ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.7.10

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα σε βίντεο



Πριν τον τελικό…


Το βράδυ της Κυριακής το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει νέο κάτοχο, ένα όνομα που θα μπει δίπλα στα τεράστια της Βραζιλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και των άλλων φιναλίστ. Για μια διοργάνωση που αριθμεί 80 χρόνια ζωής, όταν συμβαίνει κάτι για πρώτη φορά είναι αν μη τι άλλο σπουδαίο.

Η Ολλανδία, από το ’88 που πήρε το EURO και μετά, ήταν πάντα ανάμεσα στα φαβορί. Κανείς δεν την υπολόγιζε φέτος, κάτι θα γινόταν και θα αποκλειόταν: θέλετε στους «8» από τη Βραζιλία, θέλετε νωρίτερα; Κι όμως το… σύμπαν συνωμότησε ώστε η Ιταλία να μείνει εκτός, από τη Σλοβακία, με τους Ολλανδούς να αποκλείουν τους Σλοβάκους, να κάνουν το καλό τους ματς με τη Βραζιλία και στα ημιτελικά να πέσουν πάνω στην Ουρουγουάη και όχι σε κάποια ποιο δυνατή. Τυχερή μεν αλλά και άξια, άλλωστε όπως έγραφα και στο τελευταίο άρθρο η ιστορία κάτι τής χρωστά.

Η Ισπανία προσωπικά με διέψευσε, για μια ομάδα που είχε φθάσει μια φορά στα ημιτελικά (κι αυτή το 1950) του Μουντιάλ, συν η ήττα της πρεμιέρας από την Ελβετία την καθιστούσαν στα μάτια μου… επίφοβη για αποκλεισμό στα νοκ άουτ.

Ομολογώ όμως ότι, αν και περίμενα από τη στιγμή που βρήκε τη Γερμανία απέναντί της στον ημιτελικό, να προκριθεί. Δεν περίμεναν όμως τους Φρίτζηδες να αγωνιστούν τόσο…. χεσμένα. Όταν έχεις ρίξει από τέσσερα σε Αγγλία και Αργεντινή, δεν είναι παράδοξο να κατεβαίνεις σε έναν ημιτελικό αποδεχόμενος τη μοίρα σου από το πρώτο λεπτό;

Αυτό και μόνο, το ότι αυτή η Γερμανία φοβήθηκε από τα αποδυτήρια την Ισπανία, με κάνει σκεπτικό ενόψει τελικού. Ως ουδέτερος, θα ήθελα να δω τους Ολλανδούς επιτέλους στον παγκόσμιο θρόνο αλλά πώς θα «χτυπήσουν» την Ισπανία που δείχνει να μην έχει… ατέλειες, τουλάχιστον εμφανείς;

Μην ξεχνάτε πως, με εξαίρεση τη Δυτική Γερμανία του 1974, ποτέ άλλη Πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έφθασε, δύο χρόνια μετά, και στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το θετικό για το Μουντιάλ και το άθλημα γενικότερα είναι πως στον τελικό έφθασαν δύο ομάδες που έπαιξαν καλή μπάλα στα περισσότερα παιχνίδια τους και πως «γεννιούνται» νέα αστέρια, νέοι ήρωες για τα πιτσιρίκια.

Αστέρια που θα γίνουν ινδάλματα με την αξία τους και όχι με τα ευρώ του Φλορεντίνο Πέρεθ (βλ. Κριστιάνο Ρονάλντο).

πηγη

2ο Συνέδριο Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας (9-11 Ιούλη)


Το 2ο Συνέδριό του πραγματοποιεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας, το αδελφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, που για πρώτη φορά στην μεγάλη ιστορική του πορεία (1892-2010) δεν έχει εκλέξει ούτε έναν βουλευτή στο ιταλικό κοινοβούλιο.
Σ’ αυτή το νέο ξεκίνημα του γίνεται προσπάθεια μιας νέας προοπτικής με επιστροφή στις σοσιαλιστικές ρίζες του αριστερού σοσιαλιστικού κινήματος, όπως περιγράφουν οι δύο πολιτικές εισηγήσεις στο Συνέδριο:
1. Για τον σοσιαλισμό των πολιτών (PER IL SOCIALISMO DEI CITTADINI)
2. Για την Αναγέννηση των Σοσιαλιστών και της Ιταλικής Αριστεράς (“Per la Rinascita dei Socialisti e della Sinistra italiana”).
Θα βρει προοπτική η απόφαση των ιταλών σοσιαλιστών να απαρνηθούν εκείνη την «εκσυγχρονιστική» πολιτική που τους ταύτισε με τη δεξιά και τους οδήγησε στη χειρότερη θέση από το 1892;
Αυτή η επανίδρυση και η επιστροφή στις παραδόσεις του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος θα..βρει ανταπόκριση στις λαϊκές μάζες, που απαρνήθηκαν τη δεξιά εκσυγχρονιστική στροφή;
Για παράδειγμα: η σημερινή τους απόφαση να αναθεωρήσουν την πολιτική ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και των δημοσίων επιχειρήσεων (όπως η πρόσφατη άρνηση ιδιωτικοποίησης της κρατικής εταιρίας ύδρευσης και η συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα), θα γίνει πιστευτή από τους πολίτες;
Μπορούν οι ιταλοί πολίτες να εμπιστευτούν το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας που τη μια συμμαχούσε με τη δεξιά και την άλλη εμφάνιζε ένα κεντροαριστερό προσωπείο;
sibilla

μία λεπτομέρεια... σχετική με τη σημερινή επιστολή των ΄΄τρομοκρατών΄΄,πάρα πολύ σημαντική.... Οι τρομοκράτες διαβάζουν τα blogs??


το blackmail πρώτο και μοναδικό από όλα τα μέσα ενημέρωσης ,σας είχε δείξει πως θα μπορούσε να είναι η βόμβα-επιστολή που σκότωσε το συνεργάτη του υπουργού Χρυσοχο'ί'δη,δείτε εδώ
letter bomb

βέβαια η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα μετά από το χτύπημα, ότι η βόμβα ήταν διαφορετική από αυτή που σας είχαμε δείξει και σαν συνδεσμολογία και σαν εκρηκτικό υλικό ...

ελάτε όμως που μία επιστολή που εστάλη σήμερα ως ανάληψη ευθύνης για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια,από νέα τρομοκρατική ομάδα,περιγράφει τη βόμβα που χρησιμοποίησαν, όμοια Ακριβώς με αυτή που σας είχαμε δείξει...

με το κίτρινο εκρηκτικό υλικό που μοιάζει με καλώδιο ethernet και που χρησιμοποιείται στις κατεδαφίσεις και το οποίο καίγεται πάρα πολύ γρήγορα...

δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν...

ή κάποιος παρανοϊκός επηρεάστηκε από το δημοσίευμά μας και έγραψε μία δήθεν επιστολή τρομοκρατών, περιγράφοντας τη βόμβα όπως την είδε εδώ σε εμάς,ή εμείς κατά σύμπτωση πέσαμε 100% μέσα στο είδος της βόμβας και η αστυνομία ψεύδεται...

Μαζική προσέλευση.....μαθητών


ΕΙΝΑΙ κύριος ο (κ). Πρέκας. Δεν πρόσβαλε κανέναν, κρατάει την αξιοπρέπεια του (το φρόνημά του δεν μας ενδιαφέρει) και είναι καλλιτέχνης. Ο Λαζόπουλος (σκέτο.) βάλθηκε να τον τρελάνει και, βέβαια, δεν θα το καταφέρει. Άλλα καταφέρνει και μπράβο του. Να ψυχαγωγεί με τους «10 Μήτσους», αλλά, σήμερα, να αισχρολογεί και μόνο. Ως σύγχρονος.Αριστοφάνης και δεν θα μας βγει σε καλό. Γιατί; Γιατί είναι αρκούντως παχύδερμο ο ίδιος κατά συνείδηση κι απέναντί του χαχανίζουν κυράτσες και αργόσχολοι, που του δίνουν κουράγιο. Προσκαλεσμένοι επί χρήμασι και με το αζημίωτό του, χωρίς να δίνουν πεντάρα για τον μαθητόκοσμο δίπλα τους.

ΒΡΕΘΗΚΕ διευθύντρια γυμνασίου να προτάξει ένα «απαγορεύεται» και την έκανε ρεζίλι. Δημόσια και με τον βαρύ οπλισμό του (μικρόφωνο, κάμερες, ακροαματικότητα). Ανοικτός, λοιπόν ο δρόμος για «μαθητών κατάβαση» στον μεγάλο διασκεδαστή με το ψυχανώμαλο «ρεπερτόριο». Για να μπουκώσει την παιδική περιέργεια με την αθυροστομία του ο αδίστακτος Λάκης, για να χορτάσουν ανήλικα, φεύγοντας ό,τι αισχρότερο από πλευράς ελληνικού λεξιλογίου, χωρίς φίλτρο και περιορισμό.

ΝΑ ξαναπάμε στον κ. Πρέκα; Στην κα Ντενίση; Δεν ψάξαμε το σώψυχο του Λαζόπουλου, δεν ψαχουλέψαμε την παραξενιά του (μόνο αυτήν;) να επιμένει μέχρι θανάτου. Κάτι κρύβει μέσα του και μακάρι να 'ναι το κίνητρό του η σάτιρα. Οι συναναστροφές του, οι παρέα του (χωρίς γυναίκα), η υπερβολική «αγάπη» του στα αλαλάζοντα αγοράκια, ο λαϊκισμός, το γλείψιμο στο ακροατήριο του. Και, βέβαια, το λάθος του κ. Πρέκα ήταν να το δείξει πως είναι πικραμένος και εξοργισμένος. Δεν το' παιξε.Λαζόπουλος που τον φτύνεις και το ρίχνει στην πλάκα. Ως πότε; Αύριο θα δοκιμαστούν τα νεύρα του. Τότε, που ξεχασμένος και στυμμένος, δεν θα' χει κουράγιο να προκαλεί χάχανα κι (ίσως) θα υποφέρει.

ΟΤΑΝ τα σχολεία λειτουργούσαν (πριν διαλυθούν), μια διάλεξη, μια καλή ταινία, ένας ταλαντούχος διασκεδαστής εμπλούτιζε τη γνώση και.εύφραινε την καρδία του μαθητόκοσμου. Σήμερα, «μορφώνονται» απ' τον Λαζόπουλο! Εν χορώ και με το απλωμένο πανό να μαρτυράει περήφανα την προέλευση των μικρών θυμάτων της απέραντης ασυδοσίας

Υ.Γ. Λάκη, ξανάγραψε τους «Μήτσους», ξαναγίνε κύριος, και θα σε ξαναγαπήσουμε.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

Το άλλοθι της κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ και η δήλωση Καστανίδη

Conceptual_12web250pxΗ κεντροαριστερά είναι όρος αμφίσημος ως εκ της ετυμολογίας του , αλλά και ιδιαίτερα ρευστή περιοχή ( με διαφορετικής αφετηρίας ιδεολογία αλλά και στοχεύσεις αυτών που την συγκροτούν ).

Η αριστερά δεν μπορεί να περιλαμβάνει στις τάξεις της εκφραστές του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνία, και πολύ περισσότερο αυτούς, που με βάση την συγκεκριμένη οργάνωση, επιδιώκουν στην συσσώρευση πλούτου αδιαφορώντας για το κοινωνικό πρόσωπο της, ή και που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική και πολιτική τους ισχύ οδηγούν συνειδητά τα χαμηλά οικονομικά στρώματα και τάξεις σε μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Η αριστερά προσδιορίζεται (ή έτσι θα έπρεπε...)από ....

την εργατική τάξη, τα χαμηλότερα στρώματα της εναπομείνασας αγροτικής, και τμήματα της μικροαστικής που καταφέρνουν να απεμπλακούν από τον προσεταιρισμό της από το μεγάλο κεφάλαιο.

Το δε κέντρο ήταν μια ζωή η "παλάντζα" του τόπου. Με αναφορά και προμετωπίδα το κέντρο πλήθος πολιτικών μακέλεψε τις λαϊκές μάζες και τις ελπίδες τους, που μάλιστα η πρόσφατη διαστρεβλωμένη ιστορική αναφορά τους κατατάσσει στη δημοκρατική παράταξη. Μια τεράστια πολιτική αυθαιρεσία σύμφωνα με την οποία - δια την εις άτοπον απαγωγή - όσοι ήταν δεξιοί δεν ήταν δημοκράτες.

Στη βάση αυτής της αντίθεσης - αυθαιρεσίας κινήθηκε (και κινείται) η χώρα από την απελευθέρωση έως και σήμερα. Και αυτή είναι που ευθύνεται για την εδραίωση του δικομματικού πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την οικονομική κατάντια της πατρίδας αλλά και για την εθνική καταρράκωση.

Σ' αυτό το μόρφωμα του κέντρου μπορεί να χωρέσει ότι πιο προοδευτικό και ότι πιο αντιδραστικό της κοινωνίας μας. Και φρόντισαν οι αστοί πολιτικοί να του προσδώσουν τέτοια χαρακτηριστικά που να συμβαίνει αυτό. Αλλά συνετέλεσε και η ερμαφρόδιτη ή ανεκτική ιδεολογική συγκρότηση μιας κοινωνίας που βγήκε λαβωμένη από ένα σκληρό εμφύλιο, υπέστη την αγριότητα ενός παρακράτους της δεξιάς και ανέχτηκε μια εφτάχρονη δικτατορία.

Έτσι η ριζοσπαστικοποίηση των μαζών που εκδηλώθηκε με την μεταπολίτευση, ουσιαστικά εκτροχιάστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου που επαγγέλθηκε σοσιαλισμό αλλά ουσιαστικά έπαιξε με το δικομματικό σύστημα εδραιώνοντάς το και οδηγώντας την αριστερά (βοηθούμενος από τα λάθη της) σε μια διαχρονική περιθωριοποίησή της, προσποριζόμενος μέρους των δυνάμεών της είτε ιδεολογικά είτε εκμαυλίζοντάς το με την φαυλότητα που δεν μπόρεσε να αποφύγει (κομματικοποίηση του κράτους, κλαδικές, πρασινοφρουροί κλπ) αλλά και προσαρτίζοντας μεγάλο μέρος της δεξιάς που είχε χαρακτηριστικά του "κεντρώου" χώρου.

Αποτελέσματα της πολιτικής αυτής ήταν και η άνδρωση μηχανισμών εξουσίας μέσα από τα ανώτερα κλιμάκια, και με δικτύωση σε όλο τον κομματικό ιστό, που οδήγησαν στην ανάπτυξη στην κυρίαρχη πρακτική της ρεμούλας, διαπλοκής, διαφθοράς. Τα επίχειρα της ενδοτικότητας αν όχι της επιβράβευσης της πολιτικής αυτής βιώνουμε σήμερα, αφού υπήρξε πλήρης ανάπτυξη της φαυλότητας και του πελατειακού κομματικού κράτους από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις (Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή).

Αν αποδεχτούμε τις παραπάνω διαπιστώσεις - εκτιμήσεις, τότε θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στον κ. Καστανίδη που δήλωσε ότι «ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης» και να του πούμε να ξεκαθαρίσει ότι ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει κεντροαριστερά, και ειδικά όπως το έχουν καταντήσει οι εντολοδόχοι του ΔΝΤ. Ας αφήσει έξω την αριστερά και να πάψει να οικειοποιείται τον όρο και πολύ περισσότερο τις δυνάμεις της. Ας φροντίσει να δώσει χαρακτηρισμούς στο κόμμα του και ας πει τα πράγματα με το όνομά τους: Ότι " ή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα σώσει τη χώρα αλλά το ίδιο θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να πάμε σε εκλογές για να διώξουμε τις πολιτικές αμαρτίες με το δέσιμο στο άρμα του καπιταλισμού από πάνω μας(ως ΠΑΣΟΚ)".

Η αριστερά, παρ' όλες τις αδυναμίες της (και δεν αναφερόμαστε μόνο στην καθεστωτική αριστερά - κυρίως αναφερόμαστε στις ανεξάντλητες ανένταχτες και αυτόνομες δυνάμεις και προσωπικότητές της ) θα βρει τον βηματισμό της και την ενότητά της και θα ορθώσει απέναντι στους νεοφιλελεύθερους προσανατολισμούς της κυβέρνησης ένα αντικαθεστωτικό αριστερό σχήμα που θα δώσει επιτέλους μια προοπτική απελευθέρωσης από τον αστικό διπολισμό και θα συντελέσει ώστε να εκφραστεί η χαμένη ριζοσπαστικοποίηση των πολιτών
Ακτιβιστης

Είδες το.μαθητικό Κίνημα;


ΕΝ αρχή ην ο νόμος. Κατά την ηθική εκείνων που τον ψήφισαν. Και, βέβαια, μας έχουν συνηθίσει σε νόμους μακράν της ηθικής τα παλικάρια (και οι νιες) μας. Με τη πυξίδα των συμφερόντων τους μπροστά, με τη γλυκαντική ύλη των προνομίων τους στη γλώσσα, λίγη αναταραχή ως που να «στρώσει» και να σου η αύξηση-πλήθυνση των εξωφρενικών προνομίων τους, να και η πολλαπλή σύνταξη των βουλευτών μας. Από 'κει και πέρα, πάει ρολόι η δουλειά. Πατάει στο νόμο ο πολιτικός μας. Μας δουλεύει με τις διατάξεις του που ψήφισε ο ίδιος, η δε λαϊκή αγανάκτηση ανακλάται στο σκληρό και.διακομματικό τους τείχος, γυρίζει πίσω και ξανά, μέχρι να χαθεί.

ΕΙΧΑΜΕ πολιτικούς από τζάκια, με δεδομένη την επανεκλογή τους. Κι αν ο γονιός δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του, έδινε τη σκυτάλη στο γιο, στον, ανιψιό, στον εγγονό. Έτσι μας έμαθαν, μέχρι που ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Νέα πρόσωπα, νέα ήθη, άσημοι που με την υπουργοποίηση τούς έμαθε ο.θυρωρός τους κι ως εδώ καλά. Από 'κει και πέρα, η...παραποίηση, η κατάχρηση, η νοθεία. Βγήκαν μέσα απ' το λαϊκό κίνημα γνήσιοι αγωνιστές και αγωνίστριες, βγήκαν και.παραχαράκτες. Υποκατάστατα, που δεν τους ξεχώρισε ο λαός με την πρώτη ματιά. Καταχραστές της δίψας του για ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Φοιτητές με πρώτο «καθήκον» την πολιτική, μαθητές-καταληψίες, χαμένες εκπαιδευτικές εργατοώρες και ανάδειξη «προσωπικοτήτων» μέσα (και) απ' το μαθητικό κίνημα!

ΑΡΚΕΤΑ φλυαρήσαμε με τον νόμο (Dura lex sed lex, σκληρός νόμος, αλλά νόμος) και με το αυτονόητο. Ας έρθουμε στο θέμα μας. Η κα Αποστολάκη αναδείχτηκε μέσα από μαθητικούς(!) αγώνες. Δικηγόρος, βουλευτής, υφυπουργός και διορίστηκε (1989), με εξετάσεις(!;) στην νομική υπηρεσία της «Ολυμπιακής». Από τότε «έγραφε» το κοντέρ και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Είναι αλήθεια ή ψέμα πως σήμερα εξασφάλισε σύνταξη της τάξεως των 2.000 ευρώ από την παραπάνω πολύπαθη εταιρεία; Δεν μας ενδιαφέρουν τα διαζύγια και οι διατροφές της. Ούτε τα ενοίκια από ακίνητα στην Αθήνα (μερικά εκατομμύρια παλιές.δραχμές το μηνα). Φτάνει να (μας) τα δηλώσει με το «πόθεν έσχες» τους, να μιλήσει για τη σύνταξη και τα συμπεράσματα δικά μας.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

Η χρεοκοπία μας έχει συντελεστεί και αναζητά πατέρα.

Σκεφτείτε πέρα από το Μνημόνιο.

Στο εξωτερικό δεν μας πιστεύουν κατά δήλωση του Υπουργού εργασίας προχθές στην Βουλή.

Υιοθετώντας πλήρως την άποψη της κυβέρνησης ότι η κατάσταση που παράλαβε ήταν μη αναστρέψιμη και η πορεία προς το ΔΝΤ νομοτελειακή, προσπαθώ καιρό τώρα να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά.

Προσπαθώ να παραβλέψω ακόμη και τα λάθη που μεσολάβησαν της παραλαβής και της ενεργοποίησης του Μνημονίου. Οι ανεκδιήγητες 100 ημέρες πανηγύρια και αλλά συγκλονιστικά Λάθη όπως, ο μη δανείσιμος όταν μπορούσαμε να το κάνουμε φθηνά τον Νοέμβριο τον Δεκέμβριο ακόμη και τον Γεναρη. Θυμάμαι ακόμη την καταγραφή και μέσω αυτής την εμφάνιση στο προϋπολογισμό του 2010 και άρα στο έλλειμμα, χρεών επόμενων ετών. Θυμάμαι ακόμη και την εξόφληση με δανεικά χρήματα σκανδαλωδών συμβάσεων δημοσίων έργων και προμηθευτών υγείας. Ακόμη παραπέρα ο δανεισμός μας μέχρι και το Μάρτιο με υψηλά επιτόκια και οι συνεχείς τορπίλες περί τιτανικού ή ακόμη οι αξέχαστες συκοφαντικές από κάθε άποψη και καταστροφικές κάθε αξιοπιστίας που διέθετε η Ελληνική πλευρά, συνεντεύξεις κάθε είδους σε κάθε μέσο. Το ανέκδοτο με τα greek statistics το οποίο διαδώσαμε εμείς. Θυμάμαι οτι ήρθε ακολουθώντα πολλούς άλλους ακόμη και ο πρόεδρος της ΕΕ ο συμπαθής Β. Ρομπέι για να μας ζητήσει Μέτρα. Ο Άκερμαν ο Μπαρόζο ο Τρισέ. Θυμάμαι το Ζάπειο αλλά και συνεντεύξεις ενός περιφερόμενου στα διεθνή ΜΜΕ άρτι εκλεγμένου θιάσου που δούλεψε συνειδητά ή τέλος πάντων ασυνείδητα σε βάρος της χώρας.

Προσπαθώ να τα γράψω όλα αυτά σε μια πέτρα και να τα πετάξω σε μια βαθιά θάλασσα της λήθης για να φύγουν από το μυαλό και ανοίξει στο τι μπορεί να γίνει τώρα. Και κάπου εκεί βρίσκω την άποψη του ΓΑΠ ότι “σώσαμε την χώρα από χρεοκοπία με το μνημόνιο”. Μια άποψη που εκφράστηκε στις 20 Ιουνίου του 2010. Μια ‘αποψη που κάνει όλα τα παραπάνω λάθη συνειδητά και τον ίδιο ασυνειδητο χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Οπότε χαρίζω το μνημόνιο στον Γιωργάκη. Διέξοδος σήμερα από αυτό δεν υπάρχει. Δεν ψάχνω λύση και έξοδο από το μνημόνιο καθώς κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο εδώ που φτάσαμε. Θέλω όμως τιμωρία των υπεύθυνων.

Απορώ με την Βουλή που δεν ζητά ευθύνες, απορώ με τον λαό που του παιρνουν τα διακαιώματα και δεν ζητά ευθύνες. Απορώ με τα κόμματα που υπερψηφίζουν το μνημόνιο και δηλώνουν ότι το κάνουν αναγκαστικά και δεν ζητούν ευθύνες.

Ναι όλα πλέον είναι αναγκαστικά. Αλλά με κάποιον τρόπο η Ελλάδα βρέθηκε σε αναγκαστική πορεία και υπό την κυριαρχία της Τρόικας;

Προφανώς μιλάμε για τραγωδία και προφανώς υπάρχουν ευθύνες. Διότι κύριοι η χώρα δεν έφτασε σε αδιέξοδο από μονή της. Η χώρα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, ενώ το περασμένο έτος, τον Απρίλιο, το περασμένο καλοκαίρι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε άλλες προοπτικές και ελπίδες. Υπάρχουν εκθέσεις της ΕΤΕ που του αποδυκνείουν.

Στο εξωτερικό δεν μας πιστεύουν κατά δήλωση του Υπουργού εργασίας προχθές στην Βουλή. Αυτό το «δεν μας πιστεύουν» εμφανίστηκε στην κουβέντα το 2010.

Σκεφτείτε πέρα από το Μνημόνιο λοιπόν. Η διεθνή εικόνα της Ελλάδας σήμερα είναι διαφανή και την παρακολουθούν οι πάντες. Σκεφτείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε για θα μας πιστέψουν. Σκεφτείτε ως έθνος για το μέλλον και έναντι της Ιστορία μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση νομίζω είναι να πούμε όλη την αλήθεια μεταξύ μας και προς τα έξω, ώστε να καταλογιστούν επιτέλους οι καθαρτικές ευθύνες.

Κάποτε κύριοι τα παιδιά θα μας ρωτήσουν και δεν μπορούμε να τους πούμε ότι ήμασταν ηλίθιοι ή ότι σιωπήσαμε για κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες. Δεν θα μπορέσουμε να αφήσουμε αυτές τις σελίδες τις ιστορίας σκοτεινές και επιτέλους αυτή η χώρα δεν πρέπει να φοβάται την αλήθεια.

Έξω δεν θα μας πιστέψουν ποτέ όσο βλέπουν απέναντι τους αυτούς που έκαναν τόσα λάθη και όσο βλέπουν ότι δεν καταλογίζονται οι ευθύνες που υπάρχουν στους προηγούμενους.

Όμως η χρεοκοπία μας έχει συντελεστεί. Είναι ιστορικό γεγονός και αναζητά πατέρα τόσο για τα “εντός ” όσο και για τα “εκτός” για την διεθνή μας εικόνα και αξιοπιστία. Η δικαιοσύνη νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει να ψάχνει προς πάσα κατεύθυνηση αυτόν ή αυτούς που οδήγησαν την βουλή, την χώρα, και την κοινωνία στο αδιέξοδο του ΔΝΤ.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Αναμνήσεις απο το μέλλον..... (διαβάστε το δεν ειναι απέχει και τόσο μακρυά από το ζοφερό μέλον μας )


Τίτλοι ειδήσεων σε 1 λεπτό. ''Οι συντάξεις από 1.1.2015 διαχωρίζονται. Πλέον υποχρέωση του κράτους απέναντι στον ασφαλισμένο αποτελούν τα 360 ευρώ. Το υπόλοιπο, το ανταποδοτικό μέρος είναι υποχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων που γίνονται πλέον ανεξάρτητα. Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι το σύστημα παραμένει βιώσιμο τουλάχιστον μέχρι το 2060 και μάλιστα καταναλώνοντας μόλις 2,5% του ΑΕΠ από 13,5% σήμερα'' .

Εκπληκτική επίδοση πράγματι. Εγώ πιστεύω απόλυτα τον κ. Λοβέρδο. Το επικοινωνιακό χάρισμα και η ευφυΐα του το αξίζουν άλλωστε. ''Το σύστημα θα αντέξει'' ανακράζει γελώντας, ενώ στρίβει ποζάροντας θριαμβευτικά στον φακό.

Ευχαριστημένος χαμηλώνω την τηλεόραση και κλείνω τα μάτια μου. Μέσα στην απόλυτη ησυχία ακούω ένα ''κλικ'' και τα ξανανοίγω. Αρπάζω απότομα το κινητό που είναι στο τραπεζάκι δίπλα μου και βλέπω στην οθόνη ‘’1-6-2060’’! Το κοιτάζω σαν χαμένος και σηκώνω τα μάτια μου να δώ την τηλεόραση. Παίζει μια διαφήμιση με κινητά που είναι εμφυτευμένα στον αντίχειρα του χεριού. Ξαφνικά ανοίγει η εξώπορτα, μπαίνει ένας μεσήλικας κύριος και με χαιρετά. <<Ξύπνησες πατέρα>> μου λέει και κλείνει την τηλεόραση. <<Εγώ μόλις ήρθα από την τράπεζα, πήρα την σύνταξη>>................

Κοιτάζω σαν να βλέπω φάντασμα καθώς δεν έχω γιό και αυτός συνεχίζει απτόητος τακτοποιώντας τα ψώνια από το σουπερμάρκετ. <<Βρήκα και το Λάκη στο δρόμο και τα ξαναθυμόμασταν. 20 χρόνια δουλειάς με ένσημα, πού να δουλέψω περισσότερο με τέτοια ανεργία; Άστα άρχισα και μεγάλος, θυμάσαι πατέρα, με μεταπτυχιακό και ντοκτορά, βρήκα την πρώτη μου δουλειά στα 34. Μετά κουτσά στραβά από δώ και από κει μάζεψα όλα αυτά τα χρόνια. Και είμαι απ' τους καλούς. Υπήρχαν κι‘ άλλοι που δεν τα βγάζαν πέρα και ‘λέγαν καλύτερα να δουλεύω μαύρα και χέσε την σύνταξη, παρά να πεθάνω πριν πάρω την σύνταξη>>.

Τρίβω τα χέρια μου αμήχανα, σκεφτόμενος ποια από τις γυναίκες της ζωής μου μπορεί να μου είπε το μεγάλο ψέμα και ακούω τον κύριο να συνεχίζει κοιτώντας με κατάματα. <<Σου λέει το ΙΚΑ δεν μπορώ να σου δώσω τα 900 που δικαιούσαι. Πώς να στα δώσω με ανεργία στο 32%, αφού δεν έχω εισφορές. Σου δίνω 340 και να λες και ευχαριστώ. Και αν δεν πάει καλά και το χρηματιστήριο του χρόνου θα κοπεί και άλλο το ποσό. Τι να σου κάνω που όλοι οι μεγάλοι φύγαν απ’ τη χώρα βρίζοντας επειδή ζητούσα συνεχώς πιο πολλά για να πληρώσω συντάξεις; Το κράτος δεν δίνει λεφτά, κόψαμε τις σχέσεις μας, ούτε και οι τράπεζες δανείζουν χρεοκοπημένα ιδρύματα, οπότε τι τα θες…Έτσι μου είπε το ΙΚΑ πατέρα>>.

Ακούγοντας ''ΙΚΑ'' βρήκα κάτι να με συνδέει με την πραγματικότητα, πετάχτηκα προς στιγμήν και είπα : <<Άκουστε κύριε μάλλον με μπερδεύετε με κάποιον άλλο, εγώ δεν έχω γιό>>. Δεν πρέπει να με άκουσε γιατί συνέχισε σαν να μην είπα τίποτα <<Έκανα και ιδιωτική ασφάλεια. Στην μεγάλη κρίση του ‘43 όμως έβαλε λουκέτο όπως και πολλές άλλες. Μετά από χρόνια δικαστηρίων μας έδωσε κάτι ψίχουλα σαν αποζημίωση. Κάποτε οι τράπεζες επηρέαζαν το νόμο, σήμερα είναι ο ίδιος ο νόμος πατέρα. Όλα είναι δικά τους, τα σπίτια - σε αυτούς πληρώνω το νοίκι, λίγοι γλύτωσαν τα σπίτια τους- τα σουπερμάρκετ, τα εστιατόρια, οι παραλίες, οι δρόμοι. Όλα>>.

Ξαφνικά γυρίζει προς το μέρος μου με μάτια κατακόκκινα και λέει γελώντας : <<Να’ σαι καλά πάντως ρε πατέρα. Εσύ πέρασες καλά, με τις συνταξούλες σου, τις απεργιούλες σου και τα εξοχικά. Προχθές ξεχρεώσαμε τα δάνεια του‘36. Άλλα 24 χρόνια δουλειάς για σένα μαγκάκο. Αλλά δεν πειράζει, σε θυμάμαι σαν τώρα, γελαστό και τροφαντό σαν ντομάτα να αγορεύεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πραγματικά σε θαύμαζα. Από τη μια η σύζυγος, στη γωνία η ερωμένη και ένα ολοκόκκινο κάμπριο για τη Μύκονο. Αλλά μια στιγμή, εγώ με τη γυναίκα μου σου έχουμε ένα τελευταίο δωράκι. Περίμενε μην σηκώνεσαι>>.
Βγάζει απότομα από την σακούλα με τα ψώνια ένα τεράστιο ασημένιο πιστόλι και ενώ το πλησιάζει ανάμεσα στα μάτια μου ουρλιάζει : <<Αυτό είναι το δώρο μου για σένα καριόλη, καλοφάγωτα>>. Βλέπω ανάμεσα στα μάτια μου την τεράστια κάνη να ακουμπά το παγωμένο μου μέτωπο και ακούω ένα ''κλικ''.

Πετάγομαι σαν να με χτύπησε ρεύμα. Απέναντι μου είναι η τηλεόραση που παίζει τηλεμάρκετινγκ. Είμαι λουσμένος στον ιδρώτα και αναπνέω με δυσκολία. Αρπάζω το κινητό και βλέπω την οθόνη. Γράφει ''1-6-2010''. Γυρίζω και το αφήνω αργά στο τραπεζάκι δίπλα μου. Φωνάζω στη γυναίκα μου να μου φτιάξει καφέ και αρπάζω με μανία το τηλεκοντρόλ που είναι γεμάτο αίματα….

ο διηγητής

Μόλις 35(!) βουλευτές παρόντες στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.

Αδιαφορία των βουλευτών παρά την παρουσία των πολιτικών αρχηγών και παρά το θέμα που αφορούσε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της νέας γενιάς...

Αν και η συνεδρίαση ήταν προ ημερησίας διατάξεως, με συμμετοχή του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, την παρακολούθησαν μόλις 35, στην...καλύτερη στιγμή της.
Ούτε το θέμα, που αφορούσε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της νέας γενιάς, ήταν αρκετό. Η Παρασκευή και οι επαρχίες τους αποτέλεσαν ισχυρότερη δικαιολογία για να απουσιάσουν.
Και η συζήτηση, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που λέμε κοινοβουλευτική σούπα.

Κοινωνικοί δεσμοί και εξουσία.


Ο έλεγχος της εξουσίας σήμερα είναι παραδομένος αποκλειστικά στα κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίς όπως απέδειξε η σημερινή κατάσταση αποτέλεσμα. Η πλήρης απουσία των πολιτών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι έδωσε την ευκαιρία σε αμφιβόλου ποιότητας και αξίας παρατρεχάμενους της πολιτικής να συναλλάσονται μεταξύ τους αλληλοκαλυπτόμενοι βουλιάζοντας το πολιτικό σύστημα στην ανυποληψία και τον τόπο στην καταστροφή. Οι παραδοσιακοί κοινωνικοί δεσμοί ατόνησαν και ο ατομικισμός βασίλεψε.
Ο ατομικισμός δηλαδή η αλόγιστη επικράτηση του εγώ, η από όλους παντογνωσία, η αδιαφορία για το σύνολο και η πλήρης άρνηση της συμπόρευσης με άλλους έδωσαν ισχυρό στήριγμα στους εκάστοτε κυβερνώντες να συμπεριφέρονται σαν δικτατορίσκοι παραβιάζοντας νόμους, σύνταγμα, και ηθικές αξίες.
Ο σοφός λαός μας λέει "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη". Στο στήσιμο αυτού του σκηνικού φυσικά έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο τα ΜΜΕ που ως γνωστό ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες και τα χρησιμοποιούν για την προώθηση των συμφερόντων τους. Ο συνδικαλισμός αποτέλεσε προθάλαμο βουλευτοποίησης και υπουργοποίησης της ηγεσίας του. Σφιχταγκαλιασμλενος με τα κόμματα αποτέλεσε το μακρύ χέρι τους ξεπουλώντας αυτούς που αντιπροσώπευε Η αποδοχή της "ήσσονος προσπάθειας", του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού με κάθε τρόπο που προβλήθηκε κατά κύριο λόγο απ' τα κανάλια όπου πορνίδια, γκέι, και τραγουδιστές δημιουργήματα της ΤV μιας χρήσεως να συμπεριφέρονται σαν καταξιωμένα και επιτυχημένα μέλη της κοινωνίας, με προβολή, αναγνωρισιμότητα, πολλά λεφτά, λιμουζίνες, διακοπές και παρουσίες στη Μύκονο, καλεσμένα στα πάρτι των "επωνύμων". Απ' την άλλη η ανεργία και η ανασφάλεια οδήγησαν τους νέους και τις νέες στη μίμηση ότι χειρότερου και ανήθικου πρότυπου έβλεπαν. Παραδοσιακοί δεσμοί όπως η οικογένεια, η συγγένεια, η γειτονιά, οι σύλλογοι, η φιλία, ο έρωτας θεωρούνται ξεπερασμένοι και "μπανάλ". Η προβολή κάποιου που με τη δουλειά του, τις γνώσεις του, και την αξία του έχει κατορθώσει να πετύχει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά και επιστημονικά επιτεύγματα δεν έχει θέση στα Media, "δεν πουλάει". Πιστεύω στην αναγκαιότητα ισχυροποίησης των κοινωνικών δεσμών και ας χαρακτηριστώ οπισθοδρομικός, "συντηριτικούρα" και ότι παραπλήσιο. Η αντίσταση σε κάθε τι σάπιο, βλακώδες και ανήθικο είναι επιβεβλημένη Ο πολίτης όντας μέλος κοινωνικών ομάδων μπορεί να αντιδράσει και να αντισταθεί ακόμη και σε αυθαιρεσίες της εξουσίας αφού θα είναι και ενημερωμένος για το τι συμβαίνει από την κοινωνική ομάδα και δρώντας με την κοινωνική ομάδα έχει δύναμη και δυνατότητα παρέμβασης. Τα μέλη της κοινωνίας σε όσους περισσότερους και ισχυρούς δεσμούς ανήκουν τόσο λιγότερες δυνατότητες έχουν οι κυβερνώντες να αυθαιρετήσουν γιατί θα βρουν αντιμέτωπους τους ενημερωμένους, ενωμένους και δρώντες πολίτες.
Jimmy

9.7.10

Μια στρατηγικά αδιέξοδη πορεία.



Με αφορμή τα μέτρα και τη ρητορική της κυβέρνησης δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν για το πώς θα είναι δομημένη και πως θα μπορέσει να λειτουργήσει η μελλοντική μας κοινωνία όταν μέσα σε λίγους μήνες η λογική που ήθελε να υπάρχει μια ασφαλής βάση πλέον δεν ισχύει καθώς τίποτα δεν θα μπορεί από δω και πέρα να στηριχθεί σε απόλυτα σταθερούς κανόνες.Όπως έγινε και τους προηγουμένους μήνες ρυθμιστές της κατάστασης θα συνεχίσουν να είναι η τρόικα και οι αγορές, η κυβέρνηση θα υπάρχει μόνο για να νομιμοποιεί τη βούληση τους στη συνείδηση του λαού.Αν για παράδειγμα η τρόικα στην επόμενη επίσκεψη της κρίνει ότι η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας στα μέτρα ή άλλοι λόγοι καθιστούν επισφαλείς τους στόχους του μνημονίου θα προτείνουν νέα σκληρά μέτρα.
Τότε και προκειμένου [ κατά την κυβέρνηση] να αποφευχθούν τα χειρότερα η κυβέρνηση θα ξαναπροσπαθήσει να μας πείσει για την αναγκαιότητά τους. Στο τέλος και επειδή τιποτα δεν αποκλείει την πιθανότητα της αποτυχίας είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν.
Αν τα πραγματα εξελιχθουν ετσιη κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση του χρόνου προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας πέραν του 2014 ή αναδιάρθρωση του χρέους. Τότε η τρόικα και οι αγορές θα πουν ότι ο ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας ρόλος των χρηματοοικονομικών ροών επιβάλει να μην υπόκεινται σε οποιαδήποτε κυβερνητική ρύθμιση! αφενός μεν για να διασφαλιστεί το κεφάλαιο, αφετέρου να γίνει πιο αποτελεσματικό δλδη εκ των πραγμάτων θα μας αναγκάσουν να έχουμε ρόλο παρατηρητή…
Τότε η οικονομική ιστορία θα επιβεβαιώνεται όμως για τη χώρας μας το τίμημα της κρίσης θα είναι μεγάλο.Αυτα από τη δική μας οπτική πλευρά διότι οι αγορές και οι τρόικα είναι σίγουρο ότι το βλέπουν ως μια μεγάλη ευκαιρία γ΄ αυτό ενθαρρύνουν την κυβέρνηση και υπονομεύουν το μέτωπο της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων.
Αν τώρα δούμε τι λέει ο οικονομολόγος Human Minsky μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η θεωρία του ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική κρίση.Ο Human Minsky στη θεωρία της «χρηματοπιστωτικής αστάθειας» υποστηρίζει ότι οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις συνιστούν εγγενές και αναπόφευκτο φαινόμενο του καπιταλιστικού συστήματος, τα γεγονότα που οδηγούν σε μια χρηματοπιστωτική κρίση τα ονομάζει «μετατόπιση» δλδη η οικονομία δέχεται έναν εξωτερικό κλονισμό ο οποίος είναι αρκούντος ισχυρός και διεισδυτικός για να μπορεί να προσλάβει ποικίλες μορφές!Εφόσον ο κλονισμός είναι μεγάλος αυξάνει τις ευκαιρίες κέρδους σε ένα τομέα ενώ ταυτόχρονα ελαττώνει τις οικονομικές ευκαιρίες σε άλλες περιοχές.
Σε αυτό το πλαίσιο όσοι διαθέτουν χρηματοοικονομικούς πόρους χρησιμοποιούν τις ευκαιρίες για να αυξήσουν την ισχύ και τα κέρδη τους…Έτσι το ερώτημα που τιθεται είναι:Με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, την δημογραφική γήρανση να μας απειλεί και το κράτος να λειτουργεί κατά του ατομικού - κοινού συμφέροντος και του δικαιώματος στην ιδιωτική ιδιοκτησία, υπάρχει περίπτωση μετά το 2014 να βρεθεί Έλληνας που θα έχει κεφαλαιακή επάρκεια;

Ζούμε ανάποδα …

Picture46web480px

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

(Οι αφορισμοί που ακολουθούν δεν έχουν φαινομενικά καμία σχέση με την πολιτική. Δεν έχουν καν σχέση με το κοινοβούλιο και τους ποικίλους «ισμούς». Είναι κουβέντες που δεν με αντιπροσωπεύουν, διότι… είμαι εγώ. Όπως ακριβώς δεν αντιπροσωπεύει πλέον η Βουλή των Ελλήνων τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά και τον ελληνικό λαό ως εκλογικό σώμα, διότι πλέον ο Έλληνας είναι …ο νόμος και η ζωή του η ανάποδη όψη της πολιτικής οικονομίας, όπως την αντιλαμβανόταν ο Jean-Jacques Rousseau).

- Μόνον αν ζούσαμε ανάποδα θα τα βλέπαμε όλα ίσια, μετά την εφαρμογή του Μνημονίου. Μα, η πλειοψηφία στη Βουλή νομοθετεί θεωρώντας ότι μέχρι τώρα τα βλέπαμε ανάποδα …τώρα πια θα ζούμε κοιτάζοντας από την σωστή γωνία. Ποια γωνία; Την από κάτω, την ορθή, την γωνία των άλλων. Τώρα θα ζούμε ανάποδα.

- Μέχρι χθες η αναποδιά ήταν ο κανόνας, τώρα όμως και το ανάποδα θέλει γνώμονα και διαβήτη. Θέλει ΔΝΤ και αυστηρή εποπτεία από τα όργανα της ΕΕ. Τέρμα λοιπόν οι αναποδιές. Η κοινωνία τώρα θα προσανατολίζεται με μοιρογνωμόνιο, θεωρώντας τον εαυτό της πολύ τυχερό που ζει μεν ανάποδα - και όχι απλώς μέσω μικρο-αναποδιών - αλλά …επιβιώνει, προς το παρόν. Ορθολογισμός; Μπα, ρεαλιστικός παραλογισμός! Όταν ζεις ανάποδα το μοιρογνωμόνιο χρησιμεύει σε αυτούς που προσδιορίζουν ....

και μετράνε την στάση σου και όχι σ’ εσένα. Εσύ απλώς προσποιείσαι ότι δεν συμβαίνει τίποτε ή τέλος πάντων πώς ότι και να γίνει θα τα καταφέρεις, διότι μέσα σου πιστεύεις ότι θα συμβεί κάτι που θα σε φέρει πάλι στα …ίσια σου. Κάτι μαγικό που θα αχρηστεύσει το μοιρογνωμόνιο.

-Είναι η αναστροφή της λογικής. Πάντα η αισιοδοξία ανέστρεφε τις πιθανότητες. Τώρα ντεραπάρει και τον ίδιο τον πολιτισμό με υπομόχλιο την ανάγκη. Όχι αυτή με την οποία θα δίναμε στα πόδια μας ξανά το χώμα, αλλά την άλλη, που εννοεί ότι πόδια και χώμα είναι το ίδιο πράγμα. Μα, που την είδες εσύ την αισιοδοξία; Περί απαισιοδοξίας πρόκειται. Λάθος! Για όσους ζουν ανάποδα η απαισιοδοξία είναι αισιοδοξία. Απαισιόδοξος ήσουν μέχρι χθες. Από σήμερα θα είσαι αισιόδοξος. Νέοι αγώνες ξεκινούν για να αναστρέψεις τη ζωή σου…δεν ακούς τι λένε οι συνδικαλιστές;

- Ακούς αλλά δεν βλέπεις βαθύτερα, καθώς μέσα στα απώτατα βάθη της συνείδησής σου ο πόλεμος συνεχίζεται. Είναι ένας εσωτερικός πόλεμος…ένας απολιτικός πόλεμος που αναζητεί την ηθική δίχως ήθος. Αν δεν υπάρχει ήθος τότε πράγματι ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Αλλά και νόμιμο να μην είναι δεν πειράζει. Πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει νομιμότητα και μετά νομιμοποίηση μέσω κάποιου αυθαίρετου Μνημονίου που αντί για διεθνής σύμβαση θα εμφανίζεται ως κοινός νόμος, που όμως παρόλα αυτά… υπερισχύει του Συντάγματος, με τον τρόπο του! Άμα δέχεσαι να ζεις ανάποδα θα πρέπει και το Σύνταγμα να λειτουργεί ανάποδα…όλα πρέπει να γυρίσουν ανάποδα και τότε θα φαίνονται όλα ίσια. Είναι ζήτημα χρόνου. Η κυβέρνηση το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει …το ξέρω κι εγώ, μόνον που δεν ελέγχω εγώ το timing αλλά οι άλλοι. Άρα, ο λόγος μου δεν έχει λόγο να ακούγεται. Ευτυχώς έχει λίγο χώρο για να εκφράζεται και να διαβάζεται. Η ζωή πάντως, δυστυχώς, ακόμη περνά από τα αυτιά μας και τα μάτια μας και όχι από τη διάνοιά μας. Είναι και αυτό ζήτημα πολιτικής στρατηγικής, δηλαδή timing. Αυτό το ξέρει ο παρουσιαστής στη TV, ο επικοινωνιολόγος, αλλά και ο κάθε παλαιοκομματικός πολιτευτής.

- Τώρα πια και το timing δομείται ανάποδα. Η πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης ξεκινά υποθέτοντας το τέλος του πολιτικού συστήματος. Ο Γιώργος ήρθε για να «τελειώσει» εκκρεμείς υποθέσεις, οι οποίες δεν τελειώνουν αν δεν τις προσεγγίσεις ανάποδα. Άρα και ο Γιώργος για να υπάρξει στο ρόλο του, ανάποδα θα πρέπει να ζήσει. Δεν γίνεται αλλιώς! Μόνον που αυτή η ανάποδη ζωή ορίζει τη συμφορά ως συμφέρον και έτσι μετατρέπει την πολιτική σε πόρνη και το timing σε χωρόχρονο φθοράς. Κοινωνικής φθοράς, εθνικής φθοράς και όχι απλά οικονομικής! Η οικονομία γεννά, φθείρει, μπορεί και να διαφθείρει, αλλά δεν φθείρεται. Είναι άφθαρτη, διότι δεν έχει ύλη, ούτε πνεύμα. Δεν είναι υλικό, ούτε ιδέα, είναι μηχανισμός και διαδικασία. Άρα είναι αυτό που δημιουργεί ιδεατές και υλικές μορφές. Όχι, λάθος! Είναι αυτό που αντικειμενοποιεί την εξουσία που ορίζει τις σχέσεις στον υλικό κόσμο και συμβολοποιεί μορφές ηγεμονίας μέσω της ιδεολογίας και του ιδεαλισμού.

- Βάρυνε; Μπα, βαρύ ήτανε από την αρχή, αλλά είπα να το πάρω ανάλαφρα. Δεν βγαίνει αλλιώς. Η ανάλυση δεν βοηθά αυτές τις ώρες. Απλώς παρηγορεί και διασκεδάζει ή εξοπλίζει με επιχειρήματα τους κομματικούς αντιπάλους. Σήμερα το θέμα είναι ποιος θα φορτίσει την πολιτική ερημιά που έχει ο κάθε Έλληνας μέσα του.

Πώς θα δώσει πολιτικότητα στα συναισθήματα που πνίγηκαν από την αποκρουστική εικόνα ενός κοινοβουλίου, που έχασε την ικανότητα να βουλεύεται και την δημοκρατική νομιμοποίηση να ασκεί τις αρμοδιότητές του. Το κενό εξουσίας ξεκινά από την Πλατεία Συντάγματος. Και μια και το κενό υπάρχει, όσο δεν πέφτεις μέσα του υπάρχει πάντα ελπίδα να επιλέξεις άλλο δρόμο. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος δίχως βουλή; Μα, η βουλή δεν είναι το κτήριο του κοινοβουλίου. Άρα πάντα υπάρχει η ελπίδα να υπάρξει μια διαφορετική βουλή. Πραγματική αυτή τη φορά και όχι «Συμβουλευτική», όπως επί χούντας. Θα μου πεις, πώς μπορεί να γίνει αυτό την εποχή κατά την οποία το βήμα της βουλής έχει μπερδευτεί με τα παράθυρα της TV;

Σωστό το ερώτημα …Θα ξεμπερδέψει το πράγμα στο βαθμό που το πολιτικό σύστημα πάψει να είναι διαπλεκόμενο και θα πάψει να είναι διαπλεκόμενο όταν δεις να ξεμπερδεύει αυτό το πράγμα. Και πώς θα πάψει να είναι διαπλεκόμενο; Όταν πάψεις να το τροφοδοτείς με υλικό αναπαράγοντας τον λόγο του και την «κοινή λογική» του. Αν μετρήσεις πόσα blogs, το …παίζουν τηλεόραση ίσως καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος… και το πώς φτάσαμε σήμερα να ζούμε ανάποδα.

Ακτιβιστης

Όλοι οι Αμερικανοί υποχρεούνται να φέρουν βιομετρικές ταυτότητες προκειμένου να εργασθούν στις ΗΠΑ βάσει του νέου νόμου.

Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις για τις βιομετρικές κάρτες προέρχονται από υποστηρικτές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι φοβούνται ότι θα γίνουν de facto τα εθνικά δελτία ταυτότητας που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους πολίτες.

Το βιομετρικό Δελτίο ταυτότητας για τους εργαζόμενους είναι στο επικέντρο του Μετανάστευτικού Σχεδίου.

Οι νομοθέτες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο ολοκληρωμένο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα αποτρέπει τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών: ένα εθνικό βιομετρικό δελτίο ταυτότητας, που όλοι οι αμερικανοί εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν.

Στο πλαίσιο του δυνητικά αμφιλεγόμενου σχέδίου που εξακολουθεί να διαμορφώνεται στη Γερουσία, όλοι οι νόμιμοι εργαζόμενοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και των μεταναστών, θα πρέπει να προμηθευτούν δελτίο ταυτότητας με ενσωματωμένα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, για να συνδεθεί κάθε κάρτα με έναν εργαζόμενο.

Το σχέδιο καρτών ταυτότητας είναι ένα από τα πολλά βήματα υπέρ μιας αναθεώρησης του μεταναστευτικού νόμου, για να αντιμετωπιστούν θέματα που κατέστησαν παρόμοια νομοσχέδια στο παρελθόν ανεπαρκή.

Η προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο καθοδηγείται από τους γερουσιαστές Chuck Schumer(Δημοκρατικός,Νέας Υόρκης) και Λίντσεϊ Γκράχαμ (Δημοκρατικός, Νότιας Καρολίνας), οι οποίοι προτίθενται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή την εβδομάδα, για να τον ενημερώσουν για το έργο τους . Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε καμία θέση σχετικά με τη βιομετρική κάρτα.

«Είναι η ουσία της επίλυσης του διλήμματος της μετανάστευσης από πολιτική άποψη», δήλωσε ο κ. Schumer σε συνέντευξή του. Η κάρτα, είπε, θα απαντήσει ευθέως στις ανησυχίες ότι μετά την υπογραφή της νομοθεσίας, άλλο ένα κύμα παράνομων μεταναστών θα αφιχθεί. "Εάν πείτε ότι δεν μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας όταν έρχονται εδώ, θα το σταματήσετε."

«Πρόκειται ουσιαστικά για μια μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Chris Calabrese, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών. "Δεν πρόκειται μόνο για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάθε Αμερικανού, και αντιμετώπιση απλών Αμερικανών σαν εγκληματιών, προκειμένου να εργαστούν. Μιλάμε επίσης για μια κάρτα που θα εξαπλωθεί γρήγορα από τη δουλειά στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και θα εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε πτυχή της αμερικανικής ζωής που απαιτεί αναγνώριση ταυτότητας. "

Ο κ. Graham λέει ότι σέβεται αυτές τις ανησυχίες, αλλά διαφωνεί. "Έχουμε όλοι μας τις κάρτες κοινωνικής ασφάλισης», είπε. "Μπορούν απλά να πλαστογραφηθούν εύκολα . Να τις κάνουμε απαραβίαστες. Αυτό είναι όλο που λέω. "

http://www.puppetgov.com/wp-content/uploads/2009/09/0_21_national_id_card_450.jpg



Οι εργοδότες στις ΗΠΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα online σύστημα που ονομάζεται E-επιβεβαίωση ( E-Verify) για να ελέγξουν αν οι δυνητικοί εργαζόμενοι, βρίσκονται στις ΗΠΑ νόμιμα. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πίεσαν για να καταστεί το σύστημα υποχρεωτικό. Αλλά και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Schumer, διαμαρτύρονται ότι το υπάρχον σύστημα είναι αναποτελεσματικό.

Το περασμένο έτος, εκπρόσωποι του Λευκού οίκου δήλωσαν ότι αναμένεται η προώθηση του νέου μεταναστευτικού νομοσχεδίου το 2010. Αλλά με το σύστημα υγείας και την ανεργία να κυριαρχεί στην προσοχή του, ο πρόεδρος έχει δώσει λίγο ενδείξεις ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα.

Αντιθέτως, ο κ. Ομπάμα έχει πει ότι θα ήθελε να δει διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο πρώτα. Μέχρι στιγμής, ο κ. Graham είναι ο μόνος Ρεπουμπλικάνος που το υποστήριξε δημόσια, και θέλει τουλάχιστον άλλον ένα να συνυποστηρίξει την προσπάθεια.

Η αναμόρφωση του μεταναστευτικού έχει αποδειχθεί μακράν ένας πολύπλοκος πολιτικός στόχος. Η Λατινική κοινότητα ασκεί πιέσεις για ανάληψη δράσης και θα εξοργισθεί με μια νέα αναβολή. Αλλά πολλοί Αμερικανοί αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πράξη που μοιάζει με αμνηστία για τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ παράνομα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που οραματίζονται οι κ.κ. Graham και Schumer, ένα εκτιμώμενο 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ θα μπουν σε μια πορεία προς την υπηκοότητα, αν και θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν, να πληρώσουν φόρους, να καταβάλουν πρόστιμο και να περιμένουν στην ουρά. Ένα πρόγραμμα εργαζόμενων μεταναστών θα επιτρέψει ένα συγκεκριμένο αριθμό νέων αλλοδαπών να έρθουν στις ΗΠΑ να εργαστούν νόμιμα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν οι πολίτες και οι αλλοδαποί να φέρουν κάρτες ταυτότητας. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα ανάχωμα, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έκρινε τα εθνικά δελτία ως ένα τρόπο για να σταματήσει η πλαστογραφία ταυτοτήτων, να αντιμετωπισθεί η τρομοκρατία και να περιοριστεί η παράνομη είσοδος αλλοδαπών εργαζομένων. Εν μέσω ανησυχιών για το κόστος και καταγγελιών ότι οι κάρτες παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τις καταστήσει προαιρετικές για τους Βρετανούς πολίτες. Είναι αναγκαία για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και φοιτητές, και μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 130.000 κάρτες.

Ο κ. Schumer πρότεινε για πρώτη φορά το βιομετρικό σύστημα, που βασίζεται σε επαλήθευση του εργοδότη, το περασμένο καλοκαίρι. Έκτοτε, η ιδέα έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νομοθεσίας που αναπτύσσεται.

Ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το νομοθετικό προγραμματισμό, δήλωσε τα βιομετρικά δεδομένα θα μπορούσαν να είναι είτε τα δακτυλικά αποτυπώματα είτε ή σάρωση των φλεβών στην κορυφή του χεριού. Θα είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, αλλά θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή, με τους σημερινούς εργαζόμενους να αποκτούν την κάρτα μόνο όταν αλλάξουν εργασία.


Η απαίτηση δελτίου, επίσης, θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή και μεταξύ των εργοδοτών, αρχίζοντας από τις βιομηχανίες που συνήθως βασίζονται σε παράνομο εργατικό δυναμικό.

Το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο δεν έχει θέση επί της πρότασης, αλλά εκφράζει την ανησυχία ότι οι εργοδότες θα βρουν δαπανηρό και πολύπλοκο τον αποτελεσματικό βιομετρικό έλεγχο.

Ο κ. Schumer είπε ότι οι εργοδότες θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα scanner, για ελέγχο των ταυτοτήτων, που θα κοστίζει μέχρι 800 δολάρια. Μικροί εργοδότες, είπε, θα μπορούσαν να φέρουν τους αιτούντες τους, σε μια δημόσια υπηρεσία όπως το Τμήμα Μηχανοκινήτων Οχημάτων και να σαρώσουν τα χέρια τους εκεί.

Μετάφραση απο KostasL σε άρθρο της Wall Street.

Της LAURA MECKLER

πηγη

Διαμαρτυρία Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποίησης Στρατού Ξηράς προς τον ΑΝΥΕΘΑ

Έξαλλοι οι ε.α Αξκοί και Υπξκοί για την απαξιωτική στάση του Μπεγλίτη σήμερα στη ΝΕΤ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι,
Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών Στρατού καταγγέλλει έντονα το απαράδεκτα, ειρωνικό , αλαζονικό , απαξιωτικό και εκδικητικό ύφος το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας κ. Μπεγλίτης χρησιμοποίησε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μιλώντας σήμερα (7/7) στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» με θέμα το ασφαλιστικό των « ενστόλων».
Φαίνεται ότι ο κ. Μπεγλίτης έχει ενοχληθεί από την καθολική εκτίμηση με την οποία ο ελληνικός λαός περιβάλλει τις ένοπλες δυνάμεις σε αντίθεση με τους πολιτικούς.
Aποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, υπουργός σε υπουργείο στο οποίο οι εργαζόμενοι μόνο προβλήματα δεν δημιουργούν και συνειδητοποιημένα εκτελούν τις υποχρεώσεις τους και του επιλύουν όλα τα θέματα, να μην έχει ακόμη, μετά από 9 μήνες υπουργίας, αισθανθεί σε τι υπουργείο ανήκει, και με ποίου είδους προσφορά προσωπικό έχει να κάνει όταν μόνο απαξιωτικά αναφέρεται για το προσωπικό που προΐσταται χωρίς να αναγνωρίζει κανενός είδους προσφορά . Ξέχασε αυτά που έλεγε ο ίδιος στη βουλή πριν μερικούς μήνες ως αντιπολίτευση μαζί με τους επερετώντες «σντρόφους» του. Τι έχει να πει για την προσφορά των 9-10 ετών υπηρεσιών που επιβαρύνεται το κάθε στέλεχος χωρίς να αμοίβεται , τις 13-20 μεταθέσεις τις οποίες υφίσταται, τις συνθήκες διαβίωσης που ζει αυτός και η οικογένειά του σε συνδυασμό με την οικονομική του δυσπραγία και άλλα πολλά.
Διαπιστώνεται ότι ο κ. Υπουργός στερείται του ψυχικού σθένους να πει ένα καλό λόγο για προσωπικό του οποίου προΐσταται. Να του πει κάποιος ειδικός τι θα πει ηθικό, τι λέγουν οι άλλοι υπουργοί για το προσωπικό των υπουργείων τους αλλά και τη ρήση του λαού «ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο» .
Μετά λοιπόν τις σημερινές δηλώσεις, φάνηκε ξεκάθαρα η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει τα στελέχη των ΕΔ το κύρος και την αξιοπρέπεια των οποίων έπρεπε να προασπίζεται. Από έναν τέτοιο πολιτικό προϊστάμενο τα ε.ε και ε.α στελέχη δεν έχουν παρά να αναμένουν την παραπέρα απαξίωση του ρόλου και της αποστολής τους.
Καλούμε τον κ. υπουργό εθνικής άμυνας να λάβει θέση για την αποκατάσταση της θηγείσας αξιοπρέπειας ΟΛΩΝ των Στελεχών.

Αθήνα ,7 Ιουλίου 2010

Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών
e-mail : synepsj@gmail.com
πηγη
=============================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Το πρόβλημα Μπεγλίτη και του κάθε πολιτικού ανεξάρτητα εάν είναι ή όχι στην εξουσία είναι ότι η πολιτική ως θεσμός έχει πλήρως απαξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών! Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!... Ζήλιες Μπεγλίτη

ΠΡΟΣ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ...ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΡΑΧΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ.... ΈΔΙΩΞΑΝ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Αντιμέτωπο με τους κατοίκους των Ραχών ήρθε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, που επισκέφτηκε την περιοχή, για να διενεργήσει ελέγχους.

Όλα ξεκίνησαν προχτές, όταν κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, αποτελούμενο από 3 υπαλλήλους, βρέθηκε στις Ράχες, για να διενεργήσει ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής.

Μόλις η παρουσία τους έγινε αντιληπτή, 50 περίπου καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, απαιτώντας από το κλιμάκιο να φύγει άμεσα από την περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των επαγγελματιών, βρέθηκε ο δήμαρχος Ραχών, κ.

Καρούτσος, που μίλησε για το συμβάν στους «103,2».

«Υπήρξε κινητοποίηση από 50 περίπου άτομα, που συγκεντρώθηκαν και συνομίλησαν, με έντονο ύφος, με τους 3 υπαλλήλους της Υπηρεσίας. Τους εξέθεσαν τη δύσκολη κατάσταση, που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι δυνατόν με την κάθετη πτώση του τζίρου, να γίνεται ένα κυνήγι εσόδων, που μοιάζει με κυνήγι μαγισσών. Οι δραστηριότητες όλων έχουν πέσει στο μηδέν. Δεν παρανομούμε, αλλά αυτή την περίοδο σφυροκοπιέται το εισόδημα όλων. Απαντάμε σε όλους, πως οι αγώνες μπορούν να δώσουν τέλος στον κατήφορο του εισοδήματος, που όμοιο της δεν έχει γνωρίσει ο τόπος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρούτσος.

Οι επαγγελματίες συνομίλησαν με το κλιμάκιο, το οποίο μετά από λίγο αποχώρησε από τις Ράχες

Ράδιο Ικαρία “103,2″

Χατζηγάκης ο.ροζ


Εκ Τρικάλων ορμώμενος βρέθηκε στην Αθήνα. Σπουδές εντός και εκτός και σε όλα μέσα ο κ. Χατζηγάκης. Λίγη Αγγλία και Γαλλία, και να σου, έτοιμος για την πολιτική. Σε ποια παράταξη ταιριάζει η «ιδεολογία» και το ταπεραμέντο του; Στη δεξιά! Με τα όλα της. Κι αν διανύεις το σωτήριον έτος 1977 που και οι πέτρες θα βγαίναν' βουλευτές, ως υποψήφιες της Ν.Δ., η πολιτική εμπλουτίστηκε με έναν ακόμη «ιδεολόγο».

ΑΠΟ 'κει και πέρα ανοίγουν οι πύλες. Μένει πλέον στη Εκάλη ο κύριος.Υπουργός. Κρεμάει τα τρικαλινά τσαρούχια του πίσω απ' την πόρτα με το «χρυσό» πόμολο, σκαλίζει τον κήπο για γεωργική εμπειρία (για αργότερα που θα γίνει υπουργός Γεωργίας) και αλλάζει συνήθειες. Το επιβάλλουν οι γνωριμίες, το πρωτόκολλο, ο νέος τρόπος ζωή και η πολιτική ανέλιξη που προϋποθέτει φιλίες, «φιλίες» και ερείσματα.

ΤΑ πράγματα κύλησαν όπως το πρόβλεπαν οι «προδιαγραφές» στην μεταχουντική Ελλάδα και ο παραπάνω κύριος βρέθηκε σε εναλλασσόμενους υπουργικούς θώκους. Από «βοηθός» επί της Εθνικής Οικονομίας (μπρρρρ.), για να καταλήξει στο Γεωργικής Ανάπτυξης. Νωρίτερα, βέβαια, έδωσε τον «αγώνα» του. Καβάλησε το τρακτέρ ως συνοδηγός του αγρότη σε μια μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών, επί ΠΑΣΟΚ. Ως νεάζων, με το καρό πουλόβερ, ύφος αγωνιστή και ανυποχώρητου επαναστάτη. Αμέσως μετά, ήρθαν στα πράγματα οι «σεμνοί και ταπεινοί» και ο κ. Χατζηγάκης έγινε υπουργός. Αρνήθηκε την παραπάνω συμμετοχή του και οι δημοσιογράφοι του' τριψαν στη μούρη το σχετικό βίντεο. Ε, και;

ΒΛΕΠΕΙ τα χρόνια να περνούν. Χρειάζεται «ανανέωση». Αυτός και η παρέα του. Τσιφλίκι τους η Ελλάδα, λάφυρο το Υπουργείο του, υπάρχουν φίλοι, δεν υπάρχει έλεγχος και το «πόθεν έσχες» είναι στα μυαλά ευφάνταστων και αισιόδοξων. Οι «εργαζόμενες» των ροζ τηλεφώνων περιμένουν. Το ταμείο είναι συν (με δανεικά), γιατί να μην νιώσει η παρέα ευχάριστα; Του' δωσαν και κατάλαβε. Είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ σε ροζ τηλέφωνα στο Υπουργείο του!

ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ στη Γερμανία (για λίγες μέρες). Έσπευσα για την «Bild Zeitung». Η φωτο του Χατζηγάκη και το σκάνδαλο. Ξανά ρεζίλι. Διεθνώς. Χωρίς να πληρώσει ο κύριος (απ' τους πιο μισητούς πολιτικούς).

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

Ο Τσολάκογλου ως μέτρο σύγκρισης.

Στο citypress-gr βρίσκουμε την παρακάτω ανάρτηση

Η Κυβέρνηση Τσολάκογλου φροντίσε για σένα…

=============================

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου : Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η Κυβέρνηση είναι του Παπανδρέου εκλεγμένου πρωθυπουργού και εξόχου μέλλους μιας εκ των 2-3 οικογενειών που χρεοκόπησαν την χώρα και στην συνέχεια φόρεσαν την προβιά του εθνοσωτήρα και βάλθηκαν να την σώσουν από το φαύλο κράτος που δημιούργησαν .

Ουδεμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ ή την βάση του. Ουδεμία σχέση με τα στελέχη του ουδεμία σχέση με τον Ελληνικό λαό. Ουδεμία σχέση με τον Τσολάκογλου. Απλά μια οικογένεια και οι οπαδοί της οι οποίοι κορόιδεψαν ένα έθνος από την μια και ένας ευκολόπιστος λαός χωρίς χειραφέτηση που πιστεύει σε παραμύθια από την άλλη.

Προσθέστε σε αυτά την Υστέρηση της Ελληνικής κοινωνίας και τα νιάτα του 1981 δηλ: σημερινοί 50-60αρηδες πολιτικά ενεργοί και δραστήριοι που ψήφισαν με το συναίσθημα. Ενας κόσμος που έχει ανάγκη να γυρίσει πίσω στο βατό και κατανοητό διπολικό και απλοϊκό νεανικό 1981 με την κακή δεξιά και την κυνηγημένη κακομοίρα αριστερά.

Βάλτε σε αυτά έναν πολιτικό απατεώνα που υποσχέθηκε στο συνέδριο Αριστερή στροφή και γενικώς τα πάντα στους πάντες για να γίνει πρωθυπουργός και να αποδείξει το όνομα του.

Ο τσολάκογλου κύριοι είναι από μια άλλη εποχή, όμως εισβάλει στην εποχή μας για να γίνει μέτρο σύγκρισης και εργαλείο κατανόησης μιας προδοσίας που νιώθει όλο το έθνος ανεξάρτητα ιδεολογικής ή κομματικής προέλευσης.

Και περισσότερο από όλους οι ΠΑΣΟΚΟΙ που περιφέρονται έκθετοι στην κοινωνία.

Πείνα: πώς οι επιχειρήσεις δολοφονούν σιωπηλά...

Αυτή είναι η ιστορία του πώς ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως στελέχη της Goldman Sachs, της Deutsche Bank, επιχειρηματίες της Merrill Lynch και πολλών άλλων μεγαθηρίων ευθύνονται για την πείνα σε μεγάλο τμήμα του πλανήτη.

Και η ιστορία αρχίζει κάπως έτσι...

Με το τέλος του 2006, οι τιμές των τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισαν να αυξάνονται ξαφνικά. Μέσα σε ένα χρόνο, η τιμή του σιταριού είχε αυξηθεί κατά 80%, το καλαμπόκι κατά 90 % ενώ η τιμή του ρυζιού ανέβηκε κατά 320 %. Η πείνα έκανε, λοιπόν, την εμφάνισή της ως φυσικό επακόλουθο των τρομακτικών ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης και 200 εκατομμύρια άνθρωποι –κυρίως παιδιά– μη μπορώντας να αντέξουν οικονομικά την αγορά των τροφίμων βυθίσθηκαν σε υποσιτισμό ή ασιτία. Ακολούθησαν αναταραχές και εξεγέρσεις σε 30 χώρες ενώ τουλάχιστον μία κυβέρνηση ανετράπη. Δύο χρόνια μετά, την άνοιξη του 2008, οι τιμές όπως μυστηριωδώς εκτοξεύθηκαν, έτσι και επανήλθαν στα κανονικά τους επίπεδα. Ο Jean Ziegler, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στα τρόφιμα, ονόμασε το γεγονός αυτό "μαζική δολοφονία της σιωπής" εξαιτίας των ανθρώπινων ενεργειών που το προκάλεσαν.

Οι περισσότερες από τις εξηγήσεις που δόθηκαν εκείνη την περίοδο αποδείχθηκαν ψευδείς. Το ξέσπασμα της πείνας δεν συνέβη επειδή οι προμήθειες μειώθηκαν: το Διεθνές Συμβούλιο Grain δηλώνει ότι η παγκόσμια παραγωγή σιταριού αυξήθηκε, ουσιαστικά, κατά την περίοδο εκείνη. Ωστόσο, το παραπάνω γεγονός δε συνέβη ούτε λόγω της αύξησης της ζήτησης: ο καθηγητής Jayati Ghosh του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών στο Νέο Δελχί έχει αποδείξει ότι η ζήτηση στην πραγματικότητα μειώθηκε κατά 3% εκείνη την περίοδο. Άλλοι παράγοντες όπως η άνοδος των βιοκαυσίμων, και η απότομη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μπορεί να συνέβαλλαν στην έκρηξη της παγκόσμιας πείνας αλλά και πάλι τα στοιχεία αυτά δεν είναι αρκετά από μόνα τους για να εξηγήσουν μια τέτοια βίαιη αλλαγή.

Η αληθινή αιτία κρύβεται καλά πίσω από συλλογισμούς που μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο, αλλά αξίζει αν σκεφτούμε ότι η αιτία αυτή προκάλεσε «στομαχόπονο» σε μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού. Για πάνω από έναν αιώνα, οι αγρότες στις πλούσιες χώρες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία για να προστατευθούν από τον κίνδυνο: μπορούσαν να συμφωνήσουν τον Ιανουάριο για να πουλήσουν τη σοδειά τους σε έναν επιχειρηματία τον Αύγουστο, σε καθορισμένη τιμή. Αν το καλοκαίρι ήταν καλό και ευνοϊκό για τις καλλιέργειές, ο αγρότης ίσως ζημιωνόταν σε σχέση με την τιμή που θα μπορούσε να τα πουλήσει τελικά , αλλά αν το καλοκαίρι αποδεικνυόταν ζημιογόνο για τη σοδειά ή σημειωνόταν μια παγκόσμια πτώση στις τιμές, τότε η πρωταρχική συμφωνία αποδεικνυόταν μια καλή κίνηση. Το σύστημα αυτό λειτουργούσε όταν αυτή η διαδικασία ήταν καλά οργανωμένη και συμμετείχαν μόνο επιχειρήσεις που είχαν άμεσο ενδιαφέρον για τον τομέα. Μέσα στη δεκαετία του 1990,όμως, η Goldman Sachs με άλλες επιχειρήσεις άσκησαν πίεση και οι κανονισμοί τελικά καταργήθηκαν. Έτσι, οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε «παράγωγα» που θα μπορούσαν να αγοράζονται και να πωλούνται στους εμπόρους οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τη γεωργία. Αποτέλεσμα; Η γέννηση μιας αγοράς τροφίμων που βασιζόταν σε εικασίες.

Πηγή: Alternet

Voila ! Η λίστα των οφειλετών του δημοσίου

Μια ευγενική προσφορά του taxalia, στη διαφάνεια. (αυτό δεν θέλουμε όλοι;)
Ιδού η λίστα των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου (αφού θέλατε τη βόμβα!).
Για τα μάτια σας μόνο και ΜΗΝ τραβάτε τα μαλλιά σας:οφειλετες δημοσιου

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ μου σας…ευγνωμονώ!


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πανηγυρικά το ψήφισαν το Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που αφορά και τα εργασιακά μας 157 «καθαρόαιμοι» Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δύο που συμπλεύσανε (;) ανεξάρτητοι βουλευτές δηλαδή η κ Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ Κώστας Κιλτίδης!

Και, έτσι, ευτυχώς ΣΩΘΗΚΑΜΕ!

Φυσικά δεν μου επιτρέπεται δεοντολογικά να αφήσω έξω από το κάδρο της ευγνωμοσύνης μου τον κ Καρατζαφέρη και το Κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. οι οποίοι σύσσωμοι υπερψήφισαν το «μνημόνιο» επειδή (όπως δήλωσε σήμερα ο κ Καρατζαφέρης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά όπου φιλοξενήθηκα και εγώ εάν ΔΕΝ το ψήφιζε θα είχε επέλθει ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας με άμεση διακοπή μισθών και συντάξεων!)

Αυτά τα περί χρεοκοπίας, άμεσης διακοπής πληρωμών τα είπαν αμέτρητες φορές ο κ Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του αλλά το δικό μου – και πάλι «αφελές» ερώτημα – όπως και των εκατομμυρίων Ελλήνων που έζησαν το «Δράμα της τρόικας» Προχτές Τετάρτη και χτες Πέμπτη εστιάζεται σε κάποια στοιχεία που μάλλον ξεχάστηκαν ή, εάν έτσι θέλετε, επιμελώς αγνοούνται

Δηλαδή ΔΕΝ έχουμε πρακτικά «πτωχεύσει» όταν χρωστάμε επισήμως περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια ευρώ (115% του ΑΕΠ της χώρας μας);

ΔΕΝ έχουμε πρόβλημα όταν η Κυβέρνηση απλά και μόνο ανάλγητα περικόπτει από τις συντάξεις μας και καθημερινά εισπράττει ως φορομπήχτης αλλά ΔΕΝ επιμελείται την ανάπτυξη;

ΔΕΝ θα έχουμε πρόβλημα όταν σε λίγα χρόνια τα χρέη μας θα ξεπεράσουν τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ με έλλειμμα στο ΑΕΠ της τάξης του 150%; (Αράδιασα 3 ΔΕΝ και θυμήθηκα τα αντίστοιχα 3 του Υπουργού κ Λοβέρδου…)

ΔΕΝ είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ η πραγματικότητα για τους Έλληνες τώρα που βουλιάξαμε σε φάση «στασιμοπληθωρισμού» όπου τα πάντα ακριβαίνουν το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα μειώνεται και η αγορά…πεθαίνει;

Δυστυχώς όλα αυτά μου φέρνουν στο νου εκείνη την ιστορική (και συχνά παραποιημένη) αναφορά του αείμνηστου Πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου, του πατέρα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στα «περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά» καθώς – μπορεί να κάνω λάθος – αλλά προσωπικά με πίκρα διαπιστώνω ότι μετά την βίαιη είσοδο (κατόπιν προσκλήσεως της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) του ΔΝΤ και της τρόικας στα δρώμενα της Ελλάδας του 2010 τα νιάτα είναι μπρούμυτα, προσκυνώντας αφέντες και ΒΟΛΕΥΤΕΣ για μια ολίγων μηνών σύμβαση, και τα γηρατειά…ανάσκελα περιμένοντας τη στιγμή που θα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα!

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ σας είμαι ευγνώμων (και υποθέτω μαζί μου όλοι οι Έλληνες ακόμη και αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και μερικοί τώρα μου λένε δεν ξέρουν πού να…κρυφτούν)…

Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Ιουλίου και οι 159 υπογράφοντας το ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΟ ενός αιώνα αγώνων ήσασταν…υπέροχοι!

Wanted dead or dead...!

thumb

Της Τζένης Κ.

Ένα από τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να χαλυβδώσει στη συνείδηση των ευρωπαίων πολιτών το αναπόδραστο του μέτρου της αύξησης των ορίων ηλικίας, είναι εκείνο που περιελίσσεται γύρω από τη γήρανση του πληθυσμού. «Οι γηράσκοντες πληθυσμοί σε όλα τα κράτη-μέλη ασκούν μεγάλη πίεση στα συνταξιοδοτικά συστήματα και η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση έχει επιτείνει αυτή την πίεση» δηλώνουν με περισσή περίσκεψη οι κομισιονάριοι και καλούν τις απανταχού κυβερνήσεις της Γηραιάς Ηπείρου να προσαρμόσουν τα συστήματά τους στη θλιβερή αυτή πραγματικότητα. Ειδικά για την Ελλάδα, οι προβλέψεις τους είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνες. Το 2060, λένε, θα απαιτείται το 12,5% του ΑΕΠ για την κάλυψη των κρατικών δαπανών σε συντάξεις…

Κατόπιν αυτών, η καταδίκη των τιμημένων γηρατειών του μέλλοντος σε αργόσυρτο ή ταχύτερο, φυσικό ή τεχνητό ψοφολόγημα φαντάζει ως λύση, πολύ δελεαστική. Τα καταπονημένα ποδάρια της άμαθης μαθουσαλοκοινωνίας μας πρόκειται, σύμφωνα με τους πάσης φύσεως ειδικούς, να πονέσουν δυνατά. Οπότε καλύτερα να αρχίσουμε να τα πριονίζουμε από τώρα. Ούτε λόγος για να κοιτάξουμε να δροσίσουμε και να τονώσουμε το ζωοδότη εγκέφαλο που τα ελέγχει…

Το ερώτημα είναι: Αφού το πρόβλημα είναι η γήρανση του πληθυσμού γιατί κανείς δε σκέφτεται αντισταθμιστικά να ενθαρρύνει τις γεννήσεις; Αυτή δεν είναι διορατική κι οξυδερκής τοποθέτηση; Γιατί πέθανε μέσα στη σαρκοφάγο των εκθέσεων ιδεών το πάλαι ποτέ Δημογραφικό Πρόβλημα… ; Γιατί οι ποθητές ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται με τη στρατηγική του ευρω- ντου από παντού, καθηλώνουν τις νέες γυναίκες όλο και περισσότερο στην εργασιακή αυτοσυντήρηση και στο φόβο για τη μητρότητα; Γιατί το Σύστημα τιμωρεί τις νέες μητέρες αφαιρώντας τους αυτονόητα προνόμια και διακρίσεις; Γιατί όλα συντελούν στο να παραμένει γηραλέος ο πληθυσμός και στο να συντηρηθεί η ασυμμετρία των περασμένων δεκαετιών; Όλα τα μέλλοντα πρέπει να οδηγούν είτε στην εξόντωση είτε –στην καλύτερη των περιπτώσεων- στην ευθανασία; Μας θέλουν ή νεκρούς ή νεκρούς;;;; Το Ποντικι



Αποδέσμευση από το ΔΝΤ σημαίνει " απελευθέρωση " της Ελλάδας από τις δυνάμεις κατοχής της Τροικας και ΕΕ


Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τυχόν αποδέσμευση από το ΔΝΤ και την ΕΕ, θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Επειδή αποδέσμευση στην ουσία είναι απελευθέρωση και κάθε απελευθέρωση έχει και τίμημα οφείλουμε να πληρώσουμε το τίμημα μια φορά παρά να σερνόμαστε σκλάβοι σε εκβιαστές δανειστές και κατακτητές για πολλά πολλά χρόνια.
Ας σκεφτούμε τα παιδιά μας. Τα ρωτήσαμε αν θέλουν να είναι δέσμια του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα ο λαός δεν είδε τίποτε καλό από την ΕΕ και σίγουρα δεν θα δει και από το ΔΝΤ.
Αδιαφορώ αν αυτό το υποστηρίζει το ΚΚΕ, δεν ανήκα ούτε ανήκω σ’ αυτό, είναι μια πατριωτική θέση και σαν τέτοια την στηρίζω.
Ιδεοπηγη

Σ. Σακοράφα: «Διαβάζω το μνημόνιο και ανατριχιάζω»

«Όσες φορές και να διαβάσω το μνημόνιο ανατριχιάζω. Κάθε μέρα και περισσότερο» τονίζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα, η οποία διαγράφηκε πριν από 2 περίπου μήνες από την ΚΟ του κόμματος μετά την απόφασή της να μην ψηφίσει υπέρ του... μνημονίου.
Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής σημειώνει σχετικά με την παραπάνω απόφασή της πως «η επιλογή μου δεν ήταν παρορμητική αλλά το προσωπικό μου “όχι”απέναντι στις πιέσεις των Βρυξελλών και των αγορών».
Η κ. Σακοράφα παραδέχεται, επίσης, ότι ψήφισε με βαριά καρδιά και το νομοσχέδιο για τις περικοπές στα επιδόματα του Δημοσίου λίγο προτού διαγραφεί. «Αλλά με το μνημόνιο είπα: “Ως εδώ και μη παρέκει”. Αυτή ήταν η δική μου κόκκινη γραμμή». Παράλληλα εκφράζει τη διαφωνία της με τις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας πως «Η κυβέρνηση ακολουθεί φιλελεύθερες πολιτικές και απαντά με περισσότερη βαρβαρότητα στη βαρβαρότητα. Δεν σημαίνει ότι ο κόσμος του ΠαΣοΚ συμφωνεί».
Χαρακτηρίζει το Ασφαλιστικό «σκληρό και άδικο, ανατρέποντας ζωές ολόκληρες», ενώ κάνει λόγο και για «δεινή θέση» στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός. «Προεκλογικά είχε δεσμευθεί προσωπικά, και δι΄ αυ τού όλο το ΠαΣοΚ, ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ και η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα αποτελούσαν άλλοθι για τη μη εφαρμογή του προγράμματος του ΠαΣοΚ. Αντ΄ αυτού υπογράψαμε και εφαρμόζουμε τις επιταγές του μνημονίου...».
Απαντώντας σε ερώτηση για το κόμμα με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, σημειώνει: «Τα κόμματα δεν είναι ταμπέλες αλλά πολιτικές. Είναι ανάγκη κοινωνικές δυνάμεις μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας να συνυπάρξουν και να δράσουν χωρίς τις κομματικές ταμπέλες».
Στην ίδια εφημερίδα, ο συγγραφέας και βουλευτής του ΠαΣοΚ Μίμης Ανδρουλάκης προτείνει ανασχηματισμό της κυβέρνησης και ασκεί κριτική, περιμένοντας τώρα δημιουργική αντίδραση από τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να βγει η χώρα από το τούνελ
(από tvxs)

Κρίση αυτογνωσίας ή αμνημοσύνη; Ολοι λοιπόν στους δρόμους!!! (ποιος ξέρει μπορεί να μας κατηγορήσει και για μειωμένη αντίληψη)


Είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει . Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΝΤ με την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ , κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνουν τους φόρους, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, και στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.

==========================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Παπανδρέου ειδεχθής πολιτικός απατεώνας..... Τίποτε άλλο...

Η δουλειά έγινε και πλέον πάμε για «εκλογές εναντίον του ΓΑΠ».

Γιάννης Παπαϊωάννου

Εκτίμηση…

Με την ψήφιση του ασφαλιστικού και την αναμενόμενη ψήφιση του εργασιακού αλλά και το πετσόκομμα των δώρων Χριστουγέννων Πάσχα και του επιδόματος άδειας, με την μείωση των αποζημιώσεων σε απολύσεις με την αύξηση του ορίου απολύσεων και την αύξησή των Φόρων, τελειώνει η δουλειά που περίμεναν οι αγορές από τον ΓΑΠ να κάνει.

Η πρωθυπουργία του η ασχετοσύνη του και ο δαρβινισμός του καπιταλισμού (και όλα όσα έχουμε πει) τον οδήγησαν άβουλο σε συνδιαλλαγή με τις αγορές και στο μονόδρομο εξυπηρέτησης τους μέσω της τυφλής υπακοής σε αυτές. Η υποταγή είναι τόσο πλήρης και το άτομο τόσο κατώτερο της περιστάσεως, τόσο μη πολιτικός και τόσο αδαές, που δεν κατάλαβε προφανέστατες παγίδες. Τον έπεισαν ακόμη και για τον άμεσο χρόνο εκτέλεσης των εντολών τους αυτό που ονομάζεται κατ ευφημισμόν από την κυβέρνηση του «εμπροσθοβαρές» μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Τώρα η δουλειά τελειώνει και από εδώ και πέρα θα μετράμε αντιδράσεις και θύματα. Το φθινόπωρο και ο χρόνος θα δείξουν την έντονη εχθρότητα μεταξύ Κυβέρνησης και Λάου. Τόσο το 2011 όσο και το 2012 υπάρχουν μέτρα. Ο επόμενος χειμώνας της φτώχιας και της ακριβείας θα εξοργίσει τους πάντες . Τα ΜΜΕ που σήμερα σιγοντάρουν αύριο θα τον κρεμάσουν επιβεβαιώνοντας τον ρόλο τους στην “Δημοκρατία”.

Το αργότερο τον επόμενο Ιούνιο θα έχουμε «εκλογές εναντίον του». Αυτό το «εναντίον του» θα είναι και το διακύβευμα. Μοναδικός στόχος των αγορών θα είναι η ομαλή εξέλιξη του μνημονίου από τον επόμενο πρωθυπουργό. Μοναδικός στόχος των ελλήνων θα είναι «να φύγει αυτός» και δεύτερος -κάπως μακρινός- η έξοδος από το μνημόνιο. Προεκλογική υπόσχεση “θα είναι η μείωσή των φορών και η πάταξη της ακρίβειας”. Ο ΓΑΠ θα μιλά για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Τι άλλο θέλετε να πω λίστες υποψηφίων;

Τυχών πρωτοβουλίες του ΓΑΠ για πρόωρες εκλογές θα απαγορευτούν δια ροπάλου. Από τον ίδιο «όλα τα λεφτά» θα ριχτούν στις περιφερειακές εκλογές με σκοπό να καταστήσει απαγορευτική την διενέργεια «εθνικών εκλογών εναντίων του» για ένα διάστημα πέραν του 18μηνου από τις προηγούμενες . Ο Χάρτης την βραδιά των εκλογών θα έχει πολιτικό χρώμα και θα δείξει πολλά… ίσως και όλα.

Ο ίδιος για την ώρα συνεχίζει αδαής, αθώος και άσχετος να εκτιμά ότι ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα λειτουργούν υπέρ του. Όμως μιλάμε για τα αποτελέσματα από την έλευση του ΔΝΤ και άρα κάτι τέτοιο είναι απολύτως απίθανο.

Η μοναδική σωτηρία του θα ήταν εξ αρχής να διαπραγματευτεί προεκλογικά αλλιώς την κατάσταση της χώρας με τον Λαό και οπωσδήποτε να μην οδηγηθούμε εδώ. Από ένα σημείο και μετά όμως όλα έγιναν μονόδρομος. Την ίδια στιγμή η επένδυση στον ΓΑΠ από το «επικοινωνιακό» της κυβέρνησης τον καθίστα πανεύκολο θύμα καθώς θα γυρίζει μπούμερανγκ και θα καταστρέφει το σύμπαν. Αν αρχίσει -που θα αρχίσει- να χτυπιέται ο ΓΑΠ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από το ΠΑΣΟΚ και ίσως ούτε το ΠΑΣΟΚ το ίδιο . Η Επικοινωνία (δηλ: ΜΜΕ) πρέπει να ταυτιστεί με τον Λαό για να επιβιώσει και θα το κάνει όπως έγινε κάθε φορά ως τώρα.

Ο στόχος που έχει τεθεί διεθνώς για την χώρα μας είναι πλέον η εξυπηρέτηση του μνημονίου για να μην χάσουν οι ξένοι τα λεφτά τους. Αυτός ο στόχος εξυπηρετείται από τον ΓΑΠ πλήρως. Αν αρχίσει ο ΓΑΠ να «καίει λάδια» θα προωθηθεί ο επόμενος για να κάνει αυτή την δουλειά. Μια δουλειά για την οποία η ματαιοδοξία ήδη οδηγεί κάποιους να θέλουν να την κάνουν.

Και όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Μια σημείωση όμως για την ιστορία και τους παρατηρητικούς ερευνητές της. Ο ΓΑΠ είναι ένας πρωθυπουργός που εκτελεί θέλοντας και μη ένα προγεγραμμένο σενάριο με βήματα παύσεις και χορογραφία. Το εκτελεί με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια. Αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τόσο φανερά στο ΠΑΣΟΚ καθώς στην ΝΔ συνέβη ήδη επί Καραμανλή. Όλο αυτό όμως μας περιγράφει ίσως και το φαινότυπο ενός επόμενου υποψηφίου πρωθυπουργού άλλα και μια πορεία για την χώρα μας για την οποία αν μη τι άλλο θα πρέπει να συζητήσουμε.

Θα πρέπει να συζητήσουμε εάν θέλουμε ηγέτες διεθνώς χμ… «πρωθυπουργίσιμους» η εθνική ανεξαρτησία, αυτόνομη πορεία, σοσιαλισμό ανεξαρτησία η ακόμη και Λιβύη- οποίηση της Χώρας μας άμα λάχει.

Well…

====

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: "Εναντίον του ΓΑΠ".....???? Μόνον???

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΤΟΙΟΥΤΩΝ" ΠΑΣΟΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ "ΤΣΑΤΣΑΔΩΝ" ΠΑΣΟΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΩΝ ....... που ψηφισαν την καταδίκη και την κατοχή της χώρας!!!!.... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ!!!!

Δεν έχουμε ανάγκη πλέον από άβουλα κομματικά πειθήνια όργανα του κάθε πικραμένου και δήθεν οραματιστή Αρχηγού που το όραμα του περιορίζεται στο γεωγραφικό πλάτος και μήκος του υπνοδωματίου του . Φτάνει πια ..... Άπαντες μηδενός εξαιρουμένου είναι συνένοχοι στο έγκλημα ΠΟΥ ΤΕΛΈΣΘΗΚΕ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΓΑΠ!!!! Πολιτικοί με ανύπαρκτο σθένος και πολιτική συνείδηση αποτελούν τον συρφετό του σημερινού κοινοβουλευτικού ΠΑΣΟΚ !!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!!! ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΊΣΟΥΜΕ!!! ΟΙ "ΠΑΡΕΕΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ !! ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΒΡΑΖΕΙ!!! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!!