ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.11.09

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 8/11/2009 σε video

Δείτε σε βίντεο τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 8/11/09 σε βίντεο όπως και κάθε Σάββατο βράδυ από το enimerwsi.

Ευχαριστούμε όλους τους bloggers όπως επίσης και τις ιστοσελίδες που αναδημοσιεύουν τα βίντεο με τα πρωτοσέλιδα εδώ και ενάμιση μήνα.


Ο Uri απειλεί για τρομοκρατικό χτύπημα στον Ant1!


Ο ΜητσοταΚΟΚΟΣ κι ο ΚουβελοΚΟΚΟΣ - ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ !!!


ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝΕ ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΑΖΑΝΕ !!!.
Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΝΑΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ, ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΤΟΠΙΖΕΙ" ΤΟΝ ΚΟΚΟ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ.
ΟΠΩΣ ΤΟ 1965, ΜΑΡΚΑΡΙΖΕ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΤΟΠΙΖΕ", Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΟΥ!!!!!
ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ!!!!!
ΟΧΙ ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ.
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

Οι εργατέμποροι της ΚΚΕ Α.Ε, οι Χαφιέδες της 5ης Διεθνούς, οι Ρουφιάνοι, τα κωθώνια, και ο Uri Geller

του
Σπύρου Χατζάρα

Οι «άθεοι», της ΚΚΕ & Co, και ο Σύριζα, «κήδεψαν» την Έλλη Παπά, χωρίς παπά, αλλά ταυτόχρονα ζητούν, «να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό».
Η αντίφαση είναι κολοσσιαία, και αποκαλυπτική. Οι μεγαλομέτοχοι της ΚΚΕ ΑΕ, που εμπορεύεται την κοινωνική δυναμική των μελών και οπαδών, ειναι ταυτόχρονα και εναντίον της θρησκείας, «που είναι το όπιο του λαού» και υπέρ της ισλαμικής θεοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι λειτουργούν, 150 Τζαμιά στην Αθήνα, ζητούν, «να γίνει επιτέλους» (*), το σαουδαραβικό και Βαχαμπίτικο τζαμί!!!
Τι συμφέρον έχει η ελληνική εργατική τάξη και το εργατικό ταξικό κίνημα από τη λειτουργία του Σαουδαραβικού Τζαμιού και του προσαρτημένου θεολογικού σχολείου (Madrasah ή madrassa) ;
Παρά το ότι γράφουν, «η προσφυγιά και η μετανάστευση μπορούν να ανακοπούν μόνο με το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου» (**), δεν κάνουν καμία πολιτική κίνησή κατά των ΗΠΑ, αλλά αντίθετα υιοθετούν το σύνολο των απαιτήσεων του Στέητ Ντιπάρτμεντ.
Δεύτερη κολοσσιαία αντίφαση!!!

Δεν στρέφονται κατά του ιμπεριαλισμού, και δεν απαιτούν από αυτόν που βομβαρδίζει τα σπίτια των Αφγανών και των Ιρακινών, να αναλάβουν το κόστος της περίθαλψης των θυμάτων τους, αλλά απαιτούν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ, το κόστος αυτό να το αναλάβει ο ελληνικός λαός.
«Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους. Κατάργηση των αντιδραστικών εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στη νοσηλεία μεταναστών στα νοσοκομεία. Αποκλειστικά δημόσιες -δωρεάν υπηρεσίες Υγείας πρόνοιας. Ειδικά μέτρα στήριξης των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Εγγραφή στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων , ανεξάρτητα αν έχουν χαρτιά νομιμότητας η όχι. Εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη φοίτηση, όπως στέγαση, σίτιση, παροχή βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών μέσων» .
Το κόστος αυτού του προγράμματος, δεν θα το πληρώσουν οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, ούτε ο φιλάνθρωπος Σόρος, ούτε η «πλουτοκρατία», ούτε φυσικά η ΚΚΕ ΑΕ, αλλά ο ελληνικός λαός στο σύνολό του.
Τρίτη κολοσσιαία αντίθεση. Το κόμμα της εργατιάς, στρέφεται εναντίον των ζωτικών συμφερόντων του κάθε εργαζόμενου.

Και βέβαια ζητάνε να καταργηθούν τα σύνορα, με την Τουρκία. Όχι στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων, για να περνάνε ελεύθερα όλοι οι πελάτες της Μαφίας.
Γιατί, δεν ζητούν διακρατικές συμφωνίες για τους μετανάστες, ώστε να έρχονται νόμιμα, και με εγγυημένα τα δικαιώματα τους;
Τέταρτη κολοσσιαία αντίφαση, που επεξηγείται ακόμη περισσότερο, όταν κατηγορούν για τον πνιγμό των λαθρομεταναστών, όχι την Μαφία-τούρς, που τους μετέφερε αλλά «Την ιμπεριαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, που ευθύνονται για τα μεγάλα κύματα προσφύγων και μεταναστών».
Η εταιρεία μπροστά στα μάτια της εργατικής τάξης βγάζει την κουκούλα ξεδιάντροπα, και αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι, η άλλη πλευρά της παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Αυτό ήταν πάντα.

Παράλληλα το πολιτικό τμήμα των φασιστοχαφιέδων της 5ης Διεθνούς, «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», έκανε διαδήλωση κατά του εαυτού του, στο Σύνταγμα.
Περίπου 350 ναζί της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης, κρατούσαν πανό με συνθήματα: «Νόμιμοι οι μετανάστες. Παράνομοι οι φασίστες», «Ευρώπη των εργατών. Όχι του ρατσισμού και του κέρδους», κοροϊδεύοντας το κωθώνια που τους ακούν.

Ευρώπη των εργατών, λένε οι τροτσκιστοφασίστες, βαφτίζοντας εργάτες τους δούλους της Μαφίας. Αυτοί που υπηρετούν τα υπερκέρδη των τραπεζιτών λένε όχι στο κέρδος. Το κέρδος της Μαφίας είναι εκτός. Ένα από τα ένοπλα τμήματα των φασιστοχαφιέδων της 5ης Διεθνούς, έβγαλε ανακοίνωση με μαϊμού περιεχόμενο, για την βομβιστική επίθεση κατά της Γιαννάκου, για να συνδέσει τον «αγώνα», με την πορτοκαλί εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη και με τις καταλήψεις στα σχολεία.
Οι ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ήρθαν σε συμφωνία με την «Δημοκρατία που δεν διαπραγματεύεται», και οι 350 δεν ακολούθησαν την διαταγή,
«Σπάστε, Κάψτε, Κλέψτε, Διασκεδάστε». Λίγες μολότωφ για διασκέδαση και προπόνηση, έριξε το «κλιμάκιο» της Θεσσαλονίκη.

Τα σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, έχει επιφορτιστεί να τα φέρει εις πέρας η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι χαφιέδες και τα κωθώνια, παίζουν τον ρόλο της «κοινωνικής αντιπολίτευσης», που πιέζει την κυβέρνηση της σοσιαλθολούρας, για να πάρει τα μέτρα που απαιτούνται ώστε «να εκτονώσει την κοινωνική κρίση».
Το αίμα που χύθηκε στην Αγία Παρασκευή και νεκροί αστυνομικοί, είναι μέρος του σεναρίου, του Μεγάλου Χορογράφου. Όλοι οι ηθοποιοί παίζουν τον ρόλο τους. Και ο Κερένσκι-Παπανδρέου. Και η κουμπάρα του Σόρος που θέλουν να γίνει αρχηγός της ΝΔ.
Το έργο, δεν θα ήταν πλήρες αν οι εργολάβοι δεν αναλάμβαναν την επιχείρηση αποβλάκωσης. Για τον λόγο αυτό, οι περιούσιοι της Νέας Τάξης, έστειλαν στην Αθήνα τον «συνταγματάρχη» των ψυχολογικών επιχειρήσεων Uri Geller.

Οι εξελίξεις τρέχουν ενώ οι ηλίθιοι χαζεύουν τους «μένταλιστς».

----

(*) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ- Οκτώβρης 2009-Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια.

(**) Ριζοσπάστης. Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
----
http://deltio11.blogspot.com/2009/11/5-uri-geller.html

ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ... ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ..... ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!


Κινητικότητα για λύση στο Σκοπιανό το 2009
Παρέμβαση των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ για όνομα και ζητήματα αλυτρωτισμού. Στο τραπέζι το όνομα Δημοκρατία της Β. Μακεδονίας

Μιχαλης Ιγαντιου
Πληροφορίες για «κλείσιμο» του Σκοπιανού, σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε πριν από το τέλος του έτους, κυκλοφόρησαν επίμονα τις τελευταίες 48 ώρες στην αμερικανική πρωτεύουσα................ ........Σύμφωνα με πληροφορίες, η Aθήνα εξήγησε σε όλους τους ενδιαφερομένους πως η ονομασία πρέπει να είναι μία και μοναδική για όλες τις χρήσεις και ανεπίσημα -εν αναμονή της διευκρίνισης της στάσης των Σκοπίων- έστρεψε την προσοχή στην τελευταία πρόταση του κ. Nίμιτς. O μεσολαβητής πρότεινε την ονομασία «Δημοκρατία της Bόρειας Mακεδονίας», η οποία καλύπτει τις ανησυχίες της Aθήνας. Δηλώθηκε ότι η ονομασία αυτή αποτελεί την υστάτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, με την οποία συμφωνεί και το κόμμα της Nέας Δημοκρατίας.
ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΔΩ
===============================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Πάρτε το απόφαση ΘΑ είμαστε "πατριώτες" με τους γιαλαντζί Βόρειους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!! Τέρμα η πλάκα!!! Καλά, με το όνομα τα βρήκαμε, άντε και με την ονομασία για όλες τις χρήσεις ,....όμως......εκείνα τα "βιβλία" και η "εγκυκλοπαίδεια" και το Πανεπιστήμιο σταύλος που διδάσκει ότι οι Σλάβοι είναι απόγονοι των Μακεδόνων τι θα γίνουν? ...έχει προβλεφθεί η κατάργηση όλων εκείνων των θεμάτων που καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία? ή μήπως και η Ιστορία είναι κάτι σαν την ΣΗΜΑΙΑ............ που θα την πάρει ο αέρας?

ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ





Ιnfognomon

Μακριά το στόμα σας από τα blogs...

ΜΠΛΟΓΚΣ

Πρόβλημα Σαμαρά με τις υπογραφές – Πάσχει καταστατικά η υποψηφιότητα του !!!


Ξαφνικό θεσμικό κώλυμα με τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ένας από τους πενήντα που υπέγραψαν το σχετικό κείμενο της υποψηφιότητας του, ο βιομήχανος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Κώστας Αντζουλάτος, δηλώνει ότι δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και είναι απλώς ... «προσωπικός φίλος του Αντώνη»!

Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς δεν έχει συγκεντρώσει τις προβλεπόμενες πενήντα υπογραφές εκλεκτόρων της Νέας Δημοκρατίας και ως εκ τούτου πάσχει η υποψηφιότητά του!

Μάλιστα σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του Αντζουλάτου στην ημερήσια ......

εφημερίδα των Πατρών «Πελοπόννησος» , ένα στέλεχος της Ν.Δ. απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα και του ζητεί να θέσει εκτός τον Σαμαρά!...

Το μείζον αυτό θέμα αποκρύφτηκε, άγνωστο για ποιο λόγο, από τη Ρηγίλλης παρότι στην ουσία τινάζει στον αέρα την προσυνεδριακή διαδικασία και θέτει σε νέες βάσεις το εσωκομματικό προεκλογικό σκηνικό.
Στο απόσπασμα της επίμαχης συνέντευξης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει τα εξής:
« Είμαι προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά. Είναι σαφές ότι δεν με αφορά οτιδήποτε κάνει η Νέα Δημοκρατία στα εσωκομματικά της. Μην εκλάβετε ότι δεν έχω εκτίμηση στην κα Ντόρα Μπακογιάννη, αλίμονο! Την θεωρώ πάρα πολύ καλή και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει στην παράταξή της. Εμένα όμως δεν με αφορά η Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Όπως δεν ανήκω ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στο ΛΑΟΣ, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Αντζουλάτος δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ανήκει α στη Νέα Δημοκρατία, άρα δεν μπορεί να ψηφίσει ούτε θεσμικά αφού δεν είναι μέλος, παρά την ιδιότητά του ως πρόεδρος Επιμελητηρίου.
Ενημερωθήκαμε απο filiatra
Πηγή

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται

Ο «λαβωμένος» πολίτης και όχι η οικονομία είναι το ποιό σημαντικό ζήτημα σήμερα.

Ο Έλληνας πολίτηςΔεν είμαι μηδενιστής και για το λόγο αυτό δεν μπορώ να παραβλέψω τις καλές προθέσεις ορισμένων στελεχών της τωρινής κυβέρνησης, που αγωνίζονται να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά δεν είμαι όμως και ουτοπιστής ώστε να κυνηγάω χίμαιρες και να βλέπω μόνο αυτά που μου σερβίρουν τα χειραγωγημένα ΜΜΕ. Ο σύγχρονος (πάλι) αέρας της πολιτικής του «ανανεωμένου» ΠΑΣΟΚ μπορεί να δείχνει ότι διαθέτει όραμα και υγιείς στόχους, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Όσο και να «συμμαζέψει» κάποιος τον περίγυρο μετά από ένα σεισμό, η καταστροφή δεν μπορεί να αναστραφεί και τα θύματα χρειάζονται κάτι περισσότερο από ένα απλό…«συμμάζεμα». Χρειάζονται πρόνοια, χρειάζονται περίθαλψη, υποδομές. Η ανάληψη εργασίας σε έναν υγιή χώρο διαφέρει, από την ανάληψη δράσης μετά από μια καταστροφή. Οι απαιτήσεις, οι ανάγκες και οι στόχοι είναι τότε διαφορετικοί καθώς και τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν.

Αν κάποιος απορήσει για το ότι χρησιμοποιώ όρους «καταστροφής», στην περιγραφή μου για την ελληνική πραγματικότητα, θα ήθελα να συστήσω αφύπνιση, διότι όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», τότε αυτό σημαίνει ότι υπνοβατεί, ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Οι περισσότεροι, παρασυρμένοι από τη βιομηχανία της (παρα)πληροφόρησης, κάνουν το λάθος να εστιάζουν στην οικονομία και να παρακολουθούν την πορεία της χιονοστιβάδας της διεθνούς κρίσης, έντρομοι, ενώ αυτό που έχει προσβληθεί βάναυσα στη χώρα μας είναι κάτι πολύ ποιο σημαντικό. Κάτι το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνικοπολιτική ισορροπία ενός έθνους. Αυτό το κάτι, είναι, το φιλότιμο, η νοημοσύνη και η αξιοπρέπεια του πολίτη.

Στη χώρα αυτή, ορισμένοι επιτήδειοι καιροσκόποι έχουν καταφέρει να θέσουν την ελληνική ψυχή «εκτός μάχης». Έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλον τον κρατικό μηχανισμό και έχουν κάνει τον Έλληνα να βλέπει τον εαυτό του, στην καλύτερη περίπτωση, κάτι μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου και…Εξωγήινου, και στη χειρότερη, σαν λαμόγιο ή ακόμα ως σύντροφο του Παλαιοκώστα και του Ρωχάμη. Οι έλληνες πολίτες-συμπεριλαμβανομένων και πολλών από τα ακόμα τίμια θεσμικά όργανα-βρίσκονται «υπό κατάληψη», «υπό διωγμό»!

Η εκπαίδευση, η τέχνη και η διανόηση έχουν επίσης απαλλοτριωθεί, από τα κοράκια που λυμαίνονται τον τόπο, και ο απλός κόσμος έχει γίνει πια έρμαιο των επιτήδειων, θύμα μιας νέας μορφής …πανούκλας!

Είμαι ένας από αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν πως τα blog είναι η ΝΕΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, η φωτιά που θα κάψει τα τρωκτικά και για το λόγο αυτό εξακολουθώ να χτυπάω τον κώδωνα του κινδύνου, και να φωνάζω, πως «το παρελθόν είναι ο καθρέπτης για το παρών και ο χάρτης για το μέλλον». Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να σηκωθεί από τον ύπνο, να απαλλαχθεί από τον ζουρλομανδύα που επιχειρούν να του φορέσουν, να διαβάσει ιστορία και να καταλάβει ποιος είναι και που πάει …ή…καλύτερα…που τον πάνε.]

alkimosarchive.

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΧΡΟΝΟΣ-GI

Σε προηγούμενη μας ανάρτηση σας είχαμε παρουσιάσει τον Αρχαιολογικό χώρο από το Παυλοπετρι Λακωνίας δειτε εδώ.Σήμερα σας παρουσιάζουμε και δικές μας αποκλειστικές φωτογραφίες από την υποθαλάσσια περιοχη του.







Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική εικόνα ίσως της αρχαιότερης βυθισμένης πολιτείας βρίσκονται οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι μόλις προ ημερών ολοκλήρωσαν την υποθαλάσσια έρευνά τους στο Παυλοπέτρι Λακωνίας.
Νέα κτίρια πάνω στην κεντρική οδό του οικισμού, ο οποίος χρονολογείται περί το 2800 π.Χ., δίνουν και νέα στοιχεία για τη συνολική έκτασή του. Πλέον οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν, με βάση τα νέα δεδομένα, πως το εμβαδόν του καταποντισμένου οικισμού αυξήθηκε περί το ένα τρίτο σε σχέση με την έως τώρα γνωστή έκτασή του.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή ανασκαφή που διεξήχθη από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών κρατά ένα μεγάλο κτίριο μήκους 35 μέτρων. Οι διαστάσεις και η κάτοψη του συγκεκριμένου κτιρίου θυμίζουν αντίστοιχες κατασκευές που τοποθετούνται σε κεντρική θέση των οικισμών της εποχής. Ονομάζονται «μέγαρα» και θεωρούνται έδρα και κατοικία της ηγετικής ομάδας. Ο ακριβής χαρακτηρισμός αυτής της μεγαρόσχημης κατασκευής θα προσδιοριστεί με την περαιτέρω έρευνα, ενώ στοιχεία για τον οικισμό δίνουν και 230 θραύσματα αγγείων που χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο έως τους ιστορικούς χρόνους.
Η προϊστορική πόλη βρίσκεται σε βάθος τεσσάρων μέτρων και περιλαμβάνει ανέπαφα κτίρια, αυλές, δρόμους, καθώς και μεταγενέστερους τάφους που πιστεύεται ότι ανήκουν στη Μυκηναϊκή περίοδο. Τα υποθαλάσσια ερείπια εντοπίστηκαν και χαρτογραφήθηκαν το 1968 από ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ με επικεφαλής τον δρα Νίκολας Φλέμινγκ, αλλά έκτοτε η έρευνα σταμάτησε.
Τα Νέα, 15/9/09

πηγή ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Ακύρωσε το αυριανό VETO o Βενιζέλος




Την πάτησε ο Μάκαρος με το θέμα ψυγείο για τον Βενιζέλο. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει η αυριανή εφημερίδα του ο Βενιζέλος έστειλε και δημοσιεύτηκε απάντηση οπότε του ακύρωσε το πρώτο θέμα. Πωπω ο Μάκης έφαγε πακέτοοο!!
Πηγή troktiko

Η απάντηση ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στον ΜΑΚΗ με τις μπαγιάτικες αποκαλύψεις εδώ

50 Χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας - ΟΧΙ στη διάλυσή της με νέο Σχέδιο Ανάν (Δευτέρα, 9 Νοέμβρη 2009, ώρα 7.00 μ.μ.)


To Σωματείο «Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου» (Σ.Α.Κ.) και η «Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο» (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.)
σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:
1959 – 2009
50 Χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας
ΟΧΙ στη διάλυσή της με νέο Σχέδιο Ανάν
στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου
Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2, Μετρό «Ευαγγελισμός»)
Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009, ώρα 7.00 μ.μ.

Ομιλητές:
Βάσος Λυσσαρίδης, επ. Πρόεδρος ΕΔΕΚ (Κύπρος)
Γεώργιος Λιλλήκας, πρ. Υπουργός Εξωτερικών (Κύπρος)
Γεώργιος Κασιμάτης, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Μάνος Μεγαλοκονόμος, Πρέσβυς ε.τ.
Συντονιστής: Μανώλης Μηλιαράκης
Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.
Θα επακολουθήσει συζήτηση
sibilla

ΔΕΝ ΜΑΣ Χ@#.ΖΕΤΕ ΡΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΘΕΜΗ-ΔΕΣ & ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΙ!! ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΦΗΜΑΡΙΔΑ ΣΟΥ ΘΕΜΟ.? ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ??


Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ
------------------------------------------------------------------------------

Ξαφνικά το Πρώτο Θέμα ανακάλυψε την "φωτιά" και η "ανακάλυψη" κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα το Πρώτο Θέμα και ο δημοσιογράφος της "ανακάλυψης" κύριος Μανωλης Γαλανης τονίζουν:"Η ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΙΟΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ «SIEMENS» ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ «DEBEVOISE & PLIMPTON» ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ...Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», σύμφωνα με τη δικογραφία της «Siemens», η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου, και καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών, συμμετείχε το 2007 στη νομική ομάδα που επιστράτευσε ο πρώην ισχυρός άντρας της «Siemens Hellas», για να κωλυσιεργήσει την έρευνα που διεξήγαγε η κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ «Debevoise & Plimpton», με στόχο να κερδίσει πολύτιμο χρόνο ώστε να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες που τον «έκαιγαν»."

Όπου "ισχυρός άνδρας" βάλτε ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ!
Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει?... να αποποιηθεί η κυρία Σιούτη την νομική της Ιδιότητα ώστε να μην αναλάμβανε την υπόθεση Χριστοφοράκου ????

Δεν καταλάβαμε τι θέλουν να πουν οι ΘΕΜΟΙκαι οι ΜΠΟΜΠΟΑΙΟΙ!!!
Ειδικά ο Θέμος δεν ξέρει ότι ....ως "κομιστής" όταν χτυπάς την Πόρτα των δικηγόρων είναι πάντα "ανοιχτή"???? Δηλαδή επειδή ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ανέλαβε κύριε Αναστασιάδη την υπεράσπιση σου προκειμένου ξεμπλέξεις με το DVD της συμφοράς .....αν..... λέω .....αν..... αύριο αναλάμβανε μια θέση στις ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ???? τι θα μας έλεγε η εφημερίδα του ΜΠΟΜΠΟΛΑ?.....ότι ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ τοποθετήθηκε στην ΘΕΣΗ αυτή λόγο εμπειρίας του στα DVD των διαφόρων "κομιστών' όπως του λόγου σου?


ΑΛΗΘΕΙΑ??????!!!!!
Γιατί ξαφνικά είδε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την συμμετοχή της κυρίας ΣΙΟΥΦΗ μόνο στην υπόθεση SIEMENS και όχι και στο ΘΕΜΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ της μονής ΤΟΠΛΟΥ ?????
Μήπως γιατί το ΑΦΕΝΤΙΚΟ του είχε να ΛΑΜΒΑΝΕΙ από τα ΕΡΓΑ
ΣΤΟ "ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ"????
Επειδή οι δικηγόροι λαμβάνουν διάφορες υποθέσεις έστω και εάν αυτές μπορεί να προκαλούν αλλά η ιδιότητα τους το επιβάλλει θεωρούμε ότι η "αντικειμενικότητα" της πληροφόρησης επιβάλλει να δημοσιεύσουμε την νομική ανάληψη της υπόθεσης ΤΟΠΛΟΥ από την κυρία ΣΙΟΥΦΗ.

ΕΝΩ Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΙΟΥΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ..... ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΙΟΥΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS ...... ΡΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ???!!!

==================================

Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών

της Νέας Δημοκρατίας Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε

μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν

για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward,

τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη,

την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου.

Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο - παρέμβαση

υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε

να ξεπουλήσει το "φιλέτο" του Κάβο Σίδερο, περιοχή

που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε

στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας,

ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί

από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της.

Μια εικόνα 1000 λέξεις



Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να την δείτε καλύτερα !

Εάν παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι το άσπρο που αχνοφαίνεται είναι καμήλες και το μαύρο η σκιά τους.



Ο Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ επένδυσε στην ελπίδα

Ακούγοντας την ομιλία Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ, αμέσως μετά από εκείνη της Μπακογιάννη, ο προσεκτικός ακροατής καταλήγει στο ότι πράγματι οι δυο υποψήφιοι εκφράζουν στο εσωτερικό της ίδιας παράταξης, διαφορετικούς δρόμους.

aΟ Αντώνης Σαμαράς έδωσε βάρος στη στρατηγική της ιδεολογικής αποενοχοποίησης για την ελληνική κεντροδεξιά, μέσα από τη διατύπωση «της ιδεολογικής μας ταυτότητας», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έδωσε πολλές φορές το δικό του νόημα στην έννοια του κοινωνικού φιλελευθερισμού, την οποία χαρακτήρισε εξέλιξη του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Υπογράμμισε επίσης ότι «όποιος κερδίσει τη μάχη των ιδεών, κερδίζει και τη μάχη της πολιτικής». Πόσοι τον κατάλαβαν από τους επιφανείς ΝεοΔημοκράτες, δεν ξέρω…

Ο Σαμαράς απάντησε στην «κυβερνησιμότητα» την οποία προέβαλε η Μπακογιάννη, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για σειρά χειρισμών της όπως οι κίνδυνοι που προκύπτουν για τους αγωγούς και για το λιμάνι του Πειραιά, για τη συμπεριφορά της στα παιδιά των stage, καθώς και για την πρόθεσή της να αυξήσει τους εμμέσους φόρους, πράγμα που θα πλήξει κυρίως τους μικρομεσαίους. Επίσης, η αναφορά του σε προσωπικότητες όπως ο Ελύτης, ο Λεντάκης, ο Μιτεράν και η Θάτσερ είχαν ως στόχο να τονώσουν την εικόνα του ως υποψήφιου πρωθυπουργού.

Σε μια προσπάθεια σύνδεσης της «δικής του» Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία, προέβαλε την έννοια της αειφορίας ως αντίβαρο στην πράσινη ανάπτυξη του Γιώργου Παπανδρέου, έκανε κριτική στην άνευ όρων παγκοσμιοποίηση κι επανέλαβε την αντίληψή του για μια Ευρώπη των εθνών, των κρατών και των λαών.

Στα αμιγώς κομματικά η αντίληψή του είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ετοιμοπόλεμη μετά το καλοκαίρι του 2010, αφού προανήγγειλε νέο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2010 που θα αποσαφηνίσει στρατηγικές, πολιτικές και ανανέωση σε πρόσωπα. Αντίθετα η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για «μόλις λίγες εβδομάδες» που θα χρειαστεί για να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση.

Ο Σαμαράς επίσης πήρε διακριτές αποστάσεις από συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, στρεφόμενος εναντίον της αντίληψης Βουλγαράκη ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό». Ο Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά ότι «ένας πολίτης αρκεί να είναι νόμιμος. Ένας πολιτικός πρέπει να είναι και ηθικός». Διατύπωσε ρητά τη θέση του υπέρ του δημόσιου ήθουςελληνικό κοσμοπολιτισμό ως σύνδεση παραδοσιακών αρχών και σύγχρονων φιλελεύθερων ρευμάτων. ως προϋπόθεση για πολιτική αποτελεσματικότητα. Σε αυτό το κεφάλαιο να σημειώσουμε ότι αναφέρθηκε στον

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από τη Ντόρα Μπακογιάννη με μια σειρά αναφορών όπως «επιλέξτε ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε ένα νέο Σχέδιο Ανάν», ενώ παρομοίωσε τη Ντόρα Μπακογιάννη με τη Χίλαρι Κλίντον και τον εαυτό του με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στα ασθενή του σημεία συγκαταλέγονται οι αναφορές μόνο σε δυο από τους προηγούμενους προέδρους της ΝΔ (Κωνσταντίνο Καραμανλή κι Ευάγγελο Αβέρωφ) και, φυσικά, στον απερχόμενο πρόεδρο Κώστα Καραμανλή. Ασθενές του σημείο είναι και η επαναλαμβανόμενη αναφορά του σε «νέα Μεταπολίτευση» χωρίς να εξειδικεύει τι εννοεί.

Το βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς επιλέγει να απευθυνθεί στο εσωκομματικό ακροατήριο με όρους κοινωνίας, κι αυτό κάνει την πολιτική συζήτηση που, επιτέλους, ξεκίνησε στη Νέα Δημοκρατία, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.-

τα πράγματα

Μια εναλλακτική προσέγγιση στην πολιτική: Το πείραμα της Μποκοτά



Η «εικόνα» που έχουμε ως επί το πλείστον για κάποιον πολιτικό, είναι αυτή ενός σοβαρού ή τουλάχιστον σοβαροφανούς κύριου/κυρίας, που διάγει εν γένει μια επίσης σοβαρή ή τουλάχιστον προβλέψιμη ζωή και μοιράζει χειραψίες και χαμόγελα, τουλάχιστον δημόσια.

Υπάρχει όμως και μια (εντελώς) διαφορετική περίπτωση που αν και δεν είναι κάτι νέο, την θεώρησα άξια αναφοράς. Η ιστορία έχει ως εξής:

Μια φoρά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πoλύ άσχημη πόλη. Βiα, εγκλήματα, κυκλoφoριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρiζoι δυστυχισμένoι πoλiτες. Και δεν ήταν κάποια μικρή πόλη, εiχε έξι εκατομμύρια κατoiκoυς πoυ εiχαν παραδoθεi εντελώς στον κατήφορο.

Ένα πρωi, o διευθυντής τoυ Πανεπιστημioυ της πόλης πoυ ήταν μαθηματικός και φιλόσoφoς, εκεi πoυ πήγαινε στη δoυλειά τoυ και βλέπoντας την κατάντια της πόλης τoυ, πήρε μια πoλύ κoυφή απόφαση. Δήλωσε την παραiτησή τoυ στo Πανεπιστήμιo, λέγoντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλiα τoυ και στα έξι εκατoμμύρια κατoiκoυς.

Στoυς μαθητές τoυ στo Πανεπιστήμιo, o καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τoυς περiεργoυς τρόπoυς διδασκαλiας τoυ. Για παράδειγμα, μια φoρά πoυ επικρατoύσε χάβρα στo μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη κατεβάζoντας τα βρακιά τoυ. Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστεioυς και εντελώς ανoρθόδoξoυς τρόπoυς για να πετυχαiνει τo σκoπό τoυ και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε.

Για την πρoεκλoγική καμπάνια τoυ λoιπόν, φόρεσε μια στoλή σoύπερμαν, αυτoχρiστηκε 'υπερπoλiτης' και αμoλύθηκε στoυς δρόμoυς βάζoντας ταυτόχρoνα υπoψηφιότητα για δήμαρχoς. Έφερε πoλύ γέλιo στoν κόσμo αλλά επειδή όπως έλεγαν, εiχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τoν ψήφισαν και πραγματικά εκλέχτηκε δήμαρχος!

O καινoύργιoς δήμαρχoς όμως δεν εiχε καμiα σχέση με τoυς πρoηγoύμενoυς. Η πρώτη τoυ κiνηση ήταν να πρoσλάβει 20 μiμoυς και να τoυς σκoρπiσει στoυς δρόμoυς της πόλης. Η δoυλειά τoυς ήταν να χλευάζoυν όσoυς παραβiαζαν τoν κώδικα oδικής κυκλoφoρiας. Ανορθόδοξη κίνηση, αλλά οι πoλiτες (πoυ κανονικά δεν συμμορφώνονταν ιδιαίτερα με τον κοκ, όπως ακριβώς και σε κάποια άλλη χώρα...), άρχισαν να συνετίζονται γιατi απoδεiχτηκε πως τoυς πεiραζε πoλύ περισσότερo η δημόσια κoρoϊδiα, παρά τα πρόστιμα.

Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφoρες τηλεoπτικές εκπoμπές και έκανε ντoυς γυμνός live, κλεiνoντας την παρoχή νερoύ ενώ σαπoυνιζόταν, για να δεiξει στoυς πoλiτες πώς μπoρoύν να εξoικoνoμoύν νερό. Και πραγματικά, η κατανάλωση νερoύ αμέσως έπεσε.

Όρισε Ημέρα Γυναiκας όπoυ oι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και oι γυναiκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκoυστo γιατi η συγκεκριμένη πόλη ήταν πoλύ επικiνδυνo μέρoς τα βράδια, ενώ oι γυναiκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν πoτέ ως τότε.. 700.000 γυναiκες γέμισαν τoυς δρόμoυς πανηγυρiζoντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνoμiας ήταν γυναiκα εκεiνo τo βράδι.

Επιπλέον, μoiρασε στoυς πoλiτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδoκιμάζoυν ή να απoδoκιμάζoυν δημόσια τις πράξεις των συμπoλιτών τoυς. Πράγμα φυσικά πoυ δεν έχασαν την ευκαιρiα να τo ξεφτιλiσoυν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά. Αυτό το είδος ομαδικής αποδοκιμασίας, ήταν ό,τι έπρεπε τελικά. Γενικώς σκαρφιζόταν αστεiες ή περiεργες καμπάνιες για κάθε τi πoυ ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να τoυ τηλεφωνήσει (στo πρoσωπικό τoυ γραφεio μάλιστα) όπoιoς πoλiτης συναντoύσε έστω κι έναν υπoδειγματικό ταξιτζή. Σύντoμα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στo να δημιoυργηθεi oμάδα ταξιτζiδων πoυ o δήμαρχoς oνόμασε Ιππότες της Ζέβρας (!!!) και εiχαν την πρoσωπική τoυ υπoστήριξη.

Iδρυσε επiσης ταμεio εθελoντικών φόρων για όσoυς ήθελαν να δώσoυν παραπάνω χρήματα (!) στo δημoτικό ταμεio. Φυσικά και μάζεψε χρήματα. Τέλoς, πρoσπαθώντας να δεiξει πόσo σημαντική εiναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε κάθε σημεio θανάτoυ από τρoχαio στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνo γιατi τo απoτέλεσμα ήταν πανέμoρφo αλλά και ιδιαiτερα σoκαριστικό.

Κι όμως, δεν είναι παραμύθι. Πρόκειται για τoν λιθουανικής καταγωγής Κoλoμβιανό Antanas Mockus, τoν δήμαρχo της Μπoκoτά τo 1993. Μετά τo πέρας της θητεiας τoυ, o παράξενoς αυτός δήμαρχoς, ξεκiνησε διαλέξεις αναλύoντας τα συμπεράσματά τoυ από τo κoινωνικό τoυ πεiραμα. Ένα από τα συμπεράσματά τoυ εiναι πως η γνώση δiνει δύναμη αρκεi να καταφέρεις
να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, τoυ χιoύμoρ και της δημιoυργικότητας. Μόνo έτσι oι άνθρωπoι απoδέχoνται τις αλλαγές.

πηγες : metafysiko.gr
http://en.wikipedia.org/wiki/Antanas_Mockus
http://antanasmockuspresidente.blogspot.com/
https://www.arashi.com/pipermail/ccpg/2004q1/001294.html

Για την Ειρήνη, για την Παλαιστίνη και τη Γάζα - Φιλικός αγώνας μεταξύ παιδικών ποδοσφαιρικών ομάδων ...


For the Peace, for the Palestine, for Gaza Part I
For the Peace, for the Palestine, for Gaza II
Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία - HelenicPalistinian Friendship -
sibilla

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο τη Κυριακής, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, δήλωσε τα εξής:

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο της Κυριακής, συμφερόντων του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία μου έτσι ώστε να προσβάλει βάναυσα και κατά τρόπο ενσυνείδητο και οργανωμένο την τιμή μου ως πολιτικού προσώπου. Η εφημερίδα θα ισχυρισθεί ίσως ότι δεν αναφέρεται σε μένα, αλλά στον ογδοντάχρονο πατέρα μου που είχε την ατυχία να συναλλάσσεται με το ελληνικό δημόσιο και να αγωνίζεται επί χρόνια για την εκτέλεση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων.
Όλα όμως αυτά είχαν γίνει αντικείμενο τηλεοπτικής εκπομπής του κ. Τριανταφυλλόπoυλου, συμπτωματικά στις 19 Ιανουαρίου 2009, την ημέρα που ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έδινα στη Βουλή τη μάχη για την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι. Τότε παρενέβην στην εκπομπή και εγώ ο ίδιος, τονίζοντας ότι θα διερευνήσω πλήρως το ζήτημα για το οποίο δεν είχα ως τότε ενημέρωση, πράγμα που έκανα ενημερώνοντας και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Το ποιόν του κατ επάγγελμα έμμεσου εκβιαστή ταρζάν είναι πέραν από γνωστό. Τι να περιμένει κανείς από το μόνιμα εν τρικυμία κρανίο του μπίζνεσμαν δημοσιογράφου ...ο θεός να τον κάνει.... όταν η αποκάλυψη αποτελεί για τον ίδιο το μέσον για την "επιτυχία" των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του? πόσο δε μάλλον όταν ο ίδιος ουκ ολίγες φορές έχει φέρει στο φως σωρεία πλαστών αποκαλύψεων προκειμένου διατηρεί το όνομά του στην ταμπέλα της show business

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΥΠΟΨΙΑ" ...ΟΛΑ "ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ"

Τελικά δεν ήταν κινδυνολογία γιατί η υποψία μας επαληθεύθηκε. Ότι δηλαδή η σχετική διάλυση του τέως ΥΕΝΑΝΠ και το "σπάσιμο" αυτού σε δύο άλλα Υπουργεία το Οικονομία και το Υπ ΠΡΟ.ΠΟ ...έγινε με προδιαγραφές "υπογραφών στο Πόδι".

(Σχετικά θέματα εδώ)
Με το Π.Δ.189/2009 ΦΕΚ 221Α' (άρθρο 4 πργ. 4 και άρθρο 10), .......

Π.Δ.για το τεως υενανπ

....διαπιστώνεται ότι σχεδόν όλες οι ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ υπάγονται πλέον στο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Αυτό σε πρώτη φάση δεν είναι κατ ανάγκην κακό ...... (θα επανέλθουμε βέβαια σε αυτό γιατί η διάλυση του ΥΕΝΑΝΠ μας "μυρίζει" πολύ άσχημα , και θεωρούμε ότι ο λόγος διάλυσης του δεν ήταν στα πλαίσια του "ευέλικτου" σχήματος για την ορθή διακυβέρνηση Παπανδρέου)....
αλλά εκ του τετελεσμένου αναδυκνείεται η προχειρότητα των αποφάσεων.

Και αυτό γιατί .... μαζί με τις αρμοδιότητες που παίρνει πλέον το Οικονομίας ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ και τα ΟΡΓΑΝΑ που τις ασκούν δηλαδή τα καθήκοντα θα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΣΚΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΣ το οποίο εκ του ΠΔ υπάγεται πλέον προς στο Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ

ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ .......
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η "ΕΥΕΛΙΚΤΗ" ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΕΝΑΝΠ.... (ελπίζουμε να μην συμβαίνει το ίδιο στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ)......ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΚΝΗ ΚΑΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ.....
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΕΝΑΝΠ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ "ΜΠΑΓΙΟΚΟ"..... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ "ΜΥΡΩΔΙΑ" ΚΑΝΕΝΑΣ?????

ΣΣ: ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ



…ποντιακό δίλημμα


Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
“γκιόστρα” αποστατών…

KAFENEIO

ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ...ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ...ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!



MPARMPANIKOS

Απότοκα ενός reality…



Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη



Ο Έλληνας λειτουργεί με τη συναισθηματική λογική και του στοιχίζει. Το πληρώνει στη ψυχοσύστασή του που γίνεται πιο ευαίσθητη, το πληρώνει όμως και στη πολιτική ζωή. Εξηγώ, αφού προηγουμένως βάλω μια παρένθεση ανάλυσης και θέσης..

Μ’ αρέσει κάθε είδους reality, τα παρακολουθώ όταν έχω χρόνο χωρίς να τα ψευτοσνομπάρω, κάνοντας χρήση του αιτήματος για μια πιο ποιοτική τηλεόραση. Θεωρώ ότι η θέαση ενός reality, συγκεκριμένα ενός μουσικού, του X-FACTOR, είναι πιο ευχάριστη και συγκρίσιμα πιο εποικοδομητική από το να παρακολουθεί κανείς talk shows για παράδειγμα, όπου πολιτικάριοι επιχειρηματολογούν υπέρ του τάδε ή του δείνα υποψήφιου για την αρχηγία της ΝΔούλας.

Πραγματικά, πιστεύω ότι είναι γελοιότητα για το πολιτισμό της χώρας, μιας χώρας που κατά σημερινή υπουργική ομολογία βαδίζει στον οικονομικό γκρεμό, να στερείται την παρουσία ενός απαραίτητου και γόνιμου αντιπολιτευτικού ή συμβουλευτικού διαλόγου. Είναι ξεφτίλα πιστεύω να παρακολουθείς σε πρώτο χρόνο, τους υποψήφιους της ΝΔ, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, να παρέχουν cocktails parties και να διοργανώνουν πολυέξοδες συγκεντρώσεις, στήνοντας ανώφελες πασαρέλες, αντί να προσπαθούν έστω να θέσουν εαυτούς σε βοηθητικό ρόλο στη δύσκολη εποχή που διανύει η παγκοσμιότητα, αλλά και ειδικά το κράτος μας. Πολύ δε περισσότερο όταν οι ίδιοι έχουν σημαντικό και ισόποσο μερίδιο ευθύνης.

Για τους παρακάτω λόγους, και μιας και ποτέ δε συμπάθησα την προβλεψιμότητα των serials προτιμώ τα realities. Εξάλλου, καλώς ή κακώς, το δείγμα που συμμετέχει σ’ αυτά, είτε αναφέρεται σε τραγουδιστές, είτε σε αγρότες, είτε σε ιδιώτες που έφθασαν στον οικονομικό φούντο, είτε σε τυπάκια που διοργανώνουν γεύμα για άτομα αντίθετου φύλλου, είναι αντιπροσωπευτικό. Πιστεύω δε ότι άνετα και ασφαλώς, μπορεί κάποιος να βγάλει επιστημονικά κοινωνικά συμπεράσματα.

Παρακολουθώντας λοιπόν, το τελευταίο επεισοδιακό live του X-FACTOR, μετά την απειλή φάρσα για τοποθέτηση βόμβας, για άλλη μια φορά διαπίστωσα ένα κοινό –για μένα- ελληνικό τόπο. Μετά την ψηφοφορία του κοινού, τέθηκαν προς αποχώρηση οι δύο από τις καλύτερες, κατά κοινή ομολογία και κάνοντας χρήση αντικειμενικών κριτηρίων αισθητικής και ηχητικής, φωνές του show.

Οι κριτές δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς αυτό συνέβη. Και όμως είναι απλό. Ο έλληνας πάντα και παντού δένεται με τον αδύναμο. Ταυτίζεται μαζί του και τον στηρίζει. Είτε λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας, είτε λόγω ειλικρινής ταύτισης, σαν λαός πάντα σιγοντάρουμε ανθρώπους, ενώ γνωρίζουμε ότι δεν αξίζουν. Σκέψου.. Πόσες φορές δεν ασχολήθηκες, δεν επαίνεσες, δεν ψήφισες, δεν χειροκρότησες ανθρώπους που εμφανώς είχαν το ταλέντο, την προσωπικότητα ή το οτιδήποτε άλλο για να αναδειχθούν. Συγκρίσου και παραδέξου ότι δεν έχεις κατακτήσει το ρεαλισμό του άγγλου, τον ορθολογισμό του γερμανού, την αίσθηση αξιοκρατίας του νορβηγού και -μάλλον- το σωβινισμό του γάλλου. Πάντα βοηθάς αυτόν που γνωρίζεις ότι δεν το αξίζει, για να ισορροπήσεις δικές σου αδυναμίες και να αποκρύψεις δικές σου ατέλειες. Έστω και αν αυτός ο αδύναμος, ο ατάλαντος, ο ανίκανος προορίζεται για υπουργός ή για πρωθυπουργός σου. Θα δεις ότι και μετά την ομολογία τού «δε μπορώ να τετραγωνίσω το κύκλο» που θα σου πει κάποιος ο οποίος σε διοικεί, θα τον λυπηθείς και θα τον συμπαθήσεις, έστω και αν γνωρίζεις ότι σε οδηγεί στη φτώχεια, την ανέχεια ή ακόμα και στην υποδούλωση.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ 15ΧΡΟΝΟ ΑΦΓΑΝΟ


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΦΓΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. "ΣΤΟ Α.Τ. ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ"

Νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας και μάλιστα εναντίον ανήλικου μετανάστη, μόλις 15 χρονών. Πριν καν περάσει ο πόνος για τον άδικο χαμό του 25χρονου νεαρού οικονομικού μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράν, που οι ομοεθνείς του και ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης, θεωρούν ως υπαίτιους γι' αυτό αστυνομικούς του Α.Τ. Νίκαιας, σήμερα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους τόλμησαν ξανά...

Τι τόλμησαν; Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 19.00 και επί της συμβολής των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα παιδάκι 15 χρονών από το Αφγανιστάν και δίχως αιτία και αφορμή άρχισαν να το χτυπούν. Μαζί με τον ανήλικο Αφγανό και ένας συμπατριώτης του, ο οποίος ως μέλος της Αφγανικής Κοινότητας διερωτήθηκε το πώς και το γιατί... Aλλά τι τό 'θελε κι αυτός ο δύσμοιρος; Χειροπέδες και σύλληψη και ακολούθως "βόλτα" στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. "Στο σκληρό Αστυνομικό Τμήμα", όπως μάθαμε αργότερα από τον Αντιπρόεδρο της Αφγανικής Κοινότητας κ. Ζαλμάι Παστούν.

Όπως ο ίδιος μας κατήγγειλε, μαζί με όλα τα παραπάνω, ακολούθησε συγκέντρωση μελών της κοινότητάς τους στο συγκεκριμένο τμήμα και ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας Του Πολίτη. Τελικώς, τέλος καλό, όλα καλά, αφού μετά από παρέμβαση του Υπουργείου οι δύο Αφγανοί αφέθηκαν ελεύθεροι και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Βέβαια, παρά την όποια επικοινωνία μας με το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, δεν καταφέραμε να πληροφορηθούμε για το γεγονός, αφενός γιατί ο κ. Διοικητής έλλειπε και αφετέρου διότι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, όχι μόνο δεν ήξερε το γεγονός, αλλά και να το ήξερε, όπως χαρακτηριστικα μας είπε, θα έπρεπε να μιλήσουμε αύριο -δηλαδή σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως του ηλίου- με τον ίδιο τον Διοικητή.

Σκληρή δουλειά σας περιμένει κ. Οικονόμου ως νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, δε νομίζετε; Και θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα, με την διερεύνηση τούτης της υπόθεσης. ΕΔΕ κ. Οικονόμου, ΕΔΕ και μάλιστα το συντομότερο δυνατό...!!!
WWW.E-ROCK.GR

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ..... "ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΑ.ΟΣ.???


H δημοσκόπηση της Alco που αποκαλύψε (ΕΔΩ) το press-gr και θα δημοσιευθεί την Κυριακή, δείχνει την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά σε ισοπαλία, στα επίπεδα του 47% ο καθένας. Αυτό όμως αφορά τον πρώτο γύρο στον οποίο η κ. Μπακογιάννη έχει μια πολύ ελαφρά υπεροχή. Στον δεύτερο γύρο όμως ο κ. Σαμαράς, κατά την ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζει μεγαλύτερη δυναμική και προηγείται καθαρά έναντι της αντιπάλου του.
===============================================================
Με αφορμή την δημοσκόπηση της ALCO η οποία δείχνει ως νέο πιθανό αρχηγό της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά μπήκαμε στον "πειρασμό" να αναρτήσουμε την σκέψη μας για τα επακόλουθα μιας τέτοιας πιθανής εξέλιξης στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά την τυχόν αναδιάρθρωση του κομματικοπολιτικού χάρτη στην χώρα μας και κατ επέκταση στα έδρανα του κοινοβουλίου.

.......................................................................................................................................................
Η "κόντρα" των δύο "άσπονδων" ομοϊδεατών συνυποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ Μπακογιάννη-Σαμαρά δεν είναι μόνον ένα εσωκομματικό θέμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η "κατεδάφιση" της "πολυκατοικίας" την 4η Οκτωβρίου θέτει τον συνιδιοκτήτη του οικοπέδου αυτής ΛΑ.ΟΣ. να διακατέχεται ,και όχι άδικα, από αμφίβολα συναισθήματα αλλά και ανησυχία για την τύχη της "αντιπαροχής" του οικοπέδου προς αναστήλωση του ΝΕΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ υπό τον νέο ιδιοκτήτη του ρετιρέ αυτού.


Η "συμβολαιογραφική πράξη" αν επικυρωθεί δια υπογραφής ΣΑΜΑΡΑ την 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ τότε.......... σεμνά και ταπεινά θεωρούμε ότι μπαίνει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη και έτσι η φερόμενη ως κοινά ιδεολογικός "πολυκατοικία" να γίνει "μονοκατοικία".


Η ΝΔ με την κυβέρνηση και την αρχηγία Καραμανλή έχασε το ιδεολογικό της υπόβαθρο.
Εκ δεξιόν της απόλεσε το "πατριωτικό" προφίλ του ιδρυτή της και εξ αριστερόν της ασπάστηκε τον νεοφιλελευθερισμό της Αγίας Οικογένειας χάνοντας έτσι τον μπούσουλα με αποτέλεσμα να φτάσει και στην αναπόφευκτη συντριβή που όμοια της δεν έχει προηγούμενο.

Η λήψη της αρχηγίας από τον Σαμαρά σηματοδοτεί τουλάχιστον ,έναν ιδεολογικό ορίζοντα με τον χαρακτήρα του "πατριωτικού" μια και ο νυν υποψήφιος για την αρχηγία Σαμαράς το διατυμπανίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

Δεν χρειάζεται και πολύ να καταλάβει κανείς ότι η "πολυκατοικία" αποκτά ως κοινό γνώρισμα της τον "πατριωτισμό" . Λόγω των ανοιχτών εθνικών θεμάτων Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Σκόπια που αυτόν τον καιρό είναι τόσο επίκαιρα όσο ποτέ , οι "ευπατρίδες" θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.
Σε συνδυασμό τα ανωτέρω με το κατασκευασμένο από τους "καχύποπτους" πολιτικούς αντιπάλους παρουσιαζόμενο "μειοδοτικό" προφίλ στον νυν πρωθυπουργού δημιουργείται ενίσχυση στις τάσεις των "πατριωτικών" αντιστάσεων αλλά και των κατ επάγγελμα πατριδοκάπηλων ώστε να αποτελέσει τροφή για τους υπερπατριώτες ΣΑΜΑΡΑ και ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, τότε ως συνεπαγωγή το αποτέλεσμα δεν μένει παρά να είναι το αυτονόητο.

Η ΝΔ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΉΣΕΙ ΤΟΝ "ΜΙΚΡΟ" ΛΑΟΣ