ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.12.12

Ένας θίασος χωρίς ταλέντο


Από εμπλοκή σε εμπλοκή το πάει στα λόγια η τρικομματική κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, στο τέλος όμως τα βρίσκουν και περνάνε το ένα μετά το άλλο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα από τη Βουλή. Η τελευταία κρίση υποτίθεται ότι έχει να κάνει με το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται αύριο τελικά στη Βουλή, ύστερα από την έγκριση της τρόικας, αλλά και με την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, θέμα στο οποίο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται να έχουν σοβαρές ενστάσεις.
Παίζοντας τον ρόλο του «καλού και του κακού μπάτσου», τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση λειτουργούν μέσα σε ένα πλαίσιο απίστευτης υποκρισίας, με το καθένα τους να επιδιώκει να βγει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Έτσι, ενώ στο παρασκήνιο συμφωνούν σε όλα τα θέματα, στο προσκήνιο εμφανίζονται κάθε τόσο με επιμέρους διαφωνίες. Ο μοναδικός που δείχνει πλέον να είναι ταυτισμένος με τη... βαυαρική λογική είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος θέλει πάση θυσία να δείξει στους εταίρους μας πόσο «καλό παιδί» είναι...

Στο... κλέφτικο
Και με το φορολογικό νομοσχέδιο πάντως υπήρξε η ίδια λογική. Οι τρεις εταίροι συμφωνούν όταν είναι μόνοι τους και διαφωνούν όταν είναι απέναντι στην κοινή γνώμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε ως ο υπεύθυνος των αλλαγών του φορολογικού, που κατά την άποψή του είναι ευνοϊκές για τους πολίτες, και την επομένη, μετά τις ενστάσεις των στελεχών του κόμματός του, αποφάσισε να το ρίξει στο κλέφτικο και να ζητήσει εξηγήσεις για διάφορα θέματα του φορολογικού στη Βουλή.
Εξηγήσεις αποφάσισε να ζητήσει και ο Φώτης Κουβέλης, αφού στο κόμμα του υπάρχουν πολλές γκρίνιες γύρω από τα νέα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μάλιστα ζήτησε να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή, κάτι όμως το οποίο δεν επιθυμεί ο Σαμαράς, αφού, όπως λέει, θα μπουν σε μια ατέρμονη συζήτηση χωρίς... πραγματικό λόγο.
Τα γαλάζια στελέχη ισχυρίζονται ότι στις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Σαμαράς και με τους δυο αρχηγούς είχαν συμφωνήσει σε όλα για το φορολογικό και επιμένουν στο ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν από πού προέρχονται οι ενστάσεις.
Τη μίνι εμπλοκή πάντως διέσωσε η παρέμβαση του ΔΝΤ, που ζήτησε να ενημερωθεί η τρόικα για όλα τα φορολογικά μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια από αυτά... δεν επαρκούν!

Στο ακουστικό
Το δεύτερο θέμα το οποίο προέκυψε είναι έχει να κάνει με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης επιμένει ότι θα προχωρήσει στη σχετική ρύθμιση παρά τις όποιες γκρίνιες υπάρχουν, επικαλούμενο την ευρωπαϊκή πρακτική. Και όταν λένε ευρωπαϊκή πρακτική, εννοούν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την... Τουρκία, αφού σε καμία πρωτεύουσα του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε κόστος. Προφανώς γιατί κάπως έτσι αντιλαμβάνεται ο ίδιος το θέμα της ανάπτυξης. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να απαντήσει ποιος θα πηγαίνει στα καταστήματα για να ψωνίσει τη στιγμή που η ανεργία έχει φτάσει το 35% και οι μισθοί και οι συντάξεις θα υποστούν και νέα μείωση.
Μ’ αυτά και με τα άλλα, πάντως, ο Σαμαράς περιμένει ακόμα στο ακουστικό του για το θέμα της εκταμίευσης. Το σημερινό Eurogroup, εάν φυσικά δεν προκύψει κάτι άλλο, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις γύρω από τη δόση, αφού ο πρωθυπουργός περιμένει εναγωνίως τα χρήματα προκειμένου να προχωρήσει και στον περιβόητο ανασχηματισμό.
Όπως έλεγαν μάλιστα στενοί του συνεργάτες, για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θέλει, πρέπει να κάνει αλλαγές και να βάλει ανθρώπους που είναι έτοιμοι να συγκρουστούν.


Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: