ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.6.10

Οι επικοινωνιολόγοι του Πρωθυπουργού και το Τροϊκανό Λοβερδιστάν.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε εντολοδόχους των γραφειοκρατών του ΔΝΤ!

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Από τον στοιχειώδη σεβασμό του ανθρώπου μας οδηγεί στην βαρβαρότητα το επικείμενο Π.Δ του κ. Λοβέρδου που αφορά τις περιβόητες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Μετά το δημόσιο τομέα έρχεται πλέον και στον ιδιωτικό πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Η Ελλάδα του 21ου αιώνα γίνεται ο παράδεισος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ομαδικές απολύσεις, μισές αποζημιώσεις, νέοι που θα προσλαμβάνονται με 80% του βασικού μισθού, κατάργηση της διαιτησίας είναι το άμεσο μέλλον του ελληνικού λαού και της νέας γενιάς.
Σε λίγες μέρες η νέα δόση των μέτρων θα αφορά την αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος με μοναδικό επιχείρημα της κυβέρνησης αν δεν συμμορφωθούμε δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις του δανείου. Τα προεκλογικά “δεν” έγιναν “yes men”.
Με ανασφάλεια, φόβο και τρόμο η κυβέρνηση σχεδιάζει το αύριο του ελληνικού λαού, απαξιώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση πουλά πλέον το δικαίωμα των Ελλήνων στη ζωή φτηνά λόγω κατεδάφισης. Χωρίς προσανατολισμό και σχέδιο οι υπουργοί της κυβέρνησης αδύναμοι και ανήμποροι έχουν μετατραπεί σε εντολοδόχους των γραφειοκρατών του ΔΝΤ και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που απαιτούν αφαίμαξη των εργαζομένων. Μοιάζουν να λειτουργούν ως επιστάτες των τσιφλικάδων και το χειρότερο όλων η κυβέρνηση μπαίνει σε ολισθηρούς δρόμους με “καραμπινάτες” αντισυνταγματικές παρεμβάσεις που ευτελίζουν και τις τελευταίες στοιχειώδεις λειτουργικές αρχές της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Με τις κοινοβουλευτικές πρακτικές της κυβέρνησης, η νομοθετική εξουσία μετασχηματίζεται απροκάλυπτα σε παρατρεχάμενο της εκτελεστικής και συνεπώς της τρόικας. Και αυτό δεν αξίζει σε κανένα λαό, πόσο μάλλον στους Έλληνες που αγωνίστηκαν πολλές φορές για να μην καταντήσει η Ελλάδα επαρχία αποικιοκρατικού τύπου.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κινήματος να αναλογιστεί τα μέτρα και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για αλλαγές πριν το κοινωνικό και πολιτικό κοκτέιλ γίνει εκρηκτικό και ανεξέλεγκτο. Είναι καιρός πλέον να δείξει και το άλλο πρόσωπο εκείνο της ανθρώπινης και της δημοκρατικής σύνθεσης.

Η Ομογένεια εναντίον “Μακεδονίας του Βαρδάρη”

Επιστολή προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο απέστειλαν τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

Επιστολή προς τα 300 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλαν τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

Η Ομογένεια εναντίον “Μακεδονίας του Βαρδάρη”

Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής...



Αξιότιμα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Εκ μέρους των μελών του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου είμαστε εναντίον κάθε βεβιασμένης απόφασης προς λύση του θέματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τη στιγμή που η γενέτειρα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές και σφαδάζει κάτω από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.

Μέσα σ’ αυτή τη συγκαιρεία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 εμφανίζεται πρωτοσέλιδο άρθρο έγκριτης εφημερίδας πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινάει με την ασαφή φράση: «Κοντά σε συμφωνία στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκονται η Ελλάδα και η
ΠΓΔΜ.».

Επίσης αναφέρει ότι «Η συγκεκριμένη ονομασία καλύπτει την Ελληνική απαίτηση.» χωρίς να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ονομασία προωθεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων της Ενωμένης “Μακεδονίας” εφ’όσον η “Μακεδονία” του Βαρδάρη υποεννοεί τη “Μακεδονία” του Πιρίν και
τη “Μακεδονία” του Αιγαίου. Αναγνωρίζοντας τα Σκόπια ως “Μακεδονία” του Βαρδάρη δίνουμε κάθε ευκαιρία στην ΠΓΔΜ να διεκδικήσει τις υπόλοιπες περιοχές της “διαιρεμένης Μακεδονίας”.

Αυτή η ευκαιρία θα επιτευχτεί πιο εύκολα εφ’ όσον η ΠΓΔΜ είναι χώρα, ενώ οι υπόλοιπες
περιοχές βρίσκονται σε γειτονικές χώρες. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι υπογράφουμε την απόσχεση της Μακεδονίας μας.

Εμείς, ως Έλληνες της Διασποράς που σεβόμαστε την Ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την παραχώρηση του ονόματός μας, της ιστορίας μας και της εδαφικής ακεραιότητας της γενέτειρας στους Σλάβους της ΠΓΔΜ και κάνουμε έκκληση στους Έλληνες πολιτικούς να καταδικάσουν τέτοιου είδους
πρακτικές.

Με εκτίμηση,

Παύλος Κοτρότσιος Ανδριάννα Φιλιώτη
Paul Kotrotsios, MBA Ανδριάννα Φιλιώτη
President Γραμματεύς
Hellenic American National Council


tiresias

Συγκίνησε ο Γιώργος Γεωργίου (video)

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 20-06-10 σε βίντεο...



ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...




Πρωτοφανείς σκηνές σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης, όταν 50 περίπου πολίτες, φτάνοντας με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι, ζήτησαν έκπτωση 15%. Η διεύθυνση του καταστήματος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές έντασης. Οι πολίτες έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από καλάθια γεμάτα τρόφιμα και ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%.

Απο το:http://www.anasta.de

Απολύεστε λόγω... «επενδύσεων»!

Με το εργασιακό που προωθεί η κυβέρνηση, με την απελευθέρωση των απολύσεων και την υποδούλωση των εργαζομένων, «οι εργοδότες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να κάνουν επενδύσεις»!

Θα επρόκειτο για κωμική επιχείρηση εξωραϊσμού μιας βαρβαρότητας που δεν έχει προηγούμενο, αν δεν ήταν μια κραυγαλέα αθλιότητα - μια ακόμα - που εκστόμισε προχτές ο υπουργός Λοβέρδος.
Θα απολύουν, δηλαδή, οι εργοδότες όσους εργάτες θέλουν, όποτε θέλουν και όπως θέλουν, θα στέλνουν ολόκληρες στρατιές στην ανεργία, και αμέσως μετά, στη βάση κάποιου «κοινωνικού συμβολαίου» (!) που έχουν υπογράψει με την κυβέρνηση και την τρόικα, οι ίδιοι εργοδότες, θα έρχονται να κάνουν... «επενδύσεις», για να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας και για να σώσουν την κοινωνία από την ανεργία, την οποία ανεργία, οι ίδιοι θα έχουν δημιουργήσει και εκτινάξει στα ύψη!

Αν τα παραπάνω αποτελούσαν φαντασίωση ενός «απελπισμένου» υπουργού - όπως θέλει να παριστάνει τον εαυτό του ο Λοβέρδος - μικρή σημασία θα είχε. Εχουν, όμως, μεγάλη σημασία από τη στιγμή που τούτος ο πληθωρισμός ακατάσχετης μπαρούφας απορρέει από τη βαθύτατη υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού, την οποία επιδεικνύουν - κατάμουτρα - οι δυνάστες του.

Δε φτάνει που ανεμίζουν τα Προεδρικά Διατάγματα ως κυνικοί δια...ταγματασφαλίτες του κεφαλαίου, θέλουν να καμώνονται και τους θεωρητικούς της «συμφιλίωσης των τάξεων»!
Μετατρέπουν τους εργάτες σε είλωτες και την ίδια ώρα πουλούν «προφεσοριλίκι», ότι και ο κεφαλαιοκράτης (που απολύει) και ο εργάτης (που απολύεται) έχουν κοινές αγωνίες, κοινά συμφέροντα και κοινή προοπτική!

Το θράσος δεν έχει όρια, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο 2009, παρότι:
  • εξασφαλίστηκαν 28 δισ. στους τραπεζίτες (τα υπόλοιπα 15 δισ. δόθηκαν επί μνημονίου εντός του 2010),
  • εξασφαλίστηκαν 20 δισ. στους μεγαλοξενοδόχους,
  • εξασφαλίστηκαν 20 δισ. στους «εθνικούς εργολάβους»,
  • εξασφαλίστηκαν 14 δισ. στους μεγαλοεισαγωγείς/ εξαγωγείς,
  • εξασφαλίστηκαν, μέσω της εφαρμοζόμενης πολιτικής, άλλα 14 δισ. με τη μορφή των λειτουργικών κερδών στους εισηγμένους στο χρηματιστήριο,
  • εξασφαλίστηκαν πάνω από 2 δισ. καθαρά κέρδη στις δέκα μόνο πιο κερδοφόρες βιομηχανίες,
εντούτοις, δεν εξασφαλίστηκε ούτε μισή θέση εργασίας!

Αντίθετα, η (επίσημη) ανεργία από πέρσι μέχρι φέτος αυξήθηκε κατά 2,5 μονάδες, αγγίζει πλέον το 12% και στις ουρές των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων ήρθαν να προστεθούν ακόμα 130.000 άνθρωποι!

Τι, λοιπόν, εμπόδισε το μεγάλο κεφάλαιο να παίξει τον «εθνοσωτήριο» ρόλο που του αποδίδει ο Λοβέρδος και η κυβέρνηση; Τι εμπόδισε τους έμπλεους «κοινωνικής ευαισθησίας» βιομήχανους να επιδείξουν το «φιλεργατισμό», για τον οποίο εγγυώνται τα γιουσουφάκια της τρόικας;
Τίποτα, πλην ενός: Η ίδια η φύση του κεφαλαίου. Το οποίο, τη δική του κρίση, μια κρίση που εκείνο δημιούργησε, πάει να τη φορτώσει στα ήδη χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα, πατώντας επί πτωμάτων.

Οι «επενδυτές», αυτό που θα κάνουν θα είναι να απολύουν δέκα, με ελάχιστο κόστος αποζημίωσης, και στη θέση τους να προσλαμβάνουν έναν, πληρώνοντάς τον με το μηδαμινό ποσό των 500 ευρώ (!), που θα το βαφτίζουν «μισθό»!

Οσο για την κυβέρνηση των Λοβέρδων, σε όλη αυτήν την ιστορία, της επί πτωμάτων διαφυγής των καπιταλιστών από την κρίση τους, έχει αναλάβει διπλό ρόλο:
Το ρόλο του αδίστακτου εκτελεστή και ταυτόχρονα το ρόλο του «συμπονετικού» νεκροθάφτη του ελληνικού λαού. Γι' αυτό θα έχει την τύχη που της αξίζει......
πηγη

phgh* Τo σκίτσo του Πέτρου Ζερβού (Ελευθεροτυπία)
το είδαμε στο redflyplanet

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ



Σε 20 νεκρούς και 19 τραυματίες ανέρχονται οι απώλειες του τουρκικού στρατού από επίθεση Κούρδων Μαχητών του HPG σε στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Gediktepe μεταξύ των χωριών Tekeli, Günyazı και Ortaklar της πόλης του Şemdinli στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και κατά την διάρκεια της οι Τούρκοι στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Firat, οι πληροφορίες που προέρχονται από επίσημες πηγές του τουρκικού στρατού για τις απώλειες τόσο του τουρκικού στρατού όσο και των ανταρτών, είναι πλασματικές. Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες για απώλειες της κουρδικής πλευράς.


Για τη μεταφορά των τραυματιών και των νεκρών χρησιμοποιήθηκαν 8 ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.

Στήριξη ζητούν από το ΠΑΣΟΚ..

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου αρκετοί είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν το "χρίσμα" από την Ιπποκράτους. Στους δήμους της νοτιοανατολικής Αθήνας βλέπουμε αρκετά νέα ονόματα αλλά και παλιές γνωστές υποψηφιότητες.
Στη συγκυρία που διανύουμε η σημαία του ΠΑΣΟΚ προσφέρει δύναμη και εκλογιμότητα ή ξυπνάει αισθήματα "απέχθειας" στις τοπικές κοινωνίες ;;


Όπως και να ναι πρόκειται για δήμους που βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους της χώρας μας και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα παρακάτω στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι..

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ , ΖΩΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ , ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ , ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ , ΦΟΥΛΕΔΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ , ΦΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΛΙΜΟΣ : ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ , ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΥΡΩΝΟΣ : ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΓΛΥΦΑΔΑΣ : ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ : ΒΑΡΣΑΜΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΟΥΤΖΑΛΙΑ ΟΛΓΑ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ : ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΥΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΡΟΒΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ : ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ : ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΗΛΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΩ

ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ : ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΑΜΙΛΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΑΡΗΣ, ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΨΥΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : ΓΙΑΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΛΟΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , ΣΥΡΡΙΓΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΣΙΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Π.ΦΑΛΗΡΟΥ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥΡΑΦΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
tokourbeti.blogspot.com

Προγκρόμ κατά ελεύθερων φωνών του διαδικτύου. Οι μεγάλοι bloggers κουβέντα γι; τους μικρούς που τους φιμώνουν??








Google
Ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προσωρινά
Για να αποκαταστήσετε αμέσως την πρόσβαση στο λογαριασμό σας, εισαγάγετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου παρακάτω και θα σας στείλουμε ένα μήνυμα κειμένου με έναν κωδικό επαλήθευσης.
Επιλογές επαλήθευσης

Μήνυμα κειμένου

Η Google θα στείλει στο κινητό σας τηλέφωνο ένα μήνυμα κειμένου που περιέχει έναν κωδικό επαλήθευσης.
Φωνητική κλήση

Η Google θα πραγματοποιήσει μια αυτόματη φωνητική κλήση στο τηλέφωνό σας με έναν κωδικό επαλήθευσης.
Χώρα
Αριθμός κινητού τηλεφώνου
Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την επαλήθευση του λογαριασμού σας, υποβάλετε αναφορά του προβλήματος.

Εάν δεν μπορείτε να επαναφέρετε το λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη για περαιτέρω βοήθεια.

Συγγνώμη για την αναστάτωση. Η απενεργοποίηση λογαριασμών εφαρμόζεται σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη μας κάποια παραβίαση των Όρων Παροχής Υπηρεσιών της Google ή των Όρων Παροχής Υπηρεσιών για το συγκεκριμένο προϊόν. Μάθετε περισσότερα











Ενα προγκρόμ διώξεων ξεκίνησε χτες το πρωί σε blogs που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα blogspot της Google!
Εμείς έχουμε εντοπίσει τρία blogs που έκλεισαν συν το δικό μας zeidoron που υποχρεωθήκαμε να δώσουμε το κινητό μας τηλέφωνο για να μας στείλουν κωδικό επαλήθευσης και να ξαναλειτουργήσει το blog.
Τη φίμωση έχουν υποστεί τα blogs του Μπαρμπανίκου,του παπα-Ηλία και το Φρέσκο Πράμα.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι λόγοι ανάγκασαν τη Google να κλείσει τα ιστολόγια των συναδέλφων,σε μας έγραφε πως είχε παρατηρηθεί "ύποπτη δραστηριότητα" χωρίς να μας εξηγούν από ποιους και τι ακριβώς σημαίνει "ύποπτη δραστηριότητα"!
Είναι τουλάχιστον παράλογο να κατεβάζουν ελεύθερες και μαχητικές σελίδες που γράφουν μόνο αλήθειες και σατιρίζουν έξυπνα την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.
Αφού είναι γνωστό πως και στη Google μπορεί κάποιος να ανοίξει άλλη σελίδα και μπορεί να φιλοξενηθεί ελεύθερα σε πάρα πολλές άλλες πλατφόρμες.Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χάνεται πολύτιμο υλικό και συν τοις άλλοις η Ελλάδα μας να κατηγορείται και για λογοκρισία.
Εντύπωση μας κάνει που οι φίλοι του blog Troktiko που όλοι σχεδόν οι bloggers το στηρίξαμε οσάκις αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα στην υπόθεση.
Να σημειώσουμε πως o Μπαρμπανίκος "εκπέμπει" από τη διεύθυνση http://arvanitis.wordpress.com και ο παπα-Ηλίας από την http://papailiasyfantis.wordpress.com,για το φίλο από το Φρέσκο Πράμα δεν έχουμε καμία πληροφορία.

ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ...Οι Ρώσοι "βλέπουν" αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας!

H δήλωση έρχεται λίγες μέρες μετά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody's, που προκάλεσε την οργή των Βρυξελλών.
«Υποθέτω ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία δεν θα είναι ευχαριστη», εκτίμησε ο Κουντρίν κατά τη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν θα είναι μία σημαντική αναδιάρθρωση και θα γίνει αποδεκτή από τις αγορές, δεδομένου ότι μία τέτοια εξέλιξη έχει ήδη αποτιμηθεί από αυτές.

«Θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε ως μίνι-χρεοκοπία, αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο», παρατήρησε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.
Εθνος

«Κλειδί, μαχαίρι και πεπόνι»

ΔΕΝ είναι πολιτικός ο λόγος μας. Έλειψαν τα οράματα, προσγειωθήκαμε και γίναν' οι σημαίες μας λευκές. Εκείνες οι πολύχρωμες (χρώμα κατά κόμμα, παράταξη και ιδεολογία) που ανεμίζαμε με πάθος, νομίζοντας πως «οι δικοί μας» είναι σαφώς καλύτεροι απ' τους «δικούς σας» κι όλοι τους μαζί μια κοινωνία «ιδεολόγων» με λευκά φτερά.

ΚΑΙ τώρα τι κάνουμε που όλα γίναν χρήμα και συμφέρον; «Χρήμα ελάβατε, χρήμα σας απαιτούμε». Και, βέβαια, δεν ήταν μόνο σε χρήμα τα κλεμμένα. Ήταν και σε «δόξα» των κλεφτών και σε βόλεμα των παιδιών τους και για εξασφάλιση των γηρατειών τους. Κι αν τους πεις μεμονωμένα κλέφτες, πάλι δες αποδίδεις δικαιοσύνη. Πολλοί μαζί έκτισαν το σύστημα κι όλοι μας παίξαμε το παιχνίδι τους.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι από άλλο «υλικό» οι πολιτικοί μας, είναι προέκταση της κοινωνίας μας και εικόνα της, κ. Πάγκαλε, άρα, τον ρωμιό δεν τον (ξε)γελάς. Το' πιασε πως του κλέψανε στο ζύγι, το' νιωθε πως είναι «συμπαίκτης», αλλά τους κανόνες άλλοι τους εμπνεύστηκαν, τους ψήφισαν και τους επέβαλαν. Όταν ολοκλήρωσαν την κλεψιά κι έπρεπε να βάλουν στο απυρόβλητο εαυτούς και αλλήλους. Με νόμους «περί μη ευθύνης κλ.» και άλλα κόλπα.

ΤΩΡΑ ζητάμε πίσω τα κλεμμένα. Από ποιους; Από τους ίδιους κι από άλλους κοντινούς και μακρινούς «συνεργάτες», που έστησαν το σύστημα κι όλοι μαζί το υπηρετήσαμε. Δεν ακούς παρά το σύνθημα, δεν τους βλέπεις παρά να.κρύβονται. Ένα γιούχα, μια ντομάτα, ένα αυγό και πάει, τέλειωσε(;). Ξανά προς τη δόξα. Με το όνειρο της επανεκλογής του πολιτικού αντί οραμάτων και λίφτινγκ στο σύστημα. Μια ανάσα και ξεκινάμε, γιατί «φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν».

ΩΣΤΟΣΟ, δεν είμαστε.ολοσχερώς απογοητευμένοι. Υπάρχει ελπίδα για το «κακό» και, αυτήν τη φορά, κανένας δεν αστειεύεται. Αν ο «κλεμμένος» δεν δει τα κλεμμένα στο τραπέζι για.αναδιανομή κι αν δεν γελάσει, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τους να (ξανα)γελάσει. Αυτοί σε παράταξη κι κόσμος απέναντι. Είχαν το «κλειδί», έχουν μαχαίρι και πεπόνι, αλλά τρέμουν τα χέρια τους. Πρόβλημά τους. Να το καλοσκεφθούν πριν το μοιράσουν.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

thanikolaidi@hotmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Strikers5.5.10Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, στηριζόμενη από Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ. και έχοντας την κάλυψη και τις οδηγίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., αλλά και του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, έχει επιδοθεί στη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει εις βάρος του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των εργαζομένων της χώρας. Οι μισθοί μας, οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, η Δημόσια Παιδεία και η Υγεία, η Πρόνοια, έχουν γίνει χάρισμα στους διεθνείς και ντόπιους κερδοσκόπους και τους τραπεζίτες.


Μας έλεγαν ότι για την κρίση φταίμε οι Έλληνες εργαζόμενοι γιατί είμαστε τεμπέληδες, γιατί «κάναμε πάρτι με δανεικά», ή γιατί στην Ελλάδα υπάρχει υπερτροφικός Δημόσιος Τομέας. Η επέκταση της κρίσης των μέτρων σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία φανερώνει ότι όλα αυτά ήταν ψέματα.

Είναι ψέμα ότι με αυτή την πολιτική θα βγούμε από την κρίση. Οι ίδιοι ομολογούν ότι το έλλειμμα θα μεγαλώσει. Τα χρήματα που παίρνουν από τους εργαζόμενους πηγαίνουν αποκλειστικά στους Ευρωπαίους και Έλληνες τραπεζίτες για αποπληρωμή χρεών, τόκων και τοκοχρεωλυσίων.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, τους τελευταίους μήνες, έχει υπάρξει ένα κύμα αντίστασης από την πλευρά των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία της 5ης Μάη. Με τους αγώνες μας οι εργαζόμενοι, έχουμε δηλώσει σε όλο τον κόσμο, ότι τα μέτρα αυτά δεν έχουν την έγκρισή μας.

Δεν μπορούμε να μείνουμε όμως μόνο ως εδώ. Απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης ότι είτε δέχεστε τα μέτρα είτε χρεοκοπούμε απαντάμε:

  • Ανατροπή του Προγράμματος σταθερότητας
  • Να φύγει το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα.
  • Να διαγραφεί τώρα το χρέος της χώρας στους τραπεζίτες γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας.
  • Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα κύμα φυγής κεφαλαίων
  • Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, το χρηματιστήριο, η εκκλησία και οι τράπεζες.
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα και να επιστρέψει ο στρατός από το Αφγανιστάν και όλες τις χώρες στις οποίες βρίσκεται. Να σταματήσει η ελληνική χρηματοδότηση στον πόλεμο του Ιράκ.

Απέναντι σ’ αυτή τη δραματική μεταφορά πλούτου, από τους εργαζόμενους στην άρχουσα τάξη, που βιώνουμε, απαντάμε με τους αγώνες μας και το δικό μας διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ την ΑΔΕΔΥ και όλες τις Ομοσπονδίες να υιοθετήσουν ένα αντίστοιχο πλαίσιο αιτημάτων και να κλιμακώσουν το αγώνα του εργατικού κινήματος με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Το παραπάνω ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση της ΕΝΙΘ (17/6/10). Ως τώρα έχει ψηφιστεί από τα εξής σωματεία

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

1. Δ. Γληνός

2. Κ. Σωτηρίου

3. Αριστοτέλης

4. Χανίων

5. Αθηνά

Σύλλογοι εργαζομένων σε δήμους

6. Δήμος Ρέντη

7. Δήμος Ν. Ιωνίας

Σε Νοσοκομεία

8. η ΓΣ Γιατρών και η ΓΣ των εργαζόμενων στο Κρατικό Νίκαιας

9. Απόφαση στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών

10 Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

11. Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Ακτιβιστης

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!


Ελληνίδες Έλληνες, Ξυπνήστε, ξεσηκωθείτε!
Μήν αφήσετε να συμβεί αυτό για να ξυπνήσετε.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόθεση
του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτό το σχέδιο της
αναστήλωσης του Παρθενώνα.

Μετά το θέμα των Σκοπίων,
της διχοτόμησης του Αιγαίου
και το Κυπριακό,
άλλο ένα Εθνικό θέμα που
δέν σας το λένε προεκλογικά.
===================================================================

Χρησιμοποιώ την "προφητική' ανάρτηση του blog seegreek η οποία έγινε 27/9/09 και αποτυπώνω της σκέψεις μου από τις διαπιστώσεις του σήμερα!
============================================================
Η πραγματικότητα είναι σκληρή και απογοητευτική.
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει κατεδαφιστεί, οι πολιτικοί Ταγοί του έχουν απαξιωθεί, οι θεσμοί έχουν εκπέσει. Η ολιγαρχική διάθεση της εξουσίας και η τάσεις μονοκρατορία της είναι πλέον πέραν από αισθητές.
Διγλωσσία ,βερμπαλισμός κενού περιεχομένου είναι η κοινή συνισταμένη των πολιτευτών μας όπου και αν ανήκουν . Ένας ιδιότυπος ανταγωνισμός με έπαθλο το ποιός θα παρουσιαστεί επί σκηνής πιο λαοφιλής και πατριώτης αλλά πάντα με ερμηνείες της πραγματικότητας κατά το υποκειμενικό δοκούν ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του .
Η χώρα και ο λαός σχοινοβατούν,…. και ΑΥΤΟΙ αμετανόητα ψηφοσυλλέκτες καταγγέλλουν χωρίς ουσία χωρίς σχέδιο μόνον καταγγέλλουν δίνοντας έτσι Βάσης επιχειρήματα στους νυν κυβερνώντες να ισχυροποιούν τα ανουσιουργά διλήμματα τους τα οποία είναι και τα επιχειρήματα για την παράδοση της χώρας στα νύχια των Ημίθεων της Τρόικας και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Η χώρα κακά τα ψέματα έχει ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ και ας απειλούν με μηνύσεις οι εισαγγελείς και οι Φαρισαίοι όποιον τολμά να ψελλίσει την "επάρατη" αυτή λέξη. Λίγοι δημοσιογράφοι έχουν τολμήσει να τοποθετηθούν και να που την αλήθεια χωρίς περιτύλιγμα όσο για τους πολιτικούς φορείς κάνουν πως δεν βλέπουν ,καταγγέλλουν μόνον τα "δυσβάσταχτα μέτρα" και το κυβερνών κόμμα, καλώντας τον λαό σε αγώνες για την ανατροπή των μέτρων .
ΑΓΩΝΕΣ!!!.... ακόμα και τώρα που τελείται η "γενοκτονία' των Ελλήνων θέλουν ΚΑΙ αυτούς να τους εντάξουν κάτω από τα κομματικά τους λάβαρα. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ!!

Η κυβέρνηση της παλινδρόμησης επιτέλεσε την διατεταγμένη υπηρεσία της και το καλά σχεδιασμένο κατ εντολή έργο της ώστε η χώρα να δώσει αμαχητί "γη και ύδωρ" στην παγκόσμια ελίτ. Νόμοι που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό θεσπίζονται στο όνομα του αβέβαιου και ζοφερού μέλλοντος.

Δικαίως ο απλός λαός ενώ γνωρίζει δεν αντιδρά ως επιτάσσει το βιολογικό του ένστικτο για επιβίωση . Το "παιχνίδι" στημένο με πρωταγωνιστές τα αμιγώς κατευθυντήρια κανάλια ενημέρωσης της κοινής γνώμης τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να καταστήσουν την ελληνική κοινωνία
, άνω κάτω, ασπόνδυλη, σπασμωδική, με μειοψηφίες φωτεινές αλλά τραγικά μόνες και σιωπηρές.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς λόγο των κομματικών υπογεγραμμένων "γραμματίων" τους αντιδρούν με νομολογίες . Είναι να κλαις . Η επιτομή του παραλογισμού είναι γύρω μας.
Η Κρατική εξουσία είχε θεσπίσει Νόμους για να γίνεται εδώ και 30 χρόνια το "μεγάλο φαγοπότι" και σήμερα έρχεται υποκριτικά η ίδια εξουσία με τα ίδια πρόσωπα ως αρχάγγελος να θεσπίσει Νόμους που οδηγούν στην απόλυτη μιζέρια
. Παρόλα αυτά ενώ ξεριζώνεται η κοινωνία και η κοινωνική αλληλεγγύη οι Κοινωνικοί φορείς επιμένουν να "προσβάλουν" νομολογιακά την αντισυνταγματικότητα της νομοθεσίας που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ή διατάσει μέσω ΠΔ κάνοντας και τον ανώτατο άρχοντα και τον πρώτο πολίτη της χώρας συνένοχο στο έγκλημα της. Μέχρι εκεί όμως!!! Φανταστείτε ως Συνδικαλιστικοί ηγέτες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (όρα ΠΑΣΚΕ) να είχαν το τσαγανό και να ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ....ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΡΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ!
Η χώρα βιώνει την οικτρή πραγματικότητα. Το Όργιο της αποδόμησης της δεν έχει τέλος .
Ενδόμυχα άπαντες του Ελληνικού λαού ,αν δεν γνωρίζουν? ,σίγουρα αισθάνονται ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο . Η "αγορά" η "πιάτσα' είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάντιας .

Η Ελληνική κοινωνία δεν έχει να ελπίζει τίποτα!! από τους εκπροσώπους της. Είπαμε το "παιχνίδι" είναι αμετανόητα στημένο ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή.

Η Δημοκρατική Ελληνική κοινωνία οφείλει να στηριχτεί στα πόδια της . Στα δικά της πόδια και να αποτινάξει τα κομματικά της πάθη να ανασυνταχθεί κάτω από την Δημοκρατική της οντότητα και να παλέψει όπως μας έχει διδάξει η πρόσφατη πολιτική Ιστορία της χώρας.

Το Δημοκρατικό κίνημα του 114 είναι λαμπαδηδρόμος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 οι αγώνες των φοιτητών για το 15% για την Παιδεία έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη ενός κινήματος που τα επόμενα χρόνια θα συγκλόνιζε την Ελλάδα με αποκορύφωμα την έκρηξη των Ιουλιανών του 1965. Σήμερα πολλοί αναφέρονται στη «γενιά του 15% και του 114» αλλά πολύ σπάνια εξηγούν τι σήμαιναν αυτοί οι αγώνες, τι ρόλο έπαιξαν.
Ζητείται σήμερα το ήθος της εποχής εκείνης, το κλίμα ανάτασης και δημιουργικής συλλογικής προσπάθειας, που τόσα πολλά απέδωσε σ' όλους τους τομείς και της πολιτικής και της κοινωνικής και της πολιτιστικής ζωής του τόπου, έπειτα από μία μακρά περίοδο δοκιμασίας, τρομοκρατίας, καταπιέσης, βαρβαρότητας, αστυνόμευσης, απαγορεύσεων, διχασμού και γενικότερης ανελευθερίας.
Σήμερα βιώνουμε το ίδιο καθεστώς . Ο δημοκρατικός κόσμος είναι πανταχόθεν προδομένος . Οφείλει να ανασυνταχθούν οι κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις του λαού για να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες, να αγωνιστεί για τη δημοκρατία και τα δικαιώματά του.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3845/2010, ο οποίος επικυρώνει το γνωστό μνημόνιο .

Είναι καθήκον των Ελλήνων για τις γενιές που έρχονται να ανατρέψουν τον ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΝΟΜΟ 2845/2010 να απομονώσουν όσους διασπείρουν ανενδοίαστα ψευδείς ελπίδες , όσους προσπαθούν να τον αποκοιμίσουν με κούφια λόγια , να τον παραπλανούν με ατελέσφορες λεκτικές και εξυπκακίστηκες φρασεολογίες και με βαρύγδουπα πατριωτικές εξάψεις του τύπου "Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ..." χωρίς στην ουσία να προσφέρουν στον λαό τους αλλά να τον παραδίνουν πισθάγκωνα δεμένο προς σφαγή στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους της παγκόσμιας ελίτ.

Δεν είναι μόνον οι διαδηλώσεις τα συλλαλητήρια υπάρχουν γειτονιές μαγαζιά τα καφενεία ,οι πλατείες κάθε τόπος συνάθροισης . Μιλήστε !! ενημερώστε προβληματιστείτε συνδιαλέγοντας.
Μόνο η άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση του λαού μπορεί να σταθεί εμπόδιο και ν’ αναχαιτίσει μια δρομολογημένη δυναμική, μια ολέθρια μηχανή, που έχει ως στόχο τη γενοκτονία των Ελλήνων και την εθνική αποδόμηση της χώρας, με τη φενάκη της δήθεν «προοδευτικής» πολιτικής και του «διεθνισμού» αλλά και της δήθεν 'ΣΩΤΗΡΙΑΣ' της πατρίδας που εξόφθαλμα είναι η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΤ.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!! ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ "ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΗΜΑ" ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ



Το αδιάκοπο και χωρίς "όρια" ξεπούλημα των κοινωνικών δικαιωμάτων !!!






http://img.pathfinder.gr/CMAN/i/100/I5/602778-33966329.jpg
O «συνταξιούχος» δεν έχει ρόλο, δεν έχει αξία, θα πρέπει να αποσυρθεί και να σβήσει χωρίς να "ενοχλεί" τους λοιπούς συντελεστές της παραγωγής...

listonplace
Οκτώ μήνες τώρα, ζούμε υπό το κράτος μιας πρωτόγνωρα, σε έκταση αλλά και εμμονή, ιδεολογικής τρομοκρατίας, η οποία έχει θέσει ώς μοναδική θεματική στην ατζέντα της συζήτησης τα αριθμητικά μεγέθη της οικονομικής κρίσης.
Τόσο το πεδίο άσκησης της πολιτικής όσο και ο «χώρος» των κοινωνικών αναγκών και σχέσεων έχουν συρρικνωθεί και συμπυκνωθεί στην αγωνιώδη προβληματική του χρέους και των ελλειμμάτων... Η εμβέλεια και η αποτελεσματικότητα της ασκηθείσας και ασκούμενης αυτής προπαγάνδας από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της αγοράς, του ΔΝΤ και των εγχώριων εκφραστών τους παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές και αποδεικνύει όχι μόνο την κυριαρχία των μηχανισμών αυτών, αλλά και την κατάπτωση των πολιτικών προσώπων και φορέων του πολιτικού μας συστήματος.
Η μετάθεση της ατζέντας στην υποστήριξη των λογιστικών-μονεταριστικών πολιτικών εξοβέλισε και περιθωριοποίησε τον πιο σημαντικό παράγοντα της κοινωνικοοικονομικής δομής, το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, το οποίο εκλαμβάνεται πλέον, ώς ένας κοινός οικονομικός συντελεστής στην όλη διαδικασία του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Τις ώρες, τις μέρες αυτές, συζητούνται και καθορίζονται οι ΗΔΗ ΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Τα όσα θα επακολουθήσουν θα σηματοδοτήσουν νέα καθοριστική τομή στην ιστορία του - ούτως ή άλλως-ατελούς κοινωνικού κράτους στη χώρα μας.
Το κράτος αποσύρεται ουσιαστικά από την τριμερή χρηματοδότηση και συνεργασία. Οι συντάξεις, ως περιεχόμενο και ως νόημα, μετατρέπονται σε επιδόματα ανεπαρκή και για αυτή την ανθρώπινη επιβίωση. Ο δημόσιος-κοινωνικός χαρακτήρας των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών θεσμών μετατρέπεται σε ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, σε τυπικό ατομικό δικαίωμα. Βασικό κριτήριο αποβαίνει η ανταποδοτικότητα, ήτοι η ιδιωτική δράση και συνεισφορά, μια διαδικασία που ανάγεται και νοηματοδοτείται ευθέως από τους μηχανισμούς της αγοράς. Μεταβαίνουμε, συνεπώς, σε ένα νέο πρότυπο μετα-αξιολόγησης transvaluation») της κοινωνικής και της ανθρώπινης ύπαρξης και πράξης. Η πορεία δημιουργικότητας και προσφορας ενός εργαζομένου, ενός πολίτη, μια πορεία βίου, απαξιώνεται, χάνει το νόημα της.
Σύμφωνα με την αγοραία μετα-αξιολόγηση, η ζωή έχει σημασία όσο καιρό δουλεύεις, όσο η εργασία σου εκλαμβάνεται ως ανταλλακτικό προϊόν στη διαδικασία της κεφαλαιακής συσσώρευσης και του ασύδοτου κέρδους. Μετά την εργασία, η οποία παρατείνεται πλέον στο όριο της ανθρώπινης ζωής, ο «συνταξιούχος» δεν έχει ρόλο, δεν έχει αξία, θα πρέπει να αποσυρθεί και να σβήσει χωρίς να "ενοχλεί" τους λοιπούς συντελεστές της παραγωγής...
Η ελληνική κυβέρνηση αποδείχτηκε ανύπαρκτη ως πολιτική εξουσία που διαθέτει αυτόνομη βούληση και καθορίζει στόχους. Η διαπραγμάτευση απαιτεί την ύπαρξη δύο πόλων εξουσίας, οι οποίοι διαλέγονται και συμφωνούν ή συγκρούονται. Στην περίπτωση μας υπήρξε μόνον ένας πόλος, αυτός του ΔΝΤ και των κυρίαρχων χρηματοπιστωτικών δομών.Αυτός ο πόλος εξουσίας επέβαλε τις επιλογές του και η ελληνική κυβέρνηση απλώς συνηγόρησε, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συναλλαγής...
Αν η μια εκδοχή της εθνικής εκποίησης περιλαμβάνει το ξεπούλημα, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, της δημόσιας-κρατικής περιουσίας, το έτερο πεδίο εκποίησης, αυτό του ανθρώπινου-κοινωνικού κεφαλαίου, θα αποδειχτεί μεσοπρόθεσμα ακόμα πιο ζημιογόνο.

Ο ΓΑΠ ΑΠΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΨΗΦΩΝ. ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!

ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ "Η κατοχική Κυβέρνηση ΓΑΠ και οι Υπουργοί… Γενικοί Διευθυντές"

vasiliadis

Στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, οι υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσουν να επανα-προσεγγίσουν τους…«συντρόφους» τους.

Θα επισκέπτονται λαϊκές, καφενεία, ΚΑΠΗ, Νοσοκομεία, Γηροκομεία, Πλατείες, Τοπικές Οργανώσεις, χώρους δουλειάς κ.ο.κ

Το μοναδικό τους «άλλοθι», απέναντι στις κατηγορίες του κόσμου, θα είναι η μη Υπουργοποίησή τους και ότι από την «θέση» του απλού Βουλευτή δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Εκείνοι που δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ, μα καμία, δικαιολογία θα είναι οι πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί. Η αλήθεια είναι ότι θα προσπαθήσουν να ψελλίσουν κάποια δικαιολογία του στιλ..«οι επιταγές του ΔΝΤ δεν άφηναν περιθώρια ελιγμών»

Δηλαδή, θα παραδέχονται, με έμμεσο τρόπο ότι η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου ήταν «κατοχική» και ότι στην πράξη ο «εισβολέας» έκανε ό,τι ήθελε.

Θα παραδέχονται, έμμεσα, ότι εκτελούσαν χρέη Γενικού Διευθυντή των Υπουργείων και ότι στην πράξη ήταν οι «επιστάτες» των ξένων «τσιφλικάδων». Ο ρόλος τους περιορίζονταν σε…«παραινέσεις» προς το Αφεντικό ώστε μαζί με το φαγητό να δίνεται και μια φέτα ψωμί ή να περιοριστούν οι βουρδουλιές προς τους τιμωρημένους εργάτες…

ΟΜΩΣ: ο Ελληνικός Λαός εξέλεξε Έλληνες Βουλευτές, εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ για Κυβέρνηση και επέλεξε Έλληνες Υπουργούς.

Δεν έδωσε την εξουσιοδότηση σε ΚΑΝΕΝΑΝ να μεταβιβάσει την διακυβέρνηση της Χώρας σε ξένα χέρια.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η λύση είναι μια και μοναδική: παραίτηση από το Υπουργικό αξίωμα και διαφύλαξη της (πολιτικής) αξιοπρέπειας του πολιτικού.

Κι όμως κύριε Παπούλια το Σύνταγμα προβλέπει αναπομπή και η Συνείδηση παραίτηση



"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!
Η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε προτροπή δημοσιογράφου να μην υπογράψει το τερατούργημα που ρυθμίζει τις Εργασιακές σχέσεις.
Κι όμως κύριε Παπούλια έχετε δυο επιλογές:
Πρώτον την αναπομπή του Προεδρικού Διατάγματος και την πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνομιλία ώστε να μην επιμείνει στο μεσαιωνικό νόμο.
Βέβαια το Σύνταγμα,μιας και είμαστε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία,λέει ότι στο τέλος οφείλετε να υποχωρήσετε ακόμα κι αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε.
Κι εδώ έχετε την δεύτερη επιλογή αφού δείχνετε ότι συμμερίζεστε τις ανησυχίες του εργαζόμενου λαού:
την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κύριε Πρόεδρε που σας προτείνει,θέλουμε να πιστεύουμε,η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σας!
Ετσι δεν θα γίνετε συνένοχος στον εξευτελισμό του Εργασιακού δικαιώματος του κάθε πολίτη αλλά και στην κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλείστε.

Άρθρο 2, παράγραφος 1
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
'Αρθρο 22

    Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.


Σεβαστέ κύριε Πρόεδρε το ίδιο σύνταγμα που δεν σας επιτρέπει να μην υπογράψετε λέει και τα παραπάνω.Πιστεύετε πως υπογράφοντας το Προεδρικό Διάταγμα υπηρετείτε το σύνταγμα;

'Αρθρο 120
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!
zeidoron