ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.12.12

Ένας θίασος χωρίς ταλέντο


Από εμπλοκή σε εμπλοκή το πάει στα λόγια η τρικομματική κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, στο τέλος όμως τα βρίσκουν και περνάνε το ένα μετά το άλλο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα από τη Βουλή. Η τελευταία κρίση υποτίθεται ότι έχει να κάνει με το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται αύριο τελικά στη Βουλή, ύστερα από την έγκριση της τρόικας, αλλά και με την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, θέμα στο οποίο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται να έχουν σοβαρές ενστάσεις.
Παίζοντας τον ρόλο του «καλού και του κακού μπάτσου», τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση λειτουργούν μέσα σε ένα πλαίσιο απίστευτης υποκρισίας, με το καθένα τους να επιδιώκει να βγει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Έτσι, ενώ στο παρασκήνιο συμφωνούν σε όλα τα θέματα, στο προσκήνιο εμφανίζονται κάθε τόσο με επιμέρους διαφωνίες. Ο μοναδικός που δείχνει πλέον να είναι ταυτισμένος με τη... βαυαρική λογική είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος θέλει πάση θυσία να δείξει στους εταίρους μας πόσο «καλό παιδί» είναι...

Στο... κλέφτικο
Και με το φορολογικό νομοσχέδιο πάντως υπήρξε η ίδια λογική. Οι τρεις εταίροι συμφωνούν όταν είναι μόνοι τους και διαφωνούν όταν είναι απέναντι στην κοινή γνώμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε ως ο υπεύθυνος των αλλαγών του φορολογικού, που κατά την άποψή του είναι ευνοϊκές για τους πολίτες, και την επομένη, μετά τις ενστάσεις των στελεχών του κόμματός του, αποφάσισε να το ρίξει στο κλέφτικο και να ζητήσει εξηγήσεις για διάφορα θέματα του φορολογικού στη Βουλή.
Εξηγήσεις αποφάσισε να ζητήσει και ο Φώτης Κουβέλης, αφού στο κόμμα του υπάρχουν πολλές γκρίνιες γύρω από τα νέα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μάλιστα ζήτησε να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή, κάτι όμως το οποίο δεν επιθυμεί ο Σαμαράς, αφού, όπως λέει, θα μπουν σε μια ατέρμονη συζήτηση χωρίς... πραγματικό λόγο.
Τα γαλάζια στελέχη ισχυρίζονται ότι στις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Σαμαράς και με τους δυο αρχηγούς είχαν συμφωνήσει σε όλα για το φορολογικό και επιμένουν στο ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν από πού προέρχονται οι ενστάσεις.
Τη μίνι εμπλοκή πάντως διέσωσε η παρέμβαση του ΔΝΤ, που ζήτησε να ενημερωθεί η τρόικα για όλα τα φορολογικά μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια από αυτά... δεν επαρκούν!

Στο ακουστικό
Το δεύτερο θέμα το οποίο προέκυψε είναι έχει να κάνει με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης επιμένει ότι θα προχωρήσει στη σχετική ρύθμιση παρά τις όποιες γκρίνιες υπάρχουν, επικαλούμενο την ευρωπαϊκή πρακτική. Και όταν λένε ευρωπαϊκή πρακτική, εννοούν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την... Τουρκία, αφού σε καμία πρωτεύουσα του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε κόστος. Προφανώς γιατί κάπως έτσι αντιλαμβάνεται ο ίδιος το θέμα της ανάπτυξης. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να απαντήσει ποιος θα πηγαίνει στα καταστήματα για να ψωνίσει τη στιγμή που η ανεργία έχει φτάσει το 35% και οι μισθοί και οι συντάξεις θα υποστούν και νέα μείωση.
Μ’ αυτά και με τα άλλα, πάντως, ο Σαμαράς περιμένει ακόμα στο ακουστικό του για το θέμα της εκταμίευσης. Το σημερινό Eurogroup, εάν φυσικά δεν προκύψει κάτι άλλο, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις γύρω από τη δόση, αφού ο πρωθυπουργός περιμένει εναγωνίως τα χρήματα προκειμένου να προχωρήσει και στον περιβόητο ανασχηματισμό.
Όπως έλεγαν μάλιστα στενοί του συνεργάτες, για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θέλει, πρέπει να κάνει αλλαγές και να βάλει ανθρώπους που είναι έτοιμοι να συγκρουστούν.


Το Ποντικι

Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό" Με αυτόν τον τρόπο θα επιλέξει να κλείσει τον κύκλο του στη πολιτική άλλος ένας;

Γιατρέ μου, ντρέπομαι που είμαι ΠΑΣΟΚ…!!!





Οι κακουχίες, οι αποτυχίες, οι διαψεύσεις, τα βάσανα κάνουν τον άνθρωπο σεμνό, ταπεινό, ολιγαρκή, εραστή του ελαχίστου κι ένας τέτοιος εραστής είναι ο βασανισθείς, ουχί επί Χούντας, αλλά επί Δημοκρατίας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, που στην κοινή συνεδρίαση όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζουν όλοι μαζί για να φαίνονται πολλοί και για να μην ανάβουν το καλοριφέρ, εξεστόμισε την κάτωθι φράση – μνημείο ολιγάρκειας: «Τους θέλουμε όλους μαζί μας, αρκεί να μην ντρέπονται να πούνε ότι είναι ΠΑΣΟΚ».
«Να μην ντρέπονται να πούνε ότι είναι ΠΑΣΟΚ»:
Το ελάχιστο και ταυτοχρόνως το μέγιστο.
Άντε να πεις δημοσίως τη σήμερον ημέρα ότι …ανήκεις στο κόμμα που έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ, την τρόικα, το Μνημόνιο, που διά του PSI αποτέλειωσε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και τους μικροομολογιούχους, που με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα μας δώσει οσονούπω τη χαριστική βολή.
Το κόμμα που έφερε μεγαλύτερη ύφεση από αυτήν που έφερε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Κι αν δεν ντραπείς για τα πρόσφατα, θα ντραπείς οπωσδήποτε για τα παλιά.
Για το ΠΑΣΟΚ του σκανδάλου Κοσκωτά, 
το ΠΑΣΟΚ που έστησε την μπίζνα του Χρηματιστηρίου, δηλαδή τη βιαιότερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία, 
το ΠΑΣΟΚ που διοργάνωσε το φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων -ακόμη γλείφουν τα δάχτυλά τους κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι καναλιών και εφημερίδων-, 
το ΠΑΣΟΚ των εξοπλισμών, του Άκη, του Γιάννου, του Σμπώκου, 
το ΠΑΣΟΚ που διά του Πάχτα πήγε να δώσει το Πόρτο Καράς στον Στέγκο και που τώρα, πάλι διά του Πάχτα, δίνει τις Σκουριές στον Μπόμπολα, 
το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων έργων, που τιμολογούνταν στο τριπλάσιο της αξίας τους
Αλλά κι αν ακόμη πνίξεις στο κρασί τη ντροπή σου για το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Σημίτη και του Γιώργου, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να μην ντραπείς για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Του Βενιζέλου που μπήκε στην πολιτική ως υπερασπιστής του Αντρέα στο σκάνδαλο Κοσκωτά, 
που εισηγήθηκε τον Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, αυτό το κατασκεύασμα που δίνει ασυλία στα εγκλήματα όσων ασκούν εξουσία, 
που έφερε τον τυποκτόνο νόμο των αγωγών, 
που μοίρασε χρήμα με ουρά μέσω της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, 
που έβαλε το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, 
που κράταγε στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ για να προστατεύσει τους διαπλεκόμενους φίλους του.
Η ιστορική φράση του Βενιζέλου «τους θέλουμε όλους κοντά μας, αρκεί να μην ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ», μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον Γούντι Άλεν:
«Είσαι η μοναδική γυναίκα στην οποία θα έδινα το όνομά μου, αλλά όχι το πραγματικό».

Η Proton Bank ξεσκεπάζει και τα καρτέλ στα supermarkets Εμμεση εμπλοκή ΑΒ Βασιλόπουλου λόγω σύλληψης Κολλίντζα. Έρευνα EE για ενδοομιλικές συναλλαγές

Πλοκάμια που ξεδιπλώνονται ακόμα και έξω από τον τραπεζικό χώρο φαίνεται ότι έχει η υπόθεση της Proton Bank, όπως αποκαλύπτεται από παράλληλες έρευνες αρχών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και από στοιχεία που έρχονται στο φως μετά τις συλλήψεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του Τρύφωνα Κολλίντζα και άλλων στενών συνεργατών τους. Ο μίτος της Αριάδνης που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται αγγίζει ακόμα και τα supermarkets και ίσως να δίνονται και απαντήσεις για το πώς και ποιοι συντηρούν υψηλά τις τιμές παρά τη μείωση της ζήτησης και του κόστους. Όπως είχε αποκαλύψει το Sofokleousin.gr και η Free Money στις 6 Δεκεμβρίου η Τράπεζα της Ελλάδος σε έκθεσή της επέρριπτε βαρύτατες ευθύνες στα καρτέλ που έχουν σχηματιστεί σε όλους –σχεδόν- τους κλάδους της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας για τη διατήρηση των τιμών στα ύψη.
Υπό αυτό το πρίσμα οι πρόσφατες συλλήψεις όμως για το σκάνδαλο της Proton Bank αποκάλυψαν ενδεχόμενες διασυνδέσεις στελεχών που τελούν υπό κράτηση με την ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς όπως προκύπτει ο Τρύφων Κολλίντζας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μεγάλης - υπό βελγικό έλεγχο - αλυσίδας supermarkets, ενώ διοικούσε την Proton Bank.
 Αν και ακόμα οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απτά στοιχεία στα χέρια τους, η αλυσίδα ερευνάται από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού. Πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για ένα περίεργο γαϊτανάκι ενδοομιλικών συναλλαγών.
Στην έκθεση της ΤτΕ αναφέρεται ότι τέτοιυ είδους συναλλαγές είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για τη διατήρηση αδικαιολόγητα υψηλών τιμών σε συνθήκες μειωμένης ζήτησης κι ενώ –τουλάχιστον το εργασιακό - κόστος των επιχειρήσεων έχει μειωθεί σημαντικά. Επισημαίνει αθέμιτες συμπράξεις (δημιουργία καρτέλ διαμόρφωσης των τιμών), κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών, καταλογίζοντας ευθύνες κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε κλάδο.
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτουν τόσο από έρευνες και ανάλυση στοιχείων της εγχώριας αγοράς,όσο και από συνεργασία με την ΕΚΤ και τις εποπτικές αρχές των Βρυξελλών. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού σε συνεργασία με την Interpol και τις οικονομικές και τραπεζικές αρχές ετοιμάζουν εφόδους στα κεντρικά λιανεμπορικών αλυσίδων στο εξωτερικό, από τις οποίες μία τουλάχιστον  δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. 
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα με το σκάνδαλο της Proton Bank και η στενή πολιορκία των ευρωπαϊκών τραπεζών που φτάνει ακόμα και στο μεγαθήριο της Deutsche Bank δείχνουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την αποσάθρωση κάποιων επιχειρηματικών κυκλωμάτων που δρούσαν ανεξέλεγκτα.
Υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται επιτάχυνση των ερευνών, των συσχετισμών και των αποκαλύψεων. μα τρέφοντας τη λαϊκή οργή με «μεγάλα ψάρια».


sofokleousin


Νέα βόμβα για τους Παπανδρέου

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ΜΚΟ της μητέρας του τέως πρωθυπουργού αποκαλύπτει η εφημερίδα Presstime. Μην αποκλείετε να δούμε στους ΝΥΤ νέα “αποκάλυψη”, π.χ. για το σκάνδαλο Κοσκωτά.20121214-204811.jpg
olympia.gr

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΜΩΝΕΙ ΜΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ. ΔΗΜΑΔΗΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΚΑΙ "ΕΦΑΓΕ ΣΦΑΛΙΑΡΑ "ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ


Διαβάστε το χρονικό της παραίτησης…
* Στο βίντεο, ο Θάνος Δημάδης μεταδίδει για πρώτη φορά στις 9 Νοεμβρίου μέσω του ΣΚΑΪ την είδηση “περί τμηματικής καταβολής” της επόμενης δόσης στην Ελλάδα. Το ύψος του τελικού ποσού της δόσης δεν είχε ακόμα καθοριστεί από πλευράς Ευρώπης.
* Η είδηση περί “τμηματικής καταβολής” της δόσης σε συνδυασμό με το “καθεστώς αυστηρού ελέγχου” της Ελλάδας από την Τρόικα, μεταδόθηκε από τον Θάνο Δημάδη στις 10 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι στις εκπομπές Τσαπανίδου- Αντωνοπούλου αντίστοιχα. Την ίδια ώρα σχετική ανάρτηση του ρεπορτάζ έγινε και στην ιστοσελίδα του skai.gr.
* Λίγες ώρες αργότερα ο Θάνος Δημάδης δέχεται μέσω τουίτερ φραστικές επιθέσεις από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Μουρούτη, οι οποίες κλιμακώνονται τις επόμενες εβδομάδες αμφισβητώντας την αξιοπιστία της είδησης και του δημοσιογράφου. Υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα των διαλόγων στο τουίτερ που το αποδεικνύουν.
* Το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου με εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Ειδήσεων απαγορεύεται στον Θάνο Δημάδη να μεταφέρει μέσω της απογευματινής ενημερωτικής εκπομπής και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ την είδηση “περί τμηματικής καταβολής” και “αυστηρής επιτήρησης” της Ελλάδας. Ακόμα χειρότερα, το κείμενο του ρεπορτάζ αποσύρεται αργά το βράδυ της ίδιας μέρας και από την κεντρική ιστοσελίδα του skai.gr χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση του ανταποκριτή
.
* Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες σε γραπτή και τηλεφωνική συνομιλία με την Διεύθυνση Ειδήσεων του σταθμού διαμαρτύρεται έντονα και ιδιαίτερα μετά την απόσυρση του κειμένου του ρεπορτάζ του από τον skai.gr, απαγορεύοντας σε όσους ήθελαν να διαβάσουν την είδηση που μετέδωσε.
* Η απάντηση που του δίνεται είναι ότι “το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το ρεπορτάζ”.
* Ο Θάνος Δημάδης ανταπάντησε ότι ο χειρισμός της είδησης από τον σταθμό θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια και προσβάλλει βάναυσα την επαγγελματική του αξιοπιστία.
* Η διεύθυνση ειδήσεων του ΣΚΑΪ αρνήθηκε να επανορθώσει, αφήνοντας έκθετο τον ανταποκριτή του από τις Βρυξέλλες.
* Μετά και την πλήρη επιβεβαίωση της είδησης, ο Θάνος Δημάδης με σχετική επιστολή του παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ανταποκριτή στις Βρυξέλλες επικαλούμενος μεταξύ άλλων και λόγους “επαγγελματικής αξιοπρέπειας”.

 udemand

Βαρουφάκης: Γιατί σταμάτησα να συνεργάζομαι με τον Γ. Παπανδρέου.


Για τον Γιώργο Παπανδρέου, τα λάθη της Πρωθυπουργίας του αλλά και τις διαφωνίες που τον οδήγησαν να πάψει να εκτελεί χρέη συμβούλου του, μίλησε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Τετάρτης.



«Ήμουν σύμβουλός του ως το 2006 αλλά διαφώνησα και έφυγα» είπε ο κ. Βαρουφάκης στον ΣΚΑΙ.
«Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν όμως άτυχος γιατί εξελέγη Πρωθυπουργός πάνω στην κρίση. Είμαι από αυτούς που επικρίνουν την Πρωθυπουργία του αλλά δεν μου αρέσει και η ανθρωποφαγία που επιχειρείται» είπε.
Θλιβερή διαδικασία χαρακτήρισε ο κ. Βαρουφάκης τη διαδικασία επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα και δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους με αυτή τη φόρμουλα.
«Η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα από την επαναγορά χρέους. Είναι μια φόρμουλα που εφηύρε η Γερμανία ώστε να πειστεί η Κριστίν Λαγκάρντ να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα» δήλωσε.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η απειλή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι αξιόπιστη γιατί το ευρώ είναι σαν ένας χάρτινος πύργος, αν αφαιρέσεις ένα κομματάκι καταρρέει όλος ο πύργος». «Η Ευρώπη βρίσκεται σε στάδιο αποσύνθεσης» κατέληξε.
epikaira.gr

Αντώνης Μανιτάκης: Ο Άγιος Βασίλης των αυθαίρετων απολύσεων.

Μπράβο και πάλι μπράβο κ. Μανιτάκη, σύντροφε, αριστερέ, έγκριτε Συνταγματολόγε και κορυφαίε Υπουργέ. 

Τα κατάφερες επιτέλους να πάρεις αποφάσεις και να προσπαθήσεις να γίνεις αρεστός και παραγωγικός Υπουργός, αλλά με λάθος τρόπο.

Δεν πρέπει....
να ξεχνάς ότι ένα υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα του δικού σου αυθαίρετου και αντισυνταγματικού έργου που επιτελείται με την παρότρυνση κάποιων κουτοπόνηρων ή ανεπαρκέστατων ή νομικά απολύτως ακατάρτιστων συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων, είναι ο εξευτελισμός του ιστορικού Υπουργείου του οποίου προΐστασαι από τις επικείμενες ακυρωτικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

Θα μείνεις στην ιστορία ως ο κατά τα άλλα αριστερός παραβάτης του συντάγματος και των νόμων και θα φύγεις ντροπιασμένος από την πολιτική ζωή της χώρας, εκθέτοντας και τον συνονόματό σου Πρωθυπουργό μας. 

Διαθεσιμότητα  με γκυ και Χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι προφανώς μια "πολύ ανθρωπιστική, απολύτως αριστερή και ιδιαίτερα μεταρρυθμιστική πολιτική".

Σου εύχομαι να παραμείνεις στην θέση σου για όσο χρόνο απαιτείται ώστε να δεις τις πράξεις σου να ακυρώνονται σωρηδόν από την Ελληνική δικαιοσύνη και να βιώσεις τον δημόσιο εξευτελισμό που αυτό συνεπάγεται.

Καλές γιορτές κ. Μανιτάκη! ! ! !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Με την "Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου" ΦΕΚ 240, Ξεπούλησαν την Ελλάδα!!! (Δείτε το ντοκουμέντο). ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!


Δείτε το ντοκουμέντο στην σελίδα του ΦΕΚ 5798 - 40 του .pdf

«Κάθε περιουσιακό στοιχείο της χώρας» μπορεί να κατάσχει η τρόικα
«Δεν εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο, λόγω εθνικής κυριαρχίας», 
γράφει η δανειακή σύμβαση:

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240.

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

«Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης» είναι η ακριβής διατύπωση, όπως δημοσιεύτηκε στο προαναφερόμενο ΦΕΚ.

Για το τι σημαίνει αυτό… δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Φανταστείτε στο μεταξύ, για παράδειγμα, να βρεθούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. 
Document 10
  Document 10  
ΣΣ: Σύνταγμα της Ελλάδας:




MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου

'Αρθρο 44: (Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα)

1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
*2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
*3. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.


Σχόλιο:



















ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ!!.. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΔΗΜΑΡ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ" ΤΟΥ




σχόλιο ιστολογίου: Ναι εντάξει ως λαός τρώμε κουτόχορτο ουκ ολίγες φορές! Αλλά βρε Γιάννη Μανώλη ούτε καν τα προσχήματα; 3 μέρες μετά την αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ προαναγγέλλεις πολιτική κίνηση; Ακόμη κι αν είχες δίκιο σε όσα κατήγγειλες μέχρι τώρα το έχασες… Απλά επιβεβαιώνεις τις υποψίες ότι κινηθήκατε βάσει οργανωμένου σχεδίου για να διαλύσετε τους ΑΝΕΛ, να πάρετε τον απογοητευμένο κόσμο της δεξιάς και όταν έρθει η ώρα να συμπράξετε ως η δεξιά ΔΗΜΑΡ με μνημονιακά κόμματα δήθεν για κάποιου είδους “απαγκίστρωση”.

«Πρέπει να εκφραστεί το σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος που ανήκει στον πατριωτικό, αντιμνημονιακό χώρο», δηλώνει ο Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», υπογραμμίζοντας ότι «συζητούμε για τις περαιτέρω κινήσεις μας».
Ο κ. Μανώλης επισημαίνει ακόμα ότι βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, «αρκετοί από τους οποίους», όπως τονίζει ο ίδιος, «έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν σε ένα νέο εγχείρημα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Καλύτερα Καραγκιόζης παρά μπουμπούκος...

Τι να συστήσει κανείς στους υπερφίαλους «ρήτορες» της φιλογερμανικής και φιλομνημονιακής πτέρυγας; Να τους συστήσει πρώτα να βουτάν τη γλώσσα τους στο μυαλό, πριν μιλήσουν; Μα, αυτή η συμβουλή προϋποθέτει την ύπαρξη μυαλού, κάτι που τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν διαθέτουν τα εν λόγω άτομα.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Οι ανελλήνιστοι ρήτορες – οι μπουμπούκοι της πολιτικής και του θεάματος των τηλεπαραθύρων, απερίσκεπτα επέλεξαν τον Καραγκιόζη, προκειμένου να παρομοιάσουν με αυτόν τον πολιτικό τους αντίπαλο, κατά τρόπο υποτιμητικό – εξυβριστικό και κοροϊδευτικό.
Το σφάλμα είναι σφοδρό και μεγάλη η ασέβεια για την τέχνη του ελληνικού θεάτρου σκιών. Διότι εντός του ρητορικού σχήματος τής αλληγορίας κρύβονται έννοιες και ηθικοί κανόνες, που περνούν στο κοινό με τον τρόπο που υπαγορεύει ο ομιλητής. Στη συνέχεια, το κοινό αναπαράγει το μήνυμα λανθασμένα. Έτσι διαιωνίζεται μέσα στην κοινωνία η ανοησία του ρήτορα, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος να τη σταματήσει.

Η χρήση τού ονόματος του Καραγκιόζη σε θέση υποτιμητικού – κοροϊδευτικού επιθέτου πρέπει να παύσει από όσους δεν ντρέπονται να λέγονται Έλληνες. Διότι ο Καραγκιόζης, ως ζωντανός χαρακτήρας του θεάτρου σκιών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο διαχρονικός Έλληνας που φωνάζει το όνειρό του αλλά και την πραγματικότητα που βιώνει: «θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε»!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ο Καραγκιόζης δεν είναι μια κωμική φιγούρα ή ένας γελωτοποιός. Είναι ένας χαρακτήρας τραγικός και σατιρικός συνάμα. Σε δαγκώνει dentibus albis – με λευκά δόντια: το γέλιο του προβληματίζει και πληγώνει, χωρίς ματώνει. Ίσως για αυτόν το λόγο η τάξη των νεόπλουτων ή των ξενολατρών αστών τον εκδικείται με τόση ευκολία και τον υποτιμάει: Δεν αντέχει και δεν του συγχωρεί τη φτώχια, ούτε το ρεμπελιό του, ούτε τη ρέμβη του, ούτε τον αυτοσαρκασμό του, ούτε τα ευφυή του σκώμματα που στοχεύουν το «σαράι» και τον «πολυχρονεμένο πασά».
 
 
Ακούστε και κρίνετε, στο βίντεο της ανάρτησης, το παράπονο του μεγάλου Έλληνα καραγκιοζοπαίχτη: του Ευγένιου Σπαθάρη, για την υποτιμητική χρήση τού ονόματος του Καραγκιόζη (ειδικά από τα πολιτικά άτομα). Το απόσπασμα είναι από συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Δαυίδ Ναχμία για την εκπομπή «Ιχνηλάτες» (ΕΡΤ, 2005).
 
 
 massmedia
 

Για την ΔΕΗ και την αίτηση αναιρέσεως δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε εις βάρος της



Στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’αριθμ 1101/2012 απόφαση του, υποχρέωσε τη ΔΕΗ Α.Ε.
-  να μη διακόπτει την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν. 4021/2011  
- να δέχεται την καταβολή του αντιτίμου των λογαριασμών, αφαιρούμενου του αναγραφόμενου ποσού του τέλους ηλεκτροδότησης 
- να μην ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που αυτή εκδίδει το τέλος της ηλεκτροδότησης, την επιφάνεια του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου και το επιβαλλόμενο ποσό 

 1101-12 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΗΔΕ
Κατά της απόφασης αυτής, η ΔΕΗ άσκησε στις 13 Δεκεμβρίου το έκτακτο ένδικο μέσο της αναίρεσης, ισχυριζόμενη ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν ήταν αρμόδιο για την επίλυση της  διαφοράς που προέκυψε κατόπιν άσκησης αγωγής από καταναλωτικές οργανώσεις ( Κ.Πολ.Δ 559. 4). Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι το ειδικό τέλος ακινήτων αποτελεί δημόσιο έσοδο, ότι η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή αποτελεί φορολογική διοικητική διαφορά και γι΄αυτό αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης δεν είναι τα πολιτικά αλλά τα διοικητικά δικαστήρια. 

 DEI Anairesi Yper EETIDE Dikasimos Ston a P Tin 17 12 12
Μόνο που : 
1. Αναίρεση επιτρέπεται μόνο κατά των αποφάσεων που δεν μπορούν να προσβληθούν με ανακοπή ερημοδικίας και έφεση.
Η προσβαλλόμενη απόφαση δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 και μπορούσε να προσβληθεί με έφεση εντός τριάντα ημερών. Η ΔΕΗ όμως δεν έκανε χρήση δικαιώματος και δεν άσκησε έφεση, πράγμα που σημαίνει ότι σιωπηρά αναγνώρισε ως νόμιμη κατ’ουσίαν την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την οποία τώρα προσβάλλει απλά και μόνο για τυπικούς λόγους. Δηλαδή η ΔΕΗ, παρότι είχε την δυνατότητα να ασκήσει έφεση και να ισχυριστεί ότι έχει δικαίωμα να ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος της ηλεκτροδότησης, την επιφάνεια του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου και το επιβαλλόμενο ποσό, να αρνηθεί την είσπραξη του αντιτίμου των λογαριασμών, και να διακόπτει την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Εξού και η σιωπηρή   αποδοχή της  δυσμενούς γι’ αυτήν δικαστικής απόφασης.  
2. Σύμφωνα με το αρθ. 53 του ν 4021/2011 η ΔΕΗ έχει εξουσιοδοτηθεί να εισπράττει για λογαριασμό του δημοσίου, το τέλος ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ακινήτων (δομημένων επιφανειών) και όχι φόρο ή τέλος ακινητών όπως ισχυρίζεται στην αίτηση της.
3. Την συγκεκριμένη εξυπηρέτηση η ΔΕΗ δέχτηκε να την παρέχει επί πληρωμή, που σημαίνει ότι το έκτακτο μέσο της αναίρεσης το άσκησε προς ίδιο οικονομικό όφελος, ήτοι την διατήρηση του δικαιώματος της επί πληρωμή είσπραξης του ΕΤΗΔΕ, που της επιφέρει έσοδα προερχόμενα από τους καταναλωτές οι οποίοι υποχρεούνται να πληρώνουν για την πράξη αυτή παρότι δεν εμπεριέχεται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Συνεπώς αρμοδίως εισάχθηκε η υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια και το έννομο συμφέρων για την άσκηση της αναιρέσεως το αποδεικνύει πλήρως. Η μήπως δεν υπάρχει έννομο συμφέρον ; 
4. Επειδή πρόκειται για τέλος και όχι για φόρο, δεν μιλάμε για δημόσιο έσοδο και για φορολογική διαφορά, αλλά για χρηματικό πόσο το οποίο η ΔΕΗ ως δημόσιος οργανισμός, απαιτεί σε συνεργασία με το κράτος, για να παρέχει στους πολίτες μια υπηρεσία ή ένα δικαίωμα, ήτοι το δικαίωμα στην ηλεκτροδότηση. Εξού και η ονομασία του τέλους ως ειδικό τέλος ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ και όχι όλων των ακινήτων, εξού και η διακοπή της ηλεκτροδότησης  σε περίπτωση μην καταβολής του τέλους αυτού, το οποίο και το ίδιο το Δικαστήριο αποκάλεσε (ορθά)  τέλος ηλεκτροδότησης.  Η πώληση αυτού του δικαιώματος παραβιάζει όμως τόσες διατάξεις του Συντάγματος και του Διεθνούς Δικαίου που δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς με την καταμέτρηση τους . Για κάθε ενδεχόμενο όμως αναφέρω ότι η ΔΕΗ έχει υποχρέωση όχι μόνο να εκπληρώσει της συμβατικές της δεσμεύσεις αλλά και να τηρήσει το Σύνταγμα 
ΤΜΗΜΑ Δ’: Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
- 2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
- 4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Πουθενά όμως στο Σύνταγμα, στους νόμους που συμφωνούν με αυτό και στο διεθνές δικαίο δεν προβλέπεται η δυνατότητα μονομερούς παραβίασης συμβατικών υποχρεώσεων (κατ΄εντολή τρίτου), απειλής των πολιτών, εκβιασμού, εκφοβισμού και στέρησης βασικών για την επιβίωση τους αγαθών (για την εξασφάλιση των οποίων μάλιστα έχουν πληρώσει ή έχουν προσφέρει το χρηματικό αντίκτυπο και μάλιστα προκαταβολικά) αλλά ακριβώς το αντίθετο.  
5. Η αίτηση αναιρέσεως, καθιστά σαφέστατα την ΔΕΗ συνυπεύθυνη και για τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονίας των Ελλήνων καθώς αποδεικνύει την ύπαρξη δόλου. Υπενθυμίζω ΟΤΙ, στις 2 Μαρτίου 2012 προσέφυγα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και παντός άλλου υπευθύνου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία των Ελλήνων, ΚΑΙ ΟΤΙ στην καταγγελία αυτή ισχυρίστηκα και απέδειξα ότι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την εξαθλίωση και την εξόντωση του πληθυσμού είναι η πώληση του δικαιώματος στην ηλεκτροδότηση και ο συνοδευτικός εκβιασμός ο οποίος αποτελεί ένα μόνο μέρος της ασκούμενης εναντίον μας ψυχολογικής βιας.  
Ενδεικτικό απόσπασμα : 
” 1.  Για να έχουμε ηλεκτροδότηση, πρέπει πρώτα να αγοράσουμε το σχετικό δικαίωμα από το κράτος (Βλπ Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) Σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε  απειλούμαστε με διακοπή της παροχής, ασχέτως αν πληρώσαμε το ρεύμα και μάλιστα προκαταβολικά. Αυτό το δικαίωμα κοστίζει από 3 μέχρι 16  ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα  με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο το οποίο  θέλουμε να έχει ρεύμα. Δείτε σχετικά, τον από 10.11.2011 λογαριασμό του σπιτιού στο οποίο μένουμε και που έχει εξοφληθεί προκαταβολικά χωρίς όμως την καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε και τον επόμενο λογαριασμό, με την προειδοποίηση ότι εάν δεν καταβάλουμε ολόκληρο το ποσό θα μας κόψουν το ρεύμα. ( see attachment, electricity bills, second  email)  Άλλες  τουλάχιστον 500000 οικογένειες έκαναν το ίδιο και διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο. Τελικά πληρώσαμε πάλι μόνο το ρεύμα και όλα τα υπόλοιπα βάρη, χωρίς όμως το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε “  
Αναφορικά με τα ίδια εγκλήματα, πριν και μετά την δική μου προσφυγή, έχουν σταλεί άλλες 3 καταγγελίες οι οποίες μαζί με την δική μου αποτελούν μια ενιαία υπόθεση.  Όλες οι προσφυγές έχουν δημοσιευθεί και είναι έτσι όλες πασίγνωστες πράγμα που σημαίνει ότι και η διοίκηση της ΔΕΗ τις γνώριζε. Πάρα ταύτα όμως και παρά την σχετική δικαστική απόφαση, συνεχίζει εν γνώση της πια τις ίδιες βλαβερές πρακτικές εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. 
6. Η προστασία των καταναλωτών και η επίλυση των συμβατικών διαφορών υπάγεται στην αρμοδιότητα των  πολιτικών και όχι των διοικητικών δικαστήριων. Υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη διαφορά προέκυψε λόγω μονομερούς παραβίασης συμβατικής υποχρέωσης της ΔΕΗ και διευκρινίζω ότι και αν ακόμα δεν θα μιλάγαμε για το δολοφονικό τέλος ηλεκτροδότησης, αλλά για κάποιο νόμιμο φόρο και πάλι η ΔΕΗ δεν θα είχε δικαίωμα διακοπής ρεύματος, καθώς η μη εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων δίνει μόνο την δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη της βεβαιωμένης οφειλής προς το δημόσιο και όχι στην διακοπή ρεύματος που δεν είναι μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης και δεν επιφέρει κανένα έσοδο στο κράτος. Αντιθέτως μάλιστα, προκαλεί πρόσθετα έξοδα καθώς η διακοπή ρεύματος θέτει σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια την ζωή των φορολογουμένων και όχι μόνο. Περιττό να πω ότι η είσπραξη φόρων γίνεται δωρεάν από το κράτος και ότι μόνο αυτό έχει υπό προϋποθέσεις το δικαίωμα αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη των προαναφερόμενων βεβαιωμένων οφειλών των φορολογουμένων. 
Χριστίνα Σαλεμή 

 justiceforgreece.

Δωρεά στην Εφορία τα ανείσπρακτα ενοίκια 35.000 ιδιοκητών!

Τριάντα πέντε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακίνητων έκαναν δωρεά προς την εφορία τα ενοίκια που τους οφείλονται, καθώς αδυνατούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα, αλλά καλούνται να πληρώσουν φόρους γι’ αυτά. Από το 1 εκατ. ακίνητα που ήταν αντικείμενο ενοικίασης μέχρι και το 2009, σήμερα εκτιμάται ότι 


περί τα 300.000 είναι κενά, καθώς οι ενοικιαστές τους έχουν αποχωρήσει. Αλλά και από τις 700.000 ακινήτων που εξακολουθούν να μισθώνονται, τουλάχιστον στο 50% αυτών οι εκμισθωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ενοίκιο από δυο έως και έξι μήνες, ή και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα χρόνο. Έτσι σε περίπου 350.000 ακίνητα τα ενοίκια δεν εισπράττονται εγκαίρως ή και καθόλου. Η μορφή της εκχώρησης γίνεται μέσω σχετικής δήλωσης προς την αρμόδια εφορία, μαζί με τον ΑΦΜ του οφειλέτη, προκειμένου η ΔΟΥ να καταχωρήσει την οφειλή στο αντίστοιχο πρόσωπο. Παράλληλα, κατατίθενται στην εφορία και τυχόν αποδεικτικά έγγραφα της απαίτησης όπως εξώδικα, το μισθωτήριο συμβόλαιο και πιθανές αγωγές. Στη συνέχεια η εφορία αφενός μεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από το σχετικό φόρο, αφετέρου αρνείται στον εκμισθωτή την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ενώ έχει τη δυνατότητα να προβεί σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου μέχρι να εισπράξει το αντίστοιχο ποσό. 
Πηγή: tsantiri

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων -Δίνουν τα ανείσπρακτα ενοίκια στις εφορίες... 

Σχεδόν 35.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν παραχωρήσει ανείσπρακτα ενοίκια προς τις κατά τόπους εφορίες καθώς αδυνατούν να εισπράξουν οι ίδιοι τα οφειλόμενα, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν φόρους για εισοδήματα τα οποία δεν έχουν καρπωθεί.
Σύμφωνα με την Καθημερινή η μορφή της εκχώρησης γίνεται μέσω σχετικής δήλωσης προς την αρμόδια εφορία, μαζί με τον ΑΦΜ του οφειλέτη, προκειμένου η ΔΟΥ να καταχωρίσει την οφειλή στο αντίστοιχο πρόσωπο. Παράλληλα, κατατίθενται στην εφορία... 


Και τυχόν αποδεικτικά έγγραφα της απαίτησης, όπως εξώδικα, το μισθωτήριο συμβόλαιο και πιθανές αγωγές. Στη συνέχεια, η εφορία απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από τον σχετικό φόρο, και αρνείται στον μισθωτή την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ενώ έχει τη δυνατότητα να προβεί σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου προκειμένου να εισπράξει το αντίστοιχο ποσό.

Την τελευταία τριετία από το 1 εκατομμύριο ακίνητα που ήταν αντικείμενο ενοικίασης περίπου 300.000 είναι κενά, καθώς οι ενοικιαστές τους έχουν αποχωρήσει ενώ από τις 700.000 ακινήτων που εξακολουθούν να μισθώνονται, τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις οι μισθωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ενοίκιο από δύο μέχρι και έξι μήνες ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα κι ένα χρόνο.
Το φαινόμενο των καθυστερήσεων είναι καθολικό, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε ακίνητα που αποφέρουν υψηλό εισόδημα και σε εκείνα που αφορούν χαμηλό ενώ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων της πόλης, 4 στους 5 ενοικιαστές καθυστερούν ακόμη και 5 μήνες να καταβάλουν τα ενοίκια.

14.12.12

ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ… ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!! ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!!

 Θέσεις προς συζήτηση για πρακτικά βήματα κλιμάκωσης του αγώνα.

του Γιώργος Παπανικολάου
Προχθές βγήκε υπουργός τους στον ΑΝΤ και είπε πως δεν είναι αυτοί που γράφουν τους νόμους που υπογράφουν, αλλά άλλοι, εννοούσε η τρόϊκα, δηλαδή οι ξένοι, δηλαδή πως είναι δοσίλογοι με απλά ελληνικά.
Ο άλλος υπουργός που δεν είναι καν βουλευτής, κάνοντας κουρέλι κάθε έννοια συντάγματος και νομιμότητας, αρνείται να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση.
Όλα όσα μας έχουν φορτώσει τελευταία, ξεκίνησαν και στηρίζονται σε μια «δανειακή σύμβαση» (όπως την ονομάζουν) που δεν την έχουν καν ψηφίσει στη βουλή. Έβαλαν τους υποτακτικούς τους στη δικαιοσύνη να μας πουν πως αυτή δεν είναι διεθνής σύμβαση, καταξεφτιλίζοντας κι αυτόν τον θεσμό.
Έχουν καταλύσει και κουρελιάσει κάθε έννοια συντάγματος και νομιμότητας και αντί να έχουν συλληφθεί, να είναι στη φυλακή και να δικάζονται, αυτοί παριστάνουν τους κυβερνήτες και τους σωτήρες.

Ποιος μπορεί να πει αν έχουν όριο στην κατρακύλα τους;
Ποιος μπορεί να πει ποιο είναι το όριό τους, η κόκκινη γραμμή τους;
Τι θα τους σταματήσει;
Το σύνταγμα; Το έχουν ήδη κουρελιάσει.
Ο πολιτισμός τους; Τους ρωτάς πως θα ζήσουμε με 400 ευρώ και δεν απαντούν.
Τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να «αυτοκτονήσουν» περισσότερους έλληνες και να κάνουν μεγαλύτερα εγκλήματα; Εδώ η φαντασία οργιάζει.
 

Δεν έχουν όριο. Αυτός είναι ο φασισμός σήμερα. Αυτή είναι η απειλή. Δεν είναι τα ξόανα που παριστάνουν το πολιτικό κόμμα και κυνηγούν τους μετανάστες. Εδώ είναι ο φασισμός. Είναι οι εγκληματίες, οι δοσίλογοι που μας κυβερνούν.
 

Οι ναζί είχαν στοχοποιήσει τρεις κατηγορίες: τους εβραίους, τους ομοφυλόφιλους και τους κομμουνιστές. Αυτοί παίρνουν αφορμή από κάποιο δείγμα διαφθοράς –της διαφθοράς, δηλαδή του όπλου που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι για να επιβάλλουν το καθεστώς τους – μιας οποιασδήποτε κατηγορίας του πληθυσμού και επιτίθενται αδιακρίτως σε όλη αυτή την κατηγορία του πληθυσμού. Αυτό γινότανε και παλιότερα, πριν την κρίση, αν θυμόσαστε, αλλά «με μέτρο». Τώρα γίνεται πλέον με ρυθμό πολυβόλου. Είναι λοιπόν αυτός, σε σχέση με τον ναζισμό, ένας γενικευμένος φασισμός.

Απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους, σ ένα τέτοιο καθεστώς εγκληματιών και δοσίλογων, δεν μπορείς να βάλεις αίτημα ν ανακαλέσουν τις απολύσεις. Γιατί; Είναι σαν να τους προκαλείς να βρουν κι άλλους τρόπους να περάσουν τα μέτρα (τις απολύσεις ή ο,τιδήποτε άλλο) κι αν δεν τα καταφέρουν, να βρουν κι άλλα μέτρα για να ξεπεράσουν τα προηγούμενα. Και δεν έχει τέλος.

Λοιπόν πριν μας κλείσουν στους θαλάμους με τις ντουζιέρες, πριν μας οδηγήσουν στους φούρνους, πρέπει ν αντιδράσουμε τώρα που μπορούμε ακόμα.
 

Εδώ το αίτημα και ο μόνος στόχος πρέπει να είναι: κάτω οι εγκληματίες, κάτω οι δοσίλογοι, κάτω το καθεστώς χούντας και κατάλυσης του συντάγματος.
Ένα τέτοιο αίτημα δεν μπορεί να μπει από έναν κλάδο, από έναν επί μέρους αγώνα των εργαζομένων.
Εδώ πρέπει να μαζέψουμε τα κουρέλια μας και να καλέσουμε σε μια συμμαχία κι αγώνα μέχρι τέλους κάθε έναν που εναντιώνεται σ αυτή την κατάσταση. Κανένας δεν περισσεύει. Κανέναν δεν χαρίζουμε στους φασίστες. Εδώ δεν έχουν θέση οι ιδεολογίες. Εδώ θα παλέψουμε για την επιβίωσή μας, όχι καθενός χωριστά, αλλά της κοινωνίας την επιβίωση, σαν ανθρώπινης κοινωνίας. Μόνο έτσι έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε.

Εγώ προτείνω αντί ν απομονωνόμαστε και να μένουμε ο καθένας μόνος του, είτε ατομικά είτε σαν κλάδος είτε σαν πολιτικές παρατάξεις, μέχρι να μας ξεκάνουν όλους, έναν-έναν,
να εκλεγούν αντιπροσωπείες όπου αυτό μπορεί να γίνει και να πάμε στις ηγεσίες όλων των φορέων των εργαζομένων και να τους καλέσουμε (δημόσια) σε δημόσιες συσκέψεις, όπου θα πρέπει να πάρουν θέση όλοι πάνω σ αυτό το ζήτημα που μόλις σας έθεσα:
Τι αγώνα, με τι αίτημα, θα κάνουμε σήμερα. Πως θα τον κάνουμε; Κι εκεί να πάρει θέση ο καθένας.
Εγώ είπα: Όλοι μαζί, συντονισμένα. Κανένας δεν περισσεύει. Δεν συζητάμε την ιδεολογία κανενός. Να πέσει το καθεστώς.

13 Δεκέμβρη 2012 Γιώργος Παπανικολάου

Τα παιδιά των Ελλήνων τεκμήρια και τα παιδιά των μεταναστών ανθρώπινες ψυχές…




Γράφει ο ..(( Λ ))..
  • Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού τότε τι είναι;
  • Δεν είναι βλάκες, είναι προδότες που θέλουν να αφανίσουν τον ελληνικό πληθυσμό και να τον αντικαταστήσουν με ψυχές μεταναστών.
  • Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους απλούς Έλληνες πολίτες, τους απλούς ψηφοφόρους που ασυνείδητα ή και συνειδητά λόγω βλακείας ή πλήρους άγνοιας, συνεχίζετε να στηρίζετε δια της ψήφου σας πολιτικές εθνοκτόνες και προδοτικές. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ακόμα πιστεύετε πως το ζήτημα είναι μόνον οικονομικό και πως όλα θα λυθούν ύστερα από τις επίπονες θυσίες που θα κάνουμε …πως θα ανακάμψουμε λαβωμένοι… και τα σχετικά φαιδρά που ακούγονται από τους «περίλυπους» πολιτικούς μας ταγούς.

Σχέδιο εξαφάνισης των πληθυσμών της Ευρώπης

Έλληνες δείτε επιτέλους καθαρά τι συμβαίνει. Δείτε τι προσπαθούν να κάνουν στην Ελλάδααλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την ύπαρξη εθνικού στοιχείου σε καμία χώρα της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο φροντίζουν μέσα από τεχνητές διαδικασίες, που δεν γίνονται ευρέως αντιληπτές, να μας οδηγούν σε σταδιακή μείωση των γηγενών πληθυσμών. Το ίδιο πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και κατ’ επέκταση ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ταυτόχρονα με την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών τι λέτε πως πετυχαίνουν; Απλά μαθηματικά. Μειώνονται οι γηγενείς πληθυσμοί και αυξάνονται οι μετανάστες…! Συνέπεια αυτού είναι η σταδιακή εξαφάνιση μας και αντικατάσταση μας…!

Το ελληνόπουλο μετατρέπεται σε… «οικονομικό βάρος»

Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περεταίρω ανάλυση των σχεδίων της Νέας Τάξης για την εγκαθίδρυση Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, καθώς έχουμε ξανά πει πως ότι συμβαίνει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή έχει αυτόν τον σκοπό. Ας μείνουμε εδώ, στο καθαρά Ελληνικό ζήτημα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι φωστήρες της βουλής, τα καμάρια μας, οι εθνοσωτήρες μας, ότι ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, κατά συνέπεια υπάρχει καιδημογραφικό πρόβλημα, έπραξαν το απολύτως λογικό (!!) για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από την ενοχλητική παρουσία των Ελλήνων σε αυτή τη χώρα. 

 Τι σε 20 χρόνια, που με βάση τις μελέτες ο πληθυσμός μας θα είναι μόλις 5 εκ. ενώ των μεταναστών 12 εκ., τι σε 7-8 χρόνια, που πλέον αφού το ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ θα είναι τεκμήριο, ποιος Έλληνας θα « τολμήσει» να τεκνοποιήσει; Ποιος Έλληνας θα τολμήσει να φέρει στον κόσμο πλέον ένα «τεκμήριο»;;; Ναι το ξανά λέμε, γιατί πλέον με βάση τα παραγγέλματα των ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ μας ,τα ελληνόπουλα δεν είναι ανθρώπινες ψυχέςαλλά τεκμήρια! Τεκμήρια, δηλαδή βάρη, πιο συγκεκριμένα… οικονομικά βάρη. Και το οικονομικό βάρος στις μέρες που ζούμε είναι το πιο δυσβάσταχτο βάρος για τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους….! Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη… ποιος Έλληνας θα θελήσει να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του προσθέτοντας άλλο ένα οικονομικό βάρος στην ήδη επιβαρυμένη οικονομικά καμπούρα του;

Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό

Αυτό είναι το σκεπτικό στο οποίο επιχειρούν να βάλουν τον υπερήφανο ελληνικό λαό τη στιγμή που τα σύνορα είναι αφύλαχτα και ο αριθμός των εποίκων αυξάνεται ραγδαία. Πλέον μπορούμε ανοιχτά να μιλούμε για σχέδιο εποικισμού από μετανάστες καθώς είναι ολοφάνερο το σχέδιο μετά και από την μεταμόρφωση των ελληνοπαίδων σε «τεκμήρια»!

Οι μαριονέτες της ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής μέσω της τεχνητής οικονομικής κρίσης που τα αφεντικά τους δημιούργησαν, θα αφανίσουν εντέχνως γηγενείς πληθυσμούς. Επειδή η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο  ο πρώτος πληθυσμός που προσπαθούν να αφανίσουν είμαστε εμείς! Πως μπορείτε να συνεχίσετε να το επιτρέπετε;

Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!

Πηγή

Οι μειώσεις μισθού στους στρατιωτικούς έφερε απειλές κατά βουλευτή


«Θα σου καρφώσω το κεφάλι στα κάγκελα» έλεγε μεταξύ άλλων το απειλητικό e-mail που έλαβε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη. Αποστολέας 34χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί στον Αυλώνα.
Πριν από 10 μέρες, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε απειλητικό e-mail, με απειλητικό περιεχόμενο για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα. 

«Θα σου καρφώσω το κεφάλι στα κάγκελα» και «θα σε βρουν νεκρή στο Φαληράκι» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα απειλητικά μηνύματα που είχε στείλει στη βουλευτή Δωδεκανήσων ο 34χρονος στρατιωτικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος, οργισμένος από τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών βρήκε στο πρόσωπο της κας Ιατρίδη τον φταίχτη. Και αποφάσισε να της στείλει απειλητικό μήνυμα.
Μετά την καταγγελία της κας Ιατρίδη, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και αποδείχθηκε πως το μήνυμα είχε σταλεί από ξενοδοχείο σε προάστιο της Αθήνας.
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα, αποδείχθηκε ότι ο 34χρονος, που διέμενε στο ξενοδοχείο, είναι ο διαχειριστής του e-mail από το οποίο εστάλη το επίμαχο μήνυμα. 

Κατασχέθηκε το λάπτοπ του, που στάλθηκε για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ εις βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.
onalert.gr

Διατεταγμένη πολιτική βλακεία…

 

Tου Στέλιου Συρμόγλου
Είναι πασίδηλο πλέον ότι η ελληνική κοινωνία αποπροσανατολισμένη παραπαίει μέσα στα συντρίμια της πολιτικής, οικονομικής,ηθικής και πνευματικής κατάρρευσης. Η πτώση των αξιών και ο παραγκωνισμός των αξίων έφερε την καθολική κακοδαιμονία, που πλήττει δυστυχώς ανελέητα τους νέους, αλλά κι όλα τα ηλικιακά κοινωνικά στρώματα. Και παρατηρείται ο ευτελισμός των ανάξιων αντιπροσώπων θεμελιακών κοινωνικών θεσμών. Η δε δομή των σημερινών “απολιθωμένων” κομμάτων με την “απανθρακωμένη” πολιτική νοοτροπία χαρακτηρίζεται από την ισοπέδωση της σοβαρότητας και τη βάναυση κακοποίηση της λογικής και την αποθέωση του παραλόγου…
Οι πολιτικοί τυχοδιώκτες, ως επί το πλείστον ανεπάγγελτοι διεκδικητές της μοίρας του τόπου, προσπαθούν εναγωνίως να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους. Και παρουσιάζονται με τον μανδύα του σωτήρα μας έχοντας εξασφαλίσει, κατά τη βλακώδη εκτίμησή τους, τις προυποθέσεις της πολιτικής τους επιβίωσης είτε με διάφορα πολιτικά τεχνάσματα και συνέργειες με εγχώρια και ξένα συμφέροντα, είτε με απέλπιδες αντιδράσεις, που επικεντρώνονται στη “παγίδευση” της σκέψης των πολιτών, ώστε να τους καταστήσουν πειθήνια όργανα ή και παθητικούς θεατές των παρανοικών πολιτικών ενεργειών τους…

Η ηθική και πνευματική σύγχυση που κατέχει την ήδη παρηκμασμένη ελληνική κοινωνία, σκορπίζει μεν την αμφιβολία για την αναξιοπιστία του πολιτικού και ιδεολογικού συστήματος, αλλά η επικρατούσα εν πολλοίς ακόμα εθιστική λογική της πρόσδεσης στους “ελπιδοπώλες” της εξουσίας, επιτρέπει τους τελευταίους να επινοούν και να απεργάζονται τρόπους και σχέδια εκμετάλλευσης της ανάγκης των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο, που ουδέποτε θα έρθει!..

Και παρόλο που στη σύγχρονη επιστήμη το λογικό σχήμα σε πολλές περιπτώσεις είναι το μοναδικό στοιχείο εγκυρότητας, στο χώρο της ελληνικής κοινωνίας και της ψευδοδιανόησης, επικρατεί τόση πνευματική δυσκαμψία και προσήλωση σε έμμονες ιδέες και προκαταλήψεις του παρελθόντος, ώστε το παράλογο να διεκδικεί τη θέση του ορθού πολιτικού λόγου.

Και βιώνουν οι Ελληνες το χάος των αντιφάσεων σαν…ανώτερη εξέλιξη της πολιτικής σκέψης. Με τους αργοπορημένους “προοδευτικούς” του χθές, που διαφθείρουν τους καλοπροαίρετους, απευθυνόμενοι κυρίως στους νέους, προβάλλοντας ένα πλάνο ρομαντικού πολιτικού ανθρωπισμού. Κι αυτό, παρατηρείται σ’ όλους τους χώρους του κομματικού συστήματος. Η πολιτική και πνευματική αγκύλωση μάλιστα των στρατευμένων οπαδών, πολύ περισσότερο παλαιότερα και λιγότερο σήμερα, ενισχύει το καταστρεπτικό μίσος των αντιθέσεων, πράγμα που γίνεται κατανοητό από τις διάφορες εκδηλώσεις βίας.

Και είναι αναντίρρητο γεγονός ότι στις καθυστερημένες χώρες της ανεδαφικής διεκδίκησης, ανθεί η δημαγωγία των ξεπερασμένων συνθημάτων, τα οποία αποπροσανατολίζουν τις ανησυχίες των αγαθών και των αφελών, στηρίζοντας την εξουσία των λαικιστών. Προβληματικοί και ανεύθυνοι εξουσιαστές ασελγούσαν κι ακόμα ασελγούν σε βάρος του ηθικώς και οικονομικώς εξαθλιωμένου κοινωνικού συνόλου, επιμένοντας να καθυποτάξουν και να κηδεμονεύσουν την άκριτη μάζα. Και το χειρότερο είναι πως οι πολίτες και βέβαια οι νέοι, ενώ διαπιστώνουν την παρακμή σ’ όλες τις εκδηλώσεις του κοινωνικού και πολιτικού βίου, δεν κατορθώνουν να επισημάνουν τα βαθύτερα αίτια της επικίνδυνης τροπής των πραγμάτων, αρκούμενοι στις προπαγανδιστιές αναλύσεις των ΜΜΕ ή αδιαφορώντας, επαναπαυόμενοι στην άνεση των ύβρεων του καναπέ!..

Τα συνεχώς πολλαπλασιαζόμενα, ωστόσο, προβλήματα της κοινωνίας και η βλακώδης έως παρανοική αντιμετώπισή τους από τους αδίστακτους τυχοδιώκτες της εξουσίας, έχουν σαν αποτέλεσμα την επιτάχυση της κοινωνικής έκρηξης. Και οι συνδικαλιστές, μολονότι όργανα για δεκαετίες των εξουσιαστικών συστημάτων, όσοι δεν αλληλοσυγκρούονται χωρίς ηθικές αναστολές, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν την αντικειμενική πολιτκή αθλιότητα, για την οποία φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, εκπροσωπώντας ίσως για πρώτη φορά το άμορφο πλήθος, κόντρα στα εξουσιαστικά δόγματα που υπηρετούσαν…

Κι ας εκστομίζει ασυναρτησίες ο Αντώνης Σαμαράς για την εκταμίευση της “δόσης”, δηλώνοντας ότι αρχίζει καινούργια μέρα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Κι ας πανηγυρίζουν τα διάφορα “ανθρωποειδή” και “ανδρείκελα” της πολιτικής οπισθοδρόμησης του τόπου, για “επιτεύγματα” που ήδη υποθήκευσαν το μέλλον μας με δυσπερίγραπτες κοινωνικές και εθνικές συνέπειες. Κι ας γίνεται ενορχηστρωμένη προσπάθεια από τα ΜΜΕ, για τον αποπροασνατολισμό των πολιτών από την ουσία της κρίσης, με υπεραπλουστεύσεις και βάρβαρες χονδροκοπιές έως ανόητους αφορισμούς. Κι ας επικρατεί η πολιτική φενάκη. Κι ας εμφανίζονται οι νάρκισσοι της κυβέρνησης, χωρίς να διαθέτουν όμως ελεύθερη σκέψη, να προσπαθούν να κλέψουν την παράσταση των εντυπώσεων.

Κι ας παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα πολιτικό μόρφωμα με σύγχυση ιδεών, απόψεων, συμπλεκομένων προτάσεων και ανιαρής πολιτικολογίας, ως η έρπουσα πρός την εξουσία δύναμη, άσχετης εντούτοις πρός την πραγματικότητα και προσδεμένης ακόμα στις…κακομαγειρεμένες συνταγές της αριστερής πανάκειας.

Αλίμονο! Όλοι τους είναι τυφλοί από το πάθος της ισοπέδωσης των πάντων, κατ’ αυτούς βέβαια της “σωτηρίας” μας, για να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούν το παρελθόν, τις αντικρουόμενες φιλοδοξίες τους, οι οποίες αποτελούν τη φοβερή νόσο της μικροψυχίας. Είναι εξαμβλώματα ενός σάπιου και εξαχρωμένου κομματικού συστήματος και εκφραστές της πολιτικής ντεκαντέτσιας του τόπου.

Είμαστε στα πρόθυρα του τέλους, αν οι ελεύθεροι άνθρωποι, που διαισθάνονται την έλευση των περισσοτέρων δεινών, καθηλωθούν από το φόβο ή παραμείνουν τρομαγμένοι θεατές και δεν αγωνιστούν με αυτοθυσία, ακόμα κι αν η συκοφαντεία τους απειλεί. Γιατί αν δεν ξεσηκωθούν και δεν επανδρώσουν τον πολιτικό σύστημα, τότε οι πνιγμένες τους σημερινές φωνές θα σιγήσουν κι αυτές μέσα στις οιμωγές της τραγικής καταστροφής….

freepen