ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.9.08

Πλουτίζοντας από το «πουθενά» στην Ελλάδα


Του Μάριου Ευρυβιάδη

Στην Ελλάδα δεν προλαμβάνει να ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας ένα οικονομικό, σχεδόν κατά κανόνα, σκάνδαλο και ξεσπά κάποιο άλλο. Ο μέσος πολίτης ξαφνιάζεται αλλά μόνο στιγμιαία. Νόμιζε ότι τα είδε όλα και ότι το επόμενο σκάνδαλο δεν θα τον ξάφνιαζε μέχρι που να ξεσπάσει, είτε διότι ωρίμασε πιο πολύ και άρχισε να βρωμάει, είτε διότι κάποιοι τσακώνονται στη μοιρασιά, είτε διότι κάποιοι ζηλεύουν κάποιους άλλους στα οικονομικά ή πολιτικά πεδία της πάλης για χρήμα, δύναμη και εξουσία.. Ο πολίτης ξαφνιάζεται, διαμαρτύρεται σε γνωστούς και φίλους, μπορεί και να σκυλοβρίζει μπροστά στην τηλεόραση γι' αυτά που συμβαίνουν, αλλά μέχρι εκεί. Γνωρίζει ότι ζει σε μια από τις πιο διεφθαρμένες οικονομικά χώρες της Ευρώπης με μία παρασιτική και αντιπαραγωγική οικονομία ως συνέπεια της οποίας η χώρα του να είναι, κατά κανόνα η πιο ακριβή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15 και ίσως η ακριβότερη ολόκληρης της Ευρώπης


Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν σκανδαλίζεται πλέον αλλά όχι διότι έχει πάθει ανοσία αλλά διότι δεν διαθέτει χρόνο για να σκανδαλιστεί. Βιώνει τον παρασιτισμό της χώρας του από μικρό παιδί. Από τότε που οι γονιοί του δούλευαν ασταμάτητα για τα έξοδα της οικογένειας, για την εκπαίδευση του για παράδειγμα. Αυτό που κάνει και αυτός σήμερα για τα παιδιά του, πληρώνοντας κυριολεκτικά ασύλληπτα ποσά για να πάει το παιδί του στο «νηπιαγωγείο», για τα συναφή έξοδα της παρασιτικής παραπαιδείας και για να φοιτήσει στα «δωρεάν»δήθεν δημόσια πανεπιστήμια της χώρας, που είναι χωρίς υπερβολή τα πιο παρακατιανά της Ευρώπης. Τρέχει, τρέχει να προλάβει και δεν έχει χρόνο να σκανδαλίζεται.

Επειδή το πιο πρόσφατο σκάνδαλο με τους μοναχούς του Αγίου Όρους έχει τουλάχιστον χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην Ελλάδα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αξίζει να σχολιαστεί όχι τόσο επειδή οι αχτήμονες μοναχοί κάναν «μπίζνες» αλλά λόγω της διαπλοκής των με την πολιτική εξουσία και την απληστία μίας διακομματικής τάξης ανθρώπων στην Ελλάδα σήμερα. Η τάξη αυτή των ανθρώπων πλούτισαν και πλουτίζουν ξεδιάντροπα με τις ευλογίες του κράτους και των δύο ελληνικών κομμάτων εξουσίας.

Στην πλειοψηφία τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι παιδιά της μεταπολίτευσης, του «εκσυγχρονιστικού» δήθεν ΠΑΣΟΚ και της «φιλελεύθερης» δήθεν Νέας Δημοκρατίας.

Στην πράξη, και ως προς τις συνέπειες, αυτό που έκαναν οι μοναχοί του Αγίου Όρους στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά όχι μόνο, δεν διαφέρει ποσώς από την απάτη με τα δομημένα ομόλογα. Και στις δύο περιπτώσεις κατασκευάστηκε, ή αν θέλετε «δομήθηκε», πλούτος από το «πουθενά» γι' αυτούς που πλούτισαν. Το «πουθενά» βέβαια είναι τρόπος του λέγειν, διότι στην πράξη λεηλατήθηκε κοινός πλούτος. Στην περίπτωση των «δομημένων» ομολόγων ήταν ο πλούτος των Ταμείων. Στην περίπτωση των μοναχών ο κτηματικός πλούτος του δημοσίου (τα χαλίτικα).

Στην περίπτωση των ομολόγων κάποιοι επιτήδειοι χρηματιστές, σε συνεννόηση με επίορκους κρατικούς λειτουργούς «ανακάλυψαν» ότι τα Ταμεία (οι αποταμιεύσεις δηλαδή των εργαζομένων) είχαν πάμπολλα λεφτά που τα τόκιζαν με τους συμβατικούς τρόπους. Πώς λοιπόν να τους τα φάνε; Προσφέροντας στις ανίκανες τουλάχιστον διοικήσεις των Ταμείων «έξυπνα» προϊόντα, δηλαδή τα (κατασκευασμένα) δομημένα ομόλογα που τους υπόσχονται όχι 2, 3 ή 5% αλλά 20, 25 και 30%. Μόνο που τα ξενόφερτα «δομημένα» ομόλογα, είχαν σάπιες βάσεις. Και όταν αυτές κατέρρευσαν διεθνώς πήγαν «περίπατο» και τα λεφτά των Ταμείων. Οι Έλληνες επιτήδειοι όμως πλούτισαν. Έτσι και με τα κτήματα του δημοσίου. Πολλά από αυτά είχαν και έχουν μεγάλη αξία. Αλλά πώς θα φαγωθούν «νομότυπα»; Ανταλλάσσοντάς τα με ανύπαρκτες «ιδιοκτησίες» των Αγιοριτών που «δομήθηκαν» μέσα από μία σειρά από αμφισβητούμενες και σε πολλές περιπτώσεις κατάφωρα παράνομες διαδικασίες που «ευλόγησε», δηλαδή «νομιμοποίησε, το ίδιο το κράτος (έλεος!). Και πάλιν από το «πουθενά» «δομήθηκε» πλούτος. Και πάλι πλούτισαν οι επιτήδειοι. Και πάλι πτώχευσαν το κράτος και οι φορολογούμενοι.

54 μήνες ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 45 ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές προσπάθειες καταγραφής όλων των σκανδάλων και των μυστηρίων υποθέσεων που σχετίζονται με τη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να τα συγκεντρώσουμε όλα… ή όσο το δυνατόν περισσότερα.
Αυτά ψάξαμε. Αυτά βρήκαμε. Αυτά σας παρουσιάζουμε.
Έτσι για να τα θυμόμαστε…. τώρα που πέφτει!
Το πλήρες και συγκλονιστικό φωτο-ρεπορτάζ στο DentNEWS και κουρδιστό πορτοκάλι



Ιούλιος 2004 - χρηματισμός
Σεπτέμβριος 2004 - παράνομη μεταγραφή
Σεπτέμβριος 2004 - πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ
Ιανουάριος 2005 - βασικός μέτοχος
Μάιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Ιούνιος 2005 - πακιστανοί
Ιούνιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Σεπτέμβριος 2005 - καρτέλ γάλατος - Κουμπάροι
Οκτώβριος 2005 - Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις
Οκτώβριος 2005 - Μαντούβαλος - παραδικαστικό
Δεκέμβριος 2005 - Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ
Ιανουάριος 2006 - Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Φεβρουάριος 2006 - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone
Ιούνιος 2006 - Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια
Αύγουστος 2006 - Πυρκαγιές στη Χαλκιδική
Σεπτέμβριος 2006 - Υπόθεση Ζαρντινιέρα
Σεπτέμβριος 2006 - Κουμπάροι ξανά…
Δεκέμβριος 2006 - Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE
Μάρτιος 2007 - Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου
Μάρτιος 2007 - Ομόλογα…
Απρίλιος 2007 - Τσιτουρίδης και πάλι !
Ιούνιος 2007 - Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου
Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιές στην Πάρνηθα
Αύγουστος 2007 - Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια
Αύγουστος 2007 - Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού
Σεπτέμβριος 2007 - ΕΚΛΟΓΕΣ
Δεκέμβριος 2007 - Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα
Δεκέμβριος 2007 - ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - Σεξ, ψέμματα και DVD
Ιανουάριος 2008 - Κουκοδήμος - Θέμος και Αδριανός
Απρίλιος 2008 - Αυθαίρετο Σουφλιά
Απρίλιος 2008 - Ηλιέλαιο - δηλητήριο
Μάιος 2008 - Εξαγορά ΟΤΕ από DT
Μάιος 2008 - Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι
Μάιος 2008 - ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος
Μάιος 2008 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS
Ιούνιος 2008 - Λευκίμμη ΧΥΤΑ
Ιούνιος 2008 - Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS
Ιούλιος 2008 - Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS
Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά
Ιούλιος 2008 - Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I
Ιούλιος 2008 - Σκάνδαλο ΟΣΕ
Αύγουστος 2008 - Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών
Αύγουστος 2008 - Υπόθεση Παυλίδη - ΧρηματισμόςΣεπτέμβριος 2008 - ΜΟΝΗ Βατοπεδίου

* Αν στην Ελλάδα υπήρχαν έντιμοι δικαστές, κι όχι υπάλληλοι του καθεστώτος, θα γέμιζαν οι φυλακές!

Βέβαια, εδώ έχουμ Σανιδά και Σανίδα σωτηρίας!

Όλα στο αρχείο, από την αδέκαστη "δικαιοσύνη"!

Ν Τ Ρ Ο Π Η !

by http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
Με αφορμή την παρουσία σας στο Γαλαξίδι στις 20/9/08, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση της ευαίσθητης θάλασσας του Κορινθιακού Κόλπου.


Oι πολίτες του Κορινθιακού, αγωνιούν και ξεσηκώνονται, γιατί η κλειστή αυτή θάλασσα, που δέχεται εδώ και χρόνια σοβαρές πιέσεις, αντιμετωπίζει σήμερα νέες κρίσιμες απειλές.
Μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες τόνων της κόκκινης λάσπης που ρίχνει επί δεκαετίες στη θάλασσα το Αλουμίνιο της Ελλάδος, νέες βαριές βιομηχανικές μονάδες εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα στα παράλια της Βοιωτίας.

Η προβλεπόμενη ρύπανση, από την -ασύδοτη μέχρι τώρα- βιομηχανική δραστηριότητα, θα συνοδευτεί από δραματικό πολλαπλασιασμό των θαλάσσιων μεταφορών από φορτηγά πλοία. Ήδη λειτουργεί παράνομα λιμάνι στη Θίσβη που επιχειρείται να επεκταθεί, ενώ μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις σχεδιάζονται και στην Αντίκυρα.
Τέσσερις τεράστιες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και λιθάνθρακα, έχουν ξεκινήσει στην Αντίκυρα και την Θίσβη, έντεκα συνολικά σε όλη τη Βοιωτία


Στην ΒΙΠΕ Θίσβης, χωρίς να έχει δημιουργηθεί καμία περιβαλλοντική υποδομή, εγκαταστάθηκε τα τελευταία χρόνια η Σωληνουργία Κορίνθου, ενώ σχεδιάζεται η εγκατάσταση και άλλων βαριών μεταλλουργικών βιομηχανιών που τιμωρήθηκαν πρόσφατα για τη ρύπανση του Ασωπού.

Μονάδα λιθάνθρακα σχεδιάζεται και στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Ταυτόχρονα παρά τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι ελάχιστοι και συνήθως υπολειτουργούν. Μαζί με την εντεινόμενη καταστροφή από την αλόγιστη αλιεία και τις άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τον Κορινθιακό, που αργοπεθαίνει χωρίς η Πολιτεία να παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία του.

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι εάν όλα όσα σχεδιάζονται, υλοποιηθούν τότε η καταστροφή θα είναι μη αντιστρέψιμη.
Πολίτες από όλες τις πλευρές του Κορινθιακού αγωνιζόμαστε μαζί για να ενημερώσουμε για το πρόβλημα και να αποτρέψουμε αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο.

Συναντηθήκαμε πολλές φορές στην Κόρινθο, στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο, στην Πάτρα, στη γέφυρα του Ρίου, στη Ναύπακτο, στην Ερατεινή, στο Γαλαξίδι, στην Ιτέα, στην Άμφισσα, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στην Αντίκυρα και στη Θίσβη και οργανώσαμε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

Αναζητήσαμε επιστημονική στήριξη από φορείς και Πανεπιστήμια και πολιτική στήριξη από όλους τους χώρους, την Αυτοδιοίκηση και τις ΜΚΟ.
Συγκεντρώσαμε υπογραφές και χρήματα για δικαστικές προσφυγές και επιδοθήκαμε σε ένα αγώνα συγκέντρωσης πληροφοριών.

Διεκδικούμε θαλάσσιο καταφύγιο και αυστηρό καθεστώς προστασίας για την λεκάνη του Κορινθιακού.

Ζητάμε να μη γίνει καμία νέα ρυπογόνος ενεργειακή ή βιομηχανική μονάδα, γιατί θεωρούμε ότι η ανοχή και η δυνατότητα αφομοίωσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος έχει ήδη εξαντληθεί.
Κύριε Πρόεδρε, μέχρι σήμερα όλοι οι αρμόδιοι, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, κωφεύουν και τα σχέδια για νέα βιομηχανικά και ενεργειακά κέντρα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ως ύπατου εγγυητή των κοινωνικών δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας, ζητάμε την αρωγή σας για την προστασία της υγείας μας και της βιώσιμης ανάπτυξης των παράλιων του Κορινθιακού. Θέλουμε τον Κορινθιακό θάλασσα ζωής και επικοινωνίας για τους κατοίκους του και όχι θυσία στο βωμό του πλουτισμού των ολίγων.

Ζητάμε την παρέμβαση σας για τη διαφύλαξη του πιο πολύτιμου και βασικού δικαιώματος: να σώσουμε τον Κορινθιακό για τις γενιές που θα τον κατοικήσουν μετά από μας.
Η κληρονομιά είναι κοινή, δεν δικαιούμαστε να την εκχωρήσουμε όλη.
17 Σεπτεμβρίου 2008
Ενεργοί πολίτες Αστακού
Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ»
Οικολογική κίνηση Αντίκυρας «Η Άρτεμις»
Παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο για το Περιβάλλον
Πολίτες Φωκίδας για τον Κορινθιακό
Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Νέο Patria: Πατριωτική Αριστερά, μύθος ή πραγματικότητα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτικό Δελτίο Ελληνικών Γραμμών - Hellenic Lines newsletter

Το νέο Patria κυκλοφορεί με πλούσια θεματολογία και δύο αφιερώματα που θα συζητηθούν. Πέντε βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., με αποκλειστικές τους συνεντεύξεις κρίνουν τον έναν χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματός τους. Ενώ ο Κώστας Ζουράρις και ο Αλέξης Οικονόμου απαντούν στο ερώτημα κατά πόσο υφίσταται στην Ελλάδα μια πατριωτική Αριστερά. Κυκλοφορεί σε Αθήνα - Πειραιά και από τις 11 Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα.

Περιεχόμενα

  • Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ του Δημήτρη Παπαγεωργίου
  • Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του Δημήτρη Σαββίδη
  • ΕΘΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ του Γιάννη Κολοβού
  • ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΞΟΧΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ του Μάνου Κώνστα
  • ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
  • ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PATRIA: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" στον Παναγιώτη Δούμα
  • "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" Ή ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ; του Χρήστου Χαρίτου
  • "Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ" Συνέντευξη με τον Αλέξη Οικονόμου
  • "ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟ" Συνέντευξη με τον Kώστα Ζουράρι στον Γιώργο Πισσαλίδη
  • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955 του Σπύρου Βάιλα
  • "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Θανάση Κουκοβίστα
  • ΤΑ ΝΕΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ του Μ.Ευθυτενούς
  • Ο ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΛΙΣΤ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" του Νίκου Δούκα
  • "ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ" του Νίκου Φιδέλη
  • ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ PATRIA της Νέλλυς Παρασκευοπούλου
  • LUICIDA/ΑΔΕΛΦΟΙ ΛΟΥΜΠΕΝ

Επισημάνσεις για τις «σαμπάνιες» και την «ευφορία»…

Με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ως συνεισφορά σε έναν διάλογο προβληματισμού και αναζητήσεων, επισημαίνουμε:
1. Οι δημοσκοπήσεις εμπεριέχουν τα «συμφέροντα» των εντολέων τους (αυτό είναι γνωστό, όχι μόνον στους επαΐοντες, αλλά στον καθένα μας).
2. 54 μήνες δεξιάς διακυβέρνησης και επισήμως, τουλάχιστον 54 καραμπινάτα σκάνδαλα, δεν συνάδουν με τις δημοσκοπήσεις.
3. Η εμφάνιση του Καραμανλή στη ΔΕΘ, ήταν η αποκάλυψη του ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.
4. Για την “πρωτοπορία” του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ορισμένα στοιχεία:
α. πρόκειται για μια “πρωτοπορία” που στηρίζεται στο 1/3 του πληθυσμού
β. πρόκειται για μια “πρωτοπορία” που στηρίζεται στην πτώση-φθορά της ΝΔ
5. Υπάρχει ακόμη έντονη απέχθεια του κόσμου στην περίοδο της «εκσυγχρονιστικής» σημιτικής περιόδου, αλλά και των υπουργών εκείνων των κυβερνήσεων.
Ορισμένες παρατηρήσεις που σχετίζονται με την απάθεια-απέχθεια του κόσμου προς την πολιτική, τα κόμματα και τους ηγέτες:
- Σήμερα οι πολίτες δεν συμμετέχουν ενεργά, αλλά ούτε και μαζικά, στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η πολιτική είναι μια εσωτερική, κλειστή υπόθεση λίγων. Η πολιτική εξουσία και ο πλούτος συγκεντρώνονται στα χέρια λίγων και “εκλεκτών” (“επικοινωνιολόγοι”, πανεπιστημιακοί, “δημοσκόποι”, “εκλογολόγοι”, Golden Boys, αλλά και Pretty Boys)
- Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου για την «κατάκτηση» του ανύπαρκτου μεσαίου χώρου. Ο λεγόμενος «μεσαίος χώρος» είναι εφεύρεση των “ειδικών” για την επαγγελματική τους προοπτική. Οι πολίτες – στην τεράστια πλειοψηφία τους – στενάζουν και υποφέρουν από την πολιτική της δεξιάς. Έχουν αποκτήσει ριζοσπαστική συνείδηση σε βαθμό που ξεπερνάει, όχι μόνον τον «μεσαίο χώρος», αλλά και τις εκσυγχρονιστικές πολιτικές μιας δήθεν σύγχρονης αριστεράς.
- Στο φαινόμενο περιθωριοποίησης και αδιαφορίας των μαζών, η απάντηση είναι μία και μοναδική (αν μιλούμε για προοδευτική αριστερή πολιτική), οργάνωση του κόμματος που δεν έχει σχέση με οργάνωση ανώνυμης ή πολυεθνικής εταιρίας, αλλά στηρίζεται στο λαό και τους πολίτες.
- Θα λειτουργήσει ως καταπέλτης η προσφυγή των κομμάτων στην αναζήτηση και συνδρομή “ειδικών”, για να ανιχνεύσουν-παγιδεύσουν την κοινή γνώμη. Η προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών από μια ελίτ με τεχνικές-διαφημιστικές πολιτικές, που βαπτίζονται “επιστημονικές μέθοδοι επικοινωνίας”, έχει “κοντά ποδάρια”.
- Υπάρχει αναγκαιότητα δομικής οριοθέτησης του πολιτικού πεδίου. Η “λογική” του ότι «εμείς ως κυβέρνηση θα διαχειριστούμε καλύτερα και περισσότερα έντιμα τα κοινά», οδηγεί στην πολιτική αυτοκτονία!
π.χ. Μπροστά στην κερδοσκοπία στα καύσιμα και την πολιτική της δεξιάς, ο σκιώδης υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδης, δήλωνε χθες στον ραδιοσταθμό του Flash: «καλούμε την κυβέρνηση να βάλει πλαφόν μείωσης κατά 10 λεπτά». Αυτές οι πολιτικές δεν σηματοδοτούν αλλαγή!
Συνεπώς, όσο η αριστερά (εκτός αν ορισμένοι δεν θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό κίνημα) δεν θα αρθρώνει αριστερό λόγο, αριστερή πρόταση, αριστερό όραμα, πέρα και έξω από ψευδό-εκσυγχρονιστικές θεωρίες, οι πολίτες - είτε μας αρέσει, είτε όχι -, πέρα από “δημοσκοπήσεις”, θα ελκύονται από την απέχθεια προς την πολιτική και τους ηγέτης της, ή θα προτιμούν τη συνεπή νέο-δεξιά, ελπίζοντας ότι μια ημέρα θα αποκτήσουν κι αυτοί ένα μικρό οικοπεδάκι, ή μια μικρή offshore, όπως η οικογένεια Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και σια…


by http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ «ΦΑΛΑΓΓΙ» .......ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…….

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Έλα Αλέκο…
Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος?
ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???

ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!!!!............. ΧΑΣΑΤΕ!!!!!

"GO GO BOYS" ......Η ΚΑΤΑ ΒΕΛΤΣΟΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Ο ΒΕΛΤΣΟΣ ΣΤΟΝ «ΝΕΟΚΟΠΟ» ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤHN «NEA ΚΑΤΗΓΟΡΙA»…… ΤΩΝ ΝΕΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ …ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ GOLDEN BOYS…….ΚΑΙ ΤΑ “SILVER BOYS” ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .

ΠΡΟΣΘΕΣΕ…………


…………….. KAI TAGO GO BOYS” ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!!!!



ΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΒΕΛΤΣΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!



19.9.08

"ΑΜΑΡΤΙΩΝ"...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Για να μη με θεωρήσετε τρελλό κ.Πρωθυπουργέ,σας αποστέλλω και την επερώτηση Βουλευτού σας,προς τον ΥΕΝ τότε του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αντιπολίτευση είπαμε είσαστε τότε και φυσιολογικά κάνατε τις κρίσεις και επικρίσεις σας./ .....Μετά όμως,μετά την ανάληψιν του Πρωθυπουργικού θώκου,όλες αυτές οι καταγγελίες σας "εγύρισαν μπούμερανκ" σε σας όλους.
Καλά μας κάνετε όμως,γιατί στις εκάστοτε εκλογές,τρέχουμε σαν τα μπουλούκια να σας ψηφίσουμε. Το ίδιο θα γίνει και αυτή την φορά,αλλά......."ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ-ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ" !!!! Δεν ζητάμε κάτι το παράλογο. /
Kάπταιν Ιωάννης Εμμ.Νομικός


ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ..........

" ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ....ΒΡΟΝΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ....ΠΟΡΤΑ" !!!!!

Kύριοι,


Πιστέψτε με,τα έχω κυριολεκτικά χαμένα,από την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με το κεφάλαιο " Ν Α Υ Τ Ι Λ Ι Α ".

Καθημερινά με βομβαρδίζουν με επιστολές,αναφορές,καταγγελίες,για το " ΑΜΑΡΤΩΛΟ - πράγματι - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ",που μπάζει νερά απ' όλες τις πλευρές.

Με συγχαίρουν Δημοσιογράφοι,τέως διατελέσαντες Ναύαρχοι Λ.Σ.,Σωματεία Ναυτεργατών, τέως διατελέσαντες επιθεωρητές στον κλάδο ελέγχου εμπορικών πλοίων κλπ
Ολοι τους έχουν κάτι να μου πούν. Κυρίως εκφράζουν όμως την δυσαρέσκειάν τους για την αντιμετώπιση των αναφορών - καταγγελιών τους ,από όλους εν γένει τους αρμόδιους,τους υπεύθυνους γι'αυτό το χάλι στον χώρο της επιβατιγού Ναυτιλίας.Αισθάνονται όλοι τους απογοητευμένοι,γιατί "έγραψαν" στα παλιά τους τα παπούτσια τα δημοσιεύματά των,τις καταγγελίες των,τις επισημάνσεις των,τις αναφορές τους.....

Είναι σαν να μου λένε,"άδικα αγωνίζεσαι Καπετάνιε", "άδικα σπαταλάς την φαιά σου ουσία", "κανείς δεν σε ακούει", "στον βρόντο πάνε όλα και ούτε το Ναυτοδικείο θα κάνει κάτι".
Στο ...."αρχείο" - λένε - στέλνει τις υποθέσεις.( ο καιρός θα το δείξει.)

ΕΓΩ όμως κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας Κων/νε Καραμανλή,Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Αναστάσιε Παπαληγούρα,Γ.Γ. του Υ.Ε.Ν. κ.Ιωάν.Τζοάννε,πρόεδρε της επιτροπής ελέγχων Ε.Ε.Π. υποναύαρχε Λ.Σ. κ.Μ.Σαρλή,μέλη της επιτροπής ελέγχων Ε.Ε.Π,κλαδάρχη της Ε.Ε.Π. υποναύαρχε Λ.Σ.κ.Παρασ.Σαλίβερε,προιστάμενε της εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά κ. Γώγολε,σας Δ Η Λ Ω Ν Ω ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου αυτό,μέχρι πλήρους δικαίωσης!!!

Και το "εννοώ",κύριοι. "ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" - "ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ"? - "ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ"?

Εως ότου ,όλα τα πλοία ανεξαιρέτως πληρούν τους όρους ασφαλείας ναυσιπλοίας - SOLAS κλπ.,εγώ θα διαμαρτύρομαι εντονώτατα.Δεν ζητώ ρουσφέτι από κανένα.
Εφαρμογή Νόμου,Π.Δ. και κανονισμών ζητώ," ΕΔΩ & ΤΩΡΑ"

Και τούτο,διότι εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου,αλλά και όλο το επιβατικό κοινό ,επιθυμούμε να ταξιδεύουμε με πλοία αξιόπλοα και όχι "σκυλοπνίχτες", όπως - με την ανοχή την δικήν σας - έχουν καταντήσει τα περισσότερα εξ' αυτών.
Εντός των προσεχών ημερών,θα υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Εχουμε το δικαίωμα αυτό,"ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ",εφ' όσον πληρώνουμε αδρά τα συνεχώς αυξανόμενα εισητήρια και δεν μετακινούμεθα δωρεάν,όπως συμβαίνει με όλα τα λιμενικά όργανα.( "τσαμπατζίδες" επί μονίμου βάσεως.)

Βλέπετε δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετακινούμεθα με ιδιόκτητες θαλαμηγούς (κ.κ. Βουλγαράκη,Παπαληγούρα ),στις οποίες λειτουργούν τα πάντα στην εντέλεια;

Αλήθεια διατελέσαντες υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας,αλλά και σεις κ.Παπαληγούρα,ταξιδέψατε ποτέ με τα "νεότευκτα πλοία μας "ΜΙΛΕΝΑ" & "ΝΤΑΛΙΑΝΑ" που κλείνουν εφέτο τα 40 τους χρόνια? Ετσι για να μας πείτε τις εντυπώσεις σας και εάν αισθανθήκατε ασφαλείς κατά τον πλούν.

Εχω όμως μία περιέργεια. Πως όταν είσαστε αντιπολίτευση ,τα βλέπατε όλα ?(Μύδροι κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.Καραμανλή στις 4/10/2000 για τα "σαπιοκάραβα και γερασμένα πλοία της διαπλοκής".....) και όταν ανεβήκατε στην εξουσία ........,Σ'αυτά τα σαπιοκάραβα - με την ανοχή σας - επιτρέψατε στον Υπουργό σας Μαν.Κεφαλογιάννη να "παρατείνει" την ζωή τους κάμποσα χρόνια ακόμη????????

Σας τύφλωσε μήπως η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών, εις βάρος του αδύναμου κρίκου,των εκατοντάδων χιλιάδων ανυποψίαστων επιβατών????

ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ.,ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.(στην διάθεσίν σας το κείμενό σας στην Βουλή των Ελλήνων ,τότε.....στις 4/10/2000) Ως επίσης και οι βαριές δηλώσεις - προς τιμήν του - του επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ. κ.Εβερτ Μιλτιάδη κατά του Υπουργού Κεφαλογιάννη,που το 2006 κατήργησε το όριο ηλικίας πλέον των "σαπιοκάραβων" πλοίων.....


"ΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ" αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης. Οχι εγώ.

Μήπως πρέπει να σας υπενθυμίσω κύριοι την ηλικία των επιβατικών μας πλοίων,μήπως και αφυπνιστείτε και λάβετε τα μέτρα σας?

Από τα 49 επιβατηγά πλοία που δρομολογούνται από τα λιμάνια Πειραιά,Ραφίνας,Λαυρίου και ενώνουν το νησιωτικό μας σύμπλεγμα,
(α).- τα 19 μόνον - ποσοστό 38,7% - έχουν κατασκευαστεί μεταξύ των ετών 1971 - 1979
(β).- τα 13 δηλαδή - ποσοστό 26,5% έχουν κατασκευαστεί από το 1975 και κάτω

Καιρός να μιλήσουμε λίγο και για το περιβόητο ΚΕΕΠ (κλάδος ελέγχου εμπορικών πλοίων) που με πιστοποιητικά "αξιοπλοίας" στα συρτάρια του βούλιαξε το "σαπάκι" Ε/Γ - Ο/Γ "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" το 2000.

(α) Μετά το ανωτέρω ναυάγιο,συγκροτήθηκε η επιτροπή επιθεώρησης εμπορικών πλοίων,με σκοπό να παρακολουθεί άν ο ΚΕΕΠ εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του και αν τα πιστοποιητικά που εκδίδει ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση των πλοίων,"Χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει."

(β) Στις 30 Ιουνίου 2007,η αντιεισαγγελεύς του Ναυτοδικείου Πειραιά κ.Χριστίνα Μπιμπίλα,δίνει εντολή να "ενεργοποιηθεί" η επιτροπή,προκειμένου να ελεχθούν καταγγελίες παραβάσεων.

(γ) Μετά από 10 ολόκληρους μήνες,αποφασίστηκε τελικά να γίνει η πρώτη αυτοψία της επιτροπής,συγκεκριμένα στις 18/04/08

................"Ομως"......την τελευταία στιγμή, η επιθεώρηση της επιτροπής,...."Μ Α Τ Α Ι Ω Θ Η Κ Ε".

Τέτοιου είδους κινήσεις - αποφάσεις,μόνον στην μακρινή ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ συναντώνται , κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας.

Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να τους "νοικοκυρέψετε" λίγο? Να τους αφυπνίσετε και να φροντίσουν τα του οίκου σας? Ενός Υπουργείου,που λάμπει από "γαλόνια χρυσά" και παράσημα των Ναυάρχων του,αλλά οι παραβάσεις - παραβάσεις και έχει ο Θεός......

Βάλτε τους όλους σε μια σειρά,για εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων SOLAS 74/83,KO 98/18 κλπ και για εφαρμογή νόμων και κανονισμών περί σωστικών μέσων στα ακτοπλοικά πλοία,πριν θρηνήσουμε θύματα!!!!! Πριν εκθέσουν και εσάς.

Ιωάννης Εμμ.Νομικός


Κοινοποίηση:

1.- Πρωθυπουργόν κ.Κων/νο Καραμανλή

2.-Προισ.Εισαγ.Ναυτ.κ.Γώγολο

18.9.08

ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ «ΦΙΛΟΙ»


ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ... ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ...






ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΤΑ "ΒΛΕΠΕΙΣ"ΟΛΑ!!!!!!!

ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ "ΤΥΦΛΩΝΕΣΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΤΕ........ ΑΝΑΣΥΡΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟ "ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ;;;

ΥΓ: ΤΟ "ΑΡΧΕΙΟ" ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑI

ΕΜΠΛΟΚΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Προς τον Υπουργό Επικρατείας


Θέμα : «Οι εκτενείς αποκαλύψεις που συνδέουν τον Υπουργό Επικρατείας με το σκανδαλο βατοπεδιου, μέσω του αποσπασμένου με Υπουργική εντολή στη Γενική Γραμματεία Επικρατείας Νομικού Συμβούλου του Κράτους κ. Διονυσόπουλο, που γνωμοδοτούσε «αγνοώντας επίμαχα στοιχεία» κατά του Δημοσίου στην ύποπτη και αδιαφανή υπόθεση διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ, με αντικείμενο τις χαριστικές ανταλλαγές τεραστίων εκτάσεων δημοσίας γης προς όφελος της Μονής Βατοπεδίου, δημιουργούν ένα ακόμα μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την Κυβέρνηση Καραμανλή και τις επιλογές του Πρωθυπουργού και ζητούν επιτακτικά απαντήσεις»


Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, ο Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που, αγνοώντας προκλητικά στοιχεία, εξέδωσε τις αρχικές αρνητικές για το Δημόσιο γνωμοδοτήσεις, οι οποίες αναγνώριζαν στη Μονή Βατοπεδίου την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος, και τις οποίες αποδέχθηκε οριστικά, ως μη χρήζουσες επανεξέταση, το 2004 ο Υπουργός Οικονομικών, έχει τοποθετηθεί εδώ και 3 χρόνια στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας με πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Υπουργό Επικρατείας.


Συγκεκριμένα, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας με προεδρεύοντα τον Νομικό Σύμβουλό του Κράτους κ. Ιωάννη Διονυσόπουλο εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 17/2002 Γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα κυριότητας στη Λίμνη Βιστωνίδα.


Με πρόεδρο και πάλι τον κ. Ιωάννη Διονυσόπουλο, εξεδόθη λίγο αργότερα και η υπ’ αριθμ. 46/2002 γνωμοδότηση του ίδιου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη έκταση 27.000 στρεμμάτων ανήκει εξολοκλήρου στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Αυτές οι δύο γνωμοδοτήσεις απετέλεσαν βασικά επιχειρήματα στις διεκδικήσεις της Μονής και είναι οι ίδιες γνωμοδοτήσεις που αναπέμφθηκαν στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο με αίτημα επανεξάτασής τους και επίκληση νέων πραγματικών και νομικών γεγονότων από τον πρώην Υφυπουργό κ. Φωτιάδη με την υπ’ αριθμ. 9983/30-10-08 εντολή του. Όμως, μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης το 2004, ο νέος τότε Υπουργός Οικονομικών με την υπογραφή του στην υπ’ αριθμ. 104630/Α0010/7-6-04 «καταδίκασε» κάθε νέα προσπάθεια αναπομπής, αφού όχι μόνο απεδέχθη το περιεχόμενο όλων των αρνητικών για το Δημόσιο γνωμοδοτήσεων υπέρ της Μονής, αλλά προχώρησε και στην αποδοχή ότι «δεν υπάρχει νόμιμος λόγος επανεξέτασης τους».


Οι γνωμοδοτήσεις αυτές, εκδοθείσες επί Προεδρίας του κ. Διονυσόπουλου, σήμερα χαρακτηρίζονται ως διάτρητες, που «αγνόησαν προκλητικά στοιχεία», συμπεριλαμβανομένων προφανώς και των στοιχείων που είχαν υποβληθεί με την υπ’ αριθμ. 9983/2003 εντολή του τότε Υφυπουργού Οικονομικών.


Το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι εμφάνισε τον κ. Διονυσόπουλο να παραδέχεται ότι είναι συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας εδώ και 3 χρόνια αποσπασμενοσ με εντολη του Κ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, γνωστού για τις στενές «πνευματικές» του σχέσεις με τον Ηγούμενο Ευφραίμ της Μονής Βατοπεδίου.


Την πλήρη ενημέρωση και άμεση γνώση του Υπουργού Επικρατείας, στενού και καθημερινού σχεδόν συνομιλητή του Πρωθυπουργού, τόσο για τα σκανδαλώδη που συνέβαιναν γύρω από το θέμα του Βατοπεδίου, αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων, επιβεβαίωσαν με την μαρτυρία τους αρκετοί εκπρόσωποι πολιτών και φορέων.


Μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης κατήγγειλε, ότι σε σχετική με το θέμα συνάντηση ο κ. Ρουσόπουλος φάνηκε κατηγορηματικός για την ιδιοκτησία της Μονής, λέγοντας ότι «όπως μου μετέφεραν οι συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση, τους είπαν ότι "είναι αποφασισμένο να τους τα δώσουμε (σ.σ. στη Μονή Βατοπεδίου). Αν αντιδράτε εσείς, θα βρούμε κάπου αλλού να τους δώσουμε"». Την καταγγελία αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως o Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.


Επειδή, πέρα από τις ευρέως γνωστές σχέσεις του Υπουργού Επικρατείας, αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, γνωστών για την ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στο στενό Πρωθυπουργικό περιβάλλον, με την Μονή Βατοπεδίου, προκύπτει, από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ως γεγονός με στοιχεία και μαρτυρίες, η πλήρης και σαφής γνώση του Υπουργού Επικράτειας για τις «διάτρητες» γνωμοδοτήσεις σχετικά με την Βιστωνίδα, όπως σαφέστατα προκύπτει και η έκφραση της βούλησής του για μεταβιβάσεις ακινήτων που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, προκαλώντας, μετά την αποκάλυψή τους, τεράστιο θόρυβο που εξανάγκασε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ανασύρει σχετική και προσφάτως «αρχειοθετημένη» ανακριτική έρευνα και να διατάξει την επανέναρξή της και μάλιστα για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.


Επειδή ο Υπουργός Επικράτειας μέχρι σήμερα δεν έχει διαψεύσει τις παραπάνω αποκαλύψεις και έχει αποφύγει οποιονδήποτε σχολιασμό, αποδεχόμενος τουλάχιστον μέχρι σήμερα με τη στάση του την βασιμότητα τους.


Και επειδή, ο απόλυτος συντονισμός, η πρωτοφανής για την Κυβέρνηση Καραμανλή αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, αλλά και η «διακριτικότητα» στις κινήσεις και την ολοκλήρωση των διοικητικών πράξεων και πολιτικών αποφάσεων περισσοτέρων του ενός Υπουργών και Υφυπουργών, που απαιτούνταν για την ικανοποίηση και με το παραπάνω των επιδιώξεων της Μονής Βατοπεδίου, μαρτυρούν εκ των πραγμάτων μελετημένο κεντρικό Κυβερνητικό σχεδιασμό.


Έναν σχεδιασμό, απόντα από τη συνολική λειτουργία της Κυβέρνησής σας στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων, αλλά παρόντα σε Κυβερνητικά «πάρεργα» υπέρ ολίγων, όπως τα σύνθετα δομημένα ομόλογα, οι νοθείες στη Βουλή, οι συγκαλύψεις πορισμάτων που εμπλέκουν Υπουργούς σας, το ξεπούλημα του ΟΤΕ, κλπ.


ΕΡΩΤΑΣΘΕ


1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε , ενόψει ενός μείζονος ηθικού και πολιτικού ζητήματος με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, ζήτημα που αφορά τον πυρήνα της Κυβέρνησής σας, αλλά και που εγείρεται έντονα και σε σχέση με τις συμπεριφορές, τις μεθοδεύσεις, τις αποφάσεις και τις φερόμενες ως δηλώσεις σας, όπως αυτές αποκαλύφθηκαν από δημοσιογραφική έρευνα , η οποία δεν έχει διαψευστεί από εσάς ;


2) Θα ανταποκριθεί η Κυβέρνησή σας, στο ελάχιστο χρέος της να μεριμνήσει ώστε να έρθει ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο φάκελος της σχετικής δικογραφίας, καθώς φέρεται να προκύπτει άλλη μια ανάμειξη Υπουργού στην υπόθεση Βατοπεδίου, συνακόλουθα όσων αποκαλύφθηκαν μέχρι σήμερα σχετικά με την εμπλοκή των Υπουργών Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης; Ή θα επιμείνετε στο μέχρι σήμερα Κυβερνητικό δόγμα συγκάλυψης, ασυδοσίας και ατιμωρησίας, για να διασωθούν οι «εκλεκτοί» και να βυθιστεί ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία της πολιτικής λειτουργίας σας και το κύρος των θεσμών;

"ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ" ...."ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ"


ΦΑΝΗΣ ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Παράβαση του Υπηρεσιακού Κανονισμού Συμβάσεων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), που κυρώθηκε με την υπ΄αριθμ. 1075479/1007/Α0006/18-8-03 απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομικών, αποτελεί η μετά από Κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιλογή της ΚΕΔ υπό τον Πρωθυπουργικό ευνοούμενο κ. Γκράτσιο, να αποφύγει την προβλεπόμενη επικαιροποιημένη εκτίμηση των Υπηρεσιών της ΚΕΔ, η οποία δεν έγινε ΠΟΤΕ, στη σκανδαλώδη υπόθεση ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!

Σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 2 του Κανονισμού Συμβάσεων της ΚΕΔ στο Κεφάλαιο ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ορίζεται:

«Τα προς ανταλλαγή ακίνητα θα πρέπει να είναι ΙΣΗΣ χρηματικής αξίας ή διαφοράς αξίας μέχρι 20% με βάση ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και του Σ.Ο.Ε., οσάκις απαιτείται».

Είναι προφανές ότι το βασικό εκτιμητικό όργανο σύμφωνα τον ισχύοντα Κανονισμό είναι η Υπηρεσία της ΚΕΔ, ενώ το ΣΟΕ προβαίνει συμπληρωματικά σε εκτίμηση.

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔ.

Πέρα, λοιπόν, από το όργιο καταστρατήγησης του παρόντος κανονισμού στο ουσιαστικό θέμα των αξιών των ανταλλασσόμενων ακινήτων, που μόνο ίσες δεν ήταν, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, γίνεται αντιληπτό ότι παρακάμψθηκε από τους αρμοδίους και ουσιαστικό μέρος της νόμιμης διαδικασίας εκτίμησης των προς ανταλλαγή ακινήτων.

ΕΠΕΙΔΗ προκύπτει παράβαση ρητής διάταξης του ισχύοντος Κανονισμού Συμβάσεων της ΚΕΔ, η Διοίκηση της οποίας έχει ανατεθεί σε πρόσωπο του στενού προσωπικού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού και η εποπτεία της στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΕΠΕΙΔΗ τα συμβόλαια της ΚΕΔ συνέταξε σύζυγος πρώην Υπουργού της παρούσας Κυβέρνησης που όφειλε να γνωρίζει ως συμβολαιογράφος τον κανονισμό Συμβάσεων της ΚΕΔ

ΕΠΕΙΔΗ για μία ακόμα φορά τα γεγονότα καταδεικνύουν κεντρικό συντονισμό και σχεδιασμό ενός ακόμα «πλιάτσικου» του Δημοσίου πλούτου με ηθικά, πολιτικά και νομικά προβληματικές αδιαφανείς μεθοδεύσεις του «σκληρού πυρήνα» της Κυβέρνησης Καραμανλή.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, λόγω της προφανούς παράβασης του Κανονισμού Συμβάσεων της ΚΕΔ, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα του «νομιμοφανούςς» με το οποίο, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος ταύτισε (?!) το «ηθικό» με το «νόμιμο», επιδιώκεται «κάλυψη» των αδιαφανών μεθοδεύσεων και αλαζονικών πρακτικών των στελεχών της Κυβέρνησής σας προς όφελος των ιδίων αλλά και των υπηρετούμενων από την Κυβέρνησή σας ολίγων ισχυρών συμφερόντων.

Καλείσθε:

Να προβείτε ΑΜΕΣΑ στις απαιτούμενες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων σας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι υπεύθυνοι της παράβασης του Κανονισμού της ΚΕΔ και της παράκαμψης της νόμιμης διαδικασίας εκτίμησης ακινήτων, προκειμένου να διευκολυνθεί το Κυβερνητικό σκάνδαλο των αδιαφανών, χαριστικών για την Μονή και ζημιογόνων για το Δημόσιο ανταλλαγών υπέρ του Βατοπεδίου.

Κώστας Γεωργάκης: 19 Σεπτέμβρη 1970 – 19 Σεπτέμβρη 2008

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/Γένοβα 19 Σεπτέμβρη 1970
Ο 22χρονος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης διαμαρτυρήθηκε με την αυτοπυρπόλησή του για την δικτατορία στην Ελλάδα.
Στον πατέρα του άφησε το ακόλουθο γράμμα:

«Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψης. Ο γυιός σου δεν είναι ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους ίσως με περισσότερο φόβο. Φίλησε το χώμα της πατρίδας για μένα. Μετά από τρία χρόνια καταπίεσης, δεν μπορώ ν’ αντέξω άλλο. Δεν θέλω εσύ να αντιμετωπίσης κανένα κίνδυνο γι αυτή μου την πράξη, αλλά δεν μπορώ ούτε να σκεφθώ ούτε να ενεργήσω αν δεν είμαι ελεύθερος. Ζήτω η Δημοκρατία, Κάτω η Τυραννία. Η πατρίδα μας που γέννησε την ελευθερία θα εξαφανίση τους τυράννους.
Συγχώρα με αν μπορείς
ο Κώστας σου
»

Με τον θάνατο του Κώστα Γεωργάκη έγινε φανερό σε όλους πως το φασιστικό εγκληματικό χέρι δουλεύει ασταμάτητα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, φανερά και κρυφά, για να διαλυθεί το αντιφασιστικό κίνημα στην Ιταλία.
Στο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» αρ. 11, του Α.Μ.Ε.Ε. στην Ιταλία, τον Οκτώβρη του 1970, τα στοιχεία που παρατίθονται είναι χαρακτηριστικά του κλίματος εκείνης της περιόδου:
«Με τον θάνατο του Γεωργάκη μπόρεσαν να βγουν στο φως ορισμένες μόνο από τις πτυχές του εγκληματικού φασιστικού οργίου και κύρια τις δυνατότητες που διαθέτουν οι φασιστικές υπηρεσίες (Προξενεία κ.λ.π.) για τον χαφιεδισμό και την παρακολούθηση των ελλήνων αντιφασιστών, καθώς και τα μέσα που διαθέτει και τους τρόπους που χρησιμοποιεί το φασιστικό καθεστώς για τον εκβιασμό και την απελπιστική τρομοκράτησή τους...»
Την ημέρα της κηδείας του Κώστα η χούντα της Αθήνας εξαπόλυσε τους χαφιέδες της και οι προξενικές αρχές είχαν επιφορτιστεί με «σημαντικό» έργο!
Οι έλληνες αντιφασίστες έπρεπε και εκείνες τις ώρες, τις ώρες της ταφής, τις ώρες που ακόμη και στους αρχαίους χρόνους οι εχθροί τις σέβονται και τις τιμούν, να δώσουν ακόμη μια μάχη. Ενώ οδηγούσαν στην αιώνια ανάπαυση τον συνάδελφό τους, τον σύντροφό τους, αναγκάζονταν να απωθούν και να δίνουν μάχη σώμα με σώμα με τους χαφιέδες της χούντας που «μεταμφιεσμένοι» σε δήθεν δημοσιογράφους φωτογράφιζαν όσους συμμετείχαν στην κηδεία.
Ο θάνατος του Κώστα θύμισε σε όλο τον κόσμο ότι στην Ελλάδα υπήρχε μια στρατιωτική φασιστική δικτατορία.
Πως στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, οι αρχές της πολιτισμένης ζωής δεν υπάρχουν. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η δημοκρατία καταπατήθηκαν από μια χούφτα επίορκων αξιωματικών, πρακτόρων της C.I.A.
Ο Κώστας Γεωργάκης ταυτίστηκε με τον ευγενικό αγώνα εκείνης της γενιάς για Λευτεριά και Δημοκρατία.
Οι φλόγες που ξεπήδησαν από το κορμί του ενέπνευσαν και έγιναν σύμβολο αγώνα και πάλης.
Ο Ιταλικός λαός και η πόλη της Γένοβας, στο σημείο της θυσίας του, έστησαν μνημείο που θυμίζει σε όλους τον αγωνιστή Κώστα.
Στη μαρμάρινη πλάκα της Γένοβας γράφονται τα εξής:
«Στο νεαρό Έλληνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΕΩΡΓΑΚΗ, που θυσίασε τα 22 χρόνια του για τη Λευτεριά και τη Δημοκρατία στη πατρίδα του. Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι τιμούν την ηρωική του πράξη. Η Ελεύθερη Ελλάδα θα τον τιμά πάντα.
19 Σεπτέμβρη 1970
»
Το Νοέμβρη του 1972 επισκέφθηκε την Γένοβα καλεσμένος στο συνέδριο του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μαζί με στελέχη του Π.Α.Κ. που τον συνόδευαν – ένας από αυτούς ήταν και ο Κώστας Τσίμας – επισκέφθηκαν μαζί με τον Ιταλό δήμαρχο της πόλης το μνημείο της θυσίας. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που κάποιος πολιτικός θυμήθηκε τον Κώστα.
Σήμερα, μετά από τριάντα οκτώ χρόνια, λίγοι θυμούνται εκείνη την θυσία.
Η αμνησία και η «πολιτική της αφασίας» κυριαρχούν στην ζωή της πατρίδας μας. Οι δολοφόνοι του Κώστα χαμογελούν μέχρι σήμερα.
Ευτυχώς, κάποιοι θυμούνται.
Κάποιοι δεν ξεχνούν και δεν υποτάσσονται.
βλέπε και στους ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ"Δικαστές, αστυνομία και κυβέρνηση ρεζιλεύουν διεθνώς την Ελλάδα"

Ενώ οι έμποροι ναρκωτικών πλασάρουν ελεύθεροι το θάνατο παντού και κυρίως στα στέκια της «καλής κοινωνίας».
Ενώ για τις φυτείες και τις «εξαγωγές» δεν συλλαμβάνεται κανένας.
Ενώ τα ναρκωτικά τα πουλούν έξω από τα σχολεία των παιδιών και η αστυνομία δεν έχει συλλάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ.
Ενώ δεν έχει δικαστεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους κλέφτες της περιουσίας του λαού.
Η Ελλάδα, για μια ακόμη φορά έγινε διεθνώς ρεζίλι!
Η μεγαλειώδης αστυνομία μας και οι αδέκαστοι δικαστές μας, συνέλαβαν το καλοκαίρι του 2005, δύο νεαρούς ιταλούς σε διακοπές (21 και 25 χρονών), με ΕΝΑ τσιγάρο χασίς.
Κρατήθηκαν, πλήρωσαν εγγύηση και επέστρεψαν στην Ιταλία, αναμένοντας τη δίκη.
Αμ δε! Η Ελλάδα, θυμίζοντας σ’ ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο το «Εξπρές του Μεσονυχτίου», θέλησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της ελληνικής γελοίας νομοθεσίας.
Επιτέλους, ο ένας εγκληματίας ενός τσιγάρου εκδόθηκε στην Ελλάδα! Και μαζί μας γελάνε και οι κότες!
Διεθνείς, πολυδάπανες διαδικασίες 3 χρόνων, και επιτέλους η έννομη «τάξη» αποκαταστάθηκε. Η Ελλάδα κατόρθωσε, ο σήμερα 23χρονος νεαρός Ιταλός, να εκδοθεί στη χώρα μας και να μείνει φυλακισμένος μέχρις ότου γίνει η δίκη του.
Τα τηλεοπτικά μέσα δυσφημίζουν διεθνώς τη χώρα μας. Καμία ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπει ποινές για κατοχή και χρήση 1 τσιγάρου χασίς. Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ιταλίας (δεξιοί και κεντρώοι) θα επισκεφθούν τον νεαρό στις ελληνικές φυλακές!
- εφημερίδα “Repubblica”
- μπλογκ συμπαράστασης που περιέχει βίντεο με τα δελτία ειδήσεων
- συλλογή υπογραφών συμπαράστασης
Η κυβέρνηση, οι δικαστές και η αστυνομία δεν ντρέπονται καθόλου για τη γελοιοποίηση της χώρας μας.
Πόσους χασισέμπορους συνέλαβαν στα Ζωνιανά ή αλλού;
Πόσους έμπορους συλλαμβάνουν κάθε μέρα στο Κολωνάκι;
Πόσους έμπορους συλλαμβάνουν έξω από τα σχολεία;
Πόσοι επώνυμοι και με κόκα συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι;
Σε έναν νεαρό ιταλό, που στη χώρα του καπνίζει ελεύθερα, εξάντλησαν την εκτέλεση της «αποστολής» τους;
Ντροπή!

17.9.08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΊΝΕΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Ε.Ν. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Η Ρεπούση ξαναχτυπά......

by:http://peripatris.blogspot.com/


Μερικοί άνθρωποι δεν τα παρατάνε ποτέ παρά το οτι έχει ξεσηκωθεί όλο το σύμπαν εναντίον τους ,αυτοί είναι ταγμένοι στην αποστολή που τους έχει αναθέσει η νέα τάξη πραγμάτων.Το ίδιο και η κυρία Μαρία Ρεπούση.
Η κυρία Ρεπούση ξανακτυπά σήμερα με άρθρο στα Νέα υπο τον παραπλανητικό τίτλο ...Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι.
Την κ. Ρεπούση την ενοχλεί η εθνική μνήμη των Κυπρίων και το σύνθημα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ που τους θυμίζει την κατοχή του μισού νησιού απο τους Τούρκους,θεωρόντας οτι η εθνική μνήμη εγκλωβίζει το μέλλον των παιδιών.........
Στην συνέχεια γίνεται ακόμα πιο προκλητική κατηγορόντας τους Ελληνοκυπρίους για εθνοκάθαρση εναντίον των Τουρκοκυπρίων.
Η κ. Ρεπούση υπερασπίζεται με πάθος την απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια για την διαπολιτισμική εκπαίδευση στα Κυπριακά σχολεία που έχει στόχο τον αφελληνισμό της Ελληνικής παιδείας στο νησί και υβρίζει τους διαφωνούντες.
Κάποιους τους φτύνουν και νομίζουν οτι ψιχαλίζει.....
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=87220&ct=1

Πάει για νέο Ανάν ο Χριστόφιας;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ Δεν είναι δυνατή η παράκαμψη της Συνθήκης προσχώρησης
Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θεωρεί ως ύψιστης σημασίας ζήτημα την ανάγκη διαφύλαξης της Συνθήκης προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως οριστικής και τελικής ρύθμισης της συμμετοχής της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η προσπάθεια που καταβάλλει η τουρκική πλευρά για παράκαμψη του άρθρου 10 της Συνθήκης, για την υιοθέτηση ως πρωτογενούς Δικαίου της λύσης του Κυπριακού και ο συναφούς πρόνοιας για μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο πρέπει να συναντήσει την άμεση και αποφασιστική αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει αυστηρό μήνυμα προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα οποιασδήποτε νέας διαπραγμάτευσης η αλλοίωσης και παράκαμψης της Συνθήκης προσχώρησης περιλαμβανομένου του άρθρου 10 της Συνθήκης.
ΕΔΕΚ, 15 Σεπτέμβρη 2008
* Γιώργο Παπανδρέου, την επόμενη φορά που θα είσαι και πάλι ένθερμος υποστηρικτής του Χριστόφια, δεν θα ήταν καλό να ρωτούσες πριν τα συντρόφια της ΕΔΕΚ, αλλά και τον γιατρό;

Forum για τα μέλη του Αγίου Όρους !!!!


Μιας και γίνεται τόσος ντόρος γιά την μονή Βατοπεδίου, για το Internet με το οποίο πρόσφατα συνδέθηκε το Άγιον Όρος, για το κτηματόσημο που παζαρεύουν εάν θα το πληρώσουν ή όχι......είπα σήμερα να σερφάρω στα άγια sites...

Μεταξύ άλλων, έπεσα σε ένα forum που συστήνονται και γνωρίζονται μεταξύ τους τα Άγια Μέλη.... Δεν είμαι κακός, αλλά κάτι σαν site ροζ γνωριμιών μου έκανε..ίσως βέβαια το δικό μου μυαλό να είναι βρώμικο....

Ένας τύπος γράφει:

"Για σας είμαι ο Ιωάννης, 32 χρονών ελέυθερος. Τώρα ζώ και εργάζομαι στο βόλο.Δεν βλέπω τηλεόραση δεν ακούω μουσική, εκτος ψαλμωδίες.Αγόρασα το κομπιούτερ για να έρθω σε επικοινωνία με άτομα που βρίσκονται καθοδόν για την "γή της επαγγελίας". Αδερφοί μου ΄ ξέρω ότι ακολουθώ τελευταίος και κατα ιδρωμένος προσπαθώντας να μην σας χάσω απο τα μάτια μου, για αυτό σας παρακαλώ καθέ λόγος σας ας είναι ένα λιθαράκι που θα βρώ και θα με βοηθήσει να στερεώσω και να αυξήσω την πίστη μου στο Θεό. Εύχομαι σωτηρία ψύχης σε ολους μας"

Ένας άλλος...

"Με λένε Γιώργο και είμαι 43 χρόνων ανύπαντρος στο επάγγελμα είμαι Πυροσβέστης ζώ και εργάζομαι στην Αθήνα. Σαν ασχολίες τις ελεύθερες ωρες μου έχω τη φωτογραφία ,τους υπολογιστές και το διάβασμα .Νομίζω ότι για την ώρα αυτά είναι αρκετά. Το email μου είναι στο προφίλ μου . πολλά μπράβο σ' αυτόν που είχε την πολύ ωραία αυτή ιδέα , ας την κρατήσουμε ζεστή .. "

Αυτά το ολίγα από το διαδικτυακό Άγιον Όρος....

ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ...... Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ DAVID ...........ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!

Καπετάν Γιάννης προς blogers


Αγαπητοί μου "bloggers".

Απευθύνομαι σε σας τους τέσσερεις - αλλά και σε όσους έλαβαν τις καταγγελίες μου, αλλά δεν ασχολήθηκαν για δικούς τους λόγους με αυτές - που είχατε την διάθεση να δημοσιεύσετε τα όσα καταγγέλλω ,με στοιχεία και φωτογραφικό υλικό ,για την "κατάντια" αλλά και για τα χάλια της επιβατιγού Ναυτιλίαςμας,για τις παραλήψεις των λιμενικών οργάνων,λιμενικών κλιμακίων και επιτροπών,λειτουργούντες "άψογα"- όλοι τους εν γένει - εις όφελος των πλοιοκτητών και εις βάρος των επιβαινόντων στα σαπιοκάραβά τους,ευελπιστούντες μετα την αποστρατεία τους να στελεχώσουν τα γραφεία των εφοπλιστών,θέσεις που κλείνουν εδώ και τώρα,παρέχοντάς τους την ......"ελευθεροπλοία" !!!!! σαν "ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ",την οποίαν φυσικά και δεν "ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ" λόγω σωρείας παραλήψεων.....


Γιατί ξέρω ότι πονάτε και αγωνίζεστε για τούτον τον τόπο για να δουν τα παιδιά μας μια καλύτερη μέρα.
Μήπως ενδιαφέρεται κάποιος να δημοσιεύσω τον πίνακα με τα ονόματα όλων των ...."απόμαχων" Ναυάρχων του Λ.Σ.,πού την επομένη της συνταξιοδωτήσεώς τους από το Λιμενικό Σώμα,"στρογγυλοκάθησαν" σε νευραλγικές θέσεις των εφοπλιστικών γραφείων κλπ(λόγω ευδοκίμου παροχής υπηρεσιών των.)

Εγραψα,ανάλωσα αρκετή φαιά ουσία,νευρίασα,στεναχωρήθηκα,έκλαψα,...... αλλά δεν απογοητεύομαι.Θα συνεχίσω τον αγώνα μου αυτόν ,χρέος τιμής για τον τόπο μου και τις αδικοχαμένες ζωές και όποιος νοιώθει και αισθάνεται το ίδιο χρέος,για τις ίδιες αξίες,μπορεί να σταθεί δίπλα σ'αυτόν τον αγώνα μου.

ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ασχολήθηκε ενεργά με τα θέματα αυτά και τα καταγγελλόμενα.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ "στάθηκε" στο ύψος του και νοικοκύρεψε το Υπουργείο του.

ΖΕΙ τ.αρχηγός του Λ.Σ. - τα στοιχεία στην διάθεσίν σας - που έπαιρνε "μίζα" 100.000 $ Αμερικής,για κάθε παράνομη υπογραφή του ,σε όφελος ακτοπλόου ,τη συναινέσει του Υπουργού του!!!!!!

Τα απαιτούσε μάλιστα σε συνάλλαγμα και σε τράπεζα του εξωτερικού.'Οποιος "άπιστος Θωμάς"- επιθυμεί την ανάρτηση του λογαριασμού και δωροδοκιών,εδώ είμαι εγώ.

Και ο ανύποπτος επιβάτης,ταξίδευε με τα πλοία του ακτοπλόου αυτού,τα οποία "ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ".!!!!!!

Το"Ψάρι όμως από το κεφάλι βρωμάει." Ετσι έλεγε η μανούλα μου και δεν την πίστευα. Να όμως που είναι αλήθεια.Ετσι δεν είναι κύριε.Καραμανλή?

Παχειά λόγια μόνο και υποσχέσεις, εκατοντάδες "ΘΑ" και "ΘΑ" και επερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων - χάριν εντυπωσιασμού - όταν κάνατε αντιπολίτευση
[ Αναφέρομαι στα του οίκου μου και μόνον,για την εμπορική Ναυτιλία.}

Μόνον τότε "βλέπατε" τις παρανομίες και τις παρατυπίες στον χώρο της Ναυτιλίας και "δικαίως" τις καυτηριάζατε.
Και που "ΞΕΧΑΣΑΤΕ" τα πάντα,μόλις γίνατε Κυβέρνηση,μόλις αναλάβατε τα ηνία και το "καμουτσίκι" ,όπως λέμε στο όμορφο νησί μου.

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ κύριε Πρωθυπουργέ, τις τοποθετήσεις σας και την αγωνία σας για την ποιοτική ναυτιλία,ποιότητα υπηρεσιών,ασφάλεια ζωής των επιβαινόντων στα "σαπιοκάραβά" μας,όταν είσαστε .....αντιπολίτευση.

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ κύριε Καραμανλή,τις τοποθετήσεις σας για θέματα Ναυτιλίας και τις "πύρινες δηλώσεις σας",ως ........αντιπολίτευση.

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ κύριε τα "παχουλά λόγια" σας της 4ης Οκτωβρίου 2000,στην Βουλή των Ελλήνων,με αφορμή το ναυάγιο του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ".

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:

"Κύριε Πρόεδρε.

Θέλω να εκφράσω την θλίψη και την οδύνη της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και εμού προσωπικά για τα θύματα της τραγωδίας.

Κύριε Πρόεδρε,έλειψε η ευθιξία και το φιλότιμο από την πλευρά της Κυβέρνησης.Είχαμε μια τρομακτική τραγωδία,χάθηκαν ζωές,υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και έρχεται ο Πρωθυπουργός (Σημίτης) εδώ και μας μιλάει για αερόσακους,για να μας εξηγήσει ότι είναι αντικειμενική η κατάσταση για τα χάλια αυτά.
Στο κάτω κάτω κ.Πρωθυπουργέ,ποιός κυβερνά την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια;

Μας μιλάτε τώρα για μέτρα που θα πάρετε.Τώρα.Μετά την τραγωδία,εκ των υστέρων.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ "ΘΑ" ?
Γιατί στις 25 Γενάρη του 2000 μιλάγατε για "ποιοτική Ναυτιλία,ασφάλεια ζωής,ποιότητα υπηρεσιών;"
Οταν θα έπρεπε να ξέρετε - και θα το ξέρατε ,είμαι βέβαιος - ότι πολλά από τα πλοία είναι επικίνδυνα και γερασμένα - σαπιοκάραβα,της διαπλοκής τα ονόμασαν κάποιοι - και ότι οι έλεγχοι είναι πλημμελείς,ανεπαρκείς και σε πολλές περιπτώσεις, διαβλητοί.


........Καμμία τιμωρία,κανένας ένοχος,καμμία κύρωση.

........Δεχθείτε λοιπόν την εξεταστική επιτροπή για να χυθεί άπλετο φως σ'αυτή την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την ανεπάρκεια και την "ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ;"

Για την δημιουργία ενός νοσηρού και μονοπωλιακού καθεστώτος στην ακτοπλοία;

Επίκεντρο του δικού μας ενδιαφέροντος είναι ο πολίτης,η προστασία του,τα δικαιώματά του,και ο σεβασμός σ'αυτόν."

Τα είπατε αυτά,σας ακούσαμε,είχατε δίκηο και ο Ελληνικός Λαός σας πίστεψε και σας έχρισε Πρωθυπουργό του.

Μετά παρέλευση τόσων ετών,για πείτε μου,τι κάνατε εσείς προσωπικά και οι διατελέσαντες Υπουργοί Ναυτιλίας,για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα;

Σας απαντώ εγώ μονολεκτικά: "Τ Ι Π Ο Τ Α" !!!!!!

Αντίθετα,ο διατελέσας ΥΕΝ Κεφαλογιάννης Μανώλης,έδωσε ΖΩΗ !!!! κύριε Πρόεδρε,στα σαπιοκάραβα που ανεφέρεστε στις 25/01/2000 στην Βουλή των Ελλήνων,μια και παρέτεινε το όριο ηλικίας των πλοίων αυτών.....Και εσείς - προς τιμήν σας - συνυπογράψατε την απόφασήν του αυτή,αντί να τον στείλλετε σπίτι του,να κάνει κάποια άλλη δουλειά και να μην συνεχίζει να ταλαιπωρεί το "έρμο"αυτό Υπουργείο.

Περίγελος έγινε ο Υπουργός σας και όλοι σας γενικά που απαρτίζεται το Υπουργικό Σώμα,με αυτή του την απόφαση,ακόμα και από τον επίτιμο Πρόεδρο της Ν.Δ.κΜιλτιάδη Εβερτ,με δηλώσεις του στο "ΕΘΝΟΣ" της 12/12/2006,σελίδα 9.

Τι έχετε να απαντήσετε επ'αυτού;

Τι έχουν να απαντήσουν και οι μετά Κεφαλογιάννη,έμπειροι Υπουργοί Ναυτιλίας,που ενέκριναν τα μέτρα του και συνέχισαν την ίδια πολιτικήν του;

Τι θα πείτε εσεις κ.Πρωθυπουργέ ,στις οικογένειες των θυμάτων που ταξιδεύουν με τα σαπιοκάραβα αυτά,σε περίπτωση ενός ναυαγίου,που φυσικά αντευχόμεθα όλοι μας;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?

Ιωάννης Εμμ.Νομικός
Κοινοποίηση:
1.- Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ.ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ Αναστάσιο
2.- Προιστάμενο Εισαγγελείας Ναυτοδικείου Πειραιά κ.ΓΩΓΟΛΟ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΚΚΕ …ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΚΚΕ ΠΙΣΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ

"ΚΑΡΦΙΑ" ΠΟΛΥΔΩΡΑ (Πριν από λίγο)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ








Ο Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΗΓΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ) ΕΞΑΠΈΛΥΣΕ "ΚΑΡΦΙΑ" ΤΑ ΟΠΟΙΑ ....ΤΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕ


πηγή :alpha radio





Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΕΛΕΣΕ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ




  • ΤΟ "ΗΘΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΝ" (αναφέρθηκε στην παραληψη της κυρίας Μπακογιάννη για έστω ένα τηλεγράφημα στην οικογένεια του σμηναγού Ηλιάκη για την απώλεια τουπου έπεσε στην θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου)

  • ΚΑΙ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ" (είπε ...επέλεξαν να κάνουν στην μπάντα τους παλιούς και ιστορικούς στην παράταξη και την θέση τους την έδωσαν στα golden boys )

  • ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΑΝΙΔΑ ...ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (είπε....φυσικά σαρκάζει ο κος Σανιδάς αφού παραπέμπει τους Υπουργούς στο άρθρο 43 -ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ-)

  • ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑΣΕΙ (είπε....εχω την αίσθηση μιας συμπεριφοράς Αυτοκράτορα προς τις Ρωμαϊκές Λεγεώνες)

Η "ΦΤΏΧΕΙΑ" ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ

ΆΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!!!!!

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΜΗΛΟΣ....."


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


"Πολύς λόγος γίνεται για την περιβαλλοντολογική καταστροφή που έχει επιφέρει η "αμαρτωλή" εταιρία S&B του κυρίου Κυρικόπουλου στην Μήλο.

Πολύ καλά κάνουν και οι καταγγελίες αναδύονται μέσω των blogs όπως και το δικό σας, όμως με αφορμή ότι μεγάλης αναγνωσιμότητας blogs ασχολούνται με την "πολλές αμαρτίες περιπεσούσα εταιρία" και μόνον τώρα...... με την νήσο Μήλο με ώθησε στην εκφορά του παραπόνου μου.

Η εταιρία S&B δεν επιφέρει μόνον στην Μήλο περιβαλλοντολογική καταστροφή .

Ο Ν.Φωκίδας και συγκεκριμένα τα δάση των ορεινών όγκων νου νομού τελούν αντικείμενα "βιασμού" από την εν λόγο εταιρία.

Ως μόνιμος κάτοικος του νομού έχω βιώσει απόλυτα τις περιβαλλοντολογικές ατασθαλίες της εταιρίας και όχι μόνον, αφού η Φωκίδα συρρικνώνεται κάτω από ένα "σχέδιο" δεκαετιών που στην εφαρμογή του συνετέλεσαν όλες οι κυβερνήσεις προστατεύοντας την εταιρία του κυρίου Κυριακόπουλου και υποβιβάζοντας τον λαό της Φωκίδας ώστε να εξαρτάται και μόνον εργασιακά από την εταιρία και να μην αρθρώνει λόγο για αυτά που βλέπει αλλά και αυτά που νοιώθει.

Καταγγείλετε το κράτος που πάντα προστάτευε τον κύριο Κυρικόπουλο και την εταιρία του όχι μόνον για το περιβάλλον αλλά για το κράτος Κυριακόπουλου που ως εργοδότης με τον εκβιασμό της πείνας στον λαό της Φωκίδας τους έχει ως άλλος τσιφλικάς στην δούλεψη του με 700 € και με "omerta" για τα εργατικά ατυχήματα εντός των στοών εξόρυξης βωξίτη. "

ΟΙ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ "ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ" ΜΕ ΤΟΝ..."ΛΑΟ"


ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ



Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης



    Παρακαλούμε να κατατεθούν ΑΜΕΣΑ στη Βουλή οι παρακάτω Υπουργικές αποφάσεις σχετικά με το σκάνδαλο των εκχωρήσεων δημόσιας γης από την Κυβέρνησή σας, δια της υπαναχώρησης από την σχετική δικαστική διαμάχη και δια της μεθόδου σκανδαλωδών ανταλλαγών, προς τη Μονή Βατοπαιδίου:




    • Η υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με την οποία η Κυβέρνησή σας αποδέχθηκε ότι δεν υπάρχει νόμιμος λόγος επανεξέτασης των αρνητικών για το Δημόσιο αποφάσεων του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, που είχαν αναπεμφθεί με την υπ’ αριθμ. 9983/30-10-03 εντολή του τότε Υφυπουργού Οικονομικών.
    • Η από 22-6-2004 εγκριτική πράξη του υπ’ αριθμ. 3058/17-6-04 Πρακτικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 14650/ΔΙΟΕ85 Κοινής Απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα την παροχή συναίνεσης εκ μέρους του Δημοσίου στο αίτημα της Μονής Βατοπαιδίου για την υπαναχώρηση του Δημοσίου και την μη έκδοση δικαστικής απόφασης στην εκκρεμή τότε μεταξύ τους δίκη για τις επίμαχες εκτάσεις.
    • Η υπ’ αριθμ. 3822/25/1/2005 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ανατέθηκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η διαδικασία ανταλλαγής των εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας με άλλες – πολύ μεγαλύτερης αξίας όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε – δημόσιες εκτάσεις, καθώς και η εκπροσώπηση του Δημοσίου κατά την ανταλλαγή αυτή.


ΥΕΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Επίθεση με παγιδευμένο όχημα σημειώθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα, την Τετάρτη. Ακολούθησε σειρά εκρήξεων και -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- ανταλλαγή πυροβολισμών. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕΝ……..ΠΙΚΡΕΣ ΔΕ


ΠΙΣΤΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ 17-9-08



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης


ΘΕΜΑ: «Η διατήρηση ανοιχτών αλληλόχρεων χορηγητικών λογαριασμών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Τράπεζες από την Μονή Βατοπαιδίου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα τόσο ως προς το πρωτοφανές εύρος του τζίρου και των κερδοφόρων επιχειρηματικών δράσεων μίας Μονής, όσο και ως το ίδιο το γεγονός της χρηματοδότησης μίας Μονής από Τράπεζες με όρους που απολαμβάνουν ΜΟΝΟ οι πλέον πετυχημένες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας μας.»


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μονή Βατοπαιδίου διατηρεί από το 2005 ανοικτό αλληλόχρεο χορηγητικό λογαριασμό ύψους 48.000.000 ευρώ σε τουλάχιστον μία Ελληνική Τράπεζα. Από τον λογαριασμό αυτό έως το τέλος Ιουλίου 2008 φέρεται να έχει προχωρήσει σε αναλήψεις ύψους 22.000.000 ευρώ. Πρόκειται, όπως είναι προφανές, για μία διαρκή δυνατότητα χρηματοδότησης με ποσά τεραστίου ύψους, από αυτές που οι Τράπεζες παρέχουν μόνο σε εξαιρετικά αξιόχρεους και ισχυρούς πελάτες τους, που η μεγάλη και επιτυχής επιχειρηματική τους δραστηριότητα αποτελεί εγγύηση προς τον Τραπεζικό τομέα για την ικανότητά τους να εξυπηρετήσουν την αποπληρωμή των τόκων αυτής της μεθόδου χρηματοδότησης. Κατά κανόνα η δυνατότητα χρηματοδότησης που μία Τράπεζα παρέχει με τέτοιου είδους αλληλόχρεους χορηγητικούς λογαριασμούς τελεί σε άμεση συνάρτηση με τον τζίρο και τα κέρδη της επιχείρησης – πελάτη της Τράπεζας.


Κατά συνέπεια, εφόσον αληθεύει ότι το πιστοδοτικό όριο της Μονής Βατοπαιδίου σε μία μόνο Τράπεζα φθάνει το υπέρογκο ποσό των 48.000.000 ευρώ, είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι η συγκεκριμένη Μονή παρουσιάζει τεράστιο τζίρο ή κέρδη ή έστω είναι σε θέση, ήδη από το 2005, να προσημειώσει υπέρ της δανείστριας Τράπεζας ακίνητα που βρίσκονται στην κυριότητα της και των οποίων η αξία αντιστοιχεί στο ύψος της χρηματοδότησης – δανεισμού.


ΕΠΕΙΔΗ οι Ελληνικές Τράπεζες κατά κανόνα δεν χρηματοδοτούν, ούτε δανείζουν σε Μονές και μοναχούς, παρά μόνο αν πρόκειται για χρηματοδότηση υλοτομικών, γεωργικών, κλπ εργασιών των Μοναστηριών.


Επειδή είναι απίθανο μία Μονή να έχει κατορθώσει μέσα από υλοτομικές, γεωργικές, κλπ εργασίες να παρουσιάζει τζίρο ύψους 48.000.000 ευρώ, ενώ με δεδομένο ότι οι Μονές δεν έχουν ως βασικό σκοπό την εμπορική δραστηριότητα, είναι απορίας άξιον πως έφτασε η συγκεκριμένη Μονή να αντιμετωπίζεται από τον Τραπεζικό τομέα ως εξαιρετικά δραστήρια και κερδοφόρα επιχείρηση με τέτοιου ύψους πιστοληπτική ικανότητα.


Επειδή, προβληματίζει η παροχή από μία Τράπεζα τέτοιων υπέρογκων πιστοδοτικών ορίων προς όφελος μίας Μονής, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρουσιάζει ως βασική δραστηριότητά της την εμπορική ή επιχειρηματική ενασχόληση, εκτός αν είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων με βεβαιότητα και στοιχεία που πείθουν έναν Τραπεζικό Οργανισμό τις Κυβερνητικές επιλογές που θα της δώσουν λ.χ. τη δυνατότητα να κινηθεί επιχειρηματικά και κερδοφόρα στον τομέα του real estate ή να πολλαπλασιάσει σε διάστημα λίγων μηνών την αξία της ακίνητης περιουσίας της.


Επειδή, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συγκεκριμένης Μονής αποκτούν ιδιαίτερα έντονο δημόσιο ενδιαφέρον μετά τις αποκαλύψεις της στο γνωστό Κυβερνητικό σκάνδαλο διόγκωσης της ακίνητης περιουσίας της μέσω της υποχώρησης του Δημοσίου από εκκρεμή τότε δικαστική διαμάχη για τις επίμαχες εκτάσεις στη Βιστωνίδα και στην συνέχεια μέσω των πρωτοφανών χαριστικών για την Μονή και ζημιογόνων για το δημόσιο ανταλλαγών των βοσκότοπων της Λίμνης με μεγάλης εμπορικής αξίας δημόσια γη στη Βόρεια Ελλάδα, την Αττική και το Ολυμπιακό χωριό.


ΕΠΕΙΔΗ φέρεται ότι η συγκεκριμένη Τράπεζα δεν είναι η μόνη που έχει δώσει στην Μονή Βατοπαιδίου δυνατότητα για τέτοιου ύψους δανεισμό ή χρηματοδότηση.


Επειδή, ως γνωστόν, η αρμοδιότητα της εποπτείας των Ελληνικών Τραπεζών καταλήγει στο Υπουργείο Οικονομικών, μέσω των εποπτικών μηχανισμών της Τράπεζας της Ελλάδος.


Ερωτάσθε:


Θα προβείτε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και των δυνατοτήτων που διαθέτουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που εποπτεύονται από τα Υπουργεία σας στις δέουσες ενέργειες, ώστε:



  • Να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του πιστοδοτικού ορίου 48.000.000 σε Ελληνική Τράπεζα υπέρ της συγκεκριμένης Μονής και οι σχετικές αναλήψεις ύψους 22.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2008, τη στιγμή μάλιστα που η τραπεζική πρακτική περιορίζει την χρηματοδότηση και τον δανεισμό Μονών μόνο για υλοτομικές, γεωργικές, κλπ δραστηριότητες.
  • Να διερευνηθεί η ύπαρξη και ανοιχτών χορηγητικών λογαριασμών υπέρ της Μονής Βατοπαιδίου και σε άλλες τράπεζες.
  • Να διερευνηθεί η διαδικασία, αλλά και οι εγγυήσεις που δόθηκαν ήδη από το 2005 (ετήσιος τζίρος, ετήσια κέρδη, προσημειώσεις ακινήτων), προκειμένου μία Μονή που δεν φέρει την εμπορική ιδιότητα και δεν έχει ως σκοπό την επιχειρηματική δράση να κατορθώσει να λάβει τέτοιες δυνατότητες χρηματοδότησης, δυνατότητες που έχουν ελάχιστες μόνο και ιδιαίτερα κερδοφόρες και δραστήριες μεγάλες επιχειρήσεις, από τον Τραπεζικό τομέα
  • Να αποσαφηνιστεί η χρήση και η αξιοποίηση των συγκεκριμένων τεράστιων ποσών χρηματοδότησης που φέρονται να κατέληξαν στη Μονή Βατοπαιδίου, ενόψει της εμπλοκής της στο τεράστιο Κυβερνητικό σκάνδαλο ζημιογόνων για το δημόσιο και χαριστικών για την ίδια την Μονή ανταλλαγών δημόσιας γης.