ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.5.11

Δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό

Από το in.gr αυτή την στιγμή (14-5-2010 ώρα 11μμ)
Ποια είναι η σωστή λύση για το μεταναστευτικό;
Να νομιμοποιηθούν όλοι                                                                                                           3068     18.75%
Να γίνει επιλογή για όσους μείνουν και οι υπόλοιποι να απελαθούν                   1238      7.57%
Να υπάρξει ποσόστωση στον αριθμό των μεταναστών που ζουν στη χώρα    1130      6.91%
Να υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση                                                             1160     7.09%
Να επιτραπεί να φύγουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης                                   848     5.18%
Να υπάρξει αυστηρή αστυνόμευση στα σύνορα και στο εσωτερικό                        573    3.5%
Να απελαθούν όλοι                                                                                                                      8288    50.66%
Αλλη                                                                                                                                                           31        .19%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ                                                                                                                     25        .15%
Σύνολο:
16361

Εσωκομματική σεναριολογία

Πλήθος ερμηνείες για το τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Λοβερδο. Γράφτηκαν σενάρια επί σεναρίων  για την «παραίτηση» του και τον ρόλο ή την στάση που κράτησε ο Πρωθυπουργός. Λίγοι  όμως εστίασαν σε ένα σημείο.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Κυριακή όταν στο  έθνος της κυριακής υπήρξε η κάτωθι τοποθέτηση  που ήταν σπίθα σε αχυρώνα:
«Έφτασε η στιγμή να επανεξετάσουμε πολιτικές που δεν μας οδήγησαν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το μνημόνιο ως Ευαγγέλιο».
Κανείς Δημοσιογράφος δεν ασχολήθηκε πολύ γιατί κανείς δεν ασχολείται και πολύ με τον Χρυσοχοίδη όπως και με την Κατσέλη.
Την επόμενη το πρωί όμως ο Λοβέρδος τα πήρε στο κρανίο καθώς εκλέγονται και οι δυο στην Β Αθήνας  και βγήκε και δήλωσε: “Ενοχικές στάσεις και αφισημίες δεν χωρούν… Ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών στην 1η γρμμή πρέπει να γίνει σήμερα κατά κυριολεξία” τόνισε ο υπουργός Υγείας, που σχολίασε τις συζητήσεις στην Ευρώπη για την πορεία της Ελλάδας λέγοντας πως αυτές στηρίζονται στη στάση κομμάτων και ορισμένων ομάδων “που μιλούν για απροθυμία των Ελλήνων και των Ελληνίδων” στη στήριξη των μεταρρυθμίσεων.
“Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού” τόνισε.
Στα ίδια και η Άννα που την ίδια μέρα δήλωσε: “Δεν μπορεί το μισό ΠΑΣΟΚ να μην καταλαβαίνει”
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι “μέχρι αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει μαζέψει (σ.σ. το θέμα της πολυφωνίας στην κυβέρνηση)” προσθέτοντας ότι: “Άλλωστε ο καλός καπετάνιος…”
Δύο δηλώσεις πρωτοκλασάτων που ζητούν ωμά και ανοιχτά ανασχηματισμό που είναι αρμοδιότητα του Παπανδρέου.
 Μεσοβδόμαδα ο Βενιζέλος τοποθετήθηκε  ως συνήθως στο υπουργικό. Η τοποθέτηση του όμως αθροίστηκε στο όλο σκηνικό ψιλοχαμού. Ο Γιώργος είχε τα μυαλά του στο Όσλο (ταξίδια συνεντεύξεις φώτα κλπ). Όμως οι δημοσιογράφοι  και το επικοινωνιακό του Παπανδρέου -που είχαν χάσει την μπάλα- πήραν φωτιά. ‘Ήθελαν κάποιος να “τα ακούσει χοντρά” υποτίθεται από τον  σκληρό και άτεγκτο ΓΑΠ. Και βρήκαν  τον εύκολο υποτίθεται και γνωστό από παλιά “στόχο”. Και δώσου σενάρια επί σεναρίων για να απαντήσει ο  Βενιζέλος: “Προφανώς δεν είμαι διατεθειμένος να ανασκευάζω απόψεις για να διατηρήσω την υπουργική μου ιδιότητα!”
Αύριο ο Σκανδαλίδης στο πρωτο Θέμα δηλώνει: Σκανδαλίδης: «Όποιος δε συμφωνεί, το καπελάκι του και να φύγει»
Οι τοποθετήσεις συνεχίζονται όμως όλα  φαινεται να  ξεκίνησαν από την συνέντευξη  Χρυσοχοίδη.

Συμπέρασμα: Το  επικοινωνιακό επιτελείο του Παπανδρέου είναι πανίσχυρο
Έπνιξε δυο αιτήματα κορυφαίων για ανασχηματισμό και μια δήλωση Χρυσοχοίδη για το μνημόνιο που απότυχε.
Ο Γιώργος  “κατσάδιασε” υποτίθεται τον Βενιζέλο ενώ έλειπε τρεις μέρες  έκτος Ελλάδος και γυρισε από weekend   στο Μεγανήσι την κυριακή.
Όλη την εβδομάδα έγιναν δυο συσκέψεις μια τυπική και μια άτυπη όλες και όλες. Δεν πάρθηκε ούτε ένα μετρό δεν μπήκε ούτε μια υπογραφή. Η τρόικα επιθεωρεί υπουργούς εάν είναι κοντοκουρεμένοι και εάν έχουν κομμένα νύχια.
Είχαμε και δυο νεκρούς μα τελικά ήρθε ένα όμορφο σαββατοκύριακο. Τα κυριακάτικα φύλλα θα φτιάξουν εκ νέου την  επικαιρότητα
 Από δευτέρα πάλι εδώ.


====================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Η άποψη μας για τον συρφετό και την τριανδρία των επαναστατών του πρωκτού .... έτσι ήταν ανέκαθεν και οι τρεις φιλόδοξοι  "σοσιαλ" σαλτιμπάγκοι  Βενιζέλος Χρυσοχοίδης & Λοβέρδος ..... παραμένει αμετακίνητα η ίδια   ...... και οι τρεις ανήκουν στην ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ και μάλιστα ψυχή και σώματι!! Εμείς απλά επιβεβαιώνουμε την άποψη μας από τα γεγονότα και την επικαιρότητα αλλά και από τις "επαναστατικές" δηλώσεις των  πολιτικών σαπρόφυτων που  ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό λαμβάνοντες και οι τρεις πνεύμα επουράνιον προς τέρψιν των φιλοδοξιών  τους και του δελφινισμού !!!!  Μα καλά ??!!! είναι δυνατόν αυτά τα υποκείμενα να  τα ανεχόμαστε ακόμα ????
Είναι προκλητικό και συνάμα γελοίο να θεωρούν κάποιοι και μάλιστα αυτοί που μέχρι εχθές έσκιζαν τα ιμάτια τους  υποστηρίζοντας την ψήφο τους για το αντισυνταγματικό Μνημόνιο , σήμερα ανερυθρίαστα να τολμούν   να επανατοποθετούνται όταν  ήταν παρόντες και αρωγοί  στο Ανδρείκελο και Αρχηγό τους που πέρασε με αντισυνταγματικό τρόπο και μάλιστα πραξικοπηματικά  με 151 βουλευτές τον κατοχικό νόμο που είναι η αιτία των δυνών της χώρας και των πολιτών της.!!!!! Τι ειρωνεία ..... ο Συνταγματολόγος Βενιζέλος ....ΤΩΡΑ βλέπει ...... 180 βουλευτές.....είναι για γέλια και για κλάματα ο beni...... παλιομοδίτης της πολιτικής και εξόχως γκαφατζής! Η φιλοδοξία του τον τύφλωσε για άλλη μια φορά!!
Είναι προφανής η  "στροφή' των τριών και της Τσαούσας mis bilndeberg ......
και φυσικά είναι πλέον από σίγουρο ότι τα κραξίματα και τα γιούχα που έχουν φάει όλοι αυτοί ..... κατόπιν των αθλιοτήτων τους και της πολιτικής τους υποκρισίας που  θεωρούν τον λαό χαχόλο και λοβοτομημένο ... από εδώ και πέρα θα εισπράξουν και γιαούρτια για να μην πω ΦΑΠΕΣ!!!!

Δεν υπάρχει, δυστυχώς, ένας…Ζορμπάς!


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Άκουσα την ομιλία του προέδρου της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας κ Αντώνη Σαμαρά στο πολυδιαφημισμένο «Ζάππειο-2», είδα τις διαφάνειες με τις οποίες απέδωσε με τη χρήση των σύγχρονων υπολογιστών και power point ανάγλυφα και παραστατικά όσα ΔΙΑΒΑΖΕ και διαπίστωσα ότι ήταν μια πολύ καλή παρουσίαση στην Μακρο-Οικονομική θεωρία για φοιτητές του πρώτου έτους, Β΄εξαμήνου σπουδών…
Δεν ήταν λόγος επίδοξου Πρωθυπουργού και δεν με ενέπνευσε αλλά τουναντίον με βύθισε σε βαθιά θλίψη (παρά τα συχνά χειροκροτήματα ενός ακροατηρίου δεδομένων χειροκροτητών).
Απογοητεύτηκα…
Θυμήθηκα ένα κείμενο που δημοσίευσα στα αγαπημένα μου blogs πέρυς με τίτλο τον περίφημο Καζαντζακικό ΖΟΡΜΠΑ και με την άδειά σας το δημοσιεύω, κάπως αλλαγμένο και πάλι σήμερα ενόψει ΠΕΜΠΤΗΣ δόσης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων, ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ νούμερο 2 και επιμήκυνσης…
Θυμάμαι, λές και ήταν χτές αν και πέρασαν σχεδόν ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια από τότε, όλες εκείνες τις διεργασίες της νεανικής ταύτισης με τους πρωταγωνιστές της ταινίας ZORBA THE GREΕK (Ζορμπάς ο Έλληνας), την περηφάνεια της ελληνικότητάς μου και εκείνη την ανείπωτα πικρή στιγμή όπου - πριν ακόμη ο Χάρος αλοκληρώσει τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του με την Μαντάμ Ορτάνς - ολοκλήρωσαν την τραγικά γυμνή πεζότητα της ανθρώπινης εφημερότητας οι καθιερωμένες «μοιρολογήτρες» που, αντί να περιοριστούν στο γοερό κλάμα, είχαν έρθει να κλέψουν, να λεηλατήσουν, τα αποκτήματα και μαζί την αξιοπρέπεια μιάς ζωής που τέλειωνε...
Πέρασε από τότε σχεδόν μισός αιώνας, τό έργο έτυχε να το ξαναδώ και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και μέσα από τους μηχανισμούς της ωραιοποίησης του παρελθόντος και της απώθησης πικρών εμπειριών κάπου επουλώθηκε ο πόνος που είχε προκαλέσει εκείνη η σκηνή της «λεηλασίας»…
2011 στην Ελλάδα όπου μάταια πασχίζουμε να απωθήσουμε στο συλλογικό, εθνικό μας υποσυνείδητο τη σημασία του κοινωνικού «άλγους» που πηγάζει από την θεσμική οικονομική απαξίωση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας και μαζί την «λεηλάτηση» κόπων μιας ζωής και λέγεται υπόθεση «Τρόικα και ΔΝΤ» και τώρα πιά επιμήκυνση, νέο μνημόνιο 2, κούρεμα, αναδιάρθρωση πιθανή…πτώχευση»!
Στην Ελλάδα όπου ξεχάστηκαν Χρηματιστήριο, Ολυμπιακά Έργα, Τοξικά Ομόλογα, Ψευδή Οικονομικά Στοιχεία.
Στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου και του «εξαφανισμένου» Κώστα Καραμανλή χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή...
Στην Ελλάδα όπου ενώ όλα αυτά και πολλά άλλα θαυμαστά συμβαίνουν γύρω μας η Κυβέρνηση δεν έχει στείλει ΚΑΝΕΝΑ λαμόγιο, κλέφτη, καταχραστή στη ΦΥΛΑΚΗ βρισκόμενη ήδη στον 20ο μήνα από τις 4 Οκτωβρίου 2009 όταν κέρδισε τις εκλογές από την Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή που είχε δηλώσει…κουρασμένη και ανίκανη να χειριστεί τις κρίσεις που τώρα ζώνουν απειλητικά τη χώρα μας!..
Όπου τα Σκόπια συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και οι Σκοπιανοί φυσικοί «απόγονοι» του Μ. Αλέξανδρου, ο κ Νταβούτογλου κάνει βόλτες στη Θράκη, το ΥΠΕΞ δεν…ασχολείται με την ΑΟΖ και να, μούρχεται στο νου, σα νάταν χθές, η Μαντάμ Ορτάνς και ο Ζορμπάς να κυνηγά «τα κοράκια» (εκείνες τις μαυροφορεμένες μοιρολογήτρες) που είχαν έρθει δήθεν για να μοιρολογήσουν αλλά ουσιαστικά για να λεηλατήσουν την αξιοπρέπεια μιάς ζωής, μιάς αγάπης, μιάς ιδέας.
Ελλάδα του 2011 όπου:
Στη Θεσσαλονίκη η Δικαιοσύνη έχει καλέσει τον προκάτοχ του κ Μπουτάρη και καμιά 30ρια πρώην Αντιδημάχρους και άλλους για τα «χαμένα» 51εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο τέως Νομάρχης (Περιφερειάρχης) κ Παναγιώτης Ψωμιάδης από τη στιγμή που θα «καθαρογραφτεί» η απόφαση του Εφετείου θα αναθέσει την Περιφέρια στον εκλεγέντα αδελφό του Διονύση (κ Σαμαρά τι ακριβώς πετύχατε στην συγκεκεριμένη περίπλοκη (;) περίπτωση) – και μάλλον θα ξεκινήσει δικό του…Κόμμα…Ενώ στην Αθήνα του κ Καμίνη αθώοι δολοφονούνται έξω από το σπίτι τους και οι εικόνες βίας κάνουν το γύρο του κόσμου τρομάζοντας τους τουρίστες που είναι η μόνη μας πλέον ελπίδα για εισαγωγή συναλλάγματος.
Ελλάδα του 2011
Πώς, τελικά, να ερμηνεύσουμε τις μονεταριστικές και φορομπηχτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού μας που μοιάζει να λησμόνησε τα συνθήματα του σοσιαλιστή πατέρα του έχει γύρω του Υπουργούς και Συμβούλους που ΔΕΝ συμμετείχαν και ίσως ποτέ δεν συμμερίσθηκαν το ΟΡΑΜΑ και τη φιλοσοφία του παλαιού, ιστορικού ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ;
Ελλάδα του 2011
Είναι πλέον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ 30 ιδιωτικά κολλέγια για τα οποία καταστρεφόντουσαν τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χανόντουσαν εξάμηνα και καιγόντουσαν από κουκουλοφόρους ελληνικές σημαίες….
Ελλάδα του 2011 Στενάζουν από αυξήσεις ΦΠΑ και φόρων οι γονείς φοιτητών, ζούν καθημερινά με το φόβο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ, έγιναν δραματικές περικοπές στα κονδύλια ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά φέτος είχαμε την πλέον ΕΙΡΗΝΙΚΗ (ήμαρτον Κύριε) προεκλογική περίοδο για τις φοιτητικές εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 18 του Μάη!!!
Ελλάδα του 2011 να θυμηθούμε ξανά τις προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου «λεφτά υπάρχουν» αλλά «χρειάζεται καλή διαχείριση» και οι «ένοχοι θα εντοπισθούν και θα τιμωρηθούν» ενώ τώρα 20 μήνες αργότερα αποδεικνύεται ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πέρασε στα χέρια της τρόικα ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΕυρωπαΊκής Ένωσης και μέχρι σήμερα, όπως προανέφερα, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ έκατσε στο εδώλιο;
Ελλάδα Μάϊο του 2011 με το ΖΑΠΠΕΙΟ-2 του Προέδρου της «Νέας» Ν.Δ. κ Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, δική μου η εκτίμηση, έκανε διάλεξη πρώτου έτους σχολής οικονομικών επιστημών ή διοίκησης επιχειρήσεων, και ΟΧΙ Αρχηγού Κόμματος Εξουσίας και επίδοξου Πρωθυπουργού…
Κοιτάζω τη φωτογραφία του Άντονυ Κουήν που ενσάρκωσε τον Ζορμπά και αναρωτιέμαι πόσο καλός ήταν ο μακαρίτης στο ζεϊμπέκικο και τα οικονομικά αλλά σας θυμίζω ότι έμαθε την Οικουμένη να χορεύει ΣΥΡΤΑΚΙ…
Για σένα Ελλάδα, «συμβολική» Μαντάμ Ορτάνς του 2011 που καθρεπτίζεσαι στο γεμάτο απελπισία και κατάθλιψη πρόσωπο κάθε Ελληνα και Ελληνίδας, δεν υπάρχει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ένας ΖΟΡΜΠΑΣ!...

Τροϊκανός αναγγέλλει την υποψηφιότητα για την ηγεσία… Για γέλια ή για κλάματα;



Ποιές είναι οι αιτίες του Δημόσιου Χρέους

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η συνολική πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα -και μάλιστα διαχρονικά- οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην υπερχρέωση της χώρας. Η χρέωση υπήρξε, ανέκαθεν, εργαλείο ελέγχου των χωρών από τις Μεγάλες Δυνάμεις, βασικό εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, αφαίμαξης και καθυπόταξης των λαών (ο πιστωτής δένει πολύ πιο γερά αυτόν που δανείζεται απ’ ό,τι ο πωλητής αυτόν που αγοράζει τα εμπορεύματα, γράφει ο Λένιν). Η χρέωση παραμένει στις συνθήκες του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού βασικός μοχλός για την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των (κρατικών και υπερεθνικών) ιμπεριαλιστικών κέντρων των πολυεθνικών και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Συνεπώς, μόνο για λόγους ανάλυσης θα μπορούσαμε, να εντοπίσουμε ορισμένες ξεχωριστές αιτίες του Δημόσιου Χρέους (Δ.Χ.).

Το Δ.Χ. της Ελλάδας πέρασε από 28% του ΑΕΠ το 1980 στο 61,5% του ΑΕΠ το 1989 και στο 110% του ΑΕΠ το 1993. (βλ. Πιν.1). Έκτοτε και μέχρι το 2008 παραμένει πάνω-κάτω στα επίπεδα του 100-110% του ΑΕΠ για να εκτιναχθεί στη συνέχεια στο επίπεδο κοντά στο 150% του ΑΕΠ που είναι σήμερα (βλ. Πιν. 2). Τα απόλυτα μεγέθη είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικά: από 117 δισ. ευρώ το 1999 έφθασε στα 261 δισ. το 2008, πριν εκτοξευθεί στα 320 δισ. το 2010. Μέσα σε μια δεκαετία, που κυριάρχησε η αστική ρητορική της «ισχυρής Ελλάδας», του ευρώ, της Ολυμπιάδας και της ανάπτυξης, μέσα σε αυτήν τη δεκαετία το χρέος υπερδιπλασιάστηκε. Σα βασικές αιτίες της έκρηξης του Δ.Χ., ειδικά για τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε τις εξής:

1) Παραγωγική αποδιάρθρωση
Πρόκειται για τη βασικότερη αιτία, άμεση συνέπεια της προσαρμογής στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και του Συμφώνου Σταθερότητας. Στο άρθρο Το ευρώ βασική αιτία του Δημόσιου Χρέους (βλ. Δρόμος φ.58) τεκμηριώσαμε αυτόν τον ισχυρισμό, ιδίως με το γεγονός ότι ακόμη μεγαλύτερη και από αυτήν την ίδια την διόγκωση του χρέους, υπήρξε η συσσώρευση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας (μεταξύ 1999 και 2008 είχαμε αύξηση χρέους κατά 144 δισ. ευρώ και συσσώρευση εμπορικού ελλείμματος 167 δισ. ευρώ). Σημειώνουμε, όμως, ότι από την παραγωγική αποδιάρθρωση υπήρξαν κερδισμένοι. Πρώτοι μεταξύ αυτών οι χώρες του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, που προώθησαν αλματωδώς τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα –και πρώτη μεταξύ των πρώτων η Γερμανία. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup (και επί δεκαετίες βασικού παράγοντα της ευρωκρατίας) Ζαν Κλοντ Γιούγκερ: «Γνωρίζαμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά δεν μιλούσαμε, γιατί Γερμανία και Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά».

2) Χρεομηχανή
Η Ελλάδα, τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 συνάπτει δάνεια προκειμένου να πληρώσει τόκους προηγούμενων δανείων. Το δε κεφάλαιο των παλαιότερων δανείων δεν αποπληρώνεται, αντίθετα μετακυλίεται από χρονιά σε χρονιά. Αυτή τη λειτουργία ονομάζουμε χρεομηχανή. Ένα φαινόμενο που έχει συμβεί σε πολλές περιόδους στην ελληνική ιστορία (αναλυτικά στο βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα). Οι πιστωτές (ιδίως το διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο) θησαυρίζουν καθώς το αρχικό κεφάλαιο κάθε δανείου έχει, σε ορισμένες περιπτώσεις, φθάσει να πληρώνεται δύο και τρεις φορές μέσω των τόκων.
Επισημαίνουμε ότι σε ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού Χρέους τα επιτόκια δανεισμού ήταν υπερβολικά και πεδίο «τρελής» κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Στη χρεομηχανή εντάσσονται, επίσης, οι διάφορες μεθοδεύσεις με swaps και άλλα χρηματιστηριακά κόλπα (περίπτωση Goldman Sachs).
Μια εποπτική εικόνα της χρεομηχανής δίνει ο Πίνακας 3. Εκεί συγκρίνουμε τα ετήσια ελλείμματα (που συσσωρευόμενα δημιουργούν το Δ.Χ.) με την πληρωμή, ετησίως, των τόκων του Χρέους. Δεν αναφερόμαστε στο αρχικό κεφάλαιο των δανείων, διότι αυτό ουσιαστικά δεν αποπληρώνεται, απλά μετακυλίεται από χρόνο σε χρόνο, με έκδοση νέων ομολόγων. Από τη σύγκριση προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου ελλείμματος προέρχεται από την πληρωμή των τόκων. Και άρα το κράτος, δανειζόμενο για να καλύψει τα ελλείμματα, στην ουσία καλύπτει κυρίως την πληρωμή των τόκων.
Στο ζήτημα της χρεομηχανής είναι κρίσιμος ο ρόλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.

3) Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου της χρεομηχανής. Με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και το Σύμφωνο Σταθερότητας (Σ.Σ.) θεσμοθετήθηκε ότι κάθε κράτος απαγορεύεται να δανείζεται απ’ ευθείας από την ΕΚΤ. Αντίθετα, επιτρέπεται να δανείζονται απ’ ευθείας από την ΕΚΤ οι εμπορικές τράπεζες. Πρόκειται για προκλητική ρύθμιση, συνέπεια της οποίας ήταν οι εμπορικές τράπεζες (ξένες και ελληνικές) να επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ και ειδικά τα τελευταία χρόνια να δανείζονται από την ΕΚΤ με επιτόκιο της τάξεως του 1% και να δανείζουν αυτά τα ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκια της τάξεως του 5%. Η διαφορά καθαρό και εύκολο κέρδος για τις εμπορικές τράπεζες. Στο ζήτημα αυτό, επίσης, είναι κρίσιμος ο ρόλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.

4) 108 δισ. στις τράπεζες - όλο το Μνημόνιο
Με χαριστικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ οι ελληνικές τράπεζες έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα να πάρουν από το Δημόσιο ταμείο 23 δισ. ευρώ σε μετρητά (ή εξομοιούμενα ομόλογα) και 85 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις του Δημοσίου για να λάβουν δάνειο από άλλες τράπεζες. Σύνολο 108 δισ. ευρώ. (βλ. και φάκελο για τράπεζες Δρόμος φ. 52, εκεί αναφερόμαστε στα 78 δισ., πρόσφατα ο κ. Παπακωνσταντίνου πέρασε ρύθμιση για άλλα 30 δισ. ρύθμιση που ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ). Δηλαδή, όλα το δάνειο που η τρόικα δίνει στην Ελλάδα (110 δισ.) πάει στις τράπεζες. Μάλιστα, οι τράπεζες ήδη (στοιχεία Νοεμβρίου 2010) έχουν λάβει 8 δισ. ευρώ σε μετρητά, που ήδη έχουν περάσει στο Δ.Χ., καθώς και 30 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις.
Είναι προφανές ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας αυτά τα ποσά θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το Δ.Χ. Καθόλου τυχαία σε αυτές οι προκλητικότατες μεθοδεύσεις δίνεται ελάχιστη δημοσιότητα.

5) Φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου
Από τα στοιχεία του Πίνακα 4 προκύπτει ότι ο λαός είναι αυτός που πληρώνει τους φόρους. Οι έμμεσοι φόροι (η μορφή φορολογίας που κυρίως πλήττει τα λαϊκά στρώματα) εκτοξεύονται, το ίδιο και η άμεση φορολογία των πολιτών. Αντίθετα μειώνονται οι φόροι που πληρώνουν οι εταιρίες. Αυτό οφείλεται σε πληθώρα διαδοχικών χαριστικών ρυθμίσεων και αποφυγής φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου. Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών μειώθηκε από 35% το 1999 στο 25 % το 2008. Ήδη η κυβέρνηση Παπανδρέου τον πήγε ακόμη χαμηλότερα στο 20%. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι 4 μεγαλύτεροι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι στο διάστημα 2000 -2009 (βλ. Δρόμος, φ. 52) είχαν συνολικά κέρδη 36 δισ. ευρώ και πλήρωσαν φόρο μόλις 6 δισ. ευρώ (ποσοστό 16%). Μια μετριοπαθής εκτίμηση είναι ότι αν δεν υπήρχαν οι χαριστικές ρυθμίσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, τότε την τελευταία δεκαετία θα μπορούσε να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξεως των 40 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου το 15% του συνολικού Δημόσιου Χρέους (το 2008).

6) Εξοπλιστικές και στρατιωτικές δαπάνες
Οι συνέπειες της πρόσδεσης στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ είναι τεράστιες, με την Ελλάδα να βρίσκεται σταθερά επί δεκαετίες στην 4η-5η θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς ως προς το ΑΕΠ (κυμαίνεται στο αστρονομικό μέγεθος μεταξύ 4-5%), με διαδοχικές «αγορές του αιώνα» για αεροπλάνα, φρεγάτες, υποβρύχια που γέρνουν. Η περικοπή αυτών των δαπανών κατά 50%, αίτημα απολύτως εύλογο και ρεαλιστικό, μόνο στη δεκαετία 1999-2008 εκτιμάται ότι θα μείωνε το Δ.Χ. (το 2008) κατά περίπου 15%. Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας (καθόλου δεδομένη σήμερα) θα μπορούσε να διασφαλιστεί με μια άλλη πολιτική, όχι στρατοκεντρική, αλλά στηριγμένη στην αλληλεγγύη των λαών. Μια πολιτική που θα έδινε στη χώρα μεγάλο κύρος και υποστήριξη μέσα στους λαούς του πλανήτη – το πιο ισχυρό «αποτρεπτικό όπλο».

7) Αποικιοκρατικές δημόσιες συμβάσεις
Πατροπαράδοτο χαρακτηριστικό του ελληνικού καπιταλισμού. Στα μεγάλα έργα, στις κρατικές προμήθειες, στις εξοπλιστικές δαπάνες. Το μεγάλο κεφάλαιο και κυρίως οι ξένες πολυεθνικές, σε πλήρη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα, αναλαμβάνουν τις συμβάσεις με μεγάλα καπέλα (και 50% και 100%). Ένα 10% (αποτελεί άγραφο νόμο) επιστρέφει στο πολιτικό σύστημα με τη μορφή μίζας. Οι περισσότερες μεγάλες γερμανικές εταιρίες έχουν δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα με αυτό το πλαίσιο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η προκλητικότητα ξεπερνά κάθε όριο: οι αυτοκινητόδρομοι, η Αττική Οδός και η Γέφυρα Ρίου Αντίρριου. Μια συναφή πλευρά αποτελούν τα φαραωνικά και άχρηστα έργα. Κορυφαίο παράδειγμα η Ολυμπιάδα του 2004, με επίσημο κόστος 9,5 δισ. ευρώ και πραγματικό πολύ μεγαλύτερο. Τα σκάνδαλα που έρχονται στην επικαιρότητα λόγω του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων (όχι λόγω του κρατικού ελέγχου) είναι η άλλη όψη των αποικιοκρατικών συμβάσεων.
Αν δεν υπήρχε αυτό το «πάρτι» μεγάλου κεφαλαίου και πολυεθνικών, σίγουρα το Δ.Χ. θα ήταν πολύ μικρότερο. Πόσο, δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί. Σίγουρα κατά μερικές δεκάδες δισεκατομμυρίων λαμβάνοντας υπ’ όψιν μόνο τις συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας.

8) Ιδιωτικοποιήσεις
Το κράτος ξεπουλά κυριολεκτικά το δημόσιο πλούτο, σε πολύ χαμηλές τιμές, (ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Ιονική Τράπεζα, ΔΕΗ κ.λπ.), ενώ παράλληλα χάνει μεγάλα έσοδα που θα είχε κάθε χρόνο Θα άξιζε να γίνει μια προσέγγιση που να συγκρίνει τα ποσά που εισέπραξε το κράτος από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τα ποσά εκείνα που θα μπορούσε να έχει εισπράξει αν είχε τα κέρδη των δημόσιων αυτών επιχειρήσεων. Μια ένδειξη αποτελεί ότι η συμμετοχή των Γερμανών στον ΟΤΕ αποσβένεται μέσα σε 3 ή 4 το πολύ χρόνια.

Συμπέρασμα
Αν δεν υπήρχαν όλες οι παραπάνω αιτίες το Δημόσιο Χρέος θα ήταν πολύ μικρότερο - ίσως να μην υπήρχε καν. Το κρίσιμο είναι να διαπιστωθεί από την παραπάνω ανάλυση ότι η λειτουργία του χρέους ήταν πεδίο τεράστιας κερδοφορίας πολλών παραγόντων. Του διεθνούς μονοπωλιακού κεφαλαίου, των πολυεθνικών κολοσσών, του μεγάλου κεφαλαίου της Ελλάδας. Η χρέωση ήταν μια σκόπιμη και μεθοδευμένη πολιτική. Όλοι αυτοί που έβγαλαν από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού τεράστια κέρδη, δεν έχουν σήμερα κανένα δικαίωμα να επιβάλλουν Μνημόνια. Μια στάση τους αξίζει: η στάση πληρωμών. Να μείνουν απλήρωτοι, γιατί ο ελληνικός λαός τους έχει πληρώσει διπλά και τρίδιπλα.
 

Χωρίς λόγια.

Ποιος στο...κόρακα είναι ο ΛΩ Εδουάρδος (που έγινε και οδός)?

Στην περίπτωση που ερωτηθείτε σε τηλεπαιχνίδι ,ο Εδουάρδος Λω είναι ... δρόμος (μεταξύ Αγροτικής Τραπέζης και Τραπέζης της Ελλάδος) κάθετος Σταδίου και Πανεπιστημίου.
Ήταν ο επιτηρητής των Μεγάλων Δυνάμεων που ορίστηκε το 1893, όταν το ελληνικό κράτος κήρυξε πτώχευση αδυνατώντας να αποπληρώσει το δάνειο που είχε συναφθεί από τον Χαρίλαο Τρικούπη με αγγλικές τράπεζες προκειμένου να εγκατασταθεί σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα. Τότε ο Χ. Τρικούπης είπε το περίφημο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»και δεν εξελέγη βουλευτής (έμεινε στην ιστορία το «ανθ' ημών o Γουλιμής») Ο Εδουάρδος Λω καθιέρωσε τους φόρους του μονοπωλίου στο... αλάτι, στα σπίρτα, στο φωτιστικό πετρέλαιο, στο οινόπνευμα και στα παιγνιόχαρτα και πλήρωνε τις δόσεις του δανείου αφήνοντας ό,τι περίσσευε (όταν περίσσευε) για την ελληνική οικονομία! 
Σας θυμίζει κάτι η ιστορία?
P.s.Mία από τις κόρες του ερωτεύτηκε έναν παντρεμένο Λάκωνα βουλευτή, ο οποίος αρνήθηκε να χωρίσει και να την ακολουθήσει στην Αγγλία..
adena-gr

Τι να λέει Μέρκελ-Στρός Κάν...;

Ομιλία του Δ. Καζάκη στην Άρτα

"Κλειδώνει" την Κυριακή η ελεγχόμενη χρεοκοπία;

Στην έκτακτη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, αύριο Κυριακή, με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, στο Βερολίνο, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν μια «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, παραδεχόμενοι ότι απέτυχαν στος προβλέψεις τους και έχουν στείλει την Ελλάδα με τα μέτρα της τρόϊκας ένα βήμα από τον γκρεμό. Με ορατό το ενδεχόμενο της κοινωνικής ανατραχής. Αυτό μεταδίδουν πληροφορίες που επικαλούνται τα πρακτορεία (Reuters, AFP), η γερμανική εφημερίδα Die Welt και το αμερικανικό δίκτυο CNBC, αυτή την στιγμή στις μεταδόσεις τους.
Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με τον θάνατο του 44χρονου, τον τραυματισμό του διαδηλωτή και τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει λόγω αυτών των γεγονότων έχουν θορυβήσεις τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που βλέπουν πόσο εύκολα μπορεί να κυλήσει στο χάος η χώρα.
Φαίνεται ότι είναι έτοιμοι πλέον αν δεχθούν αναδιάρθρωση με "κούρεμα" του χρέους και επιμήκυνση του δανεισμού. Πτώχευση, αλλά ελεγχόμενη.
Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι. Συνεπώς υπάρχει πλέον κάθε λόγος να … συναινέσουν ΔΝΤ και Γερμανία στην «ήπια αναδιάρθρωση». Διαφωνεί το Παρίσι μέχρι στιγμής και η ΕΚΤ. Η Γαλλία έχει 63 δισ. ελληνικά δάνεια και η ΕΚΤ περί τα 50 σε ελληνικά ομόλογα.
Τη Δευτέρα στο Εurogroup ο πρόεδρος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε το απόγευμα πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012». Οι άνθρωπο ή ζούσαν σε άλλο πλανήτη ή εν γνώση τους "δούλευαν" τα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε. για να εγκρίνουν το δάνειο των 110 δισ. και να πάρουν αυτό το ποσό οι δανείστριες της Ελλάδας τράπεζες. Μάλλον το δεύτερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σχέδιο διάσωσης ΕΕ και ΔΝΤ προβλέπει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2012 προκειμένου να δανειστεί 27 δισ. ευρώ! 
Είναι δυνατόν να μην είχαν προβλέψει την ύφεση και την κατάρρευση του ΑΕΠ που θα έφερναν τα μέτρα της τρόϊκας; Και πρωτοετείς του οικονομικού Πανεπιστημίου τα γνωρίζουν αυτά...
Οι επόμενες εβδομάδες και ημέρες θα είναι οι σημαντικότερες για την Ελλάδα μετά το 1949...
defencenet.gr

Κουκουλοφόροι έκαψαν γυναίκα με μολότοφ στη λαϊκή των Εξαρχείων [ΒΙΝΤΕΟ]

Το παρακράτος της άκρας δεξιάς και της άκρας «αριστεράς» είναι κοινό και υπηρετεί κοινά συμφέροντα. Το έχουμε γράψει και το λέμε ξανά! Το μαρτυρούν και τα γεγονότα.
Σήμερα το μεσημέρι, μετά τις 12.00, ομάδα κουκουλοφόρων παρακρατικών επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου. Τις έριξαν ακριβώς στην είσοδό του. Λαμπάδιασε με τη μία ο χώρος μπροστά στη σκοπιά και δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, η ίδια συμμορία, δίχως λόγο και αιτία, στη γωνία των οδών Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη, εν μέσω λαϊκής αγοράς, έριξαν και άλλη μολότοφ σε διερχόμενη μηχανή, αφού πρώτα κατέβασαν με τη βία τον οδηγό της. Από τη δεύτερη επίθεση άρπαξε φωτιά ένας πάγκος με λουλούδια και η άμοιρη γυναίκα που δούλευε εκεί! Δείτε στο βίντεο τη γυναίκα με εγκαύματα από την άνανδρη επίθεση των καθαρμάτων, τις καταστροφές και το χάος που επικρατούσε στην περιοχή, καθώς και μια μαρτυρία:

tsantiri

Παλιά -επικίνδυνα- «κόλπα»

Του Δημήτρη Μυ
Ο φασισμός ευδοκιμεί στο χάος (ανασφάλεια, δολοφονίες, αστυνομική τυφλή βία, ξυλοδαρμοί)... Ο φασιμός, κατά κανόνα, προκαλεί το χάος προκειμένου να αναπτυχθεί, να επικρατήσει και να επιβληθεί ως η «σωτήρια λύση» της φοβισμένης και απεγνωσμένης κοινωνίας. Το «κόλπο» είναι τόσο παλιό όσο και η εξουσία...
Ο φασισμός, μαζί με τον φόβο που προκαλεί και αναπαράγει, αποτελούν τα ύστατα «πυρηνικά» όπλα που η εξουσία βγάζει από το τσεπάκι της όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Και σήμερα στην... πρώην «ισχυρή Ελλάδα» τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είναι δύσκολα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Είναι τραγικά για τους κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι άθλια για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες...
Οι δυσκολίες ήδη έχουν μετατραπεί σε φόβο. Σε φόβο για το μεροκάματο, για την επιβίωση, για το μέλλον. Ο φόβος εξελίσσεται σε πανικό, καθώς καμία προοπτική και ελπίδα δεν εμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο. Αντίθετα, το πολιτικό σκηνικό μοιάζει να αποσυντίθεται αφήνοντας πίσω του το κενό: δηλαδή τον μονόδρομο του μνημονίου.
Ως μοναδική σταθερά στη χώρα, εμφανίζονται οι δανειακές συμβάσεις και τα διαρκώς αναθεωρούμενα μνημόνια. Αυτές οι σταθερές, περιγράφουν τους όρους διακυβέρνησης της χώρας. Αφήνουν, ωστόσο, πίσω τους ένα τεράστιο κενό: Το κενό που δημιουργείται όταν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, καθώς το θεωρούν και υπεύθυνο για την καταστροφή και μαριονέτα των μηχανισμών της Διεθνούς Εποπτείας.
Σε τέτοιες στιγμές η εξουσία μπαίνει στον πειρασμό να «παίξει» με το φόβο και το χάος. Σε τέτοιες στιγμές βγαίνουν οι φασίστες απ' τη ναφθαλίνη της ιστορίας για να ξαναπαίξουν το μόνο ρόλο που ξέρουν: Του σκιάχτρου.
...Αν αφήσουμε να νικήσει ο φόβος, θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει...

Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Επόμενος στόχος, η Ελλάδα!

Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Επόμενος στόχος, η Ελλάδα. Bin Ellada. Τη δολοφονούν σιγά σιγά. Σε διαδηλώσεις, έξω από την πόρτα της, σε μισθούς και συντάξεις.
Περιχαρής ο Παπανδρέου δηλώνει «προχωρώ με όσους επικροτούν». Μόνο κρότοι ακούγονται προς το παρόν.
Βράζει ο τόπος.
Δολοφονία εν ψυχρώ στην 3η Σεπτεμβρίου, δίπλα στα όργανα του Παπουτσή που προστατεύουν τις πόρνες. Ελπίζω να βγάζουν «κάτι». Εκτός από το όργανο τους.
Ο Πάγκαλος εξαφανισμένος. Εκτός που είναι, κάνει και τον Βούδα. Θεωρήθηκε μεγαλύτερο το εκτόπισμα του Βενιζέλου. Σηκώθηκε ο ογκόλιθος της πολιτικής να πει το ποίημα του. «Αρνάκι άσπρο και παχύ και ανάκτηση της πολιτικής διεύθυνσης του τόπου». Τάχα γύρισε το μάτι του Παπανδρέου. «Τι θέλεις να πεις Ευάγγελε». Προσέξτε. Ο Βενιζέλος του είπε «κύριε πρόεδρε, εννοώ ότι πρέπει να ανακτήσει την πολιτική διεύθυνση του τόπου» και ο Βαθύς γνώστης της Ελληνικής γλώσσας πρωθυπουργός ηρέμησε. «Εύγε Βαγγέλη που ’χεις και κορμί σαν χέλι. Πάρε τηλέφωνο τον Σαμαρά, καλύτερα τώρα παρά μετά». Δεν υπάρχει καλύτερος επιθεωρησιογράφος από την κυβέρνηση.
Η αντιπολίτευση, δηλαδή η Ν.Δ., «στ’ αρχίδια της» δια στόματος και χειρονομίας Μεϊμαράκη. Λογικό μετά από τόσο Ζάππειο.
Ζούμε Ζάππειο 2. Επανεκκίνηση οικονομίας ζήτησε ο Αντώνης, δεν έχει πρόβλημα με τις εκλογές, αν είναι να ‘ρθουν θε να ρθούν αλλιώς θα πάει και Ζάππειο 3. Έχει 7 βήματα για την επανεκκίνηση. Και ο Φαραώ, 7 κατάρες είχε. Προφανώς ο αρχηγός της Ν.Δ. θεωρεί ότι ο Έλληνας, μετά από όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι μαλάκας.
Πρότεινε δραστική μείωση φόρων. Διότι αν κερδίσει η Ν.Δ. θα χεστεί από το φόβο της η Τρόικα, θα φύγει, θα μας τα χαρίσει όλα, ο Στρός θα γίνει… Ο-που Στρός κι η μοίρα του.
Στο μεταξύ, νέος Λαλιώτης ανατέλλει στο κυβερνητικό στερέωμα. Ο Λοβέρδος. Επαναστάτες της φακής, τα βάζει με τα πολιτικά όσπρια με κινήσεις υπαγορευμένες από τον Μνημόνιο GAP.
Ήσυχος ο απόλυτος ηγέτης, την ώρα που η Αθήνα ξαναφλέγεται, πήγε στο Όσλο να δροσιστεί. Του προκαλεί αλλεργία η Ελλάδα. Άλλα του είχαν υποσχεθεί. Πίστεψε στο παραμύθι της μαλακόσκονης. Τρεις ψεκασμοί την ημέρα –την Ελλάδα κάνουν πέρα. Βρε, έχει ανοσία στη μαλακία ο Έλληνας. Ξύνεται ο Γιωργάκης «Αυτή η χώρα δεν πεθαίνει με τίποτα».
Εδώ δεν πεθαίνει –και καλά κάνει- ο Μητσοτάκης. Διώχνει τα κουνούπια. Όπως διώχνει τους Έλληνες αυτό που σήμερα λέγεται Ελλάδα. Πρωτεύουσα της Αφρικής λόγω φρίκης. Μας θέλουν τεταρτοκοσμικούς. Ζήτω οι λαθρέμποροι- κάτω οι νόμιμοι εμποροι. Ο Παπουτσής βλέπει μείωση εγκληματικότητας και δεν βρέθηκε ένας να τον στείλει σε οφθαλμίατρο, να του βγουν τα μάτια έξω με όσα δει. Κυρίως από αυτά που δεν κάνουν σωστά οι άνδρες του.
Η ζωή μας μια κάμερα. Ένα κινητό. Για 10 ευρώ. Ζωή σε λόγου τους.
Χέστηκαν όλοι. Ο Εφραίμ ξαναπήρε το ταμείο της Μονής. Μονή του.
Ο Σημίτης στέλνει μανιφέστο για την Siemens. Μανιφέστο κι άστα. Ο Άκης υποβρυχιάκης κάνει καταδύσεις και βλέπει ότι χωρά πολλούς ο πάτος της θάλασσας. Για την ανεργία δε μιλά κανείς. Ακόμα και οι μπάτσοι τα παίρνουν από τουρίστες για να μην τους δώσουν κλήση. Δε βγαίνουν, έχουν έξοδα. Και μείς έξοδο. Γιατί το βλέπω. Έξοδος εμπρός. Είναι βρεγμένα τα ξύλα, φταίει και ο κωλόκαιρος, κάποια στιγμή θα ανάψει η σπίθα.
Μόνο που οι ειδικές δυνάμεις καραδοκούν. Είναι υπό κατοχή η Bin Ellada. Τόσο καιρό τρώγαμε το λίπος μας περιμένοντας θαύμα. Από ποιόν. Βρέ δεν αλλάζει ο Έλληνας….
Άγγελος Πυριόχος

13.5.11

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΥΠΕΞ

Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ  ΣΤΗ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ   13/5   "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"  ΜΕ  ΤΙΤΛΟ  " ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ  ΓΙΑ  
ΤΟΝ  ΔΡΟΥΤΣΑ"   ΜΕ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  ΑΛΙΚΗΣ  ΜΑΤΣΗ.

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων». 
Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. 
Και η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο. 
Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». 
Νεο - οθωμανισμός 
Σαρκαστικά δε, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν: «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία». 
Ο κ. Δασκαρόλλης σημειώνει ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας»
Κι αυτό γιατί «οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας». 
Κατά πρωθυπουργού 
Και καταλήγει βάλλοντας εμμέσως και κατά του πρωθυπουργού, καθώς διά της πλαγίας οδού αναφέρεται σε κατά καιρούς ρήσεις του Γ. Παπανδρέου: «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς». 
Ερωτηθείς για την επιστολή χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει. Περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

Η Βουλευτής κ. 'Ελενα Ράπτη (ΔΥ)-ερωτάται και μας απαντά....

Επιμέλεια συνέντευξης: Σταματόπουλος Κωνσταντίνος
Παπαγιώτης Αντώνης-Μάριος

Πέρασε στα "ψιλά" γράμματα αλλά, ήδη, άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα η επικείμενη κατάθεση προς ψήφιση στην Βουλή - εκ μέρους του υπουργού Υγείας κου Α. Λοβέρδου- του νομοσχεδίου που αφορά στην Δωρεά Οργάνων (εικαζόμενη συναίνεση). Επικοινωνήσαμε με την βουλευτή της Ν.Δ. κα Ελενα Ράπτη, η οποία ασχολείται χρόνια εντός αλλά και εκτός κοινοβουλίου με το νομικό αλλά και το ηθικό πλαίσιο της Δωρεάς Οργάνων στην χώρα μας, για να μας δώσει την δική της οπτική σε ένα θέμα που θα απασχολήσει μελλοντικά τον κάθε Ελληνα πολίτη.

Γίνεται μεγάλο θέμα όσον αφορά τη νομοθετική ρύθμιση που προτίθεται βάσει δημοσιευμάτων να φέρει στο Κοινοβούλιο ο κ. Λοβέρδος προς ψήφιση. Για πρώτη φορά στα χρονικά τίθεται θέμα υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων εκ μέρους του αποθανόντος. Ποια είναι η δική σας θέση στο όλο θέμα;
Πράγματι, μια από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις είναι η λεγόμενη εικαζόμενη συναίνεση, η οποία προτείνεται να αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα προβλεπόμενη δήλωση ελεύθερης βούλησης στο συγκεκριμένο θέμα. Έχω εκφράσει.

i-am--write.

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΓΚΑΓΚΑ!!!

Πράσινο φως στον πράσινο Γκαγκά Τζέφρι Παπανδρέου έδωσε σήμερα από το Ζάππειο (2 ???) ο γαλάζιος συγκάτοικος της πολιτικής απάτης, και προσωρινός αρχηγός του γαλάζιου οίκου ανοχής. Με τα συμφραζόμενα των οικονομολογικών ασυναρτησιών του, ο Σαμαράς βάφτισε σαν «επανεκκίνηση» τη κατασκευασμένη οικονομική χρεοκοπία, για να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι η ΝΔ συμφωνεί απόλυτα με το ΠΑΣΟΚ, για πλήρη αποδοχή του κατασκευασμένου με κλεψιές χρέους και απλή επαναδιαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησής του!!!!
Σημείωσε ο πολιτικά αλιτήριος, ότι θα μας ξηγηθεί «συμβόλαιο αξιοπρεπώς», για να καταλάβουμε εκ των υστέρων το νέο γαλάζιο  «δημιουργικό …σοκ» που έτσι κι’ αλλιώς θα το το σφινώσει αν διαδεχθεί τον Τζέφρι-γκαγκά!!!!
Ενώ ο γαλάζιος αληταράς έχει υπερψηφίσει τρεις (3) φορές τη παραγραφή όλων των κλεμμένων και φαγομένων από γαλαζιοπράσινους ληστές υπουργούς και βουλευτές, λέει ο ξεδιάντροπος, ότι αυτός, θα ….επανελέγξει το πόθεν έσχες, όλων των υπουργών, από 1974 κι’ εντεύθεν!!!!! Κέπου αλλού ο ασυγκράτητος, είπε το ανάποδο, ότι δηλαδή ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΕΚΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ!!!!…. ΦΤΟΥ σου μη σε ματιάσω, του λέω με κάτι απόκρυφα του κερατά…..
Αφού θα έχει συγκατανεύσει (όπως προστάζει ο Ντομινίκ Στρος Καν), στην αποδοχή της νομιμότητας όσων απαιτούν οι συλληστές πιστωτές της καημένης Ελλαδίτσας και στην επιμήκυνση (= επανεκκίνηση) του κατασκευασμένου από κλεψιές χρέους, ε, τότε αυτός ο συγκάτοικος της γκαρσονιέρας του Τζέφρι-γκαγκά στο Αμέρικα, τότε θα βγάλει το μπακαλοτεύτερο και ως σύγχρονος περιπτεράς που διαθέτει ταμιακή μηχανή μέϊντ ιν Τζερούσαλεμ, θα κάνει τα παρακάτω σπουδαία για τη διαιώνιση της ληστρικής επιδρομής των εβραίων τραπεζιτών:
(Μείωση φορολογικών συντελεστών –  Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν –  Γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος –  Νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων –  Εξόφληση οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες –  Δέσμευση των τραπεζών να διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία το 20-30% των εγγυήσεων που λαμβάνουν –  Μέτρα για την τόνωση της Οικονομίας – Αντισταθμιστικά μέτρα ανάσες) και δεν βγαίνει ούτε ένας π—– από το Οικονομικό Επιμελητήριο να τον φτύσει κατάμουτρα και να τον πει κομπογιαννίτη.
Για να γεμίσει ο κατά Πάγκαλο κοπρίτης, τον χρόνο που του είχαν χαραμίσει οι καναλάρχες-εργολάβοι, μίλησε στα 3 /4 της ομιλίας του μα αοριστολογία κατά του συγκάτοικού του Παπανδρέου, με προσεκτικά γραμμένες νερόβραστες μαλακίες, έτσι ώστε να μη δείξει ότι ξεστρατίζει από την ταύτιση των δύο επιφανών υπηρετών του αλλοδαπού τραπεζικού συστήματος και των χρηματιστηρίων.
Δύο (2) λεπτά μετά το τέλος της θλιβερής ομιλίας του, από τις Βρυξέλες ο αρμόδιος ΟΛΙ ΡΕΝ, έστειλε προς κάθε κατεύθυνση, ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης!!!!…

ΜπαρμπαΝίκος

Αυτοί είναι οι φονιάδες του 44χρονου

Αυτή η φωτογραφία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και είναι σύμφωνα με εκείνους που την έχουν στην κατοχή τους, το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή όπου έγινε το μοιραίο φονικό.

Πρόκειται για ένα στοπ-καρέ που κατάφεραν να "καθαρίσουν" οι άνδρες της αστυνομίας και μπορούν να διακρίνουν τα πρόσωπα των τριών δραστών, που σκότωσαν τον άτυχο 44χρονο πατέρα στην πλατεία Βικτωρίας.
Το βίντεο είναι από κάμερα που καταγράφει τις κινήσεις τους στις 4.46 το ξημέρωμα της Τρίτης. 4 λεπτά πριν το φονικό. Όταν τον είχαν πάρει στο κατόπι και τον παρακολουθούσαν για να τον ληστέψουν. Μετά τον στρίμωξαν στην γωνία της Ηπείρου με τον ΓʼΣεπτεμβρίου και τον έσφαξαν.
Στη μέση διακρίνεται η σκιά από ένα ασπροντυμένο άντρα, που κάποια στιγμή γυρνάει το κεφάλι του για να δει πίσω του.
Λέγεται από την αστυνομία ότι υπάρχει από άλλη κάμερα και η σκηνή της δολοφονίας.


Το στοπ καρέ που δείχνει τους δολοφόνους

Την Κυριακή πιθανότατα η κηδεία
Στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, πιθανότατα την Κυριακή, θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη.
Η κηδεία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω προβλήματος υγείας της συζύγου του άτυχου 44χρονου, θα αλλάξει ώρα, ημέρα, αλλά και τόπο.

newstoday

Το αστείο περί δραχμών δεν είναι τόσο αστείο πια.!

Το ερώτημα δεν είναι αν κάποιοι θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή ή όχι. Το ερώτημα επίσης δεν είναι αν η ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε τους Γερμανούς, φτιάχνοντας εκθέσεις περί επιστροφής στη δραχμή για εκβιαστικούς λόγους. Το ερώτημα πάνω από όλα δεν είναι αν κάποιοι στη Γερμανία μας θέλουν έξω ή μέσα στην ΕΕ.

Το ερώτημα είναι αν αναγκαστούμε να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση (τη δραχμή) θέλουμε δεν θέλουμε.....

Και προτού μου πείτε ότι δεν υπάρχει τρόπος ή δεν το προβλέοουν οι συνθήκες, “όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος” και “η ανάγκη είναι η μητέρα των ανακαλύψεων”. Με λίγα λόγια, άσχετα αν δεν το προβλέπουν οι συνθήκες σήμερα, δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν μπορούν να αλλάξουν ώστε να το λάβουν υπόψη. Η αλλαγή της συνθήκης του Σένγκεν που δρομολογείται δεν είναι παρά ένα μικρό παράδειγμα.

Επίσης, μια επιστροφή στη δραχμή δεν σημαίνει ότι το τωρινό χρέος θα παραμείνει σε ευρώ. Που είναι αυτό γραμμένο και το λένε όλοι; Όπως το χρέος από δραχμές έγινε ευρώ, έτσι και από ευρώ μπορεί να γίνει ξανά δραχμές.

Το 2008, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο, “Τι θα λέγατε αν σας έλεγαν οι γραφειοκράτες μας να βγούμε από το ευρώ;”. Το νόημα αυτού του άρθρου ήταν το εξής: Το ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι τόσο ανίκανοι, που είναι δυνατόν να σκεφτούν να επιστρέψουμε στη δραχμή μόνο και μόνο για να έχουν τα κλειδιά του τυπογραφείου στα χέρια τους (της Τράπεζας της Ελλάδος) με σκοπό να τυπώσουν ένα τσουβάλι από δραχμές, για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους (τον δημόσιο τομέα), παρά να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.

Δυστυχώς η κρυφή συνάντηση της Παρασκευής μάλλον επιβεβαιώνει ότι ένα τέτοιο σχέδιο έχει επιμεληθεί εντός Ελλάδος και μάλλον (από ό,τι δείχνουν τα πράγματα), δεν είναι ένας απλός ελιγμός, αλλά ίσως (τονίζω το ίσως) ένα σχέδιο που ορισμένοι ίσως έχουν πάρει στα σοβαρά. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πάει πολύ μακριά η βαλίτσα αγαπητέ αναγνώστη.

Και ειλικρινά σας λέω, είναι η πρώτη φορά από τότε που έγραψα αυτό το άρθρο, που πραγματικά ανησυχώ διότι αντί για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να εξελιχτεί σε εφιάλτη.

Να τονίσω ότι μια επιστροφή στη δραχμή είναι η εύκολη λύση για τους πολιτικούς. Δεν είναι όμως η εύκολη λύση για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Βολεύει τους πολιτικούς να συγκαλύψουν τις ανικανότητες τους και την ανεπάρκεια τους, αλλά το βιοτικό επίπεδο της χώρας θα πάει πολλές δεκαετίες πίσω.

Μια επιστροφή στη δραχμή, προϋποθέτει αυτή η οικονομία να έχει τουλάχιστον πλεόνασμα στις τρέχουσες συναλλαγές. Επίσης προϋποθέτει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ένα πολίτευμα με ένα ανεξάρτητο νομοθετικό σώμα που έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία να νομοθετεί και όχι η εκτελεστική εξουσία και ο εκάστοτε πρωθυπουργός να είναι ο απόλυτος άρχοντας.

Όπως είπα πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση αυτή κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μην εφαρμόσει τίποτα και προκειμένου να εκνευρίσει τους πάντες και να βρεθούμε σε αδιέξοδο. Δεν έχει ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, δεν έχει μειώσει το κράτος και γενικά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να καταστεί η οικονομία πιο ανταγωνιστική. Με λίγα λόγια, είναι σαν να προσπαθεί να βρει δικαιολογία να τυπώσουμε δραχμές.

Επιπλέον, έχουμε και την ανεπάρκεια των ευρωπαϊκών θεσμών. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Ελλάδος σαν ένα θέμα ρευστότητας, αντί για πρόβλημα solvency (βιωσιμότητας). Και ενώ το πρόβλημα αρχικά ήταν μόνο βιωσιμότητας, σήμερα το πρόβλημα είναι επίσης και ρευστότητας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας πολίτης και ο παραγωγικός ιστός αυτής της χώρας (ό,τι έχει απομείνει) χαροπαλεύει στην εντατική με τεχνική υποστήριξη έχοντας πέσει σε κώμα.

Αν δεν αλλάξει κάτι σε λίγο αγαπητέ αναγνώστη, οι γιατροί θα εξαγγείλουν ότι ο ασθενής πέθανε και ότι πρέπει να βγάλουν την τεχνική υποστήριξη.

Ποια η λύση; Σε πρώτη φάση πρέπει να αλλάξουμε γιατρό διότι εγώ προσωπικά δεν δέχομαι αυτή τη γνωμάτευση. Διότι η δραχμή που ορισμένοι ονειρεύονται, αποτελεί θανατική καταδίκη αυτής της χώρας και τίποτα λιγότερο. Και προσωπικά μιλώντας, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να συνεχίσουμε να τη βλέπουμε μόνο στο νομισματικό μουσείο.

ΠΗΓΗ

Ευρωπαϊκό Ψυχόδραμα: Να πεις στον Γιώργο ότι απότυχε

Ξυπνά φοβέρες μνήμες η λέξη αποτυχία στον Παπανδρέου. Πως να το πεις… Είναι πολυ βολικό και αυτοπροστατευτικό να κάνει ότι δεν το καταλάβαίνει… και να είναι  πάλι «Ανένδοτος» κατά της αναδιάρθρωσης και της εξόδου απο το ευρώ και στο Όσλο.
Το Ευρωπαϊκό Ψυχόδραμα μόλις άρχισε: Handelsblatt προς Παπανδρέου: Είστε ήρωας – χρεοκοπήστε
«Το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο χωρίς αναδιάρθρωση, ενώ έχουμε αποφασίσει να παραμείνουμε και να υπερασπιστούμε το ευρώ», θα πει  μάλλον πολύ αργά ο  Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Διάσκεψης για την Προοδευτική Διακυβέρνηση με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά» στο Όσλο.
Το Θέμα είναι ότι οι ξένοι τον επηρεάζουν βαθιά μα δεν τον ξέρουν τόσο καλά. Χρειάζεται κάτι που να μοιάζει με μια νίκη όπως τότε με το πιστόλι στο τραπέζι.  Για την πολιτική στην Ελλάδα και για την δική του προσωπική αφήγηση…

Γιάννης Παπαϊωάννου

ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤ​ΕΣ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΕΣ DAF(Deposi​t Administra​tion Funds) ΤΩΝ GOLDEN ΒΟΥΣ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ κ. ΚΟΥΣΕΛΑ;..​.

 -Η ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Ο.Α. ΑΘΗΝΑ 2004, ΒΑΣΕΙ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ [DAF]  ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. [ΠΟΛ.1105-6.5.11-ΥΠ.ΟΙΚ - Εφάπαξ παροχή  υπαλλήλων  Ο.Ε.Ο.Α - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ]
 
-ΜΕ ΤΑ GOLDEN ΒΟΥΣ [ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΧΩΡΟΥ, ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ] ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ(ΤΑ DAF) ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ κ. ΚΟΥΣΕΛΑ ;...

 = =ΠΟΛ.1105-6.5.11-ΥΠΟΙΚ-Εφάπαξ παροχή Ο.Ε.Ο.Α.[ΕΞΡ ΕΠΓ]

Νόμος είναι ό,τι τους εξυπηρετεί!


Γενεσιουργός αιτία πολλών προβλημάτων της χώρας είναι η κακή σχέση μας με τον νόμο. Πολίτες και κυβερνήτες συχνά συμπεριφέρονται άνομα – είτε παρακάμπτουν είτε παραβιάζουν είτε προσαρμόζουν τον νόμο στα μέτρα τους. Η ανομία, όμως, δεν αναπτύσσεται εν κενώ: θρέφεται (και) από την κακονομία. Ακόμα κι αν αγνοήσουμε περιπτώσεις “φωτογραφικών” νόμων, όταν οι νομοθέτες θεσπίζουν νόμους από τους οποίους λείπουν η τεχνική αρτιότητα, η αναλογικότητα και η συμβατότητα με το ευρύτερο δικαιικό σύστημα, τότε παράγεται νομοθεσία κακής ποιότητας, η οποία απαξιώνει την έννοια του νόμου, ταλαιπωρεί τους πολίτες, ξεφτιλίζει τη χώρα και τροφοδοτεί την ανομία.
Θέλετε ένα ενδεικτικό παράδειγμα; Δείτε την περίπτωση του διαβόητου νόμου 3037 για τα “φρουτάκια”, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα (!) από τη Βουλή το 2002. Ο νόμος αυτός απαγόρευσε την εγκατάσταση και χρήση ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, με εξαίρεση τα καζίνο. Προκειμένου να απαγορευτούν τα τυχερά παιχνίδια, απαγορεύτηκαν όλα!
Τι προκάλεσε μια τέτοια δρακόντεια νομοθεσία; Οπως μας θύμισε ο Π. Μανδραβέλης (‘Κ”, 13.4.2011), ο νόμος 3037 ψηφίστηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη, έπειτα από σκανδαλοθηρική τηλεοπτική εκπομπή, η οποία εμφάνισε προβεβλημένο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να παίζει “φρουτάκια”. Η Βουλή ψήφισε υπό την πίεση του μιντιακού λαϊκισμού και του συνακόλουθου ηθικού πανικού. Οι νομοθέτες δεν πήραν σοβαρά τη γνωμοδότηση του Τμήματος Νομοτεχνικής Επεξεργασίας Σχεδίων και Προτάσεων Νόμων της Βουλής, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις τόσο για τη συνταγματικότητα του νόμου όσο και για τη συμβατότητά του με την κοινοτική νομοθεσία.
Διαβάζοντας τα σχετικά πρακτικά της Βουλής, σε πιάνει απελπισία με την κενολογία και την ασυναρτησία των περισσότερων ομιλητών. Πλεονάζουν η κενή ρητορεία, η πατερναλιστική ηθικολογία, τα σαθρά επιχειρήματα, τα non sequiturs. Αποκορύφωση είναι το καταγέλαστο συμπέρασμα του τότε υφυπουργού Οικονομικών κ. Φωτιάδη, ο οποίος, ενώ εμφανίζεται ρητορικά να συμμερίζεται τον προβληματισμό της γνωμοδότησης, τελικά τον απορρίπτει (!) διότι η σύγχρονη τεχνολογία δυνητικά καταργεί τη διάκριση “τυχερών” και “ψυχαγωγικών” παιχνιδιών, οπότε η απαγόρευση πρέπει να είναι καθολική! Σε απλά ελληνικά: παρακάμπτω το Σύνταγμα, αδιαφορώ για την κοινοτική νομοθεσία, εμένα με νοιάζει να θεσπίσω αυτό που εγώ θέλω! Ενα ακόμα δείγμα πολιτικού αυτισμού…
Ο νόμος 3037 προσεβλήθη από την Κομισιόν στο Δικαστήριο της ΕΕ, το οποίο έκρινε, το 2006, ότι παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία. Στο μέτρο, δε, που η συμπεριφορά των “αρχόντων” αντανακλά την κυρίαρχη συμπεριφορά των “αρχομένων” (και αντιστρόφως), η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του Δικαστηρίου και τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 12 εκατ. ευρώ! Η κακονομία και μας ξεφτιλίζει και μας κοστίζει…
Εμαθαν κάτι οι πολιτικοί μας από το φιάσκο; Ζητάτε πολλά, νομίζω… Σε πρόσφατη επιστολή του στην “Κ” (19.4.2011), ο κ. Χριστοδουλάκης υπερασπίζεται την τότε νομοθετική πρωτοβουλία του για τα “φρουτάκια”. Τα επιχειρήματά του αποκαλύπτουν πόσο πατερναλιστικά λαϊκιστικό είναι, στον πυρήνα του, ακόμα και το πιο εκσυγχρονιστικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διατείνεται ότι το πρόστιμο των 12 εκατ. ευρώ άξιζε τον κόπο διότι απέτρεψε, λέει, 12 εκατ. Ελληνες από τον τζόγο! Προσέξτε τη φενακιστική συλλογιστική: εικάζει ατεκμηρίωτα ότι όλοι οι Ελληνες θα τζόγαραν και ότι όλοι απετράπησαν από τον νόμο του! Κατασκευάζει ρητορικά, δεν συνάγει λογικά, το συμπέρασμα που έχει προεπιλέξει! Ισχυρίζεται εμμέσως ότι ο νομοθέτης πρέπει να συμμορφώνεται με το “λαϊκό αίσθημα” (ο.π.), έστω κι αν αυτό συγκρούεται με την ευρύτερη έννομη τάξη. Λένε κάτι διαφορετικό ο Ψωμιάδης, ο Καρατζαφέρης και η Παπαρήγα; Ο πυρήνας του λαϊκισμού, σε όλες τις αποχρώσεις του, είναι ο ίδιος: “Eνας είναι ο θεσμός, ο κυρίαρχος λαός”! Οπως τα νήπια, όμως, ο μυθοποιημένος “λαός” χρειάζεται καθοδήγηση από τους αυτοδιορισμένους κηδεμόνες του, οι οποίοι, όπως ο κ. Χριστοδουλάκης, αποφασίζουν ακόμη και πού θα διασκεδάσει (“οι ενήλικοι παίκτες μπορούν να εκτονωθούν αλλού”, ο.π.).
Υποστηρίζει ο πρώην υπουργός ότι, όπως οι περισσότεροι νόμοι, ο συγκεκριμένος νόμος δεν εφαρμόστηκε τέλεια, χωρίς αυτό να μειώνει τη χρησιμότητά του. Προσέξτε: σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά, η ενδεχόμενη νομική κακοτεχνία ανάγεται σε καθολική αρχή! Το πρόβλημα όμως με το νόμο 3037 είναι ότι ήταν εξ υπαρχής θνησιγενής – ήταν αντισυνταγματικός και ασύμβατος με την κοινοτική νομοθεσία. Ακόμα κι αν η εφαρμογή του ήταν τέλεια, πάλι θα κατέπιπτε στα δικαστήρια. Βουλευτές και υπουργοί είχαν αρμοδίως προειδοποιηθεί. Δεν έδωσαν σημασία.
Εννιά χρόνια αργότερα, διαβάζοντας την επιστολή του κ. Χριστοδουλάκη, καταλαβαίνουμε καλύτερα γιατί: ακόμα και διακεκριμένοι εκσυγχρονιστές πολιτικοί δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του Bαλκάνιου πολιτικάντη. Ενδίδουν στον πειρασμό να νομοθετούν όχι τόσο με αφετηρία τον σεβασμό στην έννομη τάξη, όσο με γνώμονα τις λαϊκιστικές, φατριαστικές ή ιδεοληπτικές τους επιδιώξεις. Και φυσικά, δεν διανοούνται να αναστοχαστούν τις πρακτικές τους! Με τέτοια νοοτροπία “λογικό” δεν είναι οι βουλευτές μας να διορίζουν τους “κολλητούς” τους στη Βουλή ή να αυτο- και ετερο-απαλλάσσονται από αδικήματα που φέρονται να διαπράττουν; Πρόσφατα, το Δικαστήριο της ΕΕ επιδίκασε στη χώρα πρόστιμο 19.000 ευρώ γιατί η αυτιστική συντεχνία των βουλευτών μας αρνήθηκε να άρει τη βουλευτική ασυλία της κ. Αποστολάκη, εμποδίζοντας έτσι τον πρώην σύζυγό της να προσφύγει δικαστικώς εναντίον της για οικογενειακή τους διαφορά!
Νόμος είναι ό, τι τους εξυπηρετεί. Τις συνέπειες τις πληρώνουν άλλοι!

"Πυρά" Καστανίδη σε Σημίτη

Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Sιemens. Ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε για πρώτη φορά, την αλληλογραφία που είχε ως υπουργός Μεταφορών την περίοδο 1996-1997 με τον τότε πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, και κατήγγειλε ότι μέσα από τις επιστολές του διαφαίνεται ότι ο ίδιος επέμεινε να ελέγχονται όλες οι συμβάσεις του δημοσίου από ανεξάρτητη αρχή αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε φρένο στην προσπαθειά του αυτή. Αιτιολογώντας την σημερινή του στάση, ο κ. Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά
«Έχω πάντα αφοσίωση, πρώτα στη χώρα και μετά στο κόμμα μου. Δεν είναι τυχαία γεγονότα, σηματοδοτούν μια κρίσιμη καμπή στην πορεία του τόπου. Αν είχαμε τότε αποδεχθεί μια διαφορετική λειτουργία στο καθεστώς των προμηθειών, θα είχαμε κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον πολιτικό και τους επιχειρηματίες. Δεν έχω μιλήσει έτσι 15 χρόνια, αισθάνομαι όμως βαριά την ιστορική ευθύνη να μιλήσω για όσα οφείλω». 

sofokleousin.gr

ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΓΑΛΕΡΕΣ

*με αφορμή τα γεγονότα της 2ης εβδομάδος του Μαΐου 2011 στην Αθήνα
Μάιος στην Αθήνα και η άνοιξη μοιάζει να μην μπορεί να έρθει και το σαράκι της διαφθοράς, της εξαχρείωσης, της πνευματικής και υλικής εξαθλίωσης συνεχίζει να κατατρώει τα επίπλαστα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής. Μια συνοχή βασισμένη για χρόνια στην αλληλοεξόντωση με έπαθλο την οικονομική ανέλιξη που ο καθείς ως άλλος Μίδας επιζητά τον πλούτο και την κάλυψη από αυτόν των κενών και της ανεπάρκειας που δημιουργεί αυτό το ‘’ορθολογικό’’ και εμπορευματικό οικονομικό σύστημα.
Για χρόνια λοιπόν η κοινωνική αυτή συμφωνία υπήρξε υπό τη σκέπη της Αλλαγής το ’80 του εκσυγχρονισμού και της ισχυρής Ελλάδας το ’90 και της ανασύστασης του κράτους τη δεκαετία αυτή. Πέραν των όποιων κριτικών και της αναζήτησης της ουσιαστικής αλήθειας ένα είναι δεδομένο, ο ανταγωνισμός και η αλληλοεκμετάλλευση εκτοξεύθηκε στα ύψη. Σημείο κρίσιμο σε αυτή τη διαδικασία η εισροή φθηνού ευέλικτου και εξαθλιωμένου εργατικού δυναμικού μέσω της μετανάστευσης από όλες τις πονεμένες χώρες της Ασίας της Αφρικής και της Ευρώπης στην Ελλάδα. Η ανάγκη να νιώσουν οι μικρομεσαίοι αφεντικά και να εντείνει την υπερσυγκέντρωση πλούτου η οικονομική ελίτ έφερε τους μετανάστες χωρίς κανένα σχέδιο σε μια χώρα με μηδαμινή παραγωγική βάση-βιομηχανία και δομές.
Έπειτα η εισροή κόσμου εξαθλιωμένου πέτυχε και μια άλλη στόχευση της κυβερνώσας ελίτ, την καλλιέργεια της αντίληψης ‘’κοίτα αυτούς πως ζουν, πάλι καλά να λέμε εμείς’’. Έτσι όταν η εξαθλίωση και η ανέχεια είναι εμφανής στην καθημερινότητα μιας αλλοτριωμένης και μη αλληλέγγυας κοινωνίας οδηγεί τα μέλη της στην ενίσχυση της θέσης αυτής όπου ο εξαθλιωμένος άνθρωπος αποτελεί παράδειγμα αποφυγής και εγλεισμού του καθενός στον προσωπικό αγώνα επιβίωσης και παραλλήλως αποδοχής της καθεστηκυίας τάξης.
Χρόνια τώρα εκπομπές στα κανάλια για τους μετανάστες για την ένταξή τους ή μη, για το γεγονός της χώρας μας ως χώρα υποδοχής προς της Δύση, κινήσεις, οργανώσεις κόμματα λαϊκισμός ήταν η επιφάνεια που έκρυβε και προσπαθεί ακόμα να κρύψει τις στρεβλώσεις αυτής της κοινωνίας.
Κάτω από την επιφάνεια και της ψευδαίσθηση της συνοχής και εύρυθμης λειτουργίας υπάρχει η λογική της ζούγκλας όπου πλέον έλληνες και μετανάστες σε μια εποχή με έλλειψη επενδύσεων και εργασιακής απορρόφησης οδηγούνται και από την Ελίτ αλλά και από τα ένστικτα μίσους και αλληλοεξόντωσης οδηγούνται σε μια σύγκρουση. Μία σύγκρουση ανθρώπων μεταξύ τους και όχι με τις αιτίες των προβλημάτων τους υπό τη σκέπη μιας έλλειψης μόρφωσης και εξασθενημένης ανθρωπιάς.
Ο όχλος της συντηρητικής ψευδοπροοδευτικής ελληνικής κοινωνίας όπου η νοοτροπία του αγέροχου Ελληνάρα μωροφιλόδοξου αρχοντοχωριάτη χέρι χέρι με τον επαναστάτη που ονειρεύεται το μάννα του δημοσίου και υποβιβάζει ή αγνοεί κάθε έννοια μόρφωσης μπροστά στα επαναστατικά ευαγγέλια – ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ με τον εξαθλιωμένο και μέχρι να έρθει στην Ελλάδα φοβισμένο κοινωνικά μεταναστευτικό όχλο που κουβαλάει ελπίδες, όνειρα και πάθος για επιβίωση καθοδηγούμενος αρκετές φορές από τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα.

Η ανάμιξη αυτή από το μάγειρα της οικονομικής ελιτ στην κουζίνα του ελληνικού κράτους προφανώς συνδυάζεται με τα κατάλληλα υλικά. Έτσι ώστε έλληνες και ξένοι να ζουν σε μια κόλαση μέσα στο βούρκο και να αγωνίζονται ως άλλοι μονομάχοι στην αρένα της ελιτ που ευλογεί στο όνομα της ‘’ανάπτυξης’’ και της ‘’ανταγωνιστικότητας’’.

Παράλληλα για τη λειτουργία του πολιτικού της προσωπικού και των ηθελημένων ή μη συνεργατών του (οργανώσεις από όλο το ιδεολογικό φάσμα, μκο ανθρωπιστικές και επίδοξοι τηλεαστέρες-πρότυπα) φροντίζει να αναπαράγει αντιθετικές θέσεις για το ζήτημα της συνύπαρξης ανθρώπων ώστε ο κάθε χώρος να διατηρεί το ακροατήριό του. Με αυτόν τον τρόπο ο μανδύας της πολυφωνίας και της δημοκρατίας συνεχίζει να καλύπτει την κοινοβουλευτική δικτατορία που με την σειρά της καλύπτει την οικονομική ολιγαρχία.

Ποια είναι τα αληθή γεγονότα και οι βασικές σταθερές που μετασχηματίζουν οι εκφραστές του πολιτικού φάσματος ; Αυτό η κοινωνία έχει χρέος στον εαυτό της να το απαντήσει, αλλά το παρόν κείμενο θα δώσει κάποιες σκέψεις.
Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα που ‘’κατοχυρώνουν’’ τα αστικά συντάγματα , η ΕΣΔΑ και η χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποτελούν μέρος της βάσης ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και μόρφωσης που προσπάθησαν να χτίσουν αιώνες τώρα οι διάφορες επαναστάσεις ,κοινωνικές, εθνικές, εργατικές.
Ένα moratorium λογικής σκέψης, φιλοσοφίας και ανθρωπιστικής πρακτικής το οποίο με στοιχειώδη γνώση και λογική προκύπτει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί εντός και από ένα καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα και σε μια διεφθαρμένη αντιπροσωπευτική διαδικασία (αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία).
Τότε λοιπόν όταν η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει ανεργία 16% και 40% στους νέους πρέπει αν μη τι άλλο να μπει το ζήτημα όχι του να υπάρξουν δουλείες όπως να ‘ναι, αλλά να αλλάξει άρδην ο ρόλος και η θέση της εργασίας. Πρέπει ίσως να μετατραπεί σε κοινωνικό αγαθό και να μην είναι μέσον κάλυψης βασικών αγαθών διαβίωσης πάνω σε αυτή τη γη (τροφή, ένδυση, υγεία, στέγη).
Αυτή η κατεύθυνση καμιά σχέση δεν έχει και ούτε καν τέμνεται από μια ανταγωνιστική ‘’ αναπτυξιακή’’ πολιτική διαχείρισης κρίσεων. Αυτή μόνο να διασφαλίζει την οικονομική ολιγαρχία μπορεί και το πολιτικό της προσωπικό και παράλληλα να εμφυτεύει το ‘’ διαίρει και βασίλευε ‘’ στην κοινωνία.
Και λοιπόν αφού μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια κοινή αντίληψη της πραγματικότητας οφείλουμε να δούμε αν θέλουμε πρώτα και ύστερα τι μπορούμε να κάνουμε. Προφανώς η σύνθεση προτάσεων μπορεί να επιφέρει τομές μαζί με την διερεύνηση του ιστορικού παρελθόντος αυτού του τόπου.
Αυτό που πρέπει να προκύψει και να δώσει διέξοδο πνοής στο μέλλον μας είναι μάλλον μια συγκρότηση επιτροπής αναγνωρισμένων ανθρώπων αδιάφθορων με γνώσεις και ανθρωπιά που θα διαμορφώσει και θα βάλει τις προϋποθέσεις εφαρμογής μιας νέας χάρτας διοίκησης και οργάνωσης της κοινωνίας της οικονομίας της πολιτείας και της δικαιοσύνης. Κύριο χαρακτηριστικό η αναζήτηση εύρυθμου τρόπου λειτουργίας με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κάλυψης των βασικών αναγκών. Επίσης η εφαρμογή δρακόντιων νόμων δίκαιων και δημοκρατικών θα μπορούσε να εξισορροπήσει αρχικά της αδικία αυτού του συστήματος.
Ακούγεται η ανάγκη για δημοψήφισμα για τα μέτρα στην οικονομία και στην οικονομική πολιτική ευρύτερα σε συνάρτηση με την ευρωζώνη, όμως δεν τίθεται το θέμα δημοψηφίσματος μιας νέας χάρτας διοίκησης και οργάνωσης πέραν και έξω από τα κόμματα και τις οργανώσεις.
Σε αυτό το χάλι που ζούμε και στην εξαθλίωση που έρχεται τόσα χρόνια κρύβαμε τα μάτια και για αυτό έχουμε βρεθεί μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή εγκληματικότητα και σε αυτήν την ευρύτερη απαξίωση της αξίας της ζωής και του προσανατολισμού της μόνο στην εμπορευματική της διάσταση.
Και εδώ έρχονται οι μετανάστες και τα όσα προσπαθεί να διαχειριστεί το καθεστώς τα τελευταία έτη της εντεινόμενης εξαθλίωσης. Απλά και ξεκάθαρα υπάρχουν τα παρακάτω δεδομένα :
Έντονη φτώχια και ανέχεια στις χώρες του τρίτου κόσμου της Ασίας και του πρώην ανατολικού μπλοκ, παράλληλα με ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εντόπια αυταρχικά και διεφθαρμένα καθεστώτα.
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας στο μεταίχμιο αυτών των κόσμων και πύλη εισόδου στην ευημερία της Δύσης.
Η ανάγκη φθηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού ως σύγχρονοι δούλοι από τους μεγαλοεργολάβους δημοσίων έργων και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην γεωργία και στις ‘’κωλοδουλειές’’ ώστε τα τέκνα τους να γίνουν αφεντάδες και in μες στο lifestyle.
H στάση της Ε.Ε. μέσω της συνθήκης του Μάαστριχτ για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών και ανθρώπων – εργατών προς όφελος των πολυεθνικών, η συνθήκη Σένγκεν και το πρόσφατο Δουβλίνο ΙΙ που μεταθέτουν τα ζητήματα της μετανάστευσης στις χώρες υποδοχής του φτωχού Νότου και δη στην Ελλάδα ως κύρια πύλη προς την Δύση.
Η στάση των πολιτικών φορέων να κάνουν τα στραβά μάτια στα πιο πάνω λάθη και απλά να παζαρεύουν με το ακροατήριό τους φανφάρες αναλόγως το ακροατήριο ‘’αριστερό ‘η δεξιό’’ όπου οι μεν με τους ξένους για να τους κάνουμε και ψηφοφόρους μας οι δε έξω οι ξένοι για να αρπάξουν ψηφοφόρους από τα μεγάλα κόμματα.
Η στάση των εξωκοινοβουλευτικών ‘’προοδευτικών’’ οργανώσεων που προσπαθούν να καλύψουν προαπαιτούμενα με βάση τα ευαγγέλια της επανάστασης και να φτιάξουν τους οσίους προλετάριους αδυνατώντας να ερμηνεύσουν τι γίνεται. Η ενδεχόμενη προβοκατόρικη δράση είναι άλλο θέμα.
Η ανάγκη για επιβίωση στην καθημερινότητα σπάζοντας τα όρια και της νομιμότητας και του δικαίου οδηγώντας από την ανέχεια στην εγκληματικότητα. Και αυτή με τη σειρά της στην αυτοδικία και στην αντεκδίκηση.

Με τα ως άνω δεδομένα προκύπτει το συμπέρασμα ότι επίκειται έκρηξη της εγκληματικότητας και της αντεκδίκησης συνοδευόμενη από νοοτροπίες ‘’δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ αλβανέ, πακιστανέ κλπ.’’ και από γενικά και αόριστα ‘’ μετανάστες αδέρφια μας’’.
Τότε λοιπόν όταν αυτή η πολιτεία αυτή η δικαιοσύνη και αυτή η αστυνομία δεν πρόκειται να κάνει τίποτε άλλο από αυτό που είναι φτιαγμένη να κάνει. Να διατηρεί τους διαχωρισμούς στην κοινωνία και να τους ενισχύει, να δρα μόνον προς όφελός της ξαμολόντας το πολιτικό της προσωπικό για να καταπραΰνει, και να ενισχύει την καταστολή διατηρώντας υποταγμένους τους πολίτες.
Πολίτες που χάνονται μέσα στους λαβύρινθους των προσωπικών, οικογενειακών προβλημάτων, στον αγώνα για επιβίωση και στους ατομικούς δρόμους μιας επίχρυσης ανόδου στο συλλογικό Γολγοθά με τα φρουτάκια του ‘’ κοίτα την πάρτη σου’’ και ‘’ζήσε το life style σου ‘’. Και τότε μόνον τα κατώτερα ένστικτα επικρατούν δίδοντας εικόνες σαν αυτής της βδομάδας όπου με αφορμή την εγκληματικότητα δόθηκε το έναυσμα της αλληλοσφαγής.
Στο φως η πολιτική αντιπαράθεση κομμάτων και οργανώσεων, η διαχείριση κρίσεων και κρίσης, η φαινομενική λειτουργία της οικονομίας και του κράτους και από κάτω το σκοτάδι της αλληλοσφαγής με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που διαρρηγνύεται μέρα με τη μέρα για ένα κινητό, για ένα 20ευρω, για μια βιντεοκάμερα.
Και τι να γίνει τελικά με τους μετανάστες να τους διώξουμε ; να τους δώσουμε δουλειές να μην κλέβουν ; να τους κάνουμε ψηφοφόρους ; να τους κάνουμε Έλληνες μαζικά ;
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι εξαθλιωμένοι και νοιάζονται να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες με χαμηλό μορφωτικό ίσως και νοητικό επίπεδο και με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο (οι μουσουλμάνοι) και ζώντας σε συνθήκες άθλιες με όνειρο να γίνουν κι αυτοί μέρος της ευημερίας της Δύσης. Πρέπει να δούμε αν θέλουμε να τους έχουμε εδώ και να βοηθούν στη συντήρηση του καθεστώτος που περιγράφεται στο κείμενο και να δούμε τι θέση μπορούν να έχουν σε μια διαδικασία ανοικοδόμησης.
Πόσοι και για πόσο και σε τι τομείς, προφανώς εκεί που υπάρχει έλλειψη συνοδευόμενη από νομιμότητα και διαφάνεια. Πρόταση μαζική απέλαση όσων δεν έχουν παραμονή άνω της 10ετίας, όσων δεν μπορούν να εγγυηθούν για αυτούς οι εργοδότες τους, όσων δεν είναι πολιτικοί διωκόμενοι και κυρίως η διαμόρφωση μιας ποσόστωσης με βάση τις παραγωγικές δομές και ανάγκες της χώρας.
Μετανάστης δηλωμένος στις αρχές, ικανός να βρεθεί από τη δικαιοσύνη, ενταγμένος στην κοινωνία και με τις ίδιες παροχές με αυτές των Ελλήνων πολιτών, υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και φορέας προόδου της κοινωνίας.
Θα πει κάποιος σε αυτό το σύστημα τίποτα δεν φτιάχνεται, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Ποιο σύστημα ποιοι Έλληνες ποιοι ξένοι ποιοι εργάτες ποια ενότητα σε ποια χώρα με ποια δικαιοσύνη ;
Δεν γίνεται επιμέρους αντιμετώπιση των ζητημάτων χρειάζεται :
Νέα χάρτα κοινωνικού συμφώνου από ανεξάρτητη επιτροπή για την αλλαγή της λειτουργίας της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτείας,
Δικλείδες ελέγχου κοινωνικού και απολογίας των πολιτικών διαχειριστών – κυβερνόντες
Ασφάλεια για όλους παντού και πάντα και δημοψήφισμα για όλα τα άνω

Αν δεν θέλουμε να έχουν διοίκηση οι ακραίες απολίτικες ομάδες μιας φετιχιστικής βίας μαζί με μια αστυνομία και δικαιοσύνη στην υπηρεσία της μαφίας της νύχτας και της οικονομικής ολιγαρχίας, αν δεν θέλουμε την αλληλοεξόντωση για την επιβίωση, αν δεν θέλουμε την σύμπραξη από τη μια μιας ετερόκλητης ένωσης δήθεν αναρχικών, κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, ψευδοπροοδευτικών οργανώσεων, και από την άλλη φασιστών και παρακρατικών με πολιτικά κόμματα – υπηρέτες της οικονομικής ολιγαρχίας, με lifestyle φορείς και ΜΜΕ υπό τη σκέπη μιας κεκαλυμμένης παρακρατικής υπόγειας ελιτ που συνδιοικεί με την οικονομική ολιγαρχία μέσα πλέον σε ένα πλαίσιο μιας ψευδεπίγραφης οικονομικής κρίσης και στρεβλώσεων μιας καθυστερημένης και υπανάπτυκτης καπιταλιστικής οικονομίας
Αν δεν θέλουμε να ζήσουμε σε αυτά που βλέπουμε σε χώρες της Αφρικής και της Ινδοκίνας με την ανέχεια τη διαφθορά και τον αλληλοσπαραγμό, τότε πρέπει να εγερθούμε όλοι και να δώσουμε τα χέρια σε μια πλατιά συμφωνία αλλαγής άρδην σε όλα. Ειδάλλως μέσα στις γαλέρες της ζωής μας επίκειται αλληλοσφαγή και τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε θα συνεχιστούν μέχρι να γίνουν καθημερινότητα να αφομοιωθούν από το σύστημα και να δοθούν ως μέσο και τρόπος ζωής. Ας αναρωτηθεί ο καθένας αν θέλει να έχει ζωή ελεύθερη και ασφαλή.
Και ναι δικαιοσύνη χρειαζόμαστε ανθρώπινη και παιδεία δικαίου από όλους για όλους και τον καθένα, όχι όμως μια στείρα νομοθεσία και δικαιοσύνη μόνο για τους μισθούς των δικαστών και για τα παραθυράκια της ανομίας στο αλισβερίσι του κέρδους και της επιβίωσης.
Και ναι δεν μπορούν να ζήσουν όλοι οι μετανάστες εδώ ούτε με τον τρόπο που ζουν ήδη και αυτή είναι μια πρόταση που δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια μιας υφέρπουσας φασίζουσας και συντηρητικής νοοτροπίας και στους εκφραστές της που ανθίζει σιγά σιγά.

Και ναι η ελιτ του πλανήτη με τις πολυεθνικές της ετοιμάζεται για την επιστροφή στον Μεσαίωνα με εξαθλίωση συνεχείς κρίσεις και πολέμους διακρατικούς και κοινωνικούς εντός κάθε κράτους.
Με λογική, ανθρωπιά και σύνεση ας πάρουμε όλοι θέση με επανανοηματοδότηση των θεσμών μας και εμφύσηση του δικαίου και της ανθρωπιάς, αλλιώς ας ετοιμαστούμε για άγριο κουπί.
Σταύρος Τασιόπουλος
επί πτυχίω Νομικής Κομοτηνής,
κάτοικος Αιγάλεω – Δυτική Αθήνα