ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.12.10

Στης Ελλάδος την ολόμαυρη ράχη ο Παπανδρέου γράφει Ιστορία!! ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ!!! ΠΑΛΟΥΚΙ ΚΑΙ ΦΟΥΡΚΑ ΣΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΑΠ!! ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ!!

Αυτόκλητος

Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευθύνης δισταγμού ή την παραμικρή τύψη για τις χιλιάδες οικογένειες που καταστρέφονται, χωρίς ούτε μια αναφορά στην λαϊκή  δυσαρέσκεια,  στην επιχειρηματικότητα, στην ανεργία ο κ Παπανδρέου έπεισε και τους τελευταίους ότι το όραμα του  του ως πρωθυπουργός είναι  ταυτόσημο με το όραμα του ΔΝΤ.
Χωρίς ούτε μια κουβέντα για πολιτική νομιμοποίηση για το εάν θέλουμε τελικά.  Χωρίς να αναρωτηθεί  για τίποτα αναλαμβάνει Ψυχοπαθολογικά  προφανώς  την εξουσία του αυτόκλητου  και δηλώνει χωρίς αίσθηση ότι καταστρέφει  χιλιάδες ζωές  κάθε μήνα ότι:
«Είμαστε μια Κοινοβουλευτική ομάδα που γράφει ιστορία. Η χώρα βγαίνει από τον βούρκο. Το 2013 θα κοιτάμε υπερήφανοι πίσω και θα βλέπουμε ότι σώσαμε τη χώρα. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι και θα φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς, αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια» θα πεί

Στράταρχης

«Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο»  και τόνισε στην ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στην εσωκομματική διαμάχη που προκάλεσε το πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά ενώ τόνισε ότι τελικά θα δημοσιοποιηθεί η λίστα με αυτούς που χρωστούν στο δημόσιο.
«Ο λαός μας εξέλεξε για να αλλάξουμε την χώρα και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε χώρα ευνομίας και ανάπτυξης» πρόσθεσε  αναιδώς, και κάλεσε τους βουλευτές να γίνουν όλοι μια γροθιά  (υπέρ του  ΔΝΤ;;;) όχι για την κυβέρνηση αλλά για τον πολίτη, όπως είπε, εν όψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού. Ο κος Παπανδρέου, μάλιστα προέτρεψε τους βουλευτές να βλέπουν μέσω του gov.gr  (και των ανακοινώσεων του IMF ) την πορεία του κυβερνητικού έργου.
Ως προτεραιότητες για το 2011,  θα εγκαινιάσει μια Νέα  ενότητα  φιλοσοφισμάτων…
1. Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση  (νέο πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, κάρτα του πολίτη, νέο ενιαίο μισθολόγιο)
2. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης  (νέος αναπτυξιακός νόμος, νέος επενδυτικός νόμος, ηλεκτρονικές προμήθειες, αξιοποίηση αεροδρομίου του Ελληνικού)
3. Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης  (εκλογικός νόμος, διαφάνεια για τα χρήματα των κομμάτων, διαβούλευση για την συνταγματική αναθεώρηση)
4. Κοινωνικό κράτος  (καταπολέμηση ανεργίας, ηλεκτρονική συνταγογράφηση)
5. Ισχυρή φωνή της Ελλάδας  (Επίλυση Κυπριακού, καλύτερη φύλαξη συνόρων, βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων)
Από ότι μάθαμε η ΚΟ δεν σηκώθηκε από τα έδρανα ούτε αναφώνησε «Ντούτσε Ντούτσε»!
Αν χθες  ήμουν θυμωμένος σήμερα είμαι εξοργισμένος διότι: από το πονάμε που σας σφάζουμε φτάσαμε στο  σας βγάζουμε από το Βούρκο σας και να είστε και ευτυχείς.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2010 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ) ΣΤΙΣ 17:00

Ας δείξουμε επιτέλους την αντίδρασή μας στο συρφετό παραπληροφόρησης.
Ας πούμε όχι στην φοβική ατμόσφαιρα που απλώνεται πάνω μας
Ας πούμε όχι στη δημιουργία ενοχικού κλίματος που ενορχηστρωμένα επιχειρείται.

Επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ
Επειδή ΔΕΝ ήμασταν ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ
Επειδή ΔΕΝ ήμασταν ΟΛΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ
Επειδή ΔΕΝ παίρναμε ΟΛΟΙ κάτω από το τραπέζι ΜΙΖΕΣ
Επειδή ΔΕΝ έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ σε σεντούκια ή/και offshore εταιρίες
Επειδή ΔΕΝ ήμασταν ΟΛΟΙ ΑΡΑΧΤΟΙ στις καρέκλες του δημοσίου τομέα, στις ΔΕΚΟ ή σε κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρείες
Επειδή δεν πουλήσαμε ΟΛΟΙ τις ΨΗΦΟΥΣ μας
Επειδή δεν προσκυνήσαμε ΟΛΟΙ πολιτευτάδες εκλιπαρώντας για ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
Επειδή δεν είμαστε όλοι οπαδοί της ΙΔΙΩΤΕΥΣΗΣ και της αδιαφορίας

Ας δείξουμε τη δύναμή μας!
Έξω από κόμματα και μαντριά! Χωρίς κομματικές σημαίες. Ως ανεξάρτητοι σκεπτόμενοι πολίτες που ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της χώρας μας.

Ας συγκεντρωθούμε σε μια ειρηνική, καθιστική διαμαρτυρία την Κυριακή 19/12/2010 στις 17:00 στο Σύνταγμα.


Facebook page:
http://www.facebook.com/pages/Apognoses-Euangelia-Synkentrose-diamartyrias-sto-Syntagma/115232171875158

Facebook event:

Καταζητείται ασφαλίτης χαφιές!

Στην Ιταλία καταζητείται ο νεαρός «διαδηλωτής» της αφίσας…
Όποιος τον γνωρίζει να ενημερώσει τις δικαστικές αρχές ή να στείλει μήνυμα στο controlaviolenza@gmail.com,  γράφει η αφίσα...
Στη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων (14 Δεκέμβρη), «νεαρός διαδηλωτής» (τώρα μάλλον θα του κάνουν πλαστική αλλαγή προσώπου οι πραίτορες του Μπερλουσκόνι), κτύπησε τον Cristiano, 15χρονο μαθητή (στο βίντεο που ακολουθεί, έχει καταγραφεί το δολοφονικό κτύπημα του μπάτσου στο μικρό μαθητή), χρησιμοποιώντας το κράνος της μοτοσικλέτας…
Ο μαθητής βρίσκεται στο νοσοκομείο και σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν: ρήξη κρανίου, αιμάτωμα εγκεφάλου, διάρρηξη οδοντοστοιχίας…
Η αστυνομία του καθεστώτος Μπερλουσκόνι, διαρρέει μέσω επίσημων πηγών της, πως είχαν εισχωρήσει στους διαδηλωτές ακροδεξιά «στοιχεία» και πως δεν ήταν ένας από τους χιλιάδες ασφαλίτες που έχουν προσφάτως (με εντολές αμερικανικών υπηρεσιών έχουν σταλεί οδηγίες αντιμετώπισης διαδηλωτών με νέες μεθόδους, στις συμμαχικές κυβερνήσεις), ενταχθεί στα σχέδια αντιμετώπισης διαδηλωτών με διείσδυση ασφαλιτών.
Όχι, για να μην νομίζουμε πως είναι...
 ελληνική επινόηση-εφεύρεση της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΡΟ.ΠΟ, όπως το διαπιστώσαμε, η συμμετοχή ασφαλιτών-αλητών με πολιτικά στις «εθνικές» μας διαδηλώσεις…
Τι να πει κανείς;
Κατάντια… Οι ευρωπαίοι μπάτσοι δεν είναι ικανοί ούτε μια προβοκάτσια να κάνουν χωρίς τις συμβουλές της μαμάς αμέρικα…
Συνεπώς, μήπως πρέπει και στην Ελλάδα, εκτός από βίντεο, φωτογραφίες ασφαλιτών που δρουν στις διαδηλώσεις και "κυκλοφορούν" μόνο στα blogs, πρέπει να βγουν αφίσες -ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ- ώστε να μάθουμε και γιατί όχι να περιποιηθούν οι ίδιοι οι πολίτες, τους χαφιέδες της αστυνομίας;

sibilla

Ο ξυλοδαρμός Χατζηδάκη και οι ευθύνες των κομμάτων

To ξύλο σε βουλευτή δεν ήταν τυχαίο, ωστόσο ήταν τυχαίο το ότι το έφαγε ο Κωστής Χατζηδάκης. Στην θέση του θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε πολιτικός βρισκόταν εκεί την ίδια στιγμή. Ήταν το λογικό αποτέλεσμα πρακτικών που δουλεύονται εδώ και χρόνια.

Τα κόμματα, ανεξαιρέτως χρώματος και (δήθεν) ιδεολογίας ακολουθούν εδώ και δεκαετίες την ίδια γραμμή: δημιουργία οπαδών.

Πώς το κάνουν αυτό; Με τις κλαδικές και τις πολιτικές νεολαίες. Κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να έχουν φανατικούς υποστηριχτές που δεν νοιάζονται για την ουσία (πόσο δλδ ένας πολιτικός προσφέρει στον τόπο) αλλά για ποιο κόμμα είναι στην εξουσία.

Αυτό που πέτυχαν είναι να έχουν λαό που θα βλέπει την διακυβέρνηση της χώρας σαν ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Όπως ο ποδοσφαιρόφιλος χαίρεται να βλέπει την ομάδα του πρωταθλήτρια έτσι και ο κομματόφιλος χαίρεται να βλέπει το κόμμα του στην εξουσία.

Δεν έχει σημασία αν βάζει φόρους, αν κλέβει, αν, αν, αν... Αρκεί να μην κυβερνά οι "άλλοι".

Το βλέπουμε άλλωστε και από τις δημοσκοπήσεις που πάντα κάνουν λόγο για το ποσοστό συσπείρωσης που πετυχαίνει κάθε κόμμα.

Τα μεγάλα μυαλά που έστησαν όλο αυτό το σύστημα με τις κομματικές στρατιές που δίνουν την μάχη στις κάλπες δεν υπολόγισαν κάτι.

Όταν πατάς πάνω σε μία κατάσταση (οπαδισμό στην προκειμένη) για να πετύχεις κάτι τότε θα πρέπει να προετοιμαστείς και για στα στραβά της. Και στην περίπτωση του οπαδισμού είναι η βία.

Όλοι αυτοί που βρίσκονται μέσα στην Βουλή "τρώγονται" στα κανάλια αλλά όταν κλείνουν οι πόρτες του μεγάρου ο ένας καλύπτει τις ατασθαλίες του άλλου. Και μετά ζητάνε από τον κόσμο να πληρώσει όλα όσα "φαγώθηκαν". Για πόσο χαζό έχουν τον κόσμο; Πόσο θα κάνει ο λαός τα στραβά μάτια σε δηλώσεις σαν του Πάγκαλου "μαζί τα φάγαμε";

Και ο Πάγκαλος μπορεί να είπε δυνατά την σκέψη/άποψη του αλλά δεν είναι ο μόνος που βλέπει τα πράγματα έτσι. Και ο κόσμος το ξέρει. Και από την στιγμή που δεν μπορεί να βρει το δίκιο του αλλιώς φτάνει στα άκρα. Σηκώνει χέρι, χτυπάει και αργότερα μπορεί να σκοτώσει κιόλας.

Οπαδούς θέλανε. Τους μάζεψαν. Τώρα αντιμετωπίζουν τον φανατισμό των αντιπάλων τους που δεν είναι απαραίτητο να κουβαλάνε σημαία κάποιου άλλου κόμματος.

Εξάλλου το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα ονομάζεται αποχή/λευκό/άκυρο.

Στις τελευταίες εκλογές εκείνοι που επέλεξαν να μην δώσουν ψήφο σε εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ξεπέρασε κατά πολύ το 70%.

Το σύστημα είναι φτιαγμένο ώστε και 1.500-2.000 άνθρωποι να ψηφίσουν (γιατί κάπου εκεί είναι και όσοι κατεβαίνουν στις εκλογές οπότε προσέρχονται στην κάλπη για να στηρίξουν τους εαυτούς τους ) τα αποτελέσματα θα είναι τύπου: "40% για τον πρώτο, 20% για τον δεύτερο και πάει λέγοντας".

Το 70% και βάλε δεν το υπολογίζουν. Τώρα όμως που αρχίζει και πέφτει ξύλο ίσως κάτι να αρχίσει να αλλάζει. Και αυτή τη φορά δεν ήταν τίποτα παιδάκια που έσπασαν μαγαζιά βιοπαλαιστών. Ήταν ώριμοι άντρες, μεροκαματιάριδες που δεν άντεξαν άλλο.

Είμαι σίγουρος πως για το μόνο που λυπήθηκαν ήταν το ότι δεν πέτυχαν τον Πάγκαλο αλλά την μισή μερίδα Χατζηδάκη. Αναγκάστηκαν να την "βγάλουν" με ότι βρήκαν. Και κάπως έτσι θα συνεχίσουν και στο μέλλον.

Άκουσα πως η αστυνομία έχει εντοπίσει τους δράστες του ξυλοδαρμού. Τους δράστες όμως που έκαψαν την Marfin με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί ακόμα δεν τους βρήκαν.

Δεν είναι όλα αυτά πρόκληση; Δεν θα υπάρξει αντίδραση; Δεν θα πέσει κι άλλο ξύλο;
Παν

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» η Ισπανία μέχρις τις 15 Ιανουαρίου.

Την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αποφάσισε το Ισπανικό κοινοβούλιο, με 180 ψήφους υπέρ, εννέα κατά, ενώ 131 βουλευτές ήταν απόντες. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είχε κηρυχθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές μέτρο, μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 4 Δεκεμβρίου για δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση ζήτησε την Τρίτη την παράταση του μέτρου για ένα μήνα ώστε να αποφευχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΑΠ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΗΚΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Ο ΠΑΣΟΚ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ "ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ"

Το πράγμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Πήγε  ο Γιώργος στην ΕΕ με υψηλές προσδοκίες χωρίς σχεδιασμό και για  να κάνει τον κάμποσο και γυρίσε σαν βρεγμένη γάτα. Το ίδιο στόρι παίζεται από τον περασμένο Μάρτιο. Χθές λίγο πριν μπει στην διακυβερνητική δήλωσε ότι οι εταίροι μας πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Βγαίνοντας είπε μόνο ότι ανακτήσαμε ξανά μανα την αξιοπιστίας μας:
«Η Ελλάδα έγινε και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής, κάτι που κατορθώσαμε με σκληρή και συστηματική δουλειά. Ξέραμε ότι η κρίση στη χώρα μας είχε βασικά αίτια και ρίζες σε αντιλήψεις και πρακτικές που χρειάζονταν να αλλάξουν. Και αυτό κάνουμε. Αλλάζουμε την Ελλάδα»
Δηλωσε θεωρώντας ότι προφανώς κατόρθωμα  τον άκουσαν όλοι εκεί μέσα και αδιαφορησαν.
Είναι προφανέστατο πλέον και στους πιο αδαής ότι με την Ελλάδα στο ΔΝΤ και τις δανειακές της υποχρεώσεις εξασφαλισμένες από το μνημόνιο οι ξένοι δεν τραβούν κανένα ζόρι και δεν θα τραβούν κανένα ζόρι για μια Τριετία. Μπράβο Γιώργο συνέχισε κάνεις καλή δουλειά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, με τον Γιώργο Παπανδρέου σε ρόλο «πυροσβέστη» να προσπαθεί να σβήσει τις «φωτιές» που άναψαν οι αλλαγές στο Εργασιακό και τις ΔΕΚΟ.
Η κοινοβουλευτική ομάδα βρίσκεται σε αναβρασμό και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, σε μια χρονική περίοδο που ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη ανάγκη την συσπείρωση των μελών της, λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Μοναδικός ομιλητής, όπως προβλέπεται, είναι μόνο ο κος Γ.Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε συστράτευση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας την ανάγκη των αλλαγών που προωθούνται για να προχωρήσει μπροστά η χώρα, όπως θα πεί, αντιδρώντας σε συμφέροντα, συντεχνίες και βολεμένους. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει μια σειρά από τις προτεραιότητες που πρέπει να εφαρμοστούν στις αρχές του 2011 και για τις οποίες είναι σύμφωνη και η Τρόϊκα.
Μετά την διαγραφή του Βαγγέλη Παπαχρήστου, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες «διαρροές» κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου. Ωστόσο γίνονται κινήσεις για να μην υπάρξει άλλη έκπληξη, καθώς η ψηφοφορία αυτή ενέχει και ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή τη στιγμή 156 βουλευτές καθώς, η κίνηση του κ. Παπαχρήστου, του πρώτου που καταψηφίζει νομοσχέδιο επί της αρχής δημιούργησε φόβους, καθώς ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν είναι ο μόνος που αντέδρασε σε σειρά μέτρων που έλαβε ξαφνικά η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί η διαγραφή των Δημαρά, Σακοράφα, Οικονόμου που είχαν δηλώσει παρόντες στο νομοσχέδιο για τα μέτρα του μηχανισμού στήριξης.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ

Πρός  τόν                                                                                                                         17. 12. 2010
Εξοχώτατο  Πρόεδρο  τής  Ελληνικής  Δημοκρατίας  Κο  Κάρολο  Παπούλια
Βασ. Γεωργίου  Β΄ 2, Αθήνα, 10028

Θέμα : Συνεχείς  αναβολές  στην  εκδίκαση  υποθέσεως  στο  3μελές  Εφετείο  Κακουργημάτων

Κοινοποιήσεις (προς  ενέργειαν)
Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο  Κυβερνήσεως, Πολιτικές  Ηγεσίες  Υπουργείων Δικαιοσύνης & Υγείας,
Πρόεδρο  & Εισαγγελέα  του  Αρείου  Πάγου,
Γενικό  Επιθεωρητή  Δημ. Διοικήσεως, Συνήγορο  του  Πολίτη,
Προέδρους  &  Μέλη  των  Διαρκών  Επιτροπών  της  Βουλής :
Οικονομικών  Υποθέσεων – Κοινωνικών  Υποθέσεων – Δημ. Διοικήσεως, Τάξεως & Δικαιοσύνης
Προέδρους  &  Μέλη  των  Ειδικών  Μονίμων  Επιτροπών  της  Βουλής :
Θεσμών & Διαφάνειας – Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων  του  Ανθρώπου
Κοινοποιήσεις  (προς  ενημέρωσιν  και, εάν  επιθυμούν, ενέργειαν)
Πρόεδρο  Ν. Δ., Γενική  Γραμματέα  Κ.Κ.Ε., Πρόεδρο  Κοινοβουλευτικής  Ομάδας  ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρο  Δ.Α.
Πρόεδρο  & Αντιπροέδρους  της  Βουλής  των  Ελλήνων

            Αξιότιμε  κε  Πρόεδρε

     Επιτρέψτε  μου  να  θέσω  υπ’ όψιν  σας  ένα  απαράδεκτο  γεγονός, πού  αποδεικνύει  και  αυτό  ότι  στην  Πατρίδα  μας  μπορούν  …όλα  να  συμβαίνουν  κατά  ειδεχθή  τρόπο :
  1. Tόν  Νοέμβριο  του  2007  εξεδόθη  Κλητήριο  Θέσπισμα, με  το  οποίο  παρεπέμποντο  στο  Τριμελές  Εφετείο  Αθηνών  να  δικασθούν  για  κακουργήματα  8  κατηγορούμενοι.
Σας  το  επισυνάπτω  ολόκληρο (39  σελίδες).
  1. Η  υπόθεση  αφορούσε  διαδικασίες & ενέργειες  πού  διεπράχθησαν  στις  προμήθειες  πολλών  συσκευών  του  Ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού  για  το  νέο  Νοσοκομείο  Θηβών (2002 – 2003). Ζημία  πολλών  εκατοντάδων  χιλιάδων  ευρώ  επισημαίνεται  στο  Κλητήριο  Θέσπισμα, και  αυτό  βεβαίως  απομένει  να  αποδειχθεί  στην  ακροαματική  διαδικασία  της  δίκης  κατά  αναντίρρητο  τρόπο.
Είμαι  ένας  εκ  των  19  μαρτύρων.
  1. Στο  κλητήριο  θέσπισμα  αναγράφεται  αυτολεξεί  για  τους  παραπεμπόμενους :
«ΑΠΟ  ΚΟΙΝΟΥ, ΜΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΑΠΟ  ΜΙΑ  ΠΡΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ  ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ  ΤΟΥ  ΙΔΙΟΥ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ  ΠΡΟΘΕΣΗ  ΠΑΡΕΒΗΣΑΝ  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ  ΤΑ  ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ  ΤΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΤΟΥΣ, ΜΕ  ΣΚΟΠΟ  ΝΑ  ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΟΥΝ  ΣΕ  ΑΛΛΟΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΟ  ΟΦΕΛΟΣ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΒΛΑΨΟΥΝ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΚΑΠΟΙΟΝ  ΑΛΛΟΝ, κ.λ.π.,  και  στον  επίλογο  αναγράφεται  ΔΗΛΑΔΗ  ΓΙΑ  ΠΑΡΑΒΑΣΗ  ΤΩΝ  ΑΡΘΡΩΝ  1 , 12 , 13α , 14 , 16 , 17 , 18 , 26  παρ. 1α , 27  παρ. 1 , 45 , 51 , 52 , 53 , 59 , 79 , 94  παρ. 1 , 98 , 242 παρ. 1 , 254 , 256  περ.  γ΄- ββ΄, 259 , 386  παρ. 1  του  Π. Κ.  σε  συνδ. με  το  άρθρο  1  παρ. 1  του  Νόμου  1608 / 1950  όπως  ισχύει»
  1. Η  πρώτη  δικάσιμος  είχε  ωρισθεί  για  τον  Φεβρουάριο  του  2008, αλλά  δεν  έγινε  λόγω  ενσκυψάσης  δριμύτατης  κακοκαιρίας.
  2. ΄Ομως  από  τότε  έως  και  την  τελευταία  δικάσιμο (10 – 12 – 2010) τουλάχιστον  10  φορές,
·         Ωρίσθηκε  δικάσιμος, αλλά
·         Δίκη  δεν  έγινε, με  διάφορες  δικαιολογίες / αιτίες, δηλαδή  εδώ  και  3  ολόκληρα  χρόνια !!!

              Κύριε  Πρόεδρε

     Ο  χρόνος  πάντοτε,
  1. Αμβλύνει  την  μνήμη,
  2. Αυξάνει  τον  κίνδυνο  αντιφάσεων, αλλά  και,
  3. Στον  Νομικό, υποτιθέμενο, Πολιτισμό  μας  παραγράφει  διαδοχικά  και  κατά  σειράν  τά  αδικήματα (από  τά  ελαφρύτερα  προς  τά  βαρύτερα, συναρτήσει  του  διαρρεύσαντος  διαστήματος). ΄Ηδη, μού  λένε, τά  πλημμελήματα  της  υποθέσεως  έχουν  παραγραφεί ! Και  βαδίζουμε  ταχύτατα  προς  την  παραγραφή  ακόμη  και  των  κακουργημάτων ! Λαμπρά !!!
Τι  συμβαίνει  στην  περίπτωση  αυτή ? Γιατί  πρέπει  να  υφιστάμεθα  ασυστόλως  αυτήν 
την  κοροϊδία ? Γιατί  τόσοι  μάρτυρες, αλλά  και  άλλοι, να  ταλαιπωρούνται ? Δουλειές  άλλες  δεν  έχουν ?
     Δεν  φθάνει  πού,
·         Η  έννομη  αδικία  έχει  νομοθετηθεί  στο  Κοινοβούλιο, σε  τόσα  ζητήματα, και  παραλλήλως  πραγματώνεται  στην  καθημερινή  βιοτή  από  όλους  μας,
·         Η  Πολιτική  Εξουσία  έχει  προβλέψει  την  νόμιμη  κατοχύρωση  της  ατιμωρησίας  της,
·         Πολύ  λίγες  τέτοιες  υποθέσεις  φθάνουν  στο  Ακροατήριο,
     Θα  φθάσουμε  στο  σημείο  να  μην  τελεσφορήσουν (από  διαδικαστικά  ζητήματα  πού  ανενοχλήτως  προβάλλονται / γίνονται) και  αυτές  οι  ελάχιστες ?
     Με  ενδιαφέρει, οι  όποιοι  ένοχοι  υπάρχουν  να  τιμωρηθούν  αλλά  και  οι  όποιοι  αθώοι  να  παραδοθούν  λευκοί  στην  κοινωνία. Γιατί  η  ατιμωρησία, με  τον  τρόπο  πού (δεν) λειτουργεί  η  Δικαιοσύνη  στην  Χώρα  μας, γίνεται  συστηματικά  καθολική…
    Τι  θα  έλεγαν  οι  …Κατοχικές  Δυνάμεις  της  Τριμερούς  εάν  μάθαιναν  πώς  μία  δίκη  για  κακουργήματα, πού  φαίνεται   νά  διεπράχθησαν  πρίν  από  8  χρόνια, δεν  έχει  ακόμη  γίνει?
Χώρα  της  Ευρ. Ενώσεως  υποδουλώνουν  διά  των  ανηλεών  δανεισμών  τους  ή  κάποια  τριτοκοσμική ? Θέλουμε  την  Ελλάδα  μας  πίσω, χωρίς  την  καθημερινή  ΄Υβρι  που  βιώνουμε.
     Επειδή  πιστεύω  το  ρηθέν «αναζητήσατε  την  Βασιλείαν  του  Θεού  και  την  Δικαιοσύνην  Αυτού  και  ταύτα  πάντα  προστεθήσεται  υμίν», και  επειδή  φθάσαμε  ως  ΄Εθνος, μάλλον, στο  κατώτατο  σκαλί  πρίν  την  Ολική  Εθνική  Καταστροφή,
     Σας  παρακαλώ  θερμά  όπως  παρέμβετε.
     Γνωρίζω  πώς  το  υστεροβούλως  ενισχυθέν  Πρωθυπουργοκεντρικό  Πολιτικό  μας  Σύστημα  Σάς  έχει  με  πολύ  περιωρισμένες  δυνατότητες, αλλά  είμαι  βέβαιος  πώς  όσες  έχετε, θα  αποφασίσετε  να  τις  ασκήσετε  αδόλως  προς  πάσαν  κατεύθυνσιν.

    Καλήν  επιτυχία  στό  έργο  σας.


     Ξενοφών  Καραγεωργίου, τέως  Δκτής  τού  Γ. Ν. Θηβών,
     Χρυσ. Σμύρνης  184, Βύρωνας, 16232

Υστερόγραφο – Συγχωρείστε  με  πού  θα  κοινοποιήσω  την  επιστολή  μου  στον  Τύπο, έντυπο  και  ηλεκτρονικό. Θέλω  να  καταστήσω  γνωστό  το  γεγονός, και  μία  από  τις  ελπίδες  μου  είναι  μήπως  συναισθανθούν  οι  αναγνώστες  πώς  ο  καθένας  μας  έχει, μικρό  ή  μεγάλο, μερίδιο  ευθύνης  σε  ό,τι  δομήθηκε  ως  Μεταπολιτευτική  Ελλάδα, εδώ  και  36  χρόνια… Οπότε  η  ωρίμανση  των  συνθηκών  θα  είναι  η  καλύτερη  βάση  οικοδομήσεως  των  θεσμικών  αλλαγών  πού  αδηρίτως  χρειαζόμαστε, αλλά  δεν  έχουμε  πρόθυμο  ή / και  ικανό    Πολιτικό  Προσωπικό  να  τις  υλοποιήσουν. Ανάγκα  και  θεοί  πείθονται !

Θα πάρεις την ΜΕΓΑΛΗ απόφαση;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Περπατάει με το κεφάλι σκυφτό, αρκετή ώρα, με εκείνη τη χαρακτηριστική βραδυπορία που δείχνει άνθρωπο φορτωμένο, προβληματισμένο. Φέρνει και ξαναφέρνει στροβιλισμένες μέσα στο νου του γνώριμες σκέψεις, όμορφες στιγμές, γνωστά πρόσωπα, κάποτε αγαπημένα, τώρα θαμπά, χαμένα στο συναίσθημα που τον πνίγει...
Είναι μεγάλη η απόφαση και είναι επιτακτική η ανάγκη να την πάρει, εδώ και τώρα, μόνος καθώς περιδιαβαίνει τους δρόμους της δικιάς του πόλης, της δικιάς του αγαπημένης “φυλακής...” Βλέπεις τα μεγάλα, τα σημαδιακά στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή μας δεν έρχονται με προειδοποίηση αλλά έρχονται αναπάντεχα, σχεδόν από το πουθενά, και μας ξαφνιάζουν ιδιαίτερα όταν μας βρίσκουν σε στιγμές πόνου, σε ώρες περισυλλογής και ανασύνταξης δυνάμεων, σε καιρούς που φαίνεται να σημαδεύουν το πέρασμά μας από μια φάση, από μια περίοδο, σε άλλη.
Και έτσι καθώς περιδιαβαίνει το δρόμο συλλογίζεται ότι έχει, ο καθένας και η καθεμιά μας έχει μέσα του, εκείνη τη Θεϊκή φύτρα που αν την βοηθήσουμε να ευδοκιμήσει μπορεί να μας φτάσει στην ποθητή αυτοπραγμάτωση... Είναι αλήθεια ότι ο καθένας μας επιλέγοντας να πάρει το δρόμο της αυτογνωσίας, στην προσπάθεια του να μάθει ποιος ή ποια είναι, αν δεν προσέξει μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδα..
Ίσως όμως τώρα, ναι αυτή τη στιγμή να είναι κατάλληλος ο χρόνος να στρώσει το δυνατό θεμέλιο, να ορθώσει μια δυνατή υπαρξιακή βάση. Αν αρκεστεί για μια ακόμη φορά στην γοητεία του "πρωτόγνωρου" καθώς θα φτάσει στην άκρη του γκρεμού που πρέπει, που χρειάζεται να πηδήξει για να βρεθεί στην αντίπερα όχθη, θα δει ότι και πάλι σταματά, γυρνά σε παλιά γνώριμα μονοπάτια και λέει σε στυλ αυτοπαρηγοριάς, ...ε, τι να κάνω, χρειάζομαι περισσότερη φόρα, δεν περνιέται εύκολα αυτή η άβυσσος!...
Και όμως, χωρίς αυτή την τελευταία προσπάθεια, αυτή που μπορεί και να είναι συνυφασμένη με την υπαρξιακή απόγνωση όλες οι δοκιμές, όση φορά και αν παίρνει θα απολήγουν ματαίες... Αυτό που ο καθένας και η καθεμία μας χρειάζεται είναι να μάθουμε στον εαυτό μας να περπάτα σταθερά στο δύσβατο, στο στενάχωρο μονοπάτι που είναι ποτισμένο με δάκρυ και αίμα.
Μην ξεχνάς ποτέ ότι το ίδιο μας το κεφάλι, το ανθρώπινο μυαλό μας φτιάχνει προβλήματα που τα περιπλέκει ακόμα περισσότερο το συναίσθημα και τα εντείνει η καθημερινότητα.
Είναι αδυσώπητη η αλήθεια, και μαζί εκείνος ο πόνος ο ανθρώπινος που εξιλεώνει καθώς υφαίνεται μέσα από την τίμια προσπάθεια να αλλάξουμε αυτά που μπορούμε και να αφήσουμε ανέγγιχτα αυτά που δεν αλλάζουν..
Για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη μας πρέπει να πραγματώσουμε τα χρέη που αθροίζουν οι επιλογές μας...
Για να υπάρχω χρειάζεται να αγωνισθώ με πάθος, με υπομονή και ναι, πάνω από όλα, με ΕΛΠΙΔΑ!...
Ο κόσμος μας μοιάζει να είναι γεμάτος λαμόγια, ψευτρόνια, αυλοκόλακες και βλάκες και όποιος δεν μπορει να το δεχτεί αυτό τότε καλύτερα να ζήσει μόνος του αλλά πρώτα να φροντίσει να σπάσει όλους τους καθρέπτες γύρω του...
Την μεγάλη απόφαση, αυτή που μένει στην προσωπική μας ΙΣΤΟΡΙΑ και την προδιαγράφει το πρώτο βήμα μας την παίρνουμε μοναχοί ο καθένας και η καθεμιά μας, μέσα στα σύνορα της πατρίδας μας, σε κάποια από τις πολυπρόσωπες - απρόσωπες πόλεις μας, αυτές τις κακόγουστες, δήθεν ελεύθερες, «φυλακές», κάποια μέρα...
Εσύ, όμως, που μας εκπροσωπείς στο Ναό της Δημοκρατίας και έχεις το δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ και ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ψήφου πότε θα κρίνεις ως «σωστή» τη στιγμή που θα πάρεις την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;
Και ταυτόχρονα θα πεις βροντόφωνα:
φτάνουν πια τα ψέμματα!...

Σκύλακες ἐξ ἀλλοτρίων πόνων(κόπων) τρεφομένοι. (Μέρος πρώτο)

(Εξηγούμαστε, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.)
1)Έχουν "κουμπάρα" την δουλειά και είναι αραχτοί σε περιστρεφόμενες, τροχήλατες πολυθρόνες και πολυτελή γραφεία. Εμφανίζονται μόνον, όταν είναι για να "γαβγίσουν" δήθεν, στον "τσοπάνη" ή να ουρλιάξουν "ενάντια στο κατεστημένο" που στο φινάλε υπηρετούν, με τον δικό τους τρόπο .
2)Κινούνται(υποτίθεται) πάντα μέσα σε κομματικά πλαίσια και ποτέ συντεχνιακά.
3)Είναι προστατευμένο είδος(συνθήκη ραχάτ-γκεν) και οι τελευταίοι που μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά ή με μείωση μισθού.
3)Η υπηρεσία τους θεωρείται πάντα ευδόκιμη, κυρίως των απαλλαγμένων, με ότι τούτο συνεπάγεται προαγωγικά και για την τσέπη τους.
4)Συμμετέχουν σε επιτροπές και συμβούλια, ως εκπρόσωποι παρατάξεων, και πέρα από τον μισθό έχουν και τα επιδοματάκια τους.
5)Τακιμιάζουν ενίοτε με τον "τσοπάνη" και "πουλάνε", με το αζημίωτο ίσως , τα "πρόβατα" που υποτίθεται ότι προστατεύουν, όπως σε  μεγάλη τράπεζα πρόσφατα)  με τα όσα "μαύρα και σκοτεινά" αποκαλύφθηκαν, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την γνωστή έφοδο που έγινε.
Ρε μάγκες της ΟΤΟΕ δεν ντρέπεστε; Δεν γνωρίζατε τίποτε για το "έγκλημα",  γιατί  μούγκα τόσα χρόνια, απαντήστε;  
Θα επανέλθουμε με τα ονοματάκια σας, όταν τα στοιχεία μας δείξουν, ότι το ίδιο βιολί συνεχίζετε και σεις "σφυρίζετε κλέφτικα".
Μας πρίξατε τα συκώτια. Αφήστε τουλάχιστον ελεύθερα τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην εργασία, να πάρουν ανάσα και να διαμορφώσουν το μέλλον τους μέσα σε πλαίσια αξιοκρατίας και μόνον, χωρίς νταβάδες.
Γ.Δ.

Η χουντοποίηση της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας»

Οι μαζικές κινητοποιήσεις τής 15ης/12 σηματοδοτούν ένα νέο στάδιο στον αγώνα κατά της κοινοβουλευτικής χούντας, που αποθρασυμένη, με τη βοήθεια της διεθνούς αγυρτείας τύπου Ντομινίκ Στρος-Καν, προχωρά τώρα στην κατεδάφιση κάθε εργασιακής κοινωνικής κατάκτησης.
Είναι βέβαια σαφές ότι η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με την κρίση του χρέους -όπως δεν είχαν καμιά σχέση και η καθοριστική υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η μετατροπή δημόσιων αγαθών σε ιδιωτικά κ.λπ. Προφανώς, το μόνο για το οποίο οι δανειστές μας θα μπορούσαν να είχαν απαίτηση θα ήταν η αποπληρωμή του χρέους και όχι να επιβάλλουν και κανόνες για το πώς θα ζούμε και θα εργαζόμαστε, κάτι που ούτε όταν χρεοκοπήσαμε και επίσημα στα τέλη του 19ου αιώνα δεν τόλμησαν να επιβάλουν οι τότε δανειστές μας. Και αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι είναι η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ και την Ε.Ε. που μας υποχρεώνει να γίνουμε κυριολεκτικά δούλοι των ξένων και ντόπιων ελίτ,1 τις οποίες εκπροσωπεί επάξια η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση στη μεταπολεμική Ελλάδα: η κυβέρνηση των απατεώνων «σοσιαλιστών» πολιτικάντηδων του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη όμως μεριά, η χουντοποίηση της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» προχωρά ακάθεκτη, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Ετσι, τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται φανερό ότι η νέα μορφή «δημοκρατίας» που ανατέλλει σε ολόκληρη την Ε.Ε. δεν είναι απλά «ημιολοκληρωτική»,2 όπως είχα αναφέρει στην αρχή της κρίσης, αλλά ένα σαφές δείγμα χουντο-κοινοβουλευτισμού, ο οποίος θεμελιώνεται σε δύο βασικά στοιχεία: πρώτον, στην κατάφωρη εξαπάτηση και, δεύτερον, στη φυσική βία. Είναι μάλιστα η καθοριστική θεμελίωσή της στο πρώτο στοιχείο που τη διαφοροποιεί από μια καθαρή χούντα, εφόσον έχει απόλυτη ανάγκη την απάτη για τη «νομιμοποίησή» της από το εκλογικό σώμα, ενώ όσον αφορά το δεύτερο στοιχείο, οι διαφορές μεταξύ των δύο ειδών χούντας καθημερινά γίνονται και λιγότερες.
Οσον αφορά το πρώτο στοιχείο, τα ΜΜΕ, και κυρίως τα τηλεοπτικά, που ελέγχουν τη σκέψη των περισσότερων πολιτών και ελέγχονται απόλυτα από τις ντόπιες και ξένες ελίτ, παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος εξοστρακίζοντας συστηματικά κάθε εναλλακτική άποψη για τα πραγματικά αίτια της κρίσης και προβάλλοντας μόνο ανώδυνες παραλλαγές των καθεστωτικών απόψεων, ενισχυμένες από τους συστημικούς «κομισάριους»: ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να λένε για να διατηρήσουν το κοινωνικο-οικονομικό στάτους τους. Παρ' όλη όμως την καθοριστική ισχύ των ΜΜΕ, η απάτη γίνεται όλο και πιο φανερή στα λαϊκά στρώματα. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, η λαϊκή οργή δεν στρέφεται τόσο κατά των Συντηρητικών, οι οποίοι άλλωστε δεν έκρυψαν προεκλογικά τις προθέσεις τους να επιβάλουν άγρια μέτρα που θα χτυπούσαν τα λαϊκά στρώματα, ώστε να «σωθούν» οι ιδιωτικές τράπεζες από την αναπόφευκτη χρεοκοπία που προκάλεσαν οι χρηματοπιστωτικές φούσκες, με τις οποίες θησαύρισαν οι ελίτ τα τελευταία χρόνια. Η οργή στρέφεται βασικά κατά των δήθεν «προοδευτικών» φιλελευθέρων στη συμμαχική κυβέρνηση, οι οποίοι υπόσχονταν εντελώς αντίθετα μέτρα, όσον αφορά συγκεκριμένα την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, από αυτά που επιβάλλουν σήμερα. Στην Ελλάδα, βέβαια, οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασαν προεκλογικά να υποσχεθούν ένα γενικό πρόγραμμα που δεν είχε καμιά σχέση με τα ληστρικά μέτρα που εφαρμόζουν σήμερα και δεν διανοήθηκαν ποτέ, ακόμη και όταν προκλήθηκαν γι' αυτό, να ζητήσουν τη λαϊκή έγκρισή τους μέσα από δημοψήφισμα.
Οσον αφορά τη φυσική βία, αυτή αυξάνει ανάλογα με το βαθμό που η εξαπάτηση γίνεται αναποτελεσματική. Ετσι, στην Ισπανία και την Ελλάδα οι κοινοβουλευτικές χούντες καταφεύγουν σε επιστρατεύσεις των απεργών, με τους Ισπανούς στρατιωτικούς να μη διστάζουν να εξαναγκάζουν, με τα πιστόλια στα χέρια, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να εργαστούν.3 Στη μητέρα του κοινοβουλευτισμού, τη Βρετανία, έφιπποι αστυνομικοί τσαλαπατούν τους φοιτητές επειδή τολμούν να μην κάνουν πια «κόσμιες» διαδηλώσεις, όπως συνήθως, ενώ δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους ως καταζητούμενων εγκληματιών και, στη συνέχεια, προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις. Τώρα, μάλιστα, συζητούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο μέλλον!4
Σήμερα, σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Μάη του '68, δεν έχουμε μια επιθετική δράση «από τα κάτω», με στόχο τη ριζοσπαστική αλλαγή της κοινωνίας, αλλά την πιο αντιδραστική επίθεση των ελίτ «από τα πάνω» που έχουμε δει στη σύγχρονη Ιστορία, με στόχο την ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων πολλών δεκαετιών, η οποία μάλιστα παρουσιάζεται από τους απατεώνες πολιτικούς και τα παπαγαλάκια τους ως «σωτηρία της πατρίδος»! Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του χουντο-κοινοβουλευτισμού, ο οποίος, αν δεν ανατραπεί «ομαλά» με την ανάπτυξη ενός μαζικού απεργιακού κινήματος από τα κάτω, οδηγεί αναπόφευκτα σε μορφές βίας που έχουμε να δούμε από τον καιρό του Μεσοπολέμου στην Ευρώπη...
1. Βλ. Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ (Γόρδιος Νοέμβρης 2010)
2. «Η ημι-ολοκληρωτική "δημοκρατία" στη Νέα Τάξη», «Ε», 9/5/2009
3. http://www.rtve.es/mediateca/videos/ 20101204/este-estado-ansiedad-imposible-dirigir-aviones/952905.shtml
4. «More than 180 arrests over fees protests», Independent, 15/12/2010 

Το Mega... τρέμει

Πρώτο και μέγα θέμα χθες στο Mega το επεισόδιο Χατζηδάκη! Τυχαίο; Όχι μόνο, αλλά και πολυαναμενόμενο. Από χθες Βροχή έπεφταν τα στοιχήματα στις παρέες σε δρόμους, γραφεία και καφενεία για τη χθεσινοβραδινή «εργολαβία» του Πρετεντέρη, της Όλγας του Καψή και των λοιπών "δημοκρατικών δυνάμεων". Ακόμη και εκ Βρυξελλών ορμώμενων!

Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, δημοσιογράφοι μεγίστου επιπέδου όπως αυτοί, να χειριστούν διαφορετικά μια αναπάντεχα μεγάλη διαδήλωση, και μια επιτυχημένη γενική απεργία, χωρίς ξυλοδαρμό Χατζηδάκη;

Ασφαλώς ένα τέτοιο θέμα δεν...ήταν μόνο (λαχείο!) αλλά και καυτή πατάτα όπως αποδείχθηκε.

Οι επικοινωνιακοί ινστρούχτορες του μεγάλου καναλιού, των μεγάλων επιχειρηματιών και της μέγιστης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξέφυγαν τόσο, που συναγωνίστηκαν ο ένας τον άλλο σε εμετικές κορώνες και εκκλήσεις για «παραδειγματική τιμωρία του απολίτιστου αλητήριου όχλου του χωρίς κουκούλα, παρακαλώ», όπως συμπλήρωνε έντρομη η Τρέμη. Και όλα αυτά τα γραφικά στο όνομα της υπεράσπισης, του Πολιτικού μας Πολιτισμού που οι ίδιοι έχουν διασύρει κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή, είτε αβαντάροντας ανοιχτά τις επιλογές Παπανδρέου, είτε διασύροντας όποιον διαφωνεί δημόσια και ανοιχτά.

Τέτοιος και τόσος φόβος τους έχει καταλάβει που όταν ακόμη και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να εμφανιστεί πιο ψύχραιμος, ψελλίζοντας -άχρωμα ασφαλώς- ότι δεν θα έπρεπε να διασύρονται όλοι όσοι διαδηλώνουν ο μαινόμενος πλέον Πρετεντέρης του απαντά επί λέξη: "Τελείωσε, πάμε παρακάτω κύριε Υπουργέ…"

Δηλαδή, επί το απλούστερο: Στο σπίτι μας εμείς κάνουμε κουμάντο, για να δούμε εσείς εκεί στο υπουργείο σας που κοντέψατε να χαρίσετε 24 δις ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά ευτυχώς δεν το κάνατε κλπ,κλπ.

Έτσι, όπως το πάνε αυτοί σε λίγο θα υπαγορεύουν από τηλεοράσεως και έκτακτα "προεδρικά διατάγματα"…

Και μη χειρότερα!
από το antinews
φωτο apnea

Ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη…

Τι θέση κατείχε ο κύριος που ξεπούλησε δημόσια περιουσία (Ολυμπιακή), όταν οι ορδές της ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ... δολοφονούσαν τον Νίκο Τεμπονέρα;
Γαμώ την κωλομνήμη μας, μια συγνώμη δεν ζήτησε ΠΟΤΕ!
Για να μην θυμηθούμε και...
 τον τότε βουλευτή Νίκο Παπαδημάτο, όταν κλήθηκε να κόψει ένα κομμάτι, δεν το αφιέρωσε τον Πρόεδρο του κόμματος αλλά στον… Γιάννη Καλαμπόκα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής φέρεται να είπε ότι «η παράταξη, δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα»…
Μας έβαλε φωτιά στη μνήμη: Stephanos A Mytilineos
...για όσους δεν θυμούνται ο Κωστής ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ βρισκόταν στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ όταν τα στελέχη της στην Πάτρα δολοφόνησαν τον ΝΙΚΟ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ!... (1987-1989 Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, 1989-1990 στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ, 1992 Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ...). Ο Τεμπονέρας δολοφονήθηκε αρχές του 1991...
 
 

"ΜΠΙΖΝΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ...Ρεπορτάζ : Κύρα Αδάμ

(από την Ελευθεροτυπία)

Η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν παίζει την Αθήνα μονότερμα. Τη μια αφήνει ασχολίαστο τουρκικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στις αρχές του χρόνου στο Ερζερούμ, στην ετήσια σύνοδο των...

Τούρκων πρέσβεων, θα πάρει μέρος (!) ο Ελληνας πρωθυπουργός. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν «σχέδιο ειρήνης για το Αιγαίο», σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και τα άλλα προβλήματα.

Απόρρητα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα που περιγράφουν την τουρκική πολιτική

Η ελληνική κυβέρνηση ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε· δεν αντέδρασε καν. Από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου έσπευσε προχθές να δηλώσει ότι ήδη «κάνουνε μπίζνες στο Αιγαίο» χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ολα αυτά το λιγότερο που υποδηλούν είναι ότι Αθήνα και Αγκυρα χρησιμοποιούν το Αιγαίο η κάθε μια για την εξυπηρέτηση της πολιτικής της.

Η μείωση της έντασης και η ειρήνη στο Αιγαίο αποτελεί πάγια ελληνική επιδίωξη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παραχωρηθούν κυριαρχικά και οικονομικά ελληνικά δικαιώματα και συμφέροντα.

Παραχώρηση

Ομως, το οποιοδήποτε σχέδιο ή συμφωνία ειρήνης για το Αιγαίο (αν δεν επέλθει προηγούμενη τουρκική αλλαγή πολιτικής) συνεπάγεται εξ ορισμού παραχώρηση, διότι όλα τα συναφή θέματα, από την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ, τη ζώνη αλιείας, τον εναέριο χώρο, την περιοχή έρευνας και διάσωσης κ.λπ. έχουν ως βάση και εξαρτώνται από το εύρος των χωρικών υδάτων. Το εύρος των χωρικών υδάτων δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, ενώ παραμένει ενεργό το casus belli για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 ν.μ.

Και όμως, πίσω από αυτή «τη ρουτίνα» στην αντιμετώπιση του θέματος κρύβονται σημαντικές αλλαγές της τουρκικής πολιτικής που σημειώθηκαν στο παρελθόν και τις οποίες δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ η Αθήνα.
Νόμος του '64
Η Τουρκία το 1964 ψήφισε το νόμο 746/15-5-64 για το εύρος των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Με το νόμο αυτό η Τουρκία αποδεχόταν
* Την αρχή της μέσης γραμμής, εκεί όπου υπήρχε επικάλυψη ελληνικής και τουρκικής χωρικής θάλασσας (όπως είναι στις ανατολικές ακτές των νήσων Λέσβου, Σάμου, Χίου, Ικαρίας, Καστελόριζου κ.λπ.) και δεν είχε επέλθει προηγουμένως συμφωνία. Η ενέργεια αυτή ήταν λογική και είχε ως βάση τη διεθνή νομιμότητα.

* Την αρχή της αμοιβαιότητας, δηλαδή αν η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά ύδατά της στα 10 ν.μ. ή 12 ν.μ. το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η Τουρκία, καθώς επίσης και το αντίστροφο.

Η Αθήνα δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ τις διατάξεις του τουρκικού νόμου, θεωρώντας τον προφανώς ως «σίγουρο».
Η τουρκική πολιτική άλλαξε το 1982, με στόχο το σφετερισμό των ελληνικών κυριαρχικών και οικονομικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Ετσι η Τουρκία (από κοινού με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Βενεζουέλα) όχι μόνον καταψήφισε το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, αλλά βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει και το νόμο για τον καθορισμό του εύρους των χωρικών υδάτων, ψηφίζοντας το νόμο 2674/1982.
Ισχύων νόμος

Με τον ισχύοντα νόμο:

* Καταργείται η αρχή της αμοιβαιότητας και ορίζεται ότι για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι ιδιομορφίες στη θάλασσα, καθώς και η αρχή της επιείκειας. Αυτό αναφέρεται σαφώς στα ελληνικά νησιά στο Αν. Αιγαίο. Προκειμένου ακόμα να αιτιολογήσει τις επεκτατικές βλέψεις της κατά της Ελλάδας και να επιβάλει τις θέσεις του τουρκικού νόμου, η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν συνέχεια της ηπειρωτικής Τουρκίας.

* Καταργείται η μέση γραμμή τόσο για τα χωρικά ύδατα όσο και για τα θαλάσσια σύνορα και αυτά θα καθορίζονται με την αρχή της επιείκειας και τις ιδιομορφίες της περιοχής. Για παράδειγμα, στην περιοχή της Σάμου, της Χίου, του Καστελόριζου κ.λπ., όπου η απόσταση με την Τουρκία είναι 3 ν.μ., τα χωρικά ύδατα και τα θαλάσσια σύνορα δεν θα είναι 1,5 ν.μ. (μέση γραμμή), αλλά η περιοχή θα ανήκει σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο στην Τουρκία, διότι εκεί υπάρχουν ιδιομορφίες, αφού η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα νησιά αυτά αποτελούν προέκταση και συνέχεια της ηπειρωτικής Τουρκίας...

Σύμφωνα με το νόμο, το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας είναι αυτό που θα καθορίζει τις γραμμές βάσης, δηλαδή την περιοχή από την οποία μετρώνται (αρχίζουν) τα χωρικά ύδατα. Ετσι στην περιοχή του κόλπου της Σμύρνης, στα Στενά κ.λπ., η Τουρκία μπορεί να ορίσει γραμμή βάσης 60 ν.μ. και τα τουρκικά χωρικά ύδατα να φτάσουν μέχρι... τη Θάσο.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα από το 1982, όταν εκφράστηκαν εγγράφως και επισήμως οι σφοδρές ανησυχίες για τον τουρκικό νόμο και ετέθησαν και υπόψη τού τότε πρωθυπουργού, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Είναι ενδεικτικό το απόρρητο έγγραφο του τότε Α/ΓΕΑ Ν. Κουρή προς τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου, αλλά και το τηλεγράφημα της ίδιας περιόδου από την πρεσβεία της Αγκυρας που γνωστοποιεί τον τουρκικό νόμο.

Ο αιμοδιψής Στρος Καν ζητά αίμα και το ζητά τώρα.....“Όταν οι κυβερνήσεις καλούνται να αποφασίσουν τα μέτρα… πάντοτε αυτό παίρνει χρόνο, αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της Ε.Ε.”, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, μιλώντας σε εκδήλωση του “Τόμσον-Ρόιτερ”. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι “αυτό που λέω είναι εύκολο να το ισχυρίζεται κάποιος, όταν παραμένει εκτός της διαδικασίας λήψης πολιτικών αποφάσεων”. Στην ομιλία του υποστήριξε ότι “το ευρώ δεν αντιμετωπίζει σήμερα καμία απειλή”, προσθέτοντας ότι “είναι ένα ισχυρό νόμισμα, που συμπεριφέρεται στις διεθνείς αγορές πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις επιδόσεις, που το μάρκο Γερμανίας είχε τη δεκαετία του 1990″.
Σε ερώτηση για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας που θα διενεργηθούν την άνοιξη του 2012 και στο αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο ο Ντομινίκ Στρος-Καν απάντησε: “Μένω έκπληκτος που μου θέτετε το ερώτημα, τί θα κάνω στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Εχω επάγγελμα, ξέρετε. Αυτό προσπαθώ να κάνω, δεν είναι ‘μερική απασχόληση’. Τώρα, λοιπόν, δεν έχω χρόνο να σκέπτομαι τίποτε άλλο”.
zoomn

ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΑΠ:"Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει"/

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη, που εμφανίζονται αισιόδοξα για το ζήτημα της επιμήκυνσης στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει λάβει η χώρα μας από ΔΝΤ και ΕΕ. Ωστόσο, παρά το θετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός φέρεται να αγωνιά για τα επόμενα βήματα. «Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει» φέρεται ότι δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε στενούς του συνεργάτες, μόλις ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής.
Αυτιστικός ο διαλυτής της χώρας και ο συνεργάτης των κατακτητων μας .
Εδώ η χώρα παραπαίει και ο ΓΑΠ πιστεύει ακόμα ότι θα γράψει  ιστορία!!
Η ιστορία τον έχει ήδη γράψει στα επάρατα κατάστιχα της ως τον κορυφαίο εξαπατητή του ελληνικού λαού και ως τον πιο αδίστακτο προδότη που μπροστά του ωχριούν και οι πιο γνωστοί προδότες της ελληνικής ιστορίας.


Το Δ.Ν.Τ ζητεί το πόθεν αίσχος των αρχικλεφταράδων. Έρχεται η σειρά τους ;


Αναμενόμενες θεωρεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του ελληνικού λαού το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο, το οποίο επιμένει να απαιτεί τιμωρία όσων οδήγησαν την ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής, διότι -όπως τονίζεται- μόνο με τον τρόπο αυτό θα επικρατήσει η ηρεμία και θα αποκτηθεί η πολυπόθητη κοινωνική συναίνεση.
Μία εκ των εισηγήσεων των επιτελών του Tαμείου ώστε να επιτευχθεί η λαϊκή συναίνεση, είναι η εφαρμογή χωρίς εξαίρεση του «πόθεν έσχες» ειδικά για νυν και πρώην υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους του ελληνικού κράτους.
ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ενημερωμένη πηγή υποστήριξε ότι «θα εκπλαγούμε από τα αποτελέσματα» (του ελέγχου), ενώ ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 100 πρώην και νυν υπουργοί και βουλευτές δεν έχουν καν συμπληρώσει τις αιτήσεις. H πηγή έκανε ειδική αναφορά σε πρώην υπουργό, ο οποίος φαίνεται να διαθέτει δεκάδες ακίνητα, τα οποία κατόπιν έρευνας αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα δεν ανήκουν στον ίδιο, απλά έχει μετατραπεί σε αχυράνθρωπο για πρώην Eλληνες αξιωματούχους.

Στο Tαμείο δεν ανησυχούν για τις λαϊκές αντιδράσεις και τονίζουν πως είναι φυσικό και φυσιολογικό επακόλουθο να διαμαρτύρονται οι Eλληνες για το Πρόγραμμα Σταθερότητας. 
ixnos

Επεισοδίων συνέχεια στην ΚερατέαΈκρυθμη είναι για μία ακόμα μέρα η κατάσταση στην Κερατέα, όπου και σήμερα εκτυλίσσονται επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και δυνάμεις της αστυνομίας.
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη θέση της Πολιτείας να κατασκευάσει χώρο στην περιοχήΧ.Υ.Τ.Υ Οβριόκαστρο. Από το πρωί επικρατεί μεγάλη ένταση στην περιοχή, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αναίτια βία κατά των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι έχουν σημειωθεί καταστροφές σε αυτοκίνητα του δήμου.
Κάνουν λόγο για αναίτια αστυνομική βία, τονίζοντας πως οι συμπλοκές σημειώνονται, ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση να μη γίνει καμία εργασία στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι εχθές (16/12) το Ειρηνοδικείο του Λαυρίου δικαίωσε για μία ακόμα φορά τους κατοίκους της Κερατέας, αποφασίζοντας την προσωρινή άρση των εργασιών, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί αρχαιολογική μελέτη. Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Πηγή

"ΦΑΠΕΣ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΗΡΗ!!!! ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΧΥΤΗΡΗ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO)

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΤΕ...

Τα σχόλια περιττεύουν. Ενημερώστε απλώς τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς,  όλους τους Έλληνες. Βροντοφωνάξτε μήπως σας ακούσουν και καταλάβουν : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά μόνον για τους υποψηφίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Α.Α. 
Φ

17.12.10

Η μεγάλη παρέλαση των Ασφαλιτών…

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδοτσουρμό
αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό


Η μεγάλη παρέλαση των ασφαλιτών from Jaquou Utopie on Vimeo.

Ότι και να γραφτεί θα φαίνεται υποκριτικό… Δεν υπάρχει πλέον καμία αυταπάτη και καμία επίκληση στη “νομιμότητα” ή την “εύρυθμη λειτουργία” της αστικής δημοκρατίας” και των θεσμών της. Το παραπάνω βίντεο, όπως και η φωτογραφία που ακολουθεί, αλλά και μια σειρά άλλα ντοκουμέντα που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο έχουν ένα και μόνο απλό σκοπό… Να προσθέσουν άλλο ένα κομμάτι στην συμπλήρωση του παζλ της εικόνας της ΧΟΥΝΤΑΣ που ζούμε σε όλα τα επιπεδα… εργασία, ελεύθερη ενημέρωση, ανθρώπινα δικαιώματα ,ακόμα και το δικό τους Συνταγμα…  όλα καταργούνται…

Ασφαλιτομάνι γωνία Ακαδημίας και Ομήρου την Τετάρτη 15/12 το μεσημέρι
Για άλλη μια φορά αστυνομικοί με πολιτικά, χαφιέδες, ρουφιάνοι, ασφαλίτες, χωρίς διακριτικά κάναν συλλήψεις στην πορεία της 15ης Δεκέμβρη… Μέρα γενικής απεργίας. Εμείς το ξέραμε, τους είχαμε ξαναδεί την 6η Δεκέμβρη, την 17η Νοέμβρη, στις γωνίες της Ακαδημίας στις φοιτητικές πορείες… αλλά και πιο πριν… Εσείς;
Τα προσχήματα δεν υπάρχουν. Υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” της χουντοκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώη πρόεδρος της ΕΦΕΕ Χρ. Παπουτσής. Κι αυτοί οι ρουφιάνοι που με κρυμμένα πρόσωπα προπηλακίζουν, χτυπούν διαδηλωτές, τρομοκρατούν και συλλαμβάνουν είναι οι υφιστάμενοί του, κομμάτι του στρατού που διοικεί.
Η δημοκρατία τους βρωμάει δακρυγόνα και είναι πνιγμένη στο αίμα διαδηλωτών, γεννάει απολύσεις και προσφέρει απλόχερα εξαθλίωση. Η βία έχει συνώνυμο… το κράτος τους…
Γ. Παπανδρέου να χαίρεσαι τους χαφιέδες σου.
Καλή Λευτεριά σ’ όλους μας.
Jaquou Utopie
υ.γ.
Το βίντεο έφτασε στα χέρια μας από αξιόπιστη πηγή, τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας. Σε δύο σημεία έχει αλλοιωθεί για ευνόητους λόγους το ηχητικό κανάλι του βίντεο. Στη δεύτερη περίπτωση,όταν ο “λόχος” των ασφαλιτών έχει στρίψει στη Χαριλάου Τρικούπη, πολλοί πολίτες κοντοστέκονται απορημένοι μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που βλέπουν, ενώ μια διαδηλωτής καταγγέλλει ότι είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει νωρίτερα μια παράνομη σύλληψη στα Προπύλαια, καταπατώντας το άσυλο, (ενώ κάποιοι από αυτούς κράδαιναν δοκάρια). Περισσότερες λεπτομέρειες για  παράνομες σύλληψεις στa  βίντεο που ακολουθούν και έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο ίντερνετ.
http://wp.me/pPn6Y-4Gf

90.000 απολύσεις τον Νοέμβριο στην Ελλάδα
Περισσότερες από 90.000 απολύσεις «μέτρησε» ο ΟΑΕΔ στη διάρκεια του Νοεμβρίου, αριθμός που σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού είναι αυξημένος κατά 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του οργανισμού, κατά τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 61.870 προσλήψεις, 20,5% λιγότερες σε σύγκριση με τις προσλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί 12 μήνες πριν.  Δύο στις τρεις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον συγκεκριμένο μήνα αφορούσαν σε λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Συνολικά ο οργανισμός αναφέρει 627.301 εγγεγραμμένους ανέργους, από τους οποίους οι επιδοτούμενοι είναι 206.779, αριθμός που αυξήθηκε κατά 12,9%  στην περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η αύξηση αυτή οφείλεται πρωτίστως στους ανέργους που εργάζονται κατά τη θερινή περίοδο στον τουριστικό τομέα.


πηγη-

Στην Ιταλία στο στόχαστρο και οι δικαστές, που δικάζουν συλληφθέντες διαδηλωτές από ασφαλίτες με πολιτικά!

Διαδηλώνουν στα δικαστήρια, με σύνθημα:...
 «Χρησιμοποιείτε δίκες και καταστολή, όμως δεν μπορείτε να σταματήσετε την Ελευθερία…»

Τα επεισόδια αποτέλεσμα του εκλογικού διλήμματοςΠέτρες, μολότοφ και ο άγριος ξυλοδαρμός του Κώστα Χατζηδάκη επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική κοινωνία έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα.

Ελέω μνημονίου, η χώρα βρίσκεται πλέον στο έλεος μιας άγριας σύγκρουσης, ενώ ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι πλέον ορατός.

Την ίδια ώρα η ζωή στην Αθήνα έχει παραλύσει, με τις συνεχιζόμενες απεργίες να οδηγούν σε παράλυση κάθε δραστηριότητα και την οργή να συσσωρεύεται.
 
Η επίθεση κατά του βουλευτή και πρώην υπουργού και η αγριότητα των χτυπημάτων αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά το κέντρο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και η χρήση χημικών έχει εξελιχθεί σε καθημερινή πρακτική, δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις με την οργή και την διάθεση για περισσότερη βία να αυτοτροφοδοτούνται.

Η Νέα Δημοκρατία είδε στην επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη «ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες». Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν και αυτοί να ρίξουν όλα τα βάρη στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά τον τραυματισμό του, που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό από κανέναν, είναι ότι δεν συνέβη αυτό για το οποίο μίλησε χθες στην Βουλή ο υπουργός των Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης: «Οι λογαριασμοί λύνονται στις εκλογές και όχι χειροδικώντας».

Ναι, αλλά στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές δεν επετράπη να λυθούν αυτοί οι λογαριασμοί. Τέθηκε το δίλημμα «ή μας ψηφίζετε τώρα ή πάμε σε γενικές εκλογές 

αύριο».

Δεν επετράπη στον κόσμο να εκτονωθεί σε εκλογές και, όπως είχαμε προβλέψει, τώρα οι λογαριασμοί λύνονται στον δρόμο…
 elzon

Οσμή σκανδάλου στο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων...!


Γράφει ο Ηρώδης
Ντροπή κ. Ρέππα για αυτά που συμβαίνουν στο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων
Τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός υποφέρει και πεινάει από την οικονομική κρίση, μετά από περικοπές του εισοδήματος του και άνεργοι τρέχουν στα συσσίτια Δήμων και εκκλησιών, εσείς ακόμα και τώρα υπογράφετε δωράκια στους «χαϊδεμένους» υπαλλήλους Υπηρεσιών του Υπουργείου σας (Μηχανικούς, Τεχνικούς κτλ.) με την μορφή "εκτός έδρας"σε ( 19 ) διαδοχικές αποφάσεις, ύψους : 838.000 Ευρώ! και για περίοδο κάποιων μηνών του καλοκαιριού....βέβαια.
Άραγε γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι πληρώνετε πλασματικά "εκτός έδρας" στις συντεχνίες αυτών των Υπηρεσιών; Στείλτε έναν ελεγκτή Δημοσίας Διοίκησης για έλεγχο σε βάθος χρόνου 10ετίας για το φιάσκο των πλασματικών «εκτός έδρας» και θα πεισθείτε πως Διευθύνσεις Συντήρησης και Κατασκευών έχουν μεταμορφωθεί σε υπηρεσίες ανάθεσης έργων και μόνο, σε ιδιωτικές εταιρίες.
Από πού πηγάζουν τα «εκτός έδρας» των τεχνικών υπαλλήλων αυτών των υπηρεσιών όταν σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων κάποιας Υπηρεσίας Συντήρησης , πλην ελαχίστων, θεωρείται ότι βρίσκεται στους ίδιους δρόμους καθημερινά για έλεγχο ελαχίστων έργων που έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες; Σημειώστε ακόμα ότι ο κάθε υπάλληλος κάνει χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου του για ακόμη περισσότερη αύξηση των πλασματικών εξόδων του…!
Κάποιοι σε ενδεχόμενο έλεγχο θα ψάχνουν τρόπο να αυξήσουν στα κοντέρ του αυτοκινήτου τους το νούμερο των χιλιομέτρων που έχουν διανύσει…!
Βέβαια δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως υποκύψατε κ. Υπουργέ σε κάποιο εκβιασμό του στυλ "κατέβαζαν τους διακόπτες"σε καμία πενηνταριά κόμβους φαναριών στην Αθήνα. Είδαμε τέτοια δημοσιεύματα στον Τύπο μερικές ημέρες πριν υπογράψετε το «δωράκι των πλασματικών εκτός έδρας» στους «χαϊδεμένους»υπαλλήλους για τα Χριστούγεννα. Βέβαια οι βλάβες στους κόμβους των φαναριών ως εκ θαύματος επιδιορθώθηκαν…! Θα προτιμούσαμε όμως κ. Υπουργέ αυτά τα χρήματα να τα δίνατε στους συνταξιούχους και τους τρίτεκνους, καθώς οι Μηχανικοί και Τεχνικοί των Υπηρεσιών σας θεωρούνται από τους πιο καλοπληρωμένους Υπαλλήλους σε σχέση με άλλα Υπουργεία, πλην του Υπ. Οικονομικών. Εισπράττουν επιδόματα εις τριπλούν και όλα επί τοις εκατό-χιλίοις, κάτι σαν ποσοστό επί των έργων…2%, 5%ο και 7%ο ….χρήμα ρε παιδάκι μου….! Δεν θέλω σχόλια γιατί θα επανέλθω!
Υ.Γ. Άραγε κάποιος Βουλευτής της αντιπολίτευσης θα κάνη ερώτηση στον Κ. Υπουργό Υποδομών και Δικτύων να μάθουμε πόσα χρήματα δαπάνησε το Υπουργείο του, για πληρωμές "εκτός έδρας"των υπαλλήλων του, για τα έτη 2009 και 2010 επί Υπουργίας του - (μπαλάκι για τους δυνατούς των ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων).-
Δείτε τις αποφάσεις έγκρισης πίστωσης οδοιπορικών εξόδων:
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-4Μ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Ψ2
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-95
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-ΟΔ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-26
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-ΘΨ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-1Η
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-0Ω
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-ΛΤ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-ΥΧ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-ΥΚ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Τ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Υ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Ω
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Α
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Ρ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Θ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι011-Ξ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Ι0Β1-1
πηγη: Λ