ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.11.12

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ..ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ??...ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ!!! ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!!!

Μεϊμαράκης: Θα αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Αυτό προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης σήμερα το πρωϊ στην τηλεοπτική εκπομπή των δημοσιογράφων κ.κ. Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη στο MEGA...


Συγκεκριμένα προανήγγειλε πως μετά την λήψη της δόσης από την τρόϊκα και αμέσως από τις αρχές του 2013, η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με ριζικές αλλαγές στους θεσμούς και κυρίως στο Σύνταγμα της χώρας. Υποστήριξε δε ότι…. η Βουλή, ως Λαϊκή Αντιπροσωπεία, θα πρέπει να αποκτήσει μια ευθεία επαφή με το λαό και ότι θα πρέπει να εξεταστεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η λειτουργία του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.λ.π..

Με αυτά που προανήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης, ουσιαστικά κήρυξε την έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα της Ελλάδας και αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.

Εκείνο που θα πρέπει αμέσως να αρχίσει να απασχολεί ολόκληρο το λαό είναι τι είδους κατεύθυνση θα λάβει η αναθεώρηση του Συντάγματος ή αν θα πρέπει να πάμε σε Ριζική Αλλαγή του Συντάγματος όχι από πολιτικούς, αλλά από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, όπως υποστηρίζει η κίνηση πολιτών ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο νυν πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έδωσε σε ανύποπτο χρόνο στη δημοσιότητα (Ιούλιο 2011) 31 προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος τις οποίες είχαμε επισημάνει με σχετική ανάρτησή μας (Νέο πολίτευμα εισάγει η ΝΔ.) και τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε. Αν γίνουν αυτές οι αλλαγές και μάλιστα όλες, τότε έχει καλώς, αν όμως γίνουν κάποιες ανώδυνες για το πολιτικό σύστημα αλλαγές ή αλλαγές σύμφωνα με τις εντολές της τρόϊκας και της Γερμανίας, τότε είμαστε χαμένοι.

Επομένως, το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους και θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε στο δημόσιο διάλογο που ανοίχτηκε ήδη.

Το Σύνταγμα είναι Λαϊκό Συμβόλαιο και πρέπει να γίνει από το λαό. Είναι το καταστατικό του κράτους και αφορά τις ίδιες τις ζωές μας.

Πέτρος Χασάπης

 πηγη

Διακυβέρνηση επίορκων

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ τούτη περίοδο όπου η Ελλάδα λαβωμένη παραπαίει και βυθίζεται, οι “επικυρίαρχοι” της ΕΕ, Γερμανοί, διαφεύγουν από τα προβλήματα που βιώνει ο ευρωπαϊκός νότος και η Ελλάδα ιδιαίτερα,... υπαρκτά βέβαια προβλήματα που όμως διογκώθηκαν από δόλιες μεθοδεύσεις και την διαχειριστική ανικανότητα του διευθυντηρίου των Βρυξελών.

Στη χώρα, που βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κατοχή, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, Κοινοβούλιο και ο κρατικός μηχανισμός στο σύνολό τους έχουν αλλοτριωθεί από την τρόικα και τα συμφέροντα που αυτή εκπροσωπεί και έχουν μετατραπεί σε αιχμή φονικού δόρατος που ευθέως στρέφεται κατά του ελληνικού λαού.

ΕΠΙΟΡΚΕΣ “ελληνικές κυβερνήσεις”, εντολοδόχοι και υποτελείς των δανειστών και του διευθυντηρίου της ΕΕ την τελευταία τριετία επιβουλεύονται την ευημερία και συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, το Κοινοβούλιο έχει επιδοθεί σε ατέρμονα εσωστρέφεια μνημονιολογίας και μνημονιολαγνείας αφού ο ρόλος του περιορίζεται και μόνο στην έγκριση ή απόρριψη νομοσχεδίων που υπαγορεύονται από την τρόικα, Υπουργεία, Οργανισμοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Τράπεζες έχουν καταληφθεί από γερμανούς εισβολείς αδιαφορώντας για τα προβλήματα επιβίωσης του έλληνα πολίτη. Ο κρατικός μηχανισμός από εργαλείο στην υπηρεσία της κοινωνίας έχει γίνει το “μακρύ χέρι” της τρόικας που τιμωρεί και ασελγεί στον πολίτη, υπεξαιρώντας τα εισοδήματα του.

ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ, ανήμπορο και ανίκανο πολιτικό σύστημα βουλιάζει στον βόρβορο από τον οποίο αναδύθηκε πριν μερικές δεκαετίες. Η Ελλάδα παραπαίει παραδομένη στον αυτόματο πιλότο του ανίκανου και αμαρτωλού διευθυντηρίου των Βρυξελών, βορά στις ορέξεις άνομων τοκογλυφικών κυκλωμάτων του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου τέρατος.

ΕΜΜΙΣΘΟΙ “κουκουλοφόροι” υποτελείς της τρόικας , συμβουλεύουν, προτείνουν, υποδεικνύουν και προστάζουν την επίορκη συγκυβέρνηση, τα ανθρωποειδή της πολιτικής, του κοινοβουλευτισμού και του κρατικού μηχανισμού που σε αντίθεση με την προάσπιση του συντάγματος και την προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, ως θα όφειλαν, επιδίδονται στην καταπάτηση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων, στην κατεδάφιση της κοινωνίας, στην τιμωρία του πολίτη με την κλοπή εισοδημάτων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, φαρμάκων, παροχών! Στη διάλυση της κοινωνίας, στην εθνική καταστροφή!

Οι εγκληματικές πράξεις ενάντια στη κοινωνία και το έθνος χαρακτηρίζονται από τους θιασώτες της άκρατης νεοφιλελεύθερης λαίλαπας ως “ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ”!. Μας λένε ακόμα ότι ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, βλέπε εγκλημάτων, θα σώσει την ΕΛΛΑΔΑ!..

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρόβλημα έχει αναδειχθεί ήδη σε μείζων ΕΘΝΙΚΟ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από Πολιτικούς, Πολιτειακούς παράγοντες και το Λαό. Οι κυβερνητικοί εκβιαστικοί “μονόδρομοι” θα πρέπει να ανατραπούν αφού βλάπτουν Εθνικά συμφέροντα. Τα ψευδοδιλλήματα του τύπου “Ευρώ ή Δραχμή” και “Εντός ή Εκτός ΕΕ” είναι αντεθνικά, αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από τον πραγματικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος από την εισβολή και επέλαση του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού των αγορών.

Η “μη απόφαση” του Eurogroup της Τρίτης, μετά μάλιστα από την μυστική συνάντηση του Παρισιού της Δευτέρας, αναδεικνύει την αφερεγγυότητα και τις διαθέσεις των εταίρων μας, όπως πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει και το ΒΗΜΑ σε πρόσφατο άρθρο του. Και είναι επιεικώς αφελές αν όχι και ύποπτο η τύχη της ΕΛΛΑΔΑΣ να εγκαταλείπεται στα πολιτικά παιγνίδια και τις ορέξεις ΑΦΕΡΕΓΓΥΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ η επαναχάραξη της ελληνικής πολιτικής με όρους πατριωτικούς, όρους υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, που πολύ απέχει από την ακολουθούμενη την τελευταία τριετία μειοδοτική πολιτική των υποτελών προθύμων των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.

ΑΜΕΣΗ αναγκαιότητα ο λαός να απαιτήσει και να επιβάλλει νέες εκλογές για ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας με τα νέα πολιτικά δεδομένα όπως διαγράφονται μετά το νέο 3ο μνημόνιο, τις νέες δανειακές συμβάσεις, το κοινωνικό ολοκαύτωμα και τις προεκλογικές εξαγγελίες και μετεκλογικές παλινωδίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Μείζονα όλα πολιτικά θέματα που στοιχειοθετών την αναγκαιότητα προσφυγής σε κάλπες.

Το επιχείρημα των κυβερνόντων ότι η εντολή είναι “νωπή” είναι σαθρό, η παρούσα κυβέρνηση είναι επίορκη, κυβερνά την χώρα παραβιάζοντας συνταγματικές διατάξεις, αθετώντας προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις των κομμάτων που την στηρίζουν με τις οποίες εξαπάτησε τον λαό και ακόμα παραβιάζοντας κατάφορα το ίδιο το κυβερνητικό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης όπως αυτό παρουσιάστηκε στο λαό και το εθνικό κοινοβούλιο.
 
Απο Αντικρυ

Ο Χάρρυ Κλυνν συμβουλεύει τον Τατσόπουλο

Φίλε Πέτρο Τατσόπουλε, 

την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στη Σαλονίκη θυμάμαι ότι σου είπα, μέσα σε όλα τα άλλα, ότι διάλεξες την πλευρά εκείνων που κάποια στιγμή θα δεχτούν ανελέητο πόλεμο.

Ως μεγαλύτερος, σε συμβούλευσα μάλιστα ότι τα μόνα όπλο που μπορείς να αμυνθείς και να φέρεις σε ταραχή στους αντιπάλους, είναι το ............
χιούμορ και η σάτιρα.

Θα ξέρεις βέβαια, ότι πρόβλημα με τους «δεξιοεπιτιθέμενους» είναι που ξέρουν μονάχα να επιτίθενται και μάλιστα ατάκτως, οπότε ως αντίπαλοι μάλλον εύκολοι μπορούν να θεωρηθούν, αρκεί, βέβαια, το σατιρικό όπλο να είναι γεμάτο και ο χειριστής του εύστοχος...

Κατά τα άλλα ούτε οι χρυσαυγήτες πρέπει να σε ενοχλούν, ούτε τα σκληρά έως χαριτωμένα και πολύ επιτυχημένα που γράφτηκαν και ειπώθηκαν από γνωστούς και αγνώστους.

Έχω την εντύπωση ότι δεν κινδυνεύεις απ’ αυτούς!

Δεν αποκλείεται μάλιστα και μάλλον αυτό πιστεύω, να σε διαφήμισαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει και μάλιστα στο «τσάμπα!!!»

Αλλού κρύβεται ο πραγματικός κίνδυνος φίλε Πέτρο...

Πιο πολύ να υπολογίζεις στην «τσαχπίνικη» γλώσσα του «δελφινοπαραμονευτή»  και του «εχωπαρειφόρα» και «δεναφηνωτιποταναπέση», Παπαδημούλη, που χρόνια έχει να βουτηχτεί η δόλια στο μυαλό του και στέγνωσε γνώσης, παρά τα πέρα ως πέρα άσφαιρα πυρά του κάθε Παναγιώταρου και του κάθε Κασιδιάρη... τσίου!

Και έχε κάτι ακόμα κατά νου φίλε Πέτρο, οι ιδεολογικά μολυσματικές νόσοι της Αριστεράς είναι ανίατες.

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)


kafeneio

Gay Ελληνες πολιτικοι & ναρκομανεις γονοι, σε Αρχεια της CIA!

Σχ.Αριστοφάνη...

Χειροπόδαρα δεμένους τους βρώμικους έλληνες πολιτικούς έχουν οι Γερμανοί και όχι μόνο,  αφέντες τους...

Αλλά δε θέλουν ν αφήσουν και την καρέκλα όμως και να πάνε στο διάολο??? 
Γιατί?
Τόσο άρρωστοι είναι...???

Γιατί το βγάζουν τώρα τα Γερμανά; Όχι μόνο ως “αντίποινα” στην λίστα Χριστοφοράκου… Αλλά και για άλλη μία φημολογία σχετικά με βίντεο που αφορά άλλον θεσμικό παράγοντα σε θερμές περιπτύξεις. Του ιδίου φύλου που φέρεται να γυρίστηκε σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών.
Είναι ενδεικτικό ότι η διαρροή στην ιστοσελίδα δεν κάνει λόγο καθόλου για τραπεζίτες, παρά μόνο γενικώς για επιχειρηματίες.
Ντοκουμέντα-σοκ για την ερωτική ζωή κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών στα Αρχεία της CIA. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σε γερμανική ιστοσελίδα, το φοβερό Wikileaks, διαθέτει έγγραφες αναφορές σοκ, Αμερικανών διπλωματών οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα, με μοναδική αποστολή την έρευνα στις προσωπικές ζωές κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών.
Ανάμεσα στα…
ντοκουμέντα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που όταν δημοσιευθεί θα προκαλέσει σάλο. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζονται κορυφαία πολιτικά στελέχη του τόπου να συνομιλούν με τους άνδρες ερωτικούς τους συντρόφους (!), ενώ έχει καταγραφεί η ζωή τους, από την παιδική τους ηλικία ως σήμερα.
Συγκλονιστικά ντοκουμέντα, σύμφωνα με την Γερμανική ιστοσελίδα, υπάρχουν και για τις ζωές κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά.
Εκείνοι που συνέταξαν τις σχετικές εκθέσεις, σημείωναν με καυστικές λεπτομέρειες εκτός από τις προσωπικές στιγμές των “θυμάτων” τους ακόμη και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Έκθεση που κάνει λόγο για την “κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα, στο χώρο της ψυχαγωγίας, δύο γόνων -ενός γιου κορυφαίου επιχειρηματία σε συνεργασία με τον γιο πολιτικού ο οποίος εμπλέκεται σε μίζες, πάσης φύσεως. Για τους δύο γόνους υπάρχει ειδική σημείωση που κάνει λόγο για εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες!

Από τον Καλάνμος το ρεπορτάζ.
Ευχόμαστε να βγουν σύντομα όλα στην φόρα για να μην εκβιάζεται κανένας για τις προσωπικές του επιλογές. Ίσως τότε μιλήσουν οι εκβιαζόμενοι για τα πραγματικά καθάρματα της λίστας Χριστοφοράκου, που είναι έρμαια σε Γερμανούς και Τούρκους.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ "ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ"..... ΤΟ 'ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ " ΩΣ ΛΥΣΗ

Ωστε να βάλουμε όλοι πλάτη...Όχι! γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί Πολιτικέ...


   
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Κύριε Πολιτικέ γιατί κόψατε το μισθό του συνταξιούχου;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
- Γιατί κόψατε το επίδομα του ανέργου;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
 - Γιατί κόψατε φάρμακα και περίθαλψη;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
- Γιατί επιβάλετε τόσο βαρύτατη φορολογία στη φτωχολογιά και όχι στους «έχουντες»;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
.................
- Ρε συ θα τον βαρέσω…κασέτα έχει βάλει και παίζει... και μας τα φορτώνει κιόλας όλα από πάνω...για τόσο ηλίθιους μας έχει!
 
- Σκάσε ρε μαλάκα, θα μας την πέσει η φρουρά του…γεμάτο αστυνομία είναι, δε βλέπεις; Πάμε να φύγουμε.
- Άσε με ρε γαμώτο…ένα νεράτζι θα του πετάξω μόνο…ένα μόνο…
- Ρε πάμε σου λέω…
 Κάτσε τώρα να πιούμε μια μπύρα και να μου πεις ρε αγριεμένο νιάτο τι θα έκανες εσύ καλύτερο…
- Ρε πας καλά; Συμφωνείς μαζί του δηλαδή;
- Δηλαδή, εσύ ρε φίλε τι θα έκανες; Δεν θα έπαιρνες μέτρα για να βγούμε από την κρίση;
- Και βέβαια. Αλλά θα ξεκινούσα από την αρχή. Όχι από το τέλος.
- Δηλαδή;
- Πρώτα πας στην «πηγή του κακού».
- Και ποια είναι αυτή;
- Αυτοί που «ευθύνονται». Αυτοί που «έφαγαν». Αυτοί που «ξέσκισαν» τα πάντα. Αυτοί γενικά που «επωφελήθηκαν». Και μάλιστα χοντρά.
- Αυτοί λένε όμως ότι ήσουν κι εσύ στο τραπέζι.
- Ναι, ε; Κι εγώ γιατί είμαι άνεργος, πάμφτωχος, άρρωστος χωρίς περίθαλψη κι εγώ και η οικογένειά μου, ενώ αυτοί δεν ξέρουν τι έχουν;
- Εντάξει, εννοούν στο μέτρο της «αναλογίας» των ευθυνών.
- Ωραία λοιπόν, στα πλαίσια αυτού του μέτρου της «αναλογίας των ευθυνών» ας ξεκινήσουν πρώτα τις έκτακτες εισφορές (και μάλιστα βαριές) απ’ αυτούς που έφαγαν τη μερίδα του λέοντος. Κι αν στο τέλος υπάρξει ένα μικρό υπόλοιπο κρατικού χρέους, τότε ναι, να απευθυνθούν και στον υπόλοιπο λαό. Δεν πας κατ’ ευθείαν στο λαουτζίκο. Όχι χοντροέφαγαν «κάποιοι» και πας το λογαριασμό στη «φτωχολογιά».
- Πιάνονται μωρέ τώρα αυτοί; Ποιός κατάφερε να τους αγγίξει ποτέ για να τους αγγίξουν τώρα;
.......................
Πόσες φορές την ημέρα άραγε επαναλαμβάνεται το παραπάνω σκηνικό απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε εργασία, σε κάθε εκπομπή;
Και πάντα μα πάντα σταματάει στο ίδιο κομβικό ενοχλητικό ερώτημα:
Πιάνονται μωρέ τώρα αυτοί;
(ερώτημα που διεκδικεί να μετατραπεί σε «μοιραία διαπίστωση» που με την σειρά της θα καθορίσει κάθε μα κάθε Πολιτικοκοινωνική Εξέλιξη. Αναλόγως την «απάντηση» που θα δοθεί κυρίαρχα στο «ερώτημα»):
Η απάντηση στο παραπάνω καθορίζει και θα συνεχίσει να καθορίζει την όποια Πολιτικοκοινωνική ρότα θα πάρει η Ελληνική κοινωνία.
Πρώτη πιθανή απάντηση: Δεν πιάνονται, οπότε «πάμε παρακάτω»....
(η απάντηση που θεωρούν δεδομένη οι Πολιτικοί μας και «αναλόγως πράττουν» - τουτέστιν «βιάζουν ασυστόλως» ότι βρεθεί μπροστά τους από τη φτωχολογιά – ποιός έχασε την Ηθική για να την βρουν αυτοί άλλωστε;)
Δεύτερη πιθανή απάντηση: Ναι, πιάνονται....
Και ποιός να τους πιάσει; Θα αντιτείνει κάποιος...Ορθόν κι αυτό! άλλωστε, οι θιασώτες της Πρώτης Πιθανής απάντησης (και κυρίαρχης όπως αποδεικνύεται καθημερινά κι ολημερίς από τους «θανάτους των Πολιτών», ωπ, γράψτε λάθος, τις διαρκείς «θυσίες των Πολιτών» ήθελα να πω) διαθέτουν απίστευτο οπλοστάσιο στήριξής της...
Και η ζωή στο Ελλαδοκαφριστάν συνεχίζεται αδιαταράκτως ρέουσα....
Τα σχολεία κινδυνεύουν άμεσα να μην έχουν θέρμανση τις επόμενες μέρες της χειμωνιάτικης παγωνιάς....
Ασθενείς πεθαίνουν επειδή το κράτος τους έκοψε τα φάρμακα και την νοσηλεία.
Πολίτες εξαθλιώνονται και αφαιρούν τη ζωή τους...
Ε, και; Ποιανού ιδρώνει το αυτί;

Κυνικό ακούγεται, ε;

Κι όμως! Η "ανερυθρίαστα θρασυτάτη" (μεταξύ πολλών άλλων παρομοίων "μαργαριταριών") απάντηση των πολιτικών στα κανάλια, από το πρωί ως το βράδυ επιμένει να είναι η συνήθης:
Δεν υπάρχουν χρήματα γιατί όλοι μαζί τα φάγαμε.
Ίσως δεν το λένε ακριβώς έτσι, αλλά το νόημα των λόγων τους αυτό είναι.
Κάνουν μια επίμονη προσπάθεια να πείσουν την κοινωνία ότι όλοι μαζί έχουν την (συν)ευθύνη γι’ αυτά τα χάλια.
Άραγες όμως, ο ηγέτης και τα στελέχη του κι αυτά της Πολιτείας δεν πληρώνονται γι’ αυτό ακριβώς; Για μια νοικοκυρεμένη διαχείριση ώστε να μην προκύπτουν τέτοια προβλήματα.
Κι όμως. Όχι μόνο δεν έπραξαν αυτό για το οποίο πληρώθηκαν αλλά φορτώνουν τώρα τις ευθύνες στον απλό πολίτη.
Τα ΜΜΕ φροντίζουν βεβαίως, επιμόνως κι αδιαλείπτως να στηρίζουν το «παραπάνω σκεπτικό»:
«Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας σας βεβαιώ δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
Στο «και ποιός να τους πιάσει» τι θα μπορούσε άραγε ν’ αντιπαραθέσει κανείς;
Τι άλλο από την απλή πραγματικότητα:
Η Δικαιοσύνη δεν έχει εξαπολύσει το αναμενόμενο – από το Λαϊκό αίσθημα δικαιοσύνης – κύμα διώξεων κατά της διαφθοράς και «όλων αυτών που έφαγαν»....και φυσικά, το ότι είναι προφυλακιστέοι, έτσι, δυό – τρεις για την «τιμή των όπλων», όχι «δεν πιάνεται»....
Και ούτε τα ΜΜΕ βεβαίως, βεβαίως έχουν ξεκινήσει καμία λυσσώδη σταυροφορία υπερ αυτού του «Δικαίου Αγώνος» απονομής Δικαιοσύνης (και βεβαίως «δικαίας φορολογίας»)....που και που μόνον ρίχνουν κι από καμιά «στημένη ατάκα» ...έτσι για την «Τιμή των Όπλων» κι αυτοί...
Και μετά αναρωτιούνται οι ΜΜΕδες γιατί τους «παίρνει κι αυτούς η μπάλα της Λαϊκής (σιγοβράζουσας) Οργής».....
...μπααα, μην τσιμπάτε...ούτε καν αναρωτιούνται...το ξέρουν καλά αυτό. Απλά το αποδέχονται ως «λελογισμένο ρίσκο της δουλειάς και των υψηλών καρπών της». Ιδίως από την στιγμή που αυτή η Οργή παραμένει επί μακρόν και σταθερά ως «απλά σιγοβράζουσα»....
Άλλωστε, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ «εκμεταλλεύονται ασυστόλως» και οι μεν (Πολιτικοί) και οι δε (ΜΜΕ) και οι «όπισθεν αυτών (και λοιπών) επιβαίνοντες» (γενικώς ας πούμε «Ισχυροί του Χρήματος»)....
Την «περίεργη τάση» αυτής της Λαϊκής Οργής να παραμένει «πεισματικά» σε επίπεδα «σιγανού βρασμού» και να μην «διογκώνεται» ότι μα ότι και αν κάνουν στον ανεκτικό «παθητικό» φορέα της (Πολίτη).
Κι όσο το βλέπουν αυτό οι «Σκοτεινοί μας Γητευτές», τόσο αφιονίζονται και πειραματίζονται με ακόμη πιο «χονδροειδείς» μεθόδους.
Πχ Κάθε τόσο ακούς κι έναν κυβερνητικό πολιτικό να λέει ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να βάλουν πλάτη για να βγούμε από την δύσκολη περίπτωση.
Άνεργοι
Συνταξιούχοι
Ανάπηροι
Πολύτεκνοι
Κάθε μα κάθε «αδύναμος»....
Κι όλο και συμπληρώνουν τη λίστα με «παράδοξα»....Έχεις τρία παιδιά; Πως τολμάς; Πλήρωσε τώρα τεκμήριο για το κάθε παιδί, έτσι για να μάθεις να μην γεννοβολάς αβέρτα τη στιγμή που δεν είσαι μουσουλμάνος λαθρομετανάστης....
Κι ο Πολίτης αναρωτιέται: όλα αυτά τα λαμόγια που έφαγαν χοντρά τόσες δεκαετίες γιατί δεν προηγούνται στην «έκτακτη εισφορά»;
Όλοι αυτοί που επωφελήθηκαν από κρατικές προμήθειες γιατί δεν προηγούνται;
Αλλά εεεπ....μην χαίρεσαι αγωνισταρά μου....ως εκεί....τίποτα παραπάνω: απλά αναρωτιέται ο «απλός αδύναμος Πολιτάκος». Έτσι, για να έχει και λίγο ενδιαφέρον η μέρα του.
Έτσι απλά, σαν την μουτρωμένη ερωμένη που γκρινιάζει, ας πούμε, επειδή ο άλλος τελείωσε χωρίς να την περιμένει...τόσο απλά....και τίποτε παραπάνω....καμία απολύτως άλλη αντίδραση...
 
Περιμένει τώρα κανείς ότι Πολιτικοί και γενικώς Κρατούντες θα «μασήσουν με ολίγη κρεβατομουρμούρα»; Βρε άστον να ξεσπάσει σου λέει. Να φεύγει και ο ατμός απ’ την χύτρα. Άστον να μουρμουράει...Αφού σε λίγο πάλι στα τέσσερα θα τον ρίξεις. Και χωρίς να τον ρωτήσεις μάλιστα. Εξουσία χωρίς Ηδονή, πάει; Δεν πάει; Τα τυχερά του επαγγέλματος. Τι κι αν γκρινιάζει λίγο μετά; Η δουλειά να γίνεται.
Κοίτα να δεις που επικρατεί τελικά μια «ιδιότυπη Πολιτική Σαρία»!
Κι επιμένει μετά να αμολάει πολιτικές κορώνες στα βιασμένα δουλικά του:
«Το Μνημόνιο είναι ο μόνος δρόμος. Η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών είναι ο μόνος δρόμος για να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά».
Οποίο θράσος. Και ξεχνάει το «βιασμένο δουλικό» του «έμπροσθέν του», ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν χρηματοδότησαν «επιχειρηματικά σχέδια» κάποιου μικρού επίδοξου αυτοαπασχολούμενου. Τους ένοιαζαν πάντα οι «εγγυήσεις». Τα ακίνητα δηλαδή. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Μόνο που τώρα θέλουν πολύ περισσότερα ακίνητα απ’ ότι κάποτε. Το ίδιο θα ισχύει και αφού πάρουν την «περιβόητη κεφαλαιακή» τους ενίσχυση. Το «δωράκι του Μνημονίου». Δεν θ’ αλλάξει κάτι στην αγορά. Έτσι κι αλλιώς, οι «μικροί» είναι εξαφανισμένοι από τα πλάνα των τραπεζών, οι μεσαίοι διαλυμένοι και με όλα τα ακίνητά τους ήδη υποθηκευμένα και οι «Μεγάλοι» δεν περιμένουν από τις εγχώριες τράπεζες να χρηματοδοτηθούν. Έχουν ήδη λυμένα τέτοια προβλήματα «λαμβάνοντας» από μεγάλα χρηματοδοτικά κανάλια του εξωτερικού. 
Οι τράπεζες πολύ απλά μόλις πάρουν στα χέρια τους αυτό το "δωράκι" των πολιτικών θα το "δανείσουν" στο κράτος με ένα γερό επιτόκιο. Εις υγείαν των κορόϊδων, ναι των ήδη και πολλαπλώς "βιασμένων δουλικών". Άντε κι ένα μέρος του θα το επενδύσουν σε διεθνή χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Ούτε ευρώ πάντως δεν θα πέσει στην αγορά.
Κι όμως, οι Πολιτικοί μας και τα ΜΜΕ επιμένουν σ’ αυτό το «παραμύθι». Και γιατί να μην επιμένουν; Υπάρχει περίπτωση να μην το χάψει το «βιασμένο δουλικό»;
Όσο για τους «αμετανόητους αντιδρώντες» καραδοκεί στη γωνία το «κακό σκυλί»:
Πως τολμάς ραγιά να διαμαρτύρεσαι;
Πως τολμάς να μην δέχεσαι την πεφωτισμένη Ηγεσία σου;
Πως τολμάς να αντιδράς στον ακρωτηριασμό της τσέπης σου;
Πως τολμάς να μη νοιώθεις την ανάγκη του γκοβέρνου για σκληρά μέτρα;
Πως τολμάς να σκέφτεσαι και μόνον να σηκώσεις κεφάλι;
Πως τολμάς να μην αφήνεσαι στο βιασμό;
Βεβαίως, δεν τα έχει ξεστομίσει ακόμη αυτά τα λόγια.
Περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Μετράει ακόμη το «πόσοι» θα «αντισταθούν σθεναρά» καθώς και το «τι δυνατότητες» θα έχουν.....
Και «προετοιμάζεται» για το «καίριο χτύπημα»....
Εκτός αν η «αδύναμη θηλυπρεπής χρυσαλίδα»  προλάβει να μεταμορφωθεί σε ακόμη πιο «Σκοτεινή Θανάσιμη Πεταλούδα» και χτυπήσει πρώτη....
Ή μήπως το «κακό σκυλί» αυτό ακριβώς περιμένει και χρειάζεται για να μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι βρίσκονταν σε «νόμιμη άμυνα»;
Η Ιστορία πάντα είχε «μπερδεμένα γούστα».....
Και συνήθως τέτοιες ιστορικές στιγμές τις καθόριζε όχι η «Λογική», αλλά το «συναίσθημα», η «τυχαιότητα» και ο «αστάθμητος παράγοντας»....
Πχ ένας εξαθλιωμένος, οργισμένος, οπλισμένος «απλός» Πολίτης, αποφασισμένος για όλα....

Γιώργος Ανεστόπουλος

Πηγη

Επίτροποι παντού; [Τρεις μεγάλοι Γερμανοί εξηγούν γιατί μισούν θανάσιμα την Ελλάδα!!]

από loutraki1


Για μια ακόμη φορά τα γερμανικά βάρβαρα υποκείμενα Μέρκελ-Σόϊμπλέ, έδειξαν τι επιδιώκουν. Τον θάνατο της Ελλάδας!
Δυστυχώς οι ηγέτες μας τους πήραν στα σοβαρά και τους ανέχονται επί μίαν τριετία, ενώ θα μπορούσαν να τους διαλύσουν κι αυτούς κι όσους άλλους τους σεγοντάρουν στις ανιστόρητες αθλιότητές τους.
Δείτε όμως την αλήθεια και την απάντηση που δικοί τους φωτισμένοι Γερμανοί δίνουν: 


ΝΙΤΣΕ - ΓΚΑΙΤΕ - ΣΙΛΕΡ 



Friedrich Nietzsche
"Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του
μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα». Καρδια & νους είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα .
Ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Johann Wolfgang Goethe, 1749-1832) 

Ήταν Γερμανός ποιητής και πεζογράφος

"Oι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.» (Από επιστολή που έστειλε στον γιο του Αύγουστοστο Bisbaden στις 5 Ιουλίου 1815). «Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.» 


ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ...ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!

Φρίντριχ Σίλερ, Φρίντριχ Σίλερ (Friedrich von Schiller)."Καταραμένε Έλληνα.Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος. Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος. Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση... Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;"Τους λέμε λοιπόν κι εμείς! Να θυμούνται οι βάρβαροι της Ευρώπης πως θα σπάσουν τα μούτρα τους πάνω στον ιερό "θεογέννητο" αυτό βράχο που λέγεται Ελλάδα! ΗELLASNEWS-AGENCY











=================================================================


Σχετικό: Επίτροποι παντού

Σε επιτήρηση από τους δανειστές Υπουργεία, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΔΕΚΟ δεν θα έχουν, πλέον, καμία δυνατότητα υπερβάσεων δαπανών, καθώς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφενός επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του ελέγχου που προβλέπεται για τα υπουργεία αφετέρου πολλαπλασιάζονται οι ασφαλιστικές δικλείδες, αφού η Τρόικα έκρινε ότι το πλαίσιο εποπτείας που ψηφίστηκε...

με το Μεσοπρόθεσμο, ανοίγει διάπλατα «παράθυρα» διαφυγής και αποκλίσεων.
Ειδικότερα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκτά τον απόλυτο έλεγχο έτσι ώστε να είναι άμεση η παρέμβαση στη περίπτωση αποκλίσεων. Σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ τίθενται τριμηνιαίοι στόχοι αλλά η παρακολούθηση θα γίνεται σε μηνιαία βάση.
Στη περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις άνω του 10% τότε αυτομάτως θα περικόπτονται λειτουργικές δαπάνες και επιχορηγήσεις, ενώ εάν διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις επί 2 συνεχή τρίμηνα τότε θα τοποθετείται Επόπτης.
Ειδικά για τους ΟΤΑ, προβλέπεται ότι οι αποκλίσεις έναντι των στόχων θα καλύπτονται και με αύξηση φόρων και τελών, ενώ για τις ΔΕΚΟ προβλέπεται ότι στη περίπτωση αποκλίσεων θα υπάρχει και προσωπική ευθύνη των Διοικητών, που θα υφίστανται αυτομάτως περικοπή των αποδοχών τους, ενώ εάν με το «κλείσιμο» του έτους διαπιστώνεται ότι οι αποκλίσεις παραμένουν, τότε η θητεία τους θα λήγει αυτοδικαίως!
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι εάν και το νέο πλαίσιο έχει ως στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο των δαπανών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τη... νύφη θα τη πληρώνουν οι πολίτες, τουλάχιστον σε εκείνους τους Δήμους που δεν θα τηρούν τους στόχους τους, καθώς ένας από τους φόρους που θα μπορεί να αυξάνεται είναι το ΤΑΠ.
Πρόκειται για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και κυμαίνεται από 0,25%ο έως 0,35%ο και που σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, θα μπορεί να αυξηθεί έως το 3%! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ που σήμερα επιβαρύνεται με ΤΑΠ 35 ευρώ ετησίως, θα επιβαρύνεται με 300 ευρώ!
Από iefimerida 
Ολη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει τους επιτρόπους στην Ελλάδα 
Το πλήρες κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με το οποίο ικανοποιούνται οι τελευταίες απαιτήσεις της Τρόικα, προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες επιφυλάξεις των δανειστών μας ενόψει του αυριανού Eurogroup, δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Μετά την υπογραφή της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η Πράξη με τίτλο Δημοσιονομικοί Κανόνες και άλλες διατάξεις τίθεται σε ισχύ από χθες και θα πρέπει απλώς να κυρωθεί στο προσεχές διάστημα από τη Βουλή. 
Ετσι, είναι πλέον γεγονός οι επίτροποι σε υπουργεία, δήμους και τράπεζες

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομενου. 

Από iefimerida 
   
Αυστηρή εποπτεία, φόροι και κυρώσεις
Η πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπει την εφαρμογή της ρήτρας αυτόματης επιβολής μέτρων σε περίπτωση αστοχιών του προγράμματος, αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται:

*Τοποθέτηση Επιτρόπου (έλληνα) στο υπουργείο στο οποίο προβλέπονται κυρώσεις αν για δύο συνεχόμενα τρίμηνα καταγραφεί απώλεια στόχου και υπέρβαση κατά 10 % του επιδιωκόμενου στόχου. Ο Επίτροπος θα ονομάζεται Επόπτης οικονομικών υπηρεσιών ονομάζεται και θα είναι εγκατεστημένος σε κάθε υπουργείο. Σε περίπτωση που δεν εκπληρώνονται οι στόχοι περιλαμβάνεται και η περικοπή των προϋπολογισμών όταν οι αποκλίσεις υπερβαίνουν το 10% των συμφωνηθέντων στόχων και δεν λαμβάνονται μέτρα διόρθωσης.

*** Στους Δήμους θα ιδρυθούν Παρατηρητήρια Οικονομικής Αυτοτέλειας τα οποία όταν διαπιστώνουν απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους άνω του 10% θα επιβάλλεται αύξηση των φόρων (δημοτικών τελών) στους πολίτες, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις. Επίσης θα μπορούν να επιβληθούν υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%, περιορισμό δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.

*** Όταν καταγράφονται στις ΔΕΚΟ αποκλίσεις σε ποσοστό άνω του 10% θα μειώνεται αυτόματα και ισόποσα ο προϋπολογισμός της, θα περικόπτονται οι επιχορηγήσεις και θα αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. Στην περίπτωση που τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ του φορέα λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μηνός.

*Αν δεν συγκεντρώνονται τα προϋπολογιζόμενα με βάση το πρόγραμμα έσοδα από συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, τότε θα βγαίνει προς πώληση άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου, ενώ τα έσοδα θα πηγαίνουν στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας. Μάλιστα επισημαίνεται πως το τίμημα που εισπράττει το ΤΑΙΠΕΔ από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Στη δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου-σκούπα περιλαμβάνονται πολλά που δεν ρυθμίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο, όπως π.χ. το ζήτημα της δραστικής ουσίας του φαρμάκου (γεννόσημο),η λειτουργία της αγοράς με ρυθμίσεις ακόμη και για το πως και από πού θα πωλείται το βρεφικό γάλα, ζητήματα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, των οδηγών ΤΑΧΙ και Βυτιοφόρων, αλλά και διατάξεις για τις συντάξεις και τα εφάπαξ (καταργείται η δυνατότητα να βάζει φρένο το υπουργείο στις μειώσεις των εφάπαξ).

Επίσης, ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον κ. Μπαλτάκο να συντάξει άμεσα και άλλη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να ρυθμιστούν θέματα των συντάξεων των υπαλλήλων της Βουλής, ενώ δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το ζήτημα των συντάξεων των βουλευτών. 
Στο δρόμο για τη Βουλή - Τι αναφέρει το Σύνταγμα 
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι πράξεις αυτές πρέπει να υποβληθούν στην Βουλή για κύρωση, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία σαράντα (40) ημερών από την έκδοσή τους. Εάν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν υποβληθούν στην Βουλή για κύρωση, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ή αν δεν κυρωθούν από το Κοινοβούλιο εντός τριών (3) μηνών, τότε παύουν να ισχύουν, όμως μόνο για το μέλλον.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παρέχουν την δυνατότητα στην εκτελεστική εξουσία, να εκδίδει κανονιστικές πράξεις, χωρίς την προηγούμενη έκδοση τυπικού νόμου, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει με ταχύτητα και ευελιξία έκτακτες καταστάσεις.

Οι πράξεις αυτές έχουν κανονιστικό χαρακτήρα και αν κυρωθούν εκ των υστέρων από την Βουλή αποκτούν μορφή τυπικού νόμου, ενώ η ισχύς τους επεκτείνεται χρονικά.

Αν ωστόσο δεν κυρωθούν ισχύουν ως ουσιαστικοί νόμοι, προσωρινής ισχύος (από σαράντα μέρες, αν δεν υποβληθούν στο Κοινοβούλιο, έως τρεις μήνες αν υποβληθούν χωρίς τελικά να κυρωθούν).

Η διάγνωση του κατά πόσον υφίσταται ή όχι έκτακτη και επείγουσα ανάγκη, η οποία να επιβάλει την έκδοσή τους, εναπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της εκτελεστικής λειτουργίας, δηλαδή του Υπουργικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε και από τα Δικαστήρια.

1. Σύστημα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

2. Όροι και προϋποθέσεις εκμίσθωσης επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων με οδηγό από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εταιρείες και συνεταιρισμούς Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων».
3. α) Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού.
β) Λεπτομέρειες εφαρμογής της περίπτωσης 5 της υποπαραγράφου Η.2. του άρθρου μόνου του Ν. 4093/2012(Α΄ 222)
γ) Τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης Σύστασης Ταμείου Χαρτοφυλακίου (Κεφαλαίου) με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» και άμεση ενίσχυση παρεμβάσεων για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης οικιών.


4. α) Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1597/28−01−2011 κοινής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού και Τουρισμού «Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2006/123/ΕΚ» (ΦΕΚ Β΄ 108), όπως ισχύει. Ένταξη της διαδικασίας για τη λειτουργία τουριστικού γραφείου στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.).
β) Καθορισμός δικαιολογητικών για την υποβολή αναγγελίας άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού − Μητρώο Ξεναγών − Ένταξη της διαδικασίας υποβολής αναγγελίας άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού στα ΚΕΠ που λειτουργούν ως ΕΚΕ

5. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (ΦΕΚ 2456/Β΄/3−11−2011) κοινής υπουργικής απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.)του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)», όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’αριθ. Φ90380/5383/738/2012 (ΦΕΚ 1233/Β΄/11−4−2012) κοινή υπουργική απόφαση και ισχύει.
6. α) Τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) σε μεταφορικά μέσα πετρελαιοειδών προϊόντων.
β) Χορήγηση αδειών κυκλοφορίας βυτιοφόρων φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης σε κατόχους άδειας Λιανικής Εμπορίας του άρθρου 7 παρ. 3 εδάφια α, β και γ του ν. 3054/2002 (ΦΕΚ 230 Α΄) και λοιπές διατάξεις.

7. α) Καθορισμός ποσού παραβόλων και χρηματικών ποσών για παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης κατά την παράγραφο Θ του ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ του ν. 4093/2012.
β) Καθορισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση, την τροποποίηση και την επικαιροποίηση άδειας Ιδιωτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο σε φυσικά, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων και ΝΠΔΔ.
γ) Καθορισμός διαδικασίας της υποβολής των προγραμμάτων σπουδών ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο.
δ) Καθορισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση άδειας Ιδιωτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο σε φυσικά, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων και ΝΠΔΔ.
ε) Καθορισμός των δικαιολογητικών που απαιτείται να υποβάλλονται με την αναγγελία έναρξης και επικαιροποίησης ασκήσεως της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και της κατ’οίκον διδασκαλίας.
στ) Μηχανισμός εφαρμογής και ενημέρωσης ιατρών για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας και εξαιρέσεις από το σύστημα συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας.
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

 Σας συστήνω να κάνετε μία σύγκριση οικονομικών μεγεθών μεταξύ Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, δικαστικών κ.λ.π. με τον Β.Μ. του Α/ΓΕΕΘΑ και των υπολοίπων "αντιπαραγωγικών"  Στρατιωτικών .... για να διαπιστώσετε πόσο δίκιο είχε ο.... ακατονόμαστος ( Μαζί τα φάγαμε ) για όσους βέβαια ήταν μαζί του.
Ν.Ν.

egkyklios

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΝΟΚΙΟ!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr


Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το πολυπόθητο για τον Αντώνη Σαμαρά και την τρικομματική κυβέρνησή του, Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου σίγουρα αναμενόταν να δοθεί η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ. Αυτή η σιγουριά εκφραζόταν ανεπιφύλακτα από την Ελληνική κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ΜΜΕ,   από τη στιγμή που η μειοδοτική κυβέρνηση των πολιτικών τσαρλατάνων, είχε εξασφαλίσει με 153 βουλευτικές ψήφους, «γενναίους ψήφους» κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των οικονομικών και εργασιακών μέτρων, των οποίων η εφαρμογή θα εξαθλιώσει ολοκληρωτικά την Ελληνική κοινωνία και θα δημιουργήσει στην αγορά εργασίας, συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. 
Δυστυχώς, όμως, για την οσφυοκαμπτική κυβέρνηση Σαμαρά, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup σημειώθηκε εμπλοκή με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης και έτσι να δοθεί νέα αναβολή της αποφάσεως, μεταθέτοντάς την σε νέο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε το «κρύο ντους» στο οποίο υποβάλουν από τον Ιούνιο, την Ελληνική κυβέρνηση η κ. Μέρκελ και τα άλλα ανδρείκελα Πρωθυπουργοί των μελών-κρατών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αθετούν συνεχώς τις υποσχέσεις τους για την εκταμίευση της δόσης, παρ΄ ότι το πειθήνιο όργανό τους, δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση χωρίς καμία διαπραγμάτευση υλοποίησε όλους αυτούς τους μήνες τις ορέξεις τους, εις βάρος, βεβαίως, της ευημερίας του λαού μας. 
Εδώ, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πως αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, η Κυβέρνηση Σαμαρά τρομοκρατούσε τον Ελληνικό λαό, διακηρύσσοντας με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, πως εάν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ από την τρόικα, τότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Στους ίδιους δραματικούς τόνους κινήθηκε, ο κ. Σαμαράς και μετά την 22η Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου 2012, όταν δήλωνε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, από την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της ΕΕ: «Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζήτησα μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης (των 31,5 δις ευρώ). Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα. Κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη. Όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης».
Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτή η πολιτική αγυρτεία του Πρωθυπουργού εξακολουθεί να υφίσταται και έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο της κοινωνίας. Ο κ. Σαμαράς, έχει διαψευσθεί επανειλημμένα για το σύνολο των υποσχέσεων που έδωσε στον Ελληνικό λαό προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Επί της συγκεκριμένης, όμως, υποθέσεως η μύτη του εκ νέου μεγάλωσε, ως σύγχρονου Πινόκιο, γιατί η προχθεσινή εμπλοκή της απόφασης εκταμίευσης των 31,5 δις ευρώ, αποδεικνύει, πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τον κατανοούν και τον αφήνουν να εκτίθεται ακόμη και στους φανατικότερους θαυμαστές του, πως θα υπάρξει νέα Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση και πως παρ΄ ότι παρήλθε η 16η Νοεμβρίου, όπου θα τελείωναν τα ταμειακά αποθέματα, εν τούτοις η Ελλάδα κατέβαλε μισθούς και συντάξεις.
    Έτσι, μπροστά στη διαμορφούμενη εφιαλτική κατάσταση, ο κ. Σαμαράς έντρομος, ανέβαλε το προγραμματισμένο, από τη στιγμή που θεωρούσε σίγουρη την εκταμίευση της δόσεως, ταξίδι του στο Κατάρ, από όπου θα μας έφερνε και τις επενδύσεις και κατεπειγόντως ταξίδεψε για «τας Ευρώπας». Ο κ. Σαμαράς ως καλός εταίρος και ως υπάκουος μαθητής, γονυπετής θα παρακαλέσει τους δανειστές και επικυρίαρχούς μας, για την εκταμίευση της δόσεως από τη στιγμή που εκείνος τήρησε τις υποχρεώσεις του απέναντί τους, παρ΄ ότι το τίμημα ήταν η δολοφονία ενός κυρίαρχου λαού, έτσι, τώρα θα πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις δικές τους. Θα τους ζητήσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, γιατί δεν μπορεί, αφού ήταν τόσο υπάκουος, να συνεχίζουν αυτοί να τον ξευτελίζουν.         
    Στο σημείο αυτό θα ήταν χρήσιμο να δούμε πως και ο ημερήσιος Ελληνικός τύπος της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012, τον ξεφτιλίζει αφού τα πρωτοσέλιδά τους είναι περιπαιχτικά και ειρωνικά μετά το ναυάγιο εκταμίευσης της περιβόητης δόσεως στη συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης.
    Η Ελλάδα αύριο: «Μετά το Βατερλό του Eurogroup και του Στουρνάρα, ο Σαμαράς απαιτεί καθαρή λύση από τους εταίρους».
    Δημοκρατία: «Ραγδαίες εξελίξεις μετά το ναυάγιο των Βρυξελλών, συννεφιασμένα πρόσωπα στη συγκυβέρνηση για τη διάψευση των ελπίδων στο Eurogroup δυστυχώς κατέρρευσαν οι προσδοκίες ότι η μονομερής εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων θα έφερνε τη δόση και τη λύση».
    Ποντίκι: «Οι εταίροι προκαλούν πολιτική ασφυξία στην κυβέρνηση. Σούπερ δόση ξεφτίλας, ενώ η συγκυβέρνηση ισοπέδωσε κοινωνία και θεσμούς, οι δανειστές την αφήνουν με άδεια χέρια».
    Εφημερίδα Συντακτών: «Μετεξεταστέος στις Βρυξέλλες»
    6μέρες: «Μόνο για μέτρα είναι ικανοί. Το φιάσκο του Eurogroup. Σαμαράς και Στουρνάρας πέρασαν τους Έλληνες δια πυρός και μνημονίου για μια λύση χωρίς προοπτική. Σοκάρει και προσβάλλει η έλλειψη διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης».
    Έθνος: «Κατακραυγή για την ανικανότητα να δώσουν λύση στο Ελληνικό πρόβλημα, είναι ηγέτες περιορισμένης ευθύνης».    
    Από την άλλη μεριά, ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο ίδιος πολιτικός άνδρας, ο οποίος το 1993 “μαχαίρωσε” πισώπλατα τον πολιτικό του πατέρα (Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) και έριξε την κυβέρνησή του, τάχατες για το αδιαπραγμάτευτο από μέρους του, της σύνθετης δηλαδή ονομασίας της γείτονας χώρας (ΠΓΔΜ), ενώ σήμερα είναι υπέρμαχος αυτής της προδοτικής για τα Εθνικά μας θέματα, σύνθετης ονομασίας. Ή μήπως, ο πραγματικός λόγος ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη μη ανάθεση στις εταιρείες Siemens-Intracom, του τεράστιου για την εποχή έργου, της μετάβασης δηλαδή, των αναλογικών γραμμών σε ψηφιακές γραμμές, η οποία αφορούσε 1 εκ. εκατό χιλιάδες γραμμές του ΟΤΕ. Όπως, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η κυβέρνηση προήλθε από τις ψήφους των κεντροδεξιών ψηφοφόρων και εξελέγη μετά από συνεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, παρ΄ ότι  κατέγραψε απίστευτα εκλογικά αποτελέσματα (ελέω του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα). Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός άνδρας, επί της ουσίας “μαχαίρωσε” όλους τους κεντροδεξιούς πολίτες, οι οποίοι με απόλυτη συσπείρωση, κατάφεραν μετά από 9 χρόνια πασοκικής λαίλαπας (1981-1990) να αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό των «αυριανιστών» που κατατρομοκρατούσαν, μέσω των «κλαδικών» του ΠΑΣΟΚ, το δημόσιο τομέα και επανέφερε στην εξουσία για άλλα 11 χρόνια, τους κλέφτες και τους λωποδύτες,  προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.  
    Είναι ο ίδιος, ο οποίος ως αρχηγός πλέον της ΝΔ, παρ΄ ότι κάποτε δήλωνε πως ούτε νεκρός δεν θα επέστρεφε, σήκωσε το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα και μέσω των διακηρύξεών του στο «Ζάππειο 1» και «Ζάππειο 2», υποσχέθηκε στους Έλληνες «κουράγιο, αλήθεια, ελπίδα και προοπτική», καθώς επίσης, εξεταστική επιτροπή για εκείνους που συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. 
    Είναι ο ίδιος, ο οποίος στη συνέχεια συγκυβερνά με αυτούς που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε και καταδικάζει σε γενοκτονία τον Ελληνικό λαό συμπράττοντας και συμφωνώντας με όλες τις παράλογες απαιτήσεις των τροικανών. Όμως, αυτή η πανθομολογούμενη εξάρτησή του από το γερμανικό άξονα τρομάζει όλους μας. Γιατί, πρωτίστως σχετίζεται με την πολυεθνική Siemens, καθ΄ ότι στην Γερμανία είναι η ναυαρχίδα της βαριάς οικονομίας της, αλλά και με την Intracom, προϊόν της ενοποίησης των δυο Γερμανιών στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, μετά την πτώση του τείχους.
    Συνεπώς, ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι άκρως επικίνδυνος για την Ελλάδα και μια ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να παραμείνει στο εξωτερικό ως οικονομικός μετανάστης, προκειμένου να νιώσει στο ελάχιστο στο πετσί του, τι σημαίνει να εγκαταλείπεις πατρίδα και οικογένεια σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, την οποία ο ίδιος απέκλεισε από τους Έλληνες λόγω της δειλίας του, της αναποφασιστικότητάς του και της ανικανότητάς του, τουλάχιστον!           

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ: Eγκλήματα πολέμου και «δικαιοσύνη των νικητών»

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΙΜΑ
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), με την απόφασή του να απαλλάξει τους κατηγορούμενους για σφαγές Σέρβων αμάχων Κροάτες στρατηγούς Αντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς διέλυσε τις αυταπάτες ότι συγκροτήθηκε από τη διεθνή κοινότητα για να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους, απ’ όλες τις εμπόλεμες πλευρές, διέπραξαν φρικαλεότητες. 
Μέχρι και η τέως εισαγγελέας του Δικαστηρίου, Κάρλα ντελ Πόντε, εξανέστη. Μεταφέρω τις δηλώσεις της, γιατί η Ελβετή εισαγγελέας γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τα στοιχεία των ερευνών –των οποίων ηγήθηκε– που συγκέντρωσε και μέσω των οποίων στήριξε τις κατηγορίες: «Είμαι σοκαρισμένη, εξεπλάγην και απογοητεύθηκα. Δεν μπορώ να το αποδεχθώ. Αισθάνομαι αλληλέγγυα προς τα θύματα των Σέρβων. Οι αποδείξεις που είχαμε συγκεντρώσει ήταν επαρκείς ώστε οι Γκοτόβινα και Μάρκατς να βρίσκονται στη φυλακή. Σίγουρα αυτο δεν είναι δικαιοσύνη», είπε, προσθέτοντας: «Με την αθωωτική απόφαση τέθηκε υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία του ICTY».
Κάπως αργά εξεγέρθηκε η «σιδηρά κυρία» της Χάγης, αλλά έστω και τώρα, λίγο προτού το δικαστήριο ολοκληρώσει το έργο του στις αρχές του 2013, με τη δημόσια καταγγελία της έρχεται να δικαιώσει όσους από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του φώναζαν για «δικαιοσύνη των νικητών». Επέδειξε πράγματι έργο το ICTY αλλά (και) με την τελευταίαα ετυμηγορία του δεν έπεισε ότι υπήρξε αμερόληπτο. Κάθισε στο εδώλιο Σέρβους πρωταγωνιστές της τραγωδίας και επέβαλε βαριές ποινές σχεδόν σε όλους. Ορθώς έπραξε. Ξέχασε (;) όμως πως δεν συγκροτήθηκε για να τιμωρήσει μόνο τους Σέρβους.
Σφαγές και αποτρόπαια εγκλήματα διέπραξαν και οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι, οι Κροάτες και οι Αλβανοί. Ισως όχι στην έκταση που το έκαναν οι Σέρβοι, αλλά έσφαξαν, βίασαν, επιδόθηκαν σε πλιάτσικο πολλοί από τους «εθνικούς ήρωές» τους, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν πανηγυρικά, μολονότι η Ντελ Πόντε τους έχει «δέσει» με αδιάσειστα στοιχεία.

Ο αποκαλούμενος «Αρκάν των μουσουλμάνων», Νάσερ Οριτς, κατηγορούμενος για σφαγές δεκάδων Σέρβων αμάχων, απαλλάχθηκε. Ο διαβόητος Αλβανός «κομαντάντε» του UCK, Ραμούς Χαραντινάι, το ίδιο, πρωτοδίκως. Διορίστηκε μάλιστα αμέσως μετά, από τη διεθνή κοινότητα, για ένα διάστημα και πρωθυπουργός μέχρις ότου επιστρέψει στη Χάγη! Τώρα εκδικάζεται η έφεση που μετά τη διεθνή κατακραυγή άσκησε κατά της αθώωσής του ο εισαγγελέας του δικαστηρίου, αλλά η Ντελ Πόντε προειδοποιεί πως «υπάρχει κίνδυνος να συμβεί το ίδιο» με τους Κροάτες στρατηγούς.
Ο Γκοτόβινα έχει ήδη ανακηρυχθεί ήρωας του κροατικού έθνους και οι συμπατριώτες του τού ετοιμάζουν αποθεωτική υποδοχή. Το ίδιο και οι Αλβανοί για τον Χαραντινάι. Είναι πολύ πιθανό και οι δυο τους σύντομα να κυβερνήσουν έχοντας ξεπλυθεί για τα εγκλήματά τους στην κολυμβήθρα του Διεθνούς Δικαστηρίου.
 
radar

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ" !!!Θα σπρώξουν τη χώρα σε εμφύλιο. Υπογράφουν συμβόλαιο με εταιρεία ιδιωτικού στρατού τη στιγμή που κλείνουν αστυνομικές σχολές και αφοπλίζουν τον Ελληνικό Στρατό! (Video)

Γράφει ο ..
  • Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώην Blackwater η οποία θα παρέχει προσωπικό για συγκρότηση περιπόλων με βαριά οχήματα και βαρύ οπλισμό σε αστικά κέντρα για φύλαξη έννομης τάξης.
  • Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει θωρακισμένα οχήματα και οπλισμό που θα παρασχεθεί στην εταιρεία, ο ιδιωτικός στρατός της οποίας θα αναλάβει υπηρεσία στις αρχές του 2013.
  • Πόσο τυχαία μπορεί να είναι το λουκέτο στις αστυνομικές σχολές για τα επόμενα 2 χρόνια και η μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%;  
  • Η έντεχνη "πάλη" ανάμεσα στους "δεξιούς" και τους "αριστερούς" θα δώσει αφορμή για την επέμβαση του ιδιωτικού στρατού! 
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Παγκόσμιο Σύστημα επιθυμεί να χυθεί αίμα. Το ίδιο επιθυμεί και η δωσίλογη τρικομματική ελληνική κυβέρνηση. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε γράψει από το ιστολόγιο μας, ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιθυμεί κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση σε ολόκληρο τον κόσμο για την εγκαθύδριση ΠαγκόσμιαςΔιακυβέρνησης. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε πει πως όσο δεν ξεσηκώνεται ο ελληνικός πληθυσμός, κάτι το οποίο επιθυμούν, θα λαμβάνουν όλο και πιοδυσβάσταχτα μέτρα. Καθώς αυτό που επιθυμούν είναι το αίμα, που θα οδηγήσει σε χάος και εν συνεχεία σε κοινωνική και ευρύτερη πολιτική αποσταθεροποίηση στην περιοχή....! 
Τώρα λοιπόν έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία ο κ. Καζάκης
Σε απόσπασμα από την πρόσφατη ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε ο Δ.Καζάκης αναφέρεται σε κάποια investment reports. Ένα από αυτά προειδοποιούσε για άμεση αγορά μετοχών εταιρειών οι οποίες παρέχουν ιδιωτικούς στρατούς σε κυβερνήσεις...!
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα βιομηχανία με τζίρο 100 δις δολάρια. H συγκεκριμένη αναφορά έκανε λόγο για συμβόλαιο το οποίο έχει υπογραφεί με την Ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει παραγγείλει τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό που θα παρασχεθούν στο στρατό της εταιρείας ο οποίος θα διενεργεί περιπολίες. Πιθανότατα η εταιρεία αυτή θα είναι σε θέση να αναλάβει υπηρεσίες στις αρχές του 2013.
Το ακόμα πιο σοβαρό της υπόθεσης είναι πως η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση φέρεται να έχει υπογράψει τις συμβάσεις αυτές και να έχει παραγγείλει τον οπλισμό. Ναι ναι....η σημερινοί τρεις "ηγέτες" που τόσο κόπτονται για το καλό της Ελλάδας...!
Ο γενικότερος εξοπλισμός περιλαμβάνει θωρακισμένα οχήματα όπως αυτά της Κ4, τα οποία θα φέρουν βαρύ οπλισμό και θα συνοδεύονται από μοτοσυκλετιστές. Αυτό το μοντέλο οργάνωσης είναι μοντέλο στρατοχωροφυλακής.
Το δωσιλογικό πολιτικό σύστημα ετοιμάζεται να σπρώξει τον Ελληνικό λαο στον εμφύλιο.
Δείτε μερικά ακόμα στοιχεία για την εταιρεία

H Ακάντεμι, πρωην ΧΕ services, πρωην Blackwater USA & Blackwater Worldwide ειναι μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 απο τους Ερικ Πρινς και Αλ Κλαρκ.
Η Ακάντεμι ειναι η μεγαλύτερη απο τις 3 ιδιωτικές εταιρείες “ασφαλείας” τπου δουλεύουν για το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ.
Τα κεντρικά της βρίσκονται στο Αρλινγκτον Κάουντυ της Βιρτζίνια και διαθέτει εκτος ολων των άλλων, εργαστήρια έρευνας και εξέλιξης στρατιωτικών οχημάτων οπως το Grizzly APC.
Ταυτόχρονα άλλο ένα γεγονός που φαίνεται να μην είναι καθόλου άσχετο, είναι η ξαφνική απόφαση για λουκέτο στις αστυνομικές σχολές για τα επόμενα 2 χρόνια, αλλά και η μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%. Αφοπλίζουν τον Ελληνικό Στρατό...ευνουχίζουν την Αστυνομία για να φέρουν Ιδιωτικούς Στρατούς...; Τροφή για σκέψη...