ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.3.12

«Κουρεύουν» τον Παπαδήμο η Ν.Δ. και το... μισό ΠΑΣΟΚ

thumb
Τέλος στα σχέδια ορισμένων διαπλεκόμενων, βαρόνων των ΜΜΕ και κάποιων πολιτικών που προωθούν την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία και μετά τις εκλογές βάζουν η Ν.Δ. και το μισό τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», οι οποίες δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, το «κόψιμο» του Λουκά Παπαδήμου και των σεναρίων που τον θέλουν πρωθυπουργό στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει αυτοδυναμία η Ν.Δ. - που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο - φέρει την υπογραφή του ίδιου του Σαμαρά, για λόγους που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την προεκλογική στρατηγική του κόμματος, αλλά και με τις μετεκλογικές εξελίξεις.
Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σαμαράς:
♦  Είναι βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο στις 6 Μαΐου.
♦  Μετά τις 18 Μαρτίου, οπότε ο υπουργός Οικονομικών θα υπογράψει το PSI, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών.
♦  Αν κάποιοι, εντός ή εκτός χώρας, θελήσουν να μπλοκάρουν τις εκλογές, θα αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
♦ Αν δεν κερδίσει αυτοδυναμία η Ν.Δ. και υπάρξει κυβερνητικό αδιέξοδο, σε καμιά περίπτωση δεν θα προτείνει ξανά Παπαδήμο για πρωθυπουργό.
Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για μετεκλογική συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι δεδομένο ότι τα προωθούν μεγάλοι παράγοντες της ευρωζώνης, όπως έδειξαν οι πρόσφατες εκβιαστικές δηλώσεις τόσο των Γερμανών (Σόιμπλε) όσο και του Γιούνκερ.
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό μέτωπο, όμως, στη Νουδούλα τα χρεώνουν σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, αλλά κυρίως σε μεγαλοπαράγοντα των ΜΜΕ, με εφημερίδες και μετοχές σε κανάλι, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή με μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με δηλώσεις τους έχουν υποστηρίξει την παράταση της διακυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά δεν λένε όχι και σε ένα προσύμφωνο κυβερνητικής συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ είτε με πρωθυπουργό Σαμαρά είτε ξανά με Παπαδήμο (στο ίδιο ταμπλό παίζει και έτερο «μνημονιακό» ΜΜΕ).
Σε μια τέτοια εξέλιξη φυσικά τα στελέχη αυτά θα αποτελούν τον βασικό κορμό μιας «κυβέρνησης μνημονίου» μαζί με διάφορους τεχνοκράτες «κουκουλοφόρους» της τρόικας, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να κάνουν άνευ όρων τη βρόμικη δουλειά.

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα παραμένουν σκοτεινά ως προς το μέλλον και την ταυτότητα του κόμματος, το αποτέλεσμα της εκλογής νέου προέδρου, τον συσχετισμού δυνάμεων που θα καταγραφεί, αλλά ακόμη και σε ό,τι αφορά την ενότητά του και το εκλογικό αποτέλεσμα.
Είναι όμως βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή τα περισσότερα στελέχη, με όλα αυτά τα θέματα ανοιχτά, αλλά και με θολή την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, ως πρώτο στόχο έχουν τη βιωσιμότητά του. Ένα διαλυμένο κόμμα δεν διασφαλίζει ούτε την πολιτική επιβίωση των περισσότερων στελεχών του. Επιπλέον ο παραδοσιακός χώρος της Κεντροαριστεράς βλέπει να απειλείται από δύο νέους πολιτικούς παράγοντες:
♦ Το ακαθόριστου μέλλοντος, ταυτότητας και προοπτικής σχήμα της ΔΗΜΑΡ, το οποίο πολλοί «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ως πεδίο ανασύνθεσης της δικής τους εκδοχής για την Κεντροαριστερά.
♦ Την πιθανότητα εμφάνισης ενός «κόμματος Παπαδήμου», το οποίο, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα δημιουργίας του, πριμοδοτούν ήδη από τώρα συγκροτήματα ΜΜΕ, επιχειρηματικά συμφέροντα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. χωρίς δυνατότητα αυτόνομης πολιτικής προοπτικής.
Κάποιες από αυτές τις αντιθέσεις εκδηλώνονται ήδη ακόμη και στο πλαίσιο της σημερινής συγκυβέρνησης, συχνά με άκομψο τρόπο, αλλά κατά το δυνατόν συγκαλυμμένα κάτω από αμήχανα χαμόγελα δυσφορίας. Πάντως, ο κύριος όγκος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση την παραμονή Παπαδήμου σε πρώτο πλάνο και ιδιαίτερα σε θέση πρωθυπουργού μετά τις επόμενες εκλογές.
Συνεπώς η συνεννόηση των δύο παραδοσιακών κομμάτων μετά τις εκλογές, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, δεδομένου ότι δεν θα έχουν πραγματικό περιθώριο να μην πάνε σε συγκυβέρνηση, θα είναι πιο εύκολη απ’ όσο θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί.
Αρκεί να συμφωνήσουν εγκαίρως στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, κάτι που θα καθοριστεί κυρίως από το εκλογικό αποτέλεσμα...

Το ταχύτερο δυνατόν
Επιστρέφοντας στη Ν.Δ., οι αποφάσεις Σαμαρά είναι ειλημμένες. Ωστόσο στο επιτελείο της Συγγρού οι εσωτερικές τάσεις δίνουν τη δική τους μάχη σε σχέση με τις επιλογές του κόμματος, δεδομένου ότι οι επιμέρους στρατηγικές, κυρίως προσωπικές, αποκλίνουν.
Με λίγα λόγια κάποιοι βιάζονται να καθίσουν στην υπουργική καρέκλα και άλλοι φοβούνται ότι δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους στην κάλπη. Φυσικά υπάρχουν και οι οπαδοί των συμμαχικών κυβερνήσεων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα πράγματα με μεγαλύτερη χαλαρότητα και χωρίς άγχος, αφού έχουν πειστεί ότι μόνο μια κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί. Έχει επομένως σημασία η καταγραφή αυτών των τάσεων. Ο Σαμαράς λοιπόν καθημερινά δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις για το τι πρέπει να κάνει.
Κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του – ανάμεσά τους και ο Μεϊμαράκης - επιμένουν ότι ο καλύτερος χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι η 29η Απριλίου ή οι αρχές Μαΐου, στις 6 ή στις 13 του μηνός. Το επιχείρημα είναι ότι, εφόσον υπήρξε η συμφωνία και οι δανειστές πάρουν τις εγγυήσεις που θέλουν, δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης των εκλογών.
Θεωρούν ότι, εάν γίνουν γρήγορα οι εκλογές, οι πολίτες δεν θα έχουν προλάβει να υποστούν τις συνέπειες της δανειακής σύμβασης και του PSI, ενώ επισημαίνουν ότι μετά τον Ιούνιο και τα νέα μέτρα όλα θα έχουν χαθεί για τη Ν.Δ., αφού πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει ταυτιστεί πλήρως με τα μνημόνια, την ανεργία, την ύφεση και την εκτεταμένη φτώχεια.
Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης, ιδιαίτερα τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού, έρχονται σε επαφή με ψηφοφόρους και αντιλαμβάνονται ότι καθημερινά μεγαλώνει η φθορά για τη Ν.Δ. μετά την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Ο φόβος της Αριστεράς!
Όμως ο μεγαλύτερος φόβος γι’ αυτούς που επιμένουν στο «εκλογές εδώ και τώρα» είναι η... Αριστερά! Με τρόμο τα κορυφαία κομματικά στελέχη καταγράφουν σχεδόν καθημερινά απώλειες παραδοσιακά δεξιών ψηφοφόρων προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος.
Καθώς οι κομματικές γραμμές έχουν αμβλυνθεί και τα κόμματα της Αριστεράς είναι τα μόνα που έχουν κρατήσει με συνέπεια την αντιμνημονιακή γραμμή τους, ενώ έχουν αφήσει αγκυλώσεις χρόνων και έχουν προσεγγίσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα καθιστά μια καλή εναλλακτική λύση στην κάλπη για πολλούς δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. Άλλωστε πολλοί οργισμένοι νεοδημοκράτες βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις συγκεντρώσεις που είχαν οργανώσει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όμως και το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη έχει ανησυχήσει τα στελέχη της Συγγρού, αφού θεωρούν ότι ένα ποσοστό κεντροδεξιών ψηφοφόρων που προέρχεται από τη Ν.Δ. προσανατολίζεται προς τα εκεί, ενώ και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που εν δυνάμει θα μπορούσαν να ψηφίσουν τη Ν.Δ. ίσως πάρουν τον δρόμο προς τη ΔΗΜΑΡ.
Φυσικά το σενάριο αυτό αφορά σε μεγάλο βαθμό και τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη της Συγγρού, αφού θα λειτουργούσε και σαν... φόβητρο σε όσους τυχόν θα ήθελαν να διαφοροποιηθούν από την επίσημη κομματική γραμμή. Γνωρίζοντας άλλωστε οι στενοί συνεργάτες του Σαμαρά τη δυσφορία που υπάρχει στο κόμμα για την αλλαγή στάσης της ηγεσίας της Ν.Δ. υπέρ της δανειακής σύμβασης προσπαθούν να καλλιεργήσουν το σενάριο των άμεσων εκλογών με την ελπίδα ότι θα μετριαστούν οι αντιδράσεις.

Οι αναβλητικοί
Από την άλλη πλευρά βρίσκεται μία ομάδα βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. που αντιλαμβάνεται ότι η διακυβέρνηση της χώρας από ένα και μόνο κόμμα δεν θα ήταν δυνατή και τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων. Λένε δηλαδή πως, παρότι θεωρούν ότι η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, θα τη συνέφερε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αφού τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα, με κοινωνικές εντάσεις, ενώ τα προβλήματα που θα προκύψουν δεν αντιμετωπίζονται από ένα κόμμα.
Επισήμως πάντως τα στελέχη της Συγγρού λένε ότι το σημαντικό είναι να προχωρήσει το PSI, να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας - και ο χρόνος των εκλογών... θα βρεθεί. Λένε μάλιστα ότι, από τη στιγμή που αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση και το PSI, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τη Ν.Δ. όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές.

Το Ποντικι

ΔΕΙΤΕ!!... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ...ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ " ΟΠΛΑ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!




Μια παραγωγή του Crash που πρέπει να δουν και να κρατήσουν όλοι οι Έλληνες.

Τ
ο ντοκιμαντέρ του Crash παρουσιάζει το χρονικό της μεγάλης λεηλασίας, ξεσκεπάζει συνωμότες και αποκαλύπτει την ωμή αλήθεια με ντοκουμέντα, αποδείξεις και ονόματα.

web-parro

Το κορίτσι με το τατουάζ που τρόμαξε τους Γερμανούς

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πια δεν είναι κάτι που βγαίνει ψιθυριστά και κρυφά από χείλη, αλλά αποτελεί πλέον την πραγματικότητα επιβεβαιώνοντας το νόμο της ιστορίας που κάνει κύκλους συνεχώς από το ίδιο κέντρο.
Σας παραθέτω ένα ενδιαφέρον κείμενο που δημοσίευσαν οι New York Times και αναφέρεται στην εμφάνιση πλέον των γυναικών που ασπάζονται την ιδεολογία του Ναζισμού. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον…
Της Melissa Edy
Η εικόνα των ακροδεξιών εξτρεμιστών στη Γερμανία έχει αλλάξει.
Τα ξυρισμένα κεφάλια και οι βαριές μπότες έχουν αντικατασταθεί από μακριά μαλλιά, ντεκολτέ διακοσμημένα με σβάστικες και γυαλιά.
Τους τελευταίους μήνες δυο γυναίκες, η Μαρίζα και η Μπεάτε, έχουν γίνει οι πιο πολυσυζητημένες εξτρεμίστριες της Ακροδεξιάς στη Γερμανία.
Οι ιστορίες τους - η μία μυθοπλαστική, η άλλη συνδεδεμένη με μια σειρά εγκλημάτων - αναγκάζουν τη χώρα να επανεξετάσει τον ρόλο των γυναικών στη νεοναζιστική κοινότητα και οδήγησαν τους κρατικούς αξιωματούχους να συζητήσουν σε ειδικές συσκέψεις εάν οι Αρχές κάνουν αρκετά προκειμένου να περιορίσουν τη δράση τους.
«Μέχρι τώρα οι γυναίκες της Ακροδεξιάς θεωρούνταν από το κοινό είτε ως αφοσιωμένες στους νεοναζιστές συντρόφους τους είτε ότι ήταν εξίσου βίαιες με τους άνδρες» λέει η Μικαέλα Γλάσερ, ερευνήτρια για τον εξτρεμισμό της Ακροδεξιάς στο Γερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2010, στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 25.000 ακροδεξιοί εξτρεμιστές, όμως μόνο το 11% εξ αυτών πιστεύεται ότι είναι γυναίκες.
Παρότι είναι σχετικά λίγες, σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες που εμπλέκονται σε νεοναζιστικές οργανώσεις κατέχουν ηγετικές θέσεις.

Οι πολεμίστριες
Η ταινία «Kriegerin» ή «Πολεμίστριες» που προβάλλεται στους κινηματογράφους από τον Ιανουάριο και σάρωσε τα γερμανικά βραβεία έκανε τους Γερμανούς να σκεφτούν πολύ επί του θέματος.
Στην πρώτη σκηνή η 20χρονη Μαρίζα φορά ένα μπλουζάκι που γράφει «Ναζί νύφη» και λίγο αργότερα αρνείται να εξυπηρετήσει σκουρόχρωμους πελάτες στο σούπερ μάρκετ όπου εργάζεται.
Ο σκηνοθέτης Νταβίντ Βνεντ επαινέθηκε για τις λεπτομέρειες που συμπεριέλαβε - όπως τον λευκό επίδεσμο που φορά η Μαρίζα πάνω από τη σβάστικα στο στήθος της όταν βρίσκεται έξω καθώς στη Γερμανία απαγορεύεται η επίδειξη ναζιστικών ή χιτλερικών συμβόλων.
Όμως δεν επιδεικνύουν την ιδεολογία τους όλοι οι ακροδεξιοί.
Η 37χρονη Μπεάτε Ζάπε που παραδόθηκε στην Αστυνομία τον Νοέμβριο για τη συμμετοχή της στη νεοναζιστική Εθνικοσοσιαλιστική Ένωση η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη δολοφονία εννέα μεταναστών - οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα - περιγράφεται από πολλούς ως μια «φυσιολογική, συμπαθητική και ευγενική γυναίκα που ποτέ δεν είχε εκφράσει μια ακραία άποψη».
Αν και μετά την παράδοσή της, είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τη συμμετοχή της σε νεοναζιστικές διαδηλώσεις στα τέλη της δεκαετίας του '90, τότε όμως δεν ήταν ύποπτη για συμμετοχή σε εγκλήματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία πάντως, η Ζάπε συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία των δολοφονιών, κυρίως στον οικονομικό τομέα. «Αυτός είναι ένας συνήθης ρόλος για τις γυναίκες σε τέτοιες οργανώσεις» λέει η Γκλάζερ. «Ομως δεν θα πρέπει να τις υποτιμήσουν ως πραγματικό κίνδυνο όταν συμμετέχουν σε εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις».
pinakio

Κινδυνεύουν οι συντάξεις- Το ΙΚΑ ενδέχεται να μην τις πληρώσει τους επόμενους μήνες

Κινδυνεύουν οι συντάξεις- Το ΙΚΑ ενδέχεται να μην τις πληρώσει τους επόμενους μήνες
Η «αιμορραγία» των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της κατακόρυφης πτώσης των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί απειλή για τις συντάξεις και τινάζει στον… αέρα «με το καλημέρα» τον προϋπολογισμό του 2012.
Ορατός είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει από ρευστό το ΙΚΑ εντός των ερχόμενων μηνών και να μην είναι σε θέση να πληρώνει συντάξεις.
Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με το ethnos.gr, αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες τους για κρατικές επιχορηγήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΙΚΑ, το οποίο απορρόφησε μέσα στον Ιανουάριο 1,08 δισ. ευρώ, ποσό που… αντιστοιχεί στο 50% της προβλεπόμενης ετήσιας επιχορήγησης για το τρέχον έτος που φτάνει στα 2,15 δισ. ευρώ.
Γίνεται αντιληπτό ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα απορροφηθούν στο σύνολό τους τα κονδύλια που έχουν προϋπολογιστεί για φέτος, με κίνδυνο να μην υπάρχουν λεφτά για πληρωμές συντάξεων αν η κυβέρνηση δεν ανάψει το «πράσινο φως» για πρόσθετη επιχορήγηση.
Το ταμειακό πρόβλημα του ΙΚΑ, με δεδομένη τη μείωση των εσόδων του από εισφορές, εντείνεται και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πράξεις ρέπος, βάζοντας ως ενέχυρο τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατέχει (ονομαστικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ).
Τουλάχιστον μέχρις ότου αυτά «κουρευτούν» (η απόφαση για το «κούρεμα» θα ληφθεί στις 7 Μαρτίου) και αντικατασταθούν με τα νέα ομόλογα.
«Μαύρη τρύπα»

Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από τα αναλυτικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Εμφάνισε «μαύρη τρύπα» ύψους 1,35 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην κατακόρυφη πτώση των εισπράξεων του ΦΠΑ και στις αυξημένες επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα έσοδα εμφάνισαν υστέρηση 397 εκατ. ευρώ και οι δαπάνες υπέρβαση κατά 950 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους ετήσιους στόχους. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 490 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 154 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει τον πρώτο μήνα του 2011.
Η εικόνα που εμφανίζει ο προϋπολογισμός προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, καθώς αν δεν υπάρξει βελτίωση και διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η «μαύρη τρύπα» τους επόμενους μήνες, τότε πολύ σύντομα και ενδεχομένως πριν από τον Ιούνιο, η τρόικα θα απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει νέο πακέτο πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 6,7% του ΑΕΠ φέτος.

hellenicspace

ΣΧΕΔΙΟ Β και κουραφέξαλα......... ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΗΔΗ ΤΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

press-gr
Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση κατά την οποία η συμμετοχή ιδιωτών στο PSI είναι τελικώς μικρότερη από το αναμενόμενο, υποστηρίζει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο επικεφαλής του Eurogroup φέρεται ότι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Εμφανίστηκε, άλλωστε, αισιόδοξος για την...
τελική έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.
Στο μεταξύ, μετά το τέλος της 2ήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο ίδιος επιβεβαίωσε την πρόθεση να παραδώσει την προεδρία του Eurogroup μετά από θητεία 7,5 ετών. Έκανε λόγο για ιδιαίτερα επίπονη εργασία και απέδωσε την απόφαση σε έλλειψη χρόνου σε σχέση με τις υποχρεώσεις του στο Λουξεμβούργο. Αναγνώρισε ότι πολλές φορές έχει βιώσει εκνευρισμό και αμέτρητες απογοητεύσεις ως πρόεδρος του Eurogroup, ωστόσο, υποστήριξε ότι οι λόγοι αποχώρησης είναι πρακτικοί.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ΕΕ. Βρίσκεται στο προσκήνιο καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ωστόσο, στην πράξη έχει εκτοπιστεί συχνά από τις γερμανικές και γαλλικές θέσεις.
H εντολή του λήγει τον Ιούνιο.
ΣΧΟΛΙΟ ΗEIL GAP:
υπάρχει ένα σχέδιο Β εάν αποτύχει η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους !!!!! »


ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ;
«Έχουμε ένα σχέδιο Β …. αλλά δεν πρόκειται να σας πω τι είναι αυτό" ... Υποθέτω ότι αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα όλης αυτής της «διαφάνειας» που ακούμε για ...

Χα, χα, χα …


Η μήπως είναι απλώς η « δήλωση-παραίνεση » του Γιούνκερ …. παρέχει στήριξη σε αυτούς τους ομολογιούχους ….. που δεν συμμορφώνονται με την χονδρομπ@λο σ@ρκ@ τον Βενιζέλο , ώστε με την "πολύ γενναιόδωρη προσφορά ανταλλαγής" …… να πάρουν τα @^$#*@ τους …….και αντί αυτού τους ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ …. πως …. δεν πειράζει παιδιά ….. μην στηρίζεται το PSI ….. ΔΙΟΤΙ … υπάρχει και το σχέδιο Β .


ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ :
= = = = = = = = = = =
Όταν ο Γιούνκερ λέει τη δική του γνώμη, κανένας στην Ευρώπη δεν τον ακούει.
Από την άλλη πλευρά: όταν ο Γιούνκερ περνά ένα μήνυμα, προς τους ομολογιούχους ….. τότε θα πρέπει να ακούσετε τι ...

Υ.Γ.1
Φυσικά υπάρχει επίσης ένα σχέδιο Γ, Δ, Ε, ΣΤ, ζ , Γ. ... λ
Τι στο καλό ;
Όλα τα γράμματα της αλφαβήτου θα χρειαστούν για να συνεχιστεί αυτή η
φάρσα ;;;;;;;;;;;;
Χα, χα, χα …


Υ.Γ.2,
Αλλά μεταξύ της απόφασης της ΕΚΤ να ανταλλάξει ελληνικό χρέος της ( ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ …. ΤΩΝ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ , ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ Η Ε.Κ.Τ. ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ …. ΕΝΑΝΤΙ ( ΜΟΝΟ) 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ) για ένα νέο ΙΣΟΠΟΣΟ χρέος ( ισόποσο : δηλαδή άνευ κουρέματος και χτενίσματος ) ….
που δεν θα έχει προβλήματα στην περίπτωση μιας ελληνικής χρεοκοπίας ….. καθώς ΑΥΤΟ θα διέπεται πλέον από το βρετανικό δίκαιο λόγω των προδοτών της συγκυβέρνησης « ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ» ……

Υ.Γ. 3.
Και για όποιον ακόμη …. διστάζει ….. να το αντιληφτεί;
Η απόφαση για την έξοδο μας από την ευρωζώνη είναι ειλημμένη !

Υ.Γ.4
Η ISDA http://www.isda.org / η οποία αποφασίζει για το κάθε πιστωτικό γεγονός (δηλ. προεπιλογή) είναι μια οργάνωση η οποία θα καθορίσει κατά πόσον ενεργοποιούνται τα CDS! ….. ΜΟΝΟ ΠΟΥ …… η ISDA ανήκει στις 5 μεγάλες τράπεζες της Wall Street, ….. « δηλαδή τις τράπεζες οι οποίες και θα πληρώσουν το παραδάκι των ασφάλιστρων κίνδυνου έναντι αθέτησης , των CDS ) » .
Άρα λογικά θα προσπαθήσει να το αποφύγει … κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να μην θεωρηθεί αποτυχημένο το PSI …. … ώστε να μην να πληρώσουν τα CDS που εξέδωσαν !

Εάν όμως δεν έχει δηλωθεί η προεπιλογή , την στιγμή που ολόκληρη η αγορά θα πιστεύει ότι έχει ήδη συμβεί μια προεπιλογή …… τότε ….. η αγορά των CDS θα χάσει την αξιοπιστία της .
Τι είναι καλό ασφάλιση έναντι αθέτησης (CDS), θα είναι αυτή ; …. όταν δεν σας προστατεύσει από μια οφειλή της αποζημίωσης σας έναντι μιας προεπιλογής ;
Ποιος θα θέλει να αγοράσει πλέον δικαιώματα CDS;

Διότι τα CDS είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα biz στον χώρο των banksters!
Εις την Wall Street , την οδό των Πεφωτισμένων!

« Έτσι είτε αλλιώς ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς ! »

Υ.Γ.5.
Παγκόσμια κρίση του χρέους !
Η μεγαλύτερη ιδιωτική απάτη της ανθρώπινης ιστορίας !
Ποιοι είναι οι μεγάλοι απατεώνες που γίνονται οι δολοφόνοι του ανθρώπινου είδους; Πώς η οικονομική "ασθένεια" απειλεί τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων ;

HEIL GAP ( or mind the GAP ) 

Συγκλονιστική επιστολή εργαζομένων προς τον ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ "Αρβανιτίδης" [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΗ]

Εργαζόμενος στην αλυσίδα των super market "Αρβανιτίδης" κοινοποίησε στο planet-greece την επιστολή - κραυγή αγωνίας - που έστειλαν οι εργαζόμενοι προς τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Διαβάστε την, είναι συγκλονιστική.

"Σου στέλνουμε την κατάθεση της ψυχής μας και το πώς αισθανόμαστε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όλοι οι εργαζόμενοί σου. Μην το αγνοήσεις, διάβασέ το ΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ. Έχει ενδιαφέρον, πίστεψε μας....




Με μεγάλη θλίψη ανακαλύπτουμε για άλλη μια φορά ότι μας χρησιμοποιείς σαν πιόνια, και πότε; Τώρα που οι ώρες και οι καιροί είναι δύσκολοι. Έχουμε να σου πούμε το παράπονό μας, μας έδωσες δουλειά τόσα χρόνια και για αυτό σε ευχαριστούμε, όμως εμείς τα «παιδιά σου», δουλέψαμε σκληρά, πίστεψέ μας.

Αγαπήσαμε τα μαγαζιά σου και τα πονάμε. Μας έστειλες πολλά χρόνια τώρα, μακριά να στήνουμε μαγαζιά, «δεν πειράζει» λέγαμε, μας έστειλες στη
Χαλκιδική να βγάζουμε σεζόν, το ίδιο. Δουλέψαμε υπερωρίες και Κυριακές χωρίς να τα πληρωθούμε, πάλι «δε πειράζει» λέγαμε, και όλα αυτά γιατί πονέσαμε την επιχείρηση.

Τώρα όμως ΑΦΕΝΤΙΚΟ δεν αντέχουμε...
Και επειδή ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, πρέπει να δείξεις πόσο καλός καπετάνιος είσαι. Το πραγματικό εισόδημά μας, μειώνεται μέρα τη μέρα, εσύ γιατί ζητάς με δόλιο τρόπο και άλλη μείωση;

Δε σου φτάνουν όλα αυτά που έχεις; Θέλεις και άλλα; Τι θα τα κάνεις ΑΦΕΝΤΙΚΟ; Δεν έχεις καταλάβει ότι αναλώσιμο είδος είναι ο άνθρωπος; Έχεις να ζήσουν 7 γενιές, γιατί δεν αφήνεις και εμάς να ζήσουμε τα παιδιά μας; Ευτυχώς για σένα φρόντισε ο παππούς να είσαι ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ που είσαι. Έλα λίγο και στη θέση μας, να ξεκινάνε τα παιδιά μας για το σχολείο και να μην έχουμε ούτε 1€ να τα δώσουμε για χαρτζιλίκι.

Με όλη μας τη δύναμη θέλουμε να σου πούμε ότι αυτό που κάνεις είναι πέρα για πέρα άδικο. Και το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός. «Φωνή λαού, οργή Θεού», δεν το έχεις ακούσει; Σε όλα αυτά που σου γράφουμε δε θέλουμε απάντηση, θέλουμε ενδοσκόπηση. Όταν θα πέσεις να κοιμηθείς, μόλις βάλεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι, απλά κλείσε τα μάτια και τότε είναι που θα δεις ότι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ελέγχει.

Μήπως έχουμε και εμείς ποσοστό δίκιου; Εμείς πάντως οι εργαζόμενοί σου κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν μας έχεις δώσει ούτε 1€ χωρίς να σου το έχουμε δουλέψει ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Δεν σε έχουμε εκμεταλλευτεί ποτέ, δεν σε έχουμε προδώσει ποτέ, μη μας προδώσεις εσύ τώρα για 30 αργύρια.

Δέξου και εσύ μια μείωση κέρδους, θα σε ευγνωμονούμε, πίστεψέ μας. Και σταμάτα αυτή τη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ μας έχει κουράσει ψυχολογικά. Το καλό και το κακό θέλει μέτρο. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ δεν έχει μέτρο, οπότε δεν θα έχει και αποτέλεσμα, γιατί τέλος τη συνηθίζεις και δεν της δίνεις καμία μα καμία σημασία.

Τα δέοντά μας στον κ. Νίκο που ήταν πρίν από τόσα χρόνια με δύσκολες συνθήκες ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ καπετάνιος από σένα.

Υ.Γ. Γιατί ακόμα υπάρχουν και τέτοιοι πολλοί. Εσύ να νομίζεις ότι οι παρατρεχάμενοί σου και τα τσιράκια πίνουν νερό στο όνομα σου. Πίστεψέ το αν σε παρηγορεί και σε κάνει η εξουσία να νιώθεις ΘΕΟΣ.

Οι τίμιοι εργάτες σου"

*στο planet-greece

Ζωή χωρίς μεσάζοντες...


Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, η ζωή χωρίς μεσάζοντες , είναι μία καλή απάντηση στην κρίση φτώχειας που περνάει η χώρα.

Δεν γνωρίζω τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου,αλλά στην Ελλάδα ο ρόλος του μεσάζοντα,είναι σχεδόν θεσμικός,σαν του Προέδρου της Δημοκρατίας ας πούμε.

Δε γίνεται να πουληθεί οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα,χωρίς να έχει μεσολαβήσει ένας τουλάχιστον μεσάζοντας!Και λέω τουλάχιστον,γιατί συνήθως οι μεσάζοντες είναι πολλοί περισσότεροι!!

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής κι ανάλυσης είναι,ότι όταν μιλάω για μεσάζοντες δεν εννοώ μόνο τις εμπορικές συναλλαγές.Ακόμα και ξάδερφος να θέλει να πουλήσει σε ξάδερφο,πρέπει κάτι να πάρει κι ''η θεία που μεσολάβησε κι είπε καλά λόγια''...

Ναι αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα μας!!Ακόμα και σε ενδοοικογενειακές ή φιλικές συναλλαγές,ο μεσάζοντας -συγγενής ή φίλος - είναι το ''εκ των ουκ άνευ''.

Για τις εμπορικές συναλλαγές δε χρειάζεται να αναλύσω κάτι περισσότερο.Όλοι γνωρίζετε για τα αγγουράκια που ξεκινάνε σαν λαχανικά από το χωράφι και καταλήγουν να πουληθούν σαν κοσμήματα στο ράφι του μάρκετ.

Εν τω μεταξύ έχουν μεσολαβήσει έμποροι,χονδρέμποροι,υπερχονδρέμποροι με την αντίστροφη σειρά.Κάτι ψιλά έχει πάρει κι ο...παραγωγός στην αρχή της διαδρομής του λαχανικού.

Μία ζωή χωρίς μεσάζοντες θα ήταν σίγουρα μία πιο φτηνή ζωή για όλους μας σε αυτήν τη χώρα.Όλοι το κατανοούμε,όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι το ζητούμενο στη φάση που περνάμε.Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι,να είμαστε λιγότερο πρόβατα ή λιγότερο θύματα,στις αγορές μας.

Πρέπει να πούμε τέρμα στα καπέλα,στις μεσιτείες,στα νταβατζιλίκια.Ο καθένας μας μπορεί να διαπραγματευτεί και ν' αγοράσει αυτό που θέλει στη σωστή τιμή.

p.s.

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ! ! ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟ Ε.Σ.Υ...

ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΤΖΑΝΝΕΙΟ ΣΕ ΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ... ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΡΑΤΖΑ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΛΛΗ... ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΗΣ...

πηγη

Η μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων



Η μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

πηγη

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!

Κατάσχεση καταθέσεων σε οφειλέτες δημοσίου

ο υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά σε κατασχέσεις καταθέσεων φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Για την υπόθεση είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ζητώντας να ενημερωθεί αν πράγματι ΔΟΥ επέβαλε κατάσχεση τραπεζικής κατάθεσης για ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών 6.754,32 ευρώ.
Μετά από θετική δήλωση της τράπεζας, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του συγκεκριμένου οφειλέτη με υπόλοιπο 20,20 ευρώ, αυτό δεσμεύτηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ
Ο κ. Οικονόμου απάντησε στον βουλευτή λέγοντας ότι η νομοθεσία χαρακτηρίζει το δημόσιο ως δανειστή στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων χρεών φορολογούμενων και βάσει των διατάξεων του Κώδικα Έισπραξης Δημοσίων Εσόδων μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Στους τρίτους περιλαμβάνονται και οι τραπεζικές καταθέσεις.Σύμφωνη με το νόμο είναι η κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό, λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής στο Δημόσιο, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θυμίζει αναφέρει ακόμη και ότι ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου στον τρίτο επέρχεται αναγκαστική εκχώρηση της κατασχεθείσας χρηματικής απαίτησης στο δημόσιο και δεν προβλέπεται άρση της κατάσχεσης πριν την εξόφληση του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε.
 
                                                                                                                                                 ΣΧΟΛΙΟ: ....Βγάλτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες!!!     

Όνειρο Απατηλό !!!!

 Η Πρωθυπουργία Σαμαρά,

Σαρκαστικά σχόλια προκάλεσαν οι  δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά 
 ότι δήθεν δεν θέλει ούτε να ακούει περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήδη συγκυβερνά! Ισχυρίστηκε μάλιστα ο πρόεδρος της κυβερνητικής Δεξιάς ότι κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είναι εκ του πονηρού
και αποσκοπεί στο να προκαλέσει πολιτική φθορά στη ΝΔ. Προφανώς ο Α. Σαμαράς έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε Ηλιθίους.

http://anarxaszante.blogspot.com

2.3.12

Μας εκτελούν με 79 βήματα –νόμους.


Μετά τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου η Βουλή πρέπει να επικυρώσει τις απαιτήσεις των δανειστών διά της ψήφισης νόμων έως την Τετάρτη (29.2). Έχει ψηφιστεί το Μνημόνιο Νο2 πριν από την απόφαση των Ευρωπαίων δανειστών.
Χθες ψηφίστηκε ο νόμος για το κούρεμα (PSI). Από σήμερα αρχίζει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που αφορά τα εφοριακά θέματα και το οποίο θα ψηφιστεί την Τρίτη.
Την Τετάρτη θα ψηφιστεί επίσης ο νόμος των Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για το ασφαλιστικό και την υγεία. Εκτός όμως από τους εφαρμοστικούς νόμους θα υπάρξουν και 79 υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα εξειδικεύσουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα και τις δεσμεύσεις.
Οι υπουργικές αυτές αποφάσεις αφορούν μεταξύ άλλων:
• την κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται, και των συλλογικών συμβάσεων,
•τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, ακόμη και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών.
• Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη.
• Την κατάργηση της μετενέργειας (δηλαδή της παράτασης ισχύος) στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν.
• Την κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις.
•Το «πάγωμα» των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.
•Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατρών, δικαστικών, νομικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών) σε ποσοστό 10% από 1η Ιουνίου.
•Νέα περικοπή των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ σε ποσοστό 12% σε όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης και των επικουρικών συντάξεων, θα κατατεθεί στη Βουλή εφαρμοστικός νόμος.
•Με απόφαση πρόκειται να καταργηθεί το ειδικό επίδομα για συμβασιούχους στα πανεπιστήμια και το επίδομα τροφής (κουπόνια) για φοιτητές, απόφαση που κατ’ ουσίαν θα οδηγήσει στο κλείσιμο των πανεπιστημιακών λεσχών.
•Θα θεσμοθετηθεί διάταξη με την οποία θα υποχρεώνεται η ΔΕΗ να μεταφέρει στο λογαριασμό «100» του Δημοσίου που τηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος τις εισπράξεις από το τέλος ακινήτων εντός δύο ημερών.
Έχει ζητηθεί από τα κόμματα εξουσίας να δεσμευθούν ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα υπάρξει πρόνοια για την κατάργηση της μονιμότητας και των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα απομακρύνονται με την κατάργηση των θέσεών τους.
Επίσης, άμεσα θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του Δημοσίου που δεν αναφέρονται αναλυτικά.
Να εκδοθούν οι εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων: λογιστές, γιατροί, οδοντίατροι, οπτικά, κέντρα αδυνατίσματος, κέντρα αισθητικής, κεντρικές αγορές τροφίμων, φορτοεκφορτωτές κ.ά.
Υπάρχει απαίτηση να κλείσουν τα επιχορηγούμενα από τον προϋπολογισμό ερευνητικά κέντρα.
Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.
Θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (όλους όσοι εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών), που είναι 400 ευρώ στις πόλεις με πληθυσμό κάτω των 200.000 ατόμων και 500 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ιχνος

Πρωθυπουργός για μια μέρα!


Ο πολύς κ. Γιούνκερ, με την άνεση έως και αμετροέπεια που συνηθίζει τώρα τελευταία να τοποθετείται επί παντός ελληνικού ζητήματος, το υπονόησε με την σαφήνεια ενός ανθρώπου που έχει διατελέσει (μην ξεχνιόμαστε….) διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας, από το 1989 ως το 1995: Κάντε ό,τι θέλετε, κάντε εκλογές, βγάλτε πρωθυπουργό, αλλά στο τέλος εμείς θα σας βάλουμε ένα Επίτροπο από πάνω για την «ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της χώρας». Δηλαδή για όλα.
Όποιος σκεφτεί πως το ρολόι της ελληνικής ιστορίας γυρίζει όχι πενήντα αλλά σχεδόν διακόσια χρόνια πίσω, στην περίοδο της Αντιβασιλείας του Όθωνα δεν κάνει λάθος. Για άλλη μια φορά ως έθνος πέφτουμε θύμα όχι των «κακών ξένων», αλλά της δικής μας ανικανότητας να σχεδιάσουμε μια πολιτική με στρατηγικό βάθος, να τη συμφωνήσουμε μεταξύ μας και να την κάνουμε πράξη. Το άλλοθι των «κακών ξένων» υπάρχει για να δικαιολογεί την έλλειψη καλών ιδεών. Την έλλειψη βούλησης και τόλμης. Στην πολιτική, τη διαφορά ανάμεσα στο αδύνατο και το δυνατό την κάνει η αποφασιστικότητα.
Και ενώ δρομολογείται αυτό το πρωτοφανές ιστορικό πισωγύρισμα, το πολιτικό σύστημα ζει στην «κοσμάρα» του. Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν πασαρέλα οι υποψήφιοι, στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουν το υπαρξιακό δίλημμα «να μπει κανείς (από τους διαγραφέντες) ή να μην μπει», η Κατσέλη ετοιμάζει κόμμα για την ανάπτυξη (αγγίζει πια τα όρια του ανέκδοτου!) και η Αριστερά χαζεύει αυτάρεσκα τα δημοσκοπικά ποσοστά της. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, πήγε στις Βρυξέλλες και είδε τον Μπαρόζο. Όπερ σημαίνει ότι το μόνο που κρατούσε στα χέρια του επιστρέφοντας, ήταν ένα κουτί σοκολατάκια Leonidas.
Μπροστά σε μια τέτοια εικόνα, είναι η πρώτη φορά που τη γνωστή φράση «δεν με κάνουν πρωθυπουργό για μια μέρα» νομιμοποιούνται να την προφέρουν όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά, τουλάχιστον όσοι Έλληνες έχουν απομείνει να διαθέτουν κοινή λογική και δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτά που βλέπουν.
Διότι για κάθε τέτοιο Έλληνα, μια μέρα είναι αρκετή για τρία τουλάχιστον πράγματα. Πρώτον, την απόλυση των ανίκανων Υπουργών του. Διότι το να βλέπει κανείς πιο είναι το σωστό και να μην το κάνει δείχνει έλλειψη θάρρους. Δεύτερον, την ανακοίνωση διαδοχικών επισκέψεων στην Ουάσινγκτον, το Πεκίνο και τη Μόσχα. Διότι ο κόσμος υπήρχε και πριν την Ευρωπαϊκή Ένωση και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτήν. Τρίτον, ένα διάγγελμα εμψύχωσης στον ελληνικό λαό. Διότι στα παγκόσμια χρονικά της πολιτικής επικοινωνίας είναι αξεπέραστη η στάση του Winston Churcill την οποία συνόψισε ο ίδιος με τη φράση: « Μπορεί να μην είμαι το λιοντάρι, ωστόσο έλαχε σε μένα να κάνω τον βρυχηθμό του λιονταριού». 
 
tolavraki

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου εγώ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ».
Χειρότερο απ' το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ' τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ' το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.
Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν' απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ' αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ' αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια;
Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνουμε ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ' εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ' όλα είναι το δικό μας σενάριο;
Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει. Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπιστημίων και της κομματικής συναλλαγής; Οι εφορίες της διαφθοράς; Τα νοσοκομεία με το φακελάκι; Μήπως θα συντριβεί το πολιτικό μας σύστημα, αυτή η μεγάλη αποθήκη με ψεύτες, φαφλατάδες και ανεπάγγελτους; Θ' αναγκαστεί ο Δημήτρης Ρέππας να γίνει οδοντογιατρός, ο Καραμανλής δικηγόρος και ο Βενιζέλος αδύνατος; Ποια, αλήθεια, είναι η μεγάλη καταστροφή που φοβόμαστε;
Υπάρχουν πολλά που θα χάσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτά που δικαιούμαστε και πολύ περισσότερο αυτά που χρειαζόμαστε. Στη γειτονιά μου θα κλείσουν τα 7 καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και τα 6 κομμωτήρια και θα μείνει μόνο ο ένας φούρνος που θα πουλάει είδος ανάγκης: ψωμί. Οι κυρίες θα πάψουν να ισορροπούν επικίνδυνα πάνω σε αφόρετες γόβες και τεχνητές επιθυμίες. Οι τράπεζες δεν θα έχουν διακοποδάνεια. Ο Ρέμος δεν θα βρίσκει κανέναν να του ρίξει δυο γαρύφαλλα. Η Φιλιππινέζα δεν θ' αναθρέφει πια τα παιδιά. Οι σύγχρονες μανάδες ίσως δεν θ' αναφωνούν «δεν αντέχω», γιατί θ' ανακαλύψουν τη σημασία και της λέξης και της αντοχής. Τα παιδιά μας, όταν βγάζουν με 10 το λύκειο, θα πηγαίνουν σε κάποια τεχνική σχολή και όχι στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που αναλαμβάνει να βαφτίσει τους κατιμάδες επιστήμονες με το αζημίωτο.
Ίσως χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όπως σε όλη την Ευρώπη, για να επικοινωνούμε και όχι για να εξευτελιζόμαστε. Το «ουάου» θα πάψει να είναι το υποκατάστατο του οργασμού στις κουβέντες που ψάχνουν την επιβεβαίωση της ανοησίας. Μπορεί να ψάξουμε περισσότερο τον πραγματικό οργασμό, μαζί με τους κανονικούς ανθρώπους που θα μας κάνουν να τους εκτιμάμε. Θ' αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος. Οι μανάδες δεν θα ζητάνε αυτόγραφο από την Τζούλια για τις κόρες τους.
Πιο πολύ, νομίζω, θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες, τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry. Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί. Μπορεί ίσως και ν' αγαπηθούμε περισσότερο, ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή.
Οι επιπόλαιοι θα ξαναγίνουν επιπόλαιοι και δεν θα είναι πια τρέντι. Οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια. Και οι Ουκρανές, που έτρωγαν τις ψεύτικες επιδοτήσεις, στα σπίτια τους. Στα καφενεία των χωριών θα συζητάνε ξανά ποιο παιδί πρόκοψε και όχι ποιο πήγε σε ριάλιτι. Οι DJs, οι image makers, οι κουρείς σκύλων, ίσως χρειαστεί να βρουν μια άλλη δουλειά.
Το σύστημα της αξιολόγησής μας θ' αλλάξει και ίσως απαιτήσουμε πραγματικά να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν. Παρουσία μας, πάντα. Ίσως δεν ξαναψηφίσουμε εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν τη θέση. Και ίσως καταλάβουμε πως τα κοράκια του εξτρεμιστικού καπιταλισμού, που φαίνονταν καναρίνια μέσα από τα κουστούμια και τις τηλεοράσεις, ήταν αυτοί που μας εξαπάτησαν την ώρα που ζαλιζόμασταν με Johnnie Black. Ίσως ψάξουμε για μια πιο δίκαια ζωή, χωρίς να μετράμε την απόδοση δίκιου με τη σύγκριση τραπεζικών λογαριασμών.
Μπορεί ξαφνικά οι καλλιτέχνες ν' αρχίσουν να παράγουν κι αυτοί, πατώντας σε αυτό που είναι ζωή και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις, σαν να πουλάνε βαμβάκι, και στις δημόσιες σχέσεις.
Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά. Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι. Θα χτυπηθεί το Δημόσιο. Αυτό που βρίζουμε όλοι πως είναι αντιπαραγωγικό, μας ταλαιπωρεί και δεν μας εξυπηρετεί. Θ' απολυθούν κάποιοι απ' αυτούς που μπήκαν με ρουσφέτι, γλείψιμο, αναξιοπρέπεια. Τα επαρχιακά μουσεία της χώρας δεν θα έχουν δέκα κηπουρούς, θα καταργηθούν οι «Οργανισμοί Αναξιοπαθούντων Κορασίδων» και οι «Πολιτιστικοί σύλλογοι για τη σουρεαλιστική προσέγγιση της ζωής του Λάμπρου Κατσώνη». Οι ανύπαντρες κόρες αξιωματικών δεν θα παίρνουν επίδομα. Και όσες απ' αυτές είναι επώνυμες δεν θα είναι «κατά του γάμου από άποψη», για να παίρνουν το επίδομα.
Φοβάμαι, όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα. Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμένο του εαυτό, Δικαιοσύνη την ατιμωρησία του κι ευτυχία την κενότητα και τον ευδαιμονισμό. Φοβάμαι.
Γι' αυτό θέλω να τελειώνουμε.
 

Αλληλοσυγχαίρονται στη Συγγρού



Τα σαίνια της Συγγρού έβγαλαν non paper και... αλληλοσυγχαίρονται για την κυβίστηση που έκανε ο πρόεδρός τους, υπογράφωντας το μνημόνιο!
Όπως λένε οι αφελείς υπήρξε "πλήρη υιοθέτηση" των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά από το σύνολο της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν στην Νέα Δημοκρατία στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου κορυφής που υιοθετεί την ανάγκη εφαρμογής αναπτυξιακών μέτρων πολιτικής.
Σύμφωνα με  το non paper της ΝΔ  χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, αλλά και η κοινή δήλωση των «17», στις οποίες, για πρώτη φορά, γίνεται σαφής αναφορά στην ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών.». Και μετά ξύπνησαν... εκεί στη Συγγρού!

diktio

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Σήμερα στις 2-3-2012 ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει συνέντευξη στην TV100 με φόντο τον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,αλλά η συνέντευξη διακόπηκε στα πρώτα μόλις λεπτά από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Δήμου.
ΠΡΕΖΑ TV

ΣτΕ ... ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΟΛΟΜΟΝΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ!!

Συνταγματικό το χαράτσι της ΔΕΗ 

Του Παναγιώτη Στάθη

Υπέρ της συνταγματικότητας του αποκαλούμενου χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (του ειδικού τέλους ακινήτου) επειδή πρόκειται για έκτακτο μέτρο, αλλά με πλήρη αποσύνδεση της μη καταβολής του με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αποφάσισε – σύμφωνα με πληροφορίες - με αυξημένη πλειοψηφία σε διάσκεψή της η Ολομέλεια του ΣτΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με τη διαδικασία της πρότυπής δίκης αποφάνθηκε επί των αιτήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», του δικηγόρου Σπύρου Φραντζή, του Δήμου Χαλανδρίου και τεσσάρων ιδιοκτητών ακινήτων με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή του νέου τέλους-φόρου που θα εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Η απόφαση του δικαστηρίου κατά πληροφορίες είναι ξεκάθαρο «ναι» στην επιβολή του χαρατσιού αλλά και ξεκάθαρο «όχι» στη διακοπή ρεύματος μη καταβολής του. 

Το δικαστήριο λοιπόν έκρινε το χαράτσι είναι συνταγματικό καθώς πρόκειται για έκτακτο και όχι μόνιμο μέτρο και η επιβολή του είναι για δύο χρόνια και όχι πάγια. Αναφέρεται μάλιστα πώς σε περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης για περαιτέρω ή μόνιμη επιβολή του η Ολομέλεια θα ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα.

Αντίθετα το δικαστήριο σχεδόν κατά πλειοψηφία αποφάσισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως η διακοπή του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του εδικού τέλους είναι αντισυνταγματική και δεν πρέπει να γίνεται από τη ΔΕΗ.

Ήδη μάλιστα, όπως έχει γράψει το Capital.gr δεκάδες δικαστήρια έχουν εκδώσει προσωρινές διαταγές με τις οποίες απαγόρευαν στη ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση για αυτό το λόγο.



Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr


ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ... ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΟ@$ΤΑΡΑΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!
Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να... ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια:
«Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι
«Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!


Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.


Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.


Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.


Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.


Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβεια,
θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, προς τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.


Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.


Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!


Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση
«Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το
defencenet, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ. Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!

Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (
που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…
apmea
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και προσέξτε (στο 1:27 του βίντεο) τι απαντά ο προδότης Τζέφρυ...


ΈΚΤΑΚΤΟ: Το ΚΚΕ μόλις ανακοίνωσε οτι ΔΕ θέλει να κυβερνήσει.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις φθηνές πατάτες

Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
 
Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.
Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.
Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.
 
Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών.
 
Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
πήγη:kke.gr   via hypethros

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεσάζοντες και Χρυσοχοΐδης ψάχνουν τρόπους να βγάλουν παράνομο το «Κίνημα της πατάτας»


kinpatat
Μπορεί το «Κίνημα της πατάτας» να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και οι πολίτες – καταναλωτές σε συνεργασία με τους παραγωγούς να βάζουν τέλος στην εκμετάλλευση των μεσαζόντων, όμως κάποιοι έχουν αντίθετη γνώμη.
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr πολλοί έμποροι – μεσάζοντες από την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να μεθοδευτεί ένας τρόπος ώστε «να σταματήσει η χασούρα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Οι ίδιες πληροφορίες του diktionews.gr αναφέρουν ότι αναμένεται εντός των επόμενων ημερών συνάντηση των εκπροσώπων των μεσαζόντων με τον ίδιο τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη προκειμένου να τεθεί το... πρόβλημα επί τάπητος και να εξευρεθεί νομική φόρμουλα η οποία, εμμέσως πλην σαφώς, θα βάζει φρένο σε τέτοιες λαϊκές πρωτοβουλίες έστω κι αν μοναδικό κίνητρο έχουν την ανακούφιση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό οι μεσάζοντες έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο και «για καθεστώς παρανομίας» υπό το οποίο τελούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενώ τώρα θυμήθηκαν την πιστοποίηση της ποιότητας των διανεμόμενων προϊόντων αλλά και το «τι τιμολόγια κόβονται»!
Οι «προσπάθειες» των μεσαζόντων εντείνονται μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα μετά την είδηση ότι στον χορό των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών των πολιτών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης επιθυμούν να ενταχθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης αλλά και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα ενόψει μάλιστα και του Πάσχα.
Το ζήτημα που τίθεται βεβαίως είναι γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δέχεται να συζητήσει με τους μεσάζοντες για το θέμα και δεν κλείνει κάθε δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους αφού το σύστημα λειτουργεί τόσο προς όφελος των παραγωγών όσο και προς όφελος των πολιτών – καταναλωτών!

Από αύριο στη Λαμία απομονωνουν τους βουλευτές


 Μια πρωτοβοουλία που αξίζει να βρει μιμητές
 Ολες οι συλλογικότητες του Νομού Φθιώτδας από αύριο γυρίζουν την πλάτη στους 5 βουλευτές που ψήφισαν αδίσταχτα την ισοπέδωση της ζωής μας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.ζητούν από όλους τους πολίτες του νομού να συμμετάσχουν στον κοινωνικό αποκλεισμό που ξεκινά αύριο 3 Μαρτίου ο οποίος θα περιλαμβάνει απαξιωτική στάση απέναντι

Το κάλεσμα των αγανακτισμένων ξεκινά ως εξής.

όταν η εξουσία διαλύει την κοινωνία επιβάλλοντας την ......

φτώχεια και τον ολοκληρωτισμό η κοινωνία επιστρέφει στην εξουσία τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Με αυτή την διαπύστωση οι αγανακτισμένοι, η παρέμβαση πολιτών, το κίνημα δεν πληρώνω,το ΕΑΜ ανταλλακτικό δίκτυο οικονομίας ΤΕΜ φθιωτιδας ,οι πολιτες της Λαμιας ενάντια στα χαράτσια καλούν όλους τους πολίτες άνεργους και εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι και να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά αποκλείοντας απο την κοινωνική ζωή του νομού σε κάθε επίπεδο, τους 5 βουλευτές Φθιωτιδας που ψηφίσαν ναι στο μνημόνιο 2 αλλα και όλους τους εκπροσώπους της .... κυβέρνησης που θα επιχειρήσουν να έρθουν στην περιοχή για τις ανόητες όπως χαρακτηρίζουν φιέστες τους.

Θεωρώντας ότι οι βουλευτές δεν εκπροσώπησαν ποτέ τους πολίτες της Φθιώτιδας τα μέλη των οργανώσεων προτρέπουν όλοι μαζί ενωμένοι να ξαναχτίσουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις στον τόπο που ζούμε έτσι ώστε κάτω από τα ερείπια να έρθει στην επιφάνεια ένα νέος κόσμος.

Από το Σάββατο 3 Μαρτίου ξεκινάμε και τους επιβάλλουμε κοινωνικό αποκλεισμό επ΄ αόριστο:

δεν τους μιλάμε...

δεν τους ακούμε...

δεν τους κάνουμε παρέα...

δεν τους αποδεχόμαστε σε καμία κοινωνική μας εκδήλωση...

δεν τους σερβίρουμε...

δεν τους βάζουμε βενζίνη στα αυτοκίνητα τους...

δεν τους υπηρετούμε πια...

δεν πουλάμε...

Συλλογικότητες Λαμίας

 
lamiastar.gr

Η φορολογία ως μέσο απατηλής αναδιανομής του πλούτου


               ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

  Η φορολογία ως μέσο απατηλής αναδιανομής του πλούτου


A. Η μεγάλη κοροϊδία της πλύσης εγκεφάλου

Η κυβέρνηση των προδοτών της χώρας, η κυβέρνηση των αχυρανθρώπων μαζί με τα αφεντικά της (κεφάλαιο, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.) έχει αποδυθεί σε ένα αγώνα μαζικής πλύσης εγκεφάλου προκειμένου να πειστεί ο ελληνικός λαός, ότι για τα δεινά της χώρας ευθύνεται η φοροδιαφυγή.
Παράλληλα με την λήψη άγριων φορολογικών μέτρων και μέτρων μείωσης των αποδοχών και των συντάξεων του απλού πολίτη, η κυβέρνηση αύξησε και αυξάνει κάθετα την φορολογία.
Η χώρα βιώνει ένα καθεστώς κρατικής φοροκλοπής και βίας που όμοιό της δεν βίωσε ούτε στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής.

B. Το ζήτημα της φοροδιαφυγής στην χώρα

Το ζήτημα της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής ή όπως άλλως θέλουν να το ονομάζουν είναι πραγματικό και σημαντικό για την πορεία της χώρας. Δεν είναι όμως το μοναδικό και στην πραγματικότητα είναι στην δεύτερη ή στην τρίτη τάξη των προβλημάτων. Ειδικά όσο αφορά την μεσαία αστική τάξη και τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, είναι υπαρκτό μεν, αλλά ουσιαστικά αμελητέο ως οικονομικό μέγεθος. Αντίθετα, τεράστια είναι τα μεγέθη στο πεδίο
των επιχειρήσεων, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο όγκος του προβλήματος αυξάνει όσο αυξάνει και η οικονομική επιφάνεια κάποιων.
 
Γ. Προπαγάνδα για να ξεχάσουμε τις ευθύνες τους

Η λυσσαλέα προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει από όλα τα ελεγχόμενα αστικά μέσα ενημέρωσης αυτή η κυβέρνηση των προδοτών δεν έχει ως αποκλειστικό ή κεντρικό στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους, ως δήθεν εθνική αναγκαιότητα, όπως σκόπιμα προβάλλεται. Ο πρώτος άμεσος στόχος του είναι να ξεχαστούν οι ευθύνες των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας για την κατάντια της χώρας και να φορτωθούν ξανά στους πολίτες. Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε από το προσκήνιο της πολιτικής και ενημερωτικής ατζέντας η διαφθορά του πολιτικού και μεγαλοκεφαλαιουχικού συστήματος, η διασπάθιση ποσών άνω του ενός τρισεκατομμυρίου Ευρώ μέσα σε 33 χρόνια και αντικαταστάθηκε από την φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων, δηλ. μια ήσσονος σημασίας αρνητική πράξη. Αυτή προβάλλουν σχεδιασμένα ως την αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας, αποσιωπώντας σκόπιμα ότι ακόμα και για την φοροδιαφυγή του λαού (διότι αυτή είναι διαφορετική από την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου) ευθύνονται οι ίδιοι οι κατήγοροι του λαού και μάλιστα πολύπλευρα, πολυεπίπεδα και πολύπλευρα.

Δ. Η Τουρκοκρατία και κάθε βάναυση απολυταρχία είναι παρούσα στην Ελλάδα του σήμερα … .

Η άγρια κατάσταση «φοροφονίας» που έχουν επιβάλλει στην χώρα θυμίζει έντονα και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο βάναυσες εποχές ολοκληρωτισμού και σκλαβιάς της χώρας.  Θυμίζει έντονα την εποχή της Τουρκοκρατίας, όταν οι πασάδες και οι ζαϊμηδες καταπίεζαν βάναυσα και με την απειλή φυλάκισης τους χωρικούς και τους υπόλοιπους υπηκόους της αυτοκρατορίας. Είχε ο χωρικός ένα σακί στάρι για να ζήσει και ένα για να καλλιεργήσει και αυτοί του έπαιρναν το ενάμισυ αδιαφορώντας για την ζωή του. Κάπως έτσι, από τέτοιες καταστάσεις ξεκίνησε η κλεφτουριά. Οσοι χωρικοί αντιστέκονταν και δεν πλήρωναν φόρο οδηγούνταν στις φυλακές ως κλέφτες των δικαιωμάτων της Μεγάλης Πύλης, οι δε ανυπότακτοι κλέφτες ονοματίζονταν αναρχικοί, τρομοκράτες και διάφορα άλλα και κυνηγιούνταν ανηλεώς, εντελώς αντίστοιχα με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της πιο βρώμικης απολυταρχίας.

Ε. Εγκληματούν όσοι παραβιάζουν το Σύνταγμα …

Φόροι επί φόρων και χαράτσια επί χαρατσιών, καθιστούν την ζωή ειδικά των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων της κοινωνίας αφόρητη και αδύνατη. Η φασιστική κυβέρνηση των κατακτητών αδιαφορεί για την ζωή των ανθρώπων, όπως κάποτε αδιαφορούσε για την επιβίωση των χωρικών. Αν τότε δεν υπήρχε Σύνταγμα, σήμερα η κατάσταση υπάρχοντος του άρθρου 2§1 του Συντάγματος υπερτονίζει για μία ακόμα φορά ότι το Σύνταγμα το καταπατούν καθημερινά χωρίς να νοιάζονται για τις διατάξεις του – χαρακτηριστικό όλων των έκνομων φασιστικών κυβερνήσεων. Είναι σαφές και ευνόητο ότι τα όποια βάρη επιβάλλονται στους πολίτες δεν μπορούν να τους στερούν το δικαίωμα στην ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όταν αυτό συμβαίνει κανένα δικαίωμα (ατομικό, κοινωνικό και πολιτικό) και κανένα Σύνταγμα δεν υφίσταται και δεν μπορεί να ασκηθεί ελεύθερα και ορθά.

ΣΤ. Βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος – Τα παίρνουν από τους πολλούς και αδύναμους για να τα δώσουν στους λίγους και ισχυρούς.

Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να εννοήσουμε ότι τα φορολογικά μέτρα που έχει λάβει η κατοχική ανομιμοποίητη κυβέρνηση όχι απλά είναι αντισυνταγματικά κατά σειρά άρθρων του Συντάγματος (π.χ. 4§1, 4§2, 4§5, 5§1) αλλά ότι με αυτά συντελείται μία βάναυση και βίαιη άνευ προηγουμένου αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων. Πρόκειται όχι μόνο για ένα παράνομο φορολογικό καθεστώς που φορολογεί ευνοϊκά τα νομικά πρόσωπα, αλλά και για ένα καθεστώς που σαρώνει κυριολεκτικά τους ανθρώπους για να προσφέρει κεφάλαια στους ισχυρούς. Αντανακλαστικά, οι αδύναμοι πολίτες δεν δεχόμαστε επίθεση μόνο κατά της τσέπης μας, αλλά ολοένα και περισσότεροι γινόμαστε φτωχοί, αδύναμοι, υπόδικοι, καταδικασμένοι και με την όποια μικρή μας περιουσία υπό κατάσχεση υπέρ του κατοχικού κράτους των δανειστών. Κατασχεμένες περιουσίες και κατασχεμένοι άνθρωποι. Ολους μαζί θέλουν να μας οδηγήσουν στα σύγχρονα κρεματόρια, στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα του καπιταλισμού. Ετοιμους να δεχθούμε κάθε ταπείνωση και προσβολή για ένα κομμάτι ψωμί  για ένα κομμάτι επιβίωσης.
Μην ξεχνάμε ότι οι κατασχεμένες περιουσίες των αδύναμων να πληρώσουν τους βρώμικους φόρους τους εντάσσονται στην υπέγγυα περιουσία του ελληνικού ψευδοκράτους και πολύ σύντομα θα αποτελέσουν την βάση για την έκδοση παράνομων ομολόγων δανεισμού και υποτέλειας.
Οσο για τους ανθρώπους: πλήρης η αδιαφορία των ανθρωπόμορφων χοίρων.
 
Ζ. Τα ανθρωπόμορφα γουρούνια στην εξουσία …

Οι διαχρονικά αλληλοκαταγγελλόμενοι ως κλέφτες, απατεώνες και λωποδύτες, κυβερνώντας από κοινού αποφάσισαν ότι πρέπει να φορολογήσουν κάθε χαμηλόμισθό και χαμηλοσυνταξιούχο, κάθε άνεργο και αδύναμο, από το πρώτο Ευρώ του εισοδήματός του. Να φορολογήσουν δηλαδή την φτώχια και την αδυναμία που οι ίδιοι προκάλεσαν και να την κάνουν πιο δυσβάστακτη, άγρια και αιώνια. Αποφάσισαν να φορολογήσουν το σπίτι του παππού και της γιαγιάς και κάθε τι, την ίδια μας την ανάσα. Επικαλούνται εθνική ανάγκη. Την ίδια ώρα οι ομοσπονδίες των φοροτεχνικών κάθε χρόνο καταγγέλλουν ότι μόνο στα καύσιμα το λαθρεμπόριο κοστίζει τεράστια ποσά που φτάνουν τα 2 με 5 δις Ευρώ !!!. Βεβαίως το λαθρεμπόριο στα καύσιμα δεν το κάνουμε εμείς οι αδύναμοι, αλλά μεγαλόσχημοι κεφαλαιούχοι που πολλές φορές τυγχάνουν εργοδότες ή χρηματοδότες των πολιτικών και μάλιστα ίσως και όλων των παρατάξεων. Παράβαση καθήκοντος, απιστία κλπ., θα πείτε ακολουθώντας τα κλασσικά νομικά σχήματα για τους επίορκους. Αρκεί όμως αυτό για να θεραπεύσει το ελληνικό άγος ή χρειάζεται ένα ποτάμι για να καθαριστεί η κόπρος του Αυγείου;

Η. Οι ίδιοι προκάλεσαν την φοροαποφυγή

Λογικά, σε ένα κράτος ευνομούμενο που λειτουργεί πραγματικά ως κράτος υπέρ των πολιτών, τα χρήματα των φορολογούμενων πιάνουν έμπρακτα τόπο. Τα βλέπει ο πολίτης μπροστά του, να γίνονται σχολεία, νοσοκομεία, παροχές για το κοινό καλό. Στην Ελλάδα των απατεώνων τα χρήματα του πολίτη γίνονταν και γίνονται διαχρονικά ΑΤΜΟΣ !!!. Χάνονται, εξαφανίζονται από τους αλληλοκατηγορούμενους για διαφθορά, διαπλοκή και απάτες.
Που πηγαίνουν ;
Σε επιδοτήσεις ανύπαρκτων επενδύσεων, σε μιζαδόρικους δρόμους, σε προμηθευτές και άλλους υποστηρικτές του συστήματος, σε μία σειρά άδηλες και ανύπαρκτες δαπάνες. Για όλα αυτά κανείς ποτέ δεν λογοδότησε καν.  Κανείς δεν ήλθε να δώσει ακριβή λογαριασμό στον Ελληνα πολίτη για το που ακριβώς και συγκεκριμένα διατέθηκαν τα χρήματά του. Ετσι ο πολίτης, βλέποντας και γνωρίζοντας καλά ότι τα χρήματά του χρησιμοποιούνται και ως μιζαδόρικο, παράνομο μαύρο χρήμα όχι μόνο είναι αδιάφορος, αλλά και αρνητικός στο να συμμετάσχει στο έγκλημά τους.
Την ίδια ώρα, ο μέσος Ελληνας πολίτης ξέρει καλά πως ελέγχονταν ή καλύτερα πως δεν ελέγχονταν οι τεράστιες επιχειρήσεις της χώρας. Με συμφωνημένα πακέτα, κάποια μαϊμού προστιματάκια για τα μάτια του κόσμου και η δουλειά γινόταν διαχρονικά. Μαγειρεμένοι ισολογισμοί, όροι και αποσβέσεις και τελικά τα χρήματα του ελληνικού λαού ταξίδευαν στην προστασία της Ελβετίας ή γίνονταν αδικαιολόγητα ακίνητα που απλά δηλώνονταν στο «ΕΣΧΕΣ», που ποτέ δεν ήταν «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ?» ή ανήκαν σε εξωχώριες εταιρείες.
Ακόμα και όταν το μέλος του κινήματος Ιωσήφ Ζησιάδης κατάφερε την κοσμοϊστορική για την Ελβετία απόφαση του κοινοβουλίου για το άνοιγμα των λογαριασμών, αυτοί κωλυσιέργησαν, «δεν το αντιλήφθηκαν», για να μπορέσουν κάποιοι να μετατρέψουν ονομαστικούς ατομικούς λογαριασμούς, σε άδηλους εταιρικούς.       
Αυτά βεβαίως, είναι είτε εμφανή είτε γνωστά από στόμα σε στόμα σε όλη σχεδόν την ελληνική κοινωνία, ειδικά στους ανθρώπους με κοινωνικότητα, με αποτέλεσμα η φοροαποφυγή να τείνει να θεωρείται για κάποιους προχωρημένους ακόμα και εθνικό καθήκον. Δεν μιλάμε βέβαια για τους έχοντες και κατέχοντες, όπως τους ονομάτιζε ένας από τους σύγχρονους καταστροφείς της Ελλάδας. Αυτοί είναι οι διαχρονικά κλέπτοντες τον ιδρώτα, οι ωφελημένοι από τις φορολογικές και λοιπές αναδιανομές του πλούτου. Μιλάμε για τον απλό πρόθυμο πολίτη, που ήθελε να αντιλαμβάνεται την φορολόγησή του ως χαρά και κοινωνικό καθήκον και κατάντησε να αυτοϋβρίζεται όταν εκπλήρωνε τις φορολογικές του υποχρεώσεις ξέροντας ότι τα χρήματά του θα κλαπούν και δεν θα πιάσουν τόπο.

Θ. Λαϊκό Κίνημα: Όχι στα χαράτσια. Τι προτείνουμε !
  
·        Λέμε όχι σε κάθε χαράτσι και κάθε βρώμικο φόρο και καλούμε τον ελληνικό λαό σε γενικό ξεσηκωμό για να αποτύχουν οι  - αποδεδειγμένα άλλωστε – αποτυχημένοι που έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή. Για να ματαιωθεί το έγκλημα και να αναστραφούν τα βδελυρά και καταστροφικά σχέδιά τους.
·        Προτείνουμε ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα λειτουργεί με βάση την αρχή της διάταξης του άρθρου 4§5 Σ. Αυτό σημαίνει πλήρη αναθεώρηση του φορολογικού δικαίου. Κατάργηση κάθε εύνοιας, φορολογικής ανισότητας και άνισης ευνoϊκής μεταχείρισης κάποιων.
·        Πλήρη αναθεώρηση της φορολογίας των εταιρικών μορφωμάτων, ώστε να προκύπτουν τα πραγματικά φορολογητέα ποσά.
·        Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη και αγαθά πρώτης ανάγκης και στην α’ κατοικία.
·         Φορολόγηση όλων των μη παραγωγικών συναλλαγών και πράξεων χωρίς μετακύληση του φόρου στον αποδέκτη - καταναλωτή  και χαμηλή φορολόγηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.
·         On-line απευθείας καταγραφή κάθε δραστηριότητας, αποδείξεων και τιμολογίων, από τους επιτηδευματίες και εμπόρους. Είναι ακριβής, άμεση, διαφανής και διευκολύνει τους πάντες
·        Κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής Φ.Π.Α. επί συμβάσεων στις οποίες δεν καταβλήθηκε το τίμημα.
·        Κυρίως όμως προτείνουμε την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα κάθε φόρου ή τέλους. Φόρος θα μπορεί να επιβληθεί μόνο ειδικά και μόνο για να χρηματοδοτηθεί συγκεκριμένη και αναλυτικά προσδιορισμένη δράση και δαπάνη και όχι γενικά και αόριστα υπέρ του κρατικού τρύπιου και άδηλου κορβανά. Κάθε φόρος για να υπάρξει και να ισχύει θα πρέπει να είναι ειδικά και αναλυτικά προσδιορισμένα ανταποδοτικός με την υποχρέωση αναλυτικής λογοδοσίας κάθε διαχειριστή φόρου, τέλους ή άλλου βάρους για τους πολίτες. Η λογοδοσία θα γίνεται σε δημοκρατική κοινωνική αρχή, όπως έχουμε σχεδιάσει και προτείνει το νέο θεσμό δημοκρατίας. Αντίστοιχα, η διάθεση και διαχείριση των φορολογικών πόρων και εσόδων θα γίνεται από αιρετά και ανακλητά αντίστοιχα όργανα και όχι από τους αποδεδειγμένα αποτυχημένους «πολιτικούς» παράγοντες. Μόνο ένα τέτοιο κράτος δεν θα παράγει σκοτεινά ελλείμματα και αδήλως πλουτήσαντες από το εισόδημα των πολλών και αδυνάμων. 

Καλούμε όλους τους Ελληνες να εννοήσουν τα ανωτέρω και να δράσουν για την πραγματική αλλαγή, για την πραγματική απελευθέρωση των ανθρώπων σε αυτή την χώρα, για την αξιοπρέπεια, την δημιουργία και τον αυτοσεβασμό, για μια ζωή ουσίας.      

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ