Σε αναμονή η παραίτηση του πρωθυπουργού από το βασιλιά

Ο βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β' ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει σχετικά με την παραίτηση της κυβέρνησης του Βελγίου υπό τον 48χρονο πρωθυπουργό Φλαμανδό Χριστιανοδημοκράτη, Ιβ Λετέρμ, ύστερα από δικαστική έρευνα που έδειξε ότι υπήρξε κάποιου είδους ανάμιξή της στην υπόθεση της εξαγοράς της τράπεζας Fortis.

«Ο βασιλιάς δέχτηκε σήμερα το βράδυ στο Παλάτι Μπελβεντέρε τον πρωθυπουργό Ιβ Λετέρμ, ο οποίος του επέδωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του. Ο βασιλιάς θα ασκήσει το δικαίωμά του για μια «περίοδο περίσκεψης» ως προς την αποδοχή ή μη της παραίτησης και θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Παλατιού.

Πηγή που πρόσκειται στο Παλάτι ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  1. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ Η ΒΟΡΕΙΑ Η ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
  2. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!
  3. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
  4. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!
  5. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ (ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ)!
  6. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!
  7. ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!
  8. ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ(!) ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ)…
  9. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ -ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΖΙΕΜΕΝΣ- ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΣΟΚ (ΠΑΠΙΣΤΑΣ) ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΝΔ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΨΩΜΙΑΔΗ)!
  10. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…
  11. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
  12. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ- ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)!
  13. ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΟΣΩΝ ΜΕΤΟΙΚΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  14. ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΧ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ!
  15. ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ! «ΤΟ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ» ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΑΛΛΑ «ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΤΟ 1912 ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!
  16. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
  17. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)!
  18. ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΔΕΚΑ ΧΙΛΑΔΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ

  1. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ Η ΒΟΡΕΙΑ Η ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
  2. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!
  3. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
  4. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!
  5. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ (ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ)!
  6. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!
  7. ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!
  8. ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ (ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ)- ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ!
  9. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ -ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΖΙΕΜΕΝΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΣΟΚ (ΠΑΠΙΣΤΑΣ) ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΝΔ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΨΩΜΙΑΔΗ)!
  10. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΚΑΘΕΣΤΩΣ «ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΟΣ» ΣΕ 200.000 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…
  11. ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΟΣΩΝ ΜΕΤΟΙΚΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  12. ΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
  13. ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ ΘΑΝΟΥ ΒΕΡΕΜΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΑΛΛΑ «ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΤΟ 1912 ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!
  14. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΥ «ΓΕΡΜΑΝΟΥ»!
  15. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ (ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ) ΜΕΤΑ ΤΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ!
  16. ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ….
  17. ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
  18. ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΔΕΚΑ ΧΙΛΑΔΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…

Λιγότεροι οι χειριστές από τα ελικόπτερα;



Επειτα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αντιστοιχία μεταξύ χειριστών και ελικοπτέρων σε μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, η κατάσταση εμφανίζεται ανησυχητική. Συγκεκριμένα στο 1ο ΤΕΑΣ (Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού) φαίνεται ότι σε συνολική δύναμη 43 ελικοπτέρων αντιστοιχούν μόνον 26 χειριστές-κυβερνήτες. Στο 2ο ΤΕΑΣ η αντιστοιχία διαμορφώνεται σε 21 ελικόπτερα προς 17 χειριστές-κυβερνήτες. Στο 4ο ΤΕΑΣ σε 15 ελικόπτερα Chinook αντιστοιχούν 12 χειριστές-κυβερνήτες. Στην ίδια ερώτηση επισημάνθηκε ότι όταν (επιτέλους) παραληφθούν τα νέα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90, θα γίνει αναγκαστικά μετάθεση αριθμού χειριστών-κυβερνητών, με συνέπεια την περαιτέρω μείωση της αναλογίας μεταξύ ελικοπτέρων και ιπταμένων. Οι μονάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρησιακή τους ικανότητα, με κίνδυνο να καταστούν μονάδες εκτός αποστολής. Αν τα προαναφερθέντα είναι απολύτως βάσιμα, θα πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πραγματικότητας, η ευθύνη για την οποία δεν βαρύνει την πολιτική αλλά ουσιαστικά τη στρατιωτική ηγεσία, που έχει μάθει να μην αντιδρά στις ποικίλες μεθοδεύσεις.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
http://egersis.blogspot.com/

ΑΠΟΡΙΕΣ


ΑΠΟΡΙΑ 1η

Μηπως ο ΣΥΡΙΖΑ τασσεται στο πλευρο συγκεκριμενων ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ?Αντιδρα

ο Τσιπρας (και για μερικους τσιμπλας) στην κατασκευη εμπορικου κεντρου Βοτανικου .Ας αφησουμε το φαιδρον των επιχειρηματων τυπου ότι ενοχλει ......τις αρκουδες της Πινδου.

Όταν κατασκευαστηκε το MALL που ηταν?εκει δεν υπηρχαν αυθαιρεσιες τοσο ως προς τους ορους δομησης οσο και ως προς τη χρηση?ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ....ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΙ?

ή υπαρχει στο τοτε ‘Μαρουσι ‘ εποχης Βωβου καποια ατυπη συμφωνια,και ο ΣΥΡΙΖΑ κανει αβαντα?

ΑΠΟΡΙΑ 2η

Τα οργισμενα νιατα του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ,ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ π.χ.ΑΤΤΙΚΑ ουτε που τα ακουμπησαν,ενώ τα καταστηματα μικρομεσαιων τα διελυσαν και τα λαφυραγωγησαν.ΜΗΠΩΣ αντιδρα στο εμπορικο κεντρο Βοτανικου για να μη κοπει δουλεια σε συγκεκριμενα πολυκαταστηματα?

ΑΠΟΡΙΑ 3η

ΟΙ εμπρηστες (ΚΟΤΕΣ) των αυτοκινητων των μικρομεσαιων θα τολμουσαν να κανουν το ιδιο σε φυλασσομενες περιοχες-ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ που ζουν οι ιδιοι και ζουσε ο φονευθεις

Αλεξης από τους οποιους προνομιουχους ηταν απογοητευμενος?

ΑΠΟΡΙΑ 4η

Γιατι ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΡΟΜΠΕΝ κλεβουν από δευτερης κατηγοριας ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ?

ΑΠΟΡΙΑ 5η

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗ,ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ?

Γιατι εκτος από τον Κακλαμανη ουδεις άλλος στην Αττικη πηρε θεση ,ο δε λαλιστατος Φασουλας μαλλον νομιζε ότι με τις μολοτωφ ....επαιζαν ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο δε Μιχας..σαν να ζουσε εκτος Ελλαδος τρομοκρατουσε όπως παλια για τα επικινδυνα ψαρια που τρωμε στην Ελλαδα

ΑΠΟΡΙΑ 6η

Γιατι αποφασισαν να καταστρεψουν τις γιορτες ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

στην ΕΛΛΑΔΑ των μικρομεσαιων Ελληνων ΚΑΙ Αλλοδαπων ?μηπως οι ιδιοι σαν πλουσιοπαιδα θα πανε στα Παρισια και στα Λονδινα και οι καταχρεωμενοι καταστηματαρχες στα κυπαρισσια?

ΑΠΟΡΙΑ 7η

Για τα σκοτωμενα παιδια των ναρκωτικων ΓΙΑΤΙ δεν εσπασαν στο ξυλο κανεναν εμπορο? Μονο στους απλους εμπορους δειχνουν οργη και κανουν τους νταηδες

ΑΠΟΡΙΑ 8η

Για το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και πιο συγκεκριμενα για τη ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ και το υποτιθεμενο σκανδαλο,νοιαστηκαν για τα χρηματα του κρατους και τις περιουσιες των πολιτων

Για δε τις 20/πλασιες φθορες στον απλο κοσμο από τη λιμνη θυμηθηκαν μονο τα ψαρια δηλαδη…. σιγη ιχθυος

ΑΠΟΡΙΑ 9η

Γιατι η THERAPE-νις ΛΑΚΗΣ δεν καλεσε τα παιδια των κατεστραμμενων επιχειρησεων?

τα παιδια που διαφωνουν με τις ΑΛΗΤΕΙΕΣ?χαϊδευει τα αυτια των δηθεν επαναστατημενωνπαιδιων να προχωρησουν και σε ...τιποτα άλλες ….επαναστασεις ΓΟΥΣΤΩΝ?

ΑΠΟΡΙΑ 10η

Ο αγαπημενος και χαιδεμενος των (ανα)ακτορ-ο-μιντια Σουφλιας που είναι?

Και που είναι η οποια κριτικη εναντιον του για διοδια?γιατι εκει μιλαμε επρεπε

να γινουν εξεταστικες επι εξεταστικων,αλλα ειπαμε δεν μιλαμε με γεματο στομα…

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΑΛΛΑ ΣΚΕΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΟΣ

ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ….ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Η εν ψυχρώ δολοφονία, του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν η σπίθα που άναψε την νεολαίστικη και κοινωνική εξέγερση, που εκδηλώνεται στους δρόμους όλης της χώρας.
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες έχει πολύ βαθύτερες αιτίες στη συστηματική παραβατικότητα των εκπροσώπων του κράτους και των κυβερνήσεων, στη διαφθορά, τα σκάνδαλα, , την καταστολή, στην μόνιμη ατιμωρησία τους, την ανεργία, την φτώχεια, την εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής και της εκπαίδευσης, την απουσία οραμάτων για την νεολαία.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι μια εξέγερση πέρα για πέρα δίκαιη
Η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο το κύμα διαμαρτυρίας που απειλεί να την πνίξει, το αντιμετώπισε με δολοφονική καταστολή και με επιστράτευση όλων των φανερών και αφανών μηχανισμών ασφαλείας, με μαζική τρομοκρατία, με αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές.

Στην πόλη μας, το όργιο τρομοκρατίας δεν έχει προηγούμενο.
Συνέλαβαν 25 Λαρισαίους από τους οποίους, οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές σχολείων της πόλης, οι υπόλοιποι φοιτητές, και νέοι μετανάστες της πόλης.
Κάποιους 16χρονους μεταξύ αυτών και μαθήτριες τους ξυλοκόπησαν άγρια, επιπλέον δεν ειδοποίησαν τους γονείς τους και με διάφορα προσχήματα εμπόδιζαν αυτούς και τους δικηγόρους τους να τους δουν. Και το βασικότερο τους παραπέμπουν με τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο και με την κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής-τρομοκρατικής οργάνωσης».

Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.
Μερικές από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι:
«συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών……. η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….με δυνατότητα της ομάδας να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή…»
Επιπλέον αυτών οι κατηγορούμενοι, διέπραξαν ακόμη ένα έγκλημα «…απηύθυναν προς τους αστυνομικούς τις φράσεις «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», προσβάλλοντας έτσι την τιμή και την υπόληψη τους».

Αν τώρα σιωπήσουμε.. μαζί με τους 25 νέους που είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, οι συμμαθητές μας, οι συμφοιτητές μας, καταδικαζόμαστε και όλοι εμείς για κάθε φορά που θα αγωνιζόμαστε και θα διεκδικούμε.
Η σιωπή είναι συνενοχή
Καταλαβαίνουμε πως αν σήμερα δεν εναντιωθούμε, αύριο θα είμαστε οι επόμενοι στόχοι, όταν θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα διεκδικούμε.
Γιαυτό:

Καταγγέλλουμε τις αθρόες συλλήψεις νέων και τις προσαγωγές.
Καταγγέλλουμε την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» νόμου (τρομο-νόμου)
Καταγγέλλουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να αποφυλακιστούν τώρα όλοι οι συλληφθέντες
• Να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος

Καλούμε κάθε φορέα, συνδικαλιστική οργάνωση, συλλογικότητα και κόμματα να πάρουν θέση

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης
την Δευτέρα 22/12 στις 6.00 μμ στην Κεντρική πλατεία

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΧΩΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ -ΠΟΥ ΔΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΦΕΛΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΟ CNN,NBC,NEW YORK TIMES KAI ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ Η ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΑΣΤΕΣ Κ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 'ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ'.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΗΞΑΝ.ΟΥΤΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΓΙΝΕ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ) ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ,ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΡΟΠΑΙΔΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΟΡΜΗΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΣΒΕΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΠΑΛΛΑΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ !!ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΙΧΩΣ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ VIDEOGAME. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ) ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΛΟ ΕΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ 'ΑΓΩΝΑ' ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ,ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ

ΕΓΕΡΣΙΣ

Αύξηση 8% στις αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων και κανείς από τα κανάλια δεν είπε τίποτα!

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στο Βήμα ότι η ΟΤΟΕ πέτυχε με προσφυγή στον ΟΜΕΔ την αύξηση των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 8%. Για αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε τίποτα απολύτως στις τηλεοράσεις, που συνεχίζουν να μιλούν για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αλλά και για τις επιπτώσεις από το θάνατο του Αλέξανδρου. Στην εικόνα που βλέπετε στα αριστερά σας θα μπορέσετε να δείτε όλη την απάντηση του κ. Γιάννη Μαρίνου στην επιστολή του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) στην οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την αύξηση των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων με 8% όταν στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εξασφαλίστηκε αύξηση μόνο 4%.
http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

Κορυφαίοι υπουργοί ο …Αλέκος και η …Αλέκα

Αν πράγματι αληθεύουν όσα γράφει το έγκριτο κεντρί ότι έγιναν το μοιραίο Σαββατόβραδο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς που στα σοβαρά πιστεύει ότι έχουμε κυβέρνηση…

Γράφει το κεντρί:

"Το μοιραίο Σαββατόβραδο, της εν ψυχρώ δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου από τον πιστολέρο ειδικό φρουρό, η κυβέρνηση κατελήφθη από πανικό. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει.
Ανήσυχος ο Προκόπης Παυλόπουλος, από τις Σέρρες όπου βρισκόταν, τηλεφώνησε αμέσως στον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για το τραγικό γεγονός και τους φόβους του για απρόβλεπτες εξελίξεις.
Ο πρωθυπουργός τον άκουσε και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του είπε, να πράξει αυτό που επιβάλλεται σε τέτοια γεγονότα.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Παυλόπουλος τηλεφώνησε και πάλι στον πρωθυπουργό και του είπε ότι καλό θα ήταν να επικοινωνήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τον Αλέκο Αλαβάνο και να του ζητήσει να ασκήσει την επιρροή του, ώστε να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κ. Αλαβάνος ζήτησε η αστυνομία να βρίσκεται σε διακριτική απόσταση. Έτσι εξηγείται, γιατί εκείνο το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία δεν τέθηκε σε επιφυλακή με τις γνωστές συνέπειες.
Οι ίδιες πηγές θέλουν τον Προκόπη Παυλόπουλο μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού να τηλεφωνεί και στην Αλέκα Παπαρήγα και να ζητάει τη βοήθεια του ΚΚΕ στη δύσκολη αυτή στιγμή".

Διαβάστε περισσότερα στο κεντρί

monahikoslikos

Αληθεύει υπουργέ του παρακρατικού δικαίου;

Είναι δεν είναι σε γνώση του καθηγητή παρακρατικού δικαίου κ. Παυλόπουλου, οι ευθύνες βαρύνουν τον ίδιο και την κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή.
Οι διευθύνσεις ασφαλείας διαφόρων νομών της χώρας, καλούν τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να παραδώσουν υλικό από τις κινητοποιήσεις, «ώστε να εντοπιστούν» αυτοί που ζημίωσαν τράπεζες!
Αν αυτά τα επίσημα έγγραφα (τα έχουμε και θα τα δημοσιεύσουμε αύριο) δεν αποτελούν τεκμήριο επίσημου χαφιεδισμού από το παρακράτος Καραμανλή, τι άλλο να περιμένουμε;
Κι επειδή ο Παυλόπουλος το παίζει καθηγητής «συνταγματικού» δικαίου, θα πρέπει να πάει σπίτι του.
Αλλά, είμαστε σίγουροι ότι έχει αναλάβει καθήκοντα συντονισμού του παρακράτους και συνεπώς θα έπρεπε να του δοθεί η έδρα του παρακρατικού δικαίου!
Κυβέρνηση απατεώνων, κλεφτών, αγυρτών, μαφιόζων, δολοφόνων, τώρα και ΧΑΦΙΕΔΩΝ!


* Γιατί τα έγγραφα χαφιεδισμού της κυβέρνησης θα τα δημοσιεύσουμε αύριο;
Γιατί ελπίζουμε να τα διαψεύσει ο Παυλόπουλος, ή να τα νομιμοποιήσει με «συνταγματικές» αερολογίες. Γιατί θα θέλαμε να πάρουν πρώτα θέση τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα (και να γελάσουμε όλοι μαζί αν κάποιο τα βρει σε "θετική" κατεύθυνση…).
Έτσι το γελαστό παρακρατικό μουσούδι του Παυλόπουλου, θα γίνει λίγο βλοσυρό… και θα του απαντήσουν δεόντως οι μαθητές, που δεν φορούν τη δική του μάσκα υποκρισίας!

Έκτακτη είδηση! Κράτησαν μυστική τουρκική πρόκληση στην Άνδρο! Ντροπή σου Καραμανλή!

Κράτησαν μυστική τουρκική πρόκληση στην Άνδρο
F-16 παρεμπόδισαν άσκηση του Ναυτικού
Λουκάς Δημάκας
Σκηνικό θερμού επεισοδίου με επικίνδυνη πτήση τουρκικών F-16 δίπλα σε 16 ελληνικές φρεγάτες και πυραυλακάτους που εκτελούσαν βολές με πραγματικά πυρά στον αέρα ανοιχτά της Άνδρου, επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα την περασμένη Τρίτη, αλλά κρατήθηκε μυστικό από την κυβέρνηση!
Η συγκλονιστική αποκάλυψη στην ηλεκτρονική έκδοση των "ΝΕΩΝ"
* Ενεργοποιήθηκε η "κόκκινη γραμμή" μεταξύ των αεροπορικών δθνάμεων των δύο χωρών!

Το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε...


http://infognomonpolitics.blogspot.com/
4 Δεκέμβρη 1944, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Ο λαός πενθεί και υπόσχεται απάντηση στους δολοφόνους (η φωτογραφία και η λεζάντα από το Ριζοσπάστη)

Tου Σάββα Καλεντερίδη
Το ιστολόγιό μας έχει ως αρχή να ασχολείται και να δημοσιεύει άρθρα και αναλύσεις που σχετίζονται με θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, υποχρεωθήκαμε να ασχοληθούμε με τα γεγονότα και τις ταραχές που ακολούθησαν τον άδικο θάνατο του Αλέξανδρου, μετά από το εγκληματικό λάθος του ειδικού φρουρού να εμπλακεί σε έναν καυγά, εντελώς παράλογα και να χρησιμοποιήσει το όπλο του χωρίς κατά τα φαινόμενα να υπάρχει κανένας υπηρεσιακός λόγος, αφαιρώντας τη ζωή ενός παιδιού 15 χρονών.
Σκοπεύοντας να επιδοθούμε και πάλι στα εξωτερικά μας ενδιαφέροντα και ...καθήκοντα, θα επιχειρήσουμε μια σύντομη αποτίμηση-απολογισμό της κρίσης.
Μετά το φόνο του παιδιού ξέσπασαν διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, πουεξελίχθηκαν σε βίαιες επιθέσεις ομάδων νεαρών εναντίον δημοσίων κτιρίων, τραπεζών και καταστημάτων ιδιωτών στην Αθήνα και σε μια σειρά από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τα αίτια των ταραχών και της βίαιης αντίδρασης τόσο μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας είναι πολλά και βαθειά και ασφαλώς θα πρέπει να αναλυθούν με μεγάλη προσοχή, για να παρθούν τα μέτρα εκείνα που θα μειώσουν ή και θα εξαλείψουν τη λαϊκή δυσφορία και οργή, ενώ θα πρέπει να μελετηθεί επίσης με προσοχή η πιθανότητα να έδρασαν ή να δράσουν στο μέλλον ανάμεσα στους αγανακτισμένους νέους και πολίτες διαδηλωτές και εγκάθετοι ντόπιων και ξένων κέντρων, πιθανότητα που δεν πρέπει να αποκλείει κανένας, ούτε οι εξεγερμένοι, θα έλεγα κυρίως αυτοί (υπό την έννοια ότι αυτοί θα πρέπει να είναι πιο πονηρεμένοι απ' όλους).
Όσον αφορά την οργή του κόσμου και των νεαρών που εκδηλώθηκε βίαια εναντίον της αστυνομίας, του κράτους και των περιουσιών απλών πολιτών, η άποψή μας είναι κατ' αρχάς ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη χρήση της τυφλής ή της ...ορώσας βίας, ούτε με την κατάλυση του κράτους, έστω όταν αυτό θεωρούμε ότι μας αδικεί, αλλά με οργανωμένους και μαζικούς πολιτικούς αγώνες και ότι το κύριο και καίριο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το έλλειμμα δημοκρατίας, ούτε το αστυνομικό κράτος. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα με μεγάλο πρόβλημα διαφθοράς, στην οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται η κοινωνική αδικία, και με μια αστυνομία ικανή σε ζητήματα εξιχνίασης κοινού εγκλήματος, που έχει, όμως, πολλά προβλήματα εκπαίδευσης, αυθαιρεσίας και κακής συμπεριφοράς, κυρίως στους ξένους και τους αδύναμους. Και τα δυο παραπάνω προβλήματα, όμως, δεν αφορούν τα κτίρια εναντίον των οποίων εκδηλώθηκε βίαια η οργή των διαδηλωτών, ούτε τους αστυνομικούς, ιδίως τους χαμηλόβαθμους, που στην ουσία είναι λαϊκά παιδιά και μεροκαματιάρηδες, εναντίον των οποίων εκδηλώθηκε ένας άγριος και ισοπεδωτικός ρατσισμός, από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί και δημοκράτες και που φιλοδοξούν να εκφράσουν το νέο, το δίκαιο και το δημιουργικό. Αυτά είναι πολιτικά προβλήματα και, όσον αφορά τη διαφθορά, καίριες ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και οι ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του ελληνικού κράτους, ενώ όσον αφορά την αστυνομική αυθαιρεσία ή και αναποτελεσματικότητα, καίριες ευθύνες έχουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι αξιωματικοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν στα ανώτατα κλιμάκια της αστυνομίας.
Δηλαδή, αν πέρισυ, μετά τη βαρβαρότητα της "ζαρτινιέρας" στη Θεσσαλονίκη, ο ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τιμωρούσε παραδειγματικά τους υπευθύνους, εννοώ με διοικητικά μέτρα, ανεξάρτητα από την απόφαση της δικαιοσύνης, αν δηλαδή για παράδειγμα, ως ακατάλληλους να ασκούν το λειτούργημα του αστυνομικού, τους μετέτασσε στην πυροσβεστική ή σε ένα δασαρχείο, να σβήνουν φωτιές ή να αποψιλώνουν δάση, η κοινή γνώμη, ακόμα και αυτοί οι αντιεξουσιαστές, δεν θα αντιδρούσαν με τόση οργή στον άδικο θάνατο του Αλέξη. Δεν υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα, είπαμε, το ζήτημα είναι σοβαρό, βαθύ και ευρύ και ο εντοπισμός των αιτιών αυτής της κρίσης που συντάραξε συθέμελα το κράτος και τη χώρα ολόκληρη απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο της κοινωνίας. Όσο για την εξάλλειψή τους, μεγάλη κουβέντα.
Πάντως, αν και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες που οδήγησαν στην έκρηξη της κοινωνικής οργής, θα πρέπει όλοι μας, κόμματα, υπηρεσιακοί πράγοντες, πολιτικές ομάδες, λαϊκά, ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα, μαζικές οργανώσεις, λαός και νεολαία, εξεγερμένη και μή, να αναζητήσουμε την υπερβολή στις πράξεις και τις αντιδράσεις μας, για δυο κυρίως λόγους.
Για να μην επιτρέψουμε σε διάφορα κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό να εκμεταλλευθούν προς δικό τους όφελος τη συγκυρία και για να μην πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε.
Για το πρώτο δεν έχω να πω τίποτα, ο καθένας κάνει ό,τι θεωρεί σωστό.
Για το δεύτερο, έστω και αν ορισμένοι νοιώθουν και ίσως είναι πράγματι αποκλεισμένοι, περιθωριοποιημένοι και αδικημένοι από εγκληματικά λάθη και παραλείψεις του κράτους και της πολιτείας και ανησυχούν για το μέλλον της ίδιας της κοινωνίας, έστω και εάν θεωρούν ότι το κλαδί που πριονίζουν, δεν είναι δικό τους και άρα δεν κάθονται πάνω σ' αυτό, αξίζει να αναρωτηθούν-με τα εξής:
-Αν με τις πράξεις βίας, εκφράζουν και οι ίδιοι μια μορφή εξουσίας, που ασκείται κι αυτή εξ ίσου άδικα με αυτή που ισχυρίζονται ότι πολεμούν και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.
-Αν με τις πράξεις βιας επιδεινώνουν τη θέση της χώρας σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.
Εμείς απλά να σημειώσουμε δυο χρονολογίες σταθμούς, που σημάδεψαν τη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας.
Τα Δεκεμβριανά του 1944 και όσα ακολούθησαν, και εννοούμε τον εμφύλιο, όπου για πέντε χρόνια, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι έχτιζαν το μέλλον τους πάνω στα ερείπια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εμείς οι Έλληνες γκρεμίζαμε ό,τι είχε αφήσει όρθιο ο καταστροφικός πόλεμος και η τριπλή κατοχή. Και τότε οι εξεγερμένοι είχαν δίκιο, αφού διεκδικούσαν τη δικαίωση του αγώνα της αντίστασης εναντίον των κατακτητών. Η παγίδα όμως είχε στηθεί καλά από τους Άγγλους και πέσαμε όλοι μέσα, πληρώνοντας τα λάθη των επιλογών μας μέχρι σήμερα και μάλιστα πολύ ακριβά, χωρίς να πολυνιάζεται κανείς για το ποιά πλευρά τότε είχε δίκιο και ποια άδικο. Άλλωστε, στις εμφύλιες συρράξεις δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχει η ηττημένη Ελλάδα.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και όσα ακολούθησαν. Η οργή του λαού και της νεολαίας και το δίκαιο των αιτημάτων των εξερμένων είναι αδιαμφισβήτητα. Μετά το Πολυτεχνείο (ίσως και πριν), όμως, ο Κίσσιγκερ και οι παρατρεχάμενοί του τοποθέτησαν στην Ελλάδα μια κυβέρνηση πιο προδοτική από εκείνη του Παπαδόπουλου, την κυβέρνηση της οποίας τα νήματα κινούσε ο Ιωαννίδης, ανδρείκελο των μηχανισμών της Ουάσιγκτον. Εκείνη η κυβέρνηση παρέδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους, οδήγησε στην προσφυγιά 200.000 Έλληνες, προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων συμπατριωτών μας και το δράμα των 1619 αγνοουμένων. Και για να μην ξεχνιόμαστε η Κύπρος στέκει εκεί ακόμα κομματιασμένη και η Κερήνια, χιλιάδες χρόνια ελληνική πόλη, κατέχεται από τους Τούρκους.
Πάντως, επειδή εμείς οι Έλληνες, εκτός από συναισθηματικοί και εκρηκτικοί στις αντιδράσεις μας, είμαστε και αισιόδοξοι, άς ελπίζουμε από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 να βγει κάτι καλό για τον τόπο μας και ας ελπίσουμε να μην έχουμε πριονίσει και συνεχίζουμε να πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε.

υ.γ. Για όσους βιαστούν να με κατηγορήσουν ότι υποστηρίζω σκόπιμα την αστυνομία, έχω να τους πω ότι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας, σε κάποια περίοδο, συνεργαζόμενοι στενά με ξένες υπηρεσίες και υπό την άμεση εποπτεία του προϊσταμένου τους υπουργού, προσπάθησαν να με εξοντώσουν ηθικά, με τον πιο άθλιο τρόπο. Παρ' όλα αυτά, όμως, συνεχίζω να πιστεύω ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι λειτούργημα, γιατί η αποστολή του είναι να προστατεύει τη νομιμότητα και τα συμφέροντα του πολίτη.

19.12.08

ΣΕΒ:Οι παρεμβάσεις των ενόχων, η αρμοδιότητα τους και η αξιοπρέπεια των πολιτών. 18-12-2008

Δημόσια παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ.Οι μεγάλοι ενοχοι.Υπο ποίες προυποθέσεις θα δικαιούνται πλέον να ομιλούν στην κοινωνία.Ζητούμενο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σε μια ακόμη δημόσια παρέμβαση προέβη χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μέσα στα πλαίσια της τακτικής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που πρόσφατα επεχείρησε να μεταλλαχθεί σε «Σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών».Η τακτική αυτή του ΣΕΒ ο οποίος χρηματοδοτείται απο οικονομικούς κολοσσούς , ακολουθείται επί πολλές δεκαετίες. Χαρακτηρίζεται δε από μεθοδευμένες δημόσιες παρεμβάσεις και παρουσίες οι οποίες χειραγωγούν τις οικονομικές και πολιτικές λειτουργίες της κοινωνίας. Συγχρόνως διαστρέφουν τις οικονομικές θεωρίες περί ελεύθερης αγοράς και τις μετατρέπουν σε εκτρωματικές ιδεολογίες άκρατης οικονομικής ασυδοσίας.

Η Οργάνωση STOPCARTEL σε απάντηση των δηλώσεων του προέδρου του ΣΕΒ επιθυμεί να επισημάνει και να τονίσει τα εξής:

-Ο συγκεκριμένος πρόεδρος του ΣΕΒ, υπήρξε επικεφαλής της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας η οποία μετείχε στο καρτέλ του γάλακτος στην Ελλαδα.Από τη θέση εκείνη μετείχε ενεργά στη λειτουργία του καρτέλ, το οποίο λήστευε επί χρόνια τους πολίτες και το οποίο καταδίκασε επίσημα ακόμα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού!

-Αν ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζούσε στην Αμερική, τη Βρετανία, και άλλες χώρες όπου τα καρτέλ τιμωρούνται σαν κακουργήματα, θα εξέτειε ήδη ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα χρόνων για τη συμμετοχή του στο καρτέλ του γάλακτος.

-Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, δεν καθαίρεσε άμεσα μετά την απόφαση καταδίκης του καρτέλ τον πρόεδρο του, για λόγους αρχών η έστω για να κρατήσει τα προσχήματα, σεβόμενος τον καταναλωτή-θύμα και την κοινωνια.Κατ αυτόν τον τρόπο κατέστησε τον εαυτό του συνένοχο.

-Τα μέλη των μεγαλύτερων καρτέλ που έχουν καταγγελθεί και «ερευνώνται» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι συγχρόνως και μέλη του ΣΕΒ, ο οποίος κατά εξωφρενικό θεσμικό τρόπο μετέχει στην ερευνωσα Επιτροπή!

-Τα μέλη του ΣΕΒ είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την ακρίβεια που εξαθλιώνει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες καθώς αποτελούν τις επιχειρήσεις που ελέγχουν πλην λίγων εξαιρέσεων ,όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

Με βάση την παραπάνω περιγραφόμενη διαχρονική λειτουργία τους και τον θεσμικό ρόλο ο οποίος τους επιφυλάχτηκε, αντίθετα προς κάθε δημοκρατική αρχή και καθεστώς κράτους δικαίου, οι κύριοι του ΣΕΒ είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Αντί λοιπόν να αυτοαναγορεύονται κατά καιρούς σε τιμητές των πάντων ,θα πρέπει σε αυτό το κρίσιμο για τη χώρα σημείο να προχωρήσουν σε μια δημόσια αυτοκριτική.

Ο ΣΕΒ θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες , τους καταναλωτές ,τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για τις πρακτικές που διαχρονικά τα μέλη του ακολούθησαν μετά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Ο ΣΕΒ θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τη συμμετοχή μελών του σε καρτέλ, τα οποία κατά γενική διαπίστωση είναι υπεύθυνα για τη τραγική οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Η δημόσια αυτή αυτοκριτική, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα, προκείμενου ο ΣΕΒ και τα μέλη του να ενταχθούν επί πραγματικής βάσης στην Ελληνική κοινωνία με ίσους όρους, εγκαταλείποντας τους ηγεμονικούς ρόλους οι οποίοι κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται είναι ήδη ουτοπικοί και έχουν ημερομηνία λήξης.

Η Ελληνική κοινωνία των πολιτών προχωρεί ειρηνικά σε προετοιμασία διαδικασιών ριζικών επαναπροσδιορισμών των οικονομικών , πολιτικών και κοινωνικών λειτουργιών και ρόλων, κάτω από τις ραγδαία διαμορφούμενες Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες εξελίξεις.

Η Ελληνική κοινωνία αποτελεί γόνιμο δεκτή των μηνυμάτων που στέλνει η διεθνής πραγματικότητα , παίρνοντας πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε νέες συνθήκες που θα εξασφαλίζουν καθεστώς αξιοπρέπειας για κάθε πολίτη.

Σε αυτή την ειρηνική πορεία της Ελληνικής κοινωνίας, καλείται και ο ΣΕΒ , για να μην ξεπεραστεί από τα γεγονότα, να συμμετάσχει , προκείμενου να θεμελιωθεί μια πορεία ανάπτυξης και προκοπής για τον τόπο, πορεία η οποία θα εγγυάται την αξιοπρέπεια όλων, που είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ:TROKTIKO.GR. EΓΡΑΨΕ:"Ούτε και στο πιο εύκολο βρε Δήμο Βερύκιε;" ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΣΥΔΟΤΑ ΤΑ ΒLOGG ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!

ΠΟΙΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ BLOGG

Στον ALPHA έπαιξε πριν από λίγο το θέμα με τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον διορισμό του ως κηπουρός στον δήμο Κηφισιάς.

Αλλά βρε Δήμο Βερύκιε το θέμα αποκάλυψε το http://skeftomasteellhnika.blogspot.com και ούτε εμείς , ούτε κανένας άλλος.
Εμείς γράψαμε και για το eυro και τον λόγο που διορίστηκε αλλά τα εύσημα ανήκουν στο παραπάνω blog.
Είχες και τον Σρόιτερ δίπλα που και αυτός ξέρει από blog και δεν μπορεί να μην το είδε κανένας σας...
*********************
Σημ. skeftomasteellhnika.gr:
Είναι δυνατόν να μην το είδαν, αλλά να το ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ; που το είδαν; στον...ύπνο τους; Είναι γεγονός, ότι τα κανάλια, εκμεταλλεύονται και κλέβουν τα μπλόγκ που με προσωπική εργασία και με δικά τους έξοδα, ανακαλύπτουν και προβάλλουν τα κακώς κείμενα. Οπότε να καταλάβουν οι αναγνώστες ότι η μόνη αφτιασίδωτη και αντικειμενική πληροφόρηση είναι αυτή των blogg, εκτός κάποιων που είναι ηλεκτρονικές εφημερίδες, απασχολούν προσωπικό και διαθέτουν εγκαταστάσεις εκατομμυρίων. Έχει πλάκα πάντως με ενα laptop 1.000 Ευρω, να ανταγωνίζεσαι και πολλές φορές να νικάς μεγιστάνες των media. Γουστάρω, όλο γλύκα είναι η φάση και αυτός είναι ο λόγος που το κάνουμε.
Ευχαριστούμε εκτός απο το:
1)troktiko και τα blogg:
2)taxalia.gr
6)STRING.GR :Για το απίστευτο φωτομονταζ!!
7)Ο τερματοφύλακας δενδροκηπουρός
Αναρτήθηκε από ONLINE-PRESS

Αυτό είναι ßασανιστήριο και κυρίως προς τα παιδιά...Αποκαλύψτε το σε όλο τον κόσµο,


Είναι λυπηρό!!! κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν τέτοιου είδους πρακτικές...
> > Απίστευτο, κι όλα αυτά για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ντροπή!
> > Η Κίνα χρησιμοποιεί την εκπαίδευση 'σκλάßου' σαν να είναι κάτι φυσιολογικό,
> > προκειµένου να γίνει η µεγαλύτερη νικήτρια µεταλλίων στην ιστορία των Ολυµπιακών >>αγώνων.
> > Αυτό είναι προγύµναση-προπόνηση; Όχι αυτό δεν είναι αθλητισµός, αυτό είναι ΘΥΣΙΑ!!!
> >Αυτό είναι ßασανιστήριο και κυρίως προς τα παιδιά...Αποκαλύψτε το σε όλο τον κόσµο,

ΤΟ ΛΑΟΔΙΚΕΙΟ


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Α΄κύριος ( βλέποντας από το τζάμι τα μαγαζιά) : " Νέκρα, φίλε μου, έξω. Τα μαγαζιά δεν κάνουν δουλειά. Δώδεκα η ώρα το μεσημέρι, στην Τσιμισκή, και σκοτώνουνε μύγες!"
Β' κύριος (κουνώντας το κεφάλι μελαγχολικά) : " Ας όψονται οι κουκουλοφόροι
και οι διαδηλώσεις! Ο κόσμος φοβάται να κατεβεί στο κέντρο, γιατί δεν ξέρει αν γυρίσει ζωντανός."
Γ΄κύριος : " Εγώ πιστεύω ότι οι κουκουλοφόροι είναι βαλτοί!"

Α΄και Β΄κύριοι (με μία φωνή) : " Βαλτοί; Από ποιους;"
Γ΄κύριος: " Από τα εμπορικά κέντρα! Βάζουν μέσα στους αναρχικούς δικούς τους ανθρώπους! Αυτοί καίνε και ρημάζουν τα μαγαζιά και προκαλούν τις λεηλασίες! Έτσι σπρώχνουν τον κοσμάκη στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, έξω από την πόλη."
Β΄κύριος (χαμογελώντας ειρωνικά):
" Αυτό που λέτε είναι υπερβολικό."

Γ΄κύριος (ξαναμμένος): " Καθόλου υπερβολικό! Βλέπετε να γίνονται έκτροπα σ' αυτά τα μέρη; Όλα στο κέντρο γίνονται. Γιατί μόνο εκεί και όχι και παρά έξω; Θέλουν να σβήσουν τους μικρούς , για να τ' αρπάζουν οι μεγάλοι, σας λέω. Ο θάνατός σου , η ζωή μου...
ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ: " Καλά τα λέει ο άνθρωπος.... Δεν έχουνε μπέσα αυτοί.... Αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι..."

http://gerontakos.blogspot.com/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ PRESS-BANK ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ , Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ.
του Δημήτρη Συρμάτση
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ μας παραχώρησε μια συνέντευξη για τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα ύστερα από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο κ. Δ. Κωνσταντάρας είδε ατολμία, μπέρδεμα, ασάφεια και απροθυμία για συγκρούσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ρίχνει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει ξένα συμφέροντα πίσω από τις ταραχές και προέβλεψε ότι θα επαναληφθούν παρόμοιες.
Αξιοσημείωτη είναι και η θέση του περί έλλειψης πνευματικής καθοδήγησης και λάθος προτύπων στην σημερινή κοινωνία.
1) ΕΞΕΓΕΡΣΗ , ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Ή ΑΝΑΡΧΙΑ ? Με ποιά λέξη θα χαρακτηρίζατε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών?
Αν δεν αποκωδικοποιήσουμε όλα τα γεγονότα και τα στοιχεία, δεν μπορούσε να απαντήσουμε. «Αναρχία» ; σίγουρα όχι παρά μόνο ως στόχος κάποιων ελάχιστων και ανέμπνευστων προβοκατόρων. «Εξέγερση»; Δεν το βλέπω πιθανόν. Δεν ήταν και τόσο μαζικό το φαινόμενο. Και με ποιο στόχο; Εναντίον ποίου; Εναντίον του Κράτους; Τότε γιατί οι καταστροφές σε μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις; Η «αγανάκτηση» μού έρχεται πιο κοντά. Αλλά και πάλι : αγανάκτησε ένα , σχετικά μικρό, μόνο ποσοστό του λαού και η κινητοποίηση, όσο κι αν επεκτάθηκε, ποτέ δεν απέκτησε μεγάλη, πάνδημη έκταση, δεν γενικεύτηκε, δεν παρέσυρε όλες τις τάξεις, όλα τα στρώματα. Αλλά όπως είπα, ακόμα μελετάμε τα χαρακτηριστικά του γεγονότος. Και πριν τα εξετάσουμε σε λεπτομέρεια, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε σαφές συμπέρασμα εκτός του ότι υποκρύπτεται μεγάλη αντίδραση μέσα στον πληθυσμό. Και σε πρώτη ευκαιρία, θα ξανα- εκδηλωθεί.
2) Πιστεύετε ότι ήταν αφορμή ο θάνατος του Μικρού Αλέξη για να επωφεληθούν μερικοί να δημιουργήσουν χάος ?
Σαφώς. Χωρίς αφορμή, δεν γίνεται ποτέ, τίποτε. Εκτός από μεμονωμένες, ανοργάνωτες και «στιγμιαίες» διαδηλώσεις χωρίς ουσία και χωρίς διάρκεια.
3) Είδατε αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση ?
Ατολμία είδα. Μπέρδεμα στην αρχή, ασάφεια στη συνέχεια, απροθυμία σύγκρουσης στο τέλος. Στοιχεία τα οποία μερικώς εξηγούνται από τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις περί των εντολών που έπαιρνε η αστυνομία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν η αστυνομία έπαιρνε εντολή για «επίθεση», η κατάσταση θα είχε ελεγχθεί σχετικά εύκολα και σχετικά γρήγορα. Αλλά θα είχε και άλλα θύματα. Κι αυτό είναι κάτι που ΚΑΝΕΙΣ «μη δικτάτωρ» δεν μπορεί να αποφασίσει. Και –κυρίως- δεν θα ανεχόταν ο απλός πολίτης, έστω κι αν του είχαν κάψει το μαγαζί.
4) Βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα γεγονότα και τους κουκουλοφόρους?
Μερικώς. Δεν θεωρώ ότι υπήρξαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν σε οποιονδήποτε αγανακτισμένο ή θερμοκέφαλο «ορμήστε κι εμείς είμαστε εδώ». Αλλά και δεν τους απέτρεψε κι όλας. Αυτοί που πήραν μέρος ΔΕΝ ήταν οπαδοί του Κ.Κ.Ε. κι αυτό φάνηκε από τη στάση του κόμματος τις επόμενες μέρες και ώρες. Δεν ήταν Νεοδημοκράτες γιατί θα ήταν γελοίο να επιτίθενται εναντίον του κράτους που κυβερνά το κόμμα τους. Από αλλού συνεπώς προήλθε η ενθάρρυνση. Λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ – γιατί ούτε το δικό τους κόμμα επιθυμεί τέτοιες ανατροπές-, περισσότερο από το ΣΥΡΙΖΑ – γιατί αυτών των ηλικιών και «ειδικοτήτων» χαιδεύει τα αυτιά ο Αλέξης Τσίπρας- και ακόμη περισσότερο από τους πνευματικούς υποστηρικτές του «κανένα», είτε αυτοί είναι κομματικά ανένταχτοι, είτε γιατί είναι εναντίον του πολιτικού μας συστήματος.
5) Συνδέετε ξένα συμφέροντα που πολεμούν τον Καραμανλή με τις ταραχές σε όλην την χώρα?
Φοβάμαι πως ναι. Εμμέσως πλην σαφώς. Μετά την προσέγγιση με τον Πούτιν, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαικής μας ένταξης, μετά τη γενική στήριξη της Ελλάδας στο «σύστημα Ομπάμα», μετά τη σθεναρή μας στάση στο θέμα των Σκοπίων, της ένταξης της Τουρκίας , την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, περιμέναμε κάποια αντίδραση. Αλλά – ομολογώ- όχι με τη χρησιμοποίηση της νεολαίας μας.
6) Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα? Βρισκόμαστε σε ένα τέλμα? Ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν από την Πολιτειακή ηγεσία για να αλλάξει το κλίμα ενόψει εορτών, αλλά και για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα ?
Όχι, δεν υπάρχει κανένα «έλλειμμα». Πλεόνασμα ναι, υπάρχει. Υπερβάλλουσες δημοκρατικές «ευαισθησίες» ναι. Έλλειψη πνευματικής καθοδήγησης και διεστραμμένα πρότυπα για τη νέα γενιά, σίγουρα ναι. Και φυσικά, σ ένα τέτοιο περιβάλλον, μ ένα πολιτικό σύστημα που δεν επιθυμεί ν αλλάξει προς το καλύτερο, που θεωρεί ότι τα ξέρει όλα και δεν ζητάει ούτε ακούει γνώμες, που δεν προάγει την αξιοσύνη, την αξιοκρατία και τη δημοκρατία στις καθημερινές του συναλλαγές και «κλείνει» την πόρτα στη φυσιολογική εξέλιξη υποκύπτοντας στο πρόσταγμα της Medioκρατίας, αγγίζουμε το τέλμα. Αλλά επιπόλαιες προτάσεις προς χάριν εντυπωσιασμού, ΕΓΩ δεν κάνω.
Ήμουν 3,5 χρόνια στη Βουλή. Έκανα πολλές. Τώρα, παρακολουθώ κι εγώ όπως όλοι οι άλλοι. Παίρνω τα μέτρα μου. Και κρατώ και τις αποστάσεις μου.

ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ

Πανέξυπνος και με χιούμορ.
Αν ο Λάκης Λαζόπουλος δεν χρησιμοποιούσε τα σημαντικά αυτά στοιχεία του για να κάνει προπαγάνδα τότε θα τον γούσταρα.
Αν όταν έστελνε μήνυμα στους δήθεν αντιεξουσιαστές να συνεχίζουν να σπάνε τις ξένες περιουσίες, τους καλούσε να κάψουν και το σπίτι ή το θέατρο ή το στούντιο του, τότε θα του έβγαζα το καπέλο και θα με έπειθε για την ειλικρίνεια των λεγόμενων του.
Αν από την στιγμή που έχει για όλους ένα κακό λόγο, εντόπιζε έστω και λίγο τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και του λατρεμένου του Αλέξη Τσίπρα, θα έλεγα ότι έχει μπαλάκια.

Δυστυχώς όμως ο τύπος δείχνει ότι είναι κομματικοποιημένος και χρησιμοποιεί την δύναμη που του έδωσε ο κόσμος για να κάνει πλύση εγκεφάλου.

Κι έχει τεράστια διαφορά το να είναι κάποιος πολιτικοποιημένος από το να είναι κομματικοποιημένος.
Ο πρώτος δεν προσκυνά κανένα, τους ακούει όλους, έχει άποψη.
Ο δεύτερος είναι απλά οπαδός-κλακαδόρος, δεν βλέπει το αρνητικό της παράταξης του, ακούει τους αντιπάλους μόνο για να βρει το μεμπτό και δεν αναγνωρίζει καν τα θετικά τους.
Ισχυρίζεται ότι είναι δημοκράτης αλλά φιμώνει τις άλλες φωνές.

Τσου ρε Λάκη...

Υγ
Την επομένη της έκτακτης εκπομπής του Λαζόπουλου όλα τα κατινοπρογράμματα είχαν εκτενή αφιερώματα. Αυτό που μου έκανε όμως πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν ότι όλοι έδειχναν τα ίδια αποσπάσματα και με την ίδια ακριβώς σειρά.
Μήπως, λέω μήπως, πήραν έτοιμη κασσετούλα; Κι αν ισχύει αυτό, τότε ακόμα κι εκεί ρε Λάκη θες να έχεις τον έλεγχο και να μην αφήνεις τον άλλο να κρίνει ελεύθερα;
http://panic-gr.blogspot.com/

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ!!!!

ΚΡΑΝΙΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε μια εβδομάδα είναι Χριστούγεννα!
Πάντα μου άρεσαν τα Χριστούγεννα, γιατί δίναν άλλη νότα στη ζωή!
Μια ανάταση ψυχής και μια ζεστασιά!
Ακόμα και μίζερος να ήσουν και γκρινιάρης, αγαπούσες όλο το κόσμο.
Τουλάχιστον είχες ένα χαμόγελο η ένα μειδίαμα στο πρόσωπο!
Περπατάω στους δρόμους φέτος και βλέπω φάτσες σκληρές και σκυθρωπές.
Φάτσες που δεν έχουν όρεξη, όχι μόνο να σου πουν καλημέρα, αλλά που δεν έχουν κουράγιο να πουν καλήμερα ούτε στον εαυτό τους.
Προτιμούν να μη σκέφτονται, γιατί αν σκεφτούν θα τρελαθούν!
Θα μου πεις τι καλό να σκεφτούν?
Σα γονιός πενθείς για τον Αλέξη.
Ένα παιδί που θα μπορούσε να ήταν δικό σου!
Σα πολίτης φοβάσαι γι αυτά που θα γίνουν για σένα χωρίς εσένα!
Σε μια δημοκρατία λίγων ινστρουχτόρων που, στο όνομα της δημοκρατίας, σου επιβάλλουν ο,τι θέλουν!
Σαν εργαζόμενος περιμένεις τη σειρά σου στην ανεργία, γιατί κάποια αφεντικά θα τη κάνουν λαμογια εν μια νυκτί, αδιαφορώντας αν εσύ ζεις!
Κι όλα αυτά που θα πάρεις για δώρο θα φύγει σε υποχρεώσεις!
Σαν Έλληνας ντρέπεσαι που ζεις σ αυτό το χώρο της Ελλάδας του σήμερα!
Που οι δολοφόνοι και οι τραμπούκοι, πληρώνουν 5 ευρώ τη μέρα και είναι ελεύθεροι γιατί είναι του κράτους!
Που σου λένε στις συλλογικές (αν υπάρχουν πια) συμβάσεις οτι το επιπλέον σε μια μάνα με τρία παιδιά είναι 5%!
ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!!
Σα κάτοικος αυτής της πόλης που λέγεται Αθήνα, νοιωθεις οτι περπατάς σε βομβαρδισμένη πόλη του Ιράκ, έτσι και πας στο κέντρο!
Το γιατί?
Απλό!
Κατά τη δικιά τους ερμηνεία φταίνε 200 ανεγκέφαλα 15χρονα.
Για μένα φταίνε οι εγκέφαλοι που ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω από ανήλικα 15χρονα, οι οποίοι εδρεύουν κάπου στην Αλεξάνδρας!!!!
Σα τηλεθεατής άστα να πάνε!
Διαφημίσεις με ολίγον από σκουπίδι!
Σα καταναλωτής?
Εκεί να δεις!
Κάθε τόσο που πας super market βλέπεις τους περισσότερους να μετράνε το δεκάλεπτο!
Σα παιδί τι να περιμένεις?
Ένα δώρο από τον άι Βασίλη που θα είναι η μια γκαστρωμένη barbie, η κάνα στρατιωτακι και καμιά μπάλα!
Και μετά?
“άντε στο δωμάτιό σας να παίξετε να μας αφήσετε ήσυχους”!
Σα φοιτητής?
Μπαίνεις με το χαμόγελο στα χείλη και βγαίνεις, μετά από 5 χρόνια, ένας γερασμένος άνεργος έτοιμος να σκάσεις!
Ερωτικά?
Ζευγάρια στο δρόμο χωρίς μια αγκαλιά.
Να συζητούν μόνο τις αγωνίες τους για το αύριο!
Πως να μιλήσουν για έρωτα, όταν το αύριο δεν υπάρχει, αν δε παλέψεις περισσότερο από το Χριστό!
Κράτος σταυρωμένων!
Ξαπλωμένοι στα καρφιά μας περιμένοντας τους σταυρωτηδες να μας καρφώσουν!

Έλα μωρέ Γιώργο!
Έχουμε την υγειά μας, θα μου πεις!
Έτσι είναι.
Το μόνο που έχουμε πια είναι η ελευθερία να επιλέξουμε με τι θα κάνουμε κακό και σ αυτή!

Κάθονται μωρέ που μας κοιτάνε να υποφέρουμε, ο καθένας κουβαλώντας το δικό του σταυρό κι αυτοί μιλάνε για της πατρίδας τη μεγάλη στολή!

Wow!
Στολίστηκε το δέντρο στο Σύνταγμα!
Μόνο που φέτος το κάθε στολίδι είναι το βλέμμα του Αλέξη, το κλάμα της μάνας, το τρέξιμο του άνεργου, το γιατί του φτωχού, το γαμώτο του δεκαπενταρη, το κατεβασμένο πρόσωπο του εικοσάχρονου φοιτητή, που λέει “γιατί σπούδασα ο μακακας αφού ήταν εύκολο να πάω στο x-factor και στα 16 μου να είμαι φίρμα”?
Γιατί, γιατί, γιατί.
Κάθε κάστα ανθρώπων κι από ένα μεγάλο γιατί.
Αναπάντητο!
Αφήσαμε τη ζωή μας να μας τη ποδηγετήσουν!
Αφήσαμε τα παιδιά μας στους δρόμους να μας εκπροσωπήσουν στις κινητοποιήσεις.
Εμείς τα βλέπαμε από τη τηλεόραση και λέγαμε: “αχ και να μουν κι εγώ εκεί! Αλλά πια έχω γίνει 30ρης, 40ρης, 50ρης. Ριτααααααα δεν έχει χαρτί υγείας στη τουαλέτα. Αύριο να πάρεις αυτό το γκοφρέ που είχε προσφορά! Σκουπίζει καλά το χοντρό μας ποπό από το φαγητό και το πλατύ μας από το καναπέ”!!!
Αφήσαμε τα παιδιά μας να σπάσουν το σάπιο κι εμείς τα κατηγορήσαμε κι από πάνω.
Τα κατηγορήσαμε γιατί τα ζηλεύουμε!!!!

Αχ μωρέ φίλε είναι απλή η ζωή!
Τόσο απλή, που το μόνο που χρειάζεται είναι έρωτας και αγώνας!
Έρωτας για να ζήσουμε κι αγώνας για να περιφρουρήσουμε τον έρωτα από τους ανέραστους σταυρωτηδες μας!
Τόσο απλά!
Δοκίμασε το!!!!!

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ!
ΔΕ ΤΟ ΜΥΡΙΖΕΙΣ????