ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.5.12

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Σώζουν τις γερμανικές τράπεζες και ΟΧΙ την Ελλάδα


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_0682.jpeg

Έρευνα του Bloomberg αποδεικνύει πως‘οι φορολογούμενοι της Ευρώπης έχουν προσφέρει στη Γερμανία την ίδια οικονομική στήριξη που έχουν προσφέρει και στην Ελλάδα».
»Τα πακέτα διάσωσης δεν ήταν μια απλόχερη προσφορά της Γερμανίας προς το Νότο» αποκαλύπτει το Bloomberg και συνεχίζει.
»Στα εκατομμύρια των λέξεων που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικας και η Ελλάδα ως το σκανδαλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτή την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.
Θα σας προκαλούσε έκπληξη αν μαθαίνατε ότι οι φορολογούμενοι της Ευρώπης έχουν προσφέρει στη Γερμανία την ίδια οικονομική στήριξη που έχουν προσφέρει και στην Ελλάδα; Kι, όμως, στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί μια προσεκτική ματιά στις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και στους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.
Ας ξεκινήσουμε από την απλή παρατήρηση: δεν υπάρχουν ανεύθυνοι δανειολήπτες χωρίς ανεύθυνους πιστωτές.Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το «μέσο διευκόλυνσης» της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, ως το Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους.
Με λίγα λόγια, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν.
Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες της δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.
Ουσιαστικά, διέσωσαν τις γερμανικές τράπεζες καθώς και τους φορολογούμενους, οι οποίοι αν δεν αποπληρώνονταν τα δάνεια θα έπρεπε να στηρίξουν αυτές τις τράπεζες. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της βοήθειας προς την Ελλάδα, η στήριξη στις γερμανικές τράπεζες προσφέρθηκε αυτόματα, ως μια λειτουργία της δομής της νομισματικής ένωσης.
Να πως έγινε αυτό: Όταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις συγκεκριμένες εκροές με δάνεια προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας.
Τα δάνεια αυτά εγγράφτηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των γερμανικών τραπεζών από τις θέσεις τους.
Και τώρα η ταμπακιέρα:
Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank αποτελούσαν μόνο εν μέρει ευθύνη της Γερμανίας. Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%.
Με λίγα λόγια, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία από την ευρωπαϊκή της διάσωση. Μια ένδειξη θα ήταν το ποσό που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από τις χώρες της ευρωζώνης από την έναρξη της κρίσης. Σύμφωνα με τη ΤΔΔ, τράβηξαν 353 δισ. δολάρια από το Δεκέμβριο του 2009 ως το τέλος του 2011. Μια άλλη θα ήταν η αύξηση των απαιτήσεων της Bundesbank στις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Αυτή αντιστοιχεί σε 466 δισ. ευρώ από το Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο του 2012, αλλά περιλαμβάνει και μη γερμανούς καταθέτες που μετέφεραν τα χρήματα τους σε γερμανικές τράπεζες.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα έλαβε συνολικά 340 δισ. ευρώ σε επίσημα δάνεια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες της, να αντικαταστήσει τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό, να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να βοηθήσει τις τράπεζες να τα βγάλουν πέρα. Μόνο 15 δισ. ευρώ ήρθαν κατευθείαν από τη Γερμανία. Τα υπόλοιπα προήλθαν από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Προτού οι γερμανικές τράπεζες τραβήξουν πίσω τα κεφάλαια τους, διακινδύνευαν να χάσουν πολλά λεφτά στην περίπτωση που η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ. Τώρα οι ζημίες θα καταμεριστούν μεταξύ των φορολογούμενων όλης της ευρωζώνης – ιδίως της Γαλλίας, οι τράπεζες της οποίας έχουν ακόμα πολλά ενεργά δάνεια στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, αυτό εννοούν ορισμένοι Γερμανοί αξιωματούχοι όταν λένε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια ελληνική έξοδο.
Εν τέλει όμως, το κόστος από μια επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα επιστρέψει στη Γερμανία. Αν ο τραπεζικός πανικός και η αναταραχή στις αγορές ανάγκαζαν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες να φύγουν και αυτές από το ευρώ, οι απώλειες θα εξαφάνιζαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των γερμανικών τραπεζών. Μια διάλυση του ευρώ θα είχε σημαντικές επιπτώσεις και στις εξαγωγές της Γερμανίας, ενώ θα διακινδύνευε την ύπαρξη της ίδιας της Ε.Ε. και την προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες των δύο παγκοσμίων πολέμων.
Για να αποτρέψει αυτή την κατάληξη, με ή χωρίς την Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να κάνει όσα έχει αρνηθεί ως τώρα και ακόμη περισσότερα. Πρώτον, να επιτραπεί στην ΕΚΤ να καλύψει το χρέος των κρατών μελών.
Δεύτερον, την δημιουργία ενός μηχανισμού στην ευρωζώνη που θα μετέφερε χρήματα σε οικονομικά αδύναμες χώρες, με τον ίδιο αυτοματοποιημένο τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διάσωση της Γερμανίας. Ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ασφάλισης των ανέργων, θα ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Την ώρα που η κ. Μέρκελ επεξεργάζεται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στη ευρωπαϊκή κρίση, πρέπει να έχει καλά στο μυαλό της ότι η χώρα της χρωστάει πολλά στο ευρωσύστημα όπως και η Ελλάδα».
Πηγή Euro2day

Η αλήθεια για την χρεοκοπία της χώρας ! Το μεγάλο σκάνδαλο της ανίερης συμμαχίας που εξευτέλισαν τον κοινωνικό ιστό για χάρη των Τραπεζών - Ολη η μέθοδος που χρησιμοποιούν για την καταλήστευση των πόρων


Το μέγα σκάνδαλο: To Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί εγγυήσεις στις Τράπεζες για να δανειοδοτούνται με 1% απο την ΕΚΤ, και οι ίδιες Τράπεζες δανείζουν το Ελληνικό δημόσιο με επιτόκιο 4.8%.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, μας διαβεβαίωνε, ως Έλληνες πολίτες, τον Ιανουάριο του 2008, ότι με τα 25 δις τα οποία έδινε στις Τράπεζες, θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίοι και όσοι έχουν ανάγκη κι όχι οι τράπεζες.

Βέβαια τα χρήματα τα πήραν οι Τράπεζες! Ελέγχθηκαν όμως ποτέ εάν τα χορηγήσαν στους μικρομεσαίους;;;

Το Νοέμβριο του 2008 η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, με τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από την κατάρρευση της Lehman Brothers στην Αμερική σε πλήρη εξέλιξη, θέλησε να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος, ούτως ώστε να μην υπάρξει καμιά επιβάρυνση στην πραγματική οικονομία από την επίπτωση της κρίσης στις διεθνείς χρηματαγορές.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2008, έφερε στη Βουλή, προς συζήτηση, πρόταση για την παροχή στήριξης στις ελληνικές τράπεζες, 28 δις ευρώ, σε ρευστό και εγγυήσεις, με κρατική κάλυψη.

Που σημαίνει ότι στην περίπτωση κατά την οποίαν, οι τράπεζες δεν αποπληρώσουν τα δάνεια που θα πάρουν, στη βάση της αξιοποίησης των κρατικών εγγυήσεων, θα αποπληρωθούν τα χρέη από τον κρατικό προϋπολογισμό, απ` όλους μας δηλαδή.

Στο σχετικό νόμο τότε (Ν. 3723/ΦΕΚ 250-9/ΔΕΚ 2008) υπήρχε προαπαιτούμενο για τις εγγυήσεις αυτές ότι θα χρησιμοποιηθούν για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόταν συγκεκριμένα ότι οι τράπεζες οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν των εγγυήσεων για χορήγηση δανείων , στεγαστικών και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς (προνομιακούς) όρους.

Η διάταξη αυτή , περιοριστική για τις τράπεζες ως προς την διαχείριση των εγγυήσεων , κάθε άλλο παρά θεωρήθηκε ευνοϊκή από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Διαδοχικές και απολύτως "τρομοκρατικές" είναι οι δηλώσεις των Ελλήνων τραπεζιτών περί της εξόδου της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή της, στη δεκαετία του `50 για τους Έλληνες, αλλά συγχρόνως, συνεχής ήταν και είναι η υποστήριξη στις κυβερνήσεις Παπανδρέου αρχικά και Παπαδήμου-Βενιζέλου αργότερα.

Μάλιστα μέσα από τα «καθεστωτικά» ΜΜΕ και τα συγκροτήματα, τα οποία ελέγχουν οι τράπεζες, μέσω των «θαλασσοδανείων» που τους έχουν παραχωρήσει, και οι εκδότες και καναλάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν, διαχέεται ένα κλίμα συνεχούς τρομοκρατίας προς τους πολίτες, περί μονοδρόμου των “Μνημονίων” και αγωνίας για την επόμενη ημέρα, μετά τίς εκλογές της 17-06-2012.

Ας κάνουμε όμως απολύτως διαφανές, το τι ακριβώς συμβαίνει, τα κέρδη λοιπόν τα οποία «τζιράρουν» οι τραπεζίτες όλα αυτά τα χρόνια, και γιατί είχαν απολύτως συγκεκριμένο συμφέρον να «γκρεμίσουν» τον «Καραμανλισμό» και να διατηρούν με κάθε τρόπο και μέσο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας τις πρακτικές Παπακωσταντίνου και Παπαδήμου-Βενιζέλου σε συνθήκες «θεωρητικής» χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Ο «Επιμηθέας» βρίσκεται στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου και όχι μόνον, που κάθε τόσο από το υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΔΗΧΧ, δημοπρατούνται για να καλύψουν άμεσες και έκτακτες ανάγκες του Δημοσίου.

Πληρωμές μισθών και συντάξεων , δαπάνες λειτουργίας, κ.λ.π

Τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου καλύπτονται κατά βάση από ελληνικές τράπεζες.

Και πως γίνεται αυτό (να καλύπτονται οικονομικά από τις εγχώριες Τράπεζες), αφού οι εγχώριες τράπεζες μας δηλώνουν σχεδόν χρεοκοπημένες , δεν μπορούν να δανείσουν επιχειρήσεις, ούτε να χρηματοδοτήσουν πλαφόν, και χρειάζονται μάλιστα συνεχείς ενέσεις ρευστότητας;

Με τί επιτόκιο αγοράζονται τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου από τις κατά τα άλλα «χρεοκοπημένες» Τράπεζες ;;;

Από την Άνοιξη του 2010, μαζί δηλαδή με την υπογραφή από τον Παπακωσταντίνου του «Μνημονίου 1», αρχίζει και το μεγάλο «πλιάτσικο» για τους Έλληνες τραπεζίτες μέσα από κρατικές εγγυήσεις, χωρίς όρους, τους οποίους παρεχώρησε το ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε για εγγυήσεις οι οποίες, από τότε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011, έφθασαν το αστρονομικό ποσό των 144 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα οι κυβερνήσεις Παπανδρέου- Παπαδήμου, με υπουργούς Οικονομικών τους κ. Παπακωσταντίνου και κ. Βενιζέλο, πέρασαν έξι (6) νόμους από το Κοινοβούλιο για την παροχή κρατικών εγγυήσεων προς τις ελληνικές τράπεζες.

-Ν.3845 ΦΕΚ65 6 ΜΑΙ 2010 - 15 δις ευρώ
-Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010 - 10 δις ευρώ
-Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 -25 δις ευρώ
-Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 -30 δις ευρώ
-Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
-Ν. 4031 ΦΕΚ 256 - 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώ

Το σύνολο του ποσού που παραχωρήθηκε στις τράπεζες από το Μάιο του 2010, μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, φθάνει τα 140 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα 23 δισ. ευρώ, που έχουν απομείνει ως υπόλοιπο, από τη κυβέρνηση της Ν.Δ

Τα ποσά αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, οι μικρομεσαίοι, οι επιχειρήσεις, η πραγματική οικονομία ως είχαν εκ του νόμου υποχρέωση, αλλά για να χρηματοδοτηθούν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου.

Η διαδικασία είναι να καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ, τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, και αυτή να τις επαναχρηματοδοτεί με αντίστοιχα ποσά.

Το επιτόκιο της ΕΚΤ προς τις τράπεζες είναι 1%. Το επιτόκιο που δανείζουν οι ελληνικές τράπεζες το ελληνικό δημόσιο κατά μέσο όρο είναι 4,8%. Δηλαδή 3,8% παραπάνω επιτόκιο δανείζουν από αυτό που δανείζονται.

Εδώ βρίσκεται και το μεγάλο σκάνδαλο υπέρ των τραπεζών.

Το Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί εγγυήσεις στις Τράπεζες για να δανειοδοτούνται με 1% απο την ΕΚΤ, και οι ίδιες Τράπεζες δανείζουν το Ελληνικό δημόσιο με επιτόκιο 4.8%.

Δηλαδή με χρήματα του Ελληνικού κράτους αισχροκερδούν εις βάρος του, χωρίς κανείς από τούς πολιτικούς μας να μιλήσει και να καταγγείλει ποτέ και τίποτα. Τα 140 δισ. ευρώ αν δεν αποπληρωθούν από τις τράπεζες στην ΕΚΤ, τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Κανένα ουσιαστικό «κέρδος», από την παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού δημοσίου προς τις Τράπεζες, η πραγματική οικονομία (νοικοκυριά, επιχειρήσεις) δεν έχουν. Το ελληνικό δημόσιο δανείζεται ακριβά από τις τράπεζες, οι οποίες κερδοσκοπούν αξιοποιώντας τις συνθήκες χρεοκοπίας της χώρας.

Το “πάρτυ” συνεχίζεται έως και σήμερα, εμπαίζοντας με τον χειρότερο τρόπο οι Τραπεζίτες και οι "μνημονιακοί" πολιτικοί, τον Ελληνικό λαό .

Το έγκλημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, συνεχίσθηκε και με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη κ. Λ. Παπαδήμο.

Βέβαια υπήρχε και η σχετική "κόντρα" για τις τράπεζες, μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του κ. Ε. Βενιζέλου. Αφορά κυρίως το θέμα των τραπεζών και πως θα είναι μετά το κούρεμα, ή καλύτερα ποιος εκπροσωπούσε καλύτερα ή πληρέστερα, τα συμφέροντα των Τραπεζιτών.

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο και κυνικό, οι τράπεζες ήταν στο επίκεντρο του παιχνιδιού που “παιζόταν” μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου.

Αρχικά στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε η γραμμή ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει με νέες κοινές μετοχές, το οποίο μεταφράζεται με κρατικό έλεγχο στις τράπεζες.

Αυτή φαινόταν να είναι η αμετακίνητη θέση του κ. Γ. Παπανδρέου, όχι όμως και η θέση του κ. Ε. Βενιζέλου.

Πλέον ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, πίστευε και πιστεύει ακράδαντα, ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση. Πιστεύει ότι οι διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να είναι αυτές, οι οποίες, θα εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο των Τραπεζών και όχι το Δημόσιο.

Ο … «σοσιαλιστής» κ. Βενιζέλος !!!

Το σενάριο ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, προβλέπει έκδοση μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου, που πολύ απλά σημαίνει πως το Δημόσιο δεν θα αποκτήσει κοινές μετοχές επομένως δεν θα μετέχει στις διοικήσεις των Τραπεζών τις οποίες ουσιαστικά και κυριολεκτικά “έσωσε” από χρεοκοπία.

Η θέση της τρόικας είναι να εκδοθούν μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, και ο Ε.Βενιζέλος στη Βουλή μίλησε για ανακεφαλαιοποιήσεις με κοινές μετοχές άνευ ψήφου και να πάρει ως αντάλλαγμα το Δημόσιο υψηλή σταθερή ετήσια απόδοση από τις μετοχές άνευ ψήφου ή τις ομολογίες που θα λάβει εγγύηση.

Ο κ. Ε. Βενιζέλος, ό “τραγικός” άνθρωπος, στην θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργός των Οικονομικών, θεματοφύλαξ του Δημοσίου συμφέροντος υπεστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει, το “δίκαιο” των Τραπεζιτών με “χρήματα” του Ελληνικού δημοσίου.

Ο νύν πρόεδρος του νέου Γαλλικού κόμματος των Τραπεζιτών!!!

Ο δέ άλλος Εθνικός σωτήρ κ. ΓΑΠ, δηλώνει στίς 18 Οκτώμβρη 2011:

«Οι τράπεζες, αντί για τους πολίτες θα πληρώσουν το κόστος της διαγραφής του χρέους….», είπε και ελάλησε, μιλώντας έτσι για μια πιο “δίκαιη”, κατανομή του βάρους του χρέους ".

Τέτοια και τόση κοροϊδία !!!

Οι Ελληνικές τράπεζες (το ποιες είναι μη ανακοινώσιμο ως φαίνεται), θα λάβουν τα πρώτα 18 δισ. ευρώ από το δάνειο που παίρνει η χώρα για την ανακεφαλαιοποίησή τους, την Παρασκευή (25-05-2012) ή την Δευτέρα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

«Πολλά ακούγονται για τις τράπεζες», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος, «Σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό να διατίθενται 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες».

Ειδικά για τους τραπεζίτες, είναι «πάρα πολύ» σημαντικό. Εδώ τα σχόλια περιττεύουν.!!!

Ομως τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ και βέβαια η θρασύτητα ξεχειλίζει, μη υπάρχοντος ενός κράτους οργανωμένου με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά με όρους “Τραπεζικής δικαιοσύνης”, δηλ το Τραπεζικό δίκαιο ή το μεταφραζόμενο με τραπεζικούς όρους, κοινωνικά άδικο, σε δίκαιο των Τραπεζιτών.

Δυστυχώς τα περιβόητα «Τραπεζικά κριτήρια», αναγορεύθηκαν σε “κανόνες δικαίου” και ορθής συναλλαγής, από τούς Τραπεζίτες, την στιγμή κατά την οποίαν άπαντες γνωρίζουμε ότι εξυπηρετούν μονοσήμαντα τα στενά ανάλγητα τοκογλυφικά συμφέροντα των Τραπεζών.

Επί αυτής της διαδικασίας ουδείς έλεγχος διενεργείται από κανένα όργανο της πολιτείας, πολύ δε περισσότερο από τον … ιδιωτικό Τραπεζικό οργανισμό, υπό την επωνυμία Τράπεζα της Ελλάδος, αγνώστων ιδιοκτητών, η οποία θεωρητικά και κατά νόμον, έχει μέρος της αποστολής της, την προστασία των χρηστών συναλλακτικών ηθών.

Σήμερα οι Τραπεζίτες με επίκληση διαφόρων οικονομικο-τεχνικών “τεχνασμάτων”, “ανεβάζουν” άνευ ουδεμίας προειδοποιήσεως των “πελατών-υποζυγίων”, τα επιτόκια δανείων, καρτών, καταναλωτικών δανείων και επιχειρηματικών δανείων, σε ύψη, τα οποία προσεγγίζουν ευθέως τα όρια της παράνομης τοκογλυφίας, άνευ ουδενός κρατικού ελέγχου, δια το νόμιμον, ή το “επαχθές” της αυξήσεως, εν καιρώ “κρίσης”.

Μία κοινωνία έρμαιο των συμφερόντων των Τραπεζιτών, και η οποία εξηναγκάσθη σε βίαιη φτωχοποίηση και χρεοκοπία, εξ αιτίας της “χρεοκοπίας” κάποιων Τραπεζιτών, τούς οποίους έσπευσε ασθμαίνως το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα να διασώσει και να ανατάξει.

Προβάλλοντας αυτό το πολιτικά υποτελές σύστημα, την χρεοκοπία της χώρας ώς επίφαση-επιχείρημα και δικαιολογία, δημιουργώντας προπέτασμα “καπνού” το Δημόσιο χρέος, ουσιαστικά έδινε "νύν υπέρ πάντων αγώνα", για να καλύψει την πραγματική χρεοκοπία, η οποία αφορούσε κάποιους Τραπεζίτες.

Σήμερα δεν υφίσταται άραγε αναγκαιότητα συγχωνεύσεων και Τραπεζικών "deals" ή πλέον υπάρχει "χρήμα" και επομένως δεν υφίσταται η "ανάγκη" συγχωνεύσεων ;;;

Τα τελευταία χρόνια οι Τραπεζίτες μέσω των δανειακών συμβάσεων τίς οποίες συνήψε η χώρα, “πήραν” περί τα 200 δισ, ώς δάνεια έναντι μελλοντικής παραχωρήσεως μετοχών των δανειοδοτημένων Τραπεζών.

Για «μυστικά κονδύλια» ύψους 100 δισ. ευρώ που θα δοθούν επιπλέον στις ελληνικές τράπεζες, κάνει λόγο το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, με τη μυστική συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα εξασφαλίσει επείγουσα ρευστότητα προς τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο που “ασφυκτιά”.

Ποιός λοιπόν είναι υπό χρεοκοπία και ποιος δανείζεται και για ποιόν ;;;

«Εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη, η πιο πιθανή αιτία θα ήταν η απόφαση της ΕΚΤ να τραβήξει την πρίζα της παροχής χρηματοδότησης προς τις Τράπεζες» γράφει το άρθρο των Financial Times.

Νά γιατί ολόκληρο το "σύστημα" έχει αποδοθεί σε αγώνα να πείσουν τον Ελληνικό λαό περί του αντιθέτου.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, το πρόγραμμα, που διαφέρει από την κανονική παροχή ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δίνει η ΕΚΤ, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση της Ιρλανδίας και εσχάτως της Ελλάδας.

«Δίνει στην ΕΚΤ, η οποία, έχει τον τελικό έλεγχο, επί της δυνατότητας αυτής, την δύναμη να καθορίσει τη μοίρα ολόκληρων κρατών» αναφέρουν οι FT.
Όχι μόνον έλεγαν ψέματα, όταν διέρρεαν ότι η ΕΚΤ μας βάζει περιορισμούς και δεν μας δανείζει πια, αλλά αποδεικνύεται ότι αντίθετα, η ΕΚΤ τώρα, μας αύξησε επιπλέον και το όριο δανεισμού "από το παράθυρο" (ELA), το οποίο υποτίθεται μας έκλεισε.

Είναι το "παράθυρο" ELA με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος επιτρέπεται να δανείζει απευθείας τις ελληνικές τράπεζες. Το όριο δανεισμού, το αύξησε μάλιστα η ΕΚΤ κατά 10 δις ευρώ, φθάνοντάς το στα 100 δις ευρώ συνολικά.

Ας σημειωθεί, ότι από τα 90 δις ευρώ πριν και τώρα 100 δις ευρώ, έχουν αντληθεί περί τα 50- 60 δις ευρώ, όλους αυτούς τους μήνες που ο μηχανισμός ELA έχει χρησιμοποιηθεί!!!

Το όριο δανεισμού από το ELA, αυξήθηκε με στόχο να αξιοποιηθούν ως "εγγυήσεις" για δάνειο, τα λιγότερα καλής ποιότητας δάνεια των τράπεζών.

Έτσι ώστε να μπορούν να "πάρουν", επιπλέον δάνεια 10 δις ευρώ.

Πόσα ψέματα μπορεί να λένε λοιπόν ακόμα και στις αγορές, σε ανθρώπους που γνωρίζουν; Όπως φαίνεται πάρα πολλά.

Έχουν καταντήσει “γελοίοι”, με όλα αυτά τα “παιχνιδάκια” και τις “διαρροές”, όπως αυτή με το δανεισμό από τις τράπεζες που έγινε μέσω Ολλανδίας, με στόχο να προκαλέσουν πλήθος προβλημάτων και κλίμα τρομοκρατίας στη χώρα.

Τέλος σημειώνεται ότι την αύξηση του ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA, την αναφέρουν και οι αναλυτές της JP Morgan, σε τελευταία ενημέρωσή τους, ενώ σχετική αναφορά γίνεται και από τις σελίδες των Financial Times.

Και όλα αυτά συμβαίνουν με την πεποίθηση από μια απίθανη πολιτικά συμμαχία, α-δέξιων δεξιών και Σοσιαλ(η)στών, που αισθάνονται ότι όλοι εμείς δεν τα αντιλαμβανόμαστε!

Γιατί ακόμη και μετά από όλα αυτά, βρίσκονται έξω από τη φυλακή!

Ο Ελληνικός λαός όχι απλά τα αντιλαμβάνεται, αλλά έχει πάρει πτυχίο στα Οικονομικά, προκειμένου να καταλάβει τις απίστευτες σε έκταση απάτες εναντίον του!

ΣΥΡΙΖΑ – «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» : ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ (ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ)



Α. ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

Βλέπουμε καθημερινά στα Μ.Μ.Ε. του συντριπτικά περισσότερους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» να συμφωνούν και να αλληλοσυμπληρώνονται πάνω σε βασικά σημεία της πολιτικής, που πρέπει να ακολουθήσει άμεσα η χώρα.
Πέραν των ζητημάτων χρέους, δανείων και μνημονίων, διαπιστώνουμε να αναπτύσσεται και μία κοινή αξιακή συγκρότηση λόγου, που έχει επηρεαστεί άμεσα από τις διδαχές και αξίες που εισήγαγε το «Λαϊκό Κίνημα» στην σκέψη των ανθρώπων: κοινωνία και κράτος με πρώτιστη αρχή και αξία των άνθρωπο και την κάλυψη των αναγκών του.
Καθώς τους άρεσε, το πήραν και το χρησιμοποιούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ακόμα την τεράστια φιλοσοφική και πολιτική του διάσταση. Σε απτό όμως και πρώτο πλαίσιο αντίληψης, η κοινή κατεύθυνση αυτή έχει την δυναμική να αποτελέσει πόλο και όρο ενότητας και σύμπραξης, δηλ. να καταλήξει στο αναγκαίο για την πολιτική αλλαγή στην χώρα. Εάν συμφωνήσουν, στο «κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», τότε όχι μόνο μπορούν να ενωθούν, αλλά και να δημιουργήσουν νέες και ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις.

Β. ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΚΑΘΙΑ και ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

Πέρα από όλα αυτά, για την σύμπραξη των ανωτέρω πολιτικών υποκειμένων και συλλογικοτήτων υπάρχουν σήμερα δύο σημεία αγκάθια, που πρέπει και οφείλουν να τα ξεπεράσουν αμφότεροι.

Β.1.     Το πρώτο αφορά την εμμονή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» στην «ελεύθερη αγορά», στην αιτία δηλ. του «κακού» για την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη. Στον όρο «ελεύθερη αγορά» συνοψίζονται όλα τα άθλια δόγματα του νεοφιλελευθερισμού, της επικυριαρχίας των τραπεζών και την εταιρειοκρατία και αγοροκρατία στον πλανήτη. Τα κοινά αφεντικά των εταιρειών αυτών, τα «αφεντικά των αγορών» γίνονται με την αποδοχή των δογμάτων αυτών απόλυτοι κυρίαρχοι σε ό,τι υπάρχει και κινείται στον πλανήτη μας. Οι ίδιες οι «ελεύθερες αγορές» είναι η αιτία σε μεγάλο βαθμό της κατάστασης στην οποία περιήλθε η χώρα μας και αυτές που παρεμποδίζουν την λύση με τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια και επιδιώξεις. Αυτά και άλλα πολλά (π.χ. «ελεύθερες αγορές» = παγκοσμιοποίηση) ας τα αναλογιστεί ο Π. Καμμένος και οι συνοδοιπόροι του.
             Εμείς θέλοντας να συμβάλλουμε στην λύση υπενθυμίζουμε και προτείνουμε στο κόμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» να εξετάσουν άμεσα την μετακίνησή τους σε ένα πιο συνεπές «δεξιό» μοντέλο, που με αρκετή επιτυχία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από δεξιές κυβερνήσεις και κυρίως αυτές του Κων. Καραμανλή: «το μοντέλο του Κεϋνσιανικού-Γκωλικού Προστατευτισμού» που θεωρεί αναγκαία την παρέμβαση του κράτους στην λειτουργία της οικονομίας και των «αγορών». Το «Λαϊκό Κίνημα» έχει μελετήσει τον τρόπο, ώστε ένα μοντέλο παρεμβατισμού να είναι συμβατό ακόμα και με τις αρχές της Ε.Ε., προστατεύοντας παράλληλα την κοινωνία και την χώρα από την αθλιότητα της κερδοκρατίας των αγορών.
Με την πολιτική μετακίνηση αυτή, το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελληνων» μπορεί να είναι πιο συμβατό με τις ίδιες τις αρχές του και όσα αλλού διακηρύσσει (που, σημειωτέον, είναι εντελώς αντιφατικά και ασύμβατα με τις «ελεύθερες αγορές), αλλά και συμβατό σε μία πολιτική συνεργασία - σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι λύνονται πολλά ζητήματα πραγματικής πολιτικής … .

Β.2.     Αντίστοιχο αγκάθι είναι και οι θέσεις κάποιων στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα «εθνικά» ζητήματα και το «μεταναστευτικό». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί σε μία κλασσική πατριωτική αντίληψη και πολιτική της αριστεράς και να διαφύγει από το άρμα της «παγκοσμιοποίησης» και τις χαλαρές εθνικά θέσεις που παραπέμπουν περισσότερο στον Χάντιγκτον, παρά στον σοσιαλισμό. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί την δοξασία ή πίστη των Ελλήνων ότι είμαστε έθνος με κοινή προέλευση γένους και όχι έθνος κρατικό δημιούργημα και να συμβαδίσει με την αντίληψη αυτή.
Ο κλασσικός κοινωνικός διεθνισμός της αριστεράς, αυτός που καταξίωσε την αριστερά στην Ελλάδα μέσα από την πατριωτική λογική και τους αγώνες του ΕΑΜ και αποτέλεσε την απαρχή της διάσπασης με το τότε ΚΚΕ (μην ξεχνάμε τον πατριωτικό αδέσμευτο προσδιορισμό του προπάτορα του ΣΥΡΙΖΑ : «ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ»), προσφέρει τα πιο ουσιαστικά και απτά εργαλεία πολιτικού προσδιορισμού και δημιουργίας νέων πολιτικών θέσεων και αντίληψης. Μια πρόσφατη μετακίνηση του Αλ. Τσίπρα σε πολιτικές για το μεταναστευτικό, που είχαν προτείνει πριν από χρόνια μέλη του Λ.Κ., είναι μία πρώτη αρχή για την μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πατριωτικό διεθνιστικό λόγο και λογική. Ας μην λησμονούμε, ότι ο κοινωνικός διεθνισμός προϋποθέτει ως αναγκαίο όρο του την ύπαρξη των εθνών, ενώ η παγκοσμιοποίηση αναγνωρίζει μόνο υπηκόους κρατικών μορφωμάτων. Μία πραγματική αριστερά οφείλει να διακρίνει καθαρά αυτές τις δύο λογικές και να κινηθεί καθαρά στα πλαίσια του διεθνισμού και όχι της παγκοσμιοποίησης.
Μια τέτοια μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία προκειμένου να δομηθεί η λογική της αναγκαίας και συμβατής σύμπραξης.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη την ενότητα, έστω και με την μορφή απλής σύμπραξης, ώστε να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή και ανάταξη της χώρας, που αναγκαστικά θα ξεκινήσει από την ήττα των κομμάτων των μνημονίων, της καταστροφής και του ξεπουλήματος της χώρας. Μιας χώρας που μοιάζει να την κατάντησαν ετοιμαθάνατη και τώρα επιδιώκουν να πάρουν τα όργανά της στο πλιάτσικο για να τα εκμεταλλευτούν σε μεταμόσχευση … .

Η συνεργασία θα ματαιώσει τους σκοπούς τους.


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !!!

Οι τέσσερις δημοσκοπήσεις του Σ/Κ σε μία!!!!



Το νέο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές


Βρώμικος πόλεμος ...με απίστευτο ερώτημα σε γκάλοπ!

 Επικίνδυνοι και αφελείς όσοι τα σκαρφίζονται και τα πλασάρουν !!!
Δείτε το γκάλοπ που παίζει σήμερα από την RASS! Μπροστά ελάχιστα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και ο Τσίπρας επικίνδυνος και  αφελής !!!
Μα για τόσο μαλάκα και αφελή περνάνε τον Ελληνικό Λαό! Θυμηθείτε τις προηγούμενες εκλογές ! Ίδια και απαράλλακτα γκάλοπ ! Και στο τέλος η δικαιολογία...Την τελευταία εβδομάδα οι αναποφάσιστοι έκαναν την ζημιά !
Προχωράμε χωρίς αυτούς !
papatzides

"ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ" ...ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ...!



Στις 2 του Ιούνη 1988, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, με απόρρητο έγγραφότου προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Γκάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ, αναφερόταν στο γνωστό “σχέδιο φαιδώρα”,με την διαβεβαίωση ότι αποτελούσε πλέον την “λυδία λίθο” για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία αφορούσαν την Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία, και την “τελική χάραξη” των συνόρων των κρατών της περιοχής της νότιας Βαλκανικής.
Το έγγραφο εκείνο με αριθμό πρωτόκολλου:
NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83
Έλεγε τα εξής :
1.- ΄Συμφωνούμε απόλυτα με το μνημόνιο σας της 20ηςΜαΐου 1988. Έστειλα τον προσωπικό μου βοηθό μου Van de Campen ο οποίος συζήτησε το θέμα με προσωπικότητες της Ελλάδας. Επεσήμαναν, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Αιγαίο πέλαγος. Συμφωνούν για κοινή εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου με τους Τούρκους από το 1994 και μετά. Παράλληλα θα αναγκαστούν οι σημερινοί αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, να αποδεχθούν την δημιουργία Μακεδονικού κράτους σύμφωνα με το “Σχέδιο Φαιδώρα” υποτίθεται έναντι της συγκεκριμένης πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους.
2.- Ήδη ενημέρωσα τους συμμάχους και συμφωνούν όλοι με το σχέδιο. Τους παρακάλεσα να βοηθήσουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δοθεί έκταση στο ζήτημα αυτό σαν ειδησεογραφία και πολιτικό σχόλιο.
3.- Τελικά, η εφαρμογή του “Σχεδίου Φαιδώρα”, θα γίνει αφορμή για αλλαγή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτόν οι νέοι πολιτικοί ηγέτες θα είναι απαλλαγμένοι από τα φορτία των προβλημάτων των παλαιών.

Υπογραφή Γιόζεφ Λούνς, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

πηγη
Επιτελικό Σχέδιο Φαιδώρα

Το τεφτέρι της αγωνίας...

Το τεφτέρι της αγωνίας
Δεν αποκαλύπτουν κάτι που δεν γνωρίζαμε τα «ημερολόγια» του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο Γιάννης, ο Γιώργος, η Φρόσω και οι άλλοι, με αρχικά ή επώνυμα, ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αλλάζουν χέρια, συμφωνημένες επιστροφές, «υποσχόμενα» και «αποθέματα», «μεσολαβητές» με υπονοούμενα ή χωρίς, απειλές από απελπισία ή από απληστία, ο ήχος του χρήματος καθαρός και ξηρός πίσω από όλους και από όλα.Δεκαοκτώ κρίσιμα σημειωματάρια, που καλύπτουν πάνω από μια δεκαετία δραστηριότητας στην «αρένα της πολιτικής» (λέγεται κι έτσι). Ο,τι αποτυπώνεται στο χαρτί είναι σαν κρυπτογραφημένο λογιστήριο. Οχι όμως καθαρό, τακτοποιημένο, με τάξη και επιμέλεια. Πυκνογραμμένα αλλά άτακτα χειρόγραφα, γεμάτα μουτζούρες, δηλώνουν πίεση, ένταση και εκνευρισμό. Και κάτι ακόμη: μια καθημερινότητα εγκλωβισμένη στην ηδονή της διαφθοράς. Μια ζωή προσαρμοσμένη σε ένα πρόγραμμα δοσοληψιών, ένα συνεχές δούναι και λαβείν με επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης. Σχέσεις στις οποίες «το οικονομικό είναι κλειδί», οι εκβιασμοί είναι ο τρόπος επικοινωνίας, το «ξέπλυμα»η επιτυχία, το «πότε, πώς και πόσα;» η βασική έγνοια.
Περνούσαν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια για τον Ακη Τσοχατζόπουλο μέσα σε μια μπακαλική (εκατομμυρίων), σε ένα λεξιλόγιο με μετρήσεις, διευθετήσεις, κέρδη και ζημίες. Μέσα σε έναν κόσμο διαπλεκόμενων συμφερόντων, γεμάτο από κωδικούς και αποσιωπητικά. Οι επαφές του ορίζονταν με γνώμονα, κυρίως, τη σκοπιμότητα.
Αν τα «ημερολόγια» είναι για τους συνηθισμένους ανθρώπους μια εσωτερική συνομιλία, μυστική και (τραυματικά μερικές φορές) ειλικρινής, για τον Ακη Τσοχατζόπουλο ήταν το τεφτέρι μιας αγωνιώδους καταγραφής απαιτήσεων, οφειλών, υποχρεώσεων, συναλλαγών.
Να λυπηθούμε; Να συμπονέσουμε; Απάνθρωπο το όχι, υπόλογο το ναι. Ασφαλώς και δεν συμπάσχεις με τον διωκόμενο για μαύρο χρήμα, δεν είσαι επιεικής με όποιον καταληστεύει το κράτος, με την κατάχρηση και αλαζονεία της εξουσίας. Ούτως η άλλως, τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Το σκηνικό ζωής όμως του νυν φυλακισμένου και άλλοτε παρ’ ολίγον πρωθυπουργού της χώρας, όλο και λιγότερο μοιάζει με σαράι. Από την ώρα που άρχισε η διάλυση ώς σήμερα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Οι ανορθογραφίες, τα σβησίματα, οι μισές, υπογραμμισμένες ή κυκλωμένες λέξεις, τα θαυμαστικά, τα μισόλογα, ο θυμός και η τρικυμία δεν χρειάζονται πολλά τετραγωνικά για να αναπτυχθούν. Σκοτεινά και δυσοίωνα, τα σημειωματάρια καταγράφουν με ακριβείς υπολογισμούς την άνοδο και την πτώση. Οπως σημείωσε και ο ίδιος: «Οι φωτιές με τις μικρές μέχρι τώρα εστίες γίνονται λαίλαπα που κινδυνεύω να με κάψει».

Tης Μαριας Κατσουνακη

iatropedia: Έρχεται ελέω τρόικας η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Αν τελικώς η χώρα μας διατηρήσει το μνημόνιο τότε το βέβαιον είναι ότι θα αναγκαστεί να υιοθετήσει έναν μάλλον πιο σύγχρονο τρόμο για την αντιμετώπιση των ασθενών. Οι επιταγές της τρόικας αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιβάλουν να υπάρχει για κάθε ασθενή μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

Μάλιστα ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.  Αν ποτέ λειτουργήσει ορθά και χωρίς προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τότε θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές. 
Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου. 
Το θέμα της δημιουργίας της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα.
 «Πάγια πρόταση του Ι.Σ.Α. ήταν ανέκαθεν η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.
---------------------------------------------------------------------------------------
 σχόλιο ID-ont: Μπρος γκρεμός και πίσω ...μνημόνιο με Κάρτες!!! Το ότι ήταν κατάρα το μνημόνιο είναι σε όλους μας βίωμα. Το γεγονός όμως ότι προβλέπει και την εισαγωγή Ηλεκτρονικής Κάρτας (Φακελώματος) Υγείας, φανερώνει πόσο "αλλοιωμένα" μυαλά στα θέματα προστασίας της προσωπικότητας των ανθρώπων, το συνέταξαν και το υπέγραψαν.

Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε προσωπικά δεδομένα, ούτε τα υπερ-ευαίσθητα θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Γράφτε τα όλα σε Κάρτες-σουρωτήρια ζητάει η Τρόϊκα! Να μπαίνει ο κάθε hacker να τα σαρώνει όλα (να τα κλέβει και εξ αποστάσεως - εάν η Κάρτα έχει και τσιπάκι RFID).

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά το σάρωμα που έκαναν hackers στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση! Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που σχεδιάζουν και υλοποιούν αυτά τα μέτρα αδιαφορούν πλήρως για την προστασία του ιδιωτικού μας βίου. Είναι ταγμένοι στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού ελέγχου και της ποδηγέτησης της ζωής των πολιτών με κάθε μέσο και κάθε κόστος. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για φίλτρα για τους νεφροπαθείς και ρίχνουν λεφτά σε Ηλεκτρονικές χειροπέδες!!!

Από την άλλη υπάρχουν και οι ντόπιοι χειροκροτητές, που αντί να τους σταματούν και να μας ενημερώνουν για τους κινδύνους, τους ενισχύουν και προβάλλουν τα "θετικά" της χειροπέδας! (βλ. κατωτέρω στο δημοσίευμα).

Τέλος γι'αυτό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πριν λίγες ημέρες εξήγγειλε την Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας. Έχει διαβάσει φαίνεται το μνημόνιο και αντιγράφει τις προβλέψεις του στο πρόγραμμά του...

Η «ΨΕΥΔΟΣΥΜΒΑΣΗ» και το «ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑ» (ΕΥΡΩ η ΔΡΑΧΜΗ αντί του, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ )!!


ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
 Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
Η δανειακή σύμβαση αναμφίβολα αποτελεί εθνική συναλλαγή γιατί επί της ουσίας διαπραγματεύεται δανεισμό  με αντικαταβολή τον εθνικό μας πλούτο .
Το μνημόνιο επί της ουσίας νομοθετεί όχι μόνο για την υλοποίηση της δανειακής σύμβασης, αλλά  κυρίως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και δεσμεύει τον πλούτο της χώρας για τα επόμενα 40 χρόνια ( μία ολόκληρη γενιά).
Η μελέτη για μια κρατική σύμβαση τέτοιου είδους για να μπορέσει να σταθεί πρέπει να περιλαμβάνει τρις σημαντικούς τομείς:

  1. ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
  2. ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  3. ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Στο κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνεται το αντικείμενο της σύμβασης με τα τεχνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά επεξεργασμένα από αρμόδιους φορείς  επιστημονικούς και επαγγελματικούς ( ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ-ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΑ- ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΛΠ)  ώστε να εμφανίζονται με ακρίβεια:
1.       Τα ακίνητα που θα οδηγηθούν προς εκποίηση .
2.       Οι εταιρείες του Ελληνικού Δημοσίου προς εκποίηση.
3.       Οικονομικές μελέτες  για να προσδιοριστούν τα μεγέθη.
4.       Λοιπά άλλα τεχνοοικονομικά στοιχεία και ιδιαιτερότητες.
2.  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνονται τα νομικά  και νομοτεχνικά η νομοπαρασκευαστικά  χαρακτηριστικά επεξεργασμένα από αρμόδιους φορείς  επιστημονικούς και επαγγελματικούς ( ΕΛΛΕΚΤΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-  ΚΛΠ)  ώστε να εμφανίζονται με ακρίβεια:
1.       Οροί της σύμβασης εκατέρωθεν σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις.
2.       Ισονομία και ισοτιμία των μετεχόντων στη σύμβαση.
3.       Ποινικές ρήτρες σε περίπτωση μη τήρησης μέρους η πλήρως τη σύμβαση.
4.       Νομικό πλαίσιο εφαρμογής της.
5.       Και λοιπά άλλα διαδικαστικά στοιχεία και ιδιαιτερότητες.
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΚΟΣΤΟΣ
Στο κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνονται  μελέτες κοινωνικού περιεχομένου επεξεργασμένες από αρμόδιους  κοινωνικούς φορείς  επιστημονικούς και επαγγελματικούς ( ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΚΛΠ)  ώστε να εμφανίζονται με ακρίβεια: 
1.       Οι επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό της χώρας .
2.       Επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων.
3.       Λοιπά άλλα στοιχεία και ιδιαιτερότητες.
Όλα τα παραπάνω  συγκεντρώνονται από τους πολιτικούς και κατατίθενται στις  επιτροπές επεξεργασίας  της βουλής,
  1. Οικονομικών υποθέσεων.
  2. Κοινωνικών υποθέσεων.
  3. Επιτροπή έρευνας και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.
Αφού και αυτές οι τρις επιτροπές κατάληγαν σε κάποιο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα , θα ανέθεταν στο νομοπαρασκευαστικό τμήμα της βουλής το θέμα και μετά από πλήρη και τελική επεξεργασία ,θα το έφερναν για ψήφιση από τα 2/3 του βουλευτικού εκλογικού σώματος. 
Αντί να συμβούν όλα τα παραπάνω, οι νοήμονες πολιτικοί μας, ανέθεσαν σε ένα γραφείο στο Λονδίνο  να συντάξει όλα αυτά υπό την καθοδήγηση των δανειστών και κάποιων τρίτων και με συνοπτικές διαδικασίες περνώντας το από την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων το έφεραν στη βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος για ψήφιση.
Στη διαδικασία αυτή αγνόησαν τις κινητοποιήσεις εκατομμυρίων λαού που διαμαρτυρόταν σε πανελλαδική κλίμακα, ρίχνοντας τους αλόγιστα χημικά και δέρνοντας τους.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι πολιτικοί μας όχι μόνο κατάλυσαν την δημοκρατία χωρίς να υλοποιούν αυτά που υποσχέθηκαν,  αλλά περιφρόνησαν περιθωριοποιώντας και απαξιώνοντας   όλους τους φορείς της χώρας  (ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ-ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΑ- ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΕΛΛΕΚΤΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ- ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ κλπ) με το να μην τους δίνουν λόγο ύπαρξης σε αυτή την δύσκολη για την Ελλάδα φάση.
Αυτός είναι ο λόγος στην ουσία που το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση δεν νομιμοποιούνται από τον Ελληνικό λαό.
Πέρα από  αυτά υπάρχει και η ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος , γιατί πάνω σε αυτή την «ψευδοσύμβαση»  που την έχουν συμφωνήσει με υπογραφές τα σαΐνια οι Έλληνες πολιτικοί ( ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ)  με τους διεθνείς τραπεζίτες, προσπαθούν να την επιβάλλουν .
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΗΛΛΗΜΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ η ΔΡΑΧΜΗ…!!!
Όπως πριν μερικά χρόνια είχε βρεθεί στην θέση της Ελλάδος η πολιτεία της ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ όχι μόνο ουδείς ανάφερε ότι θα έβγαινε από τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ και την εξοδο απο το δολάριο, αλλά με την επιτήρηση των υπολοίπων πολιτειών τον επόμενο χρόνο είχε θετικό προϋπολογισμό, έτσι και την Ελλάδα δεν μπορεί κανένας να την βγάλει όχι μόνο από το ευρώ αλλά ούτε και από την ΕΝΩΜΈΝΗ Ευρώπη, παρά μόνο αν το θελήσει η ίδια.
Ελληνίδες και Έλληνες,
Αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν και που τρομάζει τους  ντόπιους  και  παγκόσμιους τρομοκράτες είναι η δύναμη και η ομοψυχία ενός λαού.
Η δύναμη  και η ενότητα του λαού είναι και η  διαπραγματευτική δύναμη των πολιτικών μας που λειτουργούν σε δημοκρατικά καθεστώτα με γνώμονα το συμφέρον του λαού τους.
Μην ακούμε τα «πληρωμένα» παπαγαλάκια, ας εμβαθύνουμε στις τοποθετήσεις των πολιτικών, και να μην ξεχνάμε ότι η Ελλαδίτσα είναι πολύ πλούσια χώρα που αν μας αφήσουν ξέρουμε να βρίσκουμε το δρόμο μας.
Ας κόψουμε το δρόμο σε αυτούς που θέλουν να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην είσοδο των ΓΕΡΜΑΝΩΝ στη χώρα μας, γιατί αν το κάνουμε θα είμαστε όχι μόνο η μοναδική αλλά και η πρώτη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που θα ψηφίσει ΝΑΙ στην υποδούλωση της….
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ: Άμεση συγκρότηση Πανελλαδικής εθνικής συνδιάσκεψης υπό την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί,  ώστε να διαμορφωθεί μια κατάλληλη δανειακή σύμβαση στα μέτρα της χώρας μας με τα τρία παραπάνω σημεία . αξιοποιώντας  όλους τους αρμόδιους φορείς με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού λαού και μόνο.

ΧΩΣΤΕ ΤΟΝ "ΜΕΣΑ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ: "Οι δημοσιογραφοι που τα παιρναν απο τον ΑΚΗ"

μ.μ. (Πριν από 3 ώρες)

προς Εμένα
Ο Γιάννης Παπαγιάννης απο το Kontra Channel αποκάλυψε μερικά απο τα ονόματα της δημοσιογραφίας που βρίσκονται στο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για τους...
Δήμο Βερύκιο (Alpha), Γιάννη Πρετεντερή (Mega) και Θανάση Τσεκούρα (Έθνος).
Η Δικαιοσύνη ήδη ερευνά την όποια συμμετοχή τους.
Ας βγούν δημοσίως να πάρουν θέση.
Εδω πρέπει να τονίσουμε οτι υπάρχουν και άλλα ονόματα της δημοσιογραφίας που φέρεται να εμπλέκονται σε μίζες.
whitetoweraris.blogspot.com

oparlapipas 

Μικροτσούτσουνοι ηθικοί αυτουργοί!

Άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά επειδή δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι.
Σας παρακαλώ σταματήστε.
Σας παρακαλώ από το πιο βαθύ κύτταρο του είναι μου:
Σταματήστε!
Σταματήστε να αυτοκτονείτε!
Σας ι-κε-τεύ-ω!
Η απόγνωση δεν είναι λόγος.
Η ανασφάλεια δεν είναι λόγος.
Τα χρέη δεν είναι λόγος.
Η ζωή είναι ωραία. Ακόμα και χωρίς χρήματα. Ακόμα και με χρέη. Ακόμα και με άγχος. Ακόμα και με χαμένο έρωτα. Ακόμα και με βαρειά ασθένεια. Ακόμα και με ανίατη ασθένεια. Μέχρι και η τελευταία στιγμή είναι
υπέροχη.
Το «αναπνέω-εισπνέω» είναι η πιο όμορφη διαδικασία σ’ αυτόν τον πλανήτη.
Διάβασα για την ηλικωμένη και τον γιό της που πήδηξαν από το μπαλκόνι, επειδή δεν είχαν χρήματα… επειδή χρωστούσαν… επειδή τους κυνηγούσαν οι τράπεζες… επειδή η αξιοπρέπειά τους είχε λιώσει….
Τι κρίμα!
Σας έχω εδώ μαζεμένους όλους/ες εσάς που αγαπάτε τα σπορ, τις ομάδες σας… τις ομάδες μας… ένα άλλοθι είναι… βασικά αγαπάμε τη ζωή… τα παιδιά μας… τα παιδιά των άλλων… το αεράκι στον καύσωνα… μια καραμέλα…. δυο νότες... τους ανθρώπους μας….
Και επειδή σας έχω εδώ μαζεμένους, ξέρω ότι ασφυκτιάτε, ότι έχετε προβλήματα, θυμό, μίσος… όμως έχετε την ανάσα σας… έστω κι αν δεν έχετε ούτε μισό ευρώ για να πάρετε ένα σοκολατάκι για το εγγονάκι σας… ή ένα γαρυφαλλο στην αγαπημένη σας… Μπορεί εσείς να ΜΗΝ έχετε… έχουν όμως ΟΛΟΙ/ΕΣ την παρουσία σας… Την αύρα της ύπαρξης σας…
Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.
Μου έγραψε ένας φίλος μου στο FB γιατί δεν εργάζομαι (πιά) σε κάποιο αναλογικό μέσον (εφημερίδα, κανάλι)… και με .έπιασε εξ απροόπτου… το’χα ξεχάσει… δεν εργάζομαι γιατί δεν με θέλουν… αλλά βασικά δεν εργάζομαι γιατί ΔΕΝ τους θέλω.
Μισώ όλους αυτούς του ΚΩΛΟΥΣ που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.
Μισώ όλα αυτά τα ΚΑΘΙΚΙΑ που παριστάνουν τους πατριώτες πολιτικούς, που θέλουν να μας σώσουν… που να μην σώσουν…
Απεχθάνομαι τη ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΑΡΑ κ. Βίκυ που σκορπούσε τα εκατομμύρια ευρώ σαν μαρουλόφυλλά… όχι επειδή τα σκόρπιζε… ούτε επειδή τα πήρε δάνειο… αυτό θα ήταν δικαίωμά της… την απεχθάνομαι επειδή μας έβγαζε τη γλώσσα με χρήματα ΔΙΚΑ ΜΑΣ… η σκατοβλαχάρα… Την μιζώ γιατί ανάγκασε πολλούς ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή τους να κάνουν (έστω και ενδόμυχα) τη σύγκριση.
Μισώ τον ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟ άνδρα της, που παρα λίιιιιιιιιιιιιγο να ήταν Πρωθυπουργός μας… και είναι μικροτσούτσουνος όχι λόγω μεγέθους του πουλιού του, αλλά επειδή έφτυσε στα μούτρα τους ανθρώπους που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους… επειδή αποπάτησε στη λέξη σοσιαλιστής… επειδή διέφθειρε τα ίδια του τα παιδιά… όλα τα παιδιά…και από τον πρώτο του γάμο και από τον δεύτερο και επειδή με όλα αυτά που έκανε, ανάγκασε μερικούς ανθρώπους (κάνοντας τη συγκριση) να πηδήξουν από μπαλκόνια, να αυτοπυροβοληθούν, να δέσουν μια πέτρα στο λαιμό τους, να αφήσουν το γκάζι ανοικτό… χωρίς να υπολογίζω αυτούς που πέθαναν από εγκεφαλικά επεισόδια, εμφράγματα, στεναχώρια….
Όχι αγαπημένοι μου… ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ!
Προεκλογικά έγινε γνωστό ο,τι 2.000 συμπατριώτες μας αυτοκτόνησαν. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας απ’ αυτούς τους ΚΑΘΙΚΙΑ τους πολιτικούς να κάνει μια δήλωση… να αποσυρθεί από την πολιτική… να ζητήσει συγγνώμη… μια τόσο δα υπέροχη λέξη, που δεν τόλμησαν να ξεστομίσουν…. δεν βρέθηκε ούτε ένας ΚΩΛΟΣ μεγαλοδημοσιογράφος να αρπάξει από τον γιακά έναν απ’ αυτά τα ΚΑΘΙΚΙΑ live και να του χώσει ένα χαστούκι. Καθε τρις και λίγο ανακαλύπτουν μια λέξη: πόλωση, διακύβευμα... τη λένε και χαμογελάνε στον φακό... χαϊδεύοντας αυτάρεσκα τα μανικετόκουμπά τους.
Και σεις μωρέ αυτοκτονείτε;
Αυτοκτονείτε επειδή αυτοί μεταφράζουν λάθος τις δηλώσεις του Σόϊμπλε;
Επειδή αποκρύπτουν εδώ και χρόνια την ευρωπαϊκή αλήθεια;
Επειδή σας τηλεφωνούν από τις τράπεζες;
Γεμίζετε απίστευτη λύπη τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τους φίλους σας, όλους μας…επειδή ΟΛΟΙ αυτοί κρύβουν μια ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΑΡΑ μέσα τους;
Δεν φαντάζομαι να φαντάζεστε ότι η μοναδική ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΑΡΑ είναι η Βίκυ Σταμάτη! Ε;
Σας έχω όλους/ες εδώ μαζεμένους/ες και σας το ζητώ ως χάρη:
Πιάστε το χέρι του διπλανού σας, που ξέρετε ότι έχει φτάσει στα πρόθυρα του τίποτα… ή μπορεί και να’χει κάνει και 2 βήματα στον κήπο του τίποτα…πιάστε του το χέρι και χαϊδέψτε το… Δωστε του μια τζούρα αισιοδοξίας…
Δεν αξίζει τον κόπο μωρέ… Πώς το λένε;
Μόνο αν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα μπορέσουμε να τους εξαφανίσουμε… ΟΛΟΙ όμως… χωρίς κανέναν ΑΠΟΝΤΑ… Για τη ζωή μας μωρεεεεεεε… και για τη ζωή των παιδιών μας… και των παιδιών των παιδιών μας…

Μάνος Αντώναρος

pnemorem

ICTY: Ποιος κατέστρεψε τα στοιχεία της εμπορίας οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο;

Μεταφράστηκε από τον Τζαντ
Κρίσιμα στοιχεία για την εμπορία οργάνων που ασκήθηκε κατά των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου είχαν συλλεχθεί από το ICTY. Καταστράφηκαν κατόπιν εντολής της Κάρλα Ντελ Πόντε, όταν ήταν Γενικός Εισαγγελέας. Έτσι υποστηρίζει το γραφείο του διαδόχου της, Σερζ Μπράμερτζ. Η Κάρλα ντελ Πόντε είχε βοηθήσει, ωστόσο, να αποκαλυφθεί το έγκλημα, στο βιβλίο της που δημοσιεύθηκε το 2008.

Σε μια συνέντευξη αυτή την εβδομάδα με την εβδομαδιαία Σερβική Nedeljnik, η Κάρλα ντελ Πόντε ισχυρίζεται ότι η έρευνα που ήθελε να διεξάγει για το εμπόριο οργάνων που αποδίδεται στον ΑΣΚ, είχε «μπλοκαριστεί» από το ΝΑΤΟ. Λυπήθηκε την “έλλειψη πολιτικής βούλησης” για να προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα.
Ξαναβρείτε το φάκελο:
Η Κάρλα ντελ Πόντε αναφέρει συγκεκριμένα ότι “πολλές πιέσεις” την εμπόδισαν από την εκκίνηση έρευνας, το 2004, βάσει της έκθεσης που αναφέρεται ήδη στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο περίφημο «Κίτρινο Σπίτι». Επιβεβαιώνει ότι η καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων διατάχθηκε εν αγνοία της.
Ωστόσο, το γραφείο του, Σερζ Σερζ Μπράμερτζ, του Γενικού Εισαγγελέα του ICTY ο οποίος διαδέχτηκε την Κάρλα ντελ Πόντε, είπε ότι ουσιαστικές αποδείξεις που οι ανακριτές του δικαστηρίου είχαν συγκεντρώσει το 2005 έχουν καταστραφεί, με τη συγκατάθεση της Κάρλα ντελ Πόντε . «Ο Εισαγγελέας Μπράμερτζ εκτιμά ότι η απόφαση για την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων ήταν ένα λάθος, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει την εσωτερική απόφαση του δικαστηρίου.”
Ο εισαγγελέας της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούξεβιτς, δήλωσε ότι είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους του ICTY τους λόγους για αυτή την καταστροφή, και του είχαν πει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το “κίτρινο σπίτι”, αλλά επίσης τη Σρεμπρένιτσα είχαν καταστραφεί “σύμφωνα με την συνηθισμένη διαδικασία”.
Ρητορικά ερωτήματα
Έκανα μια έρευνα στο γκούγκλ απλά για να επιβεβαιώσω τις υποψίες μου. Και ο Ελληνικός Ποινικός Κώδικας προβλέπει όχι μόνο ποινές για αυτούς που καταστρέφουν αποδεικτικά στοιχεία αλλά και ποινές για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Να παρακαλάνε λοιπόν όσοι είχαν και έχουν ενεργό μέρος στην δαιμονοποίηση των Σέρβων και την συγκάλυψη των εγκλημάτων που τελέστηκαν εναντίον τους να μην αλλάξει τίποτα στο δικαστήριο- μαϊμού που μπορεί και καταδικάζει κατά παραγγελία συμμοριών μόνο όσους θέλει και με χαλκευμένα στοιχεία.