ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.2.10

Όλοι αυτοί που κόπτονται ξαφνικά για τον Γκιόλια και τα Blogs…

Γράφει η Ολυμπιάδα.

Αν έχουμε κερδίσει κάτι μέσα από την πορεία μας στο διαδίκτυο αυτό είναι η σταθερότητα των αρχών μας. Λάθη έχουμε κάνει όπως όλοι. Διαφωνίες μεταξύ μας πάντα είχαμε, όπως και διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις. Έχουμε όμως κοινές αρχές. Αλίμονο εάν σε 5,000 άρθρα και πολλές χιλιάδες σχόλια δεν υπήρξαν φορές που σφάλαμε, πάντα όμως λόγω πληροφόρησης. Στις αρχές μας είμαστε σταθεροί από την πρώτη μέρα.

Ακριβώς γιατί η επικεφαλίδα του Ολυμπία δεν άλλαξε ούτε στιγμή. Μόνο βέβαια όταν το “Olympiada” έγινε “www.olympia.gr” μετά από ένα δώρο από έναν καλό φίλο, που έμελλε να πάρει στις πλάτες του όλο το εγχείρημα και εμείς να βοηθάμε ίσως όχι με τη συχνότητα που θα θέλαμε.

Από την πρώτη στιγμή λοιπόν, στηρίξαμε τον Ανδρέα Καψαμπέλη, διωκόμενο για την υπόθεση του Press-gr. Μπορεί να διαφωνούσαμε με το Press-gr, με τις τοποθετήσεις του, με τον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση, με πολλά άλλα. Κανείς δε μπορεί όμως να αμφισβητήσει ότι το press-gr δεν είναι ούτε εκβιαστές ούτε διαπλεκόμενοι και αυτό φαίνεται από την στάση που κράτησε στο θέμα του blogger Naxios. Φαίνεται όμως και από το γεγονός ότι κάποιοι από τους πολιτικούς “διώκτες”του, σταμάτησαν κάθε διαδικασία όταν διαπίστωσαν ακριβώς τι συμβαίνει στο διαδίκτυο και σύγκριναν καταστάσεις. Τότε όμως, κάποιοι άλλοι “Bloggers” έβγαιναν και ζητούσαν “αίμα” αναπαράγοντας τις κατηγορίες της ασφάλειας. Βλέπετε ο κάθε ξεφτίλας αστυνομικός συντάκτης της αφάνειας έγινε αυτόματα και “blogger”.

Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και το Troktiko, στον διωγμό του από τον Θέμο Αναστασιάδη, από τις προσπάθειες φίμωσης, ακόμα και στις διαμάχες του με ιδιωτικές εταιρείες (Nova), ακροβατώντας και εμείς με τη δικαιοσύνη. Τα πρώτα παιδιά βλέπετε του “Τρωκτικού” ήταν άξια. Άσχετα εάν γνωρίζαμε το πως ξεκίνησε το Τρωκτικό πως κατέληξε και πως είναι τώρα με όλη την παραφιλολογία. Στηρίξαμε και στηρίζουμε και τον Σωκράτη Γκιόλια προσωπικά, άσχετα εάν πιστεύουμε πως έκανε ένα μέγιστο ολίσθημα σε μία δεδομένη στιγμή. Όμως ουδείς αναμάρτητος. Τα νεούδια όμως του Τρωκτικού, φέρθηκαν με τον πλέον άθλιο τρόπο στην υπόθεση του blogger Naxios ευθυγραμμιζόμενα με τη γραμμή του Πρώτου Θέματος και των συν αυτώ blogs.

Γιατί όντως η ενέργεια αυτή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ξεχείλιζε εκδικητικότητα. Να μπαίνεις στο σπίτι του άλλου την ημέρα των γενεθλίων του, εν όψει τριημέρου για να τον κλείσεις μέσα μακρυά από την οικογένεια του την Καθαρή Δευτέρα, είναι τουλάχιστον άθλιο. Μιλάμε για μεθόδευση, γιατί ο Μάκης ήξερε από καιρό τον ρόλο του Νιφλή στο Τρωκτικό, άσχετα εάν πίστευε ότι είχε λήξει μετά τη μήνυση του Αναστασιάδη προς το blog. Φαίνεται έμαθε κάτι παραπάνω ώστε να υποχρεώσει το Νιφλή να καταθέσει ως μάρτυρας. Ότι και να έγινε όμως, δεν το έμαθε χθές (αφού υπήρχαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο εδώ και καιρό). Απλώς επέλεξε την συγκεκριμένη ημέρα για να κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά ψυχολογικά, μπροστά στο 20 μηνών παιδί του… Όσες και όσοι έχουν παιδιά, μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της αθλιότητας που θυμίζει …Πακιστανικό πολιτισμό. Μόνο οι μισάνθρωποι δεν σέβονται το ιερό της ύπαρξης μίας τρυφερής ψυχούλας.

Τα ίδια και χειρότερα όμως είχαν γίνει στην περιβόητη υπόθεση του blogger (MONO blogger είναι ο άνθρωπος) ΝΑXIOS, λίγες ημέρες πριν. Τότε, όλη η κουστωδία παρουσία άνδρα εισαγγελέα είχε εισβάλλει στην οικία του φερόμενου ως διαχειριστή, όπου βρίσκονταν οι δύο ανήλικες κόρες του!! Την αντίστοιχη συμπεριφορά “αλληλεγγύης” μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ στην εικόνα. Προσέξτε, Πλημμέλημα και στις δύο περιπτώσεις. “Φερόμενοι ως διαχειριστές” και στις δύο περιπτώσεις. Κρίμα.

Από θέμα αρχής και για τους ίδιους λόγους (οικογένεια) στηρίξαμε και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, φερόμενο ως διαχειριστή του Blog Pressmme, που το διαδέχτηκε το blog Fimotro. Τον στηρίξαμε ως διωκόμενο Blogger και όχι ως δημοσιογράφο. Στην προκειμένη περίπτωση, γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η δίωξη του Σωκράτη Γκιόλια δεν έγινε ως Δημοσιογράφος αλλά ως Blogger, η αλληλεγγύη είναι έμπρακτη και μάλιστα υβρίζονται όσοι δικτυακοί τόποι δεν παίρνουν θέση γι’ αυτή τη δίωξη. Χαρακτηρίζονται μάλιστα ως “χέστες” γιατί φοβούνται την οργή του Τριανταφυλλόπουλου. Κλικ στην εικόνα.

Τι είχε γίνει λοιπόν στην αντίστοιχη περίπτωση του blogger Νάξιος; Εκεί το Fimotro είχε ξιφουλκήσει, παρουσιάζοντας τον “διαχειριστή” ως Αλ Καπόνε της Δεξιάς, όργανο βουλευτών, όργανο της Πατριανάκου, όργανο ποιός ξέρει ποιού άλλου. Μεγάλη απογοήτευση, από ένα Blog που μάλιστα συχνότατα γράφει διθυραμβικά σχόλια για σημαντικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Απογοήτευση, γιατί δε μπορεί από τη μία πλευρά να τονίζεις τις αρετές ενός στελέχου όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, να διαφημίζεις τις ενέργειες και τις δράσεις του, να τον παρουσιάζεις ως υπόδειγμα και από την άλλη να υβρίζεις με τον χειρότερο τρόπο ως “συκοφάντες που χρησιμοποιούν Bloggers” ανθρώπους που συνεργάζονται στενά με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Δε μπορεί να είσαι “υπόδειγμα πολιτικού” και από την άλλη να συνεργάζεσαι και να συνυπάρχεις με εκβιαστές και απατεώνες. Όπως δεν μπορείς να ζητάς “αλληλεγγύη” στους διωκόμενους Bloggers όταν πριν λίγες ημέρες ζητούσες το αίμα ενός διωκόμενου Blogger με κατηγορηματικό τρόπο.

Αυτοί όμως που πραγματικά δίνουν ρέστα, είναι οι δύο φίλοι του “Nonews”.

Της Αλληλεγγύης το ανάγνωσμα. “Τρομερό” αστυνομικό ρεπορτάζ με όλες τις εξελίξεις, ακόμα και τους …ψευδομάρτυρες που θα επιστρατεύσει ο Μάκης. Ούτε αστυνομικός ρεπόρτερ να τα έγραφε.

Τι έγραφε όμως και αυτό το “blog” προ ολίγων ημερών για την υπόθεση “Ναξιου”; Τι να πρωτοθυμηθούμε.

Διαβάστε (κλικ στην δεύτερη εικόνα) και φρίξτε. Που δουλεύει ο Νάξιος, αποκάλυψη της ακροδεξιάς συνωμοσίας των ναζί – νεφελίμ που επιβουλεύοντο την καριέρα του κυρίου Ραγκούση, ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο “φερόμενος ως …Νάξιος”, σε ποιό πολιτικό γραφείο δουλεύει. Εννοείται ότι κάθε λέξη ήταν και μία ανακρίβεια εκτός από τον τόπο διεύθυνσης, πράγμα που παραπέμπει σε τριτοκλασάτο αστυνομικό ρεπόρτερ. Ο καθένας βέβαια μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως νομίζει. Αλλά το να βγάζεις στη φόρα τα προσωπικά δεδομένα ενός ανθρώπου δεν σε καθιστά απλώς ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ, αλλά και ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ όταν δεν είσαι σε θέση να (αντι)γράψεις σωστά δύο προτάσεις.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ "ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ" ΕΔΩ

ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της τριτοκοσμικής Αθήνας με τους 150.000 και πλέον παράνομους μετανάστες, τους χιλιάδες λαθραίους μικροπωλητές, τις στρατιές ανέστιων που συνωστίζονται στα συσσίτια του Δήμου και την πορνεία που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις περιέγραψε χθες χρησιμοποιώντας τα πλέον μελανά χρώματα ο δήμαρχος της πόλης, Νικήτας Κακλαμάνης. Στην εικόνα αυτή, που δεν συμβαδίζει με εκείνη μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, έρχονται να προστεθούν τα ναρκωτικά που κάνουν κυριολεκτικά θραύση κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων και η έξαρση των κρουσμάτων φυματίωσης, ηπατίτιδας και AIDS λόγω της παρουσίας υπερβολικού αριθμού αλλοδαπών στις κατεχόμενες γειτονιές του πάλαι ποτέ «κλεινού άστεως».
........................................................
Τη χαριστική βολή στο άλλοτε ακμάζον εμπόριο της πόλης δίνουν τα δεκάδες παράνομα καταστήματα που ανοιγοκλείνουν με εκπληκτικούς ρυθμούς υπήκοοι χωρών της Ασίας και της Αφρικής, συμβάλλοντας στη δημιουργία του απόλυτου χάους. Αν συνυπολογίσουμε την εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί τουλάχιστον 16,25% μεταξύ του 2007 και του 2008 αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Αθήνα τείνει να μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη».
........................................................
----------------------------------------------------------------------
Δυστυχώς, θύματα αυτής της ιλαροτραγικής κατάστασης, εδώ και πολλά χρόνια, είναι και τα περισσότερα Θέατρα του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Το τελευταίο όμως διάστημα, στις ώρες εισόδου και εξόδου των θεατών, κυριαρχεί ο τρόμος και η φρίκη..
Αδίστακτοι έμποροι ναρκωτικών πουλάνε προκλητικά την πραμάτια τους και εκατοντάδες δυστυχισμένων αλλοδαπών χρηστών, επαιτούν απειλητικά ή "τρυπιούνται" μπροστά στα μάτια των έντρομων θεατών..
Η εικόνα είναι φρικιαστική..
Με αποτέλεσμα οι θεατές να αποφεύγουν τα θέατρα του κέντρου και τα περισσότερα πλέον να υπολειτουργούν ή να είναι έτοιμα να κλείσουν.
Έχουμε διαμαρτυρηθεί, αμέτρητες φορές, σε όλους τους αρμόδιους και τους ζητάμε να πάρουν άμεσα μέτρα γιατί διαφορετικά τα Θέατρα θα κλείσουν..Ή θα γίνουν σούπερμάρκετ.. Τους θυμίζουμε και το σχέδιο του Αντώνη Τρίτση, για την ιδανική ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, ώστε να γίνει και πάλι ένας Πολιτιστικός Παράδεισος, όπως έγινε, εδώ και χρόνια και στις μεγάλες Ευρωπαικές πρωτεύουσες..Αποτέλεσμα μηδέν..!!
Πρέπει να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά,ΤΩΡΑ ...
Α Υ Ρ Ι Ο, θα είναι πολύ αργά...

Τα "πειραματόζωα" ... επαναστατούν - Κοινωνική έκρηξη προ των πυλών

ImageΤο έδαφος κάτω από τα πόδια της δείχνει να χάνει η κυβέρνηση, καθώς υπέστη ολoκληρωτικό αιφνιδιασμό την Πέμπτη, όταν Ε.Ε. αρνήθηκε να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ελληνική οικονομία παρά τα επώδυνα μέτρα που έλαβε (και τα οποία πυροδοτούν από την Τρίτη ορυμαγδό απεργιακών κινητοποιήσεων και κοινωνικής αναταραχής σε ολόκληρη της Ελλάδα). Με μία χώρα σε κατάσταση...βρασμού και μία Ε.Ε. που "σφυρίζει αδιάφορα" παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε τα πιό σκληρά οικονομικά μέτρα μετά τον Β'Π.Π. και έβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την "πίσω πόρτα" στην οικονομική διαχείριση της Ελλάδας.

Τώρα η κυβέρνηση καλείται να λάβει ακόμα πιό σκληρά μέτρα (κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, μαζικές απολύσεις κλπ) τις οποίες ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τις αντέξει ως πολιτικός σχηματισμός. Και για όσους δεν το θυμούνται η κυβέρνηση στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, παρά την εντυπωσική διαφορά σε επίπεδο ποσοστών με την οποία επικράτησε, έλαβε ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων με το 2004 που έχασα πανηγυρικά τις εκλογές.

Η σχηματοποίηση και μορφοποίηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας είναι καθαρά θέμα χρόνου να μετουσιωθεί σε πολιτική, έχει αποδείξει η εκλογική ιστορία...

Ήδη μέσα στο κυβερνών κόμμα οι φωνές που ακούγονται, υπογείως για την ώρα, κατά της τακτικής Παπανδρέου, είναι πολλές και ισχυρές. Χθες η δήλωση περί "πειραματόζωων" ("Δήλωση μωρής παρθένας" χαρακτηρίστηκε στο defencenet.gr από ιστορικό στελεχος του ΠΑΣΟΚ η δήλωση του Γ.Παπανδρέου), προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Έτερο στέλεχος και νυν βουλευτής τόνισε ότι «Έτσι ή αλλιώς με τα μέτρα αυτά δεν πάμε πουθενά ως κόμμα στις επόμενες εκλογές. Νέα μέτρα δεν πρόκειται να δεχθεί κανένας. Καλύτερα να παραιτηθεί τώρα και να σχηματιστεί διακομματική κυβέρνηση για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του»!

Ιδού η δήλωση Παπανδρέου που άναψε φωτιές: «Mπροστά σε ένα πρωτόγνωρο για την Ευρωζώνη φαινόμενο, γίναμε εν πολλοίς και πειραματόζωα σε μια μάχη μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών αγορών. Και αυτό έχει και την ιστορική του σημασία, διότι βεβαίως δεν είχε υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε οργισμένος από τις Βρυξέλλες, όπου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε και μια «σκληρή» συνομιλία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι Βρυξέλλες "του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια": Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «γίναμε εν πολλοίς και πειραματόζωα σε μια μάχη μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών αγορών». «Τα λέω αυτά, γιατί σε κάθε μάχη που δίνω, τα βρίσκω μπροστά μου. Μου αναφέρουν τις πολιτικές του παρελθόντος, ως απόδειξη ότι δεν μπορούν να εμπιστευθούν τους Έλληνες. Και, βεβαίως, αυτό μας πληγώνει όλους», τόνισε.

Δεύτερον, στις ευθύνες της προηγούμενης -υπό τον κ. Μπαρόζο πάλι- Ευρωπαϊκής Επιτροπής που, όπως άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί, «κάλυπτε» τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας που παραποιούσαν τα στοιχεία: «Υπήρξε και μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την Ελλάδα», είπε. «Την ευθύνη της Ένωσης, της Επιτροπής, ακόμη και του Eurostat να είναι σε εγρήγορση, αλλά και να επισημάνουν στην προηγούμενη κυβέρνηση τον ολισθηρό δρόμο που έπαιρνε. Κάτι που έβλεπε, κάτι που ήξερε, παρά τη σκόπιμη παραποίηση των δεδομένων - μια πραγματικά σκόπιμη παραποίηση από τη Νέα Δημοκρατία».

Πέραν αυτού, ο πρωθυπουργός άσκησε γενικότερα κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σημερινή συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας, λέγοντας ότι έδωσε την πολιτική της στήριξη, αλλά «στη μάχη, στις εντυπώσεις και στην ψυχολογία της αγοράς, υπήρξε το λιγότερο άτολμη».

Εκτός από άτολμη, όμως, δεν κατάφερε, όπως είπε, να έχει ενιαία φωνή: «Υπήρξε και απέραντη "μετρολογία" αρμοδίων και αναρμοδίων, πολλαπλοί γιατροί με διαφορετική συνταγογράφηση πάνω από τον ασθενή που λέγεται Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να υπονομεύεται τελικά η ενιαία στήριξη της Ε.Ε., αλλά και να σπρώχνεται η Ελλάδα όλο και περισσότερο στο περιθώριο».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι «όσα πέρασε και εξακολουθεί να περνάει η χώρα μας είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής» και τόνισε ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές με τρόπο ορθό και συστηματικό, χρειάζεται να ξεφύγουμε από την άμεση κρίση:

«Είναι εξίσου σημαντικό να δοθεί στην Ελλάδα μια ανάσα ζωής, ώστε να μπορεί να έχει το χρόνο και τη δύναμη να ανορθώσει την οικονομία της και τους θεσμούς της... Να της δοθεί η απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης», τόνισε.

Το θέμα είνα κατά πόσον ο Γ.Παπανδρέου θα καταφέρει να πείσει. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

defencenet.gr

QUIZ..... ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΛΙΔΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΙΣΙΝΙΚΑ?


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ?????
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ .....ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΟΥ EINAI ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ.... ΤΗΝ ΠΟΛΗ

H ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ...Το ΚΚΕ προχώρησε σε μια ανακοίνωση με την οποία παραπληροφορεί τον κόσμο!

Το ΚΚΕ προχώρησε σε μια ανακοίνωση με την οποία παραπληροφορεί τον κόσμο! Λέει ότι έκαναν απεργία στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, όμως όλες οι εφημερίδες εκτυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν στα περίπτερα. Είδατε εσείς να μην κυκλοφορεί κάποια εφημερίδα;

Ανακοίνωση της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ, του ΚΚΕ σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό. Κύριε Διευθυντά,
Ισχυριστήκατε επανειλημμένα στην εκπομπή σας ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ λειτούργησε την ημέρα της απεργίας, συνδέοντας αυτό τον ισχυρισμό σας με περίεργα πολιτικά σχόλια.
Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο προχωρήσατε σε αυτή την παραπληροφόρηση των ακροατών σας. Σας ενημερώνουμε ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. δεν προχώρησε σε καμία εκτύπωση κανενός εντύπου από Τετάρτη 10-02-2010 από ώρα 00:00 έως 24:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.


typografeio (εδώ μιλάτε με τυπογράφους)
Οι 6 ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας που τυπώνει καθημερινά η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, μαζί με τα ένθετα δεν τυπώνονται μέσα σε 5 ώρες. 00.00-05.00 11/2/10

Ούτε μπορεί η Τυποεκδοτική και κανένα άλλο τυπογραφείο να τυπώσει και να βιβλιοδέσει 6+6=12 εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας μαζί με τα ένθετά τους σε μία μέρα.
00.00-24.00 9/2/10.

Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε, δεν εφαρμόζει την συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου (κλικ εδώ) δίνει ψίχουλα στους πάμφθηνους κομματικούς εργάτες για να αυγαταίνει η κερδοφορία, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των οικονομικών του κόμματος..
Και φυσικά ούτε κουβέντα για τα 1400 ευρώ που ζητάνε να δώσουν οι άλλοι κεφαλαιοκράτες.
Συντρόφια απεργοσπάστες του κκε, η ταξική αντιπαράθεση έχει τους δικούς της νόμους και μόνο σ' αυτούς υποτάσσεται η επαναστατική πάλη σε κάθε έκφρασή της.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Νομικός σχολιασμός του προσχεδίου νόμου για την Ιθαγένεια. (ΑΞΙΖΕΙ!!!)

Οι επίμαχες διατάξεις του προσχεδίου νόμου για την αλλαγή του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Κριτικός Σχολιασμός – Προτάσεις
Δώστε σημασία στα παραδείγματα και τα νομικά παράθυρα, από τα οποία συμπεραίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα διάτρητο νομικό κείμενο, που, εφόσον διατηρηθεί στην παρούσα μορφή, θα οδηγήσει στην απονομή ιθαγένειας σε απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών με ανύπαρκτους ή αδύναμους δεσμούς με τη χώρα μας.

Prosxedio Nomou Gia Thn Ithageneia Sxoliasmos Protaseis
Αριστοτέλης Κατράνης
Δικηγόρος Αθηνών

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΑΠΟ ΕΦΟΔΟ ΣΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!! (καταραμένη φτώχια)

Παρουσίαση kolombia

Για τον ξυλοδαρμό μελών της Π.Α.Σ.Π Α. ΤΕΙ Λαμίας


Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα για τα φαινόμενα ξυλοδαρμού μελών της Π.Α.Σ.Π Α.ΤΕΙ Λαμίας το τελευταίο διάστημα στο Ίδρυμα.

Δεν μπορώ παρά να καταδικάσω αυτές τις ενέργειες,σε έναν χώρο που 36 χρόνια πριν συνάνθρωποι μας έχασαν τις ζωές τους διεκδικώντας το αυτονόητο, ελευθερία λόγου.Στις μέρες μας πρέπει να εκλείψουν τα φαινόμενα κατάλυσης της δημοκρατίας και ελευθερίας λογού στο χώρο των πανεπιστημίων .Ο κάθε φοιτητής ,η κάθε φοιτητική παράταξη έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του χωρίς να εκβιάζεται και να λογοκρίνεται από κανέναν. Εύχομαι τα συγκεκριμένα γεγονότα να είναι μεμονωμένα και οι υπεύθυνοι για την όλη κατάσταση να διαλογιστούν πόσο κακό μπορούν να κάνουν στους θεσμούς της εκπαίδευσης με της συγκεκριμένη στάση.

Με εκτίμηση

Θωμάς Στάικος

Η πρωτοφανής γκάφα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» και η απάντηση Ρουσόπουλου

Δημοσίευμα από το blog http://www.politis-gr.com/. Η πρωτοφανής γκάφα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» και η απάντηση Ρουσόπουλου

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» εμπλέκεται τ` όνομα του τέως Υπουργού της ΝΔ κ. Θ. Ρουσόπουλου.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα τον παρουσιάζει ως συνομιλητή του κ. Χριστοφοράκου παραθέτοντας αποσπάσματα από το ημερολόγιο της έμπιστης γραμματέως του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο δημοσίευμα της εφημερίδος ….υπάρχουν ΜΟΝΟ ονόματα στελεχών της ΝΔ και κανένα όνομα από…. άλλο πολιτικό ή …εργασιακό ή ….επιχειρηματικό χώρο!

Ξεπερνώντας την «χαμένη προ πολλού αντικειμενικότητα» της εφημερίδας διαπιστώνω ότι το « δημοσιογραφικό ιερατείο» προέβη σε πρωτοφανή γκάφα , παρόμοια μ` αυτή της επίσκεψης Ερντογάν.

Το όνομα που αναφέρεται στο ημερολόγιο αφορά υπάλληλο της SIEMENS , ο οποίος μάλιστα, καθώς πληροφορούμε , ήταν γνωστός στον ….επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο , αφού συνόδευε σε αποστολές τον κ. Χριστοφοράκο και τους …συνοδούς του!!!

Κατόπιν τούτων η αντίδραση του τέως Υπουργού ήταν άμεση , με αποτέλεσμα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» να αναγκαστεί να «κατεβάσει» το άρθρο από την ηλεκτρονική της έκδοση , αφήνοντας μόνο τον τίτλο…. «Παρέλαση γαλάζιων υπουργών στην ατζέντα Χριστοφοράκου», τον οποίο συμπλήρωσε με τις λέξεις … «συνεπωνυμία ο Ρουσόπουλος» ( φαίνεται ότι η λέξη συγνώμη είναι άγνωστη στο συγκρότημα του ΔΟΛ ).

Κατόπιν αυτών ο κ. Ρουσόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Δεν ανέμενα ποτέ την εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση της SIEMENS. Και αυτό διότι ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση με την εταιρία αυτή, τον κ. Χριστοφοράκο, ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχός της. Σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με παρουσιάζει ως συνομιλητή του κ. Χριστοφοράκου δημοσιεύοντας αποσπάσματα του ημερολογίου του στα οποία εμφανίζονται επαφές με κάποιον Ρουσόπουλο. “ΤΑ ΝΕΑ” ισχυρίζονται πως είμαι εγώ. Δημοσιεύουν μάλιστα και φωτογραφία μου. Χρειάστηκαν μόνο δέκα λεπτά για να πληροφορηθώ ότι υπάρχει υπάλληλος της SIEMENS με το όνομα Ρουσόπουλος ο οποίος είναι και ο αναφερόμενος στο περίφημο ημερολόγιο. Η πρωτοφανής γκάφα της εφημερίδας που με πολιτική ανηθικότητα χειρίστηκε το θέμα με οδηγεί στην απόφαση να προσφύγω στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστώ το όνομα και την υπόληψή μου.

Ορισμένοι εξακολουθούν τον τελευταίο καιρό, χωρίς ίχνος ντροπής να επιχειρούν να με εμπλέξουν σε οτιδήποτε δεν πάει καλά σε αυτό τον τόπο. Μέρα με τη μέρα θα αποδεικνύεται η αλήθεια για όλα όσα έχουν ακουστεί για μένα."


Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας: Οι νέοι σήμερα δεν είναι στοχαστές και οραματιστές!

Ναι κύριοι(!) ,αυτό είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας.Αληθεύει το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών ελλήνων μαθητών πάσχουν από έλλειψη οράματος και βασικά δεν έχουν στόχους!Είναι το τραγικότερο πρόβλημα που μπορεί να έχει ένα κράτος.



Γνωρίζω πολύ καλά αυτό το πρόβλημα ,επειδή διατηρώ στενές σχέσεις με την παιδεία και με την κατάσταση της σημερινής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Το ανησυχότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει άμεση λύση του προβλήματος.Δεν μπορεί να βγει αύριο η κυβέρνηση και να παρουσιάσει το νέο νομοσχέδιό της για την "απόκτηση οράματος" στους έλληνες μαθητές.Η λύση είναι έμμεση.Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά άλλα πράγματα τα οποία θα κάνουν τα παιδιά να αναθεωρήσουν και στην τελική να αλλάξουν άποψη για το κράτος και να θέσουν στόχους στην ζωή τους.

Οι νέοι σήμερα είναι καλοπερασάκιδες και τεμπέλιδες.Ψάχνουν να βρουν την εύκολη λύση.Θέλουν να "βολευτούν".Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περνάν καλά χωρίς να νοιάζονται για την κατάσταση της χώρας τους και το δικό τους μέλλον.Δεν νοιάζονται για την πολιτική ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία.Σε μεγάλο βαθμό είναι αγεωγράφητοι.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν καλά το επόμενο Σάββατο και τι θα σκαρφιστούν για να δικαιολογήσουν τους κακούς τους βαθμούς στο σχολείο.Και όταν βρίσκονται 5-6 μήνες πριν τις πανελλήνιες κοιτάν να καλύψουν γρήγορα τα κενά τους για να μπουν σε κάποιο ΤΕΙ.Εκεί μετά αρχίζουν τα ξένοιστα χρόνια της φοιτιτικής ζωής.Αυτό που λέμε "σκυλίσια ζωή".Ουσιαστικά δεν έχουν αξιόλογη εκπαίδευση.Πολύ πιθανόν να μην τους αρέσει το ΤΕΙ που μπήκαν.Απλά μπήκαν γιατί δεν έμπαιναν πουθενά αλλού.Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν τα σοβαρά τους λάθη αλλά θα είναι πλεον αργά.Χωρίς να το καταλάβουν θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους εγκλεισμένοι μέσα σε μια μεγαλούπολη ,δουλεύοντας σε μια πολυεθνική και η μόνη τους διασκέδαση θα είναι τον τρόπο με τον οποίον θα περάσουν το επόμενο Σάββατο.Και την Δευτέρα πάλι στην δουλειά...

Τα παραπάνω μου λόγια δεν είναι αβάσιμα.Οι νέοι σήμερα είναι θύματα της παγκοσμιοποιήσης.Είναι μαζοποιημένοι ,δεν έχουν δική τους άποψη και πάνε με το "ρεύμα" της εποχής(παραδειγμα οι τσαντες eastpak).Χειραγωγούνται με σχετική ευκολία.Οι γονείς τους είναι κι αυτοί θύματα της νέας τάξης πραγμάτων και του νέου ωραρίου εργασίας.Όλα αυτά μην νομίζετε ότι είναι τυχαία.Κάποιοι μας θέλουν στη σημερινή μας κατάσταση.

Φυσικά τα λόγια μου δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους έλληνες μαθητές ,αλλά ένα μεγάλο μέρος τους.Υπάρχουν ακόμα οι νέοι που έχουν όραμα για την ζωή και είναι σε θέση να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για να επιτύχουν τους στόχους τους.Αυτοί οι νέοι είναι το μέλλον της Ελλάδας.

Προσέξτε "κύριοι" μην το παρατραβήξετε και φτάσουμε σε καταστάσεις όπως βλέπετε στο video clip κάτω.Βέβαια μήπως το κάψιμο των σχολείων θα ήταν το όνειρό σας?

Pink Floyd - Another Brick in the Wall
xrimatoskeptikistis

Τι είναι το HTML?


Τα αρχικά HTML προέρχονται από τις λέξεις HyperText Markup Language. Η html δεν είναι μια γλώσσα προγραμματισμού. Είναι μια γλώσσα σήμανσης (markup language), δηλαδή ένας ειδικός τρόπος γραφής κειμένου. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα αρχείο HTML χρησιμοποιώντας απλώς εναν επεξεργαστή κειμένου. Aποτελεί υποσύνολο της γλώσσας SGML (Standard Generalized Markup Language) που επινοήθηκε από την IBM προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μη τυποποιημένης εμφάνισης κειμένων στα διάφορα υπολογιστικά συστήματα. Ο browser αναγνωρίζει αυτόν τον τρόπο γραφής και εκτελεί τις εντολές που περιέχονται σε αυτόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η html είναι η πρώτη και πιο διαδεδομένη γλώσσα περιγραφής της δομής μιας ιστοσελίδας. Η html χρησιμοποιεί τις ειδικές ετικέτες (τα tags) να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στον browser. Τα tags είναι εντολές που συνήθως ορίζουν την αρχή ή το το τέλος μιας λειτουργίας. Τα tags βρίσκονται πάντα μεταξύ των συμβόλων < και >. Π.χ. Οι οδηγίες είναι case insensitive, δεν επηρεάζονται από το αν έχουν γραφτεί με πεζά (μικρά) ή κεφαλαία. Ένα αρχείο HTML πρέπει να έχει κατάληξη htm ή html.

Κανόνες

Για να μπορούν οι browser να ερμηνεύουν σχεδόν απόλυτα σωστά την html έχουν θεσπιστεί κάποιοι κανόνες. Αυτοί οι κανόνες είναι γνωστοί ως προδιαγραφές. Επομένως σχεδόν κάθε είδος υπολογιστή μπορεί να δείξει το ίδιο καλά μια ιστοσελίδα. Οι πρώτες προδιαγραφές ήταν η html 2.0. Πρόβλημα προέκυψε όταν η Μicrosoft και η Νetscape πρόσθεσαν στην html τέτοιες δυνατότητες που στην αρχή τουλάχιστον ήταν συμβατές μόνο με συγκεκριμένους browser. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν διαφορές στην απεικόνιση κάποιας σελίδας από διαφορετικούς browsers. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα όταν η ιστοσελίδα, εκτός απο "καθαρή" HTML περιλαμβάνει και εφαρμογές Javascript.



Η HTML σήμερα

Σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που δημιουργούν μια ιστοσελίδα σε κάποιο πρόγραμμα που επιτρέπει την δημιουργία χωρίς την συγγραφή κώδικα. Η κοινή άποψη πάνω στο θέμα όμως είναι ότι κάτι τέτοιο είναι αρνητικό επειδή ο δημιουργός δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο του κώδικα με αποτέλεσμα πολλές φόρες να υπάρχει οπτικό χάος στην προσπάθεια των browser να εμφανίσουν την ιστοσελίδα. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ειδικό λογισμικό, που επιτρέπει το "στήσιμο" της σελίδας οπτικά, χωρίς τη συγγραφή κώδικα, δίνει όμως τη δυνατότητα παρέμβασης ΚΑΙ στον κώδικα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λογισμικό Dreamweaver της Adobe και το FrontPage της Microsoft.



Από Wikipedia

Άτιμη κρίση, πόσο μας ταλαιπωρείς


Σήμερα, σκεφτόμενος όλες αυτές τις μπούρδες που μας βομβαρδίζουν τους τελευταίους μήνες για κρίση, για το ότι τα λεφτά δεν μας φτάνουν, για την ΕΕ που θα μας βάλει χοντρό χέρι και το Νομισματικό ταμείο που θα μας χουφτώσει βαθιά στα ιδιαίτερα μας, ξαφνικά μου ήρθε η φώτιση, μετά από επίμονο ξύσιμο του κεφαλιού μου!

Σκέφτηκα, λοιπόν την καθημερινότητα μου και την κατάσταση των γύρω μου όπως αυτή εξελίσσεται… Υπάρχει υποτίθεται μία κρίση, καλά ως εδώ. Υπάρχει επίσης η καλή μας χώρα, η οποία ξοδεύει περισσότερα από αυτά που βγάζει. Καλά ως εδώ; Το μεγάλο ερώτημα όμως δεν είναι μόνο ότι τα ξοδεύει, αλλά ΠΟΥ τα ξοδεύει.

Εν τω μεταξύ, την κρίση αυτή θα την πληρώσουν για άλλη μία φορά κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω των επιδομάτων, του μισθού, του δέκατου τρίτου μισθού αλλά και της φορολόγησης από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν. Οι υπόλοιποι, δηλαδή οι μικροί- μικρομεσαίοι επαγγελματίες ίσως να αρχίσουν να πληρώνουν, ίσως όχι, ανάλογα με την εξυπνάδα και την κωλοφαρδία του καθενός. Οι μεγάλοι, ίσως δεν μπορούν να βγάζουν όσα έβγαζαν παλιά, αλλά αυτά που έχουν ήδη βγάλει (τα καλά τους λεφτουδάκια) τώρα ξεκουράζονται στο εξωτερικό. (Οι Έλληνες είναι από τους κορυφαίους καταθέτες στην Ελβετία…).

Η αγορά χωρίς την υποστήριξη των μικρομεσαίων υπαλλήλων, θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο, και εκεί θα πεθάνει ο μικρομεσαίος επαγγελματίας. Ο μεγάλος όμως δεν θα πάθει τίποτε. Ο τζίρος του Mall τελευταία μπορεί να έχει ψιλοανέβει κι όλας. Ακόμα όμως και αν δεν είναι έτσι, ο μεγάλος θα έχει το περιθώριο να επιβιώσει από την κρίση, να περιμένει να κλείσει ο μικρός επαγγελματίας και μετά να του πάρει τους πελάτες: πάλι κερδισμένος θα είναι.

Και γυρνάω στο παρελθόν, όταν ήμουν μικρό παιδί. Τότε, παρόλο που η τεχνολογία ήταν σαφώς υποδεέστερη, οι τεχνικές παραγωγής σε οτιδήποτε χειρότερες, οι πρώτες ύλες πιο δύσκολα εκμεταλλεύσιμες και γενικώς όλα πιο δύσκολα, τότε λοιπόν τι συνέβαινε; Το μίκυ μάους έκανε 12 δρχ, το ψωμί 15, η τσίχλα 1 δρχ, ένα τετράδιο 15 δρχ, ένα βιβλίο 150 δρχ, ένα αυτοκίνητο 15000 δρχ. Τι άλλαξε; Και όλα ανέβηκαν 20-100 φορές πάνω; Αν τείνω να πιστέψω αυτά που γράφω στην αρχή της παραγράφου είναι πως αυτό που άλλαξε είναι πως ο μεσάζοντας, όποιος και να είναι αυτός, αποφάσισε να αυξήσει το κέρδος του. Και αυτό το κέρδος καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι.

Τα τελευταία χρόνια δεν θυμάμαι κανένα μεγάλο ή μεσαίο σκάνδαλο όπου να μπορείς να δείξεις κάποιον με το δάκτυλο και να πείς: Ναι αυτός το έκανε και τώρα είναι στη φυλακή… Επίσης ενώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου τα ωραία μας λεφτά φεύγουν σε offshore και σε καταθέσεις στο εξωτερικό.

Οι δαπάνες μας για εξοπλισμούς είναι τρελές, ο αριθμός των στρατοπέδων το ίδιο. Τους δρόμους που φτιάχνουμε με φρενήρεις ρυθμούς και που δεν έχουν σταματήσει καθόλου, τους πληρώνουμε αρκετές φορές την αξία που πληρώνουν όλοι οι άλλοι, και μετά καλούμαστε και να τους πληρώνουμε στο διηνεκές με διόδια κάθε δεκαπέντε μέτρα. Το ίδιο με το καλό μας αεροδρόμιο, με το μετρό.

Υπάρχει μία καινούργια Mercedes νομίζω ότι ανήκε στην σειρά SL, δεν είμαι σίγουρος. Ξέρετε, είναι αυτή με το πίσω μέρος που τελειώνει σαν τραπέζιο, και είναι και ελλειψοειδές. Είναι χαρακτηριστική, την έχετε δεί σίγουρα, γιατί έχει βρωμίσει ο τόπος από δαύτες. Ωραίο αμάξι, δε λέω, και πίστευα πως θα κάνει καμιά εξηνταριά χιλιάδες ευρώ και λέω, μπράβο, που βρήκε ο κόσμος τόσα λεφτά. Μέχρι που είδα την τιμή στο site της Merc. Και η φτηνότερη ξεκινά από 150.000 ευρώ και φυσικά παθαίνω νταμπλά. Και μου λέτε κύριοι της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει χρήμα…

Στην υγεία, υπερβολικά έξοδα στα Νοσοκομεία, στις προμήθειες. Σε ορισμένα χειρουργεία, ένα ράμμα κοστίζει 1000 ευρώ. Πιστέψτε με, αυτό συμβαίνει μόνο εδώ. Μία ορθοπεδική βίδα 150-200 ευρώ, τη στιγμή που αλλού τόσο κοστίζει ένα ολόκληρο κουτί με δέκα. Ένα νευροχειρουργικό χειρουργείο που στο εξωτερικό χρησιμοποιεί ένα με δύο μοσχεύματα κοκκάλου, εδώ μπορεί να γίνεται με τέσσερα, πέντε, ή οκτώ (κόστος έκαστης συσκευασίας από 1200-2000 ευρώ αν θυμάμαι καλά κ.ο.κ)

Να ξέρουμε λοιπόν ότι αυτή είναι η κρίση. Αυτός που αποφάσισε να βγάλει περισσότερα λεφτά απ’ ότι έβγαζε ως τώρα. Και που απαιτεί από τους πολλούς, από εμάς να τον πληρώσουμε. Εκείνο το μπαμ δεν ξέρω πότε θα γίνει. Και είμαι σίγουρος πως δεν το έχει υπολογίσει . Η αλαζονεία είναι πολύ κακό πράγμα, αυτό όμως η Μαρία η Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος το κατάλαβαν λίγο αργά, στην γκιλοτίνα.

Selinios

12.2.10

Θα μας τα κόψουν ...όλα



Ανοιξε ή συζήτηση για το κόψιμο του 14ου μισθού και το βαρέλι δεν έχει πάτο....

Ενας νενέκος Κύπριος βουλευτής του δεξιού ΔΗΣΥ στην TELEPASSPORT?


Και να που σιγά σιγά όλα αναδύονται...
Στον κατάλογο των μετόχων της TELEPASSPORT βρίσκουμε και τον αξιότιμο κύριο Σωκράτη Χάσικο!
Είναι ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κύπρου, βουλευτής του καραδεξιού ΔΗΣΥ, διευθυντής της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ που υποστήριξε με φανατισμό το "ΝΑΙ" στο σχέδιο Ανάν και γνωστός ...εκατομμυριούχος!
Οπως λένε στην Κύπρο: Δεν ξέρει τί έχει...
Και ο ΕΔΕΚίτης συμπληρώνει: Η είδησή σας ίσως να δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που υπάρχουν για τον πάμπλουτο Σωκράτη ο οποίος είναι από τους ιδρυτές της εν λόγω εταιρείας...
Αναμένουμε με αγωνία τις αποκαλύψεις για τον κύριο αυτό που εκβίαζε το ΝΑΙ στο προδοτικό σχέδιο Ανάν.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ TELEPASSPORT
1 Claphand Universal S.A. 12.629.260 50,257
2 Vetranor Holdings Ltd 1 2.844.000 11,317
3 Ηλίας Γεωργίου 2.033.380 8,092
4 Relantel Ltd 2 1.725.813 6,868
5 Ευάγγελος Σαβούρης 3 1.309.962 5,213
6 Γεώργιος Οικονόμου 4 702.532 2,796
7 Δημήτριος Κάμπης 5 582.496 2,318
8 Άννα Μαργαρίτα Στεφάνου 581.838 2,315
9 Σωκράτης Χάσικος 556.886 2,216
10 Νίκη Σταμπολή 385.607 1,534
11 Σωτήρης Φέλιος 185.048 0,736
12 Σωτήριος Γεωργίου 185.048 0,736
13 Boneti Enterprises Ltd 165.000 0,657
14 Δημοσθένης Χρυσομηλάς 159.422 0,634
15 Αρχοντία Γεωργίου 132.177 0,526
16 Ελισάβετ Σαβούρη 132.177 0,526
17 Βασιλική Σαβούρη 132.177 0,526
18 Νικόλαος Σαβούρης 132.177 0,526
19 Δέσποινα Νισταζάκη 81.405 0,324
20 Ελισάβετ Μανωλά 79.306 0,315
21 Νικόλαος Μαρνιέρος 73.107 0,291
22 Αναστάσιος Ξιναρής 62.201 0,247
23 Σωκράτης Λοϊζίδης 52.871 0,210
24 Φέρελπι Α.Ε. 50.000 0,199
25 Νόρα Χρυσομηλά 30.500 0,121
26 Φοίβος Μορίδης 30.000 0,119
Έκδοση 7η 14-11-2007 Σελίδα 128 από 151
27 Γεώργιος Λεωτσινίδης 25.000 0,099
28 Κυριακούλα Μαυρομάτη 25.000 0,099
29 Ευαγγελία Βούζα 21.370 0,085
30 Γεώργιος Γαμπρίτσος 20.000 0,079
31 Νεκτάριος Τζωρτζόγλου 3.000 0,012
32 Αντιγόνη Ζουριδάκη 500 0,002

Πλάτων - Αριστοτέλης Vs Γιωργάκης - Σαρκοζί !






Η συγκεκριμένη ιστορική φωτογραφία απεικονίζει τους μεγάλους Έλληνες φιλοσόφους Πλάτων και Αριστοτέλη. Λέγεται ότι οι κινήσεις των χεριών τους είναι συμβολικές μιας και ο πρώτος όντας ορθολογιστής δείχνει τη γη ενώ ο δεύτερος όντας ένθερμος υποστηρικτής του υπερφυσικού δείχνει το άγνωστο.








Ειδού η πιο σύγχρονη εκδοχή με άλλους πρωταγωνιστές στη χθεσινή τους συνάντηση !


Glenti

Μια θάλασσα πετρέλαιο

thumb

Η Ελλάδα είναι ο «αδύναμος κρίκος» της Ευρωζώνης, όπως παραδέχτηκε στο διάγγελμά του την περασμένη εβδομάδα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια, αλλά δεν είμαστε καθόλου βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβλεπε μόνο την οικονομία όταν διατύπωνε αυτή την απλή αλήθεια. Μάλλον είχε κατά νου μια μεγαλύτερη εικόνα – αυτή που θα δούμε αμέσως τώρα.

Ο πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, στα μέσα του περασμένου μήνα, πληροφορήθηκαν από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Η «ευχάριστη» είδηση, ωστόσο, προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία παρά ενθουσιασμό και ικανοποίηση. Η φράση «αυτό μας έλειπε τώρα» συνοψίζει την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η πληροφορία στον πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ. Και όχι άδικα...

Η παράμετρος «μεγάλα και εκμεταλλεύσιμα πετρελαϊκά αποθέματα» εμφανίζεται σε μια στιγμή που οι πιστωτές μας, συντονισμένοι από κάποιο αόρατο σινιάλο (των... «αγορών») ζητούν όλοι μαζί πίσω τα λεφτά τους εκβιάζοντας την κυβέρνηση με τη δυνατότητά τους να τινάξουν την οικονομία μας στον αέρα.

* Από τη μια οι «εταίροι» (Γερμανοί) καταρτίζουν τον προϋπολογισμό μας.

* Από την άλλη οι Αμερικάνοι μάς σέρνουν πίσω από το άρμα των συμφερόντων τους και προς το απολύτως ελεγχόμενο απ’ αυτούς Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

* Την ίδια ώρα οι Τούρκοι... γαργαλάνε την υφαλοκρηπίδα μας.

Μέσα σε όλα αυτά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση να συμβεί στην ελληνική επικράτεια ήταν να βρεθεί πετρέλαιο. Ε, λοιπόν, δυστυχώς... βρέθηκε!....
Το Ποντίκι

Αφαιρέθηκε κομμάτι της Εθνικής μας κυριαρχίας. Θα πάρουμε πίσω τα κλεμμένα από τους κλέφτες;






Παράπονο δεν πρέπει να έχουμε από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μπορεί να έπεσε (;) έξω στις προεκλογικές του εκτιμήσεις για την κατάσταση της χώρας, της οποίας την διακυβέρνηση ανέλαβε, με το ανέκδοτο πλέον "λεφτά υπάρχουν".

Αλλά έγκαιρα μας προειδοποίησε ότι κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία. Και χθες το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: «Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας» και μέμφθηκε την διαχείρηση από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Και όχι μόνο αυτές του Καραμανλή αλλά και των προηγούμενων.

Και η εθνική κυριαρχία παραδόθηκε χθες σε τριμερή ξένη επιτροπεία, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ. Τα τρία κακά της μοίρας μας.

Και από χθες αποκαλύφθηκε η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Δείξανε οι "σωτήρες" μας από που πρέπει να διεκδικήσει η κυβέρνηση την σωτηρία της. Για να μπει σε ανάκαμψη η χώρα θα πρέπει να λιώσουν ότι θεωρούν ότι δεν μπορεί να αντισταθεί, τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Ο διεθνής καπιταλισμός δεν έχει αλλάξει οπτική γωνία από γεννήσεώς του. Τα plan B,C ή D δείχνουν το δρόμο για κατάργηση του 14ου μισθού και αύξηση του ΦΠΑ με πάνω από 2%. Και η κυβέρνηση που έχασε το κομμάτι που λέγαμε, δεν έχει καμμιά δυνατότητα να αντιδράσει. Πόσο μάλλον που οι επικυρίαρχοι θα είναι το μάτι της εφαρμογής των προσταγών του διεθνούς κεφαλαίου, που υποτίθεται μας σώζει.....

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα, καταιγίδα μέτρων που θα πλήξουν την επιβίωσή μας, και κυρίως των πλέον χαμηλόμισθων κομματιών της Ελληνικής κοινωνίας, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους. Θα μειώσουν κατά 300 και 400 ευρώ των συντάξεων των γερόντων με αποδοχές 300 και 400 ευρώ τον μήνα, ενώ ο Πετσάλνικος επιχαίρει για την μηνιαία περικοπή ( από επιδόματα) κατά 800 ευρώ των Βουλευτών από τις μηνιαίες αποδοχές πλέον των 7.000 ευρώ.

Κάποιους τους φτύνουν, και ανοίγουν ομπρέλα......νομίζοντας ότι ψιχαλίζει.

Και εν τέλει....

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Μήπως θα πρέπει να συσταθεί ένας οργανισμός, ένωση, ιερά συμμαχία, όπως θέλετε πείτε το, που αποκλειστικό σκοπό θα έχει να πάρει πίσω τα κλεμμένα και να χώσει στην στενή ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ που ευθύνονται;

Ακτιβιστης

ια πρώτη φορά έχουμε “αντεξουσιαστές” να υποστηρίζουν εξουσιαστικό νομοσχέδιο!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFioJOy-xYz8HPWco6QhzxkbKhPcDU6BH0DvAvIp0olnPpbLpZL6_DxMTvJjfnBzSoIiuWDrTjfqZT4GcgRPCXCsKnlUGpAoLxefzkYYTpG2XmHgJKD-9FR9AWFS6cvrLAigRDsW9mYg0/s668/IMG_0004.jpg
Για πρώτη φορά έχουμε αντεξουσιαστές να υποστηρίζουν εξουσιαστικό νομοσχέδιο

Ποιός δημοσιογράφος είναι μέλος στα ακόλουθα fan page στο facebook?

Για το quiz, Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Ποιός δημοσιογράφος με καθημερινή ενημερωτική, τηλεοπτική εκπομπή είναι μέλος στις ακόλουθες σελίδες φίλων-υποστηρικτών. Σημειώνουμε ότι είναι γνωστός για το ιδιαίτερα καυστικό του ύφος, είναι "προστάτης" αξιών και "ήθους" της δημοσιογραφίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας.
Υποσημειώνουμε ότι προφανώς για χάριν ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης των κομμάτων είναι μέλος σε διάφορες σελίδες των δύο μεγάλων κομμάτων, σε αρκετούς πολιτικούς τους, αλλά και σε 5-6 ποδοσφαιρικούς συλλόγους..

α) Σπύρος Χαριτάτος








β) Γιώργος Καραμέρος





γ) Γιάννης Παπαγιάννης








====================================================================

Geisha
Health and Beauty
Σ'ΑΓΑΠΗΣΑ ΚΟΛΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΑ Κ ΑΝΤΕ Κ ΓΑΜΗΣΟΥ!!!!!!!! Other Business



Τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας



ΝΕΔΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών έχει δύο σκέλη. Κι ενώ η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο πρώτο σκέλος, το δεύτερο είναι που γεννά προφανή ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Και τα γεννά επειδή στην αναθεώρηση του 2008 δεν αναθεωρήθηκε τελικά, αν και προτάθηκε για αναθεώρηση, το άρθρο 102, παρ. 2. Το πρώτο σκέλος ρυθμίζει υπό ποίες προϋποθέσεις μπορούν οι μετανάστες να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Το δεύτερο θεσπίζει για ορισμένες κατηγορίες μεταναστών το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και του εκλέγεσθαι στη θέση δημοτικού συμβούλου, συμβούλου δημοτικού διαμερίσματος ή τοπικού συμβούλου χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Πού βρίσκεται λοιπόν το πρόβλημα; Στο άρθρο 4 παρ. 4 το Σύνταγμα ρητά προβλέπει πως «μόνο Ελληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους».

Δημόσια λειτουργία ενυπάρχει σε κάθε θέση που συνεπάγεται συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού ασκούν δημόσια εξουσία. Ετσι, τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν αναμφισβήτητα συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας λειτουργίας. Επιφυλάσσονται επομένως από το Σύνταγμα μόνο στους Ελληνες πολίτες. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αλλά και για το δικαίωμα του εκλέγειν, που έχει αναμφισβήτητα θεσμική λειτουργικά διάσταση. Βέβαια, το ίδιο άρθρο επιτρέπει την εισαγωγή εξαιρέσεων με «ειδικό» νόμο. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Πρώτον, σημαίνει πως για να είναι «ειδικός» ο νόμος, πρέπει η κατηγορία των προσώπων στα οποία αναφέρεται η εξαίρεση να μην είναι ούτε γενική ούτε ευρεία. Πληροί την προϋπόθεση αυτή το νομοσχέδιο; Ασφαλώς όχι.

Δεύτερον, σημαίνει πως ακόμα και όταν προβλέπεται ειδικός νόμος, αυτός πρέπει να είναι συνταγματικά θεμιτός. Πρέπει δηλαδή να μην αντιβαίνει και γενικότερα στο Σύνταγμα. Εδώ λοιπόν προκύπτει κι ένα ακόμη πρόβλημα. Το Σύνταγμα ρητά επιφυλάσσει μόνο στους Ελληνες πολίτες τα δικαιώματα που κατοχυρώνουν την πολιτική συμμετοχή, με κεντρικό παράδειγμα το άρθρο 29 για το δικαίωμα ίδρυσης και συμμετοχής σε πολιτικό κόμμα, χωρίς το οποίο δεν νοείται συμμετοχή σε εκλογές ούτε σε τοπικό επίπεδο.

Και ναι μεν το Σύνταγμα επιτρέπει ερμηνευτικά την επεκτατική εφαρμογή και στους αλλοδαπούς των δικαιωμάτων που θεσπίζει ρητά για τους Ελληνες στο άρθρο 5 παρ. 2 σύμφωνα με το οποίο «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας...», το άρθρο όμως αυτό αφορά τα ατομικά δικαιώματα (π.χ. το άσυλο κατοικίας...) και όχι τα δικαιώματα πολιτικής συμμετοχής.

Στo πλαίσιο αυτό λοιπόν, υπάρχει αναμφίβολα ζήτημα κατά πόσον το νομοσχέδιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στην προηγούμενη αναθεώρηση η ψήφος των μεταναστών στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση είχε προταθεί να εισαχθεί με ρητή συνταγματική διάταξη και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η κυρία Νέδα Κανελλοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΤΟ GREEKAMERICANNEWSAGENCY...ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

offline site GRAMericNewsAgency.png

GREEK2 - Copy

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Ο ΓΑΜΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ AEGEAN- OLYMPIC??? - ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΝΤΑ ΤΟΥ!!!


Πτωχοί βιοπαλεσταί, δίχως ένσημα και ΙΚΑ, δίχως προοπτική σύνταξης στα 67, θα επωφεληθούν των ευεργετικών Ευρωπαϊκών αναγκαστικών διατάξεων, περί του γάμου των ομοφυλοφίλων και αποφάσισαν να παντρευτούν στα φανερά.
ΝΑΙ μιλάμε για Βγενόπουλο και Βασιλάκη, που μέχρι προ μηνός, φαινόντουσαν να θέλουν να σφαχτούν και αίφνης ερωτεύθηκαν.
Δικές μου πληροφορίες λέγουν και μαρτυρούν, ότι ήδη είναι έγκυοι κι οι δυο και αναμένονται να γεννοβολήσουν υπεραξίες και μονοπώλια.
Φήμη, που φέρουν τη βολευτίνα Νταλάρα-saRagoussi, να διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία για να καλυφθούν τα συμβολαιογραφικά έξοδα των ευεργετών της τσέπης τους, δεν επαληθεύονται, αλλά στη πολιτική, όλα είναι πιθανά, κυρίως αν βγει ο γκαγκάς πρωθυπουργός και πει ότι είναι για το καλό του έθνους του Ισραήλ, αφού έτσι κι αλλιώς, το Έθνος το Ελληνικό μας, μας το καταργεί κάθε μέρα και κυρίως κάθε νύχτα!!!!!!!
Μπαρμπανικος

Καταγγελία : Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

IRON TENCO A.E.

Κων/πόλεως 18(παρ.Λεγάκη)

Αγ,Ιωάννης Ρέντης

Τηλ.επικοινωνίας 6982009287

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 12-2-2010


Η εταιρεία μας IRON TENCO A.E. με τρείς καταγγελίες το 2006 και το 2008 πρός την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, έφερε στο φώς τις παράνομες πρακτικές Ανταγωνισμού

( καρτέλ ) στην αγορά οικοδομικού σιδήρου στίς οποίες πρωτοστατούν οι χαλυβουργίες ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου Βιοχάλκο καί Χαλυβουργική, με εκτελεστικό βραχίονα, μεταξύ άλλων την εταιρεία Α,Λιανος Α.Ε.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που εκκρεμούν στην «Επιτροπή Ανταγωνισμού» και αφορούν άμεσα το σύνολο των παραπάνω καταγγελιών είναι και αυτή της ανάκλησης της υπ' αριθμ. 442/V/2009 αποφάσεως της επιτροπής αυτής με την οποία αθωώθηκε εκλεκτικά και παράνομα η εταιρεία Α.Λιανός Α.Ε. Η αίτηση ανάκλησης της εταιρείας IRON TENCO A.E. επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον της επιτροπής ανταγωνισμού, χθές 11/2/2010.

Δυστυχώς, λόγω συντριπτικών καταγμάτων σε αμφότερα τα πόδια του δικηγόρου και νομικού παραστάτη της εταιρείας (συνεπεία τροχαίου ατυχήματος που συνέβη την 27/1/2010) και ο οποίος λόγω της κατάστασης της εταιρείας και του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος τών υποθέσεων προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, ήταν αδύνατη η παράστασή του ενώπιον της επιτροπής για την υποστήριξη των θέσεων της εταιρείας. Ζητήθηκε συνεπώς η αναβολή συζήτησης της υπόθεσης με την προσκόμιση του σχετικού ιατρικού πιστοποιητικού που εκδόθηκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Το ίδιο το πιστοποιητικό του χορηγούσε αρχική άδεια ανικανότητας προς εργασία διάρκειας έξι (6) εβδομάδων (ήτοι έως 10/3/2010).

Η επιτροπή ανταγωνισμού έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που προβλήθηκε εκ μέρους της εταιρείας μας και για τον ανωτέρω λόγο. Πλην όμως και ενώ παρέλαβε το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό προσδιόρισε την μετ' αναβολή δικάσιμο για την 19/2/2010 !!!, ήτοι σε χρόνο κατά τον οποίο είναι βέβαιο και γνώριζε εκ του ιδίου πιστοποιητικού ότι θα είναι αδύνατη η παρουσία του. Τούτο, παρά το σαφές περιεχόμενο του εγγράφου, τις επισημάνσεις των παρισταμένων εκπροσώπων της εταιρείας και τις διαφωνίες τους ως προς τον χρόνο ορισμού της μετ' αναβολή συζήτησης.

-Η παραπάνω ενέργεια αποδεικνύει τον τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης της εταιρείας μας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

-Αναδεικνύει αυτονόητα συμπεριφορές πού προσβάλουν βάναυσα τα δικαιώματά μας σαν πολιτών, εν προκειμένω τού στοιχειώδους δικαιώματος της νομικής μας συμπαράστασης και προστασίας κατά τη διάρκεια δίκης.

Η εταιρεία μας καταγγέλει τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού καί θα ζητήσει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να προβούν άμεσα σε όλες τις εκ του νόμου ενέργειες για την προάσπιση και προστασία των δικαιωμάτων μας σαν πολιτών.


Θεόδωρος Τενέζος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Νέος Γκαουλάιτερ έγινε τώρα ο Σούλτς; Μήπως θα έπρεπε ν’ ασχοληθεί με την παράνομη κατοχή της Κύπρου, της Παλαιστίνης;

Επιστολή-παρέμβαση Σουλτς προς Ομήρου για παραμονή της ΕΔΕΚ στη κυβέρνηση


Στην επιστολή του προς τον Γ. Ομήρου, ο κ. Σουλτς καλούσε την ΕΔΕΚ να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Βρυξέλλες: Παρέμβαση για παραμονή της ΕΔΕΚ στην κυβέρνηση εκδήλωσε ο ηγέτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας από τον Γιαννάκη Ομήρου να διαβουλευθεί μαζί του πριν τη λήψη της οριστικής απόφασης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η θέση του κ. Σουλτς περιλαμβάνεται σε επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Ομήρου, την περασμένη Δευτέρα, ενώ διεξαγόταν η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ και ανέφερε ότι «ως ο ηγέτης μιας πολιτικής ομάδας στην οποία συμμετέχει και το κόμμα σου, επιθυμώ να επιμείνω όπως συζητήσεις ένα θέμα το οποίο είναι επίσης εξέχουσας σημασίας για τη σταθερότητα και την μελλοντική ανάπτυξη της ΕΕ στο σύνολό της, μαζί μου, πριν ληφθεί μια τελική απόφαση επί του θέματος».
Ο κ. Σουλτς δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει «βαθύτατες ανησυχίες της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της ΕΔΕΚ για αποχώρηση «θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα τέτοιο σημαντικό σημείο των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Κύπρου»...
Σημείωσε ακόμη ότι πληροφορήθηκε την πρόθεση της ΕΔΕΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση «λόγω σοβαρών σημείων διαφωνίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφορικά με τον χειρισμό των απευθείας συνομιλιών με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας για λύση του κυπριακού προβλήματος.
Όπως επίσης πληροφορείται ο «Φ», η απάντηση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, εστάλη την Τετάρτη και αφού βεβαίως είχε ληφθεί η απόφαση για αποχώρηση από την κυβέρνηση.
Στην απάντησή του, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής λήφθηκε με πλειοψηφία 92,3% και «βασίστηκε στις σοβαρές ανησυχίες μας για τους χειρισμούς των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Κατά την άποψή μας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων δεν οδηγούν σε μια βιώσιμη λύση βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Προσθέτει ακόμη ότι «στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών είχαμε επανειλημμένως εκφράσει τις διαφωνίες και τις ανησυχίες μας για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων και συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο (σ.σ.
Χριστόφια).
Ο κ. Ομήρου επεσήμανε ακόμη ότι «παρόλα αυτά η απόφασή μας δεν σκοπεύει και δεν θα επηρεάσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης, η οποία τυγχάνει εγγύησης από το συνταγματικό σύστημα» της Κύπρου. Διαβεβαίωσε ότι η ΕΔΕΚ θα στηρίξει την κυβέρνηση σε θέματα με τα οποία συμφωνεί και καταλήγει σημειώνοντας ότι «προσβλέπουμε στην αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και στη στήριξή τους στον αγώνα του λαού της Κύπρου για μια λύση η οποία θα εγγυάται την ελευθερία και την δημοκρατία όλων των πολιτών της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ακόμη ότι ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε δυσφορία για την απόφαση που τελικά έλαβε η ΕΔΕΚ, ενώ έκανε λόγο για συζήτηση του θέματος στη Σοσιαλιστική Ομάδα.
"Φιλελεύθερος"