ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.8.08

Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF)… προπαγάνδα χωρίς σύνορα!

by: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Χωρίς ίχνος πρόθεσης για αντιδικίες - ίσως για έναν ενημερωτικό διάλογο -, με αφορμή το σημερινό σχόλιο είδηση, του έξοχου blog bollywood", για τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα και τον ρόλο τους...
"Διαμαρτυρία έξω απο οκτώ Κινέζικες πρεσβείες ... και ΟΝLINE σε εικονική σύνδεση με το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου.
Αύριο 8 Αυγούστου από τους δημοσιογράφους ΧΩΡΙΣ σύνορα !!! Ρεπόρτερ ΧΩΡΙΣ Σύνορα ζητούν διαδηλώσεις έξω από πρεσβείες της Κίνας στο Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Παρίσι, την Ουάσινγκτον και στη Στοκχόλμη, στις 8 Αυγούστου, όταν πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια τελετή στο Πεκίνο. Δύο διαδηλώσεις θα διοργανωθούν στις 7 Αυγούστου στη Ρώμη και την Οττάβα. Ένα συλλαλητήριο προγραμματίζεται επίσης έξω από το Ολυμπιακό Μουσείο στην ελβετική πόλη της Λωζάννης. Ο στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να ζητήσουμε την απελευθέρωση των κινεζικών δημοσιογράφων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν φυλακιστεί, και να δοθεί ένα τέλος στην παρενόχληση εκείνων που τέθηκαν υπό επιτήρηση ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Πεκίνο. Η κινεζική κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για τη βελτίωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έγιναν το 2001, όταν το Πεκίνο επελέγη για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008. Χρήστες του Internet σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να έρθουν και να διαμαρτυρηθούν έξω από μια εικονική εκδοχή του Πεκίνου, το Ολυμπιακό Στάδιο, λαμβάνοντας μια placard με το σύνθημα της επιλογής τους. http://www.rsfbeijing2008.org"
Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF)… προπαγάνδα χωρίς σύνορα!
Σήμερα, με την κατευθυνόμενη πληροφόρηση μπορεί κάποιος να σκεφτεί έναν μεγαλύτερο υποκριτή από τον Robert Ménard, ηγέτη της οργάνωσης Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (http://www.rsf.org/);
Γιατί όλα τα ΜΜΕ – στην Ελλάδα – καταλαμβάνονται σήμερα από “αμνησία” σε σχέση με τον Robert Ménard και την οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF);Ο κ. Ménard και οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πριν από έναν περίπου μήνα καταγγέλθηκαν από την UNESCO
γιατί καπηλεύθηκαν την αιγίδα της οργάνωσης.
Ποιος άραγε είναι ο βασικός χρηματοδότης των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα;Ο ίδιος ο Robert Ménard παραδέχθηκε ότι η χρηματοδότηση της οργάνωσής του γίνεται από την National Endowment for Democracy - NED (http://www.ned.org/).
Η NED, όπως και η CIA, είναι γνωστό πρακτορείο που έχει ως βασική ασχολία την “αλλαγή καθεστώτων” σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που όμως ίδρυσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ορισμένες πληροφορίες στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα “ANTI WEBLOG” (http://www.blog.anti.gr/?p=1474).
Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα υποστηρίζουν ΟΛΕΣ εκείνες τις υποθέσεις που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Μόνιμος στόχος της οργάνωσης η Κούβα, χθες το Ιράκ, σήμερα η Κίνα.
Η οριστική αποκάλυψη του βρόμικου ρόλου της οργάνωσης έγινε σε εκπομπή της γαλλικής ραδιοφωνίας (26 Αυγούστου 2007), όπου ο Ménard, αρχηγός της RSF, τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων. Η ραδιοφωνική εκπομπή βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση
(http://rue89.com/2007/08/26/quand-robert-menard-de-rsf-legitime-la-torture) και είναι πλήρως αποκαλυπτική!
Στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτή η συγκλονιστική ομολογία του έμμισθου Robert Ménard θάφτηκε από τα ΜΜΕ. Εξαίρεση η καταγγελία του ιταλού δημοσιογράφου Franco Carlini στην εφημερίδα “Il Manifesto” (28/08/2007).
Δυστυχώς, το άρθρο του Carlini
αποτελεί τη μόνη καταγγελία από μια μεγάλη και έγκυρη εφημερίδα της Ευρώπης.
Σ’ εκείνη την εκπομπή – αξίζει κάποιος να την ακούσει από το διαδίκτυο – ξεδιάντροπα ο Robert Ménard, αρχηγός των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, αναφερόμενος σε ορισμένους από τους μεγάλους βασανιστές της σύγχρονης ιστορίας (Βιντέλα και Πινοσέτ) τονίζει: «Αν είχαν όμηρο την κόρη μου δεν θα υπήρχε κανένα όριο, σας το λέω και το επαναλαμβάνω, να γίνουν βασανιστήρια». Με τη φράση “κανένα όριο”, ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ménard, περιλαμβάνει τις απαγωγές, συλλήψεις, βασανισμούς, εξαφανίσεις χιλιάδων αθώων, που είχαν συγγενική σχέση, ή υπήρχαν υποψίες πως σχετίζονταν με τους λεγόμενους «τρομοκράτες». Ο Ménard υπερασπίζεται αυτό που έκαναν οι Γάλλοι στην Αλγερία και την Ινδοκίνα, από τους πρώτους διαδάξαντες, και κατόπιν έγινε “νόμος” από τους βασανιστές της Λατινικής Αμερικής εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ.
Η εφημερίδα “Il Manifesto”, επισημαίνοντας πως ο Ménard χρηματοδοτείται από την CIA για να καλύψει υποθέσεις ή για να σιωπήσει, στοιχειοθετεί την αγωνία του να κατασκευάσει μια ιδεολογική βάση δικαιολόγησης του Γκουαντάναμο, με τη φράση του: «δεν πρόκειται για μια υπόθεση ιδεών ή αρχών, αλλά πολέμου».
Υπάρχουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο εκατοντάδες εθελοντές της οργάνωσης Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα που πιστεύουν ότι η οργάνωση είναι ανεξάρτητη και εργάζεται για την ελευθερία της έκφρασης.
Τώρα θα πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να επιλέξουν: συνένοχη σιωπή, ή να απαιτήσουν εξηγήσεις από τον περιβόητο υποκριτή Robert Ménard!
Νίκος Κλειτσίκας

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ.......ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ!!!!!

Ταξιδεύοντας με την "ΝΕΦΕΛΗ" (πλοίο του Αργοσαρωνικού) με προορισμό τα Μέθανα και αντικρύζοντας γύρω μου τους συνεπιβάτες μου,που κατά το πλείστον ανήκαν και αυτοί στην τρίτη προς τέταρτη ηλικία,έκανα διάφορες σκέψεις.....
Το ονειροπόλο αυτό ταξίδι μου,το διέκοψε το μήνυμα - μαγνητοφωνημένες οδηγίες του Πλοιάρχου - περί εγκατάλειψης πλοίου σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος κ.λ.π.Όλα καλά ,ωραία μας τα είπε ο συνάδελφος,δεν μου είπε "εμένα" όμως του γνώστη περί την Ναυτιλίαν ,εάν έχει επίγνωση του τι θα συμβεί - ώ μη γένοιτο - σε περίπτωση εγκατάλειψης πλοίου.
Οι σωσίβιες λέμβοι έχουν αντικατασταθεί με βαρελάκια,τα οποία ανοίγουν και επιπλέουν στην θάλασσα και περιμένουν τα "αθάνατα γηρατειά" και τα γυναικόπαιδα να επιβιβαστούν σ'αυτά.
Μπορεί να μου εξηγήσει όμως ο κάθ'όλα αξιαγάπητος και έμπειρος Καπετάνιος,"τον τρόπο που θα κατέβουν στα επιπλέοντα σωστικά μέσα ,οι επιβάτες του πλοίου του"?Οι οποίοι καλούνται να κατέβουν "την ανεμόσκαλα".....προκειμένου να διασωθούν.

Η Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων,μπορεί να μας δώσει και αυτή μιάν απάντηση?

Επιπρόσθετα ερωτώ,"εάν το ύψος από το κατάστρωμα εγκατάλειψης πλοίου μέχρι την επιφάνεια της θαλάσσης,είναι αυτό που επιβάλλουν οι κανονισμοί."Εγώ προσωπικά - και στοιχιματίζω γι' αυτό - λέω Ο Χ Ι.

Σ Π Ε Υ Σ Α Τ Ε κύριοι αρμόδιοι κλαδάρχες και λοιποί της Ε.Ε.Πλοίων,να διορθώσετε τα κακώς κείμενα,διαφορετικά εγώ πρώτος θα υποβάλλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις σοβαρώτατες αυτές παραλείψεις. Ανοίξτε τα μάτια σας και "ανασκουμπωθείτε", πλην θρηνήσουμε θύματα.

Επιτέλους κάνετε σωστά την δουλειά σας και σταματήσετε να μερολιπτείτε υπέρ των ακτοπλόων πλοιοκτητών.

Σ Υ Ν Ε Λ Θ Ε Τ Ε επιτέλους!!!!!
Σαν δεύτερο ερώτημα - αν αρχίσω δεν τελειώνω - το θέμα των εισητηρίων.
Γιατί δεν αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του επιβάτη πάνω σε αυτό,ως επιβάλλεται άλλωστε?.
Η αναγραφή του ονόματος επιβάλλεται ,διότι μόνον έτσι πιστοποιείται ποιός επιβαίνει του πλοίου,ούτως ώστε να "αποζημιωθεί" από την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση θανάτου λόγω ναυαγίου ή άλλης αιτίας.

Την επόμενη φορά που θα μπώ σε πλοίο του Αργοσαρωνικού - και θα είναι πολύ σύντομα - εύχομαι και ελπίζω να έχουν αποκατασταθεί τα κακώς κείμενα,γιατί άλλως........
Και πάρτε στα σοβαρά αυτά που σας διαμηνύω Υπουργέ της Εμπορικής Ναυτιλίας, Αρχηγέ του Λ.Σ.,Κλαδάρχη της Ε.Ε.Πλοίων,πλοιοκτήτες της ντροπής και λοιποί αρμόδιοι. Καιρός να ανασκουμπωθείτε και εσείς κύριοι της Π.Ε.Π.Ε.Ν και λοιπά σωματεία ναυτεργατών,που κάθεστε "σούζα" στα Λιμενικά όργανα και στους πλοιοκτήτες.
Ανοίξτε τα μάτια σας,γιατί θα θρηνήσουμε θύματα και πολλά μάλιστα,αν συμβεί το μοιραίο.-

Ιωάννης Εμμ.Νομικός

6.8.08

"ΣΠΑΖΟ- ΚΕΦΑΛΙΕΣ"..ΠΟΡΤΙΕΡΗΔΩΝ

by: http://manitaras.blogspot.com/
"ΔΥΟ φονικά κατάγματα στο κρανίο, που "ανακάλυψε" ο ιατροδικαστής, έστειλαν στον τάφο τον 39χρόνο Κώστα Ευαγγελίου και άφησαν ορφανά τρία μικρά παιδιά (φωτός).
Την ίδια ώρα ο πορτιέρης της καφετέριας, που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το θάνατό του Κώστα Ευαγγελίου είναι σήμερα ελεύτερος στους δρόμους της Ερέτριας.

Το βράδυ της Τρίτης 22 Μαΐου 2007 ο Κώστας Ευαγγελίου επιχείρησε να μπει σε παραλιακή καφετέρια της Ερέτρια αλλά ο πορτιέρης του καταστήματος τον εμπόδισε.Στις 8:30 το πρωί της επόμενης μέρας ο Ευαγγελίου βρέθηκε νεκρός σε καρέκλα έξω από την καφετέρια.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει στην Αστυνομία πως το προηγούμενο βράδυ είδαν τον πορτιέρη να ξυλοφορτώνει τον Ευαγγελίου και να τον απομακρύνει από την καφετέρια, με σπρωξίματα και κλωτσιές.

Οι Αστυνομικοί προσήγαγαν τον πορτιέρη ως ύποπτο για το θάνατο του 39χρόνου, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι χτύπησε τον Ευαγγελίου. Μετά την προσαγωγή του και επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά (ένα τσιγαριλίκι χασίς) και όπλα (μονόκαννο,γκλομπ και μαχαίρι), ο πορτιέρης συνελήφθη.Μετά απ' αυτή τη σοβαρή εξέλιξη της υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία κατά του πορτιέρη για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ο πορτιέρης κρίθηκε προφυλακιστέος. Στην απολογία του αρνήθηκε ότι ξυλοφόρτωσε τον Κώστα Ευαγγελίου και ισχυρίστηκε ότι απλά τον έσπρωξε για να μην μπει στην καφετέρια.

Σήμερα ο(φονιάς)ο πορτιέρης είναι ελεύτερος στην Ερέτρια μαζί με του φίλους του."

5.8.08

ΠΑΡ-ΕΚΤΡΟΠΕΣ (Μια συνοπτική ενημερωση.....)


Το ΣτΕ έχει ταχθεί τουλάχιστον τέσσερις φο­ρές κατά των έργων της εκτρο­πής του Αχελώου

"Η εκτροπή του Αχελώου είναι το μεγαλύτερο έργο διευθέτησης υδάτων που σχεδιάστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και την πιο καταστροφική παρέμβαση στην ποτάμια ελληνική φύση.

Οι επιπτώσεις της εκτροπής, με δεδομένες τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις (φράγ­ματα, αμμοληψίες κλπ) θα είναι ολέθριες για την ποιότητα των νερών, των εδαφών, της ίδιας της ζωής των ανθρώπων, της χλωρίδας και της πανίδας, κατα­στρέφοντας ουσιαστικά όλα τα οικοσυστήματα που δημιουργεί το ποτάμι.

Είναι ένα έργο, προϊόν της εκλογικής πε­λατείας των κομμάτων, της δια­πλοκής και της ανορθολογικής αγροτικής πολιτικής (μονοκαλ­λιέργειες, κατασπατάληση αρ­δευτικού νερού κλπ).Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του ΣτΕ έχουν αποκαλύψει την λανθασμένη από την πλευρά του κράτους διαχείριση των περι­βαλλοντικών και κοινωνικών ζη­τημάτων, αλλά και τα σχέδια της ΔΕΗ και του κρατικού μηχανι­σμού που επιχειρούν να πνίξουν ένα ολόκληρο χωριό - την Μεσοχώρα - να καταστρέψουν ένα μοναδικό οικοσύστημα και να οικειοποιηθούν το νερό προς όφελος των εταιριών και της κερδοσκοπίας.

Πέρα από κάθε λογική έχουν σπαταληθεί μέχρι σήμερα 500 εκατομμύρια ευρώ, για την ολο­κλήρωση ζητούνται άλλα 250, ενώ συνέχεια προβάλλεται η ανάγκη νέων κονδυλίων.

Η κα­τασπατάληση χρημάτων που προέρχονται αποκλειστικά από τα δημόσια ταμεία, τη στιγμή μά­λιστα που καμιά σοβαρή επιστη­μονική τοποθέτηση δεν προκρί­νει ένα έργο τέτοιας παρέμβα­σης, ενώ παράλληλα υγεία, παι­δεία, ασφάλιση δεν χρηματοδο­τούνται, αποτελεί κοινωνική πρόκληση.

Με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει ήδη μικρότερες πα­ρεμβάσεις, συμβατές με το περι­βάλλον, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της άρδευσης του θεσ­σαλικού κάμπου.Με μοναδικό επιχείρημα, ότι η εκτροπή θα δώσει ζωή στον κά­μπο της Θεσσαλίας, επιχειρείται να παραπλανηθούν οι αγρότες της περιοχής, με σκοπό να οδη­γηθούν σε ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που δεν θα βασίζεται στην ορθολογική και με σεβα­σμό στο περιβάλλον και στους φυσικούς πόρους παραγωγή, αλ­λά θα υποτάσσεται στις επιταγές της ΕΕ για εντατική μονοκαλλιέργεια (αποκλειστικά υδροβόρα καλλιέργεια βαμβακιού), η οποία όμως έχει σύντομη ημερο­μηνία λήξης.

Ταυτόχρονα απο­κρύπτεται ότι το πρόβλημα της έλλειψης νερού στον κάμπο (που οι ίδιοι με λάθος διαχείριση δη­μιούργησαν), μπορεί να λυθεί με μικρότερης κλίμακας έργα, φιλι­κά προς το περιβάλλον που δεν καταστρέφουν οικοσύστημα και ανθρώπους, ενώ δεν γίνεται κα­μιά απολύτως αναφορά στην τι­μή του νερού από τον Αχελώο την οποία θα κληθούν να πληρώ­σουν οι αγρότες.
Όπως σημειώνουν περιβαλλο­ντικές και κοινωνικές οργανώ­σεις, «στόχος είναι να σώσουμε τον Αχελώο και τα χωριά της Μεσοχώρας, να σταματήσουμε το μόνο οργανωμένο σχέδιο που γνωρίζουμε να υπάρχει: την προμελετημένη επιδρομή κρά­τους και εταιρειών να λεηλατή­σουν ολοκληρωτικά τους φυσι­κούς πόρους του πλανήτη στο όνομα του κέρδους και να επι­βάλλουν συνθήκες ξηρασίας κυ­ριολεκτικά στην φύση και μετα­φορικά στην κοινωνία»"

3.8.08

ΑΧΕΛΩΟΣ ...Η "ΕΚΤΡΟΠΗ" ΤΟΥ .... "ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΙ" ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ?????????

ΤΟ "ΣΙΓΟΥΡΟ" ΕΙΝΑΙ.............. ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.....
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ "ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ"..... ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΣ .



ΟΙ "ΦΩΝΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ...... ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.........