ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.10.12

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε όλους του Έλληνες πολίτες σε  παράσταση διαμαρτυρίας στην Γερμανική Πρεσβεία (Καραολή Δημητρίου 3 & Υψηλάντου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο) την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00 για να διατρανώσουμε μπροστά στην Γερμανίδα Καγκελάριο κα Α. Μέρκελ την αντίθεσή μας στην μετατροπή της Χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Στο Γερμανό Πρέσβη θα επιδοθεί Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και την επιστροφή του Κατοχικού Δανείου καθώς και την παράδοση στις ελληνικές αρχές της περιβόητης «Λίστας Χριστοφοράκου».

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΝΟΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!

Έπρεπε να γίνει εισβολή από εργάτες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να δωθεί εντολή να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας και να εκπαιδευτούν οι στρατονόμοι, αερονόμοι και ναυτονόμοι ώστε να γνωρίζουν πως θα πρέπει να αντιδρουν σε ανάλογες περιπτώσεις και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...
Σύμφωνα με το onalert.gr δύο διμοιρίες «χακί ματ» της 71ης Αερομαεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κικλίς κατεβαίνουν στην Αθήνα. Όχι για να φρουρούν το ΥΕΘΑ,αλλά για να εκπαιδεύσουν στρατονόμους,αερονόμους και ναυτονόμους σε επιχειρήσεις «καταστολής διαδηλώσεων».
 
Καφενειο

Ο ΝΕΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ:"ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ". Δόση μέχρι το Νοέμβριο ή χρεοκοπία

Μίνι-εκβιασμός Σαμαρά: Δόση μέχρι το Νοέμβριο ή χρεοκοπία
Οι διατυπώσεις της συνέντευξης Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κρύβουν την ουσία. Εκτός από τη διατύπωση των θέσεων του.. "καλού μαθητή" ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει και έναν λεονταρισμό με στόχο να πιέσει για την εκταμίευση της δόσης.
Μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς εστιάζει στη ρευστότητα στο σύστημα και επισημαίνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Αν και η κίνηση να θέσει κόκκινη γραμμή αξιολογείται θετικά εν τούτοις η παρουσία των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Ελλάδα και η διαρκής παρακολούθηση του Γενικού Λογιστηρίου δίνει στους δανειστές καλύτερη εικόνα ίσως ακόμα και από αυτή που μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός...
Είναι πάντως σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν ανοίξει, όπως φαίνεται από τις εκθέσεις του IIF, τις δηλώσεις αξωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. 
Επ αυτού προσπάθησε να τοποθετηθεί άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνοντας ότι δεν θα αποδόσουν τα μέτρα χωρίς νέα μειωση του χρέους. 
Η Γερμανία τοποθετήθηκε στο τραπέζι με "δικαίωμα" καθώς ο Σόιμπλε επιτέθηκε στην Αθήνα για έλλειψη προόδου, ανατρέποντας το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μετά τις παρεμβάσεις της Άγκελα Μέρκελ η οποία συνέστησε χαμηλ΄τοερους τόνους με τη δράση "όποιος μιλάει για την Ελλάδα θα πρέπει να ζυγίζει καλά τα λόγια του".
Όπερ σημαίνει ότι αν και δημοσίως η Γερμανία δεν έχει τοποθετηθεί εν τούτοις έχει σαφή πολιτική καθυστέρησης των εξελίξεων. Ενώ μόλις έσπασε και το μορατόριουμ δηλώσεων.
όλα δείχνουν πως το παιχνίδι αρχίζει τώρα...
Το Sofokleousin.gr έχει καλύψει διεξοδικά το θέμα των διαπραγματεύσεων:
 IIF: Χρόνος και χρήμα αλλά όχι κούρεμα
Ντράγκι: Να κουρευτείτε μόνοι σας
Επιδιώκεται συμβιβασμός
Ο Σόιμπλε «πυροβολεί» πάλι την Ελλάδα

Ανάλυση της Alpha Bank: H τρόικα οδηγεί σε κραχ την Ελλάδα



Η τρόικα καθυστερεί αναίτια την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, επισημαίνει η τράπεζα στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων. Τονίζει ότι η χώρα εξακολουθεί να υποβάλλεται σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και ασκήσεις ταμειακής αντοχής
Σε οικονομικό «κραχ» σπρώχνει την Ελλάδα η τρόικα, καθυστερώντας «αναίτια» την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, γεγονός που θα προκαλέσει «τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα λόγω της διατάραξης των θεσμών και των μηχανισμών λειτουργίας της αγοράς ως συνόλου».
Τα παραπάνω τονίζονται στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank, στο οποίο επισημαίνεται πως η τρόικα από το καλοκαίρι έως σήμερα «εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής».
Οι αναλυτές της τράπεζας κάνουν λόγο για μια «deja-vu» κατάσταση, που θυμίζει μέρες Οκτωβρίου 2011, με τη χώρα να ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής της δόσης.
Μάλιστα την ανάλυση συνοδεύει γράφημα στο οποίο συγκρίνεται η πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα από το 2007 έως το 2014 και στις ΗΠΑ την περίοδο του μεγάλου «κραχ» από το 1928 έως το 1935.
Τίθεται δε το ερώτημα αν η τρόικα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να εφαρμόσει πολιτικές για να σταματήσει την πτωτική πορεία της οικονομίας μιας και οι προβλέψεις της τρόικας για την ανάπτυξη το 2013 και το 2014 υποδηλώνουν πως δεν γίνεται καμία προσπάθεια να αποτραπεί η πτώση του ΑΕΠ.
Συγκεκριμένα το 2013 το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 3,8% και το 2014 κατά 2,7%. Σε αυτή την περίπτωση η ανεργία θα σκαρφαλώσει κοντά στο 30% το 2014 και ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τα 1,4 εκατ. άτομα.
Σύμφωνα με την Alpha Bank, η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης είναι αναίτια καθώς:
  • Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012.
  • Η κυβέρνηση έχει ήδη προσδιορίσει σαφώς συγκεκριμένα και εξαιρετικά επώδυνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρα, ύψους 13,5 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση των προϋπολογισμών του 2013 και του 2014.
Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται και δραστικά μέτρα διαρθρωτικής προσαρμογής, όπως η νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, η δρομολόγηση της μείωσης της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά επιπλέον 150.000 άτομα στην περίοδο 2011-2015 (μετά τη μείωσή της κατά 147,5 χιλ. άτομα στην περίοδο 2009-2011), η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της κεντρικής διοίκησης, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.
Με τη βοήθεια
Αλλαγή στους συσχετισμούς
Στην ανάλυση της Alpha Bank υπογραμμίζεται πως αν δοθούν εγκαίρως στην Ελλάδα η χρηματοδοτική βοήθεια που απομένει για το τρέχον έτος ύψους 43,4 δισ. ευρώ και τα 24 δισ. ευρώ του 2013, θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στην οικονομία, θα περιοριστεί η ύφεση και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος.
Προβλέπεται πως την περίοδο 2013-2020 με μέση ετήσια άνοδο της παραγωγικότητας κατά 1,7%, με μέση ετήσια αύξηση της απασχόλησης κατά 0,5% (δηλαδή αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,2%), υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και πώληση των κοινών μετοχών που θα αποκτήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το χρέος μπορεί να περιοριστεί στο 115% του ΑΕΠ το 2020 και στο 80% το 2030.
Πηγή: Εθνος

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στην πατρίδα του Poul Thomsen σήμερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ




 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

egerssi@otenet.gr

 

Κατά το παρελθόν πολλές φορές έχω αναφερθεί μέσω των άρθρων μου, πως μετά την μεταπολίτευση στην πατρίδα μας κυριάρχησε η κομματοκρατία και το ποδοπάτημα της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Σήμερα, ενισχύεται περισσότερο από ποτέ ο παραπάνω ισχυρισμός μου, ειδικά μετά το τεράστιο πολιτικό ζήτημα που προέκυψε και την μπόχα που ήδη αποπνέει η πολύκροτη, πλέον, υπόθεση του ηλεκτρονικού δίσκου Lagarde, ο οποίος περιέχει ονόματα 1.991 Eλλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες. Αυτόν τον ηλεκτρονικό δίσκο, παρέδωσε στον τότε Υπουργό Οικονομικών, τον Οκτώβριο του 2010, κ. Παπακωνσταντίνου, η τότε γαλλίδα ομόλογός του και νυν Πρόεδρος του ΔΝΤ, κ. Lagarde.  Αντί, λοιπόν, άμεσα να διερευνηθεί από την πολιτεία, εάν αυτά τα ποσά, που περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό δίσκο, δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των αναφερομένων στο δίσκο και εάν έχουν φορολογηθεί, η επίσημη πολιτεία κώφευσε επί δυο περίπου χρόνια. Έτσι, το CD, περιφερόταν από γραφείο σε γραφείο μεταξύ του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Οικονομικών. Πιο αναλυτικά, αυτό το φοβερό πειστήριο, μετά τον κ. Παπακωνσταντίνου, βρέθηκε να έχει παραδοθεί στον κ. Καπελέρη, ακολούθως στον κ. Διώτη (οι δυο πρώην πρόεδροι του ΣΔΟΕ) και τελικά βρέθηκε στα «χέρια» του κ. Βενιζέλου.   

Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε, «πιας΄ το αυγό και κούρευτο…», από τη στιγμή που κανένας από τους προαναφερόμενους δεν είχε, έστω την κοινωνική ευαισθησία να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το μείζον ζήτημα. Κυρίως, όμως, ο κ. Βενιζέλος,  ο  Συνταγματολόγος (που έχει τσαλαπατήσει το Σύνταγμα), ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (που έχει διαλύσει το κόμμα), ο Υπουργός που σοφίστηκε τον νόμο 3126/2003 (ως εκτελεστικός του άρθρου 86 του Συντάγματος) περί ευθύνης υπουργών και υφυπουργών, δεν δικαιολογείται να παίζει το χαλασμένο τηλέφωνο και να ισχυρίζεται πως κανένας δεν γνώριζε τη σπουδαιότητα του περιεχομένου του CD.  Γιατί κράταγε τόσους μήνες στο συρτάρι του το περιβόητο CD; Περίμενε να αυγατίσει;

Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε!
Ας δεχτούμε πως δεν γνώριζε το περιεχόμενό του, ας δεχτούμε πως δεν είχε το χρόνο, γιατί «έσωζε την Ελλάδα», ας δεχτούμε, ας δεχτούμε…Αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε, είναι οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου στις 3 Οκτωβρίου 2012 στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα 99,5”, όπου δήλωσε: «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ' ον τρόπο μπορεί». Όπως, επίσης, δεν μπορούμε να δεχτούμε την εν συνεχεία δήλωσή του: «Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά η λίστα, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής»! http://www.polispress.gr/archives/132290
Και δεν μπορούμε να δεχτούμε, κε Βενιζέλε τον ισχυρισμό σας, πως η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής! Και δεν μπορείτε, κε Βενιζέλε, να ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο, γιατί:
Η λίστα των ονομάτων για το θέμα της φοροδιαφυγής, εδόθη από την κ. Lagarde   με την ιδιότητά της, ως Υπουργού των Οικονομικών της Γαλλικής Δημοκρατίας, στον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπακωνσταντίνου, σε ψηφιακή μορφή.
Εκτός, των πολιτικών ευθυνών, οι οποίες αδιαμφισβήτητα βαραίνουν τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, όμως, μήπως συντρέχουν και ποινικές ευθύνες εναντίον τους;
Πολύ έγκριτος νομικός με διαβεβαίωσε πως μπορούν να αποδοθούν στον Παπακωνσταντίνου και στον Βενιζέλο ως υπουργών Εθνικής Οικονομίας και στον Διώτη ως ανώτατο διοικητικό όργανο του ΣΔΟΕ και ποινικές ευθύνες, γιατί:
α) Η λίστα αυτή έστω και σε ηλεκτρονική μορφή αποτελεί έγγραφο κατά το άρθρο 13 περίπτωση γ΄ του Ποινικού Κώδικα, που προορίζεται ή είναι πρόσφορο να αποδείξει γεγονός που έχει έννομη σημασία πχ φοροδιαφυγή. Αφού η λίστα αυτή δόθηκε από επίσημο όργανο της Γαλλικής Δημοκρατίας (όρος που πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον νομικά και που αποκρύπτουν τα ΜΜΕ ή δεν τονίζουν τη σημασία του, ως Όργανο-Υπουργός Γαλλίας), δεν μας ενδιαφέρει νομικά αν παρόμοια λίστα κατάρτισε και κάποιος τρίτος ιδιώτης στην Ελβετία ως προϊόν παράνομης ενέργειάς του. Στην Ελλάδα η λίστα περί της οποίας γίνεται λόγος, ουσιαστικά αποτελεί έγγραφο-αναφορά ονομάτων σε ηλεκτρονική μορφή προερχόμενη από ανώτατο διοικητικό -κυβερνητικό όργανο (Υπουργό ) της Γαλλικής Δημοκρατίας και αποτελεί πλέον κατά το ελληνικό ποινικό και φορολογικό δίκαιο νόμιμη αναφορά ονομάτων ως εμπλεκομένων σε θέματα φοροδιαφυγής. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να ελεγχθεί υπηρεσιακά από τα ελληνικά Διοικητικά και Προανακριτικά όργανα (Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και ΣΔΟΕ) με κάθε μυστικότητα και να διενεργηθεί προκαταρκτική διοικητική και συγχρόνως προκαταρκτική ποινική έρευνα για φοροδιαφυγή, σύμφωνα με τις φορολογικές και ποινικές διατάξεις που δίνουν ανακριτική αρμοδιότητα στον Προϊστάμενο της ΣΔΟΕ και τους ελεγκτές υπαλλήλους αυτής. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν υπηρεσιακό καθήκον τους κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.
β) Η μη εσπευσμένη επιτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος, των Υπουργών Παπακωνσταντίνου ή Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία το ελληνικό κράτος από την φοροδιαφυγή των αναφερομένων στη Γαλλική Λίστα προσώπων και  η με αυτό το τρόπο παρεμπόδιση-κωλυσιεργία επιτέλεσης του διοικητικού -ελεγκτικού φορολογικού καθήκοντος, καθώς και της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, από πλευράς ποινικού φορολογικού δικαίου (σύμφωνα με το νόμο για τις ελεγκτικές και ανακριτικές αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ, ως υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας), στοιχειοθετεί, τουλάχιστον, το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα), αν η παράλειψή τους δεν διώκεται ποινικά και με άλλες αυστηρότερες διατάξεις.
γ) Σ΄αυτή την περίπτωση για την μη έγκαιρη επιτέλεση καθήκοντος των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, να διαβιβάσουν τη Γαλλική Λίστα ονομάτων φοροφυγάδων στο ΣΔΟΕ, παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.), αρμόδιοι για  ποινική δίωξη είναι οι Ελληνες Βουλευτές της Ολομέλειας, ως Συλλογική Εισαγγελική Αρχή σε μυστική ψηφοφορία μέχρι το πέρας της Β΄ Τακτικής Βουλευτικής Συνόδου (άρθρο 86 του Συντάγματος) της παρούσας Βουλής πού άρχισε από την 1η Δευτέρα του Οκτωβρίου 2012. Δηλαδή, από 1/10/2012, μπορούσε η Βουλή να ασκήσει δίωξη κατ΄ αυτών, αλλά και μέσα στο Καλοκαίρι του 2012 (Α΄ Τακτική Σύνοδος). Βέβαια, για να αποφασίσει  η Ολομέλεια σε μυστική συνεδρίαση, έπρεπε να υπάρχει πρόταση άσκησης ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος από 30 βουλευτές. Ήδη μέσα στην Βουλή υπάρχουν βουλευτές δικηγόροι που έχουν τις νομικές γνώσεις, αλλά και αν δεν υπήρχαν, άγνοια του Συντάγματος και του Ποινικού νόμου από βουλευτές δεν αναγνωρίζεται. Εξ΄ άλλου όλοι οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να τηρούν το Σύνταγμα.
δ) Μέσα στην πρόταση άσκησης ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος των Υπουργών από 30 βουλευτές, μπορούσε να συμπεριληφθεί και το μη πολιτικό πρόσωπο, ο Υπεύθυνος του ΣΔΟΕ.
ε) Οι δικαιολογίες των πολιτικών ότι η λίστα ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας και άρα δεν λαμβάνεται υπόψη (σύμφωνα με το άρθρο το άρθρο 171 § 2 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ως ισχύει στην ποινική διαδικασία, δεν στέκουν, είναι αστείες και εν γνώσει τους στρεψόδικες διότι: α) Η ηλεκτρονική λίστα είναι έγγραφο και δεν προήλθε από ιδιώτη παρανομούντα, αλλά προήλθε από Δημόσιο Διοικητικό Όργανο -Υπουργό της Γαλλικής Δημοκρατίας, και συνεπώς δεν είναι παράνομο αποδεικτικό μέσον, β) Προηγείται πάντα το υπηρεσιακό καθήκον, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός, ακόμη και αυτεπαγγέλτως αφού υπάρχει πληροφορία περί φοροδιαφυγής και μάλιστα πληροφορία για συγκεκριμένα άτομα, στα οποία όφειλαν οι Υπουργοί Οικονομικών και το ΣΔΟΕ να εστιάσει την αυτεπάγγελτη φοροελεγκτική έρευνα.
            Συνεπώς, μετά όλα τα παραπάνω αναμένουμε όλοι εμείς, πολύ σύντομα να ριχτεί άπλετο φως σ΄αυτήν την τόσο βρώμικη υπόθεση, από την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει να νέα φορομπηχτικά οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν απόλυτα τον Ελληνικό λαό και εάν προκύψουν ευθύνες, να οδηγηθούν κάποιοι επίορκοι για πρώτη φορά στη φυλακή.
  
Υ.Γ
Άρθρο 13γ
Έννοια όρων του Κώδικα
γ) έγγραφο είναι κάθε γραπτό που προορίζεται ή είναι πρόσφορο να αποδείξει γεγονός που έχει έννομη σημασία όπως και κάθε σημείο που προορίζεται να αποδείξει ένα τέτοιο γεγονός. "Έγγραφο είναι και κάθε μέσο στο οποίο χρησιμοποιείται από υπολογιστή ή περιφερειακή μνήμη υπολογιστή, με ηλεκτρονικό, μαγνητικό ή άλλο τρόπο, για εγγραφή, αποθήκευση, παραγωγή ή αναπαραγωγή στοιχείων, που δεν μπορούν να διαβαστούν άμεσα, όπως επίσης και κάθε μαγνητικό, ηλεκτρονικό ή άλλο υλικό στο οποίο εγγράφεται οποιαδήποτε πληροφορία, εικόνα, σύμβολο ή ήχος, αυτοτελώς ή σε συνδυασμό, εφ' όσον τα μέσα και τα υλικά αυτά προορίζονται ή είναι πρόσφορα να αποδείξουν γεγονότα που έχουν έννομη σημασία".
Άρθρο 259
Παράβαση καθήκοντος
Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ 25% ΕΛΛΗΝΑΣ


Κασιδιάρης στην βουλή ,μαινόμενος κατά πάντων.


Ευθεία επίθεση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επέκρινε την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου για την ΑΟΖ, στη συνέντευξή του στο Mega, λέγοντας χαρακτηριστικά "όσα είπε είναι λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου", για να συμπληρώσει.....
"πρέπει να βρεθεί ένας ανακριτής σε αυτή τη χώρα και να πει σε αυτούς τους ανθρώπους, που κάνουν και μαθήματα ηθικής, "σκάσε" όταν ανεβάσουν τον τόνο της φωνής τους".

Από τις βολές του δεν ξέφυγε ούτε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, για τον οποίο είπε: "η χθεσινή εικόνα με τον κ.Κωσταράκο να μιλάει με ντουντούκα είναι ευτελισμός του στρατεύματος και πρόσθεσε ότι σε λίγο θα τον δούμε με μούσια και κοτσίδα. Τι να περιμένεις όμως από έναν αρχηγό που αντί να καταστρώνει σχέδια είναι όλη μέρα στο tablet και γράφει μηνύματα στο twitter".

Σειρά πήρε ο Νίκος Δένδιας τον οποίον αποκάλεσε ανεκδιήγητο Υπουργό ΠΡΟΠΟ, προτείνοντας και το απίστευτο «οι εργαζόμενοι αντί για το Υπουργείο Άμυνας θα έπρεπε να εισβάλλουν στη Βουλή», όμως όπως είπε «στη Βουλή δεν μπορούν να μπουν γιατί τη φυλάσσουν 100 διμοιρίες».Λίγο πριν κατέβει από το βήμα επιτέθηκε και κατά του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο χαρακτήρισε ανεκδιήγητο Πρωθυπουργό και Έλληνα μόνο κατά 25%.
enikos.gr

Τσούζουν τα 600 δις. [GR+EN]


Πολυ βιασύνη παρατηρώ βρε παιδιά. Βιασύνη για να αμφισβητηθεί οπωσδήποτε η ύπαρξη των 600 δις.
Θυμάμαι κάτι φάτσες που τώρα λυσσάνε στα κανάλια για να το διαψεύσουν αυτό, οτι είναι οι ίδιοι
που φώναζαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ μεσα στην βουλή και με χαρά υπέγραψαν ωστε να αποκλειστεί ΝΟΜΙΚΩΣ όποιος
τυγχόν μελλοντικός δωρητής απο το δικαίωμα να μας γλυτώσει απο την παγιδα του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Αλλα ειναι αυτοί οι ίδιοι που πουλάνε την όποια Δημόσια Περιουσία στα αφεντικά τους για 50 ευρώ
με την δικαιολογία οτι θα μας βγάλουν απο το ευρώ δέν θα μας δώσουν την δόση και τα άλλα γνωστά.
Λοιπόν εάν υπάρχουν αυτά τα 600 δις καλώς, αλλα και να μήν υπάρχουν μπράβο σε αυτούς τους Έλληνες
που κατάφεραν και ξεμπρόστιασαν αυτους που μας έδεσαν εφ'όρου ζωής σαν ζώα και μας πούλησαν όλους
δέσμιους στα αφεντικά τους. Μόνον μαντρωμένους μπορούν να μας εκβιάζουν με παραμύθια. Πάρτε πέτρες.

600 billion stings.
I sence to much haste. Haste so the eixstance of 600 billions to be under controversy. I remember
some faces that now are getting angry on the air, are trying to refute this are the same that yell
YES TO EVERYTHING inside the Parliament and gladly signed so NOMICALLY to exclude any future
benefactor so not to have the right to save us from the trap of IMF and ECB.
These are the same that sale National Property for 50 euros to their employers with the excuse of
"they will throw us out of Eurozone" , "they wont give us the next dose" and all the known tricks.
So if those 600 billions exists it's ok, even if not i say BRAVO to those Hellenes that revealed
those that tied us for a life like animals and sold us to their employers. Only bounded they can
black mail us with faery tales. Get stones.

Αναρτήθηκε απο SeeGreek

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα τελευταία λόγια του Λεωνίδα Τζανή και η αλήθεια για την αυτοκτονία του


tzanisleonidas
Σε τραγωδία εξελίσσεται η υπόθεση της αυτοκτονίας του πρώην βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος με ένα καλώδιο στο υπόγειο του σπιτιού του στον Βόλο στις 8.05 το βράδυ της Πέμπτης από τη σύζυγό του.
Όπως διαβεβαίωσαν το diktionews.gr δύο άνθρωποι οι οποίοι μίλησαν μαζί του τις τελευταίες ημέρες – ο ένας το μεσημέρι λίγες ώρες πριν από την έσχατη πράξη του αυτόχειρα – ο Λεωνίδας Τζανής είχε πέσει σε κατάθλιψη εδώ και 10 ημέρες, όταν δηλαδή βγήκε στη δημοσιότητα η λίστα με τους πολιτικούς τους οποίους ερευνά το ΣΔΟΕ.
«Από το 2004 που δεν ξανασχολήθηκα με την πολιτική, δουλεύω ως δικηγόρος. Αν είχα βγάλει τόσα λεφτά θα ασχολιόμουν με τη μαχόμενη δικηγορία μεροδούλι, μεροφάι; Δεν μπορώ να αντικρίσω στα μάτια κανέναν από την ημέρα που βγήκε αυτή η λίστα» είπε στον φίλο του το μεσημέρι της Πέμπτης.
Παρά τις προσπάθειες που έκανε και ο συγκεκριμένος άνθρωπος να τον κάνει να νιώσει καλύτερα – αφού ούτε αυτός περίμενε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας – αλλά και άλλοι φίλοι του, ο Λεωνίδας Τζανής έβαλε τέλος στη ζωή τους με τον φρικτό αυτό τρόπο.
Το όνομα του αυτόχειρα εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.
Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες». Ο Τζανής ελεγχόταν από το Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης.
Τραγική ειρωνεία; Λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε κοινοποιήσει απάντηση στις εξώδικες διαμαρτυρίες των Νίκου Κωνσταντόπουλου και Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογραμμίζοντας ότι κανένα στοιχείο που να συνδέεται με τα όσα σχετικά αναφέρονται στον Τύπο, δεν έχει περιέλθει σε γνώση του ιδίου και των αρμόδιων υπηρεσιών των οποίων προΐσταται πολιτικά.
Και βέβαια ας μη μας διαφεύγει η δήλωση που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος: «Επισκέφτηκα τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο . Προς τιμήν του με ενημέρωσε πως δεν υφίσταται λίστα ΣΔΟΕ με πολιτικά πρόσωπα. Είναι μια στημένη ιστορία. Σε αντίθεση με τον κ. Μαυραγάνη, που πρέπει να ενεργεί όχι ως ανιψιός τραπεζίτη, που έλεγε πως δεν μπορώ να δώσω στοιχεία γιατί γίνεται έρευνα»!

ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ... ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΣΩ... ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.


Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας και πάλι σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης, και πιο συγκεκριμένα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt , απηύθυνε δραματική έκκληση για σταθερότητα της δημοκρατίας, προκειμένου «να μην επικρατήσει στη χώρα το απόλυτο χάος»!

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα (και στην οποία ο κ. Σαμαράς απαντάει σε ερωτήσεις αναγνωστών), ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η ελληνική δημοκρατία αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη πρόκλησή της, ενώ δεν διστάζει να παρομοιάσει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας με την «ανάπηρη» Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει «μας περιμένει το χάος», διευκρινίζοντας ότι τον προβληματίζει ιδιαίτερα η άνοδος της ακροδεξιάς, που δεν δείχνει να είναι και πολύ μακριά από τα όρια του νεοφασισμού.

Αναφέρει δε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πέραν του Νοεμβρίου εάν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση και υπογραμμίζει ότι θα αποτελεί σημαντική ελάφρυνση το ενδεχόμενο η ελληνική τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση να γίνει απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης, όπως εξετάζεται για την Ισπανία.

Η πολιτική του, υποστήριξε, βρίσκει συμφωνία ακριβώς επειδή «ο κόσμος γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

Λέγοντας πως δίνει «τη μάχη της ζωής του», ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως η χώρα είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες και «να σφίξει τα δόντια, αν και έχουμε χάσει σε πέντε χρόνια το ένα τρίτο του βιοτικού μας επιπέδου», αλλά πρέπει «να καταστεί σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε τέλος και στις σχέσεις με τη γερμανική κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς εξήρε τον σωστό «τόνο» που βρήκε η Άνγκελα Μέρκελ όταν είπε δημοσίως τη φράση «Ματώνει η καρδιά μου για τους Έλληνες», σημειώνοντας πως θεωρεί σημαντικό να επισκεφτεί η καγκελάριος την Ελλάδα. Πιο επικριτικός, ωστόσο, εμφανίστηκε απέναντι στον Φίλιπ Ρέσλερ, επικεφαλής του μικρότερου κόμματος στο γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, λέγοντας πως «δεν είναι προφανώς και o καλύτερος σύμμαχός μας».'

http://www.makeleio.gr/

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ... ΤΑ ΔΟΤΑ ΛΑΜOΓΙΑ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ VID

Σχιζοφρενικό! Ο Ευ. Βενιζέλος φτύνει τα μέτρα που θα συνυπογράψει!

Εδώ τρελοκομείο η Ελληνική Δημοκρατορία, κοινώς Λαμογιστάν! Άλλος για ζουρλομανδύα;

Ο αυτισμός θεραπεύεται; Όοοχι βέβαια! Είναι ανίατη ασθένεια, μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται. Αυτά τα θλιβερά συμπτώματα δεν βλέπουμε στους πολιτικούς μας και τραβάμε τα μαλλιά μας; Sure! Επομένως είναι αυτιστικοί.

Επίσης πάσχουν και από Αλτσχάιμερ, οι καημένοι... Το Αλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική ασθένεια που πρώτα προβάλλει τη μνήμη, και γι' αυτό οι πολιτικοί μας ξεχνούν αυτά που έλεγαν και έκαναν λίγο πριν. Μην τους παρεξηγείτε λοιπόν! Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι!


 Πώς δεν το καταλαβαίνουν, Πάνο Καμμένε; Το παρακαταλαβαίνουν μάλιστα, παρότι αυτιστικοί! Άλλωστε αυτά που λες εσύ τώρα τα έλεγε κατά κόρον τότε που ήταν στην Αντιπολίτευση ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν όμως έγινε πρωθυπουργός τα έκανε γαργάρα διότι έτσι υπηρετεί τ' αφεντικά του μέσα κι έξω από την Ελλάδα. 
Θα μου πεις μπορεί να πάσχει από Αλσχάιμερ ο άνθρωπος και δεν θυμάται τι έλεγε...

Ας τα να πάνε... Έχουμε μπλέξει άσχημα, και δεν υπάρχει ο ξεμπλέκων!





ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: ΣΕΦΕΡΟΥ
ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΤΙΤΛΟΥ: ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

4.10.12

Ο Σόιμπλε επανέρχεται, απειλώντας την Ελλάδα


Δυσαρεστημένος με την Ελλάδα εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού όπως είπε όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων εκτός της Ελλάδας.


«Όλες χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα προσαρμογής, εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση … έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Υπουργός μιλώντας σε συνέδριο.

Αντιθέτως ο Σόιμπλε εξήρε τις επιδόσεις της Μαδρίτης και της Ρώμης: «Αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο».

Πρόσθεσε ακόμη πως στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών με τη γνωστή του κυνικότητα επανατοποθετεί στο στόχαστρό του την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται υπό την σκέπη των αμερικανικών εκλογών, αφού ο ίδιος ο Ομπάμα έχει δηλώσει πως θέλει να κρατηθεί η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές... 

Η επόμενη ημέρα, θα είναι πραγματικά ημέρα αποκάλυψης των πραγματικών διαθέσεων των "εταίρων", των "δανειστών", αλλά και των εγχώριων "διασωστών", οι οποίοι μετρούν αντίστροφα τον χρόνο μέχρις ότου έρθει H Ημέρα που θα πέσουν οι μάσκες και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εύχονται να μην πέσουν και τα κεφάλια τους (κυριολεκτικά)...

Εμείς, απευθυνόμενοι στην (ανθυπο)κυβέρνηση Σαμαρά έχουμε ένα μόνο ερώτημα: Τι προετοιμασίες έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση ώστε να υπάρχουν τρόφιμα για τους πολίτες και καύσιμα για τις βασικές ανάγκες λειτουργίας της χώρας, σε βάθος έξι μηνών;
Η ερώτηση είναι απολύτως σαφής. Και, δυστυχώς, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχουν γίνει προμήθειες για προετοιμασία της χώρας για το χειρότερο ενδεχόμενο. Και αυτό, επειδή, η κυβέρνηση Σαμαρά ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την ψήφιση επιβολής νέων μέτρων και όχι για την επόμενη ημέρα των αμερικανικών εκλογών ή για την χειρότερη εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει για την χώρα και τους κατοίκους της.

Αποκάλυψη: Γιατί ο Βενιζέλος κράτησε τη λίστα

thumb
Βάλια Μπαζού
Δεν το υιοθετούμε αλλά η πηγή είναι αξιόπιστη και πρέπει πάντα να κάνουμε και δεύτερες σκέψεις όταν «σκάνε» τόσο μεγάλα θέματα!
Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν όλο το παρασκήνιο, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο Βαγγέλης Βενιζέλος κράτησε το στικάκι της Λαγκάρντ με τους μεγαλοκαταθέτες στο συρτάρι του, ήταν ο «ηλεκτρονικός δαίμων» και για αυτό το λόγο,  η υπόθεση διερευνάται και από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως μας εξήγησαν, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών «φόρεσε» το στικάκι στον προσωπικό του υπολογιστή,  εμφανίστηκε  ένα αρχείο με τον άκρως μυστήριο  τίτλο:  «Τα 22 πράγματα που πρέπει να μάθεις πριν πεθαίνεις».
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, θεώρησε ότι επρόκειτο για την κωδική ονομασία της λίστας με τους μεγαλοκαταθέτες και αμέσως πάτησε διπλό κλικ. Αυτό που είδε να εμφανίζεται στην οθόνη , του έκοψε την ανάσα…
Ιδού η λίστα που είδε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:
 1) Ολόκληρο το όνομα του Donald είναι: Donald Fauntleroy Duck
 2) Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.
 3) Μια καμηλοπάρδαλη μπορεί να καθαρίσει τα αφτιά της με τη γλώσσα της.
 4) Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.
 5) Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.
 6) Τα μυρμήγκια τεντώνονται το πρωί όταν ξυπνάνε.
 7) Οι οδοντόβουρτσες χρώματος μπλε προτιμώνται από ότι οι κόκκινες.
 8) Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!
 9) Κανείς δεν μπορεί να γλύψει τον αγκώνα του. Είναι αδύνατο να τον ακουμπήσεις με τη γλώσσα σου.
 10) Υπάρχει ένα μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει: Το μέλι
 11) Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό.
 12) Το 1/3 στις παγκόσμιες πωλήσεις παγωτού το έχει το παγωτό βανίλια.
 13) Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν 4 φορές περισσότερο από των ποδιών.
 14) Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.
 15) Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.
 16) Το «κουάκ- κουάκ» της πάπιας δεν έχει αντίλαλο. Και κανείς δεν ξέρει γιατί.
 17) Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι... η γλώσσα.
 18) Είναι αδύνατο να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.
 19) Μια μόνο σταγόνα λάδι μηχανής είναι ικανή να κάνει 25 λίτρα νερού μη πόσιμο.
 20) Οι χιμπατζήδες και τα δελφίνια είναι τα μόνα ζώα μαζί με τον άνθρωπο που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.
 21) Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο.
 22) Περίπου 70% (αν όχι 100%..) των ανθρώπων που διάβασαν αυτό το μήνυμα προσπάθησαν να γλύψουν τον αγκώνα τους !!!
 Αποφασίσαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τη λίστα σε μια προσπάθεια να έρθουμε πιο κοντά στην αλήθεια και σε μια προσπάθεια η πολιτική ζωή του τόπου να μπει σε μια τάξη. Είθε αυτή η λίστα να αποτελέσει έναυσμα για ένα δημιουργικό brain storming για το καλό της χώρας και τη σωτηρία της πατρίδας.
 Υ.Γ
 Η λίστα κυκλοφορεί ελεύθερη εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον…


Το Ποντικι

Εξώδικο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για φύλαξη ιδιωτικών ορυχείων χρυσoύ στη Χαλκιδική



Μόλις πριν από μια βδομάδα είχαμε γράψει Η επιβεβαίωση αυτών που γράφαμε ήρθε σήμερα από …τους ίδιους τους αστυνομικούς! Στο εξώδικό τους μιλούν για “φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους και χωρίς μάλιστα  να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα”, για υπερωρίες επί υπερωριών, για εξοντωτικά ωράρια εργασίας και τέλος για “μη νόμιμες πράξεις της Διοίκησης”! Διαβάστε το:
ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
Τ.Κ. 54121 THΛ 2310-525510 FAX 2310-539900 www.eayth.gr e-mail: eayth@yahoo.gr
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 104/2012
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣΗ ΑΡΧΗΣ
ΚΑΤΑ:
1) κ. ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
2) κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
3) κ.ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4) κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ:
1) κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Στόχος της αναφοράς που ακολουθεί είναι η προς Εσάς γνωστοποίηση μιας κατάστασης που μήτε αρμόζουσα μήτε σύννομη είναι και υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην υπηρεσία μας.
Αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπηρετούντων αστυνομικών στις διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ οι οποίοι υφίστανται διαρκώς καταστρατήγηση του ωραρίου τους.
Συγκεκριμένα το ΠΔ 394/2001 προβλέπει ρητά στο άρθρο 1 παρ.1β ότι «O χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού ανεξάρτητα από βαθμό θέση και την υπηρεσία που υπηρετεί κατά την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας είναι…. β) τριάντα δύο ώρες για όσους εκτελούν εξωτερικές ή εσωτερικές υπηρεσίες σε αλλαγές 24ωρης ή 16ωρης ή 12ωρης ή 8ωρης βάσης, όπως οι σκοποί αστυνομικών καταστημάτων ή κρατητηρίων, αστυνομικοί σκοποί, εξερευνητές, οδηγοί και πληρώματα περιπολικών, γερανοφόρων, ανακριτικών και άλλων αυτοκινήτων, επόπτες σκοπών, αξιωματικοί επιθεώρησης και υπηρεσίας, τηλεφωνητές, διαβιβαστές, χειριστές τηλεφωνικών κέντρων, ραδιοτηλεφωνικών κέντρων(R/T) και τηλετύπων. Επίσης, για όσους διατίθενται σε υπηρεσία περιπολίας, αστυνομικής επέμβασης, αστυνομικών ελέγχων, συνοδειών, δικαστηρίων σηματοδότησης, και κάθε άλλη σχετική υπηρεσία, που αφορά την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.»
Δυστυχώς οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης ομάδας υφίστανται επανειλημμένως «υπερωρίες» κατ εντολήν των ανωτέρων τους, οι οποίες υπερβαίνουν ακόμη και των ορίων που προβλέπει η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου κατά την οποία «Κατ εξαίρεση όσων καθορίζονται στην παρ 1 του παρόντος άρθρου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δύναται να επιβληθεί παροχή εργασίας και πέραν του 5ήμερου την εβδομάδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν κατά την κρίση των διοικητών των οικείων υπηρεσιών. Ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας στην περίπτωση αυτή είναι κατά ανώτατο όριο….40 ώρες για όσους εκτελούν τις υπηρεσίες που προβλέπονται στην περίπτωση (β)…»
Εν προκειμένω, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τη ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ υφίστανται συστηματικά πλέον καταστρατήγηση του ωραρίου τους, καθώς πέραν των καθηκόντων που ασκούν στους κόλπους της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης μεταβαίνουν και ασκούν καθήκοντα σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις πέραν των ορίων της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχει ανατεθεί η φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους. Επιπλέον, δεν ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 22 παρ1 του Ν 3938/2011 κατά το οποίο « Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.», που ρητά ο νομοθέτης το προέβλεψε για τις περιπτώσεις δαπανηρής «εκμετάλλευσης » του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ωστόσο στην περίπτωση αυτή για την εκτέλεση της άνωθι υπηρεσίας οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, ακόμη και πέραν της επέκτασης αυτού που προβλέπει το άρθρο 3, χωρίς καμία αποζημίωση και συχνά χωρίς να τους χορηγείται το εκ του νόμου υποχρεωτικό 16ωρο ξεκούρασης μέχρι την εκ νέου ανάληψη υπηρεσίας.
Είναι προφανές ότι υπ αυτές τις συνθήκες οι αστυνομικοί αυτοί καταπονούνται σωματικά και ψυχικά καθώς τα ωράρια τους έχουν γίνει εξουθενωτικά και το νόμιμο δικαίωμα της ανάπαυσης έχει καταστεί «πολυτέλεια» για αυτούς. Η κατάσταση αυτή είναι έως εξοργιστική αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν 1200 κενές οργανικές θέσεις στο νομό Θεσσαλονίκης- και εκτός αυτού έχουν μετακινηθεί 245 Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο- οι οποίες διατηρούνται ως έχουν και οι αστυνομικές μας δυνάμεις αναλώνονται στη φύλαξη ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς μάλιστα να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα, ενώ απεναντίας η Ελληνική Αστυνομία υπόκειται στις σχετικές δαπάνες γεγονός ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αναλογιστεί κανείς τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τη χώρα μας.
Όλη αυτή η κατάσταση ασφαλώς και είναι προϊόν συνεχούς κατάχρησης της διακριτικής ευχέρειας από μέρους της Διοίκησης σε βάρος των μελών της Ενώσεως μας και εσφαλμένης οργάνωσης που έχει τόσο ηθικό κόστος όσο και υλικό για αυτούς και κατ επέκταση για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Σώματός μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Α. Σας καλούμε άμεσα να επιληφθείτε του θέματος και να προχωρήσετε στις δέουσες διαδικασίες ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της καταστρατήγησης του ωραρίου των μελών της Ενώσεώς μας και να γίνεται πλήρης εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 394/2001
Β. Να ενημερώσετε τα αρμόδια όργανα της Διοίκησης ώστε να γίνεται σωστή και νόμιμη χρήση της διακριτικής τους ευχέρειας όσον αφορά τις αποφάσεις που παίρνουν και αφορούν στα μέλη της Ενώσεώς μας και ιδιαίτερα την κρίση τους ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίζουν την καταστρατήγηση του ωραρίου τους για λόγους υπηρεσιακών αναγκών!
Γ. Υπό το πρίσμα της χρηστής διοίκησης να επανεξετάσετε κατά πόσο θίγονται τα εργασιακά δικαιώματά τους δεδομένης της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα μας γεγονός που έχει δυσμενείς συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία τόσο των πολιτών όσο και το προσώπων που απαρτίζουν τα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων η ήδη δύσκολη φύση του έργου τους επιδεινώνεται από τις συνθήκες αυτές.
Δ. Να επιληφθείτε της άμεσης εφαρμογής του άρθρου 22 του Ν.3938/2011 ήτοι της καταβολής ανταλλάγματος για την παροχή υπηρεσιών από μέλη της Ενώσεώς μας σε ιδιώτες ώστε να ενισχύονται και να αποδίδονται χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελληνικής Αστυνομίας ιδιαίτερα ενόψει των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, όπως πολλάκις προαναφέραμε.
Σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στα νόμιμα και να εξετάσετε τις από μέρους μας «αναφορές» ώστε να μη θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της Ένωσής μας και να μην λαμβάνει η Διοίκηση μη νόμιμες αποφάσεις καταπατώντας τις κείμενες διατάξεις.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ.
Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Από τον ιστότοπο των αστυνομικών http://www.eayth.gr/index.jsp?CMCCode=20&CMRCode=178JLTF03