ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.6.13

Φωνές και πιέσεις σε Κουβέλη στη ΔΗΜΑΡ, καχυποψία στο ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία των «τριών»


Φωνές και πιέσεις σε Κουβέλη στη ΔΗΜΑΡ, καχυποψία στο ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία των «τριών»Φουντώνει το παρασκήνιο σε ό,τι αφορά στην τελική απόφαση που θα ισχύσει για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις επαφές των πολιτικών αρχηγών, την ίδια ώρα που ο Φώτης Κουβέλης δέχεται έντονες πιέσεις να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Πιο κοντά φαίνεται πως βρίσκονται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να απομακρύνεται προς το παρόν τουλάχιστον, μιας και δεν θα αποτελεί έκπληξη να ανακοινωθεί αργά το βράδυ πως θα υπάρξει και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τέταρτη κατά σειρά.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ενημέρωσαν τους βουλευτές τους για όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες τόσο για τα παζάρια για το μέλλον της ΕΡΤ αλλά και την τύχη των εργαζομένων, δηλαδή πόσες συχνότητες θα εκπέμψουν, από που και με πόσους εργαζόμενους. Επίσης, παζάρια γίνονται για τη νέα προγραμματική συμφωνία, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον η κυβέρνηση, τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού και φυσικά το αγκάθι των νέων μέτρων που φέρεται να ζητά η τρόικα μετά τη μαύρη τρύπα που προέκυψε.
Βενιζέλος και Κουβέλης δίνουν μάχη για να πείσουν τους βουλευτές τους γιατί μπορεί οι περισσότεροι να τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών, αλλά βουλευτές και των δύο κομμάτων φαίνεται να είναι στα κάγκελα κυρίως με τον τρόπο που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως έχει ο Φώτης Κουβέλης με την κοινοβουλευτική του ομάδα να βράζει για τις εξελίξεις και να υπάρχουν και φωνές ακόμα και για αποχώρηση από την κυβέρνηση, που σημαίνει πως η κυβέρνηση πλέον δεν θα έχει τη δεδηλωμένη και άρα οι πρόωρες εκλογές είναι προ των πυλών. Σε ένα τεντωμένο σχοινί λοιπόν ο Φώτης Κουβέλης προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές, να μην φανεί πως η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί αλλά και να μην τραβήξει τα πράγματα στα άκρα με το Μαξίμου.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης φαίνεται πως επιμένει στο να μην μείνει κανείς εργαζόμενος της ΕΡΤ εκτός από τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, κάτι με το οποίο το Μαξίμου είναι αντίθετο γιατί έτσι ουδείς θα απολυθεί και η τρόικα θα στηλώσει τα πόδια μιας και δεν θα γίνουν οι απολύσεις των 2.000 ατόμων μέσα στον Ιούνιο. Η ΔΗΜΑΡ με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να πιέσει έτσι ώστε η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να έχει όσο μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων είναι δυνατόν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Πιο εύκολα φαίνονται να είναι τα πράγματα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς ο ίδιος δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά του για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων για την ΕΡΤ προς τους βουλευτές τους. Ο κ. Βενιζέλος ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησε άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις και ριζική αναδιάρθρωση του νέου φορέα με χρονοδιαγράμματα και εγγυήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν εν λευκώ τον κ. Βενιζέλο να πράξει με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
Από το πρωί ακούγεται ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην υπάρξει μεταβατικό στάδιο και άμεσα να κατατεθεί και να ψηφιστεί νόμος για τη νεα ΕΡΤ στην Βουλή. Αυτό όμως φαντάζει περισσότερο ως ευσεβής πόθος του Μαξίμου παρα σαν ρεαλιστικό σενάριο.
Αλλο σενάριο λέει ότι η κατάσταση θα συνεχίσει έτσι όπως έχει σήμερα. Δηλαδή θα μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι, η μεταβατική ΕΡΤ θα εκπέμπει κανονικά από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όλοι θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις και εντωμεταξύ θα γίνεται η αξιολόγηση του προσωπικού.
Ρεπορτάζ: Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: