ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.3.12

ΣτΕ ... ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΟΛΟΜΟΝΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ!!

Συνταγματικό το χαράτσι της ΔΕΗ 

Του Παναγιώτη Στάθη

Υπέρ της συνταγματικότητας του αποκαλούμενου χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (του ειδικού τέλους ακινήτου) επειδή πρόκειται για έκτακτο μέτρο, αλλά με πλήρη αποσύνδεση της μη καταβολής του με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αποφάσισε – σύμφωνα με πληροφορίες - με αυξημένη πλειοψηφία σε διάσκεψή της η Ολομέλεια του ΣτΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με τη διαδικασία της πρότυπής δίκης αποφάνθηκε επί των αιτήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», του δικηγόρου Σπύρου Φραντζή, του Δήμου Χαλανδρίου και τεσσάρων ιδιοκτητών ακινήτων με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή του νέου τέλους-φόρου που θα εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Η απόφαση του δικαστηρίου κατά πληροφορίες είναι ξεκάθαρο «ναι» στην επιβολή του χαρατσιού αλλά και ξεκάθαρο «όχι» στη διακοπή ρεύματος μη καταβολής του. 

Το δικαστήριο λοιπόν έκρινε το χαράτσι είναι συνταγματικό καθώς πρόκειται για έκτακτο και όχι μόνιμο μέτρο και η επιβολή του είναι για δύο χρόνια και όχι πάγια. Αναφέρεται μάλιστα πώς σε περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης για περαιτέρω ή μόνιμη επιβολή του η Ολομέλεια θα ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα.

Αντίθετα το δικαστήριο σχεδόν κατά πλειοψηφία αποφάσισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως η διακοπή του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του εδικού τέλους είναι αντισυνταγματική και δεν πρέπει να γίνεται από τη ΔΕΗ.

Ήδη μάλιστα, όπως έχει γράψει το Capital.gr δεκάδες δικαστήρια έχουν εκδώσει προσωρινές διαταγές με τις οποίες απαγόρευαν στη ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση για αυτό το λόγο.



Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: