ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.6.13

Μετράει μέρες μια κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.


counting-the-days


- Μπορεί να εμπνεύσει την κοινωνία… η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία; – Έτοιμοι για Υπουργοί και γενικώς… έτοιμοι και ικανοί για όλα αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα
Είναι δεδομένο ότι από χθες έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, εντός του 2013, και ασχέτως όλων αυτών που λέει ο κ. Σαμαράς για εξάντληση της τετραετίας.
Η Ν.Δ του κ. Σαμαρά καταφέρνει να παραμείνει στην εξουσία, στηριζόμενη στον πιο αναξιόπιστο και αδύναμο κυβερνητικό εταίρο. Είναι βέβαιο ότι η κλιμάκωση της κυβερνητικής κρίσης, που οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς του κ. Σαμαρά, ενδεχομένως να έδωσε την ευκαιρία στον Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Στελέχη άλλωστε της ΔΗΜΑΡ, βλέποντας τη δημοσκοπική φθορά και καθίζηση του κόμματος, διατύπωναν αμφιβολίες τον τελευταίο καιρό για τον αν θα μπορέσει να υπερβεί το όριο του 3% το κόμμα του κ. Κουβέλη. Παράλληλα πίεζαν τον Πρόεδρο του κόμματος να απεμπλακεί η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Ουσιαστικά πλέον ο κ. Σαμαράς θα πορευτεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ, με μία ισορροπία τρόμου153-157 Βουλευτών, που θα κλονιστεί συθέμελα σε περίπτωση που επιχειρήσει να περάσει νέα μέτρα.
Πιστεύει κανείς ότι αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα, διαθέτει νομιμοποίηση στην κοινωνία και θα μπορέσει να αντέξει;
Το ΠΑΣΟΚ δεν καταγράφει απλώς δημοσκοπικά ποσοστά, που κινούνται ανάμεσα στο 4 και 5 %. Έχει πολύ κακή εικόνα στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.
Έχει ταυτιστεί με τον κυβερνητισμό, τις καθεστωτικές νοοτροπίες, τις πολιτικές επιλογές που μας έβαλαν στα Μνημόνια και διέλυσαν την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό.
Τα μεγάλα εσωτερικά του προβλήματα, οι αποστασιοποιήσεις στελεχών, δεν οφείλονται μόνο στην κρίση ταυτότητας. Οφείλονται και στη βουλιμία για εξουσία των στελεχών του, όχι μόνο των παλαιοτέρων αλλά και των νεώτερων. Εθισμένοι να είναι Υπουργοί, αισθάνονται άβολα εκτός εξουσίας.
Οι διαφορές για παράδειγμα του κ. Λοβέρδου και του κ. Χρυσοχοϊδη με τον κ. Βενιζέλο, ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μην συμμετέχει το κόμμα του στην κυβέρνηση Σαμαρά, με πολιτικά πρόσωπα.
Τότε τα δύο αυτά στελέχη αλλά και αρκετά άλλα διαφώνησαν με αυτή την επιλογή δημόσια.
Σήμερα σαν έτοιμοι από καιρό, επανέρχονται και ετοιμάζονται να ορκιστούν υπουργοί.
Αυτοί που έφεραν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα.
Αυτοί που μας έβαλαν στο Μνημόνιο αλλά δεν…διάβασαν το Μνημόνιο.
Αυτοί που οι πολίτες αποδοκίμασαν, αυτοί που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο δρόμο.
Πόσο ικανοποιημένος είναι ο κ. Σαμαράς που θα συγκυβερνήσει πλέον με όλους αυτούς;
Και πόσο αισιόδοξοι είναι οι Βουλευτές της Ν.Δ ότι θα αντέξει για πολύ αυτή η κυβέρνηση;
newsbomb.gr

Διασυρμός Σαμαρά από Liberation: "Αυτός ο ανίκανος φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!"

Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Ευρώπη φέρει μερική ευθύνη για τη διάλυση του Ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, γράφει ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Libération, ERIC DECOUTY, ενώ παράλληλα κάνει ευθεία επίθεση στον Σαμαρα:
"Η θλίψη του λαού της Ελλάδας, η οποία έχει χυθεί πάνω σε ολόκληρη την ήπειρο, είναι η κατάλληλη αντίδραση σε μια πράξη που δεν είναι καθόλου αντάξια μιας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη. Επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εκείνος που ενήργησε χωρίς καν να διαβουλευθεί με τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο Σαμαράς, ο οποίος εδώ και μήνες έχει καταστεί ανίκανος να θεσπίσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε και ο οποίος δεν είναι σε θέση να πείσει ούτε έναν επενδυτή για τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικοποιήσεων, που έχει δεσμευτεί, πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όμως, η τρόικα, οι πιστωτές στην Ελλάδα, δεν μπορούν να απαλλαχθούν. Είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει κάνει ανοιχτά έκκληση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Παρ 'όλα αυτά, η ανόητη πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι μία από τις αιτίες. »
Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της Liberation, πατήστε εδώ.
via Ανεμος Αντιστασης

ΒΙΝΤΕΟ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : "Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ....."

Σκηνές-σοκ: Η ισοπέδωση της χριστιανικής συνοικίας της αλ-Κουσέιρ από τους ισλαμιστές στην Συρία

Συγκλονιστικές σκηνές κατέγραψε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό συνεργείο για λογαριασμό του CNN από την καταστροφή που προκάλεσαν οι ισλαμιστές αντάρτες στην πόλη αλ-Κουσέιρ της Συρίας και ειδικά σε οτιδήποτε χριστιανικό.
Στα πρώτα δεύτερα φαίνεται μια χριστιανική ελληνορθόδοξη εκκλησία ολοσχερώς κατεστραμμένη (εν συνεχεία δείχνει και το εσωτερικό της). Οι κάτοικοι της πόλης υποδέχθηκαν τον εθνικό Στρατό της χώρας ως ελευθερωτές.
Ένας γέροντας της πόλης μιλάει στο ρεπορτάζ και εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβέρνηση Άσαντ λέγοντας “Φυσικά και θέλουμε να επιστρέψουμε στην ομαλή ζωή,, ελπίζουμε η κυβέρνηση ότι θα ξανακάνει την Αλ Κουσείρ βιώσιμη”.
Ο γέροντας ήταν ελληνορθόδοξος λεγόταν “Γιώργος” και καθάριζε τα συντρίμμια.
“Έκλεψαν τα πάντα” και μιλούσε για τους ισλαμιστές αντάρτες (το παραδέχεται ρεπορτάζ του αμερικανικού CNN…).
Η πόλη τελούσε υπό κατοχή από τον Φεβρουάριο του 2012, και ήταν σημαντικό κέντρο εφοδιασμού για τους ισλαμιστές λόγω της εγγύτητας στα ιορδανικά σύνορα, σημαντική και για τον ανεφοδιασμό του συριακού στρατού που πολεμά στην Ιντλιμπ, και στο Χαλέπι.
Οι περισσότεροι που γυρνούν τώρα στην πόλη είναι Χριστιανοί δείχνοντας έτσι τη θρησκευτική φύση αυτής της σύγκρουσης. Ο “Γιώργος” είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτός, του οποίου ο γιος απήχθη από τους ισλαμιστές αντάρτες, με την βοήθεια σουνιτών γειτόνων του!
Ο Γιώργος έδειξε και το σπίτι του αδελφού του το οποίο είχε καταστραφεό ολοσχερώς δείχνοντας έτσι το μίσος των ισλαμιστών ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς.
Μάλιστα λέει για τον ανιψιό του, τον γιο του αδερφού του, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν στο κατώφλι του σπιτιού του.
Αναφέρει ότι πριν τον πόλεμο η σημαντική χριστιανική μειονότητα της πόλης ζούσε φιλικά με τους Σουνίτες. Αυτό καταστράφηκε και δεν βλέπει πως θα μπορούσε να ξαναγίνει όπως πριν.
http://www.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2013/06/20/pkg-pleitgen-syria-qusayr-ghost-town.cnn.html


Σε καλή μεριά Βαγγελάκη…

 
Στην τόση προσφορά 60 χρόνων της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να προσμετρήσουμε και τον κομβικό της ρόλο για να πάρει καρέκλα ένας ασθενής εθισμένος με την εξουσία. 
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος. 
 
Σήμερα που οι δομές ψυχικής υγείας κλείνουν η ΕΡΤ -έστω και δια της καταστροφής της- προσφέρει στον ασθενή συμπολίτη μας το αντικείμενο της εξάρτησης του. 
Μια καρέκλα να καθίσει τον βαρύτιμο ποπό του. 
 
Ο Βαγγέλης είναι ένας μεγάλος πατριώτης που με μόνο αναγκαίο όπλο μια καρέκλα εξουσίας είναι αποφασισμένος να σώσει την πατρίδα με κάθε κόστος. 
Ακόμα και αν χρειαστεί να την καταστρέψει για να μην καταστραφεί. 
 
Στην Ελληνική ιστορία ο Βενιζέλος επαναλαμβάνεται. 
Τη δεύτερη φορά ως φάρσα. 
Όπως άλλωστε έγινε και με τους δύο προηγούμενους φορείς βαριών πολιτικών ονομάτων.

Αλλά στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν υπάρχουν αδιέξοδα. 
Ήδη ένα τρίτο κόμμα έσπευσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Το χριστιανοδημοκρατικό της Άνγκελα Μερκελ   
 
Από antistachef

Φορολογουν ΕΚΑΣ, επίδομα ανεργίας, επίδομα τριτέκνων - πολυτέκνων, ισόβια σύνταξη


Η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων - ακόμα κι αν απαλλάσσονται ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο – στην οικονομική δήλωση και η συνάθροισή τους με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα φέρνει νέες επιβαρύνσεις ύψους 1 εως 4%.
Η επιβάρυνση αυτή αφορά εισφορά αλληλεγγύης επί μίας σειράς επιδομάτων και κοινωνικών παροχών. Τα εισοδήματα αυτά, όπως αναφέρει το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα του φορολογούμενου και θα επιβαρυνθούν στο σύνολό τους με εισφορά αλληλεγγύης που διαμορφώνεται σε 1% για ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, σε 2% για ετήσιο εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, σε 3% για ετήσιο εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ και με 4% για ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα, εκτός από τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στο νόμο.
Όσα από τα επιδόματα - βοηθήματα αποτελούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ εισόδημα, ακόμη κι αν απαλλάσσονται της φορολογίας, δηλώνονται υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 της δήλωσης (έντυπο Ε1) με βάση τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4110/2013 και συνεπώς υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΦΕ, συγκεκριμένα την παραγρ. 5 του άρθρου 6, αποτελούν εισόδημα απαλλασσόμενο της φορολογίας οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.
Αντίθετα, όσα επιδόματα - βοηθήματα δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, δεν αναγράφονται στον συγκεκριμένο κωδικό της δήλωσης και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς. Παραδείγματα επιδομάτων που σύμφωνα με την θέση της Διοίκησης δεν αποτελούν εισόδημα, είναι το διατροφικό επίδομα, το επίδομα τυφλότητας, το επίδομα τοκετού, τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπευσοθεραπείας, αεροθεραπείας, ενεσοθεραπείας κλπ.
Από τον πίνακα 6 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, οι κωδικοί που λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος επί του οποίου θα υπολογίζεται η ειδική εισφορά, είναι οι εξής: 659-660,661-662,431-432,433-434,305-306.

Όσον αφορά στις εξαιρέσεις και προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2013, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, είναι οι εξής:
α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2013, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς, κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2013, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, τουλάχιστον από 30/04/2012 έως και 30/4/2013.
β) Να μην έχει κατά το χρόνο της βεβαίωσης της εισφοράς πραγματικά εισοδήματα, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος.
Διευκρινίζεται ότι, πραγματικά εισοδήματα εννοούνται τα εισοδήματα άλλης πηγής εκτός από αυτά που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες ΣΤ' πηγής, δηλαδή τα εισοδήματα Α', Γ, Δ', Ε' και Ζ' πηγής, διότι εννοείται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, φορολογούμενος μισθωτός υπάλληλος να εργάστηκε κατά ένα χρονικό διάστημα μέσα στο έτος 2013, να διακόπηκε εν συνεχεία η εργασιακή του σχέση και κατά την 30/04/2013 να είχε ήδη αρχίσει να λαμβάνει επίδομα ανεργίας, συνεπώς και να απαλλάσσεται από την εισφορά. Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος, για τις ανάγκες εφαρμογής αυτής της εξαίρεσης, δεν περιλαμβάνονται τα αντικειμενικά εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
Περαιτέρω,εξαιρούνται από την επιβολή της εισφοράς, για όλα τους τα εισοδήματα, οι κινητικά ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, συνεπώς και όσοι έχουν βαριά κινητική αναπηρία 80% ακριβώς. Σημειώνεται ότι, τα άτομα με κινητική αναπηρία 80% ακριβώς, εξαιρούνται μόνο από την εισφορά και όχι από την επιβολή του φόρου εισοδήματος. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 19 του πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 913-914.
Τονίζεται ότι η αποζημίωση λόγω λύσης εργασιακής σχέσης και τα εφάπαξ των ταμείων πρόνοιας & των ασφαλιστικών οργανισμών, όπως επίσης και οι αμοιβές υπαλλήλων της Ε.Ε. για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Πρωτοκόλλου περί Προνομίων και Ασυλιών της Ε.Ε, δηλώνονται στους κωδικούς 657-658 του Πίνακα 6 της δήλωσης, προκειμένου κατά την εκκαθάριση να μην υπολογιστεί εισφορά για αυτά.
Τέλος επιτηδεύματος
Ο υπολογισμός του τέλους επιτηδεύματος γίνεται με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο της εφορίας.
Το τέλος επιτηδεύματος και για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στην διαχειριστική περίοδο 2012 και η ΓΓΠΣ θα βεβαιώσει τα ποσά με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο. Συνεπώς, η μη άσκηση δραστηριότητας αναγνωρίζεται, όπως και κατά το οικονομικό έτος 2012, μόνο με υποβληθείσα δήλωση διακοπής εργασιών στην Δ.Ο.Υ., ακόμη κι αν αυτή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα. Διευκρινίζεται ότι, η ημερομηνία της διακοπής εργασιών είναι μία και μοναδική (καταληκτική), δεν τροποποιείται και οι φορολογούμενοι δεν δύνανται να την αντικαταστήσουν με μια προγενέστερη ούτως ώστε να απαλλαχθούν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Από το οικονομικό έτος 2013 και μετά, αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος ως εξής:
α) Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 800 ευρώ ετησίως.
β) Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 1.000 ευρώ ετησίως.
γ) Για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σε 650 ευρώ ετησίως.
δ) Για κάθε υποκατάστημα σε 600 ευρώ ετησίως.
Η αύξηση αυτή δεν ισχύει για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε., καθώς και για τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 φυσικά ή/ και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή/ και νομικό πρόσωπο. Για αυτές τις περιπτώσεις, εξακολουθούν να ισχύουν τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος όπως επιβλήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2012. Η υπαγωγή στην παραπάνω περίπτωση δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 11 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 019-020 και δύναται να ελεγχθεί από την Δ.Ο.Υ.
Σημειώνεται ότι τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, από το οικονομικό έτος 2014 και μετά θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς να δικαιούνται την έκπτωση των δαπανών του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε.
Υπενθυμίζεται ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητά τους αποκλειστικά σε χωριά, όπως προβλέπονταν πριν από την έναρξη του σχεδίου «Καποδίστριας», με πληθυσμό ως πεντακόσιους κατοίκους και νησιά έως 3.100 κατοίκους, εκτός κι αν είναι τουριστικοί τόποι. Με υπουργική απόφαση του 2011 ορίστηκε για τον προσδιορισμό του πληθυσμού να λαμβάνεται υπόψη η απογραφή του 2001 και ως τουριστικοί τόποι να θεωρούνται αυτοί που περιλαμβάνονται στο ΠΔ 899/76 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 664/77.
Από την διοίκηση, έχει ήδη γίνει δεκτό ότι, θα ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός των χωριών τα οποία αποτελούσαν, πριν από εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας» (ν. 2539/1997), αυτοτελή νομικά πρόσωπα, δηλαδή κοινοτητες. Συνεπώς αν κάποιο χωριό δεν αποτελούσε, κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, από μόνο του κοινότητα και άνηκε διοικητικά σε άλλη κοινότητα ή σε κάποιο δήμο, λαμβάνεται υπόψη για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, ο πληθυσμός της κοινότητας (ή αντίστοιχα του δήμου) που υπαγόταν.
Επίσης, εξαιρούνται της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τα πέντε πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους, όπου για το οικονομικό 2013 διευκρινίζεται ότι είναι τα φυσικά πρόσωπα που έκαναν έναρξη για πρώτη φορά μετά την 01/01/2008 και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση και είναι άνω των εξήντα δύο ετών, όπου για το οικονομικό 2013 είναι τα πρόσωπα που γεννήθηκαν μέχρι την 31/12/1950. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 12 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 027-028.

 topstory

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Τα μαθηματικά του μνημονίου είναι πολύ απλά.
Του Δημοτικού ....................
 
kyriakos tobras

Οι κυβερνήσεις fast food και ο «ξάφνικος θάνατος»


Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
Οταν ο Ελληνας πρωθυπουργός, από τις πλέον προβεβλημένες προσωπικότητες της δεξιάς πτέρυγας στην Κεντροδεξιά, μιλούσε εν μέσω της κρίσης μετά το μπλακάουτ στην ΕΡΤ σε συνέδριο Ελλήνων επιχειρηματιών, προέβη σε έναν κρίσιμο διαχωρισμό. Αυτόν του κράτους από το δημόσιο συμφέρον. Μίλησε συγκεκριμένα για δημόσια τηλεόραση και όχι κρατική τηλεόραση. Με την προσέγγιση αυτή το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείται από τη λειτουργία του κράτους, αλλά προφανώς από κάτι άλλο. Ισως την ευρωπαϊκή υπερδομή και γραφειοκρατία. Αλλά, αν σε μια χώρα απορρίψουμε την έννοια, όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη του έθνους-κράτους, που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο οποιασδήποτε δεξιάς άρα εθνοκεντρικής προσέγγισης, θα πρέπει να μιλάμε για περιοχές ή ομόσπονδα κρατίδια περιορισμένης αρμοδιότητας αυτοδιοίκησης. Περιοχές μιας υπερδομής, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και το κέντρο των αποφάσεων στο Βερολίνο. Αρα με την έννοια αυτή το δημόσιο συμφέρον των Ελλήνων εξυπηρετείται από τη διοίκηση την ευρωπαϊκή και όχι την κρατική υπόσταση της ίδιας της Ελλάδας.
Φυσικά ο κ. Σαμαράς θέλησε με τον διαχωρισμό αυτόν, στη βάση του καυτού θέματος της επικαιρότητας εκείνο το απόγευμα, να διαχωρίσει τη λειτουργία της δημοσίας τηλεόρασης από το πελατειακό κράτος που συνεχίζει να λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1950 έως σήμερα. Υποστηρίζοντας ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει τη βάση του στο πρόγραμμα των Μνημονίων και επιζητεί τη συγκρότηση ενός νέου κράτους πέρα από τα κόμματα υπέρ της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος των Ελλήνων, υπό την ευρωπαϊκή προσέγγιση.
Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ειδικά με την τακτική του «ξαφνικού θανάτου», που δεν εφαρμόστηκε μόνο στην ΕΡΤ αλλά θα αποτελέσει την ίδια νομική βάση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την ΕΡΤ για τον «ξαφνικό θάνατο» νοσοκομείων, σχολείων, αργότερα στρατοπέδων, εργοστασίων πολεμικού υλικού, φορέων των βασικών λειτουργιών του κράτους ή του ευρύτερου τομέα. Ακόμη και το υπουργείο Οικονομικών μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος του να καταργηθεί, με μια διεθνή λογιστική εταιρία και δύο εισπρακτικές, ενδεχομένως και εγχώριες, να αναλάβουν το Λογιστήριο του Κράτους και τον εντοπισμό και συγκέντρωση των φόρων. Το κριτήριο για τις αποφάσεις αυτές στην ουσία δεν είναι κάποιο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους, προκειμένου αυτό να κοστίζει λιγότερο και να λειτουργεί καλύτερα. Αλλά των λογιστικών υποχρεώσεων που έχουν οι Ελληνες απέναντι στους δανειστές, στο παράλογο και απολύτως ατυχές πλέγμα των Μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων πακέτων εφαρμοστικών νόμων που τα ακολούθησαν. Επίσης, του τελικού σταδίου της λεηλασίας του εθνικού κράτους των Ελλήνων στα εμπράγματα δικαιώματα που έχει από τη συγκρότησή του.
Ετσι όμως, από τη μια το κράτος ακρωτηριάζεται και από την άλλη οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ασχέτως σύνθεσης και προσώπων, μετατρέπονται σε διοικητικούς μηχανισμούς εκκαθάρισης, εν λειτουργία, του κράτους των Ελλήνων, υπάλληλες των μεσαίων στελεχών της γραφειοκρατίας της τρόικας. Ταυτόχρονα, το Κοινοβούλιο έχει πάψει να έχει ουσιαστικό ρόλο στις αποφάσεις, αφού από τη μια με τα μεσοπρόθεσμα και από την άλλη με τα προεδρικά διατάγματα δεν έχει πλέον αρμοδιότητες.
Μετατρέπεται, μάλιστα, όσο περνά ο καιρός σε κάτι σε «τσίρκο Μεντράνο» ή σε «θορυβώδες μεσημεριανάδικο» των προηγούμενων δεκαετιών. Οι κυβερνήσεις μετά το 2010 μοιάζουν στην κυριολεξία φαστ φουντ. Αυτό είναι φυσικό, αφού οι πολιτικοί δεν σκέφθηκαν ότι, αν παραχωρήσουν το εθνικό κράτος και το δημόσιο συμφέρον των Ελλήνων, δεν θα έχουν κανέναν λόγο να είναι χρήσιμοι, παρά μόνον για να παρίστανται στις εξελίξεις…



ΚΑΙ ΤΩΡΑ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ;


Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη   
Δεν υπάρχει, δυστυχώς πια,  αμφιβολία, ότι η υπογράφουσα  και όσοι ακόμη υποστηρίζαμε, από την αρχή της εποχής των απάνθρωπων μνημονίων ότι οδηγούμαστε ακάθεκτοι στην καταστροφή, είχαμε δίκαιο.
Δεν ξέρω τι μπορεί να επιδίωκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων περίπου ετών, με τις  ανεδαφικές διαβεβαιώσεις τους ότι «πάμε καλά» και με τους μύθους τους περί  δήθεν “success story”,γιατί μου είναι δύσκολο  να πιστέψω ότι οι αρμόδιοι  δεν ήταν σε θέση  να αντιληφθούν το αυταπόδεικτο: δηλαδή,  ότι χρέος που συνεχώς διευρύνεται ως ποσοστό στο ΑΕΠ, επειδή αυτό το τελευταίο υποχωρεί συνεχώς, ακολουθώντας  τους ανεξέλεγκτους ρυθμούς μιας πρωτοφανούς, για περίοδο ειρήνης,  ύφεσης,  δεν είναι, και δεν μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο.
Οι αρμόδιοι, και όχι μόνο Έλληνες, αλλά και  οι  έξωθεν συνεργάτες τους  δανειστές μας, για  ανεπίτρεπτα μακρύ διάστημα, γαντζώνονταν στην κυριολεξία από εντελώς οριακές και πλήρως   ασήμαντες μεταβολές, μιας  κατά τα άλλα σταθερής μας πορείας προς  την άβυσσο. Και με βάση αυτά τα «τίποτε» ανήγγειλαν θριαμβευτικά και χωρίς ενδοιασμούς τη δήθεν  έξοδό μας  από την κρίση. Στην ίδια αυτή κατηγορία ανήκει και η καλλιέργεια υπέρμετρων  ελπίδων για δήθεν βελτίωση της τύχης μας χάρη στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που φυσικά ουδόλως  καθιστά διαχειρίσιμο το  τεράστιο και συνεχώς διογκούμενο χρέος μας.
Θα επαναλάβω γι ακόμη μια φορά ότι θεωρώ αδύνατη την υπόθεση ότι δεν  ήξεραν, δεν  είχαν επαφή με τη συντριπτική ελληνική πραγματικότητα, και  τελικά μπορούσαν αφελώς  να  πιστεύουν  στην ανέγερση  χάρτινων πύργων στην άμμο,  αλλά και να τάζουν  χωρίς διακοπή στον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό «λαγούς με πετραχήλια». Σε τελική ανάλυση,  υπήρχαν και οι στρατιές των συμβούλων…. που δεν μπορεί, κάποιες εικόνες  θα περνούσαν οπωσδήποτε από το μυαλό τους, σχετικά με την  ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.
Η απρόσκοπτη, όμως, διαπίστωση ότι έλληνες και ξένοι αρμόδιοι  έκρυβαν την αλήθεια, από τον ελληνικό λαό και, πολύ συχνά, σε μουσική  συγχορδία μεταξύ τους τον αποκοίμιζαν, δεν απαντά στο γιατί  είχε προκριθεί αυτή η μεθόδευση, τι επιδιώκονταν μέσα απ’ αυτήν, τι αναμενόταν, τι είδους  φόβους συγκάλυπτε, από τι  προσπαθούσε να ξεφύγει. Τελικά, όλα συγκλίνουν στο ότι,  ότι ελληνική κυβέρνηση και, ίσως και η  τρόικα προσπαθούσαν, με απόγνωση, να κερδίσουν καιρό. Ερωτάται, ωστόσο, τι ήταν λογικό να ελπίζουν ότι θα κερδίσουν μέσω του δραματικά αδιέξοδου προγράμματος της τρόικας, που επιδείνωνε συνεχώς την κατάσταση, εξαιτίας της  αλύπητης  προσφυγής σε μέτρα αφανισμού της οικονομίας και της κοινωνίας, φέρνοντας την αναπόφευκτη έκρηξη όλο και πιο κοντά.
Είναι εδώ και κάποιο καιρό γνωστό ότι το τραγικό λάθος του ΔΝΤ, που κατέστρεψε την Ελλάδα,  βυθίζοντάς την σε ύφεση μέχρι και 200% εντονότερη σε σχέση μ’ αυτήν που, εσφαλμένα είχε προγραμματιστεί, ομολογήθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια και σαφήνεια, από τον επικεφαλής μακροοικονομολόγο  του, τον Ολιβιέ Μπλανσάρ, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2013.
Η ομολογία αυτή, διανθισμένη και με αιχμές εναντίον της ΕΕ, για την εγκληματική της αργοπορία να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση/αναδιαπραγμάτευση του χρέους, αποτελούσε ταυτόχρονα και  κατά κάποιο τρόπο αναγγελία της πρόθεσης  αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόικα, εφόσον το ταμείο  δεν έχει το δικαίωμα να δανείζει οικονομίες  των οποίων το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο, όπως είναι  το ελληνικό. Είχαν, βέβαια, προηγηθεί οι  γνωστές αλχημείες του ΔΝΤ, με τη σύμπραξη της ΕΕ, να βαφτίσουν  δηλαδή το  ελληνικό χρέος, που δεν ήταν βιώσιμο, ως  βιώσιμο, παρατείνοντας το χρόνο λήξης από το 2020 στο2024, και αποδεχόμενοι  αυθαίρετα ως κρίσιμο ποσοστό του στο ΑΕΠ, από 120 αρχικά σε 124 .
Θα ανέμενε, λογικά, κανείς, ως απάντηση στην ομολογία αυτή του Ολιβιέ Μπλανσάρ, μια γενική  κινητοποίηση των αρμοδίων της ΕΕ και της Ελλάδας, για άμεση αναθεώρηση  αυτού του, επίσημα πια, αναγνωρισμένου ως καταστρεπτικού ελληνικού προγράμματος, ώστε να περιοριστούν οι απάνθρωπες συνέπειες σε όλους, ανεξαιρέτως, τους τομείς. Οι εξελίξεις, όμως, αποδείχθηκαν  έξω από κάθε έννοια και περιεχόμενο λογικής. Όσο απίστευτο και αδιανόητο κι αν είναι, αποτελεί ωστόσο τη θλιβερή πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, οι έλληνες αρμόδιοι συμπεριφέρθηκαν ωσάν να μην άκουσαν τη δήλωση του Ολιβιέ Μπλανσάρ και ακόμη χειρότερα ωσάν να μην τους αφορούσε η δήλωση αυτή, περί του τραγικού λάθους.
Εξακολούθησαν να ασχολούνται με την ανάγκη για…. «ριζικές μεταρρυθμίσεις», χωρίς όμως ουδέποτε να προσδιορίζουν το περιεχόμενό τους, το μέγεθος των θυσιών που συνδέονται μ’αυτές, καθώς και την έκταση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Και το πιο τραυματικό είναι ότι κυβερνητικοί οικονομικοί παράγοντες, ακόμη και μετά την ομολογία του λάθους, ακόμη και τώρα που οι χάρτινοι πύργοι γκρεμίστηκαν, επαίρονται να δηλώνουν ότι….. «τόλμησαν να προβούν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις»! Δεν αντιλαμβάνονται, άραγε, ότι  η «τόλμη» τους αυτή,  δημιούργησε χιλιάδες επιπλέον απελπισμένους ανέργους, οδήγησε στην αυτοκτονία χιλιάδες άτομα, έκανε άστεγους χιλιάδες Έλληνες, φτωχοποίησε το 70% του ελληνικού λαού, έδιωξε τα καλύτερα μυαλά των νέων εκτός Ελλάδας;;;;
Δεν συνειδητοποιούν, ενόσω πιπιλίζουν την καραμέλα των «ριζικών μεταρρυθμίσεων», ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν αποφασίζονται και δεν εκτελούνται σε μια νύκτα, αλλά αντιθέτως απαιτούν χρόνο, σοβαρή μελέτη των  επιπτώσεών τους και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για  περιορισμό των αρνητικών αποτελεσμάτων τους, ενώ αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης ανθρωπιστικών καταστροφών, όταν εκτελούνται με ασύγγνωστη επιπολαιότητα, όπως αυτές στην πατρίδα μας;
Τις  γενοκτονικές αυτές μεταρρυθμίσεις, είναι βέβαια γνωστό ότι τις απαιτεί η τρόικα. Και είναι, επίσης, γνωστό ότι έλληνες κυβερνητικοί έβαλαν την υπογραφή τους κάτω απ’ αυτές.  Καθώς πρόκειται για εγκληματικής υφής ανειλημμένες υποχρεώσεις, που υπόσχονται να εξαφανίσουν ένα ολόκληρο έθνος από προσώπου γης, αλλά και κυρίως καθώς το όλο πρόγραμμα της τρόικας αποδείχθηκε τραγικά λανθασμένο, είναι σαφές ότι η επιβίωσή μας επιβάλλει την μη τήρησή τους.
Είναι, εξάλλου, ενδιαφέρον να παρατηρηθεί ότι η ομολογία του λάθους του ΔΝΤ εγκαινίασε μια νέα φάση στις σχέσεις του με την ΕΕ. Εννοώ, ότι στη συνέχεια  ξέσπασε άγριος  καυγάς και  αλληλοκατηγορίες ανάμεσα  στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, για το ποιος φταίει περισσότερο που η Ελλάδα χαροπαλεύει. Και, έτσι, μεταξύ όλων των άλλων, χάρη κυρίως στην κυνική ομολογία του Ζαν-Κλώντ Τρισέ,   επιβεβαιώθηκε η άποψη πολλών από μας ότι, δηλαδή, η χώρα μας ήταν το εξιλαστήριο θύμα, για να μη διακινδυνεύσει η υπόλοιπη Ευρώπη, από μια έγκαιρη και αποτελεσματική αναδιάρθωση/αναδιαπραγμάτευση του χρέους μας. Τρομάζει ασφαλώς  η, πέρα από κάθε αμφιβολία,  διαπίστωση ότι η σωτηρία ή η καταστροφή των κρατών-μελών της ευρωζώνης αποτελεί, τελικά, πεδίο ελεύθερων επιλογών των  αξιωματούχων της. Έτσι, σε μια και μόνη ημέρα καταστράφηκε η ανθούσα οικονομία της Κύπρου, και σε σημαντικό βαθμό, το αστροπελέκι της ΕΕ το δέχθηκαν, εκτός από την Ελλάδα,  και η Πορτογαλία, αλλά και η Ιρλανδία.
Η αμηχανία της ελληνικής κυβέρνησης, απέναντι στην ομολογία του λάθους, από το ΔΝΤ δεν διήρκεσε πολύ. Περιέργως, την διαδέχθηκε μια περίοδος, που άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυθεντικής ιλαροτραγωδίας. Αντί, δηλαδή, να   γίνει μια σοβαρή και συντονισμένη επίδειξη ισχυρής αντίδρασης και έντονης αποδοκιμασίας του λάθους, που συσσώρευσε ανεξέλεγκτης έκτασης εθνικά δεινά, και αντί να απαιτήσουμε το δίκαιό μας, δηλαδή  την άμεση αλλαγή της επίσημα πια αναγνωρισμένης ως λανθασμένης πολιτικής, επινοήθηκε η “success story”!!   Με καθημερινές δηλώσεις ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, το λάθος του ΔΝΤ, που ουσιαστικά έθετε ταφόπετρα σε κάθε μορφής ελπίδα εξόδου από την κρίση, αποσιωπήθηκε εντελώς, και τη θέση του, ω του θαύματος,  κατέλαβε η “success story”!!!
«Πηγαίνουμε καλά», έλεγαν σε όλους τους τόνους οι αρμόδιοι ….προσκόμιζαν μάλιστα και….στατιστικά δεδομένα περί του λόγου τους το αληθές. «Λάμπει το φως στο τέλος του τούνελ» επαναλάμβαναν τα φερέφωνα πολλών ΜΜΕ. Ένας αρρωστημένος ενθουσιασμός άκρατης επιπολαιότητας   είχε επιστρατευθεί,  στη μαρτυρική Ελλάδα, και προσπαθούσε, με κάθε μέσο και κάθε μεθόδευση,  να επιβληθεί  και να σκεπάσει τη χώρα που ψυχορραγούσε….. Ειδικότερα η “success story» εμφανίστηκε ως πολυτελής κορώνα στην κεφαλή των οικονομολόγων της κυβέρνησης, που αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός πως  όλες-μα όλες οι προβλέψεις τους  αποδείχθηκαν τραγικά εσφαλμένες, επιδίδονταν με στόμφο και σημαντική δόση υπεροψίας, σε νέες…ακόμη πιο έωλες από τις προηγούμενες.
Και, ακριβώς,  επάνω στην τρελή  χαρά και στη μεγάλη γιορτή για το “success story”  και τα  δήθεν «καταπληκτικά οικονομικά μας επιτεύγματα», έσκασε  το Μάιο  η έκθεση του βελγικού κέντρου ερευνών Bruegel, που υπογράμμιζε αυτό που, άλλωστε, ήταν ορατό και δια γυμνού οφθαλμού: ότι δηλαδή «η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης». Και αμέσως  μετά, στις 6 Ιουνίου
η παραπάνω αυτή έκθεση  ακολουθήθηκε από πικρή ανάλυση του ΔΝΤ που και αυτό διαπίστωνε ότι «ούτε η εμπιστοσύνη, ούτε η  υγιής ανάπτυξη  είχαν επιστρέψει  στην Αθήνα».
Την ίδια περίπου στιγμή πρόβαλαν και τα λάθη των Ρόγκοφ και  Ράινχαρτ, που διαπιστώθηκαν από φοιτητή των οικονομικών,  σχετικά με     το κρίσιμο  ποσοστό του χρέους στο ΑΕΠ,   που  το καθιστά μη διαχειρίσιμο,  και που δεν είναι  το 90%, αυτό που γινόταν ως τώρα δεκτό, αλλά πολύ  υψηλότερό του.  Και, πλέον, σε κατάσταση υπέρμετρου  τρόμου διαπιστώνει ο μέσος ευρωπαίος πολίτης, και όχι μόνο, ότι η ζωή του και η τύχη του είναι έρμαιο των εμπνεύσεων, των πειραματικών διαθέσεων, των λαθών υπολογισμού, των  επικίνδυνων φιλοδοξιών των ισχυρών, αλλά και γιατί όχι, και μιας σειράς  συνωμοσιών…που μπορεί να αποβλέπουν στη γερμανοποίηση της Ευρώπης, στην παγκόσμια διακυβέρνηση, στο διαχωρισμό των ευρωπαίων πολιτών σε άρχοντες και δούλους κ.ο.κ.
Οι κακές εκθέσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έπληξαν ανεπανόρθωτα τις βάσεις και τη φιλοσοφία του “success story”, και δημιούργησαν ακόμη εντονότερα ερωτηματικά, για το τι τελοσπάντων μπορεί να επιδιώκουν οι έλληνες αρμόδιοι από τη συνεχή προσπάθεια συσκότισης της πραγματικότητας, εφόσον είναι αναμφισβήτητο  ότι   το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνει το σύνολο των δεδομένων. Και από την άλλη πλευρά, ίσως και να μην είναι παράδοξο, ίσως και να έπρεπε να αναμενόταν η συμπεριφορά της τρόικας. Που, ωσάν να μη συνέβη απολύτως τίποτε,  η τρόικα επέλεξε να εντατικοποιήσει τις  παράλογες, τις  φανατισμένες, τις  γενοκτονικές  απαιτήσεις της, από την ελληνική οικονομία που, αναμφίβολα,  πνέει τα λοίσθια.
Οι τροικανοί δηλώνουν μη  ικανοποιημένοι από την ήδη πλήρη εξαθλίωση της αγοράς εργασίας, όπου επιστήμονες με μεταπτυχιακό αμείβονται με ημερομίσθιο…..17,50Ε  δουλεύοντας 12ωρο! Θέλουν και….άλλη και πέρα από αυτήν «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας».  Δεν δίνουν, είπαν, οι τροικανοί τη δόση μας του δανείου, αν δεν απολυθούν, αμέσως-τώρα, 2000-2500 δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν το είπαν, ακριβώς έτσι, αλλά άφησαν να εννοηθεί, ότι λάθος-ξελάθος του ΔΝΤ αποτελεί ζήτημα τιμής για τους τροικανούς, ζήτημα ικανοποίησης του μένους τους εναντίον του δημόσιου τομέα,  η άμεση απόλυση των δημοσίων αυτών υπαλλήλων.
Οι απολύσεις αποτελούν μέρος των διαρθρωτικών ή ριζικών μεταρρυθμίσεων!  Οι τροικανοί θέλουν αμέσως-τώρα γενικό ξεπούλημα όλης της χώρας, και διαφορετικά θα τα βρουν από αλλού τα δισεκατομμύρια που τους λείπουν και που απαιτούν. Προσιτές μέθοδοι, εκτός των απολύσεων, κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, πανεπιστημίων, συνέχιση μείωσης ή και κατάργησης  συντάξεων, επιδρομή στις καταθέσεις ιδιωτών, δήμευση ακινήτων κ.ο.κ…..υπάρχει ακόμη λίπος, κατά την προσφιλή ρήση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου!
Και μέσα στην παραζάλη των καταιγιστικών απαιτήσεων της τρόικας, σε συνδυασμό και με την αδύναμη, τελικά, συνταγή των επίορκων-κοπανατζήδων, που με τίποτε δεν έπιαναν τη νόρμα…., αλλά και με τις δυσκολίες που εμφανώς αντιμετώπιζε ο κ. Μανιτάκης, αναφορικά με την οριστικοποίηση των χαρακτηριστικών, που έπρεπε να φέρουν οι  απολυόμενοι,  ήρθε ο από μηχανής Θεός: οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.  Την κλείνουμε, μαυρίζουμε τις οθόνες, απολύουμε τον αριθμό των εκεί εργαζομένων, για να ικανοποιηθεί η τρόικα, και ….βλέπουμε στη συνέχεια. Στη συνέχεια, το κλείσιμο και άλλων οργανισμών, αδιακρίτως πάντοτε  και με αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση των τροικανών, εικάζεται λογικά  ότι θα διευκολυνθεί.
Με την ΕΡΤ ακολουθήθηκε η  γνωστή και παγιωμένη πια μεθόδευση της διάβρωσης, πριν από την τελική επίθεση: παράλογα υψηλοί μισθοί, τεμπελιά, αναποτελεσματικότητα κλπ., κλπ, που παραδόξως  επηρεάζουν ακόμη σημαντικό τμήμα πολιτών αυτού του τόπου, που αναμασούν τις ανεδαφικές, εν πολλοίς κατηγορίες, εναντίον επιλεγμένων κοινωνικοοικονομικών ομάδων, αν και έχουν προηγηθεί  πανομοιότυπες  εκστρατείες εναντίον των δασκάλων/καθηγητών, των δημόσιων υπαλλήλων γενικώς, των ταξιτζήδων, των φαρμακοποιών κ.ο.κ. Ασφαλώς, υπήρχε σωρεία μη ικανοποιητικών χαρακτηριστικών στη δολοφονημένη ΕΡΤ, με κυριότερο το «φερεφωνικό» της  κυβερνητικής πολιτικής.  Ωστόσο, οι πρόσφατες εντονότατες λαϊκές αντιδράσεις απέδειξαν ότι η ανοχή των πολιτών στις αξιοθρήνητες, παραπειστικές, μη δημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις έχει όρια, που αν ξεπεραστούν,  οι εξελίξεις είναι ανεξέλεγκτες.
Διαισθάνομαι, όμως, ότι αυτή η ερμηνεία  του πραξικοπήματος, που συντελέστηκε με την  ΕΡΤ, που επιπλέον ήταν και κερδοφόρα, διηγείται ίσως  τη μισή αλήθεια. Γιατί, η άλλη μισή θα πρέπει πιθανότατα να αναζητηθεί στο σοκ, που προκάλεσε στην Κυβέρνηση, η   βίαιη  διακοπή του παραμυθιού του “success story”. Τι  θα λένε,  τώρα, οι αρμόδιοι μας, για το που πάνε τα πράγματα, χωρίς  “success story”; Πως θα δικαιολογήσουν ότι το δήθεν  φως, που δήθεν έβλεπαν,  έγινε τώρα πιο μαύρο σκοτάδι από πριν;
Γι αυτό, δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αποκλειστεί η υπόθεση ότι το πραξικόπημα της ΕΡΤ  ήταν  απαύγασμα μιας  καλά μελετημένης  απόφασης, που απέβλεπε στην, όσο γίνεται,  πιο ανώδυνη  αποχώρηση της τρικομματικής  κυβέρνησης,  από την επερχόμενη καταιγίδα. Μια καταιγίδα που απειλεί να συμπαρασύρει τα πάντα.
Ασφαλώς, εκεί που, τώρα, φαίνεται να οδεύουμε, πηγαίναμε  ουσιαστικά από την αρχή, αλλά δεν θέλαμε, ή ορθότερα δεν μας άφηναν  να το συνειδητοποιήσουμε. Ασφαλώς, θα υπήρχε ελπίδα αν είχαμε κάνει, από την πρώτη στιγμή –όπως   υποστηρίχθηκε με επιμονή από την υπογράφουσα και όχι μόνο- παύση εξωτερικών πληρωμών.  Αλλά, τότε, οι αρμόδιοι δικοί μας μιλούσαν περί δήθεν καταστροφής- ωσάν  να μην  ήρθε δριμύτερη και χωρίς την παύση πληρωμών. Και περί καταστροφής, επίσης, μιλούσαν αναφορικά με την αναδιάρθρωση/αναδιαπραγμάτευση που –όπως το υποστήριξα από την πρώτη ώρα-αποτελούσε τη μοναδική οδό σωτηρίας μας.
Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει-που δεν είναι, ακόμη, ο πάτος- είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένων και κατ’εξακολούθηση εγκλημάτων, εναντίον της Ελλάδας και του λαού της. Και, ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι εκ των αποτελεσμάτων,  πρόκειται περί στυγερών εγκλημάτων.
Η πάγια δικαιολογία των εγκλημάτων αυτών συνδεόταν άμεσα  με τον Αρμαγεδδών της δραχμής. «Το εισόδημά μας, θα μειωθεί κατά 50%» έλεγαν τα κάθε μορφής φερέφωνα –και, όπως ήταν αναμενόμενο με μαθηματική ακρίβεια, το εισόδημά μας μειώθηκε και πάνω, ίσως από 50%, χωρίς τη δραχμή!  «Δεν θα έχουμε πετρέλαιο και θα παγώσουμε το χειμώνα» συνέχιζαν οι ιεροκήρυκες  του άρρωστου ευρώ. Αλλά, στο φετινό  χειμώνα παγώσαμε, και κάψαμε δάση κλπ. χωρίς τη δραχμή!
Οι δικοί μας αρμόδιοι έβλεπαν τους εαυτούς τους  σκαρφαλωμένους στα δένδρα, με τη δραχμή….και γι’ αυτό δεν επιχείρησαν όσο ήταν ακόμη καιρός, να την χρησιμοποιήσουν, τουλάχιστον, ως όπλο για μια πιο ανθρώπινη διαπραγμάτευση, από την ανύπαρκτη, δηλαδή από την πλήρη και εξευτελιστική υποτέλεια.  Το όπλο της επιστροφής στη δραχμή θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα, ενόσω ακόμη οι δανειστές μας ήταν υπερπλήρεις με ελληνικά ομόλογα, αλλά όχι πια τώρα.
Και τώρα; Μα είναι σαφές ότι οι αρμόδιοι μας έπεσαν και εδώ, ως συνήθως άλλωστε,  εντελώς έξω.  Γιατί  το GREXIT, ουδόλως τελείωσε, όπως κάποιοι το φαντάζονται. Αντιθέτως, ο μεγάλος κίνδυνος τώρα είναι να μας επιστρέψουν στη δραχμή με τους δικούς τους όρους, εφόσον χάσαμε την ευκαιρία να τους προσδιορίσουμε και εμείς. Εκτός, βέβαια,- κάτι που φαίνεται να είναι ολοένα και πιο πιθανό- αν  επιστρέψει  ολόκληρη η ευρωζώνη στα, επί μέρους,  εθνικά της νομίσματα, εξαιτίας των προβλημάτων της που σωρεύονται και αδυνατούν να επιλυθούν.  Στην απελπιστική θέση που βρισκόμαστε, ενδεχομένως, αυτή η λύση να είναι για μας η καλύτερη δυνατή.
Και στο εσωτερικό; Γίνεται  οδυνηρή πια η ανάγκη λήψης αποφάσεων, προς  εντελώς διαφορετική κατεύθυνση  από αυτήν των τελευταίων τεσσάρων, σχεδόν, ετών. Δεν πάει άλλο αυτή η συνεχιζόμενη εξαθλίωση και η εξάρθρωση της παραγωγικής ικανότητας της οικονομίας, της διοικητικής μηχανής, του κράτους πρόνοιας. Πρέπει άμεσα και  με κάθε θυσία να σταματήσει…να αρχίσει μια  διαμετρικά άλλη  πορεία προς τη ζωή και όχι πια προς το θάνατο. Προς την ανάπτυξη και όχι προς την συρρίκνωση.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ένα νέο Σύνταγμα θα βοηθούσε μια νέα αρχή. Η, έστω και πρόσκαιρή, απομάκρυνση από το εθνικό προσκήνιο, του συνόλου των πολιτικών, που έχουν ποικιλοτρόπως διαβρωθεί στη συνείδηση του λαού μας, θα ήταν  καταρχήν επιθυμητή. Μια δοκιμή, ασφαλώς επικίνδυνη, με κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων, θα άξιζε να δοκιμαστεί, τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε ώρα μηδέν. Μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε, ίσως, και μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους εταίρους μας, ως ίσους προς ίσους και όχι ως δυνάστες μας. Όλα είναι αβέβαια και όλα εμφανίζονται με ένα  ίσως….γιατί απλώς δεν είναι διαθέσιμες εύκολες συνταγές.  Αυτό που είναι, όμως, βέβαιο είναι ότι τώρα μπορούμε να τολμήσουμε, γιατί δεν έχουμε πια τίποτε να χάσουμε.
πηγή

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...

...ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...
Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της, δίνει τη δική της απάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, που έκανε λόγο για εκκένωση του κτιρίου από τους εργαζομένους της ΕΡΤ.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ : ...
"ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ!
Στο Υπουργείο  Οικονομικών  απαντάμε :  Μολών λαβέ !

Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου  από  αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου,  που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα,
                     είναι βία για να παραιτηθούμε!
                     Είναι βία για να μας γονατίσουν!
                     Είναι  βία για να μας τρομάξουν!

Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση  μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας,  υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα  και η δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπεί και να διαπραγματεύεται για λογαριασμό τους!

Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους  του δημοσίου τομέα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο, να προσθέσουν κι άλλους  στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!

Θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία, κάθε έννοια εργατικού δικαίου!

Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό  δεν θα μας τρομοκρατήσει!

Δουλεύουμε για τη Δημόσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Νομική Υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!

Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που  μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ.

Η  σιωπή της ΕΡΤ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ  !

Καλούμε όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο Ραδιομέγαρο  κάθε ώρα, κάθε μέρα …

Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ,  ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού!

ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ! ΠΟΜΠΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!".
Πηγή : enikos.gr

21.6.13

Οι… Κομανέτσι


Δημήτρης Μηλάκας
Οι (πολύ) παλαιότεροι θυμούνται τη Ρουμάνα γυμνάστρια Νάντια Κομανέτσι (παιδί – θαύμα επί εποχής Τσαουσέσκου), η οποία σύστησε στην ελληνική κοινωνία την ενόργανη γυμναστική με τις περίτεχνες κινήσεις και τις κομψότατες… κωλοτούμπες της.
Σαν αυτές που επιχειρούν σήμερα, με όχι τόσο μεγάλη χάρη, όχι στο γυμναστικό ταπί, αλλά στον πολιτικό στίβο, οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, οι οποίοι τη μια μαζί (με τον Αντώνη Σαμαρά) δεν κάνουνε και την άλλη χώρια δεν μπορούνε.
Προφανώς, έχει και η (πολιτική) επιδεξιότητα τα όριά της, τα οποία οι εν λόγω κύριοι προ πολλού υπερέβησαν. Συνεχίζουν, λοιπόν, αενάως τις περίτεχνες κωλοτούμπες τους, παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται το γελοίο των κινήσεών τους.
Γνωρίζουν επίσης ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που απολαμβάνουν την παράστασή τους. Συνεχίζουν, όμως, διότι δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με ανακυβιστήσεις μέχρι την εσχατιά της (πολιτικής) γελιότητας και της τελικής πτώσης τους.
● Ο… σκληρός (δεξιός) Σαμαράς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι κρέμεται από μια (γερμανική) τρίχα.
● Ο… εύστροφος (σοσιαλιστής) Βενιζέλος ξέρει πως κατανάλωσε το σύνολο της κληρονομιάς που κέρδισε αναλαμβάνοντας το κόμμα των Παπανδρέου.
● Ο… υπεύθυνος (αριστερός) Κουβέλης, αν και ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, αντιλαμβάνεται ότι στις εκλογές (είτε τις προκαλέσει τελικά είτε όχι) θα ψάχνει να βρει την ψήφο του.
Μοιάζουν, λοιπόν, οι επιφανείς πολιτικοί μας ηγέτες να δίνουν μια μάχη να «χορέψουν» στην πολιτική σκηνή, πάνε κι έρχονται, κορδώνονται σαν παγόνια, σκληραίνουν και μαλακώνουν σε έναν (γερμανικό) ρυθμό που μονότονα επαναλαμβάνει: Εκλογές απαγορεύονται.
Εκεί, λοιπόν, εξαντλούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες κατά τα άλλα δεν γνωρίζουν αδιέξοδα, αρκεί να μην διαταράσσουν τα πραγματικά μεγάλα συμφέροντα – των δανειστών στην προκειμένη περίπτωση.
Θα τα καταφέρουν άραγε οι συνεταίροι να διατηρήσουν την κυβέρνηση μέχρι τουλάχιστον τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, όπως με σαφήνεια τους έχει υποδειχτεί; Θα μείνει μέχρι τέλους και με τα δυο του δεκανίκια ο Σαμαράς; Στην περίπτωση που ο Κουβέλης τελικά εξέλθει, αντέχει το ΠΑΣΟΚ ως μόνο υποστύλωμα;
Κοντός ψαλμός, αλλά έτσι κι αλλιώς το (πολιτικό) θέαμα ούτε βλέπεται ούτε υποφέρεται. Οι… Κομανέτσι είναι έτοιμοι για την έξοδο συνοδευόμενοι από το γιούχα της άγριας και επώδυνης οικονομικής πραγματικότητας.
το Ποντίκι

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΦΟΥΧΤΑ ΕΥΡΩ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ

Η Μαρία του Συνασπισμού, ο Προξενητής, ο Γαμβρός κι' ο Γάμος(πολιτικός)


Η Νύφη κοιτάζει με δέος τον Γαμβρό κι' ο προξενητής -με δεμένο το χέρι, από κάποιο τραπέζι που κτύπησε....όπως άλλωστε το συνηθίζει- περιμένει εις μάτην, εκδήλωση ευαρέσκειας από την μονίμως "χάσκουσα" πρωθυπουργική "μάσκα", για την επιτυχία του εγχειρήματος!
 
 
Πάντως ένα είναι βέβαιο ότι όποιος ....πούλησε την ψυχή του στον Κοντό, δεν πήγε χαμένος!
 
 
Κι' εσύ παλιάτσο Έλληνα γέλα ....μα πως να γελάσεις ;...




G.D

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΕΡΩΣΕΙ



Έγραφα προχθές εδώ ότι το ΠΑΣΟΚ έμοιαζε να κερδίζει πόντους με τη στάση του στο θέμα της ΕΡΤ, επιλέγοντας για πρώτη φορά στην εποχή Βενιζέλου να υποστηρίξει μια συγκεκριμένη πολιτική θέση.

Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφώνησε έναν από τους πλέον αντιφατικούς...



...λόγους που έχω ποτέ παρακολουθήσει. Επιτέθηκε στον Σαμαρά για την ΕΡΤ, επιτέθηκε στον Κουβέλη για την...ΕΡΤ, επιτέθηκε στον Σαμαρά για τη διαπραγμάτευση(!) με την Τρόικα αλλά τελικά μας ενημέρωσε ότι έχει επέλθει μια κάποια συμφωνία για την ΕΡΤ με τον Σαμαρά κι ότι το κόμμα του δεν θα εγκαταλείψει τη στήριξη του στην κυβέρνηση.

Με αυτή του τη στάση, το ΠΑΣΟΚ θα εισπράξει πράγματι κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη. Τόσο το κόμμα όσο και προσωπικά ο Βενιζέλος θα αποθεωθούν από τα ΜΜΕ ως παράγοντες πολιτικής σταθερότητας ενώ θα σημειωθεί και μια μικρή εισροή στελεχών προς την Ιπποκράτους, τα οποία θα εγκαταλείψουν τη Δημοκρατική Αριστερά καθώς πια αυτή δεν θα συμμετέχει στη διανομή της πίτας της εξουσίας. To ΠΑΣΟΚ μπορεί επίσης να υποστηρίζει ότι κέρδισε τη διαπραγμάτευση με τον Σαμαρά για την ΕΡΤ, εξασφαλίζοντας την προσωρινή επαναπρόσληψη περίπου 2.000 υπαλλήλων.

Όλα αυτά όμως θα κρατήσουν περίπου 10 μέρες. Μετά, παίρνω το ρίσκο να υποστηρίξω σήμερα δημόσια ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί απέναντι σε κολοσσιαία αδιέξοδα για τους εξής λόγους:

-Το ΠΑΣΟΚ έκανε πίσω ως προς την απόσυρση της πράξεως νομοθετικού περιεχομένου για την οποία σωστά και θερμά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασε. Με τον τρόπο αυτό, το ΠΑΣΟΚ χαρίζει στον Σαμαρά το δικαίωμα να λέει «μόνο έτσι θα έκλεινε η ΕΡΤ, δεν με σταματάει τίποτα». Το ΠΑΣΟΚ έθεσε ζήτημα Δημοκρατίας και τώρα θα ακούει από τον ΣΥΡΙΖΑ το «για πόσα υπουργεία παύει να υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας»;

-Για πρώτη φορά από την ημέρα της ίδρυσης του, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον αρχηγό της και μάλιστα όχι με την ιδιότητα του ισχυρού πόλου. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει ούτε Καρατζαφέρης ούτε Κουβέλης. Τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού ταυτίζονται και αυτή η ταύτιση τους θα βλάψει μόνο το ΠΑΣΟΚ καθώς η Ν.Δ θα παραμείνει η μόνη συστημική διέξοδος για τους πολίτες.

-Σε αντίθεση με το κλίμα των τελευταίων μηνών, το ΠΑΣΟΚ έκοψε οριστικά χθες κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τη Δημοκρατική Αριστερά. Λογικά, θα κερδίσει κάτι από τους τριγμούς του κόμματος του Κουβέλη αλλά δεν νομίζω ότι το κέρδος θα πάει το ΠΑΣΟΚ πολύ μακριά.

-Μα χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει η μεταρρυθμιστική δύναμη της Κεντροαριστεράς; Όχι, δεν μπορεί και κυρίως δεν θέλει. Επί προεδρίας Βενιζέλου, η εκσυγχρονιστική πτέρυγα του κόμματος εξαϋλώθηκε και οι υπουργοί των μεταρρυθμίσεων Παπανδρέου εγκατέλειψαν το κόμμα.

-Το ΠΑΣΟΚ την χάρισε στον Σαμαρά μην επιφυλάσσοντας του την ίδια συμπεριφορά με αυτή που εκείνος επέδειξε με τρόπο συμπλεγματικό κατά του Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ δεν έριξε ποτέ στο τραπέζι την αλλαγή του πρωθυπουργού η οποία θα αποτελούσε μια εξαιρετική μέση λύση, την άρνηση της οποίας θα χρεωνόταν η Νέα Δημοκρατία, σέρνοντας τη χώρα σε εκλογές. Μια δημόσια δήλωση τύπου «το ΠΑΣΟΚ θυσίασε τον πρωθυπουργό του για το καλό της χώρας και η ΝΔ μας σέρνει σε εκλογές» θα συσπείρωνε σημαντικά το ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ.

-Το ΠΑΣΟΚ εθελοτυφλεί εμπιστευόμενο τον Σαμαρά. Αν κάτι μας απέδειξε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός, είναι ότι ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να ελέγξει τον έμφυτο τυχοδιωκτισμό του. Ο Σαμαράς από σήμερα κιόλας ετοιμάζεται για τις εκλογές του φθινοπώρου και σύντομα θα προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιές στο ΠΑΣΟΚ. Δεν σταματάς σε μια μέρα να νιώθεις πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης.

Συνοπτικά, το ΠΑΣΟΚ χθες διέσωσε τον πιο αναξιόπιστο Έλληνα πρωθυπουργού και ταυτόχρονα επέλεξε να υιοθετήσει την ίδια ρητορική με αυτόν. Μιλώντας για την ανάγκη σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων, το ΠΑΣΟΚ στέλνει τους ψηφοφόρους του με μαθηματική ακρίβεια στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Σαμαράς θα προκαλέσει εκλογές σε συνθήκες φρικτής πόλωσης με σύνθημα «εγώ ή χάος».

Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κινηθεί σε ένα χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να διαθέτει όμως ούτε τις ιδέες, ούτε τα πρόσωπα, ούτε τη φρεσκάδα που απαιτείται για να μετατραπεί σε τρίτο πόλο. Το ΠΑΣΟΚ θα αποκοιμηθεί από τα όψιμα επικοινωνιακά κέρδη και στον δρόμο για τις εκλογές θα διαπιστώσει ότι θα έχει θέσει απέναντι του όλο το πολιτικό φάσμα.


πηγη

Έφυγε ο φερετζές και έμεινε ο π⓪ύστης..

Χθες το καραγκιοζοθέατρο του Μαξίμου έδωσε μία απ' τις καλύτερες παραστάσεις του, με το έργο: ''Ο Φερετζές του Π⓪ύστη, κι ο Καλός μας Νταβατζής''.

Πρώτος βγήκε ο ηλικιωμένος. Σαν στυμμένο σφουγγαροπανάκι, χλωμός και στεναχωρημένος: ''Μου είπανε απ' το κόμμα (!) μου, να μαζευτώ πιά σπίτι, να σταματήσω να παίρνω μάτι την Εξουσία, και να μη στηρίζω τον φασίστα, αλλοιώς δεν θάχω κόμμα! Και τώρα τ' άλλα δυό παιδάκια θα παίζουν μόνα τους και θα με κοροϊδεύουν!''.

Φεύγοντας η ΔημΑρ, που ήταν για το ΠαΣοΚ ό,τι το μουστάκι για τον π⓪ύστη, ξέμεινε η Αυτού Χυδαιότης από εύκολους βερμπαλισμούς του στυλ: ''Συμπράξαμε τα δύο δημοκρατικά κόμματα μαζί, για να περιορίσουμε την αυθαιρεσία της δεξιάς!!'', και άλλα τέτοια γελοία και εμπριμέ.
Βγήκε λοιπόν το ανθρωπάκι (τρόπος του λέγειν, η ντουλάπα 1,5Χ2, το 1,5 σε μπόϊ), έντρομο και...
θρασύδειλο όπως πάντα, πελιδνό, και άρχισε να μην ξέρει τί λέει:
Φοβέρισε με διπλές εκλογές, προεξόφλησε ως έγκυρο 5% ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, λιβάνισε τον εαυτό του, έβρισε τον φερετζέ, μπέρδεψε με προεκλογική εκστρατεία κι έκανε και μιά κεντρική ιδέα των θέσεων(!) του αποκόμματός του, όλα μαζί, αχταρμά τουρλού.
Και μετά έφυγε ξέπνοο, να πάει να ξεψυχήσει σπίτι του, με την ησυχία του, μακριά απ' αυτόν τον ποταπό λαό, που ποτέ δεν κατάλαβε την δικιά του Μεγαλοπρέπεια!

Στο τέλος βγήκε και ο Άντρας! Ο βαρύς! Ο πρόστυχος! Ο καλαματιανός! Μαύρος-μαύρος απ' το κακό του κι απ' τον φασισμό του.
Και μίλησε τσεκουράτα, όπως κάθε σωστός νταβατζής: '' Δεν ξέρω των αλλονών, αλλά οι δικές μου οι π⓪υτ@ν€ς θα εξακολουθήσουν να γ@μι⓪ύντ@ι. Για το καλό της ανθρωπότητας! Έτσι έκαναν πάντα, κι έτσι θα εξακολουθήσουν να κάνουν!''
Βαριές κουβέντες και λίγες!
Σαν τα κουκιά που του μένουν..

Χειροκρότημα ή φασκέλωμα (κατ' επιλογήν) και αυλαία..

Η παράσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και παρόμοιο κείμενο!
Οι παραστάσεις θα δίνονται όλη μέρα!

Υ.Γ. Λυπάμαι για την γλώσσα του σημερινού σχολίου.
Χρειάζεται όμως να χρησιμοποιήσει κανείς χυδαία γλώσσα για να περιγράψει και να
ερμηνεύσει χυδαίους ανθρώπους..
ΠΗΓΗ: Μαντατοφορος
ΜΟΝΤΑΖ: Γρεκι

Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ.. ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΤΟ ΤΑΝΚ ΣΤΗΝ ΕΡΤ:Αδειάστε άμεσα το κτήριο της ΕΡΤ

• Στα σκαριά οι 2.000 θέσεις του μεταβατικού φορέα
• «Τυρί» η εντολή καταβολής 1-2 μισθών στους εργαζόμενους
  Η  κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”, αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, ενώ παράλληλα ως αντάλλαγμα υπόσχεται καταβολή 1-2 μισθών με εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:...

“Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα.
Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.
Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.
Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.
Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Δήλωση ΒΟΜΒΑ από Μίκη ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!! Να τι πρέπει να κάνεις!!!




Vasilis Nousis

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΣΚΑΙ ...ΤΙ "ΕΡΧΕΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Φοβούνται αυτό που έρχεται» (Βίντεο)

Μια άλλη διάσταση στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έδωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ένας τεχνοκράτης. Ο Αναλυτής Χρηματοοικονομικών Παναγιώτης Παναγιώτου. Ας την κρατήσουμε γιατί έχει την σημασία της.

Σύμφωνα λοιπόν, μ ‘ αυτόν ton τεχνοκράτη όλες οι αντιδράσεις ακόμα και αυτή του Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του απ’ την κυβέρνηση και να δημιουργήσει την μίνι κυβερνητική κρίση που παρακολουθήσαμε, οφείλονται στο ότι «Φοβούνται αυτό που έρχεται». Με πολύ γλαφυρό ύφος και χρησιμοποιώντας ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα περιγράφει την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κάνει εκτιμήσεις για το τι θα επακολουθήσει.



Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ...ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΤΑΝΚ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


ert-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Όταν λέει ο Κεδίκογλου ότι η νέα δημόσια τηλεόραση μπορεί να ανοίξει σε μια δυο μέρες και ότι θα πρέπει να αδειάσει πρώτα;

Να περιμένουμε καμία εξέλιξη στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής; Είπαμε, τα ΜΑΤ είναι έτοιμα…

«Το πρόγραμμα μπορούμε να το εκπέμψουμε πάρα πολύ γρήγορα σε 1-2 ημέρες, υπό τον όρο ..να απελευθερωθούν οι εγκαταστάσεις», είπε στον RealFm..

 

 

 

info by olympia

Ο Αρχιδωσίλογος Γερμανοτσολιάς... ξεπέρασε τον πολιτικό του πατέρα!

ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ!! Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΓΛΙΤΣΑΣ ΤΟΥ!!

Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

 

kouvelis_dilosi«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Εντάξει, το καταλάβαμε.. Θα δίνει ψήφο ανοχής στην δικομματική κυβέρνηση.

Οπως είπε, η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις, ενώ τόνισε πως το κόμμα «επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

«Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία» σημείωσε και καταλήγοντας τόνισε: «Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

info by olympia

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα ακόμα και σε δεύτερο ρόλο, πανηγυρίζουν οι συντεχνίες! Όσοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ είναι για να μην αλλάξει τίποτα!














http://olympia.gr/)

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ με την οποία αποχωρεί και επίσημα από την κυβέρνηση

"Η ΔΗΜΑΡ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της δεν μετέχει στην κυβέρνηση.
Ζήτησε από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς, που η ΔΗΜΑΡ είχε υποδείξει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους."

Αυτοί παίζουν για υπουργοί

Αυτοί παίζουν για υπουργοί
Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά την απόφαση, όπως όλα δείχνουν, να αποχωρήσουν οι υπουργοί υπό τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλαδή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το βράδυ της Πέμπτη, κατά την οποία αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου μετά από τις επίσημες αποφάσεις στην Αγίου Κωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης αναμένεται να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις γα τον ανασχηματισμό. 
Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις για να αποφασίσει τη συμμετοχή βουλευτών του στο νέο κυβερνητικό σχήμα και τα πρώτα επτά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το επιτελείο του κ.  Βενιζέλου οι πιθανότεροι να υπουργοποιηθούν είναι οι εξής:
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλός, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει υφυπουργός για τη νέα δημόσια τηλεόραση
Πάρις Κουκουλόπουλος
Φώφη Γεννηματά
Γιάννης Μανιάτης
Συμεών Κεδίκογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Η Ιπποκράτοτς είναι είναι να διατηρήσει στην κυβέρνηση τον Θανάση Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.
 «Παρών» έχει δηλώσει ο ανεξάρτητος βουλευτής (Συμφωνία για την Ελλάδα) Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στο Μαξίμου «μετρούν τα κουκιά» για την επόμενη μέρα. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται συνολικά σε 153 και ενδεχομένως θα μπορούσαν να ενισχυθούν με ακόμη 3 ανεξάρτητους βουλευτές: Ανδ.Λοβέρδος – Κ.Μαρκόπουλος – Θοδ.Σολδάτος.
Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, θέση την οποία αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.



sofokleousin

Με το μαχαίρι στο λαιμό η νέα κυβέρνηση

Με το μαχαίρι στο λαιμό η νέα κυβέρνηση
 Προσπάθεια να παρουσιαστεί το νέο κυβερνητικό σχήμα ως πιο αποτελεσματικό και συμπαγές θα καταβάλλουν τώρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος -κατά πάσα πιθανότητα- θα αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η νέα δικομματική κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα έχει την ψήφο ανοχής της ΔΗΜΑΡ ή θα βασίζεται στους 153 βουλευτές που διαθέτει αλλά καλείται να εφαρμόσει λουκέτα αντίστοιχα της ΕΡΤ σε μια σειρά ακόμα οργανισμούς του Δημοσίου και να καλύψει το δημοσιονομικό κενό υπό την απειλή παγώματος της χρηματοδότησης από το ΔΝΤ.

Αν και χθες το βράδυ η κυβέρνηση και τα κόμματα στην Ελλάδα ήταν απορροφημένα με το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά την υπαναχώρηση του Φώτη Κουβέλη και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, οι διεθνείς εξελίξεις για τη χώρα έτρεχαν.



sofokleousin

Χθες παρήχθησαν δυο νέες αποφάσεις-συνθήκες για την Ελλάδα: Αφενός το Eurogroup ανέκρινε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ESM και με αναδρομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοδικαίως θα διαγραφούν από το ελληνικό Δημόσιο χρέος κεφάλαια της τάξης των 50 δισ. που διατέθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Αυτή η εξέλιξη ισοδυναμεί με μείωση του ελληνικού χρέους κατά 26%, φέρνοντάς το πολύ πιο κοντά στους στόχους του δευτέρου Μνημονίου. Ωστόσο , όπως επισημαίνει το ΔΝΤ, απαιτείται και νέα μείωση του χρέους, αυτή τη φορά με haircut και συμμετοχή του επίσημου τομέα, το λεγόμενο OSI.


Στην Ευρωζώνη το θέμα αυτό δεν τίθεται ακόμα επί τάπητος και εκτός αυτού οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης αρνούνται πεισματικά να μετακυλήσουν ελληνικά ομόλογα που λήγουν, τα λεγόμενα ANFA. Η στάση αυτή ανάγκασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κοινοποιήσει στην τρόικα, εσωτερικό e-mail με το οποίο προειδοποιεί για αναστολή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα αν οι Ευρωπαίοι δεν πράξουν τα δέοντα και συμφωνηθέντα.


Το Sofokleousin.gr έχει εγκαίρως προειδοποιήσει για τη στάση των εταίρων και τον ωμό εκβιασμό που επιχειρείται, ενώ το θέμα έθεσε και ο Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup, χωρίς να λάβει επίσημη απάντηση.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΟΙ … ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ


Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Στο άκουσμα της λέξης «ανασχηματισμός» κάποιοι … μεγαλόσχημοι σε Κατεχάκη και Λ. Αλεξάνδρας προετοιμάζονται ήδη για να πηδήξουν απ’ τα παράθυρα ... Ανάμεσά τους και εκείνοι που ευνοήθηκαν τα μάλα επί Χρυσοχοΐδη αλλά εν ριπή οφθαλμού άλλαξαν στρατόπεδο και … ξεσάλωσαν συντάσοντας «μαύρες λίστες» για προαγωγές και μεταθέσεις. Μετά τις ασταθείς διακυμάνσεις Κουβέλη, όλα δείχνουν πως ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του Ρουπακιώτη στο δικαιοσύνης θα είναι ο νομικός Νίκος Δένδιας τον οποίο στο Μαξίμου έχουν σε μεγάλη εκτίμηση και ειδικά για τις πιέσεις που ασκεί στην Ε.Ε έτσι ώστε η Ελλάδα να μην συνεχίσει να είναι το «μαύρο πρόβατο» στη λαθρομετανάστευση. Εξάλλου ο Κερκυραίος στο δικαιοσύνης έχει θητεύσει επί Καραμανλή και μάλιστα με τον σημερινό γενικό του γραμματέα στην Κατεχάκη. Στην πρόβλεψη αυτή κυρίαρχο ρόλο στο δημόσιας τάξης αναλαμβάνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης το μοναδικό αποδεκτό ΠΑΣΟκικό πρόσωπο στη λαϊκή δεξιά. Ο Βουλευτής όμως γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για την ΕΛ.ΑΣ και στην εξέλιξη αυτή ως βασικό του συνεργάτη πρόκειται να επιλέξει τον Λευτέρη Οικονόμου. Ο πρώην υπουργός αυτή τη φορά θα καθήσει [;] στην υπουργική καρέκλα έχοντας κατά νου πως: «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος». Και μετά όπως είναι φυσικό και επόμενο θα βγάλει το σπαθί του …
 
 

ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι οποίες είναι ανάλογες με την πρακτική εκβιασμών της τρόϊκας, συνεπώς προσεγγίζουν την πραγματικότητα που θα ζήσουμε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Μέρκελ θα απαιτήσει:
1.Ένα με δύο νησιά!!! Σας ακούγεται τρελό αλλά τον πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και το χάος στα δημοσιονομικά της χώρας μας θα εκμεταλλευτεί η Γερμανία για ν’ απαιτήσει να της δοθεί –ουσιαστικά- η κυριαρχία σε ένα με 2 νησιά του Αιγαίου! Με το πρόσχημα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου και της επίμονης πρόσκλησης Σαμαρά προς την Ευρώπη «ελάτε να συνεκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα του Αιγαίου τα οποία ανήκουν στην Ευρώπη» (μόνο τυχαία δεν τα ξεστόμισε αυτά ο Μεσήνιος), η Γερμανία θα απαιτήσει ένα με δύο νησιά (π.χ. Φούρνους). Θα τα ζητήσει για να τα χρησιμοποιήσει ως στρατηγεία της για την εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων του Αιγαίου. Θα πρόκειται για επίσημη κατοχή ελληνικών νησιών, την οποία η κυβέρνηση θα επιδιώξει να δικαιολογήσει ως εγγύηση και ασπίδα της Ευρώπης προς την Ελλάδα για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου!!! Θα πρόκειται όμως για την πρώτη επίσημη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ΚΑΤΟΧΗ ελληνικού εδάφους από τους Γερμανούς! 


2. Λουκέτο σε 20-30 νοσοκομεία!!! Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, η εξοικονόμηση πόρων με την παράλληλη δρομολόγηση για την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, θα φέρουν το θέμα του λουκέτου νοσοκομείων στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων της τρόϊκας-Μέρκελ. Θα πρόκειται για το χτύπημα-σοκ προς την υγεία! Παράλληλα με το λουκέτο στα νοσοκομεία, θα υπάρξουν αιφνίδια λουκέτα σε δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυντεθεί πλήρως και η ελληνική παιδεία.


3. Άμεσο ξεπούλημα-χάρισμα της ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ στη Γερμανία. Όλος ο έλεγχος της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης θα περάσει στη Γερμανία. Το απόλυτο ξεβράκωμα και η παράδοση των δημόσιων αγαθών της χώρας στους Γερμανούς.


Η ισοπέδωση της Ελλάδος και η κονιορτοποίηση της ελληνικής κοινωνίας επέρχονται σε λίγους μήνες. Αυτό θα αποτελέσει το ολοκαύτωμα του ελληνισμού και την κατάργηση του ελληνικού κράτους όπως προέβλεψε και η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ. Αυτό που δεν λένε οι δωσίλογοι του τόπου, είναι ότι ο πραγματικός εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στα 233 δις ευρώ που πήραν οι Τράπεζες ως εγγύηση από το ελληνικό κράτος και τα μετέτρεψαν σε ομόλογγα από την ΕΚΤ με συνέπεια οι Τράπεζες να μην τα πληρώσουν και να «σκάνε» τώρα το ένα μετά το άλλο τα ομόλογα. 44 δις ευρώ «σκάνε» μέχρι τον Οκτώβριο (ήδη πληρώσαμε 5,9 δις με το που πήραμε την δόση). ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ: «ΣΚΑΝΕ» ΤΑ 44 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!

Πηγή