ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.10.11

ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ


Το κούρεμα του δημοσίου χρέους της χώρας, που μάλλον θα αποφασιστεί από τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής, αποτελεί μια αναγκαία σεισάχθεια για την χώρα και τους πολίτες της.
Η «ηγέτες» της Ε.Ε. αντιλήφθηκαν έστω και αργά ότι το ελληνικό χρέος όχι μόνο δεν είναι διαχειρήσιμο, αλλά έχει και την δυναμική να τινάξει στον αέρα τις ευρωπαϊκές οικονομίες και να διαμορφώσει κατά τρόπο μη ελέγξιμο νέα δυσμενέστατα δεδομένα για τις οικονομίες τους. Η Ε.Ε. δεν είναι βέβαια άμοιρη ευθυνών για την δημιουργία του ελληνικού χρέους, ούτε βεβαίως η Eurostat εγκατεστημένη μόνιμα στην Ελλάδα από το 2005 για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους μπορούμε να πούμε πως δεν γνώριζε. Όμως αυτά αποτελούν αντικείμενο άλλων αναλύσεων, καθώς αυτό που σήμερα μας καίει και επείγει είναι το κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Όπως έχουν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία είναι ευνόητο ότι το ελάχιστο βιώσιμο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 150 δις και αυτό φαίνεται πλέον ότι έχει καταστεί κοινή αντίληψη και αυτονόητο για το Ευρωπαϊκό διευθυντήριο. Η έννοια μη βιώσιμο έχει να κάνει με την δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα ομολογιακά δάνειά της χωρίς σχεδόν ολοσχερή διεθνή χρηματοδότηση και στο βάθος αυτού του τούνελ είναι σαφής και ορατή η επίσημα ελληνική χρεοκοπία – δήλωση αδυναμίας πληρωμής. Η πραγματικότητα μας επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά: όσα απάνθρωπα μέτρα και εάν λάβουν κατά των ανθρώπων τα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν μπορούν να συγκεντρωθούν γιατί δεν υπάρχουν. Την ίδια ώρα, όπως είχαμε προβλέψει, τα καταστροφικά μέτρα του Δ.Ν.Τ. , οδηγούν την χώρα σε βαθειά ύφεση. Όμως το ελληνικό ζήτημα δεν είναι αυτό που αμιγώς καίει τους Ευρωπαίους εταίρους, το ζήτημα για αυτούς είναι οι άμεσες και πολύπλευρες αντανακλάσεις στο ευρωπαϊκό εποικοδόμημα μιας ελληνικής χρεοκοπίας και αναγκαστικής εξόδου από το Ευρώ. Ηδη σήμερα συζητείται κούρεμα του χρέους κατά 80%, με επικρατέστερα ποσοστά γύρω στο 70% - 65% . Τονίζουμε την θέση μας ότι το κούρεμα πρέπει να γίνει με μία μόνο κίνηση και το υπολειπόμενο χρέος να μην είναι πάνω από 140-150 δις. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι επίσης καταστροφικό και ατελέσφορο. Ουσιαστικά την Κυριακή σχεδιάζεται να κλειδώσει το ποσοστό του κουρέματος, κάτι που ουσιαστικά θα κλειδώσει και την τιμή των ελληνικών ομολόγων στην αγορά. Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται πλέον κάτω από το 30% της ονομαστικής τους αξίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ιδιαίτερη προθυμία από αγοραστές … Αρα οποιαδήποτε άλλη λύση – ποσοστό θα συνιστά μια ουσιαστική απάτη.
Το κούρεμα βεβαίως θα μπορούσε να ειπωθεί ότι προκαλεί ζημία στους κατόχους των ομολόγων, όμως στην πραγματικότητα η ζημία αυτή έχει ήδη επέλθει, αφού η αγοραία τιμή των ομολόγων βρίσκεται ήδη κάτω από το 30% της ονομαστικής τους αξίας και αυτά δεν έχουν αγορά, αφότου  χαρακτηρίστηκαν ως junks (σκουπίδια). Τα σκουπίδια λοιπόν αυτά θα ανταλλαχθούν με νέα και θα υφίστανται στα χέρια των κατόχων τους με την εγγύηση του EFSF και ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό το ελληνικό ομόλογο θα ξαναμπεί στην κυκλοφορία και θα αξιολογηθεί και πάλι από τους διεθνείς οίκους, ενώ, ταυτόχρονα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θα επιτρέψει στην χώρα να επανέλθει σε πολύ λίγα χρόνια στις αγορές. Μια σειρά από τεχνικές και αποφάσεις, για τις οποίες θα γράψουμε σύντομα, μπορεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Η «διάσωση της Ελλάδας» μπορεί να λάβει σάρκα και οστά μόνο με ένα τέτοιο κούρεμα του χρέους.
Ως Λαϊκό Κίνημα είμαστε βέβαια ότι υφίστανται διάφορα desous, διάφορα υπόβαθρα σιωπηλών ενεργειών που αφορούν τις ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες, την έννοια «πιστωτικό γεγονός», τα CDS και άλλα στοιχεία, αλλά επί του παρόντος προέχει η επικέντρωση στην αναγκαιότητα του κουρέματος του χρέους.
Οπωσδήποτε και σε ένα άμεσο χρονικό πλαίσιο το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε., παρά την ελάφρυνση του ελληνικού προϋπολογισμού κατά περί 20δις ετησίως δεν θα παραιτηθούν από τα σκληρά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού και θα φροντίσουν να υλοποιήσουν με ληστρικές επενδύσεις την απώλεια της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Καθώς αναπόφευκτα η κρίση θα κάνει τον κύκλο της μέσα στην επόμενη διετία σε όλη την Ε.Ε. καταλήγοντας στην Γερμανία είναι καθήκον μιας πραγματικά ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία δεν θα μετέχει κανένα από τα σημερινά κόμματα εξουσίας, να απελευθερώσει σταδιακά την Ελλάδα και τους Ελληνες από τον θανατηφόρο βρόγχο των μέτρων. Με σύνεση και τόλμη συνάμα και με αποφασιστικότητα μπορούμε να απαλλαχθούμε από την ακραία κατάσταση δουλείας που μας έχουν επιβάλλει και θα μας επιβάλλουν και να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματική Ελλάδα μέσα από τις στάχτες της παλιάς. Αυτή είναι και μία σαφής αναγκαιότητα και στρατηγική που έχει αναπτύξει το Λ.Κ., καθώς, εάν παρά το όποιο κούρεμα, συνεχίσουμε με την αυτή πορεία και την αυτή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σύντομα θα είμαστε ξανά βουτηγμένοι στα χρέη … .
            Ο πρώτος άμεσος παράγοντας κλυδωνισμού της κατάστασης της χώρας που θα προκύψει από το κούρεμα του χρέους αφορά τις υπάρχουσες τράπεζες, αφού είναι εκτεθειμένες στην τοξικότητα των ομολόγων του κράτους. Στην πραγματικότητα οι τράπεζες θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα της ληστρικής αφαίμαξης της ελληνικής οικονομίας και της προσήλωσής τους στην κερδοφρενή στειρότητα και λογική και του διεθνούς περιβάλλοντος, αφού αποτέλεσαν τον πλέον αρνητικό παράγοντα για την λειτουργία της παραγωγικής, της πραγματικής οικονομίας. Στο Λ.Κ. έχουμε τις τεχνικές λύσεις για να διασωθούν, αλλά δεν θα τις δώσουμε στην δημοσιότητα καθώς η διάσωση των τραπεζών δεν ανήκει στις πολιτικές μας. Μας ενδιαφέρει μόνο η διάσωση των μικρομεσαίων καταθετών και όταν έλθει η ώρα θα ανακοινώσουμε την οδό σωτηρίας και διαφυγής τους. Με νεότερο κείμενο θα αναλύσουμε την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα και θα προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις για την χώρα.
            Ο δεύτερος κίνδυνος κλυδωνισμού αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Όμως με προηγούμενο κείμενό μας εξηγήσαμε γιατί και πως αυτά θα στηριχθούν μέσα από το πλεόνασμα των κρατικών προϋπολογισμών, από το πλεόνασμα που θα προκύψει από το κούρεμα του χρέους.
            Υπάρχει όμως ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που αφορά την αυριανή ημέρα. Είναι βέβαιο ότι οι τραπεζίτες ελέγχουν ακόμα την πολιτική ζωή του τόπου και τους ανίκανους πολιτικούς των περισσοτέρων κομμάτων. Σε πολλά από τα μέλη του κινήματος υπάρχει εδραία πεποίθηση ή έστω εκτίμηση ότι κάποιοι τραπεζίτες θα επιδιώξουν αύριο Πέμπτη, να πέσει η κυβέρνηση για να μην υπάρχει ελληνική κυβέρνηση την Κυριακή στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και να μην μπορεί να αποφασιστεί κούρεμα του χρέους.  Το προβλέπουμε και καλούμε όλους τους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες σε εγρήγορση. Εάν για μία φορά πρέπει να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι τώρα και μέχρι την Κυριακή. Εν κατακλείδι, εμείς πρέπει να την ρίξουμε και όχι οι τραπεζίτες.
            Προειδοποιούμε τους πάντες για τον κίνδυνο νέας εθνικής προδοσίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν στενά οικονομίστικα συμφέροντα και όχι ο ελληνικός λαός. Δεν καλούμε σε στήριξη των μέτρων, αυτά θα τα ανατρέψουμε και στην πράξη, όμως το κούρεμα του χρέους αποτελεί μέγιστη και πρώτιστη εθνική ανάγκη και πρέπει να γίνει για να ανασάνει ο ελληνικός λαός.
            Προσοχή λοιπόν και εγρήγορση για να διαφυλάξουμε το ουσιώδες έναντι του καταστροφικού και άχρηστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: