ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.5.09

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ : ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΟΛΛΑ.


ΣΧΕΤΙΚΑ Links:

http://www.eurocharity.gr/articles/3456/1b6d1/5648
Αρχεία
  1. CEO & CSR 2009: Ενημερωτικό Υλικό (Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 1.07 MB)

  2. CEO & CSR 2009: «Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το πράσινο New Deal» (Ελληνική Έκδοση) (Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 1.21 MB)

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ανακοίνωση του προγράμματος της «πράσινης ανάπτυξης» από το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι φάνηκαν ιδιαίτερα οργανωμένοι και προετοιμασμένοι για κέρδη.


Την 7η Μαίου 2009, η «Money Conferences» (στο χρήμα ο προσανατολισμός) που είναι τμήμα της Metapublications SA (εκδίδει το περιοδικό «ΧΡΗΜΑ») με την συνεργασία της EuroCharity (στην οποία μετέχουν πολλές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες) διοργανώνει ημερίδα (γενικός τίτλος Ceo & Csr money conferences = Συνέδριο Χρήματος Διευθύνοντων Συμβούλων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) με θέμα : Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το «πράσινο Νew Deal».


Φαίνεται πως οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι από καιρό να υποδεχθούν την «πράσινη ανάπτυξη» και να την σφυρηλατήσουν σε ευκαιρία για κέρδη για λίγους. Άλλωστε, σε όλο τον δυτικό κόσμο, «πράσινη ανάπτυξη» σημαίνει ενεργειακός μετασχηματισμός υπέρ των ιδιωτών.


Η ίδια η «πράσινη ανάπτυξη» που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλωστε κανένα στοιχείο δημοκρατικού σοσιαλισμού, ανήκει στους λίγους, γιατί λίγοι μπορούν και λίγοι θα ευνοηθούν οικονομικά από τον ενεργειακό μετασχηματισμό. Οι πολλοί, όλοι, όπως είπε κάπου η υπεύθυνη του προγράμματος, απλώς θα πληρώνουν !!!.


Μέχρι εκεί καλά και άριστα κάνουν οι εταιρείες και οι μάνατζερς να προετοιμάζονται για φαγοπότι σε βάρος της κοινωνίας, αφού το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ δεν προσδιόρισε στο πρόγραμμά του θεσμούς κοινωνικής κτήσης και ελέγχου της «πράσινης ανάπτυξης», αλλά την άφησε ανοικτή για όλους εξίσου (το «εξίσου» δεν είναι ίσο ή σοσιαλιστικό). Φαίνεται ότι γρήγορα ξεχάστηκαν ή φευγαλέα ειπώθηκαν ξανά τα περί δημόσιας κτήσης ή ελέγχου των νευραλγικών τομέων της οικονομίας .


Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι σε αυτή την εκδήλωση – μάζωξη εταιρειών και μανατζαρέων, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα ηγεμονιών και ευαγών ιδρυμάτων όπως η «Αμερικάνικη Πρεσβεία» , η «Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών» και η «Ενωση Θεσμικών Επενδυτών» δεν μετέχουν μόνο μάνατζερς, εταιρείες και η σταθερά προσανατολισμένη στην λογική της εκμετάλλευσης και της απληστίας Νέα Δημοκρατία (δια των κ.κ. Γ. Χατζηδάκη, Κυρ. Μητσοτάκη και άλλων αφανών και εμφανών) .


Το πρόβλημα είναι ότι μετέχει το ΠΑΣΟΚ !!! και μάλιστα δια του προέδρου του Γ. Παπανδρέου του Σπ. Κουβέλη και τινών άλλων !!!.


Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί για τα νέα χρυσοφόρα κοιτάσματα, για το «new deal» του κέρδους των ισχυρών για να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι.


Δίπλα – δίπλα στον αγώνα για το ιδιωτικό χρήμα της «πράσινης ανάπτυξης», εκεί όπου η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, η ΔΕΗ και μαζί της η Ελληνική Κοινωνία, μέλλει να παίξει υποχρεωτικά τον ρόλο του κομπάρσου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΔΕΗ ή κάποιος από αυτή δεν είναι στους ομιλητές.


Φαίνεται ότι κατά τους κοινούς σχεδιασμούς που εκπορεύονται από τις εστίες της ξενοδουλείας και του καπιταλισμού, η ΔΕΗ, το Δημόσιο, η Κοινωνία δεν έχουν άλλο ρόλο στην «πράσινη ανάπτυξη» από τον ρόλο του πελάτη των ιδιωτικών συμφερόντων στο νέο Ελντοράντο του ενεργειακού μετασχηματισμού υπέρ των λίγων και ισχυρών. Αυτό είναι το σύνθημα και ο σκοπός της «πράσινης ανάπτυξης» όπως την εννοούν από κοινού.


Για εμάς, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, είναι εξαιρετικά λυπηρό να βλέπουμε ότι την πολιτική του διολίσθηση στην αγκαλιά του νεοφιλελευθερισμού και την συνδρομή του σε όσα ετοιμάζουν οι κερδοσκόποι κατά των κοινωνιών.


Έστω και σήμερα, έστω και τώρα καλούμε και αξιώνουμε από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τους ομιλητές του από την εκδήλωση.


Για εμάς η ενέργεια ειδικά η εναλλακτική αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εργαλείο κοινωνικής και παραγωγική εξάρτησης και κερδοσκοπίας. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται την ενέργεια ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό δεν μπορεί να διατείνεται πως έχει την παραμικρή σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό (και ας τον διακηρύσσει).


Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ


Σχόλιο: Υπάρχουν Λύσεις . . .


Διαβάστε εδώ:

>Τι θα περίμενα από το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την "πράσινη ανάπτυξη"<

Ερώτηση:

>Πράσινη Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον< (
μας εξαγγείλατε)

Τι σχέση μπορεί να έχει το αυριανό θέμα :

Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το «πράσινο Νew Deal».

Με αυτά που μας είπατε παραπάνω κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ ;

Καθαρές κουβέντες και αποστάσεις ;

Δίνουμε ξανά τα παρακάτω σχετικά links:
  1. CEO & CSR 2009: Ενημερωτικό Υλικό (Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 1.07 MB)

  2. CEO & CSR 2009: «Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το πράσινο New Deal» (Ελληνική Έκδοση) (Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 1.21 MB)
Τονίζουμε τα εξής:

Η επιλογή των συνέδρων έχει ήδη γίνει από το Money Conferences,
τη EuroCharity και τις εταιρείες χορηγών !!!


Ποιοι είναι αυτοί; Από τη SHIMENS και τα Ελληνικά Πετρέλαια έως την Αμερικάνικη Πρεσβεία και άλλους πολλούς. . . Αξίζει να το ψάξετε λίγο.

Το τι "γυρεύει μια αλεπού στο παζάρι" είναι ένα ζητούμενο πονηρό, μιας και αυτό το ζώο φημίζεται για αυτή του την ιδιότητα ως "πονηρή αλεπού".

Το γυρεύει όμως το Πράσινο ΠΑΣΟΚ της πράσινης Ανάπτυξης με όλους αυτούς είναι το ζητούμενο.


Εμείς ΔΕΝ παριστάνουμε τους πονηρούς. Απλά το επισημαίνουμε. . .

Νάσος Ζαγγογιάννης
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: