ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.6.10

«Κλειδί, μαχαίρι και πεπόνι»

ΔΕΝ είναι πολιτικός ο λόγος μας. Έλειψαν τα οράματα, προσγειωθήκαμε και γίναν' οι σημαίες μας λευκές. Εκείνες οι πολύχρωμες (χρώμα κατά κόμμα, παράταξη και ιδεολογία) που ανεμίζαμε με πάθος, νομίζοντας πως «οι δικοί μας» είναι σαφώς καλύτεροι απ' τους «δικούς σας» κι όλοι τους μαζί μια κοινωνία «ιδεολόγων» με λευκά φτερά.

ΚΑΙ τώρα τι κάνουμε που όλα γίναν χρήμα και συμφέρον; «Χρήμα ελάβατε, χρήμα σας απαιτούμε». Και, βέβαια, δεν ήταν μόνο σε χρήμα τα κλεμμένα. Ήταν και σε «δόξα» των κλεφτών και σε βόλεμα των παιδιών τους και για εξασφάλιση των γηρατειών τους. Κι αν τους πεις μεμονωμένα κλέφτες, πάλι δες αποδίδεις δικαιοσύνη. Πολλοί μαζί έκτισαν το σύστημα κι όλοι μας παίξαμε το παιχνίδι τους.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι από άλλο «υλικό» οι πολιτικοί μας, είναι προέκταση της κοινωνίας μας και εικόνα της, κ. Πάγκαλε, άρα, τον ρωμιό δεν τον (ξε)γελάς. Το' πιασε πως του κλέψανε στο ζύγι, το' νιωθε πως είναι «συμπαίκτης», αλλά τους κανόνες άλλοι τους εμπνεύστηκαν, τους ψήφισαν και τους επέβαλαν. Όταν ολοκλήρωσαν την κλεψιά κι έπρεπε να βάλουν στο απυρόβλητο εαυτούς και αλλήλους. Με νόμους «περί μη ευθύνης κλ.» και άλλα κόλπα.

ΤΩΡΑ ζητάμε πίσω τα κλεμμένα. Από ποιους; Από τους ίδιους κι από άλλους κοντινούς και μακρινούς «συνεργάτες», που έστησαν το σύστημα κι όλοι μαζί το υπηρετήσαμε. Δεν ακούς παρά το σύνθημα, δεν τους βλέπεις παρά να.κρύβονται. Ένα γιούχα, μια ντομάτα, ένα αυγό και πάει, τέλειωσε(;). Ξανά προς τη δόξα. Με το όνειρο της επανεκλογής του πολιτικού αντί οραμάτων και λίφτινγκ στο σύστημα. Μια ανάσα και ξεκινάμε, γιατί «φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν».

ΩΣΤΟΣΟ, δεν είμαστε.ολοσχερώς απογοητευμένοι. Υπάρχει ελπίδα για το «κακό» και, αυτήν τη φορά, κανένας δεν αστειεύεται. Αν ο «κλεμμένος» δεν δει τα κλεμμένα στο τραπέζι για.αναδιανομή κι αν δεν γελάσει, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τους να (ξανα)γελάσει. Αυτοί σε παράταξη κι κόσμος απέναντι. Είχαν το «κλειδί», έχουν μαχαίρι και πεπόνι, αλλά τρέμουν τα χέρια τους. Πρόβλημά τους. Να το καλοσκεφθούν πριν το μοιράσουν.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

thanikolaidi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: