ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.6.10

Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα σε βίντεο


Προληπτική λογοκρισία αντί πολιτικής και απαντήσεων





Παραθέτω από κείμενο του ιστολογίου Τειρεσίας την παρακάτω παρατήρηση:

«Γιατί ξαφνικά πανικοβλήθηκαν και τρέχουν τραπεζίτες και πολιτικοί να κάνουν δηλώσεις για δήθεν συνωμοσία σε βάρος της χώρας επιστρατεύοντας μάλιστα και την ελληνική δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσουν;

Όλα αυτά βέβαια μόνο στο κράτος της ψωροκώσταινας, γιατί, αν υπάρχουν στοιχεία ότι όλα αυτά είναι κακόβουλο σενάριο που... ποιος ξέρει τι σχέδιο να υπηρετεί... ας πάει η ελληνική δικαιοσύνη να ασκήσει δίωξη στα επίσημα δημοσιεύματα των έγκυρων δικτύων του εξωτερικού που επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο».


Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας λοιπόν έγινε κι αυτό: Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πτώχευση της Ελλάδας και επαναφορά στη δραχμή. Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας:

«Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Πιέρος, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, θα διερευνήσει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Μεταξύ άλλων αναμένεται να καλέσει συντάκτες δημοσιευμάτων ώστε να εξακριβωθεί από πού προκύπτουν τα στοιχεία που παρατίθενται».

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη κατατεθεί μήνυση στη Θεσσαλονίκη ο επίτιμος εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Αργύρης Τσίχλας, η οποία θα διαβιβαστεί στην Αθήνα για να προστεθεί στη δικογραφία. Τι λέει η μήνυση αυτή; Παραθέτω απόσπασμά της από την ίδια εφημερίδα:

«Όσοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας υφέρπουσας φημολογίας που προδήλως εξυπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια, σύμφωνα με την οποία η χώρα οδεύει σε πτώχευση, αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, έξοδο από την ευρωζώνη και επαναφορά της δραχμής».

Το γελοίο της υπόθεσης πάντως σε όλη αυτή την υπόθεση της «φημολογίας» είναι ότι πολλά ΜΜΕ – μέσω σχολιογράφων και αρθρογράφων κυρίως – κατακεραυνώνουν όποιον τολμήσει να μιλήσει, με οποιονδήποτε τρόπο, για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας σε οποιαδήποτε μορφή της. Ξεχνούν όμως να ρίξουν μια ματιά στα ίδια τα ρεπορτάζ των εφημερίδων τους, τα οποία εδώ και καιρό – απλώς κάνοντας τη δουλειά τους – μεταφέρουν την εικόνα που έχει... όλος ο πλανήτης.

Επιτίθενται μάλιστα κατά των Αγγλοσαξόνων, ώστε να συνδυάσουν τις χώρες προέλευσης των αναλυτών που βλέπουν τη χρεοκοπία με τους κερδοσκόπους που έχουν ποντάρει σ' αυτήν.

Κανείς όμως δεν μας λέει αν υπάρχουν άλλοι ειδικοί, άλλα think tank, αγγλοσαξονικά ή μη, που να λένε το... αντίθετο!

Κανείς δεν μας λέει γιατί όλοι οι κερδοσκόποι του πλανήτη έχουν ποντάρει στο ότι θα χρεοκοπήσει μια οικονομία που δεν αντιπροσωπεύει τίποτε σημαντικό ούτε στην Ευρώπη ούτε, πολύ περισσότερο, στον πλανήτη. Επομένως η χρεοκοπία της, αν μάλιστα είναι ελεγχόμενη, δεν πρόκειται να συμπαρασύρει κανέναν στην άβυσσο, παρ' όσες ανοησίες λέγονται στο πλαίσιο της πίεσης ώστε να είμαστε καλά παιδιά και να αποδεχτούμε όσα ετοιμάζουν για μας.


Κανείς δεν μας λέει γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη προϋπολογίσει τη χασούρα τους στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπολογίζοντας μάλιστα το σύνολο της χασούρας σε περίπτωση που οι αναδιαρθρώσεις επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με προβλήματα στην εξυπηρέτηση τους χρέους τους.

Κανείς δεν μας λέει για ποιον λόγο το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε, με ψήφους 94-0 μάλιστα, ότι δεν μπορούν οι ΗΠΑ να συναινούν στον δανεισμό – μέσω του ΔΝΤ, στο οποίο έχουν δικαίωμα βέτο – χωρών, των οποίων το χρέος υπερβαίνει το 100% του ΑΕΠ και/ή βρίσκονται σε προφανή αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους. Δηλαδή χωρών όπως η δική μας.

Κανείς δεν μας λέει τι θα σήμαινε η εφαρμογή αυτής της απόφασης για τη χώρα μας: δηλαδή... χρεοκοπία.

Κανείς δεν μας λέει για ποιον λόγο η Γερμανία παλεύει λυσσωδώς ώστε να επιτύχει την αναθεώρηση ή και παράκαμψη των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να μπορούν χώρες του ευρώ να προβαίνουν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και να βγαίνουν από την Ευρωζώνη.

Κανείς δεν μας λέει γιατί το ΔΝΤ ενισχύει αυτήν την πρόθεση της Γερμανίας για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών παρεμβαίνοντας μάλιστα με επιστολή του στο Eurogroup και βάζοντας, κατά πρωτοφανή στην Ιστορία τρόπο, «πόδι» στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Ας δώσουν και οι σχολιογράφοι και η κυβέρνηση της χώρας απαντήσεις πειστικές στα παραπάνω ερωτήματα – και στα τόσα άλλα που καθημερινά αναφύονται – διότι τον μεγαλύτερο πανικό θα προκαλέσει η προληπτική λογοκρισία και όχι τα ρεπορτάζ, οι αναλύσεις και η όποια φημολογία. Ήδη άπαντες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να κρύψει. Αλλιώς δεν θα είχε καμιά ανάγκη από προκαταρκτικές εξετάσεις σε ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζεται μόνο με πολιτική και καθαρές απαντήσεις...
ανεμογκαστρι

Τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί κύριε Παπανδρέου;(Επίσης πείτε και στους εισαγγελείς σας να κάνουν μήνυση και στον πρόεδρο της Ευ.Τρ.Επ. )

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή «Ντερ Στάνταρντ», ο πρωθυπουργός \

διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα δεν κινδυνεύει πλέον από χρεοκοπία».

Στο ΔΝΤ προσφεύγουν χώρες που δεν έχουν άλλη επιλογή δανεισμού από τις Αγορές. Η Ελλάδα προσέφυγε στο ΔΝΤ όταν τα spead της έφτασαν πάνω από 1000 καθιστώντας τον δανεισμό από τις αγορές αδύνατο και μόλις ένα βήμα πριν από την στάση πληρωμών. Στάση πληρωμών με την οποία οι ξένοι θα έχαναν τα λεφτά τους.

Αντι αυτών προτιμήσαμε την εσωτερική στάση πληρωμών την δραματική μείωση μισθων και συντάξεων, την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την εξαφάνιση του ασφαλιστικού συστήματος και όλα αυτά για να πληρωθούν οι ξένοι, για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, για το ευρώ ρε γαμώτο. Η άμεση και σχετικά εύκολή ενεργοποίηση του μηχανισμού έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι είμαστε στο Ευρώ. Σε απλά Ελληνικά αυτό που μας συνέβει είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε ποτέ να συμβεί σε μια χώρα μέλλος της Ευρωζώνης. Και αυτό είναι αναμφισβήτητο

Όλα τα παραπάνω τα ξέρουν σε όλο τον κόσμο πλην ίσως όλης της Ελλάδας και αυτό οδηγεί σύντομα και σε μια τεράστια έκρηξη. Το Ψέμα θα μας πνίξει.

Η Ελλάδα λοιπον δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία, όπως οι νεκροί της Ηλείας δεν κινδυνεύουν πια να καούν.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία, όπως η βυθισμένη Ατλαντίδα δεν κινδυνεύει πια από Ξηρασία.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία, όπως και η Κωνσταντινούπολη δεν κινδυνεύει να πέσει στους Τούρκους.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία, όπως το Ιράκ δεν κινδυνεύει πια από ξένη εισβολή.

Μόνο έτσι Ελλάδα δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε και άρα δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία και δεν το λέω εγώ αλλά Ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Το να λέτε δημοσίως και στον διεθνή τύπο ότι “η Ελλάδα δεν κινδυνεύει πλέον από χρεοκοπία” είναι αυτογελοιοποίηση κύριε πρόεδρε.

Γελούν μαζί σας.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Δημοπρατείται στη Βιένη νόμισμα από καθαρό χρυσό και βάρος 100kg!!



Το μεγαλύτερο στον κόσμο χρυσό νόμισμα, ένα καναδικό νόμισμα διαμέτρου 53 εκατοστών και βάρους 100 κιλών, θα βγει σε δημοπρασία στη Βιένη στις 25 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Dorotheum.

Η τιμή εκκίνησης αυτού του χρυσού νομίσματος θα είναι μεγαλύτερη από την πραγματική του αξία που φτάνει το ένα εκατομμύριο καναδικά δολάρια (800.000 ευρώ), διευκρινίζει ο οίκος Dorotheum.

Το χρυσό νόμισμα, που έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κατασκευάστηκε το 2007 και απεικονίζει στη μία πλευρά του την βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας και στην άλλη τρία φύλλα σφένδαμου (το φύλλο του σφένδαμου είναι το εθνικό σύμβολο του Καναδά).

Το νόμισμα ανήκε στην αυστριακή εταιρεία AVW, που πρόσφατα κήρυξε πτώχευση.

Απολιτιστος

Παγκόσμιες ανισορροπίες


H Παγκόσμια Τράπεζα στην τελευταία της έκθεση ( δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη) αναμένει αύξηση του παγκοσμίου ΑΕΠ μεταξύ 2,9% και 3,3% για το 2010.
Η ανάκαμψη αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την ανάκαμψη της ανάπτυξης στις περιφερειακές και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες που αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 5,7% και 6,2% κάθε έτος από το 2010 εως το 2012.
Μεταξύ των περιφερειακών οικονομιών είναι και η Τουρκία της οποίας ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι στο 6,3%.
Στην Κίνα ο ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των εξαγωγών κινείται στο 48,5% αυξάνοντας σημαντικά το εμπορικό της πλεόνασμα.
τα παραπάνω στοιχεια δείχνουν ότι η χρηματοοικονομική κρίση έχει επηρεάσει με πολύ διαφορετικούς τρόπους της οικονομίες των χωρών και την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.
Αν τώρα πούμε ότι η τρέχουσα κρίση είναι αποτέλεσμα και της μετατόπισης μεγάλου όγκου της παραγωγής προς τις χώρες χαμηλού κόστους, διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από είκοσι χρόνια σημαίνει ότι σήμερα οι παραδοσιακές οικονομίες (Ευρώπη και Αμερική) βρίσκονται στην αρχή μια ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου. .. αν εδώ προσθέσουμε ότι η Ευρώπη, όπως και η χώρα μας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη γήρανση του ντόπιου πληθυσμού τότε μιλάμε για το τέλος μιας εποχής.
Το διερευνητικό λοιπόν ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία ειναι αν το σχέδιο δράσης για την έξοδο από την κρίση πρέπει να αφορά αποκλειστικά την ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών ή μπορεί η απάντηση να προέλθει μόνο μέσα από τη δημοσιονομική εξυγίανση; όταν βλέπουμε χώρες με μεγάλο εμπορικό έλλειμμα να αυξάνουν τα προβλήματα τους [μείωση της ανάπτυξης, ανεργία, κ.α.] εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης, των περικοπών και της αύξησης των φόρων και χώρες με εμπορικό πλεόνασμα να συνεχίζουν να αυξάνουν τις εξαγωγές τους και κατ επέκταση την ανάπτυξη! δλδη βλέπουμε ότι η ανάκαμψη είναι άνιση από περιοχή σε περιοχή του πλανήτη και οι παγκόσμιες ανισορροπίες αντί να μειώνονται αυξάνονται.
Μήπως τελικά χρειαζόμαστε δράση έκτακτης ανάγκης με χρήση διαφορετικών εργαλείων;
http://vasiliostsamis.wordpress.com/
πηγη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ "ΒΑΘΥ" ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου εμφανίζεται να μετέχει ταυτόχρονα στην off shore που είχε το νεοκλασικό στην Ακρόπολη και στο ίδιο ΔΣ τεχνικής εταιρείας με την κόρη του πρώην υπουργού!

PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
To πρώτο έγγραφο που δημοσιεύουμε, αριστερά, είναι από την επίσημη Εκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου και την εμπλοκή της off shore εταιρείας Torcaso η οποία εκτός των άλλων εμφανιζόταν, σε πρώτη φάση, ιδιοκτήτρια και του νεοκλασικού στην Διον. Αρεοπαγίτου που αγοράστηκε πρόσφατα από την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Ένας από τους δύο νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας μέχρι τις 30.4.2007 που διέκοψε τη λειτουργία της είναι, όπως φαίνεται, και η κ. Λαμπροπούλου Ευφροσύνη....
Το δεύτερο έγγραφο που αποκαλύπτουμε, δεξιά, είναι το ΦΕΚ με τη σύσταση της...
τεχνικής και κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΕΦΑ ΑΕ, στις 24 Νοεμβρίου 2003. Στο ΔΣ της εταιρείας εκτός από τον επιχειρηματία Φ. Αρβανίτη, μετέχει η (κόρη του πρώην υπουργού) Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Είναι το ίδιο πρόσωπο με τη νόμιμη εκπρόσωπο της Torcaso και όπως προκύπτει μετέχει στις δύο εταιρείες σε χρονικά διαστήματα (αρκετών ετών) που συμπίπτουν μεταξύ τους...
Τα συμπεράσματα είναι εύκολα...
ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΣ
===============================================
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ
Παρενέργειες και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου προκαλεί το θέμα του ακινήτου του Άκη Τσοχατζόπουλου...
Η Torcaso Investment, στην οποία άνηκε το ακίνητο στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, είναι και μία από της εταιρείες που διαχειριζόταν και κεφάλαια της Μονής Βατοπεδίου. Και όταν η «Τροκάσο» λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου είχε ελεγχθεί, διαπιστώθηκε ότι από τις συναλλαγές που είχαν γίνει, δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν 2.662.000 ευρώ.
Από τα στοιχεία για το σκάνδαλο της Μονής, ξεχωρισαν κατά την έρευνα οι κινήσεις μεγάλων ποσών από λογαριασμούς της Μονής στην κυπριακή Rassadel, αλλά και...
μια τουλάχιστον περίεργη συναλλαγή με την Torcaso Investments Limited, υπέρ της οποίας η Μονή Βατοπεδίου εξέδωσε επιταγή 700.000 ευρώ από τον λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από την Torcaso στις 15 Ιουνίου 2007, η οποία εμφανίζει ως διεύθυνση Αθήνας στην Π. Καλλιγά 23. Ιδιοκτήτης της φέρεται ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης. Η αιτιολογία γι' αυτή την πληρωμή ήταν άγνωστη.Πάντως τώρα η ΝΔ ζήτησε παράταση τεσσάρων μηνών στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, ώστε να ανοιχθούν και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής και των συνεργασθεισών με αυτήν εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Torcaso...


...ΠΗΓΗ:Press gr

Μήνυση κατά του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΥ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ Αργύρη Τσίχλα (η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει , έχει ΗΔΗ Χρεοκοπήσει)




μήνυση κατά του Αργύρη Τσίχλα
[.... μήνυση κατά όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή φήμες περί εξόδου της χώρας από την ΟΝΕ και επιστροφής στη δραχμή, κατέθεσε ο επίτιμος εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Αργύρης Τσίχλας και τη διαβίβασε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διά μέσου του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. «Οσοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας υφέρπουσας φημολογίας που προδήλως εξυπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια, σύμφωνα με την οποία η χώρα οδεύει σε πτώχευση, αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, έξοδο από την ευρωζώνη και επαναφορά της δραχμής», αναφέρει ο Α. Τσίχλας..]




Μήνυση πρέπει να υποβληθεί κατά του Αργύρη Τσίχλα για ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ (αλλά και διασπορά ψευδών ειδήσεων) , για την εν γνώσει του ψευδή μήνυση που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών , "κατά αυτών που διαδίδουν ότι η χώρα οδεύει σε πτώχευση".
Αν και όλοι σχεδόν οι οικονομολόγοι και αναλυτές , αλλά και πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, άλλοι δε με στοιχεία όπως εμφανίζονται στα video, αναφέρουν ότι η Ελλάδα ΕΧΕΙ ήδη κηρύξει ΠΤΩΧΕΥΣΗ και στάση πληρωμών σε κάθε υποχρέωση της στο εσωτερικό (μισθοδοσίες γιατρών , προμηθευτές φαρμάκων , εργοληπτικές εταιρίες , κτλ ..) ο κ Αργύρης Τσίχλας κατέθεσε μήνυση κατά όλων αυτών οι οποίοι αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει (και θα επανέλθει στην δραχμή) αν και είναι σε θέση να γνωρίζει ο ίδιος ότι αυτό είναι σοβαρό ενδεχόμενο. Η ψευδής καταμήνυση του εμπεριέχει δόλο , δηλαδή τον εκφοβισμό των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

Είναι δε γνωστό ότι οι έχοντες και κατέχοντες , εν όψει του φόβου χρεοκοπίας της Ελληνικής οικονομίας , όσοι έχουν πάνω από 100.000 € (αλλά και μικρότεροι καταθέτες) έχουν ήδη μεταφέρει μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στο εξωτερικό και την Κύπρο. Είναι δε αυτοί οι ίδιοι που βγαίνουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους προσπαθώντας να πείσουν όλους εμάς να μη κάνουμε το ίδιο και καταρρεύσουν οι τράπεζες. ο κ Τσίχλας και λόγω της θέσης του όφειλε να γνωρίζει ότι είναι απόλυτα τεκμηριωμένο το ενδεχόμενο κατάρευσης και εξόδου από το Ευρώ, και συνεπώς η μήνυση του είναι δόλια , ψευδής και εμπερικλείει πολιτική σκοπιμότητα.
πηγη

Σοσιαλιστικός τρόμος και καταχνιά?


Είναι καλοκαίρι... μα γύρω πηχτή καταχνιά...
Πολλές φορές αναρωτιέμαι είμαι μόνη ή είμαστε πολλοί?
Σήμερα η είδηση πέφτει σαν ένας άλλος κεραυνός στο κεφάλι μας!
Προκαταρκτική εξέταση για τις φήμες περί πτώχευσης της χώρας μας!!

Ναι θα μας κυνηγήσουν τώρα γιατί πλέον συζητάμε και αναμεταδίδουμε αυτό που εκείνοι μεθοδευμένα στόχευσαν και πέτυχαν και οι ίδιοι μάλιστα απείλησαν ότι θα επέλθει αν δεν σκύψουμε να μας κόψουν το σβέρκο!!! Την πτώχευση μας, τη δική μας πτώχευση φυσικά, όχι τη δική τους!
Γιατί αυτοί μάλλον κερδοσκοπούν βγάζοντας αμύθητες μίζες από τη δική μας αμαχητί παράδοση στα νύχια των παγκόσμιων κερδοσκόπων.
Ποιός μιλάει για διασπορά ψευδών ειδήσεων? Αυτοί που με τα ψεύδη τους ότι λεφτά υπάρχουν, ότι θα φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη, ότι θα στηρίξουν τους συνταξιούχους και τους αδύνατους, πήραν την ψήφο του κόσμου και ήρθαν σήμερα και χωρίς καμιά λαϊκή εντολή μας παρέδωσαν στα νύχια του ΔΝΤ και των αφεντικών τους!
Η γαλαζοπράσινη παρεούλα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ έφεραν πράγματι τούτο το καλοκαίρι καταχνιά, πολλή καταχνιά στην ατμόσφαιρα. Ένα σύννεφο χαμηλό με υγρασία που κολλάει σαν γλίτσα σκεπάζει κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας και τα δρώμενα μέσα στο σύννεφο αυτό δεν έχουν φως, δεν έχουν ελπίδα, δεν έχουν ζωντάνια, ενώ αντίθετα έχουν γκρίνια, έχουν άγχος, ασυμφωνία των ανθρώπων, πένθιμη βουβαμάρα και απογοήτευση!

160 "βουλευόμενοι" ψηφίζουν για μας χωρίς εμάς, το μνημόνιο του ΔΝΤ, ψηφίζουν το διοικητικό αλαλούμ που το είπαν "Καλλικράτη" και έχουν το θράσος να λένε ότι ψηφίζουν με λαϊκή εντολή!!
Γεια στην "ελεύθερη και αβίαστη και κατά συνείδηση βούλησή τους"!!
Θαύμα πραγματικό! Πώς 160 βουλευόμενοι κατάφεραν να συμπέσουν οι βουλήσεις τους, είναι ερευνητέο από τον Αθέατο Κόσμο του Χαρδαβέλλα. Εδώ πρόβατα κουμαντάρει ο τσοπάνος και πάλι κάποιο ξεφεύγει από το μαντρί! Τώρα πώς 160 σκεπτόμενοι με στοιχειώδη λογική, άνθρωποι, συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο που κανείς τους δεν διαβασε?
Πώς συμφώνησαν σε ένα γραπτό κατασκεύασμα που έγινε μέσα σε γραφεία, με χάρτες, κομπιούτερ, εισηγήσεις επιστημόνων, που δεν ανέβηκαν ποτέ σε ένα βουνό, που δεν ήπιαν καφέ σε ένα καφενείο χωριού, που δεν έζησαν ποτέ την αγωνία να πάθει κάτι ξαφνικό άνθρωπός τους και να μην υπάρχει ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο, πως συμφώνησαν σε ένα νόμο που θάβει την ελληνική επαρχία, είναι ίσως το μεγάλο θαύμα του αιώνα!
Καλοκαίρι και καταχνιά...
Κι όπως τρέχει με τον αγέρα η "χαμηλή νέφωση" η υγρή που κολλά πάνω στα πουκάμισα και σου κόβει την ανάσα πάει και στις σκηνές των ηγετών και ηγετικών στελεχών. Των ΚΥΡΙΩΝ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ! Τους βλέπεις να κινούνται με σοβαροφάνεια και να μιλούν με ύφος ρήτορα!
Μα τι κρίμα! Είναι πολλοί και ανάμεσά τους χαλκοί ηχούντες και κύμβαλα αλαλάζοντα! Κενοί περιεχομένου άνθρωποι χώνονται μέσα στα πόδια των λίγων που ίσως έχουν κάποιο περιεχόμενο.
Η Καταχνιά των μετριοτήτων, αυτών που αναζητούν την ύπαρξή τους και ακόμη δεν τη βρήκαν παρότι γέρασαν! Κενοί που θέλουν να ελέγξουν την οικονομία, να κυβερνήσουν, να σηκώσουν το κεφάλι μέσα στο σύνολο και να βγουν εκείνοι πιο ψηλά. Βρίσκουν βάθρα κι ανεβαίνουν μα ξαφνικά τους βλέπεις για μια κομπίνα, για μια λαμογιά, που αποκαλύπτεται να κατακρεμνίζονται και σαν γύψινες προτομές να γίνονται θρύψαλλα!

Έκρυψε πια τον ήλιο της Ελλάδας, που ο ποιητής έγραψε ότι σαν αυτόν δεν λάμπει άλλος ήλιος πουθενά, η μαύρη καταχνιά...
Σοσιαλιστικός τρόμος και χούντα μου μυρίζει εδώ.
Ζητειται Ελπις

Έλεος με τις Vuvuzeles σας...

Με μεγάλο κίνδυνο να χαρακτηριστούμε ρατσιστές, αναρωτιόμαστε αν θα πάρουν οι υπεύθυνοι του Μουντιάλ την απόφαση να απαγορέψουν αυτές τις ενοχλητικές καραμούζες, ή αλλιώς βουβουζέλες, που κάποιοι τις ονομάζουν πολιτισμό και παράδοση. Δεν είναι δυνατόν πρώτα απ'όλα οι παίκτες να ακούνε αυτό τον εκνευριστικό ήχο και να μην μπορούν να συννενοηθούν, και κατα δεύτερον εμείς οι θεατές που είμαστε εκατομμύρια παγκοσμίους, να είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε από τους δέκτες μας, τον ήχο που μοιάζει με...
χιλιάδες μύγες πάνω από το κεφάλι μας....ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

Αναδρομικές.ανισότητες

ΟΙ κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα, η Δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις που οι πολίτες οφείλουν εφαρμόσουν. Αυτό κάνουν, αλλά όχι με.ζήλο και συχνά με δυσφορία. Κι όταν ο πολίτης διαπιστώσει την άδικη μεταχείριση, η σχέση του με την Πολιτεία χειροτερεύει. Και συχνά.πασκίζουν να τον εκνευρίσουν. Με χειροπιαστές αδικίες και με το στοιχείο της ανισότητας να του σπάει το ηθικό.

ΑΣ γίνουμε σαφέστεροι. Παίρνουν μέτρα για τη φτωχολογιά και ισχύουν απ' την πρώτη ώρα. Ενίοτε με αναδρομική ισχύ και χωρίς συμβιβασμούς, προθεσμίες ή αναστολές. Βγάζει τις αποφάσεις της η Δικαιοσύνη με «αποδέκτες» φτωχούς, μικρούς και αδύναμους. Δεν το συζητάμε. Θα εφαρμοσθούν πάραυτα και στο σύνολό τους. Με μαθηματική ακρίβεια και με την αυστηρότητα της δικαστικής επιταγής.

ΚΑΠΟΤΕ έρχεται και η ώρα του ισχυρού. Του κάθε Μαντέλη που έκανε υπουργός, σπούδασε τα παιδιά του «δημοσία δαπάνη» και ιδρώσαμε να τον κρατήσουμε.κοντά μας. Απαγορεύτηκε η έξοδός του απ' τη χώρα και.πανηγυρίζουμε. Για το αυτονόητο. Το προβάλλουν για «επιτυχία» και πράξη ηρωική. Προβάλλουν την Πολιτεία σαν.ανοιχτομάτισσα που δεν την πιάνεις στον ύπνο. Το' πιασε πως ο Μαντέλης φεύγει, πήρε τα μέτρα της κι είμαστε περήφανοι, πλήρεις και αυτάρκεις!

ΕΝΑΝ φουκαρά του κατάσχουν την περιουσία για μικροχρέη και του κόβουν τα ήπατα θυροκολλημένες δικαστικές αποφάσεις. Ο Χριστοφοράκος το' σκασε και του κουνούσαν το μαντήλι πολιτικοί και ο αρμόδιος δικαστής είχε.ρεπό. Τι άλλο να θυμηθείς, να μνημονεύσεις και να μελετήσεις; Πως το στρίμωγμα του υπαλλήλου έχει να κάνει με κρατήσεις και περικοπές του μισθού του που ισχύουν αναδρομικά; Και γιατί, ρε φίλε, δεν νομοθετείς για μεγαλοκλεφταράδες και να τους πάρεις το κεφάλι.αναδρομικά; Πλειοψηφία διαθέτεις, οι νομοθέτες μας πληρώνονται για υπερωρίες και «νυχτερινά» κι όμως τα μεγάλα ψάρια ξεφεύγουν απ' το δίχτυ με τις μεγάλες τρύπες. Για να διατηρούν τα προνόμιά τους οι «εργαζόμενοι» της βουλής και να τα χάνουν συμβασιούχοι και απολυμένοι. Αναδρομικά!

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

Συγγραφέας

thanikolaidi@hotmail.com

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ

ή: Γιώργος "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ"

Η εκάστοτε εξουσία χρησιμοποιεί το φόβο για να παραπλανήσει το κόσμο από τις ευθύνες των ιδίων και να δημιουργήσει ενοχές και ανασφάλεια στους πολίτες

Προκαταρκτική εξέταση για τις φήμες περί πτώχευσης της χώρας μας (ethnos)

Η σχετική είδηση: "Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα και φήμες σχετικά με το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελ. Ράικου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δ. Πιέρρος, ο οποίος ενδέχεται μεταξύ άλλων να καλέσει ως μάρτυρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ίδιο θέμα ζήτησε χθες και ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Τσίχλας.

Ο τελευταίος προσήλθε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και κατέθεσε μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά όσων διέσπειραν ή διασπείρουν φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβους στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα."

Ερώτηση: Η προεκλογική εξαγγελία του νυν πρωθυπουργού: Λεφτά Υπάρχουν
και τα ψευδή στοιχεία των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση, εμπίπτουν στην εισαγγελική έρευνα;

... και εάν ΟΧΙ, τότε ο κ. Λοβέρδος που δήλωσε: "Στην πιο άθλια κατάσταση η χώρα – Τα ταμεία είναι άδεια"

Η εκάστοτε εξουσία χρησιμοποιεί το φόβο (δυστυχώς στην ίδια επιτυχημένη συνταγή και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου) για να παραπλανήσει το κόσμο από τις ευθύνες των ιδίων και να δημιουργήσει ενοχές και ανασφάλεια στους πολίτες.

Ένα από τα εγκλήματα που κανένας εισαγγελέας ΔΕΝ συγκινείται.

Φαίνεται ότι η ενεργοποίηση των τριών εξουσιών πάνε πακέτο με τις καταχωρήσεις στο τύπο (και ο νοών νοείτο).
Εκτιμώ ότι έγινα αντιληπτός και δεν χρειάζεται να συνεχίσω... Ελπίζω οι πολίτες στις επόμενες εκλογές να συνεκτιμήσουν ... όλες τις περιπτώσεις περί "διασπορά ψευδών ειδήσεων" λόγων και έργων, και όσων διέσπειραν ή διασπείρουν φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβους στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο δικαίωμα της αξιοπρέπειας και του τίμιου ιδρώτα.

Διότι όταν υπάρχουν ακόμη ιδιοτελείς νόμοι, από τους ίδιους τους νομοθέτες (περί ΜΗ ευθύνης υπουργών) και διαχωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες (κατά παράβαση του συντάγματος) και η δικαστική εξουσία δρα με επιλεκτικά κριτήρια τότε είμαστε μία χώρα του "καλά να πάθουμε"...

Νάσος
φώτο από ΔιαΔίχτυ
==========================================

«Άριστοι» και “Δημοκράτες”!


Γιάννης Παπαϊωάννου

Άριστοι και Αρεστοί. Στήθηκε επάνω σε αυτή την φράση ένα σύνορο ανάμεσα σε κομματικά στελέχη και “Αρίστους με βάση το βιογραφικό. Κυριάρχησε ο συλλογισμός ότι τα κομματικά στελέχη που προέρχονται από την βάση της κοινωνίας με ψήφο κατά πλειοψηφία δεν είναι κάτοχοι υψηλής παιδείας και μόρφωσης, δεν είναι επαρκείς και πιθανών να είναι διεφθαρμένοι. Έτσι αναζητήθηκε η παιδεία ως εχέγγυο της «μη διαφθοράς» και λιγότερο ως εχέγγυο επάρκειας.

Και μόνο ανιστόρητοι και μη μετέχοντες της ελληνικής παιδείας θα τολμούσαν να ζητήσουν βιογραφικά. Δεν θα μπορούσε να το κάνει κανείς άλλος καθώς στην Ελλάδα μαθαίνουμε για τον Δήμο στην Αρχαία Αθήνα, για τον Κλεισθένη, και για το διαρκή αγώνα Δημοκρατικών και Ολιγαρχικών -Αριστοκρατων.

Με βάση αυτό το ανιστόρητο αίτημα στερήθηκαν μεγάλα τμήματα του ελληνικού Λαού την πρόσβαση τους στα ανωτέρα αξιώματα της χώρας . Ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος διάπλατα στους αριστοκράτες Ολιγάρχες και την εν λόγω παράταξη.

Επαναλαμβάνω για να γίνει πληρως κατανοητό. Οι Έλληνες στερήθηκαν πολιτικά δικαιώματα καθώς αυτά αποκτιούνται βάση του πτυχίου του εξωτερικού και του βιογραφικού. Αυτό είναι εντελώς αντισυνταγματικό μας γυρίζει αιώνες πίσω.

Είναι βαθιά Αριστοκρατική επιλογή το να ζητείται βιογραφικό και πτυχία ανώτερων σπουδών όταν αυτά τα πτυχία δεν παρέχονται δωρεάν από το κράτος, αλλά αποκτούνται στην αλλοδαπή και σε πανεπιστήμια όπου η πρόσβαση δεν είναι δωρεάν αλλά μόνο για λίγους και οικονομικά σχυρούς. Για λίγες αριστοκρατικές οικογένειες των Αθηνών και άλλων πόλεων.

Δημοκράτες όλου το κόσμου ενωθείτε. Το δίλημμα δεν είναι μεταξύ “Αρίστων και αρεστών” αλλά μεταξύ Αριστοκρατών και ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.

θα μείνω στην Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη

NELSON MANDELIS ... "Long Walk to Freedom"


O Νέλσον Μαντέλα -πριν γίνει πρόεδρος της Νότιας Αφρικής- ήταν στη φυλακή για 27 χρόνια, εξαιτίας του αγώνα του κατά των φυλετικών διακρίσεων. Με τον Τάσο Μαντέλη τι θα γίνει;;;
Θα μπεί στην στενή ή ......

... θα αθωωθεί θριαμβευτικά ;;;


ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..Τι κρύβεται στα "ψιλά γράμματα" της σύμβασης για το δάνειο

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Του Στέλιου Κράλογλου

ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑΤα επιπρόσθετα μέτρα που μπορούν να μας επιβάλουν οι δανειστές μας -εάν δεν τηρήσουμε του όρους του μνημονίου που υπογράψαμε με την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ- είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...! Τα καλύτερα για το τί μας περιμένει εάν αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα «κρύβονται» στις 300 σελίδες των συμβάσεων των δανείων με τις χώρες της Ε.Ε.

Η κάθε δανείστρια χώρα μπορεί να καταγγέλλει την επιμέρους σύμβασή της με την Ελλάδα εάν η χώρα μας παραβεί έστω και έναν όρο και η χρηματοδότηση θα σταματάει άμεσα, ενώ οι δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου εάν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τα χρέη μας.

Οι δανειακές συμβάσεις προβλέπουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας -κυρίως στο εξωτερικό- και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: "Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης - συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση".
...

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:

Όλοι οι έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές διακηρρύτουν ότι είναι μαθηματικά σίγουρη η πτώχευση της Ελλάδος για αυτό και οι δανειστές πήραν τα μέτρα τους για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ. Έβαλαν στους όρους την υποθήκη της εθνικής μας περιουσίας δηλ. ο κ. Παπανδρέου ερήμην του ελληνικού λαού, είναι μαθηματικά βέβαιον ότι θα ξεπουλήσει την ελληνική γή στου ευρωπαίους εταίρους.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.capital.gr/News.asp?id=985963

Νίμιτς: Επαφές εν κρυπτώ με Αθήνα και Σκόπια



  • "Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων αλλά δεν αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των συζητήσεων τους", αναφέρει, σήμερα, η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ.

    Σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Άρης Γαϊτάνης, υπογραμμίζει ότι «ο πρέσβης Μάθιου Νίμιτς έχει συχνές επαφές και με τις δύο πλευρές αλλά δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για τις συζητήσεις αυτές».

    Η τελευταία επίσημη επίσκεψη του Νίμιτς σε Ελλάδα και πΓΔΜ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μετά από μια διακοπή επτά μηνών επισκέφθηκε τα Σκόπια και την Αθήνα.

    Ενώ στις 28 Απριλίου 2010 είχε χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δύο χωρών, Ζόραν Γιολέφσκι και Αδαμάντιο Βασιλάκη. Οι συναντήσεις αυτές αξιολογήθηκαν ως συνήθεις συμβουλευτικές επαφές στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει από τον διεθνή οργανισμό

  • καρφι

    Χρυσοκάνθαροι-παχύδερμα

    ΤΟ ερώτημα πλανάται. Νιώθουν ντροπή οι «κρεμασμένοι» στα μανταλάκια; Λες να νιώθουν συντριβή, ντροπή και «πόνο»; Και οι επόμενοι; Να μην κοιμούνται από τρόμο; Τους είδαμε συντετριμμένους στο φακό ή εκνευρισμένους και αμήχανους;

    ΑΣ το δούμε καλύτερα. Ένας αγνός και τίμιος πολιτικός «φοβάται», αλλά ο φόβος του είναι αλλιώτικος. Μην τον αρπάξουν άδικα και τον τινάξουν. Μη πέσει στα χέρια «κανίβαλων» και του πάρουν το κεφάλι στον βωμό της τηλεόρασης και στο όνομα της τηλεθέασης. Αυτά για τον έντιμο και αναμάρτητο. Για όποιον δεν άρπαξε δημόσιο χρήμα κι ας του δόθηκαν ευκαιρίες.

    ΜΕ τους κλέφτες και άρπαγες πολιτικούς (και όχι μόνο), το πράγμα αλλάζει. Παχύδερμα στη σκέψη και τη συμπεριφορά προς τρίτους, δεν θα' σκαζαν μπροστά στον πειρασμό. Το (βρώμικο) χέρι απλώθηκε άδειο και βγήκε γεμάτο φλωριά. Με την ηδονή απ' τα αργύρια (της προδοσίας) και μιας αιθέριας μουσικής που μεθάει το πνεύμα και ξεκουράζει το κορμί.

    ΑΝ ήταν από τέτοια κοψιά αυτά τα καθάρματα, δεν θα αμάρταναν όπως αμάρτησαν και θα' χαν αναστολές μπρος στην κλεψιά, την απάτη και τη αρπαγή του δημόσιου πλούτου. Αν κοκκίνιζαν από ντροπή στη σκέψη της μίζας, δεν θ' άνοιγαν λογαριασμούς με κωδικούς στην Ελβετία. Αυτά, λοιπόν, τα παχύδερμα δεν νιώθουν ντροπή, τα αντανακλαστικά τους δεν λειτουργούν και με την καμπύλη των (συν)αισθημάτων τους εκφυλλισμένη σε ευθεία. Και, βέβαια, αφ' ης τα άρπαξαν, ανέβασαν την κλάση τους και άλλαξαν τρόπο ζωής. Με τους φρουρούς κι ανάμεσα σε άλλους λεφτάδες, με το ηθικό στα ύψη και με.συνήθειες κροίσων, δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τα «ψιλά», συνήθη και καθημερινά.

    ΕΧΟΥΝ την παρέα τους, πετιούνται για καφέ εις Παρισίους, μιλούν για μπίζνες και μετρούν χιλιάρικα. Στην κοινή τους γλώσσα των κλεφτών και απατεώνων. Συνεννόηση και.αλληλοκατανόηση. Όπως οι πόρνες στον οίκο ανοχής.

    ΕΙΝΑΙ, λοιπόν αφέλεια να τους θεωρούμε δυστυχείς και συντετριμμένους. Πρόκειται για χρυσοκάνθαρους άνετους και χαρούμενους στην παρέα των ομοίων τους, με το πουγκί γεμάτο και άδεια την ψυχή από συναισθήματα.

    Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

    Συγγραφέας

    thanikolaidi@hotmail.com

    Προειδοποίηση Ρώσων για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

    Προειδοποίηση Ρώσων για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

    Μια «τολμηρή» προειδοποίηση-έκθεση για επικείμενο μεγάλο σεισμό στον ελλαδικό χώρο, με βάση ηλεκτρικά σήματα που καταγράφηκαν στα μέσα Μαΐου από επίγειο σταθμό που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, δορυφορικές μετρήσεις, αλλά και την εμφάνιση χιλιάδων βατράχων στην Εγνατία Οδό έχουν αναρτήσει Ρώσοι επιστήμονες στην επίσημη κρατική ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσίας.

    Με τίτλο «θα σώσουν οι βάτραχοι την Ελλάδα;» οι ξένοι επιστήμονες παραθέτουν στην έκθεσή τους μια σειρά από στοιχεία και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να αναμένουμε ισχυρό σεισμό, της τάξεως των 6,9 Ρίχτερ. Ορίζουν μάλιστα και πιθανή ημερομηνία, με απόκλιση +/-2 ημέρες. Οσον αφορά το επίκεντρο, σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν αναρτήσει, η υπό μελέτη περιοχή περιλαμβάνει ένα παραλληλόγραμμο που καλύπτει μια τεράστια έκταση που ξεκινά από τα νότια παράλια της Σικελίας, περιλαμβάνει το τμήμα της Μεσογείου που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και της Ελλάδας και καταλήγει στη μέση της Κρήτης...
    Espressonews.gr
    atopima

    “Βγήκε λίγο παραπάνω να το αφήσω;”

    • Παπακωσταντίνου: 10 Ιουν. 2010 .Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις της ΤτΕ, το ταμειακό έλλειμμα το πρώτο πεντάμηνο του έτους, διαμορφώθηκε στα 9,5 δις ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 35%. Την ίδια ώρα αρνητικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανάπτυξη που στο πρώτο τρίμηνο του έτους υποχώρησε στο -2,5 %.Μεγάλη άνοδος στο ΧΑΑ.
    • Φ. Σαχινίδης: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010: Μείωση του ελλείμματος κατά 40% το α’ πεντάμηνο - «Από τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι κατά 40% λιγότερο σε σχέση με το 2009. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας και δεν έχει σχέση με την αλήθεια»,
    • Ελευθεροτυπία 11-Ιουνίου -2010 Στο 38,8% έκλεισε το ποσοστό μείωσης του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους.Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το έλλειμμα ανήλθε σε 8.973 εκατ. ευρώ έναντι 14.655 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Το ποσοστό μείωσης 38,8% είναι ελαφρώς υψηλότερο του ετήσιου στόχου 35,1%.
    • ΕΧΠΡΕΣ : 9-Ιουνίου -2010 Μείωση του ελλείμματος κατά 34,8% στο πεντάμηνο Στα 9,544 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2010 μειωμένο κατά 34,76% έναντι ελλείμματος 14,628 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

    ===============

    Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου : Το μπακαλοτέφτερο του ελλείματος. Τα famus greek statistics μας επιτίθενται

    tag: Ανεξάρτητη στατιστική αρχή και κολοκύθια

    LEGALISE IT !!! ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΠΑΦΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ...

    ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΠΑΦΟΣ (ΧΑΣΙΣ) και άλλα τινά … .
    (Σατιρικόν)

    Είναι βεβαίως οφθαλμοφανές ότι η κυβέρνηση στερείται προοδευτικών πρωτοβουλιών.

    Είναι επίσης κοινή διαπίστωση ότι αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της παραγωγικής οικονομίας και να την προάγει.

    Η οικονομία φθίνει, η ύφεση αυξάνεται, η ανεργία θερίζει, ο τουρισμός καταστρέφεται, τα έσοδα του κράτους μειώνονται, τα δάνεια αυξάνουν, οι άνθρωποι απελπίζονται, μελαγχολούν, δεν έχουν όρεξη και σθένος, όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο … .

    Μία είναι η λύσις για όλα τα ανωτέρω και άλλα τόσα που δεν γράφονται:
    ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΠΑΦΟΣ και να φορολογείται κανονικά με Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ. η εμπορία και χρήση του.
    Είναι σαφές ότι η λύση αυτή κατατάσσει την χώρα στις προοδευτικότερες παγκοσμίως, αλλά λύνει και χίλια δυο προβλήματα:
    • Είναι προεκλογική εξαγγελία (θα συμφωνήσει ο Παπανδρέου που επιτέλους θα κάνει κάτι από όσα υποσχέθηκε και για τα οποία ψηφίστηκε από χιλιάδες),
    • φέρνει τεράστια έσοδα και καταπολεμά το παραεμπόριο (θα συμφωνήσει ο Παπακωνσταντίνου),
    • αυξάνει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα της χώρας (θα συμφωνήσει η Κατσέλη),
    • απελευθερώνει την αστυνομία από το έργο και το πάρεργό της, ώστε να συλλάβει επιτέλους όλα τα παπάκια χωρίς κράνος και να κατασχέσει ότι κυκλοφορεί σε κουκούλα με το κεφάλι μαζί1 (θα συμφωνήσει ο Χρυσοχοϊδης),
    • «ηρεμεί» τα παιδιά και ανοίγει τους ορίζοντές τους (θα συμφωνήσει η Διαμαντοπούλου),
    • είναι υγιέστερο του τσιγάρου (θα συμφωνήσει η Ξενογιαννακοπούλου και ο Γρίβας),
    • βοηθά στην δημιουργία πράσινης ανάπτυξης και πράσινου πλανήτη (θα συμφωνήσει η Μπιρμπίλη), αναπτύσσει την γεωργία (θα συμφωνήσει η Μπατζελή),
    • βοηθά στην καταπολέμηση της ανεργίας και πλουτίζει τα ασφαλιστικά ταμεία (θα συμφωνήσει ο Λοβέρδος),
    • «φτιάχνει» τους πιλότους και τους λοιπούς διαμαρτυρόμενους στρατευμένους (θα συμφωνήσει ο Βενιζέλος),
    • καλμάρει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού (θα συμφωνήσει το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και οι «αγορές»),
    • ενισχύει τις μεταφορές και τη ναυτιλία (θα συμφωνήσει και ο Ρέππας),
    • φέρνει τους κατοίκους των τεράστιων Καλλικράτειων δήμων πιο κοντά (θα συμφωνήσει ο Ραγκούσης που έχει το σχετικό πρόβλημα),
    • αναπτύσσει την έμπνευση στις τέχνες, παράγει πολιτισμό, φέρνει τουρισμό (θα συμφωνήσει και ο Γερουλάνος).Δεν είναι όμως μόνο το άτυπο διευρυμένο με την «τρόϊκα» υπουργικό συμβούλιο που θα συμφωνήσει … . Θα συμφωνήσουν οι παπάδες (μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό), θα συμφωνήσουν οι βιομήχανοι (ευκαιρία για κέρδη), οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι ξενοδόχοι (ευκαιρία για τζίρους), οι αγρότες, οι εργάτες, οι φοιτητές, οι άνεργοι (ο καθένας για τους δικούς του λόγους), θα συμφωνήσουν και οι εκατομμύρια Ελληνες που επί χρόνια τώρα μαστουρώνουν με τα ψέματα και τις μπουρούχες των πολιτικών και των ΜΜΕ.

    ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΠΑΦΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ...
    έτσι κι αλλιώς μαστουρωμένους με τα κακής ποιότητας παραμύθια σας, μας έχετε όλους.
    Επειδή λοιπόν μπορεί να σας ανοίξει η όρεξη και να πάρετε φόρα στο κοινωνικό και πολιτικό προτσές, μπορείτε επίσης:
    - Να νομιμοποιήσετε και την «παραμύθα» (ηρωίνη) καθώς είναι μία εναλλακτική λύση – υποκατάστατο για την πολιτική παραμύθα που είναι ασυγκρίτως πιο βλαβερή και επικίνδυνη.
    - Να νομιμοποιήσετε τις αμφεταμίνες για να βλέπουμε όνειρα, αλλά και την «σπίντα» για να έχουμε μεγαλύτερη άοκνη παραγωγικότητα και να ανέβει η ανταγωνιστικότητα
    - Να νομιμοποιήσετε τα βαρβιτουρικά για να κοιμόμαστε τα βράδια και να μην σκεφτόμαστε τα χάλια μας και να μην ακούμε την εισπρακτική εταιρεία που παίρνει τηλέφωνο και μας ψάχνει
    - Να νομιμοποιήσετε την κόκα (όχι την κόλα) για να ερχόμαστε στα ίσια μας και να πιάνουμε απόδοση.
    Επίσης να γίνεται καθημερινή υποχρεωτική δωρεάν χρήση «έκσταση» για να νοιώθουμε ευεξία και να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και να ικανοποιούμε τους «συντρόφους» μας (προάγει την κοινωνική συνοχή).
    Περαιτέρω και κοντά σε όλα αυτά, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την χορήγηση ντόπας σε όλους ανεξαιρέτως τους μοχθούντες και κοπιάζοντες για να αντέχουν την άγρια και σκληρή νεοφιλελεύθερη προπόνηση την οποία μας επιβάλλετε και να είναι έτοιμοι για την «Ελλάδα των ρεκόρ» που χρόνια τώρα προετοιμάζετε. Αφού γεμίσουμε με χρυσά μετάλλια, κοινωνικοποιήστε τον χρυσό για να πληρώσετε τα χρέη … .
    Οι σοφές αυτές προοδευτικές πολιτικές επιλογές θα λύσουν και το πρόβλημα της χώρας και των Ελλήνων που οδεύουν προς μετανάστευση. Ενώ ετοιμάζονται να φύγουν για Αμερικές και Ευρώπες, τώρα θα «φύγουν» γενικώς ή θα φύγουν για τον Αγιο Πέτρο και δεν θα χρειάζεται να πληρώνετε επιδόματα και συντάξεις. Παράλληλα, όσοι αντέχουν, δοκιμασμένα πια θα μπορούν να επιβιώσουν στην ζούγκλα του νεοφιλελεύθερου κανιβαλισμού που εξαπλώνεται και κυριαρχεί παντού.
    Αφού κατά την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και μερικούς άλλους χρειάζεται να «φύγουμε προς τα μπροστά», τότε να «φύγουμε» εγγυημένα. Ετσι κι αλλιώς έθνος φευγάτων καταλήξαμε … .
    Να λοιπόν οι λύσεις και, εάν αυτές δεν φτάνουν για την «σωτηρία της πατρίδας», μπορούμε μετά την γη και την θάλασσά μας να αρχίσουμε να πουλάμε και τους ανθρώπους (με Φ.Π.Α., Ε.Φ.Κ., Φ.Κ.Ε., Φ.Α.Υ. και χίλιους δυο άλλους φόρους), ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα των μελών της κυβέρνησης που ως γνήσιοι παθιασμένοι αντιεξουσιαστές τα «έδωσαν» όλα.
    Στην πρώτη γραμμή λοιπόν μανάδες, γιαγιάδες και κόρες, «αδελφές» και αδελφοί. Να τα προσφέρουμε όλοι όλα : ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Είναι αληθινός, ρεαλιστικός πολιτικός λόγος, είναι οι λύσεις που σας χρειάζονται και ψάχνατε.
    Είναι εφαρμοσμένα όλα τα διδάγματα του κοσμοκράτορα νεοφιλελευθερισμού, οδηγούν στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και ανάγουν σε άλλες σφαίρες τον ελληνικό λαό.
    Είναι αυτό που λέγατε προεκλογικά : «πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο» … .
    Αυτές είναι οι πραγματικές αξίες και ως πραγματικά άξιοι δεν σας μένει τίποτα περισσότερο να κάνετε από το να τις εφαρμόσετε

    Για την αντιγραφή (από τον εγκέφαλο του μαστουρωμένου Ελληνα)

    Δημήτρης Καραμήτσας
    (από το πολιτικά φευγάτο: http://dialogos-koinonia.forumotion.com/forum.htm )

    11.6.10

    ΤΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ! ΓΑΠ ΣΤΑ "ΨΕΛΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ.Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Λάρισας: “Η ρότα και πρέπει και μπορεί ν’ αλλάξει”.

    by papanotas

    Επιτέλους! Οι μάσκες έπεσαν. Η διεθνής του νεοφιλελευθερισμού αντιμετωπίζει τη χώρα και τους εργαζόμενους σαν πειραματόζωα. Η υπόθεση εργασίας στην οποία πειραματίζονται αφορά όχι, πλέον, στο πόσο κοινωνικό κράτος είναι το ελάχιστο ανεκτό, αλλά στο πως θα είναι ο κόσμος χωρίς κοινωνικό κράτος! Όχι στο πώς θα τεθούν κανόνες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά στις προϋποθέσεις πλήρους ελευθερίας τους. Όχι στο πώς θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα με τη συνδρομή του παράγοντα «κεφάλαιο», αλλά με τη διαρκή συμπίεση του παράγοντα «εργασία». Όχι στο πως ο παράγων «κεφάλαιο» θα πάρει πρωτοβουλίες στο επιχειρείν αλλά στο πώς θα πάρει στα χέρια του τα κρατικά μονοπώλια. Μηδέν ρίσκο, σίγουρα κέρδη. Ο λαός και η χώρα όχι μόνο θα στερηθούν πλουτοπαραγωγικών πηγών-σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων, αλλά θα πληρώνουν ακριβότερα τις υπηρεσίες που θα ιδιωτικοποιηθούν. Διότι, οι ιδιώτες που θα προσφέρουν στο δημόσιο περίπου ένα δισ. ευρώ ετησίως, από «κάπου» θα το βγάλουν κι αυτό και πολλά περισσότερα. Κι αυτό το «κάπου» είναι οι Έλληνες πολίτες, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

    Προφανώς, και η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Είναι επιλογή. Αντιοικονομική, αντικοινωνική. Και δεν ενδιαφέρουν κανέναν τα άλλοθι του τύπου «η σωτηρία της πατρίδας», που χρησιμοποιούνται για αυτή την επιλογή καθώς ουδείς έχει περιγράψει «πώς» θα είναι αυτή η πατρίδα μετά τη «σωτηρία» της. Είναι κοινή διαπίστωση πως η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά, κυρίως, ο ελληνικός σοσιαλισμός, φαίνεται να εγκαταλείπουν το ένα μετά το άλλο όλα εκείνα τα στοιχεία πολιτικής που αποτελούσαν δομικά χαρακτηριστικά τους αλλά και διαφοροποιητικές παραμέτρους σε σχέση με την ευρωπαϊκή και ελληνική νεοφιλελεύθερη δεξιά. Βλέπουν ότι ασφαλιστικό και εργασιακό εκθεμελιώνονται ώστε η χώρα να καταστεί «ελκυστικός προορισμός επενδύσεων». Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατα μεροκάματα, διασφάλιση των εργαζομένων, χρόνος εργασίας, συντάξιμες αποδοχές πετιούνται στο νεοφιλελεύθερο Καιάδα για χάρη κάποιων απροσδιόριστων επενδυτικών «εκρήξεων». Το κοινωνικό σώμα ανήσυχο, απαισιόδοξο και οργισμένο, αποδίδει μεν τα χάλια της οικονομίας και την προφανή κατάρρευση της χώρας στη ΝΔ αλλά αποδίδει και στο ΠΑΣΟΚ ελλειμματικά αντανακλαστικά, έλλειψη αφήγησης για την «επόμενη μέρα», αποφυγή αντιμετώπισης όσων -με την εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό- αποφεύγουν να πάρουν μέρος στον «πόλεμο» που διεξάγει εκών-άκων ο λαός και αδυναμία αντίστασης στις πιέσεις και τις απαιτήσεις των πιστωτών.
    Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει σ’ ένα σταυροδρόμι. Θα πρέπει να επιλέξει «πού» θα πάει και «ποιον» θ’ αφήσει. Κι αν το «πού θα πάει» διερευνάται, το «ποιον θ’ αφήσει» -για πολλούς- αναφαίνεται. Στη δεκαετία του 90 το ΠΑΣΟΚ διέρρηξε τις σχέσεις του με τον αγροτικό κόσμο και τον έστρεψε στην αγκαλιά της συντήρησης. Σήμερα κινδυνεύει να διαρρήξει τις σχέσεις του με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλαδή, μ΄ όλη την κοινωνική «ραχοκοκαλιά» του. Μ όλα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που τα στήριξε και το στήριξαν. Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για μια ιστορική μεταβολή στις σχέσεις αντιπροσώπευσης, όπως αυτές είχαν συγκροτηθεί μετά τη μεταπολίτευση. Κι αν αυτό το αντικαθιστούσε μια «νέα μεταπολίτευση», ενδεχομένως να αποτελούσε την πολιτική και κοινωνική επανάσταση της εποχής μας. Αυτό, όμως, θα προϋπέθετε την εμφάνιση νέων κοινωνικών συσσωματώσεων, νέων συλλογικοτήτων, νέων κοινωνικών αιτούμενων. Επειδή όλα αυτά δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους, αυτό που θα απομείνει θα είναι μια κρίση αντιπροσώπευσης και πολιτικής και προγραμματικής νομιμοποίησης. Σαν να λέμε «βούτυρο στο ψωμί» των οικονομικών και εξωθεσμικών παραγόντων που φαντασιώνονται, αλλά και οργανώνουν, τη δική τους «σωτήρια» παρέμβαση στα πράγματα.
    Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και της ελληνικής κοινωνίας κατανοεί τις συνθήκες αλλά δεν συναινεί ούτε στη «θεραπεία» ούτε στις «δοσολογίες» της. Η ρότα και πρέπει και μπορεί ν’ αλλάξει. Διαφορετικά, ακόμη και οι μεγάλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαφάνεια, την ισονομία, τη φορολογική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και την αποκέντρωση, θα κονιορτοποιηθούν κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που προκαλούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιλογές της. Το πεδίο είναι μπροστά μας. Και θα είναι και κρίμα και άδικο. Για θεσμούς και ανθρώπους.

    =======================================================

    ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Εμείς κρατάμε το "πρέπει" γιατί το "μπορεί" το εκλαμβάνουμε ως "συγκραφική αβρότητα" προς τους ομοϊδεάτες παραλήπτες Κυβερνητικούς "ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ" ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ που τοποθετήθηκαν στην θέση αυτή εξαπατώντας και ομοϊδεάτες και λαό και επιμένουν να κρατούν κλειστά ωτα και όμματα δηλώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο την δουλικότητα τους προς τους ξένους εντολείς τους.

    ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΚΥΡΙΟΝ ΤΣΙΧΛΑ.: ΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

    Ο ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 300.00Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ..
    ΚΥΡΙΕ ΓΑΠ ........... ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ "ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ" ...ΤΟΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!



    "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ" ...ΚΑΙ ΒΑΛΕ


    ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:Μήνυση κατά πάντων…για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για επιστροφή της δραχμής! Συμπεριλαμβάνεται και ο ΓΑΠ για την "απώλεια εθνικής κυριαρχίας"?
    ===============================
    ΣΙΣΣΥ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

    Την ώρα που ο πρωθυπουργός και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταγγέλλουν όσους υιοθετούν και ανακυκλώνουν φήμες χρεοκοπίας, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς συντάξεις τον Αύγουστο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς ο ασφαλιστικός φορέας τους είναι έτοιμος να κηρύξει στάση πληρωμών. Για μία ακόμη φορά αφήνει να πλανάται αβεβαιότητα και ανασφάλεια ανάμεσα στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, τη στιγμή μάλιστα που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί περικοπές στις συντάξεις τους.

    Η κυβέρνηση διά του υπουργού Εργασίας εμφανίστηκε χθες ανίκανη να δεσμευτεί για τις συντάξεις του επόμενου μήνα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχτηκε στη Βουλή πως οι συντάξεις του Αυγούστου είναι στον αέρα. Υιοθετώντας, όπως το συνηθίζει άλλωστε, τους προσφιλείς σε αυτόν δραματικούς τόνους περί αγώνων και αγωνίας, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι παρά το γεγονός ότι ο διοικητής του ΟΑΕΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη ημέρα ότι ο Οργανισμός δεν θα τα καταφέρει το 2010, το υπουργείο δεν ήθελε να αποδεχθεί τις προτάσεις του. Τον Ιούνιο λύσαμε το πρόβλημα. Παραμένει όμως ανοιχτό το θέμα για τον Αύγουστο «παραδέχτηκε» ο κ. Λοβέρδος.

    Όπως φαίνεται είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορέσει ο ΟΑΕΕ να καταβάλει συντάξεις στους τουλάχιστον 300.000 δικαιούχους, ούτε να καλύψει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των 840.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. πηγη


    Το χορόδραμα της φακής


    Amelie Law

    «Πού να είναι άραγε;» αναρωτήθηκε για όγδοη φορά στο ίδιο απόγευμα. Από νωρίς έψαχνε ένα πιστοποιητικό που της είχαν ζητήσει από μια δημόσια υπηρεσία και δεν το είχε βρεί ακόμα και κόντευε εννιά. Άνοιγε φακέλλους, έκλεινε ντοσιέ, άνοιγε κουτιά, τα άδειαζε από το περιεχόμενό τους.

    «Τι συνήθεια κι αυτή!» σκέφτηκε «Σκέτη κατάρα! Να μαζεύω πραγματάκια, για κάθε μια στιγμή της ζωής μου και να τα φυλάω σε κουτάκια, κουτιά, κούτες. Λες και έχω χρόνο να ανοίξω τα κουτάκια, τα κουτιά και τις κούτες και να χαζέψω» Άρχισε να σκαλίζει το σωρό από άσχετα μεταξύ τους αντικείμενα που είχε μαζευτεί μπροστά της, στο τραπέζι της κουζίνας: χαρτιά, διαφημιστικά, φωτογραφίες με σημειώσεις σε λευκό περιθώριο, εισιτήρια από μουσεία, αεροπλάνα, πλοία, μινιατούρες που προμηθευόταν με μανία σε κάθε τόπο που επισκεπτόταν, χαρτοπετσέτες, αποδείξεις ταμειακών μηχανών από τα καφέ που είχε καθήσει.

    Ένας κίτρινος σκισμένος φάκελλος προσέλκυσε το ενδιαφέρον της και παραμέρισε ένα εισιτήριο αεροπλάνου για τη Ρώμη, για να τον πιάσει. Ήταν σα φαγωμένος από ποντίκια, ταλαιπωρημένος. «Τι να’ναι τούτο;» έκανε και τον άνοιξε γρήγορα. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τυπωμένες σε σκληρό χαρτί έπεσαν στο πάτωμα. Έσκυψε να τις μαζέψει και έμεινε να κοιτάει αποσβολωμένη το πρόσωπο που έβλεπε σ’αυτές.

    Σηκώθηκε αργά νιώθοντας ζαλάδα να κατακλύζει την ύπαρξή της και ένα κενό στα πνευμόνια της. «Αέρα γαμώτη μου! Θα σκάσουμε αυτό το καλοκαίρι πάλι» προσπάθησε να κοροϊδέψει το σκοτάδι που ένιωθε στυφό στο στόμα της. «Ποια είναι τούτη η ξένη; Ποια είναι αυτή που με κοιτάει από το χαρτί;» Πήρε τις φωτογραφίες και άρχισε να τις παρατηρεί διστακτικά και επιφυλακτικά. «Τι θα δουν τα ματάκια μου». Ασπρόμαυρες τραβηγμένες πριν είκοσι και βάλε χρόνια από τη φωτογράφο φίλη της, τη Λήδα. Πολύ ταλαντούχο πλάσμα η φιλενάδα. Τι να απόγινε άραγε; Το πέρασμα των χρόνων την παρέσυρε και αυτή στη λήθη μαζί με τόσους άλλους γνωστούς και φίλους!

    Νευρικά άπλωσε το χέρι της για να πιάσει τον καφέ. Μια λάθος κίνηση και η κούπα αναποδογύρισε λερώνοντας τις φωτογραφίες. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία έγινε σέπια, και ένας ποταμός λάσπης θαρρείς την κάλυψε. Ένα ορμητικό ποτάμι στιγμών, αναγκαστικών επιλογών, πήραμε τη ζωή μας λάθος και δεν την αλλάξαμε γιατί δεν είχαμε εναλλακτικές, ένα ποτάμι θολό γεμάτο ξεχασμένα όνειρα, γεμάτο στάλες πίκρας, χαμόγελα δεδομένα, ευχαριστώ αναγκαστικά, παρακαλώ δοτικά, συγνώμη που ανασαίνουμε.

    «Πόσο διαφορετικός είναι ο στίβος όταν τον βλέπεις με μάτια είκοσι χρονών, πόσα θα τον αλλάξω τον κόσμο έλεγα, πόση διαφορά πίστευα ότι θα φέρω, πόση λαμπερή προσωπικότητα θα γινόμουν, τι καινοτόμες θέσεις θα δημιουργούσα», το τσιγάρο γινόταν όλο και πιο πικρό στο στόμα της, «και τελικά τι έγινα; Άλλο ένα μουλάρι στο μαγκανοπήγαδο να σπρώχνω και να τραβάω κατά τον ήχο του μαστιγίου περπατώντας σκυφτά, προσπαθώντας να μη μου πέσει η κορώνα της χρυσής μετριότητας από το κεφάλι»

    Θόλωσε το ποτάμι από τα δάκρυα που έτρεχαν αβίαστα. Κρύα δάκρυα παράδοσης στην ανάγκη, την ευθύνη. Κρύα δάκρυα κρυμμένης οργής για την εύκολη παραδοχή, για τα βολικά όνειρα που κυνήγησε. Τα ζεστά δάκρυα είναι προνόμιο των ονειροπόλων.

    Η φιγούρα στη φωτογραφία εξακολουθούσε να κοιτάζει λοξά το χρόνο και του έβγαζε τη γλώσσα. Η γυναίκα σήκωσε το βλέμμα & κοίταξε το καπάκι της κατσαρόλας που χόρευε από τους ατμούς. «Το χορόδραμα της φακής, τόσο ταιριαστό με τους αγωνιστές της φακής!» γέλασε πικρά και σηκώθηκε να ανακατέψει το φαγητό.


    Προσευχειθείτε να βγούν ζωντανοί οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ από το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"!


    "Το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα επισκεφθούν σε λίγο οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".
    Αλήθεια, έχουν προ- ειδοποιήσει τους ανθρώπους (όσο κι αν δε τους χωνεύουμε) ότι μπαίνουν σε επικίνδυνο κι απροστάτευτο σε περίπτωση πυρκαγιάς κτίριο?
    Ξέρουν οι Ευρωπαίοι ελεγκτές μας, ότι η Ναυαρχίδα των συστήματος Υγείας στην Αθήνα, δεν διαθέτει Πιστοποιητικό πυρασφάλειας?
    Τους ενημέρωσαν ότι ο "μοναδικός" Υπεύθυνος και γνώστης των συστημάτων Πυροπροστασίας είναι σε διακοπές στο Άγιο Όρος ?
    Τους είπαν ότι το "άγημα" πυροπροστασίας και η λίστα με τα ονόματα που πρέπει να είναι σε επιφυλακή (σε κάθε νοσοκομείο) είναι άγνωστες έννοιες?
    Θα τους πουν την αλήθεια ότι τα χρήματα του Κράτους (κι ένα μέρος της Ε.Ε.) που διετέθησαν για έλεγχο των πυροσβεστήρων, πήγαν χαμένα, αφού η συντήρηση είναι εικονική(δηλ μαϊμού) , και πολλές από τις "κόκκινες φιάλες" (γνωστοί σαν πυροσβεστήρες) είναι διακοσμητικές και άχρηστες.
    Μεταξύ μας , πολύ αμφιβάλω. Κι ελπίζω να μην συμβεί τίποτα, γιατί τότε ζήτω που καήκανε και καήκαμε.
    P.s. 1. φωτό από 3ης Ιουνίου 2010.
    2. Αυτά προς το παρόν, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου περί διασποράς ψευδών ειδήσεων
    ...
    V.K.

    adena

    ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ "ΨΑΧΝΕΤΕ" ...ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ .."Να ποιοι πήγαν στα σαλέ της Siemens!"



    Εδώ και μερικά 24ωρα συζητείται ποιοι ήταν μαζί με τον Τ. Μαντέλη στα σαλέ της Γενεύης το 1999. Και δεν κάνει τον κόπο να ανατρέξει κανείς στα αρχεία των εφημερίδων της εποχής. Εκεί λοιπόν θα δει αναλυτικά τα ονόματα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα. Στο ΒΗΜΑ της 17ης Οκτωβρίου 1999 διαβάζουμε:

    Στην έκθεση της Γενεύης παρευρέθη και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Επικοινωνιών ­ ο υπουργός κ. Αν. Μαντέλης, ο υφυπουργός κ. Ν. Σαλαγιάννης και ο γενικός γραμματέας κ. Εμμ. Γιακουμάκης. Διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα με βάση τις επιδόσεις της πρέπει να επιδιώξει ακόμη καλύτερες εντυπώσεις. Την ιδέα έδωσαν χώρες όπως η Τουρκία ή η Πορτογαλία οι οποίες, ενώ έχουν μικρότερη διεθνή δυναμική στις τηλεπικοινωνίες, εν τούτοις είχαν παρουσία με εντυπωσιακά κρατικά περίπτερα, που είχαν συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της καθεμιάς από τις δύο χώρες. Ετσι, έδιναν στους ανυποψίαστους επισκέπτες, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί άνθρωποι του κλάδου, ότι η Ελλάδα έχει υποδεέστερο εκτόπισμα από την Τουρκία ή την Πορτογαλία, κάτι που δεν είναι ακριβές.

    Τόσο απλά λοιπόν!
    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=3&artid=98279&dt=17/10/1999

    Για την έρευνα το tolavraki

    4 χρόνια ανδρικής φαγούρας



    4 χρόνια για τους ξεθωριασμένους Ολυμπιακούς αγώνες και 2 χρόνια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς καμία προσμονή, καμιά "φίλαθλη" προσήλωση και ενδιαφέρον. Εμπορευματοποιημένες ομάδες, υπεραθλητές και marketing αλλοιώνουν σταδιακά την έννοια της καλής μπάλας δημιουργώντας εμπορικούς στρατιώτες κατανάλωσης.

    Σε αντίθετη με όλα αυτά, ο ανδρικός πληθυσμός προσμένει καρτερικά την δική του ποδοσφαιρική κορύφωση.


    4 χρόνια ανδρικής φαγούρας για το απόλυτο καλοκαίρι που δεν σχετίζεται με διακοπές, έρωτες, διασκέδαση και επαγγελματικές επιτυχίες.

    Ξαφνικά οι νόμοι της φύσης παραγκωνίζονται κάνοντας την γη να μοιάζει με μια πελώρια μπάλα που στροβιλίζεται μέχρι να τινάξει ένα εικονικό γαλαξιακό δίχτυ.
    Απόλυτη σιωπή μέχρι να ακουστεί ένα παγκόσμιο "Goal!!!!".

    Θρησκευτικό δέος....

    Οικογένεια, υποχρεώσεις και έρωτες παραγκωνίζονται από την "στρογγυλή θεά".
    "Το βραδύ έχει μπάλα!"

    Προσωπικές ποδοσφαιρικές μυσταγωγίες και σύγχρονα ποδοσφαιρικά σεμινάρια στήνονται σε κάθε γωνιά της γης.
    "Ρε συ που θα δούμε τον αγώνα σήμερα, παίζει η εθνική αύριο;"

    Τηλέφωνα, φίλοι, συγκεντρώσεις, και καυγαδάκια συνθέτουν το επαναλαμβανόμενο καλοκαιρινό σκηνικό συνοδεία πάντα από ελληνικές λιχουδιές και αρκετά λίτρα παγωμένης μπύρας.
    "Τι ώρα παραγγείλαμε;"

    Το ελληνικό ταμπεραμέντο θα λάμψει και πάλι και δέκα εκατομμύρια ποδοσφαιρικές αναλύσεις θα αποθεώσουν, θα υποβιβάσουν και θα κατακρίνουν οτιδήποτε έχει χρώμα ελληνικό.

    "Έπρεπε να φύγει από καιρό....καλά τα λέγαμε"
    Αναμένουμε.....

    Ευελπιστούμε στο όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα, αδιαφορούμε για το αποτέλεσμα και ευχόμαστε να φωνάζουμε πολλά γαλανόλευκα goal!!!!!


    Και όπως λέει το τραγούδι "ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΓΙΑ GOAL"




    Καλό ποδοσφαιρικό καλοκαίρι!!
    ibis