ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.8.08

ΠΑΡ-ΕΚΤΡΟΠΕΣ (Μια συνοπτική ενημερωση.....)


Το ΣτΕ έχει ταχθεί τουλάχιστον τέσσερις φο­ρές κατά των έργων της εκτρο­πής του Αχελώου

"Η εκτροπή του Αχελώου είναι το μεγαλύτερο έργο διευθέτησης υδάτων που σχεδιάστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και την πιο καταστροφική παρέμβαση στην ποτάμια ελληνική φύση.

Οι επιπτώσεις της εκτροπής, με δεδομένες τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις (φράγ­ματα, αμμοληψίες κλπ) θα είναι ολέθριες για την ποιότητα των νερών, των εδαφών, της ίδιας της ζωής των ανθρώπων, της χλωρίδας και της πανίδας, κατα­στρέφοντας ουσιαστικά όλα τα οικοσυστήματα που δημιουργεί το ποτάμι.

Είναι ένα έργο, προϊόν της εκλογικής πε­λατείας των κομμάτων, της δια­πλοκής και της ανορθολογικής αγροτικής πολιτικής (μονοκαλ­λιέργειες, κατασπατάληση αρ­δευτικού νερού κλπ).Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του ΣτΕ έχουν αποκαλύψει την λανθασμένη από την πλευρά του κράτους διαχείριση των περι­βαλλοντικών και κοινωνικών ζη­τημάτων, αλλά και τα σχέδια της ΔΕΗ και του κρατικού μηχανι­σμού που επιχειρούν να πνίξουν ένα ολόκληρο χωριό - την Μεσοχώρα - να καταστρέψουν ένα μοναδικό οικοσύστημα και να οικειοποιηθούν το νερό προς όφελος των εταιριών και της κερδοσκοπίας.

Πέρα από κάθε λογική έχουν σπαταληθεί μέχρι σήμερα 500 εκατομμύρια ευρώ, για την ολο­κλήρωση ζητούνται άλλα 250, ενώ συνέχεια προβάλλεται η ανάγκη νέων κονδυλίων.

Η κα­τασπατάληση χρημάτων που προέρχονται αποκλειστικά από τα δημόσια ταμεία, τη στιγμή μά­λιστα που καμιά σοβαρή επιστη­μονική τοποθέτηση δεν προκρί­νει ένα έργο τέτοιας παρέμβα­σης, ενώ παράλληλα υγεία, παι­δεία, ασφάλιση δεν χρηματοδο­τούνται, αποτελεί κοινωνική πρόκληση.

Με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει ήδη μικρότερες πα­ρεμβάσεις, συμβατές με το περι­βάλλον, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της άρδευσης του θεσ­σαλικού κάμπου.Με μοναδικό επιχείρημα, ότι η εκτροπή θα δώσει ζωή στον κά­μπο της Θεσσαλίας, επιχειρείται να παραπλανηθούν οι αγρότες της περιοχής, με σκοπό να οδη­γηθούν σε ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που δεν θα βασίζεται στην ορθολογική και με σεβα­σμό στο περιβάλλον και στους φυσικούς πόρους παραγωγή, αλ­λά θα υποτάσσεται στις επιταγές της ΕΕ για εντατική μονοκαλλιέργεια (αποκλειστικά υδροβόρα καλλιέργεια βαμβακιού), η οποία όμως έχει σύντομη ημερο­μηνία λήξης.

Ταυτόχρονα απο­κρύπτεται ότι το πρόβλημα της έλλειψης νερού στον κάμπο (που οι ίδιοι με λάθος διαχείριση δη­μιούργησαν), μπορεί να λυθεί με μικρότερης κλίμακας έργα, φιλι­κά προς το περιβάλλον που δεν καταστρέφουν οικοσύστημα και ανθρώπους, ενώ δεν γίνεται κα­μιά απολύτως αναφορά στην τι­μή του νερού από τον Αχελώο την οποία θα κληθούν να πληρώ­σουν οι αγρότες.
Όπως σημειώνουν περιβαλλο­ντικές και κοινωνικές οργανώ­σεις, «στόχος είναι να σώσουμε τον Αχελώο και τα χωριά της Μεσοχώρας, να σταματήσουμε το μόνο οργανωμένο σχέδιο που γνωρίζουμε να υπάρχει: την προμελετημένη επιδρομή κρά­τους και εταιρειών να λεηλατή­σουν ολοκληρωτικά τους φυσι­κούς πόρους του πλανήτη στο όνομα του κέρδους και να επι­βάλλουν συνθήκες ξηρασίας κυ­ριολεκτικά στην φύση και μετα­φορικά στην κοινωνία»"

Δεν υπάρχουν σχόλια: