ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.1.09

Τεράστια προσωπο-βραχογραφία στην Ακρόπολη!




Το περίεργο είναι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας μας αποφεύγει επιμελώς να ασχοληθεί με ζητήματα που φαίνονται εξωπραγματικά ή υπερφυσικά, ίσως γιατί μερικά πράγματα δεν ερμηνεύονται επιστημονικά ή γιατί απλά δε θέλουν να « αναδείξουν » κάποια δεδομένα που αλλάζουν τον « ρου » της ιστορίας. Αποτελεί αξιοπερίεργο πραγματικά το γεγονός ότι εδώ και 25 χρόνια περίπου που συντηρείται ο βράχος της Ακροπόλεως κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε κάτι που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό, στην λαξευμένη προσωπογραφία. Γιατί άραγε; Βέβαια την ίδια συμπεριφορά υιοθετούν οι ειδικοί , τους οποίους χρυσοπληρώνουμε, αναφορικά και με τις στοές που υπάρχουν κάτω από τον ιερό βράχο. Η λαξευμένη αυτή βραχογραφία στην Ακρόπολη φαίνεται ότι απεικονίζει ένα πεντακάθαρο ανδρικό προφίλ με γένια και φιλοσοφική διάθεση. Εύκολα διακρίνει κανείς τα μάτια, τη μύτη, αλλά και το στόμα , ενώ το περίεργο είναι ότι στο ένα ρουθούνι του προσώπου φαίνεται να υπάρχει είσοδος σπηλαίου, ίσως στοά, που κανείς δεν γνωρίζει που οδηγεί. Υπάρχουν όμως και άλλα πρόσωπα- προτομές που φαίνονται μόνο από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες. Για όλες τι βραχογραφίες που υπάρχουν στην Ακρόπολη ( δεν γνωρίζουμε πόσες) η επιστημονική κοινότητα κωφεύει. Σύμφωνα με απόψεις διαφόρων ερευνητών η φιγούρα απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή. Η διάβρωση ωστόσο από τον χρόνο έχει αλλοιώσει κατά πολύ το πρόσωπο. Πάντως μάλλον το πρόσωπο της βραχογραφίας πρέπει να είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία έχασε τη μάχη από την Αθηνά και έτσι η πόλη των Αθηνών πήρε το όνομά της από τη θεά της σοφίας. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλα σημεία λαξεύσεις οι οποίες είναι δυσδιάκριτες από τους επισκέπτες, καθώς περιέργως όλα τα σημεία από τα οποία είναι ορατές είναι αποκλεισμένα και μη προσβάσιμα . Στη νοτιοανατολική πλευρά του βράχου υπάρχουν γυναικείες φιγούρες που απεικονίζουν την Ασπασία, κατά μερικούς, ή την Αθηνά , κατά άλλους. Από την οδό Αιόλου, εκεί που συναντά τον περιμετρικό δρόμο της Ακροπόλεως, είναι ορατή άλλη φιγούρα, αυτή του Κάδμου ή του Θησέα, ενώ από τη στοά του Ευμένους στην αρχή του βράχου του ναού του Ασκληπιού υπάρχει φιγούρα ίσως του Διονύσου.
Απόσπασμα από άρθρο του βουλευτού Κυριάκου Βελόπουλου στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ

O SIBILLA ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ"H Lorida tis Gazas kaigetai apopse "

Ta nazistika gourounia tou Israil exoun kanei apopse kolasi ti Lorida tis Gazas!
Auti tin ora oi bombardismo;i einai aneleitoi.
Oi Europaiki Enosi, me tin stirixi tis sto Israhl, apodeiknyei oti einai ena aplo parartima ton Amerikanon.
Prokeitai gia tin ntropi kathe politismenou anthropou.
Oi apopsinoi bombardismoi einai aneleihtoi!
Na eiste sigouroi, to blepoume kathimerina edo, i htta tou Israilinou stratou kai ton USA tha einai sintriptiki!
To proi, episkeftikame ena sxoleio pou exei metatrapei se kentro prosfygon me 500 oikogeneies.
Den eidame oute ena prosopo fobismeno.
O laos einai syspeiromenos kai APOFASISMENOS!
Ta l;ogia enos giatrou sto nosokomeio, einai xaraktiristika: Protimame na pethanoume, para na exoume mia epanalipsi tou apokleismou!
Edo agapoun tin Ellada! Omos, san ellines niothoume ntropi gia tin ypostirixi tis kybernhshs Karamanli stous nazi israilinous kai ta amerikanika symferonta.
Na thymomaste, h Gaza tha ginei tafos tou Israil!
Lorida Gazas, 21:30

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ: 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 20:30 ...... "ΑΣ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΑ ΦΩΤΑ"




Ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό των Παλαιστηνίων, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει την πατρίδα του, στην οποία ζει χιλιάδες χρόνια. Ως απόδειξη ότι δεν είμαστε αδιάφοροι στο θέαμα χιλιάδων κατακρεουργημένων παιδιών, γυναικών και αμάχων.

Καλέστε φίλους σας από παντού, μέσα κι έξω από το fb. Μπορούμε. Προλαβαίνουμε μέχρι την Τετάρτη το βράδυ 21 Ιανουαρίου στις 20.30 να έχουμε κινητοποιηθεί όλοι και να το κάνουμε. Όπου κι αν είμαστε, στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, παντού, για ένα λεπτό, μόνο. Ενός λεπτού σιγή! Τίποτε άλλο, αυτό το τόσο απλό. Με τα φώτα σβηστά. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι ο άνθρωπος δεν είναι υπεξούσιο κανενός! Ότι δεν μπορούν να αφανίζονται απο τον παγκόσμιο χάρτη χιλιάδες ανθρώπινες ζωές με ένα κλίκ. Ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί... να βρέχει επί ημέρες ανθρώπινες σάρκες εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκρήξεων, για κανένα λόγο.

Ότι δεν μπορείς όποιος πούστης κι αν είσαι σε όποιον Θεό κι αν πιστεύεις να διατάζεις την μαζική εκτέλεση παιδιών που καλά-καλά δεν πρόφτασαν να δουν το φως του Ήλιου.

Μπορούμε, προλαβαίνουμε, πιστέψτε το. Μπορούμε να το κάνουμε. Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 20.30 το βράδυ. Πείτε το παντού. Ελάτε όλοι. Οι Έλληνες έχουμε τεράστια ψυχή και μνήμη και ξέρουμε από αυτά... Ξέρουμε τι θα πει πόλεμος, διωγμός, γενοκτονία, θάνατος!

Γι' αυτά τα παιδιά τα οποία μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες απο την Γάζα, που δεν θα ακούσουμε ποτέ το γέλιο τους!

Δεν πρέπει να δώσουμε μια απάντηση σε όλους αυτούς τους σοφούς μαλάκες που κυβερνάνε τον κόσμο, ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα όλο αυτό. Και εν πάση περιπτώσει αν θέλουνε πολέμους, να βάζουν τα δικά τους παιδιά πρώτα κάτω απο τις βόμβες τους!


http://oichalia.blogspot.com/

Ο Παπανδρέου,με μαλλιά και χωρίς μουστάκι...ποιόν να μοιάζει άραγε;




Εσείς απλά μας το ζητήσατε και εμείς το κάναμε!

Το θέμα είναι όμως μόλις το τελειώσαμε μείναμε έκπληκτοι!...
...ανακαλύψαμε πως μοιάζει τρομερά με κάποιον..δείτε και πείτε μας ποιόν σας μοιάζει....;;

Ναι λοιπόν,είναι ίδιος ο Αντώνης Νικοπολίδης!!....Και όμως...και εμείς κουφαθήκαμε.!


http://hakis-hakis.blogspot.com/

Ανανεωμένο forum!!

Our Greek TV FORUM

Δημιουργήσαμε και επισήμως πλέον forum (πριν ήταν δοκιμαστικό) και περιμένουμε τη συμμετοχή σας. Μπορεί το blog να είναι πηγή ανάγνωσης, το φόρουμ όμως είναι πηγή συζήτησης γι'αυτό θέλουμε κόσμο!


Όσοι θέλετε να τα λέμε για την επικαιρότητα, για περίεργα, για τηλεόραση, για καλλιτεχνικά, για οτιδήποτε ελάτε στο http://ourgreektv.darkbb.com/forum.htm

Δεν είναι απαραίτητο να γίνετε μέλη

Ένας βιολιστής στο μετρό... Violinist in the Metro

για προσέξτε λίγο την παρακάτω ιστορία....

Κάποιο κρύο πρωινό του Ιανουαρίου, ένας άντρας κάθησε σε ένα κεντρικό σταθμό του μετρό και ξεκίνησε να παίζει το βιολί του. Έπαιξε για περίπου 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 λεπτών, δεδομένου ότι ήταν ώρα αιχμής, πέρασαν από μπορστά του αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πηγαίνοντας στη δουλειά τους.Τρία λεπτά μετά την έναρξη της μουσικής, ένας μεσήλικος κύριος παρατήρησε ότι υπήρχε ένας μουσικός που έπαιζε βιολί, τον κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε το βιαστικό του βηματισμό. Ένα λεπτό αργότερα, ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολλάριο, από μια κυρία που το πέταξε στο καπέλο του καθώς περνούσε από μπροστά του χωρίς να σταματήσει καθόλου. Λίγο αργότερα, κάποιος ακούμπησε στον τοίχο και τον άκουσε για λίγο, αλλά μετά κοίταξε το ρολόι του και έφυγε βιαστικός. Πιο πολύ από όλους τους περαστικούς, ασχολήθηκε μαζί του ένα τρίχρονο αγόρι που ήθελε να σταματήσει για να ακούσει, αλλά η μητέρα του τον τράβηξε για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Το παιδί κοιτούσε συνεχώς προς τα πίσω καθώς απομακρυνόταν. Το ίδιο επαναλήφθηκε και με άλλα παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι – χωρίς καμία εξαίρεση – τα τράβαγαν για να συνεχίσουν το δρόμο τους.Στα 45 λεπτά μουσικής, συνολικά σταμάτησαν για να ακούσουν – έστω και για λίγο – μόνο 6 άνθρωποι. Περίπου 20 άνθρωποι έριξαν λεφτά στο καπέλο καθώς συνέχιζαν να περπατούν, χωρίς να ελαττώσουν την ταχύτητα του βηματισμού τους. Η συνολική είσπραξη ήταν 32 δολλάρια. Όταν η μουσική σταμάτησε και υπήρξε σιωπή, κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δε χειροκρότησε, ούτε υπήρξε κανενός άλλου είδους αναγνώριση.Αυτό που δεν ήξερε κανείς ήταν ότι ο συγκεκριμένος βιολιστής ήταν ο Joshua Bell, ένας από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου, και έπαιζε με ένα βιολί Stradivarius αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολλαρίων, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Antonio Stradivari το 1713. Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Joshua Bell έπαιξε σε ένα κατάμεστο θέατρο της Βοστώνης και η τιμή ενός κάτω-του-μετρίου εισητηρίου ήταν 100 δολλάρια. Ο Bell αμοίβεται με περίπου 1000 δολλάρια το λεπτό!Το συγκεκριμένο πείραμα, δηλαδή το να παίξει ο Joshua Bell στο σταθμό του μετρό incognito, οργανώθηκε από την εφημερίδα Washington Post, ως μέρος μιας κοινωνικής μελέτης περί του τι εκλαμβάνουμε ως σημαντικό, τι μας αρέσει, και σε τι δίνουμε προτεραιότητα. Η γενική περιγραφή του πειράματος ήταν: « Σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, σε μια ακατάλληλη ώρα, αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Σταματάμε για να το ευχαριστηθούμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο σε ένα μη-αναμενόμενο περιβάλλον;»

Πηγή: Washington Post, http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/04/04/AR2007040401721.html (μεταφρασμένη περίληψη)

http://kosmosnews.blogspot.com

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ...."ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ" ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ







Ολοκαύτωμα

Ζώντας σε δανεισμένο χρόνο σε κλεμμένη γη

Gillad Atzmon
Αν κάποιος έρθει σε επαφή με Ισραηλινούς μπορεί να μπερδευτεί. Ακόμη και τώρα που η ισραηλινή αεροπορία δολοφονεί εκατοντάδες πολίτες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να πείθουν τον εαυτό τους ότι είναι αυτοί τα πραγματικά θύματα σ' αυτή τη βίαιη ιστορία.
Οσοι γνωρίζουν από τα μέσα τους Ισραηλινούς αντιλαμβάνονται ότι είναι εντελώς απληροφόρητοι για τις ρίζες της σύγκρουσης που κυριαρχεί στη ζωή τους. Πολύ συχνά καταφέρνουν να επινοούν κάποια εξωφρενικά επιχειρήματα, που μπορεί να φαίνονται λογικά μέσα στην ισραηλινή κοινωνία αλλά είναι εντελώς παράλογα έξω απ' αυτήν. Ενα τέτοιο επιχείρημα είναι το εξής:
«Αυτοί οι Παλαιστίνιοι, γιατί επιμένουν να ζουν στη γη μας, γιατί δεν μπορούν να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο, στη Συρία, στο Λίβανο ή σε κάποια άλλη αραβική χώρα;». Ενα άλλο εβραϊκό μαργαριτάρι σοφίας είναι το εξής: «Τι πρόβλημα έχουν αυτοί οι Παλαιστίνιοι; Τους δώσαμε νερό, ηλεκτρισμό, μόρφωση και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας ρίξουν στη θάλασσα».
Προκαλεί έκπληξη ότι οι Ισραηλινοί ακόμη και μέσα στην αποκαλούμενη «Αριστερά», ακόμη και η μορφωμένη «Αριστερά» δεν μπορεί να κατανοήσει ποιοι είναι οι Παλαιστίνιοι, από πού κατάγονται και τι υπερασπίζονται. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι για τους Παλαιστίνιους η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα τους. Ολως περιέργως, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να μη μπορούν να αντιληφθούν, ότι το Ισραήλ δημιουργήθηκε σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σε παλαιστινιακή γη, σε παλαιστινιακά χωριά, πόλεις, χωράφια και περιβόλια. Οι Ισραηλινοί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στα προσφυγικά στρατόπεδα στην περιοχή είναι στην πραγματικότητα εκτοπισμένοι άνθρωποι από τις Ber Shive, Yafo, Tel Kabir, Shekh Munis, Lod, Haifa, Jerusalem και πολλές ακόμη πόλεις και χωριά. Αν απορείτε πώς γίνεται να μη γνωρίζουν οι Ισραηλινοί την ιστορία τους, η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Οι περιστάσεις που οδήγησαν στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση είναι καλά κρυμμένες μέσα στην κουλτούρα τους. Τα ίχνη του προ του 1948 παλαιστινιακού πολιτισμού στη γη έχουν εξαφανιστεί. Η Νάκμπα, η εθνοκάθαρση το 1948 των γηγενών Παλαιστινίων, όχι μόνο δεν αποτελεί μέρος του ισραηλινού σχολικού προγράμματος, αλλά ούτε καν αναφέρεται ή συζητιέται σε κανένα επίσημο ή ακαδημαϊκό φόρουμ.
Στο κέντρο σχεδόν κάθε ισραηλινής πόλης μπορεί να συναντήσει κανείς ένα αναμνηστικό μνημείο του 1948, που δείχνει ένα πολύ περίεργο, σχεδόν αφηρημένο, σωλήνα. Αυτό το υδραυλικό στοιχείο ονομάζεται Νταβίντκα και είναι στην πραγματικότητα ένας σωλήνας όλμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νταβίντκα ήταν ένα εξαιρετικά αναποτελεσματικό όπλο. Το βλήμα του δεν μπορούσε να φτάσει μακρύτερα από τα 300 μέτρα και μπορούσε να προκαλέσει πολύ περιορισμένη ζημιά. Προκαλούσε όμως πολύ θόρυβο. Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή εκδοχή, όταν οι Αραβες, δηλαδή οι Παλαιστίνιοι, άκουσαν τον Νταβίντκα από μακριά, έφυγαν σαν λαγοί για να σώσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με την ισραηλινή αφήγηση, οι Εβραίοι, δηλαδή οι «νέοι Ισραηλινοί», έριξαν λίγα πυροτεχνήματα και οι «δειλοί Αραβες» το έβαλαν στα πόδια σαν βλάκες. Στην επίσημη ισραηλινή ιστορία δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις πολλές ενορχηστρωμένες σφαγές από το νέο ισραηλινό στρατό και τις παραστρατιωτικές μονάδες που προηγήθηκαν. Δεν υπάρχει επίσης καμιά αναφορά στους ρατσιστικούς νόμους που εμποδίζουν τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια και στη γη τους.
Το νόημα των παραπάνω είναι πολύ απλό. Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι εντελώς άγνωστη στους Ισραηλινούς. Συνεπώς, μπορούν να αντιλαμβάνονται τον παλαιστινιακό αγώνα μόνο σαν μια φονική παραφροσύνη. Μέσα στον ισραηλινό εβραιο-κεντρικό σολιψιστικό κόσμο, οι Ισραηλινοί είναι ένα αθώο θύμα και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι παρά ένας κτηνώδης δολοφόνος.
Η κατάσταση αυτή, που κρατά τους Ισραηλινούς στο σκοτάδι σχετικά με το παρελθόν τους, εξαφανίζει κάθε πιθανότητα μελλοντικής συμφιλίωσης. Αφού οι Ισραηλινοί στερούνται την ελάχιστη κατανόηση της σύγκρουσης, δεν μπορούν να σκεφτούν καμιά δυνατή λύση εκτός από την εξόντωση ή την εκκαθάριση του «εχθρού». Το μόνο που δικαιούνται να γνωρίζουν είναι οι διάφορες φανταστικές ιστορίες για τα πάθη των Εβραίων. Ο πόνος των Παλιστινίων είναι εντελώς ξένος στ' αυτιά τους. Το «δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων» ακούγεται σ' αυτούς σαν αστεία ιδέα. Ακόμη και οι πιο προοδευτικοί «ισραηλινοί ουμανιστές» δεν είναι έτοιμοι να μοιραστούν τη γη με τους αυτόχθονες κατοίκους. Αυτό δεν αφήνει στους Παλαιστίνιους πολλές επιλογές, παρά να αγωνιστούν για να απελευθερωθούν, παρά τις τεράστιες δυσκολίες. Είναι καθαρό, δεν υπάρχει εταίρος για ειρήνη στην ισραηλινή πλευρά.
Αυτή τη βδομάδα, όλοι εμείς μάθαμε περισσότερα για τη βαλλιστική ικανότητα της Χαμάς. Προφανώς, η Χαμάς ήταν αρκετά συγκρατημένη με το Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απέφευγε να κλιμακώσει τη σύγκρουση στο νότιο Ισραήλ. Μου φαινόταν ότι οι Κασάμ που έπεφταν σποραδικά στην Σντερότ και την Ασκελόν δεν ήταν παρά ένα μήνυμα από τους φυλακισμένους Παλαιστίνιους. Ηταν ένα μήνυμα για την κλεμμένη γη, τα σπίτια, τα χωράφια και τα περιβόλια: «Αγαπημένη μας γη δε σε ξεχνάμε, είμαστε ακόμη εδώ και πολεμάμε για σένα, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε, θα αρχίσουμε ξανά από κει που σταματήσαμε». Ηταν όμως και ένα καθαρό μήνυμα προς τους Ισραηλινούς: «Εσείς εκεί πέρα, στη Σντερότ, στη Μπιρ Σέβα, στην Ασκελόν, στην Ασντόντ, στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι, στην πραγματικότητα ζείτε σε κλεμμένη γη. Καλύτερα να αρχίσετε να τα μαζεύετε, γιατί ο χρόνος σας εξαντλείται, έχετε εξαντλήσει την υπομονή μας. Εμείς, ο παλαιστινιακός λαός, δεν έχουμε πια να χάσουμε τίποτα».
Ας το αντιμετωπίσουμε, αντικειμενικά η κατάσταση στο Ισραήλ είναι πολύ σοβαρή. Πριν από δύο χρόνια ήταν οι ρουκέτες της Χεσμπολά που έπεφταν στο βόρειο Ισραήλ. Αυτή τη βδομάδα, η Χαμάς απέδειξε αναμφισβήτητα ότι είναι ικανή να σερβίρει στο Ισραήλ κάποιο κοκτέιλ βαλλιστικής εκδίκησης. Και στην περίπτωση της Χεσμπολά και στην περίπτωση της Χαμάς, το Ισραήλ έμεινε χωρίς καμιά στρατιωτική απάντηση. Αναμφίβολα, μπορεί να σκοτώσει πολίτες, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει το μπαράζ ρουκετών. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει τα μέσα να προστατέψει το Ισραήλ, εκτός αν η κάλυψή του με μια συμπαγή τσιμεντένια οροφή θεωρείται βιώσιμη λύση. Στο τέλος, ίσως σχεδιάσουν ακριβώς αυτό.
Ομως, αυτό είναι μακριά από το τέλος της Ιστορίας. Στην πραγματικότητα είναι μόνο η αρχή. Κάθε ειδικός στο Μεσανατολικό γνωρίζει ότι η Χαμάς μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Οχθης μέσα σε ώρες. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος της Παλαιστινιακής Αρχής και της Φατάχ διατηρείται από τον ισραηλινό στρατό. Αν η Χαμάς πάρει τη Δυτική Οχθη, το μεγαλύτερο κέντρο του ισραηλινού πληθυσμού θα βρεθεί στο έλεος της Χαμάς. Για όσους δεν μπορούν να δουν, αυτό θα ήταν το τέλος του εβραϊκού κράτους. Αυτό μπορεί να συμβεί αύριο, σε τρεις μήνες ή σε πέντε χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι «αν» θα συμβεί αλλά το «πότε». Μέχρι τότε, ολόκληρο το Ισραήλ θα βρίσκεται στην εμβέλεια πυρός της Χαμάς και της Χεσμπολά, η ισραηλινή κοινωνία θα καταρρεύσει, η οικονομία της θα καταστραφεί. Η τιμή μιας απομονωμένης βίλας στο βόρειο Τελ Αβίβ θα είναι ίδια με την τιμή μιας παράγκας στην Kiryat Shmone ή την Sderot. Οταν η πρώτη ρουκέτα χτυπήσει το Τελ Αβίβ, το σιωνιστικό όνειρο θα τελειώσει.
Αυτό το γνωρίζουν οι στρατηγοί του ισραηλινού στρατού, το γνωρίζουν οι ισραηλινοί ηγέτες. Γι' αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων μέχρι εξόντωσης. Οι Ισραηλινοί δεν σχεδιάζουν να εισβάλουν στη Γάζα. Αυτό που θέλουν είναι να ολοκληρώσουν τη Νάκμπα. Ρίχνουν βόμβες στους Παλαιστίνιους για να τους εξαφανίσουν. Θέλουν να διώξουν τους Παλαιστίνιους από την περιοχή. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να γίνει. Οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν. Οχι μόνο θα παραμείνουν, αλλά η μέρα της επιστροφής στη γη τους έρχεται πιο κοντά, καθώς το Ισραήλ καταφεύγει στην πιο φονική τακτική του.
Εδώ ακριβώς παρεμβαίνει η ισραηλινή φυγή από την πραγματικότητα. Το Ισραήλ έχει περάσει το «σημείο μη επιστροφής». Η τύχη του είναι βαθιά χαραγμένη σε κάθε βόμβα που πέφτει σε παλαιστίνιους πολίτες. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ισραήλ για να σώσει τον εαυτό του. Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική εξόδου. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί δρόμο εξόδου του, γιατί ούτε οι Ισραηλινοί ούτε η ηγεσία τους κατανοούν τις βασικές παραμέτρους σ' αυτή τη σύγκρουση. Το Ισραήλ δεν έχει τη στρατιωτική δύναμη να τελειώσει τη μάχη. Μπορεί να καταφέρει να δολοφονήσει λαϊκούς ηγέτες των Παλαιστινίων, αυτό κάνει εδώ και χρόνια, όμως η παλαιστινιακή αντίσταση και επιμονή δυναμώνουν αντί να αποδυναμώνονται. Οπως πρόβλεψε ένας ισραηλινός στρατηγός, ήδη κατά την πρώτη Ιντιφάντα, «για να νικήσουν, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Παλαιστίνιοι είναι να επιβιώσουν». Αυτοί επιβιώνουν και πράγματι νικούν.
Αυτό το αντιλαμβάνονται οι ισραηλινοί ηγέτες. Το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει τα πάντα: μονομερή αποχώρηση, πείνα και τώρα εξόντωση. Σκέφτηκε να διαφύγει το δημογραφικό κίνδυνο συρρικνώνοντας τους Παλαιστίνιους σε ένα στενό εβραϊκό γκέτο. Τίποτα δε δούλεψε. Είναι η παλαιστινιακή επιμονή με τη μορφή της πολιτικής της Χαμάς που καθορίζει το μέλλον της περιοχής.
Το μόνο που έμεινε στους Ισραηλινούς είναι η προσκόλληση στην τύφλωση και στη φυγή από την πραγματικότητα για να ξεφεύγουν από την καταστροφική βαριά μοίρα τους. Στον κατήφορό τους, θα τραγουδούν τους γνωστούς τους ύμνους για τα θύματα. Διαποτισμένοι από μια εγωκεντρική αντίληψη ανωτερότητας, θα πονέσουν και οι ίδιοι, παραμένοντας τυφλοί μπροστά στον πόνο που προκαλούν στους άλλους. Οι Ισραηλινοί λειτουργούν ως συλλογικότητα όταν ρίχνουν βόμβες στους άλλους, αλλά όταν οι ίδιοι χτυπιούνται καταφέρνουν να γίνονται αθώα θύματα. Είναι αυτή η αντίφαση ανάμεσα στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και στο πώς τους βλέπουν οι υπόλοιποι από μας που μετατρέπει τους Ισραηλινούς σε ένα θηριώδη εκτελεστή. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλινούς να κατανοήσουν τη δική τους ιστορία, είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να κατανοήσουν τις επανειλημμένες πολυάριθμες προσπάθειες για να καταστραφεί το κράτος τους. Είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να αντιληφθούν το νόημα του Ολοκαυτώματος, ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν το επόμενο. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλι- νούς να γίνουν κομμάτι της ανθρωπότητας.
Για μια ακόμη φορά, οι Εβραίοι θα πρέπει να βαδίσουν προς ένα άγνωστο μέλλον. Σε κάποιο βαθμό, εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει το ταξίδι μου εδώ και αρκετό καιρό. 03/01/2009
* Ο Γκίλαντ Ατζμον είναι συνθέτης, μουσικός και πολιτικός ακτιβιστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ισραήλ, όμως κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα πλοκάμια του Σιωνισμού (η συνειδητοποίησή του άρχισε, όπως περιγράφει ο ίδιος, όταν υπηρετούσε στο σιωνιστικό στρατό στο Λίβανο) και να γίνει υποστηρικτής της Παλαιστινιακής Υπόθεσης. Εκπατρίστηκε από το Ισραήλ και πλέον δηλώνει «εβραιόφωνος Παλαιστίνιος».
http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δημιουργία ρωσικών βάσεων σε αραβικές χώρες

Η Ρωσία ετοιμάζεται να επιστρέψει δυναμικά στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με μόνιμες ναυτικές βάσεις στη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη.

Η Ρωσία αποφάσισε να δημιουργήσει ναυτικές βάσεις στην Λιβύη, την Συρία και την Υεμένη μέσα σε λίγα χρόνια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ιταρ-Τας επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματικών, σε μία ένδειξη των αυξανόμενων φιλοδοξιών της Μόσχας στην εξωτερική πολιτική.
«Είναι δύσκολο να πούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να δημιουργηθούν οι βάσεις για τον στόλο μας στις χώρες αυτές, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια αυτό θα έχει γίνει οπωσδήποτε. Η πολιτική απόφαση για το θέμα αυτό έχει ληφθεί», φέρεται να δήλωσε ένας αξιωματικός. Δεν υπήρξε σχόλιο από...εκπρόσωπο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
«Γίνονται διαπραγματεύσεις με ξένες κυβερνήσεις. Τέτοια δημοσιεύματα ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις συνομιλίες», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το Ιταρ Τας ο υπαρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Ανατόλι Νογκοβίτσιν.
Αναλυτές έχουν αναφέρει ότι το συριακό λιμάνι Ταρτούς μπορεί να αναβιώσει ως ρωσική ναυτική βάση. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το σοβιετικό ναυτικό είχε μόνιμη παρουσία στην Μεσόγειο χρησιμοποιώντας το λιμάνι Ταρτούς για ανεφοδιασμό.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το άνοιγμα μίας ναυτικής βάσης στο λιμάνι της Βεγγάζης στην Λιβύη, ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων της συζήτησης που είχε τον περασμένο Οκτώβριο στην Μόσχα ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι.
Ο Νογκοβίτσιν είπε ότι είναι ασαφές πότε θα ανοίξουν οι ρωσικές ναυτικές βάσεις στο εξωτερικό. «Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πότε το πρόβλημα αυτό θα επιλυθεί», υπογράμμισε προς το Ιταρ Τας.
Η Ρωσία άφησε την βάση Καμ Ραν στο Βιετνάμ το 2002 επειδή το μίσθωμά της είχε γίνει μεγάλο βάρος για τα οικονομικά της χώρας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

17/01/2009 2 μμ ....ΣΥΝΤΑΓΜΑ

prezatv

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ "ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.....................



ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ "ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ" -ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ......... ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ "ΕΥΘΕΙΑ" ΒΟΛΗ




ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ: Ο SIBILLA ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ( ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΚΟΛΑΣΗ) !!!!!

H Gaza bombardizetai me bombes Fosforou

Apenanti mas h polis tis Gazas (17 xiliometra)...
O ouranos gemizei synexos me tis bombes Fosforou... moiazei girti me pyrotexnhmata, alla einai bradia dolofonias paidion kai amaxon!
Ntrepomaste pou eimaste europaioi kai "politismenoi"!
Giati? Giati? Giati?
Al Karara, Lorida Gazas, 01:45

Nyxta tromou sth Lorida tis Gazas, alla tha ginei o tafos tous

Meiname stin Al Karara... synexeis bombardismoi kai polybolismoi...
Mazi mas, aypnoi... Sofia Sakorafa, Giorgos Kirkos, o Nader kai i Emy...
Menoume se spiti Palaistinion ki oxi sto nosokomeio...
Apo Ellada mas lene gia anakoxes kai kourafexala!
Edo xtypane alypita!
Alla, to ithiko tou plithismou den ligizei!
H Gaza tha meieni symbolo agona gia Leuteria ki Antistash!
Al Karara, me synexeis bombardismous, 01:30

ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! …ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΤΟ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ..ΟΧΙ!!!!

Please Keep Forwarding This e

16.1.09

Μια σύγχρονη κιβωτός

Κείμενο: Αγγελική Δαρατσανού
Φωτογραφία: wikipedia

Σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο, στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρτ, είναι το νησί Σπιτσμπέργκεν. Εκεί, μέσα σε ένα βουνό έχει κατασκευαστεί σε βάθος 120 μέτρων η “πράσινη” κιβωτός,, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες δείγματα σπόρων από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος γιγάντιου καταψύκτη χωριτικότητας 5,200 κυβικών μέτρων που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 4,5 εκατομμύρια είδη σπόρων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την παραγωγή τροφίμων αλλά και άλλων καλλιεργειών. Το Θησαυροφυλάκειο βρίσκεται σε ένα βουνό και οι σπόροι φυλλάσονται μέσα σε τρεις αεροστεγείς θαλάμους διαστάσεων 27Χ10μ. ο καθένας ενώ, η θερμοκρασία των θαλάμων είναι μεταξύ -14 εως -18 βαθμών Κελσίου.


Επειδή η σημασία της είναι ζωτικού χαρακτήρα, η κιβωτός έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει φυσικές καταστροφές μέχρι και μια ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση.

Εμπνευστής της “πράσινης” κιβωτού, είναι ο Αμερικάνος οικολόγος και επικεφαλής του οργανισμού Παγκόσμιο Ταμείο για την Ποικιλία των Καλλιεργειών, Κόρι Φόουλερ. Η ιδέα για την δημιουργία του Παγκόσμιου Θησαυροφυλάκιου Σπόρων (όπως είναι η επίσημη ονομασία του), ξεκίνησε πριν δύο περίπου δεκαετίες με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για την Προστασία των Καλλιεργιών και κύριο στόχο την διασφάλιση και προστασία βασικών φυτών και καλλιεργιών του πλανήτη.

Φυσικά, τυχαία δεν ήταν ούτε η επιλογή της Νορβηγίας (η οποία χρηματοδότησε και μεγάλο μέρος του έργου) και του 2.300 κατοίκων Σπιτσμπέργκεν. Η κάθε χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να στείλει σπόρους που ευδοκιμούν στα εδάφη της διατηρώντας την κυριότητά τους. Η συλλογή καθώς και η μεταφορά των σπόρων γίνεται με την οικονομική στήριξη της Νορβηγικής κυβέρνησης σε συνεργασία με το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.

Με αφορμή την κατασκευή και λειτουργία της Κιβωτού, πολλές θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να εμφανίζονται. Ο εμπνευστής της
τονιζει ότι «δεν χρειάζεται να πέσει ένας αστεροειδής στη Γη, για να απειληθεί η βιοποικιλότητα. Μια επιδημία, μια κακή διαχείριση, ένας πόλεμος, ένας τυφώνας, όλα αυτά μπορούν να έχουν εξίσου σοβαρές συνέπειες»

"Η ΚΑΛΗ ΝΕΡΑΪΔΑ"

ikalineraida

Οι Δολοφόνοι του Επαναστατικού Αγώνα

Ep-Ag-5

Νομίζουν ότι είναι ...επαναστάτες!!! Για ρωτήστε ρε αλήτες τους αληθινούς επαναστάτες αν κρύφτηκαν ποτέ. Από την επανάσταση μέχρι σήμερα έχουν πρόσωπο και όνομα και γιαυτό τους τιμάμε.
Αφού είστε επαναστάτες κατεβάστε τα όπλα και άντε στα κατεχόμενα να κατεβάσετε την σημαία όπως ο Σολομού που δολοφονήθηκε. Άντε πηγαίνετε να υπερασπιστείτε ιερά και τα όσια ....

ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

και εμείς δεν προβάλουμε τις εκληματικές σας ενέργειες

http://www.corfunews.eu/

====================================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ!!

PIAZZA del POPOLO LIVE TV

H PIAZZA del POPOLO LIVE TV θα εκπέμπει από σήμερα δύο ντοκιμαντέρ, τα οποία αφορούν την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και την υπόθεση του Σορίν Ματέι.
Στο πρώτο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, μέσα από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», ερευνά το προφίλ της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που έφερε ξανά την εγχώρια τρομοκρατία στις πρώτες σελίδες των ξένων εφημερίδων. Ο δημοσιογράφος βάζει στο μικροσκόπιο την «μετά-17Ν» εποχή και αναζητεί τα ίχνη της οργάνωσης – μυστήριο που χτύπησε πριν από μερικές ημέρες. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία των ερευνών των αρχών και δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για την τρομοκρατία στην Ελλάδα από το 2003 μέχρι και σήμερα.
Το δεύτερο είναι ένα ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου BBC για την γνωστή σε όλους μας υπόθεση Σορίν Ματέι. Υπόθεση που κατέληξε στο μακελειό της οδού Νιόβης. Το ντοκιμαντέρ είχε γυριστεί από το BBC εξαιτίας της παγκόσμιας πρωτοτυπίας του γεγονότος, αλλά και εξαιτίας της τραγικής κατάληξης που είχε η συνάντηση των εξουσιών της Αστυνομίας και της τηλεόρασης, με τραγική συνέπεια τον άδικο χαμό της Αμαλίας Γκινάκη. Ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο κανένας δημοσιογράφος δεν θα ήταν υπερήφανος να πρωταγωνιστεί. Ενδεικτικό είναι ότι ξεκινά με τη φράση «ήταν μια ζωντανή μετάδοση ομηρείας που διήρκεσε τέσσερις ώρες κατά τις οποίες ο κώδικας δεοντολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η Ελληνική Αστυνομία εκτέθηκαν με τον χειρότερο τρόπο».
Καλή τηλεθέαση.
Δείτε PIAZZA del POPOLO LIVE T
V
εδώ…

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΟΝΣΤΗΛ

Camp Bondsteel

κ. Αβραμόπουλε τέσσερις μήνες απλήρωτοι στην Αλεξανδρούπολη...


Τέσσερις μήνες απλήρωτοι στο κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αλεξανδρούπολη οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές, με εικοσιπέντε χρόνια λειτουργίας θα καταφέρατε κ.Αβραμόπουλε να το κλείσετε;

Στις γιορτές περάσαμε υπέροχα κ. Αβραμόπουλε...

Γιατί;

http://apneagr.blogspot.com

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ:ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

ΓΕΙΤΟΝΕΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ,ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

Τέλος στην εγκληματικότητα που μας αφανίζει λίγο λίγο

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19.01.2009 ΩΡΑ : 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ, ΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

  • ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
  • ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ-ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ
  • ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

ΣΟΣ ΣΟΣ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ: ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ""Είναι η Μακεδονία Ελληνική η όχι


ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑ...ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ


ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε, ποιο είναι το νόημα των εκκλήσεων και των πιέσεων εκ μέρους της κυβέρνησης και από τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Παπαθανασίου προς τις τράπεζες, να αυξήσουν τη ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις και την αγορά; Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει με το νομοσχέδιο ότι αυτό θα γίνει;
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Οικονομία τώρα έχει αρχίσει να υλοποιείται. Είναι συγκεκριμένη η στόχευσή του και η στόχευση αυτή θα επιτευχθεί.
ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς μπορείτε να υποχρεώσετε τις τράπεζες, αφού δεν το έχετε διασφαλίσει με το νόμο, ότι θα εφαρμόσουν, θα ρίξουν τη ρευστότητα στην αγορά;
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα περιμένετε και θα δείτε στην πράξη.

Aυτό δεν είναι αντίδραση; ως πότε θα μας περιπαίζουν;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει εκατοντάδες έως χιλιάδες Παναθηναικοί αλλά και άλλοι αθηναίοι ανεξαρτήτως ομάδας έχουν γεμίσει το FACEBOOK με γκρουπ υπερ του γηπέδου και εναντίον του Τσίπρα που θεωρούν κυρίως υπεύθυνο για τα εμπόδια στην ανέγερση του γηπέδου και στην διπλή ανάπλαση.Δείτε μερικά από τα δεκάδες γκρουπεκτός από τις απλές αντιδράσεις και τις καταγγελίες δυστυχώς υπάρχουν και πιο ακραίες περιπτώσειςαλλά απεικονίζουν το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή. Και ρωτώ..αυτό κύριε Τσίπρα δεν είναι λαική αντίδραση;τι άλλο θέλετε για να το καταλάβετε; ως πότε θα συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου με τις επιτροπές σας και τους "αερομεταφερόμενους" κατοίκους δείγματα μιας θλιβερής μειοψηφίας που έχει κάνει καθημερινότητα την στείρα αντίδραση και τον άκρατο λαικισμό;ως πότε;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ......ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΥΠΟΥΣ TOY ΕΙΔΟΥΣ CHIP-RAS

ΑΥΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ....


Δεν είναι άλλος από τον 57χρονο Τσέσλι Σάλενμπέργκερ πιλότο του αεροπλάνου της US Airways ενός Airbus A320 που στην πτήση 1549 απο την Νέα Υόρκη όταν έμεινε και από τις δύο τορμπίνεσς καθώς έπεσε πάνω σε σμήνος από χήνες .... κατάφερε να το κατεβάσει σε ένα ποτάμι της Νεάς Υόρκης .... χωρίς κανείς από τους επιβάτες κια το πλήρωμα να πάθει τίποτα .... και στην συνέχεια κια τα 153 άτομα επιβάτες και πλήρωμα βγήκαν σώοι .....
Αυτός πράγματι είναι πολύ μεγάλος μάγκας .... και μπράβο του

Aν πάθει βλάβη το 11880 …ξέρετε ποιος θα φταίει!



Ιωάννης Εμμ.Νομικός Είπε,
Ασφαλώς ο γκαντέμης,ή Δράκουλας, ή ακατανόμαστος,ή δεινόσαυρος, η συλλέκτης….αρχαίων αντικειμένων, ή ο συνταξιούχος με τις 3 συντάξεις, η ο επίτιμος πρόεδρος του πλέον αποτυχημένου κόμματος, ή ο “ασπονδος” …φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ή ο αποστάτης των αποστατών, ή ο κάτοικος Χανίων ( στη στάση κερατά βρίσκεται το φτωχικό του), ή …… “ο πολύ βαρύς και όχι” ( καφές Βατοπεδίου.)
http://www.epikairo.gr/

Βατοπέδι: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά

Ο Θανάσης Ξυνίδης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και γνωστός για τους αγώνες του κατά των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου, ακόμη και πριν από το 2004, με έναν πάρα πολύ απλό συλλογισμό, θέτει τα πράγματα στην πραγματική τους βάση, σχετικά με την νέα συζήτηση για την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το Σκάνδαλο Βατοπεδίου, που κατέθεσε χθες το ΠΑΣΟΚ:



"Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Την πρώτη φορά, μπορούσαν να λένε - η κυβέρνηση - ότι δεν έχει προκύψει τίποτα, ότι οφείλει να εξεταστεί το θέμα και ότι αυτός ήταν ο λόγος που αρνηθήκαν την Προανακριτική και αποχώρησαν με όλα εκείνα τα φαινόμενα που είχαμε ζήσει.

Σήμερα, πλέον, αυτό δεν υπάρχει.

http://krogias.blogspot.com

Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι - τουλάχιστον για κάποια στελέχη τους - αναγνωρίζουν την πολιτική ευθύνη, άρα σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουν την εμπλοκή τους και θα πρέπει να αναγνωρίζουν και την ανάγκη για την εμπλακούν σε μια ευρύτερη και πιο επισταμένη έρευνα των ευθυνών που υπάρχουν.

Θα είναι λοιπόν τραγικό, τραγελαφικό και θα πλήξει καίρια πιστεύω την κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά και την ηθική υπόσταση όλων αυτών των ανθρώπων εάν θελήσουν να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία και την ίδια τακτική.

Εγώ ξέρω ότι και μόνο υπονοούμενο να υπάρχει σε έναν πολιτικό, οφείλει ο πολιτικός να τίθεται στην κρίση και στην έρευνα της Τακτικής Δικαιοσύνης.
Πολύ περισσότερο, όταν το ίδιο του το κόμμα έρχεται και ότι "ναι, δεν λειτούργησε σωστά".
Εάν δεν το κάνουνε, φοβάμαι ότι θα είναι μια προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου αυτού και νομίζω ότι θα εκτιμηθεί ανάλογα από τον Ελληνικό λαό.

Ήδη έχει εκτιμηθεί η πραγματική διάσταση. Ένας λόγος παραπάνω. Και θα είναι καταδικαστικό και θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις και παντού".

ΟΥΤΕ 1 € ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ... ΑΠΟ Ε.Ε. ΟΜΩΣ 1 ΔΙΣ 110 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

«Όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις δεν πρόκειται να εκταμιευτεί από την Ελλάδα ούτε ένα ευρώ», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Νέο ηχηρό μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, για το θέμα της τελικής συμφωνίας της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Όσο η ηγεσία των Σκοπίων καλλιεργεί μια ατμόσφαιρα προκλήσεων, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας δεν πρόκειται να εκταμιευτεί από την Ελλάδα ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του ευρωπαικού άξονα 10, στη μετονομασία του οποίου προχώρησε η γειτονική χώρα», διαβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής.
Όπως είπε, η κυβέρνηση βαδίζει με μοναδικό γνώμονα το...συμφέρον της Ελλάδας και επανέλαβε ότι όσο η γειτονική χώρα ακολουθεί την πολιτική της αδιαλλαξίας, θα είναι ο κλειστός ο δρόμος προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Γ. Καρατζαφέρης: Η κυβέρνηση δεν μπλόκαρε τις εκροές της Ε.Ε.προς τα Σκόπια
«Τα Σκόπια καταπατούν την ενδιάμεση συμφωνία από την πρώτη ημέρα», αντέτεινε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, και κατήγγειλε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλόκαρε τις εκροές της Ε.Ε. προς τα Σκόπια, τα οποία, όπως είπε, έχουν ενισχυθεί με περισσότερα από 1 δισ. ευρώ.
«Με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο 110 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησε η Ε.Ε. την αλαζονεία, την αυθάδεια και τα καουμποϊλίκια των Σκοπίων», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Ποιος φταίει για την έλλειψη φορολογικής συνείδησης;


Σύμφωνα με τις αντιλήψεις των κοινωνιολόγων, ο όρος συνείδηση υποδηλώνει την αίσθηση που έχει το άτομο σε ό,τι αφορά την ίδια τη συμπεριφορά του, τις ποιότητες του καλού και του κακού που εκδηλώνει αυτή η συμπεριφορά και τι συνεπάγεται μια τέτοια συμπεριφορά.

Ο Ε. Π. Παπανούτσος ( Ηθική, Γ΄ έκδοση, Ικαρος, 1979, σελίδα 273) παρατηρεί ότι «η ηθική συνείδηση προϋποθέτει την ψυχολογική συνείδηση, είναι όμως κάτι περισσότερο.

Είναι ένας ανώτερος βαθμός συνειδησιακής υπάρξεως και μια ξεχωριστή, θα λέγαμε, ποιότητα». Οι διοικούντες μάς έβαλαν πρόσφατα σε συνειδησιακά διλήμματα.


Εδώ και κάποιες ημέρες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών βομβαρδίζει την ελληνική κοινωνία με μια πολυδάπανη εκστρατεία με καταχωρίσεις στην τηλεόραση και στις εφημερίδες και ακόμη με τεράστιες αφίσες στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας.


Καλεί τους έλληνες πολίτες να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση διότι αυτή η συνείδηση είναι και κοινωνική συνείδηση. Κουβέντες βαριές, διότι αν αυτή η προτροπή ερμηνευθεί με κάποια ευρύτητα μπορεί να εκληφθεί ότι όσοι δεν έχουν φορολογική συνείδηση στερούνται και κοινωνική συνείδηση. Ε, δεν είναι έτσι τα πράγματα!


Αυτό αποτελεί επιπόλαια αντιμετώπιση μιας κατάστασης για την οποία άλλοι ευθύνονται. Παρόμοια εγχειρήματα έχουν επιχειρηθεί και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις με στόχο πάντα να παρακινήσουν τους Ελληνες να γίνουν συνεπείς φορολογούμενοι. Ολες οι απόπειρες δεν απέδωσαν τίποτε απολύτως διότι η φοροδιαφυγή δεν περιορίζεται με κηρύγματα και παραινέσεις.


Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι πολυσύνθετο φαινόμενο και οφείλεται σε ποικίλους λόγους.


Κατ΄ αρχάς η οικονομική ανέχεια, μετά η αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού να επιτελέσει στοιχειωδώς τα καθήκοντά του και να συλλάβει τη φοροδιαφυγή που συντελείται στα μεγάλα εισοδήματα, ακόμη ο φόβος του πολιτικού κόστους και- γιατί όχι;- η έλλειψη φορολογικής συνείδησης.


Ποιος όμως φταίει γι΄ αυτό; Φταίει μόνο η ιδιοσυγκρασία του Ελληνα ή φταίνε και άλλοι για την έλλειψη φορολογικής συνείδησης; Είναι λοιπόν η έλλειψη φορολογικής συνείδησης αναμφίβολα ένας από τους λόγους της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.


Αλλά πώς είναι δυνατόν να έχουν φορολογική συνείδηση οι Ελληνες όταν το ίδιο το κράτος τούς αποτρέπει από το να είναι συνεπείς; Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι Ελληνες φορολογική συνείδηση όταν το κράτος κάθε δύο-τρία χρόνια δίνει, έναντι πινακίου φακής, άφεση φορολογικών αμαρτιών με τη χωρίς έλεγχο περαίωση των φορολογικών τους υποθέσεων επιβραβεύοντας τους ανειλικρινείς φορολογουμένους;


Με τις ρυθμίσεις αυτές «κάθε ειλικρινής φορολογούμενος μετανιώνει για την εμπρόθεσμη και νομότυπη συμμόρφωσή του προς τις φορολογικές διατάξεις, η φορολογική συνείδηση αδυνατίζει και η φοροδιαφυγή γιγαντώνεται» (ΔΦΝ 1404).

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει φορολογική συνείδηση όταν η κλίμακα φόρου δεν τιμαριθμοποιείται, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, και από την άλλη μεριά μειώνεται κατά 50% η φορολογία του εισοδήματος από την εκμετάλλευση δρομώνων ίππων, λες και όσοι εκμεταλλεύονται άλογα στον Ιππόδρομο είναι πένητες.

Πώς είναι δυνατόν οι Ελληνες να είναι συνειδητοί φορολογούμενοι όταν καταργείται το αφορολόγητο εισόδημα; Αφορολόγητο εισόδημα είχε θεσπιστεί για λόγους κοινωνικούς πάνω από μισό αιώνα από την εισαγωγή (το 1955) της προσωπικής προοδευτικής φορολογίας.

Το 2008 το κράτος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις συνταγματικές αρχές της φοροδοτικής ικανότητας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών καταργώντας το αφορολόγητο όριο της φτώχειας απλά και μόνο γιατί υπήρξε μεγάλη υστέρηση στα έσοδα. Πώς είναι ακόμη δυνατόν οι Ελληνες να είναι συνεπείς φορολογούμενοι όταν η φορολογούσα αρχή έχει αναγάγει το αλισβερίσι σε καθημερινότητα;


Ενδεικτικές περιπτώσεις κακομεταχείρισης των πολιτών αναφέρθηκαν. Υπάρχουν και άλλες ων ουκ έστιν αριθμός.


Ι. Κ. Σιωμόπουλος από το ΒΗΜΑ

Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Περίληψη:ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!
Αμερικανική εβραϊκή Επιτροπή Wednesday, 3 May 2000 Τετάρτη 3 Μαΐου 2000 The American Jewish Committee today honored Greek Foreign Minister George Papandreou for his extraordinary contributions to Greek-Jewish and Greek-Israeli relations. Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή τίμησε σήμερα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου για τις εξαιρετικές συνεισφορές του στίς Έλληνο-εβραϊκές και Ελλαδο-ισραηλινές σχέσεις. "It is especially gratifying for me to see the revolution in Greek-Israeli relations that has taken place over the past two decades," said AJC Executive Director David A. Harris, who made the presentation to Minister Papandreou."There is no better friend in Greece of the Jewish community, of Israel, and of the United States than you, Mr. Papandreou." "Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος στην Ελλάδα της εβραϊκής κοινότητας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών από εσάς, κ. Παπανδρέου. Mr. Harris spoke after the Foreign Minister addressed AJC's Annual Meeting.D.HARRIS. Mr. Papandreou praised the American Jewish Committee for furthering Greek-Jewish relations, and also spoke warmly of Ambassador Alfred H. Moses, the former AJC president who is the Clinton Administration's point man on the negotiations to resolve the Cyprus conflict. Ο κ. Παπανδρέου εξήρε την αμερικανική εβραϊκή επιτροπή για την προώθηση της Ελληνο-εβραϊκών σχέσεων, καθώς επίσης και μίλησε θερμά για τον Πρέσβη των Η. Alfred Moses, τον πρώην πρόεδρο του AJC "Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ σήμερα μεταξύ φίλων και συναδέλφων που εργάστηκαν με ενθουσιασμό και με επιμέλεια ώστε αυτές οι συνεργατικές σχέσεις να έχουν επιβιώσει στη δοκιμασία του χρόνου», είπε ο κ. Παπανδρέου. "Today those ties have blossomed through the tireless efforts of people like David Harris." Praising AJC as an organization, the foreign minister said: "The American Jewish Committee has demonstrated a longstanding interest in advancing Greek-Jewish relations and interreligious dialogue through frequent visits to Greece and by maintaining warm relations with the Greek American community."Εξυμνώντας την AJC ως οργανισμό, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε: "Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή επέδειξε ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον για την προώθηση της Ελληνο-εβραϊκής σχέσης και του διαθρησκειακού διαλόγου με συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα και από τις θερμές σχέσεις με τη διατήρηση της ελληνικής αμερικανικής κοινότητας." Among the 600 luncheon guests were top leaders of the Greek Jewish community, who are participating in the AJC Annual Meeting, as well as leaders of the Greek American community. Μεταξύ των 600 φιλοξενουμένων στο γεύμα ήταν οι ηγέτες της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, οι οποίοι συμμετέχουν στο ετήσια συνεδρίασή της AJC, καθώς και ηγέτες της ελληνικής αμερικανικής κοινότητας. Addressing AJC the day after Yom HaShoah, Holocaust Remembrance Day, Mr. Papandreou said, "education of future generations on the Holocaust is essential" to prevent the rise of racism and discrimination.Αναφερόμενος στην AJC για την επομένη «Yom HaShoah», Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών για το Ολοκαύτωμα, είναι αναγκαία" για να εμποδίσει την άνοδο του ρατσισμού και των διακρίσεων. "When I was Minister of Education a few years ago, I formed a committee whose task was to search all Greek school textbooks and remove any references that might be considered anti-Semitic," said Mr. Papandreou. "Όταν ήμουν Υπουργός Παιδείας πριν από λίγα χρόνια, είχα σχηματίσει μια επιτροπή που είχε ως καθήκον να ψάξει σε όλα τα ελληνικά σχολικά βιβλία για την αφαίρεση τυχόν αναφορών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντισημιτικές», είπε ο κ. Παπανδρέου. "I am glad to say that this task was completed under my aegis." "Είμαι ευτυχής να πω ότι αυτό το έργο ολοκληρώθηκε υπό αιγίδα μου." He pointed out that under the initiative of one of the luncheon guests, Mrs. Fotini Konstantopoulu, Greece transferred to the US Holocaust Memorial Museum the archives of Greek Jewish communities.Επεσήμανε ότι σύμφωνα με την πρωτοβουλία ενός από τους συνδαιτυμόνες του φαγητού, η κ. Φωτεινή Κωνσταντοπούλου (Τομαή), Ελλάδα μεταφερθεί στο Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ τα αρχεία των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων. Mr. Papandreou recalled that under the postwar government led by his grandfather, "Greece became the first country in Europe to return Jewish properties that had been confiscated during the Nazi occupation and reinstated citizenship and employment in the public sector for the Jewish population."Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τη μεταπολεμική κυβέρνηση υπό την ηγεσία από τον παππού του, "η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επέστρεψε τις εβραϊκές περιουσίες που είχαν δημευθεί κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και επανέφερε την ιθαγένεια και την απασχόληση στο δημόσιο τομέα για το εβραϊκό πληθυσμό." Reviewing recent developments in Greek-Israel relations, Mr. Papandreou proclaimed: "I am delighted that our relations have never been better." Όσον αφορά την εκτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ,ο κ. Παπανδρέου είπε : "Χαίρομαι για το γεγονός ότι οι σχέσεις μας δεν ήταν ποτέ τόσο καλύτερες».

Αλαβάνος: "Δεν πάει άλλο"

Την άμεση ανάκληση για διαβουλεύσεις του Έλληνα πρεσβευτή στο Ισραήλ και το άμεσο "πάγωμα" της συμφωνίας του 1993 για τη στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα.

"Η πυρπόληση των γραφείων του ΟΗΕ στη Γάζα από τις Ισραηλινές δυνάμεις, η απειλή βύθισης του πλοίου του κινήματος της Free Gaza στα διεθνή ύδατα, οι πάνω από 1.000 νεκροί δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε άλλο και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι απούσα. Αποχή σημαίνει συγκάλυψη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

==========================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΑΥΤΟ ΤΟ "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ".....ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ...ΚΥΡΙΕ ΑΛΑΒΑΝΟ...... CHAVEZ ΜΕ "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ" ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ!!!
ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!!

15.1.09

Τι λέτε κ. Στέφανε Χίο;

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ (πρωτοσέλιδο) του κ Στεφάνου Χίου στην Εσπρέσο, γίνεται λέει «Σφαγή για το "θρόνο" των μασόνων!» που είναι και ο τίτλος του ρεπορτάζ.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι υπάρχει διαμάχη (για τον "θρόνο") ανάμεσα στον δικηγόρο Χρήστο Μανέα (γενικό δερβέναγα τη στιγμή αυτή) και σε κάποιον Ραφαήλ Ντε Σιγούρα, βιομήχανο, εβραϊκής καταγωγής, πρωτοκλασάτο στέλεχος κι αυτός.

Στις μεταξύ τους κατηγορίες (για αλληλομαχαιρώματα) περιλαμβάνονται λέει… διατάγματα καθαίρεσης και αποπομπής, σφετερισμός αξιωμάτων, εξυβρίσεις, απειλές κατά σωματικής ακεραιότητας, ακόμα και... φτυσίματα, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης του ενός για τον άλλον!

Ρόλο διαιτητή βέβαια, καλείται να παίξει το μεγάλο τους αφεντικό, η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, από την οποία οι Έλληνες μασόνοι παίρνουν εντολές...

Ποιος από τους δυο λοιπόν θα επικρατήσει άραγε; Ο περισσότερο ανθέλληνας μήπως, που θα ανταμειφθεί έτσι και θα λάβει την... "ευλογία" από την Αγγλία;

Το ρεπορτάζ του κ. Χίου, τελειώνει με το κομμάτι που λέει:

«Η Μεγάλη Στοά (σ.σ. του Μανέα) εδρεύει επί της οδού Αχαρνών και Σουρμελή γωνία, ενώ η Εθνική Μεγάλη Στοά (σ.σ. του Ντε Σιγούρα ) επί της οδού Ερεσού 39Α. Κάθε εβδομάδα κάτοικοι των γύρω σπιτιών παρατηρούν ασυνήθιστο συνωστισμό στα δύο μασονικά μέγαρα.
Πολυτελή αυτοκίνητα παρκάρουν στους γύρω δρόμους και τα πάρκινγκ και από μέσα βγαίνουν γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής φορώντας μαύρα κοστούμια, για ένα ακόμη τελετουργικό, για το οποίο κανένας από τους συμμετέχοντες δεν μίλησε ποτέ ξεκάθαρα.»

Τι λέτε κ. Χίο;

"Γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής"; Δηλαδή; Και πολιτικοί; Και δεσποτάδες, μήπως;

http://xairete.blogspot.com

ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ "ΚΟΥΒΑ"....ΓΚΕΓΚΕ???

Η «ΚΟΥΒΑΔΟΠΟΙΗΣΗ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΟΣ ΩΣ ΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» ΣΚΕΨΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ «ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ» ΠΑΝΤΑ «ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ»….

….ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΝ «ΚΟΥΒΑ» ΤΟΥΣ.


Και κάτι για να το ξεκαθαρίσουμε … ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ θίγει πάντα ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΟΤΙ «ΠΕΙΡΑΖΕ» και «ΠΕΙΡΑΖΕΙ» από τις πληροφορίες που λαμβάνει…... και θα εξακολουθήσει να το κάνει έστω και αν το διαβάζουν μόνο οι «κάτοικοι» του.


Και τέλος αγαπητοί κύριοι και κυρίες δεν επιδεχόμαστε παραταξιακούς «πνευματικούς πατέρες» ΣΕ «ΟΠΟΙΟΝ» ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ LINK ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ .


ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ "ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ Μ@%@Ι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ…….. ΧΤΕΝΙΣΟΥΜΕ !!!!



ΧΤΕΝΙΣΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ!

Αγώνας δρόμου γίνεται στον Αστακό για να προλάβουν την έλευση του Αλέκου και της Αλέκας και όπως φαίνεται οι ατσίδες...

Αγώνας δρόμου γίνεται στον Αστακό για να προλάβουν την έλευση του Αλέκου και της Αλέκας και όπως φαίνεται οι ατσίδες του εκεί λιμανιού, τα κατάφεραν. Σύμφωνα με αδιάψευστες και αλάνθαστες πληροφορίες του "sibilla", υπήρχε αγκυροβόλιο κάποιων εικοστετραώρων, μέχρι xθες, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, ενός πλοίου το οποίο είχε αγκυροβολήσει έξω από το Πλατυγιάλι με σκοπό να μπει στο λιμάνι για εκφόρτωση ΄'ένοχων" κοντέινερς. Όπλων, που πήγαιναν προς το Ισραήλ. Μετά όμως από τη διαρροή της πληροφορίας και το θόρυβο από τα ΜΜΕ, η εκφόρτωση δεν έγινε και το πλοίο περίμενε ακριβώς στην είσοδο του λιμανιού μέχρις ότου αυτός ο θόρυβος κοπάσει. Προχθες τη νύχτα, μάλιστα, ενώ ήταν πρώτο στη σειρά να μπει μέσα, σύμφωνα με πληροφορίες μας μέσα από το Λιμενικό, απομακρύνθηκε από τη θέση αυτή έως ότου αποφασιστεί, τι θα γίνει. Και αποφασίστηκε. Χθες, Τετάρτη, νωρίς το απόγευμα, το εν λόγω πλοίο σήκωσε άγκυρα για αναχώρηση, τελικά, αλλά άγνωστο ακόμα με ποιον προορισμό. Μέχρι στιγμής ακούγεται Αμερική, χωρίς όμως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο κάποιου άλλου λιμανιού της Ελλάδας. Φημολογείται, για το λιμάνι του Βόλου. Είναι κάτι στο οποίο θα βάλουμε, επί του παρόντος ερωτηματικό, κάτι που δε θα βάζαμε εύκολα, για το υπόλοιπο ρεπορτάζ. Και συνεχίζουμε την τεκμηρίωση: Ποιος ο λόγος το "ύποπτο" καράβι να ανακρούσει πρύμναν και να φύγει άπρακτο μετά από τόσες μέρες αγκυροβόλιο; Και μάλιστα, την ώρα που η δίνη της δημοσιότητας ήταν η μεγαλύτερη; Δεύτερον: Γιατί το εν λόγω καράβι ενώ είχε στείλει τα χαρτιά του πριν τον κατάπλου, σβήστηκαν σύμφωνα με αδιαμφησβήτητου περιεχομένου πληροφορία; Σβήστηκαν, δηλαδή, το όνομά του και όλα τα στοιχεία του από το γραφείο κίνησης του λιμανιού;
Το ιστορικό έχει ως εξής: Πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών, συνεργεία λιμενικών εργασιών και εκφορτώσεων, άρχισαν να δημιουργούνται από γνωστούς στην τοπική κοινωνία αρχιεργάτες της περιοχής. Και μάλιστα, φιλοκυβερνητικούς. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και ονόματα.
Αφού πολλοί άνεργοι εργάτες, άδραξαν, φυσικά, την ευκαιρία και προσελήφθησαν, άρχισαν να περιμένουν την προσέγγιση πλοίων με το συγκεκριμένο όπως μας είπαν περιεχόμενο, όπως μας είπαν κάποιοι απ' αυτούς. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των εργατών, λίγες ώρες πριν, αδειοδοτήθηκε από τον εργοδηγό, όπως επίσης και ο προϊστάμενος του εκεί Τελωνείου, που πήρε εντελώς απροσδόκητα, ρεπό. Πράγμα που προκαλεί ένα ακόμα αμείλικτο ερωτηματικό. Από κει και πέρα, τα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, έχουν όπως ακριβώς γράφει το sibilla. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, και έτερο καράβι απ' αυτά που περιμένουν έξω από το Πλατυγιάλι να έχει το ίδιο περιεχόμενο. Το ένα τουλάχιστον εξ' αυτών, πάντως, είμαστε σε θέση να γνωριζουμε ότι δεν μεταφέρει κάτι ύποπτο, αλλά αλεύρι.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ο SIBILLA ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ

H ellhniki apostoli (orismena melh tis) dystyxos xoris allh dynatotita

Από την κόλαση της Γάζας


daskalos
15 أهيـٌç 2009: ï مéلôٌüٍ اëكلٍ تلٌليكêلٍ, âïُëهُôقٍ إٌُُôليكلٍ êلé أٌلىىلôفلٍ ôïُ ôïىفل صمهكلٍ ôïُ ذءسدت, ليل÷ùٌ‏يôلٍ لًü ôç أـول ىلوك ىه ôçي ًُüëïéًç لًïَôïëق ôùي مéلôٌ‏ي ôïُ ذءسدت, َُيليôـهé ôïي هëëçيïًلëلéَôكيéï مéلôٌü حـيôهٌ ءë ءىًـيôëل, ًïُ ôçي هًüىهيç èل ىًهé َôç أـول.
جلٌôٌُéêق مç ôçٍ ذلëلéَôكيçٍ… ï اëكلٍ هك÷ه لَêï‎ىهيï ىلèçôق ôïي حـيôهٌ… َىكمïُي َôل ÷‏ىلôل ôçٍ أـولٍ, هêهك ًïُ ïé نïëïِüيïé ôïُ ةٌَلقë, ىه ôçي َُىًلٌـَôلَç ôùي اذء, ôïُ داإ êلé ôçٍ إٌُùًلْêقٍ ¸يùَçٍ, هêôهëï‎ي ىéل إبحدتءبءرسا!
enimerosi
ا لًïَôïëق ôïُ ذءسدت, ًïُ âمقêه لًü ôç أـول, هيçىهٌ‏يهé مéل ôçي êلôـَôلَç ًïُ هًéêٌلôهك ôçي هًüىهيç لًïَôïëق (âïُëهُôفٍ ذءسدت, سصرةئء, أسإإ, ءؤإؤص, ذليهٌُùًلْêق إًéôٌïًق مéل ôçي ¢ٌَç ءًïêëهéَىï‎ ôçٍ أـولٍ, إëëçيï-ذلëلéَôéيéلêق ضéëكل, ِïٌهكٍ)
lypamaste, den stelnei me TIPOTA se ellinikous xaraktires

Palestini

اا لًïَôïëق ôïُ ذءسدت, ًïُ âمقêه لًü ôç أـول, هيçىهٌ‏يهé مéل ôçي êلôـَôلَç ًïُ هًéêٌلôهك ôçي هًüىهيç لًïَôïëق (âïُëهُôفٍ ذءسدت, سصرةئء, أسإإ, ءؤإؤص, ذليهٌُùًلْêق إًéôٌïًق مéل ôçي ¢ٌَç ءًïêëهéَىï‎ ôçٍ أـولٍ, إëëçيï-ذلëلéَôéيéلêق ضéëكل, ِïٌهكٍ)

15 أهيـٌç 2009: ï مéلôٌüٍ اëكلٍ تلٌليكêلٍ, âïُëهُôقٍ إٌُُôليكلٍ êلé أٌلىىلôفلٍ ôïُ ôïىفل صمهكلٍ ôïُ ذءسدت, ليل÷ùٌ‏يôلٍ لًü ôç أـول ىلوك ىه ôçي ًُüëïéًç لًïَôïëق ôùي مéلôٌ‏ي ôïُ ذءسدت, َُيليôـهé ôïي هëëçيïًلëلéَôكيéï مéلôٌü حـيôهٌ ءë ءىًـيôëل, ًïُ ôçي هًüىهيç èل ىًهé َôç أـول.
جلٌôٌُéêق مç ôçٍ ذلëلéَôكيçٍ… ï اëكلٍ هك÷ه لَêï‎ىهيï ىلèçôق ôïي حـيôهٌ… َىكمïُي َôل ÷‏ىلôل ôçٍ أـولٍ, هêهك ًïُ ïé نïëïِüيïé ôïُ ةٌَلقë, ىه ôçي َُىًلٌـَôلَç ôùي اذء, ôïُ داإ êلé ôçٍ إٌُùًلْêقٍ ¸يùَçٍ, هêôهëï‎ي ىéل إبحدتءبءرسا!