ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.5.11

Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΓΑΠ

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση

Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί...   
η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιομετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας. 

Επίκαιρα

Add to Google Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα

Να υπενθυμίσω ορισμένες σκέψεις που έχω γράψει και άλλες φορές:

- Δεν πιστεύω ότι το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο
- Δεν πιστεύω ότι υπάρχει η πιθανότητα να το πληρώσουμε
- Τα περί πώλησης €50 δισ. περιουσιακών στοιχείων είναι όνειρα
- Δεν εκτιμώ ότι είμαστε βιώσιμοι
- Δεν εκτιμώ ότι το πιστεύουν αυτό οι Γερμανοί (και υπόλοιποι Ευρωπαίοι)
- Ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι αν μας διαγράψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους μας (κοινώς κούρεμα ομολογιούχων), κατά προτίμηση 50% ++.

Να τονίσω ότι όλα όσα γράφω σε αυτό το βήμα σχετικά με την πορεία της αγοράς βασίζονται... στις πιο πάνω παρατηρήσεις και απόψεις. Αν είχα διαφορετική άποψη ίσως και να ήμουν θετικός για την αγορά. Δυστυχώς όμως, δεν έχω διαφορετική άποψη. Να προσθέσω σε αυτά ότι το ΑΕΠ συνεχίζει και βουλιάζει. Η μείωση του 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο δεν είναι κομπλιμέντο και ούτε αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία.

Σας έχω ξαναπεί ότι όλα αυτά τα τερτίπια που έχουν σχεδιάσει στην Ευρώπη (διότι για τερτίπια πρόκειται και τίποτα λιγότερο), δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν και δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα.

Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ορισμένοι ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο. Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Τώρα ξαφνικά οι της Ευρώπης βλέπουν αδιέξοδο.

Ενώ μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δεν θα γίνει καμία αναδιάρθρωση, τώρα ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας ο όρος “reprofiling”. Δεν ξέρω από ποιους παίρνουν ιδέες και συμβουλές, άλλα αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να επιμηκύνουν το σύνολο του ελληνικού χρέος είναι γελασμένοι. Αλλά ακόμα και αν το καταφέρουν, να τονίσω ότι δεν θα μας λύσει κανένα πρόβλημα.

Έχουμε δυο διαφορετικά προβλήματα στην Ελλάδα. Το ένα είναι της βιωσιμότητας (solvency) και το άλλο της ανταγωνιστικότητας.

Ακόμα και αν τηρήσουμε το μνημόνιο κατά γράμμα, δεν θα μας λύσει το πρόβλημα της βιωσιμότητας. Και το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν θα επιλυθεί μόνο με το μνημόνιο. Πόσο μάλιστα όταν μια κυβέρνηση δεν θέλει να το εφαρμόσει, διότι στο DNA της έχει τον κρατισμό και την προτεραιότητα της κομματική της πελατείας.
Τα δυο αυτά προβλήματα απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις...

Για να λύσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας θα χρειαστεί να μειωθεί το συνολικό μας χρέος με τις γνωστές φόρμουλες που έχω πει (κούρεμα και επιμήκυνση κτλ). Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος, λαμβάνοντας υπόψη του πως έχει φτιαχτεί η Ευρώπη. Τα περί του ότι θα υπάρξει συστημικός κίνδυνος κτλ να τα πουν εκεί που ξέρουν. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι μετά την Lehman Brothers, η έννοια του “too bog to fail” δεν υφίσταται.

Το μνημόνιο είναι καλό μόνο σαν εργαλείο για να μας αναγκάσει να κάνουμε ορισμένες επιλεκτικές διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά, δεν θα μας λύσει το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας. Η λύση αυτή απαιτεί νόμους και παρεμβάσεις στην οικονομία, έτσι ώστε να απογειωθεί η επιχειρηματικότητα. Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτά που υποτίθεται ότι έχουν γίνει, δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα διότι είναι στη λάθος κατεύθυνση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει κανείς να τα ζυγίσει όλα αυτά και να βγάλει μια απόφαση για το τι πρέπει να κάνει.

Πολλές εταιρείες είναι κυριολεκτικά τζάμπα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολύ καιρό ακόμα, τότε ακόμα και οι σχετικά υγιείς εταιρείες ίσως εμφανίσουν πρόβλημα.

Εκτός όμως από το πρόβλημα της βιωσιμότητας, υπάρχει και το πρόβλημα της ρευστότητας. Χωρίς ένα ξεκαθάρισμα στους τραπεζικούς ισολογισμούς (δηλαδή διαγραφές συνοδευόμενες από ένα σαφές πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου), οι τράπεζες και ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει ζωντανός νεκρός. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν θα πάει μπροστά ούτε η οικοδομή, πόσο μάλιστα να ικανοποιηθούν οι γενικότερες ανάγκες της αγοράς για ρευστότητα.

Επίσης, δεν μπορώ να αντλήσω καθόλου αισιοδοξία από τη στάση των ελληνικών κομμάτων. Η μεν αριστερά έχει εξαγγείλει πόλεμο και η δε ΝΔ λέει ότι θέλει να συναινέσει, αλλά όχι στα μέτρα του μνημονίου. Τι ακριβώς πρέπει να γίνει όμως κανένας στη ΝΔ δεν μας κατατοπίζει. Τα περί “Ζαππείου 2” με το συμπάθιο αλλά δεν ήταν διαφωτιστικά. (Τελικά ο Σαμαράς θα υπογράψει το Μνημόνιο 2;)

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά (και όχι μόνο διότι δεν είναι μόνο αυτά), θα πρέπει να συνεχίσω να έχω αρνητική άποψη για την αγορά.
Μέχρι που δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα θετικά σημάδια θα τα δούμε αρκετούς μήνες πριν είναι καιρός για αγορές. Θα μπορούσα να γίνω θετικός για μεμονωμένες μετοχές για συγκεκριμένους λόγους, αλλά χωρίς μια γενικότερη άνοδο της αγοράς, νομίζω ότι ακόμα και μετοχές που υπόσχονται πολλά θα έχουν περιορισμένη άνοδο.

Τέλος, θα μπορούσα να γίνω πολύ αισιόδοξος αν ακούγαμε κάτι για ένα κούρεμα ή κάποια αναδιάρθρωση που θα είχε νόημα, αλλά από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, μάλλον έχουν σκοπό αυτό το κούρεμα να γίνει το 2013 και όχι νωρίτερα.

Μέχρι τότε όμως, για όλους τους λόγους που ανέφερα και για πάρα πολλούς ακόμα που δεν ανέφερα, η αγορά δεν μου γεμίζει το μάτι.
γράφει ο Γιώργος Καισάριος
από το Market-talk

SOS. Οδηγίες προς Απελπισμένους Δανειολήπτες. Μπορείτε να Γλιτώσετε Πολλά Χρήματα Από τις Τράπεζες!

Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο.
Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.Και εξηγούμαι.

Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως, ναι.
Ανάλυση
Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε.
Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.
Ο τρόπος
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.
Η διαδικασία
Ζητάτε από την τράπεζα να σας δώσει αναλυτική κατάσταση του δανείου σας με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεών σας και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή σας. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός δύο μηνών.Παραθέτω ένα παράδειγμα καταναλωτικού δανείου, υπολογισμένο με το νόμιμο (6,75%) επιτόκιο στη μία στήλη και με το παράνομο μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων του 2010 (14,29%) στην άλλη, ώστε να πάρετε μία εικόνα για τα μεγέθη των διαφορών που συζητάμε, χωρίς να υπολογίζουμε τους παράνομους τρόπους υπολογισμού, τα παράνομα έξοδα δανείων και τα σχετικά.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ 20.000,00 20.000,00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΕΤΗ) 5 5
ΕΠΙΤΟΚΙΟ 6,75% 14,29%
ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ 393,67 468,38
ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΚΩΝ 3.620,15 8.102,64
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΟΥ 23.620,15 28.102,64
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΟΚΟΣ 4.482,49
Τι κάνετε αν η τράπεζα αρνηθεί να απαντήσει;
Κοινοποιείτε τις επιστολές σας στην τράπεζα της Ελλάδας και προχωράτε σε αγωγή κατά της τράπεζας –ή των τραπεζών- που έχετε τα δάνειά σας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πληρώσετε μία μέχρι να συμψηφιστούν οι παράνομες οφειλές και μέχρι να διορθωθεί ο λογαριασμός σας με τη νόμιμη οφειλή.
Τι κάνετε αν η τράπεζα τελικά απαντήσει;
Την ίδια διαδικασία κάνετε αν η Τράπεζα σας δώσει τελικά τα στοιχεία των δανείων σας, αφού από αυτά προκύπτουν ευκολότατα οι παράνομες χρεώσεις. Αγωγή για τις παράνομες χρεώσεις και την τοκογλυφική δράση τους εναντίον σας και δήλωση ότι δεν πληρώνετε μία μέχρι να γίνει συμψηφισμός.
Τι κάνετε αν η τράπεζα αποδεχθεί τον συμψηφισμό;
Αν η τράπεζα δεχθεί (που αποκλείεται) να διορθώσει το λογαριασμό σας, αυτομάτως αποδέχεται την τοκογλυφική της δράση εναντίον σας, οπότε πάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο κι εσείς προχωράτε σε αγωγή.Είτε λοιπόν έτσι, είτε αλλιώς, η αγωγή αυτή δημιουργεί εκκρεμοδικία (έχετε πλέον νόμιμα σταματήσει να πληρώνετε) και έτσι η Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να εκδώσει διαταγή πληρωμής.
Τι κάνετε αν η τράπεζα παρόλα αυτά, εκδώσει διαταγή πληρωμής;
Τότε αγαπητοί μου έχετε κερδίσει το Λόττο, αφού το δικαστήριο θα ακυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαταγή πληρωμής. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αν έχετε περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ασκήσετε ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής. για να μην σας αγγίξει κανείς μέχρι τη δίκη.
Και προσέξτε: Άπαξ και ακυρωθεί διαταγή πληρωμής μία φορά, ο δανειστής δεν έχει δικαίωμα έφεσης ούτε δικαίωμα να την εκδώσει ποτέ ξανά για το συγκεκριμένο χρέος. Αυτό σημαίνει πλήρη απαλλαγή από την οφειλή σας. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να κινηθείτε εντός δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της πρώτης διαταγής πληρωμής, ή εντός δέκα ημερών από την έκδοση της δεύτερης, διαφορετικά χάσατε όλο το παιχνίδι.
Και μετά;
Μετά από τα παραπάνω ακολουθεί δεύτερη αγωγή (ομαδική) για την ηθική βλάβη που έχετε υποστεί και η αποζημίωση που θα αναγκαστούν οι τράπεζες να σας πληρώσουν θα σας αρκεί για να εξοφλήσετε το (νόμιμο) υπόλοιπο της οφειλής σας και να βγείτε από τον Τειρεσία αμέσως, τους δικηγόρους (που πληρώνονται εφόσον κερδίσουν) και να σας μείνουν και ρέστα ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να δανειστείτε. Άντε, σε καλή μεριά.

daneiakartes.zedo.gr

Εξώδικος επιστολή προς τον αρχηγό της Αστυνομίας

Εξώδικος επιστολή του συνδυασμού «Ελεύθεροι Επιχειρηματίες»


Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο Οικονόμου
Κοιν: ΜΜΕ
Θέμα: Συναθροίσεις - Διαδηλώσεις αλλοδαπών
Αξιότιμε αντιστράτηγε κ. Οικονόμου,
Σας είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά παρατηρούνται προκλητικές συγκεντρώσεις αλλοδαπών με διάφορες αφορμές, υποκινούμενες συχνά από πολιτικές ομάδες με αμφιλεγόμενες προθέσεις, οι οποίες ωστόσο σίγουρα δεν συμβιβάζονται με τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού κράτους δικαίου, όπως πιστεύουμε ότι είναι η χώρα μας και ως εκ τούτου είναι αμφισβητουμένης νομιμότητας.
Επειδή σε ανάλογη περίπτωση ευθύς μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, εντός και εκτός των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Αστυνομία, της οποίας εσείς ηγείσθε, περιφρούρησε αντί να αποτρέψει μία τέτοια εκδήλωση αλλοδαπών,
Επειδή η ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησε αντιστοίχως πολλάκις μέχρι τώρα και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις,
Επειδή οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις της Αθήνας, ιδίως του κέντρου και των περιοχών που βρίσκονται πέριξ της οδού Πατησίων και σε όλο της το μήκος από την Ομόνοια αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια,
Επειδή αυτού του είδους οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην πρόκληση των Ελλήνων πολιτών,
Επειδή η πλειονότητα των συμμετεχόντων σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι απλά αλλοδαποί, αλλά σαφέστατα ευρίσκονται στην χώρα μας παρανόμως,
Επειδή η κατάσταση στην Αθήνα είναι ιδιαιτέρως τεταμένη, λόγω της δολοφονίας του Εμμανουήλ Κανταρέ από αλλοδαπούς,
Επειδή έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και το εμπόριο της Αθήνας βασίζει μεγάλο μέρος της ελπίδας της για σωτηρία στους τουρίστες και δεν επιθυμούμε αυτοί να γίνουν κοινωνοί εικόνων, όπου η Αθήνα εμφανίζεται να είναι ένα τεράστιο πεδίο αναρχίας, ανομίας, μαχών και ταραχών,
Επειδή κυρίως από το διαδίκτυο έχει γίνει γνωστό ότι επίκεινται διαδηλώσεις αλλοδαπών τις ερχόμενες ημέρες,
Για όλους αυτούς τους λόγους και προ πάντων για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματός μας, σας ζητούμε να σεβασθείτε το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο έχετε ορκισθεί να υπερασπίζεσθε και, σύμφωνα με το άρθρο 11 του οποίου το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στην Ελλάδα αποτελεί ρητώς κατηγορηματικώς αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και μόνων αυτών, να απαγορεύσετε την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων και να ενεργήσετε προς αποτροπή τους σε περίπτωση που οιοσδήποτε, αλλοδαπός ή Έλληνας, επιχειρήσει να μην συμμορφωθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε μαζικά στα ένδικα μέσα και να ζητήσουμε αφενός την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου και υμών και αφετέρου την αποζημίωσή μας για τα διαφυγόντα κέρδη αλλά και την πιθανή ηθική βλάβη που η ανωτέρω παράβαση θα μας προξενήσει.
Για τους «Ελεύθερους Επιχειρηματίες»
Παναγιώτης Δούμας
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής

20.5.11

Θα μπορούσαν να λένε…

- Τώρα που μάθανε ότι αγοράζαμε και πουλούσαμε CDS, ως πρόεδροι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τι κάνουμε;
Λέτε να μας ζητήσουν και να μας υποχρεώσουν να πούμε σε ποιους τα πουλούσαμε και ποιοι μας έδιναν τις εντολές να το κάνουμε;
Δια την Αντιγραφήν
Ο Τελάλης

Κάποιοι βιάζονται να “κλείσουν” τις αποκαλύψεις Καμμένου… να τους θυμίσουμε μία ιστορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος κάνει αποκαλύψεις που ταράζουν το πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει όμως μία περίπτωση που είναι “καρμπόν” με την χθεσινή. Καλό θα είναι να την διαβάσουν όσοι σπεύδουν να διαψεύσουν και να χαρακτηρίσουν τον τ. υπουργό “φαντασιόπληκτο”. Ιδιαίτερα όμως οφείλουν να την διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την πατρίδα και την αλήθεια.
Ο Καμμένος λοιπόν, κατά την διάρκεια της εξεταστικής για τη Siemens, κάνει την καταγγελία – βόμβα, ότι η εταιρεία CIVITAS μοίραζε πακτωλούς χρημάτων στα ΜΜ”Ε” για λογαριασμό της Siemens με την οποία είχε συνεργασία. Την καταγγελία αυτή, την δημοσιεύει πρώτο το Olympia και στην συνέχεια την αναπαράγουν εκατοντάδες Blogs και ιστοσελίδες.
Ακολουθεί χάος. Την επόμενη ημέρα, η εταιρεία διαψεύδει τον συνωμοσιολόγο Καμμένο με μία πύρινη ανακοίνωση: 10 Ιουνίου 2010, Εταιρεία Civitas Strategy Communication Public Affairs:
«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα σενάρια περί δήθεν εμπλοκής της Civitas στην υπόθεση της Siemens. Οι «εργολάβοι της λάσπης» καλυπτόμενοι πίσω είτε από την άνανδρη ανωνυμία των blogs είτε από τη βουλευτική ασυλία, είτε από την αοριστολογία και τους υπαινιγμούς «πηγών», προσβάλουν βάναυσα τη φήμη, τον επαγγελματισμό και του σπουδαιότερο την ακεραιότητα της εταιρείας και των στελεχών της.
Προσφεύγουμε άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη με την κατάθεση αγωγών κατά όλων των συκοφαντών, για να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή μας και να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που μας προξενούν.
Η συνέχεια; Την επόμενη ημέρα, ο ΔΣ της εταιρείας καλείται στην εξεταστική και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς, σας λέω λοιπόν ότι εγώ σαν μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής, δηλώνω ότι η CIVITAS μοίραζε χρήματα σε δημοσιογράφους, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα δικογραφία.
Με  θεωρείτε ψεύτη, συκοφάντη και εργολάβο λάσπης, ναι ή όχι; Με θεωρείτε; (….)

ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ποιοι από όσους έχουν κυκλοφορήσει όλες αυτές τις φημολογίες μπορούν να θεμελιώσουν αγωγή εναντίωσης και από Δευτέρα θα κατατεθεί…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς, σας λέω λοιπόν ότι εγώ σαν μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής, δηλώνω ότι η CIVITAS μοίραζε χρήματα σε δημοσιογράφους, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα δικογραφία.
Με  θεωρείτε ψεύτη, συκοφάντη και εργολάβο λάσπης, ναι ή όχι; Με θεωρείτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Βεβαίως, αν ισχυρίζεστε αυτό το πράγμα.
Ενώ όλοι λοιπόν περιμένουν την αγωγή, την μήνυση, την γκιλοτίνα και την ηλεκτρική καρέκλα, η απάντηση έρχεται από το Antinews και το διαδίκτυο την αναπαράγει με ρυθμούς χιονοστιβάδας. Τα ΜΜ”Ε” δεν βγάζουν άχνα για αυτά τα ντοκουμέντα:
(μην βιάζεστε λοιπόν να υιοθετείτε όργιλες απαντήσεις επιχειρηματιών, ιδιαίτερα όταν στέλνονται σε sites που δεν έχουν καν δημοσιεύσει την καταγγελία!)
πηγη

Συνάντηση Κυριάκου με τον διευθυντή του ΔΝΤ .Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ

Σημαντική συνάντηση με τον εκτελόντα χρέη Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου John Lipsky είχε χθες το απόγευμα ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Tο ραντεβού με τον κ. Lipsky είχε κληστεί εδώ και εβδομάδες προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Στρος – Καν και ο κ. Lipsky εξαιτίας της κρισιμότητας στην Ελλάδα και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του δεν ακύρωσε την προγραμματισμένξη συνάντηση με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Lipsky τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της Ελλάδας απο την κρίση. Η συνάντηση του προσωρινού αφεντικού του ΔΝΤ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κρίνεται εξαιρετικά σημαντική καθώς ο κ. Lipsky άκουσε από πρώτο χέρι και από επίσημη αξιόπιστη πηγή τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο.
ΑΞΙΖΕΙ Ι: Για την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου με τον εκτελόντα χρέη Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν ενημερωμένη η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

ΑΞΙΖΕΙ ΙΙ: Το ότι ο Κυριάκος συναντά τον κ. Lipsky σε μια τόσο σημαντική συγκυρία δείχνει ότι εκτός από σημαντικός παίκτης στο εσωτερικό της χώρας, αποτελεί και έναν αξιόπιστο συνομιλητή σε υψηλό επίπεδο και εκτός Ελλάδος. Ποιος άλλος από τη γενιά του θα μπορούσε να το κάνει;
 

Έπεσαν οι ΜΑΣΚΕΣ της Δεξιάς: Και συναίνεση δίνουν και υπέρ του εθνικού ξεπουλήματος είναι!

Όσο περνούν οι ημέρες και σφίγγουν οι καταστάσεις, η Ν.Δ. φανερώνει το γνωστό αντιλαϊκό της πρόσωπο και εγκαταλείπει το αντιμνημονιακό «προσωπείο». Σε σημερινές του δηλώσεις περί της περιβόητης «συναίνεσης», ο Γιάννη Μιχελάκης αποκάλυψε το πραγματικό, σκληρό, νεοφιλελεύθερο -και παραδοσιακά ξενόδουλο- πρόσωπο της Ν.Δ. Είπε:
«Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της καθώς», όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν έχει εμποδιστεί σε τίποτα να κυβερνήσει, να ασκήσει την πολιτική της». Άρα, ομολογεί, ότι έχουν δώσει «συναίνεση» στην κυβέρνηση και στην πολιτική της, είναι υπέρ του σκληρού νεοφιλελευθερισμού (σιγά και μην δεν ήταν) και το πρόβλημα είναι η αναποτελεσματικότητα. Και συνέχισε:
«Στο θέμα, για παράδειγμα, της ΔΕΗ η πολιτική της ΝΔ είναι πιο επιθετική. Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία αποκρατικοποίηση. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων το «φιάσκο» του Αστακού και η κατάσταση στο Ελληνικό δεν έχουν να κάνουν με τη συναίνεση. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αποτελεσματικότητας και την αδυναμία της προσπαθεί να την κρύψει πίσω από το θέμα της συναίνεσης».
Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος: και «συναίνεση» δίνουν και έχουν πιο επιθετικές θέσεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Τότε, ρε παλικάρια της Δεξιάς, γιατί παριστάνετε τους «αντιμνημονιακούς»; Δεν ντρέπεστε λιγάκι, ρε ξεπουλημένα και ξενόδουλα τομάρια, να κοροϊδεύετε το λαό ενώ στην πραγματικότητα στηρίζετε, είτε με την ανοχή – συναίνεσή σας, είτε πιέζοντας για πιο «επιθετικό» ξεπούλημα; Έχετε τελειώσει όλοι σας, παλαιοκομματικοί καραγκιόζηδες!

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΨΗΦΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ο Γεώργιος Παπανδρέου με στόχο την κατάληψη της εξουσίας είχε πολλές φορές προεκλογικό παραλήρημα και έταζε στον Ελληνικό λαό «λαγούς και πετραχήλια».
Με σημαία το σύνθημα «λεπτά υπάρχουν» δεσμεύθηκε πως οι συντάξεις και οι μισθοί των εργαζομένων δεν θα μειωθούν αλλά θα γίνουν αυξήσεις που θα ακολουθούν τους δείκτες του πληθωρισμού.
Επίσης εγγυήθηκε πως θα δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος ευνομίας, δικαίου και ισοπολιτείας .
Δήλωνε πως «θα ματώσει» αλλά θα πατάξει την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα.
Όταν όμως ανέλαβε την πρωθυπουργία όχι μόνο δεν έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό, αλλά συνειδητά επεδίωξε και κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε σκόπιμη και επιδιωκόμενη χρεοκοπία προκειμένου ο ίδιος και η Κυβέρνησή του να συνάψει συμφωνία (μνημόνιο) με την Τρόικα και να βυθίσει την χώρα στην Εθνική, κοινωνική, οικονομική εξαθλίωση και τον Ελληνικό λαό στην ανέχεια, την φτώχεια και την απελπισία.
Όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση και απαιτείτο το νοικοκύρεμα της οικονομίας με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα δανεισμού. Μπορούσε παρά το μεγάλο χρέος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο.
Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες.
Ο πρωθυπουργός όμως που γνώριζε – είχε ενημερωθεί επακριβώς από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος - την πραγματικά άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και από την στιγμή που τα spreads ήταν χαμηλά αφού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010, θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις αγορές προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της χώρας.
Όμως αυτός έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια προσπάθειά του να πείσει τον λαό πως η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τον κορόιδεψαν δίδοντάς του προεκλογικά, ψεύτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας και έτσι δεν μπορούσε να υλοποιήσει άμεσα τις προεκλογικές εξαγγελίες.
Το επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και παιδαριώδες όταν το επικαλείται πρώην αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που διετέλεσε παλαιότερα πολλές φορές υπουργός και εξελέγη βουλευτής, πολλές τετραετίες, δηλαδή να μην γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ακολούθως, ξεκίνησε η δυσφήμηση της χώρας με συνεχείς περιοδείες του Έλληνα Πρωθυπουργού που εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει «τιτανικό».
Με όλες τις παραπάνω ενέργειες η Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε μετά από έρευνά της, πως η συνεχής αυτή δυσφήμηση οδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους σε εκτίναξη των spreads, στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων ώστε κατέστη απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Διευκολύνθηκε δε το διαβρωτικό τους έργο με θύμα την Ελληνική οικονομία.
Έτσι ο κ. Παπανδρέου αντί να έχει ως πλεονέκτημα την τοποθέτηση του πιστολιού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτός το παρέδωσε αμαχητί στους δανειστές μας και εκείνοι το τοποθέτησαν στον κρόταφο του Ελληνικού λαού.
Για να γίνει αντιληπτό και κατανοητό το πόσο κακό έκαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών στη χώρα και στον Ελληνικό λαό με αυτές τις ενέργειες τους, θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Σκεφτείτε ότι ένας τραπεζίτης, ο οποίος κατέχει μία πολύ αξιόπιστη και εύρωστη οικονομικά τράπεζα, χάνει τα λογικά του και δηλώνει δημοσίως ότι η τράπεζά του είναι χρεοκοπημένη και ότι οι υπάλληλοί της την κλέβουν.
Να είστε όλοι βέβαιοι ότι αυτή η τράπεζα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα θα έχει χρεοκοπήσει, αφού όλοι μα όλοι οι καταθέτες της θα έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους και η τράπεζα θα μείνει «πανί με πανί».
Δυστυχώς αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός μας και τελικά η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση μη μπορώντας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές γιατί τα speads είχαν ήδη εκτιναχτεί και κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα.
Έτσι για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ απλά με τα 110 δις. € που πήραν δάνειο, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, αλλά πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων.
Δηλαδή εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των οι διεθνών νταβατζήδων μας.
Την τρανή απόδειξη αυτών την έδωσε η επιτροπή της Eurostat, η οποία αναφέρει ότι το έλλειμμα του ΑΕΠ για τη χρήση 2009 της Ελλάδος είναι 15,6 με τους τόκους και το πρωτογενές, χωρίς τους τόκους, έλλειμμα μόνο 3,9 δηλαδή καλύτερο και από το έλλειμμα της Γερμανίας.
Μετά όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως η Κυβέρνηση εάν είχε στραφεί αμέσως μετά την εκλογή της προς τις διεθνείς αγορές δεν θα είχε κανένα πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων παρ’ όλη τη σπατάλη στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την αδυναμία πάταξης της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής του παραεμπορίου και του ελέγχου της μαύρης αδήλωτης εργασίας που η πάταξή τους ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβερνήσεως.
Η Κυβέρνηση του επαχθούς μνημονίου, της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης είναι μία ανίκανη κυβέρνηση που καθημερινά βυθίζεται στον οχετό των ψεμάτων και των άθλιων ανεφάρμοστων εξαγγελιών της.
Είναι η Κυβέρνηση που έχει επιφέρει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της κοινωνίας μας που μετά ενός χρόνου επιβολής του μνημονίου η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πιο δεινή θέση από αυτή που ήταν πριν την υπαγωγή της.

Το ερώτημα πλέον που τίθεται καθημερινώς, όλο και πιο έντονα στον Ελληνικό λαό, είναι: “ η επιλογή της Κυβέρνησης, να υπογράψει η χώρα τους επαχθείς και δυσβάσταχτους οικονομικούς όρους της δανειακής σύμβασης χωρίς καν να διαπραγματευθεί αυτούς τους όρους, αλλά ταυτόχρονα να υποθηκεύσει τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και να παραιτηθεί ολοσχερώς οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από νόμους ή συνθήκες, δηλαδή παραιτούμενη από οποιοδήποτε στοιχείο συνιστά Εθνική κυριαρχία, ήταν μονόδρομος; ”

Μετά όμως τις αποκαλύψεις περί επανειλημμένων συναντήσεων του πρωθυπουργού της χώρας με τον Ντομινίκ Στρος Καν αρκετό χρονικό διάστημα πριν την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ., καταρρίπτονται όλες οι άλλες δικαιολογίες και ένα πλέον είναι το σίγουρο.

Ο πρωθυπουργός συνειδητά υπέγραψε το «μνημόνιο» το οποίο προετοίμαζε πριν από την ψήφισή του και ουσιαστικά κατήργησε πραξικοπηματικά την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αφού ένα χρόνο
μετά δεν το έχει φέρει στην Βουλή των Ελλήνων για επικύρωση (άξιο απορροίας βέβαια είναι γιατί να υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν αντιδρούν ) και επιπλέον προέβη σε βίαια Συνταγματική εκτροπή
(άποψη κορυφαίων επιστημόνων της χώρας).

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα στο δεύτερο βιβλίο, ειδικό μέρος, πρώτο κεφάλαιο, προσβολές του πολιτεύματος, άρθρο 134, Εσχάτη προδοσία, άρθρο 2 αναφέρεται:
Α)τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού.
Β)επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή.

Το σίγουρο λοιπόν είναι πως το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και αυτό που πρέπει να αναζητηθεί πλέον είναι εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει υποπέσει στο αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας!!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ PIGS. Δείτε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην ΙΣΠΑΝΙΑ (LIVE)

19.5.11

ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ Ο ΓΑΠ... ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ GOLDEN BOY

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Βόμβα Καμμένου στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"> "Μέχρι να πειστούν όλοι, θα αναρτώ κάθε 5' ένα έγγραφο στο διαδίκτυο!..Το κόμμα μου έπρεπε να με ρωτήσει αν έχω στοιχεία, πριν βγάλει την ανακοίνωση!.."

O ΓΑΠ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ CDS

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ...ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Δημοσκόπηση Public Issue: Κυριαρχούν οργή, απογοήτευση και μαύρες προβλέψεις

Απολύτως απογοητευμένοι αλλά και αγανακτισμένοι είναι οι έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της Public Issue

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΜΒΑ : Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ STRAUSS KAHN. ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.

H ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ, με αίσθημα ευθύνης, σοβαρότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, προτείνει επισήμως προς τις αρμόδιες αρχές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Παπανδρέου για την χηρεύσασα θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ταμείου, μετά την παραίτηση του κ. Dominique Strauss Kahn.
Είμαστε πεπεισμένοι, όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες, αλλά και σύμπασα η οικουμένη, πως ο κ. Παπανδρέου έχει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ώστε να διαδεχθεί επαξίως τον κ. Strauss Kahn ως managing director του ΔΝΤ.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων έχει ,
**παρασημοφορηθεί από την Γερμανική Κυβέρνηση για τις επιτυχημένες προσπάθειές του, για την διάσωση της Ελληνικής οικονομίας.
**αναγορευθεί σε παγκόσμιο στοχαστή από έγκριτο έντυπο των ΗΠΑ.
**βραβευθεί για τους αγώνες του κατά του καπνίσματος, κλπ, κλπ.
Αρχίζουμε από σήμερα έναν ωραίο αλλά δύσκολο αγώνα. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να καταλάβει την θέση που του αρμόζει, ενώ παραλλήλως το ΔΝΤ θα ωφεληθεί πολλαπλώς από την παρουσία του σε αυτό.
Καλούμε όλους τους Έλληνες να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας και να στηρίξουμε όλοι μαζί με πάθος, την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου ως διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ.
Καλούμε όλους τους Έλληνες να σκεφθούν τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στη χώρα μας η παρουσία του κ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ, αλλά πρωτίστως και κυρίως, το όφελος που θα προκύψει με την απομάκρυνσή του από την Ελλάδα.
Τςςς

Αποφάσισα να πω εγώ την αλήθεια στον ελληνικό λαό!

Γράφει ο 29-26
Αφού κανείς απο τους επίσημους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονομικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή γνώση, φυλαγμένη για τους εκλεκτούς, ούτε όλες αυτές οι βλακείες που ακούγονται τριγύρω απο τα πιο επίσημα -δυστυχώς- χείλη της χώρας. Απλά ανοίγεις τον Προϋπολογισμό - είναι στο ίντερνετ- και βλέπεις τα νουμεράκια. Πάμε λοιπόν:

Αλήθεια Νο 1
Εισπράττουμε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουμε περί τα 60.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και να χαλάω 1.500.

Αλήθεια Νο 2
Χρωστάμε περί τα 360 δις ευρώ με έσοδα 40 δις όπως προείπα.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 12.000 ευρώ το χρόνο και να χρωστάω 108.000.

Αλήθεια Νο 3
Μόνο οι ετήσιοι τόκοι για τα δάνεια που έχουμε ήδη πάρει (και φάει εννοείται) είναι χοντρικά 20 δις.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και για τόκους στεγαστικού δανείου (χωρίς το κεφάλαιο) να δίνω περί τα 500 ευρώ.

Αλήθεια Νο 4
Για να λειτουργούμε κανονικά σαν χώρα, πρέπει κάθε χρόνο να βρίσκουμε τα κάτωθι ποσά:
1. 20 δις που είναι τα -παραπάνω- έξοδα μας (έλλειμμα)
2. 20 δις που είναι οι τόκοι των δανείων.
3. 40 δις που είναι χοντρικά και το κεφάλαιο των δανείων.
Σύνολο 80 δις. 
Αναλογικά είναι σαν να βγάζω 12.000 ευρώ το χρόνο και για να διατηρούμαι στη ζωή (και εκτός φυλακής) να πρέπει να βρίσκω ακόμη 24.000 κάθε χρόνο.

Ανακεφαλαίωση:
1. Είμαι ένας εργαζόμενος που βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα.
2. Οι προσωπικές μου ανάγκες είναι περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.
3. Τα δάνεια μου ανέρχονται σε 1.500 ευρώ το μήνα.
4. Μου λείπουν δηλαδή 2.000 ευρώ κάθε μήνα και χρωστάω ακόμη 108.000.
5. Με βλέπετε να κρατάω το σπίτι μου για πολύ καιρό ακόμα;



ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ;

Αυτή την απορία, την ακούω κάθε μέρα και πιο συχνά και από περισσότερους, τον τελευταίο καιρό....... αφορά βέβαια την παθητικότητα, εγώ την λέω ελαφρότητα-αδιαφορία, που αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς που μας κυβερνούν, μας διοικούν και γενικά αποφασίζουν για τις ζωές μας.
Ο αγαπητός καθηγητής κ. Πιπερόπουλος το ερμηνεύει, αν κατάλαβα σωστά, σαν στρουθοκαμηλισμό. Δεν θα διαφωνήσω και σ'αυτο τον χαρακτηρισμό, αλλά θα πρέπει να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο το θέμα όπως και να το χαρακτηρίζει ο καθένας μας. 
Παρενθετικά, αλλά έντονα υπογραμμισμένα, οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Πιπερόπουλο γιατί είναι ο μοναδικός πνευματικός άνθρωπος του τόπου που εδώ και πολύ καιρό ασχολείται και καυτηριάζει αυτά που καίνε τον λαό, από το επίπεδο του λαού,με το λόγο που καταλαβαίνει ο λαός, για την καθημερινότητα του λαού, και φυσικά δεν μιλάει επειδή του κόψανε ένα μέρος της σύνταξης του.......
Επίσης, θα ήθελα να πω ότι, είμαι απ' τους πρώτους που μιλούσα και έγραφα για τη στάση του πνευματικού κόσμου γι'αυτα που συμβαίνουν στο τόπο μας. Φυσικά δεν εννοούσα και δεν ζητούσα ο πνευματικός κόσμος μας, να κάνει αυτό που έστω και τώρα ξεκίνησε να κάνει. Να μας αναλύει την συνταγματικότητα του μνημονίου, τις συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής......... Παρ'ολα αυτά, έστω και αν άργησαν,  δεν παραγνωρίζω τη χρησιμότητα όλης αυτής της προσπάθειας από πλευράς τους.
Θα ήθελα όμως να σταθώ στους βαθύτερους λόγους που μας οδήγησαν στη κρίση, αυτή την οικονομική- πολιτική η οποία είναι ο φερετζές της πραγματικής κρίσης και για την δημιουργία της οποίας είμαστε υπεύθυνοι εμείς ο λαός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς τους ψηφίζουμε εδώ και σαράντα χρόνια παρ'ολο που ξέραμε, βλέπαμε,καταλαβαίναμε ποιοι είναι και τι κάνουν.....   Νομίζαμε ότι εμείς τους κάνανε κυβερνήτες του τόπου μας με τη ψήφο μας, αλλά τις εντολές και το πρόγραμμα το έπαιρναν, και το παίρνουν, απ'αλλου, όπου και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι δόξας και άφθονου χρήματος, νόμιμου και κυρίως παράνομου.
Ο στόχος ήταν και φυσικά είναι, ξεκάθαρος..... η αποδιοργάνωση της Ελληνικής κοινωνίας, η αλλοίωση της σκέψης.... Καί ο τρόπος;;;;;; ωφέλιμος και ευχάριστος... Ωφέλιμος.....σ' αφήνω να ψιλοφοροδιαφεύγεις...να 
ψιλοπαρανομείς πολεοδομικά...για να νομιζεις οτι μαζι τα τρώμε.
Ευχάριστος.....πλούσια προγράμματα στη ΤV, από πρωινά ειδησεογραφικά-ενημερωτικά σόου, εμετικά μεσημεριανοαπογευματινά, στημένες βραδυνές ειδήσεις με πολλά παράθυρα για πλουραλισμό στην ενημέρωση και ανάμεσα σ'ολα αυτά κατάπτυστες διαφημίσεις.........
Και τώρα..... η γαντοφορεμένη τρομοκρατία, κυρίως οικονομική.
Υπάρχει και κάτι ακόμη πιο τραγικό...... Όλα τα παραπάνω δεν διαμορφώνουν μόνο την σκέψη  και την στάση μας απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους νέους για την διαιώνιση της αδιαφορίας της παθητικότητας  του στρουθοκαμηλισμού και της αποβλάκωσης, απαραίτητα συστατικά για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ''παγκοσμιοποίησης'' και των ''αγορών''.
Και στον αντίποδα, για τα παιδιά και τους νέους, η παιδεία....
Επιτέλους, να σταματήσουμε να μιλάμε για παιδεία...... και αν θέλουμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο να μάθουμε να κυριολεκτούμε , να μιλάμε για εκπαίδευση και για υπουργείο παραγωγής οργάνων και εξαρτημάτων.
 Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑ  ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ  ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
  Η διαφθορά  και η κρίση σ'αυτα βρίσκεται.....όταν πάψει η βλακεία να αιωρείται στην ατμόσφαιρα και να εισπνέεται,κανένας δοσίλογος έμμισθος πολιτικάντης δεν περνάει.
   Υ.Γ1 αν φαίνονται  ηθικολογίες ή ολίγον τι εθνικιστικά τα παραπάνω.....δηλώνω, μακριά από μένα τέτοια πράγματα......
   Υ.Γ2 το θέμα είναι πολύ μεγάλο και δεν είμαι σε θέση να το χειριστώ εγώ. 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ,ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,ΠΟΙΗΤΑΔΕΣ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,  ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ  ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ (ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ, ΞΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ  ΒΙΑΣΤΕΣ)ΛΑΟΣ.            ΔΙΚΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ
       
 
 30φυλλος.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΠ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ...... ΟΤΙ ΕΙΝΑ;Ι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑΣ

Αλλοίμονο!!! Είμαστε χωρίς καπετάνιο, σε καράβι που μπάζει…

Μου έστειλαν ένα link να πάω να δω ένα ποστ σε ένα blog. Πήγα και έμεινα άφωνος…
Δείτε τι διάβασα :
Πριν από λίγες μέρες, ρώτησα τον Υπουργό των Οικονομικών μας, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πόσο βαθιά φαίνεται να είναι η ύφεση φέτος.

Μου είπε, «δεν μπορώ να σου πω, δεν ξέρω μέχρις ότου η Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή ανακοινώσει τα στοιχεία».

«Εντάξει, αλλά σίγουρα κάποια ένδειξη, κάποια εικόνα πρέπει να έχεις», του απάντησα.

«Όχι», μου είπε, «δεν έχω».

«Τότε ρώτα τους», του είπα.

«Τους ρώτησα», μου απάντησε.

«Και ποιο είναι το αποτέλεσμα;», τον ρώτησα.

«Αποφάσισαν ότι κανείς, ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν θα ξέρει εκ των προτέρων τις στατιστικές, μέχρις ότου ανακοινωθούν επισήμως. Ούτε καν οι Υπουργοί Οικονομικών των άλλων κρατών»…

Που νομίζετε οτι ήταν αναρτημένο αυτό;  Στο blog ενός δωδεκάχρονου;
Αμ δε!!!
Αυτές τις σύνθετες προτάσεις, αυτές τις πολύπλοκες σκέψεις, αυτό το μεστό λόγο μπορείτε να τον χαρείτε όλοι σας στο blog του πρωθυπουργού μας και μάλιστα είναι η εισαγωγή από την χτεσινή ομιλία του ίδιου του πρωθυπουργού στο χτεσινό συνέδριο του Economist (*)!!! Δηλαδή ήταν μέσα σε έναν καλοδουλεμένο λόγο που απευθύνεται σε σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες!!!!!!!

(*) Τα Συνέδρια του Economist είναι αναγνωρισμένα σε παγκόσμιο επίπεδο ως συναντήσεις κύρους και αξιοπιστίας, που συγκεντρώνουν υψηλά διευθυντικά στελέχη εταιρειών και αναζητούν νέες προοπτικές επιχειρηματικής στρατηγικής και διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών τους
.

Αν δεν με πιστεύετε κάντε κλικ —>εδώ

ΚΑΝΑΛΙ

Σημειώσεις από το εγχειρίδιο του καλού ναυαγού ….

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Μια και το σκάφος «Ελλάς» ναυάγησε για τα καλά στον βούρκο, όπου συναντά η χρηματοπιστωτική φούσκα την γαλλογερμανική πολιτική φούσκα της ΕΕ, λέω να περιοριστώ σε κάμποσες κρίσιμες επισημάνσεις τις οποίες έχω ήδη, σε κάποιο βαθμό, προσεγγίσει αναλυτικά την πρόσφατη περίοδο φιλοξενίας μου στο διαδίκτυο.

Θεωρείστε ότι τα παρακάτω «αποφθέγματα», αποτελούν σημειώσεις για το «εγχειρίδιο του καλού ναυαγού», το οποίο συντάσσω μετά μανίας αυτή την περίοδο (αστειεύομαι!). Είναι κάτι σαν υποθέσεις προς βαθύτερη διερεύνηση που καταλήγουν σε οδηγίες διάσωσης των νοικοκυριών μετά την καταστροφή της παλαιάς οικονομίας της Ελλάδας. Αυτές οι υποθέσεις δεν είναι διατυπωμένες σύμφωνα με κάποια επιστημονική μεθοδολογία, αλλά έτσι ώστε να προκαλούν την κατεστημένη ενότητα του πολιτικού λόγου, όπως αυτή δομείται κυρίως μέσω των τηλεπολιτικών.  Να, λοιπόν ορισμένα σημεία ως πρόγευση, για να συνεννοηθούμε καλύτερα…

- Το σύγχρονο ελληνικό κράτος ήταν παγιδευμένο με έναν ολοκληρωμένο εκρηκτικό μηχανισμό πατρωνίας και παραοικονομίας (μαζί δουλεύουν αυτά αποτελεσματικά).

- Η ελληνική οικονομία, προσαρμοσμένη στα γρανάζια αυτού του μηχανισμού, ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει την εξέλιξη της εμπέδωσης του νεοφιλελεύθερου, αντιπληθωριστικού προτύπου στην ΕΕ.

- Οι λύσεις ήταν δύο, οι εξής τρεις: είτε κατεδάφιση του ευρύτερου κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου και προσαρμογή στον νεοφιλελεύθερο μετασχηματισμό, έτσι όπως ορίζεται από την παγκοσμιοποιημένη χρηματοπιστωτική ελίτ και υπηρετείται σε μεγάλο βαθμό από την γραφειοκρατία της ΕΕ (μοντέλο καταστροφής), είτε αναζήτηση ενός ελληνικού δρόμου για την παραγωγή ενός νέου κοινωνικού μοντέλου, που δίχως να αντιφάσκει στις βασικές αρχές της ΟΝΕ, θα οδηγούσε στο ίδιο αποτέλεσμα μετά από 15-20 χρόνια, χωρίς όμως  να προκαλέσει κοινωνική και οικονομική απορρύθμιση. Ασφαλώς πάντα υπήρχε και θα υπάρχει η πρόκληση για «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό», ο οποίος όμως  απαιτεί άλλες, εντελώς διαφορετικές συνθήκες και κατευθύνσεις λαϊκής πάλης από αυτές που έχουν διαμορφωθεί και κυριαρχούν στην χώρα.

- Δεν υπάρχει κοινό μοντέλο ευημερίας στην ευρωζώνη, αλλά δίχως αυτό δεν θα υπάρχει ευρωζώνη για πολύ. Εκτός εάν η τελευταία χαλαρώσει τόσο πολύ ώστε να καταλήξει περίπου εκεί από όπου ξεκίνησε: στη σύνδεση των ιδιαίτερων ευρωπαϊκών εθνικών νομισμάτων (λιγότερο αναπτυγμένων χωρών-μελών της ΕΕ) με το ευρώ.

- Δεν βιώνουμε απλώς την απορρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, αλλά επίσης μια μορφή πρωτόγνωρης ευρωπαϊκής κρίσης, που εύκολα πλέον μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική απορρύθμιση όχι μόνον την ζώνη του ευρώ, αλλά ολόκληρη την ΕΕ.

- Το χρηματοπιστωτικό λόμπι πέτυχε να μετασχηματίσει την διεθνή πιστωτική κρίση σε δημοσιονομική κρίση, ώστε να αποζημιωθεί με πολιτικά μέσα η χρηματαγορά από την φούσκα που η ίδια προκάλεσε, δίχως να οδηγηθούμε σε ρευστοποίηση του συσσωρευμένου πλούτου. Η λύση αυτή είναι μεταβατική και ατελέσφορη στην απολυτότητά της. Θα πληρώσουν και οι επενδυτές στο τέλος, αλλά γίνεται προσπάθεια να μην ζημιωθούν τόσο, ώστε να καταρρεύσει ο κανόνας λειτουργίας της αγοράς και ο τρόπος θεμελίωσης του ιδεολογήματος της «εμπιστοσύνης», που δομείται στη βάση του λεγόμενου οικονομικού ορθολογισμού.

- Η Ελλάδα, εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, δεν σώζεται με ήπια αναδιάρθρωση. Ούτε καν παράταση ζωής δεν μπορεί έτσι να πάρει για σημαντικό διάστημα. Η αναδιάρθρωση είναι κατά βάση ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν έχει θεσμική έννοια στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Μόνον εάν υπήρχε ένας μηχανισμός αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, υπερχρεωμένων χωρών-μελών της θα μπορούσε το μέτρο να είναι νοητό και ίσως μακροχρονίως αποτελεσματικό. Οι υπάρχοντες μηχανισμοί δεν έχουν αυτό τον στόχο και οι Γερμανοί διστάζουν να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα, διότι είναι τρομακτικά δύσκολο και επικίνδυνο αν δεν προχωρήσει παράλληλα η πολιτική ενοποίηση.

- Μόνον αν κατασκευαζόταν ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και ελέγχου του ιδιωτικού θα μπορούσε η Ελλάδα να παραμείνει ασφαλώς στην ζώνη του κοινού νομίσματος, προχωρώντας σε μια αναζωογονητική επαναδιαπραγμάτευση του συνολικού της χρέους στη βάση μιας σύνθετης αναδιάρθρωσης, που ασφαλώς θα περιελάβανε και το λεγόμενο «κούρεμα» της τάξης του 60%. Σήμερα μια τέτοια δραστική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι αδιανόητη στην ΕΕ, αν προηγουμένως δεν εκπονηθεί ένα σχέδιο διάσωσης των  τραπεζών των πληττομένων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο σύνολό του ασφαλώς. Οι Γερμανοί μάλλον θα άντεχαν, έστω με σοβαρές απώλειες, αλλά δεν θα επιβίωναν άλλοι, ούτε η ΕΚΤ, δίχως ριζικό μετασχηματισμό. Προσοχή, οι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν είναι ισομερώς κατανεμημένοι και έτσι θα πρέπει να ερμηνεύονται οι αντιφάσεις στις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ.

- Η κήρυξη στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, θα προκαλούσε μείζονα τραπεζική κρίση που ίσως υπερέβαινε την Ευρώπη, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή δεν θα ήταν ικανή να οδηγήσει σε κατάρρευση το ευρώ. Αν όμως κατέρρεαν ταυτόχρονα  Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα! Παρόλα αυτά και μόνη η κατάρρευση της χώρας μας θα οδηγούσε σε δραματική πολιτική αναταραχή πανευρωπαϊκώς: σε μια ανυπολόγιστη κρίση ολόκληρου του θεσμικού οικοδομήματος της αναθεωρημένης ΟΝΕ.  Έτσι εξηγείται η αγωνία των επιμέρους πολιτικών συστημάτων κυρίως αναπτυγμένων χωρών της Ένωσης. Πάντως την πολιτική κρίση δεν την γλυτώνουμε στην ΕΕ, ούτε καν με τις «επιμηκύνσεις», καθώς τίθεται σοβαρό ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας στην Ένωση, από τη στιγμή που θα κλιθεί ο Ευρωπαίος να επωμισθεί εμμέσως ένα σημαντικό βάρος της ζημίας θεσμικών επενδυτών. Η περίφημη κοινοτική συμμετοχή στο κόστος των πακέτων ουσιαστικά διάσωσης του ευρώ, και όχι των χρεοκοπημένων χωρών όπως δηλώνεται, προκαλεί κύμα πολιτικών αναταράξεων και απειλεί την σταθερότητα των πολιτικών συστημάτων μεγάλων χωρών της ΕΕ, αλλά και φιλόδοξων μικρότερων, ενισχύοντας τον αριστερό και δεξιό ευρωσκεπτικισμό. Προφανώς στις χώρες-πηγές της κρίσης η αγανάκτηση από την φτωχοποίηση, που επιχειρείται να νομιμοποιηθεί με το περίφημο «όλοι μαζί τα φάγαμε», έχει άλλες αφορμές, αλλά σίγουρα μεγαλύτερη ένταση.

- Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να παλέψει αποκλειστικά με τις δικές της δυνάμεις μέσα στο ευρώ. Δεν είχε τα οικονομικά και θεσμικά προσόντα και «εξαπατήθηκε» από ένα διεφθαρμένο, καιροσκοπικό και διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας, που δομεί η πολιτικο-επιχειρηματική τάξη της χώρας μας. Στο μεταξύ το ευρώ το πληρώσαμε χρυσό! Δίχως πολιτική απόφαση της Γερμανίας σε συνεννόηση (διαπραγμάτευση) κυρίως με την κυβέρνηση των ΗΠΑ η χώρα μας δεν μπορεί να σταθεί στην ευρωζώνη. Στον βαθμό, λοιπόν, που παραμείνουμε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα αυτοκυβέρνησης και στοιχειώδους ανεξαρτησίας. Κάθε «βήχας» στις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ θα προκαλεί βαρύ κρυολόγημα στο πολιτικό σύστημα της χώρας και νέα οικονομική αναταραχή.

- Αν η Ελλάδα δεν απομακρυνθεί από την ΟΝΕ, στη χώρα θα υπάρξει αναδιοργάνωση του καθεστώτος με σύγκλιση των παραδοσιακών κυβερνητικών δυνάμεων και (πρόσκαιρη) ενίσχυση της αριστεράς και της λεγόμενης ακροδεξιάς. Η επιστημονική εμπειρία οδηγεί στην υπόθεση ότι σε λιγότερο από μια τετραετία, υπό αυτές τις πολιτικές συνθήκες, θα έχει ανατείλει μια υπερεθνικιστική δεξιά, που θα απειλεί με κατάρρευση το μοντέλο κυριαρχίας και  ρύθμισης των νέων κοινωνικο-οικονομικών σχέσεων, οι οποίες θα έχουν μέχρι τότε εμπεδωθεί. Τότε η χώρα θα αρχίσει εκ νέου να περιθωριοποιείται στην ΕΕ, με πολιτικούς όρους αυτή τη φορά και όχι οικονομικούς, αν και η οικονομία της θα συνεχίζει να βρίσκεται στον αναπνευστήρα και έτοιμη πάλι να προκαλέσει κραχ - μεγαλύτερο ίσως από την σημερινή διάσταση της ελληνικής απειλής προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος, ενός κράτους που ακολούθησε ανορθόδοξη πολιτικά κοινωνικο-οικονομική οργάνωση.

- Αν η Ελλάδα έπαιρνε σήμερα μονομερώς την μεγάλη απόφαση εξόδου από την ΟΝΕ, εκτός από την θύελλα που θα προκαλούσε διεθνώς, και στην οποία αναφέρονται προηγούμενες αράδες μας, θα είχαμε αναγκαστικά να αντιμετωπίσουμε μια τεράστια κρίση, σε όλα τα επίπεδα: πολιτική, κοινωνική, οικονομική, διεθνή, διπλωματική (και σταματώ εδώ για να μην κινδυνολογήσω αυθαίρετα). Όλα αυτά θα ήταν όχι μόνον διαχειρίσημα, αλλά και θετικά με όρους ουσιαστικής επανίδρυσης του κράτους σε μια  δημοκρατική και αναπτυξιακή βάση, αρκεί να ήταν ώριμη η ελληνική κοινωνία να τα πραγματοποιήσει και να υπήρχε πολιτικό προσωπικό και κοινωνία των πολιτών ικανοί να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της αυτο-οργάνωσης και του κοινωνικού εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού, με παράλληλη διεθνή ανάταξη και σχετική αυτονόμηση της χώρας στο διεθνές σύστημα. Τέτοιες προϋποθέσεις υπάρχουν σήμερα με την έννοια της «Multipolarity», αλλά πρέπει ασφαλώς να εξερευνηθούν με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή και ενδεχομένως με διακριτικότητα και υψηλή διπλωματικότητα. Πέραν αυτού μια τέτοια εξέλιξη θα απαιτούσε ένα σταδιακό «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» (με μεγάλα  ή μικρότερα εισαγωγικά), ο οποίος ουσιαστικά θα δομείτο στη βάση μιας νέας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και επί μιας νέας σχέσεως με την παγκοσμιοποίηση, έχοντας υπόψη το Κινέζικο, το Βραζιλιάνικο και άλλα περιφερειακά και ουσιαστικά πειραματικά μοντέλα, που στην πραγματικότητα δοκιμάζουν να θέσουν την παγκοσμιοποίηση σε νέες βάσεις ή απλώς επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της. Ίσως μια τέτοια εξέλιξη έθετε εκ των πραγμάτων και ζήτημα παραμονής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και σε άλλους δευτερεύοντες ευρω- ατλαντικούς θεσμούς ασφαλείας.

- Αυτά για σήμερα από τις σημειώσεις μου. Φαντάζομαι να φανούν χρήσιμα σε όσους σκέφτονται σαν ναυαγοί και προετοιμάζουν τα μέσα της προσωπικής τους διάσωσης. Μπορεί να φανούν όμως χρησιμότερα σε όσους νοιάζονται για την κοινωνική και εθνική διάσωση της χώρας, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπορεί μεν ο ατομισμός να χτυπάει κόκκινο σε τέτοιας μορφής κρίσεις, αλλά δεν είναι αυτός η καλύτερη προσέγγιση για την «σωτηρία» του ατόμου και του νοικοκυριού στη συγκυρία.

- Αν αναζητείτε την δική μου πρόταση «επιβίωσης» θα έλεγα με τα λόγια του Ελύτη ότι «έχει τη μέση της και η άκρη-άκρη», αρκεί να βρεις την άκρη με κανόνα την δημοκρατία και την χειραφέτηση του λαού. Αυτά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει λαός. Δυστυχώς, όπως θαυμάσια μου έγραψε κάποτε ένας αναγνώστης, από όπου περνάει το ΔΝΤ εξαφανίζεται ο λαός. Τώρα μεταξύ μας, ο ελληνικός λαός ήταν εξαφανισμένος ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, χαμένος μέσα στα πελατειακά δίκτυα, τα τηλεοπτικά δίκτυα και τα νοσηρά συμπλέγματα ενός ανικανοποίητου καταναλωτισμού. Φυσιολογικά πράγματα αν τα εξετάσεις ιστορικά. Για να υπάρξει λαός θα πρέπει να επαναδομήσουμε την ταυτότητά μας στην Ευρώπη μεν, αλλά όχι με βάση το ευρώ. Αυτό οδηγεί στην «άκρη» που θεμελιώνει το συμφέρον στη «μέση». Μόνον που ετούτο ουδείς έχει φροντίσει έτσι, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί πολιτικά σήμερα. Και όχι μόνον αυτό, κοροϊδευόμαστε κι από πάνω, θεωρώντας ότι δίχως στρατηγική συνεργασία της ευρύτερης αριστεράς με την κοινωνία των πολιτών, μπορεί να ανοίξει δήθεν ο δρόμος για την λαϊκή εξουσία! Δυστυχώς εγώ δεν θα μπορούσα να λαϊκίσω. Ο ελληνικός λαός δεν διαθέτει την ικανότητα να αναστηθεί δίχως αντίστοιχη πολιτική δυναμική. Δεν υπάρχει πολιτική μεταφυσική στη κοινωνία. Τα υπόλοιπα είναι παιδισμοί και ξεσπάσματα πολιτικής ανωριμότητας ή άρθρωση υποκρυπτόμενης ιδιοτέλειας. Αφού ο λαός δεν έχει πολιτική ισχύ, εξαιτίας της έλλειψης πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες θα μπορούσαν να συνεργασθούν για να του την προσδώσουν - σε υπερθετικό βαθμό μάλιστα αυτή την περίοδο - δεν είναι λαός, αλλά «λαός», που δεν έχει τα φόντα να επιβάλλει το σενάριο της «μεγάλης απόφασης». Έτσι, πολύ φοβάμαι ότι θα παραμείνει στο επίπεδο του λαουτζίκου που θα αναζητεί λύσεις στο πλαίσιο μιας προσωρινής «πολιτικής συμφωνίας» Γερμανίας-ΗΠΑ, η οποία θα προνοεί για την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του υφιστάμενου καθεστώτος, παράλληλα με την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους. Δηλαδή, διαιώνιση του αδιεξόδου, με διαλλείματα ελπίδας! Ασφαλώς η εξευτελιστική αυτή οδός θα είναι σπαρμένη με λαϊκές κατάρες και εθνικιστικές κορώνες δίχως τελειωμό, για να υπερτονίσει στον ιστορικό την αλήθεια ότι εκεί όπου πεθαίνει η πολιτική ως ενεργό στοιχείο της καθημερινής ζωής ανασταίνονται τα δόγματα, ο φονταμενταλισμός διαφόρων μορφών και ο …πονηρός τραπεζίτης.

- Στο επόμενο κεφάλαιο θα εισέλθουμε στο ψαχνό της «διάσωσης», αφού πρώτα ενημερωθούμε για τα νεότερα από το μέτωπο των Βρυξελλών. Μέχρι τότε ας ξανασκεφτούμε όλοι μας, πολίτες όλων των «αποχρώσεων» και αριστερά, την πιθανότητα να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να ξανα-υπάρξουμε ως λαός με ενότητα και αγώνα για την ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης από ένα αντικαθεστωτικό μπλοκ. Άλλη δυνατότητα για να μετατραπεί η κρίση σε κοινωνική και εθνική ευκαιρία, λυπάμαι δεν βλέπω στον ορίζοντα… 


διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία 

 Ακτιβιστης

Εθνική τραγωδία και καλπες 26 Ιουνίου

Βαδίζουμε σε κάλπες – εξπρές  λόγο της μεγάλης απόκλισης των δεικτών από τους στόχους του Μνημονίου και την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στα  νέα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα για να βγει πέρα το μνημόνιο. Λίγο πολύ αναμενόμενο θα πεις καθώς η  εθνική τραγωδία και η γενική παράλυση δεν κρύβονται.
Είναι όμως και κάτι άλλο που τρομάζει. Αν και  όλο το μνημόνιο αλλά και το ευρώ  είναι ολόκληρο μια καραμπινάτη αντιευρωπαϊκή τραγωδία, η Ελληνική αστική τάξη και οι πολιτικοί της πλήρως απαξιωμένοι, αδυνατούν να  το κοινοποιήσουν ως τέτοιο, εκτός και εντός και να ζητήσουν την στοιχειώδη και αυτονόητη  κοινή λογική.
Έτσι ανασυντάσσονται.
Λίγο πολύ αναμενόμενο θα πεις και αυτό καθώς ούτε και η εγκεφαλική παράλυση  κρύβεται ούτε η δίψα μερικων για εξουσία.  Ας αναλογιστούμε ότι ολόκληρη αστική τάξη έκανε κοπαδι πίσω από τον Γιωργάκη επειδή τον λένε Παπανδρέου και πίσω από τον Κωστάκη επειδή τον λέγανε Καραμανλή; Ότι με αυτό τον τρόπο λειτούργησε το κοινωνικό ανσασέρ επι δεκαετίες…
Τι  παραπάνω περιμένατε δηλαδή;
Η είδηση επιβεβαιώνεται και από αλλού: Στήνουν κάλπες εξπρές

Αυτή είναι η «ντρίπλα» για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας

Ποσό μεγαλύτερο των 50 δισ ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την 4ετία 2012-2015, που προετοιμάζει αυτές τις ώρες, για λογαριασμό του ...ελληνικού δημοσίου, η τρόικα των επικεφαλείς ελεγκτών.
Μολονότι πολλές λεπτομέρειες, σχετικά με την κρίσιμη αυτή πρόβλεψη δεν διαρρέουν, για ευνόητους λόγους, κοινή είναι η αίσθηση στις Βρυξέλλες, ότι το πακέτο των 50 δισ είναι δυνατόν να καλυφθεί και ενδεχομένως να υπερκαλυφθεί, αν από πλευράς της κυβέρνησης εκδηλωθεί η απαραίτητη ζέση και το σχετικό ενδιαφέρον.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να ξεπερασθούν τυχόν νομικά κωλύματα, εξατάζεται να υιοθετηθεί η μεθοδολογία που εφαρμόσθηκε για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Δηλαδή, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να παρέχεται η δυνατότητα στα συναρμόδια υπουργεία να προωθούν προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων, που σε άλλες περιπτώσεις θα κολλούσαν σε δικαστήρια και σε γραφειοκρατικά γρανάζια.
Χωρίς το άγχος των Ειδικών Δικαστηρίων, εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα και οι προθεσμίες θα μπορέσουν να καλυφθούν.
Βεβαίως, σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται πρωτίστως πολιτική απόφαση, καθώς οι κατηγορίες για "ξεπούλημα" της εθνικής περιουσίας και του κρατικού πλούτου δεν πρόκειται να απαλειφθούν ούτε να εξαφανισθούν.
Και για αυτό - συν όλους τους υπόλοιπους λόγους - η κυβέρνηση θέλει τώρα να εξασφαλίσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Ο κ.Γιουνκέρ πάντως προχθές με δήλωση του ξεκαθάρισε: "Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Ελληνες είναι ακόμα περισσότερες αποκρατικοποιήσεις".
Γι αυτό και εν όψει της ευρωπαϊκής πίεσης που εντείνεται, στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την υλοποίηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.
Οριστικές αποφάσεις, πάντως, δεν έχουν ληφθεί καθώς απομένουν πολλά ακόμα να ξεκαθαρίσουν σχετικά με το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα λεπτό από κάθε άποψη, ζήτημα. Είναι ωστόσο θέμα ημερών να γίνει κάτι τέτοιο.

newscode.

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΝ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ "ΒΙΑΣΜΟ' ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ


 TVXS
Σε όλη την Ισπανία έχουν ξεκινήση από την Κυριακή 15 Μαϊου συνεχής μαζικές διαδηλώσεις, διαμαρτυρίας με σύνθημα "Πραγματική Δημοκρατία Τώρα!" Από εχθές την Τρίτη ο κόσμος δεν έχει φύγει από την πλατεία Puerta del Sol ενώ σήμερα μαζευετε ακόμα περισσότερος κόσμος... υπάρχουν αναφορές για πάνω απο 10.000 κόσμο στην Μαδρίτη!

ΑΠΟ ΤΗΣ 19/06/2010 ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟΜΕ ΤΙΤΛΟ: 
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
 
(ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ)
 
ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΙΟΜΑΝΕΙΣ!!!  ...... ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΥΝ  ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ 
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΊΑ ΠΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΝΟΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!...ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΟΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΙΤ  ΠΟΥ ΕΠIΖHΤΑ ΔΙΑΚΑΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ !!!
Η ΕΛΛΑΔΑ!! ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΣΈΛΓΕΙΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ...ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΑΝΟΙΓΟΥΝ" ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!
: