ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.9.11

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΝΑ ΙΚΕΤΕΥΕΙ ! Αν υπήρχε ΑΔΕΔΥ, αν δεν είχε ξεπουληθεί η συνδικαλιστική ηγεσία…

…αν, τότε σε κάθε Νομό της χώρας οι πρόεδροι των Σωματείων Δημοσίων Υπαλλήλων θα κατέθεταν αστικές αγωγές αποζημίωσης, προσωπικές αγωγές για το ρεζιλίκι που υφίστανται, εναντίον του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου, με απαίτηση σεβαστού ποσού που θα κατατίθεται στα συνδικάτα για συκοφαντική δυσφήμιση, δημόσια προσβολή προσωπικότητας και όσα άλλα περιλαμβάνει το "κωλο (;) Σύνταγμα" (η γραμμή μαζινό που πρέπει να πέσει κατά τον αεριτζή δελφίνο) και θα βλέπαμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος του «καθηγητή» (!) πανεπιστημίου παρακαλώ!
Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας θα ήταν και η σύζυγος του αξιότιμου και αδέκαστου υπουργού, που είναι καθαρός σαν διαμάντι και δεν είναι σε καμία λίστα χρηματοδοτούμενων από επιχειρηματία;
Ε, ένας δικαστής που δεν είναι υπάλληλος της τρόικας δεν θα βρισκόταν;
Νομικός ακτιβισμός λένε κάποιοι στην Ευρώπη. Και γρήγορα γιατί οι νεοφιλελεύθεροι βρικόλακες θα...
νομοθετούν κατά πως τους βολεύει.
Θα έχουμε νόμους, ακόμη και για να καθαρίζουν υποθέσεις των πατεράδων τους… Ή έχουμε ήδη τέτοιους νόμους;

ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ..(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO) ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!


Αυτο το video ειναι καλυτερο απ' όλα τα ανέκδοτα του Τσακ Νορις μαζι.... Ζουρνάδες, ταμπούρλα, γύφτοι και ατάκες μαζί!!!  "Έφυγε η δεξιά" "Σεισμός σεισμός Σοσιαλισμός"... και άλλα που σε κάνουν να κλαις με δάκρυα 2 χρόνια μετά ... Ελπίζω οι άνθρωποι που τότε μίλησαν να είναι καλά και στο μέλλον να μιλούν λίγο πιο μυαλωμένα και σοβαρά στις κάμερες, γιατί αυτά μένουν και γυρνάνε boomerang. Το βίντεο είναι απλά απίστευτο. 
 

blogingr

ΚΑΙ ΤΟ TV ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ... Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ?? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΣΟ "ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ' ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΟΥ "ΔΙΚΑΙΩΣ" ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ!!!

Μέγα ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο. Διαβάστε και τι εισόδημα δήλωσε η οικογένεια Πάγκαλου το 2009 για να καταλάβετε και την δήλωσή του ότι "μαζί τα φάγαμε"! Πάνω από 800.000 ευρώ δήλωσε το ζεύγος, που θέλει και το επίδομα τριτεκνίας!!! Διαβάστε αναλυτικά όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία...


Θεόδωρος Πάγκαλος


Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ


Ακίνητα: Διαθέτει 38 περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων στην Αθήνα το 100% τριών διαμερισμάτων (80, 85 και 86 τ.μ.), το 50% δύο διαμερισμάτων το ένα με οικόπεδο (120,71 και 120 τ.μ.), 5 διαμερίσματα και μία οικία στην Χαλκίδα, αγόρασε από κοινού με σύζυγο διαμέρισμα 122,25 τ.μ. έναντι 90.992,68 ευρώ, 11 αγροτεμάχια (6 στην Κέα έκτασης 13.015 τ.μ., 4 στην Ελευσίνα 18.264 τ.μ. και 1 στην Χαλκίδα έκτασης 8.119 τ.μ.), 8 οικόπεδα (4 στην Αττική και 4 στην Εύβοια), 3 βοσκοτόπους στην Εύβοια έκτασης 113.500 τ.μ. και 3 γραφεία στην Αθήνα


Καταθέσεις: 17.693,86 ευρώ


Μέσα: Παραχώρησε ένα ΙΧ στον αδελφό του


ΣΥΖΥΓΟΣ : Χριστίνα Χριστοφάκη


Εισόδημα: 206.538,07 ευρώ


Ακίνητα: 5 οικόπεδα στα Καλύβια, 5 διαμερίσματα στην Αττική, 2 γραφεία στην Αττική, 2 πάρκινγκ στα Καλύβια, αγόρασε ένα αγροτεμάχιο στην Κέα 9.021 τ.μ. και από κοινού με σύζυγο ένα διαμέρισμα 122,25 τ.μ., πούλησε 1 αγροτεμάχιο στην Ελευσίνα 19.625 τ.μ. έναντι 490.616,19 ευρώ, 1 διαμέρισμα στα Καλύβια έναντι 150.000 ευρώ και ένα πάρκινγκ


Καταθέσεις: 15.168,49 ευρώ


Μετοχές: 4.860,843 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, πούλησε 4.060 μετοχές και 2.753 μερίδια αξίας 153.459,5 ευρώ


Συμμετοχές: Μεταβίβασε το μερίδιο σε τεχνική εταιρεία


Μέσα: 1 Ι.Χ. 2.429 κ.ε.
 
ΣΧΕΤΙΚΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Ο ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΜΕ ΤΑ 52 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΚΥΤΟΣ!!

 Η σύζυγος του Πάγκαλου παίρνει επίδομα τρίκτεκνου! [ΕΓΓΡΑΦΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]



Δυναμική διαμαρτυρία στα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη : "Γιώργο ψεύτη, τζαμπατζή, δεν τα φάγαμε μαζί"

  

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία των βουλευτών ΠΑΣΟΚ Πιερίας στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι πολίτες μετά από κάλεσμα της Ομάδας
Εθελοντικής Δράσης Πιερίας. Οι διαδηλωτές φώναζαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα "Γιώργο ψεύτη, τζαμπατζή, δεν τα φάγαμε μαζί" και πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από 'δω" και κατόπιν απευθυνόμενοι στους πολίτες ανέγνωσαν την εξής ανακοίνωση :
"Αγαπητοί συμπολίτες,


Βεβήλωσαν ασφαλιστικές κατακτήσεις, τσαλάκωσαν την αξιοπρέπειά μας, λεηλάτησαν τον εθνικό πλούτο και τα εισοδήματά μας, βύθισαν τη χώρα στη φτώχεια, την απόγνωση και τη δυστυχία. Διέγραψαν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας! Μετά από όλα αυτά, τα κατοχικά στρατεύματα, ζητούν και τις προσωπικές μας περιουσίες. Ζητούν την πλήρη υποταγή μας!


Οι ειδοποιήσεις για τη νέα εισφορά και για το νέο τέλος στα ακίνητα είναι ένα νέο βήμα οικονομικής εξόντωσης και κοινωνικής εξαθλίωσης.  


Στον πόλεμο αυτό, έχουμε την υποχρέωση να αντισταθούμε και να υπερασπίσουμε τις οικογένειές μας, τον τόπο μας, τη χώρα, την πατρίδα μας.


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και  κάνουμε το φόβο δύναμη! Κανείς πλέον μόνος του!


Ανοίγουμε μια νέα σελίδα αισιοδοξίας που θα βάλει τέλος στον εξευτελισμό της χώρας μας και των πολιτών της".

Είμαστε ΟΛΟΙ προδότες!!!!!!!!


Ασχολούμαστε ολοι με την προδοσία στα ανώτερα κλιμάκια αλλα δεν βλέπουμε την χλεμπόνα , την ηλιθιότητα ,τον παρτακισμο στα χαμηλότερα κλιμάκια!!! Υπάρχουν πέντε άτομα στην κυβέρνηση που όλοι φωνάζουμε προδότες άλλα δεν βλέπουμε ότι αυτούς τους προδότες τους υποστηρίζουν άλλοι 1000 στην αμέσως μικρότερη κλίμακα εξουσίας και άλλοι 100.000 στην αμέσως επόμενη κοκ. ΔΕν βλέπουμε οτι υπάρχουν δήμοι που θα μπορούσαν να κάνουν αντίσταση, υπηρεσίες που θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, στελέχη που θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο!!!
Όλοι μας περιμένουμε τον "μεγάλο Αρχηγό" να μας οδηγήσει ενω δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας την παραμικρή αντίσταση !!Την παραμικρή άρνηση η πράξη που θα δηλώνει ξεκάθαρα τα πιστεύω μας!! Μα πόσο ανόητοι είμαστε τελικά ,δεν καταλαβαίνουμε οτι το σύστημα γνωρίζει ότι ποτέ δεν θα ενωθούμε? ΔΕν καταλαβαίνουμε οτι δεν χρειάζεται να βγούμε στο δρόμους εκατομμύρια ούτε να γίνει επανάσταση . Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια πράξη !! Μια μοναδική πράξη προσωπική που θα πρέπει να πράξη ο καθένας μας για την πατρίδα του για να μην θεωρεί το εαυτό του προδότη!!
Αν όλοι χωρίς αρχηγούς,χωρίς ένωση απλά πράξουμε ΜΙΑ πράξη αντίστασης , πούμε μόνο ένα όχι για την πατρίδα μας ..μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω σε αυτό το σύστημα! Μην σκεφτείτε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? ..μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου ..αν όλοι κάνουν τα πάντα μόνοι τους και προσωπικά τότε όλα μπορούν να αλλάξουν!! Γιατί δεν είναι προδότης δηλαδή ένας εισπράκτορας που πάει και κόβει το ρεύμα της ΔΕΗ και είναι προδότης ένας πολιτικός? ..Γιατί ένας αστυνομικός που βαράει τους διαδηλωτές ειναι λιγότερο προδότης από τον επικεφαλη του?? Αρνηθείτε την υποταγή πρώτα προσωπικά ,πράξτε μόνο μια αντίσταση για χάρη τις Ελλαδας..μια μόνο πράξη και θα σταματήσεις να είσαι προδότης !! Δεν είναι και τόσο δύσκολο...δεν είναι και τόσο δύσκολο να αλλάξεις αυτή την πορεία της ζωής σου!!Πες ένα όχι σε μια πράξη που δεν πιστεύεις στο αφεντικό σου...αρνησου να εκτελέσεις κάτι που είναι λάθος για τα πιστεύω σου !! Φοβάσαι οτι θα χάσεις την δουλειά σου?? Αυτό φοβατε και ο GAP ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗ?? Αν όλοι όμως πράξουμε την ΜΙΑ πράξη μας για την πατρίδα ..κανείς δεν θα μπορεί να μας ελενξει ,απολύσει ...κανείς δεν θα μπορεί πια να μας λέει ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!

STRANGER ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Για αυτό το Μαύρο Σεπτέμβρη της ζωής μας



Του Πάνου Ντούλα
pandou.paron@gmail.com
Αχαρνές, 17-09-2011

«…Δεχόμαστε τις εξής αλήθειες ως αυταπόδεικτες, πως όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, και προικίζονται από τον Δημιουργό τους με συγκεκριμένα απαραβίαστα Δικαιώματα, μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στη Ζωή, το δικαίωμα στην Ελευθερία, και το δικαίωμα στην επιδίωξη της Ευτυχίας…
…Πως για να εξασφαλιστούν αυτά τα δικαιώματα, ιδρύονται Κυβερνήσεις μεταξύ των Ανθρώπων…
…Πως όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση θέτοντας τα θεμέλιά της σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες της σε τέτοια μορφή, ώστε να φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την Ευτυχία του. Η σύνεση, όντως, επιβάλλει πως Κυβερνήσεις από καιρό εγκαθιδρυμένες δεν θα πρέπει να αλλάζουν για επουσιώδεις και πρόσκαιρους λόγους· και ανάλογα, η εμπειρία έχει δείξει ότι η ανθρωπότητα είναι περισσότερο διατεθειμένη να υπομείνει, όσο το κακό υπομένεται, παρά να διορθώσει την πορεία της καταργώντας μορφές [διακυβέρνησης] στις οποίες είναι μαθημένη. Όταν όμως μια μακρά σειρά καταχρήσεων και σφετερισμών, συνεχώς με τον ίδιο σκοπό, μαρτυρά πλεκτάνη υποταγής [του Λαού] στον απόλυτο Δεσποτισμό, είναι δικαίωμά του, είναι καθήκον του, να αποτινάξει τέτοια Κυβέρνηση ….»
Από τη «Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας»
04-07-1776


Η νύχτα θα περάσει.
Μπορεί να φτύσουν τα νερά.
Μπορεί να τουφεκίσουν τα σπουργίτια.
Μπορεί να κάψουν τους στίχους.
Μπορεί να αποκεφαλίσουν το γλυκό κρίνο.
Μπορεί να κομματιάσουν το τραγούδι και
να το εξακοντίσουν στο βάλτο.
Αλλά αυτή η νύχτα θα περάσει.
Από το «Κάλεσμα Αγώνα του Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων»
 16/09/2011

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (που σύμφωνα με καταγγελίες φούσκωσε το έλλειμμα) ήταν στέλεχος στο ΔΝΤ!!!


Προμελετημένο έγκλημα η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ!!!


Αυτό τα λέει όλα. Ή μπορεί και να μην λέει τίποτα; Η μία πλευρά ισχυρίζεται ότι μπήκε σε αυτή τη θέση και του δόθηκαν υπερεξουσίες. Μάλιστα λέει (διαβάστε εδώ) η κ. Γεωργαντά ότι όταν τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέταξε όλα τα υπόλοιπα μέλη της υπηρεσίας να σταματήσουν να μιλούν και να υπακούουν τυφλά σε όσα διατάζει.

Ο κ. Γεωργίου (διαβάστε εδώ για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται) μάλιστα είχε κατηγορήσει τον... τότε αντιπρόεδρο της υπηρεσίας Νικόλαο Λογοθέτη ότι του υπέκλεπτε τα e mail (η υπόθεση εκρεμοδικεί). Η άλλη πλευρά διαρρέει ότι τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση για να ελέγχει τα Ελληνικά στατιστικά που ήταν εντελώς αναξιόπιστα και μαγειρεμένα.

Πάντως όταν τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου στη νέα του θέση είχε περάσει στα ψιλά η είδηση ότι ήταν στέλεχος του ΔΝΤ.
Σας είπαμε από την αρχή ότι αυτή η ιστορία έχει πολύ ζουμί.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
από το planet-greece
Κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ


Αυτές τις μέρες τα έκτακτα μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο και κατά τα λεγόμενα αυτών που έχουν την δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία είναι απαραίτητα για την επιβίωση της χώρας και των πολιτών.
Έστω ότι ήταν και έτσι όπως λένε τα πράγματα ή ακόμα και αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, αλλά με βάση τα τεκταινόμενα νομίζω ότι προκύπτει ως λογικό συμπέρασμα από μια κοινωνική ανθρωπιστική ματιά η παρακάτω σειρά μέτρων που και δίκαια κρίνω ότι είναι και πραγματικά μπορούν να πιάσουν τόπο. Χωρίς καμία διάθεση συμβουλάτορα ή ειδικού παρατίθενται προτάσεις που αν μη τι άλλο θεωρώ ότι εκφράζουν αρκετό κόσμο :

3000 ευρώ   επί    300 βουλευτές έκτακτη εισφορά
2000 ευρώ   επί    διευθυντές και γενικούς γραμματείς υπουργείων, οργανισμών, υπηρεσιών, γραμματειών, περιφερειάρχες, δημάρχους δήμων άνω των 20000 κατοίκων
20%   μείωση μισθών σε μισθούς άνω των 3000 ευρώ στο δημόσιο
20%   έκτακτος φόρος στις πιο κερδοφόρες εταιρείες και επιχειρήσεις
20%   έκτακτος φόρος στην περιουσία της εκκλησίας
Μισθοδοσία των αποσπασμένων αστυνομικών σε κόμματα από τα ίδια τα κόμματα και όχι από τα δημόσια ταμεία
Παύση κάθε επιχορήγησης για εξοπλισμό και λειτουργικά έξοδα πολιτικών γραφείων, βουλευτών, υπουργών.
Καθένας με εισόδημα άνω των 60000 ευρώ  έκτακτη εισφορά 2000  ευρώ εφόσον έχει μέχρι και 3 παιδιά
Συνεταιρισμοί και ενώσεις παραγωγών για προμήθεια προϊόντων προς τους καταναλωτές κατάργηση μεσαζόντων με ευθύνη να αναλαμβάνει το κράτος.
Χαμηλότερη φορολόγηση ελληνικών προϊόντων σε σχέση με τα εισαγόμενα ιδίως στα τρόφιμα, για την αποφυγή επισιτιστικής κρίσης
Καμία έκτακτη φορολόγηση σε εισοδήματα κάτω των 12000  ευρώ, σε ανέργους με εισοδήματα κάτω των 12000  ευρώ, σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες
Τιμωρία  με κατάσχεση περιουσίας και απόλυση σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, εφοριακούς και κάθε δημόσιο λειτουργό
Εξορθολογισμός του έκτακτου φόρου μέσω της ΔΕΗ στο μισό των ανακοινωθέντων μέτρων.
Δίδακτρα από τους πλουσιότερους φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές και επίσης μετακύληση κονδυλίων για ταξίδια και λοιπά έξοδα καθηγητών προς την φοιτητική μέριμνα και την έρευνα
Αξιοποίηση περιουσίας πανεπιστημίων και όλα τα έσοδα στη φοιτητική μέριμνα και τις σπουδές και όχι σε επενδύσεις σε ομόλογα, τσέπες διοικούντων κλπ.
10%  άμεσος φόρος επί των τιμών καταλόγου στα μεγάλα μαγαζιά διασκέδασης  πχ. 10 κοκτεϊλ φόρος 1 ευρώ, φιάλη ουϊσκυ 100 ευρώ φόρος  10 ευρώ.  Με είσπραξη ανά μήνα από εφορία και σύνδεση ταμειακών με σύστημα απ ευθείας στην εφορία για τον έλεγχο της κίνησης.
Μετατροπή του ΟΠΑΠ σε μη κερδοσκοπική οργάνωση με διανομή των κερδών σε υγεία και ασφάλιση ανήμπορων και φτωχών.
Θεσμοθέτηση ορίου φτώχειας με τα πρότυπα και της μετρήσεις της ΕΕ και όριο τουλάχιστον στα 12000
Συνταγματική κατοχύρωση παροχής  των κατώτερων ορίων διαβίωσης με βάσει τα  αδιαμφισβήτητα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα για τη λήψη των απαραίτητων για ένα υγιές άτομο.
Συνταγματική κατοχύρωση παροχής κατώτερου ορίου χρημάτων για την παιδεία
Αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και όσων ανήκουν σε κράτος και ιδιώτες αλλά έχουν αφεθεί με τη στέγαση σε αυτά και την κάλυψη (ρευμα, νερο, τηλ, θερμανση) όλων των αστέγων και όσων δεν έχουν ποιοτικές κατοικίες. Σε αντάλλαγμα η παροχή εργασίας στον τομέα καθαριότητας ή όπου είναι κατάλληλοι.
Συνταγματική κατοχύρωση ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.

Ακόμη και σε αυτό το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό σύστημα που είναι κοινό δεδομένο η ύπαρξη ανισοτήτων, η υποκειμενική διάσταση του δικαίου και της δικαιοσύνης,  η δομική διαφθορά και η εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής  οφείλουμε όποιος και όποια πιστεύει ότι: αυτό είναι λάθος ή αυτό είναι ένα κακό θλιβερό παρεπόμενο, ή κρίμα που συμβαίνει θα ασχοληθώ με την φιλανθρωπία ή έστω και αν θεωρεί ότι έτσι είναι τα πράγματα τι να κάνουμε
Να κινηθούμε προς την υλοποίηση μιας σειράς έστω μεταρρυθμίσεων για να ανακουφιστούν και να αποκτήσουν αισιοδοξία και δυνατότητες ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας με έμφαση στη Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη.
Αυτή η διαδικασία Ανθρωπιά ονομάζεται και κατακτάται καθημερινά. Ας το σκεφτούμε.

Τασιόπουλος Σταύρος – ασκούμενος δικηγόρος

Τα στουρνάρια του MEGA, δεν άφησαν το γάμο να πάνε για πουρνάρια.

Κι όμως στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρίες που "εμπλέκονται" με την Διαστημική τεχνολογία .
Πώς όμως να μάθουμε για τα επιτεύγματά τους η έστω για τα συνέδρια που διοργανώνουν, όταν οι δημοσιογραφικοί στούρνοι βρίσκουν το θέμα (εκτός από ακατανόητο) βαρετό.
Γι αυτό ο Αναγνωστόπουλος βιάστηκε να "ξεπετάξει" στα γρήγορα τον επιστήμονα, για να...
ασχοληθεί με ένα πολύ πιο σημαντικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Hilton. Την  "ημέρα γάμου", όπου οι ενδιαφερόμενοι προς σύζευξη, θα μπορούσαν να μάθουν για τα τελευταία αξεσουάρ που απαιτούνται αυτή την σημαντική μέρα. Γι αυτό το κανάλι έκανε ζωντανή σύνδεση, και έστειλε μάλιστα εξειδικευμένο ρεπόρτερ , είπε ο παρουσιαστής.
Εμείς το μόνο που έχουμε να  πούμε στο Μανολιό , είναι η γνωστή  παροιμία:
"Δεν φτάνει που πεινάμε, καυλ...αι  κιόλας".
adena

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΗ

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στο facebook σελίδεςγια το νέο χαράτσι στα ακίνητα.
Κάτι μας λέει ότι αυτό το μέτρο θα ξεχειλίσει το νερό από το ποτήρι.
Ή θα πνιγούμε όσοι είμαστε μέσα γιατί μαζευτήκαμε όλοι οι Έλληνες ή θα πνίξουμε τους απέξω.
Υπάρχει φυσικά και η άλλη λύση. Να σπάσουμε το ποτήρι . . . 
Γιατί για μαλακίες άλλων, πολλά έχουμε πληρώσει!

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΜΕ "ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ - ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΜΟΣΙΑΛΟ Ή ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η "Καθημερινή" ή δεν το είδε το θέμα με την Στατιστική Υπηρεσία ή το έφαγε η μαρμάγκα!

Το θέμα της στατιστικής υπηρεσίας και της καταγγελόμενης δημιουργίας τεχνητού ελλέιματος κάνει τζιζ!
Παρόλα αυτά τα περισσότερα ΜΜΕ αναγκαστήκανε να το "παίξουν" ακόμη και αν το πέρασαν στα ψιλά.
Εντύπωση μου έκανε σήμερα το πρωί που έμπαινα στις ιστοσελίδες των εφημερίδων για να ενημερωθώ πως μια μεγάλη και με ιστορία εφημερίδα το "ξέχασε". Έψαξα από εδώ, έψαξα από εκεί...ΤΙΠΟΤΑ!
Σε άλλη περίπτωση δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να ασχοληθώ καν, αλλά τέτοιους καιρούς και με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα το να "ξεχνιέται" ένα τέτοιο θέμα, είναι σημαντικό έως και πολιτικά ανάγλητο. Αν γινόταν σε μια τοπική η περιφερειακή εφημερίδα θα ήταν λογικό αλλά σε μια εφημερίδα με δεκάδες δημοσιογράφους και βαριά ιστορία...σημαίνει ΜΑΡΜΑΓΚΑ!


Επεξήγηση της λέξης Μαρμάγκα

μαρμάγκα θηλυκό

Εκφράσεις

  • τον έφαγε η μαρμάγκα: για κάποιον/κάτι που εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη
pes-ta-ola

ΣΧΕΤΙΚΟ:ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ! Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ "ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΟΙ "ΒΟΜΒΕΣ" ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!


Η αλφαβήτα του Ανδρέα Λοβέρδου


thumb

Όταν η τρόικα λείπει από το σπίτι, αφήνει χωρίς δεύτε­ρες σκέψεις το κλειδί στον υπουργό Υγείας. Γιατί, ακόμη κι όταν είναι μόνος ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να απαγγέλλει με καθηγητικό στόμφο την αλφαβήτα των δανειστών. Ως γνω­στόν, το πάει το γράμμα. Έναν χρόνο περίπου μετά την ανάληψη των καθη­κόντων του στην Αριστοτέλους, έχει αποδείξει αλφαβητικά την αξιοπιστία του ως εξής:
Ανασχεδίασε τον υγειονομικό χάρ­τη της χώρας επί το συνοπτικότε­ρο και φθηνότερο διά των συγχωνεύ­σεων και των καταργήσεων μονάδων και κλινικών. Άλλωστε, όπως ισχυρί­στηκε ο ίδιος στη Βουλή, ο πολλαπλα­σιασμός των δομών Υγείας τα περα­σμένα χρόνια μόνο πελατειακές σχέ­σεις εξυπηρετούσε.
Βοήθησε γενικώς να βρει τον δρό­μο του και τη θέση του στο φά­σμα των υπηρεσιών Υγείας (δημόσι­ας και μη) ο πάντα φιλόδοξος ιδιωτι­κός τομέας, εισάγοντας από την πίσω πόρτα των πίσω διατάξεων άρθρα που επιτρέπουν είτε την τέλεση ιατρικών πράξεων από ιδιώτες σε δημόσια νο­σοκομεία είτε την αξιοποίηση υποδο­μών προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών είτε, τέλος, την παράλληλη ιδιώτευση προνομιούχων λειτουργών της δημόσι­ας Υγείας (καθηγητάδων).
Γιαουρτώθηκε αδίκως υπό αναρχι­κών στοιχείων.
Δεσμεύτηκε να παραιτηθεί εφόσον δεν θα είχε, μέχρι τον Απρίλιο - Μάιο του 2011, τεθεί σε λειτουργία το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΠΑΔ. Κι όμως είναι ακό­μα εδώ, με κουτσά συστήματα...
Επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ στα εξω­τερικά ιατρεία και στα ΤΕΠ και ως εκ τούτου συγκέντρωσε μέσα σε 6 μήνες 13,9 εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του μέσου άρρωστου άπο­ρου.
Ζάλισε τον έρωτα πολυάριθμων πολιτών μονολογώντας από τον άμβωνα του MEGA.
Ήταν κι αυτός πολύ αβρός με το ένα εκατομμύριο των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν είναι παραπάνω από 400.000 (δεν βγαίνει η αριθμη­τική), που δεν είναι άλλοι από τους κατάπτυστους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς κ.λπ.
Θεσμοθέτησε τη δωρεά οργάνων βάσει της εικαζόμενης συναίνε­σης. Μπορεί να μην υπάρχει πρακτι­κά η δυνατότητα για χιλιάδες μεταμο­σχεύσεις (ούτε καν για δεκάδες), αλ­λά τα όργανα στη φορμόλη θα τα δια­θέτουμε ως έθνος προς πάντας τους ενδιαφερομένους.
Ιατρούς δεσμεύτηκε να μην προ­σλάβει. (Στο 40% αναμένεται να ανέλθει η ανεργία στον κλάδο) Μονά­χα νοσηλευτές, και αν...
Κατέστησε σχεδόν ισόβια τη θη­τεία των (ολίγων ημετέρων) συ­ντονιστών διευθυντών, θέτοντας το 69ο έτος της ζωής τους ως όριο λήξης των καθηκόντων τους.
Λογάριασε τα λεφτά, είδε πως δεν του βγαίνουν και υποδιπλασίασε τους προϋπολογισμούς των νοσο­κομείων. Έθεσε μάλιστα το δίλημμα «do or die» στους διοικητές και απο­κεφάλισε κάμποσους επειδή δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις. Κατόπιν πάντως της γενικής συμμόρ­φωσης, τα περισσότερα νοσοκομεία της επαρχίας μαστίζονται από τη νό­σο των χαλασμένων μηχανημάτων, της ανεπάρκειας υλικών, προσωπι­κού κ.λπ.
Μείωσε τις τιμές των φαρμάκων που καλύπτονται από τα ταμεία και επέτρεψε να συμβεί το αντίθετο με τις τιμές των φαρμάκων που επιβα­ρύνουν την τσέπη του πολίτη. Η λίστα αυτών των τελευταίων μάλιστα αυγάτισε σημαντικά.
Νοσοκομειακό γιατρό δεν άφησε (μιλάμε για τους απλούς, καθη­μερινούς, του ΕΣΥ) που να μην του έκοψε το ομώνυμο (νοσοκομειακό) επίδομα.
Ξέχασε όξω από το χάρβαλο του ΞΕΟΠΥΥ τουλάχιστον το 1/3 των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ.
Οραματίστηκε και δρομολόγησε τη δημιουργία μίας ιατρικής πλέ­μπας με μισθούς ανειδίκευτων εργα­τών.
Πολέμησε σφόδρα την υγειονομι­κή διαφθορά, σε επικοινωνιακό, ως επί το πλείστον, επίπεδο.
Ρύθμισε νομοθετικά το θέμα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία. Μετακύλισε έτσι την ευθύνη της επιλογής του κατάλληλου φαρμάκου, από τους γιατρούς, στους φαρμακοποιούς και άνοιξε τις πύλες στα φάρμακα made in China. Το μέτρο ωστόσο είναι πολύ αποδοτικό σε ό,τι αφορά τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών. Η αλήθεια να λέγεται...
Στάθηκε στο πλευρό των εξαρτη­μένων ατόμων δρομολογώντας το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης στα νοσοκομεία. Η ανυπομονησία του μάλιστα ήταν τέτοια, ώστε δεν περίμε­νε καν να οργανωθεί σωστά το project και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές. Με τον υπερβάλλοντα αυ­τό ζήλο ισοστάθμισε την υποχρηματοδότηση και την καταδίκη του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ.
Τα μίλησε, τα συμφώνησε και δημι­ούργησε τις προϋποθέσεις για την ευκολότερη λειτουργία επιχειρήσεων Υγείας (άνευ πλειοψηφίας γιατρών στο Δ.Σ.)
Ύφανε μαζί με κάμποσους «παλιούς» του κλάδου τον ιστό τής υπό δυσκολότερες προϋποθέσεις αδειοδότησης των νέων γιατρών.
Φρόντισε να επενδυθούν τα επι­δόματα των χρονίως πασχόντων στο ΕΣΥ και όχι στο άρρωστο εγώ... τους, επιτρέποντας την παρακράτησή τους για την κάλυψη των αναγκών της νοσηλείας τους.
Χρωστούσε (εντάξει, όχι ο ίδιος, οι προκάτοχοί του) 5,36 δισ. ευρώ στους προμηθευτές των νοσοκομεί­ων και πρότεινε να τα αποπληρώσει με κενά κουπόνια, δηλαδή με τα λε­γόμενα zero coupons διάρκειας 2-4 ετών ανάλογα με την παλαιότητα των οφειλών. Με πορδές όμως εγχειρή­σεις δεν γίνονται.
Ψυχοκοινωνική φροντίδα δεν υπάρχει πια. Την πάτησε το τρέ­νο της τρόικας. Στα σχετικά κονδύλια μπήκε τόσο άγριο λεπίδι, ώστε να μην είναι πλέον ρεαλιστική η συζήτηση περί παράτασης της δραστηριότητάς τους.
Ω! Δεν το αρνείται κανείς. Ο Αν­δρέας Λοβέρδος είναι χαρισμα­τικός ρήτορας. Όταν εκφράζει τη λύ­πη του για τα στριμόκωλα οικονομικά δεδομένα του τομέα της Υγείας, τον σταματάνε κι αυτόν οι ασθενείς στον δρόμο και του προσφέρουν το χρή­μα, το κρεβάτι και τον χρόνο που τους απομένει, προκειμένου να αντέξει και να συνεχίσει τη Μεταρρύθμιση. Κανείς δεν μπορεί άλλωστε να απο­κλείσει τη μετεμψύχωση. Ίσως ξανα­γεννηθούμε κάποτε επί Λοβέρδου, σε ένα άλλο Κράτος Πρόνοιας.

Το Ποντικι

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ??? ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?? ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !!


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ!!!!

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ... ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ!!
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!!

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ Ο "ΞΕΝΟΣ"ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΔΙΚΙΟ!!!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ  ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ Ο ΟΠΟΙΟΣ Ω!!! ΤΗΣ ΣΥΜΠΤΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!! 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ!! ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ "ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ" ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟ  ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!!

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!! Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥ 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ...ΜΟΝΟΝ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑ!!!

ΠΑΣΟΚΝΙΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΟΣ – ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ

Όταν κάπου στα 1780, κάποιος Σαράντης Παπαδόπουλος επιχείρησε να ιδρύσει την πρώτη ελληνική σαπωνοποιία στην Κορώνη της Πελοποννήσου, η Μεγάλη Πύλη των Οθωμανών, ύστερα από απαίτηση του Γάλλου πρέσβη, ματαίωσε την επένδυση, για να προστατευτούν –προφανώς- τα συμφέροντα των σαπωνοποιών της Μασσαλίας.
Στα χρόνια που κύλησαν από τότε, σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε. Η Μεγάλη Πύλη, άλλαξε όνομα, φόρεσε δήθεν ευρωπαϊκή φορεσιά, απέκτησε καινούργια εργαλεία κοινωνικής χειραγώγησης, μα διατήρησε στο ακέραιο την εξάρτηση της από τα ξένα αφεντικά. Αυτή η εξάρτηση, προσδιόρισε, σχεδίασε με ακρίβεια και επέβαλε την παραγωγική αποσύνθεση του τόπου, φτάνοντας μέχρι την ολοσχερή εν τέλει παράδοση του στους ξένους επικυρίαρχους-δανειστές. Η κρίση χρέους που βιώνουμε -στον τελευταίο πλέον κύκλο της-, προϋπήρξε -ανεπαίσθητα για πολλούς- ως κρίση του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας. Αλλά και αυτή η παρασιτοποίηση της οικονομίας, ένα βήμα πιο πριν, προϋπήρξε ως παρασιτισμός των ανθρώπων. Ως άρνηση της φθοράς στη μικρή κλίμακα, κατά πως το λέει και ο ποιητής. Έτσι, φτάσαμε στην ολοκληρωτική φθορά, στη μεγάλη κλίμακα.
Η πεισματική άρνηση της φθοράς στη μικρή ανθρώπινη κλίμακα, πήρε για το λαό μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, χαρακτηριστικά μαζικής ψύχωσης. Η χώρα που κανείς δεν ήθελε να γεράσει. Δεκατέσσερις χιλιάδες κομμωτήρια και άλλα τόσα γυμναστήρια, ινστιτούτα ομορφιάς και μανικιουράδικα, ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν αυτό το νέο κοινωνικό πρόταγμα. Νέοι για πάντα και στ’ αρχίδια μας!  Σχεδόν 1,5 δις ευρώ ο Ετήσιος Κύκλος Εργασιών των ανά τη χώρα κομμωτηρίων. Πάνω από το μισό, του τζίρου των γαλακτοκομικών προϊόντων. Με άλλα λόγια, 140 ευρώ κατά κεφαλήν για κομμωτήριο και 220 για γάλα και τυρί!
Το σύνολο αυτού του τζίρου, προφανώς, αφορούσε σε προϊόντα εισαγωγής από διάφορες «Μασσαλίες» της Εσπερίας, που επέβαλαν στην ελληνική αγορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προνομιακή τους ανάπτυξη, εξΟβελίζοντας ταυτόχρονα κάθε πιθανότητα εμφάνισης ελληνικής παραγωγής. Οι μετρημένες στα δάχτυλα προσπάθειες ντόπιας παραγωγής, έσβησαν εν τη γεννέσει τους, ανάμεσα στις ασφυκτικές πιέσεις ενός κράτους που απεχθανόταν την παραγωγική προσπάθεια και στους μηχανισμούς που εξυπηρετούσαν συνειδητά ή ασυνείδητα τις επιταγές της ξένης εξάρτησης.
Γιατί η χώρα δεν μπόρεσε να αποκτήσει μια βιομηχανία παραγωγής επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου με εξαγωγικό μάλιστα προσανατολισμό τουλάχιστον στη βαλκανική ενδοχώρα; Γιατί η χώρα δεν κατόρθωσε να παράγει και να εξάγει ελληνική κομμωτική μόδα; Γιατί το ελληνικό κράτος, δεν έχει ακόμη υιοθετήσει τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, που απαγορεύει την πώληση επαγγελματικών καλλυντικών από τα super markets, ενισχύοντας έτσι την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή  στην παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών κομμωτηρίου; Ποιός είναι ο ακριβής αριθμός επιχειρήσεων κομμωτηρίου στη χώρα; Πόσες επιχειρήσεις κομμωτηρίου έχουν κλείσει τα δύο τελευταία χρόνια;
Τέτοια και παρόμοια ερωτήματα ανακύπτουν για κάθε κλάδο της οικονομίας, όταν τίθεται το βασικό ερώτημα: Γιατί η χώρα πεθαίνει; Ακόμη και σε έναν κλάδο με τέτοια δυναμική και τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως και γενικότερα στη βιομηχανία ομορφιάς, δεν κατέστη εφικτή μια ανάπτυξη αυτόκεντρη και εξωστρεφής. Χάψαμε απλά ως κοινωνία αμάσητο το δυτικό παραμυθάκι της μόδας, της γκλαμουριάς και του lifestyle και σήμερα μας φέρνουν το λογαριασμό.
Αν στα ερωτήματα αυτά, οι απαντήσεις συναρτώνται τις πιο πολλές φορές με το πολιτικό σύστημα και τα θεμελιώδη ελλείμματα του, δεν συμβαίνει το ίδιο με το συνδικαλιστικό κίνημα που καταδικασμένο στην απαξίωση προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή από την μεγάλη μπόρα που έρχεται. Αντλώντας παραδείγματα από τον συγκεκριμένο κλάδο των επιχειρήσεων κομμωτηρίου, νομίζω ότι μπορεί να φωτιστεί μια πτυχή της κρίσης και ένας βασικός της συντελεστής(το συνδικαλιστικό κίνημα στον ιδιωτικό τομέα) που μέχρι στιγμής, καταδικαζόταν μάλλον για την αδράνεια του, παρά για την ενεργό εμπλοκή του στο πρόβλημα. Κι’ όμως οι ευθύνες είναι τεράστιες.
Εν προκειμένω μια παρέα υπό την προστασία της κομματοκρατίας, έβαλε πλάτη στην παρασιτοποίηση του κλάδου. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ έφταναν ετησίως στα συνδικαλιστικά ταμεία ως χορηγίες των μεγάλων πολυεθνικών, χάριν της διεξαγωγής φαντασμαγορικών show που διοργάνωνε η πανελλήνια Ομοσπονδία. Μοναδικό αντικείμενο η προβολή της εισαγόμενης μόδας και των προϊόντων που τη συνόδευαν. Παραβαίνοντας κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού, έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν την συμμετοχή σε εμπορική έκθεση (υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας), κάθε άλλης εταιρείας που διέθετε τυχόν ανταγωνιστικά προϊόντα με αυτά του βασικού σπόνσορα.  Κομμωτικοί Διαγωνισμοί άνευ ουσίας που απλώς πιθήκιζαν τα πρότυπα που οι πολυεθνικές εισήγαγαν στην ελληνική αγορά και διεκπεραιωτικές ρυθμίσεις για τα βραβεία με κριτήρια τα κολητιλίκια και τις ψήφους. Το βέβαιο είναι ότι οι «Μασαλλίες» κάνουν καλά τη δουλειά τους –και καλά κάνουν- για την προώθηση των προϊόντων τους. Η νέα Μεγάλη Πύλη έγινε όμως ιδιαίτερα δουλική και εξόχως διευκολυντική των καλύτερων προσδοκιών τους.
Στο μεταξύ τα προβλήματα συσσωρεύονταν. Το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία κομμωτηρίων, διάτρητο καθώς ήταν, διευκόλυνε την ανάπτυξη νέων παρασιτικών μηχανισμών διαμεσολάβησης -πάντα με το αζημίωτο-, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ή άδειας λειτουργίας κομμωτηρίου. Μια δράκα ανθρώπων χωμένοι σε όλα τα πόστα και τις αρμόδιες επιτροπές για δεκαετίες. Τα ίδια με το εκπαιδευτικό σύστημα που έκανε την καλύτερη αρπαχτή του, με τη ραγδαία είσοδο των μεταναστών και πουλώντας τους πανάκριβα το όνειρο της επαγγελματικής αποκατάστασης στο κομμωτική. Αυτό το «φτηνό κρέας» που έτσι κι αλλιώς τελείωνε την εκπαίδευση του δίχως να αποκτήσει ουσιώδεις δεξιότητες ήταν  μια χαρά «πρώτη ύλη» για την παραπέρα παρασιτοποίηση με την «πειρατική» παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών.
Ταυτόχρονα, η μεσσιανική «αριστερά», δεν έβλεπε τίποτα από το πάρτι και τα πραγματικά προβλήματα. Περιορίζονταν πάντα -σε αγαστή συνεργασία με την κυρίαρχη συνδικαλιστική ΠΑΣΟΚοπαρέα- να εκδίδει ανακοινώσεις αποδοκιμασίας της εκάστοτε κυβέρνησης μπας και ψαρέψει κανά πελάτη για το κόμμα. Άσε με να κάνω την επαναστατική μου γυμναστική και γώ θα κάνω ότι δεν βλέπω το γλεντοκόπι σου. Αλλά όσο αυξάνονταν οι «επαναστατικές» ανακοινώσεις, σοβαρές μελέτες που αποδείκνυαν την ραγδαία αύξηση των πιθανοτήτων καρκίνου στους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα κομμωτηρίου, παρέμεναν και παραμένουν στο σκοτάδι.
Στο παλαιοπασοκικό όραμα της 3ης Σεπτέμβρη, το Συνδικαλιστικό Κίνημα θεωρήθηκε ένας εκ των τριών πυλώνων της Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν υπήρξε μόνο φίλτρο απορρόφησης των κοινωνικών κραδασμών και αντιδράσεων, ούτε μόνον ενδιάμεσο βήμα ανέλιξης του προσωπικού καιροσκοπισμού ορισμένων, όπως συνέβη κυρίως στον Δημόσιο Τομέα. Υπήρξε κυρίως στυλοβάτης της ξένης εξάρτησης και της συνακόλουθης παραγωγικής αποσύνθεσης του τόπου. Δεν υπήρξε δηλαδή, μόνον ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός. Υπήρξε κυρίως ο σπονσοροτραφής συνδικαλισμός, που ως άλλη Μεγάλη Πύλη, συνέβαλε τα μέγιστα στην παρασιτοποίηση της ελληνικής κοινωνία και οικονομίας, αποτρέποντας «κατ’ εντολή» των διαφόρων «Μασσαλιών», την παραγωγική ανάπτυξη της πατρίδας.
 Προφανώς με το αζημίωτο. Στην 3ετία 2007-2009 η Ανώτατη Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των καταστηματαρχών κουρέων-κομμωτών, διαχειρίστηκε ποσά που προσεγγίζουν το 1,5 εκ.ευρώ. και κατέληξε το έτος 2011 με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο. Είχε προηγηθεί το Φεβρουάριο του 2010 η άρνηση της εκλεγμένης Ελεγκτικής Επιτροπής να εγκρίνει τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό, διαπιστώνοντας σωρεία παραβάσεων. Ακολούθησε ύστερα από παλινωδίες και μεθοδεύσεις ενός ολόκληρου χρόνου το πόρισμα ανεξάρτητου Λογιστικού Γραφείου, που διαπίστωνε με τη σειρά του, χρηματικό έλλειμμα τουλάχιστον 170.000 ευρώ μόνο από μία διαχειριστική κρίση. Επί πέντε μήνες το πόρισμα του Λογιστικού Γραφείου έγινε το αγαπημένο Hexalen (για γαργάρα) από τα μέλη του Δ.Σ. που παρέμεναν ακαταπόνητα στη θέση τους. Όταν κάποιοι ελάχιστοι τόλμησαν να απευθυνθούν στις εισαγγελικές αρχές για να διερευνηθεί το θέμα, η «χρηστή» διοίκηση κατήγγειλε αυτούς που θέλουν να ποινικοποιήσουν τον συνδικαλισμό. Και επειδή επρόκειτο κυρίως για σωματεία της επαρχίας που αντέδρασαν στην προφανή διαφθορά, έγιναν «τα χάπατα της επαρχίας» που τολμούν και μιλάνε. Το κομμωτικό παράρτημα του Αθηνοκεντρικού κρατιδίου, ήθελε και θέλει ακόμη και σήμερα, να παρασιτεί ατιμώρητα και αδιαμαρτύρητα σε βάρος της υπόλοιπης χώρας.
Μετά από πιέσεις που έφτασαν μέχρι τον δικαστικό διορισμό προσωρινής διοίκησης, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε επιτέλους να προκηρύξει εκλογές στις 18.9.11, παρά το γεγονός ότι ήδη από το Φεβρουάριο του 2010 δεν υπάρχει έγκριση του οικονομικού απολογισμού και βέβαια ούτε απαλλακτική Γενική Συνέλευση. Η γνωστή παρέα έχει πολλά να προστατεύσει από μια νέα ανεξάρτητη διοίκηση και είναι βέβαιο πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μεθόδευση για να παραμείνει αυτή ή οι αχυράνθρωποι της στις «καρέκλες». Γι’ αυτό ένα πράγμα έπρεπε με κάθε τρόπο να επιτευχθεί. Η αποδυνάμωση όσων είχαν την πρωτοβουλία να παραδώσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία της κακοδιαχείρισης. Έτσι, το Δ.Σ. αποφάσισε στην συνεδρίαση του της 7.9.11 να θέσει ως προϋπόθεση συμμετοχής στις εκλογές την κατάθεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή. Δηλαδή δικαιούται κάποιος να είναι μέλος σωματείου, μπορεί να εκλέγεται στο Σωματείο του, μπορώ ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος να εκλέγει άλλους, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για να εκλεγεί. Στο τέλος, ύστερα από νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. καθορίστηκε ότι η προϋπόθεση των παραπάνω δικαιολογητικών αφορούσε μόνον έναν συγκεκριμένο συνδικαλιστή, με την συμπληρωματική απόφαση ότι δεν μπορεί τελικά να συμμετάσχει ούτε στη Γενική Συνέλευση. Και με γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας παρακαλώ...Όλα αυτά ύστερα από εισήγηση της παράταξης του ΚΚΕ και με την αγαστή συνεργασία του ΠΑ.ΣΟ.Κικού προεδρείου. «Αριστερό» άλλοθι: ότι είναι επιχειρηματίας κομμωτηρίου και όχι κομμωτής. Πραγματική αιτία: η Γραμματεία της Ομοσπονδίας ελέγχεται από το ΚΚΕ και βαρύνεται με όλες τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης. Το κερασάκι ήταν ύβρεις, υπαινιγμοί, λογής συκοφαντίες αλλά και απειλές για την ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του. Τέτοια Δημοκρατία, είχαμε να ζήσουμε από το καιρό της χούντας.
Είναι πολλά τα χρόνια που τον τόπο κουμαντάρει αυτή η φιγούρα του ΠΑΣΟΚΝΙΤΗ παμπόνηρου μπαρμπεράκου. Αυτού που επιμένει πεισματικά να απομυζά το μεδούλι του τόπου μέχρι τις ύστερες ώρες μας, θεωρώντάς το κυνικά, ως τρίχες...
Επισυνάπτω για όποιον ενδιαφέρεται ακριβή αποσπάσματα από το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής και του ανεξάρτητου λογιστικού γραφείου που διεξήγαγαν τον έλεγχο.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
16.11.11
(με την παράκληση της μέγιστης δυνατής αναδημοσίευσης)

  
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Απώλεια 2 μπλοκ του έτους 2009
Σε μπλοκ είσπραξης του 2008 No 247 έχει εισπραχθεί το ποσό των 30.455 ευρώ με ημερομηνία 19/11/2002
Σε καμία δήλωση προς την εφορία δεν έχει υπογράφει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Σε υπόδειξη των υπογραφών του δεν αναγνώρισε καμία δική του, αλλά και δεν αναγνωρίστηκε ποιος είναι ο υπογράφων.
Οι συνδρομές αντιπροσώπων των σωματείων δεν αναγράφονται στις ετήσιες οικονομικές δηλώσεις.
Τα λογιστικά βιβλία δεν συμφωνούν με την πραγματική εικόνα, λόγω έλλειψης παραστατικών.
Σε ερώτηση που ετέθη στον λογιστή της ομοσπονδίας για την ασυμφωνία μεταξύ των βιβλίων με τις δηλώσεις, η απάντηση του ήταν πως «τα βιβλία του πάντα δεν συμφωνούσαν με την πραγματική εικόνα»
Δεν γνώριζε η διοίκηση πως το διαχειριστικό έτος περιλαμβάνει 12 μήνες και όχι 14 μήνες όπως στις συγκεντρωτικές καταστάσεις αναγράφουν.».

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Η ενημέρωση και τήρηση των φορολογικών και οικονομικών βιβλίων της ομοσπονδίας μπορεί να χαρακτηριστεί κατά ελάχιστον ως πρόχειρη με χαρακτηριστικά εγγραφές στο βιβλίο εξόδων που δεν καλύπτονται από παραστατικά όπως οι εγγραφές α) Στις 11/12/2008 δαπάνη ποσού 15.612,41 ευρώ άνευ Φ.Π.Α. με αιτιολογία « Διεθνής Ομοσπονδία» άνευ παραστατικού και β) Στις 31/12/2008 δαπάνη ποσού 94.226,81 ευρώ άνευ Φ.Π.Α. με αιτιολογία « Υπέρ Σκοπών ».
Η τήρηση αρχείου εσόδων - εξόδων καθώς και πληρωμών - εισπράξεων με οργανωμένο τρόπο κατά είδος δεν υφίσταται (π.χ. φάκελος έκδοση περιοδικού, φάκελος διαγωνισμών, φάκελος εκθέσεων κλπ.).
Η διαφύλαξη των παραστατικών της ομοσπονδίας είναι ανεπαρκής. Παρουσιάστηκε απώλεια ενός ολοκλήρου μπλοκ αποδείξεων εισπράξεων, απουσία αποδείξεων αρκετών δαπανών. Υπάρχουν καταχωρήσεις όπως για παράδειγμα στις 31/12/2009 ποσό δαπανών 94.266,81 με αιτιολογία « Υπέρ σκοπών » χωρίς παραστατικά.
Κατά την διάρκεια της ελεγχόμενης περιόδου δεν τηρήθηκαν βασικές αρχές του καταστατικού της ομοσπονδίας για την οικονομική διαχείριση αυτής. Ήτοι δεν υπήρξαν ή δεν μας εδόθησαν : I) Αποφάσεις του Δ.Σ. για τις πληρωμές, II) Εντάλματα πληρωμής υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Δ.Σ. , III) Τα γραμμάτια είσπραξης δεν είχαν αριθμηθεί και θεωρηθεί από τον πρόεδρο της ελεγκτικής επιτροπής πριν την χρησιμοποίηση τους και IV) Τα γραμμάτια είσπραξης δεν είχαν προσυπογραφεί από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω υπήρξε μεγάλη δυσκολία στον έλεγχο των εσόδων - δαπανών και των εισπράξεων - πληρωμών.
Κατά την άποψη μας προκύπτουν πιθανές ευθύνες αστικές και ποινικές για το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα για τον προεδρείο αυτού από πιθανή έγκλιση κάποιου που έχει έννομο συμφέρον.
2. Η φορολογική κατάσταση της ομοσπονδίας χαρακτηρίζεται ως ανακριβής και ανεπαρκής. Έχουν υποβληθεί ψευδείς ( μηδενικές ) δηλώσεις ΦΠΑ νια τα Α,Β,Γ,Δ τρίμηνα του έτους 2009 κατά παράβαση του Ν. 1642/1986 περί ΦΠΑ ως έχει τροποποιηθεί καθώς και ανακριβής δήλωση ΦΠΑ για το Δ τρίμηνο του έτους 2008. Η απόκρυψη εσόδων ή εξόδων, η μη απόδοση ΦΠΑ κλπ. συνιστούν φορολογικές παραβάσεις και αποτελούν ποινικό αδίκημα σε περίπτωση έλεγχου από τις φορολογικές αρχές.
Οι δηλώσεις Φ.Π.Α. που έχουν υποβληθεί για το έτος 2009 είναι όλες μηδενικές. Ουδεμία αντιστοιχία ή λογική με τα πραγματικά αρχεία της ομοσπονδίας.
Δυστυχώς οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο taxis net δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα των βιβλίων σας, είναι όλες μηδενικές.
Η οικονομική διαχείριση και κατάσταση της ομοσπονδίας, είναι προβληματική και ιδιαίτερα ευάλωτη σε περίπτωση ελέγχου από τα μέλη της ομοσπονδίας ή οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον.
   

Η ΑΟΖ και το Θηρίο με τα 7 κεφάλια

Η ΑΟΖ και το Θηρίο με τα 7 κεφάλια

ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ( ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μεγάλο-ιδιοκτήτες που κατάφεραν να νοικιάσουν κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών στο δημόσιο ( και να εισπράττουν αστρονομικά ενοίκια !) γλυτώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ !!
Γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου αφού οι σχετικοί κωδικοί στο λογισμικό της επιχείρησης δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης η ενοικιαστής.
Δηλαδή Υπουργεία, Εφορίες, Σχολεία, ΔΕΚΟ κ.λ.π  που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια ( πληρώνοντας, συχνά, τρελά ενοίκια) δεν θα χρεωθούν με το ειδικό τέλος ακινήτων αφού το δημόσιο δεν μπορεί να εισπράττει φόρο από τον εαυτό του.
Έτσι γλυτώνουν το χαράτσι και οι μεγάλο-ιδιοκτήτες αυτών των κτιρίων αφού καμία σχετική πρόβλεψη δεν έλαβε η κυβέρνηση ώστε να μην εξαιρεθούν όλοι αυτοί που κατάφεραν να νοικιάσουν τα κτίρια τους στο δημόσιο.
Κατά τα άλλα έκαναν ολόκληρες μελέτες μην τυχόν και γλυτώσει το χαράτσι οι άνεργοι και οι ανάπηροι στις φτωχό-γειτονιές όλης της Ελλάδας.
Διαβάστε την ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου που επισυνάπτεται και δείτε και το σχετικό βίντεο με την καταγγελία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 2.5 ΔΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!! ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!!

Την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2,5δις ευρώ για το 2011 αναμένεται να ζητήσουν οι επικεφαλής της Τρόικας επιστρέφοντας στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι τρέχουσες ανακοινώσεις της ...
κυβέρνησης για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα και οι προβλέψεις για την εργασιακή εφεδρεία.

Κατά τη συζήτηση στο Λουξεμβούργο ο υπουργός οικονομικών δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από τους ομολόγους του για το γεγονός ότι η χρονιά τελειώνει με μια μαύρη τρύπα αυτού του μεγέθους, ενώ μάλιστα ακόμα και οι επίσημες εκτιμήσεις της Κομισιόν για έλλειμμα 9,5% του ΑΕΠ χαρακτηρίζονται «υπέρ του δέοντος αισιόδοξες».

Η εκτίμηση που έκανε από τις Βρυξέλλες πηγή αρμόδια για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος είναι πως “ακόμα και με τις τελευταίες ανακοινώσεις το έλλειμμα δεν υποχωρεί από το 9,1%, άρα η κυβέρνηση πρέπει να οριστικοποιήσει μέτρα της τάξης της μιάμισης μονάδας του ΑΕΠ. Τέτοια, όπως είπε είναι η αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που αποχωρούν με εφεδρεία, η ανακοίνωση κανονικών απολύσεων, ο διπλασιασμός οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται και η αύξηση των συντελεστών των έμμεσων φόρων σε ποτά, καπνό και καύσιμα.

Σημείο που θα σταθεί εξαιρετικά το κλιμάκιο της Κομισιόν στην Τρόικα είναι και η επίσπευση της νέας αναθεώρησης του ασφαλιστικού, με αύξηση των ορίων ηλικίας, μετά από έντονες πιέσεις της γερμανική πλευράς.

Συγκλίνουσες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και την Πολωνία αναφέρουν ότι ο υπουργός οικονομικών δεσμεύτηκε να φέρει εις πέρας τις απαιτήσεις των εταίρων, καθώς όλα τα σημεία που άπτονται της ελληνικής διάσωσης είναι ακόμα ανοικτά και θα προβεί σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις στις αρχές της εβδομάδας.
real.gr:

16.9.11

To ΠΑΣΟΚ χείρον του Χάρου...

thumb
Της Τζένης Κ.
Στο έργο του Λουκιανού, Νεκρικοί Διάλογοι, ο κυνικός φιλόσοφος Μένιππος αναφέρεται ως ο μόνος άνθρωπος που διέσχισε ποτέ τον Αχέροντα χωρίς να πληρώσει τον οβολό στο Χάρο επειδή, απλούστατα,  δεν του βρισκόταν οβολός. Ήτανε πανί με πανί ο μακαρίτης. Στο διάλογο αυτό, για την «οικονομία» του ενσταντανέ,  πρωτοδιατυπώθηκε και η ατάκα «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…». Μπρος στην προφανή λογική της αρτιότητα (και βέβαια δεν μπορείς να πάρεις κάτι απ’ αυτόν που δεν το έχει για να σου το δώσει) ο Χάρος συμβιβάστηκε. Κατέβασε την κουκούλα του χαμηλότερα και τράβηξε κουπί μέχρι που ο Μένιππος αποβιβάστηκε στον Άδη. Ύστερα γύρισε σεμνά στο αγκυροβόλι του και ούτε που διανοήθηκε να αποστείλει το ασπρόμαυρο μπουγιουρντί (διότι δεν υπάρχουν λεφτά για έγχρωμες λυπητερές) με το εισπρακτέο ποσό. Άλλες εποχές. Άλλα ήθη. Στην αρχαιότητα οι Χάροι ήτανε Χάροι με το Χ κεφαλαίο. Ενώ σήμερα οι Χάροι είναι Χάροι με το Χ κεφάλαιο… Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν στο τέλος της λογικής, η «οικονομία» του διαλόγου μας με την εξουσία στηρίζεται πλέον στο ανέφικτο. Άλλες εποχές, άλλα ήθη. Κάποτε η πολιτική ήταν η τέχνη του εφικτού. Τώρα πολιτική είναι η κακοτεχνία του ανέφικτου. Κι επειδή το να πληρώνει κανείς από έναν –στην καλύτερη περίπτωση- μετριότατο μισθό, το μάρμαρο της «αλληλεγγύης»… είναι κοινωνικά κακιασμένο και ανέφικτο, η πολιτική αποφάσισε να το εφαρμόσει. Διά της οικονομίας βεβαίως… διά της οποίας συντελούνται όλα τα εγκλήματα και αποστέλλονται άνθρωποι, ομάδες και ιδέες για βαρκάδα στον Αχέροντα.
Κάπως έτσι, κλείνει ο κύκλος του Χάρου (με το Χ Κεφαλαίο) και επιστρέφουμε στο σύγχρονο «ουκ αν λάβοις»… (ήταν και σήριαλ σε κόμικς πέρσι)… Τη λογική του «ουκ αν λάβοις» η Κυβέρνηση είναι σε θέση να την αντιληφθεί μόνο σε ό,τι αφορά την ίδια. Το δικό της «ουκ αν λάβοις» το διατύπωσε πέρσι την Άνοιξη (ενώ το είχε διαπιστώσει πολύ νωρίτερα) και φώναξε το ΔΝΤ, με τις γνωστές συνέπειες. Το ΔΝΤ αναγνώρισε προσωρινά το «ουκ αν λάβοις» αλλά εισήγαγε το σκέλος «Τι θα πει δεν έχεις…; Να βρεις»… Το «να βρεις» όπως είπαμε με άλλα λόγια παραπάνω, πάντα μετακυλίεται στους πολλούς «μη έχοντες»… Λάβε από τον ένα «μη έχοντα», λάβε από τον άλλο «μη έχοντα» γεμίζει το σακούλι… Κι έτσι ο Χάρος με το Χ κεφάλαιο βάζει υπαλλήλους να κάνουν τα δρομολόγια. Και να ξέρετε… Οι υπάλληλοι δεν κάνουν ποτέ συμβιβασμό. Δεν κατεβάζουν ποτέ την κουκούλα με σεμνότητα. Γιατί αν δεν εισπράξουν τον οβολό, θα απολυθούν…
Τέλος πάντων. Κατόπιν αυτών, θέλω κι εγώ (έλαβα χθες το μπουγιουρντί μου) να κάνω μια παράλογη δήλωση: «Γιώργο, αν κάποιος από τους δυο μας φύγει από τη χώρα, εγώ θα μείνω εδώ που είμαι και δε θα πληρώσω τίποτα…»
 Το Ποντικι


ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΓΟΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!................

  ..ΙΣΩΣ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ  ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΛΑΒΑΡΑ!! ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η 6Η ΔΟΣΗ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αρχίζει νέο θρίλερ με την 6η δόση. Εάν συμβεί οτιδήποτε τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ για τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου, ενδεχομένως από τον Σεπτέμβριο. Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση για την 6η δόση θα βγει τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει ότι...
είναι πολύ πιθανό η δόση να εκταμιευθεί το Νοέμβριο! Χαμός δηλαδή

απο fimotro

===================================