ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.10.13

Τα σημερινά «ΟΧΙ» – 28 Οκτωβρίου 2013

Θα γίνουμε εμείς οι προδότες του Έθνους ή θα αντιδράσουμε;


Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας φίλος και μου επισήμανε κάτι που με πάγωσε. Κάτι που δεν το είχα σκεφτεί με αυτόν τον τρόπο.

Όταν, πάνω στη συζήτηση του είπα ότι η επιτήρηση στη χώρα μας προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι το 2064 και βλέπουμε, δηλαδή μέχρι τότε που...
θα εξοφλείται περίπου η τελευταία δόση της τρόϊκας και όταν τα παιδιά μας θα είναι παππούδες και θα έχουν τα δικά τους παιδιά και εγγόνια, μου επισήμανε το εξής:

«Το πρόβλημα για το σύστημα είμαστε εμείς σήμερα και όχι οι επόμενες γενιές. Εμείς είμαστε ο σημαντικός ιστορικός κρίκος που θέλουν να σπάσουν. Γιατί εμείς είμαστε εκείνοι που ξέραμε πως ήταν τα πράγματα πριν και αντιδρούμε. Αν καταφέρουν να σπάσουν εμάς, το παιχνίδι τελείωσε. Μετά από εμάς, οι επόμενες γενιές θα βρίσκουν ως κάτι το φυσιολογικό αυτό που θα τους συμβαίνει. Επομένως δεν πρόκειται να αντιδράσουν».

Όταν το συνειδητοποίησα αυτό πάγωσα.
Το συμπέρασμα:

Αν εμείς σήμερα φίλοι μου, εμείς που ξέρουμε τι παίζεται και προβλέπουμε όλοι αυτό που έρχεται, δεν αντιδράσουμε και δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και την πατρίδα μας πίσω, τελειώνει οριστικά και η υπόθεση που λέγεται ελληνική ιστορική πορεία. Όλο το βάρος πέφτει στις δικές μας πλάτες. Άλλωστε εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για την κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το γένος μας.
Συνηθίσαμε να είμαστε υπερήφανοι για την αρχαία Αθήνα, για τις Θερμοπύλες, για τον Μ. Αλέξανδρο, για το 1821, για το 1940 κ.λ.π. Όμως, όλα αυτά τα βλέπαμε από κάποια απόσταση ασφαλείας. Δεν έχουμε μάλλον συνειδητοποιήσει ότι σήμερα, είμαστε εμείς και κανένας άλλος, ο τελευταίος κρίκος αυτής της ιστορικής πορείας. Στα δικά μας αποκλειστικά χέρια είναι αυτή τη στιγμή η τύχη ολόκληρου του Έθνους, που έφτασε ως εδώ στην μακραίωνη πορεία του.
Θα είμαστε άραγε εμείς αυτοί που θα λιποψυχίσουμε  και θα προδώσουμε; Θα είμαστε άραγε εμείς ο αδύναμος κρίκος που θα σπάσει αυτή την υπέροχη ιστορική αλυσίδα του Ελληνισμού ή επιτέλους θα αντιδράσουμε; Όλοι αυτοί στο παρελθόν που μας έφεραν μέχρι εδώ, δεν υπολόγισαν τις θυσίες και την προσωπική τους βολή, όταν χρειάστηκε. Εμείς τώρα τι θα κάνουμε;

Καμμένος: "Είμαι έτοιμος για όλα, ακόμη και για φυλακή και χειροπέδες"

  Καμμένος: "Είμαι έτοιμος για όλα, ακόμη και για φυλακή και χειροπέδες"
 
Έτοιμος για όλα, «ακόμη και για φυλακή και για χειροπέδες» δήλωσε  ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, για τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τις δηλώσεις του σχετικά με τις Σκουριές.
«Θα συλληφθούμε όλοι όσοι δε συμφωνούμε με την μνημονιακή πολιτική. Θα τους τσακίσουμε, δεν θα μπορέσουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Ο εισαγγελέας παρενέβη όταν μίλησα με μανάδες παιδιών που πίνουν αρσενικό και δεν παρεμβαίνει για τις δηλώσεις Λοβέρδου («μακελειό αν πειράξουν τον Παπανδρέου») ή της κας Σιδέρη», είπε μιλώντας στον Alpha 98,9, προβλέποντας ότι τα πράγματα θα σκληρύνουν.
«Θα ζητήσω μόνος την άρση ασυλίας» είπε.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για νέο ακροδεξιό team του Πρωθυπουργού που δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συνεργαστούν με κόμμα ή βουλευτή που ψήφισε μνημόνιο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, ακόμη και με κοινά ψηφοδέλτια στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

«Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και δημόσια συζητάμε με τον κ. Τσίπρα . Εκεί που έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας συζητάμε κι αυτό είναι πιο έντιμο, από το να κλείνονται δυο αρχηγοί σε ένα γραφείο. Κοινά ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακές δυνάμεις στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση», ανέφερε.

Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στη θεωρία των δύο άκρων, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι τη δημιουργούν για να χωρίσουν τους Έλληνες. «Εμείς δε θέλουμε πηγάδα του Μελιγαλά, θέλουμε Γοργοπόταμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον ενιαίο φόρο ακινήτων, εκτιμώντας ότι πάμε σε κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας: «Ποια διαβούλευση, η κυβέρνηση το έχει προσυμφωνήσει με την τρόικα. Πάνω από το 80% των πολιτών δεν θα μπορεί να πληρώσει. Έχουμε μια άδικη φορολογία με στόχο τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Πάμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου: να παραδώσουμε την περιουσία μας και να γίνουμε ενοικιαστές στα δικά μας σπίτια, οι αγρότες εργάτες στις μεγάλες εταιρείες».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, βάσει σχεδίου της τρόικας, διαλύει την πρωτογενή παραγωγή και τα κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, αλλά και εγκαταλείπει τα μικρά νησιά.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε και στη λίστα Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια πλήρους συγκάλυψης και τονίζοντας ότι το ξέπλυμα χρήματος συνεχίζει να υφίσταται.

Για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και τους 58, δήλωσε ότι «θα δούμε 58, 35, 42, αλλά παντού υπάρχει λίγος Σημίτης μέσα».



http://www.briefingnews.gr

ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ : "ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ... ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ (ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ)"

 E

Μια προσεκτική κριτική αλλά με σαφή επικριτική διάθεση προς την κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος υποστηρίζει πως αν και οι Ελληνε πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει πράξει όσα έπρεπε.
Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Μπαρόζο σε ερώτηση που του έγινε για το εάν χάνει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση λόγω των διαρκών καθυστερήσεων στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, απάντησε πως «τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες έκαναν απίστευτα πολλά. Οι θυσίες των πολιτών είναι τεράστιες. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη. Εδώ η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσω των προγραμμάτων βοήθειας για την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, σταθεροποιήθηκε εμφανώς η ευρωζώνη στο σύνολό της».
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit και κατάρρευση της Ευρωζώνης- Αποδείξαμε ότι έχουμε πολιτική βούληση»
Ωστόσο, αμέσως μετά το «χτύπημα» προς την κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Κομισιόν έσπευσε να δηλώσει ότι ο κίνδυνος που υπήρχε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν από δύο χρόνια μαζί με την κατάρρευση της Ευρωζώνης πρι από δύο χρόνια δεν επαληθεύθηκε, «καθώς καταφέραμε να διαλύσουμε τις αμφιβολίες για την πολιτική βούληση των Ευρωπαίων».
Παράλληλα, ο Μπαρόζο συνεχίζει να τάσσεται κατηγορηματικά κατά ενός νέου ενδεχόμενου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, καθώς όπως τόνισε «αυτό θα έφερνε μόνον νέα αναστάτωση στην Ευρωζώνη και ανασφάλεια στους επενδυτές. Πέραν αυτού ένα δεύτερο κούρεμα θα είχε συνέπειες και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα. Οι φορολογούμενοι στις χώρες αυτές δεν θα το δέχονταν».
Κλείνοντας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά πως η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, παρά την αισιοδοξία που επικρατεί, δηλώνοντας: «Εχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι όμως όπως και στην ορειβασία. Ακόμη και στην επιστροφή μπορεί να πέσεις».

Πηγή:  iefimerida.gr

8 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ???

Πώς 8 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολύπειρο στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, έκανε την πρόβλεψη: «αυτήν την κυβέρνηση θα την ρίξουν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ».

Όποτε η δικαιοσύνη πάει να τυλίξει τον Σημίτη, νάσου τα παραμυθάκια για προεδρίες του ΟΗΕ, προεδρίες της Ελλάδας, ελιές και βότανα…

Το κλασσικό παραμύθι που ξερνούν οι διαπλεκόμενοι, όποτε ο καταστροφέας έρχεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Η υπόθεση Τσουκάτου κρατιέται στο συρτάρι γιατί απλούστατα δεν θα πάει φυλακή ο Τσουκάτος, αλλά ο Σημίτης.
Οι αποκαλύψεις για τα εγκλήματα Παπαντωνίου, θα οδηγήσουν στον Σημίτη.
Ρίξτε ένα παραμύθι για προεδρία μήπως και τον ξεπλύνουμε. Πιάνει το κόλπο, το κάναμε και το 2004 που λέγαμε τα φίδια για τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και την διαγαλαξιακή.
Σημίτης… for President; Ούτε γι’ αστείο! (του “κομαντάντε” Μάρκου Μουζάκη)
** Μπορεί μεν αυτό το θηριώδες μιντιακό διαπλεκόμενο σύστημα να… ξερογλείφεται με την επανάκαμψη του Σημίτη με αφορμή τις κεντροαριστερές ζυμώσεις και να ορέγεται νέους «υψηλούς» ρόλους για τον τέως, μα η πραγματικότητα λέει άλλα, εντελώς διαφορετικά!

Κατ’ αρχήν ποιος ξέρει ποιοι συσχετισμοί θα υπάρχουν όταν έρθει η ώρα να εκλεγεί νέος Πρόεδρος;

Έπειτα, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει να στηριχτεί η υποψηφιότητά του ούτε απ’ τη Ν.Δ., διότι θα επακολουθήσει εσωκομματική επανάσταση και διότι το καραμανλικό στρατόπεδο θα εκραγεί στην κυριολεξία, ούτε φυσικά απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και εδώ εξηγήσεις δεν χρειάζονται!

Άρα, μπορεί να τον στηρίζουν διάφοροι ντερμπεντέρηδες των μίντια, αλλά δεν θα τον στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις.
Άλλο όνομα θα παίξει τότε. Με πολλές πιθανότητες…

olympia

Διαφωνείς με την Ε.Ε.; Φυλακή

Γράφει: Ο Γιώργος Δελαστίκ
Γρέκι


Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Την «αριστερά» την αθωώνουμε επειδή ανέδειξε την τροπολογία ή την καταψήφισε;
Και μόνο η συμμετοχή της στην κατοχική Βουλή τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ.
Καταψηφίζουμε, δημοκοπούμε εκλογικά, αλλά νομιμοποιούμε!!!
Αν ήταν Αριστερά θα έπρεπε να έχει χαλάσει τον κόσμο και να καλέσει τον ελληνικό λαό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στο δρόμο για να «τσακίσει» στην ΠΡΑΞΗ τον εφιαλτικό αυτό νόμο και να γκρεμίσει την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων του 4ου Ράιχ…
Αυτή, όμως, η «αριστερά» στρώνει το δρόμο προς την ΚΟΛΑΣΗ με κοινοβουλευτικά διαβήματα και εκλογικές …καταψηφίσεις!!!

------------------ 

Την ψήφισαν τελικά προχτές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την επαίσχυντη τροπολογία , το άκρον άωτον της ευρωδουλείας: θα χώνουν στη φυλακή όποιον διαφωνεί με την εξωτερική πολιτκή της ΕΕ! Όχι δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο.


Από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ο Ποινικός Κώδικας της Ελλάδας περιλαμβάνει και το άρθρο 485Α με τίτλο: "Παραβάσεις Κανονισμών της ΕΕ" βάσει του οποίου τιμωρείται με φύλακιση μέχρι δύο ετών όποιος παραβιάζει κυρώσεις εναντίον κρατών, οργανώσεων ή προσώπων που έχει επιβάλει η ...ΕΕ!

Απίστευτο , εξωφρενικό, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό. Η σφοδρότατη κοινοβουλευτική αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο ανέδειξε την αισχρή κοινοβουλευτική στάση και μέσω του Ριζοσπάστη που προχτές έκανε κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα του την αποκρουστική τροπολογία της κυβέρνησης καθιστώντας την ευρύτερα γνωστή , ξεγύμνωσε ακόμη περισσότερο τους αδίστακτους ευρώδουλους Σαμαρά και Βενιζέλο. Δεν απέτρεψε την υπερψήφισή της από τους κυβερνητικούς σύγχρονους "γερμανοτσολιάδες" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.Yποχρέωσε όμως την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το "μπαλαμούτι", την απάτη δηλαδή χρησιμοποίησης και του ΟΗΕ προκειμένου να συγκαλύψει την προσπάθεια εξόντωσης μέσω φυλάκισης οποιουδήποτε Έλληνα αντιστέκεται στις αποφάσεις της ΕΕ εναντίον χωρών ή οργανώσεων που δεν υποκύπτουν στη γραμμή του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ και των υποτελών του στην ΕΕ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την αρχή τάχθηκαν εναντίον της κυβερνητικής τροπολογίας και την καταψήφισαν. Η ΔΗΜΑΡ στην αρχή είχε ταχθεί υπέρ, αλλά βλέποντας στη συνέχεια το θόρυβο που ξεσηκώθηκε και τον αυτοεξευτελισμό που υπέστη, προτίμησε στο τέλος να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και να μην πάρει μέρος στην ψηφοφορία προκειμένου να διασώσει ό,τι ήταν δυνατό να σωθεί.

Είναι πραγματικά κατάπτυστη η στάση του Σαμαρά και του Βενιζέλου
και πρέπει σίγουρα να δόσουν λόγο και για την τροπολογία αυτή, όταν θα απομακρυνθούν από την εξουσία. Αυτονόητο είναι πως το άρθρο του Ποινικού Κώδικα πρέπει να καταργηθεί αμέσως από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας , αν φυσικά αυτή δεν είναι γερμανόδουλη όσο η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η αρχική τροπολογία που έφεραν τα δύο κόμματα, πέρα από την προσπάθειά τους να θολώσουν τα νερά συμπεριλαμβάνοντας και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να καλύψουν το γεγονός πως η εξόντωση των αντιπάλων της ΕΕ τους ενδιέφερε, ήταν ως εξής: «Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν».!

Τελικά είναι τόσο ξετσίπωτοι που αφαίρεσαν εντελώς το μπαλαμούτι του ΟΗΕ, άλλαξαν την τουλάχιστον εξάμηνη φυλάκιση με κατ'ανώτατο όριο δύο χρόνια φυλάκισης και τελικά την ψήφισαν αδίστακτα μόνοι τους.

Εξόφθαλμος στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και των ποταπών βουλευτών τους είναι να ποινικοποιήσουν κάθε είδους πολιτική δράση που με λόγια ή πράξεις αρνείται να υποταχθεί στη γραμμή της ΕΕ στην εξωτερική πολιτική.

Αν για παράδειγμα η ΕΕ χαρακτηρίσει οριστικά και αμετάκλητα "τρομοκρατική οργάνωση" οργανώσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο ή το PKK στο τουρκικό Κουρδιστάν, όποιος Έλληνας συμπαραστέκεται στις οργανώσεις αυτές από εδώ και πέρα να.. φυλακίζεται!

Ακόμη και η Χούντα των συνταγματαρχών είναι συζητήσιμο αν σε έστελνε εξορία ή σε βασάνιζε για θέματα εξωτερικής πολιτκής - αλλά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό να φυλακίζουν όποιον Έλληνα διαφωνεί με την πολιτική της ΕΕ εναντίον κρατών, οργανώσεων ή προσώπων! Είναι προφανές ότι λειτουργούν ως τυφλά όργανα του Τέταρτου Ράιχ.

Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μετατραπεί ολόκληρη σε μια απέραντη φυλακή, πολύ χειρότερη από εκείνη της χούντας, αν ο εμετικός αυτός νόμος του Σαμαρά και του Βενιζέλου ίσχυε π.χ. την εποχή του πολέμου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εκείνης της εποχής έως και το...97%(!) των Ελλήνων τάσσονταν και ντε φάκτο εναντίον της γραμμής της ΕΕ στο θέμα αυτό.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να ισχύσει στην πράξη ο κατάπτυστος νόμος του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Είχε απόλυτο δίκιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης , όταν έλεγε στη Βουλή: " Η απειθαρχία και η ανυπακοή εδώ είναι επιβεβλημένες. Είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας και δεν μπορεί να υποταχθεί στη λογική του "να μπει στο γύψο όλη η ανθρωπότητα" ή έστω ολόκληρη η Ευρώπη, να αντιταχθεί στην εκδοχή που τελικά ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:
http://prin.gr/



 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7900
 

Δεν υπάρχει η Ευρώπη χωρίς την ελληνική γλώσσα

Άξιος ο μισθός τους..."... ΜΑΛΛΟΝ ΖΗΛΕΨΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ

 
Βαρνάβας: Mega Σαββατοκύριακο, Mega Αθλιότητα ...
 
 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) Δημήτρης Βαρνάβας καταγγέλλει την «προκλητική και ανάγωγη» συμπεριφορά των δημοσιογράφων Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» στην οποία ήταν καλεσμένος για την υπόθεση του νοσοκομείου Κέρκυρας και τις απειλές για απολύσεις των εργαζομένων από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος...
επίσης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή.

«Προφανώς οι κύριοι Αναγνωστάκης και Χασοπόπουλος πιστεύουν πως μπορούν να χειρίζονται με αβρότητα τον κ. Γεωργιάδη και ταυτόχρονα να επιφυλάσσουν τέτοια εξευτελιστική συμπεριφορά στους εκπροσώπους των γιατρών. Άξιος ο μισθός τους, αλλά ο υπογράφων δεν πρόκειται να συμπράξει σ΄ αυτή την αθλιότητα που προσβάλλει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας, τους οποίους εκπροσωπώ», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δ. Βαρνάβας.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένος στο «MEGA Σαββατοκύριακο», την πρωινή εκπομπή του MEGA που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι κκ Αναγνωστάκης και Χασοπόπουλος. Το θέμα ήταν τα γεγονότα που συνέβησαν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και καλεσμένοι από πλευράς υπουργείου ήταν οι κύριοι Σαμπατακάκης και Πλεύρης, ενώ από πλευράς των γιατρών καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος των γιατρών της Κέρκυρας ο κ. Γεωργόπουλος και ο υπογράφων ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως με εντολή του κ. Αναγνωστάκη με έθεσαν σε αναμονή 45 λεπτών μπροστά σε κάμερα που είχαν στήσει στο δρόμο, μπροστά στην είσοδο των γραφείων που στεγάζονται τα γραφεία του MEGA στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγους ορόφους πιο πάνω βρίσκεται το στούντιο του σταθμού. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως απέφυγαν να με  παρουσιάσουν στην οθόνη όταν ξεκίνησαν το θέμα της Κέρκυρας, ως να μην με είχαν καλέσει οι ίδιοι και μάλιστα από το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας.

Δεν είναι όμως δυνατόν να αντιπαρέλθω την προκλητική και ανάγωγη συμπεριφορά των δύο δημοσιογράφων οι οποίοι στη μέση της εκπομπής με ειδοποίησαν ότι δεν θα εμφανιστώ επειδή «δεν τους επαρκεί ο χρόνος» και μου ζήτησαν να ξαναστηθώ στο δρόμο και το πρωί της Κυριακής!

Προφανώς οι κύριοι Αναγνωστάκης και Χασοπόπουλος πιστεύουν πως μπορούν να χειρίζονται με αβρότητα τον κ. Γεωργιάδη και ταυτόχρονα να επιφυλάσσουν τέτοια εξευτελιστική συμπεριφορά στους εκπροσώπους των γιατρών. Άξιος ο μισθός τους, αλλά ο υπογράφων δεν πρόκειται να συμπράξει σ΄ αυτή την αθλιότητα που προσβάλλει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας, τους οποίους εκπροσωπώ.»


Από tvxs μέσω μέσω nonews-NEWS

υποκλοπή συνομιλίας

- Έλα Μήτσο;
- Έλα ρε Βαγγέλα...
- Εντάξει, τα αφεντικά έδωσαν το "πράσινο φως" για το επόμενο στάδιο.
- Δηλαδή προχωράμε κανονικά;
- Ναι ρε σύ. Αφού τους τρελλάναμε με την ΧΑ τώρα θα τους δώσουμε την χαριστική βολή με τις εκλογές. Από σήμερα θα αρχίσεις μομφές για τα υποβρύχια ώστε να "προκληθεί" πρόβλημα στο κυβερνητικό σχήμα, να τσατιστώ, να αποχωρίσω και να πάμε σε εκλογές. Όπως τά 'παμε.
- Ωραία, ωραία! Κάνα μπινελίκι να ρίξω;
- Να ρίξεις αλλά δεν θα πείς τίποτα για τα κιλά μου. Γιά ό,τι άλλο θες, ναί. Οκ; Ά, και φυσικά μετά τίποτα δεν θα ειπωθεί για την ταμπακιέρα...
- Εννοείται αυτό...
Ας προπονηθώ λίγο. Κλέφτη, αλήτη, καταχραστή, απατεώνα, λαμόγιο, φασίστα...
- Ωωωωωπ. Εκτός από χοντρό δεν θα με αποκαλείς και φασίστα. Πάνω απ' όλα θέλω να διατηρήσω το δημοκρατικό μου προφίλ. Οκ;
- Οκ. Τα λέμε. Μαλάκα ...
- Έτσι, έτσι...
 
 http://skymnos.blogspot.gr/

Νέα ταυτότητα "πολιτικών φρονημάτων" προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Παράδοσης.



Μετά την σημερινή ένταση και τις λιποθυμίες έξω από τον Άγιο Δημήτριο καλέστηκε έκτακτη μάζωξη υπο(μο)υργών και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.
Κατόπιν εισήγησης των Τσεκούρα,Μπαλντά,Αήδονος,Λυσσαρίδη,Φαύλου και Ένδεια τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα κατοχυρωθεί το δημοκρατικό αίτημα των πολιτών της αναγραφής των πολιτικών φρονημάτων στις ταυτότητες τους.
Η ιδέα είναι τόσο μεγαλοφυής που σύντομα θα υιοθετηθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με αυτό το κόλπο θα λυθούν πολλά προβλήματα που σπαράζουν την κοινωνική γαλήνη των ελληνικών νοικοκυριών.
Θα πάψουν να αποτελούν πλέον πονοκέφαλο οι απολύσεις και οι προσλήψεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Θα μπορούν να δίνονται εύκολα δάνεια αλλά και κατασχέσεις.
Θα μπορέσουν να χορηγηθούν τα λιγοστά εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού.
Μέχρι και οι γονείς θα μπορούν ποιο εύκολα να παντρεύουν τα παιδιά τους αφού με μόνο μια ματιά στην ταυτότητα θα μπορούν να διακρίνουν αν οι υποψήφιοι γαμπροί και νύφες  είναι αναρχοάπλυτοι και εχθροί της αυτού μεγαλειότης την ΕΕ.
Αμ το άλλο με τις εκλογές!!που να ξέρεις τι ψήφο έχει κάθε φάκελος?Τώρα θα μπορούν να έχουν διαφορετικά εκλογικά τμήματα για τους μη πολιτικά αποδεκτούς πολίτες και με το πέρας των εκλογών οι φάκελοι αυτών των εκλογικών τμημάτων θα στέλνονται προς ανακύκλωση χωρίς να καταμετρηθούν
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΘΕΣΜΩΝ



Ανεμος Αντιστασης

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ


Τι λέει σε επιστολή του στον Δ. Αβραμόπουλο για το Β' Σώμα Στρατού, και τα... κινήματα Ο πρώην υπουργός Άμυνας κάνει λόγο για «άσχετους», «στρατηγούς της πολυθρόνας» και συρρίκνωση του Στρατού
Ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, πήρε το όπλο του και με «non paper» που απέστειλε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο εξαπολύει πυρά για τη δρομολογούμενη κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού, που... εδρεύει στη Βέροια και στο οποίο υπάγεται όλη η «αφρόκρεμα» των Ειδικών Δυνάμεων, καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες.

Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ κάνει λόγο για «άσχετους» και «στρατηγούς της πολυθρόνας», ενώ βάζει στο στόχαστρο του και τη σημερινή στρατιωτική ηγεσία, «φωτογραφίζοντας» μάλιστα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο, επιλογή του Πάνου Μπεγλίτη, που αποδέχεται τώρα αδιαμαρτύρητα τη διάλυση του κρίσιμου Β' Σ.Σ., το οποίο δημιουργήθηκε επιτακτικά μετά την ταπεινωτική ήττα των Ιμίων.

Τα «Π» έχουν στη διάθεση τους την επτασέλιδη επιστολή Φράγκου, που βρίσκεται στα συρτάρια του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος όμως δείχνει και αυτός να αποδέχεται παθητικά τις εντολές των τροϊκανών για μείωση και συρρίκνωση του ελληνικού Στράτου στο όνομα της «περικοπής δαπανών».

«Το ανώτατο επίπεδο του Β΄ Σ.Σ. υποστηρίζει ο κ. Φράγκος δεν είναι απλώς ένα "γραφειοκρατικό" σκαλοπάτι στην αλυσίδα διοικήσεως, όπως το αντιλαμβάνονται οι άσχετοι... Δεν θα ασχοληθώ με γραφικές προτάσεις περί αποδόσεως της 32ης ΤΑΞΠ/Ν (Ταξιαρχία Πεζοναυτών) στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι "προοδευτικές ιδέες" που συχνά καλλιεργούνται στο στενό περιβάλλον της πολιτικής ηγεσίας από "στρατηγούς της πολυθρόνας" είναι επικίνδυνες. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι όταν στρατιωτικοί επιλεγούν να συμπλεύσουν με επικίνδυνες "μόδες", με τις οποίες ερωτοτροπούν οι πολιτικές ηγεσίες. Η μη αξιοκρατική ανάδειξη ηγεσιών και η επικράτηση συντεχνιακών αντιλήψεων διαμορφώνουν επιτελική σκέψη περιορισμένων οριζόντων, οδηγώντας σε ανωμαλία και εσφαλμένες αποφάσεις στρατηγικής σημασίας. Τυχόν διάλυση του Β' Σ.Σ. θα συντελέσει σ΄ έναν αποδυναμωμένο στρατό, με διχασμένη προσωπικότητα, υστερούντα σοβαρά στην ενεργητική άμυνα». Ο κ. Φράγκος εξαπολύει μύδρους και κατά του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2011 ξήλωσε όλη την ηγεσία του Στρατού Ξηράς, φοβούμενος «πραξικόπημα» από τον τότε αρχηγό του ΓΕΣ, τον οποίο και αποστράτευσε μαζί μ΄ άλλους αξιωματικούς.

«Γιατί τοποθετήθηκε τότε επισημαίνει ο κ. Φράγκος αντιστράτηγος από το Όπλο των Τεθωρακισμένων (σ.σ. ο κ. Τόπης) και ο διαθέσιμος αντιστράτηγος καταδρομέας (ο σημερινός αρχηγός ΓΈΣ, κ. Τσέλιος) τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Δ' Σώματος Στρατού;

Θιασώτες της διαλύσεως του Β' Σώματος Στρατού υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις του, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να ενεργήσουν συγκεντρωτικά ως ανεξάρτητο σώμα στρατού, αλλά θα διατεθούν σε τοπικές διοικήσεις στον Έβρο, το Αιγαίο κ.τ.λ. Ως εκ τούτου, κρίνεται ορθολογικό να τελούν από τον καιρό της ειρήνης απευθείας υπό τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού - Νήσων, με έδρα τον Καρέα)».

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟΣ. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκαλύπτει στο non paper που απέστειλε στον κ. Αβραμόπουλο ότι οι Ειδικές Δυνάμεις … αποδεκατίστηκαν για πρώτη φορά το 1988, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, υπό τον φόβο κινήματος. «Το Β' Σ.Σ. αναδιοργανώθηκε το 1998. Αν οι τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες αποτελούν τη στρατηγική εφεδρεία για ελιγμό στον ηπειρωτικό κορμό, έλειπε η εφεδρεία που θα εξασφάλιζε Ταχεία αντίδραση και επιχειρησιακό ελιγμό όχι μόνο στον ηπειρωτικό, αλλά και στον νησιωτικό κορμό. Το αναδιοργανωμένο Σ.Σ. ήλθε να καλύψει την απαίτηση αυτή του μετασχηματισμού, που προέκυψε από τα διδάγματα της κρίσεως των Ιμίων. Την εποχή εκείνη, ο Στράτος Ξηράς ήταν προσανατολισμένος σε μια εντελώς αμυντική διάταξη. Στη Θράκη το Δ' Σ.Σ. και στο Αιγαίο η ΑΣΔΕΝ διέθεταν δυνάμεις πρώτης γραμμής για την απόκρουση εχθρικής επίθεσης. Η εξέταση των διδαγμάτων της κρίσεως, όπου αποκαλύφθηκε αδυναμία ταχείας αντίδρασης σε τοπικό επίπεδο, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Στρατός Ξηράς έπασχε γενικότερα ως προς την ικανότητα υλοποιήσεως επιχειρησιακών ελιγμών πέραν του ηπειρωτικού κορμού. Οι δυνάμεις εκείνες που προορίζονταν για τέτοια έργα ήταν κυρίως τα Συγκροτήματα των Ειδικών Δυνάμεων: το 1ο ΣΚΔ (Σύνταγμα Καταδρομών), το 2ο ΣΑΛ (Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών) και η 32α ΤΑΞΠ/Ν. Όμως τα συγκροτήματα αυτά ήταν σκορπισμένα και "χαμένα", δίχως να τελούν υπό μια κεντρική διοίκηση, που θα τα προετοίμαζε από τον καιρό της ειρήνης.

Ουσιαστικώς ο Ελληνικός Στράτος δεν είχε συγκεντρωμένη τη στρατηγική εφεδρεία του, κατά παράβαση θεμελιώδους στρατιωτικής αρχής. Αίτια ήταν η προηγουμένη αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων, συντελεσθείσα το 1988, που τις είχε οδηγήσει σε διάλυση. Η αναδιοργάνωση του 1988 δεν στηρίχθηκε σε αμιγώς στρατιωτικά κριτήρια. Πρόεκυψε από αβάσιμες πολιτικές ιδεοληψίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, την οποία διέκριναν έντονα αντιστρατιωτικά και "αντικαταδρομικά" συμπλέγματα (φόβος κινήματος). Για τον λόγο αυτό διαλύθηκε η III Μεραρχία των Ειδικών Δυνάμεων, που συγκροτήθηκε το 1978 υπό το φως των διδαγμάτων της κρίσεως του 1974».

ΚΥΠΡΟΣ. Ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, αναλύει πως η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο ήταν η αφορμή για να δημιουργηθούν στη συνέχεια «αυτόνομες» Ειδικές Δυνάμεις. «Το 1974 οι προσπάθειες αποστολής ενισχύσεων στην Κύπρο εκτελέστηκαν με αυτοσχεδιασμούς και είχαν ως αποτέλεσμα χάσιμο πολύτιμου χρόνου και σοβαρές απώλειες σε έμψυχο δυναμικό. Οι δυνάμεις δεν ήταν προετοιμασμένες, δεν υπήρχαν σχέδια, δεν έγιναν ασκήσεις και αποφασίστηκε τότε η αναβάθμιση των Δυνάμεων Καταδρομών κ.τ.λ. που υπήχθησαν στην III ΜΕΔ. Με τη διάλυση της Μεραρχίας, το 1988, οι Ειδικές Δυνάμεις διασκορπίστηκαν και "χάθηκαν": Το 1ο ΣΚΔ τέθηκε διοικητικώς στο Γ΄ Σώμα Στρατού, το 2ο ΣΑΛ υπό την ΑΣΔΕΝ και η 32α ΤΑΞΠ/Ν υπό την 1η Στρατιά. Το νεοσυγκροτηθέν 13ο ΣΑΚ (Σύνταγμα Αμφίβιων Καταδρομών) υπήχθη στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων. Δίχως κεντρική διοίκηση, οι Ειδικές Δυνάμεις ζημιώθηκαν και τα αποτελέσματα φάνηκαν στην κρίση των Ιμίων. Στην ουσία, η ηγεσία το 1998 επανήλθε στην απόφαση του 1978 και με την αναδιοργάνωση του Β' Σώματος Στρατού καταβλήθηκε έντονη προσπάθεια "συμμαζέματος" και θεραπείας των διαλυτικών καταστάσεων» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Φράγκος.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 26/10/2013 – ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ - newspaper@parapolitika.gr)                                      πηγη: σταρατα
        

Έρχονται πλειστηριασμοί για 62.000 ακίνητα! Οι τραπεζίτες έχουν στο τσεπάκι τους τα γερμανοτσογλάνια της κυβέρνησης Μερκελιστών και τη λεγόμενη δικαιοσύνη... αλλά μολών λαβέ!

Έρχονται πλειστηριασμοί για 62.000 ακίνητα!!
50.000 δανειολήπτες, των οποίων τα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και περίπου 62.000 ακίνητα αναμένεται να βγουν στο «σφυρί», εφόσον ψηφιστεί η λήξη της απαγόρευσης για διενέργεια πλειστηριασμών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».....
http://vathiprasino.blogspot.gr/2013/10/62000.html
 
info by sibilla

Το σχέδιο Β για την ΑΟΖ



Νόμισα ότι κάτι είχε αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια και περίμενα υπομονετικά την ώρα που θα πέρναγε από την Ελληνική Βουλή ο νόμος για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Αλλά, ξαφνικά, και απροειδοποίητα το σκηνικό άλλαξε εντελώς με αποτέλεσμα στην προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων να μην υπάρχει καν η λέξη ΑΟΖ. Είναι προφανές ότι υπάρχει πλέον άλλος σχεδιασμός.
Ζω στην Ουάσιγκτον για 45 χρόνια τώρα και έτσι γλύτωσα από την κατάθλιψη που μαστίζει τους συμπατριώτες μου τα τελευταία χρόνια. Σήμερα ήρθε η ώρα και της δικής μου κατάθλιψης.
 ==========================================


Kariotis03-25october2013 
Του Θεόδωρου Καρυώτη
Τον Ιούνιο του 2012 η τρικομματική τότε κυβέρνηση στην προγραμματική συμφωνία περιλάμβανε και μια σημαντική πρόταση για την ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα, στο Μέρος «Ε» αναφέρονται τα εξής:
Ε. Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής
“1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.”
Σήμερα, 16 μήνες αργότερα, η νέα προγραμματική συμφωνία, της δικομματικής πλέον κυβέρνησης, δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στην ΑΟΖ. Υπάρχει μόνο μια πρόταση που αναφέρει: «Νέα πεδία όπως η ενεργειακή διπλωματία αξιοποιούνται εντατικά». Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και γεννά μεγάλα ερωτηματικά για τη στροφή τους αυτή, διότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξαν από του πιο θερμούς υποστηρικτές της ΑΟΖ. Χωρίς να καταφύγω σε υποθέσεις για τους λόγους της «παράλειψης» αυτής, εσκεμμένης ή όχι, θα προσπαθήσω να αποκωδικοποιήσω  τις πράξεις του Υπουργείου Εξωτερικών. Όταν Βενιζέλος έγινε, ουσιαστικά, Υπουργός της ΑΟΖ άρχισε να κάνει, πολύ σωστά επαφές με την Αίγυπτο, τη Κύπρο, τη Λιβύη, την Αλβανία και την Ιταλία. Ωστόσο, μια προσεκτική παρατήρηση μας οδηγεί στη διαπίστωση ότι ο ίδιος κάνει λόγο για θαλάσσιες ζώνες και όχι για ΑΟΖ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι θαλάσσιες ζώνες περιλαμβάνουν την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα αλλά δεν προκαλούν τη Τουρκία. Η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών χωρίς να ανακηρύξει ΑΟΖ, ενώ αν έκανε λόγο για οριοθέτηση ΑΟΖ με αυτά τα παράκτια κράτη θα έπρεπε, πριν υπογραφεί κάποια συμφωνία, να υπάρξει ανακήρυξη ΑΟΖ. Η θέση της χώρας στο θέμα που έχει προκύψει με την Αλβανία είναι σωστή και πρέπει οι Αλβανοί να αποδεχτούν την συμφωνία που ακύρωσε το Συνταγματικό τους Δικαστήριο. Με την Ιταλία τα πράγματα έπρεπε να είναι πολύ εύκολα όχι μόνο γιατί και τα δύο κράτη είναι μέλη της ΕΕ αλλά γιατί υπάρχει οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία από το 1977. Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ πάντα συμπίπτουν. Δυστυχώς οι Ιταλοί δεν θέλουν η ΑΟΖ να συμπίπτει με την υφαλοκρηπίδα και ζητούν η δική τους ΑΟΖ να είναι μεγαλύτερη της υφαλοκρηπίδας τους.
Με τη Λιβύη συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα της Γαύδου διότι θέλουν η οριοθέτηση να ξεκινά από τη Κρήτη. Με την Αίγυπτο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα για δύο λόγους: Ο πρώτος σχετίζεται με τι δικαιώματα δίνουν στο Καστελόριζο και τη Στρογγύλη και ο δεύτερος με το πως θα επιτευχθεί η τριεθνής οριοθέτηση ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο. Εδώ έχουμε και ένα κακό προηγούμενο που πολύ δύσκολα θα το ξεπεράσουμε. Δυστυχώς, ανακαλύψαμε καθυστερημένα τι συνέβη το 2003 κατά την διάρκεια των συζητήσεων για οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Αίγυπτο και την κυβέρνηση Κληρίδη. Ο τότε κύπριος Υπουργός Νίκος Ρολάνδης μας εκμυστηρεύτηκε, 9 χρόνια αργότερα, ότι η κυβέρνηση Σημίτη παρενέβη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τους ζήτησε να μην λάβουν υπόψη το Καστελόριζο σε αυτή την οριοθέτηση διότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα με την Τουρκία.. Έτσι, η οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στη Κύπρο και την Αίγυπτο χαράχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνεται η παρουσία του Καστελόριζου και της Στρογγύλης σε αυτό τον οριοθετημένο χάρτη.
Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε ενθαρρυνθεί από τη στάση του Σαμαρά και του Βενιζέλου και είχαμε συγκεκριμένους λόγους για την αισιοδοξία μας. Πρώτα ο Σαμαράς στην πρώτη του επίσκεψη σε τουρκικό έδαφος ανέφερε για πρώτη φορά στον Ερντογάν το θέμα της ΑΟΖ. Μετά ο Βενιζέλος έδωσε, πρόσφατα, εντολή στον Πρέσβη Αποστολίδη να αρχίσει, για πρώτη φορά στα τελευταία 30 χρόνια, να αναφέρει και το θέμα της ΑΟΖ στις συζητήσεις (τις διερευνητικές επαφές, όπως αποκαλούνται επίσημα) με τους τούρκους συναδέλφους του.
Εδώ και 30 χρόνια τώρα προσπαθώ να πείσω τους συμπατριώτες μου για την αξία αυτής της έννοιας, δηλαδή της ΑΟΖ, που τόσο βοηθάει τα εθνικά μας συμφέροντα στην περιοχή. Ξεκίνησα, λοιπόν,  έναν ανηφορικό δρόμο, γράφοντας και δημοσιεύοντας βιβλία και άρθρα στα ελληνικά και αγγλικά, προφανώς εις ώτα μη ακουόντων. Όταν ξεκίνησα να γράφω για την ΑΟΖ δεν γνώριζα καθόλου για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο που βρίσκεται κάτω από τις θάλασσές μας. Απλώς, ήθελα να δείξω τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και κυρίως την αξία της ΑΟΖ για την αλιεία μας. Πέρασαν πολλά χρόνια για να καταλάβω ότι η αρχική αντίθεση της Τουρκίας στο ζήτημα της ΑΟΖ ήταν το θέμα της αλιείας και όχι το πετρέλαιο. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που η Τουρκία πολέμησε την ΑΟΖ καθώς και το Άρθρο 121 της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας του 1982 που δίνει πλήρη δικαιώματα ΑΟΖ σε νησιά.
Νόμισα ότι κάτι είχε αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια και περίμενα υπομονετικά την ώρα που θα πέρναγε από την Ελληνική Βουλή ο νόμος για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Αλλά, ξαφνικά, και απροειδοποίητα το σκηνικό άλλαξε εντελώς με αποτέλεσμα στην προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων να μην υπάρχει καν η λέξη ΑΟΖ. Είναι προφανές ότι υπάρχει πλέον άλλος σχεδιασμός.
Ζω στην Ουάσιγκτον για 45 χρόνια τώρα και έτσι γλύτωσα από την κατάθλιψη που μαστίζει τους συμπατριώτες μου τα τελευταία χρόνια. Σήμερα ήρθε η ώρα και της δικής μου κατάθλιψης.

Μέρκελ-Λαγκάρντ βάζουν σε καραντίνα τον Σαμαρά


Λάθος χειρισμοί και κακοί σύμβουλοι εκθέτουν διεθνώς τον πρωθυπουργό. Στη συμμαχία του Νότου στρέφεται τώρα για βοήθεια η κυβέρνηση

Μέρκελ-Λαγκάρντ βάζουν σε καραντίνα τον Σαμαρά
Σε διεθνή και ευρωπαϊκή απομόνωση οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση έχοντας απoλέσει με λάθος χειρισμούς όλους τους συμμάχους. Παράλληλα ισχυρά πλήγματα έχει δεχθεί και η αξιοπιστία του πρωθυπουργού, από μοιραία λάθη της ομάδας των συμβούλων του. Τα όσα συνέβησαν με την Άνγκελα Μέρκελ προσομοιάζουν πολύ στην κατάσταση που δημιουργήθηκε και με την Κριστίν Λαγκάρντ, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά χωρίς στηρίγματα.
Του Χρήστου Φράγκου
Αφού η ελληνική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού απέτυχε παταγωγδώς στην αποστολή αναστήλωσης του success story και χάνοντας, κάτω από τα φώτα του διεθνούς Τύπου, την αξιοπιστία της στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για το χρέος και το Μνημόνιο, επιδιώκει τώρα να πιαστεί από το θέμα της μετανάστευσης και να δημιουργήσει νέες συμμαχίες με τον Ευρωπαϊκό Νότο, τον οποία επιδεικτικά αγνοούσε καθ όλη την προηγούμενη περίοδο.
Η διάψευση των προσδοκιών για πολιτική διαπραγμάτευση κατά το 5λεπτο ραντεβού με την Άνγκελα Μέρκελ και το ηχηρό ράπισμα-απάντηση από τη Γερμανίδα καγκελάριο σιτς διαρροές για 20λεπτη συζήτηση-διαπραγμάτευση από το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι ενδεικτικά το κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις.
Η Άνγκελα Μέρκελ όχι μόνο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα για πολιτική διαπραγμάτευση αλλά εξέθεσε σε διεθνές ακροατηρίο τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, διαψεύδοντας τα όσα είχε πει για τη διάρκεια της συνάντησης και το περιεχόμενό της.
Εν γνώσει της η Άνγκελα Μέρκελ "κόντυνε" τον Έλληνα πρωθυπουργό, δίνοντας λαβή στην εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση να χτυπήσουν πλέον το προσωπο του. Με αυτο τον τρόπο η Γερμανίδα καγκελάριος απαντά στον εκβιασμό για εκλογές και πρόκληση πολιτικής αστάθειας και αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά να επανεξετάσει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που μόλις χαράχθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πριν από λίγες εβδομάδες κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί μετά τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, όπου ο πρωθυπουργός διέρρεε ότι συζητήθηκε το ζήτημα του χρέους και η επικεφαλής του ΔΝΤ διέψευδε μια ημέρα αργότερα.
Κυβερνητική ανασύνταξη
Λαμβάνοντας το μήνυμα των Βρυξελλών και το ράπισμα της Άνγκελα Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει πλέον νέες συμμαχίες, τη βάση για τις οποίες είχε θέσει λίγο νωρίτερα, όταν συνάντησε τον Ιταλό πρωθυπουργό, εστιάζοντας στα θέματα της Μετανάστευσης. Στις Βρυξέλλες επιχείρησε να διευρύνει αυτό το μέτωπο συζητώντας με τον Ισπανό ομολογό του στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ.
Η κυβέρνηση όμως επιχειρεί πλέον να ανασυνταχθεί και να βάλει τις βάσεις για συμωνία με την τρόικα που θα ανοίξει την πόρτα για πολιτική διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες και θα βοηθήσει στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετούνται και οι δηλώσεις Στουρνάρα που "στρογγυλεύουν" τη γραμμή "όχι νέα μέτρα" σε... "όχι νέα οριζόντια μέτρα", προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, αλλά περνώντας το μήνυμα.
Εν συνεχεία νέες διαρροές για επαναφορά της γραμμής Μαζινό "όχι νέα μέτρα" καταγράφοντας στην Καθημερινή. Όπως επισημαίνει σε δημοσιεύμα στο διαδίκτυο "Ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος θεωρούν στην παρούσα φάση «κλειδί» το ύψος του πιθανού δημοσιονομικού κενού για το 2014, από το οποίο και θα συναρτηθεί το ενδεχόμενο παρεμβάσεων, κυρίως στο ασφαλιστικό". 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας το υπολογίζει στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Βενιζέλος εκτιμούν ότι η συζήτηση με την τρόικα μπορεί να διεξαχθεί σε σαφώς χαμηλότερη βάση. Γεγονός που –παράλληλα με τις διαρροές για παρεμβάσεις στα «ευγενή» ταμεία ή στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις– προς στιγμήν δημιούργησε κάποια σύννεφα μεταξύ Μαξίμου και υπ. Οικονομικών. 


sofokleousin

Λεηλατούν, ρημάζουν, εκδικούνται τον λαό…

Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο
 “Η «υπογραφή» της «προγραμματικής συμφωνίας» 43 σημείων μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου, αποτελεί το κύκνειο άσμα της χειρότερης και πλέον λαομίσητης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ τούτος ο τόπος. Ελάχιστοι πια βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τολμούν να υποστηρίξουν αυτή την εθελόδουλη κυβέρνηση.”

  Η τραγική και συνάμα καταστροφική για τα ελληνικά συμφέροντα συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επέλεξε τον πιο «βρώμικο» ρόλο που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί, προκειμένου να επιβιώσει λίγο ακόμα καιρό, άγνωστο πόσο, στην εξουσία. Μοιάζει σαν κάτι να την ανησυχεί. Σα να θέλει να «κανονίσει» κάποιες εκκρεμότητες πριν κατακρημνιστεί από την εξουσία. Για αυτό άλλωστε και...
αποφάσισε να κινηθεί …υποβρυχίως.
Βυθισμένη στα πιο μαύρα σκοτάδια της αβύσσου, έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, σε βαθμό ψυχιατρικής πια ανάλυσης του φαινομένου, επέλεξε την πλήρη απομόνωση. Φυσιολογικό. Δε μπορεί καν να κοιτάξει στα μάτια την ελληνική κοινωνία, την οποία καταστρέφει. Η «υπογραφή» της «προγραμματικής συμφωνίας» 43 σημείων μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου, αποτελεί το κύκνειο άσμα της χειρότερης και πλέον λαομίσητης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ τούτος ο τόπος. Ελάχιστοι πια βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τολμούν να υποστηρίξουν αυτή την εθελόδουλη κυβέρνηση. Τούτο βέβαια δε σημαίνει ότι η στάση αναμονής δεν είναι ταυτόχρονα και στάση συνενοχής στο διαρκές έγκλημα, το οποίο συντελείται στο σώμα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή, παίζεται για άλλη μια φορά το παιγνίδι της «αντίστασης» στην τρόικα, ότι δήθεν δε θα περάσουν άλλα μέτρα. Κοροϊδεύουν και πάλι την ελληνική κοινωνία. Τα τόσο αγαπημένα τους μέσα της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, παίζουν προς το παρόν το ανθρώπινο δράμα ενός μικρού κοριτσιού, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τη θλιβερή πραγματικότητα. Καρφί δεν τους καίγεται για τον ανθρώπινο πόνο, το δράμα και την ανθρωπιστική καταστροφή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα. Ποτέ δεν τόλμησαν να αφιερώσουν τόσες ώρες τηλεοπτικού «αέρα» τα 500 παιδιά των φαναριών, τα οποία έχουν εξαφανιστεί. Είναι τόσο σάπιοι και διεφθαρμένοι. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αντιμετωπίζουν το μικρό κοριτσάκι ως προϊόν, το οποίο όχι μόνο «πουλάει», αλλά ταυτόχρονα αποπροσανατολίζει και από άλλα, εξίσου σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, ένας συνάνθρωπος, στην Ξάνθη, έχανε τη ζωή του γιατί δεν κατάφερε να αποπληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Αυτός ο άνθρωπος, είχε πρόβλημα υγείας. Χρειαζόταν συσκευή οξυγόνου και εκείνη με τη σειρά της χρειαζόταν ηλεκτρικό ρεύμα. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ, δεν πληρώθηκε κι ο άνθρωπος «έφυγε».

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013. Αυτή είναι η ανθρωπιστική καταστροφή και όχι ένας «λαϊκισμός». Θα το πουν βέβαια κι αυτό. Είναι χυδαίοι, αμετανόητοι και επικίνδυνοι. Βυθίζουν την ελληνική κοινωνία στο τέλμα. Από την άλλη μεριά, οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που έχουν απομείνει στη χώρα, προσπαθούν να βρουν οποιαδήποτε δουλειά, ένα μεροκάματο, προκειμένου να επιβιώσουν. Κι όμως, ακόμα και για δουλειά σερβιτόρου, οι «εργοδότες» απαιτούν μεταπτυχιακό, διδακτορικό και καμιά δεκαριά ξένες γλώσσες, για να πάρουν ένα χαρτζιλίκι, από τη στιγμή που Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν υπάρχουν. Τις κατήργησε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ήταν ένα ακόμα «δωράκι» της στους φίλους της «υγιείς» επιχειρηματίες. Αυτή, που στην προγραμματική συμφωνία μήνες μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, λέει στην ανακοίνωσή της ότι θα καταπολεμήσει την ανεργία και τη φοροδιαφυγή. «Για τα νέα τα παιδιά», που λέει και ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο μεταξύ, έχουν εξουσιοδοτήσει τον Γιάννη Στουρνάρα για όλη την οικονομική πολιτική και ταυτόχρονα τον υβρίζουν. Οι πάντες γνωρίζουν τον ρόλο του συγκεκριμένου υπουργού Οικονομικών σε αυτή την κυβέρνηση. Είναι κάτι άλλωστε που και ο ίδιος δεν κρύβει. Παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ της γερμανικής πρότασης για μη κούρεμα του ελληνικού χρέους, «παγώματος» οποιασδήποτε συζήτησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κάνει τα πάντα για τις τράπεζες, δεν ελέγχει τις «λίστες» της ντροπής, δεν κυνηγά την μεγάλη φοροδιαφυγή. Γνωρίζουν όλα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, φανερών και κρυφών. Ξέρουν από πρώτο χέρι ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν τους πιστεύει, αλλά τους σιχαίνεται πια.

Αντιλαμβάνονται ότι τυχόν κατάρρευση της κυβέρνησης, πιθανότατα να είναι και η αρχή διερεύνησης ποινικών ευθυνών για αρκετούς από όσους πέρασαν από θεσμούς και αξιώματα, ανεξάρτητα από νόμους, τροπολογίες και άλλα «παραθυράκια». Ακόμα και η καλύτερη φίλη τους, η τρόικα, τους «καρφώνει», λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα για το ότι η ελληνική κυβέρνηση «δυσφορεί» από την επιβολή των νέων μέτρων. Η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014 είναι πια πολύ κοντά. Και να θέλουν δε μπορούν να κρυφτούν. Μόνο σε μια παράταση μπορούν να ελπίζουν, με τον Αντώνη Σαμαρά να πηγαινοέρχεται πανικόβλητος στην Ευρώπη και να ικετεύει για μη ανακοίνωση των νέων μέτρων στην παρούσα φάση. Αυτό άλλωστε μπορούν να το κάνουν και στους πρώτους μήνες του 2014 με την επιβολή έκτακτων μέτρων. Ξέρουν τον τρόπο. Πλέον, οι πάντες γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει. Ποιο είναι το πραγματικό καθήκον για τη χώρα.

Όσοι βουλευτές της συμπολίτευσης, επιθυμούν να προσφέρουν καλή υπηρεσία στη χώρα, οφείλουν να καταψηφίσουν τον «προϋπολογισμό» της υποτέλειας των προθύμων και να «ρίξουν» αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Το υποβρύχιο οφείλει να αρχίσει την ανάδυση. Να φύγει από τα σκοτάδια της αβύσσου και να βγει στο φως με το πλήρωμα άθικτο και σώο. Άλλος χρόνος δεν υπάρχει…

Του Κώστα Καπνίση  από periodista

Στουρνάρας : Πάτε καλά ρε ; Σιγά μην κάνουμε ότι λέμε.




Λίγες μόνο μέρες κράτησε το αντιμνημονιακό πανηγυράκι που έστησε η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ΜΜΕ καθώς με σημερινή συνέντευξη του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Γερμανικής οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας κάνει λόγο για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα παίζει τη δήλωση του υπουργού στην πρώτη σελίδα αλλά χωρίς να σχολιάζει την υποκρισία της κυβέρνησης.
Οι τσάμπα μαγκιές με την τρόικα φτάνουν γιά 1-2 μέρες με πηχυαίους τίτλους
στα ΔΟΛοπρωτοσέλιδα των αφεντικών .

Αν το ίδιο είχε γίνει επί Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, το Mega θα είχε βγει μέχρι και με έκτακτο δελτίο να ζητήσει την παραίτηση των πάντων.
 
 
 

Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ! "ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ" ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΕΙ Η ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ 500 ΕΚ. €

 dimitrakopoulos.jpg
Το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 υπολογίζεται στα 2,5 δις €. Η συγκυβέρνηση, η οποία διαλαλεί περίτρανα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα στο ακέραιο, ξέχασε ότι μία από τις δεσμεύσεις την οποία υπέγραψε φαρδιά πλατιά είναι πως η οποιαδήποτε οικονομική απόκλιση από το σχεδιασμό θα καλύπτεται με νέα μέτρα. Με σύνθημα, λοιπόν, *όχι σε νέα μέτρα*, ο πρωθυπουργός οδεύει στας ευρώπας και ευτελίζει τον εαυτό του, το θεσμό αλλά και κάθε προσδοκία την οποία ο ίδιος δημιουργεί, σε μία 5 minutes stand-up comedy με την ομόλογη γερμανίδα σιδηρά κυρία...

Τη δημαγωγία του *όχι σε νέα μέτρα* μετριάζει ο Στουρνάρας ο οποίος βάζει αυθαίρετα τον πήχη στα 500 εκ €, θεωρώντας προφανώς ότι η ελληνίδα αλεπού θα πάει στο παζάρι και θα διαπραγματευτεί περικοπές. Τεχνοκράτης ο Στουρνάρας, δεν αντιλήφθηκε ότι βάζοντας ένα νούμερο στο κάδρο, οι δαιμόνιοι ντετέκτιβς του έθνους θα ξεκινήσουν την έρευνα για την εύρεση του ποσού.
  
Πρώτος όλων, ο ποινικολόγος Δημητρακόπουλος (στο ΣΚΑΙ) ο οποίος  ήδη ξεκίνησε να προτείνει νέες λύσεις για τα 500εκ που ψάχνει η κυβέρνηση: "έχουμε κάποιους κρατούμενους με δεσμευμένα χρήματα στη φυλακή. Ένας από αυτούς με 300 εκ, άλλος με 150εκ. Να τους κατάσχουμε τα χρήματα που ανέρχονται σε 1 δις, με τη συναίνεση τους, και να τους αφήσουμε ελεύθερους."
   
Ας βγει η συγκυβέρνηση με διάγγελμα στο Ζάππειο και ας ορκιστεί ότι τα μέτρα δε θα ξεπεράσουν τα 500 εκ, διότι αν μάθουν οι κρατούμενοι που στοχοποίησε ο Δημητρακόπουλος ως οικονομική εφεδρεία το πραγματικό ποσό,  θα κλειδωθούν στο κελί και θα καταπιούν τα κλειδιά_



epikairo
dimitrakopoulos.jpg


Το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 υπολογίζεται στα 2,5 δις €. Η συγκυβέρνηση, η οποία διαλαλεί περίτρανα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα στο ακέραιο, ξέχασε ότι μία από τις δεσμεύσεις την οποία υπέγραψε φαρδιά πλατιά είναι πως η οποιαδήποτε οικονομική απόκλιση από το σχεδιασμό θα καλύπτεται με νέα μέτρα. Με σύνθημα, λοιπόν, *όχι σε νέα μέτρα*, ο πρωθυπουργός οδεύει στας ευρώπας και ευτελίζει τον εαυτό του, το θεσμό αλλά και κάθε προσδοκία την οποία ο ίδιος δημιουργεί, σε μία 5 minutes stand-up comedy με την ομόλογη γερμανίδα σιδηρά κυρία...

Τη δημαγωγία του *όχι σε νέα μέτρα* μετριάζει ο Στουρνάρας ο οποίος βάζει αυθαίρετα τον πήχη στα 500 εκ €, θεωρώντας προφανώς ότι η ελληνίδα αλεπού θα πάει στο παζάρι και θα διαπραγματευτεί περικοπές. Τεχνοκράτης ο Στουρνάρας, δεν αντιλήφθηκε ότι βάζοντας ένα νούμερο στο κάδρο, οι δαιμόνιοι ντετέκτιβς του έθνους θα ξεκινήσουν την έρευνα για την εύρεση του ποσού.

Πρώτος όλων, ο ποινικολόγος Δημητρακόπουλος (στο ΣΚΑΙ) ο οποίος  ήδη ξεκίνησε να προτείνει νέες λύσεις για τα 500εκ που ψάχνει η κυβέρνηση: "έχουμε κάποιους κρατούμενους με δεσμευμένα χρήματα στη φυλακή. Ένας από αυτούς με 300 εκ, άλλος με 150εκ. Να τους κατάσχουμε τα χρήματα που ανέρχονται σε 1 δις, με τη συναίνεση τους, και να τους αφήσουμε ελεύθερους."

Ας βγει η συγκυβέρνηση με διάγγελμα στο Ζάππειο και ας ορκιστεί ότι τα μέτρα δε θα ξεπεράσουν τα 500 εκ, διότι αν μάθουν οι κρατούμενοι που στοχοποίησε ο Δημητρακόπουλος ως οικονομική εφεδρεία το πραγματικό ποσό,  θα κλειδωθούν στο κελί και θα καταπιούν τα κλειδιά_
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6913-a-re-kapernaro-ekanes-sxoli-dimitrakopoulos#sthash.dX1YepOK.dpuf
dimitrakopoulos.jpg


Το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 υπολογίζεται στα 2,5 δις €. Η συγκυβέρνηση, η οποία διαλαλεί περίτρανα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα στο ακέραιο, ξέχασε ότι μία από τις δεσμεύσεις την οποία υπέγραψε φαρδιά πλατιά είναι πως η οποιαδήποτε οικονομική απόκλιση από το σχεδιασμό θα καλύπτεται με νέα μέτρα. Με σύνθημα, λοιπόν, *όχι σε νέα μέτρα*, ο πρωθυπουργός οδεύει στας ευρώπας και ευτελίζει τον εαυτό του, το θεσμό αλλά και κάθε προσδοκία την οποία ο ίδιος δημιουργεί, σε μία 5 minutes stand-up comedy με την ομόλογη γερμανίδα σιδηρά κυρία...

Τη δημαγωγία του *όχι σε νέα μέτρα* μετριάζει ο Στουρνάρας ο οποίος βάζει αυθαίρετα τον πήχη στα 500 εκ €, θεωρώντας προφανώς ότι η ελληνίδα αλεπού θα πάει στο παζάρι και θα διαπραγματευτεί περικοπές. Τεχνοκράτης ο Στουρνάρας, δεν αντιλήφθηκε ότι βάζοντας ένα νούμερο στο κάδρο, οι δαιμόνιοι ντετέκτιβς του έθνους θα ξεκινήσουν την έρευνα για την εύρεση του ποσού.

Πρώτος όλων, ο ποινικολόγος Δημητρακόπουλος (στο ΣΚΑΙ) ο οποίος  ήδη ξεκίνησε να προτείνει νέες λύσεις για τα 500εκ που ψάχνει η κυβέρνηση: "έχουμε κάποιους κρατούμενους με δεσμευμένα χρήματα στη φυλακή. Ένας από αυτούς με 300 εκ, άλλος με 150εκ. Να τους κατάσχουμε τα χρήματα που ανέρχονται σε 1 δις, με τη συναίνεση τους, και να τους αφήσουμε ελεύθερους."

Ας βγει η συγκυβέρνηση με διάγγελμα στο Ζάππειο και ας ορκιστεί ότι τα μέτρα δε θα ξεπεράσουν τα 500 εκ, διότι αν μάθουν οι κρατούμενοι που στοχοποίησε ο Δημητρακόπουλος ως οικονομική εφεδρεία το πραγματικό ποσό,  θα κλειδωθούν στο κελί και θα καταπιούν τα κλειδιά_
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6913-a-re-kapernaro-ekanes-sxoli-dimitrakopoulos#sthash.dX1YepOK.dpuf