ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.3.12

Papademos in the role of state terrorist!


has threatened Greek voters that a return to the drachma would be "devastating".Leading economists commenting..said that the claims are without any foundation. Greek economy requires re-structuring and financing of this real reform, measures that could not be taken by this type of government.
"They dont have the right to talk..They victimized the Greek people.The recent unification efforts of the anti-regime forces must continue."

The published
photo showing the then Bank of Greece governor Lucas Papademos showing off the new 5,000 drachma banknote, 24 June 1998

Lucas Papademos has threatened Greek voters that a return to the drachma would be "devastating", in a precampaign attack on political parties that have commited in their official programs to rewrite or scrap bailout deals.
 
The never elected by the Greek electorate "prime minister",ex-bank of Greece governor in an  unprecedented move in favor of the interests of the loan sharks,stated to the Italian business newspaper Il Sole 24 Ore: "The consequences would be devastating; a return to the drachma would cause high inflation, an unstable exchange rate and a loss of real value of bank deposits."
 
Without any hesitation went on claiming: "Real incomes would drop sharply, the banking system would be severely destabilised, there would be many bankruptcies, and unemployment would increase. A return to the drachma would increase social inequalities, favouring those who have money abroad."
 
During the same terrorising interview the "prime minister" who has been appointed by the international and local bankers to express,materialize and defend their interests in the occupied country, refused to rule out the possible need for a third EU-IMF rescue package in 2015, but insisted his administration was doing "everything possible" to prevent the need for additional rescue money.

Leading economists from Greece and overseas commenting on the above statements today March 31 said that the claims made by L.Papademos are without any scientific foundation. Greek economy requires transparency as far as the legality of the public dept,a fact that must be investigated while payments to the lenders should be temporally omitted.

Return to drachma,that in any case will be proven through the comming developments in eurozone as unavoidable,will push upwards the Greek economy improving its competitiveness.The threat to the citizens concerning the loss of the real value of bank deposits is without any foundation,while the exchange rate fluctuation is a normal function within this system.Greek economy requires re-structuring and financing of this real reform,measures that could not be taken by the type of government L.Papademos represents.They sign a treaty-the so called memorandum- preventing Greece of borrowing money for its development from other offered sources.

Political commentators in Athens talking to STOPCARTEL said:"They dont have the right to talk..They victimized the Greek people.Only an overthrow of this regime by the citizens is going to end the Greek tragedy.A progressive administration re-developing the economy within a new framework of  democracy is the only solution for Greece..The recent unification efforts of the anti-regime forces must continue." 


stopcartel Newsdesk

Με το Μνημόνιο και το ευρώ ή ενάντια στο Μνημόνιο και έξω από το ευρώ. Γιατί δεν μπορεί να έχουμε και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο

Αυτό τον καιρό βιώνουμε μια υστερική τρομολαγνία που έχει εξαπολύσει το κυρίαρχο πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα, ενάντια στην ορατή πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Δεν αποκλείεται  η επίσπευση των εκλογών να οφείλεται στο φόβο των εταίρων μας για τo διογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση  ενάντια στην ευρωζώνη. Εκτοξεύονται έωλα έως φαιδρά επιχειρήματα του τύπου ότι… χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές! Ότι δε θα έχουμε να φάμε. Ότι δε θα υπάρχουν φάρμακα και  καύσιμα. Ότι εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές γιατί δεν  παράγουμε τίποτα.
Για το πρώτο από τα φοβικά αυτά επιχειρήματα, νομίζω ότι περιττεύει και να ασχοληθεί κανείς.  Για το αν έχουμε να φάμε, αναρωτιέμαι, πως τρώγαμε αλήθεια πριν μπούμε στον «παράδεισο» της ευρωζώνης ; Και πως επιβιώνουν οι πάμπολλες άλλες χώρες έξω απ’ αυτήν ; Για τα φάρμακα, υπενθυμίζω ότι διαθέτουμε μια ισχυρή φαρμακοβιομηχανία, την οποία ανταγωνίζονται με αθέμιτους τρόπους οι πολυεθνικές και που θα μπορούσε εύκολα να καλύψει τις αρρυθμίες της αγοράς.  Σχετικά με τα καύσιμα, υπενθυμίζω ότι πριν την ένταξή μας στην ευρωζώνη, δεν είχαμε πρόβλημα, όπως δεν έχει σήμερα η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Αλβανία όπου κοστίζουν φτηνότερα από εδώ. Όσο για την εγχώρια παραγωγή, είναι βέβαιο ότι η παραμονή μας στο ευρώ θα την εξοντώσει ολοσχερώς, αφού τα κύρια προϊόντα μας ο τουρισμός και η γεωργία, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, λόγω των υψηλών ισοτιμιών του ευρώ.
Αναρωτιέμαι γιατί αλήθεια μπήκαμε στο ευρώ. Μα για να ζούμε καλύτερα, τι άλλο. Και οδηγηθήκαμε στον γκρεμό. Ναι μέρος της ευθύνης οφείλεται στην κακορίζικη πολιτική διοίκηση και τον πρωταθλητισμό μας σε λαμογιά. Αλλά στην πορεία στον γκρεμό μας ακολουθούν και οι άλλες περιφερειακές χώρες, οι λεγόμενες και GIPSI. (Greece, Italy, Portugal, Spain, Ireland ). Πως ζήσαμε τόσα χρόνια με την ταπεινή δραχμή; Πόσο περισσότερο μπορεί να μας υποβαθμίσουν από την κατηγορία «σκουπίδια» οι οίκοι αξιολόγησης-οίκοι ανοχής του καζινοκαπιταλισμού ; Τι περισσότερο μπορεί να μας συμβεί από τα σημερινά δεινά; Η Ευρώπη γιατί δε μας παρέχει τουλάχιστον αμυντική ασφάλεια που μας στοιχίζει πανάκριβα σε εισαγωγές αμυντικού εξοπλισμού;  Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι το σκληρό Ευρώ, αυτό το συγκεκαλυμμένο μάρκο, ευνοεί τη Γερμανία και τις αδερφές της χώρες, Ολλανδία, Αυστρία, Φιλανδία, που παράγουν ολιγοπωλιακά προϊόντα  υψηλής τεχνολογίας και υπεραξίας και ανταγωνίζονται κυρίως με σκληρά νομίσματα όπως των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
Αλλά και οι οργίλοι Αντιμνημονιακοί κάπουν χάνουν. Καθυβρίζουν το Μνημόνιο και απλώνουν το χέρι για τα δανεικά ευρω του Μνημονίου της φράου Μέρκελ. Δηλαδή,τα δικά μας δικά μας και τα δικά τους δικά μας. Δύο είναι οι καθαρές πολιτικές θέσεις που μπορεί να υπάρχουν σήμερα. Με το Μνημόνιο και το ευρώ ή ενάντια στο Μνημόνιο και έξω από το ευρώ. Κι’ αυτό χωρίς έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η επιστροφή στη δραχμή, σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος, κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, μπορεί να μετατρέψει την οικονομία μας σε ανταγωνιστική ώστε να υπάρξει έξοδος από την κρίση. Το παράδειγμα της Αργεντινής που ανέκαμψε εντυπωσιακά ύστερα από την αποδέσμευση της από το σκληρό δολάριο, μιλά από μόνο του. Μια τέτοια πορεία φυσικά δεν είναι στρωμένη με ρόδα. Χρειαζόμαστε άξιους και έντιμους κυβερνήτες με σχέδιο και αποτελεσματικότητα,  με αναπτυξιακό όραμα, με νοικοκύρεμα, πάταξη της σπατάλης, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής. Σε μια τέτοια  επώδυνη αλλά ελπιδοφόρα προοπτική, η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε ελεγχόμενη πτώχευση, όπου έτσι και αλλιώς βρισκόμαστε ήδη. Αντί να επαιτούμε τα ευρώ των Μνημονιακών βασανιστών μας, μπορούμε να εκδώσουμε με φειδώ δραχμές από το Χολαργό. Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 20-40% και στους πρώτους μήνες θα βιώσουμε αρρυθμίες στην αγορά, πληθωριστικές πιέσεις, προσωρινές ελλείψεις αγαθών. (Θα μας λείψουν ιδιαίτερα το χαβιάρι, το ουίσκι, οι Πόρσε Καγιέν, κλπ.! ). Τα διαθέσιμα σε ευρώ των Ελλήνων πολιτών θα υποτιμηθούν ανάλογα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις δανειακές υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, οι οποίες θα υποστούν σοκ.
Όμως, σταδιακά θα εξομαλυνθεί η λειτουργία της αγοράς, θα ισχυροποιηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και η εσωτερική  ζήτηση, με ευνοϊκές συνέπειες για την απασχόληση. Η εγχώρια παραγωγή θα επαναενεργοποιηθεί με αύξηση των εξαγωγών και μείωση των ακριβότερων εισαγωγών. Ύστερα από ορισμένο διάστημα, θα επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία  και το τραπεζικό σύστημα, με συνέπεια να εισρεύσουν από το εξωτερικό καταθέσεις σε ξένα νομίσματα. Με προϋπόθεση την πάταξη της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, μπορεί να δούμε επιτέλους  το φως ξένων επενδύσεων. Παρόμοιο σκεπτικό συνυπογράφουν, οι Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, Πωλ Κρούγκμαν, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Κένεθ Ρογκόφ, Ότμαρ Ίσιγκ, Τόμας Μάγερ, Μάρτιν Σμίθ, Νουλιέλ Ρουμπινί, Μαρτσέλο ντε Κέκο, Χανς Βέρνερ Σίν, Χέλμουτ Σλέσιγκερ, Μάικαελ Φούκς, Ζακ Σαπίρ, Χέλμουτ Σλέσιγκερ, Τζώρτζ Σόρος, Σίμον Ντρέικ, Τζώρτζ Φρίτμαν του Statforr Institute, οι Ιάπωνες του Ναμούρα και πολλοί-πολλοί άλλοι, όλοι τους μέλη της….. «συμμορίας της δραχμής» όπως μας αποκαλούν εξωνημένοι εκπρόσωποι του κατεστημένου. Με την ίδια άποψη συμφωνεί μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που θα ήταν πλειοψηφία αν επιτρεπόταν ισομερώς η υποστήριξή της στα ελεγχόμενα κεντρικά μέσα μαζικής επικοινωνίας. Τα οποία είναι εύλογο να τρομοκρατούνται από την απειλή οικονομικών κυρώσεων. Η έξοδος από το Μνημόνιο και από το ευρώ, είναι η μόνη  έντιμη καθαρή αντιπρόταση στο τερατώδες  Μνημόνιο. Μια πρόταση πολιτικά ορθή και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Γιατί όταν αρνούμαστε το Μνημόνιο και ταυτόχρονα επαιτούμε για τα ευρωδάνεια των δημίων μας, γινόμαστε τουλάχιστον γραφικοί και δεν πείθουμε. Γιατί δεν μπορεί να έχουμε και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Θόδωρος Κατσανέβας
καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιώς


Επιστολή προς Βο(υ)λευτές: Ευρώ ή Δραχμή? Μετά τις εκλογές θα πρέπει να συγκλιθεί ολιγομελής σύσκεψη των πλέον έγκριτων Ελλήνων οικονομολόγων για να εισηγηθει για το θέμα. Δεν μπορεί να αποφασίζει για μας ο Σόϊμπλε σύμφωνα με τα νεοΝΑΖΙστικά συμφέροντα του.



Κύριοι Βουλευτές,

Μετα τη διαβίβαση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος  άρθρου της πρώην Πρυτάνεως και Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη με τίτλο «PSI: REQUIEM  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», παρακαλώ να μου επιτραπεί να παρατηρήρω τα εξής:

-      Οι εγκυρότεροι Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι αποφαίνονται ότι μόνον η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα σώσει τον Ελλήνισμό.

-      Μετά τις εκλογές θα πρέπει να συγκλιθεί ολιγομελής σύσκεψη των πλέον έγκριτων Ελλήνων οικονομολόγων για να εισηγηθει για το θέμα. Δεν μπορεί νααποφασίζει για μας ο Σόϊμπλε σύμφωνα με τα νεοΝΑΖΙστικά συμφέροντα του.

-      Φτάσαμε στο χείλος της καταστραφής οδηγούμενοι σε αυτό, ηθελημένα από μερικούς για αλλότριες αρρωστημένες ιδέες και ξένα συμφέροντα και από λάθος ίσως τινών που παρασύρθηκαν.

-      Σήμερα ο διανυόμενος δρόμος οδηγεί σαφώς στην πλήρη κατστροφή με ψευδή προσδοκία αφού ξεπουληθεί όλος ο δημόσιος και σχεδόν όλος ο ιδιωτικός μας πλούτος, αφού διαλυθεί το κράτος μας, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία κτλ, ναφτάσουνε λένε το 20020 εκεί που είμαστε πριν αρχίσει η «σωτηρία» μας. Μόνον ένας ηλίθιος ή όχι Έλληνας μπορεί να το αποδεχθεί αυτό.

-      Το να επιμένει ένας παρασυρθείς σε ένα σφάλμα με τόσον τρομερές επιπτώσειςαποτελεί έγκλημα εναντίον του έθνους.

-      Αποτελεί  θλιβερή εικόνα το να βλέπουμε εκπροσώπους των δύο κομμάτων σε ψεύτικες «κοκορομαχίες» του τύπου εσείς φταίτε για το πρώτο μνημόνιο το δεύτερο  του κ. Σαμαρά (το δολοφονικότερο) είναι ωραίο κτλ.

-      Ακούμε επισης ηλίθια επιχειρήματα του τύπου ότιαν επιστρέψουμε στη δραχμή θα έρθουν όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω να εξαγορλάσουν σχεδόν δωρεάν ότι θέλουν κτλ. Τους διαφεύγει ότι αυτό θα συμβεί με τη μνημονιακή πολιτική του ευρώ που απαξιώνει ελλείψει ρευστότητας, τεράστιας μείωσης μισθων, ύφεσης κτλ κάθε αξία που μετά τον Ιούνιο θα πουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί. Σε αυτό απέβλεπε και αποβλέπει η μέχρι σήμερα προδοτική έναντι των Ελλήνων πολιτική.

-      Είναι σαφές μετά από τα ανωτέρω ότι όποιος Έλληνας πολιτικός αγαπά πράγματι την πατρίδα του θα πρέπει εφ όσον κριθεί από τους πλέον έγκριτους Έλληνες οικονομολόγους (όχι μέλη Τριμερών ή Κεντρικών τραπεζών) ότι η μόνη σωτήρια λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή  θα πρέπει αυτή πάραυτα να γίνει.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να υφίσταται τη βάρβαρη αντιμετώπιση των γερμανών και των υπηρετών τους τύπου Όλλι Ρεν για τη σωτηρία του ευρώ. Η σωτηρία τιου ευρώ έπρρεπε να συνοδεύεται και από την πραγματική σωτηρίατης Ελλάδας και όχι από τα PSI  του δοτού που απα;ράδεκτα απειλούσε μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, πετρέλαιο κτλ, αν δεν υποδουλωνόταν η Ελάδα μέσω του ευρώ.

Προφανώς για ότι λέει ισχύει το αντίθετο (όπως αναλύθηκε και στο αποσταλέν άρθρο της τέως Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, κ. Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη ).
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
 
 ======================================


Διαβιβάζοντας το κατωτέρω εξαιρετικά ενδιαφέρον και ανεξάρτητο από κομματικάς ή αργυράς μνημονιακάς επιδράσεις (και ο νοών νοήτω) άρθρο της πρώην Πρυτάνεως και Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
παρακαλώ ενημερωθείτε για τις πραγματικά τραγικές συνέπειεςτου PSI για το οποίο θριαμβογούσε πρίν από λίγο καιρό ο δοτός και όχι μόνον.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής Ε

====================================================

Δημοσιεύθηκε στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί, και στη σελ. 53
PSIREQUIEM  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρ. Πρυτάνεως και Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Προέδρου του Ιδρύματος Δελιβάνη                                                            
=============================
Προϊόν  ενός αναίσχυντου εκβιασμού, που  έγινε ωστόσο δεκτός με την, χωρίς δικλείδες ασφαλείας,  δουλικότητα της κυβέρνησής μας, το PSI –κοινώς κούρεμα- λειτούργησε, ως «ταύρος σε υαλοπωλείο», καταπατώντας με ανείπωτη βαρβαρότητα  κάθε ελπίδα ανόρθωσης  της άμοιρης ελληνικής οικονομίας. Έτσι, οι θετικές συνέπειες των 4Ε δισεκατομμυρίων που  θα εξοικονομήσουμε, σε ετήσια βάση, από τόκους του χρέους, αναιρούνται δραματικά από τις  βραχυχρόνιες, αλλά κυρίως  μακροχρόνιες υποχρεώσεις, που αναλάβαμε απέναντι στους δανειστές μας, και που μας εξαφανίζουν, στην κυριολεξία, από προσώπου Γης. 
          Από το τέλος του 2010 είχα υποστηρίξει σε πολυάριθμα άρθρα μου το αυταπόδεικτο: ότι δηλαδή η αναδιάρθρωση-αναδιαπραγμάτευση του χρέους μας ήταν η μοναδική οδός που θα το καθιστούσε  βιώσιμο χωρίς ταυτόχρονα να οδηγήσει το λαό σε  πλήρη εξαθλίωση. Ωστόσο, η λύση αυτή απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ως δήθεν καταστρεπτική για την Ελλάδα,  με την επιπολαιότητα ανίδεων που, όμως,  είναι πεπεισμένοι ότι εκφράζουν  την απόλυτη αλήθεια.
          Και έτσι, οδεύοντας ακάθεκτοι, από τότε, προς την ολοκληρωτική καταστροφή,  συρθήκαμε, τελικά, χωρίς αντίσταση,  σε  μια υποχρεωτική  μονομερή αναδιάρθρωση-αναδιαπραγμάτευση του χρέους, που  πια απέβλεπε στην εξυπηρέτηση των δανειστών μας, και όχι του ελληνικού λαού.
          Μετά το πέρας  του όντως εκτρωματικού αυτού κουρέματος του ελληνικού χρέους,  που  σίγουρα μας εξασφάλισε μια  ζηλευτή  θέση στο Guinness,  οικονομίας δηλαδή  που πανηγυρίζει  επειδή  χρεοκόπησε,  θα προσπαθήσω να οριοθετήσω τις παραμέτρους  της  νέας πορείας μας προς την άβυσσο. Σε τρείς ενότητες θα εξετάσω  πρώτον τι επιδιώξαμε και τι  τελικά επιτύχαμε,  δεύτερον τις συνέπειες του PSI και τρίτον το πώς  θα αναβιώσει η ελπίδα στον τόπο μας.

Ι. Επιδιώξεις-Επιτεύγματα του PSI
--------------------------------------------
1. Να γίνει  το χρέος διαχειρίσιμο.
Η προσφυγή σε κούρεμα χρέους αποτελεί, γενικώς,  ομολογία της αδυναμίας εξυπηρέτησής του. Ακριβώς, το  κούρεμα αποσκοπεί στο να το καταστήσει ελέγξιμο. Με βάση νεότερες  σχετικές έρευνες, ένα χρέος θεωρείται βιώσιμο όταν δεν υπερβαίνει το 90% του ΑΕΠ συγκεκριμένης οικονομίας. Για την ελληνική περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται ότι ακολουθήθηκε ειδική αντιμετώπιση, εφόσον το ΔΝΤ δέχεται ότι το 120%  μπορεί να εκληφθεί ως βάση βιωσιμότητας.  Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι, Τρόικα πρωτίστως και στη συνέχεια, εμείς οι Έλληνες αν, ύστερα από αιματηρές θυσίες 11 ολόκληρων ετών, το χρέος μας το έτος 2020 θα επανερχόταν στο ίδιο ύψος με το 2009,   σημείο εκκίνησης των προβλημάτων μας. Φυσικά, η επάνοδος αυτή θα σήμαινε ότι επί 11ολόκληρα  χρόνια ο ελληνικός λαός θα βίωνε ένα Σισύφειο  έργο.  Δυστυχώς, όμως, και αυτό το υποτιθέμενο «ευνοϊκό σενάριο» γρήγορα αποδείχθηκε εξωπραγματικό, εφόσον πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά το PSI,  εκτιμά  το χρέος στο ΑΕΠ, για το 2020, σε   145,5%.

2. Να αποφύγουμε  την χρεοκοπία.   
Παρότι η χρεοκοπία μας, -αφότου δραστηριοποιήθηκαν τα CACs, που έκαναν υποχρεωτικό και όχι πια εθελοντικό το κούρεμα, στην ουρά του,  και  που έτσι αφυπνίστηκαν  τα στοιχήματα CDS-,  επισημοποιήθηκε, δηλαδή αναγνωρίστηκε ως πιστωτικό γεγονός, η κυβέρνησή μας, ωστόσο, προσπάθησε να αποσιωπήσει αυτή την εξέλιξη, υποστηρίζοντας με νοητικές ακροβασίες ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν είναι, ακριβώς, χρεοκοπία. Και, όμως, πολυάριθμες  αιματηρές θυσίες, και πάνω απ’ όλα το αυτόχρημα εγκληματικό Μνημόνιο ΙΙ,  προωθήθηκαν  με την ουτοπική υπόσχεση ότι έτσι θα αποφευχθεί η χρεοκοπία.

3. Να μετριαστεί το βάρος των θυσιών του ελληνικού λαού.
Παρότι η κυβέρνηση μεταχειρίζεται κάθε μορφής μεθοδεύσεις, αποπροσανατολισμού, τρομοκράτησης του λαού με την εξαγγελία της  έλευσης τεράτων της Αποκάλυψης, αν δεν συμμορφωθούμε προς τις υποδείξεις, επίκλησης μονόδρομων,  επιβολής στραγγαλιστικών  εκβιασμών, απειλής  σκληρών τιμωριών κ.ο.κ. πιστεύω ωστόσο ότι  πια είναι αδύνατον να υποστηριχθεί, έστω και αναμασώντας τα μέχρι τώρα ιλαροτραγικά επιχειρήματα, ότι χάρη στο PSI περιορίστηκαν οι καταστροφές της  ελληνικής γενοκτονίας. Πράγματι, πιστεύω ότι  έγινε  πια ξεκάθαρο στη συνείδηση του  ελληνικού λαού  ότι οι απανωτές «σωτηρίες μας», στην πραγματικότητα  μας  σέρνουν σε πορεία χωρίς επιστροφή. Γιατί πια ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι οι πολυπληθείς «σωτήρες του», εντός και εκτός της Ελλάδας,  τον  καταδίκασαν ερήμην του,  να διαβιώνει εφεξής στον τόπο του ως δουλοπάροικος και ως ζήτουλας των περισσευμάτων, από τα πλουσιοπάροχα τραπέζια των δανειστών του.

4. Να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.
Αμέσως μετά από το πέρας του PSI, ο πρωθυπουργός μας εμφανίστηκε σχεδόν δακρύβρεκτος από τη συγκίνηση για το «αίσιο τέλος» του, και χωρίς βέβαια να συγκεκριμενοποιήσει τα πολλαπλά κατ’ αυτόν οφέλη της Ελλάδας από την υπ’ αριθμόν  10η αυτή «σωτηρία μας», προέβλεψε ωστόσο ότι «ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη». Μπορεί, τελικά, να αποδειχθεί σωστός. Γιατί, αν αποδεκατιστεί ο πληθυσμός της χώρας, εξαιτίας της μαζικής μετανάστευσης των νέων μας, εξαιτίας της πείνας και των κακουχιών που, καθημερινά,  πλήττουν μεγαλύτερο ποσοστό του λαού, αν πληθύνουν οι αυτοκτονίες εξαιτίας του ξέφρενου πολλαπλασιασμού των λουκέτων, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ανεργίας, που σύντομα θα εμπλουτιστεί και με τους 150.000 υπαλλήλους που θα πεταχτούν, ως  σκουπίδια, στο δρόμο, αν περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι γεννήσεις, αν αυξηθούν τα θύματα ληστειών και ανθρωποκτονιών, τότε, ναι, θα επαληθευτούν οι «αισιόδοξες» πρωθυπουργικές προβλέψεις. Γιατί, τότε, τα ψίχουλα του ελληνικού μόχθου θα αποδειχθούν αρκετά για  να διατηρήσουν στη ζωή τα εξαθλιωμένα απομεινάρια του ελληνικού λαού.
          Πρώτο συμπέρασμα: κανένας από τους συνήθεις στόχους που τίθενται στο  κούρεμα χρέους δεν υλοποιήθηκε  στην ελληνική περίπτωση. Αντιθέτως, η κατάσταση χειροτέρεψε σημαντικά, ακριβώς,  και εξαιτίας του κουρέματος.



ΙΙ. Συνέπειες του PSI
----------------------------
Η υπογραφή των Μνημονίων, των διαφόρων συμβάσεων και του συνόλου αυτού  του φρικιαστικού συρφετού,  αφού διαβάστηκαν ή και χωρίς να διαβαστούν, βασίστηκε  προφανώς στην  υπόθεση ότι «οι ευρωπαίοι εταίροι μας πασκίζουν να μας σώσουν, αλλά εμείς είμαστε ανεπίδεκτοι».
          Υπόθεση, που πρέπει, πάραυτα, να εγκαταλειφθεί, γιατί αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα. Αντιθέτως, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, επιδιώκοντας στενά εθνικά τους συμφέροντα, αγνοώντας βασικές ιδιορρυθμίες της ελληνικής οικονομίας, λειτουργώντας  κάτω από το βάρος απειλών για το μέλλον της ευρωζώνης, υιοθετώντας επικίνδυνες για την ανθρωπότητα, φανατικές ιδεολογίες, αδυνατώντας να υψωθούν στις ανάγκες των περιστάσεων, έχοντας το ενδιαφέρον τους στραμμένο σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αντιμετώπισαν αρχικά την Ελλάδα ως «φύγε κακό από τα μάτια μου», επιβάλλοντας λύσεις, που ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν.
Αλλά, στη συνέχεια…… το ξανασκέφθηκαν:
*γιατί όχι  και στο ολοκαύτωμά της Ελλάδας;
*γιατί όχι  και στο ξεπούλημά της;
*γιατί όχι και στην αποικιοποίησή της;
 Ιδίως, που η κατακαημένη Ελλάδα κατρακυλούσε σε ελεύθερη πτώση προς το  βάραθρο, εφόσον οι  φυσικοί της  υπερασπιστές, οι ταγμένοι  εκπρόσωποι  του λαού της έσπευδαν, αδίστακτα, να δηλώσουν  «Ναι σε Όλα». Γιατί, λοιπόν, να μην απομυζηθεί, μέχρι το μεδούλι, η φτωχότερη, αλλά και η μεσαία τάξη; Γιατί να  τεθεί  κάποιο όριο στον καταποντισμό μισθών κ αι συντάξεων, στον αποδεκατισμό του κράτους Πρόνοιας, στην πλήρη ζουγκλοποίηση της αγοράς  εργασίας, στη νοσηρή φαντασία ενίων υπουργών της  κυβέρνησης για τη θέσπιση παρανοϊκών φόρων, στην πλήρη αποδιοργάνωση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων; Ουδείς λόγος υπάρχει για τέτοιας μορφής δισταγμούς, εφόσον οι έλληνες αρμόδιοι, σχεδόν με ευγνωμοσύνη,  αποδέχονται αυτές τις φρικαλεότητες, και μάλιστα τις εμφανίζουν στο λαό  ως «σωτηρία του».

Πολύ συνοπτικά, το απερίγραπτο φιάσκο του PSI, έχει ως εξής:
Α. Οικονομικά στοιχεία
*Το χρέος μας ανέρχεται, ήδη, σε 430Ε δισεκατομμύρια, επειδή, στο ήδη υπάρχον  χρέος έχουν προστεθεί και τα 130Ε  δισεκατομμύρια –ή και 173Ε  όπως τελευταίως ανακοινώθηκε-  του νέου δανείου. Σε πείσμα των αξιωματούχων της ΕΕ και  των δικών μας, που ισχυρίζονται  ότι  δήθεν  θυσιάζονται και δήθεν «μας  βοηθούν»,  στην πραγματικότητα δεν θα δούμε  ούτε σταγόνα από το δάνειο αυτό, εφόσον και αυτό- όπως και το προηγούμενο- θα πάει αυτούσιο για την πληρωμή τόκων στους δανειστές, καθώς βέβαια και για  τη βελτίωση της υγείας των τραπεζών μας.
Είναι, ασφαλώς, ξεκάθαρο ότι το ποσό αυτό δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί, έστω κι αν  υποβληθούν σε  συνεχείς και απάνθρωπες θυσίες 10 γενιές Ελλήνων. Είναι σαφές ότι γι ακόμη μια φορά, με το PSI, κερδίζουμε χρόνο. Η ανεπάρκεια, ωστόσο,  του κουρέματος, εξαιτίας κυρίως της  εγκληματικής αργοπορίας να αποφασιστεί, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη πια   πτώση του ΑΕΠ μας,  διαπιστώθηκε από τις αγορές, και πριν ακόμη  περατωθεί το  PSI, γι αυτό και ήδη  συζητιέται   η παροχή και  νέου δανείου. Το φάσμα, όμως, της  ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας μας, σε πείσμα του PSI, εξηγεί  το πώς και το γιατί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εξακολουθούν να  αγγίζουν βουνοκορφές. Πράγματι, οι υψηλές αυτές αποδόσεις ενσωματώνουν  υψηλή  πιθανότητα-νέας- ελληνικής  χρεοκοπίας.

*Προαπαιτούμενο για τη χορήγηση του δανείου αυτού των 130Ε –ή 173Ε-δισεκατομμυρίων,  είναι η πλήρης  και χωρίς ημερομηνία λήξης εξαθλίωσή μας. Πέρα, ωστόσο, από τις ανθρωποκτονίες, στις οποίες μας υποβάλλουν οι δυνάστες μας, με την αμέριστη πάντοτε συμπαράσταση των δικών μας πολιτικών, είναι  απαραίτητο να στιγματιστεί και το εντελώς παρανοϊκό πρόγραμμα που, σε πείσμα της μέχρι τώρα, τραγικής αποτυχίας του, μας υποχρεώνουν να εφαρμόσουμε. Θεωρώ  βέβαιο, και σε πείσμα του νεοφιλελεύθερου φανατισμού από τον οποίο διακατέχονται οι κατακτητές  μας, ότι ούτε οι ίδιοι  πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των Μνημονίων, και συνεπώς ουδόλως αναμένουν  ότι από τα ερείπια της  ελληνικής οικονομίας,  θα ξεπηδήσει η ανόρθωσή της.  Πράγματι, έστω κι αν οι δυνάστες  μας περιφρονούν  βαθύτατα τις γνώμες ελλήνων και ξένων οικονομολόγων, έστω κι αν εμφανίζονται με την αλαζονική πεποίθηση  ότι τα «ξέρουν όλα», δεν νοείται  ωστόσο να  αγνοούν τη γενική πια κατακραυγή, εναντίον της λιτότητας χωρίς ημερομηνία λήξης και ως αυτοσκοπό της ζωής. Είναι αδύνατον οι αρμόδιοι, έλληνες και ξένοι που μας  στραγγαλίζουν,  να μην έχουν πρόσβαση στις αναλύσεις των γνωστότερων, διεθνώς, οικονομολόγων, που φιλοξενούνται στα επιφανέστερα διεθνή περιοδικά και  που αποδεικνύουν  την παντελή έλλειψη  βάσης  όλων αυτών των προγραμμάτων της συμφοράς. Και δεν είναι πιστευτό ότι  στοιχειωδώς νουνεχή άτομα μπορούν να βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι, παρά ταύτα, οι ίδιοι έχουν δίκαιο και η υπόλοιπη υφήλιος άδικο.
Συνεπώς, πρέπει να συμπεράνουμε ότι  τα όποια συμφέροντα των  ευρωπαίων εταίρων μας, τα οποία συμμερίζονται και οι δικοί μας κυβερνητικοί είναι, διαμετρικά, αντίθετα των δικών μας. Δηλαδή, πρέπει να συμπεράνουμε ότι το πρόβλημα των ευρωπαίων εταίρων μας ουδόλως είναι το πώς θα  μας σώσουν, και ακόμη ουδόλως  τους ενδιαφέρει αν καταστραφούμε, φθάνει  αυτή η καταστροφή μας να μη βλάψει και τους ίδιους. Επομένως,  μόνο αν έχουμε  αποφασίσει  να προχωρήσουμε                                                                                                  σε εθνική αυτοκτονία, μπορεί να δικαιολογηθεί  η παραμονή μας στο θανατηφόρο καθεστώς της Τρόικας. Καθεστώς αιματηρών θυσιών χωρίς αντίκρισμα.

*Με τις ακροβασίες του PSI το χρέος μας από κυρίως ιδιωτικό μετατράπηκε σε κυρίως επίσημο, δηλαδή προς κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς. Συγκεκριμένα, ενώ πριν από το PSI, το 62% του χρέους μας βρισκόταν στον ιδιωτικό τομέα, μετά το PSI το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε στο 27%. Αντιθέτως,  το 77% του χρέους πέρασε, έτσι, στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ και στους ευρωπαίους εταίρους μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους μας, που είναι ήδη προ των πυλών, θα εμφανιστούν ανυπέρβλητες  δυσκολίες  πραγματοποίησής της.

*Με το Μνημόνιο ΙΙ και με το PSI υποχρεωθήκαμε να καταθέσουμε το σύνολο των διαθεσίμων  όπλων μας, που θα μπορούσαν να μας σώσουν από την καταστροφή. Δεθήκαμε, δηλαδή,  με το αγγλικό δίκαιο, που περιορίζει την αποτελεσματικότητα της επιστροφής μας στη δραχμή, εφόσον δεν μπορούμε πια να αποπληρώσουμε το χρέος με πληθωριστικές δραχμές.  Δεχθήκαμε, ακόμη, να επιταχύνουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας, βαφτίζοντάς το «αξιοποίηση» ή/και «απαραίτητη μεταρρύθμιση». Δεχθήκαμε να αποκεφαλίσουμε 150.000 δημόσιους υπαλλήλους, γιατί έτσι θα αυξηθεί, δήθεν η «ανταγωνιστικότητά μας». Δεχθήκαμε, παρά τον μεγάλο αριθμό των Πανεπιστημίων μας, του υψηλού ποσοστού νέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των πολύ σημαντικών επιστημονικών επιτευγμάτων μας, διεθνώς, ότι είμαστε «ανίκανοι να ελέγξουμε τα οικονομικά μας», γι αυτό και «χρειαζόμαστε αλλοδαπό επίτροπο, καθώς  και στρατό 160 Γερμανών υπαλλήλων, που θα μας ελέγχει». Δεχθήκαμε να παραιτηθούμε από τη δυνατότητα να δηλώσουμε  παύση εξωτερικών πληρωμών, σε χρόνο που θα μας συνέφερε, και συναινέσαμε σε  χρεοκοπία  με όρους και σε χρόνο που συμφέρει τους δυνάστες μας, αλλά όχι εμάς.  Πρόκειται για συμπεριφορά   σαφέστατα,  προδοτική των εθνικών μας συμφερόντων, που επιπλέον θέτει σε άμεσο κίνδυνο την  επιβίωση του λαού μας.

*Είναι, βέβαια, γεγονός ότι, χάρη στο PSI, θα μπορέσουμε να καταβάλουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας στις 20 Μαρτίου. Θα αποφύγουμε, έτσι, την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ποιος, όμως, θα ωφεληθεί τελικά από μια τέτοια εξέλιξη; Σαφώς και αποκλειστικά  οι δανειστές μας! Σε ότι μας αφορά, το τίμημα που καταβάλουμε για κάθε ευρώ που μας δίνεται είναι, αυτόχρημα, απαγορευτικό. Και τούτο γιατί το αντάλλαγμα αυτό αφορά  αδιαπραγμάτευτες αξίες, όπως η εθνική μας ανεξαρτησία, η εθνική μας κυριαρχία, η εθνική μας αξιοπρέπεια, η δυνατότητα να ρυθμίζουμε τα  του οίκου μας, η διατήρηση ενός βιοτικού επιπέδου ευρωπαϊκής  και όχι αφρικανικής χώρας.

*Άρχισαν να μας σέρνουν στα δικαστήρια, αμέσως και τόσο γρήγορα  μετά την περάτωση του PSI. Μας απειλούν, ήδη,  με κατασχέσεις κρατικών  περιουσιών εκατοντάδες περιπτώσεις θεσμικών επενδυτών ή φυσικών προσώπων, που αρνήθηκαν να υπαχθούν στο κούρεμα και που ήδη προσφεύγουν ενώπιον διεθνών δικαστηρίων. Οι κατασχέσεις προβλέπεται ότι θα αρχίσουν μέσα σε τρία χρόνια.
  
*Το PSI δεν μας έσωσε από τη χρεοκοπία, αν και η απειλή της υπήρξε η βασική δικαιολογία για να δεχθούμε τα πάνδεινα. Η πιθανότητα χρεοκοπίας μας  εξακολουθεί να ανέρχεται σε 80%. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει…..οι εταίροι μας απαιτούν και άλλα αιματηρά μέτρα, ύψους 11Εδισεκατομμυρίων, ως το 2014. Από πού θα βρεθεί αυτό το τεράστιο ποσό; Μα από τις συνήθεις πια  πηγές των  απολύσεων, των περικοπών μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, της ακατάσχετης αύξησης των φορολογικών βαρών, που επιπίπτουν μονίμως επί μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά βέβαια και από το ξεπούλημα της Ελλάδας. Μια Λερναία Ύδρα, που πίνει το αίμα μας.  Και, φυσικά,  το  PSI δεν  πρόκειται να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, όπως  αβάσιμα προβλέπει η Τρόικα για το 2014.  Γιατί, για όλες αυτές τις ανεδαφικές προβλέψεις είναι σαφές ότι δεν λαμβάνεται  υπόψη η καταστρεπτική και διαρκής επίδραση  των αρνητικών πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων, που θα γονατίσουν οριστικά την ελληνική οικονομία. Θα την καταστήσουν κρανίου τόπο. Και βέβαια, τοPSI δεν πρόκειται να μας επιστρέψει στις αγορές πριν, ίσως, από το 2040.
          Σ’ αυτήν τη δραματική περίοδο, μέσα στην οποία επιταχύνεται η  επιχείρηση της γενοκτονίας μας, θέλω να στιγματίσω γι ακόμη μια φορά, μια  άθλια εκστρατεία, που βαίνει παράλληλα και που ενισχύεται από πολλά ΜΜΕ. Πρόκειται για την επανάληψη προσπαθειών γενίκευσης  κάποιων μεμονωμένων κρουσμάτων  διαφθοράς, στο δημόσιο τομέα, για να δικαιολογηθεί  αυτή τη φορά η κατάργηση επιδομάτων κλπ, σε  δικαιούχους του δημοσίου. Συνεχίζονται,  δυστυχώς, ακάθεκτες, οι γκεμπελικής έμπνευσης, μεθοδεύσεις.
  
Β. Το PSI και η υπόστασή μας
*Με το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI, που με εκβιαστικό τρόπο μας επιβλήθηκαν ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση του νέου δανείου, εκχωρήσαμε την υπόστασή μας ως ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος. Εκχωρήσαμε, για ένα κομμάτι ψωμί, το μέλλον  της Ελλάδας και του λαού μας. 

*Αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής μας στους κατακτητές είναι και η ταπεινωτική και άκρως προσβλητική απόφαση των φορέων του PSI, σε απόλυτη σύμπνοια του δικού μας υπουργού οικονομικών, για την «μη αποζημίωση των ελλήνων ιδιωτών, κατόχων ελληνικών ομολόγων». Ιδίως, και αν η απόφαση αυτή συνδυαστεί, με μια άλλη που απαλλάσσει τη γνωστή μας Siemensαπό το κούρεμα των ομολόγων μας. Ανταλλάξαμε  την ανεξέλεγκτη  χρεοκοπία με την επίσημη κατάληξη  μας σε προτεκτοράτο της ΕΕ. Και στο μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε εντολή σε εξειδικευμένη επιτροπή να καταρτίσει σχέδιο, με την ονομασία ΕΥΡΗΚΑ, για  τους όρους και τις μεθόδους της  πλήρους  ρευστοποίησης του δημόσιου πλούτου μας.
         Συμπέρασμα δεύτερο: Το PSI μας αποτελειώνει. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε αδρανείς, όταν η πατρίδα μας χάνεται.


ΙΙΙ. Πως θα αναβιώσει η ελπίδα
---------------------------------------
Υπάρχει ένα προβληματικό εύρημα στις δημοσκοπήσεις, που επαναλαμβάνεται και που καταλήγει σε ασύμβατο συνδυασμό προτιμήσεων του ελληνικού λαού.  Αναφέρομαι στο περίπου  80% των Ελλήνων, που αντιτίθενται στα Μνημόνια, κάτι  απολύτως κατανοητό, αλλά που ταυτόχρονα, και με το ίδιο υψηλό ποσοστό,  αντιτίθενται σε πιθανή επάνοδο, στο εθνικό μας νόμισμα, και συνεπώς εκφράζουν την επιθυμία παραμονής στην ευρωζώνη.
Δυστυχώς, όμως, δεν γίνεται να υπηρετεί κανείς και  το Θεό και  το Μαμμωνά. Δυστυχώς, πρέπει να είναι σαφές ότι είμαστε ανεκτοί στην ευρωζώνη, μόνο με την προϋπόθεση ότι  υποτασσόμαστε στα εγκληματικού περιεχομένου Μνημόνια, και μόνο ως δουλοπάροικοι, που εκχωρούν αδιαμαρτύρητα  το βιός τους στους δυνάστες τους.
Η ΕΕ-ευρωζώνη είναι πολύ πιθανόν να καταρρεύσει στο προσεχές μέλλον, αλλά  στο μεταξύ προσχωρεί  ολοένα και πιο βαθιά σε σχήματα διακυβέρνησης, με έντονα φασιστικό άρωμα. 
          Αν, πράγματι, οι εταίροι μας ήθελαν να μας σώσουν, είχαν στη διάθεσή τους πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη απ’ αυτές θα μπορούσε να είναι η χορήγηση αυτού του δανείου των 130Εδισεκατομμυρίων  στην Ελλάδα, για να το χρησιμοποιήσει αποκλειστικά και μόνο για ανάπτυξη, απορρόφηση της ανεργίας  της και εκσυγχρονισμό της οικονομίας της. Παράλληλα,  θα έπρεπε να μας  αναγνωριστεί διαγραφή του χρέους, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, περίοδος χάριτος 15 ετών, για την έναρξη αποπληρωμής του υπολοίπου, επιτόκιο που να μην υπερβαίνει το αντίστοιχο με το οποίο δανείζονται οι τράπεζες, δηλαδή 1%. Κάποιος  διακριτικός έλεγχος του τρόπου χρησιμοποίησης αυτού του δανείου θα ήταν  αναπόφευκτος, αλλά θα όφειλε να διενεργείται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντιθέτως, δάνειο που δίνεται με τους όρους αυτού του τελευταίου, και που αποκλείει 1000%   την ανάπτυξη, δεν αποτελεί βοήθεια, αλλά απλώς  διαιωνίζει τον ελληνικό επιθανάτιο ρόγχο. Μια δεύτερη εκδοχή βοήθειας, για να σωθεί η Ελλάδα, θα ήταν η διαγραφή του τμήματος εκείνου του χρέους, που είναι εμφανώς απεχθές και επαχθές, ο χωρισμός του πραγματικού χρέους από τα όντως ληστρικά επιτόκια, που είχαν εκτιμηθεί μέχρι πριν λίγο σε 212Ε δισεκατομμύρια, καθώς και συμψηφισμός του με τις γερμανικές επανορθώσεις, που ουδέποτε καταβλήθηκαν. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα μας χρωστούσαν και δεν θα χρωστούσαμε. Μια τρίτη εναλλακτική εκδοχή πραγματικής βοήθειας προς την Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι ο προσωρινός απεγκλωβισμός μας από την ευρωζώνη και τις υποχρεώσεις μας εκεί, η εντατικοποίηση της αναπτυξιακής μας διαδικασίας, ας πούμε επί τρία χρόνια και η  επάνοδός στη συνέχεια, με έναρξη αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων και τόκων, με  το προϊόν της ανάπτυξής, και όχι μέσω αφαίμαξης  μισθών και συντάξεων.
          Ωστόσο, δεν υπάρχει ίχνος ενθαρρυντικό στους κόλπους της ΕΕ-ευρωζώνης, που να ενισχύει την πιθανότητα προσφυγής σε λύσεις όπως οι παραπάνω. Γι αυτό, και χωρίς φόβο και πάθος οφείλουμε πια να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τους όρους, καθώς και  τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα  μιας οικειοθελούς επιστροφής μας στη δραχμή. Εξυπακούεται ότι  θα έχει προηγηθεί στάση εξωτερικών πληρωμών, θα έχει καταγγελθεί το σύνολο των εγκληματικών Μνημονίων και του συρφετού που τα συμπληρώνει, θα έχει προβλεφθεί ο πανικός στις τράπεζες μας, θα έχει μελετηθεί η ενδεδειγμένη αρχική ισοτιμία δραχμής/ευρώ, θα έχουν εξασφαλιστεί δάνεια από έξω ευρωπαϊκές πηγές, θα έχει καταρτιστεί σχέδιο ταχύρυθμης ανάπτυξης με αιχμή την αναδιανομή εισοδήματος κλπ.,κλπ. Μια τέτοια εξαγγελία  θα μπορούσε να λειτουργήσει  συγχρόνως  και ως απλή απειλή προς την ΕΕ-ευρωζώνη, προκειμένου να  εξασφαλιστούν ευνοϊκότεροι  όροι, αν τελικά  παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός και οι εταίροι μας οχυρώνονται απέναντι  σε μιας τέτοιας μορφής απειλή, από την πλευρά μας, τόσο περιορίζονται οι δυνατότητές μας προς αυτή την  κατεύθυνση.
          Αξιολογώντας τα συν και πλην της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα δεν πρέπει να παραβλεφθεί και η, όχι ευκαταφρόνητη, πιθανότητα της κεκαλυμμένης προσπάθειας της ΕΕ, να πείσει την  Ελλάδα  να αποχωρήσει, οικειοθελώς, αφού δεν προβλέπεται διάταξη αποβολής κράτους-μέλους. Με βάση, ακριβώς, αυτή την  υπόθεση, θα μπορούσε, ενδεχομένως,  να ερμηνευτεί  η όντως απαράδεκτη συμπεριφορά των εταίρων μας, που αδίστακτα μας φορτώνουν με μέτρα, όλο και πιο επαχθή, όλο και πιο απάνθρωπα, αλλά όλο και πιο αναποτελεσματικά,  που βυθίζουν την ελληνική οικονομία σε απύθμενο βάθος ύφεσης. Για να μας διώξουν!
          Αθόρυβα, η λύση της δραχμής κερδίζει καθημερινά έδαφος, παρότι  εντείνεται, συγχρόνως, το κλίμα εκφοβισμού για την κόλαση, που δήθεν μας αναμένει, έξω από την ευρωζώνη. Παραδόξως, ωστόσο ουδείς προσπαθεί να συγκρίνει την  υποτιθέμενη αυτή κόλαση που θα συνοδεύσει την επάνοδο στη δραχμή,  με την κόλαση που  είναι, ήδη,  μαζί μας εδώ και δυόμισι χρόνια,  παρότι και βρισκόμαστε  πάντοτε στην ευρωζώνη.  Για το προσεχές μέλλον, και εφόσον δεν αλλάξουμε προδιαγραφές,  προβλέπω πτώση του ΑΕΠ, που θα ξεπεράσει το 30%, ανεργία που θα  φθάσει στο 28% του ενεργού πληθυσμού, μισθούς και συντάξεις που θα σταθεροποιηθούν γύρω στα 300Ε, λουκέτα  που θα μπουν στο 50% των καταστημάτων, φτώχεια που θα αγκαλιάσει το μισό του ελληνικού πληθυσμού, επιτάχυνση του ρυθμού πτώσης των δημοσίων εσόδων και του ΦΠΑ, πλήρης διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, αφανισμός της δημόσιας διοίκησης, απώλεια του 60% των νέων μας, που θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα, αδυναμία εξόδου από τις οικίες μας εξαιτίας της ξέφρενης εγκληματικότητας, ξεπούλημα ολόκληρης της Ελλάδας στους δυνάστες μας.  Με τις συνθήκες αυτές, εκλαμβάνω  ως ευτράπελο,  την εκτίμηση περί  δήθεν ανάπτυξη της οικονομίας μας, με ρυθμό 2.50% το 2014.
          Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν, ασφαλώς,  πολλά και σοβαρά πλεονεκτήματα, για μια οικονομία που διαθέτει εθνικά κυρίαρχο νόμισμα. Παράλληλα, βέβαια,  είναι γεγονός ότι ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι, εν πολλοίς απροσδιόριστοι, εφόσον οι συνθήκες που θα επικρατούν σε μια  πιθανή επάνοδο της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα είναι terra incognita.
          Προβλέπω, όμως, ότι η συνέχιση αυτής της δραματικής και αδιέξοδης κατάστασης θα αυξάνει, σε καθημερινή βάση, το ποσοστό των Ελλήνων που θα επιθυμούν την επάνοδο στη δραχμή. Αυτή, όσο εντείνεται η απόγνωση στην Ελλάδα, θα εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο  ως η μοναδική  λύση για τη διέξοδο από την κρίση.  Η ελαχιστοποίηση των κινδύνων αυτής της μετάβασης απαιτεί προσεκτικό  σχεδιασμό, αλλά και  την ανάδειξη ενός  φωτισμένου ηγέτη, που να  μπορεί να τον υλοποιήσει με επιτυχία.  

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη                                                             14.3.2012

«Πιπέρι» εσείς; «Μαύρο» στις κάλπες εμείς!...




Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

    Ευχαριστώ δημοσίως τους φίλους διαχειριστές των εντός και εκτός Ελλάδος blogs που  φιλοξένησαν το σύντομο σχόλιό μου με τον τίτλο:  «Πιπέρι» γρήγορα στο στόμα!... http://piperopoulos.blogspot.com/
     Σήμερα φίλες και φίλοι αναγνώστες του blog θα σας παρακαλέσω να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω επίσημες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ πάνω στο θέμα του «Νόμου Διαμαντοπούλου» για την Ανωτάτη Παιδεία που είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία πέρυσι στη Βουλή των Ελλήνων ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ!...
    Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, απέρριψε όσα περί αλλαγής του νόμου για τα ΑΕΙ του καταλογίζονται, χαρακτηρίζοντάς τα «προβοκατόρικα», ενώ σημείωσε ότι «στόχος μου είναι η εφαρμογή του νόμου αλλά με διαφορετική τακτική.»
     Στο MEGA επίσης, Ο κ Αρβανιτόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, επισήμανε ότι «…ο κ. Μπαμπινιώτης πήρε μια πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχει πρόθεση οπισθοδρόμησης και αναστολής του νόμου.»
     Και ο Υπουργός Επικρατείας κ. Καψής υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος Νόμος που αφορά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή και ότι αυτό που εξετάζεται είναι οι τρόποι εφαρμογής του και όχι η αλλαγή του διευκρινίζοντας ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι αν μπορούν χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία, να αντιμετωπιστούν κάποια οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων».
    Τελικά το Μαξίμου, κάτω από την πίεση της «απειλής» του μόλις προ ημερών διορισμένου Υπουργού Παιδείας κ Μπαμπινιώτη για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, αποφάσισε, πιεζόμενο και από την έντονη κριτική που άσκησε ο κ Τσίπρας, να πάρει θέση!
    «Ο νόμος για την ανώτατη παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής τονίζοντας ότι αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, του ιδίου αλλά και του υπουργού Παιδείας, καθώς το πλαίσιο του νόμου θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης…
    Πάντως «θυμήθηκε και παραδέχτηκε» (αυτό δεν το γράφω ειρωνικά), ο διορισμένος στη θέση του Πρωθυπουργού κ Παπαδήμος ότι «από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε και είναι νόμος του κράτους, δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως σε κανένα από τα πανεπιστήμια!...»
     Και στη συνέχεια, είδε το φως της δημοσιότητας και η θέση των Ηγετών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων (οι οποίοι, όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουμε και όσοι ΔΕΝ το γνωρίζουν ας το μάθουν επιτέλους, εκλέγονται με την μειωμένη από την κ Γιαννάκου, αλλά ΠΑΝΤΑ καθοριστική συμμετοχή των φοιτητικών παρατάξεων και ΦΥΣΙΚΑ των Κομμάτων!)
     Έτσι εξηγείται και το «παράδοξο» φαινόμενο της Κομματικής ισορροπίας στα Πρυτανικά Συμβούλια όπου συνήθως κυριαρχούν με ποσοστώσεις που εγείρουν εύλογα, αλλά αναπάντητα, ερωτηματικά για…συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» της Νομής θέσεων Εξουσίας…
    «Η Σύνοδος των Πρυτάνεων χαιρετίζει τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου και συμπληρώνει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του κ. Μπαμπινιώτη: Αναμένεται να ενεργοποιηθεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ που είχε εκβιαστικά παγώσει για αρκετούς μήνες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, καθώς και το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο τους».
     Η αναφορά «στους εκβιασμούς» αφορά στο πρόσωπο της πρώην Υπουργού κ Διαμαντοπούλου η οποία ΔΕΝ υπήρξε συνάδελφος ως μέλος ΔΕΠ των μελών των Πρυτανικών Συμβουλίων που απαρτίζουν την γνωστή Σύνοδο Πρυτάνεων…
     Για την απώλεια (;) χρηματικών πόρων που φτάνουν σχεδόν το 70% των αποθεματικών των ΑΕΙ και ΤΕΙ την οποία ο πρώην Υπουργός Οικονομικών καθηγητής κ Βενιζέλος ΕΠΕΒΑΛΕ ως μέρος της ολοκλήρωσης του PSI δεν ακούσαμε κραυγές αγωνίας και έκφρασης ΘΥΜΟΥ από τους κκ Πρυτάνεις…
     Και τώρα μπορώ να θέσω μερικά απλά ερωτήματα::
     Καταστρατηγήθηκε με νομικίστικες διαδικασίες και καταλήψεις μέχρι σήμερα η εφαρμογή του «Νόμου Διαμαντοπούλου» που έπρεπε να είχε τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Οκτώβρη;
    «Μπήκε χέρι» στα αποθεματικά των ΑΕΙ-ΤΕΙ με το PSI  και έτσι χάθηκαν χρήματα απαραίτητα για τη συνέχιση της λειτουργία τους;
    Με τις απειλές για παραίτηση, την εύρεση χρημάτων για απρόσκοπτη συνέχεια του διδακτικού και ερευνητικού έργου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και χρήματα βρέθηκαν (από πού άραγε;) και ο Νόμος παραγκωνίστηκε και οι Πρυτάνεις που θα έχαναν τους «θώκους εξουσίας» το ερχόμενο καλοκαίρι ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στις θέσεις τους;
    Αρκετοί φίλοι bloggers μου είπαν ότι τέτοια ερωτήματα ΑΠΑΙΤΟΥΝ τελικά ΚΑΥΤΕΡΟ «πιπέρι» ΟΧΙ στο δικό μου στόμα που τα εκστόμισε!
    Αλλά στις κάλπες που έρχονται και απαιτούν «μαύρισμα» εκείνων που ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ αφού μας οδήγησαν στην αγκαλιά της τρόικα τώρα αποφάσισαν να ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ για την ΣΩΤΗΡΙΑ μας!..
    Ήμαρτον Κύριε!...