ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.5.09

Ημέρα Δημοκρατίας

Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας.
Μπορείς να διαλύσεις εν πιπή οφθαλμού την Βουλή και να παραγραφούν όλες οι ατασθαλίες (sic) έτσι για πλάκα.
Και το κάνεις νόμιμα. Είπαμε, η δημοκρατία σου δίνει αυτό το δικαίωμα.

Ποιά η διαφορά την με τα άλλα πολιτεύματα;
Μάλλον το ότι μπορούμε ελεύθερα να διαλέγουμε εκείνους που θα παντελονιάσουν τις μίζες και θα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Κατά τα άλλα η φορολόγηση σε ότι κινείται κι αναπνέει τους μάρανε.
Να χαιρόμαστε την δημοκρατία μας και καλούς τσακωμούς στα καφενεία
για το ποιος θα είναι κυβέρνηση και ποιος θα προηγείται στα γκάλοπ
λες και παρακολουθούμε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
PANIC

ΝΕΟ BLOG

ΝΕΟ BLOG
eksoapotadontia.blogspot.com

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Κυκλοφορούν ελεύθεροι !!!Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
Έκλεισαν νύχτα το μαγαζί και βγήκαν στις γειτονιές στους δρόμους στα καφενεία και ψάχνουν για θύματα !!!
Βγήκαν παγανιά, είναι οπλισμένοι με θράσος με υποκρισία και θα τους αναγνωρίσετε δύσκολα επειδή φορούν την μάσκα του έντιμου πολιτικού.
Συνοδεύονται από απατεώνες, λαμόγια και επικίνδυνα κομματό-σκυλα.
Μοιράζουν ψεύτικες υποσχέσεις με ταχύτητα ριπών πολυβόλου.
Πρώτα, αφού έλυσαν τα δικά τους προβλήματα με απαράδεκτες και παράνομες δραστηριότητες, τώρα θέλουν να μας «ενημερώσουν» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, λες και δεν τα γνωρίζουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Κυκλοφορούν ελεύθεροι !!!
Το Γρέκι

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ,ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝΑγαπητή φίλη-αγαπητέ φίλε,

Το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2009 από ενεργούς πολίτες,που αποφάσισαν να δώσουν την δική τους απάντηση στην χρεωκοπία των σημερινών κομμάτων.Από τότε μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή και ταυτόχρονα ενθαρρυντική η συνεχής προσέλευση πολιτών,και κυρίως νέων,στις τάξεις των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.
Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θεωρούν ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία ευρωπαϊκού τύπου,αλλά μία κληρονομική ολιγαρχία με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά.Και προτείνουν μία ριζική πολιτική μεταρρύθμιση,που θα φέρει τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής.

Με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, οι Δημοκρατικοί επισημαίνουν ότι η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν όρο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας στην σημερινή όλο και πιο δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι ικανό να πραγματοποιεί αναδιανομές που θα βοηθούν στην συνοχή του,
θα προσφέρει ευκαιρίες ανάδειξης ικανοτήτων για όλους,
θα προστατεύει και θα αναδεικνύει το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο.

Μία από τις μεγάλες προτεραιότητες των Δημοκρατικών είναι η στήριξη προς τις γυναίκες, τα παιδιά, την οικογένεια και τους νέους.

Προτείνουμε:

α) Την ενθάρρυνση των γεννήσεων και την αποθάρρυνση των αμβλώσεων.

β) Την επιδότηση των μεθόδων υποβοηθούμενης γονιμοποίησης από τα ασφαλιστικά ταμεία.

γ) Την επιδότηση των γεννήσεων και της φροντίδας των παιδιών, που θα περιλαμβάνει:

  1. Πραγματική αύξηση των επιδομάτων τέκνου.
  2. Mέτρα ενθάρρυνσης της τεκνοποιίας σε όσο το δυνατόν νεαρότερη ηλικία για τις γυναίκες.
  3. Ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών των γονέων πέραν των δύο παιδιών (ή των γυναικών που έχουν τεκνοποιήσει σε νεαρή ηλικία, μεταξύ 21-24 ετών).
  4. Εκμηδένιση του κόστους που σήμερα καταβάλλουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για την γέννηση παιδιών από τους υπαλλήλους τους που οδηγεί σε απαράδεκτες πιέσεις στις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να μην τεκνοποιούν.

δ) Φροντίδα για την ευημερία των παιδιών, που θα περιλαμβάνει:

  1. Την καθιέρωση γενικής, ποιοτικής, δωρεάν βρεφονηπιακής φροντίδας και προσχολικής αγωγής, με προτεραιότητα στις εργαζόμενες και στις ανύπαντρες μητέρες, που να είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.
  2. Την δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής, οφθαλμιατρικής και οδοντιατρικής περίθαλψης σε κάθε παιδί από τα 0 έως τα 14-18 χρόνια του. Την υποχρεωτική θέσπιση πλήρους και δωρεάν ετήσιας προληπτικής ιατρικής εξέτασης για τις ηλικίες 0-12 ετών.
  3. Tον πολλαπλασιασμό των ελεύθερων δημοσίων χώρων αναψυχής και αθλητισμού για τα παιδιά.
  4. Tην εξασφάλιση της ελεύθερης και ασφαλούς κίνησης για προνήπια και παιδιά σε ολόκληρο τον αστικό ιστό (δίκτυο πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, μείωση της αυτοκίνησης).
  5. Την ανάπτυξη ποιοτικών ολοήμερων προγραμμάτων στα σχολεία.

ε) Μέριμνα για την ασφάλεια των παιδιών, που θα περιλαμβάνει την υιοθέτηση και εφαρμογή των αυστηρότερων προδιαγραφών ασφάλειας στην ΕΕ για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις πόλεις, την ποιότητα του αέρα στα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους παιδοτόπους, και κάθε κλειστό χώρο που φιλοξενεί παιδιά, την ποιότητα των υδάτων, την ποιότητα των τροφών (ιδίως φρούτων-λαχανικών, γάλακτος, ψωμιού, κρεάτων), την ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δέχονται τα παιδιά, την καταπολέμηση της ηχορύπανσης, την εξασφάλιση των παιδιών από ρητά σεξουαλικά η βίαια περιεχόμενα.

Για να κατεβασετε το πλήρες πρόγραμμα των δημοκρατικών κάντε κλικ εδώ.

Το site μας είναι www.dimokratikoi.gr

Ας αφησουμε το Παρελθον!


Τι κι αν γεννηθήκαμε φυσιολογικοί?
Τι κι αν στη πορεία δεν νιώσαμε ευγενικοί?
Τι κι αν προσπάθησαν να μας κλέψουν μια θέση στη Ζωή?
Τι κι αν ακόμη φερθήκαμε σαν προδομένοι σαν χαζοί?
Νομίζω πως τώρα έφτασε η στιγμή έχουμε μυαλό,μας πίεσε η κρίση σε αυτό!Όλοι δεν έχουν παρελθόν?
Και όσοι μας θυμούνται από αυτό ένα πράγμα έχω να τους πω,δεν ζούμε με σκιές ζούμε με το τώρα,έχουν κλείσει οι πληγες.Βαδιζουμε στο μέλλον ποιο σοφοί,και συνετοι.Σιγουρα η μοίρα ίσως τσατιστει που δεν κατάφερε να μας γεμίσει μίσος και ενοχη!Μην την κρατάτε όμως κακία,μας έμαθε την αλήθεια την επιβίωση Ζωής,και όσο κι αν προσπάθησε όρθιοι μείναμε εμείς!Ας αφήσουμε το παρελθόν,ας προχωρήσουμε εμπρος.Τα λάθη μας κάναν ποιο σοφούς,δεν θέλουμε Έλληνες σκυφτους.Μην την χαρίσουμε την τύχη μας σ' αυτούς,τους κουστουματους Αστέρες της βουλής στιγματισμενους και αγενης.Διαλεξτε τους ποιο σωστούς γιατί έχουμε μπροστά μας μια Ζωή δικιά μας.
Τα λ α θ η είναι για να μας διορθώνουν!Όχι για να μας ε ξ ο ν τ ω ν ο υ
chronografoscom

Χαστούκι-"Λύτρωση" από τον Καραμανλή

Χαστούκι

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!! ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ??? ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ INDYMEDIA ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ?

ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ!!!! ΑΦΟΥ ΤΟ INDYMEDIA ΤΟ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ" Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣKANΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ !!!!

Τελος το ΔΕΛΤΙΟ των 20:00 απφασισε ο ΑΝΤ1 για την ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑΤέλος το ΔΕΛΤΙΟ των 20:00 αποφάσισε ο ΑΝΤ1 για την ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, πλέον το Δελτίο θα βγαίνει στις 19:00 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες Ο ΑΝΤ1 στην θέση το δελτίου θα βάλουν το DEAL αν τελικά αποφασιστεί .Άντε να δούμε θα ακολουθήσουν και τα άλλα κανάλια αυτό που έκανε ο ALPHA;

Ντάλε - Κουάλε .??????Η κατραπακιά πάει σύνεφο και το σύνεφο θα φέρει βρόχο, αλλά όχι από ψηλά! Χθες το απόγευμα σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες ο κυρ Αλμούνια του πε, μούπαν τα κάνατε κάτι σαν το όνομα μου! Οι δαπάνες σας αντί να μειώνονται αυξάνονται ραγδαία!, Τα έσοδα σας είναι όσα και του πακιστανού που πλένει τζάμια στα φανάρια!, Στα Νοσοκομεία σας σε λίγο θα γίνεται της Κένυας !, Στις συγκοινωνίες σας γίνεται της Σομαλίας!, Στις φυλακές σας γίνεται της Μπογκοτά!, Στα τηλεοπτικά παράθυρα η εποχή του Χότζα όσο και αν προσπαθείτε δεν σας βγαίνει!, Οι μονσιέρ Ντρμπεντέρ-Ντραγκέρ- καθώς και οι Ρουφιανομάκηδες δεν σας σώζουν με τίποτα!, Το αριστερό Τιμημένο και Δοξασμένο Ντεκανίκι κλατάρησε!,Ο Γερμανός ξανάρχεται και είναι φτιαγμένος!,Κάντε κάτι ΜΕGAλο γιατί δεν σώνεστε!,Και το αποφάσισε τόκλεισε το μαγαζί του!, Και βγήκε στον <μαχαλά> και μάγκικα μιλά και κουνιέται με ευφράδεια καφενόβιου , αλλά μάγκικα και κούνημα και ευφράδεια έχει και της κατσίκας ο πισινός...Ντάλε κουάλε ?????
by diaporon-bl!!

Vouli-Station..


Και τι είναι η Βουλή κύριε Καραμανλή να την κλείνετε όποτε θέλετε?? PlayStation??

Οι ατάκες της Πάρις Χίλτον για χρέος 8 εκατ. δολαρίων που... ξέραναν τους δικηγόρους"Οι ωραίοι έχουν χρέη" κατά το άσμα και αυτό ακολούθησε και η Πάρις Χίλτον. Άσχετα αν τα έσοδά της κατά τη διετία 2006-2007 έφτασαν τα 22 εκατομμύρια δολάρια! Μαύρη φτώχεια δηλαδή... μαύρο το χαβιάρι, παλιό το κρασί... Τα χρέη είναι 8 εκατ. δολάρια, που διεκδικούν οι δημιουργοί της ταινίας "Pledge This!", στην οποία η Paris εκτός από πρωταγωνίστρια ήταν και παραγωγός. Οι ίδιοι την κατηγορούν ότι δεν προώθησε την ταινία. Μερικές ατάκες της- απαντήσεις στους δικηγόρους των εναγόντων, τους άφησαν... σύξυλους:
"Δεν είμαι σίγουρη τι πρέπει να κάνει ένας παραγωγός. Ίσως βοηθά να επιλεχθούν... κουλ άνθρωποι για το καστ".
"Πώς να με βρείτε στο κινητό μου; Αφού συνεχώς το χάνω και κάθε δυο βδομάδες παίρνω καινούριο"
"Δεν κρατάω ημερολόγιο, αναζητώ το όνομά μου στο Google και βλέπω τι έχω να κάνω ή που πήγα".
"Κάθε φορά που βρισκόμουν σε ένα κόκκινο χαλί, έλεγα και για την ταινία. Τι φταίω...".
SHOW-BITCH

Μποϋκοτάζ ισραηλινών προϊόντων (Γαλλία), στο γνωστό Carrefour σιωνιστικών συμφερόντων


Για τους φίλους του Στοιχήματος και του ποδοσφαίρου…

Τα γρηγορότερα ποδοσφαιρικά livesscores του
διαδικτύου! Μπείτε στο http://scores-gr.blogspot.com και θα
δείτε την τεράστια ταχύτητα στην ενημέρωση της εξέλιξης των ποδοσφαιρικών
αγώνων στον πλανήτη.
Για τους φίλους του Στοιχήματος και του ποδοσφαίρου…

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


Ως πότε ως λαός θα ανεχόμαστε αυτό το δεξιό σίχαμα της δήθεν δημοσιογραφίας και τους ομοίους του να λαμβάνουν κανονικότατα τον παχυλό μισθό τους από την πουτάνα και αδηφάγα ΕΡΤ του εκάστοτε τιποτένιου Παναγόπουλου;

Ο Μανόλης Κοτάκης, ένας γλύφτης πολυτελείας της Δεξιάς παράταξης, είναι ένα ακόμα παράδειγμα ανθυγιεινής δημοσιογραφίας (για τους άλλους και όχι, φυσικά, για τον ίδιο) που παρασιτίζεται καθημερινά στην πλάτη μας.

Όχι, δεν είναι καλύτεροι οι όμοιοί του (Κάτια Μακρή, Μαριάννα Πυργιώτη, Γιώργος Τράγκας, Μάκης Κουρής κ.λπ.), αλλά σήμερα θα ασχοληθώ μόνο μ΄αυτόν.

Τούτο το αδίστακτο δεξιό σκουλήκι, το έφερε στην Αθήνα από την Κομοτηνή όπου είχε σπουδάσει και δρούσε επαγγελματικά (ήταν γραφείο Τύπου του δεξιού νομάρχη τότε, το 1991), ο Τίτος Αθανασιάδης (κλασικό φερέφωνο της Δεξιάς γραμμής) και του παραχώρησε στήλη και δυνατότητα σχολίου στην κραταιά, τότε, Απογευματινή το 1994.

Ήθελε ο, καημένος, Τίτος να δημιουργήσει μια νέα γλαφυρή και αρκούντως δεξιά πένα στην εφημερίδα του, κάτι σαν τον Δημήτρη Ρίζο (που ανδρώθηκε εκεί δημοσιογραφικά πριν μεταπηδήσει στον Ελεύθερο Τύπο του μακαρίτη Βουδούρη).

Ουδέποτε, ωστόσο, το γράψιμο του δεξιόφρονα αυτού δημοσιογραφίσκου κατάφερε να φτάσει το οξύ και στυλιζαρισμένο γράψιμο του Ρίζου. Γι αυτό και η καριέρα του έμεινε μετέωρη χωρίς όμως και να πάρει την κατηφόρα. Ήταν ένας απλός συντάκτης στην Απογευματινή και είχε την εύνοια του διευθυντή της, τίποτα περισσότερο.

Ήταν όμως μωροφιλόδοξος από παλιά τούτο το κοντοπούτανο αδέσποτο της Δεξιάς. Μέχρι και βιβλία έγραψε ο άσχετος αυτός για την μειονότητα της Θράκης. Ήθελε κι άλλα, όμως, και γι αυτό -γλύψε, γλύψε- κατάφερε να πάρει εκπομπή στην ΕΡΤ του Ρουσόπουλου (με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις παρά το γεγονός ότι πολύ θα ήθελε να είναι στην θέση του!).

Αυτή η φόλα - εκπομπή που του έδωσαν, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει νούμερα τηλεθέασης και να συγκινήσει το ευρύ κοινό πέραν των συγγενών και φίλων του. Κανείς, ωστόσο, δεν τον κουνούσε από την θέση του και το πεντοχίλιαρο έπεφτε -και πέφτει- ανελλιπώς κάθε μήνα.

Στα παπάρια του Παναγόπουλου οι μηδενικές τηλεθεάσεις όταν έχει να κάνει με "κολλητό" μέλος του συστήματος Ρουσόπουλου. Ακόμα και σήμερα που ο επίσης αδίστακτος πρώην υπουργός Τύπου είναι εκτός, το σύστημά του καλά κρατεί.

Κανείς δεν κουνάει αυτόν τον άθλιο δημοσιογραφίσκο από την θέση του και ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ ένα ακόμα δεξιό σκουλήκι για να παίζει με το μικρόφωνο της ΕΡΤ
ΜΠΟΜΠΕΡ

Νανο – σκάνδαλα: Είναι αόρατα


· Η κυβέρνηση ήθελε να ρίξει άπλετο φως στα σκάνδαλα, αλλά έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσει η δικαιοσύνη
· Ο καταλληλότερος – υπευθυνότερος και αφόρητα κουρασμένος πίστευε ότι η δικαιοσύνη είναι η Πετρούλα που ολοκληρώνει με την μία
· Όμως η δικαιοσύνη τίποτα
· Ο Κωστάκης λοιπόν φταίει για την παραγραφή των σκανδάλων;
· Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια νάνο – λάμπα η οποία δεν φαίνεται παρά μόνο αν είναι αναμμένη
· Ο Κωστάκης δημιούργησε τα νάνο – σκάνδαλα τα οποία δεν φαίνονται παρά μόνο αν είναι αναμμένα τα φώτα της βουλής
· Κλείνουμε την βουλή, αόρατα τα σκάνδαλα
· Ο Βερελής παραιτήθηκε γιατί αν έφτανε καμιά δικογραφία στην βουλή με το όνομα του θα αναγκαζόταν η κυβέρνηση να αποχωρήσει από την συζήτηση
· Όμως ο Κωστάκης έδειξε ότι είναι μεγάλος ηγέτης
· Την έφερε στον Βερελή
· Αποχώρησε όλη η βουλή
· Νύχτα έκλεισε την βουλή ο Κωστάκης
· Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά
· Όσοι λένε ότι 300 βολευτές είναι πολλοί κέρδισαν την πρώτη μάχη
· Η βουλή έκλεισε με 299…
· Οι νεοδημοκράτες απαντούν στις αιτιάσεις ότι ήταν πραξικόπημα το κλείσιμο της βουλής λέγοντας ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα του πρωθυπουργού να κλείσει την βουλή
· Όπως συνταγματικό δικαίωμα θα ήταν αν έδινε παράταση ώστε να συζητηθούν τα σκάνδαλα
· Και τώρα μπορούμε χαλαρά να απολαύσουμε τα νέα σκάνδαλα
· Γιατί μην μου πει κανείς ότι από το 2007 και μετά δεν έγινε τίποτα…
· Τα πρώτα χρόνια της νέας διακυβέρνησης (της σεμνής και προπαντός ηθικής) οι πολιτικοί της ΝΔ για να δικαιολογήσουν ότι δεν έκαναν τίποτα καλό για το κοινωνικό σύνολο έλεγαν ότι δεν είχαν κάποιο μαγικό ραβδάκι
· Η αλήθεια είναι ότι είχαν αλλά το χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή σκανδάλων
· Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, είπε ο καταλληλότερος
· Και λέει την αλήθεια
· Όλα τα γνωρίζουμε… πακιστανούς, ομόλογα, υποκλοπές, ζίμενς, μαν, βατοπέδι, Γερμανός, άγονες γραμμές, κουμπάρους, φίλους και συγγενείς!
· Ο Γιωργάκης από την άλλη ζητάει διπλές εκλογές
· Σαν στήριξη του Κωστάκη για λίγο καιρό ακόμα μου φάνηκε αυτό
· Τελικά μάθαμε ποιος είναι εκείνος ο λαγός που κούναγε την φτέρη ή θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της δικαιοσύνης;
· Ο Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι πήρε λεφτά από την Ζήμενς και ο Βερελής παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας
· Ανεξάρτητα από την ουσία των δύο υποθέσεων έχουμε 2 πρόσωπα που χαλάν την πιάτσα
· Ο Βερελής εφάρμοσε την θεωρία του Τατούλη περί πολιτικής ευθύνης…
· Έγιναν 2 και περιμένουν τον τρίτο
· Από την άλλη ο Παυλίδης δεν έχει κανένα λόγο να παραιτηθεί…
· Αφού δεν υπάρχει ούτε μια σκιά εναντίον του.
· Άσε που έχει τόσες ζωές ακόμα!
· Για τον Γερμανό τι θα πει ο Μανώλης;
· Θα αναφερθεί στον Αλογοπετυχημένο ή ως συνεπής Μανώλης θα την κάνει γυριστή;
· Ο Αλαβάνος ευθύνεται για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της βουλής
· Ήθελε να φέρνει τον Κωστάκη κάθε Παρασκευή στην ώρα του πρωθυπουργού
· Λες και δεν του φτάνει η κούραση των εκλογών
Μετά τιμής
Μικρός Φωκίων

86 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ!Θανατική ποινή στόν Θ.Τενέζο γιά τό ξεσκέπασμα τής σάπιας εξουσίας τών μεγάλων επιχειρήσεων.Η συνομωσία της σιωπής μεγαλοεπιχειρηματιών-κυβέρνησης-ΜΜΕ.Ποιά κανάλια ενημερώνουν γιά την Απεργία Πείνας.Η απόλυτη ευθύνη γιά την θανατική καταδίκη τού Θεόδωρου

86 Ημέρες Απεργίας Πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου σήμερα μπροστά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Θανατική ποινή στόν Θεόδωρο Τενέζο, γιατί ξεσκέπασε την πραγματική εξουσία στήν Ελλάδα.Τούς μεγαλοεπιχειρηματίες πού κυβερνούν τή χώρα από τά παρασκήνια και ληστεύουν τούς πολίτες της επί δεκαετίες.
Υπόγεια πολιτικοοικονομική κινητικότητα αμφίδρομης αλληλοεξόντωσης η κοινής επιβίωσης έχει πυροδοτηθεί τίς τελευταίες εβδομάδες, μέ ορατά από χθές αποτελέσματα στήν κεντρική πολιτική σκηνή, τό εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής
- Η πρόσκληση,πρόκληση πρός τήν κυβέρνηση (1ο Αίτημα) νά ξεσκεπάσει τά παραδοσιακά καρτέλ της βαρειάς βιομηχανίας αρχίζοντας από τό πανίσχυρο καρτέλ του χάλυβα ,συνεχίζοντας μέ τίς τράπεζες,τσιμέντα καί καρτέλ των σούπερμάρκετ, έχει φέρει σέ αδιέξοδο οχι τον αγώνα της Απεργίας αλλά την κυβέρνηση καθώς αποδεικνύει ότι δέν κυβερνά αυτή.
- Η πρόσκληση,πρόκληση πρός την κυβέρνηση (2ο Αίτημα) νά φτιάξει Αντιμονοπωλιακή Αρχή ελεγχόμενη από την πολιτική καί οχι από τούς μεγαλοεπιχειρηματίες, έχει βυθίσει τήν κυβέρνηση σέ πολιτική αμηχανία καθώς αποδεικνύει στήν πράξη ότι δέν κυβερνά αυτή.
- Τέλος, η πρόσκληση,πρόκληση πρός τήν κυβέρνηση
(3ο Αιτημα) νά προστατεύσει τούς πολίτες πού ξεσκεπάζουν τά εγκληματικά καρτέλ καί η σιωπή της καί σέ αυτό τό αυτονόητο καθήκον,έχει αναδείξει την κυβέρνηση σάν εχθρό των συμφερόντων τών πολιτών.
Τό πρωτοφανές κλείσιμο της Ελληνικής Βουλής είναι τό απεγνωσμένο Ταιμ Αουτ τών κώουτς, εν όψει εξελίξεων πού ραγδαία φαίνεται ότι έρχονται.Ο Αγώνας γιά τήν αυτονομία της πολιτικής στήν Ελλάδα ήδη αποδίδει τούς πρώτους ορατούς καρπούς...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολοι είχαν προσκληθεί στή συνέντευξη τύπου από τόν Θεόδωρο Τενέζο.Ελληνικές Εφημερίδες καί κανάλια.Μόνο 3 εμφανίστηκαν.Η απόλυτη επιβεβαίωση της συνενοχής των ελεγχόμενων Ελληνικών ΜΜΕ. Η Απεργία Πείνας κατά των μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών της χώρας δέν πρέπει να γίνει γνωστή στούς πολίτες.Η υπέρτατη μορφή διαμαρτυρίας κατά αυτών πού χρόνια ληστεύουν τούς πολίτες δέν πρέπει να μαθευτεί.Πρέπει νά σβήσει αθόρυβα μέσα στη σιωπή .Αυτή είναι η γραμμή κυβέρνησης-μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτές οι γραμμές ειναι καταγγελία. Ας τή διαψεύσουν αν δέν ισχύει, στήν πράξη. Στήν αρχή προσπάθησαν να λασπώσουν αυτή τη διαμαρτυρία μέ ψιθύρους. Από νωρίς, 13-2-09,δικαστική απόφαση-ηττα τών αδίστακτων συκοφαντών και δελτίο τύπου 28-2-09 μέ ατράνταχτα στοιχεία τούς διέψευσε. Ο Απεργός είναι ένα έντιμο θύμα τού αδίστακτου καρτέλ. Είπαν μέχρι ότι το STOPCARTEL είναι ...offshore εταιρεία, γιά νά διαψευστούν πανηγυρικά επίσης. Στοιχεία Πρωτοδικείου Αθήνας, Αγγλίας/Ουαλιας. Αμφισβή τησαν τήν Απεργία Πείνας, επειδή ο Απεργός Πείνας ...ζεί ακόμα ! Γιά να γελοιοποιηθούν από τά ιατρικά δεδομένα . Δυστυχώς η Απεργία Πείνας είναι πραγματική. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ. Ο Θεόδωρος Τενέζος πρέπει νά ζήσει! Αυτή είναι η επιθυμία όλων όσων μετέχουμε στόν Αγώνα αυτόν. Αντίθετα: Ο Θεόδωρος Τενέζος πρέπει νά πεθάνει! Αυτή είναι η επιθυμία τής κυβέρνησης καί τών μεγαλοεπιχειρηματιών. Τόν έχουν καταδικάσει σέ θάνατο επειδή τούς κατήγγειλε ! Καί απλά θά περιμένουν υπομονετικά νά συμβεί τό μοιραίο.Μαζί τους καί τα ΜΜΕ τους. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΑΘΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ
Η συνέχεια ΕΔΩ

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ " ΚΕΡΑΤΑ"


Ανεβάζει έντονα τους τόνους στα εθνικά θέματα και αντεπιτίθεται στην αντιπολίτευση ο Καραμανλής


Αυστηρότατος απέναντι στους γείτονες


Με σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, απευθύνει αυστηρότατες συστάσεις στα εθνικά ζητήματα και «προειδοποιεί» για την στάση εκείνων που επιδιώκουν να «ταράξουν»την ειρήνη στην περιοχή αμφισβητώντας την Ελληνικότητα εδαφών παραχαράσσοντας ιστορικά δεδομένα.
«Διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο» είπε ο κύριος Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας την κρισιμότητα της χρονικής στιγμής την οποία διανύουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός «εγκαλεί» τους Έλληνες σε θέση επαγρύπνησης, αφού κατά το τελευταίο εξάμηνο πολλές φορές έχει αναφερθεί και έχει ζητήσει «εθνική ομοψυχία και ενότητα».
Ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο το οποίο δημιουργήθηκε από την εφαρμογή της «μη πολιτικής» της υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως «στα εθνικά μας ζητήματα υπάρχουν απαράβατες κόκκνες γραμμές». Η δήλωση αυτή του κυρίου Καραμανλή δείχνει να «αδειάζει» την πολιτική δράση της κυρίας Μπακογιάννη και ταυτόχρονα επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους, που είναι η μη παραχώρηση εθνικών κεκτημένων και δικαιωμάτων.
Αναφερόμενος στα Σκόπια και στην εθνικιστική και ταυτόχρονα επιθετική πολιτική του κυρίου Γκρούεφσκι κατά της χώρας μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ρητά πως «τα Σκόπια πρέπει άμεσα να εγκαταείψουν τις υπεκφυγές, τους εθνικισμούς του παρελθόντος και τις ανιστόρητες εμμονές» και επίσης έστειλε μήνυμα προς τον Σκοπιανό πρωθυπουργό υενθυμίζοντάς του πως «η πορεία των Σκοπίων έχει προαπαιτούμενο τη λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας»,λέγοντάς του,κατ’ ουσίαν πως, «δεν πρόκειται να έχετε οποιοδήποτε μέλλον ως κράτος, οικονομικό, πολιτικό ή και γεωγραφικό, εάν δεν σοβαρευτείτε και δεν αφήσετε στο παρελθόν τις ακρότητες πάνω στις οποίες κινηθήκατε ως τώρα…»
Δεν ξέχασε ο πρωθυπουργός να αναφερθεί και στην αντιπολίτευση, στέλνοντάς της ηχηρά μηνύματα σχετικά με τον ρόλο της στην σκληρή πραγματικότητα που αντμετωπίζει η χώρα από τις διεθνείς συγκυρίες. Χαρακτηριστικά, ο κύριος Καραμανλής είπε πως "στην πορεία της χώρας από την κρίση (εννοώντας την παγκόσμια οικονομική κρίση- δεν χωρούν παλλινωδίες και κομματικές εμπάθειες". Επίσης, σκληραίνοντας τον λόγο του είπε "έχει και η διαστρέβλωση και το πολιτικό θράσος τα όριά του και είναι γνωστό ποιοί δυσφυμούν την ίδια την χωρα". Η τελευταία δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού αναφερόταν σε όλους εκείνους τους Έλληνες πολιτικούς που με δηλώσεις τους εις βάρος της Ελλάδας κατάφεραν να δημιουργήουν ένα αρνητικό κλίμα αλλά και ένα κλίμα μη εμπιστοσύνης προς την Ελληνική οικονομία και τις αντοχές της, δημιουργώντας έτσι πλείστα όσα προβλήματα για την "οικονομική ευρωστία" της Ελλάδας σε σχέση με εξωτερικούς δανεισμούς ή σχετικά με προσέλκυση επενδυτών.
Σε μία δύσκολη χρονική στιγμή κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούνται για σκάνδαλα, ενώ έχει κλείσει η Βουλή με πρόσχημα τις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει απότομη στροφή στα εθνικά ζητήματα, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ξεκρέμαστη την υπουργό Εξωτερικών και παίρνοντας ταυτόχρονα προσωπικά ο ίδιος την ευθύνη (αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να αναφερθεί στα εθνικά θέματα) για την εξέλιξη των εθνικών ζητημάτων.
Μήπως πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με την κυρία Μπακογιάννη να «πετιέται στην άκρη»;
Μήπως πρόκειται για μία προσπάθεια τέτοια που σκοπό έχε να μας κάνει να ξεχάσουμε το «κλίμα» των τελευταίων ημερών;
Μήπως η στροφή αυτή γίνεται ως πολιτικό στήριγμα της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές;
Μήπως, οι εξελίξεις με τους γείτονες έχουνε φτάσει στο απροχώρητο και ανέλαβε προσωπικά ο πρωθυπουργός να τους «ειδοποιήσει» για τις προθέσεις του εάν συνεχιστούν εκ μέρους τους οι ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας;
Όπως και να έχει, ο κύριος Καραμανλής σήμερα "γύρισε το φύλλο", προειδοποιώντας εχθρούς και φίλους, αλλά κυρίως τους γείτονες...

kostasxan

============================================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την στάση του πρωθυπουργού κυρίου Καραμανλή στο πεδίο των εθνικών θεμάτων. Ως πρωθυπουργός της χώρας ο κύριος Καραμανλής δίνει έντονα το αντι Αμερικανικό "στίγμα" του, ανεξάρτητα των θέσεων που κατά καιρούς κατ αντίθεση πρέσβευε η Υπουργός Εξωτερικών κυρία Μπακογιάννη.

Η θέση μας είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ "τυχαία" για τα εθνικά θέματα . Δεδομένου ότι Ο ΟΡΙΣΜΌΣ των ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, είναι κοντινός (μέσα στο 2010) ,αυτομάτως αποδυναμώνεται η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ του CASUS BELLI των γειτόνων μας Τούρκων .

Η περίοδος που θα διανυθεί εως τότε....... σαφώς και είναι κρίσιμη για τις τυχών "αντιδράσεις" των γειτόνων μας!!!!!!!!!!


Νέα στοιχεία για τα ψέμματα Τρεμόπουλου: Είχε προτείνει την μετονομασία της Αγίου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ και να αναγνωρίσουμε την FYROM ως Μακεδονία

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Δείτε το σχόλιο του συγγραφέα Πάνου Ζέρβα που έχει το μπλογκ
H Καλύβα Ψηλά στο Βουνό: http://panosz.wordpress.com/2008/07/26/ecogreens-2/#comment-41171

Ο Πάνος Ζέρβας είναι στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, διετέλεσε και μέλος της εκτελεστικής τους γραμματείας. Επίσης, είναι Θεσσαλονικιός. Το μπλογκ του έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και πρακτικά αποτελεί τον χώρο διαλόγου και ανταλλαγής σχολίων των Οικολόγων Πράσινων. Επίσης, σε αυτό έδωσε συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες ο Μ. Τρεμόπουλος, προφανώς αναγνωρίζοντας και αυτός την πλήρη αξιοπιστία του Π. Ζέρβα και του μπλογκ του (δείτε: http://panosz.wordpress.com/2009/05/04/ecogreens-23/).

Ο Π. Ζέρβας λοιπόν, ένας πολίτης που έχει δηλώσει πολλές φορές στα γραπά του τις μεγάλες διαφωνίες του με τον Τρεμόπουλο σε εθνικά θέματα, σε περσινό ποστ αναφέρει ότι η αρχική δήλωση του Τρεμόπουλου στο νομαρχιακό συμβούλιο ήταν όχι η γενικόλογη ότι "ο Κεμάλ ήταν παιδί της πόλης και πρέπει να τον τιμήσουμε" αλλά η συγκεκριμένη: "...στο θέμα της ονοματοδοσίας του δρόμου, όντως έτσι είναι. Ο Τρεμόπουλος υποστήριξε ότι η οδός Αγίου Παύλου (όπου το υποτιθέμενο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ ) μπορεί να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ. Για να το κάνουν πιο εντυπωσιακό, οι “φαν” του Ψωμιάδη διέδοσαν (και έμεινε… ) ότι ο Τρεμόπουλος ζήτησε να στηθεί άγαλμα του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, κάτι που είναι ψευδές. Είχα γράψει τότε ότι εκείνη η θέση του Μιχάλη ήταν λάθος – το ίδιο υποστηρίζω και τώρα".

Αυτά τα σημείωσε ο Π. Ζέρβας στις 26.7.2008.


Επίσης, στο ίδιο ποστ, ο Π. Ζέρβας επιβεβαιώνει κάτι που είναι κοινό μυστικό στον οικολογικό χώρο, ότι ο Τρεμόπουλος είναι οπαδός του να αναγνωρίσουμε την FYROM ως Μακεδονία. Γράφει συγκεκριμένα:

"Όσο για το ζήτημα των Σκοπίων, το θέμα του ονόματος απασχόλησε αρκετά τους Ο-Π. Ο Τρεμόπουλος (πράγματι υποστήριζε το “Μακεδονία σκέτη” ) ήταν ο εισηγητής της φόρμουλας “μέχρι να λυθεί το θέμα ανάμεσα στις δύο χώρες, χρησιμοποιούμε το όνομα που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ – δηλ. ΠΓΔΜ”.


Στη συνέχεια την επόμενη ημέρα, ο ίδιος ο Τρεμόπουλος απαντάει λέγοντας ότι δήθεν για την FYROM έχει διαφορετική "αντιεθνικιστική" και για τις δύο πλευρές θέση, όμως πιστεύει ότι επικρατεί ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός.

Το ποστ Τρεμόπουλου: http://panosz.wordpress.com/2008/07/26/ecogreens-2/#comment-41191


Και ο Τρεμόπουλος καταλήγει: "Πάνο... στα υπόλοιπα έχεις δίκιο". Δηλαδή επιβεβαιώνει όσα λέει ο Π. Ζέρβας ότι πρότεινε τη μετονομασία του δρόμου σε οδό Ατατούρκ!


Όλα αυτά παρακαλώ τυπώστε τα, μην τυχόν και "εξαφανισθούν" ξαφνικά όπως έγινε με την ιστοσελίδα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, όπου είχα διαβάσει από τους πολύ δικούς του ανθρώπους τα "κατορθώματα" του Τρεμόπουλου.


Είναι απαραίτητο να τα μάθει όλα αυτά ο κόσμος, όπως και το μεγάλο ψέμμα που κατάμουτρα είπε στους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες της Κομοτηνής ότι δήθεν δεν είχε ποτέ εναντιωθεί στην εγκατάσταση Ποντίων στην Θράκη, όπως έχει ήδη αναφερθεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο (ενδεικτικά: http://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/ και http://antifonitis.gr/online/?p=1020).Η "ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΗ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΙΠΕ:......


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ......"ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ"......ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ..."Η ΒΟΥΛΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΝΟΡΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ..... ΓΙΑΤΙ -ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ- ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΚΑΝΔΟΛΟΛΟΓΙΑ"
Πηγή ALPHA Radio
======================================================================

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ!!!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΠΟ..."ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ"
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ "ΚΑΜΟΡΑ"........ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΔΗΣ!!
Η ΧΩΡΑ "ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .........ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ!!!!!!

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ".... Ο ΣΙΟΥΦΑΣ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ !!!!


ΠΗΓΗ ALPHA

Tώρα !!!!!!!
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ALPHA ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΟ ΣΙΟΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΚΥΡΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!!!

ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΓΩΝΙ

=================================================================
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΑ "ΑΚΡΑ"........

Ανοίγουν τον δρόμο για γεωτρήσεις στο Αιγαίο για πετρέλαιο!


Ζητούνται επενδυτές για τις έρευνες
Κρίσιμη η αντίδραση της Άγκυρας

Σε φορολογικές διευκολύνσεις και κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου προχωράει η Ελλάδα από το 2010 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Στόχος αυτής της απόφασης είναι η προσέλκυση επενδυτών και εταιρειών που θέλουν να βρουν πετρέλαιο σε όλη την επικράτεια και φυσικά και στο Αιγαίο. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Χατζιδάκης, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), Ραφαήλ Μωϋσής, υποστήριξε ότι είναι χρυσή ευκαιρία, λόγω της ύφεσης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, να πραγματοποιηθούν έρευνες στον ελλαδικό χώρο με χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχουν αποθέματα στη χώρα μας, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε αν είμαστε Ελ Ντοράντο. Πάντως το ΣΕΕΣ έχει εκτιμήσει στην περσινή του έκθεση για τον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό ότι είναι πιθανό η χώρα να μπορεί να αποκτήσει παραγωγή 200.000 βαρελιών ημερησίως, δηλαδή να καλύπτει σχεδόν τις μισές της ανάγκες με ελληνικό πετρέλαιο.
Εδώ όμως τίθεται ένα μεγάλο, ένα τεράστιο ζήτημα. Το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων που αναγκαστικά θα εγείρει η χώρα μας, προκειμένου να συμπεριλάβει ακόμη περισσότερη έκταση και περισσότερους ερευνητές - επενδυτές. Και εάν η Ελλάδα θελήσει να προχωρήσει στην επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων (που την δικαιούται με βάση το διεθνές δίκαιο θαλασσών), πώς θα αντιδράσει η Τουρκία;
Όλοι γνωρίζουμε πως η Τουρκία κάνει την "φασαρία" στο Αιγαίο επειδή αποβλέπει στο πετρέλαιο που υπάρχει κάτω από αυτό. Και όλοι επίσης ξέρουμε πολύ καλά πως οι γείτονες δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια εκ μέρους της Ελλάδας (αν και οι ίδιοι την έχουνε κάνει στη Μαύρη Θάλασσα) προκειμένου να διαπραγματευθούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο οποιαδήποτε συνεκμετάλλευση ή και ολική εκ μέρους τους εκμετάλλευση πετρελαιοπαραγωγικών κοιτασμάτων.
Το άνοιγμα αυτό της Ελληνικής πλευράς, προς την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου θα οδηγήσει σε σύγκρουση τις δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, που δεν θα είναι μόνο πολιτική; Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ηχεί στα Τουρκικά συμφέροντα ως εχθρική πράξη και διόλου απίθανο το αμέσως επόμενο διάστημα να ενταθούν τα "πνεύματα" και να υπάρξουν πολύ ακραίες καταστάσεις στο Αιγαίο, τόσο στον εναέριο όσο και στον θαλάσσιο χώρο του.
Ήδη, η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί ευθέως την Ελληνικότητα νησιών, όπως το Αγαθονήσι, μεταφέροντας μέσω τουρκικών εφημερίδων την εθνικιστική άποψη πως η Ελλάδα στέλνει εποίκους σε νησιά που δεν της ανήκουν, αφήνοντας να εννοηθεί πως ανήκουν στην Τουρκία. Μέσα σε μία παγκόσμια οικονομική κρίση, πολύ δύσκολα η Τουρκία θα αφήσει αμαχητί τον στόχο δεκαετιών και ήδη συζητούνται οι πιθανές της αντιδράσεις και τα όρια στα οποία θα κινηθεί ή θα ξεπεράσει η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει (σε μία μάχη πολιτική ή όχι) όλα αυτά που επί πολλές δεκαετίες σχεδίαζε να αποκτήσει.
Σε αυτό το σημείο, ενδιαφέρον παρουσιάζεται από την Ελληνική πλευρά και τις πιθανές της αντιδράσεις. Και το ενδιαφέρον υπάρχει περίπτωση να κορυφωθεί, εάν η Ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να εγκρίνει εταιρείες Ρωσικών συμφερόντων για την ανεύρεση - εξόρυξη και συνεκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου...
Τότε, αναμένεται πως θα βρεθούμε μάρτυρες σε μία παρτίδα σκάκι που θα μοιάζει περισσότερο με ρώσικη ρουλέτα παρά με οτιδήποτε άλλο...
kostasxan

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του αναπληρωτή προέδρου των Δημοκρατικών Γιάννη Σακιώτη: «Το ξαφνικό κλείσιμο της βουλής που σημαίνει την παραγραφή όλων των ποινικών υποθέσεων των υπουργών της περιόδου 2004-2007 είναι μια μαύρη ημέρα για την Δημοκρατία μας»

Αθήνα, 7 Μαΐου 2009

Με αφορμή το αιφνίδιο κλείσιμο της βουλής, ο αναπληρωτής πρόεδρος των Δημοκρατικών Γιάννης Σακιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής από την κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια μάλιστα ημέρα που ένα σημαντικό στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο Χ. Βερελής, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, εξαιτίας του νέου σκανδάλου της ΜΑΝ που ήρθε στη δημοσιότητα, είναι μια ενέργεια αυτό-ασυλοποίησης εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, που εξασφαλίζει την παραγραφή όλων των ποινικών υποθέσεων των υπουργών της περιόδου 2004-2007, σηματοδοτώντας μια μαύρη ημέρα για την Δημοκρατία μας. Οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται βαθιά προδομένοι από το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης που ευτέλισε τα πάντα: αξίες, οράματα, ιδανικά.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να αποδώσουν τις ευθύνες στα κόμματα του σκηνικού της σήψης και να υπερψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται το νέο κόμμα των ενεργών πολιτών, το κόμμα των Δημοκρατικών (www.dimokratikoi.gr) για να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες της Νέας Μεταπολίτευσης που γίνεται απαραίτητη για να διασωθεί η χώρα μας από την επερχόμενη βύθιση».

Γιάννης Σακιώτης,

Αναπληρωτής πρόεδρος ΔημοκρατικώνΤο γραφείο τύπου


http://www.dimokratikoi.gr

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ S&B .....Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΡΙΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Ένα Βήμα Μπρος… Πέντε Βήματα Πίσω, από την Νομαρχία Φωκίδας

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας κάτω από την ισχυρή πίεση των κατοίκων όλης της Φωκίδας και ιδιαίτερα των χωριών της Γκιώνας, προχώρησε σε εξαγγελίες διαγωνισμών για μελέτες, δίνοντας μάλιστα υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα στους μελετητές. Η νομαρχία δεν γνωρίζει ότι οι μεταλλευτικές εταιρείες οφείλουν να αποκαταστήσουν το περιβάλλον; Γιατί δεν λέει κουβέντα για το «μάρμαρο» δηλαδή για τις επιφανειακές εξορύξεις που συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας; Γιατί δεν αφουγκράζεται τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες των πολιτών, που μιλάνε για συνέχιση της πολιτικής της πλήρους καταστροφής των περιοχών «NATURA»; Γιατί αγνόησε πλήρως τις απόψεις των Κίνησης, που της κοινοποιήθηκαν στις αρχές του χρόνου, με το ψήφισμα (πατήστε εδώ) στον Αποστολιά.

Ύστερα από τις κινητοποιήσεις μας και τους δυο τρομοκρατικούς εμπρησμούς, με την ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, η Νομαρχία Φωκίδας αποφάσισε, χωρίς την διαβούλευση των πολιτών και κάνοντας επίδειξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας με χρήματα των φορολογουμένων, να χρηματοδοτήσει τις μελέτες αποκατάστασης παλαιών επιφανειακών εξορύξεων, κάτι που σκανδαλωδώς απέφυγαν να το πληρώσουν οι μεταλλευτικές εταιρίες.

Γι αυτό ενέκρινε ποσό 288.432 ευρώ για τις μελέτες. Συνήθως το κόστος των μελετών είναι το 5% του προϋπολογισμού του έργου. Άρα ένα προβλεπόμενο κόστος αποκατάστασης μπορεί να υπολογιστεί σε 5.768.640 ευρώ. Δηλαδή συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ για μελέτη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος των παλιών εκμεταλλεύσεων, που μας άφησαν «δώρο» οι κερδοσκοπικές εταιρείες. Η Νομαρχία δεν λέει κουβέντα για το που θα βρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στις τσέπες των μεταλλευτικών εταιρειών.

Γιατί λοιπόν η Νομαρχία ενέκρινε περιβαλλοντική μελέτη μεταλλευτικής εταιρείας για μελέτη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος προϋπολογισμού 25.000 ευρώ !! 240 φορές λιγότερα από τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας. Δηλαδή οι μελέτες των εταιρειών ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας, ότι δήθεν θα αποκαταστήσουν το περιβάλλον. Η Νομαρχία με ποιόν είναι, με τους πολίτες και το περιβάλλον ή με τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιρειών;

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι απλός παρατηρητής των κερδοσκοπικών εταιρειών, αλλά επιβάλλεται να ασχοληθεί με τα εν λειτουργία μεταλλεία και με τις καταστροφές που συμβαίνουν σήμερα. Σύμφωνα με το νόμο 1650/1986 είναι ο υπεύθυνος θεσμικός φορέας για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, με δυνατότητα να επιβάλλει κυρώσεις, ακόμα και να διατάξει παύση λειτουργίας επιχείρησης.

Αν οι εταιρείες χρηματοδοτούσαν την πραγματική αποκατάσταση του περιβάλλοντος εκατοντάδες πολίτες της Φωκίδας θα εύρισκαν εργασία, οι επαγγελματίες θα είχαν περισσότερο κίνηση και γενικότερα θα υπήρχε πραγματική ανάπτυξη του νομού.

Εκείνο που χρειάζεται ο νομός μας είναι η ήπια αξιοποίηση του πλούτου του, των βουνών και των θαλασσών του και γενικότερα η μη κερδοσκοπική ανάπτυξή του, προς όφελος των κατοίκων του και της χώρας μας.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την Κίνηση μας να αποδίδει καρπούς έστω και με εξαγγελίες. Μαζί μας έχουμε την πλειοψηφία των πολιτών και των συλλογικοτήτων της Φωκίδας (δείτε την ανακοίνωση συλλόγων πατώντας εδώ). Συνεχίζουμε ολοένα και δυνατότεροι...

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Σωτηρία της Γκιώνας στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη & Πατησίων), για τους κατοίκους της Αθήνας.

Γκιώνα, 7 Μαΐου 2009

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

την ανακοίνωση την πηραμε απο

το aboutmylamia

====================================================================================

ΣΣ : ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ....
ΜΙΖΕΣ ΜΑΝ - Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑΗ προσφορα του μηνα: Με την αγορα ενος λεωφορειου ΜΑΝ σας προσφερουμε και μια μιζα δωρεαν!
mygreekblog

Το κλείσανε το μαγαζάκι...


Νύχτα την κλείσανε την Βουλή με αφορμή τις ευρωεκλογές του Ιουνίου! Ένα είναι το σίγουρο πάντως, ότι όλα τα σκάνδαλά παραγράφονται οριστικά!

Τι να λέμε τώρα.. Τα πάντα Ολα!!

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΕΘΑ ΔΙΧΟΤΟΜΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.


Ταυτόχρονες και συντονισμένες ενέργειες, του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ και του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.Παράρτημα-΄Ερευνα και Διάσωση στο Αιγαίο.-

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδύκτιο, χθές ο εκπρόσωπος τύπου του του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στην ενημέρωσή του για την άσκηση έρευνας και διάσωσης, «ANADOLU YILDIZI 09», που διεξήχθη από τις 05.05.09 έως 07-05-09, στο Αιγαίο, παρουσίασε χάρη στον οποίο εμφανίζεται ως «Τουρκική Περιοχή» έρευνας και διάσωσης, ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Συνεχίζεται η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Εφές ’09», που ολοκληρώνεται στις 26 του μηνός, με το πέρας των σεναρίων για αποστολές έρευνας και διάσωσης πάνω από θαλάσσια και χερσαία περιοχή, ενώ από την άλλη συνεχίστηκαν κανονικά οι «συνηθισμένες» τουρκικές έκνομες αεροπορικές δραστηριότητες στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη άσκηση έρευνας και διάσωσης σε χερσαίο περιβάλλον, πάνω από την τουρκική ενδοχώρα, ενώ προχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε το αντίστοιχο ναυτικό σκέλος σε δεσμευμένη περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου, για την οποία οι Τούρκοι είχαν ζητήσει σχετική άδεις που τους είχε δοθεί.

Συνολικά χθες δύο σχηματισμοί 14τουρκικών μαχητικών, από τα οποία τα έξι ήταν οπλισμένα, προέβησαν σε τρεις παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις στο χώρο του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου, χωρίς όμως να σημειωθεί καμία εμπλοκή, καθώς μόλις εμφανιζόντουσαν τα ελληνικά μαχητικά, τα τουρκικά αποχωρούσαν.

Το Γενικό Επιτελείο της γείτονος, με προχθεσινή του ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, κατηγόρησε την Ελλάδα για «παραβιάσεις» και «παραβάσεις» του τουρκικού εναέριου χώρου και του τουρκικού FIR από αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο! Σύμφωνα με αυτήν, «δύο ελληνικά αεροσκάφη τύπου Α-7 Corsair που απογειώθηκαν από τον Αραξο, στις 10.56, εισήλθαν κατά 0,5 μίλι και παραβίασαν κατά 2,5 μίλια και επί είκοσι δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο βορειοδυτικά της Κεσσάνης Αδριανούπολης». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το θέμα «γνωστοποιήθηκε στο -τουρκικό- υπουργείο Εξωτερικών προς ανάληψη των δεουσών πρωτοβουλιών».

Σε πεδίο άσκησης των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων θα μετατραπεί μεγάλο μέρος του Αιγαίου μέχρι την 6η Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο η Άγκυρα διεξάγει γυμνάσια με τις επωνυμίες «Εφές» και «Ντενίζ Γκορντού».

Για το επόμενο διάστημα, οι ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα διεξαχθούν σε έξι περιοχές εντός του FIR Αθηνών, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο και οι υπόλοιπες τέσσερις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στο πλαίσιο της «Εφές», οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προγραμματίζουν μεγάλη αποβατική ενέργεια στην περιοχή Ντογάν Μπέι.

Ανώτατες πηγές του Πενταγώνου επισημαίνουν ότι η δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων ασκήσεων στο Αιγαίο) προβλέπεται ιδιαιτέρως αυξημένη. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ημερησίως προγραμματίζονται περίπου 24 έξοδοι τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, από σήμερα και μέχρι την 6η Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ μία ακόμα ελληνοτουρκική συνάντηση υψηλού επιπέδου, αλλά εθιμοτυπικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά σε επίπεδο αρχηγών στόλων, στο πλαίσιο της συνόδου των ομολόγων τους της νοτίου πτέρυγας του ΝΑΤΟ («MARCOMET 2009») και τη χώρα μας εκπροσώπησε ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Γιάννης Καραίσκος. Η σύνοδος αυτή που διοργανώνεται από τη Ναυτική Διοίκηση της Νότιας Πτέρυγας της Συμμαχίας (CC MAR NAPLES) διεξάγεται κάθε χρόνο και σε διαφορετική χώρα και συμμετέχουν οι αρχηγοί Στόλου των χωρών-μελών, καθώς και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί διοικήσεων του ΝΑΤΟ, ενώ στη σύνοδο είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι ομόλογοι των χωρών του προγράμματος «Σύμπραξη για την Ειρήνη» (PFP), του «Μεσογειακού Διαλόγου» και της «Μαύρης Θάλασσας». Κεντρικό θέμα της συνόδου που απασχόλησε τους ΝΑΤΟϊκούς αρχηγούς Στόλου ήταν «Το μελλοντικό περιβάλλον ασφάλειας και οι επιπτώσεις για τις ναυτικές δυνάμεις».

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, επίσημα αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, με διάφορα νομικά τεχνάσματα και αιτιάσεις. Υπερθεματίζοντας μάλιστα, αναφέρει για τις Τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο, πως και η Ελλάδα τα ίδια κάνει στην Τουρκία!

Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο

Η έρευνα και διάσωση για αεροπορικά ατυχήματα διέπεται από τη Σύμβαση του Σικάγου και τους Κανονισμούς του ICAO. Η Ελλάδα κατά την υπογραφή της Σύμβασης δήλωσε ότι η περιοχή ευθύνης της για τη ναυτική έρευνα και διάσωση συνέπιπτε με το FIR Αθηνών, όπως άλλωστε είχε ήδη κοινοποιήσει και στον προγενέστερο του ΙΜΟ Διεθνή Διακυβερνητικό Ναυτιλιακό Συμβουλευτικό Οργανισμό ήδη από το 1975. Έτσι, σύμφωνα με το οικείο Παράρτημα (Annex 12) της Σύμβασης του Σικάγου του 1944 για την Πολιτική Αεροπορία (ICAO), η ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης σε περίπτωση αεροπορικού ατυχήματος (SAR) συμπίπτει με την περιοχή του FIR Αθηνών.

Όσον αφορά τα ναυτικά ατυχήματα, το θέμα ρυθμίζεται από την διεθνή Σύμβαση του Αμβούργου του 1979 για την θαλάσσια έρευνα και διάσωση. Η Ελλάδα κύρωσε την σύμβαση αυτή το 1989 και με την ευκαιρία της κύρωσης έχει δηλώσει ότι θα ασκεί θαλάσσια έρευνα και διάσωση σε όλο τον χώρο του FIR Αθηνών, σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση στην οποία είχε προβεί και προς τον ΙΜΟ και την πρακτική που ακολουθούσε αδιαλείπτως ήδη από το 1975. Τούτο αντικατοπτρίζει την γεωγραφική και πολιτική πραγματικότητα στην περιοχή και επιτρέπει την πλέον αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.

Επίσης, η γενική διεθνής πρακτική αλλά και οι συστάσεις του ΙΜΟ και του ICAO που περιλαμβάνονται στο Διεθνές Εγχειρίδιο Αεροναυτιλιακής και Θαλάσσιας Ερευνας και Διάσωσης (International Aeronautical and Maritime Search and Rescue Manual, IAMSAR Manual) προκρίνουν την υιοθέτηση ταυτόσημων περιοχών για τη ναυτική και την αεροπορική έρευνα και διάσωση, κατά τρόπο που να συμπίπτουν με τα όρια των FIR.

Τουρκικές διεκδικήσεις

H Τουρκία, αντιτασσόμενη στην ελληνική δήλωση, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της υποεπιτροπής του ΙΜΟ για θέματα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας δήλωσε από πλευράς της ότι οι περιοχές ευθύνης για ναυτική έρευνα και διάσωση στην ανοιχτή θάλασσα πρέπει να οριοθετούνται με συμφωνία των ενδιαφερομένων παράκτιων κρατών και ταυτόχρονα κατέθεσε χάρτη με το Αιγαίο διαμοιρασμένο, ως ενδεικτικό των ορίων των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των τουρκικών υπηρεσιών. Η τουρκική δήλωση απερρίφθη από την Ελλάδα δυο μέρες αργότερα, επίσης κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης συσκέψεως.

Επιπλέον, η Τουρκία με τον Κανονισμό 88/1988 οριοθέτησε περιοχή ευθύνης της για παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης σε κινδυνεύοντα "αεροπορικά και θαλάσσια μέσα", η οποία περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών μέχρι το μέσο περίπου του Αιγαίου, εγκλωβίζοντας μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικράτειας εντός της τουρκικής περιοχής έρευνας και διάσωσης και αγνοώντας ότι οι περιοχές αεροπορικής έρευνας και διάσωσης απαιτούν απόφαση των αρμοδίων οργάνων του ICAO. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει επίσης ένα τεράστιο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας και ένα τμήμα της ανατολικής Μεσογείου το οποίο περιέκλειε τα παράλια των κατεχόμενων της Κύπρου.

Ποιος έχει δίκιο;

Στις 7 Απριλίου 1989, ο ICAO επιβεβαίωσε ότι οι περιοχές ευθύνης της Ελλάδος και της Τουρκίας σχετικά με την αεροναυτική έρευνα και διάσωση παραμένουν αμετάβλητες, όπως αυτές έχουν ορισθεί και συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού. Επίσης, η πρόσφατη τροποποίηση του Annex 12 του ICAO για την Έρευνα και Διάσωση διατηρεί την αρχή του καθορισμού περιοχών ευθύνης με περιοχικές συμφωνίες, πράγμα που επιβεβαιώνει εμμέσως την ελληνική αρμοδιότητα για αεροπορική έρευνα και διάσωση σε ολόκληρο το FIR Αθηνών.

Παρόλα αυτά, τα τουρκικά πλοία ουδέποτε αναγνώρισαν τις ελληνικές επιχειρήσεις SAR στην θάλασσα. Έτσι σε περίπτωση ατυχήματος όχι μόνο δεν καλούν σε βοήθεια τις ελληνικές αρχές, αλλά σαμποτάριζαν το έργο της διάσωσης τους διακινδυνεύοντας την ζωή τους, ώστε να κατηγορήσουν έπειτα την Ελλάδα για αναξιοπιστία και κακή διεκπεραίωση του έργου της Έρευνας και Διάσωσης.

( http://www.ellinikos-stratos.com/)

spynews

Ηθική υποχρέωση του διαδικτυακού τύπου να αναδειχθεί η απάτη των Οικολόγων Πράσινων και του Τρεμόπουλου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι φέρονται από τους δημοσκόπους έως και 3ο κόμμα. Από πού και ως πού; Έλεος πια. Να μάθει αμέσως ο κόσμος αυτό που κρύβουν τα κανάλια, ότι είναι εθνικοί μειοδότες.

Ιδού τα κατορθώματά τους:

Ψέμματα Τρεμόπουλου σε κατοίκους και δημοσιογράφους Κομοτηνής για το ότι ήταν κατά εγκατάστασης Ποντίων στην Θράκη. Ντοκούμεντα.
Θέσεις Τρεμόπουλου υπέρ αναγνώρισης ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονία (έμμεσα αλλά σαφώς).
"Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες»

http://e-attiki.pblogs.gr/ypotimoyn-th-makedonia-kai-th-nohmosynh-mas.html

Στάθης για Τρεμόπουλο

http://naftilos.blogspot.com/2009/04/blog-post_8201.html

Φάουλ: Η δημοσκοπική άνοδος των ΟΠ δείχνει "εξέλιξη" των ιδεών...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=34833&ref=search


Καταγγελίες για μεγάλα procects Αντιγόνη
http://greekblock.blogspot.com/2009/04/blog-post_3526.html

Στάθης για Τρεμόπουλο

http://naftilos.blogspot.com/2009/04/blog-post_8201.html

Φάουλ: Η δημοσκοπική άνοδος των ΟΠ δείχνει "εξέλιξη" των ιδεών...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=34833&ref=search

Links από θέσεις Τρεμόπουλου και Οικο-πράσινων

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=290923

Για το "ήθος" Τρεμόπουλου

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=290923

Χρηματοδοτήσεις Χρυσόγελου

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=391058

Ερώτηση Δραγασάκη για ΥΠΕΞ και ΜΚΟ

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=208750

Η ΒΟΥΛΗ ΕΚΛΕΙΣΕ.... Ο ΒΕΡΕΛΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ....... ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ???
Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΕΛΗ!!!


ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΚΩΤΑΔΙΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ......ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

8.5.09

ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!!! Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ!!!!

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ!!!!

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΥΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΛΕΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ


ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ !!!!!!!!

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!!! ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΜΗΠΩΣ...... ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ????

TO ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ...ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.... ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΓΙΟ

illuMANati

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Σ Ο Κ" ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ , ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΜΕ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ,...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!


Υπόθεση που αφορά κύκλωμα ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος, που αντλούσε τεράστια κέρδη από παράνομο τζόγο και άγρια μορφή τοκογλυφίας, βρισκόταν ερμητικά σφραγισμένη - από τον Μάϊο του 2002 - στα συρτάρια του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκλονιστικές πληροφορίες είχαν περιέλθει σε γνώση των αρμόδιων αρχών, οι οποίες όμως είχαν ξεχαστεί....για άγνωστους λόγους.
Το αξιοπερίεργο είναι, ότι εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών, είχαν γίνει καταγγελίες και στην ειδική επιτροπή του Νόμου 2331/95 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Με την ανασύνταξη του ΣΔΟΕ και υπό την εποπτεία του έντιμου εισαγγελέα κ. Γεωργίου Ζορμπά, τα κλειδωμένα συρτάρια με τα "αζήτητα" άνοιξαν και ειδικοί ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν το τι είχε συμβεί με τα δύο αμφιλεγόμενα πρόσωπα, που ήσαν οι πρωταγωνιστές και εγκέφαλοι του κυκλώματος.
Ο ένας εξ αυτών ήταν "πρώην αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος" [ τελικά το ΥΕΝ αναδεικνύει επιστήμονες δίκλαρους αξιωματικούς - απατεώνες ( εξαιρέσει ολίγων ευτυχώς ) ] ο οποίος βρίσκεται σε αποστρατεία και φέρεται ότι διαθέτει - σε τράπεζες της Ελλάδος και του εξωτερικού - καταθέσεις "εκατοντάδων εκατομυρίων €υρώ, με άγνωστη προέλευση." Ο έτερος, παρέδιδε στον τ. "ευηπόληπτο λιμενικό" τεράστια ποσά - σε μηνιαία βάση - για να του τα επενδύσει και ταυτοχρόνως να του τα ξεπλύνει, ώστε καθαρά πλέον να παίρνουν τον δρόμο της νομιμοποίησής τους, έτσι που να διοχετεύονται στην συνέχεια σε διάφορες μπίζνες, ακόμη και στον χώρο της ναυτιλίας.
Άνω των 300.000.000 Δρχ.( τριακόσια εκατομύρια Δραχμές ) περνούσαν μηνιαίως από την "κολυμπήθρα του Σιλωάμ", για ....ξέπλυμα!!!!!!! Ενώ η ετήσια διακίνηση των ποσών, ξεπερνούσε τα ...."τρία δισεκατομμύρια" !!!!!
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ.................
Ο τ. λιμενικός, σημειωτέον ότι προέρχεται από μικροαστική οικογένεια, με περιορισμένους οικονομιούς ορίζοντες. Βρέθηκε δε - μετά την αποστρατεία του - να κολυμπάει ξαφνικά σε πακτωλό δισεκατομμυρίων, έχοντας δημιουργήσει μία αυτοκρατορία από δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες (offshore.) Eμφανίζεται σήμερα να είναι ιδιοκτήτης ιδρύματος και επιπλέον ιδιοκτήτης μουσείου με χιλιάδες πίνακες ζωγραφικής διάσημων Ελλήνων και αλλοδαπών καλλιτεχνών. Υπηρέτησε στην Διεύθυνση Λιμενικής αστυνομίας σε "θέσεις κλειδιά", όπως στην "Δίωξη ναρκωτικών, λαθρομεταναστών και αρχαιοκαπηλίας." Ως επίσης και στην "επιθεώρηση εμπορικών πλοίων."
Η διαφορά του με άλλους πρώην συναδέλφους του, που μετά την αποστρατεία τους προσλαμβάνονται σε ναυτιλιακές εταιρείες με παχυλούς μισθούς [ έχετε καμμίαν αντίρρηση περί αυτού υπουργέ και υφυπουργέ Ναυτιλίας και αρχηγέ λιμενικού σώματος; ] αυτός επέλεξε "μοναχικούς δρόμους" και πέτυχε να εξελιχθεί σε "ζάμπλουτο μπίζνεσμαν"!!!!!!
Στην διάθεση των υπηρεσιών του οικονομικού εγκλήματος, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για λογαριασμούς και τράπεζες, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ελβετία.
Σε βάρος των υπευθύνων σχηματίστηκε δικογραφία από την Δ/νση Ασφαλείας Αττικής και υπεβλήθη στις 02/03/2000 στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, με αριθ.πρωτ. 1020/74/1β, υπογεγραμμένη από τον υποστράτηγο κ.Νικόλαο Τασιόπουλο. Ο Εισαγγελεύς την διεβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου και ....ανεπαύθη,"κλειδωμένη ερμητικά στα συρτάρια κάποιου γραφείου." Με αίτημα του καταγγέλοντος προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζα..... "αφυπνίσθη" και την ανέλαβε το επιτελείο του κ. Ζορμπά Γ. με αριθ.πρωτ. 1662/ 21-03-05.
Πέρασε μία τετραετία έκτοτε και ουδείς γνωρίζει την τύχη, την πορεία, την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.
Από προσωπικό μου έλεγχο, προκύπτει ότι ο ενεχόμενος στην "κομπίνα" αυτή, κατέχει την θέση του Γενικού Προξένου και αποκλειστικού εκπροσώπου στην Ελλάδα του κρατιδίου του ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, με έδρα και γραφεία στον Πειραιά, επί της Ακτής Μιαούλη 81. [ Για τους ασχολούμενους με την Ναυτιλία γνωρίζουν τι σημαίνει το πόστο αυτό. ]
Επίσης κατέχει την θέση του προέδρου στο ιδρυθέν υπ' αυτού κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία "ΛΙΚΝΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ Β.........", στο οποίο συμμετέχει σαν μέλος και το μεγαλύτερο "μπουμπούκι" των απόστρατων αρχηγών του Λιμενικού Σώματος "ΑΚΗΣ ΣΚΙΑΔΑΣ," για τον βίο ,την πολιτεία και την δράση του οποίου, αναφέρομαι στο βιβλίο μου,με τίτλο "ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΣ".
Είναι αυτός, που με εντολή των τότε υπουργών Συντονισμού και Ναυτιλίας, υπέγραφε τις εγκρίσεις παράνομων πιστοποιητικών ναυσιπλοίας, αντί δεκάδων χιλιάδων δολλαρίων Η.Π.Α , σε ακτοπλόο φίλο τους. Και απαιτούσαν οι κατάθεσεις να γίνονται σε λογαριασμό συναλλάγματος,που διατηρούσαν στο εξωτερικό. Το πρώτο τραπεζικό έμβασμα, έγινε στις 19 /04/ 1980 ευηπόληπτε τ. αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, από την ΝΟRONDY BANK OF LONDON στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος. Εκατό χιλιάδες δολλάρια Αμερικής......κάθε φορά. Χωρίς να νοιάζεστε καθόλου για τις ανθρώπινες ψυχές, που ταξίδευαν με πλοία που δεν "τηρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές" Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι.-
Αποτελεί πταίσμα το πρόσφατο σκάνδαλο Παυλίδη - Μανούση, σε σχέση με τα σκάνδαλα εκείνης της περιόδου. Και που όταν έλθει η στιγμή να τα κοινολογήσω, θα ντρέπονται ακόμη και οι τοίχοι!!!
Καπετάν Γιάννης Εμμ.Νομικός