ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.12.10

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2010!!! ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ ΜΑΣ! ..... ΚΑΛΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ! ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ



Ευχόμαστε σε όλους εδω κάτω, χρόνια πολλά, χρόνια καλά και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Ποιά κρίση? Οι πολίτες δείχνουν χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς έξω από την  Μητρόπολης του Βόλου, κι έβλεπες μόνο γελαστά και χαρωπά πρόσωπα.
Οι πολίτες αυτής της ...πλατείας ,  φιλιόντουσαν και αντάλλασσαν ευχές, δείχνοντας ότι ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Θα πρέπει να θεωρούν αδικαιολόγητη-ακατανόητη την  ανασφάλεια , φόβο, και απαισιοδοξία που διακατέχει τους υπόλοιπους συμπολίτες τους, η , να έχουν κερδίσει Τζάκ Ποτ.
P.s. Το γεγονός  ότι  οι εν φωτό είναι οι κερδισμένοι  πολιτικοί των  τελευταίων εκλογών, είναι τυχαίο, και δεν  παίζει κανένα  ρόλο στην ολοφάνερη ευτυχία τους.
Δεν νομίζεται?
Καλή Χρονιά λοιπόν και στους υπόλοιπους.
Αυτούς που τους ψήφισαν...

vk

ΤΟ "ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ" ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ................ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΦΙΛΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ,

Πρέπει να συμμετάσχεις κι εσύ και ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΗΝ 11-01-2011. Καλούνται όλα τα μπλοκς να συμμετέχουν με
ελεύθερους ομιλητές από παντού ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κι όχι για συντεχνειακά
οικονομικά συμφέροντα. ΟΡΓΑΝΩθΕIΤΕ και ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΣΕΙΣ. ΕΝΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΧΙ
ΠΛΕΟΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΝΣΤΕ ΜΕ ΤΟ: antimnemonium@googlegroups.com
Καλέστε μπλόκς, περιφερειακά κανάλια, ρ/φ σταθμούς κλπ. Θα κλείσω το
Δημοτικό Θέατρο για τις ομιλίες. Επιτέλους να μην μιλάμε μόνο από το
internet.

Δημ. Αντωνίου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάποτε έκαιγαν βιβλία, σήμερα τα αντικαθιστούν με ψηφιακά!

Όλο αυτό που μεθοδεύει η κυβέρνηση, δηλαδή την αντικατάσταση των τυπωμένων βιβλίων με "ψηφιακά", δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση του Οργουελιανού εφιάλτη στην Παιδεία. Δίχως γραπτά κείμενα τυπωμένα σε χαρτί, κατά το λατινικό scripta manent (τα γραπτά μένουν), το σχολαστικό σύστημα απόλυτου ελέγχου διαμόρφωσης (και όχι εκπαίδευσης) υποδουλωμένων προσωπικοτήτων θα μπορεί, ανά πάσα στιγμή μέσω της τεχνολογίας, να επεμβαίνει και να αλλάζει τη διδακτέα ύλη "εξαφανίζοντας" κάθε προηγούμενη περιττή ή μη αποδεκτή "αίρεση" (διαφορετική γνώμη)...


Οι τυραννίες του παρελθόντος έκαιγαν βιβλία και ξαναέγραφαν άλλα, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, για να εξαφανίσουν τη γνώση και να χειραγωγήσουν - προβατοποιήσουν τους ανθρώπους. Οι σύγχρονες νεοφιλελεύθερες τυραννίδες απλώς τα αντικαθιστούν με τα απολύτως ελεγχόμενα (ανά πάσα στιγμή) "ψηφιακά μέσα". Ο μόνος εκσυγχρονισμός εδώ είναι στον άμεσο (και "οικονομικό") ελέγχο της εκπαίδευσης, δυνατότητα που προσφέρει η νέα τεχνολογία, δίχως να χρειάζεται να τυπώνουν νέα συγγράμματα από την αρχή και δίχως τον "κίνδυνο" να υπάρχουν και τα παλαιότερα αποσυρμένα, πάντα διαθέσιμα για "σύγκριση" ή για "αναίρεση" των νέων.

Για παράδειγμα, εάν η κυρία Δραγώνα ήθελε να "διδάξει" ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος, θα μπορούσε να το πράξει άμεσα στο σύνολο της ψηφιακής διδακτέας ύλης, δίχως να χρειαστεί να γράψει και να τυπώσει καινούργιο βιβλίο και δίχως να μπει στον κόπο να αποσύρει και να εξαφανίσει το προηγούμενο που έλεγε ότι υπάρχει ελληνικό έθνος!

Όλο αυτό αποσκοπεί στην ολοκληρωτική παραγωγή αποβλακωμένου και πειθήνιου εργατικού δυναμικού δίχως καμία κριτική ικανότητα, αποσκοπεί στην ολοκληρωτική υποδούλωση του ανθρώπινου πνεύματος
Σε καμία περίπτωση δεν δαιμονοποιούμε την τεχνολογία, αλλά σε κάθε περίπτωση υπερασπιζόμαστε το μέτρο μεταξύ αυτής και του παραδοσιακού βιβλίου, που κανένα ψηφιακό υποκατάστατο δεν μπορεί να αντικαταστήσει!

Φασίστες της κυβέρνησης, σε κάθε μισάνθρωπο σχεδιασμό σας είμαστε εδώ, ένα βήμα μπροστά, για να τον αποκαλύπτουμε στον ελληνικό λαό!
Στέφανος Μυτιληναίος


πηγη

Εσπασαν ρεκόρ οι διαταγές ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 103 ΧΙΛΙΑΔΕΣ


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά έσπασαν την... κατοστάρα (χιλιάδες) οι διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Οι διαφορές στα δικαστήρια μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών καθώς μεταξύ εμπόρων και προμηθευτών ήταν το 2010 κατά 50% περισσότερες σε σχέση με το 2008. Την ίδια ώρα, οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί των καταναλωτών με τις τράπεζες δεν απέδωσαν καρπούς και τώρα οι καταναλωτικές ενώσεις ζητούν νέα παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών. Μέσα σε όλα αυτά, οι τράπεζες κλείνουν ολοένα και περισσότερο τις στρόφιγγες του δανεισμού προς τους εμπόρους, οι οποίοι πέρασαν τις γιορτές με 25% πτώση στον τζίρο και πολλοί από αυτούς ετοιμάζονται για... εκποίηση τον Ιανουάριο.
Στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδόθηκαν συνολικά 103.845 διαταγές πληρωμής. Από αυτές 46.050 αντιστοιχούσαν σε απαιτήσεις τραπεζών έναντι δανειοληπτών. Οι υπόλοιπες 57.795 αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών, κυρίως εμπόρων, που βρέθηκαν με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια.

Ο συνολικός αριθμός των διαταγών πληρωμής είναι αυξημένος τόσο σε σχέση με το 2009, οπότε στα ίδια δικαστήρια είχαν εκδοθεί 97.973, όσο και με το 2008, οπότε ήταν μόλις 69.352. Σε ό,τι αφορά τις διαταγές πληρωμής που έχουν εκδοθεί για λογαριασμό τραπεζών έναντι πελατών τους, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αυτές του Πρωτοδικείου (24.467) είναι περισσότερες από εκείνες του Ειρηνοδικείου (21.583). Στο Πρωτοδικείο πάνε υποθέσεις που έχουν αντικείμενο άνω των 12.000 ευρώ, δηλαδή στεγαστικά δάνεια και μεγάλα καταναλωτικά, ενώ στο Ειρηνοδικείο κάτω των 12.000 ευρώ (πιστωτικές κάρτες και μικρά καταναλωτικά).

Η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ζήτησε να υπάρξει νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2011, προβάλλοντας ως επιχείρημα την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι τράπεζες απέναντι στον νόμο για την προστασία των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ΕΚΠΟΙΖΩ μέχρι σήμερα έχει δεχθεί 2.378 αιτήσεις καταναλωτών για μεσολάβηση στη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Από αυτές, οι υποθέσεις 682 προσώπων έχουν ήδη αποσταλεί προς τις τράπεζες, 430 έχουν απαντηθεί και μόλις 7 αιτήματα έχουν γίνει αποδεκτά. Πρακτικά, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχει επιτευχθεί υπαγωγή στον νόμο αφού οι θετικές απαντήσεις μιας τράπεζας δεν αρκούν αν ο οφειλέτης έχει χρέη και προς άλλες. Η ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγέλλει ότι η Εθνική, η Alpha Bank και η Κύπρου δεν έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα καμία απαντητική επιστολή σχετικά με τα αιτήματα και ότι Πειραιώς, Αγροτική και Γενική έχουν απαντήσει μόλις στο 3% των αιτημάτων. 

enet

Χρόνια πολλά

ιχνος

Καλό κουραγιο

Ευχομαι να έχουμε όλοι μας την δυναμη και την τυχη να επιβιώσουμε από το 2011 που έρχεται σε λιγο.
Δυστυχως δεν μπορουμε να πεσουμε σε πολυχρονη ναρκη και να ξυπνησουμε σε μια Ελλαδα αναπτυξης.
Κουραγιο σε ολους μας, να εχουμε την υγεια μας και να σκεφτόμαστε και τον διπλανο μας.

Φιλικα,

Μικρος Φωκιων

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

Ο Αδαμάντιος Κοραής είχε προειδοποιήσει από το 1831 για τη σημερινή μας κατάντια

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Σαν έπεσε στα χέρια μου το μανιφέστο που έγραψε ο Αδαμάντιος Κοραής το 1831, σε ηλικία 83 ετών, με τίτλο «Προς τους Ελευθέρους Έλληνας» και αφού το διάβασα προσεκτικά, στην κυριολεξία εκτινάχτηκα από την καρέκλα μου. Ο σπουδαίος φιλόσοφος και πατριάρχης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού είχε προβλέψει λίγο πριν το τέλος της ζωής του, με εκπληκτική ακρίβεια, όλα αυτά τα θλιβερά που συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας. Μέχρι και την πρόσφατη βρισιά του Θόδωρου Πάγκαλου, που αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους «κοπρίτες», είχε κατά κάποιο τρόπο «προφητεύσει» και «ερμηνεύσει».

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι, ότι ο Κοραής εξηγεί, στο κείμενο – μανιφέστο του (180 χρόνια πριν), τις αιτίες των σημερινών μας δεινών και είχε προειδοποιήσει τους τότε Έλληνες τι έπρεπε να πράξουν για να αποφύγουν την προδιαγεγραμμένη σημερινή καταστροφή. (Φυσικά οι Έλληνες έκαναν ακριβώς τα αντίθετα). Το παραθέτω λοιπόν (με επεξηγηματικές σημειώσεις μου εντός αγκυλών) και ο καθένας, που διαθέτει την ελάχιστη κριτική ικανότητα, ας εξάγει τα συμπεράσματά του:


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
Παράκλησις ομογενούς γέροντος

Φίλοι ομογενείς, εις μίαν από τας Ελβετικάς συμπολιτείας, επάνω του προεδρικού θρόνου, φέρονται γραμμένα τα δύο ταύτα ονόματα Ελευθερία και Πατρίς (Liberte et Patrie). Το Λακωνικόν επίγραμμα τούτο είναι πολλής διδασκαλίας μεστόν, άξιον όχι μόνο να επιγράφεται εις τα πολιτικά συνέδρια, αλλά και να το φέρη κρεμαστόν πας ένας πολίτης εις το στήθος ως ιερόν εγκόλπιον και φυλακτήριον της ειρήνης, της ελευθερίας, της αρετής, εις ένα λόγο της ευδαιμονίας του. Από τα δύο ταύτα, πατρίδα λέγω και ελευθερίαν, αδιαιρέτως ενωμένα, κρέμεται όσην η Πρόνοια μας εσυγχώρεσε ν' απολαύσωμεν εις τον παρόντα κόσμο ευδαιμονίαν. Εν από τάλλο χωρισμένον δεν αρκεί να μας καταστήσει ευδαίμονας [...]

Τα μέσα ταύτα (δια την απόλαυσιν τινός καλού) είναι τα εξής:

Πρώτον μέσον. Να μείνετε ως διέταξεν απ' αρχής το προσωρινόν πολιτικόν σας σύνταγμα, αβασίλευτοι [συμβούλευσε δηλαδή, το νέο ελληνικό κράτος να είναι δημοκρατία -όπως ιδρύθηκε στην Επανάσταση- και όχι μοναρχία όπως το επιθυμούσαν οι ξένες "προστάτιδες" δυνάμεις και οι ντόπιοι ολιγαρχικοί]. [...]

Αβασίλευτοι, διότι η σημερινή πτωχή της Ελλάδος κατάστασις δεν είναι ικανή να υποφέρη βασιλείαν, πράγμα και καθ' αυτό βαρυδάπανον, και μέλλον όχι μόνον να σας καταστήση πτωχότερους, αλλά και να αμαυρώση όλους σας τους υπέρ της ελευθερίας λαμπρούς αγώνας και να σας καταβυθίση εις τον έσχατον βαθμόν της ατιμίας. Εσείς σήμερον, φίλοι ομογενείς, πολιορκείσθε από δύο φατρίας και τρέχετε κίνδυνον να μεταπέσετε από την Επτανησιακήν ψώραν [εννοεί τους επτανήσιους κόντιδες και άλλους "ευγενείς"] εις την Φαναριακήν λέπραν [εννοεί τους Φαναριώτες τουρκόδουλους ολιγαρχικούς].

Αι δύο αύται φατρίαι, αι καταπολεμούσαι σήμερον μία την άλλην, ευθύς όταν ίδωσι βασιλέα εις την Ελλάδα μέλλουν (μην αμφιβάλλετε) να ομονοήσωσιν ως αδελφοί, να περικυκλώσωσιν ως ανδράποδα τον νεοφανή βασιλέα, να συγκροτήσουν αυλήν, να τον μεταμορφώσωσιν εις δεσπότην, αν σέβεται το "Ουχ ούτως δε έσται εν υμίν", ή να τον καταστήσωσι δεσποτικώτερον, αν τρέφη τα οποία σπανίως οι βασιλείς αποστρέφονται δεσποτικά φρονήματα και να τον διδάσκωσι πώς και μέχρι πόσου να σας φορολογή, δια να συμμερίζωνται μ' αυτόν τους ιδρώτας σας, να σας βυζάνωσι και αυτό το αίμα, εώς και ουδέ εις τους φόρους αρκούμενοι να σας καταχρεώσουσι υποβάλλοντες τα κτήματά σας υποθήκην εις βαρύτατα δάνεια, των οποίων μέλλετε να πληρώνετε σεις τους τόκους και οι απόγονοί σας τα κεφάλαια.

Δεν είναι σχεδόν ουδεμία βασιλεία σήμερον αρκούμενη εις τους φόρους των υπηκόων. παρά τους συνεχώς αυξανομένους φόρους καταχρεώνονται με δάνεια, ώστε να χρεωκοπήσωσι πολλάκις [...].

Εάν εξεναντίας φορτισθήτε βασιλέα, δεν έχετε να φοβήσθε μόνον (ως έλεγα) το βαρυδάπανον. Άλλο τούτου μυριάκις βαρύτερον και αισχρότερον σας προσμένει, η καταφρόνησις. [...] ...αφού σας στραγγίξωσιν όλους τους ιδρώτας, μέλλουν και να σας καταφρονώσιν ως δούλους χρεωστούντας να τρέφετε και να στολίζετε την αργίαν των [τεμπελιά τους] και να σας ονομάζωσι Σκυλολόγιον (Canaille), καθώς μας ονόμαζαν Κιοπέκ οι Τούρκοι [και κοπρίτες κατά τον Θόδωρο Πάγκαλο]. Τοιαύτη είναι η διάλεκτος όλων των ολιγαρχικών. Πώς άλλως ημπορούσαν να διακρίνωνται από τους αδελφούς των οι τιτλοφορούμενοι ευγενέστατοι, ενδοξότατοι, εξοχώτατοι, εκλαμπρότατοι, παρά ονομάζοντες τους λαούς άθροισμα σκύλων; Ναι, φίλοι ομογενείς, Σκυλολόγιον! Ποίους; Εσάς, εκ των οποίων εγεννήθησαν οι Βότσαροι, οι Νικήται, οι Μιαούλοι, οι Κάναροι και άλλοι αείμνηστοι ήρωες. Ποιοι; οι μη όντες καλοί να τεκνογονώσι παρά Αρχοντόπουλα, Τσελεπίδας, Βεϊζατάδας [τίτλοι "ευγενείας" των πλουσίων γόνων] και άλλα αντικοινωνικά μισάδελφα, ανθρωπόμορφα θηρία.

Άλλο, φίλοι ομογενείς, όσων είπα πολύ πλέον αισχρόν και αξιοθρήνητον. Όχι μόνον θέλουν να σας ονομάζει Σκυλολόγιον [όπως και ο Πάγκαλος σας αποκαλεί κοπρίτες], αλλ' όλη των η σπουδή και η ασχολία θελ' είσθαι να σας καταστήσωσιν αληθώς Σκυλολόγιον. Μη δυνάμενοι πλέον να ζήτε εντίμως από τους κόπους των ιδίων έργων, των αργών την αργίαν μέλλετε να ζηλεύσετε [των τεμπέληδων την τεμπελιά να ζηλεύσετε], αυτούς να μιμήσθε, αυτούς να κολακεύετε, ως δεσπότας και κυρίους σας, και αυτών ανδράποδα να γίνεσθε και σκύλοι, δια να τρέφεσθε καν ως "Κυνάρια από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης αυτών" [για να τρέφεσθε ως σκυλάκια από τα ψίχουλα που θα πέφτουν από τα τραπέζια τους] (Ματθ. ιε΄, 27).

Αυτά προειδοποιούσε ο σοφός Αδαμάντιος Κοραής πριν 180 χρόνια, οι τότε Έλληνες δεν τον άκουσαν και κατάντησαμε όπως ακριβώς τα προέβλεψε. Ωστόσο, επειδή ο λόγος του είναι πάντα επίκαιρος, σκέφθηκα να τον αναδημοσιεύσω με την ελπίδα να βρει σήμερα πιο καλούς και περισσότερους ακροατές να τον λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους και σύντομα, γιατί άλλος καιρός δεν μας μένει, να αποτινάξουμε αυτή την αισχρή ολιγαρχία από τον τόπο μας και να ζήσουμε -επιτέλους- ελεύθεροι.

πηγη

Ο Μ. Ιγνατίου αποκαλύπτει! Οι ΗΠΑ έβλεπαν τον Κώστα Λαλιώτη ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη!

Οι αρρωστημένοι ηλίθιοι “εγκέφαλοι” των αμερικανών, των υπεύθυνων για την επτάχρονη αμερικανοφασιστική δικτατορία στην πατρίδα μας, για την προδοσία της Κύπρου και που σήμερα δυστυχώς κυβερνούν τον τόπο μας, ήθελαν ως «αρχηγό της τρομοκρατίας» τον Κώστα Λαλιώτη.
Ακολουθεί ολόκληρο το...
 συγκλονιστικό άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου στο “Έθνος”
(κλικ στις εικόνες, για καλύτερη ανάγνωση)

30.12.10

Η εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας - οικονομίας και ο σκοπός της.


τι είναι το δντ και ποιος είναι ο στόχος του
Τα οικονομικά μας πάνε από το κακό στο χειρότερο
Ζούμε σε μιακοινωνία-οικονομία η οποία βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, όπου το 5% διαπρέπει και το υπόλοιπο 95% βυθίζεται στηνεξαθλίωση.

Κρίση αξιών, κρίση οικονομική και θεσμική...


Ζούμε σε μια χώρα :
- που πάει από το κακό στο χειρότερο οικονομικά,

- που έχει δημοσίως ξεφτιλιστεί μέσα στη βρώμα και την μπόχα που η ίδια δημιούργησε πολιτικά,

- που ξήλωσε λόγω κόμπλεξ κάθε στεγανό όποιου θεσμού υπήρχε και συγκρατούσε την κοινωνία με σκοπό να τον επανδρώσει με λαμόγια πάσης φύσεως, ετερόκλητα και αναλώσιμα στο πρώτο σκάνδαλο ώστε να'ρθει το επόμενο,

- που γαλούχησε μια-δυο γενιές πίσω από τη δική μου με μυαλά "ο γείτονας είναι εχθρός σου" και "ο κοντινός σου υποψήφιο θύμα", την τελευταία δε γενιά με το κόμπλεξ του κακού παιδιού που έχει κακή νοοτροπία και θα'ρθούν οι ξένοι που θέλουν το καλό μας(!) να μας επαναφέρουν στο σωστό δρόμο, δημιουργώντας μια κρίση αξιών εδώ και δεκαετίες

- που τα μόνα ενδιαφέροντα της γενιάς των 30 (της δικής μου δηλαδή) είναι πότε θα βγούμε, τι θα φάμε, πως θα φτιαχτούμε, και τι γκόμενα θα γλεντήσουμε (ανάγκες Νεάντερταλ δηλαδή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ),

- που από τότε που δημιουργήθηκε η ιδιωτική τηλεόραση χωρίς την απαραίτητη εποπτεία και έλεγχο ενός ΔΙΚΑΙΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ κράτους με το πρόσχημα της ελευθεροτυπίας ενέσκηψε σε κάθε επιχειρηματία που ήθελε να προπαγανδίσει τα δικά του, ώστε να ορίζει την κατεύθυνση της πλέμπας και να προωθεί το δικό του σχήμα εξουσίας (πολιτικής και δικαστικής),

- που οι εκφραστές της έννοιας "δημοσιογραφία=λειτούργημα" είναι εξαφανισμένοι και όχι υπό εξαφάνιση και τους βρίσκεις μόνο στα εκθέματα μουσείου δεινοσαύρων,

- που συνδυαζόμενα όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια ασφυξία στον κόσμο ο οποίος ακόμα σκέφτεται και θίγεται αλλά οι μόνες του διλημματικές επιλογές είναι :
ή μπαίνω στο σύστημα αυτό και ελπίζω να επιβιώσω εγώ αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα (κράτος, πολιτική, όραμα, εθνική ανεξαρτησία, παιδεία, σύστημα υγείας, σύνταξης, προσφοράς εργασίας, νοοτροπία, ΟΡΑΜΑ κλπ), ή επειδή δεν μπορώ να συμφιλιωθώ ξεσηκώνομαι ειρηνικά και αλλάζω τα πράγματα έστω κι αν δεν έχω τα μέσα, έστω κι αν ο κόσμος ο πολύς ακόμα κοιμάται και οι υπόλοιποι επιλέγουν το πρώτο εκ των δυο, έστω κι αν αυτό που θα αλλάξω θα 'ναι ελάχιστο.

Δυστυχώς όμως ακόμη η πλειοψηφία του πληθυσμού αποτελείται από μια μάζα απαίδευτων μικροαστών που νοιάζονται μόνο για τα μικροσυμφέροντά τους και για την παράταξή τους. Αμόρφωτοι-κάφροι μικροαστοί που κριτικάρουν αυστηρά από τον καναπέ τους, οποιαδήποτε προσπάθεια για οργανωμένο αγώνα και αλλαγή κατά του σάπιου κατεστημένου. Γιατί νιώθουν πως αυτοί βρίσκονται στην κορυφή της Πυραμίδας με τα σκατά, και δεν τους νοιάζει τι είναι από κάτω τους. Χαίρονται με τις ματαιόδοξες επιτυχίες και τις μίζες που τσεπώνουν οι αντιπρόσωποι της παράταξης και αποθεώνουν τους "ήρωες" καταχειροκροτώντας τους εκστασιασμένοι. Πάνω όμως στην αλαζονεία και την ύβρη που διαπράττουν, δεν καταλαβαίνουν πως το οικοδόμημα έχει αρχίσει να τρεκλίζει... Πως το σάπιο σύστημα καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα....

Το ΔΝΤ (κρίση οικονομική και θεσμική) έχει απλώσει τις δαγκάνες του και στραγγαλίζει την όποια ελπίδα για ένα ευοίωνο μέλλον της κοινωνίας-οικονομίας .

Ο Τουρκικός ζυγός, ο Τραπεζικός ζυγός και τα τοκογλυφικά χαράτσια


Και οι Έλληνες πλέον δεν μπορούν να μονιάσουν ακόμα και σε μια αντίδραση κατά του μνημονίου! Κατά τα 400 χρόνια σκλαβιάς από το Τουρκικό ζυγό ο Έλληνας εργαζόταν και πλήρωνε χαράτσια στην ισχυρή Πύλη και όσο δυσβάστακτα και εάν αυτά ήσαν αναγκαζόταν να τα πληρώνει… Όμως οργιζόταν! Μέσα του έβραζε! Αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω διότι κινδύνευε με φυσική εξόντωση. Παιδεία υπήρχε για τους ολίγους και πάντα κάτω από τη καθοδήγηση και τις προσταγές του Τούρκου κατακτητή. Κάθε τι Ελληνικό διώκετω και έπρεπε να εξαλειφθεί! Οι οικονομικά ισχυροί, πλην ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων, τα είχαν βρει με τον Τούρκο και άνθιζαν οι δουλειές τους δρώντας εξοντωτικά και τοκογλυφικά απέναντι στους συντοπίτες τους ανήμπορους Έλληνες.

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

-Η Ελλάδα είναι υπόδουλη στον Τραπεζικό ζυγό που απαιτεί χαράτσια, δυσβάστακτα, ώστε να μην εξοντωθούμε άμεσα, από τη πείνα, τη κοινωνική ανέχεια και την ασθένεια.

-Ο Έλληνας ναι μεν οργίζεται, βράζει αλλά ως εκεί... Υπομένει τα πάντα και για πάντα…

-Παιδεία που εξασφαλίζει μόνο επαγγελματική αποκατάσταση δίδεται επίσης μόνο στους ολίγους που μπορούν να πληρώσουν ώστε με 20 φροντιστάς το παιδάκι τους να εξασφαλίσει μια θέση στις “σχολές υψηλής προτίμησης” και αφού μυηθεί στον Πνευματικό–Επιστημονικό καθωσπρεπισμό και φέρεσθαι θα πρέπει να δαπανήσει καμιά 50.000€ ακόμα (minimum) σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και εάν προσκυνήσει άμεσα και ευθαρσώς, στεντορεία τη φωνή, τη Νέα Τάξη αποτάσσοντας κάθε τι Ελληνικό και Ορθόδοξο (νεογενίτσαροι) τότε ανοίγουν οι πόρτες των “εύρωστων” πολυεθνικών, ανοίγουν τα πορτοφόλια, ανοίγουν οι δρόμοι και επιβραβεύονται για την ακούσια ή εκούσια αυτομόλησή δρώντας με μένος ενάντια σε κάθε τι που τους ένωνε με τους απλούς και κακόμοιρους πλέον Έλληνες συντοπίτες τους (διότι δεν μπορούν πλέον να λέγονται συμπατριώτες…)

-Οι δε Οικονομικά ισχυροί, χωρίς ίχνος Ελληνοκεντρισμού, φωνάζουν ότι πρέπει να τα βρούμε με τις “αγορές” γρήγορα και να αρχίσουμε σύντομα πάλι να ερωτοτροπούμε μαζί τους σε ένα χυδαίο, αγοραίο έρωτα…! Όπως και οι ευνοούμενοι επιχειρηματίες απειλούν πως θα φύγουν από την χώρα εάν τους πολυζορίσουν και τους ζητηθεί να δώσουν κάτι από την τσέπη τους για να βελτιώσει η κατάσταση του υπόλοιπου 95%.

Γνωρίζοντας οι νεοκατακτητές Τραπεζίτες της Νέας Τάξης πολύ καλά πως και γιατί μας επέτρεψαν να σταθούμε στα πόδια μας μετά την Επανάσταση του 1821 θέλουν προφανώς να αποφύγουν σήμερα κάτι αντίστοιχο!

Ακόμα όμως και εάν εμείς το επιθυμούμε, γνωρίζουν καλά και θα πρέπει να το θυμηθούμε και εμείς ότι αυτό απαιτεί:
1. Αίμα και θυσία
2. Συμμαχίες
3. Ιστορικές συγκυρίες
4. Χρήματα
5. ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ!!!!

ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ;;;;;;;;;

Αντίδραση και κράτος καταστολής

Και όταν ακόμη υπάρχουν αντιδράσεις το κράτος-παρωδία, σαν τραγική φιγούρα σαλτιμπάγκου, παρεμβαίνει για να στείλει τα στρατιωτάκια-ματ να δείρουν αυτόν που είναι πιο ευάλωτος και πιο φωνακλάς, ώστε να τελειώνει η όποια αντίδραση και να χωνέψουμε πιο γρήγορα το μέλλον που μας αξίζει, με τις ευλογίες της μάζας.

Όλα αυτά τα παλικαράκια που κράζουν για τις απεργίες, τις πορείες και την οποιαδήποτε -μικρή ή μεγάλη, δεν έχει σημασία- αντίσταση στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο υποστηρίζοντας έτσι το κράτος καταστολής, δεν καταλαβαίνουν πως σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνική οικονομία και κατ'επέκταση κοινωνία. Η όποια ανάπτυξη, θα είναι πλέον ανάπτυξη του γαλαζοπράσινου καρκινώματος. Με τη συναίνεση των Μικροαστών-οπαδών, την προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης και τις ευλογίες των βολεμένων βουλευτών και πολιτικών το μέλλον της χώρας μας βάφεται ανεξίτηλα μαύρο... Με την αρχηγική καθοδήγηση του «Νέρωνα Jeff –Παπανδρέου» που φωτογραφίζει εαυτόν σαν μέγα σωτήρα-ευεργέτη, και απολαμβάνει την ηδονή πως καταφέρνει ακόμα και την ύστατη στιγμή να κοροϊδεύει και να χειραγωγεί τις μάζες, το ζοφερό μέλλον μας παρουσιάζεται σαν δύσβατος μονόδρομος που θα ακολουθήσουμε ως το τέλος.

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι τα κυκλώματα της απάτης, της ρεμούλας, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Μία μαφία που δεν τη συναγωνίζεται καμία άλλη σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα πλοκάμια της απλωμένα παντού. Ο τίμιος ιδιώτης δεν τολμάει να τα βάλει μαζί της γιατί ξέρει ότι την άλλη μέρα φαλίρισε και οι κρατικοί διαπλεκόμενοι τρώνε με δέκα μασέλες, ανοίγοντας και κλείνοντας τα νομικά παραθυράκια των εγκυκλίων και των αποφάσεων κατά το δοκούν.

Το σχέδιο του δντ για το τεράστιο χρέος και τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα


Όλα όμως ήταν προσχεδιασμένα και εκτελούνται άριστα!!!

Ας πάμε για παράδειγμα πίσω στον Δεκέμβριο του 2009 :
Συνέντευξη Προβόπουλου στον Παπαχελά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Λέει ο Προβόπουλος: ενημέρωσα Καραμανλή και Παπανδρέου πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές στο τέλος του χρόνου το έλλειμμα θα φθάσει στο 12%.

Συμπέρασμα:

Ο Παπανδρέου ήξερε την απόλυτη αλήθεια για την οικονομία.

Οπότε ρωτάω και απαντάω.
1. Γνώριζε ο Παπανδρέου την αλήθεια;
Την γνώριζε.

2. Έπρεπε να πάρει μέτρα αμέσως;
Έπρεπε.

3. Τι μέτρα έπρεπε να πάρει;
Μέτρα κατά της διαφθοράς της Ελλάδας των σκανδάλων και των λαμογιών, κατά της διαπλοκής των μεγαλοεκδοτών και των καναλαρχών, κατά της φοροδιαφυγής, των διαπλεκόμενων, των καρεκλοκένταυρων, των υψηλά αμειβομένων, κατά των καρτέλ και των μονοπωλίων, μέτρα τιμωρίας των υπευθύνων που οδήγησαν τη χώρα σε ένατεράστιο χρέος, μέτρα υπέρ των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων της Ελλάδας, καθώς και υπέρ του τουρισμού κ.ο.κ.

4. Τι μέτρα όμως πήρε;
Μέτρα που ξεπουλάνε την πατρίδα μας στους τοκογλύφους, που παραδίδουν την εθνική μας κυριαρχία στα χέρια των κερδοσκόπων-αρπακτικών των διεθνών τραπεζών και αγορών, που αφήνουν συνανθρώπους μας ανασφάλιστους και χωρίς ιατρική περίθαλψη στο έλεος της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας, μέτρα που χτυπάνε μόνο τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους των 700 και των 500 ευρώ για να μαζέψει από τα λιγοστά ευρώ αυτών τα δισεκατομμύρια που χρωστά η χώρα.

5. Πήρε (έστω και) αυτά τα μέτρα αμέσως;
Όχι.

6. Μπορούσε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια;
Μπορούσε.

7. Γιατί δεν δανείστηκε;
Επειδή έκανε καθυστέρηση.

8. Γιατί έκανε καθυστέρηση;
Για να εκτοξεύσει τα spreads.

9. Γιατί να εκτοξεύσει τα spreads;
Για να μην μπορεί να δανειστεί.

10. Γιατί να μην μπορεί να δανειστεί;
Για να φέρει το δντ ως μόνη λύση.

11. Γιατί να φέρει το δντ;
Γιατί αυτό ήταν το σχέδιο εξ αρχής.

12. Γιατί και ποιο ήταν το σχέδιο;

Μα το γιατί και το ποιο ήταν το σχέδιο είναι προφανές πλέον... Να έρθει το δντ για να εξασφαλίσουν οι ξένοι τοκογλύφοι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους. Διότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν κατά των χαμηλά αμειβομένων κοινωνικών στρωμάτων χωρίς να υπάρχει τρομερή αντίδραση από το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού.

Γιατί έτσι ακριβώς μας έπεισαν τα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια των -εξυπηρετητών του κεφαλαίου- ΜΜΕ , ότι δηλαδή το ΔΝΤ και τα απάνθρωπα μέτρα είναι αναγκαία, εφόσον χρωστάμε.

Και αυτό συμβαίνει κατά τη γνώμη μου γιατί αυτή είναι -η τελευταία ίσως- ληστρική επίθεση κατά του απλού λαού με σκοπό να τον καταστήσουν ένα εξαθλιωμένουποχείριο δουλείας, οι κερδοσκόποι να βγάλουν ακόμη περισσότερα κέρδη και τέλος η χώρα μας χρεοκοπημένη πλέον να σβηστεί από τον γεωπολιτικοοικονομικό χάρτη εκτός αν βέβαια σκύψουμε το κεφάλι και γίνουμε επίσημοι δούλοι των δανειστών μας.

Με λίγα λόγια λοιπόν θέλουν να εξαφανίσουν όποια δύναμη έχει ο λαός -αφού δεν θα έχει στην ουσία να φάει και θα τον απασχολεί πρωτίστως η επιβίωσή του δουλεύοντας όλη τη μέρα- αλλά ταυτόχρονα θέλουν να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες και τα οικονομικά τους σκάνδαλα μετατοπίζοντας τις ευθύνες προς τον απλό μη έχοντα πολίτη και μάλιστα δυσανάλογα σε σχέση με αυτούς που έχουν οικονομική ευρωστία.

Στο τέλος φυσικά εμείς θα χρεοκοπήσουμε αλλά λίγοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, κερδοσκόποι και μερικές άλλες παρατρεχάμενες εξυπηρετικές μαριονέτες θα αποκτήσουν εξαιρετικά υψηλή οικονομική και εξουσιαστική δύναμη. Και προφανώς θα φύγουν από τη χώρα μας που δεν θα έχει καμιά αξία, για να αφομοιωθούν από τους διεθνείς κερδοσκοπικούς οργανισμούς και παγκόσμιες εταιρίες που τώρα οι ίδιοι υπηρετούν -και που φυσικά ωφελούν μέσω των μέτρων- αλλά που σε μερικά χρόνια δεν θα έχουν τι άλλο να τους προσφέρουν αφού ήδη έχουμε βάλει σε υποθήκη ολόκληρη την πατρίδα μας. Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει τα αφεντικά τους, που τώρα τους δίνουν τις εντολές, να τους "βολέψουν" κάπου ως ανταμοιβή και μέρος της συμφωνίας που έκαναν οι προδοτικές κυβερνήσεις της χώρα μας και οι παρατρεχάμενοι του συστήματος με τους εντολοδόχους των αγορών.

Βέβαια ο τελικός στόχος είναι εφόσον συμβούν όλα τα παραπάνω, να έρθουν οι ξένες ενεργειακές εταιρίες και να εκμεταλλευτούν έναντι “πινακίου φακής” τον ορυκτό μας πλούτο βγάζοντας δις στις πλάτες μας με το πρόσχημα αφού χρωστάμε ως χώρα, τα ενεργειακά αποθέματα που θα παράγουμε (και που χρόνια τώρα ήταν κοιμό μυστικό ότι υπάρχουν) θα είναι και αυτά χρωστούμενα!

Αυτό είναι όλο το κόλπο του Παπανδρέου και των ξένων και Ελλήνων λαμόγιων


Όποιος δεν τα βλέπει ή τα διαβάζει και δεν μπορεί να τα καταλάβει ή να τα πιστέψει είναι διανοητικά ανάπηρος.

Έλληνες, δοξάστε το γαλαζοπράσινο κατεστημένο και χειροκροτείστε την τελευταία επιτυχία του!
ramnousia

Η ιδιωτική περιουσία στο στόχαστρο



thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Τον φόβο της εκφράζει, δημοσίως, η ΕΚΠΟΙΖΩ για την απειλή χιλιάδων κατασχέσεων ακινήτων την επόμενη χρονιά υπό το βάρος της αδυναμίας των δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, της μικρής ανταπόκρισης των τραπεζών για εξωδικαστικό διακανονισμό, αλλά και του δεδομένου ότι λήγει τον Φεβρουάριο το πάγωμα των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας.
Ένα πιθανό ντόμινο πλειστηριασμών, αν επιβεβαιωθεί αυτή η ανησυχία, θα σημάνει πτώσηστις αξίες των ακινήτων, με αυτονόητες συνέπειες όχι μόνο στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, αλλά και, σε πολλές περιπτώσεις, στην ίδια τηνεπιβίωσή τους.
Τα πράγματα είναι απλά: Η δυνατότητα των νοικοκυριών να εξυπηρετούν τα δάνειά τους συνεχώς μειώνεταιεξ αιτίας της ύφεσης, των μαζικών λουκέτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της αυξανόμενης ανεργίας, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Οι μειώσεις αυτές όχι μόνο δεν έχουν τελειωμό, αλλά μέσα στο 2011 θα αποκτήσουν χαρακτηριστικάκοινωνικής καταστροφής, εφ’ όσον η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να «τιμήσει την υπογραφή της» και να υλοποιήσει τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου που υπέγραψε.
Επιπλέον έρχεται η ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αποτελεί προτεραιότητα και της κυβέρνησης και του Μνημονίου, όπως ο ίδιος ο Στρος Καν μας είπε προσφάτως χωρίς να μασάει τα λόγια του. Κάτι που σημαίνει ότι, σε συνδυασμό με μια σειρά σοβαρές μεταβολές που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, θα μειωθεί δραστικά το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά. Με όλες τις συνέπειες που το συνολικό πακέτο των αλλαγών θα έχει στην αγορά και τις τιμές των ακινήτων. Τι σημαίνουν όλα αυτά;
1. Ότι, με τον ρυθμό που απαξιώνονται τα λαϊκά κυρίως εισοδήματα, με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και τα διαρκώς αυξανόμενα λουκέτα, συνεχώς θα αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που θααδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες. Ήδη τα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν επανασυνδέουν το ηλεκτρικό αποτελούν μια σαφή ένδειξη, με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε ακόμη στον «πρόλογο» της εφαρμογής του Μνημονίου.
2. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι δεν θα επέλθει η επίσημη πτώχευση, την οποία προεξοφλούν και οι αγορές και ο πλανήτης ολόκληρος, θα είναι απίστευτα δύσκολη η αξιοπρεπής επιβίωση ενός πολύ μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.
Ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές ταμπελίτσες, μην παίρνετε αψήφιστα την προειδοποίηση - δέσμευση της Εκκλησίας πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε ο ελληνικός λαός... να μην πεινάσει. Αυτά δεν είναι πράγματα που λέγονται ούτε γι’ αστείο αν δεν είναι μετρημένα στο χιλιοστό.
3. Εκτός από τις περικοπές εισοδημάτων, υπολογίστε και την απαξίωση ή την περικοπή ή την κατάργηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους και μέριμνας. Στοιχείο το οποίο θα κάνει δυσβάστακτη την ικανοποίηση ακόμη και στοιχειωδών αναγκών χωρίς υπέρογκο οικογενειακό κόστος.
4. Σημειώστε ακόμη τη συνολική κατάρρευση της οικονομίας. Όταν οι δημόσιες επενδύσεις εκμηδενίζονται, όταν οι κορυφαίοι κλάδοι της οικονομίας φυτοζωούν, όταν ήδη το Δημόσιο εφαρμόζει μερική στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του, όταν το Χρηματιστήριο καταρρέει μέρα με τη μέρα και οι ελληνικές επιχειρήσεις – ακόμη και οι υγιείς – απαξιώνονται ραγδαία (σημειώστε ότι ο χθεσινός τζίρος στο Χ.Α., 37,6 εκατ. ευρώ, ήταν ο τρίτος χαμηλότερος των τελευταίων 93 μηνών), τότε θα πρέπει να μιλάμε για πλήρηεξαφάνιση του χρήματος.
5. Η κατ’ εξοχήν άδικη φορολογία χτυπάει πάντα συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα:
● Στην άμεση φορολογία για το 2009 είχαμε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να συνεισφέρουν στον κρατικό κορβανά το 52,59% (από 47,9% το 2007).
● Στην έμμεση, οι κατ’ εξοχήν αδικημένοι είναι πάντα οι φτωχότεροι.
6. Η πολιτική περικοπής επιδομάτων στον δημόσιο τομέα, την οποία ακόμη μια φορά θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, θα πλήξει εκ νέου τους φτωχότερους, καθώς, μετά τις πρώτες περικοπές του 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο κόψιμο των επιδομάτων θα μειώσει τις αποδοχές κατά 10%-20% επιπλέον.
Ύστερα απ’ όλα αυτά, τα οποία δεν περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο της επίσημης πτώχευσης, ποιος πιστεύει ότι ένα μέσο ή χαμηλό νοικοκυριό θα επιβιώνει τα αμέσως επόμενα χρόνια δίχως να καταφύγει στηνεκποίηση περιουσίας ή τη στάση πληρωμών των δανειακών υποχρεώσεών του, με συνέπεια τη βίαιη αφαίρεση περιουσιακών στοιχείων;
Σήμερα η κυβέρνηση προωθεί ταχύτατα την εκποίηση κάθε δημόσιου περιουσιακού στοιχείου, κατ’ επιταγήν των δανειστών και επιτηρητών μας, στους οποίους ήδη προστέθηκε και ο ΟΟΣΑ! Μεταξύ αυτών παραχωρεί και το 6% της Ρόδου για τουριστικούς σκοπούς. Όμως το δημόσιο χρέος τρέχει μειλιγγιώδεις ρυθμούς, οι οποίοι είναι αδύνατον να ανακοπούν με την εφαρμοζόμενη πτωχευτική πολιτική δανειστών και κυβέρνησης.
Παράλληλα λοιπόν θα «τρέξει» και η αναγκαστική εκποίηση μεγάλων κομματιών και ιδιωτικήςπεριουσίας, συνεπεία της βίαιης εκπτώχευσης της κοινωνίας. Και είμαστε ακόμη στην αρχή...
 Το Ποντικι