ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.12.12

Ετοιμάζουν υποχρεωτικές μεταθέσεις και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών

eksegersi.gr
Το Φλεβάρη του 2012 (Κόντρα, αρ. φύλλου 676), είχαμε αποκαλύψει ότι επί υπουργίας Α. Διαμαντοπούλου είχε ετοιμαστεί λίστα προγραφής 17.599 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα μ’ αυτή τη λίστα οι οργανικές θέσεις είναι 68.612 και ο αριθμός των μονίμων καθηγητών 86.211. Οπως ήταν φυσικό, το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τώρα, με την παράγραφο Θ.2.2 του νόμου 4093/2012 (πολυνομοσχέδιο-εφιάλτης) ανακινείται ξανά ζήτημα υπεράριθμων εκπαιδευτικών, που οδηγεί σε αναγκαστικές μεταθέσεις τους σε όλη την Ελλάδα. Το πώς θα γίνουν οι μεταθέσεις και ποιος θα είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετατεθούν υποχρεωτικά θα καθοριστεί με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδώσει ο υπουργός Παιδείας. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα του νόμου:
«Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατίθενται: (α) Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από Διεύθυνση σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιπτώσεις υπεραριθμίας».
Πρέπει να επισημάνουμε ότι με τη διάταξη αυτή λέγονται μισόλογα περί υπεραριθμίας, ενώ με τη «λίστα Διαμαντοπούλου» ανεβάζουν τον αριθμό των υπεράριθμων σε 17.599. Υπεράριθμους προσπαθούν να δημιουργήσουν με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με την αύξηση των μαθητών ανά τάξη και με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Σε πρώτο στάδιο θα χρησιμοποιήσουν την απειλή απόλυσης εκπαιδευτικών, προκειμένου να δεχτούν οι τελευταίοι τις αναγκαστικές μεταθέσεις, ακόμη και σε περιοχές της Ελλάδας που είναι μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και μακριά από τις οικογένειές τους. Επειδή οι τεχνοκράτες του υπουργείου Παιδείας ανεβάζουν τους υπεράριθμους σε 17.599, είναι σίγουρο ότι στους σχεδιασμούς της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ο συνδυασμός των αναγκαστικών μεταθέσεων με τις μαζικές απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: