ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.3.12

ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΩΝΥΜΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, στις 27 Απριλίου 1941, η Αθήνα παραδόθηκε στα ναζιστικά φουσάτα των αιμοσταγών Γερμανών του Χίτλερ. Στο διάστημα αυτό, ο ελεύθερος Αθηναϊκός ραδιοσταθμός εξέπεμπε τα τελευταία μηνύματα που δημιουργούσαν ρίγη συγκινήσεως και έφερναν δάκρυα στα μάτια όλων των Ελλήνων: «Η πρωτεύουσα περιέρχεται εις χείρας των κατακτητών. Επάνω εις τον Ιερόν Βράχον της Ακροπόλεως δεν κυματίζει πλέον, υπερήφανη η γαλανόλευκος. Αντ΄ αυτής εστήθη το λάβαρον της βίας. Ο φρουρός της σημαίας μας, διαταχθείς να την υποστείλει δια να ανυψωθεί η γερμανική σβάστικα, ηυτοκτόνησε ριφθείς εις το κενόν από του σημείου όπου ευρίσκετο η γαλανόλευκος. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι Ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης! Ζήτω η Ελλάς, ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!»
Το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου 2012, στο προπύργιο της Δημοκρατίας μας, την Βουλή των Ελλήνων, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την δανειακή σύμβαση των τροϊκανών και παρέδωσαν την Ελλάδα, ξανά μετά από εβδομήντα ένα χρόνια, χωρίς ουδεμία αντίσταση, στις ορδές των νεοταξιτών Γερμανών της Μέρκελ. Έτσι, αυτή η αντισυνταγματική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου έχει την άδεια των δυο αυτών κομμάτων να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Σ΄αυτή την δανειακή σύμβαση υπαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η παράδοση της χώρας μέσω της απεμπόλησης της κυριαρχίας της και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της καθώς και της περεταίρω εξαθλίωσης του λαού μέσω των νέων δυσβάσταχτων μέτρων που θα ακολουθήσουν της ψηφίσεώς της, όπως η νέα περικοπή των μισθών και των συντάξεων.
Μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη ΝΔ, κατέπεσαν όλα τα ποικιλώνυμα προσωπεία του Αντώνη Σαμαρά (πέρασαν άλλωστε και οι απόκριες) και πλέον, συμπλέει ξεκάθαρα και ανοικτά με εκείνες τις μνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο δρόμο της καταστροφής, ένα δρόμο χωρίς γυρισμό. Έτσι, τα φληναφήματα περί Ζαππείου 1 και Ζαππείου 2 των εξαγγελιών Σαμαρά και της καμαρίλας του (Μηταράκης, Σταικούρας, Λαζαρίδης, Μουρούτης κ.α.) έχουν ήδη παραπεμφθεί στον κάλαθο ανακύκλωσης της ΝΔ και προφανώς θα χρησιμεύσουν για τις ξυλόσομπες των αθώων θυμάτων τους.
Όμως, λίγες μέρες πριν, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στην πολιτική γραμματεία της ΝΔ ο κ. Σαμαράς σε μια κρίση ειλικρίνειας, έκανε απίστευτες δηλώσεις που υποδήλωσαν την αδυναμία και την ανεπάρκεια του πολιτικού αρχηγού του κόμματος που παραδοσιακά εκφράζει την κεντροδεξιά παράταξη στον τόπο μας: «Ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά». Επίσης, δήλωσε: «Θέλουμε αυτοδυναμία για να επαναδιαπραγματευθούμε τα κακώς κείμενα», «θέλουμε λυμένα χέρια», «θέλουμε νέα μεταπολίτευση». Προφανώς ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως ετούτος ο τόπος κατοικείται από ανόητους πολίτες που δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας την οποία βιώνουν στην καθημερινότητά τους επί τρία χρόνια περίπου. Άλλωστε, θα πρέπει να θυμηθούμε πως ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του αυτοβούλως μετέχουν της αντισυνταγματικής κυβέρνησης Παπαδήμου που ψήφισε την δεύτερη δανειακή σύμβαση χωρίς να ασκήσει καμία διαπραγματευτική πολιτική προς όφελος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, αλλά υποτάχθηκαν απόλυτα στις ορέξεις και τα συμφέροντα των τροϊκανών. Με ποιο πολιτικό ανάστημα, λοιπόν, έστω και εάν έχει καταφέρει μετά τις προσεχείς Εθνικές εκλογές να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα επαναδιαπραγματευθεί τα ήδη συμφωνηθέντα και υπογραφέντα με το ΔΝΤ και την ΕΕ; Γιατί δεν άσκησε την επιρροή της συμμετοχής του στην κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να διαπραγματευτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης πριν την υπογράψει;
Δυστυχώς, την απάντηση στον κ. Σαμαρά, την έδωσε ο κ. Σόιμπλε, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την ίδια ημέρα (11/3/2012) στο «Βήμα της Κυριακής»:
Ερώτηση: «Φτάνουν οι εγγυήσεις που είναι ενσωματωμένες στο πακέτο για να συνεχίσετε την παροχή βοήθειας ή θα θέσετε νέες προϋποθέσεις σε περίπτωση μιας δυσμενούς για εσάς κυβερνητικής αλλαγής;
Απάντηση: «Ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών, η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Είναι η κυριαρχική απόφαση της Ελλάδας να διεξάγει  εκλογές. Υπήρξαν πολλοί εντός και εκτός της Ελλάδας που διερωτήθηκαν αν η διεξαγωγή τους είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Αλλά μια και η Ελλάδα αποφάσισε, δεν χρειάζεται να συζητούμε πια γι' αυτό. Ωστόσο η χώρα πρέπει να τηρήσει μετά τις εκλογές τις δεσμεύσεις της. Αυτή είναι η βάση της συναλλαγής για το πρόγραμμα. Αν αυτό πάψει να ισχύει, η ευθύνη θα πέσει σε αυτούς που απορρίπτουν τη συμφωνία. Πιστεύω όμως ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο».
Ο κ. Σαμαράς λοιπόν,  χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια παραπλανητικά προεκλογικά τερτίπια με τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπανδρέου, που κορόιδευε τον Ελληνικό λαό ισχυριζόμενος πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά και όλων των ανεφάρμοστων εξαγγελιών που μεταχειρίζονταν προεκλογικά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης. Σε μια τέτοια νέα μεταπολίτευση ελπίζει και επενδύει ο κ. Σαμαράς; Σ΄ αυτή την Ελλάδα των αναθεωρημένων Συνταγμάτων που καταπατούνται οι νόμοι και δεν εφαρμόζονται οι θεσμοί; Στην Ελλάδα όπου οι βουλευτές και οι υπουργοί βρίσκονται στο απυρόβλητο των όποιων παρανόμων πράξεών τους; Στην Ελλάδα «που κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν παραπέμπεται στην δικαιοσύνη για τα τεράστια σκάνδαλα που έχουν διαπράξει κατά του λαού και του δημοσίου συμφέροντος; Στην Ελλάδα της υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών διά μέσω του πελατειακού κράτους που με αθλιότητα δημιούργησαν αυτά τα δυο κόμματα σαθρής εξουσίας;
Όσον αφορά τις εκλογές που μετά επιτάσεως ζητά επί μήνες, ο κ. Σαμαράς και ήδη έχει διαψευσθεί στις αρχικές εξαγγελίες του για την ημέρα διεξαγωγής τους (19/2/2012), θεωρώ πως ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται άμεσα. Τούτο συμβαίνει γιατί όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα παρουσιάζουν ως αδύνατη την αυτοδυναμία του κόμματός του, αλλά κυρίως γιατί τους δανειστές μας τους ενδιαφέρει να υπάρχει «πολιτική σταθερότητα» στη χώρα προς διασφάλιση των χρημάτων που μας δανείζουν. Και αυτή την πολιτική σταθερότητα την εξασφαλίζουν με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η προχθεσινή δήλωση του κ. Παπαδήμου σε ερώτηση δημοσιογράφων για την ημερομηνία των εκλογών, όπου είπε: «κάντε λίγο υπομονή».  
Ο κ. Σαμαράς προφανώς λοιπόν, παίζει με τις λέξεις, σε μια νέα προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου του Ελληνικού λαού, που έχει ως απώτερο σκοπό την απόλυτη εκπλήρωση των υπογεγραμμένων με την τρόικα. Έτσι έπαιξε και όταν συνεχώς μετάβαλλε την πολιτική του για να ικανοποιήσει τους κερδοσκόπους, τοκογλύφους δανειστές μας, αλλά ταυτόχρονα για να εξισορροπήσει και τις αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών του κόμματός του. Αυτό υποδηλώνουν οι τακτικισμοί του περί του μνημονίου, όταν δηλαδή τη μια μέρα χρησιμοποιούσε την «επαναδιαπραγμάτευση» (μέχρι το περασμένο φθινόπωρο) και λίγους μήνες μετά και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διεργασίες για τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης, υιοθέτησε τη λέξη «τροποποίηση» που εξανεμίσθηκε και αυτή υπό το βάρος των απαιτήσεων των τροϊκανών. Ακολούθως εφηύρε τον «εμπλουτισμό» σε μια προσπάθεια να γλυκάνει την τρόικα στοχεύοντας στην υποτιθέμενη ανάπτυξη που ποτέ δεν έρχεται.
Συνεπώς, τούτη την ύστατη ώρα καλείται ο Ελληνικός λαός να μη χαραμίσει την ψήφο του μπροστά στα παχιά λόγια των αρχηγών των μνημονίων. Ας αναλογισθεί, επιτέλους, πως δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχουν πια, άλλα περιθώρια λανθασμένης επιλογής. Πρέπει και επιβάλλεται να τιμωρήσει τα μνημονιακά κόμματα. Είναι στη δυνατότητά του, δια της ψήφου του να ανατρέψει τις δανειακές συμβάσεις που τον εξαθλιώνουν και τον κάνουν κάτοικο σε μια υποδουλωμένη χώρα. 
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: