ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.10.11

Kυριακάτικες Εφημερίδες


2-10-11

 



............









Τα ανδρείκελα του νέου φασισμού (στόχος και ο στρατός)



Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».
Αυτά τα έγραψε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος το 1977!

Ο Φασισμός που επελαύνει σήμερα δεν λέγεται «φασισμός». Λέγεται: Νέα Τάξη, «νομιμότητα» των ανδρεικέλων της, λέγεται εκλεπτυσμένο και υπερσύγχρονο φακέλωμα των λαών (γενικός ηλεκτρονικός έλεγχος και παρακολούθηση και της αναπνοής μας- Κάρτα του Πολίτη), λέγεται Παγκόσμια Διακυβέρνηση…

Ο δικός μας πρωθυπουργός, σαν ένας από τους ακραίους δωσίλογους ραγιάδες της Νέας Τάξης, έχει πολλές φορές επικαλεστεί την αναγκαιότητα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης…



Ο καρδιακός φίλος του, ο Σόρος, αγωνίζεται με υπερβάλλοντα ζήλο και με πακτωλούς δολαρίων για την παγκόσμια κυβέρνηση της Νέας Τάξης…

Πρόσφατα ζήτησε μια ενιαία διακυβέρνηση της Ευρωζώνης: Μια κυβέρνηση η οποία θα αξιοποιήσει την πτώχευση της Ελλάδας και θα την μεταβάλλει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ σε αποικία των μαφιόζων του χρήματος!!!!

Γι αυτό τα κυβερνητικά παράσιτα-ανδρείκελα, με τη συναίνεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την ανοικτή στήριξη της «τσόντας» του νεοταξικού φασισμού (ΛΑ.Ο.Σ) μάχονται με πάθος και με νευρική βιασύνη να εκτελέσουν ολοκληρωτικά την Ελλάδα και μάλιστα να φορτώσουν και τα έξοδα της κηδείας στον ελληνικό λαό.

Μας λεηλατούν με την αγριότητα του κτήνους, μας πίνουν το αίμα σαν βρικόλακες, μας φτωχαίνουν και χρεοκοπούν ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ και μας λένε ότι για να διασωθείτε πρέπει να υπογράψετε και τις αποφάσεις της εκτέλεσής σας!!!!

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι το νέο αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού (το νεοταξικό), ο ολοκληρωτισμός των καθεστωτικών ανδρεικέλων, στη συσκευασία του πασοκικού χρώματος.

Γι αυτό έχουν πάρει, το τυποποιημένο ψεύδος και η γλοιώδης, τρομοκρατική προπαγάνδα, τέτοιες μορφές στραταρχικής αυθάδειας και φρενοβλάβειας…

Το τελευταίο κρούσμα της παρασιτικής αυθάδειας των ανδρεικέλων είναι ο υπουργός Άμυνας, ο Π. Μπεγλίτης : Ο νεοαταξικός, μικρός «φύρερ»…

Επιτέθηκε στους αποστράτους χαρακτηρίζοντας τις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους για ζωή και την αντίστασή τους στα βάρβαρα μέτρα τις κυβέρνησης και στην ισοπέδωσή του στρατού «τραμπουκισμούς» και «αντιδημοκρατική εκτροπή».

Εδώ απαστράπτει η μακάβρια φιλοσοφία του φασισμού των ανδρεικέλων: Οι ίδιοι τραμπουκίζουν ξετσίπωτα και καθημερινά εναντίον του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, αφανίζουν τα πάντα με δικτατορικά διατάγματα του τύπου «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», εκτελούν τις διαταγές των ξένων κέντρων εξουσίας, σαν ελεεινά κατοχικά πιόνια, αποτεφρώνουν με αχαλίνωτη αυταρχική αλαζονεία την οικονομική, κοινωνική και ΕΘΝΙΚΗ υπόσταση της χώρας, έχουν στείλει στον κάλαθο των αχρήστων το Σύνταγμα (το δικό τους αστικό Σύνταγμα) και δική τους ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ νομιμότητα και έχουν το πελώριο θράσος να κατηγορούν αυτούς που αγωνίζονται και υπερασπίζονται αυτά που οι ίδιοι, δικτατορικά καταλύουν, σαν «τραμπούκους» και μιάσματα «αντιδημοκρατικής εκτροπής»!!!!!

Στους μικρούς «φύρερ» ζωγραφίζονται πιο καθαρά οι μοχθηρές γκριμάτσες της Φιλοσοφίας και της Πράξης των ανδρεικέλων του πασοκικού ολοκληρωτισμού.

Θεωρούν την Ελλάδα και το λαό τους τσιφλίκι τους, ιδιοκτησία τους και ανάλογα συμπεριφέρονται.

ΕΔΩ, τα ασπόνδυλα όντα της πασοκικής κυβέρνησης, Ιάγοι μακιγιαρισμένοι, με θράσος απύθμενο, προβάλουν την κατοχική ηθική και «νομιμότητα» των ανδρεικέλων, όπως και την ανάλογη «κουλτούρα, σαν τις υπέρτατες αξίες της κοινωνίας.

Όσοι αντιτάσσονται σε αυτές τις «αξίες» των ανδρεικέλων και στη «νομιμότητα» της δολοφονίας τους και του αφανισμού της κοινωνίας τους (ολόκληρος σήμερα ο ελληνικός λαός) είναι «τραμπούκοι», βλάπτουν τα «εθνικά συμφέροντα» και καταλύουν τη «δημοκρατία»!!!!!
 
ΝΙΩΘΕΙ κανείς ένα αίσθημα φυσικής ναυτίας όταν ακούει όλους αυτούς που είναι ΟΧΙ μόνο προσηλωμένοι στις κίβδηλες αξίες ενός χρεοκοπημένου κοινωνικού συστήματος, αλλά και εκτελούν δικτατορικά, σαν καθαρόαιμα ανδρείκελα, τον ελληνικό λαό και κάθε έννοια Δημοκρατίας και Δικαίου, να κατηγορούν, άλλοτε με μελοδραματική αφέλεια και άλλοτε με στραταρχική, κομπάζουσα ειρωνεία, τους λαϊκούς αγώνες ότι υπονομεύουν τα «εθνικά συμφέροντα» και παραβιάζουν τη «νομιμότητα».
 
Σήμερα η μόνη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ που δικαιώνει την ανθρώπινη ύπαρξη είναι ο αμείλικτος αγώνας για το γκρέμισμα αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης, για την κατάργηση αυτής της «νομιμότητας» των ανδρεικέλων του καθεστώτος: Μια «νομιμότητα» που καταλύει την κοινωνική και εθνική μας υπόσταση, που καταλύει όχι μόνο κάθε έννοια Δημοκρατίας και Δικαίου, αλλά και την ίδια την έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ…



Και κάτι ακόμα τελευταίο το οποίο δεν έχει επισημανθεί δεόντως: Η επίθεση εναντίον του εθνικού θεσμού του στρατού είναι ένα ακόμα, ίσως από τα τελευταία, «συμβόλαια θανάτου» που θέλει να υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση.

Ο στρατός, ως εθνικός θεσμός, πρέπει να ισοπεδωθεί, όπως και κάθε εθνικός θεσμός. Πρέπει να αλωθεί και να μετατραπεί σε ένα γρανάζι της πλανητικής εξουσίας και να υποκατασταθεί από ένα μισθοφορικό στρατό των διεθνών μηχανισμών του χρήματος.

Οι πρωτοβουλίες του Μπεγλίτη υπακούουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς και σε αυτές τις εντολές της Νέας Τάξης για την ολοκληρωτική κατάλυση και αυτού του εθνικού θεσμού: Του ελληνικού στρατού 
Πηγη

ΣΧΕΤΙΚΟ: Όλη η αλήθεια για τη διαμαρτυρία των αποστράτων 30-9-2011

Έρχεται γρήγορα το ΤΕΛΟΣ της ελευθερίας μας.Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν το παγκόσμιο νόμισμα να αντικαταστήσει το δολάριο!


Θέλουν νέο παγκόσμιο νόμισμα για τις διεθνείς συναλλαγές

Κάποιες πρόσθετες πληροφορίες δημοσιεύει η Βρετανική “TELEGRAPH” σχετικά με την είδηση της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, για το παγκόσμιο νόμισμα. Όπως γράφει η TELEGRAPH δεν συζητείται το ενδεχόμενο να λειτουργεί παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο, αλλά να το αντικαταστήσει. Οι χώρες που δεν είναι αρνητικές στη συγκεκριμένη προοπτική, είναι η κυρίως η Ρωσία και η Κίνα.

Πριν περίπου δύο μήνες,....
το Bloomberg είχε γράψει πως επιτροπή που απαρτίζεται από εκπροσώπους επενδυτών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ομολόγων, η οποία έχει ρόλο συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ έχει αναφέρει σε έκθεσή της -με ημερομηνία 3 Αυγούστου, δηλαδή την επομένη της συμφωνίας για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ- ότι η ιδιότητα του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα «δείχνει να χάνει έδαφος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η μερίδα που κατέχει το δολάριο στην «πίτα» των παγκόσμιων αποθεματικών σε νομίσματα έχει πέσει στο 60,7% στα τέλη Μαρτίου, έναντι του 72,2% που βρισκόταν το 2001.

Οι οικονομικοί αναλυτές εξηγούν ότι το δολάριο παραμένει ψηλά, καθώς.... αποτελεί «τη λιγότερο κακή επιλογή» μεταξύ των νομισμάτων και επισημαίνουν ότι αυτό δεν προμηνύει λαμπρό μέλλον για το δολάριο.

ΠΗΓΗ

Ιδιωτική περιουσία τερμα!

Ειμαστε κατω των 55...Δολοφονείστε μας....


ΠΡΟΣ 

-Τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

-Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΠΑΝΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

-Πολιτική ηγεσία της χώρας 

Κύριε Αντιπρόεδρε και κύριε Υ.ΕΘ.Α.,
1. Στην δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας, εκτός από τα Βάρη και τους Φόρους που υφιστάμεθα όλοι οι Έλληνες πολίτες, το Υπουργείο Οικονομικών με το άρθρο 44του Ν.3986/2011, επέβαλε στους εκουσίως απομακρυνθέντες αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας οι οποίοι είναι κάτω των εξήντα ετών, μία ιδιότυπη ποινή, με επιπλέον μείωση της σύνταξής τους σε ποσοστό 6-10% κλιμακούμενη επί του ακαθαρίστου ποσού αυτής. Πέραν της μείωσης αυτής έχει ήδη καταργήσει πλήρως τη χορήγηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας, ενώ με τους ν.3863 και 3865/2010, τους αναστέλλει τις συντάξιμες αποδοχές, εφόσον αυτοί θελήσουν να εργασθούν στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι.
2. Με τα προσφάτως εξαγγελθέντα νέα μέτρα το Υπουργείο Οικονομικών και πάλι επιβάλει αυτή την φορά στους κάτω των 55 ετών συνταξιούχους νέα μείωση της σύνταξης τους σε ποσοστό 40% για το επί πλέον των 1.000 Ευρώ ποσό αυτής.
3. Εμείς οι απόστρατοι αποχωρήσαμε από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας υποβάλλοντας αίτηση αποστρατείας και όχι παραιτήσεως αφού είχαμε προηγουμένως εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας προς την Υπηρεσία, ασκώντας νόμιμο δικαίωμά μας, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, για διαφόρους λόγους ο καθένας και έχοντας συμπληρώσει τουλάχιστον 30 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας (εν γνώσει μας πως οι συντάξιμες αποδοχές θα είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες εξαντλησεως, όλης της 35ετούς πραγματικής υπηρεσίας). Σε καμία περίπτωση η αποστρατεία μας και συνακόλουθα η συνταξιοδότησή μας δεν έχει σχέση με ειδικά καταχρηστικά προγράμματα και προνόμια πρόωρης συνταξιοδότησης του τύπου της εθελουσίας εξόδου, οι δε συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές μας εισφορές έχουν πληρωθεί στο ακέραιο (και συμφωνα με το νομο 2084/92, από το 1993, εις διπλουν),μνείας γενομένης ότι από την ηλικία των 18 ετών κατεβάλοντο όλες οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
4. Δεν θεωρούμε ότι αδικήσαμε ποτέ την υπηρεσία ή την πατρίδα μας και δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι η πολιτεία θα μας τιμωρούσε κατ΄ επανάληψη για την απόφασή μας αυτή άλλως για την ενάσκηση νομίμου δικαιώματός μας που η ίδια παρεχώρησε με βάση διατάξεις της Νομοθεσίας κα ανανέωσε στον τελευταίο Ν. 3865/2010 που και εσείς ως αρμόδιος τότε ΥπουργόςΕθνικής Άμυνας συνυπογράψατε ως επίσης και των άρθρων 40 και 41 του Π.Δ.169/2007 και του άρθρου 8 του Ν.2084/1992 που αναγνωρίζουν την μάχιμη πενταετία ήτοι συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας αυξημένο στο διπλάσιο,κατανοώντας διαχρονικά τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες εργασίας του κλάδου όπωςεπικινδυνότητα εργασίας,υπερωρίες χωρίς αμοιβές, εργασία κατά τις αργιες κ.λπ.) και όχι χαριστικά (ενδεικτικα σας αναφέρουμε πως το συνολο των βαρδειων/υπηρεσιών,αποσπάσεων,υπερωριών,ταξιδιων, υπερβαινει κατά μ.ο. τα 8 έτη για τον κάθε έναν από εμας, ενώ πολλά στελέχη εισήχθησαν στις Ε.Δ. από την ηλικια των 14-15 ετων και το «ρατσιστικό» ηλικιακό όρο των 55, θα προϋπόθετε εργασια 40 και πλέον ετών)
5. Eμείς τα στελέχη των Ενόπλων Δυναμεων και των Σ.Α. σε εφεδρεία, αναγνωρίζουμε ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέλος της κοινωνίας, την έννοια της λέξης πόλεμος, τα επακόλουθά του και τι σημαίνει η λέξη απώλειες. Πέραν αυτού όμως, θα πρέπει να ανγνωριστεί ότι, όπως όπως προαναφέρθηκε, στον πόλεμο αυτό, έχουμε συνεισφέρει έως τώρα αγόγγυστα. Το έν λόγω εξαγγελθέν μέτρο όμως, ξεπερνά κάθε έννοια συνεισφοράς, καθώς είναι οριζόντιο, μη αναλογικό και εν πολλοίςθα μπορούσε κάποιος να το εκλάβει ως τιμωρία, καθώς δινει την εντύπωση-όπως κάθε μέτρο που διαχωρίζει- στιγματισμού, μιάς ομάδας με αδιαμφισβητητη κοινωνική συμμετοχη, μέσω παροχής, του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού της ασφάλειας της χώρας δλδ της ελευθερίας.
6. Κατόπιν των ανωτέρω επειδή πλέον εκ των πραγμάτων αφ΄ ενός μεν οδηγούμεθα στην ανέχεια όγω της φύσης της εργασίας μας και των συχνών μεταθέσεων μας η πλειονότητα των συζύγων μας δεν εργάζονται με αποτέλεσμα η σύνταξη μας να είναι το μονάδικο έσοδο για τις οικογένειες μας)   και αφ΄ ετέρου αδυνατούμε πλέον να εκπληρώσουμε υποχρεώσεις μαςπρος την Πολιτεία όπως έκτακτα φορολογικά βάρη (Εισφορές ,Τέλη,αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, μείωση αφορολογήτου κ.λπ.) για τα οποία δεν μας επιβάλλεται αντίστοιχα μείωση υποχρέωσης όπως κατ΄ εξαίρεση μας επιβάλλεται νέα μείωση της σύνταξής μας κατά 40%, παρακαλούμεν όπως επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας στη βάση της εννόμου τάξεως και της ηθικής καταργώντας για τους αποστράτους όλα τα ηλικιακά κριτήρια ως αυθαίρετα και αντιβαίνοντα ευθέως, στην κειμένη Νομοθεσία ως επίσης και αντισυνταγματικά με την επισήμανση τέλος να μην αδικηθούν οι υπό τις προεκτεθείσες προϋποθέσεις τεθέντες στην αποστρατεία και για δεύτερη φορά (και στη ζωή τους…).
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
(Ακολουθουν υπογραφες και ονοματεπώνυμα 237 Αξκών ε.α )

 

 =====================================================

ΣΧΕΤΙΚΟ: Όλη η αλήθεια για τη διαμαρτυρία των αποστράτων 30-9-2011



Ο Aλ.Τσίπρας «δεν πληρώνει» το χαράτσι για τα ακίνητα..



Στην ανακοίνωση ότι δεν θα πληρώσει το ειδικό τέλος στα ακίνητα, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά...
την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ ΔΕΗ μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις υπηρεσίες της για το ηλεκτρικό ρεύμα και το υπόλοιπο ποσό που αφορά το ειδικό τέλος για τα ακίνητα θα το δώσει στο ΚΕΘΕΑ.

Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών προς το κράτος - Χρήσιμες πληροφορίες

 Δεν είσαι μόνος σου, είμαστε εκατομμύρια!  1 στους 4 δεν έχει να πληρώσει. Σε πόσους μπορούν να ασκήσουν διώξεις;



Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τους έκτακτους φόρους και τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση του λαού που δεν έχει σαν στόχο να γλυτώσει από κάποια υπερβολικά μέτρα. Έχει σαν στόχο να γλυτώσει από τους κυβερνώντες, την….

τρόικα και το καθεστώς που επιβάλλεται στην χώρα.

Γι’ αυτό και η στάση πληρωμών ξεκινά με την μη καταβολή των έκτακτων φόρων και έχει σαν στόχο την κατάρρευση της κυβέρνησης και των πολιτικών της, πριν προλάβουν να οδηγήσουν την ίδια την χώρα σε κατάρρευση. Αν τους επιτρέψουμε να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα στην πράξη, τότε θα συνεχίσουν πιο αδίστακτοι. Τα μέτρα που σχεδιάζουν, φορολογικά, εισοδηματικά και άλλα έχουν σαν στόχο να αντλήσουν από την κοινωνία τουλάχιστον 22 δις ευρώ μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό σημαίνει μια περεταίρω μέση μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20%.
Γιατί αυτό; Διότι πρέπει να βρουν έως 31/12 τρέχοντος έτους άλλα 23 περίπου δις ευρώ για να πληρώσουν τοκοχρεολύσια και ληξιπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Οι δόσεις που αναμένει η κυβέρνηση από την τρόικα δεν θα υπερβούν τα 13 δις ευρώ. Επομένως τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρεθούν από το λυντσάρισμα του νοικοκυριού και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Τα εισπρακτικά μέτρα «άμεσης απόδοσης», όπως αυτά των έκτακτων εισφορών, θα είναι απανωτά και χωρίς τελειωμό.
Πρέπει τώρα να βάλουμε ένα τέλος. 
Το Σύνταγμα της χώρας δεν δίνει την δυνατότητα στον ίδιο τον λαό να προκαλέσει την διάλυση της βουλής, ώστε να μπει ένα τέλος στην κυβερνητική πολιτική. Αν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη είναι σίγουρο ότι θα είχε ήδη συμβεί. Ωστόσο, το δικαίωμα ενός λαού να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία την ανατροπή μιας κυβέρνησης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα που σχετίζονται άμεσα με την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας. Επομένως, το να προσχωρήσει ο λαός ή ένα σημαντικό μέρος του σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, όχι γιατί δεν έχει, ούτε γιατί θεωρεί τους φόρους άδικους, αλλά γιατί είναι ο μόνος τρόπος που του έχει απομείνει για να ρίξει αυτήν την κυβέρνηση και να σταματήσει την εφαρμογή μιας καταστροφικής πολιτικής που δεν έχει εγκρίνει, αποτελεί συλλογική αυτοάμυνα του λαού και άσκηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης κυριαρχίας του. Μια κυριαρχία που δεν την ασκεί κανένας στο όνομά του, παρά μόνο ο ίδιος όπως αυτός αποφασίζει. Όποιος λοιπόν ποινικοποιήσει την απόφαση αυτή του λαού καταστρατηγεί την λαϊκή κυριαρχία και είναι υπόλογος για εκτροπή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες:

* Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρώσεις είναι 303 ευρώ κ.ο.κ.
* Άρα αν καθυστερήσεις έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσεις η προσαύξηση είναι αμελητέα, μπροστά στο ποσό που καλείσαι να πληρώσεις ούτως ή άλλως.
* Στην περίπτωση που σου χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, μπορείς να πας να την πάρεις ΤΩΡΑ! Πριν τις 30/09. Ισχύει για 1-2 μήνες, ανάλογα. Ή μπορείς να πάρεις την φορολογική σου ενημερότητα όποτε την χρειαστείς διακανονίζοντας την τρέχουσα οφειλή σου.
* Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω. Όπως και να ‘χει θυμήσου: δεν είσαι μόνος σου, είμαστε εκατομμύρια. Ήδη 1 στους 4 δεν έχει να πληρώσει. Σε πόσους μπορούν να ασκήσουν διώξεις;
* ΠΡΟΣΟΧΗ: Με κανέναν τρόπο μην δεχτείς να καταθέσεις κείμενο άρνησης ή επιφύλαξης σαν αυτά που κυκλοφορούν. Αφενός δεν θα έχεις κανενός είδους ωφέλεια. Αφετέρου, είναι πιθανό να στοχοποιηθείς από τις υπηρεσίες και να χρησιμοποιηθείς ως εξιλαστήριος τράγος. Σιωπηρά δεν πληρώνεις και έρχεσαι σε επαφή με τα κινήματα στήριξης της γειτονιάς σου.
* Μην δεχτείς να πληρώσεις ακόμη κι αν έχεις. Το ζήτημα είναι πολιτικό, είναι ζήτημα επιβίωσης της χώρας και του λαού στο σύνολό του. Μην δεχτείς να διαχωριστείς από όσους δεν έχουν να πληρώσουν, καταθέτοντας μια δήθεν δήλωση επιφύλαξης. Η δήλωση αυτή είναι το δόλωμα για να σε βάλουν να πληρώσεις. Μην τους κάνεις την χάρη.
* Έχεις την Ιστορία με το μέρος σου: το 1991 ένα κίνημα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου έριξε την κυβέρνηση Θάτσερ.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:
Σε όποιους νομικούς εκβιασμούς και τερτίπια κι αν προχωρήσουν, θ’ απαντήσουμε οργανωμένα και όλοι μαζί ενωμένοι και όχι ατομικά. Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας – κανένας μόνος του.
Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διάδωσε το! Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού!
Μπορoύμε να μαζέψουμε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Να θυμάσαι:
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Για τον φόρο ακίνητης περιουσίας
Ο 1ος λογαριασμός που θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη. Ο φόρος αυτός αποφασίστηκε πλέον να είναι μόνιμος.
Καλό είναι, αν βέβαια μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του λογαριασμού για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δυνατότητα διακανονισμού για τον φόρο δεν προβλέπεται (το αποφάσισε η κυβέρνηση).
Ορισμένοι προτείνουν να πάμε να πληρώσουμε το ποσό για την παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (είτε ατομικά, είτε συλλογικά). Αν και είναι κάτι που μπορεί να γίνει, ωστόσο δεν διασφαλίζει κανέναν έναντι πιθανών αντιποίνων από την κυβέρνηση.
Επομένως η καλύτερη απόφαση είναι κι εδώ η στάση πληρωμών. Η σύμβαση με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνέχεια. Επίσης, η ΔΕΗ κάνει ήδη διακανονισμούς στους λογαριασμούς της, προκειμένου να μην χρειαστεί να κόψει το ρεύμα.
Χρήσιμες πληροφορίες:
Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.
Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος <<δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ>> Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε! Αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε:
* Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.
* Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ!
Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό, ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
http://www.epam-hellas.gr/

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΜΕΝΟΥ κ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


"Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον τα 1.000  € ποσό;"  Αυτά και αρκετά άλλα επισημαίνουν στην Έρώτηση που κατέθεσαν  στη Βουλή αναφορικά με οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους ενστόλους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος και Ευρυπίδης  Στυλιανίδης.

Το κείμενο όπως δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Α) Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη
Β) Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
ΘΕΜΑ : Άθλιες μεθοδεύσεις, περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλές Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση κα εξόντωση των ένστολων.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ , από 1.112 δις Ε που ήταν το 2009.Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79% σε σχέση με το 2009 και 69% σε σχέση με το 2011.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μειωθούν στο 1/6 των δυνάμεων τους! Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι.
Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική εξόντωση των ένστολων και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των εν ενεργεία, όσο και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών.
Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευόμενες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα :
1. Με το Ν.3842/2010 θεσπίστηκαν οι νέες φορολογικές κλίμακες με την αύξηση των οποίων, μέσω της παρακράτησης επιπλέον Φόρου Εισοδήματος μείωσε τα μεσαία εισοδήματα όλων των συνταξιούχων.
2. Με τους Ν.3845 και 3847/2010 τα Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και Επίδομα αδείας καταργήθηκαν ή και μειώθηκαν σημαντικά, καθόσον για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών και μεικτής σύνταξης άνω των 2.500 Ε θεσπίσθηκε η κατάργησή τους, ενώ για συνταξιούχους άνω των 60 ετών και κάτω του υπόψη χρηματικού ορίου συρρικνώθηκαν σε 400,200 και 200 Ε αντίστοιχα
3. Με τους Ν.3863 και 3865/2010 θεσπίσθηκε η Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστά από 3 έως 10%κλιμακωτά.

4. Με τον Ν.3865/2010 τιμωρήθηκαν οι συνταξιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, με αναστολή ή μείωση της σύνταξής τους, δηλαδή επί της ουσίας τους στερήθηκε το βασικό συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.

5. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η μείωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 Ε σε 8.000 Ε και προστέθηκε νέο φορολογικό κλιμάκιο των 4.000 Ε με ποσοστό φόρου 10%.

6. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και για εισοδήματα άνω των 12.000 Ε σε ποσοστό κλιμακωτά από 1 έως 4%.

7. Με τον Ν.3896/2011 συνεχίσθηκε η μείωση που άρχισε με τους Ν.3863 και 3865/2010, με την θέσπιση αύξησης των ποσοστών της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων από 3 έως 10% σε 6 έως 14% αναλογικά για συντάξεις άνω των 1.700 Ε.

8. Με τον Ν.3986/2011 τιμωρήθηκαν οι στρατιωτικοί κάτω των 60 ετών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της αποστρατείας τους, με θέσπιση επιπλέον μηνιαίας εισφοράς για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστό από 6 έως 10% αναλογικά.

9. Με απόφαση του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και «έγκριση» του Υπ. Εθν. Άμυνας μειώθηκε από 1-1-2011 το χορηγούμενο από το Μ.Τ.Σ. μέρισμα, σε ποσοστό 25% συρρικνώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα ήδη σημαντικά περικομμένα εισοδήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών. Μικρότερες περικοπές πραγματοποιήθηκαν και στα μερίσματα των ταμείων της Π.Α. και του Π.Ν.

10. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε ειδική προσφορά συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης για επικουρικές συντάξεις από 300 Ε και άνω σε ποσοστό από 3 έως 10% (αφορά συνταξιούχους πολιτικού προσωπικού του Υ.ΕΘ.Α).
11. Αναμένεται επιπλέον η αναδρομική από 1-1-2011 μηνιαία μείωση του επιδόματος του ΕΚΟΕΜΣ κατά 25%.

12. Ανακοινώθηκαν (21-09-2011) επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 Ε, την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 20% στο τμήμα άνω των 1.200 Ε για όσους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών και την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών.

Αν αθροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων ενός συνταξιούχου στρατιωτικού ηλικίας κάτω των 55 ετών αγγίζει το 40% σε σχέση με τα προ του μνημονίου δεδομένα του έτους 2009. Αυτό απλά σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους.

Η αποστρατεία των στελεχών κάτω των 55 ετών με αίτησή τους, έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και όχι του τύπου της εθελούσιας εξόδου με ειδικά προνόμια, ενώ οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές τους εισφορές πληρώθηκαν στο ακέραιο.
Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον τα 1.000 Ε ποσό.

Ποιούς άραγε αφορά αυτή η κατάπτυστη ρύθμιση, ποιους φωτογραφίζει και στοχοποιεί ; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν αρκούσε το μέτρο της μείωσης της σύνταξης κατά 20% για τις άνω των 1.200 Ε που αφορά όλους τους λοιπούς συνταξιούχους;

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ :

1. Πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;

2. Θα μειωθεί ο αριθμός των Ε.Δ. και αν ναι σε ποιό επίπεδο και σε ποιο βαθμό; Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτευχθούν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα ; Υπάρχει ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο από το ΚΥΣΕΑ σχέδιο δράσης;

3. Για ποιό λόγο στοχοποιούνται και τιμωρούνται βάναυσα οι απόστρατοι των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα με επιλεκτικά και αντισυνταγματικά κριτήρια σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους;

4. Δεδομένης της κατάφωρης αδικίας με την αυθαίρετη θέσπιση ηλικιακών κριτηρίων και την αντισυνταγματικότητα της επικείμενης περικοπής των συντάξεων, σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε (για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών), προτίθεται η κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω προτεινόμενο μέτρο ;

29 / 9 / 2011 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Καμμένος Παναγιώτης

Στυλιανίδης Ευρυπίδης

nextoc

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ


(Το eforiakoi.org φιλοξενεί κείμενο που δημιούργησαν εφοριακοί – δικηγόροι – λογιστές, σχετικά με το θέμα, μετά από απαίτηση πολλών πολιτών.)

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ «ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ»
Διογκώνεται καθημερινά και αποκτά πρωτοφανείς μαζικές διαστάσεις, το κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν τα «άδικα» χαράτσια. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να αναλύσει τις πρακτικές συνέπειες που έχει η μη πληρωμή των φόρων,
προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν τους απαιτούμενους από το κράτος άδικους φόρους.Η μη πληρωμή των φόρων του πολυεκκαθαριστικού (Ν. 3986/2011) συνεπάγεται τα εξής:

1) Το ποσό του πολυεκκαθαριστικού καθίσταται ληξιπρόθεσμο χρέος την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής και επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 200% της αρχικής οφειλής.
2) Από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής η εφορία δεν χορηγεί φορολογική ενημερότητα.
3) Συμψηφισμός επιστροφής. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου τότε θα γίνει συμψηφισμός του ποσού της επιστροφής με το ποσό του πολυεκκαθαριστικού.
4) Το τμήμα εσόδων της εφορίας θα αποστείλει στο φορολογούμενο ειδοποιητήριο, με το οποίο θα τον καλεί να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του με τμηματική εξόφληση εντός μερικών ημερών. Εφόσον δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, θα βρεθεί (θεωρητικά) αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η κατάσχεση μέρους του μισθού του ή της σύνταξής του (αποστέλλεται σχετικό κατασχετήριο από την εφορία στον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο του οφειλέτη). Παράλληλα, αναζητούνται και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και ξεκινά από το νομικό τμήμα της εφορίας, η διαδικασία για τη δέσμευση και την αναγκαστική τους εκποίηση με πλειστηριασμό.
Να τονιστεί εδώ ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι των χιλίων (1000) ευρώ μηνιαίως.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει το ποσό των χιλίων (1000) ευρώ μηνιαίως επιτρέπεται η κατάσχεση μέχρι του 25% αυτών, όμως σε κάθε περίπτωση το εναπομένον ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των χιλίων (1000) ευρώ.
5) Εφόσον το ποσό της οφειλής είναι πάνω από 5.000 ευρώ και το χρέος έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερους από τέσσερις μήνες, τότε μπορεί να ζητηθεί από τον προϊστάμενο της εφορίας, η άσκηση ποινικής δίωξης (N.3943/2011) στον οφειλέτη και η παραπομπή του στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Θεωρείται ως ποινικό αδίκημα η άνω των τεσσάρων (4) μηνών καθυστέρηση καταβολής των βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο κ.λπ. και διώκεται ύστερα από αίτηση του Προϊσταμένου της Εφορίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και επιβάλλονται οι παρακάτω ποινές:
• Μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.
• Από 5.000 έως 10.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση έως 1 έτος.
• Από 10.000 έως 50.000 ευρώ επιβάλλεται φυλάκιση 6 τουλάχιστον μήνες.
• Από 50.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 1 τουλάχιστον έτος.
• Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται φυλάκιση 3 τουλάχιστον έτη.
Να τονιστεί εδώ ότι η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.
Σημειώνεται ότι αν η αίτηση της Εφορίας υποβληθεί μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 μηνών που το αδίκημα είναι αυτόφωρο, ο εισαγγελέας κρίνει κατά πόσο θα τον παραπέμψει να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία (χωρίς καμία προδικασία) σε δικάσιμο μετά από 15 ημέρες. Αν υποβληθεί αίτηση αλλά έχει παρέλθει το 20μηνο του αυτοφώρου, τότε ο εισαγγελέας εάν δεν διατάξει προανάκριση, μπορεί να παραπέμψει τον κατηγορούμενο με κλητήριο θέσπισμα απευθείας στο ακροατήριο.
Πάντως, πέρα από το γράμμα του νόμου πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:
Εκτός από την αποστολή των ειδοποιητηρίων, που είναι μια τυπική και εύκολη διαδικασία, ο φορολογικός μηχανισμός –επειδή είναι διαλυμένος και δραματικά υποστελεχωμένος- δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων. Πρακτικά δηλαδή, η λήψη μέτρων σε βάρος ενός μαζικού κινήματος πολιτών, που δεν πληρώνουν είναι αδύνατη. Εκτός βέβαια, αν επιστρατευτούν οι ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης (πράγμα που έχει ήδη ξεκινήσει για φορολογούμενους με χρέη άνω των 150.000 ευρώ) αλλά και πάλι θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος, μέχρι να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα

πηγη

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “EURECA” , Ο ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ .

From HEIL GAP (or mind the GAP)
Το σχέδιο "Eureca" των "Roland Berger Consultants: "Eureca Project" έχει κάνει τον γύρο της αγοράς , τις δύο τελευταίες ημέρες.
Η προϋπόθεση του σχεδίου είναι ότι οι κερδοσκόποι , οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση , θα πρέπει να πάρουν πίσω τα λεφτά τους , ( εννοείται με κέρδος , εξάλλου για αυτό το λόγο , εκλέχτηκε ο ΓΑΠας ) και επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους », όπως λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, και τα ακίνητα ( και εδώ εννοείται : ότι μαζί με αυτά και τα κατασχεμένα ακίνητα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,
" άλλωστε για τους Αλβανούς λαθρο-εισβολείς , έχουν « παίξει » κάτι επιδοτούμενα δάνεια , μπουκιά και συχώριο )".

Οι πωλήσεις των περιουσιακών μας στοιχείων θα αποφέρουν 125 διςεκ/μύρια .
Ο τετράπαχος υπουργός , φυσικά συμφωνεί στο ότι η Ελλάδα, ΠΡΕΠΕΙ να τα ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ στους Ευρωπαίους . ( βλέπε μεσοπρόθεσμο )
Τα έσοδα αυτά θα μπουν σε ένα ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο , και , θα χρησιμοποιηθούν για να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ την Ελλάδα, ώστε αυτή ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΕΙ σε οιαδήποτε προεπιλογή .

Τι , δεν το κατάλαβα ;
Θα ξαναμιλήσουμε λοιπόν για προεπιλογές στην Ελλάδα ;
Αρνείται μήπως , η χώρα να καταβάλει τους τόκους στα υπάρχοντα ομόλογα ;

Ε, εδώ είμαστε : ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ EURECA , “ κάνει τα CDS «κατάλευκα»”
«Εξαφανίζει » ένα μέρος του χρέους , και , στη συνέχεια ;
Πωλεί τα ίδια περιουσιακά στοιχεία , που αγόρασε για 125 δις , στην Κίνα έναντι 200 δισ. Ευρώ;
Όχι καλέ, κάντο 900 δις. Ευρώ .
Εντάξει είμαστε για 650 δις ; Ο.Κ. , IT’S A DEAL !

Κατόπιν με τα λεφτά του ξεπουλήματος της Ελλάδας , η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα , θα μπορούσε να αγοράσει ένα μέρος του σπανιόλικου , ίσως του πορτογαλέζικου μπορεί και του ιταλιάνικου χρέους . π.χ. ύψους 5 με 15 % .

Αλήθεια , δεν θα ήταν μεγάλη τιμή για το τέταρτο ευρωπαϊκό ράιχ της Γερμανίας και της Γαλλίας , να μπορέσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να διασώσουν και την Ιταλία , ώστε να την βάλουν και αυτή στο ΧΕΡΙ ;
Διότι το σύστημα PONZI οφείλει να «κάνει» ένα τεράστιο κέρδος και μια περαιτέρω αύξηση των αποθεματικών του ! ( PONZI : βλέπε )
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/ponzi.html

Στη συνέχεια , για άλλη μια φορά , θα γίνεται λόγος από τον πράσινο καλικάντζαρο, για το πώς αυτός κατάφερε , να θέσει τέλος στους κερδοσκόπους και να τους συντρίψει .
Υπάρχει ξέρετε πάντα ο κίνδυνος , ότι η Ελλάδα, με μια οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση , (πλην του κατοχικού καθεστώτος ΘΑΣΟΚ) , θα μπορούσε να κάνει μια προσπάθεια , ώστε να πάρει το μέλλον του χρέους της χώρας στα χέρια της και να διαπραγματευτεί μια αξιοπρεπή αναδιάρθρωση του με τους υφιστάμενους κατόχους των ομολόγων της .

Όποτε τα τσιράκια - φιλαράκια του « ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ George Soros » , θα πρέπει να προλάβουν . Η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που μας έχουν κυβερνήσει τελευταία , πάνω από 37 % , σημαίνει τα CDS θα έχαναν χρήματα σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής . 
Οι άνθρωποι που είχαν τόσο νοσηρό ενδιαφέρον , σχετικά με την αγορά των Ελληνικών CDS και των επιπτώσεών των , ξεφεύγουν συχνά από ΚΑΘΕ έλεγχο ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, και ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ EURECA βρισκόμαστε ξανά ενώπιον μιας τέτοιας καταστάσεως .

Η αγορά φαίνεται να έχει πιάσει ΠΑΤΟ .
Οπότε αρχίζει το ένα «Σχέδιο» μετά το άλλο , αλλά πρωτίστως , ως αποδεικνύεται , η αγορά καταρρέει κάτω από την αδυναμία έλεγχου της νομιμότητας .
Γιατί άραγε να αγνοηθούν εντελώς , τα οποιαδήποτε σχέδια σχετικά με το πώς να διαχειριστεί κάποιος μια ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους ;
Παραμένω πεπεισμένος ότι μια ελληνική αναδιάρθρωση (κούρεμα του χρέους ) θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το Ελληνικό πρόβλημα .

Ακριβώς για να είμαι σαφής , διότι πλέον γνωρίζουμε ότι αυτή που προσπαθούν να σώσουν είναι η αγορά και όχι η Ελλάδα , όπως πιστεύουν μερικοί.

HEIL GAP (or mind the GAP)
Υ.Γ. 1.
Ο τετράπαχος υπουργός οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης , εξέδωσε από την «Κομαντατούρα » και άλλα νέα μέτρα « πλήρους πολιτικής ανοησίας » , ελπίζει δε ότι «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ την επιβολή της επεκτάσεως του συνολικού ποσού των αποδείξεων στο 50% του εισοδήματος του , θα συμβάλει στην τεχνητή αύξηση της ζήτησης , αλλά καθώς τυγχάνει να είναι υπερφίαλος και άσχετος με την πολιτική οικονομία , αγνοεί ότι η υπόθεση του αυτή είναι εντελώς λαθεμένη , διότι με αυτό το σύστημα του αυτό, θα τονωθεί η εγχώρια ζήτηση των «εισαγόμενων» και μόνο, καθότι ο κακόμοιρος αγνοεί ότι “ η χώρα εισαγάγει ακόμη και τις πατάτες ” .
Φαίνεται ότι κάποιος θα του σφύριξε ότι : «Η προκύπτουσα δημοσιονομική ανισορροπία είναι μια ψεύτικη ψευδαίσθηση του πλούτου, η οποία προκαλείται αλλά και συγχρόνως καταλύεται από την αυξανόμενη –μειούμενη ζήτηση για καταναλωτική πίστ稻, και ο δυστυχής νόμισε ότι έπιασε λαγό.