ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.10.08

Ένα ακόμη σκάνδαλο προστασίας υπουργών, που συγκαλύπτει ο Σανιδάς


Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον "ΙΟ" της Κ. Ελευθεροτυπίας!
Ποιούς υπουργούς συγκαλύπτει ο Σανιδάς;
Ποιοι υπουργοί ευθύνονται για την πτώση του Σινούκ,
που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του
(17 επιβαίνοντες νεκροί!);
Γιατί ο Σανιδάς δεν έχει στείλει τη δικογραφία στη Βουλή,
«Αμελλητί» όπως επιτάσσει ο Νόμος;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Ποιοι γνώριζαν για το μοιραίο Σινούκ;
* Εμείς θυμίζουμε:

ΗΤΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΦΥΛΛΟ 5/10/08
ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Μεθαύριο τα σπουδαία

Την Τρίτη στη Νέα Υόρκη θα είναι το επόμενο ραντεβού του Μ. Νίμιτς με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Α. Βασιλάκη και Ν. Ντιμιτρόφ. Από τις δύο αυτές χωριστές συναντήσεις θα εξαρτηθεί αν ο μεσολαβητής του ΟΗΕ θα καταθέσει και την τελική του πρόταση τις επόμενες μέρες. Ηδη, πάντως, κάποια σημεία έχουν αποκρυσταλλωθεί από τις μέχρι τώρα επαφές.


**Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η προτεινόμενη λύση για το όνομα είναι «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας». Την πρόταση αυτή δεν την απορρίπτει η Αθήνα. Αγκάθι, ωστόσο, παραμένει το εύρος χρήσης του ονόματος. Ο Ν. Γκρούεφσκι επανέφερε το θέμα της διπλής ονομασίας, δηλαδή το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για διεθνή χρήση και το «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» για χρήση από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση, παραμένει ωστόσο ασαφές αν η Ντόρα Μπακογιάννη έχει επιμείνει στην αρχική θέση «μία ονομασία για όλες τις χρήσεις» (erga omnes) ή αν στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και υπό την αμερικανική πίεση έχει υποχωρήσει και είναι διατεθειμένη να δεχθεί και άλλες λύσεις.

Ενα σενάριο είναι να ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας με την οποία θα συνιστάται προς τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να αποδεχθούν τη λύση που θα συμφωνηθεί (η καλή εκδοχή), ή να εναπόκειται σε κάθε κράτος να αναγνωρίσει τη νέα ονομασία (ήδη έχει κάνει σχετική δήλωση η Ρωσία).

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο λύσεις θα απέχουν πάντως πολύ από αυτό που έχει δηλωθεί ως «κόκκινη γραμμή» για την Ελλάδα και τυχόν αποδοχή τους θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η ιθαγένεια που προβλέπεται στην πρόταση και θα αναγράφεται στα διεθνή έγγραφα είναι «μακεντόνσκι». Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την εθνική ταυτότητα: «Τα Ηνωμένα Εθνη δεν αποδίδουν εθνικές ταυτότητες», έχουν δηλώσει αξιωματούχοι του οργανισμού. Αν προκριθεί αυτή η λύση, η Ελλάδα φαίνεται ότι θα κερδίσει μόνο έναν «πικρό» συμβιβασμό για το όνομα κι αυτόν με αμφισβητούμενο το εύρος της χρήσης.

**Στα Σκόπια, πάντως, η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, καθώς το χάσμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου είναι αγεφύρωτο. Ο Ν. Γκρούεφσκι έχει συγκαλέσει για αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με την παρουσία τόσο του Μ. Τσερβένκοφσκι όσο και του υπουργού Εξωτερικών, Α. Μιλόσοσκι, προκειμένου να συζητήσουν τη στάση που θα τηρήσουν την Τρίτη, χωρίς, όμως, να υπάρχουν ελπίδες για συναίνεση.

**Την ίδια ώρα, «πάγο» στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες των Σκοπίων έβαλε ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση ενόψει της έκθεσης προόδου που θα υποβάλει η Κομισιόν το Νοέμβριο. Ο Ολι Ρεν επανέλαβε στον Μ. Τσερβένκοφσκι ότι η συμφωνία με την Ελλάδα αποτελεί προαπαιτούμενο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αφού παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου ελληνικού βέτο. «Η χώρα σας», τόνισε ο Ολι Ρεν, «πρέπει να καταβάλει εντονότερες προσπάθειες στο θέμα του σεβασμού των δημοκρατικών κανόνων».
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;;;;;

Εξασφαλίσαμε την δήλωση μετανοίας του κ Δαϊλάκη


ΦΑΝΗΣ ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Περνάει μπροστά η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

http://press.i-gr.net/


Περνάει μπροστά η ΝΔ στις αυριανές δημοσκοπήσεις. Βλέπετε την πρόθεση ψήφου, περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!!!!




ΜΙΑ "ΑΛΛΗ"..............ΠΑΡΑΔΟΧΗ..... ΤΩΝ "ΑΓΙΩΝ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΗ http://kafeneio-gr.blogspot.com/

ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ "ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΣ" σε συνέχειες...



Με παρέδωσαν βορά και τελείως ανυπεράσπιστο από την πλευρά τους,στα στόματα ενός αντιεισαγγελέα πλημμμελειοδικών Πειραιά,στα "ν ύ χ ι α" του Δημήτρη Κονταξή ( νύν αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ) του αποδεδειγμένου υπερασπιστή του ναυταπατεώνα εφοπλιστή Μανούσου Κουτρουμπά,αλλά και των λοιπών ναυταπατεώνων.
Αυτός ο εισαγγελέας ανέλαβε το τελικό περιτύλιγμα του " π α κ έ τ ο υ ",που σχεδιάστηκε στους σκοτεινούς διαδρόμους του Υ.Ε.Ν.


Μου απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος [ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ] για υπεξαίρεση πλοίου και φορτίου του "STAR FIVE"....του πλοίου δηλαδή,που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υ.Ε.Ναυτιλίας,μου έδωσε " ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΛΕΨΩ " από το λιμάνι της Πύλου και να το οδηγήσω στον Λίβανο,για να τους προσκομίσω τα "απτά στοιχεία" που αναζητούσαν,για να τιμωρήσουν τους ενόχους των δεκάδων ναυταπατών.


Ο εν λόγω εισαγγελέας,βιάζοντας την στοιχειώδη λογική,κατόρθωσε κάτι που κανένας δεν θα τολμούσε,αν δεν είχε την στήρηξη του ίδιου του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού.Με άλλα λόγια συμμετείχε στο σχέδιο του αφανισμού μου ,με εργαλείο τον Νόμο ,που θα έπρεπε να εφαρμόσει στους πραγματικούς ένοχους ναυτοπειρατές και όχι σε μένα που είχα αναλάβει αυτόν τον ειδικό ρόλο,με......."ά ν ω θ ε ν ε ν τ ο λ έ ς".


Επαναλαμβάνω: "ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ" "ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ" "ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ"
Γι'αυτό και επέλεξαν σαν διώκτη μου,τον συγκεκριμένο εισαγγελέα.Δεν το κατόρθωσαν τελικά.Γιατί γερά κρατώ ακόμη και ήλθε και η σειρά μου τώρα να τους ξεφωνίσω παγκοσμίως,με την έκδοδη του βιβλίου μου.Ολοι οι πρωταγωνιστές και οι αυλικοί των , της πιό μελανής σελίδας της Ναυτιλίας μας,ζούν....Πλήν τριών....του τ.Υπουργού Δικαιοσύνης Γ.Σταμάτη,του τ.Υπουργού Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη,του Αντ/ρχου Λ.Σ. Δαπέρβολα.
Θα προτιμούσαν όμως ,να έχουν εξέλθει του ..μάταιου τούτου κόσμου,όταν κυκλοφορήσει το βιβλίο μου αυτό.


Λάβετε δε υπ' όψιν σας,ότι αρχικά και με ομόφωνη απόφαση των ανακριτού κ.Τσάτσαρου Αθανάσιου και προιστάμενου της εισαγγελίας Πειραιά κ.Δωρή Δημήτρη,είχα "απαλλαγεί πάσης κατηγορίας",μετά την υπερασπιστική κατάθεση ενώπιον αυτών του Κλαδάρχη της Λιμενικής αστυνομίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου.Αλλωστε και ο κ.Δωρής εγνώριζε τον ρόλον μου και την συνεργασίαν μου με το Υπουργείο Ναυτιλίας,εν τη γενέσει της και μου είχε συστήσει να προσέχω πολύ.


Και για να το κάνω ακόμη πιό σαφές.Εγώ πίστευα ότι ενδιαφέρονταν για την πάταξη της διαφθοράς....Από σωρεία στοιχείων που συνέλεξα,όμως,αποδεικνύεται ότι ήσαν μέχρι τον λαιμό βουτηγμένοι στην διαφθορά και στην παρανομία.....τόσον ο Υπουργός Ναυτιλίας. Κεφαλογιάννης Μανώλης...όσον και ο Ναύαρχος Λ.Σ. Σκιαδάς Ακης.....


Που νάχουν μυαλό να ασχοληθούν με τα του οίκου τους ,με τα σκάνδαλα των ναυταπατών.
Σκάνδαλα που ταρακουνούσαν συθέμελα το υπουργείο τους.Σαν κράτος είχαμε εξευτιλιστεί διεθνώς.
Σαουδάραβες σείχηδες ,μεγιστάνες του πλούτου,μέλη πριγκηπικών οικογενειών,έβλεπαν να χάνονται τα πολύτιμα φορτία τους,το ένα πίσω από το άλλο.

Φορτία που είχαν φορτώσει σε ελληνόκτητα πλοία και τα οποία ποτέ δεν παρελάμβαναν,μια και ......βούλιαζαν "αύτανδρα"...στην πορεία τους,χωρίς κανένα ίχνος ναυαγίου.......
Τα Βρεττανικά Λόυδ'ς απειλούσαν με επίναυλους(χαράτσι) τους Ελληνες θαλλάσιους μεταφορείς και διακοπή εμπορικών σχέσεων με το Ελληνικό Δημόσιο.!!!!!!


Κάποιοι θησαύριζαν μέσα στον οχετό. Και οι Υπουργός μας,Αρχηγός Λ.Σ.και οι αυλικοί των...είχαν άλλες ασχολίες και περί άλλων τύρβαζαν...
Κοντά τους "κόλλησε" και ένας ακόμη.Το δίδυμο έγινε τρίδυμο. Στην "παρέα" προσετέθη και ο τότε υπουργός Συντονισμού,που συντόνιζε περίφημα την "εταιρεία τους",παρέχοντας αφειδώς - και με το αζημίωτο φυσικά - τις υπηρεσίες τους ,σε εφοπλιστή - ακτοπλόο.

Και τούτο εις βάρος της τσέπης του Ελληνικού Λαού, [ που το πληροφορείται μόλις σήμερα από την ανάρτηση αυτή ] ενώ ταυτόχρονα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ατομική ασφάλεια των ανυποψίαστων επιβατών,καθ' ότι τα πλοία του φίλου τους πλοιοκτήτη," ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ."


Αξίζει να δούμε και που ,περίπου,κυμαίνονταν οι μίζες των ......εξυπηρετήσεων...
.....Μόνον 1 0 0 . 0 0 0 (εκατό χιλιάδες) δολλάρια Η.Π.Α. ήταν η ταρίφα του ενός εξ'αυτών.....του υπεράνω πάσης υποψίας ..."δίκλαρου - ένστολου - ναύαρχου"...αρχηγού Λ.Σ.
Κι' αυτό,κάθε φορά που έβαζε την υπογραφή του...φυσικά αφορολόγητα.....μια και οι καταθέσεις γινώντουσαν στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ μέν,αλλά ...in London City.
Σκεφθείτε τώρα τα οικονομικά ωφέλη των Υπουργών μας......


Κομπάζει ο τέως συνάδελφός μου ακτοπλόος και περηφανεύεται για την φιλίαν τών "ευηπόληπτων φίλων του" ως και για την συνδρομή που του παρέχουν αφειδώς ο Ναύαρχος Σκιαδάς και οι αξιωματικοί που επανδρώνουν την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων ( Ε.Ε.Π.),με το ...αζημίωτο φυσικά πάντα....Dollars - Dollars - Dollars,κοντεύει να γίνει μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας ο ...."χαμηλόμισθος" Αρχηγός μας.


Μάλιστα,ο τέως Υπουργός Συντονισμού και επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ.,έκανε ειδική διάταξη,για να εφοδιάζει ο ..."πένητας" ακτοπλόος μας εφοπλιστής τα πλοία του , με αφορολόγητο πετρέλαιο..."ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ" φυσικά.
Οπότε το κέρδος της παράνομης αυτής συναλλαγής,άγγιζε τα 40.000.000.-Δραχμές ανά πλοίο και ανά ταξίδι.....


Με άλλες ευνοικές - φωτογραφικές διατάξεις,ο εν λόγω εφοπλιστής κατάφερε να μειώσει τα πληρώματα των πλοίων του - πάντα με την βοήθεια υπουργού Κεφαλογιάννη και των λιμενικών αξιωματικών.Ετσι, αντί των 64 ατόμων που προέβλεπε η σύνθεση,στο πλοίο εργαζώντουσαν μόνο .....33....μείωση κατά 50%...και αντίστοιχο κέρδος για τον Πλοιοκτήτη.Καί όχι μόνον.....Η αλληλοβοήθεια , χόντρηνε και μάλιστα επικίνδυνα , μια και...τα πλοία του "ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΦΙΛΟΥ" ,αν και δεν πληρούσαν τους ελληνικούς κανονισμούς " ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΘΕΙΑ ΤΟΥ Υ.Ε.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ" ......."ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ".!!!!!!!!!!!!!

Βοήθησε τα μέγιστα η προσωπική παρέμβαση του Κεφαλογιάννη και οι πιέσεις του Ναύαρχου Σκιαδά,μια και ήταν επιθυμία του νύν ...επιτίμου.



Καπετάν Γιάννης
( Σε λίγες ώρες κοντά σας πάλι,με αποκαλύψεις - αποκαλύψεις..)

ΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙ6 ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACE BOOK


Η βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας MI6 υιοθετεί μια νέα προσέγγιση προκειμένου να προσελκύσει νέους ανθρώπους για τη στελέχωση των υπηρεσιών της. Ενώ κατά το παρελθόν η στρατολόγηση γινόταν αυστηρά στο πλαίσιο κορυφαίων πανεπιστημίων, όπως το Cambridge ή το Oxford, οι σύγχρονες τάσεις επιβάλλουν αλλαγή προσανατολισμού και άνοιγμα νέων δρόμων, στους οποίους ήδη βαδίζει η νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό, η MI6 έχει αναρτήσει αγγελία στο Facebook, απευθυνόμενη με αυτόν τον τρόπο σε ένα ευρύ κοινό νέων, κυρίως, ανθρώπων. - Σχολιάζοντας την κίνηση της MI6, εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι "ένας μεγάλος αριθμός καναλιών επικοινωνίας χρησιμοποιείται προς αναζήτηση εργασίας και το Facebook είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα." Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, οι πράκτορες της MI6 πρέπει να αντανακλούν την κοινωνία στην οποία ζουν.
Πηγή: ars technica

H Sarah Palin κατατρόπωσε τον Biden

Η ιταλική εφημερίδα του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης “Liberazione”, με την εγκυρότητα και τη δημοσιογραφική δεοντολογία που την χαρακτηρίζει, έχει σήμερα πρωτοσέλιδο την ήττα του «δημοκρατικού» υποψήφιου αντιπροέδρου Joe Biden, από την υποψήφια του ρεπουμπλικανικού κόμματος Sarah Palin, στη μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση.
Μια εκλογική αναμέτρηση όπου η νίκη του ενός ή του άλλου δεν σημαίνει καλύτερες ημέρες για τους λαούς.
Φωτογραφία και πηγή είδησης: “Liberazione”, 4 Οκτώβρη 2008

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑ ..."ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ"

Με αφορμή την ομιλία Καραμανλή η οποία απευθύνονταν στον "ανθό" της παράταξης του , αλλά και σε συνδυασμό των τελευταίων εξελίξεων , αποκαλύψεων, και βίωσης της καθημερινής πραγματικότητας.... "σεμνά και ταπεινά" διερωτώμαι....... ποιο το "μέγα τω της αποθράσυνσις κράτος";

ΝΑΙ.....πρόκειται περί "αποθράσυνσις". Τον λιγότερο ως χαρακτηρισμό που θα μπορούσα να δώσω εν όψη των γεγονότων των τελευταίων εικοσιτετράωρων.
Ο πρωθυπουργός μας ή δεν "αντιλαμβάνεται",..... ή το "σκουπόξυλο" το έχει καβαλήσει για τα καλά ,θεωρώντας ότι η Ηγεμονική προσωπικότητα του μέσω των ρητορικών του προσδιορισμών και επιθέτων τα οποία αναλώνει κατά κόρον στις ομιλίες του μπορούν να "εξαφανίσουν" τα γεγονότα που σκιάζουν την κυβέρνηση του και κατ επέκταση τον ίδιο.

Αποτυπώνω:"Οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης επηρεάζουν και τη χώρα μας, ωστόσο η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση"
Αν μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός εννοεί τους επιπρόσθετους φόρους για τον ισοσκελισμό του ανεκτέλεστου προϋπολογισμού που αποτέλεσε και τον λόγο προσφυγής στις κάλπες και στις εκλογές του 2007 , τότε δεν διαφωνούμε. Ειρωνική η συνηγορηση μου και ασφαλώς αμέτρητον θράσος του πρωθυπουργού που επιμένει σε μεταρρυθμίσεις που αποτελούν αποκυήματα της "φαντασιοπληκτης" οικονομικής πολιτικής του. Η κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων έχει απορυθμίσει το κράτος

Αποτυπώνω:"έχω καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα. Δεν θα βάλω καμία σκοπιμότητα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μου".
Προφανώς δεν έχει καθαρή εικόνα αφού οι υπουργοί της κυβέρνησης του έχουν μετεξελιχθεί σε επιχειρηματίες και πλουτίζουν ασύστολα. Αντφατικότητα επί των λόγων του και της πραγματικότητας. Έτερος "Υπουργός Επιχειρηματίας" και ο Υπουργός "Ακρίβειας" κος Φώλιας
με "οικογενειακή εταιρεία" real estate που την ίδρυσε το 2007. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αν μη τι άλλο φορά "μαύρα" γυαλιά ο πρωθυπουργός αφού επιμένει στην έχουσα "ολοκληρωμένη του εικόνα".

Ο
ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ

Στις 9 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 41 χρόνια από την δολοφονία της πιο επαναστατικής μορφής που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης μας, του Τσε Γκεβάρα. Ο Τσε, εθελοντής γιατρός στο ξεκίνημα του Επαναστατικού Κινήματος του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα και στην συνέχεια ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών, έθεσε προτάσεις, προοπτικές και λύσεις για ένα πιο δημοκρατικό κόσμο. Οι προτάσεις του σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ!!! Ένα ανήσυχο επαναστατικό πνεύμα, σαν τον Τσε, δεν θα μπορούσε να γίνει ο γραφειοκράτης πολιτικός στην μετά επανάσταση Κούβα και έτσι το 1965 έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων Κινημάτων στην Αφρική και την Λατινική Αμερική. Στις 9 Οκτωβρίου του 1967, στη Λα Χιγκέρα της Βολιβίας συνελήφθη και δολοφονήθηκε στο κρεβάτι του την ώρα που κοιμότανε, από πράκτορες της CIA. Ήταν 39 χρονών.

Η PIAZZA del POPOLO LIVE TV, τιμώντας την μνήμη του, θα εκπέμπει από σήμερα σπάνιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό από τα αρχεία της Κούβας, με ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης, την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης μέχρι τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Προκλητική ανάμιξη στα εσωτερικά της Ελλάδας από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό: Ζητά ματαίωση των ασκήσεων του Ελληνικού Στρατού!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προκλητικότητα και γραφικότητα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι. Συγκεκριμένα χθες εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας ανησυχία «για την κατάσταση των Μακεδόνων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας οι οποίοι διαμαρτύρονται εξαιτίας των ασκήσεων του Ελληνικού Στρατού», ζητώντας να ματαιωθεί η στρατιωτική εκπαιδευτική δραστηριότητα στην περιοχή, δηλαδή σε κυρίαρχο ελληνικό έδαφος! Η σκοπιανή ηγεσία εκμεταλλεύεται έτσι πλήρως τη (στημένη;) "διαμαρτυρία" κατοίκων της περιοχής Λόφοι Φλώρινας (Προβοκάτσια σε πεδίο βολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από φιλοσκοπιανούς της Μελίτης) για τη δημιουργία εντυπώσεων, κάνοντας παράλληλα λόγο για "καταπάτηση των δικαιωμάτων" μιας ανύπαρκτης "μακεδονικής μειονότητας".
Ολα αυτά μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφκσι με τον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ στις Βρυξέλλες, με τον επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας να δηλώνει ότι "η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι μία πραγματικότητα, την οποία η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, παρά την απογοήτευσή της" και αναφερόμενος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ να σημειώνει με νόημα ότι "όλες οι χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχουν «κανονικό πολιτικό πολιτισμό»".
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

Όποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον (1ο μέρος)

Ποια χώρα διαθέτει αυτόν τον πλούτο και ακόμη περισσότερο;

Αναμένοντας απαντήσεις και για πολλούς εκπλήξεις…

ες αύριον τα σπουδαία…

ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!


Διακήρυξη του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, με πρωτοπόρους και οδηγούς τους Έλληνες της Μακεδονίας, την Παν-μακεδονική Καναδά και τις Μακεδονικές οργανώσεις στις πέντε Ηπείρους διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαιτέρως προς Αθήνα, Σκόπια, Βρυξέλες, Ουάσινγκτον και Ο.Η.Ε., ότι:

  • Επιθυμούμε την ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη, και προωθούμε τη φιλία και συνεργασία όλων των λαών της Βαλκανικής εφόσον υπάρχει πνεύμα αληθινής συνεργασίας και γειτονίας και με θετικές προοπτικές για την Ελλάδα.

  • Επιθυμούμε την συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς και οικογένειες όλων των ενδιαφερομένων χωρών εφόσον αυτές πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις και σύμφωνα με την νομοθεσία ένταξης των οργανισμών αυτών.

  • Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωρίσουμε τις ανιστόρητες διεκδικήσεις και τον παράλογο σφετερισμό της Ελληνικής και Μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους Σλάβους των Σκοπίων, ή από οποιουσδήποτε.

  • Ζητούμε να σταματήσει η εθνικιστική προπαγάνδα από τους Σλάβους των Σκοπίων στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα τα οποία γαλουχούν τις νεώτερες γενεές με μεγαλοϊδεατισμούς, αλυτρωτικές τάσεις και διαθέσεις.

  • Ζητούμε πλήρη αναθεώρηση των ψευδών ισχυρισμών και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά τους εγχειρίδια.

  • Ζητούμε να σταματήσει κάθε αβάσιμη δημαγωγία, αλυτρωτική διεκδίκηση και προπαγάνδα, στο δημόσιο τομέα και τις ένοπλες δυνάμεις τους.

  • Απαιτούμε οι επόμενες γενιές των Ελλήνων να μην πληρώσουν τα λάθη σημερινών χειρισμών και αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων. Το θέμα με τα Σκόπια πρέπει να κλείσει εδώ, και αν χρειαστεί, με τελεία διακοπή επαφών.

  • Δηλώνουμε ότι η Ελληνική ιστορία και το όνομα «Μακεδονία» θα πρέπει να παύσουν να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

  • Ζητούμε να μην υπογραφεί από την Ελλάδα καμία συμφωνία περί ονομασίας που περιέχει το ελληνικό όνομα Μακεδονία.

  • Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (Veto) σε κάθε ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ατλαντική Συμμαχία μέχρις ότου αποφασίσει σε ένα όνομα και μία λύση που δεν θα προσβάλει άλλο τον ελληνικό λαό, την ιστορία του, την παράδοση και πολιτιστική του κληρονομιά, και ούτε θα υπονοεί απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

  • Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να αντιδράσει δυναμικά και αποφασιστικά ενάντια στον όποιο διασυρμό υφίσταται από την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σλάβων των Σκοπίων.

  • Ζητούμε από την Ελληνική Εκκλησία να σταθεί πρωτοπόρα στο πλευρό των Ελλήνων όπως έκανε σε όλους τους αγώνες του Εθνους και να ηχήσει το σάλπισμα της αφύπνισης για τον εθνικό κίνδυνο.

  • Ζητούμε από τον επιχειρηματικό κόσμο, και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στα Σκόπια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν αμέσως οικονομικές πιέσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων για να εξαντλήσουν τα αποθέματα επιδότησης των αλυτρωτικών διαθέσεων ενάντια στην Ελλάδα.

  • Ζητούμε από την Διεθνή Κοινότητα να αναθεωρήσει την πολιτική της στα Βαλκάνια που οδηγεί την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση και την καθιστά συνεργό σε αλυτρωτικές ενέργειες και στην απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

  • Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να διερευνήσει το θέμα των Ελλήνων της Βαρντάρσκα και του Τίτο, με προσφυγή στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι υπάρχει εκεί Ελληνισμός σήμερα πού αποσιωπείται.

  • Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να εξετάσει πιθανή προσφυγή των Σλάβων των Σκοπίων στο Δικαστήριο της Χάγης για κλοπή της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας.

Μην παραδώσετε την Ελληνική Ιστορική, Πολιτισμική και Eθνική κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας εις τον αιώνα τον άπαντα με τυχόν απόφασή σας να παραδώσετε τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μορφή, ούτε στο Αλβανο-Σλαβικό κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, ούτε σε κανέναν.

Αν σε κάθε γέφυρα που χτίζουμε με παραδοσιακούς φίλους ή με άσπονδους γείτονες εμείς παραχωρούμε ένα κομμάτι της ταυτότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας, προς «χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη» ενώ από την άλλη μεριά της γέφυρας σμιλεύουν την δική τους εθνική ταυτότητα σε δικά μας λευκά μάρμαρα, τότε στο μέλλον η Ελλάδα θα είναι πραγματικά: «…κάποια τέως χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης…».

Μην το κάνετε!.

Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο

25 χρόνια στην υπηρεσία του Ελληνισμού, 25 χρόνια στο πλευρό των Ελλήνων του Καναδά

http://www.greekalert.com/

πηγή ellines.ca

3.10.08

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

H κατάσταση του υπουργείου Ανάπτυξης

Oι συγκεκριμένοι ''Κύριοι''

νοθεύουν τα καύσιμα

και κερδοσκοπούν σε βάρος

της κινητής και της
ακίνητής μας περιουσίας.

Παρακαλώ προωθείστε το μήνυμα σε όσους μπορείτε.

http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htm



ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ "ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΣ" σε συνέχειες...

Οργασμός προετοιμασίας και τελευταίες οδηγίες στο στρατόπεδο των Ναυταπατεώνων....από το γραφείο του ενός μεγαλοδικηγόρου,στο γραφείο του άλλου.....από την Σκουφά,στην οδό Λυκαβητού και τέλος στην Ομήρου.Ολοι είχαν κάτι "ι δ ι α ι τ έ ρ ω ς" να μου πούν. Οι μαγνητοφωνήσεις έδιναν και έπαιρναν και καθημερινά επακολουθούσε συνάντηση στο Υ.Ε.Ν. με Υπουργό Κεφαλογιάννη,Γενικό Γραμματέα Παύλο Σαρλή,με αρχηγό Λ.Σ. Σκιαδά και με τον κλαδάρχη της Λιμενικής αστυνομίας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ.Δημ.Γιαννακόπουλο,όπου και γινώντουσαν συσκέψεις και ανταλλαγές απόψεων,μετά την ακρόαση του μαγνητοφωνηθέντος υλικού.


Ο κύβος είχε ριφθεί.Με σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υ.Ε.Ν. αλλά και του προισταμένου της Εισαγγελίας Πειραιά κ.Δημήτρη Δωρή,μου ανετέθη και επίσημα [ ε γ γ ρ ά φ ω ς ] να οδηγήσω το πλοίο "STAR FIVE",όπου μου έδιναν εντολή οι Ναυταπατεώνες Δικηγόροι και λοιποί συνεργάτες τους......"π έ ν τ ε" τον αριθμόν,εξ' ού και το όνομα που έδωσαν στο πλοίο ( πέντε αστέρια) !!!!!! τρομάρα τους.


Η απόλυτα λογική πρότασή μου,ώστε να διασφαλιστεί ένα ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο,δεν έγινε δεκτή,γιατί ήδη είχαν καταλάβει ( Υπουργός και Αρχηγός ) ότι γνώριζα πολλά.

Ετσι,ως υπέρτατοι δικαστές και θύτες,αποφάσισαν να με εξαφανίσουν.Και ο Λίβανος ( τόπος προορισμού του πλοίου ) ήταν γι' αυτούς το πεδίο του ολοκληρωτικού μου αφανισμού.

Αυτός ήταν και ο λόγος που με εγκατέλειψαν τελικά αβοήθητο στον Λίβανο.Ηταν τόσο αδίστακτοι,που χωρίς κανέναν ενδοιασμό,γνωστοποίησαν στην σύζυγόν μου αυτήν τους την απόφαση,αδιαφορώντας για το σόκ που θα της προκαλούσαν και μάλιστα της ζήτησαν να μου μεταβιβάσει τις ....θεικές τους αποφάσεις,γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν υπήρχε καμμία δυνατότης διαφυγής μας,με δεδομένο ότι λόγω της εμπόλεμης κατάστασης,είμαστε αποκλεισμένοι από ξηράς,θαλάσσης και αέρος.

Η "λύση" αυτή τους εξασφάλιζε την απόλυτη ηρεμία,αφού ο "ά τ α κ τ ο ς" Καπετάν Γιάννης,θα ήταν πλέον αδύνατον να τους βλάψει,αποκαλύπτοντας κυκλώματα,μηχανορραφίες,πρόσωπα και πράγματα.

Δεν σκέφτηκαν ότι ο άνθρωπος έχει απέραντες δυνάμεις.Δυνάμεις που ενισχύονται,όταν έχεις το δίκηο με το μέρος σου και ειδικά όταν έχεις την ακαταμάχητη επιθυμία να αποκαλύψεις την αλήθεια και ταυτόχρονα να σώσεις,όχι μόνον τον εαυτόν σου,αλλά και το πλήρωμά σου - την " ο ι κ ο γ έ ν ε ι ά σ ο υ"- του οποίου έχεις την ευθύνη.

Οταν με την βοήθεια του Θεού κατόρθωσα να διαφύγουμε όλοι μαζί και οι αρχιτέκτονες του βιολογικού μας καθαρισμού έμαθαν ότι είχαμε επιστρέψει όλοι σώοι και αβλαβείς και
το πλοίο βρισκώταν αγκυροβολημένο στον προλιμένα του Πειραιά, ....." φ ρ ι κ ά ρ ι σ α ν."

Δεν πίστευαν ποτέ ότι θα κατόρθωνα να διαφύγω του ασφυκτικού αποκλεισμού μου,από τον κλοιό των ένοπλων φαλαγγιτών του Λιβάνου και ότι θα έφτανα στον Πειραιά,χωρίς
"ι χ ν ο ς " ναυτιλιακών οργάνων,ποσίμου ύδατος και τροφίμων.

Οταν συνειδητοποίησαν τους κινδύνους που εγκυμονούσε η άφιξή μου για τους ίδιους και για όλο το κύκλωμα , κινητοποίησαν όλη την ισχύ που διέθεταν σαν Κράτος και κυρίως σαν " π α ρ α κ ρ ά τ ο ς ",προκειμένου να με εξοντώσουν ηθικά και βιολογικά,έστω και μετά την επιστροφήν μου στην πατρίδα μου.

Με εντολή τους,χωρίς ακόμη να γνωρίζω τους υποχθόνιους σχεδιασμούς τους,με υποχρέωσαν σε " κ α ρ α ν τ ί ν α ".....να παραμείνω πλήρως απομονωμένος από τον "έξω κόσμο",για να μην έχω την δυνατότητα να συμβουλευτώ οιονδήποτε τρίτον. Ως δήθεν μέρος του σχεδίου τους,αφού τους είχα εξιστορήσει όλα τα γεγονότα και ήξεραν πλέον τι είχε περιέλθει σε γνώση μου, " χ ά ρ α ξ α ν π ο ρ ε ί α ",τι,που,πως και σε ποιούς θα κατέθετα ό,τι είχα ακούσει,δει,φωτογραφήσει,καθ' όλο το διάστημα της διαμονής μου στον Λίβανο.

Συγκλονισμένοι εμφανίστηκαν,τόσο ο υπουργός Μ.Κεφαλογιάννης,όσο και ο αρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος Σκιαδάς,για τις καταγγελίες μου γύρω από την διακίνηση όπλων ,πυρομαχικών και ναρκωτικών ουσιών,από το Τζούνη του Λιβάνου προς την νήσο Κρήτη.

Πολύ αργότερα θα αντιλαμβανώμουν ότι αυτός ο συγκλονισμός τους δεν οφειλόταν στην αποκάλυψη της αλήθειας προς αυτούς,αλλά στο γεγονός ότι τα στοιχεία που κατείχα με
καθιστούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ίδιους.

Ετρεμαν και αγωνιούσαν στην ιδέα ότι εκτός από αυτούς "που ήδη τα γνώριζαν",υπήρχε φόβος να μιλήσω και σε κάποιους άλλους που δεν ήλεγχαν και αυτό θα ήταν η καταστροφή τους.

Ιδού με λίγες λέξεις ο διάλογος που διημείφθη ανάμεσά μας,στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να κρατήσω το στόμα μου κλειστό.


ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: " Πρόσεξε,σε παρακαλώ,ότι αφορά ναρκωτικά,όπλα και πυρομαχικά." Δεν θέλω να μάθει κανένας άλλος το παραμικρό.Θα δώσω εντολή και θα τα καταθέσεις στην Κ.Υ.Π., σε αξιωματικούς δικούς μας. Λιμενικοί είναι,δικοί μου,της απόλυτης εμπιστοσύνης μου.Το στόμα σου κλειστό σε οιονδήποτε άλλον.
Και ιδιαίτερα προσεχτικός να είσαι επίσης,για το βαπόρι του Βουλευτή .Μη γίνει σούσουρο,γιατί είναι δικός μας,ανήκει στην Νέα Δημοκρατία....και ο μπαγάσας μούλεγε ότι βούλιαξε αύτανδρο ,.....στις Α Ζ Ο Ρ Ε Σ.....Αρχηγέ τι λες εσύ;

ΑΡΧΗΓΟΣ Λ.Σ. ΣΚΙΑΔΑΣ : Δεν υπάρχει αμφιβολία.Οι φωτογραφίες μιλούν.....είναι πεντακάθαρες.....είναι το βαπόρι του " Δ Α ................" Φαίνονται καθαρά,όνομα,σινιάλο.....
θέλει κρέμασμα ο αφιλότιμος....Καπετάνιε μου εσύ ξέρεις....πρόσεξε καλά....μην διαρρεύσει κανένα στοιχείο στον ανακριτή Τσάτσαρο [ Β΄ανακριτής Πειραιά ] ή στους εισαγγελείς που μιλάς...γιατί θα διαλυθούμε σαν κράτος..Θα μας αρπάξουν στο στόμα τους ο Παπανδρέου και τα κουμούνια και άντε να ξεφύγουμε από το στόμα τους.....

Θα σε στείλλω συνοδεία με δικό μας αυτοκίνητο και οδηγό στην Κ.Υ.Π.....έχουμε δύο καλούς και εχέμυθους αξιωματικούς μας εκεί....τον Τσαρούχα και τον Δαπέρβολα.
Σ' αυτούς θα δώσεις τα φίλμ....στον οδηγό,ουδένα σχόλιον....εν τάξει Καπετάν Γιάννη;
Και απέφυγε τους δημοσιογράφους...γιατί γράφουν ότι θέλουν.

Εξυπακούεται,ότι διεχώρησαν τι θα κατέθετα στον ανακριτή Πειραιά κ.Αθανάσιο Τσάτσαρο,ως και τι στον προιστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Λεωνίδα Παπακαρυά και εισαγγελέα εφετών Αθηνών κ. Αλέξανδρο Μεταξά.,τους οποίους φυσικά είχαν ενημερώσει για την συνεργασίαν μας και τον ρόλο που είχα παίξει γύρω από την αποκάλυψη των Ναυταπατεώνων.

Εγώ," π ε ι θ ή ν ι ο " όργανό τους,πίστευα ότι τηρώντας πιστά τις οδηγίες τους έκανα το καθήκον μου στην Πατρίδα μου.
Ποτέ δεν φανταζώμουν - όπως απεδείχθη εκ των υστέρων - την ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ.
Τις επιπτώσεις τις οποίες "γεύτηκα κατά κόρον" στην συνέχεια,μια και αφού κατέθεσα στους πάντες " α υ τ ά π ο υ μ ο υ ε ί χ α ν ξ ε χ ω ρ ί σ ε ι ν α π ω σ ε έ ν α ν έ κ α σ τ ο ν ",αφού με είχαν στύψει σαν λεμονόκουπα,με πέταξαν - στην κυριολεξία - στον κάλαθον των αχρήστων......


Με παρέδωσαν βορά και τελείως "α ν υ π ε ρ ά σ π ι σ τ ο" από την πλευρά τους, στα στόματα............

[ Η συγκλονιστική συνέχεια αύριο,μέσω αυτής της ιστοσελίδας. ]

Καπετάν Γιάννης

Από την Πέμπτη στους κινηματογράφους πρώτης προβολής.

http://atsarantos.blogspot.com/ Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

KOYIZ.....ΜΕ ΔΩΡΑ!!!!!

"Παρακαλώ να επανεξεταστεί το αίτημα μου να γυρίσω και ζητάω συγνώμη για την στάση μου"!!!. ΠΟΙΟΣ "ΑΝΤΑΡΤΗΣ" - "ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ"ΕΚ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ??
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΧΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΪΖ
Η ΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
"ΚΑΡΑ ΜΑΝ ΑΛΗΣ & CIA"

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ: ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ 4Χ4
ΚΟΤΕΡ`A 12 ΤΕΜΑΧΙΑ
ΚΑΝΙΣΤΡΕΣ 2 ΤΕΜΑΧΙΑ
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 200kg
KOKΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ ! !


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

"ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ"


ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: " ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΑΙΛΑΚΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ"


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ PRESS ROOM ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ....
ΤΑ ΕΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ

Η "ΑΥΡΙΑΝΗ" ΑΚΟΜΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΑΙΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ;;;;;

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ .......

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΈΨΙΜΟΣ ΑΛΛΑ .....ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!!!!!!!!!



ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΝ ΟΨΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΔΑΙΛΑΚΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ

ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Η "ΔΟΥΛΕΙΑ"....."ΜΥΡΙΖΕΙ"...ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ .......



ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!! Ο ΔΑΙΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΠΩΣ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ!!!!!!............

Ο "ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ" ...ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ (Το σύστημα Ρουσόπυλου θυσιάζει το Εθνος για το κόμμα)



ΑΠΛΑ ΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΔΑΙΛΑΚΗΣ) ...ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ...ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.......

Η Helvetic Airways παρουσιάζει την FYROM ως "Μακεδονία"

http://www.greekalert.com/

===========================================

από το hellenicrevenge

Οι αναγνώστες έχουν μπει για τα καλά στην αναζήτηση ιστοσελίδων που πλαστογραφούν την Ιστορία μας. Μία τέτοια ιστοσελίδα ανακάλυψε κι ένας φίλος και σας την παραθέτουμε.

Η Helvetic Airways αναγνωρίζει τη FYROM ως "Μακεδονία".

http://www.flylowcostairlines.org/aeroporiki-etairia-xamiloy-kostoys/aerogrammi-helvetic-airways.html

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε.

Στα δεξιά λοιπόν του συνδέσμου που σας παραθέτουμε παραπάνω, θα δείτε "Σχόλια".

Επιλέγετε την τρίτη επιλογή "Το κείμενο είναι ανακριβές".

Κατόπιν πληκτρολογείτε το κείμενο παρακάτω

We regret to inform you that there is no country with the name "Macedonia" as you mention in your site.The exact UN acknowledged name is Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM). We are deeply disappointed with this misinformation and we expect you to correct this terrible mistake, which is a history forgery, the soonest.

Regards,

To e-mail σας (αν θέλετε να σας σταλεί απάντηση)

ή εναλλακτικά στείλετε το παρακάτω κείμενο στο e-mail info@helvetic.com

Dear Sirs,

as i was browsing your very good site, in order to find a low cost airline, I 've found out that in many pages of your site you are referring to Former Yugoslav Republic Of Macedonia (F.Y.R.O.M.) as "Macedonia" plain and sinple... The name of this small country has risen an argument with my country Greece for the last 15 years. United Nations has recognized this country as "FYROM" because of the name issue. 1/4 of Greece (the north part) is called Macedonia. The Thessaloniki airport is called "Macedonia" and people living in North Greece are called Macedonians. We 've proposed to FYROM to use a geografical term such as "North Macedonia" or "Upper Macedonia" or even an ethnic term such as "slavic macedonia" but until today they refuse..I am a Macedonian Greek and I cannot accept the use of the term macedonian as an ethnic or country identity. There is no "macedonian" nation and no "macedonian" country. Macedonia is a region which is 70 % Greek, 20% Slavic (called "macedonian" wrongly) and 10% Bulgarian. Please correct the mistake with the proper F.Y.R.O.M.

Regards

Το όνομά σας

Ας το στείλουμε όλοι.

Πάρα πολλές τέτοιες προσπάθειες έχουν βρει απήχηση και πιστεύουμε πως με την συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να διορθωθεί και η παραπάνω ιστοσελίδα που παρουσιάζει τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ"


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΩΣ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΧΑΡΤΙ ...ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ.


Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΉΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.



  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΟΠΟΊΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΉΤΗΣΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

  • ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

  • ΟΙ ΔΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.......ΤΟΤΕ ΤΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ;;;;;

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ


"ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ" αυτή την δήλωση έκανε ο βουλευτής της ΝΔ κος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ K. απαντώντας εν γένει για τις κινήσεις του κόμματος αλλά και του πρωθυπουργού για την "κατάπνιξη" των εσωκομματικών φωνών στον ραδιοσταθμό flash 96.0


Η "ΛΙΣΤΑ" ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ....ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ;;;;;

ΔΑΙΛΑΚΗΣ.....ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ Ή ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΪΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ.

"....Οι πρόσφατες δηλώσεις μου είχαν ως μόνο γνώμονα την στήριξη σας.............. παραιτούμαι ή επιστρέφω"

ΩΡΑΙΟ ΔΊΛΗΜΜΑ ................
Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

"ΦΙΛΑΚΙΑ" ΣΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ .........


REAL FM (ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ)


Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΕΔΩΣΕ..... "ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ REAL ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΝ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ.


ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΕΛΙΚΑ..........

ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΠΑΙΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΊΣΤΑΤΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ

20 ΛΕΠΤΑ ......ΓΙΑ 80 ΜΕΡΕΣ


Γράφει ο Αντίμαχος

Η χθεσινά "έκτακτη" σύγκληση του Υπ. Συμβουλίου ,πέραν της στημένης προχθεσινοβραδινής "δημοσιογραφικής πληροφορίας"εν μέσω απεργίας της ΕΣΗΕΑ σε συνδυασμό με το όργιο φημών ,για ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή της απόφασης Καραμανλή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και της τελικής και εύλογης κατά τα άλλα κίνησης του πρωθυπουργού έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις "παροχολογικές εξαγγελίες " του δια μέσον Υπουργικού Συμβουλίου και επί εικοσάλεπτης διάρκειας ,....δηλώνει την στρατηγική του διάθεση και τον σκοπό του.

Η μεταστροφή της πολιτικής του Πρωθυπουργού την οποία και "επέβαλε" στους Υπουργούς του ,δεν είχε μόνον ως αιτία την αντιλαμβανόμενη πτώση του κυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις, ....που σαφώς και αυτό ήταν μια βασική αιτία.... ,αλλά και ως κίνηση στρατηγικής ,για την παράταση του χρόνου παραμονής στην εξουσία έως και της 22 Δεκεμβρίου που κατατίθεται ο προϋπολογισμός , και παραλλήλως οι αντιδραστικές εσωκομματικές φωνές να μην έχουν τυχών "ενστάσεις" επί της "νεοκοινωνικής πολιτικής" .

Όσον αφορά τα "σκάνδαλα".... και την εμπλοκή προσώπων του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού; .....αυτά τα έβαλε "κάτω από το χαλί".
Το στίγμα εδόθη , για τον πρωθυπουργό .....όλα αυτά είναι "παραπολιτική".
Εμμέσως πλην σαφώς όσον αφορά τις "φωνές" του κόμματος του τους χαρακτηρίζει ως "παραπολιτικούς" για το εάν επιμένουν να μιλούν και να ασχολούνται με αυτά.

Αντικειμενικός σκοπός είναι η κατάθεση και ψήφιση του Νέου Προϋπολογισμού, γιατί τότε θα έχει φέρει το πολιτικό παιχνίδι της εκλογικής αναμέτρησης επί ίσοις όροις.

Η έναρξη της "πολιτικής μεταστροφής" μέσω παροχών έστω και υποσχόμενων προς ψήφιση νόμων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι έχει προκηρυχθεί ατύπως η προεκλογική περίοδος στο εσωτερικό του κόμματος .

Καραμανλής ή … χάος!


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Η σύγχρονη παραλλαγή του αλήστου μνήμης «Καραμανλής ή τάνκς»,
που ξεστόμισε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1974, δίνοντας
άφεση αμαρτιών στον θείο Καραμανλή και την
ξενοκίνητα χούντα των συνταγματαρχών που τον έφερε.
34 χρόνια μετέπειτα ένα γνήσιο τέκνο της δεξιάς, ο βουλευτής Ροδόπης
και υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, επαναφέρει το δίλημμα
«Καραμανλής ή … χάος» και διερωτάται εάν συμφέροντα
επιθυμούν να εκχωρήσουν τη διακυβέρνηση της χώρας
στον Παπανδρέου και τον Τσίπρα.
Συγκεκριμένα δήλωσε : «…θα ήθελα να πω επίσης, ότι το πρόβλημα
εκ των πραγμάτων προκύπτει. Δηλαδή το δίλλημα πια,
είναι Καραμανλής ή … χάος! Εκτός αν κάποια συμφέροντα
έχουν αποφασίσει να εκχωρήσουν την εξουσία
στο δίδυμο ΠαπανδρέουΤσίπρα
…»

"ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΣ" συνέχεια...

Ο Γιαννης Νομικός γράφει και αποκαλύπτει στην σελίδα μας :
Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ


Συνηθίζεται η όποια νέα έκδοση κάθε βιβλίου,να υπηρετεί,την ανάγκη τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κυκλοφορίας του,ή κάποιους άλλους στόχους.

Ο λόγος για τον οποίο προβαίνω στην επανέκδοση του δικού μου βιβλίου,είναι η ανάγκη παραδοχής της "αφέλειάς" μου,πράγμα που θα διαπιστώσει ο αναγνώστης.

Αυτή η παραδοχή μου,είναι αποτέλεσμα των νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνά μου,αλλά και από όσα γεγονότα - τα οποία ούτε καν μπορούσα να φανταστώ - αναδύθηκαν από την περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων,των οποίων υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας.


Σημειώσετε την λέξη "μ ά ρ τ υ ρ α ς",όχι μόνον υπό την στενή έννοια του όρου μαρτυρία,αλλά υπό την έννοια των μαρτυρίων ,που τράβηξα τόσον εγώ όσον και η οικογένειά μου εξ αιτίας της αφελούς πεποίθησής μου ,ότι συμμετείχα σε μία μεγάλη προσπάθεια εξαγνισμού και αγιοποίησης της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.


Δυστυχώς,είμαι θύμα πρώτον απ'όλα,των ίδιων των ιδανικών που διακατέχουν κάθε έντιμο άντρα.

Ολα τα γεγονότα,όσα με χρονολογική σειρά παραθέτω στο βιβλίο μου,είχαν ένα κενό.Το κενό της πραγματικής μου πληροφόρησης.Για να ακριβολογήσω,γύρω μου εξυφάνθηκε ένας "οργανωμένος εμπαιγμός",τον οποίον ήταν αδύνατον να αντιληφθώ εξ αρχής.

Εναν εμπαιγμό,με πρωταγωνιστές ανθρώπους,οι οποίοι εκπροσωπούσαν το ίδιο το κράτος και στα μάτια μου αντιπροσώπευαν την λεγόμενη έννομη τάξη.

Δυστυχώς, πολύ αργότερα κατάλαβα ότι επρόκειτο για κοινούς απατεώνες,ενδεδυμένους την τήβεννο της εντιμότητας.

Πρώτος και καλύτερος ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης,με συμπαραστάτη και συνεργό του τον Αρχηγό του Λ.Σ. Άκη Σκιαδά. Ηταν οι επικεφαλείς της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υ.Ε.Ναυτιλίας.

Δεν ήταν ωστόσο οι μόνοι που εμπλέκονταν στα αμαρτωλά κυκλώματα τα οποία δημιούργησαν,συγκάλυψαν και έδωσαν αντικειμενική υπόσταση στό έγκλημα της Ναυταπάτης.

Αρκετοί άλλοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος,οι οποίοι σήμερα απολαμβάνουν το μαύρο χρήμα που απέκτησαν φορώντας την κατάλευκη στολή τους," ε γ ν ώ ρ ι ζ α ν."

Ωστόσο,ταπεινά συμφέροντα τους ωθούσαν να συμμετέχουν στην ένοχη σιωπή τους,δημιουργώντας μία άνευ προηγουμένου " ο μ ε ρ τ ά " για την Ελληνική πραγματικότητα.

Κανείς όμως δεν πίστευε ότι ένας ριψοκίνδυνος καπετάνιος,θα έμπαινε τόσο βαθιά στα χωράφια τους και θα έφερνε στην επιφάνεια την " Κ Ο Π Ρ Ο Τ Ο Υ Α Υ Γ Ε Ι Α."

Τους ήταν αδύνατον να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος τον οποίον προόριζαν για ρόλο πιονιού συγκάλυψης ανομιών,θα είχε το " κ ο ρ α σ σ ό ν " να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση παρανομιών και σκανδάλων,των οποίων έγινε κοινωνός.

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν, μου ανέθεσαν εν " λ ε υ κ ώ " να χωθώ στο βούρκο,με στόχο - όπως μου έλεγαν - την σωτηρία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας που είχε εκτεθεί διεθνώς,εξ αιτίας της δράσης των Ναυταπατεώνων.

Αρχισα την έρευνα,ρισκάροντας το κεφάλι μου για τον εντοπισμό των υπευθύνων που έστηναν Ναυταπάτες. Γρήγορα οι μεγαλοσχήμονες που προανέφερα διεπίστωσαν τις ικανότητές μου,καθώς τα στοιχεία που τους παρέθετα καθημερινά (ηχητικά ντοκουμέντα κ.λ.π.) δεν επιδέχονταν αμφισβήτησης.

Εκτίμησαν - και πολύ σωστά - ότι πολύ σύντομα θα γινώμουν γνώστης και των δικών τους σκανδάλων,οπότε θα άρχιζε η κατάρευση τοι οικοδομήματος που με τόσο ...κόπο είχαν κτίσει. ΄Ετσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.
Παρ΄ότι τους "παρουσίασα" με κάθε λεπτομέρεια τους υπεύθυνους και αποκάλυψα τους μηχανισμούς της εξαφάνισης φορτίων,πλοίων,αλλά και των πληρωμάτων που τα επάνδρωναν ( όλα τεκμηριωμένα και με τρόπο που έδινε τη δυνατότητα να καθίσουν τους ένοχους στο σκαμνί )θεώρησαν ανεπαρκή τα ευρήματά μου και μου ζήτησαν πιο ,,,,,,,,

" α π τ ά σ τ ο ι χ ε ί α. "


Προς τον σκοπό αυτό αποφάσισαν να αναλάβω την πλοιαρχία του φορτηγού πλοίου "STAR FIVE" ex "BETTY",το οποίο βρισκώταν ελλιμενισμένο στην Πύλο.

Το πλοίο αυτό ,σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες επρόκειτο να είναι ο επόμενος στόχος των Ναυταπατεώνων και ευηπόληπτων μεγαλοδικηγόρων,καθώς και των διαφόρων "δορυφόρων" τους.Παρά τις εισηγήσεις μου να το οδηγήσω στο λιμάνι του Πειραιά,όπου το πλήρωμά μου και εγώ θα καταθέταμε για την κλοπή του,μαζί με κάθε πληροφορία και ντοκουμέντα που είχαμε για την συγκεκριμένη ναυτοπειρατία,μου ζήτησαν πιεστικά να το οδηγήσω στον Λίβανο.

Αύριο μην χάσετε την συνέχεια..[ Πως εκλάπη μέσα από το λιμάνι της Πύλου (Ναυαρίνο) το φορτηγό πλοίο "STAR FIVE" και το πολύτιμο φορτίο του ]


Καπετάν Γιάννης

2.10.08

Πρωτοβουλία Α. Παπαληγούρα για διεθνή πειρατεία

Πρωτοβουλία Α. Παπαληγούρα για διεθνή πειρατείαΗ αύξηση των πειρατικών επιθέσεων
στη Σομαλία αποτελεί σοβαρή απειλή για την ομαλή διεξαγωγή της διεθνούς ναυσιπλοΐας, αλλά και για την προσωπική ασφάλεια των ναυτικών, υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας σε επιστολή του προς την ΕΕ.
Ο κ. Παπαληγούρας επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις στην Σομαλία, στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των πρωτοβουλιών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και ζήτησε να αυξηθούν οι περιπολίες στην περιοχή. http://zougla.gr/news.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.........Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ "ΝΑΥΤΙΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ" ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.......
ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ;;;;;

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.


Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ν. Α ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Προς τους Συντάκτες Αυτοδιοίκησης

              Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είκοσι έξι (26) τόνους ακατάλληλων τροφίμων κατέσχεσαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών κατά το α΄ εξάμηνο του 2008 σε 18.344 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Προστασίας Καταναλωτή . Κατατεθήκαν 568 μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Διεύθυνση Περιβάλλοντος επέβαλε πρόστιμα συνολικού ποσού 218.700 ευρώ για παραβάσεις των περιβαλλοντικών διατάξεων.

Aπό τους 26 τόνους οι 12 κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ κατατέθηκαν 78 μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα.

Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε : « Επαναλαμβάνω πως δεν είναι δυνατόν με 70 επόπτες υγείας και 19 κτηνιάτρους να ελεγχθούν τουλάχιστον 120.000 φορείς, ειδικά το καλοκαίρι που είναι κρίσιμη περίοδος από άποψη υγειονομική και ασφάλειας τροφίμων. Όπως δεν είναι δυνατόν, συγκεκριμένοι κρατικοί φορείς να αρνούνται στη Νομαρχία Αθηνών να παραδώσουν κατάλογο με μητρώα επιχειρήσεων και καταστημάτων, ώστε οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι να γίνονται περισσότερο συντονισμένα. Εμείς, ως Νομαρχία Αθηνών, με τις λιγοστές μας δυνάμεις, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα άνισο με τους παραβάτες. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένα αιτήματα για την πρόσληψη 400 μονίμων υπαλλήλων και 400 συμβασιούχων που θα ενισχύσουν τη Νομαρχία Αθηνών στο έργο της. Δυστυχώς όμως ο Υπουργός Οικονομίας μοιράζει τις θέσεις όπως μαθαίνω σε αρεστές Νομαρχίες και Δήμους και οδηγεί τη Νομαρχία Αθηνών σε λουκέτο ».

Ακολουθούν αναλυτικά οι επιχειρήσεις που παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα:

  1. Λέρος Τρανς Ιμε ΕΠΕ (Αράχθου 12, Μοσχάτο): κατά τον έλεγχο (27.08.08) στη συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία κατασχέθηκαν 5 τόνοι 670 κιλά από διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης
  2. Κουάλιτι Τέιστ Α.Ε., κυλικείο – αναψυκτήριο (Άλσος Βεϊκου, Γαλάτσι): κατά τον έλεγχο (25.08.08) κατασχέθηκαν 70,1 κιλά από κιμά, φιλέτο κοτόπουλο, σνίτσελ, ψαρονέφρι, μπριζόλες και τυρί,
  3. Αλ. Παπαζαρκάδας & ΣΙΑ Ε.Ε., εργαστήριο κρέατος-κρεοπωλείο (Ηρ. Πολυτεχνείου 23, Νέα Πεντέλη): κατά τον έλεγχο (13.08.08) κατασχέθηκαν 650 κιλά
  4. Mini market – παντοπωλείο (Σοφ. Βενιζέλου 10, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο (21.08.08) κατασχέθηκαν 130 κιλά
  5. La Bussola, εστιατόριο (Γρ. Λαμπράκη 3, Γλυφάδα): κατά τον έλεγχο (28.08.08) κατασχέθηκαν 84,08 κιλά από διάφορα προϊόντα (π.χ. τεμάχια από μπούτι χοιρινό, κοτόπουλα, βόειο κρέας, τυρί mozzarella κλπ).
  6. Εμπόριο αυγών, κοτόπουλων και κατεψυγμένων προϊόντων (Διονύσου 12, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο (18.08.08) κατασχέθηκαν 95 κιλά από ολόκληρα κοτόπουλα και τεμάχια κοτόπουλου,
  7. «Ιωσήφ Μακρυδάκης», ψυκτική αποθήκη: κατά τον έλεγχο (02.07.08) στα Ψυγεία Ευρώπης (Π. Ράλλη 8, Αθήνα) κατασχέθηκε 1 τόνος και 386 κιλά από ολόκληρα κατεψυγμένα κοτόπουλα Αργεντινής.
  8. Carrefour – Μαρινόπουλος, super-market (Λ. Κηφισίας 41-43, Μαρούσι): κατά τον έλεγχο (28.07.08) κατασχέθηκαν 913 κιλά από διάφορα τυριά,
  9. Dia, super-market (Αλκιβιάδου 13 & Ηπείρου 40, Σταθμός Λαρίσης): κατά τον έλεγχο (15.07.08) κατασχέθηκαν 775 κιλά από διάφορα αλλαντικά, γαλακτοκομικά και κρέατα.
  10. Εμπόριο κρεάτων (Υμηττού 20 & Ασπασίας, Χολαργός): κατά τον έλεγχο (30.07.08) κατασχέθηκαν 665 κιλά από νωπό κρέας μόσχου (προέλευσης Γαλλίας, βάσει του δελτίου αποστολής), γιατί διαπιστώθηκε ελληνοποίηση των εισαγόμενων προϊόντων,
  11. Χονδρικό λιανικό εμπόριο τροφίμων (Γούναρη 122, Καματερό): κατά τον έλεγχο (11.07.08) κατασχέθηκαν 495 κιλά από διάφορα προϊόντα (χοιρινό κρέας, κοτόπουλο κλπ),
  12. Balux – Ναυσικά Α.Ε. (τουριστικές – καλλιτεχνικές επιχειρήσεις) - (Βασ. Γεωργίου Β’ 58, Γλυφάδα): κατά τον έλεγχο (02.07.08) κατασχέθηκαν 110 κιλά από διάφορα κρέατα (
  13. Dia, super-market (Ούλοφ Πάλμε, Αβύδου και Δρυός 1-3, Ζωγράφου): κατά τον έλεγχο (17.07.08) κατασχέθηκαν 80,2 κιλά από λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή, φιλέτο γαλοπούλας και μπέικον,
  14. Ψητοπωλείο (Ασκληπιού 88, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο (03.06.08) κατασχέθηκαν 258 κιλά από νωπό γύρο, νωπά κοτόπουλα, χοιρινό λαιμό και διάφορα κόκαλα,
  15. Κρεοπωλείο (Αθ. Διάκου 7 & Κολοκοτρώνη, Πεύκη): κατά τον έλεγχο (19.06.08) κατασχέθηκαν 128 κιλά αρνίσια έντερα, αρνίσια γλυκάδια και μπάλα πρόβεια,
  16. Εμπόριο Τυροκομικών Προϊόντων (Χειμάρας 16, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (01.07.08) κατασχέθηκαν 98 κιλά από διάφορα προϊόντα (π.χ. λευκό τυρί, διάφορα κίτρινα τυριά κλπ),
  17. Κρεοπωλείο (Υμηττού 73 & Μπουμπουλίνας, Χολαργός): κατά τον έλεγχο (30.07.08) κατασχέθηκαν 64 κιλά από ρολά κοτόπουλο και συκωταριές,
  18. Παντοπωλείο – οπωροπωλείο (Αρκαδίας 7, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο (03.07.08) κατασχέθηκαν 302 κιλά από διάφορα προϊόντα (π.χ. αρνίσια κομμάτια, κιμάς κλπ),
  19. «Προστασία Ηλικιωμένων ΕΠΕ», μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων (Ποσειδώνος & Μπακογιάννη 7, Γλυφάδα): κατά τον έλεγχο (01.07.08) κατασχέθηκαν 47,5 κιλά από διάφορα προϊόντα (π.χ. λουκάνικα κοτόπουλου, κρέας σε κατάψυξη κλπ),
  20. Αγορά κρεάτων (Σεπολίων 32, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (01.07.08) κατασχέθηκαν 28 κιλά από διάφορα προϊόντα (π.χ. αρνίσιο, μοσχαρίσιο κρέας, γαρίδες κλπ), αφού διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου διατηρησιμότητας
  21. Far East, εστιατόριο (Σταδίου 7, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (16.06.08) κατασχέθηκαν 114 κιλά κατεψυγμένα κρέατα και κατεψυγμένα αλιεύματα,
  22. Mc Donald, εστιατόριο (Ανδρ. Παπανδρέου 9, Γλυφάδα) & «Χατζηπανάγος ΑΕΕ – Ειδών Διατροφής»: κατά τον έλεγχο (28.05.08) δεσμεύτηκαν προσωρινά 30 κιβώτια των 7,5 λίτρων (το καθένα) μαγειρικά έλαια, αγνώστου σύστασης και χωρίς επισήμανση στην ελληνική γλώσσα. Το προϊόν προμηθεύτηκε η Mc Donald από την εταιρεία «Χατζηπανάγος ΑΕΕ».
  23. Free Time, εστιατόριο - catering (Πεύκων 4, Νέο Ηράκλειο): κατά τον έλεγχο (16.07.08) κατασχέθηκαν 9,4 κιλά από διάφορα προϊόντα (π.χ. σαλάμι αέρος, χοιρινά λουκάνικα κλπ), αφού είχε λήξει το όριο συντήρησης και διάθεσης στην κατανάλωση και κάποια από αυτά παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο
  24. «Απολλώνιον Ομόνοιας Ε.Ε.», αρτοποιία - ζαχαροπλαστική (Γ’ Σεπτεμβρίου 7, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (02.06.08) κατασχέθηκαν λουκάνικα Φρανκφούρτης, συνολικά 37 κιλά, αφού διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν στην κατάψυξη, ενώ η ετικέτα του προϊόντος ανέγραφε ότι έπρεπε να είναι σε θερμοκρασία συντήρησης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο
  25. «Τιτανικός», καφετέρια-εστιατόριο-ψητοπωλείο (Ιωαν. Σούτσου 58, Γκύζη): κατά τον έλεγχο (24.07.08) διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι τα πλακάκια πάνω από την ψησταριά και η φούσκα του απαγωγικού συστήματος ήταν ακάθαρτα και σε απαράδεκτη κατάσταση.
  26. Πρατήριο Ειδών Ζαχαροπλαστικής – πρατήριο άρτου (Σπ. Πάτση 113, Αθήνα) & «Άρτος και Υγεία ΑΒΕ» (Λ. Αθηνών 206, Χαϊδάρι): κατά τον έλεγχο (24.07.08) διαπιστώθηκε ότι το πρατήριο διαθέτει ασυσκεύαστο ψωμί, το οποίο προμηθεύεται από την εταιρεία «Άρτος και Υγεία»
  27. Αρτοποιείο (Αχαρνών 135, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (29.07.08) διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι επιφάνειες των τοίχων στο υπόγειο και στο ζυμωτήριο ήταν ακάθαρτες και με φθορές.
  28. Πρατήριο Άρτου – πρατήριο γάλακτος (Λ. Παπάγου 28, Ζωγράφου): κατά τον έλεγχο (04.08.08) διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει παράνομη επέκταση του καταστήματος και ότι αυτό διαθέτει ασυσκεύαστο άρτο
  29. «ΒΙΩΡΑΜΑ» (Στ. Καραγιώργη 7 & Παλλάδος, Νέο Ηράκλειο): κατά τον έλεγχο (22.05.08) κατασχέθηκαν 21 κιλά νωπά βιολογικά κοτόπουλα, αφού βρέθηκαν στον καταψύκτη και υπήρχε υπέρβαση του ορίου διατηρησιμότητας. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο
  30. Ψητοπωλείο-Σουβλατζίδικο (Ιπποκράτους 78,Αθήνα): κατά τον έλεγχο (18.06.08) κατασχέθηκαν 12,5 κιλά χοιρινός λαιμός, αφού βρέθηκε σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο
  31. Εργαστήριο Τροφοδοσίας (Χανίων 2, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (20.06.08) κατασχέθηκαν 35 κιλά κατεψυγμένα κεφτεδάκια και τυρί ημίσκληρο σε φέτες, λόγω υπέρβασης του ορίου διατηρησιμότητας και συντήρησης κάτω από συνθήκες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο
  32. Εστιατόριο – ψησταριά (Γ’ Σεπτεμβρίου 168, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (03.06.08) κατασχέθηκαν 29 κιλά από διάφορα αλιεύματα και λουκάνικα, αφού βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης και χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις (
  33. Εστιατόριο – ψητοπωλείο (Πιπίνου 86-88, Αγ. Παντελεήμονας): κατά τον έλεγχο (14.07.08) διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, ότι υπήρχαν ποτήρια τοποθετημένα σε ανοικτές προθήκες, οι κάδοι των απορριμμάτων ήταν ανοικτοί και γινόταν συναποθήκευση ωμών και μαγειρεμένων προϊόντων. Υπήρχε υπόγεια αποθήκη, στην οποία οι τοίχοι και το δάπεδο ήταν ακάθαρτα, υπήρχε έντονη παρουσία εντόμων (κατσαρίδων), στον καταψύκτη γινόταν συναποθήκευση κατεψυγμένων λαχανικών και κρεάτων. Τέλος, έχουν τροποποιηθεί ουσιωδώς οι υγειονομικοί όροι λειτουργίας και δεν υπήρχε βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων
  34. Οβελιστήριο (Σπ. Πάτση 27, Ρουφ): κατά τον έλεγχο (23.07.08) διαπιστώθηκε ότι έχει τοποθετηθεί ψησταριά στο παράθυρο του καταστήματος, με αποτέλεσμα οι καπνοί και οι οσμές να διαχέονται στους γύρω δρόμους. Δυο εργαζόμενοι δεν διέθεταν βιβλιάρια υγείας
  35. Εστιατόριο – Πιτσαρία – Ζαχαροπλαστείο – Αναψυκτήριο (Πατησίων 58, Κυψέλη): κατά τον έλεγχο (10.06.08) διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων ότι:
    • στο υπόγειο: στο ψυγείο των τυροκομικών-λαχανικών οι σχάρες ήταν οξειδωμένες, ενώ τα τυροκομικά δεν είχαν τις απαραίτητες ενδείξεις. Το φρεάτιο της αποχέτευσης ήταν ανοικτό, ενώ δίπλα βρισκόταν η μηχανή παραγωγής πάγου. Γενικά, στο χώρο δεν επικρατούσε τάξη και καθαριότητα, ενώ βρέθηκαν πλαστικά σκεύη φθαρμένα (από τα οποία έλειπαν τμήματα και σε περίπτωση που αυτά χρησιμοποιηθούν υπάρχει η πιθανότητα να σπάσουν κομμάτια και να βρεθούν μέσα στα τρόφιμα)
    • στο ισόγειο: τρόφιμα και μαγειρεμένα φαγητά ήταν εκτός κλειστών προθηκών, εκτεθειμένα σε κάθε είδους ρύπανση, ενώ στο χώρο υπήρχαν δυο μύγες. Σκεύη εστίασης (πιάτα, ποτήρια κλπ) και μαχαιροπίρουνα βρέθηκαν σε πάγκους και ανοικτά ράφια, εκτεθειμένα σε κάθε είδους ρύπανση. Το δοχείο πάγου ήταν ανοικτό και εξωτερικά ήταν ακάθαρτο
  36. Ψητοπωλείο (Χατζηδάκη 8, Πατήσια): κατά τον έλεγχο (13.06.08) διαπιστώθηκε ότι το ξύλο κοπής των ψημένων κρεάτων ήταν ακάθαρτο και είχε ρωγμές. Είχαν καταψυχθεί φρέσκιες πίτες για σουβλάκια και βρέθηκαν κατεψυγμένα μπιφτέκια πάνω σε ακάθαρτο χαρτοκιβώτιο. Στο ψυγείο, τα τρόφιμα ήταν ακατάστατα τοποθετημένα, το ένα πάνω στο άλλο ακάλυπτα (κρέατα, σαλάτες) και ψωμί του τοστ με ανοιγμένη συσκευασία του, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε ωμά κρέατα. Δυο εργαζόμενοι δεν είχαν βιβλιάρια υγείας (οι οποίοι κατά τον έλεγχο έφυγαν). Τέλος, δεν επεδείχθη βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων
  37. Οβελιστήριο για ορθίους (Ανδρέα Παπανδρέου 9, Υμηττός): κατά τον έλεγχο (22.05.08) διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο ψυκτικός θάλαμος συντήρησης των κρεάτων ήταν ακάθαρτος (εσωτερικά και εξωτερικά), οι σχάρες ήταν οξειδωμένες. Τα τεφλόν κοπής των κρεάτων ήταν ρυπαρά, με έντονες φθορές. Το δάπεδο του καταστήματος δεν ήταν επιμελώς καθαρισμένο και κατά τόπους ήταν ολισθηρό. Υπήρχε παράνομος αποθηκευτικός χώρος, διαμορφωμένος με ελλενίτ, στην οροφή του οποίου υπήρχε άνοιγμα, το δάπεδο είχε σημαντικές φθορές, ενώ γενικά ο χώρος ήταν ρυπαρός και ακατάστατος
  38. Οβελιστήριο (Αδριανού 116, Πλάκα): κατά τον έλεγχο (15.05.08) δεν επεδείχθη το βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων και το ατομικό βιβλιάριο ενός εργαζομένου. Γενικά, επικρατούν απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, λόγω της παλαιότητας του κτηρίου, της παραμέλησης της καθαριότητας και τάξης του εξοπλισμού και των χώρων του καταστήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα
  39. Ιχθυοπωλείο (Δρυόπων 5-7, Πετράλωνα): κατά τον έλεγχο (13.05.08) στο κατάστημα επικρατούσε έντονη δυσοσμία. Το δάπεδο και οι τοίχοι ήταν ακάθαρτοι, ενώ το πατάρι ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση, ακάθαρτο, με πολλά άχρηστα αντικείμενα. Ο ιδιοκτήτης δεν διέθετε ατομικό βιβλιάριο υγείας και το κατάστημα δεν ήταν εφοδιασμένο με βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων
  40. Κρεοπωλείο – οπωροπωλείο (Καποδιστρίου 8, Γαλάτσι): κατά τον έλεγχο (23.04.08) διαπιστώθηκε ότι έξω από το κατάστημα υπήρχε σταθμευμένο φορτηγό-ψυγείο μέσα στο οποίο ήταν συναποθηκευμένα σφάγια και τυριά, με τρόπο ώστε να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης των τυριών (αφού αυτά βρίσκονταν κάτω από τα σφάγια). Μέσα στο κατάστημα, το ψυγείο κρεάτων ήταν ρυπαρό και υπερβολικά φορτωμένο. Εντός του καταστήματος υπήρχαν εκτεθειμένα τυριά εκτός ψυγείου. Οι τοίχοι και το δάπεδο ήταν ρυπαρά. Πωλείται ασυσκεύαστος άρτος, χωρίς μάλιστα το κατάστημα να έχει τη σχετική άδεια που απαιτείται για την πώληση άρτου. Το αποχωρητήριο ήταν ακάθαρτο
  41. Ζαχαροπλαστείο (Κρέοντος 63, Κολωνός): κατά τον έλεγχο (23.05.08) διαπιστώθηκε ότι η καθαριότητα ήταν πλημμελής, ενώ στον πίσω χώρο του καταστήματος (που χρησιμοποιείται ως αποθήκη) υπάρχουν πολλά άχρηστα αντικείμενα, τοποθετημένα ατάκτως που δυσχεραίνουν τον καθαρισμό του. Το αποχωρητήριο και ο νιπτήρας ήταν ρυπαρά. Τα ατομικά βιβλιάρια των εργαζομένων και της υπεύθυνης του καταστήματος ήταν αθεώρητα
  42. Πρατήριο Άρτου (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 22, Υμηττός): κατά τον έλεγχο (06.05.08) διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας. Την ώρα της αυτοψίας πέρασαν μπροστά από τους ελεγκτές δυο ποντίκια, προερχόμενα από συσκευασία με μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων παξιμαδιών. Επίσης, στο δάπεδο βρέθηκαν νεκρές κατσαρίδες και διάφορα έντομα. Τα προς πώληση αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα βρίσκονταν εκτός κλειστών προθηκών και χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις (π.χ. ημερ. παραγωγής, ημ. λήξης, συστατικά κλπ)
  43. Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής (Ιθάκης 85-87, Αγ. Παντελεήμονας): κατά τον έλεγχο (10.06.08) διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι επιφάνειες των τοίχων και της οροφής είχαν φθορές και ήταν ακάθαρτοι. Τα πλακάκια πάνω από τους πάγκους εργασίας ήταν ρυπαρά. Υπήρχαν πρώτες ύλες (π.χ. ξηροί καρποί) εκτεθειμένοι σε ανοικτούς πλαστικούς περιέκτες. Υπήρχαν σχάρες σε ψυγεία συντήρησης και σε καταψύκτη, οι οποίες ήταν οξειδωμένες, ενώ τα ψυγεία ήταν ακάθαρτα. Τα σκεύη μαγειρέματος ήταν εκτεθειμένα μέσα σε ανοικτές προθήκες, η χοάνη του απαγωγικού συστήματος ήταν ρυπαρή και υπήρχαν ανοικτές προθήκες με ράφια που είχαν οξειδώσεις. Υπήρχαν πολλά έντομα σε όλους τους χώρους του παρασκευαστηρίου
  44. Πρατήριο Υγρών Καυσίμων (Παπανικολή 98, Χαλάνδρι): κατά τον έλεγχο (30.05.08), για τη διαπίστωση της ακριβούς μέτρησης των αντλιών (λιτρομέτρηση), διαπιστώθηκε ελλιπής παράδοση σε μια αντλία αμόλυβδης βενζίνης και σε μια αντλία super αμόλυβδης. Οι αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν στις αντλίες υπερβαίνουν το νομίμως επιτρεπόμενο όριο σφάλματος
  45. Vivartia ΑΒΕΕ, συσκευάστρια εταιρεία (υποκατάστημα: 12o χλμ. Εθν. Οδού Αθηνών – Λαμίας, Μεταμόρφωση): καταναλωτής κατήγγειλε ότι αγόρασε (στις 21.02.08) από το super-market «Τρόφιμα Ηλ. Δούκας» (Στριγγάρη 7, Άγιος Δημήτριος) το προϊόν κρουασάν σφολιάτας της εταιρείας Vivartia σε συσκευασία των τεσσάρων τεμαχίων. Πάνω στη συσκευασία αναγραφόταν ως ημερομηνία λήξης η 04.03.08, ανοίγοντας όμως την πολυσυσκευασία ο καταναλωτής διαπίστωσε ότι σε κάθε προϊόν αναγραφόταν ως ημερομηνία λήξης η 09.02.08. Κλιμάκιο της Νομαρχίας πραγματοποίησε έλεγχο στο συγκεκριμένο super-market, αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση. Ο καταναλωτής προσκόμισε προς απόδειξη των παραπάνω αντίγραφο της απόδειξης ταμιακής μηχανής και μια ατομική συσκευασία κρουασάν
  46. Vivartia ΑΒΕΕ (έδρα: Ζηρίδη 10, Μαρούσι): κατά τον έλεγχο στο super-market «ΑΒ Βασιλόπουλος» (Λαζαράκη 59, Γλυφάδα), σε προϊόν «7 Days τσουρεκάκι», πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία. Το δείγμα κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, αφού πάνω στη συσκευασία υπήρχε η επισήμανση «παραδοσιακή συνταγή», ενώ από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι το προϊόν περιέχει συντηρητικό, σταθεροποιητές κλπ
  47. Carrefour-Μαρινόπουλος, super-market (Φιλολάου 91, Παγκράτι): κατά τον έλεγχο (15.07.08) διαπιστώθηκε ότι οι τοίχοι, το δάπεδο, η οροφή, οι χώροι αποθήκευσης ήταν ακάθαρτα. Το ίδιο και τα ψυγεία τυροκομικών και αλλαντικών. Διέθετε προς πώληση ψάρια, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες και η απαιτούμενη άδεια
  48. Βερόπουλος, super-market (Παρθενώνος 4-6, Κουκάκι): κατά τον έλεγχο (06.06.08) διαπιστώθηκε ότι δεν διαχωρίζεται το πρατήριο άρτου από τα υπόλοιπα τμήματα του super-market, με κατάλληλο υλικό. Οι τοίχοι των αποχωρητηρίων και του κοινού προθαλάμου δεν έχουν επενδυθεί με κατάλληλα πλακάκια και δεν έχει εγκατασταθεί σύστημα εξαερισμού. Τα τοιχώματα του ψυκτικού θαλάμου στο κρεοπωλείο ήταν οξειδωμένα. Ο χώρος και η σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο ήταν ρυπαροί
  49. «Ο Τέλης», ψητοπωλείο (Ευριπίδου 86, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (19.05.08) διαπιστώθηκε ότι έχει παραμεληθεί η καθαριότητα σε όλους τους χώρους του καταστήματος (αποχωρητήριο, λάντζα, παρασκευαστήριο), το δάπεδο στο χώρο της ψησταριάς ήταν ρυπαρό και χρησιμοποιούταν πριονίδι, το οποίο απαγορεύεται. Στο χώρο πλύσεως σκευών γινόταν χρήση κοινού δοχείου για την πλύση σκευών «μαστέλο», το όποιο απαγορεύεται. Στα ψυγεία συντήρησης υπήρχε ακαταστασία. Οι κάδοι απορριμμάτων σε όλους τους χώρους του καταστήματος ήταν χωρίς κάλυμμα. Οι εργαζόμενοι δεν φορούσαν κάλυμμα κεφαλής και ανοιχτόχρωμη καθαρή μπλούζα και ποδιά. Δεν επεδείχθη Βιβλίο Υγειονομικών Επιθεωρήσεων
  50. «Ο Μινώταυρος», ψητοπωλείο (Ευριπίδου 86, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (19.05.08) διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει επέκταση του καταστήματος σε διπλανή αίθουσα, η οποία στην άδεια λειτουργίας δεν εμφανίζεται, δεν επεδείχθησαν τα εγκεκριμένα σχεδιαγράμματα του καταστήματος. Έχει παραμεληθεί η καθαριότητα σε όλους τους χώρους του καταστήματος (αποχωρητήριο, λάντζα, παρασκευαστήριο). Στα ψυγεία συντήρησης υπήρχε ακαταστασία και οι σχάρες ήταν οξειδωμένες. Οι κάδοι απορριμμάτων σε όλους τους χώρους του καταστήματος ήταν χωρίς κάλυμμα. Οι εργαζόμενοι δεν φορούσαν κάλυμμα κεφαλής και ανοιχτόχρωμη καθαρή μπλούζα και ποδιά. Δεν επεδείχθη Βιβλίο Υγειονομικών Επιθεωρήσεων
  51. «Το κυκλάμινο», εργαστήριο ζαχαροπλαστικής (Φορμίωνος 164, Αθήνα) & Αρτοποιείο (Εφέσσου 8, Βύρωνας): κατά τον έλεγχο (27.06.08) στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής (Φορμίωνος) διαπιστώθηκε ότι ενώ το κατάστημα λειτουργεί ως πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με παρασκευαστήριο και πρατήριο άρτου, διαθέτει το ψωμί ασυσκεύαστο. Το ψωμί το προμηθεύεται από το Αρτοποιείο (Εφέσσου)
  52. Αρτοποιείο (Κεραμικού 117, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (24.06.08) διαπιστώθηκε ότι οι άρτοι που διατίθενται δεν συσκευάζονται στο χώρο παρασκευής, αλλά μεταφέρονται ασυσκεύαστοι. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να συσκευάζονται στο χώρο παραγωγής και να φέρουν τις εξής ενδείξεις: α) επωνυμία και διεύθυνση της επιχείρησης παραγωγής, β) ονομασία πώλησης, γ) το καθαρό βάρος και την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, δ) κατάλογο των συστατικών
  53. Αρτοποιείο (Νικ. Σολιώτη 17-19, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (24.06.08) διαπιστώθηκε ότι οι άρτοι που διατίθενται δεν συσκευάζονται στο χώρο παρασκευής, αλλά μεταφέρονται ασυσκεύαστοι
  54. Πρατήριο Άρτου (Σπυρ. Τρικούπη 12, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (24.06.08) διαπιστώθηκε ότι στον εσωτερικό εξώστη του καταστήματος, για τον οποίο υπήρχε άδεια χρήσης ως αποθήκη, παρασκευάζονταν και ψήνονταν διάφορα προϊόντα (προϊόντα ζύμης) καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας. Επίσης, στον εξώστη βρέθηκαν καταψύκτες, στους οποίους είχαν αποθηκευθεί προϊόντα, χωρίς ενδείξεις, σε σακούλες ακατάλληλες για τρόφιμα. Στο υπόγειο, βρέθηκε συγκρότηση καταστήματος με πάγκο εργασίας και σύστημα πλύσης, καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας. Στο χώρο του υπογείου, υπήρχε έντονη δυσοσμία, υγρασία και φθορές στον τοίχο από διαρροή ακάθαρτων υδάτων. Το κατάστημά διέθετε άρτους ασυσκεύαστους, υπήρχαν αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, εκτός κλειστών προθηκών και θερμοθαλάμου, διέθετε γάλατα, γιαούρτια, αναψυκτικά, καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας. Δεν επεδείχθη άδεια λειτουργίας του καταστήματος, θεωρημένα σχεδιαγράμματα, Βιβλίο Υγειονομικών Επιθεωρήσεων και τα ατομικά βιβλιάρια υγείας τεσσάρων εργαζομένων
  55. Πρατήριο Άρτου – Γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής (Πατησίων 167Α, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (18.06.08) διαπιστώθηκε ότι διατίθενται άρτοι ασυσκεύαστοι. Το κατάστημα παρασκεύαζε και διέθετε καφέδες και χυμούς, έψηνε ψωμί και ειδή ζαχαροπλαστικής, υπήρχαν αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, εκτός κλειστών προθηκών και θερμοθαλάμου. Στον υπόγειο χώρο που προβλέπεται ως αποθήκη είχε διαμορφωθεί χώρος παρασκευαστηρίου και επιφάνειες γυψοσανίδας σε αυτό το χώρο ήταν ακάθαρτες. Το βιβλιάριο υγείας του νόμιμου εκπροσώπου δεν ήταν θεωρημένο
  56. Εστιατόριο – Καφέ (Συρράκου 17, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (10.06.08) διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα δεν είχε άδεια λειτουργίας. Το δάπεδο, οι προθήκες και τα ράφια με τα τρόφιμα, τα ψυγεία, οι υαλοπίνακες, τα αποχωρητήρια, ο χώρος παρασκευής προϊόντων και οι πάγκοι εργασίας ήταν ρυπαροί. Δεν είχε κατάλληλα δοχεία απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι δεν είχαν θεωρημένα βιβλιάρια υγειάς
  57. Καφενείο (Μουρκούση 24, Ζωγράφου): κατά τον έλεγχο (18.06.08) διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία μηχανή παρασκευής καφέ, προσφέρονται μόνο οινοπνευματώδη ποτά, διαθέτει δύο λεκάνες πλύσεως σκευών και η μια από αυτές δεν έχει μίκτη νερού και δεν υπάρχουν κλειστές προθήκες σκευών. Δεν επεδείχθησαν ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων, βιβλίο υγειονομικού ελέγχου και άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων
  58. Αναψυκτήριο (Εμ. Μπενάκη 53, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (19.06.08) διαπιστώθηκε ότι στο πατάρι του καταστήματος έχει γίνει ανάπτυξη πέντε κινητών και έξι σταθερών καθισμάτων, γίνεται χρήση του χώρου σαν αποθήκη, ενώ αυτό δεν προβλέπεται, όπως και ότι γίνεται χρήση μουσικών οργάνων χωρίς να διαθέτει άδεια
  59. «Σκουφάκι», καφετέρια – μπαρ (Σκουφά 47-49, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (11.06.08) διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα λειτουργεί και ως εστιατόριο, τροποποιώντας ουσιωδώς τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας. Πιάτα και ποτήρια βρέθηκαν εκτός κλειστών προθηκών και τα δοχεία απορριμμάτων χωρίς καλύμματα. Δεν επεδείχθη άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων, βιβλίο υγειονομικού ελέγχου του καταστήματος, καθώς και τα ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων
  60. Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων (Αρμοδίου 42, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (17.06.08) διαπιστώθηκε ότι ξηροί καρποί εκτίθενται σε κάθε είδους ρύπανση (σκόνη, καυσαέρια, έντομα κτλ) μέσα στο κατάστημα και στο πεζοδρόμιο μπροστά από αυτό. Το αποχωρητήριο του καταστήματος στερείται εξαερισμού. Επτά εργαζόμενοι δεν είχαν εκδώσει ή θεωρήσει τα ατομικά βιβλιάρια υγείας τους
  61. Εστιατόριο-Πιτσαρία - Οβελιστήριο (Πατησίων 53, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (24.06.08) διαπιστώθηκε η χρήση εξωτερικού εξώστη, στο πεζοδρόμιο έχει εγκατασταθεί θερμοθάλαμος για τη διατήρηση - έκθεση πιττών και έχουν αναπτυχθεί έξι κινητά καθίσματα μπροστά από το κατάστημα, χωρίς να αναφέρονται στην άδεια λειτουργίας και δεν απεικονίζονται στα θεωρημένα σχεδιαγράμματα. Η εργαζόμενη στο κατάστημα δεν φορούσε μπλούζα εργασίας και κάλυμμα κεφαλής. Δεν επεδείχθησαν το ατομικό βιβλιάριο της εργαζομένης στο κατάστημα και το βιβλίο Υγειονομικών Επιθεωρήσεων
  62. «Το Ροδακιό», καφενείο - εστιατόριο (Μιαούλη 1 και Πλ. Ηρώων, Ψυρρή): κατά τον έλεγχο (01.07.08) διαπιστώθηκε ότι έχει καταργηθεί το τμήμα του καφενείου και έχει προστεθεί οβελιστήριο, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια. Εντός των ψυγείων, επικρατεί ακαταστασία, νωπά κρέατα και λαχανικά συνυπάρχουν με έτοιμα φαγητά που διατηρούνται σε ακάλυπτα δοχεία, ενώ εντοπίστηκε και νεκρό έντομο. Τα σκεύη εστίασης φυλάσσονται εκτός κλειστών προθηκών. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν έχουν κάλυμμα. Τοίχοι, δάπεδο και οροφή του υπογείου είναι φθαρμένα και ακάθαρτα. Τα αποχωρητήρια δεν έχουν εξαερισμό
  63. «Cross», εστιατόριο-πιτσαρία - καφετέρια (Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (09.07.08) βρέθηκαν ζωντανά έντομα σε βοηθητικό χώρο του παρασκευαστηρίου και στο χώρο του ισογείου κατά μήκος της βιτρίνας διαπιστώθηκε η ύπαρξη αραχνοειδών και μικρών νεκρών εντόμων. Η καθαριότητα στις προστατευτικές σχάρες του εξαερισμού κλιματισμού δεν είναι ικανοποιητική και οι προθήκες που χρησιμοποιούνται για την έκθεση των ποτηριών στο χώρο του μπαρ δεν έχουν προστατευτικό κάλυμμα
  64. «Il Raviollo», εργαστήριο ζυμαρικών (Ιωάννη Μεταξά 22-24, Γλυφάδα): μετά από καταγγελία πραγματοποιήθηκε έλεγχος (19.06.08), κατά τον όποιο, διαπιστώθηκε ότι το εργαστήριο δεν διαθέτει την απαιτουμένη άδεια λειτουργίας και δεν επεδείχθησαν τα ατομικά βιβλιάρια υγείας δύο εργαζομένων. Στο ψυγείο συντήρησης δεν υπήρχε θερμόμετρο και οι σχάρες ήταν φθαρμένες και οι υποδοχές για την συγκράτηση τους οξειδωμένες
  65. Πρατήριο Γάλακτος – Άρτου και Ειδών Ζαχαροπλαστικής (Νυμφαίου 7 & Ιλισίων, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (10.07.2008) διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, αλλά προέγκριση. Το κατάστημα διέθετε διάφορα προϊόντα που δεν προβλέπονται. Ευαλλοίωτα τρόφιμα βρέθηκαν σε ψυγείο βιτρίνα ανοιχτό από τη μια πλευρά, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη της προβλεπόμενης και θερμοθάλαμο, με θερμοκρασία μικρότερη από την προβλεπόμενη. Προσφερόμενα είδη ήταν εκτός κλειστών προθηκών και ο άρτος προς πώληση ήταν ασυσκεύαστος. Βρέθηκε και κρεβάτι με κλινοσκεπάσματα, ενώ ιματισμός υπήρχε διάσπαρτος στο χώρο πλύσης σκευών, αποθήκες και όχι σε διαμορφωμένο χώρο ιματιοθήκης. Τα ψυγεία συντήρησης σφολιατοειδών βρέθηκαν ακάθαρτα και δεν έκλειναν οι πόρτες τους. Στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κατάστημα είχε τοποθετηθεί ψυγείο με παγάκια και τέσσερα σκαμπό
  66. Κρεοπωλείο (Στ. Καραϊσκάκη 72, Χαϊδάρι): κατά τον έλεγχο (18.06.08) διαπιστώθηκε ότι η ζυγιστική μηχανή δεν ήταν προγραμματισμένη να εκδίδει αυτόματα αυτοκόλλητες ετικέτες, οι οποίες πρέπει να αναφέρουν:
    • Είδος ζώου
    • Βάρος πωλούμενου κρέατος
    • Προέλευση κρέατος
    • Τιμή πώλησης & τιμή ανά μονάδα μέτρησης
  67. Κρεοπωλείο (Αγίου Νικολάου 96, Ίλιον): κατά τον έλεγχο (26.06.08) διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε προς χρήση ζυγιστική μηχανή του τύπου που περιγράφεται παραπάνω
  68. Κρεοπωλείο (Αγ. Τριάδος 47, Χαϊδάρι): κατά τον έλεγχο (12.06.08) διαπιστώθηκε ότι εντός του ψυγείου-βιτρίνας υπήρχε σε δίσκο αλουμινίου κομμένος εκ των προτέρων κιμάς (περίπου 6 κιλά), για διάθεση στο καταναλωτικό κοινό, ενώ ο κιμάς πρέπει να κόβεται παρουσία του καταναλωτή. Στις αυτοκόλλητες ετικέτες που εκδίδονται από τη ζυγιστική μηχανή δεν αναγραφόταν η προέλευση των κρεάτω
  69. Πρατήριο Υγρών Καυσίμων (Θηβών 79, Περιστέρι): μετά από καταγγελία καταναλωτή, στην τηλεφ. Γραμμή «1520» του Υπ. Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος (09.07.08) στο πρατήριο. Η καταγγελία αφορούσε έλλειψη εμφανών ενδείξεων των τιμών των καυσίμων. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, η απουσία εμφανούς αναφοράς των τιμών πώλησης των καυσίμων επάνω σε περίοπτη πινακίδα ικανού μεγέθους, ώστε αυτές να είναι άμεσα ορατές από τους διερχόμενους οδηγούς