ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.2.10

Νέος Γκαουλάιτερ έγινε τώρα ο Σούλτς; Μήπως θα έπρεπε ν’ ασχοληθεί με την παράνομη κατοχή της Κύπρου, της Παλαιστίνης;

Επιστολή-παρέμβαση Σουλτς προς Ομήρου για παραμονή της ΕΔΕΚ στη κυβέρνηση


Στην επιστολή του προς τον Γ. Ομήρου, ο κ. Σουλτς καλούσε την ΕΔΕΚ να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Βρυξέλλες: Παρέμβαση για παραμονή της ΕΔΕΚ στην κυβέρνηση εκδήλωσε ο ηγέτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας από τον Γιαννάκη Ομήρου να διαβουλευθεί μαζί του πριν τη λήψη της οριστικής απόφασης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η θέση του κ. Σουλτς περιλαμβάνεται σε επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Ομήρου, την περασμένη Δευτέρα, ενώ διεξαγόταν η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ και ανέφερε ότι «ως ο ηγέτης μιας πολιτικής ομάδας στην οποία συμμετέχει και το κόμμα σου, επιθυμώ να επιμείνω όπως συζητήσεις ένα θέμα το οποίο είναι επίσης εξέχουσας σημασίας για τη σταθερότητα και την μελλοντική ανάπτυξη της ΕΕ στο σύνολό της, μαζί μου, πριν ληφθεί μια τελική απόφαση επί του θέματος».
Ο κ. Σουλτς δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει «βαθύτατες ανησυχίες της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της ΕΔΕΚ για αποχώρηση «θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα τέτοιο σημαντικό σημείο των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Κύπρου»...
Σημείωσε ακόμη ότι πληροφορήθηκε την πρόθεση της ΕΔΕΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση «λόγω σοβαρών σημείων διαφωνίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφορικά με τον χειρισμό των απευθείας συνομιλιών με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας για λύση του κυπριακού προβλήματος.
Όπως επίσης πληροφορείται ο «Φ», η απάντηση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, εστάλη την Τετάρτη και αφού βεβαίως είχε ληφθεί η απόφαση για αποχώρηση από την κυβέρνηση.
Στην απάντησή του, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής λήφθηκε με πλειοψηφία 92,3% και «βασίστηκε στις σοβαρές ανησυχίες μας για τους χειρισμούς των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Κατά την άποψή μας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων δεν οδηγούν σε μια βιώσιμη λύση βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Προσθέτει ακόμη ότι «στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών είχαμε επανειλημμένως εκφράσει τις διαφωνίες και τις ανησυχίες μας για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων και συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο (σ.σ.
Χριστόφια).
Ο κ. Ομήρου επεσήμανε ακόμη ότι «παρόλα αυτά η απόφασή μας δεν σκοπεύει και δεν θα επηρεάσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης, η οποία τυγχάνει εγγύησης από το συνταγματικό σύστημα» της Κύπρου. Διαβεβαίωσε ότι η ΕΔΕΚ θα στηρίξει την κυβέρνηση σε θέματα με τα οποία συμφωνεί και καταλήγει σημειώνοντας ότι «προσβλέπουμε στην αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και στη στήριξή τους στον αγώνα του λαού της Κύπρου για μια λύση η οποία θα εγγυάται την ελευθερία και την δημοκρατία όλων των πολιτών της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ακόμη ότι ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε δυσφορία για την απόφαση που τελικά έλαβε η ΕΔΕΚ, ενώ έκανε λόγο για συζήτηση του θέματος στη Σοσιαλιστική Ομάδα.
"Φιλελεύθερος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: