ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.7.13

Σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων


Την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, τίθενται σε διαθεσιμότητα, 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίοι προέρχονται από τα επαγγελματικά λύκεια και τις καταργηθείσες σχολές. Συνολικά, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος, ο σχεδιασμός προβλέπει την υποχρεωτική μετάταξη 4.933 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών).
Άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης.


http://www.ertopen.com

ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ !ΑΙΜΑ!


ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟ ΜΠΡΕΧΤ όταν ήρθαν να πάρουν τους δημόσιους υπάλληλους δεν αντέδρασα
όταν ήρθαν να πάρουν τους ιδιωτικούς δεν αντέδρασα
όταν ήρθαν να πάρουν άνεργους δεν αντέδρασα
όταν ήρθαν να πάρουν τη γη μας δεν αντέδρασα
τώρα που θα έρθουν να πάρουν τα σπίτια μας !
ίσως να είναι πολύ αργά
και δεν θα υπάρχει κανείς να αντιδράσει::!!
αλλά 
ΑΜΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ !ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΔΙΧΑΛΟ::!!ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ
 
 
 

Θάσος: Υπάλληλος του ΤΑΙΠΕΔ έφυγε "καροτσάκι" από τους κατοίκους

Με το... ίδιο καράβι και χωρίς να λάβει κανένα στοιχείο, επέστρεψε ο υπάλληλος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα το πρωί.
Στο δημαρχείο της Θάσου από νωρίς είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, ο οποίος
περίμενε τον συγκεκριμένο υπάλληλο για να του εκφράσει την αντίθεσή του στις πωλήσεις που αφορούν το νησί της Θάσου, αλλά και για να τον εμποδίσει να πάρει τα στοιχεία που ήθελε.
Γύρω στις 11:30 έφτασε στο δήμο Θάσου, φανερά απορημένος από τη «θερμή υποδοχή» των κατοίκων του νησιού, καθώς όπως δήλωσε μέχρι χθες μιλούσε με τον δήμαρχο της Θάσου και δεν του είχε εκφράσει κάποια αντίθεση ως προς τη σημερινή συνάντηση, κάτι όμως που αμέσως αρνήθηκε ενώπιόν του ο ίδιος ο δήμαρχος.
Στη συνέχεια κι αφού στην ουσία εκδιώχθηκε από το πλήθος, οδηγήθηκε στο λιμάνι με τη συνοδεία 10 περίπου ατόμων, τα οποία και μίλησαν μαζί του για αρκετή ώρα, ζητώντας του να μεταβιβάσει στην επιχείρηση στην οποία είναι εργαζόμενος, το κλίμα που συνάντησε αλλά και να μη πατήσει κανένας άλλος συνάδελφός του στο νησί, γιατί θα έχει την ίδια αντιμετώπιση.
Στο τέλος της συζήτησης λέχθηκε από τον υπάλληλο του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κόσμος της Θάσου δεν θέλει την ανάπτυξη, καθώς θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας(!!!), καθώς και ότι δεν πρόκειται να πουληθούν εκτάσεις αλλά θα διαχειριστούν από το ΤΑΙΠΕΔ (δεν έλεγε όμως το πώς θα γίνει η «διαχείριση»).
Ακόμη ανέφερε ότι οι εκτάσεις αυτές έχουν προκύψει μετά από νέα χάραξη που έχει γίνει
και αφορά ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο και είναι 50 μέτρα από τη θάλασσα... Κάτι που φυσικά δεν είναι αληθές.
Τέλος ανέφερε πως σκοπός την επίσκεψής του ήταν να πάρει στοιχεία για τους όρους δόμησης, αλλά και για το αν είναι προστατευόμενα μέρη, καθώς χρειάζεται επίσημα έγγραφα από τον δήμο, μιας και δεν μπορεί να τα πάρει από τα αρμόδια υπουργεία(!!!)
Φυσικά όλα αυτά εξόργισαν ακόμα περισσότερο τον κόσμο, ο οποίος τον έβαλε στο καράβι και τον αποχαιρέτησαν με "θερμές ευχές"!!!

Θάλεια


(ΠΗΓΗ: 

ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Παραδειγματική η υγιής αντίδραση των κατοίκων της Θάσου απέναντι στη συντονισμένη επιχείρηση ξεπουλήματος της Πατρίδας μας, μόνο έτσι μπορεί να κερδηθεί χρόνος για την διατήρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειάς μας μέχρι την πολυπόθητη πτώση της ανελλήνιστης χουντάρας, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ανάληψη της εξουσίας από τις πατριωτικές και δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΗΜΑΤΟΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΗΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ!!!. ΕΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ !! ΠΡΟΚΗΡΥΞΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ !!!

Αριθμοί- κόλαφος για τη… δημοσιολαγνεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, το 60,6% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Συγχρόνως, και σε άλλη ερώτηση της ιδίας δημοσκόπησης, ο 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, δίνοντας έτσι ηχηρό ράπισμα στους πολιτικούς χώρους εκείνους που ορέγονται «υδροκέφαλο» δημόσιο και επιστροφή στη δραχμή!

«Ηλεκτροσόκ» οι νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Αυξήσεις φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών θα φέρει η αύξηση του τέλους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο λογαριασμό της ΔΕΗ, που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Η μεσοσταθμική τιμή του τέλους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο, προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%.
Ειδικότερα για τους οικιακούς καταναλωτές η τιμή ορίζεται σε 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 9,53 που ήταν, δηλαδή η αύξηση φτάνει το 118%. Για τις άλλες χρήσεις χαμηλής τάσης, δηλαδή καταστήματα, γραφεία κλπ, η αύξηση φτάνει το 46%. Για αγροτική χρήση η αύξηση κυμαίνεται από 13 έως 25%.
Εκτιμάται ότι ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο θα πληρώνει 50 έως 60 ευρώ περισσότερα το χρόνο.
Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:
-Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).
-Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).
-Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).
-Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)
-Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)
-Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).
Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τριανταεννέα χρόνια μετά - Tο 40% της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή


Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής
Τριανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 20/7/2013 από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, που τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο. Επί 39 χρόνια το 40% της Κύπρου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή. Σχεδόν 4.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και 200.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους. Στις 05:30, ώρα κατά την οποία άρχισε η τουρκική εισβολή ήχησαν οι σειρήνες, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες. Κόμματα και οργανώσεις, καταδικάζουν τη συνέχιση της κατοχής και τη διαίρεση της Κύπρου. Τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και διακηρύσσουν τη βούληση τους να αγωνιστούν για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, με πλήρη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
«Οι Έλληνες συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων. Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύσης που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει τη Μεγαλόνησο. Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής. Λύσης λειτουργικής και πραγματικά βιώσιμης», τονίζει ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για την 39η επέτειο της τουρκικής εισβολής. Η 20η Ιουλίου είναι «για τους Απανταχού Έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης. Αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος. Ημέρα χρέους» αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Σε μήνυμά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σημειώνοντας πως ο τερματισμός της κατοχής και των συνεπειών της, η επανένωση της Κύπρου μέσω μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ παραμένει ο στόχος της Ελλάδας για την οποία το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της. Όσοι έχουν πιστέψει, σημειώνει ο κ. Βενιζέλος ότι οι τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας και της Κύπρου θα προκαλέσουν μεταβολή της πολιτικής μας στο Κυπριακό πλανώνται οικτρά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας για την θλιβερή επέτειο δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εθνοκάπηλη στάση της ακροδεξιάς και της ελληνικής χούντας χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την προαποφασισμένη εισβολή. Τις συνέπειες έκτοτε τις πληρώνει ο κυπριακός λαός. Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, δέχεται τις συνέπειες μιας άλλου τύπου εισβολής. Αυτής της τρόικα και του ΔΝΤ. Με ανοιχτά ακόμα τα τραύματα της Τουρκικής εισβολής και της κατοχής, έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Κρίση που ολοένα θα εντείνεται αν συνεχιστούν τα νεοφιλελεύθερης κοπής μέτρα που επιβάλλονται στον λαό της. Ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της συνέπραξε σε αυτές τις επιλογές».
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

Τι αλλάζει στη φορολόγηση των Ι.Χ

Φορολόγηση αυτοκίνητα
Μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της κατοχής και χρήσης των Ι.Χ. προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο οι υπολογισμοί των πάσης φύσεως επιβαρύνσεων να γίνονται βάση των αγοραίων αξιών των οχημάτων και όχι βάση του κυβισμού, κάτι το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα
Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο, οι αξίες των Ι.Χ. θα λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να προσδιορίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης, ο φόρος πολυτελείας και τα τέλη κυκλοφορίας, εξέλιξη η οποία –σύμφωνα με ορισμένους παράγοντες της αγοράς- ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα αυτοκίνητα χαμηλού και μεσαίου κυβισμού και στη φορολογική ελάφρυνση των Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.
Η κεντρική κατεύθυνση που δόθηκε στην επιτροπή ήταν να πάψει ο κυβισμός να θεωρείται κριτήριο υπολογισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων και των τεκμηρίων διαβίωσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και να υπάρξει ένα νέο σύστημα το οποίο θα λαμβάνει υπόψη την αγοραία αξία των οχημάτων.
Τα σενάρια που ήδη εξετάζει η αρμόδια επιτροπή προβλέπουν ότι:
1) Για τον προσδιορισμό της αγοραίας αξίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων μπορούν να ληφθούν υπόψη οι τιμοκατάλογοι που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να υπολογίζουν τις αποζημιώσεις ή οι εργοστασιακές τιμές με βάση τις οποίες υπολογίζεται και το τέλος ταξινόμησης κατά τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων ή ο συνδυασμός κα των δύο πηγών πληροφόρησης.
2) Επί των αγοραίων τιμών, που θα προσδιορίζονται με βάση τα παραπάνω στοιχεία, θα εφαρμόζονται συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τα έτη κυκλοφορίας.

 http://www.paraskhnio.gr

"ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπουργοί κωλόπαιδα, άχρηστοι... πούστηδες πως αφήνετε τον παππού χωρίς πετρέλαιο;...

Ο Νίκος Καλογερόπουλος τα χώνει στους πολιτικούς...
 
 
 
 

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ???

Η προκλητική δήλωση Βενιζέλου καθ’ υπαγορευση Παπανδρέου... ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

σημειολογία της συνάντησης με τον πολιτικό εγκληματία, τον διαχρονικό ντηλερ του ισλαμοφασισμού της Κλίντον μια μέρα πριν το ταξίδι του ΥΠΕΞ, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ο Σαμαράς προφανώς συμφωνεί αφού δεν έχει αντιδράσει.
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, εγείρουν πολλές απορίες για την πορεία που λαμβάνουν
οι θέσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας.
Το γεγονός ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε ανάμεσα στις κουβέντες του με τον Νταβούτογλου για τον TAP, για «αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων», επιβεβαιώνει την άποψη που διατύπωσα την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης ότι η επιλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, μόνο ανησυχίες μπορεί να δημιουργεί.
Επίσης, επισημαίνουμε, με εξ’ ίσου ιδιαίτερη ανησυχία, το γεγονός ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου μπροστά στην «πόρτα» που έφαγε η Τουρκία από την «αραβική άνοιξη» της Αιγύπτου, προσπαθεί να εμπλέξει την Ελλάδα στις πολιτικές της στην περιοχή της Μεσογείου,, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ζήτημα για την Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις της με την Αίγυπτο, πόσο μάλλον όταν η Αθήνα προσπαθεί να συνομιλήσει με το Κάιρο για θέματα ΑΟΖ.
Και μας μένει να ξεκαθαρίσει το Μέγαρο Μαξίμου, εάν όλα όσα συζήτησε και συμφώνησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν σε προσυνεννόηση ή έτυχαν της εκ των υστέρων αποδοχής από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ.Σαμαράς, ανοίγει από αύριο κύκλο επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, εν όψει της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο, αρχές Αυγούστου
Τέλος να επισημάνω ότι όσες ώρες ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ήταν στην Άγκυρα, πολεμικά αεροπλάνα της Τουρκίας, παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας.

Λέτε να έκανε από τώρα πράξη την αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων που ανέφερε ο κ. Βενιζέλος;»

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!! Τόση πολιτική αναισθησία και βλακεία; ΝΑΙ, ΤΟΣΗ!

samaras
Η “δυναμική” της κοινότοπης ρήσης “μια εικόνα χίλιες λέξεις” υποχωρεί υπό το εύρος και το “θάμβος” της πολιτικής παχυδερμίας και αναισθησίας, όπως απαθανατίζεται από τη “ψυχρότητα” του φωτογραφικού φακού στα υπουργικά έδρανα της Βουλής, κατά την προχθεσινή υπερψήφιση του επονείδιστου φορολογικού νομοσχεδίου. Με τον πρωθυπουργό και τους “αυλόδουλους” αβούλευτους βουλευτές να αλληλοσυγχαίρονται και να “χασκογελούν” με άπλετη ικανοποίηση και με ενστικτώδη άνεση εκτόνωσης…
του Στέλιου Συρμόγλου
steliosΜια πολυπρόσωπη ελεεινή εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές φαυλεπίφαυλων πολιτικών, με την “ευφορία” της βεβαιωτικής αποπληρώσεως της αναισθησίας τους, για την ψήφιση ενός ακόμη νομοσχεδίου που “τραυματίζει” το κοινωνικό σώμα, το οποίο καθηλώνεται περαιτέρω από στενά ατομικά κριτήρια, που παραγκωνίζουν την καθολική αλήθεια και χωρίζουν το δέον από το είναι.
Η φωτογραφία είναι εύγλωττη και καταδείχνει το “διαζύγιο” μεταξύ λογισμού του ατόμου και αισθήματος ευθύνης. Τη ρήξη μεταξύ θρασείας αναίδειας και ντροπής. Η ντροπή άλλωστε χρειάζεται ψυχικό υπόβαθρο που δεν διαθέτουν οι ολιγόκαρδοι της πολιτικής. Μια φωτογραφία που δεν επιτρέπει καμία αμφιβολία, ακόμη και στους βολεμένους ή μη κομματικούς χειροκροτητές ή στους εξ’ ανάγκης υποστηρικτές των μνημονίων, με εξαίρεση ίσως τους αστοιχείωτους ανάγωγους και ουτιδανούς οπαδούς της πολιτικής βαρβαρότητας, ότι τέτοιες πολιτικές αντιδράσεις δημιουργούν ασυμβίβαστο αξιών. Και εν ονόματι των τελουμένων πράξεων, το κοινωνικό δίκαιο “υποδουλώνεται” στην πρακτική πολιτική σκοπιμότητα και καταντά εύχρηστο εργαλείο στην υπηρεσία της γελοιότητας
Ουδείς θα είχε αντίρρηση για την κυβερνητική ευφορία στο τέλος μιας ψηφοφορίας στη Βουλή και σ’ άλλη χρονική περίοδο. Σε μια περίοδο, όμως, που “αποκλειστικά” ο λαός υφίσταται τις δυσβάστακτες συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων, τον εφιάλτη της ανεργίας, την πτωχοποίηση των κοινωνικών στρωμάτων, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, την κατευθυνόμενη πληροφόρηση και έναν “εκτρωματικό” κυβερνητικό συνασπισμό ως αποτέλεσμα ενός φαλκιδευμένου εκλογικού συστήματος αφαναστικού των μειοψηφιών, τότε τέτοια φωτογραφικά στιγμιότυπα προσβάλλουν βάναυσα το κοινόν αίσθημα.
Για να λειτουργήσει ένα πολίτευμα, όπως η σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία, χρειάζεται η αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας, αλλά απαιτείται και το ηθικό υπόβαθρο των θεσμών και των προσώπων που εκπροσωπούν τους θεσμούς. Χωρίς μέτρο, ηθικό στόχο και σοβαρότητα να σφραγίζουν τις πράξεις και να ενώνουν τις βουλήσεις, προκαλείται γενική αναισθησία εξελισσόμενη σε πώρωση και η δημοκρατία καταντά αφηρημένη.
Και στη συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο η πολιτική πώρωση, η πολιτική κενότητα, η πολιτική ασυλλογιστία και απερισκεψία, αλλά ταυτόχρονα και η πολιτική βλακεία. Γιατί ο πρωθυπουργός και η πέριξ αυτού προσωποποιημένη γελοιότητα της πολιτικής, δεν έχουν όχι απλώς επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, που επιβάλλει ανάλογη πολιτική συμπεριφορά, αλλά δεν έχουν και τη στοιχειώδη συναίσθηση ότι “εκτίθενται” ως “πολιτικά παχύδερμα” στην κοινωνική συνείδηση.
Η αήθεια των εκφραστών της πολιτικής ελαφρότητας, της ατομοκρατίας και της πολιτικής ευκολίας, που σταθερά αποζητούν τα πάντα από τους πάντες για τη δική τους επί της ουσίας ευζωία, μπορεί ως αντίληψη να έχει κυριαρχήσει σ’ ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού πεδίου, να έχει “εθιστεί” σ’ αυτή μεγάλο μέρος της κοινωνίας και να είναι λιπαρώς αποδοτική, αλλά προοδευτικά αποδεικνύεται πολλαπλώς μοιραία και επισύρει την νέμεση.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, αλλά “ανίκανη” εν προκειμένω να καταγράψει το…πέλαγος της πολιτικής ασυνειδησίας. Την παρατεταμένη πολιτική αβελτερία και ανικανότητα, που απλώς απηχούν λογικοφανείς ρηχές ψευδοβεβαιότητες. Και, δυστυχώς, οι εικονιζόμενοι δεν ανήκουν εξ’ αντικειμένου στους ολίγους της πολιτικού αβδηριτισμού. Ανήκουν στους πολλούς της κοματοκρατίας, που ευτελίζουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους χάριν κάποιων προδοτικών για την καθαρότητα των ιδεών τους συγκερασμών. Σ’ αυτούς που “μεθοδεύουν” τις δόσεις νοθείας στις απόψεις, που αλλοιώνουν και αποσυνθέτουν το συνολικό κοινωνικό και πολιτικό βίο. Καταγγέλλουν ωστόσο, δοθείσης ευκαιρίας, τη διαλυτική επίδραση των νοθευτών!..
Με “χαχανίσματα” και με “υφάκι” ειρωνικά θριαμβευτικό και πρόδηλα πολύξερο, η ενσαρκωμένη πολιτική ελαφρότητα δημιουργεί μόνιμα τις καταστάσεις που στρέφονται κατά του κοινωνικού συμφέροντος. Κι αυτή η τάση και στάση του συνασπισμού των μετρίων και των “ανάλαφρων” της πολιτικής είναι που προκαλεί. Είναι όλοι αυτοί που άγονται και φέρονται. Χωρις αυτάρκεια πνεύματος, γνώμης και οπωσδήποτε ήθους. Είναι όλοι αυτοί που τη “στασιμότητα” τη βαφτίζουν “μεταρρύθμιση” και τη συνδυάζουν με το αίτημα της κοινωνικής συνοχής, συμβάλλοντας εντούτοις ατην κοινωνική αποσύνθεση.
Η δε κοινωνική αποσύνθεση, που προέρχεται από τους αναζητητές της διαφθοράς, τον εξωνυμένο τύπο, τη τυφλή στράτευση, την πολιτική γελοιότητα και την εκφυλισμένη διανόηση, άγει αργά ή γρήγορα σε ανωμαλία και σε εκτροπές.
Μια φωτογραφία χίλες λέξεις. Μια φωτογραφία, στίγμα ηθικό και ανεξίτηλο όνειδος. Μια ακόμη έμπρακτη “απόδειξη” ενός ανάξιου των περιστάσεων και άξιου του λαικού καγχασμού πολιτκού προσωπικού. Ενας ακόμη διασυρμός και κηλίδωμα της πολιτικής!


 http://freepen.gr/

Ο Μιχελάκης Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ "ΠΕΤΣΙΝΟΥ" ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ" ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

mixelakis
Η αξιολόγηση των δήμων, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κρίνει τις απολύσεις στο Δημόσιο, αποκαλύπτει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
«Άλλα οριζόντια μέτρα στους ΟΤΑ δεν θα υπάρξουν, με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα αξιολόγησης των δήμων. Αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού. Όταν ολοκληρωθεί θα διαπιστωθεί ποιες υπηρεσίες είναι υπερστελεχωμένες και ποιες υποστελεχωμένες. Και μέσω της κινητικότητας θα καταστεί δυνατή η ορθολογική αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, η κάλυψη κενών και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη».
Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθαρίζει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας θα ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και θα αποτελεί ουσιαστικά τους «αστυνομικούς της γειτονιάς», ενώ οι υπόλοιποι θα μετακινηθούν στις φυλακές ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Τέλος, διευκρινίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα, ούτε στην πλευρά των φόρων ούτε σε αυτά της περικοπής εισοδημάτων.
«Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους, νέα οριζόντια μέτρα δεν αντέχει ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται συνεπώς να υπάρξουν».

ΝΤΟΛΙΟΣ «Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι»

(Ηχητικό)

Με μία φράση περί «δραστηριοτήτων φοράδας σε αλώνι» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος την προτροπή του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη προς τους βουλευτές του Έβρου να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Ο Δήμαρχος είχε πει πως όσοι βουλευτές ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο θα είναι υπάλληλοι και εντολοδόχοι και ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα κρίσης.

Ο κύριος Ντόλιος μιλώντας στο Σταύρο Αποστολίδη στην πρωινή εκπομπή του Status 94,2 χαρακτήρισε τον ψυχισμό του Δημάρχου «περίεργο» και για να σχολιάσει τις προτροπές του προς τους Βουλευτές του Έβρου χρησιμοποίησε τη φράση «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι».

Ακούστε την τηλεφωνική συνομιλία: εδώ

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ «ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=dee89722a1&view=att&th=13ffb2dba026e790&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P96sIgoWBh0gJm2yIUCADFX&sadet=1374321327236&sads=Q15Ul1RqRPvI_-hjN5SuQjG9QiE 


H νύχτα φεύγει, ο μισθός φεύγει, η σύνταξη φεύγει, η Τρόικα μένει και… και ο Χάρρυ Κλυνν έρχεται με την καλοκαιρινή του περιοδεία ανά την Ελλάδα και «ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ!»
Θέλετε να φωνάξετε, να διαμαρτυρηθείτε;
Να βρίσετε για όλα αυτά που βλέπετε να συμβαίνουν γύρω σας;
Θέλετε να τα πείτε έξω από τα δόντια και δε ξέρετε πως;
Τώρα υπάρχει τρόπος:
Εκτονωθείτε με το Χάρρυ Κλυνν… και
«ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ»
Η σατιρική μουσική παράσταση, αντίδοτο στην κατάθλιψη του Έλληνα
.
Η γελοιοποίηση της εξουσίας μέσα από τη σάτιρα και το γέλιο με τον τρόπο που μόνο ο Χάρρυ Κλυνν γνωρίζει…


Γιατί αυτός γέννησε τους ρόλους που δεν γέρασαν ποτέ.
Ο
«Μέγας αλχημιστής της σάτιρας», η «Δαιμόνια αλογόμυγα» που πειραματίστηκε, δημιούργησε, επηρέασε, και παραμένει σε θέση μάχης και…

«
ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ»
19.7.13

Μαύρο από γαλαζοπράσινη μείξη…Του  Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Μην ψάχνετε το μαύρο στο μέλλον και μην ανατρέχετε στο μαύρο του παρελθόντος για να ορίσετε το τελικό πολιτικό χρώμα που προκύπτει από την κυβερνητική γαλαζοπράσινη μείξη!   
Το μαύρο είναι το πολιτικό παρόν της Ελλάδας, ενώ πρόκειται για το πλέον φυσιολογικό χρώμα μετά από την ανάμειξη των πλέον παλαιοκομματικών και χυδαίων αποχρώσεων της ιστορίας της ...
ύστερης μεταπολίτευσης.   

Μαύρα νομοθετήματα που νομιμοποιούν την αυθαιρεσία κάθε είδους, η οποία καλλιεργήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έρχονται να «παρηγορήσουν» ή να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο τον φτωχοποιούμενο ελληνικό λαό, ενώ αποσκοπούν στην άντληση κάποιων εσόδων για το κράτος μέσω της νομιμοποίησης της μαύρης κοινωνικής συμπεριφοράς. Η γαλαζοπράσινη αυθαιρεσία σε ελκυστικές δόσεις νομιμοποίησης, καθιστά την μαυρίλα κανόνα και την πολιτικώς ορθή αλητεία κάθε είδους γνώμονα συμπεριφοράς των πολιτών.
Δοξάστε λοιπόν τους κυβερνήτες που οραματίζονται μια σύγχρονη Ελλάδα του… απόλυτου μαύρου! Μαύρη ακίνητη ιδιοκτησία, μαύρη εργασία, μαύρη εργοδοσία, μαύρες προμήθειες του δημοσίου με υπερτιμολογήσεις ακόμη και 2000%, μαύρα ταμεία κομμάτων, μαύρες λειτουργίες τραπεζών, μαύρη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα με τον πλούτο του λαού, μαύρες διαδικασίες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μαύρος τουρισμός, μαύρη εκπαίδευση, μαύρη υγεία και κατάμαυρη ναυτιλία με συνυποσχετικό  εθελοντικής συνεισφοράς των εφοπλιστών στα φορολογικά έσοδα με αντάλλαγμα την διαιώνιση της φορολογική τους ασυλίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της γαλαζοπράσινης Δεξιάς Άνοιξης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους των ελλήνων προφανώς, τους οποίους χαρατσώνει συστηματικά και ασφαλώς εξαναγκαστικά, προς τους ευαίσθητους κοινωνικά εφοπλιστές, για την έκφραση καλής διάθεσης, την ίδια στιγμή που εξαπέλυε νέες απειλές και οικονομικές βροντές προς αχάριστους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους! Έτσι, μαύρο σκέπασε και την πολιτική αφήγηση, με τα μαύρα να μετατρέπονται σε λευκά μετά από το συνηθισμένο κυβερνητικό ξέπλυμα και τα καθαρά λευκά σε μαύρα πρόβατα ενός καθεστώτος που βαπτίζει την μαυρίλα λάμπουσα και φεγγοβολούσα!
Το φαιδρότερο όλων είναι πως αυτή η πασίδηλη και κραυγαλέα μαυρίλα αποκαλείται επέλαση του Νέου σε αντιδιαστολή με το Παλιό και φθαρμένο! Πάρτε τώρα και το Νέο νομοθέτημα τακτοποίησης των  Αυθαιρέτων κτισμάτων ιδιωτών, δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ … να ασπρίσει η μαύρη ψυχή κάθε Παλιού στο κόλπο της «προόδου» και της ευημερίας των πονηρεμένων, ξεδιάντροπων και θρασέων πελατών και πατρώνων του δικομματισμού στην Ελλάδα! Διαβάστε το νέο σχέδιο νόμου περί αυθαίρετης δόμησης και διαπιστώστε και επ’ αυτής της χαρακτηριστικής περιπτώσεως, την αντίληψη περί Νέου των παλαιών και μη εξαιρετέων διαφθορέων του ελληνικού λαού.
Μετά θα απορείτε και θα αναζητείτε τον ξένο δάκτυλο συνωμοτών που μαυρίζει όσο πράσινο απέμεινε στην Ελλάδα!!! Θα διαρρηγνύετε, κάποιοι «μαύροι», τα φαντεζί, ολόλευκα ιμάτιά σας, που κρύβουν την μεγαλύτερη προστυχιά και κοινωνική ανευθυνότητα που θα μπορούσε να διανοηθεί ένας κάπως φυσιολογικός άνθρωπος και ενσυνείδητος πολίτης!
Οι εμπρηστές έχουν γαλαζοπράσινη πολιτική απόχρωση, όντες ορκισμένοι εχθροί και του γαλάζιου και του πράσινου της φύσης. Στην Ελλάδα οι ηθικοί αυτουργοί της φυσικής και γενικότερα περιβαλλοντικής καταστροφής, έχουν το ίδιο γαλαζοπράσινο πολιτικό χρώμα με τους φυσικούς αυτουργούς της πτώχευσης κράτους και τραπεζών και της, σύμφωνα με την επιστήμη, εχθρικής επίθεσης στον ελληνικό λαό με όπλο την στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης, η οποία αν εξεταστεί αναλυτικά, αποτελεί σαφές έγκλημα κατά των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Μοιάζει, λοιπόν, μάλλον ως φυσική ακολουθία αυτής της διεστραμμένης εξέλιξης του πολιτικού φαινομένου στην Ελλάδα, με την απύθμενη υποκρισία του παλαιοκομματισμού να υποδύεται τον μετανεωτερισμό, η ανάδειξη του μαύρου και στην βουλή. Είναι αυτό το ίδιο, το γαλαζοπράσινο καθεστώς της παρατεταμένης διαφθοράς, που δίνει σημαίνον βήμα στον μαύρο νεοναζισμό για να μετατρέψει ένα ήδη πολιτικά χυδαίο κοινοβούλιο σε αισχρό κυνοβούλιο, κανονικό οίκο ανοχής, όπου ο εθνικισμός εκφράζεται ως ρατσισμός με συμπεριφορά  τραμπούκου νταβατζή. Κι όμως ελάχιστοι πολίτες φαίνεται πλέον να σοκάρονται από τις αλήτικες συμπεριφορές των μαύρων της βουλής, που  μισούν με την κατάμαυρη ψυχή τους, τους μαύρους στην επιδερμίδα, καθώς μάλλον αντιλαμβάνονται πως η πολιτικώς ορθή αλητεία είναι σήμερα επαχθέστερη από τους τραμπούκους του πεζοδρομίου, που εξελέγησαν ως αντιπρόσωποι στην βουλή. Μπορεί και να είναι, μπορεί αν το εξετάσεις εμπαθητικώς να είναι και χειρότεροι (οι κυβερνώντες κι όσοι στηρίζουν την πολιτεία τους). Αλλά σημασία έχει πως πλέον όλα τα μαύρα μοιάζει να εναρμονίζονται στην Ελλάδα, η οποία θυσιάζοντας εργαζόμενους και μια ολόκληρη νέα γενιά δηλώνει δια της πολιτικής της ηγεσίας, πως τάχαμου έτσι σκοπεύει να αποκατασταθεί ως κράτος και κοινωνία στους Δυτικούς Θεσμούς.
Παραμύθια! Η Ελλάδα καθημερινά και με ταχύτερο βηματισμό αποκλίνει από την σύγχρονη δυτική αντίληψη περί ευημερίας, δημοκρατίας και ανάπτυξης. Και το χειρότερο είναι πως για το δικό τους συγκυριακό συμφέρον, παριστάνουν ότι το αγνοούν ηγέτες και ηγήτορες του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου συστήματος. Η Ελλάδα δεν είναι απλώς το μαύρο πρόβατο στις λεγόμενες Δυτικές και ιδίως Ευρωπαϊκές πολιτικές, όπως έχω με πλήθος παρεμβάσεών μου δείξει, αλλά η επιτομή των μαύρων πολιτικών πρακτικών στο δυτικό ημισφαίριο. Το βασίλειο της υποκρισίας που διαρκώς εμφανίζεται να είναι και να επιδιώκει το αντίστροφο από αυτό που υφίσταται και εξελίσσεται.
Η χειρότερη μάλιστα ψευδαίσθηση είναι ότι μέσω της επιτροπείας της τρόικας η χώρα θα μπει σε μία διαδικασία ξεμαυρίσματος, λεύκανσης. Αυτό κι αν είναι ο πλέον καταστροφικός μύθος που οδηγεί αναπόδραστα σε μεγάλες περιπέτειες την χώρα, στο περιθώριο των ευρωπαϊκών πολιτικών και της ευρωπαϊκής οντότητας! Αυτό που πράγματι συμβαίνει αποκτώντας βαθύτερη και ουσιαστική θεσμική και κοινωνικοποιητική υπόσταση, είναι πως δια του ατομικού μηχανισμού δήθεν προσαρμογής της Ελλάδας στην ΟΝΕ, «ξεπλένεται» το μαύρο για να παραχθεί, όχι κάτι λευκό, αλλά απλώς ένα ξεθωριασμένο μαύρο που συμπίπτει με το ξεθώριασμα των κοινωνικών σχέσεων, παράλληλα με το ξεθώριασμα της κρατικής οντότητας της χώρας.

Αν η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, δεν συνειδητοποιήσει αυτή την κατάσταση και δεν φροντίσει να διαμορφώσει οργανωτικές δομές πολιτικής ανατροπής, με δημοκρατικά και ειρηνικά μέσα, της παλαιοκομματικής μαυρίλας και της νεοναζιστικής μαυρίλας που προέκυψε ως αντιδραστική διασκέδαση της πρώτης, το μέλλον φαντάζει σκοτεινότερο της σημερινής μαύρης πραγματικότητας. Έχει και το μαύρο – μαύρο την άκρη του προς την οποία θα κινούμαστε, στον βαθμό που συνεχίζουμε να κάνουμε το μαύρο άσπρο.     Καφενειο

Ο Β.ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΦΗΣΕ ΣΥΞΥΛΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! Οι δανειστές θέλουν τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ για να μοιράσουν τη Δημόσια περιουσία.
Η τρόικα ζητά να εκχωρηθεί σε φορέα του εξωτερικού που θα ελέγχεται καθαρά από τους δανειστές ο έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να προχωρήσουν εκείνοι όπως θέλουν και νομίζουν στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το Δημόσιο (βλέπε ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α.).

Ως επιχείρημα προβάλλεται το ότι δεν έχουν προχωρήσει καθόλου οι αποκρατικοποιήσεις, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πρέπει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για τα έτη 2015-2016.Πολλοί είναι οι Ευρωπαίοι που θέλουν το χρηματοδοτικό κενό που θεωρείται δεδομένο να καλυφθεί μέσω των αποκρατικοποιήσεων, ενώ επαναφέρουν και το σχέδιο για πώληση κρατικής περιουσίας μέσω των ομολόγων που θα προκύψουν από τιτλοποίηση δημοσίων εκτάσεων και ακινήτων.
Οι δανειστές μας θεωρούν πώς το ΤΑΙΠΕΔ κινείται με αργούς ρυθμούς και αναποτελεσματικά και θέλουν οι ίδιοι να πάρουν τον έλεγχο προκειμένου να προχωρήσουν στο «ξεπούλημα» της Δημόσιας περιουσίας, στους «εκλεκτούς» και «φίλους» τους. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως την ενέργεια και το νερό (τις τηλεπικοινωνίες τις ελέγχους ήδη) και να κάνουν δώρο στην… παρέα τους ακίνητα «φιλέτα» εντός και εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής.
Το θέμα με τις αποκρατικοποιήσεις το έθεσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ζητώντας εδώ και τώρα την προώθηση σχεδίων πώλησης κρατικής περιουσίας. Το Βερολίνο βέβαια έχει πάρει θέση και περιμένει σαν το κοράκι να αρπάξει ότι βγεί στη φόρα, αποτρέποντας συμφωνίες που πάνε κόντρα στα συμφέροντα της.


Αυτός είναι και ο ρόλος του κ. Φούχτελ που φιγουράρει σε όλες τις συναντήσεις του κ. Σόιμπλε με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι κλείνουν «μπίζνες» και οι Σαμαράς και Βενιζέλος πιστεύουν στο «μάγο με τα δώρα». Ή συμμετέχουν και οι ίδιοι στις «μπίζνες» και προβάλουν πως οι Γερμανοί είναι… φίλοι μας.


Η επίσκεψη του κ. Σοίμπλε στην Αθήνα ήταν άκρως απογοητευτική για όσους πίστεψαν πώς ήρθε να δώσει λύσεις στο αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Απέρριψε το νέο «κούρεμα», δεν θέλησε να ακούσει το οτιδήποτε για γερμανικές επανορθώσεις, πέταξε μία κουβέντα για το κατοχικό δάνειο και έσπευσαν ορισμένοι να το ερμηνεύσουν ως «παράθυρο» και είπε «σκάστε και προχωρήστε τα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων».
Η κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου έδωσαν την ευκαιρία στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών να βελτιώσει την εικόνα του στους ψηφοφόρους τους, εν’ όψει των εκλογών, αφού εμφανίστηκε να επιμένει στη συνταγή της λιτότητας και των… μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιοι έμειναν κάγκελο, αφού διαπίστωσαν πώς ο «λύκος» του Βερολίνου δεν πρόκειται να αλλάξει απόψεις και πολιτική και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.


Επί τη ευκαιρία, ο κ. Σόιμπλε έθεσε και τους όρους λειτουργίας του νέου αναπτυξιακού ταμείου επιβάλλοντας τη συμμετοχή της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας KfW σε ρόλο «απόλυτου κυρίαρχου».
Δηλαδή, η Γερμανία αναγορεύεται σε τοποτηρητή και επόπτη των επενδύσεων που θα γίνονται στην Ελλάδα είτε αυτές προέρχονται από ιδιωτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).Πηγή : defencenet

Άλλο ένα "επίτευγμα" της κυβέρνησης των τραπεζιτών και των εφοπλιστών: Στον λαό φόροι με τον βούρδουλα και στους εφοπλιστές "σύμφωνo εθελοντικής φορολόγησης"


Τελικά ο Έλληνας πολίτης ή έχει σιδερένιο στομάχι που "χωνεύει" ακόμα και πέτρες, ή είναι θύμα μαζικού ψεκασμού με ναρκωτικά.
Αν δεν συμβαίνει ένα απο τα δύο τότε ειλικρινά θα αρχίσω να πιστεύω ότι όντως ο γιαλός είναι
στραβός , όπως ισχυρίζονται τρία χρόνια τώρα οι δυνάμεις του "συνταγματικού τόξου", και όχι ότι η βάρκα τους έχει μπάσει νερά και γέρνει.

Αυτοί λοιπόν που για το καλό της πατρίδας έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να εξοντώσουν το 1/3 τουλάχιστον του ελληνικού λαού, αυτοί που για να συνεχίσουν να είναι αρεστοί στα ευρωατλαντικά επιτελεία της τραπεζοπιστωτικής συμμορίας στέλνουν στην ανεργία και τον θάνατο δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους κάθε μήνα, είναι εκείνοι που συναντήθηκαν με την "ευπαθή" τάξη των εφοπλιστών για να τους πουν πως εάν θέλουν, μπορούν να πληρώσουν το κάτι τις τους στην εφορία για 2800 καράβια που διαθέτουν.
Οι μισθωμένοι κοντυλοφόροι και οι "Μουρούτηδες" των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, παρουσίασαν και αυτήν τη χυδαία επίδειξη δουλικότητας ως ένα κομμάτι του success story ονομάζοντάς την "Σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Δημόσιο".Κάποια μέσα δεν δίστασαν να περιγράψουν την εικαζόμενη πενιχρή αποδοχή φορολόγησης εκ μέρους των μεγαλοκαρχαριών ως
δείγμα πατριωτικής προσφοράς της διαχρονικώς ευγενούς τάξης των εφοπλιστών η οποία ανέκαθεν "ευεργετούσε" τον Ελληνικό λαό.
Ξέχασαν να αναφέρουν βεβαίως ότι μέχρι στιγμής αυτοί οι "εθνικοί ευεργέτες" δεν έχουν προσφέρει παρά ψίχουλα στο ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα όσα ακριβώς άρπαξε το ΥΠΟΙΚ απο το πλεόνασμα της "αμαρτωλής" ΕΡΤ για να καλύψει την χασούρα της ΔΕΗ απο τα φέσια του φίλου τους Μυτιληναίου.

Σε μας λοιπόν ο Σαμαράς λέει πως αν δεν έχουμε να πληρώσουμε τη δόση της εφορίας ή το χαρατσι τότε θα μπούμε φυλακή και θα χάσουμε εκτός απο την δουλειά και το σπίτι μας, ενώ σε δαύτους με χαμόγελο ευγένεια και προσφέροντας γλυκό τους υπενθυμίζει πως αν θελουν , όταν θέλουν και όπως θέλουν μπορούν και εκείνοι να πληρώσουν φόρο στο ελληνικό κράτος.
Διαβάστε την είδηση όπως την δημοσίευσε η "Ναυτεμπορική" και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Δημόσιο υπέγραψε η Ένωση Εφοπλιστών
Συμφωνία για την εθελοντική φορολόγηση των ελλήνων εφοπλιστών, μέσω του μοντέλου του φόρου χωρητικότητας στα πλοία, προκειμένου να ενισχυθούν τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Με την υπογραφή του εν λόγω Συνυποσχετικού Συμφώνου Οικειοθελούς Προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο η ναυτιλιακή κοινότητα συνδράμει με ορίζοντα τριετίας, στην εθνική προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας της χώρας.
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ναυτιλιακών εταιρειών που συμμετέχουν στη διαδικασία οικειοθελούς προσφοράς ανέρχεται σε 441 με συνολικό αριθμό πλοίων 2.769.
Το ύψος της συμβολής της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας υπολογίζεται σε 75 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ανέλθει ενδεικτικά στο ποσό των 140 εκατ. ευρώ ετησίως.
H συμφωνία αφορά τη δέσμευση των ελλήνων εφοπλιστών να υπάρξει εθελοντικός διπλασιασμός για τρία έτη της φορολογίας χωρητικότητας τόσο για τα πλοία υπό ελληνική σημαία, όσο και για τα πλοία με ξένη σημαία, που διαχειρίζονται εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα αν ένας πλοιοκτήτης με πλοίο ελληνικής σημαίας, κατέβαλε μέχρι σήμερα 20.000 ευρώ ετησίως, με τη νέα συμφωνία θα καλείται εθελοντικά να καταβάλει 40.000 ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δηλώσεις Αντ. Σαμαρά - Θ. Βενιάμη
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση αυτή και εξήρε τον ρόλο των ελλήνων εφοπλιστών τονίζοντας πως η ναυτιλία πάντοτε είχε σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το 90% του στόλου με ελληνική σημαία και το 65% του στόλου με ξένη σημαία θα στηρίξουν σε πρώτη φάση την προσπάθεια αυτή, αποδεικνύοντας ότι η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες, τις δύσκολες περιόδους του Έθνους ήταν πάντοτε μία δύναμη πατριωτισμού.
«Η προσπάθεια για όλο τον ελληνικό λαό είναι δύσκολη, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο υπουργος Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια δείχνει το μέγεθος της εθνικής ευθύνης την οποία αισθάνεται και συνεισφέρει στη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος».
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!!! ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ!!! Καινούργιες απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού!


Εγκλήματα χωρίς τέλος!
     Όλα στο σφυρί. όσο όσο… Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ… με μόνο 570.000 ευρώ αγοράζεις παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηράκλεια της Χαλκιδικής ούτε ενός ούτε δύο αλλά 28 στρεμμάτων (μόνο 20.000 ευρώ το στρέμμα)! Είναι να τρελαίνεσαι για το πλιάτσικο! 
     Μέγα σκάνδαλο. τεράστια πρόκληση. ατέρμονη προδοσία..
     Κάποιοι «τζάμπα μάγκες» υπουργοί και άγνωστα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάνε την περιουσία ΜΑΣ ανενόχλητοι όσο όσο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα! Όπως έλεγε ο Ρουσώ : Άνθρωποι χωρίς περιουσία χάνουν την ελευθερία τους. 
Είναι οι γνωστοί μας και μη εξαιρετέοι υπουργοί: «Ι. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Ε. Λιβιεράτος και Όλγα Κεφαλογιάννη», μαζί με την κλίκα των μελών του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), που για ευνόητους λόγους είναι σχεδόν όλα άγνωστα. Γνωστά είναι δυο τρία ονόματα και κάπου εδώ σταματάει η επίσημη ενημέρωση. Για τους λοιπούς επαγγελματίες που επανδρώνουν το όχημα μεταφοράς εθνικού πλούτου προς τα καιροφυλακτούντα λαμόγια δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. 
     Το Ταμείο, δεν έχει ανακοινώσει ούτε τα πρόσωπα, που κάλυψαν τις επτά θέσεις των εμπειρογνωμόνων (προβλέπονται από τη νομοθεσία). Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα θέματα απεμπόλησης της περιουσίας του ελληνικού λαού. Είναι επίσης άγνωστο πόσα στελέχη, από πού και με ποιο τρόπο προσελήφθησαν από το Ταμείο! Όλα αυτά καλύπτονται από ένα πέπλο μυστικότητας! Η διοίκηση του Ταμείου ξέχασε πολύ γρήγορα το λογαριασμό. Έτσι, με εξαίρεση μία αναφορά που δημοσιοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2011 και αφορά σε έναν απολογισμό έργου του α’ τριμήνου της λειτουργίας του, έκτοτε δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Καμία αναφορά ούτε καν συγκεντρωτική δεν υπάρχει για το Ταμείο, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί υπό καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλεκόμενων γνωριμιών.
     Και συ Έλληνα τι κάνεις? Θα ανέχεσαι, να σε εξαπατούν έτσι προκλητικά μια χούφτα απατεώνες? Θα αντέχεις να σου κλέβουν τις παραλίες, στις οποίες έκαναν ελεύθεροι τα μπάνια τους οι πρόγονοί σου κι εσύ, αλλά θα απαγορευτούν πλέον για τα παιδιά σου? Κακόμοιρε ανθρωπάκο, μένεις προσκολλημένος σε κάποιο παραδοσιακό κοινοβουλευτικό κόμμα και θεωρείς ότι είσαι πολιτικοποιημένος και συνειδητοποιημένος? Τίποτα από όλα αυτά! Ένα θύμα είσαι κι ένας βλάκας. Ξύπνα! Κάνε κάτι! Μια διαμαρτυρία με ένα πανό. Ένα fax, ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα σε ένα μμε, σ ένα κυβερνητικό όργανο, κάπου τέλος πάντων. Στο κόμμα σου, στο σύλλογό σου στο φορέα σου κοκ. Όσο μένεις κοιμισμένος, θα είσαι παρών-απών.. ζόμπι! 

Αθανάσιος Καρανάσιος 18/07/2013

     ΥΓ. Στη φωτογραφία, η φανταστική παραθαλάσσια έκταση 28 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής με μόνο 20.000 ευρώ το στρέμμα! Αίσχος! Προδοσία. Ζητάμε την τιμωρία των κολάσιμων!

 

''ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .... ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ..'' ΤΟΥ ROBERT NAJEMY
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων …
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο …
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη …

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού …Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική …
Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα) …
Από τη Φυσική και από τη χημεία …
Από την αστρονομία, από την αστροφυσική …Από την πολιτική της χώρας σας …
Από την καθημερινότητα σας …
Διαγράψτε και τα απλά μαθηματικά,
διαγράψτε κάθε σχήμα…
Κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο,
την ευθεία-καμπύλη,
σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίρια σας,
από τους δρόμους σας,
τα παιχνίδια σας,
τα αμάξια σας,
σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική,
διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω,
αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά,
αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη ελληνική),
σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη,
αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού,
(κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα),
αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (ώστε να χάσει την ελληνική γεωμετρία),
σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο,
σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες,
αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας,
αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας,
αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας,
χρησιμοποιήστε τον αραβικό,
διαγράψτε τη φιλοσοφία,
διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε …
Θα πείτε :
«δεν γίνεται» …

O λόγος του Αμερικάνου λογοτέχνη (και όχι μόνον), Robert Najemy για την Ελλάδα.
mythiki-anazitisi


ellinikh-odysseia

Ανθρωπόμορφα όρνεα με πτυχίο…


Τον άσχημο αυτό καιρό , που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται ολοένα και πιο πολύ από την κατάρρευση και τη φτώχεια, δημιουργείται ένας άλλου είδους εμφύλιος πόλεμος. Εκείνος των “υψηλών’ επενδύσεων.

Αυτός δεν είναι άλλος από τις άπληστες διαθέσεις εκείνων που κατέχουν το σημερινό χρήμα και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να φάνε σαν τους κόρακες το οικόπεδο ή το χωραφάκι του κάθε ταλαίπωρου που προσπαθεί για την επιβίωση.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι πραγματοποιούνται ημερίδες ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ και μαζί με ειδήμονες και αναλυτές βρίσκουν τους “καλύτερους” (για τους εαυτούς τους) τρόπους για να “φάνε” οτιδήποτε, διδάσκοντας πως θα επιτευχθεί η καταπάτηση και ο εξευτελισμός των συνανθρώπων τους.

ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΙΚΟΝA ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ” ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ” .

Τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων με θέματα τέτοιου είδους “ανάπτυξης” εμείς τη φτύσουμε και καλά θα κάνουν ορισμένοι …. εξέχοντες της σύγχρονης Ελληνικής πολιτικής και του life style να θυμούνται ότι όχι μόνο γνωρίζουμε, αλλά και πως την επόμενη φορά θα γκρινιάξουμε άσχημα.

….. και όχι μόνο στα γιαπάκια που κάνουν τις παρουσιάσεις των σεμιναρίων …..

Αναγνώστες


olympia

Αντιγερμανική οργή Ελλήνων – Ευρωπαίων λόγω των μνημονίων


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Το Βερολίνο υποτιμά τις πολιτικές συνέπειες της επέκτασης των αντιγερμανικών αισθημάτων σε πολλές, πολλές δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών
Πολύ ισχυρότερος είναι ο αντιγερμανισμός σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τον αντιαμερικανισμό. Ακόμη και σε μια χώρα παραδοσιακά αντιαμερικανική όπως η Ελλάδα, το μίσος εναντίον της Γερμανίας από το οποίο διακατέχεται σύσσωμος ο πληθυσμός της χώρας μας έχει φτάσει σε πρωτοφανή ένταση για τα εβδομήντα χρόνια που έχουν κυλήσει από το τέλος της ναζιστικής Κατοχής. Πολύ περισσότερο αντιγερμανικά παρά αντιαμερικανικά αισθήματα έχουν σήμερα οι Ελληνες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, από την άκρα Αριστερά έως τη Δεξιά.
Αιτία φυσικά είναι η εδραιωμένη πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που επέβαλαν την ολέθρια πολιτική των μνημονίων εναντίον της Ελλάδας, μία πολιτική που καταποντίζει την οικονομία της χώρας και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ανάλογο μίσος κατά των Γερμανών για την ίδια αιτία αισθάνονται και οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Κύπριοι – σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη και οι Γάλλοι.
Το αντιγερμανικό στρατόπεδο στους κόλπους της Ευρωζώνης και της ΕΕ διαρκώς διευρύνεται, καθώς προσχωρούν σε αυτό αφενός περισσότερες χώρες και αφετέρου όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα πολλών κρατών. Χώρες και λαοί αναζητούν μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα για να της αναγνωρίσουν τον ρόλο του ηγέτη του αντιγερμανικού στρατοπέδου αντίστασης στην πολιτική του Βερολίνου. Προσβλέπουν στη Γαλλία. Απογοητεύονται συνεχώς τη μια από τον Σαρκοζί την άλλη από τον Ολάντ, αλλά πάντα ελπίζουν, έχοντας τη βεβαιότητα ότι αν οι Γάλλοι τεθούν επικεφαλής, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα συμπαραταχθούν με το Παρίσι.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα υλοποιηθούν αυτές οι προσδοκίες των Ευρωπαίων του Νότου, αν και αυτό είναι σίγουρα το σημαντικότερο. Δεν στερείται, όμως, καθόλου σημασίας το γεγονός ότι διακόσια εκατομμύρια Ευρωπαίοι ψάχνουν να βρουν ηγέτη του αντιγερμανικού μετώπου. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι Γερμανοί ηγέτες έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά πόσο επιζήμιο είναι αυτό για τη Γερμανία και απλώς αδιαφορούν για το αντιγερμανικό μίσος από αλαζονεία ή επειδή γνωρίζουν ότι η οικονομική ελίτ της Γαλλίας είναι απολύτως εξαρτημένη από το Βερολίνο, καθώς μισό αιώνα τώρα η Γαλλία λυμαίνεται ως παράσιτο τη γερμανική οικονομία.
Η φυλετική υπεροψία των Γερμανών έναντι όλων των άλλων ευρωπαϊκών λαών, η Δεξιά ιδεολογία της γερμανικής κυβέρνησης και ο τόσο προσφιλής στους Γερμανούς μηχανιστικός τρόπος σκέψης δεν τους επιτρέπουν τη γρήγορη κατανόηση της τεράστιας ζημιάς που υφίσταται η Γερμανία από τη σταδιακή αναβίωση της ψυχολογίας των μετώπων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις συνειδήσεις πολλών, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων που υποτίθεται ότι σήμερα είναι εταίροι τους στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πανηγυρίζουν και χαίρονται οι Γερμανοί όσο αυτοί κερδίζουν από την καταβαράθρωση των πιο αδύναμων εταίρων τους που χρησιμοποιούν το ευρώ. Νομίζουν ότι δεν έχει καμία πρακτική πολιτική ή οικονομική συνέπεια η πεποίθηση εκατομμυρίων πολιτών ότι η Μέρκελ με το ευρώ πέτυχε αυτό που απέτυχε να κάνει ο Χίτλερ με τα τανκς – να καθυποτάξει ολόκληρη την Ευρώπη! Σφάλλουν, όπως θα αποδειχθεί πολύ συντομότερα από όσο φαντάζονται.
Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι οι Γερμανοί ηγέτες συζητούν με εθελόδουλους πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι πρόθυμα υπακούουν ασυζητητί σε οποιαδήποτε απαίτηση του Βερολίνου, δεν τους βοηθά να αντιληφθούν την έκταση της οργής και του μίσους που προκαλεί η πολιτική που επιβάλλουν στην ΕΕ. Τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων, που σήμερα τρέφουν όλο και πιο βίαια αντιγερμανικά αισθήματα, δεν είναι ούτε άνθρωποι των Αμερικανών, ούτε αριστεριστές, ούτε τεμπέληδες που ενοχλήθηκαν επειδή οι Γερμανοί έπαψαν δήθεν να τους χρηματοδοτούν για να κάθονται, να παίζουν τάβλι και να πίνουν ούζα.
Η συντριπτική πλειονότητά τους δεν είχε ποτέ αντιγερμανικές προκαταλήψεις. Αντιθέτως, πολλοί από αυτούς θαύμαζαν και χειροκροτούσαν δημοσίως στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο το 2003 τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό Σρέντερ και τον δεξιό Γάλλο Σιράκ, όταν όρθωναν το πολιτικό ανάστημά τους και έκαναν υπερήφανους τους Ευρωπαίους ξεστομίζοντας αποφασιστικό «Οχι» στις ΗΠΑ που τους πίεζαν να συμμετέχουν στην εισβολή υποδούλωσης του Ιράκ, την ώρα που η Αγγλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία συμπεριφέρονταν σαν δούλοι της Ουάσιγκτον. Προφανώς, όμως, όλα αυτά αφήνουν εντελώς αδιάφορο τον Σόιμπλε, ο οποίος ήρθε να επιθεωρήσει ως «γκαουλάιτερ» τα αποτελέσματα της ολέθριας για τους Ελληνες πολιτικής του, με φόντο την Ακρόπολη.

Η ΠΙΠΙΛΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ.... ΛΕΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΩΜΕΝΗ???

ΒΙΝΤΕΟ-Πιπιλή: Καταψηφίζω το άρθρο 12

Το άρθρο 12 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Επικρατείας για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» καταψήφισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή.
Η κυρία Πιπιλή ζήτησε να καταψηφίσει την παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης της επεσήμανε ότι «άρθρο θα καταψηφίσετε, όχι παράγραφο».
«Ωραία, καταψηφίζω το άρθρο 12» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Το άρθρο 12 του αναφέρει συγκεκριμένα:
«1. Ο Μεσολαβητής της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι αρμόδιος για την εξέταση καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απάντησης για όλες τις εκπομπές και τα προγράμματα της Εταιρίας. Προς τούτο απευθύνει συστάσεις και γνώμες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους επικεφαλής των αρμοδίων Διευθύνσεων της Εταιρίας.
 2. Τον Μεσολαβητή επιλέγει το ΕΣ από κατάλογο τριών (3) υποψηφίων που καταρτίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος από δημοσιογράφους εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Η θητεία του Μεσολαβητή είναι τριετής και μπορεί να ανανεωθεί μια το πολύ φορά. Την  αποζημίωσή του καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο».

Δείτε το βίντεο 
 


info by enikos

A. Κακλαμάνης για Μόσιαλο: Αυτόν τον κοντοπίθαρο τον έδιωξα εγώ από το υπουργικό συμβούλιο…

Βέλη εναντίον του πρώην υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος, παράλληλα, «άδειασε» τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που προσπάθησε να τον…
«δικαιολογήσει» για την απουσία του κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

«Αυτόν τον κοντοπίθαρο που προσπάθησε να φέρει σχέδιο για την ΕΡΤ τον έδιωξα εγώ από το υπουργικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στον κ. Μόσιαλο.


«Ημουν μια χαρά, αν και άκουσα να λένε διάφορα. Οσο με θέλει ο λαός θα είμαι στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμανής αναφερόμενος προφανώς στα λεγόμενα του κ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία λέγοντας πως «όπως ενημερώθηκα, μετά την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αισθάνθηκε άσχημα και πήγε στο νοσοκομείο»…
iefimerida.gr