ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.7.13

Πολύ κλάμα από το νέο… success story



Στη ραστώνη του θέρους εναποθέτει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς τις ελπίδες του για να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη από το νέο… success story των μαζικών και οριζόντιων περικοπών στον δημόσιο τομέα. Οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων καθώς και η βίαιη υποβάθμιση της μέσης εκπαίδευσης μετά την απόλυση των εκπαιδευτικών των Τεχνικών Λυκείων έρχονται να προστεθούν στην εικόνα αποσύνθεσης του ελληνικού κράτους, το οποίο στην κυβέρνηση το χαρακτηρίζουν… επιτυχημένο.
Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών των δημοτικών υπαλλήλων, το κλείσιμο των δήμων αλλά και η απόλυση των εκπαιδευτικών – ακόμα και του προέδρου της ΟΛΜΕ ο οποίος τυγχάνει να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ –  φανερώνει ότι πλέον η χώρα μπαίνει σε μια μακρά περίοδο αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους εργαζομένους και την κυβέρνηση.
Οι κατοικοεδρεύοντες στο Μέγαρο Μαξίμου Δημ. Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, οι οποίοι είναι και οι εισηγητές της τακτικής του «ξαφνικού θανάτου» για το Δημόσιο, για πρώτη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των σχεδιασμών τους. Κοινοβουλευτική ομάδα, τοπικοί άρχοντες και συνδικαλιστές βρίσκονται εκτός ελέγχου, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι απολυμένοι που θα βρεθούν  εκτός Δημοσίου προέρχονται από την  κομματική πελατεία της Ν.Δ.
Για άλλη μια φορά, κορυφαία στελέχη του κόμματος του Αντ. Σαμαρά επικρίνουν  τις αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης λέγοντας ότι  όλες οι κινήσεις γίνονται χωρίς προγραμματισμό, χωρίς λογική και κυρίως χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση.
Αγωνία
Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. μοιάζει με καζάνι που βράζει  ενώ για πρώτη φορά κανείς δεν γνωρίζει από ποιους  και πώς  θα προέλθουν οι αντιδράσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ο μοναδικός που έχει ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσει είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είπε ότι, εάν το νομοσχέδιο έρθει ως ένα άρθρο, θα το υπερψηφίσει, αφού συμφωνεί σε επιμέρους θέματα, εάν όμως  οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων τεθούν σε ψηφοφορία ξεχωριστά από τα άλλα θέματα, θα τις καταψηφίσει.
Η αγωνία των συνεργατών του Αντ. Σαμαρά έγκειται πάντως στο γεγονός ότι οι βουλευτές που αντιδρούν δεν αποτελούν συγκεκριμένη ομάδα. Άρα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς να τους προσεγγίσουν και να τους εκβιάσουν με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αφού στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν ποιοι  αντιδρούν.
Το άγχος τους μεγιστοποιείται όταν σκέπτονται ότι  μπορεί να υπάρξουν και αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση τα… σαΐνια του Μαξίμου, που μετά το μαύρο στην ΕΡΤ θεωρούν ότι μπορούν να πετύχουν τα πάντα με αιφνιδιαστικές κινήσεις, θα πρέπει να εξηγήσουν  στον πρωθυπουργό τη συνταγή για την… αιφνίδια αυτοκαταστροφή.
Τα στελέχη της Ν.Δ. που αντιτίθενται σε αυτούς τους σχεδιασμούς επισημαίνουν ότι από τους κακούς  χειρισμούς του πρωθυπουργού, τους οποίους σε γενικές γραμμές τού εισηγούνται ο εκ δεξιών Δημήτρης Σταμάτης και ο εξ αριστερών Χρύσανθος Λαζαρίδης, παρ’ ολίγον να πέσει η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό. Όπως λέει άσπονδος φίλος τους «ο ένας τους εισηγείται τον αυταρχισμό και ο άλλος την αδιαλλαξία, επισήμαινα  με έμφαση. Και οι δυο είναι λάτρεις της πυγμής και των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης. Ζουν στον μικρόκοσμό τους μακριά από τα προβλήματα  των πολιτών  και τις αγωνίες των εργαζομένων. Εάν άκουγαν έστω και για λίγο τους βουλευτές αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά».
Εμμένοντας λοιπόν στο προφίλ του άτεγκτου και ανυποχώρητου πολιτικού που του έφτιαξαν οι συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει κατηγορηματικά ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και η κυβερνητική πολιτική δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.
Η ΔΑΚΕ
Κανείς προφανώς δεν τον έχει ενημερώσει ότι ανάμεσα σε αυτούς που αντιδρούν βρίσκονται πολλά στελέχη της ΔΑΚΕ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης της Ν.Δ., τα οποία μαζί με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ –την ΠΑΣΚΕ–  έχουν ταχτεί κατά των μαζικών απολύσεων.
Η Συγγρού, προκειμένου να χειραγωγήσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συγκαλέσει  συσκέψεις όλων των οργάνων προκειμένου να τους ενημερώσει  και να τους ζητήσει να νουθετήσουν τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που αντιδρούν σε αυτές τις περικοπές.
Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει ένα επικοινωνιακό μπαράζ μέσα από επιχειρήματα ακραίας προπαγάνδας που στόχο θα έχουν να απαντήσουν στην επιχειρηματολογία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα σε αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βασικό επιχείρημα θα είναι ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν δεσμεύεται ότι θα επαναπροσλάβει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που σήμερα βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εργασία τους, γιατί και αυτός πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει μικρότερο Δημόσιο.
Ανάμεσα στα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει πάντως η κυβέρνηση είναι και το πόσοι και ποιοι υπουργοί της κυβέρνησης θα υποστηρίξουν αυτή την πολιτική, η οποία όπως φαίνεται θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Ήδη το ΠΑΣΟΚ ζητεί από τον Αντ. Σαμαρά  να συγκαλέσει την υπουργική επιτροπή προκειμένου οι υπουργοί να δηλώσουν πόσους – και από πού – δημοσίους υπαλλήλους είναι έτοιμοι να… θυσιάσουν.
Οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού δεν θέλουν  να μπουν στο κάδρο της μεγάλης σφαγής…
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: