ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.6.10

Η ΚτΚ αποκαλύπτει: Ανταλλαγές στο Βατοπαίδι και με υπογραφή Ξυνίδη και εμείς λέμε και συμφωνούμε …"ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ"

Η ΚτΚ αποκαλύπτει

Πολύ πριν η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου συγκλονίσει την πολιτική ζωή της χώρας και πριν ακόμα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστωνίδας στη Μονή, η «Καθημερινή της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης, νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, συναινούσε να αποδοθούν στο μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευτεί για το λιμένα το Πόρτο Λάγος.

Η λιμενική επιτροπή του Λάγος, στην οποία συμμετείχε ο κ. Ξυνίδης, εκλήθη στις 2 Απριλίου 2001 να λάβει θέση για τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της χερσαίας ζώνης. Η λιμενική επιτροπή με την ψήφο του κ. Ξυνίδη αποφάσισε ομόφωνα τον αποχαρακτηρισμό δύο τμημάτων τα οποία αποδίδονται στη Μονή. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως «στους προτεινόμενους προς αποχαρακτηρισμό χώρους δεν υφίστανται λιμενικά έργα, ούτε προβλέπεται στο ορατό μέλλον να εκτελεστούν τέτοια»

Όσοι γνωρίσουν καλά την υπόθεση υποστηρίζουν πως αυτή η απόφαση στην οποία συναίνεσε ο κ. Ξυνίδης ήταν μία από τις πρώτες πρακτικές νίκες της Μονής, καθώς -πέραν των γνωμοδοτήσεων του Συμβουλίου- καταγράφεται σε πράξεις της διοίκησης η ιδιοκτησία επί της νησίδος της λίμνης.

Σύμφωνα με την «ΚτΚ» για να περατωθεί διοικητικά η διαδικασία αμφισβήτησης της κυριότητας της λίμνης και των πέριξ εκτάσεων απαιτήθηκαν δύο πρωτόκολλα παράδοσης -παραλαβής μεταξύ δημοσίου και Μονής.

Μάλιστα, ο κ. Ξυνίδης σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις είχε στηλιτεύσει τις υπουργικές αποφάσεις τόσο του κ. Δρυ όσο και του κ. Φωτιάδη που ουσιαστικά είχαν ανάψει το πράσινο φως στις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου.

Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο οποίος σε ανακοίνωση του δεν αμφισβήτησε την απόφαση του 2001 και αποκαλύπτει (μετά την επικοινωνία) πως η ανάδειξη του θέματος σχετίζεται «άμεσα με εκβιασμό που μου τέθηκε προ ημερών στο γραφείο μου στη Ξάνθη, μεταξύ κατάθεσης και ψήφισης Καλλικράτη, προκειμένου να υπαναχωρήσω της άποψής μου για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων», χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τους εκβιαστές.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης υπογραμμίζει πως:

-Η απόφαση λήφθηκε μετά από απαίτηση του ελληνικού δημοσίου και αφού είχε αναγνωριστεί η ιδιοκτησία της Μονής με απόφαση του κυρίου Δρυ.
-Η λιμενική επιτροπή ανακάλεσε την απόφαση πολύ πριν το πράξει το ελληνικό δημόσιο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΥΝΙΔΗ

====================

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου: Οικονομική εξαθλίωση και αίμα στο κοινό. Άθλιο σκηνικό απαξίωσης απόλυτα ενορχηστρωμένο. Ζουγκλα. Όλοι εναντίων όλων και ουδείς δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Το ΔΝΤ ως γεγονός εξαγριώνει και σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Μόνη κραυγή που μένει να ακουστεί είναι το “Εγκαταλείψτε το πλοίο”. Κρίμα.

Προφορική Δέσμευση Πολιτικών = ΑΠΑΤΗ ! Πότε θα το καταλάβουμε;



Οι πολιτικοί δεσμεύονται ΜΟΝΟ προφορικά κι αυτό δεν κοστίζει τίποτα.

Για να έχει πολιτικό τουλάχιστον κόστος ο λαός πρέπει να θυμάται και να διατηρεί τα λογικά του.
Εκεί είναι που αναλαμβάνουν δράση η Μενεγάκη, η Καραβάτου και όλα τα τηλεοπτικά σκουπίδια που μας επιβάλλονται διά της βίας κατά παράβαση των όρων της άδεια λειτουργίας των καναλιών.
Αντίθετα όταν πηγαίνετε να πάρετε 1000 ευρώ δανεικά από την τράπεζα … θα βάλετε υποθήκη το σπίτι σας, θα υπογράψετε όρους που ΔΕΝ σας αφήνουν να διαβάσετε και οι προφορικές δεσμεύσεις … στο τραπεζικό σύστημα είναι κάτι σαν black humor. Για 1000 ευρώ ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν δέχεται μία προφορική δέσμευση.
Για ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ εμπιστευτήκαμε τις ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ των αλητήριων πολιτικών.

Δεχτήκαμε να υποθηκεύσουμε ξανά το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας σε ανθρώπους που απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ και ΜΟΝΟ ξέρουν να κερδίζουν από ΜΙΖΕΣ,ΜΙΖΕΣ,ΜΙΖΕΣ…
Για άλλη μία φορά μία συμμορία ψευτών και κλεφταράδων αφού φρόντισαν να ξεχάσουμε ΠΟΣΑ μας έκλεψαν με το Χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς , τα Δημόσια έργα … ανέλαβαν μας πετάξουν πιο βαθιά στο βάραθρο της οικονομικής εξάρτησης και της σκλαβιάς.

Ακούστε αυτό το πανέμορφο κείμενο από Καβάφη τόσο επίκαιρο όσο ποτέ...


macedonia

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ " ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ " ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ " ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ "

|

Δημήτρης Νατσιός

Ήλθε στην Ελλάδα φορώντας το περίφημο «ζιβάγκο», ένδυμα που τότε παρέπεμπε σε αγώνες για τη Δημοκρατία, υποδήλωνε και την φτωχή πλην όμως έντιμη βιοτή του... ζιβαγκοφόρου. Τα ένδοξα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα βρισκόταν -όχι στις φυλακές πλάι στον Παναγούλη- αλλά «έλιωνε» και «μάτωνε» γλεντοκοπώντας για τούτη την πατρίδα, στην Γερμανία ή στην Σουηδία. Κατέφθασε δαφνωστεφανωμένος, φορτωμένος παράσημα, τώρα η ταλαίπωρη πατρίδα του όφειλε πολλά, ανήκε στους απελευθερωτές της. Θα τον πλήρωνε πολύ ακριβά. Τριάντα χρόνια μετά και αφού ανταμείφθηκε με 17 περίπου χρόνια υπουργικής θητείας, αποκαλύπτεται, συνάντησε την Νέμεσιν. Όπως όλοι οι τυχοδιώκτες επιβεβαίωσε τον αειθαλή αρχαίο αφορισμό «προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται» ό,τι πράξεις στο τέλος - στα «τιμημένα» γηρατειά σου, για παράδειγμα - προσδιορίζει και τα προηγούμενα. Κλασική, συνήθης η ιστορία του. Φθορά και κατόπιν διαφθορά, όπως πολλοί συνοδοιπόροι του. Αναρρίχηση στην εξουσία, μεγαλείο, δόξα και χρήμα, χρήμα πολύ γύρω τους. Στην αρχή το δίλλημα «να κλέψω ή να μην κλέψω» (φθορά). Κατόπιν μπάζωμα της συνείδησης και αλλοίωση επί τα χείρω του διλήμματος, «θα με πιάσουν ή δεν θα με πιάσουν» (διαφθορά). Δεν θα συνεχίσω την γραφή, για ανθρώπους που «κοπροκρατούν το μέλλον» (Παλαμάς). Παραπέμπω σ' άρθρο μου, του 2001 (εφ. ΧΡΟΝΟΣ) με τίτλο «διαπλοκή: η νόσος των χορτάτων».

Αιματοφάγους που τρων σπίτια και καταπίνουν χωράφια ονομάζει ο Παπαδιαμάντης τους «χαλασοχώρηδες» πλουτοκράτες της εποχής του. Αμείλικτος ο αγωνιστής αυτός της αλήθειας, της ηθικής τάξης, της δικαιοσύνης, θεωρεί την πλουτοκρατία και τον νεοπλουτισμό, τα δυο αποφώλια τέρατα, νόσημα των χορτάτων. Επίκαιρος και διαχρονικός ο μέγας Σκιαθίτης, μας παραδίδει έναν μεγαλοφυή ορισμό, μια μάλλον γενεαλογία της πάντα παρούσας διαπλοκής. Γράφει με την «κυματισμένη από ζωντανά στοιχεία» γλώσσα του: «Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. (Αλ. Παπαδιαμάντη, Οι χαλασοχώρηδες, εκδ. Γιοβάνη). Την εποχή του Παπαδιαμάντη οι πολιτικοί αποτελούσαν κυριολεκτικά μάστιγα του τόπου, διαφθαρμένοι σχεδόν όλοι και αδίστακτοι απατεώνες με βουλευτική ή υπουργική «πατέντα».

«Το έθνος ημών», γράφει το 1877 ο έτερος αδυσώπητος στηλιτευτής της τότε «διαπλοκής», ο Ροΐδης, «υφίσταται πολιτικήν τινά ζύμωσιν καθ' ην τα ακαθαρτότερα στοιχεία ανέρχονται και επιπλέουν επί της επιφανείας, εν είδει εξαφρίσματος. Ο τοιούτος αφρός, κατέχων κατά τους νόμους της φυσικής τα ανώτερα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει ασυστόλως την Ελλάδα». (Από τον «Ασμοδαίο»). Πέρασαν 125 περίπου χρόνια από την ροϊδική αυτή επισήμανση - καταγγελία και τα «ακαθαρτότερα στοιχεία» θέλουν και πάλι να κυβερνούν, να κλέπτουν και να αποστραγγίζουν τους εθνικούς πόρους.

Αλλά και παλαιότερα ακόμη, την μεταεπαναστατική εποχή, κυριαρχούν οι καταχραστές, οι λυμεώνες, οι διάφοροι «ψαλιδόκωλοι», (η υπέροχη χλεύη με την οποία υποδέχτηκε ο εξαθλιωμένος λαός τους άκαπνους φραγκοαναθρεμμένους πολιτικάντηδες τύπου Κωλέττη), που κατάπιαν τα περιβόητα Δάνεια της Ανεξαρτησίας, για να επικρατήσει έκτοτε η λέπρα της ξενοκρατίας και της υποτέλειας στις Προστάτιδες Δυνάμεις. Θρηνολογεί στα «Απομνημονεύματα» του ο στρατηγός Μακρυγιάννης, γιατί «τις πρόσοδες της πατρίδας τις κλέβομεν, από υποστατικά δεν την αφήσαμεν τίποτας, σε 'πηρεσίαν να μπούμεν ένα βάνομεν εις το ταμείον, δέκα κλέβομεν. Αγοράζομεν πρόσοδες, (σ.σ. παίρνουμε δάνεια ή επιδοτούμαστε από διάφορα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης), τις τρώμεν όλες».

Σήμερα όλοι μιλούν για δέκα - δώδεκα ονόματα, παμφάγα και αδηφάγα, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο έφτιαξαν τεράστιες περιουσίες. Περιουσίες που αν τις υποβάλουμε σε χημική ανάλυση, όπως θα έλεγε και ο Ροΐδης, θα τις βρούμε να απαρτίζονται «εκ των ακολούθων στοιχείων»: Δάκρυα μικροαποταμιευτή 20%, πείνα συνταξιούχου 10%, απόγνωση «εγκλωβισμένου» (Χρηματιστήριο) 20%, νωθρότης εισαγγελέων 20%, εύνοια πολιτικής εξουσίας 30%. Και αφού από την πολιτική δεν αναμένουμε την «κάθαρση» του δημόσιου βίου, εφ' όσον αποτελεί μέρος του προβλήματος, μέσω της ευνοιοκρατίας, του «ανεψιασμού» (η λέξη παράγεται από το ανίψι), ή της απευθείας ανάθεσης, το έργο της απολύμανσης από την «σηπεδόνα» της διαπλοκής, πέφτει στους ώμους της Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να αντιληφθεί πως η αξιοπιστία και το κύρος της δέχονται ανεπανόρθωτα πλήγματα, από την στιγμή που βοά ο τόπος για «αρχαγγέλους» και «αρχιμάγειρες» της συναλλαγής και αυτή σιωπά. Μήπως πρέπει να υποθέσουμε πως ισχύει τελικά το, υπό του αρχαίου νομοθέτη Σόλωνα, λεχθέν ότι, δηλαδή, ο Νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης, που συγκρατεί τα μικρά και αδύναμα έντομα, ενώ τα ισχυρά και «υψηλά ιστάμενα» τον διασπούν και ξεφεύγουν; Δεν αυτοχειριάσθηκε η, «πολλών χρυσίων τιμιώτερον», κατά τον Πλάτωνα, Δικαιοσύνη, με την περιβόητη υπόθεση «Κοσκωτά»; Ποιος εχέφρων πολίτης αυτής της χώρας πιστεύει ότι τιμωρήθηκαν οι ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί της τρισάθλιας αυτής υπόθεσης που μόλυνε την πολιτική ζωή της χώρας και στοίχισε δεκάδες δις στο δημόσιο; Υπάρχουν και σήμερα δεκάδες «Κοσκωτάδες» που δημιούργησαν, εκ του μη όντος, αυτοκρατορίες χάρις σε σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και προμήθειες ή με τις διαβόητες απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων. Ο Κοσκωτάς έκανε το σφάλμα να κονταροχτυπηθεί με τους δεινόσαυρους της διαπλοκής, οι οποίοι σήμερα δεν αρκούνται στην χειραγώγηση, μέσω των ΜΜΕ, της πολιτικής εξουσίας, αλλά, κατά την μπερλουσκόνειο τακτική, βγαίνουν από το ημίφως και απροκάλυπτα επιζητούν και την ίδια την Εξουσία, που επιμένουμε να λέμε πως πηγάζει εκ του λαού και διά του λαού. Αυτή βέβαια η «εκπήγασις» διαρκεί μόνο για ένα λεπτό. Την ώρα που το χέρι του πολίτη ρίχνει στην κάλπη την ψήφο. Η ευθύνη του τεκμηριώνεται μόνον εκείνη την στιγμή, τότε είναι «κυρίαρχος λαός». Στην συνέχεια επαναφέρεται στην τάξη και αντιμετωπίζεται ως μάζα, άμορφη και χυλώδης, που οφείλει να γεμίζει, αδιάκοπα, τον πίθο των Δαναΐδων, την χύτρα του προϋπολογισμού με τα αιωνόβια «προγράμματα λιτότητας», ούτως ώστε οι διάφοροι αιματοφάγοι κοχλιαροφόροι να την ευρίσκουν πάντοτε γεμάτη.

Αν ψάχνουμε αιτίες για αυτή την διάδοση του «νοσήματος των χορτάτων», δεν έχουμε παρά να στραφούμε σε παλαιότερες εποχές, όπου ένας πρωθυπουργός δήλωνε ανενδοίαστα ότι δανείστηκε από υπουργούς και επιχειρηματίες για να προσφέρει ένα παλάτι στην «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» σύζυγο του, εισάγοντας κι εδώ πρωτόγνωρα ήθη, κοντά στην παλαιότερη κατανόησή του για το μικρό «δωράκι» που ένας δημόσιος λειτουργός μπορεί να κάνει στον εαυτό του από το δημόσιο ταμείο ή για κάποιες κεφαλές του έθνους που εκχωρούσαν «απευθείας» δημόσιο οργανισμό σε αρχιδιαπλόκο επιχειρηματία. Και το άσχημο είναι πως ο Σόλωνας, όπως και στην περίπτωση του Κροίσου, προβλέπει σωστά: ο ιστός του Νόμου παραμένει διάτρητος.

Αναδημοσίευση από τη Γνώμη (Κιλκίς - Παιονίας)
gataros

Επαγγελματικός στρατός: Η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων



Υλοποιώντας τους πολιτικούς προσανατολισμούς Παπανδρέου, για «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ordine Nuovo-New World Order) - η οποία προϋποθέτει διάλυση των παραδοσιακών δομών του κράτους-έθνους – η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το στράτευμα, με την απόφασή της να αντικαταστήσει τους αξιωματικούς που προκύπτουν από τις Στρατιωτικές Σχολές «μη επιχειρησιακών ειδικοτήτων», με πτυχιούχους των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Έτσι διαμορφώνεται ένα εντελώς νέο σκηνικό στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όπου:

  1. Οριστικοποιείται ο προσανατολισμός της αντικατάστασης της παραδοσιακής κληρωτής-εθελοντικής δομής των Ε.Δ., με «επαγγελματικό στρατό».
  2. Αποδομούνται τα θεμέλια του ψυχισμού του Έλληνα Αξιωματικού, που παραδοσιακά χτίζονταν πάνω στις αρχές που παραλάμβαναν ως κληρονομιά, οι νεώτεροι από τους παλαιότερους. Η λογική του «επαγγελματία στρατιώτη» ο οποίος φοράει την στολή του Έλληνα Αξιωματικού για βιοποριστικούς και μόνο λόγους, καταργεί στην ουσία την παράδοση των «προτύπων» η οποία ίσχυε παραδοσιακά στις Ε.Δ. Με την εξαφάνιση των προτύπων, όπως οι Παύλος Μελάς, Παπαγιάννης Βασίλειος, Γεωργίου Κοσμάς, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Αστέριος Κοντογιάννης, Εμμανουήλ Ζυμβρακάκης, Κωνσταντίνος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και φυσικά εκατοντάδων ακόμη ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών, οι σημερινοί κυβερνώντες, φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ξηλώσουν από την στρατιωτική εκπαίδευση την «ιστορική συνέχεια» που είναι ριζωμένη στον ψυχισμό του Έλληνα Αξιωματικού.
  3. Δημιουργείται ένας στρατός που αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του ως «ινστιτούτο» το οποίο μπορεί να λειτουργεί με κανόνες «ελεύθερης αγοράς», και όχι με τους αξιακούς κανόνες του Ελληνικού Στρατού ο οποίος θεωρείται παραδοσιακά «θεματοφύλακας της ιστορικής συνέχειας του έθνους». Μια λογική η οποία επικρατεί σε επαγγελματικούς στρατούς τύπου ΗΠΑ, όπου ο στρατιώτης μπορεί να σκοτώνει ελεύθερα τον ιρακινό με αντάλλαγμα μια πράσινη κάρτα και μερικά δολάρια, ενώ θεωρεί αυτονόητη τη συνεργασία του με μισθοφόρους όπως της Black Water.
  4. Παράγονται νέες φουρνιές αξιωματικών-τεχνοκρατών, οι οποίοι έχουν μόνο γνωστική σχέση με το αντικείμενό τους και δεν έχουν εκπαιδευθεί με γνώμονα την αντίληψη της θέσης-σχέσης τους, με το συνολικό πολιτισμικό-κοινωνικό οικοδόμημα που είναι οι αρχές και οι αξίες, προϊόν των αγώνων των λαών γενικότερα και αλλά και του ελληνικού λαού ειδικότερα, για δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη. Το φαινόμενο δηλαδή του αξιωματικού-τεχνοκράτη που χειρίζεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο του, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της εκτόξευσης και κατεύθυνσης ενός πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς π.χ., ο οποίος εκτελώντας απλώς εντολές, δεν έχει επίγνωση του αποτελέσματος της δικής του συμμετοχής στην εκτέλεση της εντολής “ignition-fire”. Ένα φαινόμενο το οποίο το γνωρίσαμε τόσο από τη συμμετοχή του Άκτιου και των Awacs στους βομβαρδισμούς της Σερβίας όσο και από τις διευκολύνσεις που παρασχέθηκαν από τη Σούδα για τον βομβαρδισμό του Ιράκ.
  5. Τέλος, μέσα από την επαγγελματοποίησή του, παράγεται ο τύπος εκείνος του Αξιωματικού που έχει μεν στο μπράτσο του την ελληνική σημαία, μπορεί όμως να συνεργάζεται και να συναγελάζεται άριστα στους πολυδαίδαλους ΝΑΤΟικούς διαδρόμους με τους παραδοσιακούς εχθρούς της Πατρίδας μας, την ώρα που οι συνάδελφοί του Ιπτάμενοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αναχαιτίζουν με κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

Η υπό διαμόρφωση πρόταση του Πατριωτικού Μετώπου, για επιστροφή στην παραδοσιακή λογική της «Παλλαϊκής Άμυνας», του εθελοντικού δηλαδή στρατού, και της ενεργούς συμμετοχής του κάθε Έλληνα πολίτη στη διαμόρφωση της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας μας, βρίσκει ολοένα και περισσότερους αποδέκτες στο σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών, αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία γενικότερα.

Και το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από την συζήτηση που έχει αναπτυχθεί για την επεξεργασία της πρότασης μας, είναι αυτό που λέει: Όσο συντομότερα σταματήσουμε αυτήν την κατηφόρα προς την διάλυση του κοινωνικού ιστού και της εθνικής μας αξιοπρέπειας που επιχειρείται από τους διαχειριστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων όπως οι σημερινοί Κυβερνώντες, τόσο λιγότερη ζημιά θα γίνει και στον πάρα πολύ σημαντικό τομέα αυτό που λέγεται, Άμυνα της Χώρας. Τραβώντας σήμερα μια ακόμη γραμμή ορίου στην κατηφόρα αυτή, ΠΑΜΕ λοιπόν τώρα με το ΠΑτριωτικό ΜΕτωπο.

Πατριωτικό Μέτωπο

“περιβαλλοντολογικός” λήθαργος……

5 Ιουνίου 1972 ο ΟΗΕ θεσπίζει την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος….θεωρητικά…..
1972,1973….., 1980,…1985,….1990…..,2001….,2009 κάθε χρόνο την ίδια μέρα τοπικές κοινότητες, δήμοι, οργανισμοί και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις “γιορτάζουν” την μέρα του περιβάλλοντος όταν ξαφνικά ξυπνούν από τον λήθαργο και προσφέρουν αναλαμπές ενημέρωσης και πληροφόρησης.

364 μέρες απραξίας, περιβαλλοντολογικής αμνησίας και κυρίως ανοχής απέναντι σε κράτη-επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Επιχειρήσεις που στον βωμό του υπέρμετρου κέρδους και των συμφερόντων ασελγούν σε κάθε μορφή βιολογικής ζωής διαταράσσοντας χλωρίδα και πανίδα.
Όπως και στην παγκόσμια μέρα των παιδιών, του ρατσισμού και της βίας θα θυμηθούμε κάποια στατιστικά στοιχεία, θα δούμε κάποια ολιγόλεπτα τηλεοπτικά αφιερώματα και ίσως ρίξουμε και μια κλεφτή ματιά σε κάποιο κυριακάτικο φυλλάδιο.

Την άλλη μέρα θα είμαστε και πάλι έτοιμοι για τον “περιβαλλοντολογικό” μας λήθαργο που θα διαρκέσει άλλες 364 μέρες.

Τελικά, οι παραλίες θα κατακλυστούν από γόπες, τα δάση θα καταπατηθούν μαζί με ρέματα και ρυάκια, κυκλαδίτικες πισίνες θα γεμίσουν με νερό, νεκρά δελφίνια και φώκιες θα ξεβραστούν σε κάποια απόμακρη ακτή, οι τράτες θα οργώνουν το Αιγαίο και το προσωπικό μας σκουπίδι θα εναποτίθεται σε κάθε γήινο σημείο.

Παράλληλα, σε κάποια γωνιά του κόσμου θα υπάρχει πάντα μια ενεργή διαρροή πετρελαίου και αποβλήτων που ίσως αποτελέσει αιτία για ένα ακόμα φωτογραφικό εφιάλτη.




[image boston]
ibisclub

Η στρατηγική μετακίνηση πληθυσμών και ο οικογενειακός προϋπολογισμός: η περίπτωση των Αλβανών.





Ως γνωστόν οι Αλβανοί είναι μια άκρως επιθετική κοινότητα στα Βαλκάνια με τάσεις

εθνικού αλυτρωτισμού, χωρίς όμως ιστορική παρουσία στην περιοχή και χωρίς εθνική συνείδηση. Οι περιπέτειες του Αλβανισμού και οι διασπάσεις των Αλβανιστών σε μέτωπα κρατούσαν στην συνείδηση τους ανοικτές τις πύλες για τον ποταμό Αλβανό στον Καύκασο.

Στην Ελλάδα οι Αλβανοί αριθμούν ανεπίσημα το 1 εκατομμύριο και έχουν σημαντική επιχειρηματική και οικονομική παρουσία. Επίσης , ελέγχουν ένα μεγάλο κομμάτι του υποκόσμου και αποτελούν πηγή κινδύνων για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος αλλά και για την ασφάλεια του έλληνα πολίτη. Ακόμα , το Αλβανικό κράτος είναι κατάφορα εχθρικό απέναντι στο Αυτόνομο κράτος της Βόρεια Ηπείρου και έχει εδώ και καιρό καταπατήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στον Βορειοηπειρωτικό λαό. Μάλιστα, δεν είναι ικανό να σεβαστεί τα περιουσιακά του στοιχεία και εγκρίνει τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μερίδας των πολιτών του. Η πέρα από κάθε διανόηση απόσχιση του Κοσσόβου και ο ακρωτηριασμός της Σερβίας συνιστά ένα φόβητρο για την περιοχή και μια θλιβερή υπόμνηση οι Αλβανοί δεν έχουν ενταχθεί στα πλαίσια του πολιτισμένου κόσμου.

Η πληθυσμιακή εξάπλωση των Αλβανικών πληθυσμών συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια όλων των γειτονικών κρατών. Οι Αλβανοί στις βαλκανικές χώρες με την εμπειρία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου είναι ικανοί να διοργανώσουν ανταρτοπόλεμο και να εξοπλίσουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το ελληνικό κράτος ύστερα από την ουσιαστική του ανασυγκρότηση και την διαγραφή του ύστερου παλαιοκομματισμού πρέπει να αναλάβει τις διαδικασίες για την στρατηγική μεταφορά των πληθυσμών αυτών στην περιοχή βορειότερα της Βόρειας Ηπείρου και στην θεσμοθέτηση οικογενειακού προϋπολογισμού για το ποσοστό των μεταναστών που θα παραμείνουν την Ελλάδα.

Ποσοστό Αλβανών εν Ελλάδει

Το ποσοστό των Αλβανών που θα έχει το δικαίωμα να παραμείνει στην Ελλάδα δεν θα ξεπερνά το 1,5- 2% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδος ανάλογα με την δημογραφική αύξηση του Ελληνικού πληθυσμού. Θα έχουν εξασφαλισμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Όσοι έχουν αποκτήσει πολιτικά δικαιώματα με το παράνομο νόμο του ΠΑΣΟΚ θα έχουν το δικαίωμα να παραιτηθούν του δικαιώματος τους ή να περάσουν μια σειρά από απαιτητικά τεστ για την διατήρηση της.

Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά των Αλβανών θα φοιτούν σε ειδικά σχολεία όπου το πρόγραμμα σπουδών θα είναι διαρθρωμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας με βασικά μαθήματα : Ελληνική γλώσσα, Αλβανική γλώσσα, Ελληνική Ιστορία, Ιστορία των Ελληνοαλβανικών σχέσεων, Πολιτισμική Ιστορία της Ελλάδος.

«Η μεγάλη μετακίνηση»

Στην περίπτωση της μετακίνησης των Αλβανικών πληθυσμών η γεωγραφία βοηθάει. Οι ανάγκες μεταφοράς θα είναι λιγότερο δαπανηρές από τις μετακινήσεις των μουσουλμάνων στις αραβικές χώρες.

Δεδομένου ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα προκαλέσει την οργή του Αλβανικού Κράτους ,η χώρα επανεισδοχής θα είναι απρόθυμη. Αν η Αλβανία παρασκηνιακά δεν συμφωνήσει τότε πρέπει να πεισθεί με τρίτους. Φωτιές στα δάση της Βόρειας Αλβανίας και τρομοκρατικές επιθέσεις στις ακτές της Αλβανίας θα γονατίσουν την οικονομία της χώρας και θα ταρακουνήσουν το ανίκανό πολιτικό σύστημα. Οι πυρκαγιές σε συναγωγές των Τιράνων και άλλων μεγάλων πόλεων θα ενεργοποιήσουν τα ανακλαστικά των ΜΚΟ ενώ οι εικόνες από τις πτώματα των Αλβανών Αθίγγανων θα κάνουν το γύρω του κόσμου.

Τότε η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί με καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Ελληνικό σχέδιο για την πολιτική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας θα τεθεί σε εφαρμογή.

Οι μετανάστες από την Ελλάδα κατά κόρον μορφωμένοι και με μια πιο Ευρωπαϊκή ταυτότητα θα βοηθήσουν την Αλβανία να ξανασταθεί στα πόδια της και θα διασφαλίσει την στενή συνεργασία των δυο χωρών.

Οι Αλβανοί μετανάστες θα διευκολυνθούν από το ελληνικό δημόσιο με την προσφορά χρημάτων για τις περιουσίες τους αποδίδοντας το ήμισυ της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων. Όσο για τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες θα προσκληθούν να τις μετακινήσουν στην Εθνική Τράπεζα με ευνοϊκότατο επιτόκιο.

Η μετακίνηση θα γίνει σταδιακά και με την εξασφάλιση ότι η Αλβανία θα προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθούν θέσει εργασίας στην γείτονα. Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα είναι πρόθυμη να συνεισφέρει οικονομικά και πολιτικά σε μια τέτοια προσπάθεια

Πηγη

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΤΕΙ Ο "ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ "ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"


ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ


Μίλησαν τηλεφωνικά οι σφαγείς των Βαλκανίων…

Οι εμπνευστές και θιασώτες (Χ. Κλίντον – Γιώργος Παπανδρέου) της τελευταίας εθνοκάθαρσης στην Ευρώπη είχαν χθες τηλεφωνική συνομιλία. Έλειπε βέβαια ο μεγάλος μαέστρος, ο Γερμανός τότε Καγκελάριος.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η κατάσταση στη Γάζα, το ζήτημα του Ιράν και άλλα περιφερειακά θέματα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κ. Κρόουλι, στη συνομιλία τους η κα Κλίντον και ο κ. Παπανδρέου εξέτασαν «κάποιες ιδέες» σχετικά με τον χειρισμό του θέματος του Ισραήλ.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ συζητούν με άλλες χώρες «ένα ευρύ φάσμα επιλογών» που θα επιτρέψουν στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει το Ισραήλ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις από τη μια να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας, και από την άλλη να απαντήσει στις θεμιτές ανησυχίες που έχει.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, η κα Κλίντον επιθυμεί να δει τί είναι διατεθειμένο να πράξει το ίδιο το Ισραήλ, αλλά και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα γενικότερα.

Κακά μαντάτα λοιπόν για τηνπεριοχή αφού οι εμπνευστές και υποστηρικτές του ισλαμοφασισμού άρχισαν τις συνομιλίες και τις “ανησυχίες”.

Η ίδια η Carla Del Ponte, ο Ιαβέρης του Σερβικού λαού παραδέχτηκε για το εμπόριο φρίκης που αποδεδειγμένα λάμβανε χώρα κατά τη διάρκεια του “εμφυλίου” στο Κόσσοβο. Η ίδια μάλιστα είχε δηλώσει ότι σιώπησε μπροστά στα ντοκουμέντα που είχε στα χέρια της, λόγω “πιέσεων”. Η πραγματικότητα όμως φαίνεται πως είναι ακόμα χειρότερη αφού ακόμη και ύστερα από την “Ειρηνευτική επέμβαση” των Νατοϊκών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο, τα ίδια ανθρωπόμορφα κτήνη συνέχιζαν τις φρικιαστικές τους ενέργειες.

Η έρευνα σταμάτησε “έντεχνα” στο γεγονός των “αιχμάλωτων” στρατιωτών που κομματιάστηκαν από τις δυνάμεις του UCK και τα όργανα τους στάλθηκαν σε “άγνωστους” παραλήπτες. Αυτό μεταφράζεται ως “εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου” που μέχρι στιγμής βαφτίζονται ως “αγνοούμενοι”. Όπως ακριβώς οι σφαγιασθέντες “αγνοούμενοι” της Κύπρου.

http://www.oraelladas.gr/wp-content/uploads/2007/11/papandreou2.jpg

Οι φωτογραφίες όμως που ακολουθούν, είναι ισχυρές ενδείξεις ότι οι μισάνθρωποι εγκληματίες συνέχισαν τη δράση τους και μετά την κατάληψη του Κοσσυφοπεδίου από τις Νατοϊκές δυνάμεις. Όχι εναντίον Σέρβων στρατιωτών αλλά άμαχων αγροτών. Συνδύαζαν ευχάριστα δουλειά και διασκέδαση, αφού ο ανθρώπινος πόνος έχει ισχυρό πελατολόγιο.

Οι εκτελεσθέντες αγρότες ήταν 14, στο χωριό Γκράτσκο, τον Ιούλιο του 1999. Με τις ευλογίες της ειρηνευτικής δύναμης.

Η φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τα σφαγιασθέντα θύματα (άμαχους Σέρβους αγρότες). Προσοχή, είναι αυστηρώς ακατάλληλες.

Η κατάσταση των θυμάτων παραπέμπει σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων εμπόλεμων περιοχών αλλά και τις πρόσφατες καταγγελίες Παλαιστινίων με ανάλογες φωτογραφίες.

Να σημειώσουμε ότι αγνοούνται ακόμη 960 πολίτες από μειονότητες στο Κόσοβο (κυρίως Σέρβοι) που απήχθησαν μετά την έλευση της Νατοϊκής δύναμης. Οι άνθρωποι αυτοί απλώς απήχθησαν και εξαφανίστηκαν χωρίς κάποιος να ζητήσει λύτρα ή άλλα ανταλλάγματα για την επιστροφή τους.

olympiada

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Aγαπητό tolimeri,

Πριν από μερικούς μήνες αποφασίσαμε ως ομάδα να διεκδικήσουμε την ψήφο σας για την ανάδειξή μας στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου μας όχι από τη φιλοδοξία να προβληθούμεδεν την έχουμε ανάγκη. Ούτε από την επιθυμία να αποκτήσουμε εξουσία και επιρροήδεν μας ενδιαφέρει. Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε την εκλογή μας στην ανώτατη διοίκηση του Πανεπιστημίου μας για να αλλάξουμε τον τρόπο που αυτό σήμερα λειτουργεί.

Χωρίς να περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις νομίζουμε ότι η οργάνωση και η διοίκησή του υστερεί σε νομιμότητα και διαφάνεια, σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Η αναβολή των προγραμματισμένων πρυτανικών εκλογών, καθώς και η διεξαγωγή τους τελικά με εκλογικούς καταλόγους, την αξιοπιστία των οποίων κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, αποτελούν μια εμφανή αδυναμία άσκησης στοιχειώδους ελέγχου νομιμότητας. Όμως, έτσι μειώνεται το κύρος και η εμβέλεια του πρώτου πνευματικού ιδρύματος στη χώρα. Ενός ιδρύματος, του οποίου το συγκριτικό πλεονέκτημα και το δυναμικό αφήνεται εν πολλοίς να αδρανεί και να παρακμάζει.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν το ανέχεται πλέον όχι μόνο η πανεπιστημιακή μας κοινότητα, αλλά ούτε η κοινωνία, που αναμένει από εμάς δράσεις και πρωτοβουλίες «κοινής λογικής» και «ακαδημαϊκής δεοντολογίας». Πέρα από τα μικροσυμφέροντα και τους συμβιβασμούς, πέρα από τα μισόλογα και τη διαχειριστική αντίληψη των πραγμάτων.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, ξανά προς τα επίλεκτα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας με την ευθύτητα, την αποφασιστικότητα και την εντιμότητα, που ξέρουν πως μας διακρίνει. Ας μην υποτιμήσουμε τούτη την ύστατη στιγμή ότι μια πραγματική ευκαιρία διανοίγεται τώρα μπροστά μας για την ουσιαστική και όχι διαχειριστική αλλαγή στα πανεπιστημιακά δρώμενα στο ΕΚΠΑ. Η ψήφος μας την προσεχή Δευτέρα είναι στρατηγικής σημασίας. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Σας καλούμε να πορευτούμε μαζί προς ένα άλλο μέλλον. Το μήνυμα της εντολής είναι πλέον σαφές. Το σαθρό καθεστώς καταρρέει και υποχωρεί. Το αύριο αρχίζει τώρα.

Υποψήφιος Πρύτανης: Μανώλης Φραγκούλης,

Yποψήφιοι Αντιπρυτάνεις:

Μιχάλης Κουτσιλιέρης,

Αντώνης Μακρυδημήτρης,

Γιάννης Πανούσης.



Φραγκούλης Μαν. Καθ. Βιοχημείας
Πρόεδρος Βιολογικού, Σχολή Θετ. Επιστ.
Υποψ. Πρύτανης

Κουτσιλιέρης Μιχ. Καθ.Φυσιολογίας
Ιατρική Σχολή
Υποψ. Αντιπρύτανης
Μακρυδημήτρης Αντ. Καθ.Διοικ.Επιστ.
Τμήμα ΠΕΔΔ, Σχολή ΝΟΠΕ
Υποψ. Αντιπρύτανης
Πανούσης Γιαν. Καθ. Εγκληματ.
Τμήμα Μ.Μ.Ε.
Υποψ. Αντιπρύτανης





http://sites.google.com/site/unfefr/