ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.7.13

Έχουμε επιλέξει την παραίτηση κι αυτό είναι πιο επικίνδυνο κι από μια λαϊκή εξέγερση


SONY DSC


του Στρατή Μαζίδη
Όσοι ενημερωνόμαστε μέσα από τα ιστολόγια, διαβάζουμε καθημερινά γράμματα ανθρώπων που είτε έδωσαν τέρμα στη ζωή τους είτε ετοιμάζονται για αυτό αλλά το καθυστερούν με την ελπίδα να τους συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη ζωή, ακόμη κι αν την τερματίσει.
Όπως το αντιλαμβάνομαι, ο θάνατος αποτελεί πάντα το τέρμα μιας πορείας σε αυτή τη ζωή. Εμείς ως κοινωνία προφανώς προσπελάσαμε αρκετά ενδιάμεσα στάδια.
Μέσα από τις σκέψεις απελπισμένων ανθρώπων συμπεραίνω πως προτιμάμε το θάνατο από το να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.
Μας είναι πιο εύκολο να πάρουμε φόρα και να πηδήξουμε από το μπαλκόνι ή να αυτοπυροβοληθούμε από μια ψήφο στην κάλπη. Γιατί δεν μπορεί, αν το σύνολο της απελπισμένης ελληνικής κοινωνίας δεν ψήφιζε Σαμαρά και τα ψευδοαριστερά δεκανίκια του, σήμερα δε θα ήταν πρωθυπουργός. Θα μου πείτε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Δεν το γνωρίζω. Μπορεί ναι, μπορεί όχι.
Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι ως κοινωνία επιλέγουμε το θάνατο από την ανατροπή ενάντια σε κάτι που μας σκοτώνει, είναι ανησυχητικό. Φανερώνει παραίτηση και αδιαφορία.
Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε εγκαταλείψει το παιχνίδι. Παίζουμε κι όσο πάει. Η κατάσταση μας έχει πάρει ψυχολογικά από κάτω ενώ απουσιάζουν εκείνα τα ερίσματα, τα κίνητρα που θα μας έκαναν πρόθυμους να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να τα οικοδομήσουμε όλα από την αρχή. Μας λείπει το όραμα. Κάποτε για παράδειγμα υπήρχε η Μεγάλη Ιδέα και η φτωχο-Ελλάδα όχι απλά διπλασιάστηκε, αλλά προσωρινά είχε φτάσει έξω από την Αγκυρα. Σήμερα; Υπάρχει ένα εθνικό όραμα ή έστω κάτι να εμπνεύσει αυτό το λαό; Διότι δεν μπορεί να αποτελεί εθνικό στόχο η παραμονή σε ένα νόμισμα, δηλαδή η πίστη σε τυπωμένο χαρτή και σμιλευμένο μπρούτζο.
Απλά πορευόμαστε. Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Με τη διαφορά ότι ο πάτος της είναι γεμάτος τρύπες.

Η παραίτηση που έχουμε επιλέξει είναι πολύ πιο επικίνδυνη από μια λαϊκή εξέγερση που πλέον ως σενάριο έχει πια ξεθυμάνει. Ίσως γιατί η δεύτερη έστω και με πολλές αρνητικές πτυχές χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ζωής. Πρέπει να είσαι ζωντανός για να αντιδράσεις σε κάτι. Ενώ η πρώτη διακρίνεται από τη νέκρα.
freepen.gr

Και οι Κυκλάδες στο σφυρί!



Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΤΑΙΠΕΔ, που φαίνεται ότι δεν θέλουν να βάλουν μυαλό. Έτσι, για μια ακόμα φορά η πιάτσα αναρωτιέται… «εδώ δεν μπορούν να πουλήσουν μια τυρόπιτα, θα πουλήσουν ακτές και υγροτόπους και μάλιστα των Κυκλάδων που προστατεύονται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους;».

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται… «τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν πήραν κανένα μάθημα από την ξεφτίλα και με το μπλοκάρισμα της πώλησης των κληροδοτημάτων σε Λευκωσία και Βελιγράδι;».
Επειδή, όμως, αυτά τα ερωτήματα ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να τα απαντήσουν, πάμε κατευθείαν στην είδηση που απασχολεί πλέον και την Κομισιόν έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.
Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, στο πλαίσιο της «μεταρρύθμισης» και των «τομών» που νομίζει ότι κάνει για τη «σωτηρία» της πατρίδας, αποφάσισε να περάσει στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ τη διαχείριση και εκποίηση εκτάσεων στις Κυκλάδες που βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών NATURA 2000, ισχυρού ευρωπαϊκού θεσμού για την προστασία των περιοχών με μεγάλη οικολογική αξία.
Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1020/24-5-13 προβλέπεται η εκποίηση 8 εκτάσεων στις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα:
• 4 περιοχών υγροτόπων σε Νάξο, Μήλο και Άνδρο που βρίσκονται εντός ορίων περιοχών Natura – Ειδικές Ζώνες Διατήρησης, από τις οποίες οι 3 και εντός Ζωνών Ειδικής Προστασίας –, περιοχών σημαντικών για τα πουλιά.
• 1 υγροτόπου στη Νάξο που έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής.
• 3 περιοχών υγροτόπων σε Πάρο – Αντίπαρο που έχουν χαρακτηρισθεί προστατευόμενες ως μικροί υγρότοποι.
Για τη μία μάλιστα από τις περιοχές αυτές, τις Λίμνες Αγίου Προκοπίου, έχει ξεκινήσει διαδικασία προκαταρκτικής ενημέρωσης υποψήφιων επενδυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, με προτεινόμενες χρήσεις: ξενοδοχειακό συγκρότημα, εξοχικές κατοικίες, εμπορικές χρήσεις και συντελεστή δόμησης 0,2 (σε περιοχή που καλύπτεται κατά 76%-95% από τον Οικότοπο προτεραιότητας Νο 1150: Παράκτιες λιμνοθάλασσες).
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Νίκος Χρυσόγελος, σημαντικά τμήματα των υγροτόπων αυτών καλύπτονται από οικότοπους προτεραιότητας και, σύμφωνα ακόμα και με τον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου Ν. 3986/2011, άρθρο 11 παρ. 2, «δεν επιτρέπεται η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων, τα οποία εμπίπτουν στο σύνολό τους σε οικότοπους προτεραιότητας και σε περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης ή προστασίας της φύσης».
Τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να τοποθετηθεί και να απαντήσει εάν θεωρεί την προοπτική του ξεπουλήματος οικοτόπων συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αν συνεχίζει να θεωρεί την προστασία των φυσικών περιοχών οικολογικής αξίας Natura 2000 ως ευρωπαϊκή προτεραιότητα ή προτίθεται να τις θυσιάσει υπό τις πιέσεις της οικονομικής κρίσης και χρηματοπιστωτικών κέντρων.

Το μεγάλο ξεπάτωμα
Στα χέρια της Κομισιόν οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν αναλυτικά στοιχεία για τις προς εκποίηση περιοχές, τον χαρακτηρισμό τους και το καθεστώς προστασίας τους. Έχουμε και λέμε:
• Έκταση 162 στρεμμάτων της περιοχής «Λίμνες Αγίου Προκοπίου», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Κεντρική και Νότια Νάξος» (GR 4220014) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 33/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011: Οικότοποι προτεραιότητας 1150, Παράκτιες λιμνοθάλασσες 76%-95% κάλυψης.
• Έκταση 50 στρεμμάτων της περιοχής «Καλαντός», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Κεντρική και Νότια Νάξος» (GR 4220014) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 33/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011 και εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 Νότια Νάξος» (GR 4220026) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, εντάσσεται δε σε Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά και μικρός νησιωτικός υγρότοπος (Υ422NAX015 ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/2012).
• Έκταση 27 στρεμμάτων της περιοχής «Ατένι Υδρούσας», στο νησί της Άνδρου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Άνδρος» (GR 422001) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 3937/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011 και εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Άνδρος: Κεντρικό και Νότιο Τμήμα» (GR 4220028) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, έχει δε χαρακτηρισθεί ως Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά GR 147.
• Έκταση 64 στρεμμάτων της περιοχής «Χιβαδολίμνη Πλάκας», στο νησί της Μήλου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Νήσος Μήλος» (GR 422000) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 3937/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011 και εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Δυτική Μήλος» (GR 4220030) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, έχει δε χαρακτηρισθεί ως Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά.
• Έκταση 1.091 στρεμμάτων της περιοχής «Αγερσανί – Λίμνη Αλυκής», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή της Αλυκής έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής (Κ 784-ΦΕΚ 652/Β/2004).
• Εκτάσεις 66 και 13 στρεμμάτων της περιοχής «Αλυκή Αγκαιριάς», στο νησί της Πάρου, που έχουν χαρακτηρισθεί μικροί νησιωτικοί υγρότοποι.
• Έκταση 20 στρεμμάτων της περιοχής «Παναγιά», στο νησί της Αντιπάρου, που έχει χαρακτηρισθεί μικρός νησιωτικός υγρότοπος.

Το Ποντίκι

ΑΥΤΗΝ !! ΤΗΝ ΕΡΤ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΨΗΣ






Καψής - ΑρβανίτηςΟλόκληρη η συνέντευξη του Π. Καψή στο «Κόκκινο 105.5» στον Κώστα Αρβανίτη


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Καλή σας ημέρα κύριε Yπουργέ. 
ΚΑΨΗΣ: Καλημέρα κύριε Αρβανίτη. Τι κάνετε; Καιρό έχουμε να τα πούμε. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τα είχαμε πει τελευταία φορά όταν εσείς ήσασταν υπουργός και εγώ παρουσιαστής στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 
ΚΑΨΗΣ: Όχι, νομίζω ότι είχα έρθει και μετά, άλλη μια φορά, όταν είχατε «εξοριστεί» στην πρωινή ζώνη. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι. Μου αρέσει η λέξη «εξοριστεί». Ήταν όμως κάπως έτσι. Να σας ρωτήσω κύριε υπουργέ, γιατί  θέλω να πάμε ένα-ένα τα θέματα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατ’ αρχήν, σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους, αν μιλάτε δηλαδή και αν έχετε την καλοσύνη να μου πείτε, με ποιους μιλάτε.  
ΚΑΨΗΣ: Υπήρχαν μια σειρά από ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί, τα οποία ανησυχούσαν τους εργαζόμενους και στα οποία είχα κάνει -θέλω να πιστεύω- μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια να τα ξεπεράσουμε και τα οποία σε μεγάλο βαθμό τα είχαμε ξεπεράσει. Ήταν το ζήτημα των αποζημιώσεων, ήταν το ζήτημα της πριμοδότησης, ήταν το ζήτημα των κινήτρων. Ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε. Και εκεί είχαμε συμφωνήσει και είχε μείνει μια διαφωνία στο καθεστώς, αν θέλετε, των συναδέλφων που θα εργάζονταν σε αυτό που λέμε μεταβατικό φορέα. Στην πραγματικότητα, οι συνδικαλιστές με τους οποίους μιλούσα, αρνιόντουσαν την ύπαρξη του μεταβατικού φορέα και ήθελαν να αποτελεί συνέχεια της ΕΡΤ που είχε κλείσει. Αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτό.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εσείς συμφωνείτε πολιτικά – να το πω έτσι- ότι θα έπρεπε να αλλάξει το λογότυπο της ΕΡΤ και να πάμε σε έναν μεταβατικό φορέα και μετά σε έναν άλλο φορέα; Αυτήν την ερώτηση ήθελα να την κάνω.  
ΚΑΨΗΣ:  Γιατί δεν γινόταν διαφορετικά.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:  Έχει κοστολογηθεί πόσο κάνει αυτό το πράγμα;  
ΚΑΨΗΣ:  Το ζήτημα ήταν αν θα έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ ή όχι. Αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο υπήρξαν, όπως ξέρετε, διαφωνίες. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Η δική σας άποψη; 
ΚΑΨΗΣ:  Η δική μου άποψη ήταν ότι θα έπρεπε να επιχειρηθεί να ανασυγκροτηθεί, χωρίς να κλείσει. Αλλά παραδέχομαι την ίδια στιγμή ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ενδεχομένως και αδύνατο. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Γιατί; 
ΚΑΨΗΣ:  Γιατί οι συνδικαλιστές στην ΕΡΤ έχουν την τάση, με το παραμικρό, να κατεβάζουν τον διακόπτη. Αλλά αυτό έγινε, έκλεισε η ΕΡΤ. Αυτό πλέον ήταν στο παρελθόν. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ποιο είναι το παραμικρό δηλαδή; Όταν μας έκοψε ο Δένδιας «στον αέρα» ήταν το παραμικρό; 
ΚΑΨΗΣ: Καλά, εντάξει… 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το παραμικρό έχει μια αξία. Όταν δεν έχουν πληρωθεί τα Κυριακάτικα και τα δεδουλευμένα… 
ΚΑΨΗΣ:  Θα σας θυμίσω ότι ήταν πέρσι δύο μήνες κλειστή η ΕΡΤ, γιατί διαφωνούσαν με μια λέξη στο νομοσχέδιο. Επί δύο μήνες. Και καθόμουν και σας έλεγα, έλεγα στους συνδικαλιστές δηλαδή  ότι παιδιά, απαξιώνετε εσείς την τηλεόραση, γιατί συνηθίζετε τον κόσμο να μην βλέπει τη δημόσια τηλεόραση. Και έγραφε ο Πάσχος  Μανδραβέλης ότι κοιτάξτε, τι έγινε, πόσους μήνες είναι κλειστή η ΕΡΤ και δεν συμβαίνει τίποτα και διαγράφηκε από την Ένωση Συντακτών. Δεν είναι έτσι. Οι συνδικαλιστές στην ΕΡΤ είχαν επιβάλει, είχαν συμφωνήσει -γιατί δεν το είχαν επιβάλει, είχαν και οι πολιτικοί εξίσου μεγάλη ευθύνη- ένα καθεστώς το οποίο έπνιγε κάθε δημιουργικότητα και ανέβαζε το κόστος σε απαράδεκτα ύψη, με την έννοια ότι (τα λεφτά των φορολογουμένων-να φύγει)  είναι η μόνη τηλεόραση στην Ευρώπη που ισχύει αυτό, οι μισθοί ξεπερνούσαν το 50% του κόστους της τηλεόρασης.  
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τι εννοείτε; 
ΚΑΨΗΣ:  Εννοώ ότι αντί να πηγαίνουν για πρόγραμμα τα λεφτά των φορολογουμένων… 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Πήγαιναν στον ιδιώτη για την «πράσινη ενέργεια», θα μου πείτε.   
ΚΑΨΗΣ:  Όχι. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:  Ή στον κρατικό προϋπολογισμό… 
ΚΑΨΗΣ:  Όχι. Τόσα χρόνια, οι μισθοί στην ΕΡΤ έπαιρναν το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους του προϋπολογισμού. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:  Για ποια εποχή μιλάμε; Για να καταλάβω. Τότε που ήταν ο Λυριτζής και ο Οικονόμου με τα 30 το χρόνο; 
ΚΑΨΗΣ:  Και για το 2012 ακόμη μιλάμε και για σήμερα ακόμη. Σήμερα οι μισθοί είναι το 44% του προϋπολογισμού που δείχνει πόσο στρεβλή διάρθρωση έχει η ΕΡΤ. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε υπουργέ, για ποιους μισθούς μιλάτε; Εγώ έπαιρνα 1.300 ευρώ μικτά.  
ΚΑΨΗΣ: Μα, δεν ήταν οι μισθοί υψηλοί. Δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι έτσι όπως ήταν διαρθρωμένη… 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ήταν πολλοί μου λέτε; 
ΚΑΨΗΣ: Πάρα πολύς κόσμος, βέβαια, για το προϊόν που παρήγαγε. Εγώ σας λέω ότι ήθελε ανασυγκρότηση η ΕΡΤ. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα συμφωνήσω σε αυτό. 
ΚΑΨΗΣ: Γιατί είχε πολιτικές παρεμβάσεις και έπρεπε να τη θωρακίσουμε απέναντι στις πολιτικές παρεμβάσεις και είχε στρεβλή διάρθρωση, γιατί ακριβώς είχε επιβληθεί ένα καθεστώς με κανονισμούς που τους  ξέρετε. Αν αρχίσω να λέω παραδείγματα…  Χθες  ήρθαν να μου πάρουν συνέντευξη από το Al Jazeera και ήταν δυο άτομα. Προχθές από ένα ελβετικό κανάλι ήταν ένα άτομο. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και τι πάει να πει αυτό; 
ΚΑΨΗΣ: Στην ΕΡΤ για να πάρουν μια συνέντευξη, έρχονταν πέντε άτομα στο συνεργείο. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μα, γιατί κύριε υπουργέ τώρα; Εσείς είστε της δουλειάς. Θα κάνει ο δημοσιογράφος και τον οπερατέρ; 
ΚΑΨΗΣ:  Ακούστε…
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Παρακαλώ. Το ραδιόφωνο ακούει. 
ΚΑΨΗΣ:  Ναι. Έρχονταν πέντε άτομα και συνήθως ήταν ιδιωτικό συνεργείο, γιατί το συνεργείο της ΕΡΤ ήταν – υποτίθεται-απασχολημένο. Δηλαδή, ήταν καταστάσεις και τις ξέρετε και εσείς καλύτερα από εμένα… 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν είναι έτσι.  
ΚΑΨΗΣ: Ε, καλά! 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ακούστε και εσείς εμένα. 
ΚΑΨΗΣ: Να σας ακούσω, βεβαίως.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ διαφωνώ στο ότι ο δημοσιογράφος, όπως κάνουν ιδιωτικά κανάλια, ο ΣΚΑΪ π.χ. που ξέρω καλά, και μοντάρει και είναι οπερατέρ και είναι ηχολήπτης…  
ΚΑΨΗΣ:  Ασφαλώς… 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Με συγχωρείτε, οι διεθνείς συμβάσεις της EBU, επειδή η ΕΡΤ είναι στην EBU, έλεγε ότι πρέπει να είναι οπερατέρ,  οδηγός, ηχολήπτης και δημοσιογράφος. Μάνι-μάνι τέσσερις. Πώς θα γίνει δηλαδή;  
ΚΑΨΗΣ: Με συγχωρείτε, για μια δήλωση στο πόδι δεν χρειάζεται ηχολήπτης. Εδώ, τώρα, αυτό ακριβώς σας λέω ότι στην εποχή  μας το να έρχεται ένας άνθρωπος ο οποίος βάζει το μικροφωνάκι στο πουκάμισο και δεν κάνει τίποτα άλλο και ανεβάζει όλο το κόστος, ε, έχει αλλάξει η εποχή μας. Τώρα πια έξω γίνεται ο δημοσιογράφος όλα αυτά που λέτε και έρχεται μόνος του. Θέλετε να είναι δύο άτομα; Να είναι δύο άτομα. Θέλετε να είναι τρία άτομα; Τρία άτομα. Πέντε άτομα να είναι, γιατί είναι και ο οδηγός και να είναι και ιδιωτικό   συνεργείο, γιατί το συνεργείο της ΕΡΤ συνήθως είναι σε επιφυλακή… 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα μπορούσε να έρθει και με τα πόδια, θα μου πείτε. Αλλά στη γερμανική τηλεόραση που ήρθαν εδώ να μου πάρουν συνέντευξη τότε με τις εξελίξεις… 
ΚΑΨΗΣ: Δεν λέω να κάνουν εκπομπή, λέω μια δήλωση. Αν κάνουν εκπομπή, εκεί θα πάει και συνεργείο. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τέλος πάντων, αυτό είναι το ένα κομμάτι.  
ΚΑΨΗΣ:  Θέλετε το άλλο; Ότι δεν έμπαιναν  στο πλατό του στούντιο οι άνθρωποι του τμήματος Πληροφορικής, γιατί στο στούντιο υπήρχαν άλλοι κανονισμοί; Και το ψηφιακό είχε μείνει πίσω στην ΕΡΤ και είχαν μηχανήματα δημιουργίας ψηφιακών γραφημάτων τα οποία δεν χρησιμοποιούνται; Τα ξέρετε αυτά. Δεν τα ξέρετε; 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ έχω άλλη εικόνα κύριε Καψή. 
ΚΑΨΗΣ:  Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και σήμερα το 44% του προϋπολογισμού πηγαίνει σε μισθούς, που είναι το υψηλότερο σε οποιαδήποτε τηλεόραση στον  κόσμο ή τέλος πάντων στην Ευρώπη, γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται στον κόσμο. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ θα σας θέσω αλλιώς το ερώτημα, γιατί εδώ έχει και μια αξία. Πρώτα εγώ που θεωρώ ότι συμφωνούμε τι ΕΡΤ θέλουμε και τι υπηρεσίες θέλουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να παρέχει και μετά αποφασίζουμε πόσος κόσμος θα είναι αυτός. 
ΚΑΨΗΣ:  Ασφαλώς και αυτό λέμε σήμερα. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ρωτάω λοιπόν συγκεκριμένα, η νέα Δημόσια Τηλεόραση, όπου δεν βλέπω το «ραδιοτηλεόραση», θα έχει ραδιόφωνα, ποια και πόσα; Θα έχει περιφερειακούς; Τι θα κάνουμε με τα εθνικά μας ζητήματα σε ό,τι αφορά τη ραδιοτηλεόραση, Φιλία, ραδιόφωνο, Φωνή της Ελλάδας, Δεύτερο πρόγραμμα, κλπ. και βεβαίως, μετά θα έχει ορχήστρες;  Οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις έχουν  ορχήστρες. Αυτή η τηλεόραση, όπως τη σχεδιάζετε,  θα έχει ορχήστρες; 
  1. ΚΑΨΗΣ: Λοιπόν, είμαι της άποψης και να σας πω την αλήθεια αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο μπήκα στην κυβέρνηση, ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο για την τηλεόραση. Το βασικό της στοιχείο θα είναι ότι θα είναι θωρακισμένη απέναντι στις πολιτικές παρεμβάσεις. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας ότι έγιναν πολλοί λάθος χειρισμοί, αλλά η ευκαιρία είναι υπαρκτή. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ποιος εγγυάται γι’ αυτό κύριε Υπουργέ; Ο κύριος Δένδιας, ο κύριος Κεδίκογλου, ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος; Εσείς;  
ΚΑΨΗΣ:  Θέλω να πιστεύω ότι το νομοσχέδιο, το οποίο περάσαμε χθες από την επιτροπή και θα έρθει στην Ολομέλεια, είναι μία τομή.  Και εάν το κάνουμε σωστά στο ξεκίνημά του, τα υπόλοιπα θα είναι πολύ πιο εύκολα.  Λοιπόν, η συμμετοχή μου εδώ αυτό το νόημα έχει και ειλικρινά πιστεύω ότι είναι ευκαιρία για όλες τις δυνάμεις και ιδίως –αν θέλετε- για τις προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούμε να φτιάξουμε μία τέτοια τηλεόραση.  Εάν  ξεκινήσει καλά, νομίζω ότι θα έχει τη δυναμική και θα είναι κάτι διαφορετικό, μία τομή στα πράγματα στην Ελλάδα.  Ως προς τα συγκεκριμένα ερωτήματα, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μία ισχυρή Δημόσια Τηλεόραση, πρέπει να έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα.  Ασφαλώς τα ζητήματα του απόδημου ελληνισμού είναι στις προτεραιότητες, αλλά δεν θα τα πω εγώ αυτά.  Θα φτιάξουμε ένα εποπτικό συμβούλιο.  Το πρώτο εποπτικό συμβούλιο, έχουμε πει ότι θα διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.  Αυτό είναι μία μεταβατική διάταξη.  Το κρίσιμο τεστ θα είναι όσοι μετέχουν εκεί να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, να μην θεωρεί κανείς ότι είναι κομματικά στελέχη και θα φτιάξουν το διοικητικό συμβούλιο και τις δομές της νέας ΕΡΤ, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις της για όλα αυτά, σε ένα προγραμματικό πλαίσιο το οποίο θα εκπονήσει.  Η δική μου δουλειά θα είναι να το εποπτεύω, να το ενισχύσω όπως μπορώ, αν χρειαστεί, αλλά θα προκύψει το πόσα κανάλια, πόσοι σταθμοί, μέσα από αυτή τη μελέτη την οποία θα κάνει η νέα ΕΡΤ.    
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μέχρι τότε κύριε Υπουργέ θα έχουμε μαύρο ή θα έχουμε αυτό το πράγμα που βλέπουμε σήμερα το ΔΤ…;  Αυτά τα προϊόντα ποιος τα πήρε, ποιος πληρώνει, τίνος είναι δικαιώματα, ποιοι εργάζονται;   
ΚΑΨΗΣ: Μέχρι τότε θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο.  Υπάρχει ένας διαχειριστής και ένας ειδικός λογαριασμός ο οποίος μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προκηρύξει μία ανακοίνωση, έτσι λέγεται, γι’ αυτές τις δίμηνες συμβάσεις, να έρθουν εργαζόμενοι, να στελεχώσουν αυτόν τον ενδιάμεσο φορέα, όπως τον λέμε, ο οποίος θα έχει ένα πρόγραμμα εκ των ενόντων, όχι αυτό που βλέπουμε σήμερα φυσικά, γιατί  αυτή τη στιγμή δεν απασχολείται κανένας, είναι ένα πρόγραμμα «ψυγείο» με ό,τι στοιχεία από το αρχείο της ΕΡΤ  υπήρχαν δεξιά και αριστερά. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αυτό το «δεξιά και αριστερά» θέλω να το μάθω.  Χθες έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ και έλεγε «Αρχείο ΕΡΤ».  Αυτό το «δεξιά» ή το «αριστερά» -δεν με χαλάει- πού το βρήκατε;   
ΚΑΨΗΣ:  Υπήρχαν, ας πούμε, στην τηλεόραση της Βουλής.  Είχε δώσει η ΕΡΤ κάποιες ταινίες στην τηλεόραση της Βουλής.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:  Ωραία, αυτό είναι μία απάντηση.  Από το αρχείο του καναλιού της Βουλής… 
ΚΑΨΗΣ:  Όχι, ήταν της ΕΡΤ όμως, δεν ήταν του καναλιού της Βουλής. Ήταν αυτά που ανήκαν στην ΕΡΤ, τα οποία έχουν περάσει στον διαχειριστή.  
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και τα κρόουλ  κάτω που βλέπω τίτλους ειδήσεων, ποιος τα επεξεργάζεται;   
ΚΑΨΗΣ:  Από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:  Απ’ ευθείας δηλαδή.  Και ποιος κάνει τη σύμβαση μεταξύ του Αθηναϊκού Πρακτορείου και της  ΔΤ;  Το υπουργείο Οικονομικών; 
ΚΑΨΗΣ:  Ο διαχειριστής, ας πούμε.  Ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά είναι νομικό πρόσωπο.  Πώς να σας το πω;  
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:  Συγγνώμη τώρα που ρωτάω, αλλά με βοηθάει.  Χθες είδα και ένα τηλεοπτικό σποτ, διαφημιστικό, του «Μεσόγειος SOS».  Αυτό σημαίνει ότι η οργάνωση «Μεσόγειος SOS» έχει έρθει σε συνεργασία με τον διαχειριστή και παίζει διαφημιστικό σποτ της οργάνωσης;   
ΚΑΨΗΣ:  Νομίζω ότι αυτά είναι στο πλαίσιο των κοινωνικών παροχών στα κανάλια.  Δεν το γνωρίζω ειδικά για το σποτ.  Δεν νομίζω ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό.  Πάντως έχουν μεταβιβαστεί όλες οι άδειες που είχε η ΕΡΤ στον διαχειριστή, επειδή έχουν τεθεί από κάποιους ζήτημα νομιμότητας.  Αυτά δεν υπάρχουν και υπήρξε και επαφή με το ΕΣΡ, κατά κάποιο τρόπο εκ περισσού, δεν χρειάζεται, απλώς ενημερώθηκε το ΕΣΡ το οποίο βεβαίως εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του.  
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:  Γιατί επιλέξατε στούντιο του MEGA ή τουλάχιστον συνεργαζόμενο του MEGA και όχι σε άλλο ιδιωτικό;   
ΚΑΨΗΣ:  Όχι, όχι, δεν έγινε έτσι.  Υπήρχαν δύο στούντιο στην αγορά, από τα οποία μπορούσε να εκπεμφθεί το σήμα.  Το ένα δεν δέχθηκε για λόγους άλλους, οπότε υπήρχε ένα μόνο στούντιο.  Και εκεί ελπίζω ότι θα μείνουμε για λίγο διάστημα, ωσότου έρθουν κάποια στελέχη και μπορέσουμε να πάμε στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ. 
...............................................................................
Χρειαζεται να διαβασετε παρακατω για να καταλαβετε το νεο καθεστως της ΕΡΤ; 
αθα λαζαρη

Της ΕΡΤ κομμούνια, θα γίνετε σαπούνια !!!



Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
«Η ΕΡΤ κομμούνιζε από το πρωί ώς το βράδυ», εδήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ανεβασμένος επί του φοβερού Βήματος fm. Σαράντα χρόνια στο κουρμπέτι, πρώτη φορά ακούω το ρήμα «κομμούνιζε».
Μέχρι τώρα ήξερα τα «γκομένιζε» και «γάμπριζε», τα οποία παραπέμπουν σε ερωτικές προτιμήσεις, φρονώ όμως ότι ουδέποτε θα κατέφευγε σε σεξουαλικά υπονοούμενα ο εγγονός του ανθρώπου που στο παρελθόν φρόντιζε να είναι μακριές οι φούστες.
«Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι αηδίας». Τι λέτε, κύριε Θόδωρε; Κομμούνιζε ο Κουβαράς, κομμούνιζε ο Πολίτης, κομμούνιζε η Γαβρά, κομμούνιζε η Κλείτου, κομμούνιζε η Στάη, κομμούνιζε ο…Λιάτσος;
Πείτε μου, κυρ Θόδωρε, γιατί θα σκάσω: Μήπως κομμούνιζε και η Ανθή Σαλαγκούδη; Μήπως κι ο Σίμος ο σοφός, εκομμούνιζε κι αυτός; Τέτοια συνάθροιση κομμουνιστών είχα να δω από το 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ Μογγολίας, τις εργασίες του οποίου άνοιξε ο Ιωσήφ Βησσαριονόβιτς Τζουγκασβίλι αυτοπροσώπως.
“Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού;». Αυτό το κόμμα δεν υπάρχει, κύριε Θόδωρε. Υπάρχει ένα άλλο που πήγε από το 5%, στο 17% και μετά στο 27% κι αν εννοείτε αυτό, γιατί δεν λέτε το όνομά του; Σας το απαγορεύει η θρησκεία σας, σαν τους Εβραίους που απαγορεύεται επί ποινή θανάτου να ξεστομίσουν το όνομα του Γιαχβέ; Και γιατί μένετε στο 20%; Γιατί δεν πάτε στο 21, στο 22, στο 27; Μην φοβόσαστε, ποσοστά είναι, δεν είναι πίεση, δεν κινδυνεύετε να υποστείτε ντουβρουτζά.
Εδώ που τα λέμε, στο τσακ τον γλίτωσε ο Θόδωρος τον ντουβρουτζά: «Έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, μετά έβλεπα μια συζήτηση μαρξιστών, ούτε ξέρω για ποιο θέμα, και στο τέλος μου κοπανούσε και ένα σοβιετικό φιλμ”. Καλά, το ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο το καταλάβαινε ο Θόδωρος, γιατί έβλεπε κάτι γερμανοντυμένους σαν αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται σήμερα το κόμμα του. Τους συζητητές πώς τους καταλάβαινε ότι ήταν μαρξιστές; Είναι απλό: Μιλούσαν γερμανικά, είχαν μούσια, φορούσαν αλυσίδες στα πόδια και πάνω από τα κεφάλια τους πλανιόταν ένα φάντασμα.
Καλά όλα τ’ άλλα, τις σοβιετικές ταινίες που τις είδε ο Πάγκαλος στην ΕΡΤ; Για τον Θόδωρο κάθε ταινία που αμφισβητεί το σύστημα είναι αυτόχρημα σοβιετική. Τα «Χτυποκάρδια στα θρανία» αμφισβητούν το σχολείο, «Η Αλίκη στο Ναυτικό» τα βάζει με τον Στρατό, ο «Ηλίας του 16ου» υποσκάπτει την αστυνομία, «Το κοροϊδάκι της Πριγκιπέσσας» αμφισβητεί τον θεσμό της μοναρχίας, πήξαμε στην κομμουνιστική προπαγάνδα.
Α, να μην ξεχάσω και το «Ο Θόδωρος και το δίκαννο», που προπαγάνδιζε ανοιχτά την ένοπλη εξέγερση.

Μαζέψτε αποδείξεις, κερδίστε δώρα(!) από το υπουργείο Οικονομικών

 
«Έξυπνα κίνητρα» για τη συλλογή αποδείξεων προανήγγειλε ο Μαυραγάνης. Προωθείται η υποχρεωτική χρήση καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ
Σε συνέχεια της χθεσινής επισήμανσης του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ότι δεν καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, ο υφυπουργός Γ.Μαυραγάνηςδιαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπάρξει μέριμνα για μια διαφορετική προσέγγιση, με την παροχή έξυπνων κινήτρων στο θέμα των αποδείξεων.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, εξετάζεται να έχουν αυξημένη βαρύτητα οι αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες(ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κα), καθώς και η έκπτωση μέχρι 10% επί του καταβαλλόμενου ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους κάρτες(χρεωστικές-πιστωτικές) ή την κάρτα αποδείξεων.
Σύμφωνα μάλιστα με τον αρχικό σχεδιασμό, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα ένα κίνητρο, μάλλον πρωτοφανές: Οι φορολογούμενοι με τον κωδικό της απόδειξης θα μπαίνουν σε κληρώσεις που θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το υπουργείο Οικονομικών και οι τυχεροί θα κερδίζουν δώρα! Αυτοκίνητα, ταξίδια, μετρητά και άλλα, με την προϋπόθεση ότι έχουν χρησιμοποιήσει για τις αγορές τους τις παραπάνω κάρτες.
Το βέβαιο είναι ότι οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να πετάξουν τις αποδείξεις που έχουν συλλέξει, γιατί παρά τις αρχικές διαρροές περί του αντιθέτου, που δημιούργησαν για ακόμα μια φορά σύγχυση και λανθασμένες εντυπώσεις, τελικά το μέτρο, έστω και σχετικά διαφοροποιημένο, θα διατηρηθεί.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την υποχρεωτική χρήση καρτών πληρωμών για συναλλαγές ποσών άνω των 500 ευρώ, από 1.500 που ισχύει σήμερα.
«Η περαιτέρω προώθηση των συναλλαγών μέσω καρτών πληρωμών, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αλλά και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων, θα οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα του συνεδρίου «Digital Banking Money Conference 2013: Τράπεζες 2.0 – Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακές πληρωμές» της Ethos Media.
Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν πρωτοβουλίες για την παροχή κινήτρων σε όσους κάνουν χρήση καρτών πληρωμών για τις συναλλαγές τους. Ο κ.Θεοχάρης πάντως τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί υπό διαβούλευση, γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με τα υπέρ και τα κατά της μείωσης του σχετικού ορίου.
voria.gr

ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕ - Η ΤΣΑΤΣΑ ΕΒΑΛΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Βρήκαμε σε ποιον θα χρεώσει τη δική του πτώχευση ο Σαμαράς- Μπενάκης — Λέγεται Δημήτριος…. Πτωχός!!!…
Και είναι επί κεφαλής του γραφείου ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ του γαλάζιου γκαγκά!!! Είναι επίσης Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών Έρευνας & Τεχνολογίας της Νέας Φαυλοκρατίας των Μεσσηνίων πολιτικών αληταράδων. Ένας τίτλος δεν του έφτανε???

ΠΤΩΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑ
Ο άνθρωπος πρέπει να είναι σαλταρισμένος, όπως ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΝΤΑΝΙΑ του σιωνιστή αρχηγού της ΝουΔού. Πρέπει να έχει άμεση εμπλοκή στο τεράστιο μπάχαλο της μηχανογραφικής αποδιοργάνωσης της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης αυτές τις μέρες... 

Είναι εισηγητής στο DIGITAL BANKING CONFERENCE, σε θέματα που ξεφεύγουν των ουσιαστικών του γνώσεων και ερμηνεύει και θέλει να οργανώνει τα πάντα, υπό το πρίσμα του μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ…. ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ:
   α)  για την πιστοποίηση των πολιτών (λέγε γενικό ηλεκτρονικό φακέλωμα) με ηλεκτρονικό τρόπο.,
   β)  για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού παραβόλου και
   γ)  για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Αποσπασματικές ψυχοπαθολογικές ΜΑΛΑΚΙΕΣ χωρίς συνδετικό επιστημονικό ιστό. Άλλο πράγμα η τεχνολογική υποστήριξη μιας τεράστιας οικονομικής μονάδας, όπως είναι το κράτος και οι τράπεζες ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΑΣ ΣΑΧΛΑΣ ΝΑ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!!

ΣΥΜΦΩΝΑ με την επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ, ο Δρ. Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης καθώς και ExC-ExecutiveEducation από το MITSloanSchool. Εργάσθηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης επιχειρησιακή έρευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης.
ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΡΕΕΕΕΕ….. ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


20130713-110840.jpg
Ελληνικέ λαέ,
Η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στό απροχώρητο. Είναι η ώρα τών μεγάλων αποφάσεων οι οποίες όχι μόνον θά στιγματήσουν τό Εθνος αλλά καί θά καθορίσουν τό μέλλον τών απογόνων μας. Κοιτάξτε τά μάτια τών παιδιών σας καί αναλογιζόμενοι αναλάβετε τήν ατομική σας ευθύνη. Μιά βαρειά μελαγχολία, ένα μαύρο σύννεφο απελπισίας σκεπάζει τόν ουρανό τής χώρας μας. Εκατομμύρια Ελλήνων έχουν πλέον φτωχοποιηθεί. Η οικονομία έχει ήδη καταρρεύσει, ο κρατικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος, η υγεία τού λαού ευρίσκεται σέ κίνδυνο, η εθνική μας ανεξαρτησία κινδυνεύει. Τά κόμματα τής αντιπολίτευσης δέν ενεργούν ( θέλουν τήν πείνα του λαού γιά να φανούν ώς σωτήρες) γιά τήν ανατροπή τής κυβέρνησης του 17%. Οί συνδικαλιστικοί φορείς, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.λ.π. φερέφωνα τών κομματικών τους αφεντικών εξαγγέλλουν 2ήμερες απεργίες καί όχι μιά γενική απεργία διαρκείας έτσι ώστε νά εξαναγκαστεί η κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. καί τής ΕΕ νά εγκαταλείψει τήν εξουσία.
Η κυβέρνηση είναι παράνομη, αντισυνταγματική, αντιλαϊκή. Δέν έχει τήν δεδηλωμένη! Υπερασπίζεται τά συμφέροντα τών ξένων οικονομικών
κατακτητών καί όχι τό συμφέρον τής χώρας.
Τά υπάρχοντα κόμματα είναι ανίκανα νά προασπίσουν τήν χώρα καί τούς θεσμούς. Τρείς πολιτικές οικογένειε, μιά χούφτα τραπεζιτών καί μεγαλοεπιχειρηματιών αποζυμούν τόν πλούτο της χώρας.
Αναλαμβάνοντας πλήρως τήν ευθύνη καλώ όλους τούς Ελληνες σέ άμεση συσπείρωση γιά τό μεγάλο ξεκαθάρισμα, τήν μεγάλη ανατροπή. Η μόνη μου φιλοδοξία είναι η αναγέννηση καί εκ βάθρων ανασυγκρότηση τής χώρας μας. Δέν ενδιαφέρομαι γιά τίτλους καί θώκους.
Καλώ τόν λαό, τίς Ενοπλες δυνάμεις, τά σώματα ασφαλείας αδελφωμένοι σέ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ μέ σκοπό τήν σωτηρία τής χώρας μας καί τήν αποτίναξη τών δεσμών τά οποία επεβλήθηκαν από ντόπιους καί ξένους ανθέλληνες καί κομματικούς μηχανισμούς, αριστερούς δεξιούς κ.λ.π.
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ επιβάλλεται από τά δάκρυα τών εκατομμυρίων αναξιοπαθούντων συμπατριωτών μας καί τό άρθρο 120 τού συντάγματος. Επιβάλλεται από τήν προσωπική ανάγκη κάθε Ελληνα νά προασπίσει τήν περιουσία του, τό δικαίωμα στήν εργασία, τήν υγεία του, τήν παιδεία, τό ψωμί τής οικογένειάς του, τά παιδιά του.
Δημιουργήστε ομάδες φίλων, συγγενών, γειτόνων σέ όλη τήν Επικράτεια.
Διαδώστε ΑΜΕΣΑ μέ κάθε μέσο, διαδίκτυο, facebook, τηλέφωνο κ.λ.π. τήν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ειδοποιήστε τούς συγγενείς σας στήν επαρχία οί οποίοι είναι ανημέρωτοι Μέ γενική απείθεια, στάση πληρωμών τών υποχρεώσεών μας πρός τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, εφορίες, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ασφαλιστικές εισφορές, διόδια, μέσα μαζικής μεταφοράς καί καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Μήν φοβάστε. Τί θά κάνουν; Θά κόψουν τό ηλεκτρικό ρεύμα καί τό νερό σέ όλη τήν Ελλάδα: Θά φυλακίσουν 7.000.000 Ελλήνων; Τό μεγάλο μας όπλο τό αποτελεσματικό! Δέν θά αντέξουν περισσότερο από 3 ημέρες…!
Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ.
Η νεολαία η οποία κυριολεκτικά ευρίσκεται σέ τέλμα καί ανασφάλεια άς διεκδικήσει τά δικαιώματά της δυναμικά, άς εκτονώσει τά απωθημένα της.
Σύντομα θά ξαναεπιστρέψει τό χαμόγελο στά χείλη τού ταλαιπωρημένου λαού μας.
Ο θεός τής Ελλάδας είναι μαζί μας. Η Ελλάδα θά ξαναδώσει τό φώς του πολιτισμού καί τής σύγχρονης δημοκρατίας στήν ανθρωπότητα.
Ελληνικέ λαέ αντέδρασε μέ κάθε τρόπο. Είμαστε πολλοί καί κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Εμπρός λοιπόν Ελληνικέ λαέ.
Η νίκη θά είναι δική μας.

Φωτεινός Παλαιολόγος
“ισχύς μας η αγάπη τού λαού”
13/7/2013
2013di.ki@gmail.com


olympia

(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΧΑΝΙΩΤΕΣ!!!! ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!! ΓΙΑ ΝΑ ΓΛ ΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ!!


Σαν τον ποντικό στη φάκα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κυνηγήθηκε και εγκλωβίστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, απ' όπου στο τέλος φυγαδεύτηκε από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος,  κυνήγησαν στην ουσία τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδι της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την "υποδοχή" που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μ.Α.Ι.Χ. που βρίσκεται έξω από την πόλη.
Και πάλι όμως οι Χανιώτες έμαθαν την αλλαγή του προγράμματος και έτρεξαν να τον προλάβουν εκεί. Οι διαμαρτυρόμενοι, "πολιόρκησαν" και τις 4 εισόδους του Ιδρύματος εμποδίζοντας την είσοδο στα λιγοστά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έφευγαν ακούγοντας γιουχαϊσματα και κατάρες!


Πώς φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος
 
 Παρά την παρουσία των ΜΑΤ σε όλες τις πύλες του ΜΑΙΧ, ο αντιπρόεδρος δυσκολεύτηκε να αποχωρήσει. Γύρω στις 9.30 το βράδυ η ένταση κορυφώθηκε και από τα ΜΑΤ ερίχθηκαν δακρυγόνα πιπεριού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στη γύρω περιοχή που εκτός των άλλων σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο! Μικρά παιδιά που ευρίσκοντο με τους γονείς τους στον χώρο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έκαναν εμετούς. Εκλήθη το ΕΚΑΒ αλλά έως τότε τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το χώρο από τους γονείς τους. Η ένταση συνεχιζόταν και ο κόσμος συνέχιζε να συρρέει έως τις 9.50 οπότε με τους χώρους του ΜΑΙΧ βυθισμένους στο σκοτάδι για να μη φαίνονται πρόσωπα, αποχώρησε η αυτοκινητοπομπή του Αντιπροέδρου
κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και υπό την προστασία της αστυνομίας, που δεν άφησε τους αγανακτισμένους να πλησιάσουν. 

Τον κυνήγησαν ακόμα και στην ταβέρνα που έτρωγε

Λιγο αργότερα κι ενώ το πλήθος είχε αποχωρήσει, μαθεύτηκε ότι ο Βενιζέλος έτρωγε με τους συνδαιτημόνες του σε ταβέρνα έξω από την πόλη, έτσι όσοι το ήξεραν έκαναν "περασάδες" με τα αυτοκίνητά τους έξω από την ταβέρνα κορνάροντας συνεχώς.

Βενιζέλος: “Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος μπροστά σε ελάχιστο ακροατήριο κατηγόρησε όπως συνηθίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική νοοτροπία καθώς στο πνεύμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι πίσω από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκεται το κόμμα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι από τα κόμματα μόνο το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα όμως, η κινητοποίηση υποκινήθηκε από το ίδιο το....ΠΑΣΟΚ, αφού οι περισσότεροι από τους απολυμένους που συγκεντρώθηκαν είναι  πρώην ψηφοφόροι του!
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην ανάγκη επανίδρυσης του κράτους πάνω σε θεμέλια διαφάνειας αλλά και στο θέμα της διαθεσιμότητας και στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Κανείς  κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”
Υπό δρακόντεια μέτρα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βενιζέλος άκουσε τα προβλήματα του τόπου από εκπροσώπους φορέων (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος κλπ), ενώ ο κόσμος στις τρεις θύρες του ΜΑΙΧ φώναζε συνθήματα. Επίσης ακούστηκε και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». 
Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αγανακτισμένους πολίτες  να στρέφονται ενάντια σε συμπολίτες τους (απλά μέλη κυβερνώντος κόμματος), γεγονός που προμηνύει άσχημες εξελίξεις για τον τόπο. Πάντως, η εκδίωξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τα Χανιά αποτελεί κρίσιμο σημείο για τις πολιτικές εξελίξεις, τον αντιμνημονιακό αγώνα και το "μέλλον" της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να γνωστοποιήσει την αλλαγή του χώρου ομιλίας του κ. αντιπροέδρου, αναφορά στον Ελευθέριο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων. Αναλυτικά αναφέρει:
«Η σημερινή εκδήλωση – ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα Χανιά, μετακινήθηκε από την αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), γιατί πρωτίστως δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο να διαταραχθεί η ομαλότητα στην πόλη μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, από τυφλές και αδιέξοδες επιλογές δυνάμεων που καθοδηγούνται και υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία και την ελεύθερη έκφραση.
Το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλουν είτε όχι ήταν και παραμένει δύναμη προόδου για την πατρίδα μας.
Ο εύκολος δρόμος της αντιμνημονιακής δημαγωγίας δεν εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντα ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα μας, της ομαλότητας και της δημοκρατίας.
Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Υπάρχει μόνο μία και μόνη επιλογή, αυτή της δημοκρατικής ευθύνης. Όπως είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος: η αξία για έναν πολιτικό άνδρα είναι να μην είναι μοιρολάτρης, αλλά να διαθέτει θάρρος, να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για την σωτηρία της πατρίδας του».

ΠΕΝΤΕ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!! ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ


Μία προσαγωγή – Σε Ρέθυμνο και Χανιά σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Έφεση … στα μπουκάλια νερού έχει, καθώς φαίνεται, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, που μετά τη “θερμή” υποδοχή, χθες στο Αρκαλοχώρι όπου τον στόχευσανμε ένα μπουκάλι νερό , σήμερα και ένας Ρεθυμνιώτης σκέφτηκε … να τον δροσίσει, πετώντας του ένα ακόμη μπουκάλι, το οποίο, ωστόσο δε βρήκε το στόχο του.
Ένταση και διαπληκτισμοί συνέθεταν την ατμόσφαιρα που επικράτησε, το πρωί στο Ρέθυμνο, λόγω της παρουσίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλου. Η ένταση προκλήθηκε έξω από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου συγκεντρώθηκε κόσμος – περίπου 150-200 άτομα – ενώ μέσα στο κτίριο μιλούσε ο Ευ.Βενιζέλος. Ο “τολμηρός” έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και προσήχθη.
Εν τω μεταξύ ισχυρότατη παραμένει η αστυνομική δύναμη για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Πέντε διμοιρίες βρίσκονται στο κατόπι του κ.Βενιζέλου, καθώς η παρουσία του προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Τον κ.Βενιζέλο θα αποχαιρετήσουν τα Χανιά, όπου θα βρεθεί το απόγευμα. Και εκεί όμως, υπό το βάρος των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται έγινε αλλαγή του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί και έτσι δεν θα μιλήσει στην αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων αλλά στο ΜΑΙΧ, που βρίσκεται στη λεωφόρο Σούδας.
Πηγη

Ντόρα για Σαμαρά: «Ε, δεν είναι η πρώτη φορά που ανασταίνει το ΠαΣοΚ»..ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ AL TSANTIRI


images?q=tbn:ANd9GcSfGLRn23FENjaPz4qr5S9
Η κα Μπακογιάννη μίλησε στο περιοδικό CRASH και όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι ανέστησε το ΠΑΣΟΚ η κα Μπακογιάννη είπε:

«Ε, δεν είναι η πρώτη φορά».

Για την υπουργοποίηση του Κυριάκου
«Σωστή. Ξέρω ότι κάθεται σε μια ηλεκτρική καρέκλα επάνω, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του
και ....
στην καθαρότητα του λόγου του. Ο Κυριάκος είναι καθαρός στο λόγο του, δεν είναι η κατηγορία του πολιτικού του "ναι μεν αλλά". Ούτε είναι ο στρογγυλός πολιτικός που είναι μια μπάλα που ποτέ δεν λέει τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος με απόψεις και νομίζω ότι είναι σκληρά δουλευταράς. Νομίζω ότι μπορεί να κάνει δουλειά».



Να δούμε πότε ήταν η "πρώτη" φορά;
 Με την "εκβιαστική" -πολιτικά- πρόταση της "ΠΟΛ.ΑΝ" για εκλογή του Κ. Στεφανόπουλου ως Π.τ.Δ  ....προκειμένω να μην πέσει το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε στην συνημμένη ΦΩΤΟ τι έγγραφε η εφημερίδα του κ. Α. Αλαφούζου "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ",   την 20-9-2000.
Έχει πολύ ενδιαφέρον  ....ούτε  "AL TSANTIRI" να ήταν η Βουλή.
 
Πρωταγωνιστούν: Κ. Μητσοτάκης, Α. Σαμαράς και  Ε. Βενιζέλος.
(Σε δεύτερο ρόλο -από μια σχισμή- ο τότε υπουργός επικρατείας κ. Μ. Παπαϊωάννου.)
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
 

(ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ)...!! ΠΩΣ ΕΝΩ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ…!!!


Να σταματήσει το παραμύθι με την υπερπληθώρα των δημοσίων υπαλλήλων και να βγουν στην δημοσιότητα τα αποκαλυπτικά στοιχεία μεγάλου πανεπιστημίου της Ελβετίας που απεικονίζει την σχέση παροχών προς τους πολίτες σε σχέση με την αναλογία δημοσίων λειτουργών και πολίτη…

Το βασικό στοιχείο που καθορίζει την παραπάνω αναλογία είναι η τεχνολογική εξέλιξη η οποία με σταθερά βήματα μειώνει την ανάγκη της χρήσης του ανθρωπίνου παράγοντα στις παροχές υπηρεσιών προς τους πολίτες, και το ερώτημα που θα έπρεπε να απαντηθεί είναι αν θέλουμε να έχουμε κράτη πολιτών-εργαζομένων οι οποίοι θα τα διαχειρίζονται , η θα δημιουργήσουμε κράτη που θα αυτοματοποιηθούν και θα αυτοδιαχειρίζονται από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση οπότε ο ανθρώπινος παράγοντας δεν απαιτείται για την λειτουργία τους.

Δηλαδή ενώ πριν την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η γενική αναλογία δημοσίων λειτουργών που παρέχουν υπηρεσίες στον πολίτη είναι 1 προς 12-15, δηλαδή για κάθε 12-15 πολίτες αναλογεί ένας που τους εξυπηρετεί, δηλαδή για μια χώρα των 12.000.000 κατοίκων απαιτούνται τουλάχιστον 700-800.000 υπάλληλοι που θα στελεχώνουν τις υπηρεσίες, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ο αριθμός περιορίζεται περίπου σε 100-150.000.

Αν αποδεχτούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που θα λειτουργεί με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση τότε πρέπει να αποδεχτούμε και τον στόχο τους που είναι ο περιορισμός του δημοσίου στο ελάχιστο. 

Στην έρευνά του το πανεπιστήμιο αναφέρει την αναλογία των υπαλλήλων του δημοσίου που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες σε σχέση με τους πολίτες των χωρών.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιωτικός τομέας θεωρείται η τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία έχουν δοθεί αρμοδιότητες διαχειρίσεις νοσοκομείων, σχολείων, αστυνομίας ιδρυμάτων κλπ, ενώ στον δημόσιο ανήκουν μόνο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, είναι αυτονόητο ότι το στενό δημόσιο μιας χώρας του μεγέθους της Ελλάδας δεν μπορεί να απασχολεί περισσοτέρους από 100-150.000 υπαλλήλους, πράγμα που δικαιολογεί και τον στόχο της ΝΤΠ.

Για να δούμε όμως με στοιχεία το θέμα πρέπει να δούμε τις αναλογίες υπαλλήλων και πολίτη σε μερικές κατηγορίες παροχών όπως μερικών Ευρωπαϊκών χωρών:
  


Αναλογία εκπαιδευτικού και μαθητή
Αναλογία νοσηλευτή και ασθενή
Αναλογία πολίτη και αστυνομικού
Αναλογία πολίτη και δημοτικού υπαλλήλου
1
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1 προς 12
1 προς 18
1 προς 600
1 προς 40
2
ΑΓΓΛΙΑ
1 προς 14
1 προς 18
1 προς 650
1 προς 40
3
ΓΑΛΛΙΑ
1 προς 14
1 προς 20
1 προς 700
1 προς 45
4
ΕΛΛΑΔΑ
1 προς 22
1 προς 36
1 προς 1400
1 προς 80
5
ΙΤΑΛΙΑ
1 προς 16
1 προς 22
1 προς 800
1 προς 55
6
ΣΟΥΗΔΙΑ
1 προς 15
1 προς 20
1 προς 1400
1 προς 40
7
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
1 προς 15
1 προς 20
1 προς 1300
1 προς 40
8
ΟΛΑΝΔΙΑ
1 προς 17
1 προς 22
1 προς 1200
1 προς 50
9
ΙΣΠΑΝΙΑ
1 προς 18
1 προς 24
1 προς1500
1 προς 30

Βλέποντας τον πίνακα παρατηρούμε ότι η Ελλάδα έχει στην ουσία τους λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά αντί να ανήκουν στο ιδιωτικό κράτος λειτουργούν κάτω από το κεντρικό κράτος γιατί αποτελούν το μηχανισμό των πολιτικών και των κυβερνήσεων που το διαχειρίζονται.

Με τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι ενώ θα έπρεπε να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και το αποκεντρωμένο κράτος,  επιχειρείται ο πλήρης έλεγχος του κράτους με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω των διατραπεζικών συστημάτων που στην ουσία θα αποτελεί την νέα μορφή διακυβέρνησης των κρατών

Οι εκπαιδευτικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα


Έφτασαν στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας η κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει
εκτός σχολείου.

Δείτε εδώ το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας
Διαβάστε τις λίστες με ονόματα των εκπαιδευτικών εδώ

Πηγή: pekp.gr
enikos.gr