ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.10.11

ΚΡΙΜΑ...


  - Μίκης Θεοδωράκης

Όταν στα 1973 έγραφα ένα άρθρο με τίτλο «Το κόμμα και η ιδεολογία. Κίνημα μαζών: πολιτική επανάσταση - σοσιαλιστική αλλαγή» (Το Χρέος, τόμος Β΄, σελ. 761), δεν φανταζόμουν ότι μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, η κατάσταση στο ελληνικό μαζικό προοδευτικό κίνημα θα ήταν ίδια. Θα πρέπει μόνο να αντικαταστήσουμε τη λέξη «Δικτατορία» με τη λέξη «Τρόικα».

Έτσι και τότε, αν και σαν Αριστερά μπήκαμε πρώτοι στην Αντίσταση, γεγονός που διάνοιγε για τον τόπο ιστορικές αλλαγές αναδεικνύοντας το οργανωμένο Πολιτικό Κίνημα της Προόδου σε κύρια δύναμη στη μεταχουντική Ελλάδα, καταλήξαμε να γίνουμε τελευταίος τροχός της αμάξης. Έτσι και τώρα, που με τη δημιουργία της Σπίθας υπήρξαμε ξανά οι πρώτοι που δείξαμε στο λαό μας το τι σημαίνει ξένη εξάρτηση με τα Μνημόνια και τις Τρόικες, γεγονός που έβγαλε το λαό στους δρόμους και στις πλατείες, κινδυνεύουμε και πάλι να καταντήσουμε ουραγοί χάνοντας ακόμα μια ιστορική ευκαιρία.


Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί στα δύο κόμματα της Αριστεράς, στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει το καθένα ξεχωριστά πόλος συσπείρωσης των αγανακτισμένων Ελλήνων. Με το βλέμμα στις εκλογές ελπίζουν ότι θα βελτιώσουν τα ποσοστά τους. Γεγονός απόλυτα φυσιολογικό.


Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι με ποιο αποτέλεσμα ως προς την οριστική μας απαλλαγή από την ξένη εξάρτηση και επομένως την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και την επιβολή της Λαϊκής Κυριαρχίας δηλαδή των δύο βασικών στόχων που θα εξασφαλίσουν την ελευθερία του λαού και της χώρας.


Πώς θα μπορέσουν να αναμετρηθούν με το ισχύον Σύστημα Εξουσίας έχοντας το καθένα ξεχωριστά ακόμα-ακόμα και 20% των ψήφων; Και σε τι θα βοηθήσει η αυξημένη τους παρουσία μέσα σε μια Βουλή και ένα Σύστημα που θα κυριαρχείται από μια εξουσία υποδουλωμένη, όπως γίνεται σήμερα, σε ξένες δυνάμεις;

            Πιστεύουν ότι έτσι θα ρίξουν την Τρόικα, θα μας απαλλάξουν από την μέγγενη των δανείων και των τόκων, ότι θα αποκαταστήσουν την εθνική μας ακεραιότητα και ότι τέλος θα απαλλάξουν τον ελληνικό λαό από την σκληρή εκμετάλλευση που τον καταδικάζει σε εξαθλίωση και φτώχεια;

Το πιο πιθανό είναι ότι εκείνοι θα στηλιτεύουν με λόγια μέσα στη Βουλή την όποια κυβέρνηση, ενώ αυτή θα εξακολουθήσει να πειθαρχεί στους ξένους και να μας οδηγεί όλο και πιο βαθειά όχι απλώς με λόγια αλλά με έργα έχοντας απέναντί της ένα λαό διασπασμένο και γι' αυτό ουσιαστικά εξουδετερωμένο.


Επομένως η νέα ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεαι σήμερα μπροστά μας, έχει ένα όνομα: «Ενωμένος Λαός».


Ένας λαός ενημερωμένος και αποφασισμένος έχοντας ως όπλο ένα κοινό πρόγραμμα στόχων που να φτάνουν και να ξεπερνούν την Κυβερνητική Εξουσία, δηλαδή με σχέδιο ξεκάθαρο και ρεαλιστικό για το τι θα γίνει μετά την κατάκτηση της εξουσίας, το νέο Σύνταγμα, τις νέες κοινωνικές σχέσεις και τον νέο διεθνή μας προσανατολισμό. Δηλαδή τα επιτεύγματα που εξασφαλίζουν μόνο η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της παλλαϊκής εξουσίας που δεν κατακτώνται μόνο με ποσοτικές αυξήσεις της εκλογικής δύναμης αλλά με την ποιότητα αγώνων και συγκρούσεων, που κρίνονται από το εύρος της δύναμης των αντιπάλων. Και στην περίπτωσή μας γνωρίζουμε καλά τις ντόπιες και διεθνείς δυνάμεις με τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε.

Πού θα στηριχτούμε λοιπόν για να νικήσουμε; Το μοναδικό όπλο είναι ο ενωμένος Λαός κι εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το κομματικό μας συμφέρον αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό γινόμαστε εξ αντικειμένου οι καλλίτεροι φίλοι και συνεργοί των εξουσιαστών μας, με αποτέλεσμα να καταντήσουμε να δεχόμαστε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες τους για το θεάρεστο έργο μας, τη διάσπαση του μετώπου του λαού. Κρίμα...


Αθήνα, 21.10.2011


Μίκης Θεοδωράκης

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ""ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ "

ΤΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ  ΧΘΕΣ  ΤΑ  ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ !  ΜΕ  ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ  "ΡΑΓΙΑ".  ΟΙ  ΜΗ  ΝΟΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΤΗΣ  "" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ""  ΨΗΦΙΣΑΝ  ΧΩΡΙΣ  ΑΙΔΩ, ΧΩΡΙΣ  ΙΧΝΟΣ  ΑΝΤΛΗΨΗΣ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ,
ΝΟΜΟ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΑΣ  ΣΤΗ  " ΝΕΑ  ΤΑΞΗ " !  ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΟΙ  ΕΤΣΙ  ΑΠΟ  ΣΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ  ΔΙΟΙΚΕΙ  Η 
ΤΡΟΙΚΑ  ΤΟΥ  ΔΝΤ ΚΑΙ  ΣΥΝΕΠΩΣ  ΜΑΣ  ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΘΛΙΒΕΡΟ  ΔΙΛΗΜΜΑ  ΠΟΙΟ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΦΘΑΡΜΕΝΑ  ΚΑΙ  ΕΞΩΝΗΜΕΝΑ
ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ  ΨΗΦΙΣΟΜΕ  ΣΤΙΣ  ΕΠΟΜΕΝΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ.  ΤΗΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ  ΤΗΣ  ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ  ΑΝΤΕΘΝΙΚΗΣ  ΚΑΙ 
ΠΟΙΝΙΚΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ  ΤΗΣ,  ΤΗΝ  ΒΡΗΚΑΜΕ  ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ  " ΝΕΑ  ΕΛΛΑΔΑ "  
ΑΠ'  ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΜΕ  ΤΟ  ΚΑΤΩΤΕΡΩ.

ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  2010
Αντ.  Αντωνιάδης - Διαχειριστής

  Η ευθύνη όλης της αντιπολίτευσης είναι ότι δεν αμφισβήτησε την νομιμότητα και την συνταγματικότητα των αποφάσεων της κυβέρνησης και την στήριξε ακόμη και με την παρουσία της στη Βουλή, ενώ μπορούσε από την αρχή με το δίλημμα της ψήφισης του μνημονίου να παραιτηθεί σύσσωμη και να δημιουργήσει πολιτική κρίση και άμεση προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού.
Αντί αυτού με πράξεις και παραλείψεις συναίνεσε στις παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις της κυβέρνησης των προδοτών και υπαλλήλων του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, των τοκογλύφων και συνεργατών των οικονομικών δολοφόνων.
Η κυβέρνηση των προδοτών και εντολοδόχων ξένων σκοτεινών δυνάμεων σφετερίστηκε την λαϊκή κυριαρχία, εξαπατώντας προεκλογικά το λαό υπέρ των αφεντικών της.
Ακολούθησαν αλλεπάλληλες συνταγματικές παραβιάσεις που έφτασαν μέχρι την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.
Σε αυτό συνέβαλαν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ με νόμους, μνημόνια, μεσοπρόθεσμο, έκτακτες εισφορές, τέλη, εργασιακή εφεδρεία, μείωση αποδοχών συντάξεων, νόμο πλαίσιο ΑΕΙ, ομαδικές απολύσεις και δεν υπάρχει τέλος.
Η παραδειγματική τιμωρία όσων συμμετείχαν στην προδοσία της πατρίδας και του λαού θα είναι άμεση. Οι σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή θα παραδοθούν στο λαό, για να τους δικάσει και να τους καταδικάσει στην εσχάτη των ποινών και να γράψει τα ονόματά τους στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου με μελανά χρώματα.
Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ανταποκρινόμενη στις ιστορικές της ευθύνες ειναι  αποφασισμένη  να δράσει άμεσα, ενωτικά, γνήσια πατριωτικά, ανατρεπτικά, καταλυτικά και επαναστατικά υπέρ μιας πατρίδας ελεύθερης και ενός λαού απελευθερωμένου από τα δεσμά της δουλείας.

Η ώρα της επανάστασης έφτασε, πατριώτες Έλληνες.
Για το λαό μας και τα παιδιά μας.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ   δηλώνομε  τη  δέσμευσή  μας  να  οδηγήσομε  τους ενόχους στο  Γουδή και προειδοποιούμε όλους ότι δεν αναγνωρίζουμε καμιά πράξη της κυβέρνησης των προδοτών και του κοινοβουλίου της ντροπής.

Καλούμε τα σώματα ασφαλείας και όλους τους ένστολους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να τιμήσουν τον όρκο τους, υπακούοντας στο Σύνταγμα, συμπαριστάμενοι στην προσπάθεια του λαού, να αποτινάξει την κατοχική κυβέρνηση και να ελευθερώσει την πατρίδα. 

Ο νόμος δεν αναγνωρίζει μόνο ενόχους αλλά και συνενόχους. Ο λόγος να δοθεί τώρα στο λαό και αυτός να αποφασίσει.


                         mailto:info@filikietairia2010.gr

Το φάρμακο των μνημονίων απέτυχε και αυτοί συνεχίζουν να μας το δίνουν

Ο Ακαδημαϊκός  κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης  μιλώντας στο Αχελώος tv και στον Μάκη Μάκκα
 
Για το οικονομικό πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Πόσα Μνημόνια πρέπει να μας φορτώσουν στην πλάτη, προτού καταλάβουμε, ότι η φιλοσοφία τους δεν συνταιριάζει με την ανάγκη να έχομε ανάπτυξη;
Το φάρμακο των μνημονίων απέτυχε και αυτοί συνεχίζουν να μας το δίνουν Θυμηθείτε π.χ. πώς μας έλεγαν πέρυσι πως «τέλος τα μέτρα», ή «φτάσαμε πάτο», ή «θα βγούμε στις αγορές το 2011».
Κάθε ένα-δυο μήνες, η κυβέρνηση «σώζει την Ελλάδα», «ξαναδίνει ανάσα»
 Πρώτα τρελαίνει με καταθλιπτικά νέα, και μετά ... σώζει τον απέλπιδα λαό.
Έτσι, μόνο κατά το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση μας έσωσε το Μάρτιο, τον Ιούλιο και, τώρα, πάμε θριαμβευτικά και για την επόμενη εβδομάδα!
Κοιτάξτε, λοιπόν, τους αριθμούς και κρίνατε όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και το κατά πόσο το περιβόητο Μνημόνιο Ι βελτίωσε ή χειροτέρεψε την κατάσταση μας.
To Μνημόνιο ΙΙ, που επαναλαμβάνει την ίδια, αποτυχημένη, συνταγή θα έχει καλύτερη τύχη;
Όλη η προσπάθεια  γίνεται  για να στηριχθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν έχουν ακόμη ξεφορτωθεί τα πακέτα ελληνικού χρέους που κατέχουν. 
Για το Δημόσιο χρέος
Το  σοβαρό κούρεμα είναι αναπόφευκτο, (παρ' όλο που προ ολίγων μόλις μηνών ο Πρωθυπουργός, μας έλεγε  ότι δεν τίθεται καν θέμα «αναδιαρθρώσεως του χρέους» (ως αν η επιμίκυνση να μην είναι μορφή αναδιαρθρώσεως)
Έχουμε μπροστά μας τον κίνδυνο να εφαρμοστεί το σχέδιο σχέδιο 'Εύρηκα' που σημαίνει νέο δάνειο με αντάλλαγμα υποθήκες ελληνικής περιουσίας, αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.  
Εάν μπούμε σε αυτή την διαδικασία είναι απίθανο να βγούμε,  εάν υποθηκεύσουμε σπίτι, ακίνητο  και στην λίστα περιλαμβάνονται νησιά, τα χάσαμε.
Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα
Χρειάζεται ηγέτης είναι φανερό ο Παπανδρέου δεν μπορεί να συντονίσει την Κυβέρνηση.  όμως στο μέσα ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει  λύση
Οι δελφίνοι αρχίζουν να εμφανίζονται και να τσακώνονται μεταξύ τους δεν βλέπω λύση εκεί.
Υπάρχει συζήτηση από συγκροτήματα  εφημερίδων που σπρώχνουν σε λύση Σημίτη να αναστήσουνε τον Σημίτη και να τον περιτριγυρίσουνε  με διάφορους πολιτικούς πού είναι πολιτικά πεθαμένοι στον λαό
Για μένα τα σενάρια είναι εκτός χρόνου,  είναι Ιουλιανά  του 2011 που δεν πετυχαίνουν,  τα  Ιουλιανά του 1965 μας καταστρέψανε, τα  Ιουλιανά  του 2011που μερικοί επιθυμούν να πραγματοποιήσουν θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κακό.
Η χώρα πρέπει με εκλογές να αποκτήσει μια νέα Κυβέρνηση με ανανεωμένη εντολή η οποία θα  προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και εξυγίανσης.  
Η Ανάκαμψη θα έρθει όταν η Κυβέρνηση θα δώσει  
 (α) αμέσως οικονομικά κίνητρα, (β) που θα συνδυαστούν  με τους τομείς της οικονομίας, που ασφαλώς έχουν μέλλον - τουρισμό, εφοπλισμό, εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, (γ) σταθερό φορολογικό καθεστώς και όχι συνεχώς μεταβαλλόμενη φορολογική νομοθεσία
Για τις εργασίες  συνόδων κορυφής της Κυριακής και της Τετάρτης.
Υπάρχουν διαστάσεις απόψεων Μέρκελ και Σαρκοζ
Γάλλοι και Γερμανοί διαφωνούν για το ύψος του κουρέματος που πρέπει να υποστεί το ελληνικό χρέος .
Οι Γερμανοί θέλουν εως και 60% ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους, ακόμα και υποχρεωτικά αν χρειαστεί, χωρίς δηλαδή τη συγκατάθεση των ιδιωτών που έχουν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα, που σημαίνει τις τράπεζες.
Οι Γάλλοι στο άκουσμα αυτό καθώς οι πρώτες που θα υποφέρουν θα είναι οι τράπεζες τους αντιδρούν

Δείτε το Βίντεο 
 
 

Εσείς μας μάθατε ότι: "Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"...


Εσείς μας λέγατε τόσα χρόνια ότι "στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα" και άλλα τέτοια ωραία περί δημοκρατίας!

Εμείς επειδή δεν έχουμε λόγο να πιστέψουμε ότι είστε ψεύτες και επειδή θεωρούμε ότι εσείς γνωρίζετε καλύτερα τη δημοκρατία από εμάς, μια που εργάζεστε και...
   

...στο "ναό της Δημοκρατίας" θα το υιοθετήσουμε.
  
Άρα τον κύριο Πρωτόπαππα που δήλωσε "Είμαστε αναγκασμένοι να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο", την κυρία Διαμαντοπούλου που δήλωσε "Ακολουθούμε λάθος συνταγή αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση", την κυρία Βάσω Παπανδρέου που δήλωσε "ψηφίζω γιατί αλλιώς δε θα πάρουμε την έκτη δόση και έχω συνειδησιακό πρόβλημα" και όσους άλλους είπαν ή υπονόησαν κάτι τέτοιο να τους θεωρήσουμε εχθρούς της δημοκρατίας; Να τους θεωρήσουμε φασισταριά του κερατά; Να τους θεωρήσουμε στυγνούς εκβιαστές; Ή να τους πιστέψουμε και να θεωρήσουμε ότι τόσα χρόνια μας τα μάθατε λάθος; Ή να μην πολυασχοληθούμε και να σας αφήσουμε να μας σώσετε χωρίς να ρωτάμε πολλά πολλά;

Ουφ! Πολύ μπερδεύτηκα! Θα φταίει το ότι είμαι μπούφος...

βουλιάζουμε

Ανθρακες τελικά ο θησαυρός στις λίστες με τους άπορους που έστειλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό .....

  και έδωσε ο Βενιζέλος στους βουλευτές ή για να είμαστε ακριβείς τραγέλαφος

Πρώτος στη  λίστα είναι ο Χ. Α, ο οποίος έστειλε στο εξωτερικό 18.159.663 ευρώ ενώ στις φορολογικές του δηλώσεις δηλώνει μηδαμινά εισοδήματα. 
Ο ίδιος δηλώνει «είναι αστείο να λένε ότι εγώ έχω λογαριασμό στο εξωτερικό και μάλιστα με τέτοιο ποσό. Εδώ παλεύουμε για ένα μεροκάματο και είναι αστείο να μου λένε ότι έχω σχεδόν 19 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό. Είναι προφανές ότι έχει γίνει λάθος».
Δεύτερος στην λίστα ο  Γιώργος Τ. που δηλώνει ελάχιστο εισόδημα αλλά εμφανίζεται να έχει σε τράπεζες του ......
εξωτερικού 11.615.838 ευρώ!
Πρόκειται για  38χρονο επιχειρηματία, με καταγωγή από την Λήμνο, που διαμένει τις τελευταίες δεκαετίες στο Μαλάουι όπου έχει επιχειρήσεις για εκμετάλλευση σιτηρών καπνού και άλλες πολλές δραστηριότητες.. Μάλλον θα πάνε στην Αφρική να τον βρουν.
Ο τρίτος της λίστας του υπουργείου Οικονομικών Παναγιώτης Μ. ο οποίος με εισόδημα απόλυτο... μηδέν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις στο εξωτερικό της τάξης των 10.000.000 ευρώ.
Από έρευνα προκύπτει ότι ζει στον Καναδά όπου έχει επιχειρήσεις
Ο  τέταρτος μεγαλοκαταθέτης  Στ. Φ. σύμφωνα με τη λίστα που επιδείχθηκε στους Ελληνες βουλευτές., δηλώνει «μένω άφωνος με αυτό που λένε ότι έχω τέτοιο ποσό σε τράπεζες του εξωτερικού. Εχω λίγα εισοδήματα από την σύνταξή μου και από τα δωμάτια. Ψάχνω να βρω τι ακριβώς συνέβη και αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει προσωπικά στοιχεία μου για ν ανοίξει αυτούς τους λογαριασμούς και να τα τροφοδοτήσει με τόσα χρήματα».
Από σοβαρότητα πάντως σχίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών 
 
καφενειο

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΑΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ: "ΚΑΜΙΑ ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ"


Ένα μανιφέστο την ημέρα τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ την κάνει πέρα.

thumb
Θα μπορούσε να είναι το μήνυμα των ημερών, αν δεν ήταν μια άκρως δραματική διαπίστωση για τις ανοιχτές συγκρούσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος, που ανήμερα της επετείου των 30 χρόνων από τον εκλογικό θρίαμβο του 1981 βρίσκεται αντιμέτωπο με την πλήρη πολιτική, ιδεολογική, οργανωτική αποσύνθεσή  του και την αθρόα εγκατάλειψή  του από τους οπαδούς του.
Κι ενώ τα ηγετικά στελέχη επιχειρούν με άρθρα, δηλώσεις και συνεντεύξεις να διασώσουν το πολιτικό του μέλλον, ο πρωθυπουργός, που τρέχει και δεν φτάνει, προσπαθεί «θεσμικά» και μέσω της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών και της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να προλάβει την πλήρη καταρράκωση του κυβερνώντος κόμματος αλλά και του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.
Το μεγάλο ζήτημα του Γ. Παπανδρέου είναι να προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή με ψηφισμένο από το κόμμα του το πολυνομοσχέδιο, παρά τις πληροφορίες ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα δοθεί οριστική λύση σ’  αυτή τη Σύνοδο.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάθε ηγετικού τύπου πρωτοβουλία που επιχειρεί να πάρει ο Παπανδρέου και παρά την έκκλησή του την περασμένη εβδομάδα να αποφεύγονται δηλώσεις που προκαλούν εσωστρέφεια, η κοινή παρέμβαση Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Ραγκούση προκάλεσε πολλές συζητήσεις και πυροδότησε σενάρια διαδοχής.
Το κοινό άρθρο των «3», που αποτυπώνει ανάγλυφα τον εσωτερικό διχασμό εντός της κυβέρνησης και τη λυσσαλέα μάχη διαδοχής που διεξάγεται στο παρασκήνιο, επιτάχυνε τις εσωτερικές εξελίξεις μέσα στο κυβερνών κόμμα, όπου τα κεντρικά στελέχη επιχειρούν να μπουν στα χαρακώματα της διαδοχής.
Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζουν τον δικό τους Γολγοθά και στην πλειονότητά  τους δεν έχουν την ψυχική ηρεμία να αναλύσουν τις κινήσεις κορυφής, αφού δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν δημόσια χωρίς να τους «κράξουν» πολίτες. Το πάθημα ου Σαββατοκύριακου αρκετών βουλευτών που αποδοκιμάστηκαν δημόσια στις εμφανίσεις τους εντείνει την πίεση που υφίστανται οι βουλευτές.
Η αποστροφή του Θωμά Ρομπόπουλου, που παραιτήθηκε τελικά ύστερα από πολλές «πιρουέτες», ότι δεν αντέχει άλλο να ψηφίζει χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει, και χωρίς να συμφωνεί με τα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα, υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, όπως έκανε στο μεσοπρόθεσμο, συμπυκνώνει τον προβληματισμό πολλών βουλευτών, που βρίσκονται σ’  αυτό το κλίμα.
Και είναι τέτοια η κατάσταση που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκειμένου να επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και κυρίως το επίμαχο άρθρο 37, που δίνει χαριστική βολή στα εργασιακά δικαιώματα.
Μέσα στο κλίμα που δημιούργησε η κοινή παρέμβαση των τριών υπουργών (το περίφημο άρθρο κατά του συντεχνιασμού και των συνδικαλιστών των Αννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση, που κυκλοφόρησε την Κυριακή) ο πρωθυπουργός επιχείρησε χτες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του να παρουσιάσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να οπλιστεί με πολιτική δύναμη προκειμένου να προσέλθει στη διαπραγμάτευση εν όψει της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια διατύπωσης ενστάσεων από την ελληνική κυβέρνηση.
Και παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σειρά δηλώσεών του, αλλά και με δικό του άρθρο, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι η παρέμβαση των τριών υπουργών συνιστά ουσιαστικά πολιτική κίνηση στήριξης του πρωθυπουργού, πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ συνειδητοποίησαν ότι ο αγώνας για τη διαδοχή έχει αρχίσει.
Οι «3», όπως έλεγαν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πέρασαν στην κίνηση αυτή για τους εξής λόγους:
♦ Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε εκλογική συντριβή που θα δοκιμάσει σοβαρά τη συνοχή του και τη φυσιογνωμία του.
♦  Εγκαταλείπεται με φρενήρη ρυθμό από παραδοσιακά τμήματα της κοινωνίας που το έσπρωχναν προς έναν αριστερό λαϊκισμό (αν δεν έχει ήδη απολέσει πλήρως αυτά τα τμήματα από τη μέρα υπογραφής του μνημονίου).
♦  Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν επιβεβαιωθούν στις κάλπες οι δημοσκοπήσεις, ακόμα κι αν δεν το μετανιώσει, ή ακόμα κι αν συνεργάτες, συγγενείς και πολιτικοί φίλοι του επιχειρήσουν να τον κρατήσουν στην ηγεσία του κόμματος, θα υποστεί τόσο οδυνηρή ήττα, που θα είναι αδύνατον να παραμείνει στη θέση του.
♦  Ο ίδιος έχει πλήξει την ηγετική του φυσιογνωμία από τις 16 Ιουνίου, όταν δημοσιοποιήθηκε η πρότασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία για χάρη ενός κυβερνητικού σχήματος σε συνεργασία με τη Ν.Δ.
♦ Η συνεχής επωδός του ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες και η παραμονή στην εξουσία, όπως και μια δεύτερη τετραετία, αδυνάτισε την πολιτική προοπτική του ΠΑΣΟΚ και αποσυσπείρωσε τους φανατικούς οπαδούς.
♦ Οι «3» μπαίνουν σφήνα στο δαχτυλίδι διαδοχής, το οποίο πληροφορίες θέλουν να έχει διασφαλίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσφέροντας την πλέρια στήριξή του στον πρωθυπουργό έναντι της μελλοντικής προώθησής του στον πρώτο ρόλο.
♦   Δημιουργούν πόλο συσπείρωσης στελεχών που με αγωνία αναζητούν ηγετική αναφορά, μετά και την πλήρη ταύτιση Βενιζέλου με την πορεία του Γ. Παπανδρέου.
♦   Επιλέγουν την πλήρη σύγκρουση με το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ και κυρίως όπως αυτό εκφράζεται μέσα στην κυβέρνηση.
Η τελευταία παράμετρος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική κι αυτό γιατί τα τρία ηγετικά στελέχη επιχειρούν με την παρέμβασή τους να ρίξουν τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες, τις αμφιβολίες, τα πισωγυρίσματα στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που παγώνουν μια συγκρουσιακή μεταρρυθμιστική λογική στο όνομα διατήρησης της φυσιογνωμίας του κόμματος. Ουσιαστικά οι τρεις υπουργοί βάλλουν εναντίον του Χάρη Καστανίδη, του Δημήτρη Ρέππα, του Χρήστου Παπουτσή, της Μαριλίζας Ξε-νογιαννακοπούλου και της Λούκας Κατσέλη, που σε ηγετικό επίπεδο έχουν διατυπώσει κατά καιρούς έντονες διαφωνίες και επιφυλάξεις για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Αυτό που ψιθύριζαν τόσο καιρό στους κολλητούς τους στα Μέσα Ενημέρωσης, ότι υπάρχει ένα αντιμεταρρυθμιστικό φρένο μέσα στην κυβέρνηση - που οδηγεί στην παράλυση και την απραξία -, αποφάσισαν να το εκφράσουν και δημόσια ξεκινώντας τον πόλεμο. Μπορεί οι... αντιμεταρρυθμιστές να μην έχουν σηκώσει ακόμα το γάντι της αντιπαράθεσης, αλλά η αριστερόστροφη βουλευτής Χρύσα Αράπογλου και ο Δημήτρης Τσιρώνης υποδέχτηκαν με σφοδρή κριτική για τις προθέσεις της κίνησης τους «3».
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι με την κίνηση αυτή οι «3» επιχειρούν να συρθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αργά ή γρήγορα να πάρει θέση απέναντι στον κάθετο ιδεολογικό διαχωρισμό εντός της κυβέρνησης καινα απομονώσει πολιτικά συνεργάτες του που υπο-νομεύουντο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα της κυβέρνησης.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ο ρόλος του Γιάννη Ραγκούση –  στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού μέχρι πρότινος - στην κίνηση αυτή. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι ο Ραγκούσης βγαίνει ανοιχτά στη σύγκρουση κατά τέως πολιτικών συνεργατών της περιόδου στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου, απαντώντας έτσι στην υπονόμευση που δέχτηκε από την υπουργοποίησή του και μετά, κυρίως από μια ομάδα υπουργών που εκφράζουν το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Οντας από τους μόνους που στήριξαν όλες τις κινήσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θεωρεί ότι τόσο η υπονόμευση της προσπάθειας συντονισμού της κυβέρνησης όσο και οι βολές που δέχτηκε από την προσπάθεια απελευθέρωσης των ταξί, τον έστειλαν στην αγκαλιά των τέως εκσυγχρονιστών Διαμαντοπούλου - Λοβέρδου. Πολλοί ισχυρίζονται ωστόσο ότι πρόκειται για λυκοφιλία που θα διαλυθεί πιο γρήγορα απ’ ό,τι η «ομάδα των 4» που σκορπίστηκε αμέσως μετά την επικράτηση Σημίτη.
Πληροφορίες θέλουν τους «3» να έχουν ήδη δώσει τον πρώτο ρόλο στον Ανδρέα Λοβέρδο και επιμένουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο με πολιτικές συνεργασίες μπορούν να επιβιώσουν την επόμενη μέρα.
Και η απάντηση στην εύλογη απορία γιατί δεν μπήκε στην παρέα και ο… υπερμεταρρυθμιστής Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ότι θεωρείται καμένο χαρτί και μια τέτοια κίνηση θα κατέστρεφε κάθε ηγετική προοπτική του «τρίο».
Στην κίνηση δεν μπήκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προφανώς λόγω της εξαιρετικά τεταμένης σχέσης του με την Άννα Διαμαντοπούλου. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι θα «φάνε πόρτα» και μάλιστα με κίνδυνο να καεί η κίνηση με τη δημοσιοποίησή της, αποφάσισαν να μην του απευθυνθούν. Ωστόσο όσοι γνωρίζουν τον υπουργό Ανάπτυξης ξέρουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει έτσι τη μάχη. Και παρότι βρέθηκε νωρίς στο εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να κάνει μια κυκλωτική κίνηση βρισκόμενος στο στρατόπεδο του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ σε ευθεία αντιπαράθεση με το μεταρρυθμιστικό «τρίο».
Πολλοί πάντως είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι όλα αυτά γίνονται «για ένα πουκάμισο αδειανό», που λέει και ο ποιητής. Και εξηγούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει τόσο μαζικά τις κοινωνικές δυνάμεις που το στηρίζουν, που δεν έχει νόημα η μάχη διαδοχής που ήδη ξεκίνησε. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που εκτιμούν ότι ακόμα κι αν ο χώρος πολιτικά κατακερματιστεί, πάντα θα πρέπει να εκφράζεται πολιτικά.
Έτσι κι αλλιώς ο κατακερματισμός του ΠΑΣΟΚ θα είναι η θρυαλλίδα για το πολιτικό σύστημα και πολλοί εκτιμούν ότι θα συμπαρασύρει και τη Ν.Δ. Με δεδομένες και τις δημοσκοπήσεις, όπου οι πολίτες δείχνουν να προτιμούν τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο σχηματισμός ενός μεταρρυθμιστικού πόλου που θα μπορεί να συνεργαστεί με άλλα κεντροδεξιά και κεντρώα σχήματα φαντάζει ρεαλιστικός.
Πάντως ενδεικτικό του κλίματος εντός του ΠΑΣΟΚ είναι η ανακοίνωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η προσχηματική αγωνία των τριών δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθειά τους να ηγηθούν της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ, με επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά ιδεολογήματα», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «οι τρεις υπουργοί με την επιστολή τους αυτή στοχεύουν στην προσωπική σωτηρία και ανέλιξή τους και αγωνίζονται για αυτή».

Ο αγώνας της διαδοχής μόλις ξεκίνησε
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος - παρότι η κίνηση τον αφορά προσωπικά - αντέδρασε πολύ πιο ήπια και φιλικά απ’ ό,τι ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, δηλώνοντας ουσιαστικά πίσω από τις γραμμές ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις, διεκδικώντας μάλιστα να είναι στην ίδια γενιά.
«Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε λεπτά ειρωνικούς τόνους σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Από την άλλη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επισήμανε ότι «οι τρεις υπουργοί απευθύνονται στην κοινωνία», τονίζοντας ότι και «οι τρεις έχουν έργο και δικαιούνται να μιλούν». Ξέχασε να μας πει ποιοι δεν έχουν μέλλον και δεν δικαιούνται διά να ομιλούν. Πάντως, χωρίς πολιτική βαρύτητα κρίνεται το άρθρο του Ηλία Μόσιαλου, που επιχειρεί να αρθρώσει μια «σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση», η οποία «θα δημιουργήσει έναν δημόσιο τομέα βασισμένο στις ανάγκες των πολιτών και όχι έναν δημόσιο τομέα που λειτουργεί προς όφελος του εαυτού του». Ωστόσο το μανιφέστο αυτό ανοίγει τον δρόμο και για την κατάθεση κι άλλων απόψεων, που επιβεβαιώνουν την πολιτική στροφή ενός σημαντικού μέρους του ΠΑΣΟΚ προς τη φιλελεύθερη κεντρώα κουλτούρα των βορειοευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.
Θα υπάρξει σύντομα απάντηση; Το ερώτημα αυτό αφορά κυρίως αν στελέχη από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ σηκώσουν το γάντι. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν ότι αυτός που θα αναλάβει το πεδίο σύγκρουσης είναι ο Χρήστος Παπουτσής, παρότι κάποιοι βλέπουν να μπαίνει σφήνα στο ηγετικό παιχνίδι και η Λούκα Κατσέλη. Το θέμα είναι αν η εμμονή της πρώην υπουργού Εργασίας στην καταψήφιση του άρθρου 3 θα έχει επιπτώσεις για την προοπτική της εντός του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η αρχική σκέψη του πρωθυπουργού να μην υποστούν κυρώσεις όσοι καταψηφίσουν ένα άρθρο και όχι το σύνολο του νομοσχεδίου μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ομαδική ανταρσία των βουλευτών και ο καθένας να ψηφίζει ό,τι θέλει στο μέλλον.
Δεν αποκλείεται πάντως ώς την Πέμπτη να βρεθεί μια τέτοια διατύπωση που θα δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές, όπως
η Λούκα Κατσέλη, ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Σοφία Γιαννακά, η Κατερίνα Μπατζελή, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλοι, που έχουν διατυπώσει δημόσια επιφυλάξεις για το άρθρο 3, να το υπερψηφίσουν τελικά. Άλλωστε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφασίστηκε προκειμένου να υπάρξει ένα βήμα διατύπωσης κριτικής, ενστάσεων και επιφυλάξεων από τους βουλευτές, που θα λειτουργήσει για μια ακόμα φορά εκτονωτικά.
Πάντως ο αγώνας της διαδοχής μόλις ξεκίνησε, σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές…

Το Ποντικι

Προσφυγή του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του "ειδικού τέλους ακινήτων"

Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
(Αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Αθηνών: 556/2011)
Μνησικλέους 2, 10556 Αθήνα, τηλ:             2103242032      ,
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
www.forologoumenos.gr
secretariat@forologoumenos.gr
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ κατέθεσε σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης κατά της υπ΄ αριθ.  ΠΟΛ  1211/10-10-2011  (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του Έκτακτου  Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν.   4021/2011.

Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή που κατατίθεται κατά του συγκεκριμένου τέλους. Εκτιμάται ότι, όπως συνέβη και στην περίπτωση της προσφυγής του Συλλόγου κατά του “τέλους επιτηδεύματος” και αυτή η προσφυγή θα θεωρηθεί ως “εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας”, αφού αφορά το σύνολο του πληθυσμού και ότι θα εισαχθεί ταχύτατα για συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το πλήρες κείμενο της αίτησης ακύρωσης, βρίσκεται στο site ...
του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ (www.forologoumenos.gr).
(Δείτε το πλήρες κείμενο)

Η κατάθεση της προσφυγής έγινε από τον Σύλλογο και από δύο μέλη του. Ως λόγοι ακύρωσης προβάλλονται μία σειρά πραγματικών επιχειρημάτων, τα οποία επιγραμματικά αναφέρονται παρακάτω:

1) Η παράβαση του  άρθρου  1  παρ. 3  και  άρθρου 26 παρ. 2 του Συντάγματος, αφού ο νόμος αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρίες καθήκοντα κρατικής εξουσίας (υπολογισμός και είσπραξη τέλους ακινήτων, βεβαίωση παράβασης για μη πληρωμή και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες).

2) Η παράβαση της αρχής της νομιμότητας του φόρου (άρθρο   78   παρ. 1  και  4  του Συντάγματος), αφού δυνάμει της  συνταγματικής αυτής διάταξης,  είναι αντισυνταγματική μια διάταξη που ορίζει ότι η βάση υπολογισμού του φόρου δεν καθορίζεται από τον νόμο όπως αυτός θα εφαρμοστεί  από διοικητικές αρχές,  αλλά θα καθοριστεί (ή έχει ήδη καθοριστεί) από την ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.  

3) Το Έκτακτο  Ειδικό Τέλου Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και αποτελεί φόρο κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος (ΣΤΕ  60/2010, 2462/1999, 1923/2009). Στην προκειμένη περίπτωση το λεγόμενο «Τέλος Ακινήτων» αποτελεί στην ουσία φόρο καθώς απουσιάζουν από αυτό όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ανταποδοτικό τέλος.

4) Η παράβαση της αρχής της φοροδοτικής ικανότητας κατά το άρθρο 4 παρ. 5 και 25 παρ.  1  του  Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι η φορολογική υποχρέωση πρέπει να είναι ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη.

5) H παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος και του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της  Ε.Σ.Δ.Α.   που κατοχυρώνουν την   προστασία του δικαιώματος της ιδιοκτησίας.  

6) H παράβαση της  αρχής  της  βεβαιότητας του φόρου, αφού με την διάταξη του άρθρου 53 παρ. 12 του Νόμου δημιουργείται  ανασφάλεια ως προς το πρόσωπο του οφειλέτη του φόρου από την εφαρμογή αυτού του μέτρου,.


7) Η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, αφού ο προσβαλλόμενος νόμος:
α). Υποβαθμίζει τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, ακόμη και τον άνεργο και τον οικονομικά ασθενέστερο, σε αντικείμενο επίτευξης «εκτάκτων» δημοσιονομικών στόχων για τη μείωση ελλειμμάτων.
β). Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλλουν τον φόρο τους οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωσή τους.
γ). Ασκεί ένα είδος ψυχολογικής βίας και απειλής σε οικονομικά ασθενέστερα άτομα, τέτοια που δεν συνάδει με τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του Συντάγματός μας και τις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας μας.

8) Η παράβαση της αρχής  της ελευθερίας των συναλλαγών και της οικονομικής ελευθερίας κατά το άρθρο 5  παρ. 1  και 106 του Συντάγματος  σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

9) Η αυθαιρεσία της  Πολιτείας, η οποία  δεν έχει δικαίωμα, με μεταγενέστερη της σύμβασης νομοθετική ρύθμιση,  να ακυρώσει μονομερώς τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου  που έχουν υπογραφεί για την παροχή ηλεκτροδότησης (Ολ. ΑΠ 4/1998, Ολ. ΑΠ 33/2002).

10) Η παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος και του άρθρου 6 παρ. 1 της  ΕΣΔΑ για το δικαίωμα δικαστικής προστασίας

Ο Σύλλογος, έχει αναρτήσει στο site του, σειρά άρθρων, τα οποία δίνουν οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού του “τέλους ακινήτων” προς τους πολίτες οι οποίοι είτε αδυνατούν, είτε για λόγος συνείδησης δε θα πληρώσουν το τέλος ακινήτων, για το πώς να χειριστούν το ζήτημα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Σημειώνουμε ότι, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ δεν παροτρύνει κανένα μέλος του να πληρώσει ή να μην πληρώσει το συγκεκριμένο τέλος. Όμως, παροτρύνει τους πολίτες να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους, να ερευνούν τη νομιμότητα των φορολογικών νομοθετημάτων και να συνασπίζονται σε μία οργανωμένη αντίδραση μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.
Όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο το κόσμο με αντίστοιχους συλλόγους, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, μέσα στη διάρκεια των επόμενων ετών, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα φορέα κοινωνικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης.

Στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου:
α) site: www.forologoumenos.gr
β) e-mail: greek.taxpayers@gmail.com ή secretariat@forologoumenos.gr
γ) Τηλέφωνο: 210-3242032    
δ) Διεύνθυνση: Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, 10556, Αθήνα (δείτε το χάρτη)


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους κ.κ. Γιάννη Σιάτρα ή Μιχάλη Ζαρογιάννη, στα τηλέφωνα 2103242032 ή στο 6948259545.
 
από Στοχασμό Πολιτικη

Πίνακες με τους νέους μισθούς


Δραστικές περικοπές στις αποδοχές «έρχονται» για την πλειονότητα των δημο­σίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο, που κατατέθηκε στη Βου­λή και θέτει τέρμα σε όλα τα χορηγού­μενα μέχρι σήμερα επιδόματα, με δια­τήρηση μόνο τεσσάρων και τη θέσπιση κινήτρου επίτευξης στόχων.
Μεγαλύτερη μείωση – ακόμη και 50% – θα υπάρξει για τα λεγόμενα... «ρετιρέ» του Δημοσίου, ενώ δίδονται μικρές αυξήσεις στους χαμηλά αμει­βόμενους υπαλλήλους, της τάξεως του 7%, καθώς ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 780 ευρώ. Παράλληλα μπαίνει μαχαίρι στην υπερωριακή ερ­γασία, ενώ το επίδομα γάμου καταρ­γείται και τη θέση του παίρνει το οικο­γενειακό επίδομα, το οποίο θα λαμ­βάνεται μόνο από όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν παιδιά.
Ωστόσο, παρά τα όσα επικαλείται η κυβέρνηση για μισθολογική ισότητα μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, πάλι υπάρχουν διαφορές.
Θεωρητικά, κερδισμένοι στην υπό­θεση θα είναι οι εφοριακοί και οι τελω­νειακοί, καθώς θα μπορούν να λαμβά­νουν μέχρι και 15% αύξηση του μισθού τους αν πετύχουν τους δημοσιονομι­κούς στόχους που θα έχει η υπηρεσία τους. Με βάση όμως την παρούσα κα­τάσταση, οι συγκεκριμένοι κλάδοι είναι οι περισσότερο ζημιωμένοι στην υπό­θεση αφού η μείωση μπορεί να ξεπε­ράσει και τα 1.200 ευρώ.
Μεγάλοι χαμένοι οι υπάλληλοι Υ.Ε. και Δ.Ε., που χάνουν 10% έως 50% των αποδοχών τους. Το επίδομα γάμου με­τατρέπεται σε «οικογενειακό» και θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν παιδιά.
Οι μειώσεις των μισθών ξεκινούν από 50 ευρώ και καταλήγουν στα 1.500 ευρώ για τους υψηλόμισθους. Σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, το ποσό εξοι­κονόμησης από το μισθολογικό «ψαλί­δι» θα είναι τελικά 2 δισ. ετησίως, δηλαδή 800 εκατ. περισσότερα από όσα αρχικά είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Κατά τα λοιπά, στο εξής η μισθολο­γική εξέλιξη θα εξαρτάται από τη βαθ­μολογική, που έρχεται μέσω αξιολόγη­σης, με αποτέλεσμα ο μισθός να είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την παραγω­γικότητα – ή τα κριτήρια αξιολόγησης και τον βαθμό στον οποίο θα υπεισέρ­χεται η «ειδική μεταχείριση», κοινώς τα ρουσφέτια. Ειδικότερα, βάσει των νέων ρυθμίσεων, οι εισαγωγικοί βασι­κοί μισθοί ξεκινούν από 780 ευρώ για τους υπαλλήλους Y.E. και διαμορφώνο­νται σε 858 ευρώ για υπαλλήλους Δ.E., 1.037 για υπαλλήλους T.E. και 1.092 για υπαλλήλους Π.E.
Τα κλιμάκια
Τα επιδόματα, συμπεριλαμβανομέ­νων και των εξόδων κίνησης, που καταβάλλονται ως επίδομα των υπαλλήλων των OTA πρώτου βαθμού, καταργού­νται, με εξαίρεση τα εξής:
◆ Το δώρο Χριστουγέννων, που ορί­ζεται στα 500 ευρώ, του Πάσχα, που ορίζεται σε 250, και της άδειας επίσης στα 250.
◆ Το οικογενειακό, που ορίζεται σε 50 ευρώ για το πρώτο παιδί και προσαυ­ξάνεται κατά 20 για το δεύτερο, κατά 50 για κάθε ένα από το τρίτο και τέταρ­το παιδί και κατά 70 ευρώ για κάθε ένα από το πέμπτο τέκνο και άνω.
◆ Επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγι­εινής εργασίας μέχρι του ποσού των 150 ευρώ μηνιαίως (για νοσηλευτές, τεχνικούς υπαλλήλους κ.λπ.) και απο­μακρυσμένων και παραμεθόριων περι­οχών, για όσους υπαλλήλους απασχο­λούνται μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα, οριζόμενο σε 100 ευρώ.
◆ Θεσπίζεται επίδομα θέσης ευθύνης στους προϊσταμένους οργανικών μο­νάδων του Δημοσίου, που μπορεί να φθάσει και τα 700 ευρώ (γενικοί διευ­θυντές 700 ευρώ, διευθυντές 400 ευρώ και τμηματάρχες 250 ευρώ).
Ελάχιστοι υπάλληλοι υπουργείων, που δεν λαμβάνουν υψηλά επιδόμα­τα, όπως διοικητικοί του υπ. Παιδείας και του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενδέχεται να λάβουν μι­κρές αυξήσεις, λόγω της «φαινομε­νικής» αύξησης των βασικών μισθών 7%-40%, αφού ουσιαστικά οι μειώ­σεις στις αποδοχές προέρχονται από την πλήρη κατάργηση των επιδομάτων και τη διατήρηση μόνο των τεσσάρων που προαναφέραμε.
Κίνητρο επίτευξης στόχων
Με το νέο μισθολόγιο θεσμοθετεί­ται το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) ως πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους. Το ΚΕΣ θα ισχύσει από το 2013, αφού θα πρέπει να υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα – εντός δύο μη­νών από την ψήφιση του νόμου – που θα περιγράφει το σύστημα αξιολόγη­σης των υπαλλήλων και τον προσδιορι­σμό στόχων για υπηρεσίες και εργαζο­μένους.
Οι υπάλληλοι θα «βαθμολογούνται» με βάση τα κριτήρια που θα τεθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο και θα κατατάσσονται σε πίνακες με φθίνου­σα σειρά. Το ΚΕΣ υπολογίζεται τελι­κά στο 3% του μισθολογικού κόστους κάθε φορέα και θα αποδίδεται μέχρι 10% του βασικού μισθού σε όσους έχουν «πιάσει» στόχους μέχρι και 90% και για πάνω από 90% θα λαμβάνουν το 25% του βασικού μισθού.
Μία από τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής ήταν και η θεσμοθέτηση ειδι­κού πριμ παραγωγικότητας για όσους έχουν ως αρμοδιότητα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων του Δημοσίου, των δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων. Υπολογίζε­ται συνολικά στο 7% του μισθολογικού κόστους των φορέων και καταβάλλεται ως ποσοστιαία προσαύξηση στον μι­σθό. Οι υπάλληλοι που ξεπερνούν το 90% των στόχων, θα λαμβάνουν αύξηση 15% του βασικού μισθού.
Μαχαίρι
Συμβούλια,    επιτρο­πές και ομάδες εργασί­ας στο Δημόσιο λειτουρ­γούν  εντός του   κανονικού ωραρίου εργασίας. Kατ’ εξαίρεση μπορούν να λειτουργούν εκτός ωραρί­ου και καθορίζεται αποζημίωση κατά μήνα ή κατά συνεδρίαση. Η αποζημίω­ση αυτή δεν μπορεί να είναι κατά μήνα μεγαλύτερη από 400 ευρώ για τον πρό­εδρο και 300 ευρώ για τα μέλη και τους γραμματείς.
Μαχαίρι μπαίνει στην υπερωριακή εργασία δεδομένου ότι στο εξής οι κατά τα ως άνω ώρες απογευματινής υπερωριακής εργασίας δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 20 μηνι­αίως. Στην καθ’ υπέρβαση εργασία οι ώρες νυκτερινής εργασίας, Κυριακών και αργιών δεν μπορούν να υπερβούν τις 16 ώρες τον μήνα.
Στις αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες κα­ταργήθηκε ουσιαστικά και το επίδο­μα γάμου, γεγονός που σημαίνει ότι οι σύζυγοι που δουλεύουν στο Δημόσιο θα απολέ­σουν 70 ευρώ μη­νιαίως (35 ευρώ ο καθένας). Με­τατράπηκε   σε «οικογενειακή παροχή» και ουσιαστι­κά θα αποδίδεται ως επίδομα παιδιών, όπως είδαμε παραπάνω.
Ακόμη αυξήθηκαν τα χρόνια προϋ­πηρεσίας με τα οποία κατατάσσονται οι υπάλληλοι στο νέο βαθμολόγιο. Η επανακατάταξη στο νέο βαθμολόγιο, σύμφωνα με στελέχη της ΑΔΕΔΥ, επι­φέρει σημαντικές μειώσεις, αφού οι περισσότεροι υπάλληλοι υποβαθμίζο­νται βαθμολογικά.
Από το 2012
Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ, στα ΝΠΔΔ, τα ΝΠΙΔ και στις ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου, καθώς και στις δημοτι­κές επιχειρήσεις από τις αρχές του 2012.
Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ (εκτός των ει-σηγμένων)  θα  υπο­στούν άμεσες μειώσεις 600 ευρώ κατά μέσον όρο, αφού ζητείται να μει­ωθεί ο μέσος όρος των κα­θαρών αποδοχών των υπαλ­λήλων από 2.500 ευρώ σε 1.900 ανά υπάλληλο. Οι ορ­γανισμοί που δεν θα υλοποιήσουν τις περικοπές θα χάσουν την κρατική επιχορήγηση.
Ποιους αφορά
Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο αφορά μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των OTA, των NΠΔΔ, των Έμμισθων Υποθηκοφυ­λακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας, Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, εκπαιδευτικούς, κληρικούς, ιατρούς υπηρεσίας υπαί­θρου και μόνιμους αγροτικούς ιατρούς, της Βουλής, διοικητικούς υπάλληλους των Ανεξάρτητων Αρχών, των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων, της Κε­ντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Ορ­γανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, των νο­μικών προσώπων της Εκκλησίας.

Το Ποντικι

Ξεσκεπάζοντας το Πρόσωπο Ενός Τιποτένιου!



Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

Σε θυμάμαι, Γεώργιε Α. Παπανδρέου, απο μικρός που ήμουν, τότε όταν είχα ρωτήσει τον συχωρεμένο τον πατέρα μου (μέσα στην παιδική μου αφέλεια) το τι γύρευε ένας τόσο μικρός σε ηλικία άντρας μέσα στη Βουλή κι εκείνος μου είπε "Τι να γυρεύει; Ο Ανδρέας κοιτάζει να αποκαταστήσει τα παιδιά του!"

"Να αποκαταστήσει τα παιδιά του"... Δε μου καθότανε καλά η όλη φάση... Δηλαδή τι εννοούσε ο "γέρος"! Οποιος πολιτικός έχει γιούς και θυγατέρες, θα τους έκανε και βουλευτές για να τους...αποκαταστήσει; "Και τι είναι η πολιτική πατέρα, δουλειά"; "Αμέ, δουλειά και μάλιστα απ΄τις πιο αποδοτικές γιε μου!"


Και να σου σήμερα, Γεώργιε Α. Παπανδρέου, να επιβεβαιώνεις με τον χειρότερο τρόπο τα λόγια ενός ανθρώπου που δεν ήξερε και πολλά γράμματα και που απέδωσε επ΄ακριβώς αυτό που πραγματικά είσαι, ένας αποκαταστημένος γιός ενός πολιτικού απατεώνα...


Σε θυμάμαι Γεώργιε Α. Παπανδρέου, να κυκλοφορείς με άνεση στους διαδρόμους της Βουλής όταν σε έδειχνε με περίσσια χάρη η Κρατική ΕΡΤ τότε, μέσα στα κουστουμάκια σου τα σινιέ ή το σπορτίφ ντυσιματάκι σου με το μπλουζάκι το Lacoste πρώτη μούρη όταν έκανες τσαρκούλες στα in ταβερνάκια της Πλάκας φορώντας πάντα το ...σοφιστικέ σου σοσιαλιστικό υφάκι, σε θυμάμαι επίσης που ...ποτέ δεν άνοιγες το στοματάκι σου να πεις μια κουβέντα δημοσίως κι όλο απορούσα γι΄αυτό! Κι έλεγα μέσα μου "καλά, τι σόι βουλευτής είναι τούτος, που δεν ανοίγει το στόμα του να πεί μια κουβέντα στο κόσμο βρε αδερφέ"; Όλο γελάκια και χαμογελάκια μου ήσουν...


Σε θυμάμαι επίσης κι απο τότε που είχες πάρει τη πρώτη σου υπουργική θεσούλα, βοηθός της Μελίνας, υφυπουργός δηλαδή στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σινιέ εμφανίσεις, χαμογελάκια στις κάμερες, γελάκια με τους άλλους "συντρόφους" κι από μιλιά... μούγγα! Η Μελίνα έβγαινε μπροστά, εσύ παρίστανες τον...φιλιππινέζο της... Αργότερα, έμαθα και το μισθό σου! Απ τη κωλοφυλλάδα του Ρίζου, τον Ελεύθερο Τύπο, τη θυμάσαι; Που έβγαζε τα ...μισθάρια των "σοσιαλιστών" Υπουργών και παρατρεχάμενων για να μας πείσει και καλά οτι δήθεν...κόπτεται για τα ...συμφέροντα μας... Εννιακόσια εβδομήντα κάτι χιλιάρικα ήταν τα δικά σου Γεώργιε, βοηθέ της Μελίνας! Εννιακόσια εβδομήντα χιλιάρικα, τη στιγμή που ο μέσος μισθός ενός διευθυντού πολυεθνικής ας πούμε, δε ξεπέρναγε τα εξακόσια κάτι χιλιάρικα δραχμούλες. Κι εσύ άγγιζες το εκατομμύριο, κι ας μην άνοιγες το στόμα σου να αρθρώσεις ούτε μια λεξούλα τόση δά!


Αργότερα έμαθα και το λόγο που δε μίλαγες! Δεν άνοιγες το στόμα σου να μιλήσεις δημοσίως γιατί...δεν ήξερες ...Ελληνικά! Κι ο πατερούλης σου ο "Μέγας Αρχηγός και Σουλτάνος όλων των Ελλήνων",
σου το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ρητώς και δια ...ροπάλου για να αποφεύγει όσο μπορούσε καλύτερα το ...ρεζιλίκι! Σου το απαγόρευε μεν, αλλά τις υπουργικές θέσεις σου τις έδινε μια χαρά! Και το χαρτζηλικάκι φυσικά του μισθού του παρά κάτι εκατομμυρίου, για να να χεις να πορεύεσαι και να ...οδηγείς και την αμαξάρα τη σπόρ! Ε, βέβαια, πως αλλοιώς θα κυκλοφόραγε ένας γιός ενός...μεγαλοεπιχειρηματία της πολιτικής! Ο ...Διάδοχος σα να λέμε! Ο Διάδοχος του..."Σουλτάνου"! Το "παιντί" της Μάργκαρετ! Ο μοσχαναθρεμμένος γιός!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά Γεώργιε, σε αναβάθμισε κιόλας ο ...στοργικός πατήρ! Απο κεί που...δεν ήξερες να μιλάς λέξη ελληνικά, σε έκανε ...Υπουργό Παιδείας!!! Εκεί ήταν που είχα πέσει...ξερός! Γιατί εκτός των άλλων, καταργείς και τα Αρχαία Ελληνικά παντελώς απο τα γυμνάσια, μιας κι έλεγες ένθεν κα καίθεν οτι "τι τη χριάζονται μια νεκρή γλώσσα τα ελληνόπουλα; Για να τους ταλαιπωρεί τσάμπα; Ας μάθουν πρώτα τα νέα ελληνικά και τα αρχαία μπορούν να περιμένουν"! Ωραία, θαυμάσια λογική, american style λογική Γεώργιε, αλλά για την ακρίβεια εσένα ταλαιπωρούσαν  κι όχι τα ...ελληνόπουλα που τόσο "νοιαζόσουν" γι αυτά. Εσένα, που πήγαινες να διαβάσεις Οδύσσεια για παράδειγμα και δεν καταλάβαινες τι διάολο θέλει να πεί ο...ποιητής με το "Ανδρα μοι έννεπε, μούσα, πολύτροπον, ως μάλα πολλά πλάγχθη..." κι έξυνες το κεφάλι σου.  Αλλά τι θυμάμαι τώρα...


Εξ άλλου, μετά το ξανασκέφτηκα και είδα ότι τελικώς ...δεν ήταν ο ... φιλεύσπλαχνος πατήρ που σε διόρισε, αλλά η στοργική ...μανούλα, μιας κι ο πατήρ "Σουλτάνος όλων των Ελλήνων" ήταν άρρωστος στο Χέρφιλντ και - το σημαντικότερο - σε ...άλλη αγκαλιά, αυτήν της Δημητρούλας, της λάγνας καμπυλωτής ξανθιάς! Η μανούλα σε διόρισε, επειδή σε προόριζε για διάδοχο με ...συνοπτικές διαδικασίες μιας κι ο "σαρδανάπαλος" κόντευε αφ ενός να τα τινάξει κι αφ ετέρου είχε ήδη γελοιοποιηθεί στα μάτια όλων με τη ξέστηθη πόρνη και εσύ θα ήσουν η εκδίκησή της για το...κέρατο που της φόρεσε μαζί της ο "Σουλτάνος" πατήρ! Παιχνιδάκια και ίντριγκες της οικογένειας στην επιχείρηση που λεγόταν "Ελλάδα-ΠΑΣΟΚ Α.Ε."! Ιντριγκες που έκαναν ακόμη και τη σαπουνόπερα "Τόλμη και γοητεία" (που ήταν στα φόρτε της τότε) να ωχριά μπροστά τους...


Σε θυμάμαι ακόμη Γεώργιε Α.Παπανδρέου, που αντάλλαζες επιστολές (δεν είχε ακόμη εφευρεθεί το ίντερνετ βλέπεις) με το ...αδερφάκι σου το μικρό και τού 'λεγες (πάντα στα Αγγλικά) τό πόσο ασφυκτιάς εδώ σε αυτόν τον τόπο με τους...αγροίκους (ναι, ναι, έτσι τους χαρακτήριζες τους ψηφοφόρους σου Γεώργιε και μην το αρνείσαι, τα γραπτά μένουν και τά χει δημοσιευμένα ο ...φιλαράκος σου ο Καρατζαφέρης) και τους ...οπισθοδρομικούς χωριαταρέους Ελληνες! Κι αν δεν ήταν η ...μαμά που σε κράταγε, εσύ θα ήσουν (οποία σωτηρία μας!) κάπου στην Καλιφόρνια τώρα να μαζεύεις ήλιο και να ...σερφάρεις στις κυματάρες του Ειρηνικού... Και το πλέον σημαντικό όλων,
δεν θα σε θυμόταν κανείς!

Αλητήριε
... Ούτε για μια τρίχα απ΄τ' αχαμνά των ...χωριαταρέων αγαθών Ελλήνων που πίστεψαν σε σένα τότε, δεν ήσουν άξιος...

Μηδαμηνέ
... Ούτε για μια τρίχα απ τα μαλλιά της πιο...ανεγκέφαλης ξανθιάς ελληνίδας του κομμωτηρίου και των ξέκωλων μίνι δεν ήσουν άξιος...

Τιποτένιε
... Ούτε για μια σταγόνα απ΄το σάλιο αυτωνώνε που σ΄ έγλυφαν δεν ήσουν άξιος... Ακόμη κι αυτοί, οι σφουγγοκωλάριοι εχουν πιο μεγάλη αξία από σένα...

Κι όμως, εσύ, ο τιποτένιος, ο αλητήριος, ο μηδαμηνός, έλαβες πριν δυό χρόνια την Ύψιστη τιμή να κυβερνήσεις έναν λαό, που ήταν δεκάδες χιλιόμετρα πιο πάνω απο σένα! Εναν λαό, που και μόνο το εθνικό όνομα που έφερε, ήταν αρκετό για να σε κάνει να νοιώθεις δέος... Εσύ, που επειδή δεν μπόρεσες ποτέ σου να φτάσεις ούτε στα μισά αυτού του ύψους, τον μισούσες και τον εχθρευόσουν νέκαθεν αυτόν τον λαό... Γι αυτό έγραφες στο αδερφάκι σου το μικρό "what I want and among uneducated villagers..." Εσύ, ο..μορφωμένος και ο ...καλλιεργημένος...


Δεν ήρθες όμως σε αυτή τη θέση τυχαία Γεώργιε Α. Παπανδρέου. Ούτε σε επέλεξαν τυχαία αυτοί που σε επέλεξαν. Κι επειδή ήξεραν πως θα ήταν πολύ δύσκολο να σταθείς ως κυβερνήτης αυτού του λαού με αυτό το ανάστημα, φρόντισαν απο πριν να τον "μεταλλάξουν". Να τον κάνουν ίσο κι όμοιο με σένα. Να τον κάνουν να χαμηλώσει πολύ το ανάστημά του. Να τον διαφθείρουν. Να τον "παχύνουν" με πολλά λεφτά στη τσέπη (που δεν ήταν δικά του), να τον εξαφανίσουν ηθικά, να τον μετατρέψουν σε "φτηνιάρα πόρνη" που θα κοιτάζει μόνο το χρώμα του χρήματος για να έχει πάντα τις ανέσεις της. Να τον απομακρύνουν απο τη γνώση που του κληροδότησαν οι παππούδες του. Να τον κάνουν να ξεχάσει το παρελθόν του, να μισήσει τη σημαία του, να μισήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Άλλωστε, ο Ντέιβιντ Ροκεφέλλερ, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) και μέντορας σου, μιας και αυτός σε έβαλε μέσα στη Μπιλντερμπεργκ, το χε πεί το...παραμύθι εδώ και 25 χρόνια: "Αν υποκύψουν οι Ελληνες πρώτοι, μια απλή μεγάλη κρίση μετά θα φέρει και όλους τους άλλους στο κατώφλι της Νέας Τάξης Πραγμάτων..."

 
Οι Ελληνες ήταν το ζητούμενο λοιπόν... Κι εσένα, τον μοσχαναθρεμμένο γιό του "Σουλτάνου όλων των Ελλήνων", σε προόριζαν κάποτε για κυβερνήτη τους... Για κυβερνήτη όχι Ελλήνων, αλλά μιας μεταλλαγμένης μάζας μαλθακών "ιθαγενών πόρνων" απροσδιόριστης εθνικότητας, που θα μιλούσαν απλώς μια παραλλαγή της ελληνικής γλώσσας εμπλουτισμένης με χιλιάδες αμερικάνικες λέξεις που θα την ονόμαζαν Greeklish. Mιας νεολαίας - απόγονων αυτών των ανθρώπων, που θα εξέφραζαν τον έρωτά τους πλέον λέγοντας: "I love you baby μου", "Me too, μωρό μου" και την καθημερινότητά τους με φράσεις "Where is the money δικέ μου;" και "Τhanks and kisses κούκλα μου, see yah tomorrow στη πλατεία!"

Γι αυτή τη γενιά ανθρώπων που θα μιλούσαν πλέον Greeklish και όχι Ελληνικά και που θα λάτρευαν τη χλιδή, τη πουτανιά και το εμετικό free fucking everywhere and anywhere, που θα κουβάλαγαν το "γκόμενο" ή τη "γκόμενα" απο τα 14 τους στο σπίτι των γονιών τους και θα τους ανάγκαζαν (τους γονείς) να ακούνε τα ερωτικά τους βογγητά όταν θα - δήθεν - διάβαζαν, που θα υποκλίνονταν στο ...ταλέντο της Τζούλιας και της Μαριάννας, που θα διάβαζαν Βούλα Βαβάτση και θα απαξιούσαν τον Ελύτη και τον Καζαντζάκη.   Γι αυτούς ήσουν προορισμένος για κυβερνήτης. Για πρωθυπουργός τους. Που θα τους έπιανες απο το χέρι, έτσι αγράμματους, αμόρφωτους, άθρησκους και ξιπασμένους και θα τους οδηγούσες τσίφ! στα νύχια των μισανθρώπων. Για σένα δε θα ταν και τόσο δύσκολο, αρκεί να μην είχες ιδέα για το...έγκλημα. Για το τί ακριβώς θα έκανες. Αργότερα θα το μάθαινες, όταν θα ήταν πολύ αργά πια για να το "σκάσεις".

 
Μισαρέ κι εμετικέ ανθρωπάκο... Ούτε για "προδότης" δεν είσαι ικανός... Ακόμη κι αυτός ο Εφιάλτης των Θερμοπυλών είχε περισσότερο ανάστημα απο σένα... Γιατί αυτός τουλάχιστον, ήθελε να πολεμήσει τους Πέρσες, αλλά επειδή δεν τον άφησε ο Λεωνίδας υποτιμώντας τον λόγω του παραμορφωμένου σαρκίου του, αυτός τότε για να τον εκδικηθεί και μαζί με αυτόν όλους τους Ελληνες, προτίμησε τη προδοσία...
 
Τα αφεντικά σου όμως έκαναν ένα λάθος. Τραγικό λάθος Γεώργιε Α. Παπανδρέου, γιέ του "Σουλτάνου" όλων των ...Ελλήνων. Οτι δεν υπολόγισαν σωστά ούτε στη δόση της μεταλλαγής αλλά ούτε και σε σένα.

Αυτοί οι άνθρωποι που σε καθοδήγησαν ως εδώ και σου έδωσαν τα σκήπτρα του κυβερνήτη, είχαν όλους τους μηχανισμούς αλλοτρίωσης στα χέρια τους. Χρησιμοποίησαν ό,τι πιο τέλειο όπλο υπήρχε στη διάθεσή τους, ό,τι πιο σύγχρονο σε θέματα αυθυποβολής και ελέγχου του νού. Ο,τι πιο τέλειο σε υπόγεια προπαγάνδα και ψυχική λοβοτομή. Έκαναν όμως ένα τραγικό λάθος, όχι απο έλλειψη εξυπνάδας, αλλά απο έλλειψη ΓΝΩΣΗΣ. Δεν υπολόγισαν το αθάνατο DNA αυτού του Λαού. Αυτό ήταν το λάθος τους. Κι απ αυτό το λάθος θα προκύψει και η καταστροφή τους αργότερα. Αυτωνώνε κι η δική σου, μισαρό κι εμετικό ανθρωπάριο....


Κάπου θα χεις ακούσει (φαντάζομαι), οτι στη μοντέρνα ιστορία που διδάσκεται παγκοσμίως, υπάρχει η θεωρία της μεγάλης μετανάστευσης των λαών και της Ινδοευρωπαικής φυλής. Ποτέ σου και ποτέ τους δεν έμαθαν οτι είναι
ψέμμα. Οι πατέρες αυτών των ανθρώπων που σε χρησιμοποίησαν σήμερα διέπλασαν την προιστορία όπως γούσταραν, αλλά έκαναν το λάθος να την πούν έτσι όπως την έφτιαξαν και στα...παιδιά τους! Και τα ...παιδιά τους τη λαμβάνουν λανθασμένα υπόψιν τους! Εκεί είναι και το κλειδί του λάθους Γεώργιε Α. Παπανδρέου. Ο λαός αυτός μισαρέ κι εμετικέ ανθρωπάκο, υπήρξε αυτόχθων και όχι ...μετανάστης ινδοευρωπαίος ή κι εγώ δε ξέρω τι άλλο. Είναι δεκάκις αποδεδειγμένο αυτό, με αποδείξεις και ευρήματα. Ευρήματα που όμως "χάθηκαν" ή αποσιωπήθηκαν  απο τα εδώ τσιράκια των αφεντικών σου, απο κάτι βερέμηδες και κολάσηδες δήθεν καθηγηταράδες του κώλου. Και απο αυτών των ίδιων των αφεντικών σου. Κι επειδή είναι αυτόχθων ο λαός αυτός, έχει κι ένα μοναδικό στο κόσμο DNA, που του επιτρέπει να έχει χιλιάδες προτερήματα αλλά και χιλιάδες ελαττώματα. Ελαττώματα τέτοια, που τον καθιστούν μοναδικό σε αυτόν τον πλανήτη. Και το DNA καθώς θα ξέρεις, είναι ο γενετικός κώδικας κάθε ζώου, κάθε ανθρώπου και κάθε φυλής. Και μεταλλάσσεται ή προσαρμόζεται ανάλογα με τις καιρικές και εδαφικές συνθήκες του τόπου που αναπτύσσεται. Και οι Ελληνες είναι αυτόχθονες και άρα μοναδικοί. Η γλώσσα τους προϋπήρχε όλων των άλλων γλωσσών, ο πολιτισμός τους επίσης, τα ελαττώματά τους και τα προτερήματά τους συνυπήρχαν μέσα τους, μοναδικά ιδιώματα πνεύματος, θάρρους, ελευθερίας και...ανυπακοής! Τουτέστιν, ο λαός αυτός δεν τιθασεύεται! Και πάντα έτσι θα είναι, ανεξάρτητος, ανυπάκουος, γλεντζές, χορευταράς, πνεύμα μεγάλο και πρόθυμο, θρήσκος, εγωιστής, φιλότιμος, φιλόξενος, παρορμητικός, ερωτιάρης, φιλήδονος, ωχαδερφιστής, "μή μου άπτου", μικροσυμφεροντολόγος, σοφός, σκεπτικιστής, απρόθυμος, μεγαλόψυχος αλλά και μεγαλομανής, εριστικός, φιλειρηνιστής, γενναίος, ήρωας αλλά και προδότης, ατομιστής, ωραίος, φιλόκαλος, ναρκισσιστής, φιλελεύθερος, ατρόμητος, πανέξυπνος, καταφερτζής.
 
Ενας λαός που δημιουργεί την ωραιότερη μυθολογία του κόσμου, διαμορφώνοντάς την έτσι ούτως ώστε αυτή να είναι και ο καθρέφτης των ελαττωμάτων και προτερημάτων του, τουτέστιν ο καθρέφτης του πνευματός του, δεν μπορεί να τιθασευτεί από κανέναν.
 
Οπως βλέπεις, είναι αδύνατον να καταφέρεις να ελέγχξεις έναν τέτοιου είδους άνθρωπο, που έχει όλα αυτά τα παραπάνω προτερήματα και ελαττώματα μαζί και που δημιούργησε μια γλώσσα τόσο περίπλοκη και πολύπλοκη, τόσο μουσική και μαθηματική, ακριβώς η μετουσίωση του ίδιου του αντιφατικού εαυτού του! Και δεν μπορείς να καταφέρεις να ελέγχξεις έναν τέτοιου είδους άνθρωπο, επειδή δεν μπορείς να τον καταλάβεις. Οχι μόνον εσύ προσωπικά, αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ στη γή στην οικουμένη.

Για σκέψου λοιπόν μαλακία αυτών των ανθρώπων, της σκοτεινής ελίτ του χρήματος, της νέας τάξης και των τραπεζών του διαβόλου! Να προσπαθήσουν να ...ελέγχξουν και να μεταλλάξουν ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και να βάλουν ποιόν; Εσένα (!) να τον...κυβερνήσεις! Εδώ δεν σκάς απλώς στα γέλια,
πεθαίνεις απ τα γέλια!

Μη νομίζεις μισαρό ανθρωπάκι, έχεις κι εσύ
ένα κομμάτι απο αυτό το DNA. Μπορεί να ακούγεται σαν βρισιά αυτό για μας τους Ελληνες, αλλά το έχεις. Γι αυτό τη πάτησαν μαζί σου οι "άλλοι". Οι σκοτεινοί και οι φανεροί. Η Μέρκελ κι ο Σαρκοζί. Ο Σόρος και ο Ραιχενμπαχ. Ηξεραν οτι είσαι βουτυρόπαιδο, ένας χλεχλές, ντιντής και οκνό κοπρόσκυλο γιός του Μεγάλου Σουλτάνου κλπ, προπαντός αμερικανοθρεμμένος και ξένος ως προς τα ελληνικά ιδεώδη και πόνταραν πάνω σου τα "ρέστα" τους. Θα ήσουν ο ιδανικός Ελληνας που δεν θα ήσουν με το μέρος των Ελλήνων! Θα μπορούσες κάλλιστα να ψεύδεσαι με τόση άνεση και ταμπεραμέντο, που θα νόμιζες οτι με αυτόν τον τρόπο κάνεις τη χάρη σε αυτόν που θα σε ακούει! Ξέρεις τώρα, "λεφτά υπάρχουν", "ποιό ΔΝΤ, τρελλαθήκατε" και τα ρέστα.

Δεν υπολόγιζαν όμως και πάλι στο ...γαμημένο το κομμάτι του ελληνικού DNA σου,
που σε κάνει απρόβλεπτο! Γιατί, όπως εύστοχα σημειώνει σε κάποιο πόνημά του κι ο Παναγιώτης Τραιανού, είσαι παθολογικός ψεύτης και ευθυνόφοβος. Αλλά προσαρμοσμένο αυτό στο...ελληνικό σου ταμπεραμέντο. Λόγω DNA, είπαμε. Εχεις απίστευτη δειλία μέσα σου, γι αυτό και είσαι ...μετριοπαθής όπως σε χαρακτηρίζουν. Τι πιστεύει ο συνομιλητής σου εκείνη τη στιγμή; Ε, αυτό πιστεύεις κι εσύ. Υποστηρίζει το διάβολο ο συνομιλητής σου; Μαζί του εσύ. Το Χριστό; Μαζί του εσύ. Την αντίπαλη ομάδα απ τη δική σου; Κι εσύ το ίδιο! Δεν βγάζει άκρη μαζί σου κάποιος. Είναι το ένστικτο της επιβίωσης που σε κάνει να φέρεσαι έτσι. Θέλεις να είσαι αρεστός και βολικός στον συνομιλητή σου όχι απο τακτική αλλά από δειλία και μικροπρέπεια. Επειδή είσαι αδύναμος, έτσι επιβιώνεις. Ετσι φέρονται απανταχού και εις όλον τον κόσμον όλοι οι χαμηλής έως ανύπαρκτης προσωπικότητας άνθρωποι. Μόνο που εσύ δεν είσαι μόνον αυτό, είσαι και Ελληνας συν τοις άλλοις. Έστω και μισός.

Κι εδώ είναι το κουμπί που λένε.


Αντί δηλαδή να φέρεις τα πράγματα εκεί που ηθελαν τα αφεντικάκια σου λόγω του υποτακτικού σου χαρακτήρα, τα κανες μπάχαλο. Πάνε και τα σχέδια, πάνε και τα οράματα (των αφεντικών σου), πάνε και όλα. Και ξέρεις τι κατάφερες τελικά Γεώργιε Α. Παπανδρέου; Χωρίς να κουνήσεις κάν το μικρό σου δαχτυλάκι;

1) Να σε μισήσει ένας ολόκληρος λαός! Ακόμη κι αυτοί οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι!
2) Να θέλει να σε ...στραγγαλίσει η χιτλερική Μέρκελ!
3) Να θέλει να σε ...παλουκώσει με απέραντη ευχαρίστηση ο - κατα τα άλλα ευγενέστατος - Σαρκοζί!
4) Να θέλει να σε ...εξαφανίσει απο προσώπου γής ο Σώρος!
5) Να θέλει να σε χώσει στο πιο ανήλιαγο μπουντρούμι ο "για σενα θυσιάστηκα τσογλάνι" Στρος-Καν!
5) Να θέλει να σε ...στείλει στο Γκουαντάναμο ο (μαύρος ο σκύλος ο ταμταμταμ) Ομπάμας!
Δηλαδή μικροπράγματα, απλώς ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ να θέλει την ...κεφαλή σου επι πίνακι και τον κ..λο σου παλουκωμένο! Αν αυτό δεν είναι απόρροια του ...αθάνατου DNA των πιο ευτελών ελαττωμάτων του Ελληνα που έχεις μέσα σου, τότε τι είναι; Αν ο ολοκληρωμένος Ελληνας είναι απο μόνος του μια βόμβα νετρονίου, εσύ από μόνος σου είσαι πυρηνικός αντιδραστήρας τριών εκατομμυρίων πυρηνικών βομβών! Και μπορείς, ως ένας άλλος Κλουζώ, να τινάξεις όλη την υδρόγειο στον αέρα!

Προς το παρόν, έχεις ήδη τινάξει στον αέρα τη χώρα και τον λαό που κλήθηκες να κυβερνήσεις. Μέσα σε ένα απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα, μόλις δύο ετών! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το καταφέρεις!


Και πώς τα έμπλεξες έτσι τα πράματα; Πολύ απλά!


Οι προθέσεις των αφεντικών σου δεν ήταν ...ακριβώς αυτές, αλλά ήταν...αντικρουόμενες! Βασικά, οι Ευρωπαίοι  ήθελαν να τιθασεύσουν το έλλειμμα για να θωρακίσουν το ευρώ κι εσύ, υπακούοντας σε άλλων κελεύσματα (π.χ. Σόρος) άρχισες να ανακατεύεις το ΔΝΤ! Άλλου είδους συμφέροντα οι μέν, άλλου οι δέ! Κι επειδή ο τέως διευθυντής του ΔΝΤ εκτός απο τέτοιος ήταν κι Ευρωπαίος, εκεί έγινε το μάλε-βράσε! Σου λεγε ο Σόρος "κάνε αυτό" επειδή ήθελε να παίξει CDS και να βγάλει μεροκάματο καμμιά εκατοστή εκατομμύρια, ναί εσύ! Κι άρχιζες, "τεμπέληδες οι Ελληνες, χαραμοφάηδες, κακοπληρωτές, βουλιάζουμε, είμαστε ο Τιτανικός αυτοπροσώπως κλπ", νά τα CDS και τα spreads στα ύψη! Τραβάγανε τα μαλλιά τους οι Ευρωπαίοι!

"Βρε τι σου είπαμε να κάνεις", φώναζε η Μέρκελ, "άλλα σου λέμε κι άλλα κάνεις; Θα μας καταστρέψεις!"
"Μα εγώ..."
"Μαμούνια! Ετσι όπως τα κανες θα πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλο σχέδιο που θα βάζει μέσα το ΔΝΤ και θα πρέπει να σας επιτηρούμε! Θα φτιαχτεί μνημόνιο και θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα λεφτά μας! Δεν έχω καμμιά όρεξη να πληρώνω κερατιάτικα στο ΔΝΤ εξ αιτίας σου και εκτός των άλλων, θα μας παραχωρήσεις και εθνική κυριαρχία για εξασφάλιση γιατί πλέον δε σου έχω καμμιά εμπιστοσύνη. Μπορείς να το περάσεις απ τη βουλή σας αναίμακτα κάτι τέτοιο; "
"Μπορώ!"
"Ναί, αλλά απ ό,τι ξέρω, σου χρειάζονται 180 βουλευτές. Που θα τους βρείς αυτούς";
"Δε θα τους βρώ αλλά θα βάλω τον Παπακωνσταντίνου να τα μαγειρέψει, μη σε νοιάζει"
"Αιντε να σε δώ και πρόσεξε μη τα θαλασσώσεις πάλι, θα σου πάρει ο διάολος τον ...πατέρα"

Εσύ Γεώργιε, το ...βιολί σου! Γιατί ναι μεν η Αγκέλα σου τα πε χύμα, αλλά εσύ έχεις κι ένα...λαό που σε ψήφισε, πρασινοφρουρούς που σε στηρίζουν, βουλευτές που έχουν ανάγκες, ψηφοφόρους που πρέπει να διορίσεις και τέτοια! Τι κάνεις; Το ...γνωστό! Τη ...παλαβή δηλαδή! Φέρνεις άλλους να σου...μαγειρέψουνε τα πράματα (βλέπε ΕΛΣΤΑΤ) για να μη...χαλάσεις τη καρδιά της Αγκέλας και μαζί και τον ύπνο σου και παρακαλάς τον Στρος - Κάν να κάνει το...ίδιο! Ναί, αλλα ο ευτραφής Γαλλοεβραίος, ήθελε εκτός των άλλων, και τη Προεδρία στη χώρα του και έπρεπε να παίξει διπλό παιχνίδι, έτσι που τά κανες Γεώργιε! Να υποστηρίξει δηλαδή εσένα (μη χέσω) και την Ευρώπη αλλά και τα συμφέροντα του ΔΝΤ και των σκοτεινών κύκλων των τραπεζιτών της Μπίλντερμπεργκ, που ήθελαν να αλώσουν το ευρώ δια μέσου εσού! Το παίρνουν λοιπόν χαμπάρι το διπλό παιχνίδι του Γαλλοεβραίου οι μασόνοι της Μπίλντερμπεργκ και του ...πλασάρουν μια κοπελάρα - δήθεν καμαριέρα - στο ξενοδοχείο που έμενε! Τη πατάει τη μπανανόφλουδα ο Στρος - κανάκος και νά σου τον πρωτοσέλιδο με ... βραχιολάκια στα χέρια και εκτός ΔΝΤ!

 
"Τι μου ΄κανες ρε ηλίθιε μαλάκα! Είδες τι έπαθα εξ αιτίας σου; Μου την έφερες αλήτη και θα σε γδάρω μόλις τη σκαπουλάρω απο δώ! Θα σε παλουκώσω παλιομπάσταρδε"!
"Μα εγώ Ντομινίκ μου..."
 
"Βούλωσ' το τομάρι, και κάνε τα κουμάντα σου, γιατί αν με καταδικάσουν εδώ, θα βάλω μια διμοιρία αγγρισμένους πεζοναύτες και θα σου σκίσουν ότι σου είναι ελαστικό πάνω σου!"
Ο Ομπάμας στο μεταξύ, τα βλέπει όλα αυτά, τη ψυλλιάζεται τη δουλειά οτι παίζεις διπλό παιχνίδι (μιας και είσαι το ...χειρότερο είδους κάφρου που έχει συναντήσει ποτέ του ο...μαύρος) και αρχίζει τις πιέσεις πρός την άλλη μεριά του λόφου, δηλαδή στην ...Αγκέλα!
"Μαζέψτε τον ηλίθιο εκεί κάτω, σώστε τον ή γδάρτε τον γιατί θα μας αφανίσει!"
 
Ε, βέβαια, διότι ο Ομπάμας είχε άλλα σχέδια, να βάλει στο χέρι τα ...πετρέλαια που ...δεν υπήρχαν, αλλά υπάρχουν και μάλιστα σε βαθμό τέτοιο, που να αποτελεί η Ελλάδα την ενεργειακή πηγή του μέλλοντος! Και με τις παλινωδίες τις δικές σου Γεώργιε, τον έκανες...Τούρκο τον ...μαύρο! Και τι κάνεις απο δώ και πέρα; Μα ασφαλέστατα το...πασίγνωστο! Το βιολί σου με τα ΝΑΙ στον καθένα κι απο τις δυό μεριές!
 
Αποκρατικοποιήσεις θέλει η Αγκέλα; Ναί εσύ (αλλά την γράφεις κανονικά).
Περιρισμό των δημοσίων δαπανών θέλει το ΔΝΤ; Ναί εσύ (αλλά και αυτούς τους γράφεις κανονικα)
Μάζεμα χρήματος απο φοροδιαφυγή θέλουν όλοι; Ναί εσύ, (αλλά πού να βρείς τη δύναμη να ακουμπίσεις κανέναν, αφού όλοι αυτοί είναι δικοί σου προστατευόμενοι)!
 
Το μόνο που υλοποιείς είναι οι ...νέοι φόροι, που όλο τους εξαγγέλλεις αλλά επειδή δεν υπάρχει σάλιο στην αγορά απο την ηλίθια "αλα κλουζώ" πολιτική σου, το μόνο που κάνεις είναι να μαζεύεις...φάσκελα απ τον λαό αυτόν που σε παίρνει πρέφα πλέον και αρχίζει και μαζεύεται επικίνδυνα στο Σύνταγμα!
 
Μόνο που η...παρέα των αφεντικών τώρα έχει μεγαλώσει Γεώργιε, και απο ...αντίπαλοι έγιναν...συνέταιροι! Η μεν Μέρκελ της καλαρέσει πολύ το σενάριο να έχει υποχείριο την Ελλάδα και να βάλει χέρι στα φιλέτα της κανονικά και οι ...άλλοι του ΔΝΤ και της Νέας Παγκόσμιας Τάξης βρίσκουν πλέον πρόσφορο έδαφος απο τις δικές σου βλακείες και όχι μόνο βάζουν κι αυτοί χέρι στα ενεργειακά αποθέματα μέσω των κατασχέσεων (βλέπε ξεπούλημα) αλλά και επιτέλους! λυγίζουν και μετατρέπουν τον πιο επικίνδυνο λαό του κόσμου σε ...υποχείριό τους!
 
Κι εδώ ήταν το μέγα λάθος τους Γεώργιε. Διότι πίστεψαν, μέσα απο σένα, οτι ο λαός δεν θα αντιδράσει, λόγω της λοβοτομής που του κάνατε, αυτοί με τη προπαγάνδα τους κι εσείς οι πράσινοι καλικάντζαροι με το δηλητήριο της "μετάλλαξης!
 
Και ξύπνησε.
 
Τον ξύπνησε το Σοκ των μέτρων και των άδικων φόρων που τον εκτροχίασαν απο την καθημερινότητά του. Ηταν το ηλεκτροσόκ που έκανε και πάλι τη καρδιά του να ξαναχτυπήσει.
 
Και το Σύνταγμα άρχισε να γεμίζει επικίνδυνα. Οι μερικές εκατοντάδες στην αρχή, άρχισαν να γίνονται χιλιάδες. Πολλές χιλιάδες. Μέρα με τη μέρα περισσότερες χιλιάδες. Κι εσύ τι έκανες; Πανικοβλήθηκες. Πολύ απλά. Το μισαρό ανθρωπάκι έγινε πιο μισαρό και πιο ανθρωπάκι. Και έντρομος, κάτω απο τις βρισιές, τις κατάρες που εισέπραττες κάθε μέρα και τις κάποιες φωνές βουλευτάδων σου, ζητάς τη βοήθεια των αφεντικών σου, της παρέας δηλαδη που γράπωσε το σβέρκο.
"Αμάν, χάνομαι! Τι να κάνω τώρα;"
 
"Βάλε την αντιπολίτευση στο κόλπο. Κάνε συγκυβέρνηση, κάνε ό,τι θέλεις, αλλά πέρνα τα νομοσχέδια πάση θυσία. Εσύ τα σκάτωσες, εσύ θα τα φάς! Αλλοιώς είσαι χαμένος!"
 
Το προσπάθησες Γεώργιε, αλλά δε σου βγήκε. Τουλάχιστον,όχι απόλυτα. Γιατί ναί μεν η αντιπολίτευση ήθελε να σε σβήσει απ το χάρτη, αλλά επειδή ήταν κι αυτή στο κόλπο τα προηγούμενα χρόνια, ήξερε πολύ καλά πως το να σε αφήσει να σε φάνε έσενα τα τσακάλια τώρα, ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να της συμβεί. Σιγά μη θελήσει ο Αντωνάκης να ...καεί μαζί σου στη πυρά! Τι τον πέρασες, για...αμερικάνάκι σαν ελόγου σου;
 
Αδιέξοδο Γεώργιε. Κι εκεί που ήσουν έτοιμος να την ...κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια κι ό,τι γίνει, να σου η λύση που δημιούργησαν τα αφεντικά σου. Ο Βαγγελάκης ο χοντρούλης, ο επονομαζόμενος και Μπένυ, αδίστακτος και πιο χαρισματικός ψεύτης απο σένα, έρχεται για να γίνει το σωσίβιό σου έναντι...πολύ αδράς αμοιβής! Αυτός θα τραβήξει τώρα το ...κουπί κι εσύ απλώς θα ...κοιτάς. Γιατί δεν ήσουν ικανός για οτιδήποτε άλλο. Την τελική λύση στο δράμα θα την έδινε πλέον οχι εσύ, αλλά ο πραγματικός προδότης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που δεν θα δίσταζε να πουλήσει όχι τη πατρίδα του αλλά ακόμη και την ίδια του τη μάνα για ένα πιάτο ...μοσχαράκι κοκκινιστό με τηγανιτές πατάτες που είναι η αδυναμία του.
 
Εσύ πλέον είσαι όχι απλώς καμένο χαρτί, ίσως και κάτι χειρότερο απο αυτό. Ενας λακές που πρέπει ξεφορτωθούν το γρηγορότερο όλοι όσοι σε έβαλαν να κάνεις μια δουλειά κι εσύ την τίναξες στον αέρα.

Ενας ελεεινός βρωμιάρης είσαι. Ενα σιχαμένο "τίποτα", που αν δεν ήσουν ο μοσχαναθρεμμένος γιός της αμερικάνας και του "Σουλτάνου όλων των Ελλήνων", δεν θα άξιζες ούτε μια δεκάρα στο χρηματιστήριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Ενα τιποτένιο σκουλήκι είσαι Γεώργιε Α. Παπανδρέου. Ενα αυθεντικό παράσιτο, που χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ, για να γλυτώσεις τα όποια μπινελίκια σου έριχνε η Αγκέλα και ο Νικολάκης, έβαλες την υπογρφή σου φαρδιά-πλατιά για να υποδουλωθεί η πατρίδα στη μαφία του χρήματος και στις ορέξεις του κάθε Ομπάμα και της κάθε Μέρκελ. Σιχαμερό ερπετό, που σέρνεται στα χώματα και στα σκατά για να επιβιώσει. Αυτό είσαι Γεώργιε Α. Παπανδρέου.


Κάποτε σε άλλο κείμενό μου, σε είχα βρίσει με τις χειρότερες βρισιές που έχει ακούσει ποτέ άνθρωπος. Βλέπεις, νόμιζα πως έχω να κάνω με κάποιο διεστραμμένο κτήνος που έχει πουλήσει τη ψυχή του στο διάβολο για να προδώσει έναν ολόκληρο λαό. Μέχρι που κατάλαβα τι είσαι τελικά.


Οχι, δε σε λέω "προδότη" και "δοσίλογο", γιατί για να είσαι τέτοιος θέλει και λίγο θάρρος. Θέλει και κάτι, ένα κίνητρο, μιαν αιτία. Εσύ πρόδωσες απλά γιατί είσαι ηλίθιος. Απλά σου είπαν "Πρέπει να σώσεις τη χώρα και για να τη σώσεις πρέπει να την...προδώσεις"! Κι εσύ το έκανες γιατί σου το είπαν ακριβώς έτσι. Οπως θα έλεγαν κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλον ηλίθιο, που θα βρισκόταν να παριστάνει για κάποιο διάστημα τον ηγέτη. Υπάρχει κι άλλο παράδειγμα ένος τέτοιου, πρόσφατο θα έλεγα. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Μόνο που αυτός ήταν όντως αδίστακτος εκ πεποιθήσεως.

Εσύ όχι. Δεν είσαι αδίστακτος. Ο,τι κάνεις, το κάνεις απο βλακεία και απο δειλία. Και μετά το σκέφτεσαι. Και μπερδεύεσαι, για το αν έκανες αυτό που σου είπαν ή όχι και γιατί πήγε αυτό στραβά. Τόσο μαλάκας είσαι.

Υπάρχουν όμως και ηλίθιοι Γεώργιε, που έχουν συνείδηση και ανθρωπιά. Ανθρωποι δηλαδή, που απο την ευκολοπιστία τους, κάνουν πράγματα που δεν αντιλαμβάνονται, αλλά μετά καθώς βλέπουν τις συνέπειες των πράξεών τους μετανοιώνουν και ζητούν συγνώμη κλαίγοντας. Εσύ δεν είσαι απο αυτούς.

Οχι μόνο δεν πρόκειται να προβείς σε τέτοια πράξη, αλλά θα προσπαθήσεις να ρίξεις τα φταιξίματα σε άλλους, στη μάνα σου, στον αδερφό σου, στη γυναίκα σου, σε όλους πλήν εσού.  Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο θα πληρώσεις.

Τα βαλες, χωρίς να το ξέρεις όπως είπαμε πιο πάνω, με τον πιο ατίθασο και υπερήφανο λαό. Εναν λαό που ξύπνησε απο το σοκ και δέος των απανωτών χτυπημάτων. Εναν λαό που ξαφνικά κατάλαβε ποιός ήταν παρά τις συνεχείς λοβοτομές που του έγιναν. Κι εσύ, νόμιζες πως αρκούσε ένα χτύπημα απο τους πραιτωριανούς σου, όμοια κατασκευάσματα καθ εικόνα και ομοίωση δική σου και θα τελείωνε το παραμύθι. Έκανες λάθος. Για άλλη μια φορά, μέσα στον πανικό σου.


Κι εχτές, τα πράγματα στράβωσαν ακόμη περισσότερο. Βλέπεις, τα είχαν οργανώσει έτσι οι δικοί σου, ούτως ώστε αυτή τη φορά να μη λυθεί ούτε μύτη. Ο Θεός όμως αγαπάει το κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.  Και το σπουδαιότερο, βλέπει τα σχέδια που κάνουν οι όμοιοί σου και σκάει στα γέλια.  Αυτή τη φορά, χύθηκε αίμα Γεώργιε Α. Παπανδρέου. Χύθηκε αίμα αθώο.
Χύθηκε αίμα ελληνικό.
Χτές, το αίμα που χύθηκε είναι το θεμέλιο μιας αντίστασης κι ενός αγώνα τόσο τρομερού, που θα σαρώσει πραγματικά ό,τι βρει μπροστά του. Είναι το Αίμα του Πρώτου Νεκρού, που τσάτισε πολύ άσχημα αυτόν το λαό. 

Ο Θεός το θέλησε Γεώργιε. Έτσι έπρεπε να γίνει κι έτσι έγινε. Αν κι εσύ, ως εκ πεποιθήσεως Άθεος, δεν μπορείς να το αντιληφθείς, πως αυτοί οι μιας χούφτας ατίθασοι και υπερήφανοι, είναι το Έθνος που πάνω του χτίστηκε η Εκκλησία Του και ο Ναός Του. Το Εθνος που είναι στη μοίρα του να περνάει ένα χρόνο ειρήνης και σαράντα φωτιάς, ακριβώς επειδή είναι ο φορέας του Φωτός και του Πνεύματος. Είναι το Σπίτι του Δημιουργού αυτού του Κόσμου. Εσύ έγινες ηγέτης αυτού του Εθνους επειδή Εκείνος το θέλησε. Λοβοτομήθηκε και ξέπεσε στην Αμαρτία γιατί Εκείνος πάλι το θέλησε. Γιατί μόνον έτσι θα μπορούσε να καθαρθεί και να αναλάβει πλέον τη μέγιστη αποστολή να γίνει το ανάχωμα της Αντίστασης του ανθρώπινου γένους ενάντια στο Σκότος της Νέας Τάξης Πραγμάτων, μιας τάξης που εσύ είσαι απόστολός της.


΄Το τέλος σου Γεώργιε Α. Παπανδρέου είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Οπου και να πας θα πιαστείς. Πίστεψέ το αυτό. Όπου και να πας. Δε θα σε καλύψει κανείς, μα κανείς! Κανείς δε θα δώσει άσυλο σε έναν τιποτένιο. Ηδη μερικά καλόπαιδα, όπως είπαμε παραπάνω, θέλουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, τη κεφαλή σου επι πίνακι. Αυτοί οι ίδιοι θα σε υποδείξουν και θα σε παραδώσουν σε μας. Θα συλληφθείς, θα δικαστείς και θα καταδικαστείς. Εσύ και όλη η συντροφιά των προδοτών και των δοσίλογων που σε απαρτίζει. Το τέλος σου, αλλοίμονο, θα είναι τρομερό. Δε ξέρω αν θα σε στήσουν στο τοίχο ή αν θα σου περάσουν θηλιά στο λαιμό, αλλά ετούτος ο λαός, αμα θυμώσει και τσαντιστεί, γίνεται ασυγκράτητος. Δε ξέρω πού μπορεί να φτάσει. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι οτι θα σε τιμωρήσει έτσι όπως κρίνει αυτός. Παραδειγματικά.


 Γιάννης Βούρος
Μελβούρνη- Αυστραλία